Dålig fantasi....

2010-06-30 21:58:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vet inte riktigt vad jag ska skriva för jag skrev ju i förra inlägget vad vi skulle göra idag och det har vi gjort =)! Sen var vi ute och cyklade en stund på eftermiddan och jag köpte en bh, men den får ni inte se bild på... hi hi....

Visar istället två bilder från igårkväll. Max satt på balkongen och läste medan Marcus grillade utanför och sedan åt vi smaskigt grillat.





Broccoli, körsbärstomater, färskpotatis i ugn, bearnaisesås, barbecuesås och fläskfilé




Lite svalare

2010-06-30 10:15:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag är det lite svalare ute. Skönt att vädra ur här hemma!

Max och jag ska gå ut en sväng nu. Behöver handla lite. Vår kompis A kommer hit idag så ska bjuda honom på lunch.

Max sov ända till 8.45 imorse. Snacka om sjusovare. Han har sovit 12 timmar inatt vilket han inte brukar göra men solen tar på krafterna.

Igårkväll började jag skriva packlista inför vår västkustentripp. Är ju så mycket saker man ska ha med sig när man har barn.

Hoppas ni får en fin dag =).




Förra året på västkusten




Hemkomna från stranden

2010-06-29 17:53:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi kom hem från stranden för en stund sen. Har tillbringat eftermiddan där. Åkte dit efter lunch och så sov Max i vagnen när vi kom fram så vi fick sola i fred. Vi har sen fikat jordgubbar, vindruvor och kex. Max har badat och lekt och vi stod och solade i vattnet. Sämre kan man ha det.

Nu har vi dock lite huvudvärk både Marcus och jag. Solsting kanske?!

Marcus har precis tänt grillen och vi ska grilla fläskfilé och äta färskpotatis till.

Hoppas ni också njutit av solen idag! Den har dock varit varm så var skönt att vara vid vatten där det fläktade.




Plask plask

2010-06-29 10:02:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igåreftermiddag storstädade Marcus här hemma och då passade jag och Max på att gå till parken och plaskpoolerna som ligger typ 150-200 meter härifrån. Vi har inte badat i plaskpoolerna förut och när vi var där igår kunde jag inte förstå varför. Max älskade det! Han plaskar inte särskilt mycket utan öser med plastbyttorna jag hade med. Det är alltid det han gör när han badar; öser öser och öser!

Vi tog en liten paus och fikade vindruvor. Och sen fick han massa solskyddsfaktor på sig igen. Jag blir så orolig när solen strålar så starkt på honom. Men klockan var som tur va runt 16 så solen skiner ju inte som starkast då men tillräckligt starkt för att kunna skada en liten killes hud. Han var i alla fall insmord ordentligt.










Luktar grillat

2010-06-28 21:42:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är några som grillar på gården så det kommer goda dofter av grillat.... mmmm.....

Max var så trött ikväll så han somnade nästan på stört. Han fick duscha innan för han var så varm. Hoppas han kan sova trots värmen. Jag håller på att vädra nu och har öppnat fönstret i hans rum och även hans dörr så det förhoppningsvis blir lite korsdrag.

Marcus är iväg och övar inför bröllopet vi ska spela på i augusti. Jag var med på övningen tidigare ikväll då jag spelar på en låt. Är inte helt fel att höra sin man stå och sjunga kärlekslåtar.

Vad Max och jag har gjort på eftermiddan idag ska ni få se bilder på men jag hittar inte kameran. Marcus hade den förut och jag vet inte var han lagt den....

Hoppas ni har en skön kväll =).




Midsommarafton

2010-06-28 13:22:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer vår midsommarafton i bilder och text!

Vi åt lunch hos mina svärföräldrar. Självklart blev det sill och potatis (och även kallskuret) med jordgubbar till efterrätt. Och sedan hade Marcus bakat ett tårta innehållande grädde med kolasås i, jordgubbar, kaksmulor, marshmallows och marängbottnar. Det var lite väl sött för min smak... men gott ändå =).




Framåt 16 åkte vi till våra vänner A, D och lille E. Där var även vännerna M, H, S, C. Max blev jätteglad när vi kom dit och sa "vovovove" när han såg deras hund. Sen höll han koll på hunden i princip hela tiden. Han älskar djur!




Just här han dock inte så stor koll för han hittade nog något annat intressant... hi hi...


Vi tävlade sedan parvis i stövelkastning, pilkastning, skottkärrekörning (jag satt i skottkärran och Marcus körde den på en snirklad bana och han hade ögonbindel på sig), hästskokastning och golfspel. Marcus och jag kom sist totalt men det var väldigt jämnt och väldigt roligt =).




Jag kastar pil. Just denna gren vann jag och Marcus.



Jag och Max som fick sitta och gosa lite i vagnen medan vi slog golfbollar!



M och Max busar

Sedan grillade vi och åt gott i kvällssolen. Vi hade med oss marinerade kycklingfiléer, fetaost- och melonsallad, tzatziki, färska majskolvar och sedan kokade vi färskpotatis till.





Efter maten blev det lek för Max och E på en filt. Vi andra satt och pratade och fikade sedan en god chokladtårta! Sen gick jag och A en promenad med E och Max för att de skulle somna i sina vagnar. Max somnade inom en minut. De andra spelade krocket medan vi promenerade.









Kvällen avslutades sedan med ett parti boule, som jag och Marcus vann! Har fått skryta om det för min pappa som har egen boulebana =). Det blev sen mörkare och kallare så då gick vi in och tände ljus och pratade.

Vi kom hem vid 0.30. Var en väldigt trevlig midsommarafton med goda vänner =).




Måndag 28 juni

2010-06-28 13:10:27 ,   Måndagslista
Idag är jag glad för att....

- jag varit och hälsat på där jag ska jobba i höst och det känns bra
- jag ska få jobba 75% redan från början precis som jag ville
- vi har haft en underbar midsommar
- jag inte haft huvudvärk på snart en vecka
- jag börjar känna mig mer som mig själv igen efter månader med huvudvärk större delen av tiden och bristande energi
- jag ska köpa chokladglass idag när jag handlar
- Max är bjuden på barnkalas hit på torsdag
- vi åker till västkusten på lördag
- det ska bli sol denna vecka



Haka på måndagslistan du med! Kika in här.




Ger resultat

2010-06-27 21:56:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har inte haft en någon förnimmelse till huvudvärk sen i tisdags. Verkar som kiropraktorns arbete börjat ge resultat. Och dessutom inte några känselbortfall i ansiktet på en vecka.

Ni anar inte hur underbart det känns!!




Avslutning på midsommarhelgen

2010-06-27 21:53:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är midsommarfestligheterna över!

Vi har verkligen haft det underbart. Idag åt vi hos Marcus föräldrar och sen badade Max och lillkusin N i poolen. Det tyckte de var härligt! Framåt kvällen åkte jag och Max till mina föräldrar (Marcus åkte hem för han har haft ont i magen hela dagen) där Max lekt med storkusin N. De "klippte" återigen min pappas boulebana med sina gräsklippare. Vi fick grillad lax och kyckling där med potatissallad och grönsaker. Till efterrätt blev det jordgubbar. Smaskens =).

Vi kom hem vid 20.30 och efter lite avtvättning av Max fötter (blev nästan helt svart i handfatet) så fick han lägga sig och sover nu gott.

Bilder från vår kväll hos mamma och pappa:














Härligt väder!

2010-06-27 10:24:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har vaknat upp till ännu en fin dag!

Dagen började inte så bra för Max hade bajsat så det kommit på ryggen. Det fick bli en dusch för honom! Midsommarmaten som sätter fart på magen antar jag.

Vi ska städa lite här hemma på förmiddan och sen ger vi oss iväg. Inte roligt att vara hemma i en liten stökig lägenhet när solen strålar ute!

Ni ska få en resumé i bilder från midsommarafton men jag är lite trög med att lägga in dem på datorn men det kommer =).




Glad midsommar

2010-06-26 10:55:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glad midsommar på er alla! Jag glömde kika in här igår.

Idag fortsätter vi fira midsommar här.

Jag återkommer =).




Trött

2010-06-24 08:20:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har sovit till 9 i flera dagar nu men idag fick jag gå upp före 8 för jag ska iväg till kiropraktorn straxt.

Känns som jag är uppe mitt i natten!!

Gick och la mig för sent helt enkelt. Eller jag somnade i för sig innan midnatt i soffan men vaknade vid 0.35 av att Marcus ringde på min telefon. Han hade ingen nyckel med sig och hade kommit hem från konserten. Sen när jag la mig på riktigt så hade jag svårt att sova.

Men jag piggnar nog till snart =).




Behagligt

2010-06-23 22:29:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vet ni hur behagligt det är att få ligga på soffan och läsa bloggar i lugn och ro och inte ha huvudvärk? Underbart är det!

Är dessutom väldigt tyst här hemma för Max sover och Marcus är iväg på konsert.

Nepp nu ska jag läsa vidare...




Sköna kvällar

2010-06-23 22:13:28 ,   Allmänt/Vardagsliv

Bild från igår då Max tittar på en moped. Koncentrerad kille!

 

Det är så skönt för i två veckor nu har Max somnat själv på kvällen. Vi ger välling inne på hans rum, borstar tänderna och säger godnatt. Då vinkar han och vi kan gå ut och sen somnar han själv.

 

Vi hade ju såna rutiner när han var mindre men sen har vi fått suttit bredvid sängen men nu fungerar det bra igen att gå ut.

 

Det är väldigt skönt!





Tankar kring lite allt möjligt!

2010-06-23 13:11:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är så härligt när det är sommarväder ute =).

Jag har precis ätit lunch. Det blev gravad lax med gravlaxsås och färsk potatis. Igår blev det rökt lax med samma tillbehör. Jag laddar verkligen inför midsommar =).

Max somnade för en stund sen och jag ska gå ut på en promenad strax. Mitt huvud och nacken mår bättre av att jag rör mig mycket. Sen när Max vaknar så blir det en cykeltur till svärföräldrarna precis som igår. Får se om Max är mer intresserad av sin pool idag.

De har ringt från där jag ska börja jobba i höst och jag ska dit och hälsa på på måndag. Ska prata schema och lite sånt. Det är skönt att veta ekonomiskt att jag har jobb i höst. Eftersom jag inte har fått beslut angående min a-kassa än så är vi väldigt glada över att Marcus har två jobb och får semesterersättning från det ena nu i juni för annars skulle vi fått leva på Marcus föräldrapenning (som jag verkligen hoppas kommer denna månad). Mina skattepengar som kom för några veckor sen har typ gått åt till mina kiropraktorbehandlingar. Det kostar pengar att inte må bra!

Nej såna tråkigheter orkar jag inte tänka på. Nu ska jag gå ut!




Badkille?!

2010-06-22 22:28:54 ,   Max
Idag tog vi fram Max pool i Marcus föräldrars trädgård. Max älskade att bada i den förra sommaren och vi trodde han skulle göra nu med för han älskar att bada i balja, badkar och badhuset. Men tji fick vi. Han ville inte gå i den och grät när vi ställde honom i den (vattnet var ljummet, ej för varmt eller för kallt). Han lutade sig mest över och lekte med leksakerna i den. Marcus fick honom att sitta i den efter en stund men så fort Marcus gick därifrån ville Max upp.

Vi fick i alla fall prova hans badkläder. Han ser ut som en liten surfare =).





Lek i kvällsolen

2010-06-22 21:49:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit själva hemma ikväll för Marcus är iväg och träffar sina arbetskompisar.

Har varit mysigt att bara vara Max och jag. Jag har vant mig vid att Marcus är hemma hela tiden nu så det har nästan känts konstigt fast jag och Max tidigare har varit hemma 40 timmar i veckan själva i 1,5 år.

Nu ikväll har vi har dansat till musik, ätit mat och sen gick vi ut på gården och grävde i sanden, gungade, Max kramade sina tjejer (några tjejer i ca 8-årsåldern som tycker om honom) och så jagade han fåglar. Som vanligt alltså när vi är ute på gården.

Nu är jag jättetrött och har huvudvärk. Blir soffläge resten av kvällen.






Tackat ja!!

2010-06-22 17:53:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag tackat ja till jobbet jag fick erbjudande om igår så till hösten blir jag fritidspedagog =). Det känns jättebra! För mig känns det som rätt ände att börja i nu när jag varit hemma så länge. Gymnasielärare kan vänta lite. Min examen finns ju kvar.

Jobbet är en visstidsanställning och gäller under hösten men det kan hända att det blir längre men det bestäms i såfall i höst. Tjänsten är på 100% men jag har redan berättat för dem att jag kommer utnyttja min rätt att gå ner till 75% eftersom jag har barn under 8 år. Det innebär att jag kommer få jobba 100% i alla fall två månader innan jag får gå ner i tid men det känns ok. Det finns även en möjlighet att jag kommer få jobba 75% från början (vilket jag vill) genom att en annan i personalen kanske kan byta tjänstgöringsgrad. Men detta skulle rektorn återkomma till.

Det var en ära att ringa till arbetsförmedlingen och berätta det =).

Även om jag känner viss stress inför att jobba så känns det ändå skönt att veta var jag ska jobba och med vad och när. 9 augusti börjar jag.




Nytt

2010-06-22 11:25:35 ,   Mode/Kläder
Jag köpte dessa på GinaTricots rea igår. 74,50:-/st. Bra pris =).



Som ni ser är den rosa lite mindre. Den är strl 36 och den blå i 38. Ville helst ha 38 men fanns inte i rosa och 36 sitter också bra!




Ensam hemma

2010-06-22 10:33:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å va underbart det är att vara ensam hemma! Marcus och Max är iväg på förmiddan. Jag följde inte med för har lite saker att fixa. Jag har försökt ringa försäkringskassan tre gånger men när jag knappat mig i genom flera val och knappat in mitt personnummer säger de att de har hög belastning och att jag får försöka senare.

I eftermiddag ska vi nog försöka vara ute så mycket som möjligt. Kanske blir en tripp till Marcus föräldrar för att sola i deras trädgård och Max kan bada i sin pool som är där (tror vi i alla fall annars vet jag inte var vi har gjort av den).

Max sov till 8.40 imorse men han var vaken en stund i natt och hostade. Han har haft hosta i snart 2 veckor och varit snorig i 1 vecka. Vill aldrig ge sig!

Nu ska jag cykla och posta ett brev. Bara ett försök att nå försäkringskassan igen.....




Jordgubbar

2010-06-21 23:13:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag åt jordgubbar med grädde för en liten stund sen. Bra sätt att inleda midsommarveckan på och fira att jag fått ett jobberbjudande (skriver mer om jobbet imorn).

Nu är det Sex and the city på tv och sedan blir det läggdags!

Sov så gott =).




Måndag 21 juni

2010-06-21 17:49:37 ,   Måndagslista
Idag är jag glad för att....

- för att jag varit på arbetsintervju idag och jag får jobbet om jag vill. Ska lämna besked imorn =).
- röntgen av min hjärna inte visade på något konstigt i torsdags
- det gick bra hos kiropraktorn idag
- jag har shoppat två fina saker till mig
- vi ska äta jordgubbar ikväll för att fira att jag fått jobberbjudande.
- Max börjat leka mer självständigt på sitt rum
- det är midsommar snart =)
- det ska vara fint väder denna vecka

Fler måndagslistor hittar du här!




Ingång

2010-06-21 17:21:13 ,   Bröllop
Jag fortsätter mitt bröllopstema lite. Jag har gett mig på att filma lite från dvd´n vi har från vår vigsel. Blev inte så bra eftersom det princip är omöjligt att filma teven för det flimrar bara och ju närmare jag kom desto sämre blev det. Men jag bjuder på det ändå. Man ser inte så tydligt och ljudet är inte så bra.... men hoppas ni hör och ser nåt i alla fall. Det är när vi går in som jag visar. När vi övade gick vi så sakta men när det väl var på riktigt så gick vi lite väl fort så vi kom fram typ innan refrängen.... hi hi.... tänk så vi övade på att gå långsamt.... men men.... sånt där glömmer man när det väl är dags.

Bästa Sara spelar flöjt så vackert och i bakgrunden hörs bl a trummor och piano av musikervänner till Marcus.







Min a-kassa

2010-06-21 12:56:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
A-kassan irriterar mig!

Jag ringde dem min första arbetslösa dag och frågade vad jag skulle skicka för intyg till dem. De sa då att jag inte behövde skicka något eftersom de kan se försäkringskassans uppgifter (alltså föräldrapenningen). Förra veckan, alltså tre veckor efter att jag anmält mig som arbetslös fick jag ett brev att jag skulle skicka in intyg från försäkringskassan på att jag inte har föräldrapenning längre (hm....kunde inte de se det?) samt ett intyg på att jag inte är ansvarig för att ta hand om Max på dagarna. På blanketten "anmälan om arbetslöshet" fyllde jag i att Marcus är föräldraledig och tar hand om Max. Men nu fick jag ett papper där jag skulle fylla i typ samma sak alltså att Marcus är föräldraledig och dessutom försäkra att han inte har a-kassa. Suck för alla papper!!

Nu har iaf intyget från försäkringskassan kommit och jag fått iväg papprerna och kassakort för de fyra första veckorna som arbetslös. Får se om jag någon gång får några pengar. Blir väl ungefär samtidigt som jag får ett jobb eller nåt i deras takt.

Irriterad? Ja.....




Avundsjuk

2010-06-21 10:32:25 ,   Bröllop
Jag är avundsjuk på alla ni som inte är gifta! Och inte för att jag inte tycker om att vara gift utan för tvärtom. Jag vill gifta mig en gång till.... självklart med Marcus. När det är så mycket bröllopsyra blir jag väldigt nostalgisk över vårt bröllop. Är så underbart att titta på alla bilder och minnas vilken fantastisk dag vi hade.

Kan jag inte få vrida tillbaks tiden 4 år och göra det all over again =)!

Visar två av mina favoritbilder. Jag har väldigt många favoriter men detta är två av dem! Älskar dem för att Marcus blick är så underbar =).





Ogillar att jag drar tillbaks hakan på detta kort men det är ju känslan som räknas


Jag visar er en favorit till:





Kiropraktor och arbetsintervju

2010-06-21 10:24:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Jag är så otroligt trött på morgonen. Gick upp för en stund sen. Snoozade flera gånger efter att mitt alarm ringde strax före 9 då jag hade tänkt gå upp.

I eftermiddag ska jag till kiropraktorn och sedan på en arbetsintervju. Jag har fortfarande inte hört något från jobbet jag var på intervju för förra veckan så jag antar att jag inte fick det men jag trodde de skulle ringa och meddela oavsett. Vill ju gärna veta!

Här skiner solen så det bådar gott för en bra dag!




Kalasat hela eftermiddan

2010-06-20 22:49:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har alltså firat min svärmor idag. Vi var precis vid vattnet. Var väldigt vackert! Vi åt gott, pratade och lekte =). Max somnade en kvart i bilen på vägen dit och sen var han vaken ända till vi åkte hem vid 17. Då sov han i 1,5 timme. Nästan hela hemresan. Så han var ganska pigg ikväll och vi la honom för en timme sen men somnade för en liten stund sen. Han har dock varit själv i rummet och inte gråtit så han var nog ganska trött i alla fall fast han hade lite svårt att somna.

Lite bilder från dagen:

















Favoritboken

2010-06-20 22:27:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag tävlar om en personlig bok från Favoritboken
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!





Firande!

2010-06-20 09:42:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi ska strax åka iväg för att fira min svärmor som fyllde 60 år i fredags!

Marcus och jag tittade precis på prins Daniels tal. Jag missade det igår! Hur klantigt är inte det när jag typ suttit vid teven hela dagen till och från och så gick jag ifrån för att packa till idag och när jag kommer tillbaks applåderar alla åt Daniel. Hm... en liten förvarning hade varit på sin plats SVT ;). Talet var ju så fint. Så lättsamt och personligt! En liten tår trillade ner från kinden.

Jag har tagit åksjuketabletter eftersom vi ska åka bil ett tag och känner nu hur tröttheten börjar komma...... Nackdelen med sådana tabletter!

Hoppas ni får en fin dag!




Rätt svar!

2010-06-19 20:30:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var ingen som gissade på vad jag gjorde igår men jag var såklart på möhippa. M var offret =). Var en riktigt rolig eftermiddag och kväll!




Bröllop på toastolen!

2010-06-19 20:28:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu sitter jag på toalettstolen med datorn i knät och tittar på Bröllopsmiddagen på svt.se (eller just nu bloggar jag ju men jag lyssnar iaf på middagen) medan Max badar i baljan. Jag sitter alltså på toalettlocket =).

I eftermiddags åkte vi till mamma och pappa där vi eller rättare sagt jag och mamma tittade på vigseln. De andra var ganska anti och kunde inte förstå hur vi kunde titta på ett bröllop på tv när vi inte ens känner de som gifter sig. Suck för karlar!!

Mamma hade klätt sig i klänningen hon hade på mitt och Marcus bröllop och jag hade tiaran på mig som jag hade när jag gifte mig. Vi drack en jordgubbsdrink och åt tårta. Festligt!


















En dag på akuten

2010-06-18 22:32:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår tillbringade jag 9 timmar på akuten. Jag ringde vårdcentralen i onsdags för jag hade till och från känt känslobortfall på ansiktets högra sida där jag även har ont i huvudet samt att pupillen på höger öga är mindre än på vänster (vilket den antagligen varit ett tag eftersom kiropraktorn såg det när jag var hos honom första gången innan han behandlade mig). Och i onsdags gav det sig liksom inte. Jag fick då en tid igårmorse för att träffa läkare.

Jag mådde riktigt dåligt i onsdags för kände mig konstig hela dagen och var som bedövad i delar av ansiktet och hade huvudvärk hela dagen och även på natten till igår. Igår var jag hos läkaren på morgonen och hon undersökte mig, jag fick göra en massa tester; kolla reflexerna, balansen, titta i olika vinklar m.m. Hon kontaktade sedan en neurolog på sjukhuset och jag fick en akutremiss dit. Min mamma fick åka hem från sitt jobb för att ta hand om Max och Marcus och jag åkte till sjukhuset. Kom in vid 14. Fick lämna sex rör blod vilket tog lång tid eftersom jag är så svårstucken. Sen fick vi vänta i 3 timmar på en neurolog. Efter att ha träffat neurologen fick jag vänta 3,5 timme på röntgen. Huvudet och halsen röntgades. Tog tid för de ville sätta en tjockare infart än den jag redan hade så de försökte sticka mig på fler ställen men lyckades inte. Jag är lite sönderstucken och blå idag. Röntgen var obehaglig men gick bra.

Jag var helt säker på att det var en tumör. Något jag anat ett bra tag eftersom flera symtom stämde in på det. Den där sista timmen efter röntgen då vi väntade på besked från läkaren var så konstig. Det var som att tiden stod still och jag låg på sängen på ett rum på akuten och tänkte att det här är den sista friska tiden jag har. När sedan läkaren kom in och sa att allt såg bra ut på röntgen bara brast det för mig. Jag bara skakade av gråt för jag så glad och så chockad för jag var SÅ säker på att det var en tumör. Men ingen blödning, propp eller tumör kunde de se. Helt otroligt vilken känsla. Marcus gjorde ett glädjeskutt när vi kom ut från sjukhuset. Då var klockan 23 och vi hade varit där sen kl. 14.

Frågan vad det är som orsakar känselbortfall, tryck bakom ögat och huvudvärk återstår väl fortfarande men jag misstänker starkt stress i kombination med spänningar i nacke och rygg.

Imorse mådde jag bra vilket var riktigt skönt efter två dygn med konstant känselbortfall och huvudvärk (och tryck bakom ögat stundtals) men sen kom det brev från arbetsförmedlingen om en grej som gjorde att jag blev stressad och jag fick ringa arbetsförmedlaren och sedan åka till arbetsförmedlingen och en massa annat och då fick jag känslobortfall igen och denna gång inte bara runt högra ögat och lite av kinden utan även på högra sidan av halsen. Var riktigt otäckt. Har sedan varit iväg i eftermiddags och ikväll och då bara tänkt på annat och kunnat slappna av och mått typ helt bra. Så stress är nog en ganska säker diagnos och jag måste lära mig att hantera det. Jag vet inte varför jag är stressad. Hela livet verkar stressa mig just nu och jag vet inte vad jag riktigt ska göra åt det. Bara att försöka ta mig igenom det. Jag kämpar!

Nu fick ni återigen en liten uppdatering om mitt hälsotillstånd =). Jag hade inte tänkt att skriva så mycket om detta men bestämde mig för att göra det ändå. Delvis för att de runt omkring mig ska veta hur jag mår för det är oftast lättare att skriva än att säga. Och jag är dålig på att ta kontakt och ta initiativ just nu. Men jag hoppas att jag ska bli bättre snart =). Jag vill inget hellre!

Kram på er alla ni där ute som läser detta!





Vad har jag gjort idag?

2010-06-18 22:11:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad tror ni jag spenderat eftermiddan och kvällen med?

Ledtrådar:











60 år!

2010-06-18 10:39:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min svärmor fyller 60 år idag! GRATTIS GRATTIS =). Hon befinner sig dock inte på svensk mark så något firande blir det inte idag!





Här är jag....

2010-06-18 10:37:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hade en minst sagt annorlunda dag igår men tänker inte skriva om det just nu. Kanske senare.

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon och sitter nu och äter frukost. I eftermiddag ska jag och M åka hem till C för att fika och titta på deras nya kök. Blir mysigt me lite tjejsnack =).

Jag är dålig på att kommentera i bloggar just nu men jag kommer igen snart.

Hoppas ni får en fin dag trots det tråkiga vädret!




Dagen

2010-06-16 22:56:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tänker alldeles för mycket. Tänk om man kunde stänga av alla tankar en liten stund bara.

Vi var ute och cyklade i solskenet på eftermiddan och det var härligt. Solade lite i Marcus föräldrars trädgård (de är bortresta). Max lekte med lecakulor och sen gick han runt med ett par hörlurar runt halsen och dansade emellanåt. Framtida DJ kanske?!

Ikväll har jag varit på symöte. Sista för denna vår. Var trevligt....och gott! När jag kom hem luktade det nybakat bröd i lägenheten. Marcus som har bakat. Vilken bra man jag har ;).

Nu blir det nog en äggsmörgås och Seinfeld.

Nu fick ni en liten uppdatering om idag =). Hoppas er dag varit bra!




Bråttom...

2010-06-16 09:28:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Jag sov lite för länge så nu har jag bråttom att ge mig iväg till kiropraktorn. Måste tanka bilen också. Oj bäst att ge mig iväg.....

Här skiner solen =).




Härlig kväll!

2010-06-15 22:19:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen sken från blå himmel nu på kvällen så fast klockan var 19.30 så gick vi ut en sväng (Max brukar inte lägga sig förrän vid 20.30). Marcus och Max grävde i sanden och jag tog en halvtimmes promenad (den andra för idag. Känner att det verkligen hjälper mot huvudvärken). När jag kom tillbaks gick vi till en lekpark precis  i närheten av oss där Max sprang omkring i gräset och jagade fåglar och åkte lite rutschkana. Var så mysigt =). Vi kom hem strax före 20.30. För andra kvällen i rad somnade Max själv i sitt rum. Igår när Marcus la Max och sa godnatt vinkade Max som för att säga hejdå och då lämnade Marcus rummet och så somnade Max själv. Han vinkade till mig ikväll också så då gick jag ut och det gick bra. Hoppas att detta är en ny bra vana.

Max är inne i en otroligt mysig period och vi njuter av varje sekund med honom. Sen Marcus gick hem på pappaledighet och vi är hemma båda två har Max varit så tillfreds. Känns härligt =).

Något annat härligt är att jag inte har så mycket huvudvärk. Har suttit här vid datorn i 40 minuter nu utan problem. Men ska nog stänga av strax.

Imorn blir det behandling hos kiropraktorn igen och på kvällen symöte. Ska även söka några jobb!

Hoppas ni får sova gott!



Max ute i gröngräset häromdan (på samma ställe som vi var nu ikväll). Han ser ut som en liten maskros i sin gula hatt och gröna tröja.... hi hi...




Max bakar kladdkaka

2010-06-15 21:56:23 ,   Max
Förra veckan fick Max hjälpa mig att baka kladdkaka.

















Hoppas...

2010-06-15 17:30:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Intervjun idag gick bra och jag hoppas att jag får jobbet =). Det är ett jobb som fritidspedagog 75%. Det är en tillsvidaretjänst. Är flera av er som frågat. Jag får veta denna vecka om jag har fått det eller inte.

Jag hoppas också på att min huvudvärk vill lämna mig i fred ikväll så jag kan blogga och läsa bloggar. Det ser jag fram emot. Ni också hoppas jag =)!

Vi har varit ute och cyklat och kom hem precis när regnet började falla. Nu är det matlagning som gäller....




Tråkig bloggare

2010-06-15 10:24:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch jag känner mig som en riktigt tråkig bloggare men jag har så mycket huvudvärk till och från att det blir jobbigt att sitta vid datorn.

Så ont som jag hade igår har jag aldrig haft. Var hemskt! Det släppte sen innan jag la mig i alla fall. Var nog inte så bra att åka och bada igåreftermiddag efter kiropraktorbehandlingen. Borde ha vilat lite mer. Men imorn blir det behandling igen och då är det vila som gäller efteråt förutom en promenad. Idag är det Marcus som har huvudvärk.

Om 2 timmar och 40 minuter ska jag på arbetsintervju. Nu ska jag gå ut lite så jag rör på min stela kropp.

Tack för era kommentarer =).

Ni är bäst <3




Måndag 14 juni

2010-06-14 13:47:22 ,   Måndagslista
Idag är jag glad för att....

- det gick bra hos kiropraktorn
- jag fikade gott efteråt
- jag och Max ska bada i badhuset med min svägerska och brorsdotter om en stund
- solen vill visa sig lite idag
-  det är Top Model på tv ikväll
- jag har världens bästa familj
- jag inte har huvudvärk just nu
- jag ska få gå på en arbetsintervju imorgon


Haka på måndagsutmaningen här.




Gomorron!

2010-06-14 09:27:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ny vecka!

Jag ska strax åka iväg till kiropraktorn och äter nu en snabb frukost.

Oj va klockan går =).




Max språkliga utmaningar =)

2010-06-13 22:35:06 ,   Max
Max har ju varit lite sen med att prata. Han kunde inte 8-10 ord vid 18-månaderskontrollen utan snarare 4-5 ord. Men de senaste veckorna har det börjat lossna alltmer. Han härmar oss när vi säger saker och han använder ord återkommande för en del saker och de låter mycket tydligare än tidigare. Det märks att han nu är mer intresserad av att försöka kommunicera med oss. Både med ord och kroppsspråk. När han ska säga telefon så säger han inget ord utan sätter handen mot örat.

Flitigaste använda orden är dock fortfarande mamma och pappa (främst pappa). Ett annat vanligt ord är kacka som betyder katt. Det är en katt på gården som han gärna jagar och klappar. Nu har tyvärr katten flyttat så nu har han ingen katt att klappa på. Nu jagar han fåglar istället. Han säger pippi ibland eller pippa (hemskt att en 1,5-åring ska använda sådana vulgära ord... hi hi...). Andra ord som han använder sig av är bi (bil), umpa (strumpa), titta, (där), ack ack (tack tack, han nickar när han säger det), oj, tå (tåg), bebba (bebis).

Det finns en hel del ord han sagt någon/några gånger men som inte varit särskilt återkommande. Exempel på sådana är momma (mormor), fafa (farfar), gägg (ägg), ade (spade) + en massa andra som jag inte kommer ihåg.




"Max, vilken fest vi har!"

2010-06-13 22:26:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en riktigt bra dag idag! Solen har dessutom tittat fram en hel del trots att det kommit några små regnstänk då och då.

På förmiddan gick vi till en lekpark. Max grävde i sanden och jagade fåglar medan jag och Marcus satt på en bänk och pratade och pussades =).



Klicka på bilderna för att se dem större

När Max sovit efter lunch cyklade vi till mina föräldrar där vi spenderat eftermiddan och kvällen. Vi har varit ute hela tiden. Max och hans kusin N (3 år) har lekt, lekt och lekt! Mina föräldrar har köpt varsin gräsklippare till dem så de har nog klippt typ hela gräsmattan och min pappas boulebana där de sprang fram och tillbaks med sina klippare. De leker så bra ihop och N tar hand om Max. När vi åt grillat och rabarberpaj nu på kvällen sa N: "Max, vilken fest vi har!" Hon är så go! Sen har jag självklart myst med lille A (5 månader) också.



Max tar hand om båda gräsklipparna



Han har skön stil =)



Dukat på altanen för grillat!


En bra dag helt enkelt! Vi cyklade hem vid 20.30.

Hoppas ni också har haft en härlig dag och helg =).




En bättre dag?

2010-06-13 10:38:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner lite försiktigt ute och utanför vårt köksfönster är det nästan blå himmel men utanför vårt vardagsrumsfönster är det molnigt. Men förhoppningsvis en bättre dag idag än igår?! Och jag hoppas det är det även på andra plan förutom vädret. Min huvudvärk kom tillbaks igårkväll och jag hade ont på hela högersidan och svårt att titta med höger öga. Imorn är det besök hos kiropraktorn igen. Mycket som händer i min kropp just nu tror jag. I mitt psyke också.

Nog om det, en bättre dag är detta! Max och jag har lekt gömma nyckel på morgonen och sen har vi ringt min mamma som Max pratat med i telefon. Vi satte på högtalarfunktionen men han höll ändå luren mot örat (fast åt fel håll) så då kunde jag höra vad mamma sa och prata. Max sa mest pappa vilket är hans favoritord (kommer ett inlägg om Max pratande senare).

Vi ska grilla hos mina föräldrar ikväll. Åker dit redan på eftermiddan för min bror med familj är där så jag ska få träffa min söta brorsbarn. Undra om Max och N skrattar när de ser varandra som de gjorde sist =). Och jag hoppas att Max är lite försiktigare med lille A som är 5 månader än vad han var sist.




Dålig film

2010-06-12 23:16:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har sett en riktigt dålig film ikväll! Det är inte så ofta Marcus och jag tittar på film tillsammans för vi har så olika filmsmak men ikväll blev det att vi tittade tillsammans och filmen var usel rent ut sagt. The Wedding Daze som gick på tv3 kl. 21. Jag trodde det skulle vara en romantisk film film men den var bara jobbig och spretig och konstig. Suck!

Tv3 har ju bröllopstema på sina filmer denna helg och när jag hör bröllopstema tänker jag på romantik men denna var ej romantisk. Men den var säkert billig att köpa in för tv3 =).

Nu är jag riktigt trött så sängen nästa....!





Mamma- och Maxgos

2010-06-12 20:29:44 ,   Allmänt/Vardagsliv





Helgen som regnar bort

2010-06-12 19:31:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch, detta är verkligen helgen som regnar bort. Tråkigt! Det tillsammans med konstant huvudvärk i 2 dygn gör mig inte särskilt motiverad eller inspirerad. Nu har dock värken lättat lite efter en ipren och alvedon (som inte funkade alls igår men som tur va nu). Regnet öser fortfarande ner men hellre det än ont i huvudet.

Vi har varit iväg på en liten roadtrip på eftermiddan till ett läger för funktionshindrade där Marcus spelade och sjöng. "Jag ringer på fredag" och "Jag vill vara din Margaretha" var populära hits. Men efteråt var det en som saknade att Marcus inte sjungit "Lille katt" så han fick dra ett litet extranummer för den killen =). Det var roligt att komma iväg en stund och det var uppskattat hos dem som lyssnade.

Max hade också kul. Och roligast var nog att hjälpa pappa att plocka ihop. En framtida roddare kanske?!





Hoppas ni har bättre väder!

Nu ska jag svara på era gulliga kommentarer och sen blir det en kväll med film, chips och chokladmousse.




Studentdag

2010-06-11 14:00:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit och tittat på studenten! Det är riktigt tråkväder här idag men som tur är så var det uppehåll när studenterna gick ut. Jag fick tyvärr gå hem efter en stund för har så ont i huvudet. Ligger nu med ispåse på nacken.

I eftermiddag ska vi uppvakta en student och sedan fira Marcus bror K som fyller år idag. Grattis grattis grattis!

Men nu ska jag vila!





Saknar

2010-06-10 22:50:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fast det bara var två timmar sen Max somnade så saknar jag honom som en tok. När jag känner så kan jag få lite panik över hur det ska bli när han går på dagis. Usch orkar inte tänka på det!

Nu ska jag lägga mig snart så det blir morgon fort så jag får träffa min prins =)





Kvällsmys

2010-06-10 21:47:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har hyrt en film ikväll som han sitter och tittar på men jag vill inte se den så ska nog titta på Greys anatomy istället. Jag kan inte hålla mig till på onsdag, jag vill se NU! =)

Hoppas ni haft en bra dag!




Grillade hamburgare

2010-06-10 13:15:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
På förmiddan har vi varit och fikat rabarberpaj hos min mormor och morfar. Nu har Marcus grillat hamburgare som vi ska äta! Nya numret av MAMA har dessutom kommit.

Livet är bra mycket härligare än igår =)




Läslus

2010-06-10 09:55:33 ,   Max
På förmiddagarna den senaste veckan har Marcus och Max förmiddagsfikat på balkongen. Marcus dricker kaffe och Max äter kex och dricker vatten. För en stund sen var Marcus inne för att hämta en tröja och när han kom ut på balkongen möttes han av denna syn:



Vår lilla läslus har satt sig tillrätta =). (När Marcus gick in satt Max på den "stora" stolen)




Jobbintervju

2010-06-10 09:19:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner ute. Härligt!

Jag vaknade 8.15 imorse av att det ringde. Marcus kom in med telefonen till mig och jag försökte att inte låta nyvaken. Det var från en skola där jag sökt jobb och jag blev kallad till intervju på onsdag. Spännande! När jag la på blev jag dock lite panikslagen för kom inte ihåg vad det var för tjänst. Men jag har tittat igenom mina ansökningar och jag tror att jag bara sökt en tjänst där... hoppas jag..... så då är det väl den. Ansökningstiden för den går dock ut imorgon men det borde inte kunna vara någon annan tjänst.

Ångrar nu att jag inte har ett bättre system för att se vilka tjänster jag sökt! Samt att jag inte sparat de annonser jag svarat på. Klantigt Sara!!




Fick lite gjort

2010-06-09 22:36:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en riktigt seg dag idag. Jag är stel i ryggen, nacken, ont i huvudet och dessutom PMS, Max har också något som liknar PMS.... shit vilket humör han varit på. Och till råga på allt är Marcus allergisk och därmed trött och snorar och kliar sig i ögonen.... vilket irriterar mig. Inte lätt att vara på samma kvadratmetrar då.

Vi kom i alla fall iväg på eftermiddan och slängde skräp och pantade burkar. Köpte även en Teletubbiesfilm till Max i hopp om att han ska tycka om att titta på något på teven. Vore skönt att kunna sätta på det när man vill ha en lugn stund... får man säga så utan att låta som en dålig mamma?! =)

Ikväll har jag bakat bröd, duschat och sedan legat i soffan och tittat på Greys Anatomy med en ispåse mot svanken. Jag har ju egentligen slutat titta på den serien men började igen för två veckor sen då jag inte hade något att göra. Och nästa vecka måste jag ju se för oj va spännande det var idag.

Nu har jag läst massa blogginlägg om hur mysigt alla har det och hur lyckliga alla är. Hoppas jag vaknar upp på det humöret imorn för då ska ni få ett sånt inlägg här med =).

Förresten har det klarnat upp ute så hoppas det tyder på att vädret blir fint imorn.

Godnatt =).




Livsnjutare

2010-06-09 22:00:17 ,   Max
Max är en sann livnjutare. Russin, vatten och barnprogram (han har i för sig aldrig suttit särskilt still till ett barnprogram men fåtöljen verkar få honom att trivas). Se här:

 

Fåtöljen har jag köpt på IKEA idag. Det där jag skrev igår om shoppingförbud gäller bara kläder ;)

 

 

(Det verkar segt att se klippet. You tube bara laddar och laddar när jag försöker titta. Likadant när jag försöker se andra klipp jag lagt upp. Konstigt. Om det blir så för er med hoppas vi på att det fungerar bättre imorn Nu funkar det för mig!!)





Trött....

2010-06-09 17:46:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är helt slutkörd!

Ja fast jag inte gör särskilt mycket. Men jag har svettningar, öm i rygg och nacke och är så så så trött! Men det är beror ju på att min kropp håller på att fixas genom kiropraktorbehandlingarna. Men det är tufft!

Finns så mycket jag borde göra men jag förmår liksom inte.

Men men... en dag i taget....




På posten idag

2010-06-09 17:44:23 ,   Max
Idag kom detta i brevinkastet:



Fotona på Max som vi var och fotade för snart två veckor sen. Jag tycker de blev jättebra... fast man ser ett blåmärke i pannan på honom.... hi hi....




Gomorron onsdag!

2010-06-09 10:04:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hade svårt att somna igår så tog mig lite sovmorgon till 9 imorse =). Skönt när man kan göra det!

Jag ska strax åka iväg till kiropraktorn för min andra behandling och sen blir det IKEA för att köpa nytt vardagsporslin. Jag önskade mig presentkort på IKEA i födelsedagspresent för det ändamålet och det fick jag. Perfekt!

Annars är dagen lika oplanerad som tidigare dagar är. Det är segt när vädret inte är fint!




Somriga gobitar

2010-06-08 22:06:54 ,   Mode/Kläder
Jag har satt shoppingförbud på mig själv. Får se hur länge det håller =).

Men fast jag har förbud kan jag ju i alla fall titta ... och drömma! Dessa somriga gobitar kommer från HM och de skulle trivas i min garderob ... tycker jag men inte mitt konto ;).









Klicka på bilderna för att se dem. Alla bilder är från hm.com




Ullared

2010-06-08 21:46:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu sänder de Ullared på kanal 5 igen. Dock repriser. Jag saknar Desperate Housewives för det är liksom inte tisdag utan det på tv.

Men det positiva med att Ullared sänds igen är att jag längtar alltmer till vårt besök där om ungefär en månad. Jag behöver börja med en rejäl shoppinglista snart =).





Fika och tacos

2010-06-08 16:57:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har precis kommit hem från en 2-timmar lång fikastund med M. Det var trevligt! Det ger energi att komma hemifrån och bara sitta och prata utan att Max vill ha uppmärksamhet.

För övrigt har dagen flutit på sakta. Händer inte så mycket. Marcus och Max har varit ute och jag har vilat min stela nacke samt handlat.

Snart ska vi laga tacos!




Lek

2010-06-08 10:15:08 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är lek. Fler bidrag hittar du här.



Att leka ute är favoriten för Max. Gräva, jaga fåglar, jaga katter och gunga. Med det kan han sysselsätta sig med hur länge som helst!





30 år

2010-06-07 22:49:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag måste bara berätta att mina föräldrar varit gifta i 30 år idag! Hurra =)

Jag skulle gärna vilja visa deras bröllopskort men tror inte att min mamma vill det så jag låter bli. Hon var i alla fall 19 år när de gifte sig och pappa var 20. De ser ut som små barn på kortet! Under sina 30 år som gifta har de fått tre barn och tre barnbarn. Det är inte dåligt =). Här har mamma skrivit om det.

Grattis igen!





Bröllopsrep och krånglande liten kille

2010-06-07 22:45:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har det övats inför bröllop som vi ska spela på i augusti. Jag är bara med och spelar på en låt men Marcus sjunger och spelar på flera tillsammans med andra. Jag var med en stund på övningen och sen åkte jag för att hämta Max som var med sin farfar. Vi fick mos och korv där innan vi åkte hem. Max var så gnällig när vi kom hem så jag blev tokig!! Till slut fick han en skål med kex och lite russin och så satt vi i soffan med den och tittade på tv. Då var han nöjd.

Vi åkte och hämtade Marcus och gitarren vid 20.15. Max fick åka i pyjamas. Han var ganska trött men höll ändå på att krångla som bara den sen när han la sig. Först skulle han ha täcke men sen skulle han inte ha det och sen skulle han ha det igen. Det tar sån tid för honom också när han håller på och rättar till täcket. När han väl har fått det som han vill ha och lägger sig ner så är det inte helt ovanligt att han är för nära spjälorna så han slår huvudet i. Då börjar han om med allt krångel. Ja ibland skrattar jag nästan men oftast är det bara tröttsamt för man vill ju att han ska somna. Nu har det dock gått snart 1,5 timme sen han somnade och nu längtar jag efter honom....

Jag är fortsatt trött av kiropraktorbehandlingen och jag har haft lite ont i huvudet ikväll och börjar känna mig lite stelare. Men det kunde ju bli så.

Har duschat och ligger nu i sängen med datorn i knät. Inte helt fel =)



Min lilla sötsnoddas (Vi brukar kalla honom för Snoddas). Å va jag längtar tillbaks till de soliga dagarna vi har haft bakom oss.




Hoppas på vinst

2010-06-07 22:01:15 ,   Allmänt/Vardagsliv


”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!





Olivträd

2010-06-07 15:09:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick ett olivträd av mina föräldrar när jag fyllde år. Försöker hitta information om hur ofta de ska vattnas men det var lättare sagt än gjort. Tips någon?





Kiropraktorbesöket

2010-06-07 14:27:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var nog tur att jag bokade en tid hos kiropraktorn för han tyckte jag skulle ha kommit mycket tidigare.

Min nacke och rygg är i katastrofläge mer eller mindre. Han frågade flera gånger om om jag verkligen inte varit med om någon olycka som skadat nacken. Hade jag varit det skulle han skickat mig på nackröntgen. Hm.... inte så konstigt alltså att jag har mycket huvudvärk. Kanske även en delvis förklaring till mitt illamående av åksjukekaraktär. En förklaring till yrselkänsla i ögonen? Kanske även en förklaring till magproblemen, vem vet?!

Jag är försvagad på höger sida och har mycket mindre styrka i höger arm och hand än i vänster.
Nacken är väldigt stel och särskilt på höger sida och jag är även alldeles spänd där jag brukar ha ont i ryggen (bröstryggen, även det endast på höger sida) och där jag även hade stora besvär under graviditeten. Så nu är det behandlingar som gäller. Han knäckte en del idag och jag ska tillbaks på onsdag. Detta lär väl bli både smärtsamt och dyrt men det är väl dags att börja ta hand om mig själv! Och det är ju bättre att lägga pengar på att förhoppningsvis "bota" mig istället för att lägga pengarna på tabletter som ska lindra.

Innan han gjorde tester och behandlade lite så pratade vi ganska länge om varför min kropp är som den är. Det är ju stress det beror på och jag får väl inse att jag är stressad och har varit det i många år fast jag "bara" pluggat och varit föräldraledig. Det ligger mycket press i att studera på hög nivå under flera år och sedan pressen i att vara en bra mamma och fru. Kroppen tar skada. Och självklart också av mycket datorsittande och lite motion.

När jag åkte hem stannade jag på IKEA och åt lunch och väl hemma tog jag en promenad och nu vilar jag på rekommendation. Känner mig supertrött.

Men vilken tur att jag tog tag i detta nu när jag har chansen då Marcus är hemma med Max. Får tacka min mamma för det för hon mer eller mindre tvingade mig.

(min moster jobbar hos kiropraktorn jag var hos och min mamma går där känns bra att gå till någon som man vet är bra)




Sova länge!

2010-06-07 10:09:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj va jag sovit i natt. Somnade vid midnatt och gick upp efter kl. 9. Helt slut! Max vaknade vid 8.30. Har blivit sena mornar för honom de senaste dagarna för han har svårt att somna på kvällen. Är nog för det är så varmt för han har sovit mindre än vanligt på dagarna så han borde vara trött.

Jag ska strax åka iväg för mitt första besök hos en kiropraktor. Tror ni det kommer göra ont? Jag har ingen aning om vad de gör.

Idag är vädret tråkigare. Grått och blåsigt. Denna vecka har vi inte så mycket planerat men hoppas det dyker upp lite planer.




Fotonörd?!

2010-06-06 22:00:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är den 6 juni och hittills har jag tagit 121 bilder med kameran i juni.

Hm..... börjar bli fotonörd.....




Ansiktsmask och tvätt

2010-06-06 21:56:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi är riktigt nöjda med vår helg som har varit solig och härlig =). Även idag har vi ätit hos Marcus föräldrar (tack tack tack - ett tack för varje måltid vi ätit där denna helg). Marcus pappa går snart i pension så bland annat därför har Marcus syster med familj varit där i helgen. Det är alltid roligt att träffas.

Vi kom hem hit vid 17.30 och det var så varmt och skönt ute så Marcus tog ut grillen på gården och så grillade vi kycklingfilé som vi åt på balkongen tillsammans med färskpotatis. Mums va gott det var. Och det var otroligt mysigt att sitta där och äta.

Nu avslutas denna helg med att jag har lermask i ansiktet och håller på att förbereda inför att Marcus ska tvätta imornbitti. Jag har bytt alla sängkläder och täckena ligger på balkongen och vädrar. Marcus är iväg och övar inför ett bröllop som han ska sjunga och spela på (även jag ska medverka med min flöjt) så det är lugnt och tyst här hemma.

Bara tvätten och jag ;) (okej jag erkänner.... en chokladkaka gör mig också sällskap)





Klicka på bilderna för att se dem större




Yngre

2010-06-06 13:17:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sol sol underbara sol! Nu ska jag ge mig ut.

Här kommer en bild jag hittade på min förra blogg.

Marcus och jag på min födelsedag för tre år sen.





Njut av solen alla bloggläsare för imorn ska det tydligen bli sämre =(.




Bottenrekord, cheesecake och grillat

2010-06-05 21:54:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj här inne ekar det tomt på besökare. Bottenrekord på besökarfronten. I alla fall på länge.

Men det är klart att ni inte ska fastklistrade vid datorerna när solen strålar ute =). Helt rätt ju! Vi har dock haft lite disigt och lite moln små stunder idag. Men varmt har det varit.

Idag har vi kalasat här för mig. Jag hade trevliga gäster och fått uppskattade presenter. Det är inte dåligt. Jag bjöd på cheesecake a la Leila. Recept här (jag hade dock inte mascarponeost i utan filadelfiaost pga priset). Den rekommenderas starkt!



Nu ikväll har vi grillat hos Marcus föräldrar. Var smaskens och vi satt ute och åt och det gör ju maten ännu godare. Vi kom hem för en stund sen.



Max slappar efter maten

Nu är det duschen som gäller för mig för håret känns flottigt =). Jag har haft på mig samma klänning idag som jag hade på min födelsedag. Det var flera som frågade då var den kommer ifrån och den är köpt på Ellos. Jag har dock sett att den är slutsåld.



Hoppas er dag varit bra =).




Hjälpsamma pojkar

2010-06-05 11:06:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kusinerna Max och N var väldigt hjälpsamma igår då de hjälpte sin farmor/mormor med att plantera.





Kalas

2010-06-05 09:13:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag ska vi kalasa lite här. Släkten kommer hit och ska fira mig. Vi blir inte så jättemånga men det lär vara fullt här ändå =).

Max sov ända till strax efter 8 imorse. Då gick han och jag upp. Nu ska vi bege oss mot affären och inhandla lite saker till kalaset. Jag glömde lite när jag handlade igår!




Cykeltur

2010-06-04 22:30:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hade tänkt visa lite bilder från idag men jag har ont i huvudet så fattar mig kort istället. Vi cyklade till Marcus föräldrar på eftermiddan där även Marcus syster med familj var. Max och N planterade med sin farmor/mormor. Lecakulor var tydligen väldigt roliga =).

Sen åt vi mat där innan vi åkte hem. Max var trött men det tog ändå en stund innan han somnade här hemma. När han hade somnat satt jag och Marcus på balkongen en stund och tittade när solen gick ner bakom hustaken. Jag har även läst ut min bok.

Här bjussar jag på en bild då vi cyklade i eftermiddags.



Marcus och Max

Mer bilder kommer imorn!

Hoppas ni haft en härlig dag =).




Tjohoo i solen!

2010-06-04 14:58:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ska göra i ordning lite fruktsallad för oss att fika och sen blir det cykeltur i solskenet. Jag har suttit på balkongen och läst och har snart läst ut boken jag håller på med.

Nepp fruktsallad var det....

Hoppas ni har en härlig dag!




Max

2010-06-04 11:55:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu bär jag med mig Max hela tiden. Fick detta smycke av mina föräldrar igår. Det är beställt från Annelie. Jag är jättenöjd =).





Sjätte dagen i rad...

2010-06-04 08:59:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
....som vi vaknar med strålande sol utanför fönstret.

Flera varma och sköna dagar har dock gjort att det börjar bli varmt på natten. Vi bor längst ner så vi har egentligen ganska svalt då vi inte har kvällsol mot något sovrum men inatt var det varmt trots att vi hade fönstret öppet mer än vanligt. Värmen sätter sig typ i väggarna.

Max vaknade vid 3 och kunde inte somna om så han fick komma över till oss. Det blir varmare på hans rum än på vårt för han har ingen vädringslucka så vi kan inte ha öppet där på natten.

Men jag klagar inte. Älskar sommarväder! Och det är så lagom varmt ute nu tycker jag. Inte sån där tryckande hetta.

Idag har vi inga storslagna planer förutom att jag nu på förmiddan har ett möte med min arbetsförmedlare. Efter det ska jag handla inför mitt kalas som är imorn.

Vad jag ska bjuda på? Det får ni se!




28-årsdagen

2010-06-03 22:41:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era grattis =). Det har plingat i telefonen, kommenterats på bloggen och framförallt gratulerats på facebook. Känns nästan som att jag fyller jämnt! Men det är ju som tur är två år kvar tills dess. Jag har dock ingen åldersnoja alls vilket känns skönt. Jag har mycket roligt framför mig i livet.

Denna dag har varit lugn och skön med lagom firande. Jag ska ha kalas för släkten på lördag. Här kommer min 28-årsdag i bilder:



Vackra rosor som jag fått från Marcus och Max



Vi åt lunch på restaurangen som ligger ungefär 200 meter från oss. Jag åt fisk med potatis, rotfrukter och citronsås. Var gott och det var väldigt skönt att slippa laga lunch =).




På väg hem efter lunchen.





I eftermiddags kom min pappa och vi åt tårta. Han jobbar på lördag så han fick fira mig idag istället. Max var väldigt glad över att träffa morfar. Han grät när morfar skulle åka till jobbet (min pappa är lokförare).




Nu på kvällen har vännerna E och N varit här. Jag bjöd på klyftpotatis och fyllda kycklingfiléer och sedan jordgubbspaj till efterrätt. Min mamma var också här en stund.

Det har varit en trevlig födelsedag och vädret har varit fantastiskt! Nu på kvällen har jag suttit och läst på balkongen.

Hoppas ni haft en härlig sommardag =).





Hipp hipp hurra...

2010-06-03 09:36:16 ,   Allmänt/Vardagsliv


för mig idag =).



Hi hi... ursäktar huvudbonaden men jag har precis duschat!


för 28 år sen:




Hurra hurra hurra!




Livet kan förändras så fort

2010-06-02 22:13:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk så fort livet kan förändras. Antar att ni är fler som läst att Bambi fått cancerbesked idag. Som tur är är det mild variant (om man nu kan säga så) som med en operation med största sannolikhet är borta. Men i alla fall.

Tankarna går då till knölen i mitt bröst. Den stör mig. Fast den är utredd två gånger så stör den mig ändå. På min lilla byst är 2,5 cm i diameter knöl ganska mycket. Pratade om den med min läkare på mitt senaste besök hos henne och jag frågade om jag ska undersöka den igen på sjukhuset men det tyckte hon inte var nödvändigt. Ändå stör den och tankarna finns liksom där. Tänk om de skulle upptäcka om några år att den varit farlig hela tiden och att det då inte finns något att göra.

Egentligen skulle jag vilja ta bort den men är rädd för att sövas. Dessutom kommer det bli en grop i bröstet har läkaren sagt. Men jag får fundera vidare....

Men stör det gör den.




Fotomodell och utelek

2010-06-02 21:52:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har Max agerat fotomodell. Han har fotats för ett kommunpolitiskt program här på vår ort. Han gick med sin gåvagn bredvid en 95-åring kvinna som gick med sin rullator. Max var så duktig och följde nästan direktioner. Han gick dock ganska fort så vi fick backa honom x antal gånger. Men jag tror det blev bra =)

Här övade han inför sin roll när han gick till vår bil för att åka iväg:



¨Här har han slutfört sitt uppdrag:



Hemma på gården tog vi ut en filt och leksaker som vi la i skuggan. En flicka som vi brukar leka med på gården satt med oss. Hon är fem år och jag har aldrig sett hennes mamma (hon bor med sin mamma) ute med henne. Inte en enda gång. Det tycker jag är lite ledsamt. Flickan är ute massor. Hon sa idag: Jag undrar vad mamma gör. Hon tittar nog på tv eller sitter vid datorn. När hon sa det kände jag att jag inte vill bli en sån mamma som inte kan vara ute och leka med mina barn även om de är så stora som 5 år.



Det har varit ungefär 25 grader ute idag. Supervarmt och härligt! Framåt klockan 17 var det i alla fall uthärdligt att sitta i sanden och leka. Det var flera barn och föräldrar ute. Var roligt =). Vid 18 gick vi in för att äta mat och då hade vi varit ute i tre timmar.



Eftersom jag mest njuter av det underbara vädret på dagarna så blir det en del kvar att göra på kvällarna. Har dammsugit ikväll och sedan suttit i över en timme med mitt cv på Arbetsförmedlingens hemsida. Sånt som måste göras men som jag skjutit upp pga det fina vädret. Men nu var jag tvungen att ta tag i det för på fredag ska jag träffa min arbetsförmedlare och imorn har jag ju inte tid för då är det en speciell dag ;).

Det blev många bilder på Max från denna soliga dag!





Sommarsött

2010-06-02 14:24:43 ,   Mode/Kläder
För några veckor sen köpte jag två linnen på ICA Maxi. Bland annat detta:



Det är sommarsött tycker jag =)

Kanske inte så snyggt med svart bikini under... men men...




Lite mer soltankar....

2010-06-02 10:32:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för er respons på inlägget om solskyddsfaktor. Jag har svarat alla i respektive bloggar, förutom svägerskan för dig träffar jag ju IRL (och dessutom har du ju ingen blogg) =). Och tack Lena (som ej angav någon bloggadress) för ditt tips om hur man testar hur vattenfast en solskyddsfaktor är.

Igår var jag och köpte en solhatt åt Max. Han har en keps som används flitigt men häromdan blev han så röd om kinderna när han och Marcus var ute och cyklade. Detta trots att han var insmord med solskyddsfaktor samt hade keps under hjälmen samt var ute på seneftermiddagen. En solhatt skyddar ju mer så fick bli en sådan. Han är så söt i den. Först ville han inte ha den på sig utan hämtade kepsen hela tiden men sedan gick det bra. Den skuggar ju större del av ansiktet, samt öronen och en del av nacken.

UV-dräkt inför sommarens strandbesök köpte vi för några veckor sen. Även om vi kommer få smörja in Max armar och ben flitigt så känns det i alla fall som ett bra alternativ. För det blir svårt att hålla honom i skuggan på stranden.





Morgonbad

2010-06-02 10:25:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag kommit på ett bra sätt att blogga i fred så här på förmiddan. Sätta Max i badet och sedan sitta på toalettstolen med datorn iknät. Det gör jag just nu. Fast jag har inte satt honom i ett bad för att få blogga utan för att blöjan satt snett och vissa saker läckt ut. Fick inte riktigt rent med tvättlappar så badet renar förhoppningsvis mer.

Marcus är iväg in till stan för att köpa presenter till någon som fyller år imorn (hm....vem kan det vara? ;) ).

Konstigt att bara vara Max och jag hemma. Har vant mig vid att vi är hemma alla tre.




Första boken på ett år

2010-06-01 22:32:17 ,   Populärkultur
Jag har alltid varit en läslus. Har slukat böcker. I vissa perioder, särskilt på somrarna, har jag läst flera i veckan. Sen jag fick Max har jag endast läst en bok. Jag tappade intresset totalt för böcker när han föddes. Prioriterade annat på den tid jag haft för mig själv. MEN nu har det släppt =). Igår började jag med boken Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson och jag har läst ungefär 200 sidor hittills. Det är så härligt! I vår lilla lyxtillvaro som är just nu när vi är hemma både Marcus och jag så finns det ju tid för sådant. Bäst att passa på! Nån som har något boktips? Jag känner på mig att det kommer bli mycket läst i sommar.

Sol och en god bok, det kan inte bli bättre helt enkelt =).








Kiropraktor

2010-06-01 17:18:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har äntligen tagit tag i att boka en tid hos en kiropraktor. Jag står inte ut med huvudvärk och illamående var och varannan dag och hoppas att lite knäckningar i nacken ska göra susen =).

Jag har suttit på balkongen och läst större delen av eftermiddan. Vi åt fruktsallad där när Max hade vaknat förut. Han och Marcus är ute och leker just nu och innan dess var de till biblioteket och lånade lite böcker.

Dags för mig att laga mat! Vi åt korv med bröd till lunch så nu blir det lite mer ordentligt =)





Solskyddsfaktor för barn

2010-06-01 13:46:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dett med solskyddsfaktor till barn är en djungel tycker jag!

Förra året fick vi rekommendationen att inte ha för hög faktor till Max eftersom han var så liten och det ökar risken för allergi. För några veckor sen när jag var på apoteket och rådfrågade dem rekommenderade hon jag pratade med att han skulle ha faktor 50. Köpte ACO´s variant eftersom det var det enda märket som fanns. Någon dag efter var min kompis C på samma apoteket och fick rekommendationen att köpa faktor 30 till R (som är lika gammal som Max) för att minska risken för allergi.

Jag gick då tillbaks till apoteket och frågade vad det egentligen var som gällde och hon som sålt 50 till mig hävdade fortfarande att jag skulle ha den men hon menade att alla säger olika. Jag sa då att jag läst på internet (är ju flera bloggare som skrivit om det) att faktor 20 och 30 i ACO´s barnserie har ett speciellt filter som gör att krämen inte går in i huden och därför inte ska orsaka allergier. Det visste hon på apoteket inte om. Jag sa dessutom att det ju på tuben för 20 och 30 står att den är very waterresistant medan det på 50 endast står resistant. Det slutade i alla fall med att jag bad om att få lämna tillbaks 50 och byta till 30 och det fick jag.

Några dagar senare pratade de på nyhetsmorgon och tester av solskyddsfaktorer för barn som råd & rön gjort och de sa då att man ska ha så hög faktor som möjligt.

Snacka om att man blir förvirrad?! Hur resonerar ni som har barn angående detta? Vi kommer ju få köpa en del solskyddsfaktor i sommar med tanke på det jag skriver här nedanför och jag vet inte vad jag ska köpa nästa gång.

De påpekade på nyhetsmorgon att man ska ha en handfull kräm till en arm (om jag minns rätt). Tilde de Paula sa då att om man har tre barn som hon så går det ju åt en tub vid varje insmörjningstillfälle. Och han från råd & rön sa att det stämmer. Jag är ju inget mattesnille men jag kan ju räkna ut att om man smörjer sina tre barn vid ett tillfälle varje dag i en vecka så får man lägga ungefär 1000:- på solskyddsfaktor per vecka och då har jag ändå bara räknat på en gång om dagen. Inte billigt direkt.

Självklart vill jag ge Max det bästa skydd jag kan, men inte lätt när man inte vet vad det bästa skyddet är.


Puh...detta blev långt ;)

Vill gärna höra hur ni tänker.




Just nu

2010-06-01 13:14:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har det bra på balkongen medan Max sover








En bra metod

2010-06-01 09:34:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har nu kommit på en bra metod för att ge Max antibiotikan. Jag lägger honom i min famn och sprutar i medicinen i munnen på honom. Eftersom han ligger ner kan han inte spotta ut det vilket han gör när han sitter fast jag sprutar in det vid kinden. Efteråt får han dricka vatten!

Idag har kopporna sårskorpor.

Tyvärr är Max snorig också.




Sena kvällar

2010-06-01 09:30:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Här vaknade vi vid 7 imorse då Marcus gick upp för att tvätta. Max stod i sin säng och pratade och skrattade. Det är ett härligt ljud att vakna till.

Marcus och jag går och lägger oss lite för sent. Blir så när vi är lediga båda två. Helg jämt ju! Men solen gör att man blir pigg.

Alldeles strax ska vi cykla iväg till min mormor och morfar och få fika i utbyte mot datorsupport. Gör allt för fika =).

Annars har vi inte så mycket planer idag. Blir mest att vara ute. Kanske bättra på "linnebrännan" som jag har =).