Övernattning

2016-07-31 21:07:02 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej! Kvällen är här och barnen sover. I kylskåpet har vi några kräftor som väntar. Tack mamma och pappa 💜.

Inatt så övernattar Max på Ebbas rum. De har pratat om det länge men nu äntligen blev det av. Mysigt tyckte de båda när de kröp ner.

Nu ska jag ta en cykeltur till ICA och handla matsäck till Marcus o Max som ska på fiskeutflykt imorn.





Känns i kroppen

2016-07-29 22:05:12 ,   Allmänt/Vardagsliv

Tänk att det känns i kroppen att det är fredag fast man inte jobbar. Snacka om nån inbyggd mekanism 😊.

Idag har vi varit på badutflykt. Termometern visade på 23 grader men det var ganska mycket moln så vi valde bort strandhäng för poolhäng. En mil härifrån finns utomhusbad med tillgång till två rutschkanor inomhus. Vi var där i cirka tre timmar o låg nog i vattnet 2.5 timmar av tiden. Hej simhud!

Sen bar det hem och trötta var vi! Barnen önskade mcdonaldsmat fast hemma så detta åstadkom jag till dem:

Max var mycket nöjd medan Ebba var trött och åt bara lite grann. När hon hade somnat plockade jag och Max hallon och gjorde frozen yoghurt i glassmaskinen. Mycket gott blev det 😊

Och nyttigare än vanlig glass är det oxå. Nu myser jag i uterummet och Marcus och Max är ute på en kort Pokemonpromenad. Ja ni läste rätt. Marcus laddade ner spelet när det var tänkt att Max skulle lägga sig men det gick ju inte att sova för Max då. Så de gick på jakt 😁.

Imorn vill jag slappa hemma hela dagen och på kvällen är det grillfest hos vänner 💜





Och så kom regnet...

2016-07-26 11:54:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja igår började det regna här hemma. Men då var vi inte hemma utan vid mammas och pappas torp där vi hängde på bryggan i solen och badade medan regnet droppade hemma.
 
 
Idag öser det ner ute men det gör inte särskilt mycket för då kan vi ta tag i måsten såsom att fixa nya foton till körkort (en påminnelse om att det snart är 10 år sen vi gifte oss och bytte namn), köpa köksgolv samt kartonger så vi kan packa ihop köksgrejer.

Det är så härligt att vara igång o blogga ordentligt igen. Hoppas nu bara på att mitt dropbox slutar krångla också så kanske det blir ännu lättare :)
 
Kram
 
 
 




Så blir det

2016-07-25 19:19:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Strax före vi åkte på semester till västkusten så beställde vi vårt kök. Och i sista stund valde vi en annan bänkskiva än den vi tänkt hela tiden. Denna kommer det att bli:
 
 
 
Den i laminat och heter "svart mineralmönstrad". Den är lite mer blank än den som vi hade tänkt oss först. Tjockleken blir 3.8 cm och därmed lite tjockare än vad vi hade tänkt oss först. Men vi jämförde mycket och kände att vi tyckte var snyggare helt enkelt. Kändes mer rejält och vi gillade att den hade mer vita inslag än den svarta stenmönstrade som vi tänkt från början.
 
Sen så var det ju detta med blandare och diskho som jag skrivit om tidigare och som vi velat så mycket kring. Nu är det så att diskho inte är beställt ännu på grund av att IKEA byter diskhosortiment 1 aug så det gick inte att beställa men det kommer antagligen bli två stora hoar och ingen avrinningsyta men som sagt så får vi åka och beställa 1 aug.
 
Men blandare valde vi. Vi kände oss ganska säkra på att vi ville ha en blandare där man kunde ta loss "kranen" för att kunna spola rent ordentligt i diskhon och därmed vara mer flexibel m.m vid diskning. Den som jag skrev om i tidigare inlägg som vi gillade var ju så hög och eftersom vi har ett fönster där blandaren ska sitta så tyckte vi det kändes lite trist att ha så hög blandare. Men vi hittade en annan med samma funktion som inte är lika hög. Och dessutom blir det ju snyggt med den svarta slangen till bänkskivan.
 
 
Vi hoppas och tror det blir bra.
 
Köket levereras den 10 aug och innan dess ska vi ha rivit ut vårt nuvarande kök. Sen ska golv läggas också. Vi ska montera köksstommarna men en byggfirma kommer att sätta upp köket.
 
Så det är planen. Jag vill att det ska vara färdigt NU. Ser inte ett dugg fram emot processen!!
 
 
 




Soltimmar

2016-07-24 22:02:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Äntligen ska ett ordentligt blogginlägg skrivas. Min dator har krånglat senaste tiden och blogg.se har en ny app till telefonen som jag inte är riktigt vän med så har varit svårt att blogga nåt längre inlägg.
 
Så fantastisk denna vecka blev. Många soltimmar har det varit. Inte direkt några långdagar på stranden (förutom idag) men vi har varit iväg varje dag sen i tisdags och solat och badat några timmar per dag. Vår favvostrand som vi dessutom har närmast till ser inte likadan ut i år som annars då de sänkt vattennivån ganska rejält. Det ser egentligen ännu mer idylliskt ut med mer strand men är lite krångligare att bada. Så denna vecka har vi åkt till en annan sjö i närheten. Där finns det bryggor vilket barnen tycker är roligt. Men det är också mycket mer folk och vattnet blir djupt ganska fort. Så jag har inte direkt slappat i solen utan fått varit med barnen när de badat och hållt mycket mer koll än vad jag annars brukar jag. Solen ligger åt "fel" håll på den stranden så man har solen i ryggen när man tittar ut över vattnet vilket gett den positiva effekten att jag har fått snygg bränna på ryggen... ha ha.... :) Jämnade ut kroppens hudfärg idag då vi varit på en annan strand där solen är åt "rätt" håll.
 
Japp för idag har vi varit på heldagsutflykt. Vi åkte vid 9.30 imorse och var framme 50 minuter senare och sen åkte vi därifrån 17.15. Så många härliga soltimmar på en sandstrand vid en sjö i skogen med klart vatten. Ganska långgrunt och allmänt idylliskt.
 
 
 
 A-C och barnen var med också men de åkte hem strax före 15 för de skulle iväg på annat. Och efter att de hade åkt så låg Max i "däcket" och flöt runt större delen av tiden. Och så badade han emellanåt.
 
 
 
Oj så vi har badat. Och det har verkligen behövts för det har varit 28 grader i skuggan. Fick dock rapport från A-C att hon mötte regn och åska när hon var på väg hem och fick köra sakta på motorvägen för det var så mycket vatten på vägbanorna. Vi slapp regn och åska och hade fint hela eftermiddagen. Sanden var så varm att det knappt gick att gå på den. Sen blev det kvällsmat på Burger King innan vi kom hem.
 
Och hemma fick jag ett ryck och tog en promenad och gjorde styrkeövningar efteråt. Har fått in en fin rutin att göra det varje morgon men imorse blev det inte av eftersom vi skulle iväg.
 
Ja det blev en bra helg detta. Den började med tjejkväll med middag på Pinchos i fredags och avslutades med heldag på stranden. Inte fy skam ♥
 




Sommarens soliga dagar

2016-07-21 23:11:31 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej. Vilket härligt sommarväder ☉ Så härligt att jag längtar till imorn då vi ska sola och bada igen. Lyckan i barnens ögon när de får bada bada bada. Magi 💕

Barnen på Dollarstore idag där Max köpte en uppblåsbar haj och Ebba en uppblåsbar surfingbräda.





Minnen ♥

2016-07-19 22:19:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!
 
I söndagskväll kom vi hem från västkustsemestern. Vädret blev aldrig bättre. De 11 gånger jag semestrart på västkusten sen Marcus och jag blev tillsammans så har det aldrig varit så dåligt väder!! Vi har alltid haft minst några toppendagar på stranden. Denna gång blev det några timmar här och där på stranden men vi frös mest. Ha ha! Men resan har såklart varit toppklass ändå. Det är härligt att ladda minnen oavsett väder ♥
 
En blåsig eftermiddag
 
Men skönt att vara hemma och ta dagen som den kommer. Är ju varmt och soligt dessa dagar så vi försöker passa på att samla soltimmar så mycket det går. Sen så är det en del fix inför köksrenoveringen som behöver fixas. Vi beställde köket innan vi åkte på semester. Ett inlägg angående hur "allt" slutligen blir kommer :).
 
Men som sagt denna vecka njuter vi av vädret. Måstena får vänta några dagar.
 
Kram




Havet

2016-07-14 23:56:06 ,   Allmänt/Vardagsliv

Gokväll! Timmen är sen och jag ska strax sova. Vi är på semester vid havet. Haft otur med vädret så varit mycket blåst, moln och en del regn. Men badat och hoppat bland vågor gjorde jag igår i alla fall. Idag valde vi badhus istället. Nu ikväll har vinden mojnat och det var en helt fantastisk kväll på stranden. Hoppas på en fin dag imorn!





S E M E S T E R

2016-07-08 22:26:51 ,  
Ja nu är semestern inledd!!! Sommaren 2016 jag hoppas på dig 🌞





Årets längsta arbetsvecka

2016-07-04 21:58:51 ,  

Gokväll!
Detta måste ju vara årets längsta arbetsvecka. Veckan innan semester. Hjälp, det är verkligen bara måndagen som gått. Nåja bäst att ta en dag i taget och inte tänka så mkt. Det var städat och diskat när jag kom hem idag. Det är en stor fördel när Marcus o barnen är lediga 😊 Eller ja barnen bidrog nog inte till det. Sen så hade Ebba dock somnat i soffan en stund på eftermiddan när Marcus umgicks med sin gitarr vilket bidrog till att hon somnade 21:30. Så denna kväll försvann. Men Marcus är förlåten för det var ju städat när jag kom hem 😉

Nu lite bokläsning här i uterummet innan läggdags.

Kram




Söndagsmys

2016-07-03 21:40:38 ,  
Hej! Äntligen soffläge.  Ja det var ett tag sen jag bara satt i soffan. Den där jakten på 10 000 om dagen gör att tiden på kvällarna fort passerar förbi. I fredags blev det prommis vid 22-tiden och styrkeövningar efter det. Ja jag har nog blivit knäpp 😁 Idag har jag inte kommit upp i 10 000 steg men är mkt nöjd med 8700 också för jag har gjort övningar också och det visar sig ju inte på stegen.

Nu tittar Marcus på fotboll (alltså kan detta EM ta slut snart?!) och jag webbshoppar. Grym arbetsfördelning. Vi behöver sittdynor till våra uterumsmöbler men de vi hittar är ju sjukt dyra och det känns inte prioriterat just nu. Men vi kom på att vi kan ha vanliga "prydnadskuddar". Vi har en mängd sådana här hemma i stl 50x50 som är icke-puffiga och därmed inte används längre. Så jag har beställt fodral till dem från Ellos rea. Vita med blåa ränder. Blir toppen!  Då slipper man få ont i rumpan 😊.

I fredags firade vi in Marcus och barnens ledighet med grillat hos mina föräldrar och i går bestämde jag och Marcus golv till köket. 




Igårkväll var jag ute och firade min kompis A-C som fyllde år. Lägligt nog hade hon vunnit biljetter till konsert med Inner Circle. Vi var fyra tjejer som först åt tapas och sen gick på konserten. Den skulle börja kl.22 men de ändrade till 23. Det började sen inte förrän 23.50!!! Trötta 30+-are var vi. Närmare kl. 2 svängde jag in med bilen på uppfarten här hemma. Men en rolig kväll hade vi 👍.



Idag känns det som jag diskat hela dagen. 

Nu är det 5 dagar till semester. Kämpa Sara😆