Det här med semester...

2014-06-24 21:15:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
...är inte så tokigt! Just nu njuter jag av att bara få vara hemma och greja. Har haft lite projekt igår och idag att göra i ordning på barnens sovrum och lekrummet. Vårt lekrum är numera ett film- och lekrum. Den stora hyllan som vi har där inne är nu inte fylld med leksaker längre utan med våra filmer som tidigare stod i en likadan hylla i Max rum som nu är fylld med leksaker istället. Har även flyttat några av grejerna från lekrummet till Ebbas rum. Kvar i lekrummet är en liten hylla med duplo, bilar och pippihuset. Resten av grejerna är på övervåningen i barnens rum. Blev bra! Nu skulle jag ju haft några snygga bilder att visa här men ni får nöja er med ett bildkollage från Ebbas rum som jag visade på min instagram idag. 
 
 
Vi ska inte bara vara hemma denna semester utan västkusttripp väntar. Men tills dess så duger det bra att varva ner här hemma!
 
Nu hoppas jag på en sovande Ebba ikväll. De senaste kvällarna har hon vaknat pga hosta och sedan inte somnat om förrän närmare midnatt. Denna kväll går än så länge bättre.
 
Kram
 
 
 
 




Glad midsommar!

2014-06-21 22:41:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Glad midsommar!
 
Här började väl inte direkt midsommarafton så där jättebra för Ebba vaknade på morgonen med snorig näsa och lite temp. Vi åkte i alla fall och firade svärmor som fyllt år och gått i pension. Åt smaskig exotisk bricka :). Sen åkte jag och Max vidare mot midsommarfirande medan Ebba och Marcus tillbringade eftermiddan hemma. Max och jag dansade runt midsommarstång, åt jordgubbstårta, rabarberpaj och glass! Sen grillade vi här hemma på kvällen. Idag har vi firat min bror med fru som fyllt 30. De hade kalas hemma hos mina föräldrar för släkten. God mat och gott sällskap. Enda minuset var att Ebba inte var på topp så tror jag burit på henne större delen av eftermiddan/kvällen.
 
Nu har jag suttit i fotbad i en timme så ska ta hand om min skrynkliga fötter nu :).
 
Hoppas ni har en bra helg!!
 
 
 




Envis som skrutt

2014-06-16 22:43:54 ,   Ebba
Hej! Måndagkväll och tack och lov inte lika hysterisk som förra måndagkvällen som jag nog inte berättat om här på bloggen. Kortfattat så var Marcus inte hemma och barnen gjorde det ena hysset efter det andra och Ebba var vaken till 23:10. Ebba hade dock svårt att somna ikväll men har nu sovit i nästan en timme i alla fall. Natten till idag sov hon för första gången (jag tror i alla fall det är första gången) från det att hon somnade kl. 20 till imorse kl. 7 utan ett enda uppvak. Det tog 1,5 år innan det skedde. Och detta trots att vi var beredda på en riktigt dålig natt pga att hon igår knappt åt och var så ledsen och tog sig för örat/kinden flera gånger om. Dessutom var hon svullen nedanför örat så det blev ett besök till jouren. Öronen mådde bra och lymfkörtlarna var inte svullna men läkaren hittade en drös med blåsor i munnen på den sidan hon hade ont. De tog prover för odling och så får vi svar om några dagar. Idag äter hon som vanligt igen och verkar inte ha ont och så fort borde ju inte blåsorna försvunnit.... så jag misstänker att det ialla fall är nån kindtand som spökar trots att det inte syns eller känns någon. Vi får se helt enkelt. Detta har inträffat två dagar tidigare den senaste månaden men hon har aldrig varit svullen på utsidan av munnen.
 
Jag har tre dagar kvar att jobba innan semester och på jobbet är det lite lugnare tempo nu i alla fall gällande antalet barn men det är mycket att göra ändå, bland annat schemaskrivning inför hösten. När jag skrivit mitt schema på 80% som jag ska jobba från slutet av augusti så inser man verkligen vilken skillnad det är på 80 och 100%. Blir det som det är tänkt så kommer Ebba gå ca 33 timmar på förskolan vilket känns bra tycker jag!
 
Nej nu ska jag äta kvällsomeletten och krypa ner i sängen och läsa bok och får se om jag håller mig vaken till Marcus kommer hem (han är på konsert).
 
Några bilder på vår envisa Ebbis bebbis. Har man bestämt sig för att köra vagnen på gruset så SKA det gå!!!
 
 
 
 
Kram och godnatt
 
 




Mycket att fira

2014-06-13 23:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Blev visst bloggtyst nästan en vecka. Har varit ganska mycket denna vecka plus att jag haft problem med magkatarr så det har krampat och svidit i magen till och från. Men nu är det helg vilket är skönt även om det känns konstigt att jag bara har fyra dagar kvar att jobba innan semester. Var det inte nyss jag började jobba efter föräldraledigheten? Förstår inte att 3,5 månader redan gått!
 
Det är mycket att fira så här i juni. Många födelsedagar men också avslutningar såsom att Max slutade förskolan igår. Det känns som det bara var nåt år sen vi skolade in honom. Så här (klick klick) skrev jag efter första inskolningsdagen som ju faktiskt är för snart fyra år sen.
 
Igåreftermiddag slutade jag hyffsat tidigt från jobbet och vi firade hans "förskoleexamen" med rabarberpaj och Batmanlego som present.
 
 
 
Idag har vi firat två kusiner till mig som tagit studenten. Eftersom jag jobbade så missade jag när de sprang ut men vi har varit hemma hos dem på eftermiddan/kvällen. Två ställen med fina studenter och god mat och gott fika :) Vi var inte hemma förrän 20:30 och barnen somnade fort. Mycket fort. Och jag är mätt och nöjd med dagen.
 
 
 
Kram!
 
 




Mobilanpassat

2014-06-13 22:46:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Kommer strax ett "riktigt" blogginlägg men tänkte bara meddela er att mina blogg nu äntligen är mobilanpassad. Så nu går det mycket lättare att läsa den från mobilen.
 
Tack blogg.se.....
 
....det var på tiden.




Bara lite annorlunda mot nu

2014-06-07 20:55:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Efter ett dygn av väldigt blandat väder så verkar det nu ha stabiliserat sig och solen skiner och det är alldeles lugnt och stilla ute. Har precis varit ute och gått och ville typ aldrig gå hem för att det var så skönt att bara gå runt och lyssna på bra musik i lurarna. Men det är ungefär lika härligt att sitta här i uterummet som jag gör nu med datorn i knät. Marcus sitter bredvid och läser bok och barnen sover. Lite sådär idylliskt. Faktiskt så tycker jag att ganska många stunder just nu är idylliska i livet. De glimtar liksom till lite här och där bland allt stök här hemma och griniga barn. Jag vet att jag skrev i höstas eller våras om att vår bästa tid i livet kanske är just här och nu. Och jag tänker lite så nu också. Det är så fantastiskt grönt ute, jag trivs på jobbet, Marcus är föräldraledig och sköter mycket hemma, barnen mår bra, vi har sommaren framför oss... osv. Det skrämmer mig lite att allt är så föränderligt här i livet och det ju kan vända fort. Det är bara ca 2 månader bort tills vi båda ska jobba, Max ska börja förskoleklass och Ebba ska börja förskolan. En helt annan vardag väntar. En vardag som det var mer än 1,5 år sen vi var inne i. Men egentligen en vardag vi aldrig upplevt. Vi har inte haft två barn som ska iväg på morgonen och hämtas på eftermiddan. Vi vet ju ingenting om hur allt kommer bli. Våra jobb är också föränderliga. Nya barngrupper, nya kollegor osv.
 
Men jag försöker att inte grubbla för mycket och låta här och nu vara så där lite idylliskt som det emellanåt är. Det där andra kommer ju förr eller senare ändå. Och förhoppningsvis blir det bra det också. Bara lite annorlunda mot nu.
 
 
Hmmm inte så smickrande bild på magfläsket. Men alla som fött två barn ser förhoppningsvis ut så i denna position ;)
 




Födelsedagen

2014-06-04 20:57:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Igår fyllde jag 32 år. Frukost på sängen, rosor och paket började dagen med. Sen möttes jag av sång av "mina" barn när jag klev ur bilen på jobbet och de stod uppradade för att gå till skogen. Jag var sen inte hemma förrän vid kl. 19 eftersom vi hade APT på jobbet men då hade Marcus dukat fint till mig ♥
 
 
Ikväll har vi varit på sommarkonsert på Max förskola. Barnen sjöng för oss och sen fikade vi gott. Känner att det är lite svårt att veta hur man ska hantera detta att ens första barn snart ska börja skolan. Jag och Marcus är ju "experter" på barn i förskoleålder. Vi jobbar ju med det hela dagarna, både på jobbet och hemma. Men nu ska vi in i en annan värld vilket känns lite läskigt. Max har bara fyra dagar på förskolan kvar. Sen går han på sommarlov ända tills v 34 då förskoleklass börjar.
 
Vår lilla kille ♥
 




Juni juli augusti

2014-06-02 20:47:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse när jag körde till jobbet strax före kl. 6 så spelades Gyllene tiders "Juni juli augusti" på radion. Så fin den är. Och extra fin så tidigt på morgonen med strålande nyvaken sol ute och fantastisk grönska på fälten.

Har njutit av grönskan även ikväll då Ebba och jag tog en promenad innan lilla damen skulle sova. Titta på vovvar, gunga i lekparken och njuta av sommarkvällen. Ja för nog är det allt sommar nu ♥.







Junikalas med stilig kille

2014-06-01 21:37:00 ,   Max
Då välkomnar vi juni! Och juni innebär månaden jag fyller år vilket sker på tisdag men vi har firat lite här hemma idag med några nära och kära. Till min mans och sons förskräckelse ville jag inte ha tårta utan kladdkakor med grädde och hallon istället. Och eftersom det är jag som fyller år så fick jag bestämma :)! Blev ganska enkelt fika och det passade bra i det fina vädret som dagen bjöd på. Passande för detta inlägg skulle ju vara bilder på fikat eller nån bild på mig som blir allt äldre.... men den enda som fastnat i kameran idag är stiliga Max. Och det är ju inte fy skam :)
 
För ovanlighetens skull frågade han mig om jag kunde ta kort på honom. Han säger oftast "Ta bort kameran" annars så fort jag försöker. På denna bild spexar han lite. Jag gillar dock sådana bilder mer än när allt ser för uppställt och ordnat ut.
 
 
Jag har verkligen gått in i semestermood med sena kvällar och sovmorgnar (åter igen jag har världens bästa man) så det känns lite brutalt att alarmet ringer kl. 5 imornbitti.
 
Det har i alla fall varit en underbar långhelg!
 
KRAM
 
 
 




Fynd och Ebba äter blommor

2014-06-01 09:44:00 ,   Ebba
Igår var vi på Bra & begagnat. Var ett tag sist faktiskt. Jag hittade fyra fina klänningar/tunikor till Ebba som jag blev väldigt nöjd med. Fyra plagg för 65:- det är bra grejer det :)! En av dem syns på bilderna nedan.