Närhet

2009-08-31 23:29:17 ,   Max
Max är verkligen inne i en period då han vill ha närhet. Han har väldigt svårt att somna själv även om vi sitter på golvet bredvid spjälsängen och sticker in handen mellan spjälorna och stryker honom på pannan. Han vill ligga på vår säng och gosa ... nära nära ..... Så det är oftast så han somnar och sedan lyfter vi över honom till spjälsängen. På kvällarna då vi först lägger honom i sin säng för att prova så kan han ligga still först och vara nära på att somna men sen är det som om han kommer på att han inte vill ligga där och så går det inte. När vi då lägger ner honom på vår säng så småskrattar han ibland som att han riktigt njuter. Eller så drar han en lång suck och sedan somnar han på en gång.

Antar att det är någon utvecklingsfas. Han är ju i språnget att lära sig att så det händer ju mycket.

Vi försöker mest möta hans behov och låta honom få ligga nära nära eftersom han antagligen behöver den närheten just nu. Men han får inte sova mellan oss hela natten men det behöver han inte.

Jag ska sova på soffan i natt.... igen! Sker någon gång varje vecka. Magen har inte riktigt varit på topphumör ikväll och då tycker jag det är skönt att ligga här själv och somna till teven. Dessutom är det ju inte helt fel att få sova en hel natt ostört. Jag har världens bästa man som oftast är den som föreslår att jag ska sova här ibland.... eller också är det att han vill ha sängen för sig själv..... hm....

Nu ska jag slötitta på Seinfeld och somna till det och njuta av att jag har nya gardiner =)




Se till att man får det som man vill

2009-08-31 22:28:45 ,   Inredning/Hemma hos oss

Har ändrat lite i vardagsrummet. Har bytt gardiner...igen!

Fick en idé på förmiddan om att jag ville ha vita gardiner och sedan IKEAs nya gröna väggdekoration bredvid på väggen. Problemet är att det är lite skralt i kassan men kom på att jag har vita panelgardiner. Var på IKEA och köpte då bl.a. väggdekorationen. Kom hem glad i hågen inför mitt projekt. Var inte lika glad en halvtimme senare när jag vänt upp och ner på varenda garderob i jakten på de vita panelgardinerna. Hittade bara en gardin och inte två.

Ringde då till min mormor som letade på några vita längder. Jag hämtade henne och hon hjälpte mig att sätta upp dem och stryka. Blev SÅ bra! Och ännu bättre med den gröna fina väggdekorationen bredvid.


Marcus kommentar var: Det är annorlunda.

Typiskt karlar! Kunde han inte säga att det var fint?!

 

Klicka på bilderna för att se dem större





Avokado

2009-08-31 13:33:23 ,   Mat och annat gott
Det är ju så gott med avokado. Supersmaskigt!

Har precis panerat och stekt rödspätta och gjorde en dressing på avokado, fetaost och turkiskyoghurt till. Det blev väldigt gott =)

Max har sovit i snart 1,5 timme. Skönt med lite lugn och ro en stund!




Lycka

2009-08-31 09:09:51 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vaknade väldigt trött idag men blev lite piggare när jag insåg att jag ska åka till IKEA idag. Lycka.

Det är i för sig inte förrän vid 16 då Marcus kommer hem från jobbet men i alla fall något att se fram emot vilket alltid är roligt.

Max somnade redan 19.45 igår så jag var beredd på att stiga upp vid 6 imorse men som tur var blev det inte så. Han vaknade vid 5 och fick komma över till oss. Somnade om efter en stund och sedan tror jag att han vaknade vid 7.30. Då vaknade i alla fall jag och då satt han och tittade på mig.

(Någon mer än jag som surfar i firefox och inte kan se statistiken på bloggen samt att det ser konstigt ut när man ska skriva ett nytt inlägg? Fick skriva detta i explorer.)





Max och hoppborgen

2009-08-30 21:00:15 ,   Max
Kort från igår eftermiddag






Lazy sunday

2009-08-30 20:43:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag på mig söndagsstrumporna.




Men det som står på dem stämmer inte riktigt för jag har putsat fönstrena här hemma idag. Jag dammsög och så sken solen in och jag såg hur hemskt skitiga fönstrena var så tog tag i saken och putsade dem. Sen har jag även diskat nu på kvällen. Mycket stolt över mig själv =)

Har spelat bingolotto men storvinsten uteblev.






Bebis född idag

2009-08-30 15:15:37 ,   Allmänt/Vardagsliv

Är hos Marcus föräldrar och har ätit här. Fick väldigt god fläskfilé och sedan citronfromage till efterrätt. Även Max fick lite och han älskade det. Han grät när det var slut. Nu får han gröt istället. Det är nyttigare. Jag gick hit med en sovande Max i vagnen. Och apropå mat så åt jag god fisksoppa hos mamma och pappa igår. Den innehöll förutom lax även musslor och kräftstjärtar. Smaskens. Nej nog skrivet om mat, nu över till det jag ville berätta.....

Våra vänner A och D skulle ha kommit på fika till oss nu i eftermiddag men inatt fick jag ett sms att de var inne på förlossningen och imorse fick jag sms att sonen E är född. Så roligt! Jag minns tillbaks 11 månader när det var vi som var i det läget. Grattis till er  =) Ska bli roligt att så småningom få träffa er alla tre.





Underbart

2009-08-29 17:41:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är så skönt med helg

Att få vara med både sin lilla och sin stora prins =)


Hm...så varför sitter jag här för.....




Ingen statistik

2009-08-29 12:30:23 ,   Blogg
Jag kan inte se min statistik. Någon mer som har samma problem?

Har testat i olika webbläsare och på två datorer men det går inte.




Dessert

2009-08-29 10:29:33 ,   Allmänt/Vardagsliv

Igårkväll lyxade vi till det med lite dessert. Chokladmousse med marabou mjölkchoklad i. Smaskigt!



Jag har sovit väldigt skönt inatt och fick dessutom sovmorgon imorse. Var dock tvungen att gå upp vid 9.30 för Marcus skulle iväg på ett rep. Ja ni läste rätt, det är väldigt mycket rep nuförtiden. Idag ska han dock bara spela på en barnsamling och det är här på orten så lär inte ta så mycket tid som förra lördagen och nästa lördag. Även Max och jag ska gå iväg på barnsamlingen i eftermiddag.

Just nu sitter Max och häller ut alla sina klossar på golvet. Ska bygga lite torn åt honom nu. He loves it =)





Kryper till kojs

2009-08-28 23:01:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har redan snarkat på soffan en stund. Trött efter en arbetsvecka. Jag känner att mina ögonlock blir allt tyngre. Så nu kryper vi till kojs....

....snark!

Man vet ju dessutom inte när den lilla prinsen får för sig att vakna imorn så man vill ju vara lite utvilad!




Liten på promenad

2009-08-28 17:54:26 ,   Max
På förmiddan gick vi ut på promenad. Max älskar att sitta i vagnen och titta på bilar. Men efter 40 minuter promenad och vi nästan var hemma igen så somnade han. Han sov i ca 10 minuter och sen var han pigg och glad och kunde äta och leka lite innan det var dags för den riktigt tuppluren.








Fredagsmys

2009-08-28 17:24:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är hösten här och fredagsmyset är igång igen. Marcus har precis kommit från jobbet och räkorna ligger på tining.

Ikväll blir det god mat, efterrätt, godis, massage och tv. Lyckad kväll med andra ord =) Dessutom har mörka moln dragit in och regnet faller. Perfekt! Inte ofta man önskar regn men när det är fredagsmys passar det perfekt.

Dagen har varit riktigt bra. A har varit här och ätit tacos med mig, lekt med Max och så har vi skvallrat och pratat. Det hör ju till när man inte setts på ett tag. Var ute och gungade med Max innan jag skjutsade A till tågstationen.




Rofyllt

2009-08-28 09:18:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll hade jag en sån skön känsla i kroppen. Alldeles rofylld. Blir så när man simmat. Jag diskade till och med frivilligt och det var inte ens jobbigt. Kanske var spotify som gjorde att det inte var lika tråkigt.

Max har sovit hos oss hela natten. Han vaknade vid midnatt och jag fick honom inte att somna om så han har fått legat mellan oss. Sen vakna han 7 imorse. Andra morgonen i rad. Vad hände med kl. 8?

Idag kommer min killkompis A hit vid lunch. Innan dess ska Max och jag promenera lite.

Wohooo det är fredag =)




Vill ha!

2009-08-27 21:58:10 ,   Mode/Kläder


Du hittar den här.



Du hittar den här.




Ljuvligt

2009-08-27 20:22:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var så skönt att förut åka iväg en stund till simhallen. Jag och C simmade i 40 minuter. Tiden går fort när man är två och man har någon att prata med. Sedan bastade vi ganska länge. Skönt med lite egentid för oss mammor, att inte alltid ha barnen med.

Har sedan ätit kvällsmat hos Marcus föräldrar. Nu ska Marcus lägga en trött Max. Första gången på över en vecka som inte jag sköter nattningen. Skönt!




Mammalyx

2009-08-27 13:14:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det bästa med att vi har nya rutiner, då Max bara sover en gång om dagen som är efter lunch, är att jag får äta mat själv. Det känns verkligen som mammalyx. Och med en föräldratidning blir det ännu mer lyx.



Bulgur, lax och sås gjord på turkisk yoghurt och pesto




Tid för mig själv

2009-08-27 10:39:35 ,   Allmänt/Vardagsliv

Idag slutar Marcus tidigt på jobbet. Han började 5.45 imorse så slutar runt 14. Jag ska åka iväg och simma i eftermiddag med C. Ska bli väldigt skönt att komma iväg en sväng utan man och barn. Var ett tag sen.

Det behövs även storhandlas och betala räkningar. Mindre roliga saker idag.



Max spanar in Marcus musiktidningar





Psykbryt

2009-08-27 10:04:33 ,   Max
Jag håller på att få psykbryt här hemma.

Det är en olydig liten kille som vaknat på sitt allra busigaste humör idag. Han är bara där han inte ska vara och överallt hittar han något papper att stoppa i munnen och tugga på så att man måste in med fingrarna mellan hans sylvassa tänder. Har bitmärken på hela vänster pekfinger.

*grrrr*




Sur!

2009-08-26 22:01:47 ,   Populärkultur
Dumma Sverige som delar på Bacheloretteavsnitten!

NU vill jag se vem hon väljer. Någonstans på Internet lär ju avsnittet finnas......




Förlossningsakuten

2009-08-26 14:19:18 ,   Populärkultur
Tv4 har börjat sända Förlossningsakuten på eftermiddagar. Det går ju även på tv4 fakta men för oss som inte har den kanalen så är ju detta bra =)

Amerikanskt och dramatiskt, de orden är ju i princip synonymer och så även när det gäller detta program.



(Max sov mellan 12 och 13 men var så grinig när han vaknade och även en stund efter det så då jag la mig bredvid honom och så somnade han om och sover fortfarande. Bra det för annars blir det nog svårt för honom att vara vaken till ca 20 ikväll. Tror han behöver sova minst 1,5-2 timmar för att det ska funka att bara sova en gång på dagen)




Max 11 månader

2009-08-26 12:39:21 ,   Max
Idag är det 11 månader sen Max föddes. Tänk om en månad är det ett år. Helt otroligt!

En del av mig vill vrida tillbaks tiden ett år och uppleva allt igen. Allt från de sista veckorna innan han föddes, förlossningen (men med lite mindre smärta tack), de första dagarna och sedan alla månader som rullat på. Men samtidigt vill jag bara vara kvar i nuet och njuta av den tid som nu är med en otroligt nyfiken liten kille som strax kommer att gå runt här i lägenheten istället för att krypa som han nu gör. En kille som älskar sin mamma och pappa och som tittar på en med så mycket kärlek och glädje i ögonen att man blir alldeles lycklig. En kille som som gärna sitter och myser i famnen och njuter av ens närhet. Han är även en busig kille som tycker om att dra i allt han kommer åt och att stoppa allt i munnen, och helst pappas musiktidningar.

Den senaste månaden har Max börjat -träna alltmer och han kan gå när han håller oss i ena handen men han vågar inte riktigt själv än. Han är lite instabil för det. Han har också blivit bättre med maten vilket i för sig inte varit något större problem men han vägrade burkmat och spottade ut en del annan mat under en period men nu verkar han äta det mesta igen.

Vi har även infört nya rutiner som är på prov just nu; att han bara ska sova en gång per dag och det sker då efter lunchen som han äter runt 11.30.




Vår älskade stora kille.
Dessa 11 månader med dig har varit de bästa i vårt liv.

(bilderna tagna igår på min farmors terrass)




Ikväll gäller det

2009-08-26 11:17:31 ,   Populärkultur
Ikväll ska DeAnna välja mellan Jason och Jesse i Bachelorette. Hoppas på Jason.

I´m excited!




Jag hör röster

2009-08-26 09:54:28 ,   Inredning/Hemma hos oss
Snälla köp mig

Nej, det är onödiga pengar

Men tänk vad fin jag skulle bli i er hall

Ja det skulle du bli men passar inte ekonomiskt just nu

Tänk mig i hallen och sedan en vas med blommor på....

NEJ

....och fina ljuslyktor. Tänk vad ljus och fin er hall skulle bli

JAG BLIR GALEN! SLUTA TALA TILL MIG BYRÅN MALM!


Detta var ett annat att sätt att förklara: jag vill ha den!




Linas kvällsbok

2009-08-25 22:57:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fastnade framför filmen Linas kvällsbok tidigare ikväll. Den var mysig. Fast jag är 27 år kan jag tydligen uppskatta en tonårsfilm. Nån mer än jag som satt med ett töntigt leende på slutet? Hi hi...älskar såna där mysiga slut.

Dagen har spenderats hos min farmor där jag blivit bortskämd med lunch, glass och fika. Max tycker också det är roligt där. Farmor har en stor terass som är jättehärlig att vara på så här på sensommaren när solen skiner. Idag har Max bara sovit en gång på dagen. Det kanske blir det nya nu istället för två gånger. Han har varit svår att få att somna på kvällarna senaste tiden men ikväll gick det på direkten (och även i söndags då han också bara sov en gång). Får ta det lite dag för dag beroende på hur länge han sovit på morgonen. Måste ju testa sig fram vad som är bäst för honom. Idag sov han bara en timme och hade nog behövt mer. Igår sov han tre timmar i två omgångar. Då var det inte lätt att få honom att somna på kvällen.

Ni som har barn eller haft barn runt 1 år hur många gånger sover/sov de per dag och hur länge?

Under tiden jag skrev detta vaknade Max och behövde lite mammagos. Nu har han förhoppningsvis somnat om igen men jag ska göra mig i ordning och lägga mig strax.




Handsprit

2009-08-25 09:40:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har ni laddat upp med handsprit?

Nu varnas det för att handspriten kommer att ta slut på apoteken eftersom folk köper pga svininfluensan. Jag tillhör dem som använt handsprit innan också. Sen jag fick Max så brukar jag ha i handväskan för att använda när man varit i affärer och sånt innan man rör vid honom, till exempel med nappen och sånt.

Var i alla fall även lite förutseende nu och köpte på mig lite för några veckor sen. Inte så jättemycket men har lite hemma i alla fall.

Detta kanske kan gynna fler att få arbete i dessa finanskriser - tillverka handsprit.

Vem vet, kanske blir en svart marknad med.




Rolig

2009-08-25 09:21:08 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är rolig. Fler bidrag hittar du här.



Max tycker att kameran är rolig och älskar att bli fotograferad. Varje gång jag tar fram kameran kommer han krypandes med världens största leende.




Gomorron eller godnatt?

2009-08-25 09:16:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har kliat så i ögonen i ett par dagar så igårkväll tog jag en allergitablett. Den däckade mig totalt! Har sovit så djupt inatt att det känns som jag varit bortkopplad från världen i flera år. Var supertrött i morse när vi skulle gå upp och somnade när jag matade Max med välling. Gäsp!

Nu är jag i alla fall på benen och har bestämt mig för att försöka låta bli allergitabletter om det inte är riktigt illa.

Solen strålar och Max och jag äter frukost. De ska stänga av elen här mellan 10 och 11.30 så hade tänkt gå ut då men blir nog snarare att jag somnar bredvid Max. Gör några blogginlägg nu så ni har lite att läsa under mitt elavbrott.

Det är det enda jag vill just nu.

Sova.




Docka

2009-08-24 22:17:25 ,   Max
Idag har jag köpt en liten docka åt Max. Det är så sött för när han leker med den "pratar" han med ljus röst som om han använder bebisspråk.

På bilden är han lite våldsam mot dockan





Begrundar sina synder i sömnen

2009-08-24 17:06:41 ,   Max
Ja det gör säkert Max nu. Var därför han somnade så fort.

Han fick tag på en sladd som sitter uppe på väggen och går till en lampa på en hylla. Han drog i den. Jag skrek NEJ men hann inte fram förrän lampan var i kras på golvet. Som tur var fick han den inte på sig. Men arg blev jag. Och Marcus också. Och även Max som la sig på golvet, grät och borrade ner huvudet så långt han kunde. Han satt sen i mitt knä och skrek. Det var ett argskrik. Arg för att han fick skäll. Sen lugnade han sig i alla fall och satt och gosade i mitt knä med nappen i mun medan Marcus plockade glasskärvor och dammsög.

Sen somnade Max i sängen på 5 sekunder. Han begrundar nog sina synder i sömnen.


Egentligen är det väl vårt fel som inte uppmärksammat att han blivit så lång och som inte hann stoppa honom.




Tupplur och biblioteket

2009-08-24 13:42:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade vid 11 och då låg jag och läste lite i Barnliv av Katerina Janouch. Sedan somnade jag också. Kl. 13 steg vi upp och har ni ätit lunch. Värmde en färdig matlåda till mig. Man blir ju knappt mätt på dem. Men orkade inte laga något annat. Max har käkat lax.



Ska ta en promenad till biblioteket tänkte jag och låna lite barnböcker. Max tycker om att lyssna på rimberättelser så ska se om det finns några bra vi kan låna. Hi hi ... som svensklärare måste jag väl ta mitt ansvar och läsa mycket för honom.




Seg start på veckan

2009-08-24 09:21:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Måndag.

Max var vaken från 13 till 20.10 igår. Han har aldrig varit vaken så länge i sträck förut. Var skönt att han somnade tidigt men imorse vaknade han vid 7 och verkade pigg *suck*. Jag var inte lika pigg. Efter någon halvtimma lyckades han slumra lite men inte jag. Han vaknade dock snabbt igen så kl. 8 var vi uppe. Brukar iof gå upp då.

Han har sovit lite oroligt inatt men antar att det är för att han är snorig. Marcus har dragit hem höstens första förskolevirus till oss. Marcus var dock bara förkyld i några dagar och det var inte så allvarligt så hoppas det är på samma sätt med Max. Jag känner lite i halsen, men har varit likadant i flera dagar nu.

Känns verkligen som en seg start på veckan. Marcus jobbar till 16 och sen ska han bort ikväll så det blir Max och jag hela dagen lång. Man vill ju inte träffa för många heller pga hans snoriga näsa.

Ska ge oss ut på på promenad nu. Allt för att liva upp denna sega måndag.

Måndag.

*suck*




Smörgåsrån

2009-08-23 22:09:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max älskar smörgåsrån. Denna bild på mina prinsar är ifrån idag då vi var hemma hos min farmor och fikade.






Promenad

2009-08-23 14:30:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här en snabbis!

Varför ska Max vakna tidigast på helgen? Blir tokig! Och imorse var jag dessutom jättetrött. Nåja ska väl inte klaga, han sover ju länge på vardagarna i alla fall.

Ska strax promenera till min farmor dit även min pappa, bror, svägerska och brorsdotter ska. De åker hem (inte min pappa, han bor här på orten) senare i eftermiddag.

Marcus har tvättkris. Han har inget att ha på sig till jobbet imorn och det finns inga lediga tvättider i tvättstugan idag så han ska cykla med lite tvätt till sina föräldrar.... å va jag skulle vilja ha egen tvättmaskin =)




Kusinträff

2009-08-22 16:36:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har Marcus en spelning så Max och jag är lämnade ensamma men som tur är ska iväg på annat. Mamma och hennes syskon har kusinträff så vi hänger med på det.

Max och jag var hos mamma och pappa en sväng nu på eftermiddan eftersom min bror med familj är där i helgen. Roligt att träffa min brorsdotter N en stund. Max tycker också det är kul! Han älskar barn. Dessutom ska jag bli faster igen. I december är det tänkt att en liten bebis ska komma. Hoppas det var okej att jag skrev det här?! =)

Nu ska jag spela lite Sims medan Max sover och innan jag ska packa ordning det vi ska ta med inför kvällen




Mysig kväll

2009-08-22 11:13:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var Marcus och jag ute och åt på restaurang. Var mysigt. Efteråt tog vi en promenad i regnet. Gick där hand i hand under ett paraply. Max var hos sin farmor och farfar.

Dessvärre blev jag dålig i magen när vi kom hem så kvällen slutade ju inte så mysigt - jag däckade på soffan kl. 22. Men får försöka att radera det ur minnesbanken och komma ihåg att vi var ute och åt istället.

Förstår inte varför Max ska vakna så tidigt på lördagmorgnar. De två morgnarna innan imorse sov han till 8.30 och då hade han dessutom somnat vid 21 på kvällarna. Igår somnade han närmare 22 och vaknade 7 imorse. Snälla Marcus gick upp med honom vid 7.45 och jag fick sova till 10. Fantastiskt skönt!

 



Bilden högst upp t.v - Jag åt grillad halloumi med tzatziki till förrätt
Bilden högst upp t.h. - Grillade tigerräkor med bulgur och tzatziki till varmrätt





"Jag är fascinerad av datorn"

2009-08-21 13:43:14 ,   Max




Började på topp

2009-08-21 12:05:13 ,   Populärkultur
Jag började veckan med att vara fruktansvärt effektiv. Diskade och lagade mat som bara den.

Nu har jag fallit.

Fallit ner i Simsträsket.

Så nu sitter jag och spelar när Max sover och hinner därmed ingenting.




Jakten på fiskpinnar

2009-08-21 10:31:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår hade jag bestämt att jag skulle äta fiskpinnar till lunch. Sen när jag skulle laga lunch så hade vi inga fiskpinnar så fick äta tacos för tredje dagen i rad. Nu på förmiddan har jag promenerat till Netto för att köpa fiskpinnar. De hade inga. Suck! Dessutom regnade det lite så orkade inte gå till någon annan affär. Fick bli en fryst pizza istället. Har noll fantasi när det gäller mat just nu.

Har provgått nya vagnen nu och den är så skön att köra. Mycket lättare än den andra. Men jag får dåligt samvete över att Max sitter vänd från mig. Ni andra som har barn runt 1 år vad har ni för vagn och åt vilket håll sitter de?






3370 blogginlägg

2009-08-20 23:07:34 ,   Blogg
Ja så många inlägg har jag hunnit med sen jag började blogga i januari 2007. 901 (inklusive detta) av de inläggen är skrivna på denna blogg och resten på min gamla blogg.

Det är sjukt mycket inlägg.




Emmaljunga scooter

2009-08-20 22:21:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi köpt en begagnad Emmaljunga scooter -07. Max sitter jättebra i den.

Jag har länge sagt att jag absolut vill att han ska sitta vänd mot mig i vagnen minst till han blir ett år. Problemet är att han bara sitter vänd över kanten och kikar åt fel håll. Så har provat att vända styret på vår gamla vagn och då är han nöjdare när han får titta framåt. Problemet är att när man vänder styret så blir liksom vagnen tung åt fel håll så sitsen lutar lite bakåt så han får kämpa för att sitta upp (han vill inte luta sig mot ryggstödet utan sitta själv). Inte så bra alltså. Så därför satsade vi på att köpa en smidigare vagn redan nu och inte senare höst. Får använda båda nu beroende på vad vi ska göra. Skönt att vi hittade en för bra pris här i närheten.

Har grillat hos Marcus föräldrar ikväll och när vi kom hem blev det bad för Max. Han stänkte ner hela badrummet och Marcus. Jag höll mig utanför =)




Ni som inte gillar Sims behöver inte läsa detta

2009-08-20 12:48:58 ,   Populärkultur
Här kommer några bilder på mitt hus i the Sims 3 =)

   



Klicka på bilderna för att se dem större


Max har gnällt hela förmiddan fast jag satt och lekte med honom större delen av tiden. Nu efter tupplur och mat verkar han vara på bättre humör. Nu ska även jag äta lite.
 




Sovit på soffan

2009-08-20 09:58:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å jag hade så svårt att somna igårkväll. Hade druckit te tidigare på kvällen så var superpigg. La mig till slut i soffan och somnade där istället. Marcus väckte mig vid 5.15 imorse då han gick upp och så la jag mig i sängen igen för att kunna höra Max.

Som tur var fick Max för sig att ha sovmorgon för han vaknade 8.30. Perfekt!

Sommarväder ska det bli idag. Jag som är sugen på regn och the Sims 3. Men men.... Marcus slutar 14 idag så får se till att vara ute på eftermiddan. Vi ska dessutom åka och titta på en barnvagn. Hoppas det känns bra.



Utsikten från mitt förra hus på Sims. Snyggt ner månen går ner vid vattnet och dagen gryr. Ha ha snacka om att jag är en nörd. Får väl ta och visa bilder från huset jag har byggt nu, det är riktigt snyggt. Ska fixa det under dagen =)




Nu

2009-08-19 23:24:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag skulle BARA läsa lite bloggar och nu snart en timme senare så sitter jag fortfarande här.

Men NU ska jag stänga av datorn och sova.

NU

Eller jag kanske BARA ska.....

(Marcus har ont i halsen och eftersom jag i princip lider av hypokondri tror jag genast att det är svininfluensa. Denna höst kommer inte bli lätt. Jag och alcogelen får isolera oss)




Symöte och kommentarsproblem

2009-08-19 22:41:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit på symöte ikväll. Vi syr inte direkt särskilt mycket utan pratar mest. Och ikväll var det många som satte in kort i fotoalbum, bland annat jag. Var roligt att komma hemifrån lite och träffa väninnor som man kanske så fint kan kalla det.

Verkar som det är problem att kommentera på blogg.se. Har haft problem att kommentera i en del bloggar idag och jag har fått 1 kommentar här fast jag haft ca 100 som läst och jag har provat att kommentera själv och det gick inte. Hoppas det är uppklarat till imorn för så är ju inge roligt att ha det.

Trots att vi har haft bröllopsdag idag så har Marcus och jag träffats totalt 1 timme på hela dagen. Men vi ska fira på fredag.




Läderbröllop

2009-08-19 17:14:21 ,   Bröllop
Visste ni att när man firar 3-årig bröllopsdag så firar man läderbröllop.

Hm..... det låter lite..... äh vill inte ens skriva det ord jag tänker på

Men jag tänker i alla fall inte klä mig i läder idag




Fika och krokar

2009-08-19 16:07:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev en liten promenad med shopping på eftermiddan. Min kompis A var här. Vi gick först och fikade och kikade sen i lite butiker. Typ de butiker som finns på orten där jag bor. Köpte bland annat krokar med hjärtan av märket Bruka design. Ska ha dem på Max rum tänkte jag. Just nu är det bara två spikar i vägen att hänga saker på men bättre med krokar ju. Sen köpte jag den första 1-årspresenten till Max. Vad det är kommer ni att få se när han fyller år. Han fick i alla fall "provleka" lite i affären och han älskade det.

Var även och titta lite på en Emmaljunga scooter -09 som det var rea på. Någon som har en sådan vagn? Bra? Dåligt?



Krokar till Max rum




Detaljer

2009-08-19 10:42:43 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det är väl detaljerna som gör det eller hur är det man brukar säga =)

Här är lite detaljer från Max rum. Har säkert visat flera av dem många många gånger.







Sitta i knä

2009-08-19 09:50:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi morgonmyser. Max vill sitta i mitt knä hela tiden och titta på datorn. Så drar han lite lätt i mitt hår och lutar huvudet mot min axel och gäspar. Mysigt, men förstår inte varför han är så trött. Vi har bara varit uppe i 2 timmar. Han får inte lägga sig riktigt än för då blir dagen helt knasig. Men vid 10.30 får han lägga sig.

Idag kommer min kompis A hit. Blir roligt! Ser ut att bli fint väder också så blir nog att vi går ut på eftermiddagen. Imorn ska det tydligen blir riktigt sommarväder. Härligt. Och Marcus slutar jobba redan vid 14 då.

(har stött på problem när jag velat kommentera på bloggar. Funkar ej på vissa bloggar. Hoppas det är något snabbt övergående. Vet ej om det går att kommentera på min blogg)





3-årig bröllopsdag idag

2009-08-19 09:11:40 ,   Bröllop
Idag för tre år sen satt jag hos frisören. Nervös inför ett av mitt livs största dagar. Och det blev det verkligen. En underbar dag att minnas =)

Och tänk att kärleken växer sig starkare för varje dag.



Fler bröllopsbilder hittar du här.




Föräldrabloggar

2009-08-18 16:41:02 ,   Blogg
Föräldrabloggar har blivit tvungna att flytta till ny adress, nu denna: http://foraldrabloggar.bloggme.se/

Gästbloggen där bland annat jag bloggar finns här.




The Sims 3

2009-08-18 16:34:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min kompis M har varit här idag och jag har introducerat The Sims 3 för henne. Så nu är hon fast =) På 6 timmar hann hon bygga ett hus, bli anställd som latrinskötare och dessutom bli befordrad till mässarbetare (eller nåt sånt). Inte illa pinkat! Dessutom har hon varit lite barnvakt medan jag tvättat och uträttat ärenden. Tackar för det =)

Marcus kommer snart hem från jobbet men precis som igår ska han vidare typ direkt. Så även idag ska jag vara duktig fru och ha maten på bordet. Fast insåg nu att det blir svårt för att han slutade för 2 minuter sen och jag tror inte jag hinner att göra tacos på 5-10 minuter som det tar för honom att cykla hem.

Max sover gott! Stackarn har slagit i munnen två ggr idag så han börjat blöda. Min lilla prins!




Stilla

2009-08-18 16:23:25 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är stilla. Fler bidrag hittar du här.




Mina prinsar sover alldeles stilla. Älskar denna bild. Den är så rofull. Kort taget för några veckor sen.




Kvällsfika

2009-08-18 09:00:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus kom inte hem så sent igår så det var skönt. Vi passade på att tända ljus och äta lite smörgås och dricka te. Var skönt att bara sitta ner och prata en stund.

Idag kommer min kompis M hit. Vi ska spela lite Sims =) Barnsligt nöje va? Jag ska tvätta också så ska äta upp min frukost nu och sen diska och göra i ordning tvätten. Max sitter och käkar kex här bredvid mig.

 






Följa John

2009-08-17 21:21:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har verkligen lekt följa John, läs: följa mamma, nu på kvällen. Han har varit efter mig hela tiden och gnällt och gråtit. Han grät till och med när han bada vilket han annars tycker om. Stackarn var jättetrött och somnade direkt när han la sig. Jag skyller på grannarna eftersom han blev väckt i förmiddags av att de spelade hög musik och på eftermiddagen när han sov spikade de.

Marcus är iväg på rep och jag hoppas han kommer snart. Ska göra i ordning lite kvällsfika till oss eftersom vi åt redan kl. 17. Så lite smörgås och te är välbehövligt.




Denna stund har jag längtat efter

2009-08-17 15:53:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit intensivt här några timmar. Lagat mat, gått och handlat, diskat värsta diskberget och plockat undan saker på köksbordet. Har undertiden underhållit Max som nu sover sin eftermiddagstupplur.

Jag har längtat till denna stund då jag bara får sitta själv med datorn en stund.

MEN kom på att Marcus kommer hem snart och han ska åka iväg på ett rep vid 17.30 så innan det är det tänkt att maten ska stå på bordet. Så strax ska jag resa på mig igen och laga mat.... IGEN.




It´s showtime

2009-08-17 11:32:31 ,   Max




Ny vecka

2009-08-17 09:59:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Måndag och ny vecka. Jag var så trött igår att det var underbart att lägga sig i sängen. Var inte lika underbart att vakna imorse. Men när är det underbart att kliva upp på morgonen? Max var i alla fall pigg och glad så upp kom jag ju.

Idag blir det mest hemmafix. Ska försöka diska lite och handla. Hoppas att vädret blir bra på eftermiddan så att Max och jag kan gå till affären. Vill slippa ta bilen.

För övrigt har jag några grejer planerade i veckan. Imorn kommer min kompis M hit. Ska visa henne the Sims 3 och så ska jag passa på att tvätta medan hon är här eftersom hon kan vara uppe i lägenheten med Max medan jag springer ner till tvättstugan. På onsdag kommer min kompis A hit och på kvällen ska jag på symöte.

Marcus jobbar hela dagarna som vanligt och han ska bort ikväll och imorgonkväll så därför känns denna vecka lite tråkig.




Morgonlek

2009-08-17 09:35:25 ,   Max


Max leker för fullt här hemma! Han är djupt koncentrerad. Fast han satt inte still så länge för några sekunder efter att jag tagit korten kröp han ut i hallen. Och tydligen fylldes blöjan där ute för fy va det luktar just nu!




En eftermiddag/kväll borta

2009-08-16 22:58:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit borta hela eftermiddagen och kvällen. Lilla N har barnvälsignats och eftersom de inte bor här utan ca 12 mil härifrån så blir det några timmar borta.

Jag har dessvärre varit så trött pga åksjuketabletten jag tog i förmiddags för att förhindra att jag skulle bli åksjuk under bilturerna. Dessutom bråkar magen med mig så nu ligger jag i soffan under ett täcke med varm vetekudde på magen. Är riktigt trött så somnar jag här får jag sova här inatt.

Hade precis lagt mig tillrätta skönt här i soffan då jag kom på att jag inte har tvättat av mig sminket. Och jag har fortfarande inte rest mig för att göra det, men snart så...

En intensiv helg blev detta och jag tycker synd om Marcus som börjar jobba 6.30 imornbitti.




Gomorron söndag

2009-08-16 09:33:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick lite sovmorgon idag. Var uppskattat!

Idag ska vi ge oss iväg till Marcus syster med familj eftersom det är barnvälsignelse för lilla N. Vi ska vara där på eftermiddan så behöver ju inte åka än. Tar ca 1,5 att åka.

Är så mycket kringelikrokvägar och det tycker jag är jobbigt eftersom jag blir åksjuk lätt, till och med om jag kör. Svårt att veta om jag ska ta åksjuketablett eller inte. Blir ju så trött av tabletten. Men tar nog en ändå.

Vart tog helgen vägen? Imorn är det ju måndag igen.




Förlossningsberättelser

2009-08-16 00:20:35 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Här på föräldrabloggars gästblogg har Elin gjort ett inlägg med länkar till förlossningsberättelser för er som är intresserade.




Hemma från bröllop

2009-08-16 00:12:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit på ett trevligt bröllop i eftermiddag/kväll. Brudparet var så fint och det var god mat och bra musik. Vi åkte hem efter tårtan. Mamma och pappa har varit barnvakt åt Max. Det hade gått så bra.

För några minuter sen vaknade han och han log när han såg mig och Marcus. Mysigt! Han somnade snabbt om.

Ska lägga oss strax men skönt att varva ner lite först.






Är alla män sådana eller är det bara min?

2009-08-15 11:35:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
I veckan som kommer ska jag bort på tisdag- och onsdagkväll. Det vet Marcus om. Pratade om det senast häromdan.

Men så för någon timme sen pratade vi om när han skulle repa inför en spelning nästa lördag. De han ska spela med föreslog måndag eller tisdag och då säger Marcus till mig:

"Tisdag kan jag ju inte för då ska jag iväg med jobbet."

Jag blev lite paff och frågade när han fick reda på det eftersom jag ska iväg på tisdag.

"Det anmälde jag mig till i maj"

Har nu fått kontakta vice sekreterare i styrelsen jag sitter eftersom hon får ersätta mig på tisdag.




Årets andra kräftskiva

2009-08-15 08:54:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var vi på lite kräftskiva hos A och D. Var väldigt gott. Vi hade lite knytkalas. Åt kräftor, tacopaj (det hade vi med oss) och sedan fruktsallad med vit choklad på till efterrätt.

Vi kom hem vid 22.30 och Max somnade i bilen hem och somnade sen ganska fort i sin säng efter välling. Men fast han somnade ungefär 2 timmar senare än vanligt så vaknade han redan före 7.30 imorse. Så gissar på att han sover en lång förmiddagsvila.

Idag ska vi på bröllop....igen! =) Max ska vara med sin mormor och morfar. Känns jobbigt att lämna bort honom.






Kräftor

2009-08-14 17:46:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev inte så mycket bloggat idag och nu drar vi iväg till våra vänner D och A och äter kräftor!

Hoppas ni får en trevlig kväll =)




Max har kissat på pottan

2009-08-14 11:12:32 ,   Max
Jag läste i Vi föräldrar att man kan börja potträna barn så fort de kan sitta. Så vi har köpt en potta och tänkte försöka. Vår ambition är inte att få honom blöjfri nu för det känns lite väl tidigt men det handlar mer om att han ska vänja sig vid pottan så att man kanske vid nästa sommar mer frekvent kan låta honom öva på att kissa i pottan.

I tidningen stod det att man kan sätta dem på pottan efter de sovit och ätit. Vi ska försöka göra det två gånger om dagen. Efter förmiddagsvilan och efter eftermiddagsvilan och det känns lagom. Han är ju bara 10,5 månad så det är ju mest på skoj.

Igårförmiddag var första gången jag provade. Han satt där en stund och lekte med en handkrämstub och när han började tröttna efter någon minut så tog vi på blöjan.

 Vi satte honom där på eftermiddan när han sovit och han lekte med handkrämstuben och så plötsligt började det skvala i pottan. Jag vet inte vem som blev mest chockad; jag och Marcus eller Max. Max tittade ner i pottan och sen på oss med stora ögon.




Morgonpromenad

2009-08-14 09:16:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Här vaknade vi utvilade strax över 8 och har nu gjort alla morgonbestyr och ska strax ut på en liten promenad. Solen skiner ju =)

Men jag känner dock att det luktar lite bajs så det blir prio 1.




De där magiska dagarna innan två blir tre

2009-08-13 15:51:24 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Skrev detta på föräldrabloggars gästblogg och tänkte att jag kan ju lika gärna publicera det här med, fast jag säkert skrivit om det flera gånger. Men jag är väldigt nostalgisk nu när det närmare sig 1-årsdagen för Max. Är visserligen 1,5 månad kvar men men....

Pratade med min kompis A i telefon för en stund sen. Hon är gravid och bf är om ca 2 veckor. Hon berättade om hur hon idag ligger och läser medan regnet smattrar på rutorna och bara längtar efter förlossningen.

Jag minns tillbaka till den där tiden precis innan Max föddes. Då tyckte man att allt var så jobbigt. Det var tungt, ryggen gjorde ont och halsbrännan var hemsk. Men när jag idag ser tillbaks så ser jag på tiden som magisk. Det var så mycket längtan och förväntan i luften.

Max föddes dagen innan bf så jag hade tur som slapp gå över tiden. Men man gick ju mycket och funderade när det skulle vara dags. Och onsdagen den 25 september var jag hemma hos min kompis C som var beräknad på samma dag som jag. Och vi sa att vi såg fram emot när vi fick skicka sms till den andra och säga att nu är det på gång. Aldrig kunde jag väl då ana att jag tolv timmar senare skulle stå på sovrumsgolvet hemma med vatten forsande längs låren.

 Och att jag efter det fick skicka det efterlängtade smset. Vattnet gick alltså på natten och vid en kontroll på spec. möd. fick jag igångsättningstid kl. 8 på fredagen den 26 sep. På eftermiddagen den 25 var vi hemma jag och Marcus och visste att imorgon är vi på förlossningen. Vilken känsla! Det blev dock ingen igångsättning utan värkarna startade av sig själv och 12 minuter innan igångsättningen skulle ha skett föddes Max, alltså 7.48 den 26 september.

När vi lämnade lägenheten på kvällen den 25 september för att åka in till förlossningen var sista gången vi såg vårt hem bara vi två. När vi kom tillbaks var vi tre. Känslan går inte att beskriva. Jag blir alldeles rörd när jag tänker på det.

Elin som också gästbloggar på föräldrabloggar har skrivit ett inlägg där man i kommentarsfältet kan länka till sin förlossningsberättelse så där finns mer att läsa om förlossningar. Även länken till min egen =)



ca 12 timmar innan vattnet gick. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag visat denna bild många gånger men jag tycker den är så härlig =)




Mysisarna

2009-08-13 11:23:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner ute och så plötsligt kom värsta åsksmällen

Kanske borde stänga av datorn. Har fått för mig att det inte är lika stor chans att få telefon, tv och modem förstört när man bor i lägenhet. Men jag kanske har fel?!

Hade ju tänkt att sova när Max sover men ångrade mig och sitter nu och jäser i soffan i mina mysisar. Mysbyxor alltså.

De och jag är ett.



Ser ni den fina gula påsen med bajsblöjor i bakom mig. That´s life!




Max önskelista

2009-08-13 09:55:24 ,   Max
Vet att några som tänkt uppmärksamma Max 1-årsdag om 1,5 månad läser denna blogg så tänkte författa en liten önskelista så här i god tid.

- Bobby car (har redan tingats av Max mormor och morfar)
- Bilmatta (kommer nog inhandlas av Max farmor och farfar)
- Kläder i strl 86 (Vi har endast 1 t-shirt så höstkläder önskas. Jeans, mysbyxor, tröjor, t-shirts. Han använder inte bodies så mycket nu)
-Vintermössa och vinterkläder. Vet inte riktigt än vad som behövs eftersom jag inte vet hur mycket vi själva kommer behöva köpa innan 1-årsdagen. Beror ju på väder.
- Leksaker. Marcus och jag kommer nog att försöka köpa någon typ av leksakspiano/synth för små barn och en popuplåda. Så allt annat är välkommet! Gosedjur har han så det räcker för en stund =) Har sett att det finns träbilar från 1 år. De var fina. Garage vore också kul. Äh köp va ni vill men han behöver leksaker som inte är så bebisaktiga

Jag kommer säkert komma på fler saker men så många är ni ju inte som ska köpa något så detta blir nog bra så länge.

Ni andra som har blivande 1-åringar, är det något ni tänkt på vore bra att önska sig så tipsa mig gärna?!





Upprörd!

2009-08-13 09:42:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag blev lite upprörd igår då jag sent på eftermiddan kom hem från shoppingturen och det låg en lapp i brevinkastet att de ska jobba med avloppsledningarna i lägenheten idag mellan 8.30 och 18 och att de under denna tiden ej får användas. Schysst att tala om det i god tid *suck*. Upptäckte sen att det bara var köket som tur var. Men inte så lätt i alla fall. Så jag bjöd in mig på lunch till mormor och morfar idag. Hade tänkt gå dit på förmiddan först men tror jag låter Max sova här hemma för jag är också lite sovsugen =) Så tar vi bilen dit sen.


egbf m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m m s = Max berättar att han sovit lite oroligt inatt. Och jag kan berätta att det har jag och Marcus också gjort.



Ni har väl inte glömt bort att kika in på föräldrabloggars gästblogg där jag och några andra bloggare bloggar? Här finns vi. Går att lägga till den på bloglovin. Många mammabloggar i ett - perfekt!




VARFÖR JUST HAN?!

2009-08-12 22:50:00 ,   Populärkultur
Inte Jeremy

Fina fina Jeremy

Perfekta Jeremy

Varför?


Var bara tvungen att beklaga mig över kvällens Bachelorette




Hoppas på en snabb återuppståndelse

2009-08-12 22:18:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vår fjärrkontroll till video och dvd har badat idag

I toaletten

Den som utförde badet heter Max


Fjärrkontrollen lever ej längre. Vi hoppas att den återuppstår när den torkat.




Shopping

2009-08-12 21:04:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi varit på shoppingtur med C och R. Jag skulle främst hitta en bröllopspresent och en inflyttnings- och förlovningspresent. Och det gjorde jag =) Blev även en fin t-shirt till Max i strl 86. Har inga kläder till honom i den storleken (han har 80 nu) så är ju bra att köpa lite då och då så att det inte blir så mycket på en gång sen. Blir ju så dyrt!

Köpte även presentpapper på Lagerhaus. De har ju så fina.

 

T-shirt med tiger på från HM
Presentpapper - vitt, svart med vita prickar, grönt med vita prickar, lila med mönster




Ett viskande "jag älskar dig"

2009-08-12 11:04:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
I många föräldratidningar står det om hur man ska bevara förhållandet när man har fått barn. I senaste mama fanns till exempel ett reportage om "Kärlekskrisar ni?".

Vi har inte upplevt kärlekskrisen ÄN. Men jag kan tänka mig att det är lättare att glömma bort förhållande och inte hinna med varandra när man har fler barn eller då båda jobbar. Fast jag är hemma med Max och Marcus jobbar så är det inte alla dagar man orkar att prata ordentligt, kramas mycket m.m. Då kan ett viskande "jag älskar dig" när man lagt sig på kvällen räcka.

Och det fick det göra igår.




Gästbloggar

2009-08-12 09:32:10 ,   Blogg
Från och med idag gästbloggar jag på föräldrabloggars nya gästblogg.

Så ni är välkomna att läsa mig både där och här =)

Flest uppdateringar kommer det dock bli här varje dag. Men ska i alla fall försöka skriva 2-3 ggr om dagen på gästbloggen också. Ibland blir det samma inlägg som här, ibland andra!






Lång natt

2009-08-12 08:58:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gick och la mig redan vid 22.40 igår, vilket är tidigt för att vara mig. Och det gjorde att natten har känts lång och att jag faktiskt var ganska pigg när jag vaknade för ca en timme sen. Underbart! Det hör ju inte till vardagen.

Idag blir det en shoppingtur på eftermiddan med C och R. Men nu på förmiddan ska jag och Max ge oss iväg till affären och handla lite mat. Antar att vi mest har sällskap av pensionärerna =)




En stund för mig själv

2009-08-11 17:57:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag när Marcus kom hem från jobbet var Max inte alls lika förtjust som igår då han nästan bokstavligen flög på Marcus och skulle ta på honom i ansiktet och borrade in sitt ansikte i hans ansikte. Idag var Max nyvaken och bara grät och skulle till mig. Mammig efter två dagar själva?!

Nu leker de i alla fall och jag fick en liten stund för mig själv vid datorn. Men strax väntar spisen på mig. Mat.

Funderar på att ta en promenad för mig själv senare. Vill röra lite på mig. Och så är jag sugen på choklad så kanske råkar stanna i affären.

Imorn avslöjar jag en liten bloggnyhet

(eftersom jag varit borta på eftermiddan har jag inte kunnat prova och ringt till läkaren fler gånger så ger mig på det imorn istället)




Privatläkare

2009-08-11 11:23:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dags för mig att söka mig vidare från vårdcentralen eftersom de inte verkar vilja hjälpa mig. Så ska kontakta en privatläkare angående mitt illamående. Har ringt tre ggr den senaste timmen men ingen som svarar. Kanske ska ge upp och ringa imornbitti istället. Vill ju inte att de ska tro att jag trakasserar dem.

Även om det snart känns som jag kommer att trakassera någon om jag inte blir bättre....


Nej dags att låtsas att man mår bra och packa inför eftermiddagens äventyr medan Max sover =)




"Mamma jag går!"

2009-08-11 10:48:32 ,   Max




Slog upp våra blå

2009-08-11 09:33:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag slog upp våra blå när Marcus gick utanför dörren imorse. Klockan var då strax före 8. Sen blev det lite mys innan vi klev upp vid 8. Välling, tandborstning och påklädning och sedan frukost för min del....precis som vanligt.

I dag ska vi hem till C och R på eftermiddan.

Känns inte som jag har något mer att delge just nu =)




Dekorationer

2009-08-11 09:17:15 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är dekorationer. Fler bidrag hittar du här.



Vår väggdekoration i köket. Stickers från IKEA.




Kvavt, åska och orolig nattning

2009-08-10 21:47:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddagen idag var det riktigt kvavt ute men Max och jag gav oss ut på en promenad. Hade lite ärenden på apoteket. Efter dem gick vi hem till min farmor där vi fick fika. Var trevligt! Marcus kom dit när han slutat jobbet och vi tog sällskap till ICA. När vi var där blev det helt plötsligt alldeles svart men sen tändes alla lampor igen. Var riktigt mörka moln ute så Marcus cyklade hem och hämtade bilen och hämtade oss på ICA. Regnet öste ner och sen åskade det en timme ungefär.

Jobbig nattning ikväll. Vet inte vad Max har fått för sig. Nattningarna har varit problemfria lång tid nu men både igårkväll och nu ikväll så grät han så fort jag lämnade rummet. Och sedan var det kört. Han grät så fort han inte fick vara i famnen. Fick natta honom bredvid mig på vår säng och sedan lyfta över honom till sin säng. Hoppas att det inte blir tredje kvällen i rad imorn. Men då ska jag byta strategi. Ska låta lampan vara tänd och sedan sitta bredvid hans säng och inte gå ut som vi brukar göra.

Hoppas på bättre tur då! Han kanske helt enkelt är lite mammig just nu och vill ha mig nära och isåfall ska han få ha det =) Det gäller att följa med i barnets olika faser tycker jag.

Förresten så bjöd Max på en ordentlig dansshow till Lotta på Liseberg förut. Marcus och jag bara satt och skratta!




Nu har han fattat vad den är till för

2009-08-10 09:46:39 ,   Max
Nu har Max äntligen förstått vad lära-gå-vagnen är till för. Han gick precis flera steg och sköt den framför sig.




Vardag igen

2009-08-10 09:38:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är det verkligen vardag igen och hösten känns väldigt nära. Marcus började jobba 6.45 imorse. Både jag och Max sov som stockar när han gick upp.

Som tur var vaknade inte Max förrän 8 så har sovit riktigt bra i natt. Han låg dock bredvid mig då eftersom han var ledsen i natt och fick komma över. Myste (eller visst heter det mös? trots att jag är utbildad svensklärare blev jag fruktansvärt förvirrad just nu) lite innan vi gick upp.

Mulet och grått ute idag. Saknar helgens underbara väder. Och saknar min man.




Max och dockan

2009-08-09 22:00:48 ,   Max
Hemma hos Marcus föräldrar finns en docka som Marcus syster hade när hon var liten. Max älskar denna docka! Tror jag tog 15 bilder på honom och dockan häromdan. Har valt ut några av dem i detta kollage:


Han släppte inte plasthammaren en enda gång under leken. Ibland slog han lite på dockan också. Då sa jag: "aj aj dockan får ont". Kände mig lite väl överpedagogisk.






Varmt och skönt

2009-08-09 19:04:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev en tur till en annan strand idag. Hade mysigt. Max badade och var hur lycklig som helst. En skön sista dag på semestern. Känns nästan som jag ska börja jobba imorn med bara för att Marcus ska det. Men på ett sätt gör ju även jag det eftersom jobbet hemma blir tyngre när han är iväg.

Tror jag tycker det är jobbigare än honom att han ska börja jobba imorn.






Vardagen kryper närmare

2009-08-09 10:04:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorn börjar Marcus jobba. Det känns inge roligt.

Så idag är sista dagen ledigt för oss. Skulle gärna åka till stranden dit vi var igår men det är en bit att åka så hoppar över det. Får se var vi tar vägen.




Annorlunda barnnamn

2009-08-09 09:54:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Simhopperskan Anna Lindberg har fått en son som ska heta Yelverton. Det känns lite udda. Var intervju med henne i vår dagstidning idag. Men har även läst det i någon annan tidning och där stod det att det var en släkting till henne som hette det. Har aldrig hört namnet förut.

Programledaren Josefine Sundströms dotter ska heta Maj-Lis. Inget annorlunda namn egentligen men inte särskilt vanligt på bebisar. Men alla bebisar växer ju upp =)




Härlig dag på stranden!

2009-08-08 22:42:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi tillbringat nästan 7 timmar på stranden. Så skönt! Satt vid ett trä på gräsmattan så hade både skugga och sol hela tiden så Max kunde leka i skuggan. Fanns lite sand precis bredvid som han kunde ha sin spade och hink i. Hans favorit idag var dock att gå runt kylväskan varv efter varv. Sen har han gjort något för första gången idag: rest på sig utan att hålla i något.

Ikväll har vi varit hos min mamma och pappa och ätit skaldjurspasta. Kom hem för en timme sen.

En riktigt härlig dag!

Bjuder på några bilder.



Max med sin hink och spade och Max efter att han badat med oss. Han skrattade och plaskade hela tiden i vattnet.

 



Tre bilder på mig och Max från mina föräldrars trädgård. Det var där Sara tog mina gravidbilder. Några av dem hittar du här.



Skaldjurspasta på mammas och pappas altan







Tända ljus på balkongen

2009-08-07 23:07:27 ,   Allmänt/Vardagsliv


För en stund sen tände jag och Marcus ljus balkongen och bara satt där och lyssnade till tystnaden. Termometern visade på 22 grader fast klockan var strax efter 22 och det var alldeles stilla ute. Så härligt!

På eftermiddagen idag gick vi och fika på café. Måste ju lyxa till det och mysa extra mycket nu när Marcus semester strax är slut =(

Imorn blir det stranden med Marcus syster med familj. Blir roligt. Får se om Max vill bada något. Fast vattnet är alltid så kallt dit vi ska så det är väl tveksamt om vi låter honom göra det.

Förresten så har jag ätit diskmedel ikväll. Ja ni läste rätt. Jag har gjort en bulgursallad att ta med till stranden imorn och när jag skulle ställa in den i kylen var det kladdigt på skålen. Jag trodde det var salladsdressingen som kommer utanför så slickade av fingret. Men som ni säkert förstår så var det inte salladsdressing utan diskmedel. Ingen kulinarisk upplevelse direkt.




Grillat ikväll

2009-08-07 17:47:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är hos mina svärföräldrar. Max har badat i sin pool som vi har här.

Strax kommer Marcus syster med familj hit och vi ska grilla. Smaskens!




Diskmedelspump

2009-08-07 11:33:23 ,   Inredning/Hemma hos oss
Har nu äntligen köpt oss en diskmedelspump. De är ju så praktiska och snygga =) Ska nu även införskaffa en som det står tvål på och ha i köket men de var tyvärr slut. Får se om jag hittar någonannanstans. Stod och spanade på en rosa först men insåg att det inte skulle passa så bra i vårt kök men den va så fin! Valde mellan svart och vit men fick bli den vita. Funderar på att köpa svart kakeldekor på Lagerhaus och sätta på vissa av kakelplattorna så den bryter ju av fint mot det om jag nu tar mig för och gör det.






Effektiv morgon

2009-08-07 11:21:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse gick jag upp med Max vid 8. Gjorde alla morgonrutiner och funderade på en ommöblering i sovrummet. Vid 9 hörde jag att Marcus var på väg upp så då skyndade jag mig in och berättade om mina planer. Så innan han ens hade ätit frukost så var sängen flyttad i sovrummet och lite annat flyttat också. Vi har flyttat sängen in mot fönstret. Det är en säkerhetsåtgärd då Max lätt kan ramla ner från sängkanten. Det är inget större problem när både jag och Marcus ligger i sängen för då ligger han mellan oss (han kommer över till oss runt 5 på morgonen då det inte går att få honom att sova vidare i sin säng) men på måndag börjar Marcus jobba igen och det är otäckt på morgonen när Max och jag är själva i sängen. Så nu har vi liksom "stängt" sängkanten där Marcus ligger. Får hoppas att vi undviker olyckor på det sättet. Efter ommöbleringen så dammsög jag och torkade alla golv. Svettigt men skönt att ha det gjort.

 

1. Max i pyjamas vid teven. Hans favoritställe!
2. För några minuter sen då han somnade bredvid mig på vår säng. Lyfte sedan över honom till sin säng.






Foglossning

2009-08-06 21:52:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har tänkt skriva om det flera gånger men blir aldrig av.

Jag har fått som typ foglossning.

Det började för 1-2 månader sen. Att jag fick som smärta och tränignsvärk i nederdelen av magen och benen när jag rört på mig. Började även stråla neråt (ja ni vet var). Det var några dagar för en månad sen då jag hade svårt att gå. När jag beskrev detta för min mamma så sa hon att det lät som det hon hade efter sina graviditeter och det kom också långt efteråt hon fött.

Konstigt att kroppen liksom fortfarande kommer ihåg att jag fött barn. Antar att bäckenet fortfarande är mjukt.

Känner mig som en pensionär vissa dagar.




Varm dag

2009-08-06 21:51:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har det verkligen varit varmt ute. Vi har varit i väg hela dagen. Först till min mormor och morfar på fika och sedan har eftermiddagen tillbringats hos Marcus föräldrar där Max badat i sin pool och jag solat lite.

Marcus är iväg på en grej nu ikväll och jag har läst nya numret av Mama balkongen och sedan tagit en dusch. Skönt! Max var nog riktigt trött efter en dag ute för han somnade nästan direkt när huvudet landade på kudden. Men som vanligt så sover han som Pippi Långstrump en stund senare - med fötterna på huvudkudden.... hi hi =)




Kräftskiva

2009-08-06 10:12:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var vi på kräftskiva hos min moster. Min kusin som bor i London var där med sin sambo, son och svärföräldrar. Sen var det ungefär 30 pers till där =)

Trevligt var det. Men vid 22 var vi tvungna att åka hem då Max vägrade somna både ute och inne. Och det var så myggigt ute så kunde inte låta han sitta i vagnen bara.



Idag är det strålande sol ute så när Max har sovit förmiddag beger vi oss ut.




Stilrent från Ellos

2009-08-05 12:51:48 ,   Mode/Kläder
Gillar dessa babycardigans. Så söta!


Finns här




Höjden av mysighet...

2009-08-05 11:50:36 ,   Max
...är när Max ska somna på förmiddan och man lägger sig bredvid honom i vår säng och han tuttar på sin napp och ligger på sidan alldeles nära mitt ansikte och gosar in sig och sedan somnar. SÅ mysigt!

Sen lyfter vi över honom till hans säng där han sover vidare.




Mr Cool

2009-08-05 10:34:13 ,   Max




Dagens rekommenderade blogg

2009-08-05 10:28:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Såg att jag är en av dagens rekommenderade bloggar på föräldrabloggar.

Va roligt!

Välkommen hit om du kikar in här för första gången =)




Underbart!

2009-08-05 10:01:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eftersom Marcus fått så mycket egentid på senaste tiden då han varit på konserter och fiskat många timmar så låter han mig få sovmorgon på morgnarna.

Underbart!

Jag klev precis upp =)




Bra avslutning på dagen

2009-08-04 22:25:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
En dusch

Nu blir det lite mys vid teven och sedan sovdags!




Jag har förlorat oskulden

2009-08-04 21:03:07 ,   Mat och annat gott
Min Ben & Jerry - oskuld!

Har aldrig ätit sådan glass förut men tidigare ikväll då jag själv var ute på en liten cykeltur köpte jag deras Wich som finns i GB´s sortiment. Den var ok men absolut inte värd 25:-.

Har dock aldrig smakat "the real thing", alltså förpackningarna med glass. Ni som gjort det, vilken smak är godast?




Allt mitt är ditt eller?

2009-08-04 17:24:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag har varit gifta i tre år snart. Vi delar på allt och alla hans saker och pengar är mina och tvärtom. Skulle det inte vara så skulle jag vara skyldig honom en väldig massa pengar då jag just nu inte får någon inkomst alls medan han får så vi klarar oss bra.

Det jag skulle komma till var i alla fall att vi delar på allt och säger sällan ditt och mitt om saker i hemmet eftersom vi anser oss äga dem tillsammans oavsett vem som förde in dem i hemmet. Men ett undantag finns: våra datorer!

Vi säger min och din dator. Jag vill dock försöka ändra detta och kalla dem för den bärbara och den stationära. Men jag lyckas inte riktigt. Dock har jag börjat ta över hans dator...hm...just det...den stationära... . Det beror på att Sims är installerat där samt att den står i Max rum så det är så lägligt att sitta här små korta stunder och surfa när Max leker. Dessutom så surfar Marcus i explorer och jag i firefox så när jag går in i firefox så är jag automatiskt inloggad på bloglovin och facebook. Så praktiskt.

Men ändå så föredrar jag min dator. Alltså den bärbara.

Men vet ni va, just nu sitter jag vid hans dator.

Tror de kommer att fortsätta kallas min och din dator. Man kan inte lära gamla hundar att sitta helt enkelt.

Ni som är gifta eller sambo hur gör ni med ditt och mitt?




Upp och ner

2009-08-04 10:05:15 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är upp och ner. Fler bidrag hittar du här.



Jag hade svårt att komma på något på detta tema. Så fick bli en uppifrån bild bara. Handen upp och fötterna ner. Max leker med sin lära-gå-vagn.




Runt runt runt

2009-08-04 09:59:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max går runt vardagsrumsbordet flera varv. Han älskar det! Men att försöka gå utan stöd intresserar honom inte. Då sätter han sig ner så fint.

Marcus kom hem vid 23 igår från fisketuren och nu är han i väg igen. Kräftburar och fiskenät ska tas upp. Passar ganska bra med kräftfiske nu eftersom vi ska på kräftskiva imorgon. 

Max och jag leker lite på hans rum och senare ska vi gå till min farmor och äta lunch. Max ska sova lite först.

Japp så är statusen här hemma nu!




Ibland behövs inga ord...

2009-08-04 09:51:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
...det är bara kärlek






Jag är uttråkad!

2009-08-03 22:04:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har nu varit och fiskat i 6 timmar. Max har sovit i 1,5 timme.

Jag har spelat Sims, läst bloggar på bloglovin och kollat in facebook.

Slut på saker att göra!




Egentid

2009-08-03 17:07:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det här med egentid är alltid en aktuell fråga när man har barn. I alla fall här. När Max föddes hade jag ett jättestort behov av egentid och varje stund han sov så njöt jag av att få göra vad jag vill. Detta behov har minskat med tiden. Nu har jag inte alls så stort behov av att vara för mig själv.

Nu när Marcus har semester så är det ju enklare att ge varandra egentid. Vi försöker dock få det att bli rättvist (vi räknar inte minutrar direkt men försöker att låta varandra göra "egna" saker). Så att om den ena gör något så ska den andra också få möjlighet att göra något. Jag har dock stött på ett problem. Marcus har varit på konsert i fredags, idag och imorgon är och ska han fiska med sin pappa och på fredag ska han på konsert igen. Detta bör även ge mig väldigt mycket egentid. Och Marcus säger att jag får åka iväg och göra något. Men nu till problemet. Vad sjutton ska jag göra? Har ingen aning om vad jag ska hitta på som bara gäller mig. Jag var och storhandla på förmiddan och det var ju lite egentid. Men vete sjutton om det kallas för egentid när jag handlade till oss alla tre. Har kommit fram till att det är mest sådana stunder som jag är själv. När jag handlar eller gör andra saker som gynnar hela familjen. Jag var i alla fall iväg häromkvällen och åt mat med några tjejer på möhippa. Alltid något.

Ibland känns det som att man förlorat en del av sig själv eftersom behovet av att komma iväg inte är särskilt stort. Men samtidigt är det inget jag lider av.

Har i alla fall legat och läst en tidning i lugn och ro på eftermiddan innan Marcus åkte iväg. Det var uppskattad egentid. Fast orsaken till det var att jag hade ont i magen och behövde vila lite.

Ni andra som har barn, hur gör ni med egentiden? Har ni stort behov av att vara ensam?




Vackra vyer

2009-08-03 12:41:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Finnt så otroligt mycket fint på Gotland. Vi var runt en del och tittade när vi var där. Dessvärre tog jag ju inte kort på allt. Var bland annat på stranden Sudersand som har nästan alldeles vit sand. Har tyvärr inte tagit någon "helhetsbild" på stranden så visar en på Max i sanden istället. Var de andra bilderna är tagna kan ni se längst ner i inlägget.

Gotland är verkligen ett landskap där man känner det som att man är utomlands.


1. Visby
2. Ihreviken (norr om Visby. Vi stannade där på väg till Fårö), vacker stenstrand
3. Sudesands strand på Fårö
4. Raukområde på Fårö

(Bilderna blev tyvärr oskarpa när jag arrangerade ihop dem på picnik.com)





Sovmorgon och storhandling

2009-08-03 11:08:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gick upp 10.30 idag. Var helt slut. Ju längre man sover desto tröttare blir man ju.

Ska nu ge mig iväg till ICA Maxi och veckohandla. Usch vad svårt det är att komma på maträtter till varje dag men nu har vi alla fall en matsedel för veckan. Men det var längesen jag provade något nytt.




Kanske dags att stänga av datorn nu...

2009-08-02 23:43:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har suttit här alldeles för länge

Marcus har somnat i soffan för länge sen och jag kisar nu för att se datorskärmen eftersom jag är så trött så jag ej ser klart om jag har ögonen öppna för länge

Kan det vara ett tecken på att det är dags att stänga av och gå och lägga sig?

Jag tror det!




Bilar

2009-08-02 23:06:13 ,   Inredning/Hemma hos oss
Har kikat runt lite på barnlycka.se. Är därifrån jag beställt Max väggnamn. De har så mycket fint där. Såg att de har namnsmycken nu. Jag skulle vilja ha en silverstav som det står Max på. Ska nog införskaffas i höst. Såg även dessa väggdekaler på bilar som är fina. De passar inte i rummet som Max har nu men förhoppningsvis kommer vi flytta någon gång inom de närmaste åren så då kanske det blir aktuellt. Gillar dem i alla fall.






Ibland faller lusten över en...

2009-08-02 22:37:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja alltså lusten att spela Sims. Så det har jag tillbringat den senaste 1,5 timmen med. Skapade en ny familj och började bygga på ett hus. Men sen orkade jag inte mer så får fortsätta någon annan kväll. Gissar på att det blir imorn ;)

I eftermiddags efter att vi grillat gott hos Marcus föräldrar så åkte vi till mina föräldrar eftersom vi glömt lite saker där i går. Passade på att fika lite och så spelade Marcus boule med pappa och min ena bror. Jag och mamma lekte med Max och min brorsdotter N som båda var nyvakna.




Sista semesterveckan

2009-08-02 12:54:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorn börjar Marcus sista semestervecka. Den femte.

Vet inte vem som tycker det är jobbigast, han eller jag, att det bara är en kvar. Vad ensamt det kommer bli här hemma för Max och mig. Vi har haft en underbart mysig semester tillsammans alla tre som har innehållit resa till Halmstad, fix hemma, resa till Gotland och massa mys och träffa släkt och kompisar. Perfekt helt enkelt. Denna sista vecka fortsätter nog i den stilen. Vi tar dagen som den kommer och bara är.


Nu ska vi inte ta ut något i förskott för det är ju faktiskt en hel vecka kvar.






Möhippa

2009-08-02 12:39:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var jag på möhippa. Jag var bara med på kvällen då vi var ute och åt men på dagen hade de ridit islandshästar och varit på relaxavdelning. Vi åt på en god grekisk restaurang. Jag beställde grillspett med scampi och kyckling med bulgur och tzatziki och till efterrätt åt jag baklava. Har aldrig ätit det men det var riktigt smaskigt. Är smördeg med nötcreme emellan. Serverades glass till.

Marcus och Max var och grillade hos mina föräldrar. De åt riktigt gott de med. Grillad fläskytterfilé, grillade musslor, olika sallader, kräftor och klyftpotatis. Mums mums mums!

Nu ska vi strax ge oss iväg till Marcus föräldrar och äta mat. Först ska dock Max få lite mat i sig!

Blev mycket mat i detta inlägg.... =)




Använda överblivna spikar

2009-08-01 11:02:19 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det sitter två spikar i Max rum där vi haft en anslagstavla förut. Istället för att dra bort dem och därmed ha två fula hål på väggen så hängde jag två av Max tröjor där. Tanken är att jag så småningom ska hitta några fina krokar att ha där men har inte gjort det ännu.






Fantastiska sovmorgon

2009-08-01 10:48:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gick upp för en halvtimma sen och sitter nu och äter frukost.

Härligt!




Klockan visar sent

2009-08-01 01:03:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Japp klockan har nu slagit 1 på natten. Min kompis S har varit här på eftermiddagen och kvällen och åkte för en halvtimma sen. Marcus har varit på konsert och är nu på väg hem så kommer nog om ca 20 minuter. Så jag sitter här och väntar =)

Två andra tjejkompisar var här på eftermiddagen. Vi åt blåbärspaj. Sen blev det en tur till Lindex. Ikväll har S, jag och Max varit på pizzeria och ätit. Max fick dock bara kex att äta :) En annan kompis kom och åt med oss. Sen har kvällen tillbringats med vattenmelon och tjejsnack.

Trevlig dag, men nu är jag trött. Men vill gärna krypa ner bredvid min stora prins så håller mig vaken ett tag till!