Sovplats

2009-01-31 11:39:49 ,   Max

När Max föddes sov han första veckan i vår säng men sen sov han i sin vagga under ungefär en månads tid och sen blev det ibland vaggan och ibland i vår säng. Men sen slutet av november så har han bara sovit i vår säng då det är så smidigt att natta honom samt stoppa in nappen på natten då han vaknar när man ligger precis bredvid. Men nu har vi äntligen köpt en spjälsäng och ska väl börja vänja honom vid att sova i den. Tänkte först låta honom sova i den på dagarna så att han vänjer sig och sen ska vi testa nätterna. Problemet är ju att när han väl börjar sova där så måste vi ju vara konsekventa och inte ta över honom till oss och det känns svårt tycker jag. Särskilt nu då han ofta vaknar på natten och bökar runt och letar efter nappen med munnen. Men jag får ha vaggan precis bredvid min säng.

Ni som har bebisar, var sover de? Tips på hur man ska vänja honom vid egen säng? Det är väl okej att ta över honom till vår säng på morgonen?

Frågan är nog inte om han är redo att sova i egen säng utan om vi är redo =)




Nyfödd söt Max i vaggan





Fantastiska sovmorgon

2009-01-31 11:31:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lördagmorgon!

Härligt!

Max och jag var uppe vid 7 och han åt lite. Sen somnade vi om strax före 8 men vid 9 var Max vaken igen och ville absolut inte somna om. Men då gick han och Marcus upp och jag fick ligga själv till 10.30. Fantastiskt!

Nu har Max badat i baljan, ätit och ska sova en stund för sen ska vi åka bort för resten av dagen. Först till min moster och sen till mina föräldrar. Marcus ska iväg på eget äventyr idag med sin elgitarr.




Även jag fick lite tårar i ögonen

2009-01-30 22:55:52 ,   Populärkultur
Ja det gick inte att låta bli när Morgan fick fyra 10:or av juryn! Han blev ju SÅ glad =)

Morgan och Laila är klart bäst i Let´s dance.

Är Daniel da Silva och Magdalena Graaf ihop eller? Tyckte han sa i ett annat avsnitt av Let´s dance att han var gift men han verkar lite mystisk angående relationen till Magdalena. Oj så spännande det kan vara med kändisskvaller!

Nu blir det mys framför teven med maken! Seinfeld eller film? Vi får se!




Före och efter

2009-01-30 22:09:43 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här kommer lite bilder från vardagsrummet. Förebilderna blir lite julinspirerade eftersom jag inte hittade någon bild på hur det såg ut annars (dock bara en på hur soffan såg ut utan julkuddarna). Klicka på de små bilderna för att se dem större.

Före:
 

Efter:


Före:


Efter:


(tänk vilken nytta ett tyg kan göra för en rörig bokhylla och en ful förstärkare)

Duken och ljuslyktorna jag köpt idag:




Förberedelser inför fredagsmyset!

2009-01-30 18:05:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu förbereder vi inför fredagsmyset här hemma. Eller rättare sagt Marcus förbereder - jag bloggar ju! Han diskar och ska skala räkor så ska jag laga maten sen. Max ligger och sover.... äntligen.... han har sovit 1,5 timme totalt idag från klockan 9 imorse. Så nu är det skönt med en liten lugn stund vid datorn.

Idag har jag haft två kompisar här som jag pluggat på universitetet med. Det var väldigt trevligt! Vi pratade och åt lunch. Efter det har Max och jag varit och fikat på café med min mamma. Kunde inte låta bli att köpa en duk och två ljuslyktor i inredningsbutiken som hör till cafét. Ska ha det på vardagsrumsbordet. Ni kan nog lista ut vilken färg de är i?! Grönt såklart!

Mer bilder från vardagsrummet kommer ikväll då jag tänkte ha lite före- och efterbilder på min makeover. Den är ju inte så revolutionerande men fint har det blivit.




Söta barngrejer

2009-01-30 14:05:41 ,   Inredning/Hemma hos oss
På Netto har de fina barnsaker. Har köpt dessa förvaringslådor och bokstöd där. De står på en hylla i vårt vardagsrum. Passar bra i mitt gröna tema =)





Hur lång tid tar det?

2009-01-29 23:25:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni som någon gång ammat och sedan slutat, hur lång tid tar det innan mjölken slutar att produceras?

Jag har ju bara ammat väldigt lite på slutet men nu är det över en vecka sedan jag ammade (har alltså inte ammat något sen dess) och exakt en vecka sedan jag pumpade lite (för att det spände för mycket) och jag är fortfarande öm och lite spänd i ena bröstet och det kommer ut mjölk om jag masserar det.

Hm.... nej nu SKA jag stänga av datorn!




Idag!

2009-01-29 22:26:11 ,   Allmänt/Vardagsliv

Idag har jag (för en gång skull) varit riktigt effektiv!

På dagen var jag och Max iväg några timmar och när vi kom hem fastnade jag inte i "sitta-vid-datorn-träsket" utan började plocka och greja i lägenheten. Det har jag sen hållt på med under dagen. Parallellt med att ta hand om Max såklart så har blivit en hel del städpauser. Men nu är det i alla fall ganska ordning i alla rum utom i katastrofrummet = arbetsrummet! I det rummet finns allt som inte får plats någon annanstans. Just nu är det ett riktigt skämsrum! "Det ser ut som ni ska flytta!" sa mormor och morfar som var här tidigare idag. Min mamma sa samma sak för en vecka sen. Men vi ska ta tag i det rummet.... men man kan ju inte göra allt på en gång!

Nu får jag i alla fall sitta ner efter att ha nattat Max och även pussat Marcus godnatt. Nästa sajt att besöka är bloglovin så jag ser vad ni andra bloggare har haft för er idag och sen ska jag titta på gårdagens avsnitt av top model som jag spelat in.

Imorn kommer två kompisar till mig på förmiddan och på kvällen blir det fredagsmys. Det kommer bli en bra dag =)





Sötnos

2009-01-29 20:55:28 ,   Max




Orsak till min bloggfrånvaro idag...

2009-01-29 15:28:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
....är akut städbehov av köket!

Återkommer




Nya soffan på plats

2009-01-28 23:16:20 ,   Inredning/Hemma hos oss

Nu är soffan på plats och mina gröna inredningsdetaljer kommer till sin rätt =)



(hade över 80 nya blogginlägg på bloglovin att läsa när jag loggade in nu på kvällen och prioriterade att bläddra igenom och läsa en del istället för att kommentera. Så er som jag brukar kommentera hos, jag har läst men pga tidsbrist blev det inga kommentarer!)





Snart dags att ta på sig spenderarbyxorna

2009-01-28 15:53:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Snart åker jag, Marcus, min svärfar och en släpkärra till Ikea för att köpa soffa och spjälsäng!

Max får vara hos sin farmor så länge =)




En historisk dag

2009-01-28 10:54:32 ,   Max
Idag är en historisk dag

En milstolpe

Det är Max första namnsdag för han heter Karl i andranamn

På söndag kommer redan nästa namnsdag för då är det Max


Hm undra hur detta ska firas?!





Helt otroligt

2009-01-28 10:47:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är expert på att skjuta upp saker. Att inte göra sådant jag ska göra men idag har jag fem saker jag måste göra:

- Lägga över kort från datorn till externa hårddisken så att jag vågar radera dem från kameran
 -Ringa hyresvärden om att lysröret ovanför diskhon har gått sönder
- Sortera tvätt
- Betala räkningar
- Hämta ut Max medicin (förebyggande mot urinvägsinfektion)

Och de två första punkterna har jag redan gjort! Kanske fick extra energi på grund av att Max sov HELA natten! Han somnade 22.30 och vaknade till en snabbis en timme senare (vilket han aldrig brukar göra) och åt lite men somnade snabbt om och sen sov han till 9 imorse!

Ikväll ska vi dessutom köpa soffa




Max fortsätter att prova mat....

2009-01-27 23:38:11 ,   Max






Semesterplaner?

2009-01-27 22:53:04 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vi ska på bröllop på Gotland i sommar så därför kommer vi även semestra lite där i en vecka. Mina föräldrar ska följa med då de ska vara barnvakt under bröllopet så tillsammans med dem ska vi försöka få plats i en bil och ta oss till Gotland. Vi bokade boende igår. Perfekt med Blocket där vi hittade massa annonser med uthyrning av stugor, lägenheter och hus! För en vecka kostar det vi har hyrt 5000:- och delat på två familjer så kommer vi alltså betala 2500:-. Det är inte farligt tycker jag eftersom vi åker under högsäsongen. Jag har varit på Gotland tre gånger men det var ett tag sen nu så ska bli roligt att åka dit igen. Och särskilt roligt att semestra med min lilla familj och mina föräldrar.

Har ni några semesterplaner ännu?




Nyfriserad

2009-01-27 19:39:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddan var jag hos frissan och klippte mig. Var 5 månader sen sist! Men usch vad tunt håret har blivit av alla hormoner jag har i kroppen efter att jag fött barn. Frisyren jag har nu är iaf uppklippt en del så att håret ska se tjockare ut då man kan "fluffa" till det. Valde dessutom ganska kort lugg eftersom den växer så fort och jag tycker det är så svårt att få den bra då jag klipper den själv. Bjuder på två kort. Max fick vara med på det ena men han ser lite chockad ut! Kanske för att han precis hade ätit lite =)







Glad!

2009-01-27 09:34:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Återigen en bra natt! Max sov 22-05.30. Han hade svårt att somna om efter det och jag med men vid 7 somnade jag och så sov jag till strax över 9 så det var skönt. Max sover fortfarande men jag äter frukost! Babysim snart!

Blir glad när jag går in i vårt kök och ser blommorna som finns där. Marcus fick dem i lördags då vi firade hans examen. Blir också glad av att det är någorlunda undanplockat i köket och vardagsrummet (hur det ser ut i de övriga rummen behöver vi inte prata om). Så nu skulle jag nog inte klassificera vår lägenhet som sanitär olägenheten längre eller som mamma sa när hon kom hit i fredags: "Det ser ut som ni ska flytta"

Är också glad över att jag inte behövt tagit någon "special"tablett mot min mage och illamående på 1,5 dygn *stolt*! Äter andra tabletter, en om dagen, men de är receptfria och det är de receptbelagda jag vill snåla på eftersom jag bara har fått en förpackning utskrivet

     

Blommorna i köket





Snart natt...

2009-01-26 23:02:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tiden går så fort på kvällarna! Skulle vilja ha lite mer egentid faktiskt. Men är väldigt glad för de 1-2 timmarna jag får varje kväll när både maken och sonen sover.

Har nu plöjt igenom bloggskörden på bloglovin och ska strax titta färdigt på "Sex and the city - the movie" och käka mina glutenfria smörgåsar. Sen blir det sova. Före midnatt hoppas jag men tror inte det =)

Imorgon är det babysim, besök av min kompis C och dottern R (de är med på babysimmet och ska följa med oss hem efteråt) och sen när Marcus kommer hem från jobbet ska jag till frissan. Det var fem månader sen jag klippte håret så det är verkligen dags nu.

So long!




Spara eller slösa?

2009-01-26 22:42:15 ,   Mode/Kläder
Är du en spara eller en slösa?

Jag vill gärna inbilla mig att jag är en spara men lutar nog mer åt slösa eller kanske jag är både och. Älskar att se pengarna växa på sparkontot men samtidigt så brukar jag få flytta tillbaks en del i slutet av månaden för jag var lite naiv i början av månaden och trodde jag kunde spara SÅ mycket!

Idag på eftermiddagen promenerade jag och Max till min mormor och morfar. Stannade på Lindex på vägen och köpte lite fler randiga bodies. Kunde inte låta bli! Ville helst köpa en röd- och vitrandig men de var slut i större storlekar men köpte en turkos/vit och en vit/brun. Köpte även ett par vita byxor. Lindex velourbyxor är nästan de enda byxor vi använder till Max. De är SÅ bra =) Har flera stycken i olika färger och storlekar. De vita är i storlek 74 (han har redan ett par i 68. Den turkosa bodyn är också storlek 74 och den vita med bruna ränder är storlek 68). Så bra att Lindex har ta tre betala för två på just de kläder man vill köpa!






Max gästbloggar

2009-01-26 18:55:54 ,   Max

Hela Max vistelse i magen och hans vistelse utanför magen finns ju dokumenterat i bloggform så självklart måste han nu få gästblogga lite

kmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,.vfjuh, mhvv       nmdf

Verkar inte som han hade så mycket mer inspiration idag





Max äter potatis!

2009-01-26 12:15:57 ,   Max


Idag är Max 4 månader =)




Dåligt samvete

2009-01-26 11:37:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är ni också sådana så att ni får dåligt samvete om ni sover för länge på morgonen? Det brukar jag få, men inte idag. Max och jag gick inte upp förrän efter 10 men det känns bara skönt att vi har fått sovit bra. Var uppe vid 5 då han ville ha mat men annars har han somnat  om med nappen när han vaknat. Nu börjar han bli trött igen så dags för en förmiddagstupplur fast den står nog jag över =) Känner mig faktiskt riktigt utvilad



Två slöisar =)




Inatt förnyade vi våra löften

2009-01-25 22:38:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Japp natten som var drömde jag att Marcus och jag gifte oss igen. Det var ett storslaget bröllop. Och jag vet att jag tänkte i drömmen att det var lite konstigt att ha ett större bröllop när vi förnyade våra löften än första gången vi gifte oss. Men ialla fall var det ett stort bröllop. Och Marcus var son till en kung så han var prins. Min klänning var så där drottninglik som den klänningen Carrie har när hon ska gifta sig med Big första gången i Sex and the city - the movie. Jag gick dessutom i klänningen dagen efter men då var Marcus borta. Jag kunde liksom inte hitta honom någonstans. Jag cyklade runt på grusvägar i min klänning för jag visste inte var han var. Då mötte jag Maud Olofsson som frågade vem jag gift mig med och hon blev väldigt impad av att jag gift mig med kungens son. Sen vaknade jag

Tror inte jag vill gifta mig en gång till

Och vad sjutton Maud Olofsson gjorde i min dröm har jag ingen aning om

Drömmen medförde i alla fall att jag nu vill titta på Sex and the city - the movie. Har redan sett den två gånger men ska nu se den en gång till. Marcus och Max sover och jag ska ligga i soffan (till senast midnatt har jag lovat mig själv) och börja titta på filmen. Har tagit ut mitt täcke och vetekudden så det blir mysigt. Ska dessutom äta lite glutenfritt bröd för är hungrig. Har mått mycket illa och haft ont i magen de senaste dagarna då jag inte ätit glutenfritt bröd utan vanligt bröd men nu har jag köpt igen så kanske är överkänslig?! Känner mig lite konstig i magen nu med men har redan tagit en tablett. Får ta 1-2 tabletter vid behov men max tre om dygnet. Har bara tagit en tablett men fick bara utskrivet en förpackning på 40 tabletter så blir lite snål. Jag ska alltså ta dem vid behov... men det verkar ju alltså vara hela tiden!




Vardagsrummet håller på att "grönifieras"

2009-01-25 18:19:25 ,   Inredning/Hemma hos oss
Har nu shoppat lite mer gröna saker till vardagsrummet. Allt är ifrån ikea. Har även köpt vitt tyg som vi ska hänga för vår stora bokhylla så det inte ser så rörigt ut här inne. Mormor ska hjälpa mig att sy, eller snarare hon ska sy =). Ska även bli lite vitt tyg över Marcus fula gitarrförstärkare. Bild på helheten får ni nog senare i veckan då vi förhoppningsvis köpt ny soffa och tyget framför bokhyllan är klart.

 

Tavlor! Det var en förpackning med tre kort och sen köpte jag de billigaste ramarna. Dock bara två stycken. Men funderar på att köpa en tredje för det blev lite tomt med bara två. Hade två tavlor hängandes innan på samma ställe så spikarna var ju redan uppe. De sitter lodrätt, alltså inte bredvid varann.

   

Den röda julfilten fick nu bytas ut mot en grön. Nya kuddfodral till soffan. De passade perfekt till gardinerna (som finns på bild i tidigare inlägg, titta under kategorin inredning). Och så en ljuslykta att ha på hyllan ovanför teven




Till IKEA

2009-01-25 13:08:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det en seg dag

Hade lite ont i magen inatt så vi satt uppe till 2 och tittade på Beverly Hills 90210. Sista avsnittet i säsong 5, så nu väntar vi på att säsong 6 ska släppas. Men i alla fall så somnade jag på slutet. Blev supertrött av tabletten jag tog mot magen. När vi gick och la oss vakna Max och ville äta och sen har han vaknat några gånger under natten. Ibland somnat om med napp och ibland velat äta. Vi sov länge idag, var skönt!

Jag ska åka till IKEA på eftermiddagen och bara strosa runt och köpa lite saker vi behöver. Ska bli väldigt skönt. Ingen stress eller krav bara få vara en stund!

Ikväll blir det hämtpizza och bingolotto




Tävling!

2009-01-24 23:17:17 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag är med och tävlar hos [Crazyangel]
Tävling är sponsrad av förlaget [Tiden]







Ett foto i timmen

2009-01-24 22:47:38 ,   Ett foto i timmen
Idag har jag varit flitig med kameran och tagit ett kort i timmen (ungefär). Dagen har mest spenderats hos Marcus föräldrar då vi har haft lite överraskningsfest för Marcus och firat att han tagit examen från universitetet!  Han visste inte om något utan trodde bara vi skulle dit och äta men när vi kom dit så var även hans syster med man (de bor ca 12 mil härifrån), mina föräldrar och min brorsdotter där. Här kommer min dag:

(det är cirkatider. bilderna är klickbara för att bli större)


     
5.50                         7.30                               10                            10.45     

5.50 - Gomorron Lördag! Max vill äta!

7.30 - Jag vaknar och är hungrig. Käkar en banan vid teven där jag fastnar i "Lilla huset på prärien"

10.00 - Efter att ha sovit en stund till får jag frukost av Marcus.

10.45 Max morgongympar innan han badar balja och får kläder på sig
(Han brukar inte ligga på endast en filt på golvet. Det var tillfälligt!)


   
12.00                    13.10                              14.00

12.00 - Kors i taket! Marcus städar skrivbordet

13.10 - Vi har anlänt till Marcus föräldrar och han är chockad! Poserar med några ballonger

14.00 - Vi smaskar smörgåstårta



15.00

Vi smaskar efterrätt: hemgjorda maränger, creme brulé, hallon


   
15.30                        16.00                                17.00

15.30 - Marcus systers man har roat sig med att sätta upp ballongerna i taket 

16.00 - Jag!

17.00 - Max busar med sin pappa efter att ha sovit i två timmar (dagen till ära står det "pappas älskling" på hans body)



18.30

 Jag får bloggabstinens och kollar in bloglovin på Marcus brorsas dator



19.30

Jag och Max myser!


   
20.15                           21.00                               22.00

20.15 - Vi äter smaskig kycklinggryta

21.00 Vi är hemma igen. Tittar lite på körslaget till Marcus tar kontrollen över fjärrkontrollen

22.00 Flaskkokning får avsluta min "ett foto i timmen"









Det verkar vara över

2009-01-24 22:05:53 ,   Max
Utvecklingsfasen eller vad det nu varit för konstigt som Max gått igenom verkar börja gå över nu. Idag har han ätit mycket bättre (dock vägrar han en hel del men han har ätit mer åt gången och verkat hungrig) och även sovit bra på dagen. Och nu när han skulle somna för natten så somnade han själv utan att man behövde ligga och trycka in nappen i munnen på honom för att han skulle kunna slappna av. Han somnade till och med utan att vi var i rummet. Så skönt om det kan återgå till det normala igen =)

Har tagit ett foto i timmen idag. Inlägg kommer strax!!




Nästan lite chockad faktiskt!!

2009-01-23 22:45:46 ,   Populärkultur
Trodde inte Blondinbella skulle åka ut så här tidigt! Hon var inte kanon ikväll men jag tror absolut att hon kan bli bra. Tyckte att George eller Kitty skulle åkt ut. Blev lite chockad!

Förresten, är det någon mer än jag som tycker att Maria som dansar med George har blivit lite väl smal? Visst var hon inte så smal när hon dansade med Måns?

Let´s dance är verkligen ett fenomen alltså!





Min man är nog trött!

2009-01-23 18:20:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tror att Marcus är lite (mycket) trött efter arbetsveckan. Förut sa han:

"Jag ska snarta raka källorna..... nej jag menar raka räkorna....nej skala räkorna!"

Nu står han i köket och rakar källorna




Shopping

2009-01-23 17:40:01 ,   Mode/Kläder
Har varit på stan med mamma idag. Fikade och strosade runt lite. Var inte där så jättelänge. Sen när vi kom hem till orten där vi bor så kikade vi in på Lindex och där fyndade jag tre bodies i storlek 74 till Max. Det var ta tre betala för två på dem. Köpte även en fin snuttefilt på rean. Är så glad att Lindex har så fina randiga bodies á la Polarn och Pyret. Där kostar de 199:- och på Lindex 69.50 (plus att de ingår i ta tre betala för två). Kvaliteten kanske inte är lika bra men Max kommer nog knappast hinna slita ut dem. Han växer ju så fort! Mamma har även handlat lite på rea tidigare i veckan till Max i en butik som finns i närheten av där hon jobbar. Tack

   

1. Kläder som Max har fått av min mamma
2. Bodies från Lindex
3. Snuttefilt från Lindex




Today

2009-01-23 10:43:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har sovit UNDERBART!! Max har sovit 22-06, 6.30-08, 08.10-10. Och då har jag me sovit, förutom att jag la mig vid midnatt istället för vid 22! Men ändå helt fantastisk sömn =)

Idag ska vi åka med min mamma till stan. Ska fika lite och kika i affärer. Jag har bara varit på café med barnvagn en gång. Snacka om att inte vara någon lattemamma. Jag är bloggmamman personifierad. Hur nu en sådan är. Hoppas det går bra på stan med Max bara men i värsta fall får jag ju bära på honom. Ska bli skönt att komma ut lite. Känns som jag varit isolerad i denna sanitära olägenhet (vår lägenhet) i flera veckor nu.

Hm, insåg nu att det är lönedag idag. Shit kommer va massa folk på stan!



Jag just nu
Bloggmamma




Killar snackar om att det gör ont med sparkar i pungen...

2009-01-23 10:36:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
....då skulle de känna när en kvinna som håller på att sluta amma blir sparkad rakt i bröstet av en bebis med supermuskler i benen

AJ




Ett foto i timmen

2009-01-22 22:56:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
På lördag ska jag ge mig på att göra ett foto i timmen igen. Det ska bli kul. Inlägget med alla bilder kommer på kvällen precis som sist jag gjorde det.

Nu ska jag slappa vid teven lite och sen sova. Man vet ju aldrig när man får gå upp i natt.




Å nu skulle man ha ett badkar!

2009-01-22 22:27:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken dag!

Max är helt hypad hela tiden. Han har dock ätit ganska ok det senaste dygnet även om det mest är 20-40 ml åt gången men totalt blir det ju en del. Lyckades få i honom 220 sista timmen innan han somna. SÅ skönt för då kanske han sover länge. Det senaste dygnet har han sovit totalt 12 timmar. Det är inte mycket för en bebis. Så han borde vara trött. Han sprattlar och busar hela tiden och försöker hela tiden sätta sig upp när han sitter i babysittern eller sitter lutad mot amningskudden. Han lyfter på huvudet och kör upp benen. Men han är lite för liten för att klara av att sätta sig =)

Nu sover båda mina pojkar: både den stora och den lilla

Nu har jag egentid. Å fy vad jag skulle behöva ett varmt bad eller en helkroppsmassage. Har dock inget badkar. Sitter här i morgonrock med vetekudde på brösten och undrar när de ska sluta producera mjölk!




BVC

2009-01-22 14:36:59 ,   Max
I förmiddags var jag till bvc för att väga Max och diskutera varför han äter så dåligt. Som jag skrivit tidigare idag så hade han gått upp i vikt och han ligger fortfarande över medelkurvan fast hans kurva har planat ut lite. Fast det var ju ingen fara. Men vi pratade mycket om orsakerna till att han inte vill äta och kom fram till att det förhoppningsvis bara är en fas han går igenom (som så många kommenterat om här på min blogg - tack för att ni delat med er av era erfarenheter). Vi pratade också om att det kan vara att han inte tycker att ersättningen är så god längre. Så ska börjar prova lite mer annan mat än bara gröt. Ska försöka med potatis först. Sen så är det ju snart dags att byta till NAN 2 eftersom han blir fyra månader om några dagar. Är det någon som vet om den smakar annorlunda än NAN 1? För är det annorlunda smak kanske han accepterar den bättre. Sen så bestämde vi även att jag skulle ringa till barnmottagningen på sjukhuset för att fråga om det kan bero på medicinen han äter förebyggande för att inte få urinvägsinfektion igen. Dosen ökades i fredags och det är ju sen dess han har krånglat så här mycket (innan var det lite med men det har blivit värre). Jag har i alla fall suttit i telefonkö i 45 minuter och sen pratat med en sköterska som skulle återkomma för hon var tvungen att få tag i ansvarig läkare först.

Så vi får väl se hur det blir!

Här kommer en bild på sötnosen som var gnällig på förmiddagen men sen blev på ett strålande humör innan han somnade för en stund sen





Storslagen jul!

2009-01-22 12:45:02 ,   Inredning/Hemma hos oss
Igår var jag på symöte hemma hos en vän och de har så otroligt häftigt julpynt (väldigt skönt att se att det finns fler som har lite jul kvar i hemmet) i sitt stora uterum (finns glasdörrar längs väggarna men de använder det året runt). Tänkte visa lite bilder.


 

(de mindre bilderna är klickbara för att bli större)




Liten blir stor

2009-01-22 11:59:51 ,   Max
Tänkte skriva upp Max längd och vikt hittills. Jag brukar tycka det är roligt att titta på sånt på andra mammabloggar.


Vikt, längd, huvudomfång
080926 (föddes): 4120 g, 52 cm, 35 cm
080930: 3590 g
081001: 3810 g
081007: 4160 g
081013: 4555g, 54,5 cm, 37 cm
081022: 4935 g, 56,5 cm, 38,5 cm
081124: 6375 g, 61,5 cm, 40 cm
090102: 7245 g, 64,5 cm, 42 cm
090122: 7565 g, 66,5 cm, 43 cm

Han ligger över medel på viktkurvan men den börjar plana ut lite i och med dagens vägning men absolut ingen fara. Som ni ser gick han ner mycket i vikt i början. Bröstmjölken tog tid på sig innan den kom igång. Vi fick tilläggsmata ordentligt i ett dygn parallellt med amning och sedan vägdes han dagen därpå och hade då gått upp som ni kan se.


Skrev ju igår att jag oroade mig för natten men det hade jag inte behövt. Max satt uppe med mig längre men somnade sen fort när jag la honom vid 23 och sen sov han till 5. Då åt han 180 ml (helt otroligt). Dessvärre kom en del upp igen men i alla fall =) Sen sov vi till 9 så natten gick bra =)




Känns motigt

2009-01-21 22:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är trött och har alldeles för mycket att tänka på känns det som.

Ska dessutom ta tag i läggningsprocessen med Max nu. Han har inte alls ätit bra idag men fick i sig en del vid 20.30 så det var bra. Men han behöver äta mer för att kunna sova ordentligt. Dessvärre tvärvägrar han. Men ska väl fightas vidare och bege oss in till sovrummet nu. Har skjutit upp det ett tag nu för känner inte att jag orkar ta tag i det men måste göra det nu.
Hoppas på en natt med inte alltför många vakentimmar men med tanke på hur lite han ätit idag så lär det väl bli några sådana.

(varför är det aldrig något som funkar? tidigare idag så krånglade bloggen och nu krånglar bloglovin. Hm i-landsproblem jag vet....)




Vi tog en promenad

2009-01-21 16:41:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi tog en promenad på eftermiddagen. Max brukar alltid sova så bra i vagnen och det gjorde han i dag med... i tjugo minuter... och sen gnällde han och vred på sig resten av turen. Passade på att hälsa på Marcus på förskolan där han jobbar (var inga barn där) strax innan han slutade för dagen. Han häftade fast en vaxduk på ett bord och sen gick vi hem tillsammans alla tre.

      

Klicka på bilderna för att se dem större

1. I vagnen innan han somnade

2. Tråkväder!! Innan vi gick ut var det dock sol men inte när vi kom ut

3. Jag!

4. Max besöker redan förskola trots sin späda ålder =)


På 12 timmar har Max ätit 230 ml ersättning (för hans ålder ska man äta 160-200 ml 5 gånger per dygn). Han totalvägrar! Tur att vi ska till bvc imorn. Stämmer verkligen det flera har kommenterat om en utvecklingsfas som infinner sig i den åldern han är i. Patricia har även skrivit om detta i sin blogg idag.




En ovälkommen vän

2009-01-21 14:12:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har inte setts på länge nu

Men jag kommer ihåg sist det var
 
Det är ett lätt datum att lägga på minnet för det var på julafton 2007

Sen dess har vi inte mötts och det har inte gjort mig något

Jag har snarare varit glad

Men jag kände på mig redan igår att du snart skulle komma tillbaks min vän

Min ovälkomna vän

Och jag hade rätt

För idag möttes vi igen

Du är egentligen ingen vän

Ingen ovän heller

Du bara är

Du är min mens

*suck*

(tur i oturen att jag slutat amma så att jag kan äta ipren)





Efterlängtat

2009-01-21 11:00:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har sovit riktigt bra inatt men ändå så känner jag mig jättetrött nu. Är som att jag har grus i hela ögonen. Undra varför det blir så att man känner sig tröttare när man sovit bra?! Nåja det var iaf efterlängtat med en natts bra sömn. Var vaken mellan 5 och 6 imorse då Max åt men han somnade om ganska fort så det var skönt. Sen gick vid upp vid 9. Nu ligger jag i sängen med datorn och knät och Max ligger bredvid och kämpar mot sömnen. Ska nog slumra lite jag med ....

Har min vetekudde på brösten för det var inte alldeles enkelt att sluta amma trots att jag inte trodde det fanns så mycket kvar. Har fått pumpa lite på det ena för att lätta på trycket så att jag inte får ont och nu får de lite värme.




Tigertofflor

2009-01-20 23:09:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har ett par söta tigertofflor som jag tänker visa er, men först ska jag skriva lite om dagen.

Babysim: Andra gången vi var på babysim idag och det gick kanon. Max log dock mer förra gången. Denna gång tittade han mest och helst på alla andra förutom mig. Det är som att han tänker: "det fattar du väl mamma att jag inte kan titta på dig hela tiden när det finns massa bebisar och andra mammor här!". Han är väldigt duktig och var inte ledsen alls och det går kanon att duscha med honom också! Nästa gång ska vi få lära oss dyk. Jag vet faktiskt inte om jag kommer att våga doppa honom under vatten. Det är ju frivilligt så får se. Idag fick vi doppa våra huvuden under vattnet och sen komma upp och säga tittut och det tyckte han var roligt när jag gjorde.

Gröt/Mat: Han har provat majsgröt för andra gången nu ikväll. Han åt 4 skedar och kväljde efteråt. Men det kom inte upp något. Han åt jättedålig med ersättning i början av dagen. Sammanlagt 250 ml på 9 timmar. Det är inte särskilt mycket!! Men nu ikväll har han ätit jätteduktigt och är förhoppningsvis fulladdad med mat och vill sova länge. Önsketänkande från mig.

Dagens 2 störningsmoment: Var på apoteket efter babysimmet och skulle hämta ut mina mediciner för magen. Läkaren skulle skicka recepten igår efter att vi pratat vid 11, men kl. 13 idag hade de fortfarande inte kommit till apoteket. Jag höll på att få panik för har haft några tabletter här hemma som jag ätit de senaste dagarna och har då mått mycket bättre men de var slut. Köpte de andra tabletterna receptfritt eftersom de även finns som det och de kostar bara 30:- för 30 st.  Fick som tur var en telefontid till vårdcentralen och sköterskan jag pratade med skulle påminna läkaren. Åkte till apoteket igen vid 17 och då fanns receptet inne. Dagens andra störningsmoment var att läkaren bara skrivit ut ett uttag. Suck och åter suck! Ja ja, får ringa igen när de är slut. Antar dock att det är dags för gastroskopi då för det pratade hon om i telefon igår och vi pratade även om det innan jag blev gravid.

Dagens smarta idé: Jag har fått för mig att jag kanske är lite känslig mot gluten eftersom jag blir så konstig i magen. Har gjort test för glutenallergi och laktosintolerans för 1,5 år sen men det visade att jag inte är allergisk men jag kan ju vara överkänslig. Har därför köpt glutenfria tekakor och äter en nu. Dyrt var det men förhoppningsvis är det värt det.

Så ja, nu ska ni få se tofflorna




Min man fick ta skiten

2009-01-20 21:04:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja bokstavligt talat faktiskt!

Nu har resultatet kommit i blöjan av att Max ätit lite gröt i går och idag

Och det var min mans tur att byta blöja

Jag skrattar mest!




Gröt

2009-01-20 15:15:54 ,   Max




Jag har gjort det för sista gången!

2009-01-20 14:48:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch det känns faktiskt sorgligt nu!

Jag har ammat för sista gången. Det blev imorse vid 8. Nu har jag tagit en tablett mot min magkatarr och den övergår i bröstmjölken och har tänkt att äta dem i ca 2 veckor och antar att det lär bli lite svårt att få igång amningen igen efter det.

Så det var sista gången för mig och Max.

Usch vad jobbigt det känns nu när jag skrev ner det




Blöjtips?

2009-01-20 14:27:57 ,   Max

Vi använder Huggies blöjor och tycker de är jättebra, men på natten blir den väldigt full. När Max vaknar och äter efter 4-5 timmars sömn så blir blöjan jättefull så jag måste byta. Funderar på att köpa några andra blöjor att ha på natten. Någon som har tips på några bra som rymmer mycket kiss? Har hört att Pampers baby dry 4-9 kilo är små i storleken, erfarenhet av detta?

Vill tacka för de tips jag fick angående mitt inlägg om Max matproblem. Känns väldigt lugnande det som Måsbarnet och Sofia skrev om en utvecklingsfas som bebisar har när de är runt 15-16 veckor då de äter och sover sämre, stoppar allt i mun och är kinkiga. Känns verkligen som det stämmer in på honom. Ska prata med bvc om det när vi ska dit på torsdag. Tack för era kommentarer. Blir alltid glad när någon kommenterar =)





Det snöar

2009-01-20 10:08:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårmorse snöade det också men idag snöar det VERKLIGEN. Superstora flingor som faller! Vi ska iväg på babysim och skönt att vi inte har långt att åka men antar att bilen måste borstas. Har sovit riktigt illa i natt så gick upp för 10 minuter sen fast vi ska åka om 20 minuter. Ska ta upp Max nu, klä honom, försöka få i honom lite mat och sen åker vi. Babysimmet börjar inte förrän 11.15 men vill vara där i god tid så det finns lite marginaler för med bebis vet man aldrig vad som händer =)

Min mage är helt crazy men hoppas på en bra dag i alla fall. Får ta det lugnt och vila efter babysimmet så ska det nog gå bra.




Hjärtat utanför kroppen

2009-01-19 22:56:53 ,   Max
Det stämmer verkligen att man i princip har hjärtat utanför kroppen när man fått barn. Shit vad jag oroar mig för allting. Just nu är orosfaktorn att Max inte vill äta ordentligt. Och det handlar inte om att han inte verkar hungrig för det gör han. Han tuggar på händerna, på kräkhandduken, på min axel, på sina kläder men han vill inte ta flaskan. Självklart tar han den ibland och äter. Men han äter alltid max 60 ml åt gången och sen måste man ha paus och så får man försöka igen... och igen.... och igen.....

Har pratat med bvc idag och hon sa att vi skulle prova med lite gröt och det har vi gjort. Han verkade inte tycka om det och några minuter senare kräktes han upp det. Han har svårt att somna på kvällarna nu för han kommer inte till ro, ligger och puttar bort nappen och suger på händerna i stället, vrider huvudet åt sidan och äter på kudden. Hör att han fortfarande håller på och krånglar i sovrummet (Marcus och han har lagt sig) så ska väl gå in och se om jag kan lura i honom lite flaska.

Ska ialla fall på vägning på bvc på torsdag för att se så han inte har gått ner nåt. Hoppas det är bättre tills dess. Annars kommer jag be om att de kollar hans mage eller nåt. Han spänner sig mycket när han äter.
Nepp nu får jag sluta oroa mig. Ska kolla till honom och sen slappna av lite vid teven.

(10 minuter senare - fick i honom lite mer mat och nu har han somnat)




Nu är glada julen slut slut slut

2009-01-19 21:45:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi är lite sena här hemma med att få bort julgrejerna, och granen står dessvärre fortfarande kvar. Men jag SKA ta tag i det nu i veckan. Några av de andra julsakerna har hittills förpassats till ett hörn i köket i väntan på att få förvaras i källaren i ca 10 månader.




Blir inte som man tänkt sig

2009-01-19 14:28:47 ,   Max
Hade tänkt gå ut på promenad och låta Max sova i vagnen men han somnade i famnen innan jag hann realisera mina planer




Väntar på samtal

2009-01-19 10:06:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har telefontid med två läkare på förmiddagen angående två olika saker. Den ena ska ringa kl. 11 och den andra någon gång under förmiddan. Jag ska även ringa och tala in på telefonsvararen hos bvc så att de ringer upp. Behöver prata om Max matkrångel. Ringer dit efter de andra samtalen så att alla inte ringer hit samtidigt.





Ikväll

2009-01-18 23:31:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus skötte bingolotten och Max pennan (kolla hans hand) och det verkar vara en lyckad kombination för vi vann 200:-

(eller det var faktiskt mest jag som spelade, fast Marcus var den som spelade treans bingo som vi vann på)




(Vill bara säga att jag oftast svarar på kommentarer till de inlägg som de ställts. Detta för att alla ska kunna se svaren. Ibland ger jag även samma svar i kommentators blogg men inte alltid - är lite dålig på det. Men har ni ställt en fråga till mig så titta tillbaks på det inlägget ni frågade så har jag svarat under er kommentar)




Bada bebis!

2009-01-18 22:58:04 ,   Max
Idag har vi badat Max. Han är inte så förtjust att bada i baljan men det har gått jättebra när vi provat i badkar (har dessvärre inget här hemma) och i bassängen på babysimmet. Så vet inte riktigt som gör att han mest gråter när han får bada i baljan. Kanske är för trångt? Otäckt att vi sänker ner honom och inte är med i vattnet själva?

I alla fall så badar han bara ca 2 ggr i veckan och eftersom han var på babysim i tisdags så har det bara blivit ett badbaljebad denna vecka och det idag. Hur ofta badar era bebisar?

I vattnet använder jag Barnängens "Ren baby" och sedan ca två droppar babyolja. Gäller att man inte tar i för mycket olja för då blir hans hår helt flottigt. Efter badet är han alltid så len och go =) Vad använder ni för produkter när ni badar bebis/barn? Är lite nyfiken, det är därför jag frågar. Man fastnar ju lätt i sina egna rutiner.

Han lyckades dock ca två timmar efter badet att kissa ner sig. Och då menar jag inte nertill, utan upptill. Det vill säga bodyn, ansiktet och håret! Så det blev lite extra tvättning! Charmen med att ha pojkbebis....=)




Jag har släppt dem fria

2009-01-18 14:14:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt är första gången sen Max föddes som jag sovit utan BH

Wonderful 




Vår fantastiska kille

2009-01-18 13:37:15 ,   Max
Vi har en sådan underbar son =)

Och detta säger jag fast det senaste dygnet varit turbulent då han inte vill äta ordentligt och varit allmänt gnällig och inte alls velat somna om i natt då han vaknat.

Men allt sådant spelar ju ingen roll för han är ju fantastisk ändå! Nu hoppas vi att allt blir bättre. Men ett samtal till bvc kommer det bli imorgon angående att han äter så dåligt. Han bara vrider bort huvudet, räcker ut tungan och spänner hela kroppen och gnäller.

Igår satt han själv i 5 sekunder =) Och han tycker alltmer om att ligga på mage. Dessvärre kräks han ofta lite då. Nu har han somnat i min famn.





Kanske skulle vara duktig!

2009-01-17 22:20:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag kanske skulle vara duktig och gå och lägga mig nu. Max somnade för en stund sen och med hans nya vanor att äta på natten så gäller det ju att vara utvilad. Sov ju dessutom riktigt illa natten som var. Har mest varit trött och off idag. Var och handlade lite men var så trött när jag körde hem att jag knappt orkade hålla ögonen öppna.

Imorn är det en ny dag och jag hoppas det blir en bra sådan! Max och jag har inte varit ute och gått på en vecka pga att jag mått dåligt av magkatarren så hoppas det är bättre imorn så vi kommer ut.




Sparkdräkt

2009-01-17 16:58:40 ,   Mode/Kläder
Denna underbara sparkdräkt skulle jag vilja ha till Max i sommar. Från Ellos





Idag

2009-01-17 16:29:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi softar!


Hemsk bild på mig! Jag har inte så mycket dubbelhaka utan ligger bara i en väldigt konstig position. Måste förklara lite så ni inte tror jag äter dygnet runt =)




Färger!

2009-01-17 13:20:08 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det är roligt att inreda med färger! Vi har väldigt neutrala och ljusa tapeter i vår lägenhet. Mest beige och vitt i olika nyaner. Sovrummet är dock grönt och arbetsrummet har en svagt ljusblå tapet med stänk av vitt i sig. Men för varje rum har jag ett litet färgtema gällande inredningsdetaljer (dock tänker man inte så mycket på det nu i denna oreda jag befinner mig i).

Köket har svart och vitt som färger


Denna bild är tagen för ett år sedan. Har en annan kruka i köket nu

   

1. Små ljuslyktor
2. Väggdekoration
3. Underlägg till muggar (oops vad dammiga de är)


Arbetsrummet (Snart Max rum) har mest blå detaljer



Gardin (tyg i panelgardinsstorlek från IKEA, supersmidigt, bara att sy upp dem i den längd man vill ha)


Sovrummet går i grönt och guld

   

1. En groda som jag har halsband i
2. Ljus
3. Vas med glaspärlor i och en bambustav. Ljuslyktor bredvid


Vardagsrummet har haft turkost som färgtema ganska länge men jag håller nu på att byta till grönt men är inte riktigt klar ännu.

   

1. Gardin
2. Ljuslyktor på soffbordet (likadana som jag har i sovrummet)
3. Leksakslåda


Vår avlånga hall har fått rött som färgtema

   

1. Drapperi av tyg som sitter för vår ytterdörr (dörren är otroligt ful)
2. Mina första skor får pryda en hylla
3. Fruktskål i färgen rosa. Märket MINE





Inte igen....

2009-01-17 06:18:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var uppe och gav Max mat vid 3.30 och när jag lagt honom började jag känna mig konstig. Fick frossa och var alldeles varm och kall samtidigt och kände mig tom i magen. Satte mig i soffan och åt en banan men det blev bara värre. Väckte Marcus som stannade uppe med mig. Kände mig helt sjuk. Varm i hela kroppen, svimfärdig och smått illamående. Nu har det dock gått över och jag konstaterar att de här konstiga "attackerna" jag hade innan graviditeten är tillbaks. Vet inte om det har med magkatarren att göra. Nu har jag halsbränna och är lite hungrig så ska äta lite knäckebröd innan jag ska somna. Ligger på soffan och ska nog sova här.Tur jag har en telefontid med min läkare på måndag. Antar att jag får gå tillbaks till medicineringen mot mina magproblem som jag körde med innan jag blev gravid. Dessvärre innebär det att jag måste sluta amma helt eftersom det passerar över i modersmjölken. Men men....

Ångrar nu att jag hällde ut all gaviscon efter att jag fött Max. Hade behövt den nu.... =)

Marcus är i alla fall bäst =) Han är så snäll och har suttit uppe med mig. Vi har tittat på två avsnitt av Beverly Hills 90210 (säsong 5 på dvd). Jag låg under ett täcke med en kall handduk på pannan och vetekudden mot magen.

Nej man kanske ska sova nu, det är redan morgon och jag har bara sovit 2,5 timme under natten. Ska käka upp min knäckemacka först.

Där fick jag för att jag var så glad i mitt senaste inlägg över att jag inte hade ont i magen




Let´s dance!

2009-01-16 23:05:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var rätt person som åkte ur tycker jag. Nästa gång hoppas jag att Kitty får lämna. Laila Bagge är helt klart bäst =)

Apropå något helt annat jag undrar över: hur mycket hår kan man egentligen tappa men fortfarande ha hår kvar på huvudet? Jag börjar oroa mig för att allt ska försvinna. Tappar massor! Finns det några vitaminer eller liknande man kan äta?

Och apropå ytterligare något annat: Detta är första kvällen på en vecka som jag inte har ont i magen av min magkatarr. Underbart!




Vaccin mot hypokondri?

2009-01-16 16:56:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Någon som kanske kan ordna ett sådant?

Har ju tidigare skrivit att jag är livrädd för magsjuka. Och i onsdags då Marcus arbetskompis fått magsjuka på natten och Marcus hade ont i magen så åkte ju jag och Max till mina svärföräldrar och var där hela dagen och på natten sov vi hos mina föräldrar. Allt detta för att slippa bli smittade om det var så att Marcus fått magsjuka. Nu ska ni dock få höra på ödets ironi! Gissa vem som blev magsjuk natten till torsdag? Jo Marcus pappa. Vi som spenderat hela eftermiddagen och en del av kvällen där. Gissa vem som fick feber natten till torsdag? Jo min lillebror hemma hos mamma och pappa där vi sov.

Efter att fått höra igår om att Marcus pappa blivit sjuk så har jag gått på nålar och varit helt säker på att jag och Max skulle bli sjuka. Men nu har det snart gått 48 timmar* sedan vi träffade Marcus pappa och vi håller oss friska så nu börjar jag slappna av och inser att vi kommer nog klara oss.

I framtiden ska jag hålla mig hemma, är nog säkrast så!

*har läst att inkubationstiden för kräksjuka är 12-48 timmar




En dag i sängen

2009-01-16 16:13:20 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max och jag tillbringar dagen i sängen där vi myser, leker, busar och sover! Jag bloggar också och läser "Mama". Riktigt mysigt har vi det. Har dessutom stängt dörren så jag inte behöver se oredan i övriga delen av lägenheten. Marcus var hemma en snabbis runt lunch och hämtade bilen (de skulle åka på jobbärende) och då sa han åt mig att jag inte skulle känna massa krav idag utan bara ta det lugnt och blogga (och vara med Max såklart - vilket alltid är prio 1).

   







Snodda bilder

2009-01-16 13:54:15 ,   Blogg
Tack Swinns som skrev en kommentar till mig om att det finns en tjej på lunarstorm som använder en av mina magbilder från min tidigare blogg på sin sida. Som tur är så är jag medlem på lunarstorm och har skrivit till tjejen i fråga och även anmält henne till lunarstorms kundstjänst för säkerhet.

Usch vad upprörd jag är!

Ska se till att vattenstämpla alla magbilder på den tidigare bloggen för sånt vill jag inte vara med honom. Om folk snor bilder på prylar jag tar kort på berör mig inte men inte när det gäller personliga bilder. Är medveten om att det är en risk jag tar när jag lägger ut bilder men sådant ska inte få förekomma i alla fall.

Mitt är mitt, och ditt är ditt
Så det så

(jag valde att ta bort Swinns kommentar om vem som snott bilderna)

(jag tittade in nu 10 minuter efter att jag varit inne och skrivit till personen, samt anmält henne och bilden är nu borta. Måste vara lunarstorm som har plockat bort den för hon har inte varit inloggad sen i förmiddags)





Mammabloggar

2009-01-16 12:36:16 ,   Blogg

Tack Ambis, Carro och Daniella för awarden som jag har fått



Eftersom denna award i princip gått runt till de mammabloggar jag läser så ger jag den inte till någon särskild utan hänvisar till min länklista i menyn till vänster på min blogg där de bloggar jag läser flitigt finns med. Om man håller markören över en länk så kommer lite information om bloggen (observera att man måte vara på min bloggs startsida för att kunna se länkarna). Så där kan ni hitta massa underbara mammor som precis som jag väljer att dela med sig av sitt mammaliv!





Snarare regel än undantag!

2009-01-16 11:00:22 ,   Max
Nu vaknar Max nästan varje natt och vill ha mat en gång. Förut var det ju verkligen undantag att han gjorde det men nu har det snarare blivit en regel. I natt vaknade han första gången strax över 3 men då fick jag honom att somna om med nappen. Jag hade dock väldigt svårt att somna om och när jag väl började lyckas var klockan 4.30 och han vaknade. Då hjälpte inte nappen utan vi fick gå upp och äta. Som tur var somnade han om relativt bra efteråt. Sen vaknade han vid 8 igen och ville äta men då liggammade jag och vi somnade på båda två. Gick sedan upp 10.20 och jag känner mig ändå jättetrött.

Nu fick ni en ordentlig rapport om vår natt!




Tävling!

2009-01-15 21:57:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min mamma lottar ut en tygkorg på sin blogg! Check it out =)




De två första dagarna i Max´s liv

2009-01-15 17:19:24 ,   Max




Trevlig läsning

2009-01-15 15:55:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade kommit roliga saker på posten idag: nya numret av "Mama" och min förlossningsjournal som jag beställt. Journalen var dock inte så intressant. Det stod inte så mycket men kul att ha iaf. Tydligen förlorade jag 500 ml blod. Det visste jag inte. Vad är vanligt att förlora? Hur kan de veta hur mycket det är?

Läsningen av Mama får bli sen för det väntade ett helt diskberg på mig här hemma *suck*





Har ni några smeknamn på era barn?

2009-01-15 11:46:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag brukar kalla Max för Toker. Jag har gjort det typ sen han föddes. Fast han är så liten så märker man redan att han kommer bli en busig liten kille, alltså en toker =)

Har ni några smeknamn på era barn?




Första natten ensamma sen BB

2009-01-15 11:24:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har Max och jag sovit över hos mina föräldrar. Det är första natten vi sover ensamma sen natten vi tillbringade på BB (som var en hemsk natt). Marcus har inte magsjuka men vi valde i alla fall att åka hit igår då Marcus behövde lugn och ro att förbereda inför sista redovisningen på universitetet i eftermiddag. Det är inte lätt att koncentrera sig med huvudvärk och magvärk och hade vi varit hemma så hade det väl varit ännu svårare. Idag mår han ialla fall bättre och jobbar nu på förmiddagen.

Och det gick ju galant att vara ensam med Max som sovit bra! Dessvärre vaknade han 3.20 inatt och ville äta och sen dess har jag sovit lite hackigt så känner mig lite seg. Vi ska egentligen på föräldragrupp kl. 15 idag men jag tror jag skippar det. Blir så stressigt. Vi ska nog ta det lugnt hemma istället =) Kanske överraska Marcus med något gott att äta ikväll då han gjort sin sista dag på universitetet. Han har dock kvar korrigeringar på uppsatsen, sen är allt klart.




Magsjuka?

2009-01-14 18:24:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse pratade Marcus med sin jobbarkompis (som även är en vän till oss och som läser denna blogg... hej hej) som hade fått magsjuka under natten. Marcus vaknade med huvudvärk och fick även sedan lite ont i magen. Max och jag har därför tillbringat hela eftermiddagen hos Marcus föräldrar för att Marcus ska få vila (han har jobbat också) och för att vi inte skulle bli smittade om även han hade magsjuka. Det verkar dock som han börjar bli bättre nu. Huvudvärken har börjat gett sig och magvärken med men han har lite svårt att äta. Jag hoppas inte att det är något som smittat för vi ska väl ta och åka hem snart. Har dock funderingar på att sova någonannanstans om det är så att han inte känner sig riktigt bra för jag vill verkligen INTE få någon magsjuka!! Han har inte spytt men har mått illa. Men gissa om jag ska tvätta hela lägenheten med alcogel ifall det finns några bakterier någonstans.

Malin, hoppas du mår bättre =)




Gapskratt!

2009-01-14 11:37:04 ,   Max
Imorse när Max låg och sov precis bredvid mig så skrattade han riktigt högt. Var SÅ gulligt! Insåg då att vi faktiskt inte hört hans riktiga skratt än, vilket jag trodde, för detta var annorlunda. Det var alldeles bubblande och glatt. Får hoppas på att han gör det i vaket tillstånd snart =)




Gravidlitteratur

2009-01-14 10:54:10 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning

Detta var, parallellt med alla gravidtidningar, det jag tyckte var bäst att läsa om graviditet och förlossning

     

"På smällen - från A till bebis" av Ann Söderlund och Hannah Widell. Ärlig och rolig bok som följde med mig under hela graviditeten då den verkligen handlar om allt från A till bebis. Älskar även de små roliga illustrationerna i den och det är kul att flera kvinnor skrivit små berättelser i den om hur de hade det. Passar från plusset på stickan till bebisen är född!

"Ett barn blir till" (hittade ingen bild på det svenska omslaget) av Lennart Nilsson. Denna bok får en verkligen att förstå hur fantastiskt det är att ett barn skapas och växer i magen. Härligt att titta på bilderna hur det ser ut där inne.

"Att föda" av Gudrun Abscal. Denna läste jag några veckor innan förlossning som en mental förberedelse och den fick mig att känna mig redo. Tyckte särskilt mycket om det som stod om att det finns ingen som kan föda fram ditt barn bättre än vad du kan. Det bar jag med mig när jag kände mig orolig inför att klara av det.

"Barnliv" av Katerina Janouch. Detta är ingen ren gravidbok utan handlar även om livet med bebis, barn och tonåring. Jag tycker den är jättebra och det är roligt att följa Max utveckling genom att läsa den. Kapitlena om graviditet och förlossning är bra och de finns även utgivna som egna böcker om man inte vill köpa hela denna tegelsten (de böckerna heter "Gravid", "Föda barn")





Ungkarlsfasoner

2009-01-13 22:30:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag skrattade åt Marcus förut då jag frågade när han ska gå och lägga sig och han svarade: "Snart, jag ska bara äta ett korvbröd och dricka pucko först!"

Hi hi... snacka om ungkarlsmåltid!




Unga mödrar

2009-01-13 18:23:59 ,   Populärkultur
Är det någon mer än jag som brukar se den danska dokumentärserien "Unga mödrar"?

Jag tycker den är rolig att följa men jag tycker att de flesta av de unga mammorna framstår som så ansvarslösa och då tänker jag främst på det att de flesta av dem röker, både som gravida och med sina småbarn. Det kan ge en skev bild av unga mammor tycker jag.




Den lilla simmaren

2009-01-13 17:25:05 ,   Max

Idag har vi varit på babysim! Å va mysigt det var! Ångrar mig absolut inte att vi valt att lägga pengar på det för jag känner att det kommer vara värt det. Dagen fick dock ingen bra start då jag hade obehag i magen och var svimfärdig och Max sovit dåligt och ätit lite. Men från att 10 minuter innan vi skulle åka varit beredd att ringa och säga att jag inte skulle komma till att helt plötsligt känna mig bättre så kom vi iväg. Och trots att Max var nära att somna när vi kom dit och vägrade äta så piggnade han till i vattnet. Han sprattlade så sött med sina ben i bassängen. En riktig liten simmare! Dock hade han armarna rakt bakåt som en pingvin =) Så söt så! Han tyckte det var roligt när jag drog honom då han låg på mage i vattnet. Då log han och tittade på mig. Men när vi skulle sjunga hade han fullt upp att titta på alla andra förutom mig. Var ju så spännande med alla barn och föräldrar!


Bjuder på en bild från efteråt då han satt i sitt babyskydd (hade med den in till bassängen - skönt att slippa bära honom på våta golv. Hade varit rädd att halka med honom i famnen) invirad i badcape och handduk. Så gosig så!





Inte på topp

2009-01-12 22:17:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har varken Max eller jag varit på topp. Min magkatarr spökar och ger mig magvärk och allmänna olustkänslor i hela kroppen, och Max har varit trött. Skönt att dagen är över och hoppas på att vi mår kanon imorn för då ska vi på babysim.

Jag SKA lägga mig tidigare än midnatt och har lovat mig själv att stänga av datorn 22:30 så om någon ser mig lämna en kommentar någonstans efter det så får ni skälla!! Ska titta färdigt på "Mamma Mia" och äta hård smörgås och dricka mjölk innan sängdags. Det brukar bli bra för magen. Och Herr Vete får självklart gå till sängs med mig även ikväll.

Misstänker att Max vill äta inatt för han åt inte så mycket innan han somnade så får se hur natten blir.




Max poserar i pyjamas

2009-01-12 20:42:26 ,   Max


   




Trodde jag hade drömt de senaste månaderna

2009-01-12 13:42:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt när jag låg i soffan och tittade på "Mamma Mia" hade jag min varma vetekudde på magen innanför morgonrocken. Var ganska trött och slumrade lite smått. Var halvt vaken och halvt sovande när jag tittade på min mage (som såg stor ut pga vetekudden) och fick för mig att jag var gravid igen. Det var som att jag kastades bakåt i tiden men samtidigt fick jag panik: "Är jag fortfarande gravid?" "Har jag drömt om att jag har en son som heter Max?" Insåg ju ganska fort att så inte var fallet men de där få sekunderna var ganska läskiga.

Tänk vad otäckt om det bara hade varit en dröm. Att jag låg på soffan och slumrade som så ofta under slutet av graviditeten. Fy vilken hemsk dröm att vakna ur. Just nu finns ju inget bättre än verkligheten




Min förlossning

2009-01-12 09:50:35 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Väljer att publicera min förlossningsberättelse även på denna blogg eftersom jag vill ha den här. Tidigare har den publicerats på min tidigare blogg


Skrivet måndagen den 29 september

"Natten till i torsdags gick mitt vatten. Först var det bara lite fuktigt i trosorna och sen kom det mer ordentligt. Ni skulle sett Marcus här hemma springa runt och torka golvet efter vattnet som rann längs mina ben =)


Var på specialistmödravården i torsdagsförmiddag för att kontrollera att det var vattenavgång. Men de behövde inte undersöka mig för att se det för det var ganska uppenbart. Hade lite molande värk i magen men inga regelbundna värkar så efter att de gjort ctg-kurva och vi träffat läkare så fick vi tid för igångsättning i fredags kl. 8 (jag har bakterier i min urin som gjorde att de inte ville vänta längre med igångsättning) och sen åka hem.


Var så konstigt i torsdagseftermiddag att vara här hemma och veta att det snart var dags för bebis!

Som tur var behövde vi inte vänta på igångsättning för värkarna kom igång av sig själv. De började lite vid 18 i torsdagskväll men det var då bara någon värk i halvtimmen och sen varje kvart. Redan vid 20.30 var det 3-4 minuter mellan så jag ringde in till förlossningen och 21.30 var vi där. De satte ctg-kurva som visade att värkarna var regelbundna och starka. Jag var öppen 5 cm, livmodertappen var helt utplånad och huvudet stod väldigt långt ner! Sen rullade allt på, värkarna tilltog. De satte ryggbedövning kl. 1. TACK GODE GUD FÖR DEN SOM UPPFANN RYGGBEDÖVNINGEN!  Vi hade ganska nersläckt på salen under natten och lyssnade på pianomusik. Tack vare bedövningen kunde jag läsa tidning, äta kräm och småsova lite under några timmar. Kände varje värk men inte alls som innan. Behövde knappt andas mig igenom dem. Trots att allt var så lugnt och behagligt så öppnade jag mig och hade regelbundna värkar. Låg där och tänkte: Detta är min drömförlossning! Vid klockan 4 började det göra lite ondare igen. Tryckte på mer. Blev undersökt strax för kl. 5 och var då nästan helt öppen. Satt på pilatesboll ett tag och gungade. Sen började jag krysta vid kl. 6 och då var det minsann ingen drömförlossning längre!! Krystade till 7.48 då vår älskling kom ut med ett skrik!! Sina första levnadstimmar ammade han en hel timme och bajsade ner mig 2 ggr =)


För att beskriva krystningen: Det kändes som att bajsa ut en basketboll!! Men vilken underbar basketboll det var som kom ut =)


Marcus var helt fantastisk! Han masserade och servade mig något helt otroligt! Det hjälpte verkligen mycket att han rörde vid mig. Och att han flyttade på sig när jag inte klarade av hans andedräkt =) Stackarn.....

Nu efteråt så kan jag konstatera att allt gick väldigt bra, och vet ni..... jag är faktiskt lite stolt över mig själv =)"





Mamma Mia

2009-01-12 08:50:57 ,   Populärkultur


Igårkväll började jag titta på "Mamma Mia". Klockan var lite väl mycket när jag började, 23.50 men tittade bara i 40 minuter innan jag gick och la mig. Den verkar ok! Känns lite konstigt att de börjar sjunga i dialogerna... men jag vänjer mig nog =)

Max vaknade 7.30 imorse och åt men nu har han somnat om. Jag skulle också vilja sova men valde att gå upp eftersom det är skönt att kunna äta frukost i lugn och ro och ta det lite lugnt innan han vaknar för dagen.

Ikväll SKA jag lägga mig tidigare. Blir så trött på mig själv




Bloglovin

2009-01-11 23:31:10 ,   Blogg
Nu har även jag sett till att följa mina favoriter med bloglovin. Har varit medlem där länge men har inte tittat in sen jag blev medlem, men nu så! =)

<Följ min blogg med bloglovin




Min prins sover sött bredvid mig

2009-01-11 16:30:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har Max och jag återigen åkt hem till mina föräldrar för att Marcus ska få plugga i fred hemma. Vi (eller snarare jag. Max får ju inte riktigt äta sådant ännu) har fått potatisgratäng och lammstek till middag och sedan ska vi äta kräftsmörgås. Mmm =)

Vi blir kvar här hela kvällen. Ska spela bingolotto också. Jag har två lotter och känner på mig att högvinsten väntar runt hörnet!

Just nu är mamma och pappa iväg till vänner och Max ligger och sover bredvid mig på sängen. Tur att även mamma har bärbar dator så att man kan blogga =)




Bokinspiration

2009-01-11 16:25:45 ,   Populärkultur
Jag älskar att läsa, att riktigt försvinna in i en bok!

Just nu har jag dock inte så mycket tid eller inspiration till att läsa men tänkte inspirera er och kanske även mig själv med att tipsa om lite böcker som jag tycker är bra!

Må-bra-böcker
Böcker att riktigt försvinna in i. Som man inte kan sluta läsa men samtidigt inte vill att de ska ta slut

   

Dessa tre böcker är underbar chic-lit! De hör ihop då samma karaktärer finns med i böckerna men de har olika huvudpersoner. Jag gillade Matilde bäst och har läst den två gånger.

 

Mina två favoritböcker av Marian Keyes: Sista chansen ("Last chance saloon" på engelska. Har bara läst den på engelska men har den svenska hemma också) och "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" som jag har läst 7 gånger. Har aldrig läst en bok så många gånger som denna.

 

Underbara vardagsnära böcker av Emma Hamberg: "Mossvikenfruar" och "Brunstkalendern"


Läskiga böcker
Jag gillar deckare men tycker inte om att läsa när jag är ensam hemma. Här kommer de som jag tycker är bäst:

   

"Tyskungen" av Camilla Läckberg, "Tatuerad Torso" av Helene Tursten (den otäckaste bok jag läst), "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson

Sorglig bok
Har aldrig gråtit så mycket till en bok som jag gjorde till denna:



"Är det någon där?" av Marian Keyes

Annorlunda bok
Denna bok läste jag när jag läste litteraturvetenskap på universitetet och den är annorlunda och griper verkligen tag i en.



"Till Mervas" av Elisabeth Rynell

Bok som jag är stolt att jag läst
Jag har läst den från pärm till pärm och jag gillade den faktiskt =)



"Odyssén"



Nu har vi blivit lite inspirerade att läsa =) Någon som har något boktips till mig som kanske kan bli en ny favorit?
Kommer även komma med ett inlägg om mina favoritböcker om graviditet och förlossning så småningom




Bye bye amning!

2009-01-10 23:22:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu dröjer det inte länge förrän jag slutar amma, tror jag! Det har jag i försig sagt i snart två månader men nu börjar det verkligen sina och jag orkar inte pumpa hela tiden för att hålla det i gång. Ibland suger han riktigt bra men inte tillräckligt ofta. Har dock mer i ena bröstet än i andra. Det andra pumpade jag ur nu efter att inte ha ammat på det på 12 timmar och det kom ut 30 ml. Inte så värst mycket!

Men men, jag håller väl på så länge det går. Nu känner jag mig i alla fall lugn angående att sluta. Förut ville jag verkligen att det skulle fungera men nu känner jag mig glad över att jag i princip har helammat i 1,5 månad och sedan delammat i snart 2,5 =)

Förresten så har jag ingen feber nu men känner mig fortfarande trött men det kan ju vara för att klockan närmar sig midnatt. Vet inte vad det var för konstig sjukdom jag fick men hoppas den inte återkommer!




Mitt 2008 del 2

2009-01-10 18:27:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer fortsättningen på mitt 2008! Första delen hittar du här















Just nu!

2009-01-10 17:08:47 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag känner mig bättre nu av alvedonen jag tagit. Skönt! Marcus och Max har dock somnat båda två bredvid mig =)




Sjuk?

2009-01-10 16:22:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kände mig full av energi imorse men sen sinade den och jag kände mig trött. Var i alla fall ute och gick med Max i vagnen i en timme men när jag kom hem kände jag mig alldeles snurrig. Tog tempen och den visade på 38. Tog en alvedon och nu har jag bara 37 grader men känner mig fortfarande ruggig och matt. Får hoppas att detta är något kortvarigt...och att det INTE är vinterkräksjukan. Jag känner mig lite orolig i magen men mår inte illa. Oroligheten i magen kan ju dock bero på att jag oroar mig så för vinterkräksjukan.....

*suck*

Väldigt dålig tajming!! Marcus har ju fullt upp med heltidsjobb och heltidsplugg. Har i alla fall pratat med mamma om det är så att jag mår dåligt imorgon så får Max vara hos henne och pappa.

Just nu ligger jag nerbäddad i sängen med datorn i knäet och vilar och hoppas jag känner mig bättre snart. Marcus bror är här så ska försöka hålla mig här inne i sovrummet  tills han åker hem så att han inte blir smittad om det är något som smittar.




Nu orkar jag inte...

2009-01-10 00:04:33 ,   Populärkultur
Jag hade tänkt krypa ner i soffan under en filt och titta på filmen "Mamma Mia" och inte bry mig om att klockan var mycket. Men mina ögonlock vill slutas så jag går nog och lägger mig istället.... Får titta någon annan kväll/natt. Fick den i julklapp och har inte sett den ännu. Vad tycker ni om den?

Godnatt!




Ett foto i timmen!

2009-01-09 23:26:50 ,   Ett foto i timmen
Har blivit lite bilder idag med ett foto i timmen! Förklaringar till bilderna kommer längst ner i inlägget. Här har ni min dag:
(alla små bilder är klickbara för att synas större)

   
04:33                              09:05

    
                           10:24                           11:55                         
 
12:36                                13:35



14:30

 
15:42                                   16:30


 
17:40                                       18:30

 
19:47                                        20:34




21:20



23:00



04:43 Jag ångrar att jag gick och la mig med fuktigt hår! Max vaknade så här tidigt för att äta *gäsp*

09:05 Max slår upp sina blå ögon med ett leende. Hungrig var han också!

10:24 Jag börjar frosta av frysen

11:55 Min yngsta lillebror kommer och hämtar en påse med bebiskläder som jag har lånat av min andra lillebror med familj. Min yngsta lillebror har åkt dit idag och tog med sig kläderna som Max har växt ur.

12:36 Jag äter wok! Rester sen igår

13:35 Jag upptäcker att jag håller på att få samma hårfäste som min man och Max. Jag börjar bli flintis!! Dumma hormoner!!

14:30 Max och jag är på promenad. Den blev totalt 1,5 timme lång

15:42 Max sover i vagnen även när vi kommit hem

16:30 Vi busar! Max visar att han kan stå när man endast håller honom i händerna

17:40 Max har somnat en sväng på sängen och jag surfar på nätet.

18:30 Marcus kommer hem efter en 11 timmars lång arbetsdag

19:47 Vi äter räkor i stark sås

20:34 Coca cola och chips till Let´s dance

21:20 Efter en liten tupplur på min arm intresserar sig Max för Let´s dance

23:00 Lung och ro! Bara jag och ljusen (och datorn)




Mamma är största idolen!

2009-01-09 17:53:49 ,   Populärkultur
Max tycker om att lyssna på klassisk musik som jag spelar! Har spelat tvärflöjt i många år och bland annat i en kvartett och när vi gav vår avskedskonsert för några år sedan så spelades den in på skiva. Och den skivan verkar Max gilla. Både igår och idag har han nästan somnat på sin lekfilt när jag spelat skivan. Fast det kanske beror på att han tycker den är tråkig.... nåja! Bra att ha när man vill att han ska slappna av =)

Tar ett foto i timmen idag och de publiceras på bloggen ikväll!




Bloggsnack!

2009-01-08 23:08:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorn ska jag försöka mig på en "ett foto i timmen"! Inlägg om det kommer nog imornkväll. Ska bli roligt tycker jag att ta ett kort på i timmen på det jag gör under dagen. Fast kanske blir fruktansvärt tråkigt! Vi får väl se.

Nu ska jag ge mig på att göra klart bloggdesignen som jag håller på med. Jag har inte använt photoshop förut utan provade första gången förra veckan så är nybörjare. Likadant med bloggdesign. Alla dessa koder hit och dit gör mig tokig men med stöd av www.designadinblogg.se så kan man komma långt! En del har jag dock fått lista ut själv. Dock så tar det lite tid =)

Förresten så är det jättekul att läsa det ni skrivit om varför ni valde era barns namn. Vill gärna höra fler!




Powerstädning

2009-01-08 22:53:21 ,   Inredning/Hemma hos oss
Man brukar ju prata om powernaps och någon sådan har jag inte tagit idag, inte ens en nap, men jag gjorde en powerstädning vid 21! Marcus kom inte hem förrän strax före 20 från universitetet. Han har varit där hela dagen så passade på att städa när han var hemma och kunde ta Max. Jag dammade lite, dammsög, böt gardiner och sängkläder i raketfart *pust*! Satte upp de nya gröna gardinerna som jag köpt på Ellos rea för 39:-. Låter advenststjärnan sitta uppe ett tag till för det är ju så fint! Har bäddat rent i sängen med bland annat de örngott som vi fick av Max i julklapp. Eller ja det var ju snarare så att jag köpt dem och skrivit "God jul mamma och pappa önskar Max" =)



  




Ändringar

2009-01-08 16:54:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Som ni ser håller jag på med lite ändringar här på bloggen. Är inte riktigt klar än men får ta det när jag hinner =) Håll till godo!




Blir inte som man tänkt sig

2009-01-08 15:08:45 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag skulle städa idag men går inge bra. Max verkar inte vilja att jag gör det. Han sovstrejkar idag! Han har bara sovit i 40 minuter (det var i vagnen) sen kl. 9 imorse. Jag har lagt honom i sängen flera ggr i eftermiddag men han har vägrat. Nu har han somnat på min arm så jag passar på att bjuda på lite inredningsbilder. Tyvärr är de inte från här hemma utan från min mamma och pappa.

   

(de är klickbara)




Jag kan andas lugnt!

2009-01-08 10:10:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Skrev ju för några dagar sen ett inlägg om soffan vi ska köpa. Var då orolig att den inte skulle finnas kvar på Ikea för det stod på deras hemsida att den inte var tillgänglig men idag verkar det finnas flera på lager så behöver nog inte oroa mig för det. Vi ska dock inte köpa nu utan om några veckor. Marcus måste bli klar med plugget först så vi har tid att fixa lite här hemma. Att plugga på heltid och att jobba heltid går inte riktigt ihop med att fixa något annat. Idag fick han ta ledigt från jobbet utan lön för att kunna vara på universitetet.

Idag ska jag frosta av frysen men hade hoppats på fler minusgrader än 3! Men det borde väl gå att lägga ut varorna på balkongen ändå? Lägger dem i påsar och de kyler ju ner varandra. Nu väntar jag bara på ett samtal innan jag ska sätta igång. (uppdaterat 11:25 Det blir bara mildare och mildare ute så jag frostar av den då istället då det ska bli kallare enligt prognosen)

Förresten så ville Max ha mat kl. 4 inatt *suck*, men han somnade om väldigt fort efteråt så det störde inte nattsömnen så mycket.




Top model!

2009-01-07 23:18:53 ,   Populärkultur
Jag tittar typ inget på tv nuförtiden. Hinner inte med! De stunder som jag har över blir det datorn istället. Men igår började ju top model igen. Älskar det programmet trots att Tyra Banks är lite väl mycket ibland...eller snarare oftast. Men man får bortse från det.

Överger datorn ikväll fast jag precis startat den och kryper ner i soffan och tittar på kvällens top model som jag spelat in. Ska dessutom smörja in händerna ordentligt för de är väldigt torra nuförtiden. Kan ju bero på att jag tvättar händerna med desinficerande våtservetter nu och då för är rädd att få vinterkräksjukan. Vet inte var jag fått den fixidén från men men....




Barnnamn!

2009-01-07 17:40:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har blivit inspirerad av Annah som skrev om varför de valde namnet Chloé till sin dotter så tänkte därför berätta hur vi valde att Max skulle heta Max!

Från början av graviditeten hade vi två pojknamn: Filip och Leon (tjejnamn hade vi många fler: Filippa, Tuva, Meja, Moa, Tea osv....). I somras fick min kusin som bor i London en pojke och de namngav honom Leon så då hade vi bara Filip kvar. Vi var helt inställda på att om vi fick en pojke skulle han heta Filip men vi ville även ha andra alternativ utifall att. Vi kom typ inte på några! Vi läste i namnböcker och diskuterade men var inget vi riktigt gillade. Namnet Max kom dock upp i dessa diskussioner men vi hade det inte direkt som något alternativ.

Sen så föddes han!

Några minuter efter att han kommit upp på mitt bröst så sa jag till Marcus: "Det här är ingen Filip". Marcus höll med. Och några minuter senare kände vi att det här är en Max. Vi tänkte på den gulliga pojken Max i Max-böckerna som har så runda och goa kinder för det har vår Max också.

Japp så fick Max sitt namn!

Ni som har barn, hur tänkte ni angående era barns namn?




JAG SKÄMS!

2009-01-07 17:09:23 ,   Inredning/Hemma hos oss

Nu ska ni få se den bistra verkligheten hos en småbarnsfamilj bestående av en lat bloggmamma (jag) och en stressad pappa som just nu jobbar heltid och pluggar heltid (familjen består självklart också av en bebis)

Tro mig jag skäms!

Nu har jag verkligen blottat mig

   





Ett paket har anlänt!

2009-01-07 16:38:48 ,   Mode/Kläder

Paket från ellos har kommit innehållande saker jag beställt från rean.


  

1. Gardiner! Blir bra i vårt vardagsrum när vi köpt ny soffa! Behövs lite färg så att allt inte bara blir beige
2. Jätteskön tröja
3. Lite finare tröja (passar inte riktigt så bra med mysbyxor till som jag har på bilden)


Allt för 220:- =) Perfekt!





Iskalla händer!

2009-01-07 08:34:24 ,   Max
I natt har temperaturen sjunkit. Var nollgradigt när jag gick och la mig och -9 när jag vaknade! Hade inte på något element i sovrummet så imorse var Max helt iskall om händerna. Fast han var varm på övriga kroppen så det var ingen fara. Nu har jag i alla fall satt på elementet och han sover igen.

Han sov 9 timmar i sträck i natt! Underbart =) Jag sov 7 timmar men ska nog slumra en stund på eftermiddan igen när han ska sova. Nu valde jag att gå upp för somnar jag om nu så är det SÅ jobbigt att gå upp sen.




För ett år sen blev jag gravid...

2009-01-06 23:24:44 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
...tror att det var idag eller imorgon enligt beräkningar! Vet inte riktigt....

Coolt!




Precis vad jag skulle ha

2009-01-06 23:02:02 ,   Max

Förra veckan gick jag in på Lindex för att titta om de hade någon tunnare filt till Max. Han sover mellan oss och har då endast en tunn bomullsfilt över sig (vi kallar dem för snuttefiltar) så att han inte blir för varm. Han har självklart pyjamas också. Men ialla fall så är den snuttefilten han använder mest lite för liten så det var dags att titta efter en ny. Och jag hittade precis vad jag skulle ha, och på rea dessutom =) Denna bruna filt med djur på köpte jag. På andra sidan är den bara brun. Passade perfekt då han har mössa och overall med samma mönster (på kortet har han inte overallen på sig utan en jacka)

Jag gillar brunt, men det kanske syns =)



(klickbar bild)

Har varit borta större delen av dagen. Max somnade för en halvtimme sen då han gråtit till och från i en timme. Han var nog rejält övertrött för han hade varit vaken i 6 timmar i sträck och bara tagit två "powernaps" á ca 5 minuter under denna tiden. Men nu sover han iallafall!





Lammfärsbiffar!

2009-01-06 14:41:21 ,   Mat och annat gott
Max och jag tillbringar eftermiddan hos mina föräldrar så att Marcus får vara hemma i fred och förbereda inför uppsatsopponering som är denna vecka. Här ska vi strax äta lammfärsbiffar och potatis! Det ska bli riktigt smaskigt =)




Jag har lovat mig själv en sak!

2009-01-05 22:55:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har lovat mig själv att lägga mig innan midnatt. Och det SKA jag hålla!

Max somnade vid 21.45. Han somnar oftast själv nu. Jag säger godnatt, pussar lite på honom, lägger snuttefilten över hans ögon och sen går jag ur rummet. Han brukar somna ganska fort. Det är inte alltid det funkar men då är det ju bara att ligga bredvid honom en stund. Ikväll vaknade han dock efter en halvtimme men han somnade om ganska fort (tror jag). Misstänker även att Marcus har somnat för han har legat där inne i en halvtimma nu och det är väldigt tyst!

Nu ska jag fortsätta att greja lite med min årskrönika del 2 innan det blir läggdags.... innan midnatt......




Nu höll jag på att flippa ur!

2009-01-05 16:09:00 ,   Inredning/Hemma hos oss

I över 2 år har Marcus och jag drömt om en ny soffa och nu när vår studietid är förbi och Marcus har fast jobb är det dags att slå till! Blir ingen dyr sak utan en Ektorp hörnsoffa från Ikea. Tittade innan jul på hemsidan och såg att den fanns i lager där vi bor men ska inte köpa förrän nu i januari. Men nu när jag tittade så stod det att varan inte finns tillgänglig på vårt varuhus. Jag höll på att flippa ur!! Den har ju alltid funnits men nu minsann när vi ska köpa då finns den inte....

Nu vet jag dock inte om detta stämmer  för när jag kollar tresitsen så finns inte den heller tillgänglig och jag provade även på ikea på andra orter. Så det borde ju betyda att antingen är hemsidan konstig eller så är den slut för tillfället för de kan väl inte sluta sälja ektorp? Deras populäraste soffa? Och billigast dessutom!

Hm.... ikea kan vänta sig ett samtal från mig på onsdag för nu är jag nyfiken....





Cool kille

2009-01-05 15:53:27 ,   Max




Städat ur garderoben

2009-01-05 15:41:16 ,   Mode/Kläder
Nu har jag packat ner Max kläder i storlekarna 50 o 56 och även de kläderna i strl 62 som är för små, Vi använder mest 68 nu. Tänk vad stor han blivit.

 

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Hyllan högst upp är bodies i strl 62, nästa hylla är byxor i 62 o 68. Hyllan efter det är bodies i 68 , och sedan tröjor 68. Hyllorna längre ner är en med strl 74, en med ännu större storlekar och längst ner pyjamaser

Nu fick ni en rejäl guidning i Max garderob. Lovar att ej göra detsamma i min egen =)


(Ligger en del kläder i tvättkorgen också) 




Han är tillbaks i sängen

2009-01-05 12:18:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Herr Vete har återkommit

"Nej är han tillbaks", sa Marcus i förrgår!

Herr Vete är min vetekudde som jag värmer i mikron och sover med. Under graviditeten var jag helt beroende av att ha den ligga vid min mage. Även i somras då det var 30 grader varmt ute så hade jag en varm vetekudde hos mig varje natt. Kanske inte konstigt att jag svettades konstant. Nu är han alltså tillbaka. -15 grader ute då blir det faktiskt lite kyligt inne och Herr Vete värmer gott om natten

He´s back and he´s HOT




Söt som socker...

2009-01-04 23:33:45 ,   Max
.... och man smälter som smör när man ser honom!

 
(klicka på bilderna för att se dem större)

Har haft lite Max- och Marcusfri tid på eftermiddagen idag då jag åkte och fikade med några kompisar. Det var trevligt! Jag längtade dock efter mina älsklingar och ringde 4 gånger under 3 timmar. Nu sitter jag nyduschad i morgonrock, dricker mjölk och surfar runt. Ska strax lägga mig. Håret måste bara torka lite för annars blir det riktig bad-hair-day imorn!




Hemmasydda kläder

2009-01-04 23:04:11 ,   Mode/Kläder
Min mamma har sytt en mysdress till Max. Bilder finns på här!




Inte mysigt!

2009-01-04 20:32:07 ,   Max
När ens bebis har bestämt sig för att endast bajsa en gång per dygn eller varannat dygn så är inte den bajsblöjan så trevlig att byta

Huh.... lukten sitter i hela lägenheten känns det som...





Mitt 2008 del 1

2009-01-04 12:28:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer första delen av min årsresumé för 2008














Vinnaren i tävlingen!

2009-01-04 11:23:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har nu lottat vinnaren i tävlingen och det blev....

*trumvirvel*

Lotta som skrev kommentaren:

"Åh, så fina de är - din mamma är superduktig!

Om jag skulle vinna så skulle Nr 7, det rosarutiga passa bäst hemma hos mig.

Kram"

GRATTIS =)

maila mig din adress på [email protected] så får du snart hem en rosarutig tygkorg!
(norrby är ej mitt efternamn ifall någon undrade)

Ni som inte vunnit men önskar att köpa en tygkorg (de finns i olika storlekar) kan besöka min mammas blogg där pris- och kontaktuppgifter finns





Jag blir bara vuxnare och vuxnare...

2009-01-04 10:07:28 ,   Allmänt/Vardagsliv

Kanske är för att det är nytt år och att jag detta år kommer att fylla 27. De senaste dagarna har jag fått fler och fler vuxenpoäng

1. Jag har gjort egen sås

2. Jag valde att lyssna på P4 på radion igår när vi åkte till Marcus mormor istället för reklamkanalerna. Programmet på P4 handlade om tvättstugor. Jag tyckte det var intressant

3. Jag går och nynnar på dansbandslåten "Jag ringer på fredag" och får för mig att jag skulle vilja ha Scotts skiva.


Vuxen eller patetisk? Hm.....

(förresten sa Marcus en rolig sak igår då jag erkände att jag var lite patetisk, handlade dock inte om detta, och då sa han att jag är en patet. Vet inte riktigt om det ordet existerar men det var ju lite passande)





Babysim eller inte?

2009-01-03 23:01:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag och min kompis C hade planerat att vi skulle gå på babysim med våra små. Men nu har vi fått veta att det kostar 900:- för 8 gånger och varje tillfälle är en halvtimme. Tycker det är lite väl dyrt.

Är det värt det? Eller kan man lika gärna gå och bada själva? Någon som har erfarenhet.

Sen undrar jag en sak angående hur man gör med bebis på badhus. Var gör man av bebisen när man byter om? Detta har orsakat mig huvudbry idag






Inspirerade

2009-01-03 22:39:08 ,   Mat och annat gott
På nyår åt vi så god mat hos dem vi var hos. Igår blev Marcus och jag inspirerade och gjorde likadan hasselbackspotatis som vi åt då, med smält smör och örter på. Till det stekte vi fläskfilé och jag gjorde egen sås. Det var första gången jag gjorde egen sås så nu är jag riktigt vuxen =)

Smaskigt blev det!



Vi köpte lite väl mycket julmust innan jul så jag börjar tröttna nu






Vad glad jag blir!

2009-01-03 20:36:41 ,   Allmänt/Vardagsliv

Tack för alla fina kommentarer jag får =) Jätteroligt att så många gillar min blogg!

3,5 timme kvar tills tävlingen avslutas

Har varit på besök hos Marcus mormor idag som bor ca 1 timme härifrån (idag tog det dock 1,5 på grund av väglaget) och kom precis hem. Så nu ska vi äta gröt och varma mackor. Sen blir det nog lite bloggande när Max har somnat!





Lördagmorgon

2009-01-03 06:38:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna tid ska man inte vara uppe en lördagmorgon.
Men jag fick kliva upp 5.30 och hade då sovit fyra timmar.

Har bytt blöja

Tagit tempen på bebis (han fick lite feber igår av sin vaccination så ville kolla läget)

Ammat

Matat med flaska

Bytt bajskladdig pyjamas

Tvättat bebis

Matat lite igen

Gått och lagt oss

Kommit på att jag är hungrig

Och nu sitter jag här och äter smörgås och tänker på hur exklusivt det är att vara mamma en lördagmorgon




Jag som höggravid

2009-01-02 15:37:28 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Ibland kan jag sakna min gravidmage, särskilt när man ser bilder på den!



Max är född 1,5 dygn efter denna bild är tagen





Tecken på att man är småbarnsmamma

2009-01-02 12:41:14 ,   Max
När jag skriver sms och ska skriva bud eller avd (avdelning) blir det bvc!

Och apropå bvc. Vår prins var så duktig under vaccinationen. Kanske berodde på att han fick sockerlösning i munnen. Han fick det när han låg på sjukhus för sin urinvägsinfektion när de tog prover och röntgade honom och han brydde sig knappt så jag frågade om han kunde få lite nu under vaccinationen och det gick bra. Han sa inte ett pip under första sprutan men grät lite på den andra men han blev lugn sen så fort han fick nappen i munnen. Känns skönt.

Max väger nu 7245 g och är 64,5 cm lång (jag trodde han var längre)

Sen fikade vi lite på Marcus jobb och när vi kom hem somnade Max på stört!


myser i soffan för några dagar sen

Håller på med en lite årskrönika i bilder över 2008 som kommer här på bloggen om någon dag när jag blir klar. Så håll utkik!

Här
kan du tävla om en fin tygkorg




-9 grader!

2009-01-02 09:24:30 ,   Max
Kallt och burrigt och vi ska strax åka till bvc för vaccination. Max sover dock och det känns så tråkigt att väcka honom men snart måste han upp. Jag har klätt mig, ätit frukost och ska nu förbereda en flaska till honom (har inte tid just nu att han ligger och krånglar vid bröstet). Sen ska han kläs på, äta och sen blir det att åka.

Bara bileländet som måste skrapas först *suck*

Förresten vaknade Max 5.30 imorse. Usch så tidigt borde ingen få vara uppe. Men jag gick snällt upp och matade. Sen däckade vi båda två 1,5 timme senare efter att han legat och pratat i sängen med sin pappa en halvtimma och inte alls visat tecken på trötthet.




Dagen efter

2009-01-01 22:22:29 ,   Allmänt/Vardagsliv

Dagen efter nyårsafton brukar man alltid vara trött och så även idag. Vi hade tur att Max sov till 9.30 så vi inte behövde gå upp alltför tidigt. Annars så har dagen varit lugn. För första gången på över en vecka har vi varit hemma en hel dag. Mamma och pappa var här en sväng på eftermiddagen och hade med sig fika. Det var gott och trevligt! Nu på kvällen har jag varit frusen och känt mig risig men är lite bättre nu. Så nu ska jag läsa bloggar och äta smörgås!


Imorgon är Marcus första arbetsdag på jobbet och Max ska få sin första vaccination!

Här kan du tävla om en fin tygkorg





Nyårsafton!

2009-01-01 17:50:03 ,   Allmänt/Vardagsliv

(någon kunnig som vet varför det blir blåa ramar runt vissa foton??)

Gårdagskvällen tillbringades hos vänner där vi åt 3-rätters! Max hade dessvärre ont i magen och skrek största delen av kvällen så vi gick hem innan midnatt så 12-slaget firades hemma i soffan med teven som underhållning. Här kommer lite bilder från kvällen.



Max med slips kvällen till ära!





Alkoholfri välkomstdrink





     

Bordet var dukat fint!
Förrätt: melontzatziki med räkor
Varmrätt: Hasselbackspotatis med örter, fläskfilé, sås, grönsaker och sallad
Efterätt: Chokladmousse







Gott nytt år från oss =)


(alla småbilder går att klicka på för att se dem större)


Här kan du tävla om en fin tygkorg





Välkomna hit!

2009-01-01 01:33:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag välkomnar alla hit till min nya blogg med en tävling som sponsras av min mamma, och frakten står jag för! Jag lottar ut en liten tygkorg (min mamma syr sådana och säljer, bl a i två inredningsbutiker).

De tyger som finns att välja mellan är dessa:

 
klicka på bilderna för att se dem större

1. Småblommigt tyg
2. Storblommigt tyg
3. Prickigt tyg i olika färger
4. Prickigt i turkost
6. Prickigt i rosa
7. (Bilden till höger) Rosarutigt (så ser korgarna ut, även detta tyg går det att vinna en korg i)

Jag har en korg i turkosprickigt tyg som jag använder till att förvara Max nappar i så är du mamma är detta ett bra användningsområde. Annars kan man ju självklart förvara vad man vill i korgen. Måtten på korgen är 10 cm hög och 10 cm bred.


För att vara med och tävla, lämna en kommentar till detta inlägg med önskemål om vilket tyg du vill ha korgen i. Man kan tävla till på lördagkväll (midnatt) och sedan lottar jag vinnaren!