Femårskalas x 2!

2013-09-30 09:57:30 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
I lördags var alltså den stora kalasdagen.
 
På förmiddan kom 7 kompisar till Max på piratkalas. Tårta och chokladbollar och en massa lek! Sen kom det en pirat med en skattkarta. Barnen tycker det var väldigt spännande. Och ni kan ju gissa att de blev ännu lyckligare när det bankade på dörren och en till pirat kom in. Den piraten hade en annan skattkarta och piraterna tjafsade om vilken karta som var den rätta! Barnen fick följa med piraterna ut och gräva på båda ställena. Och vad gömde sig i marken? Jo godispåsar såklart!
 
Vi får tacka piraterna Vita rocken och Röda handsken för äventyret :)
 
 
Jag hade beställt tårtoblat från barnkalaset.se. Är så glad för Jake och Piraterna så att man kan ha ett "snällt" pirattema annars blir det lätt bara en massa döskallar.
 
 
Max är glad när alla kompisar sjunger för honom! Sen var det dags att hugga in på fikat.
 
 
Vita rocken och Röda handsken har gjort entré!
 
 
Hmm.... var är skatten?
 
 
Småpiraterna gräver
 
 
Godis är gott! Det låg självklart bland annat guldchokladpengar i påsarna. 
 
 
Ebba pirat!
 
 
 

Sen efter några timmars legobyggande och städande var det dags för kalas nummer två med släkten! Kakor, cheesecake och tårtrester från förmiddan dukades fram.
 
Och jag kan konstatera att jag återigen hade bakat för många sorter! Det var nog bara Marcus som åt av allt ;) Gottegrisen.
 
En riktigt lyckad kalasdag som ni ser och Max har nu massor av lego och andra fina saker!
 
 
 




En sån där dag vi behövde!

2013-09-29 21:49:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har verkligen varit en sån där dag vi behövde. Lugn och ro och vi har bara varit hemma förutom när Max och Marcus var på simlek.
 
Jag har betalat räkningar, vi har byggt lego, Max har lekt med sina presenter, vi har ätit god mat, Ebba har invigt gåvagnen (snarare ståvagn för hennes del), fikat i trädgården, lekt ute och Marcus har rensat stuprännan.
 
En bra och lugn dag helt enkelt vilket var behövligt efter ganska intensiva helger och veckor bakom oss.
 
Jag har varit ute på en kvällspromenad ikväll och det var så skönt. Jag hade kunnat gått länge länge... om det inte vore för att jag är så mörkrädd... och sugen på några av kakorna som var kvar sen kalaset ;)
 
 
 
 
 
 
 




Gissa vad jag har gjort?

2013-09-29 11:30:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jo sovit!!
 
Inatt har jag sovit hos Max och Marcus har tagit hand om Ebba som hade gnällt kl. 2, fått välling vid 3, gnällt vid 6 och vaknat för dagen vid 7. En "vanlig" natt för Ebba så skönt att slippa den och få sova för en gångs skull =). Jag vet inte varför vi inte gjort så här tidigare. Jag har lite svårt att släppa kontrollen för henne samt att jag hela tiden tror att det ska bli en bra natt!
 
Igår var den stora kalasdagen här hemma. Barnkalas på förmiddan och vuxenkalas på eftermiddan. En riktigt rolig och lyckad dag. Max var supernöjd och jag vet inte hur mycket lego jag byggt ihop! Bilder från gårdagen kommer men nu är det dags att laga lunch!




Aj aj

2013-09-27 16:44:00 ,   Ebba
Så här ser Ebba ut när vi säger aj aj! Och ju mer vi säger det desto gladare blir hon....
 
 




Max födelsedag

2013-09-27 13:37:57 ,   Max
Tack för grattishälsningarna till Max!
 
Det var en bra födelsedag. Marcus började dock jobba kl.6 igårmorse så det blev inget ordentligt firande av Max på morgonen men han fick frukost i våran säng och sen åkte han till förskolan. Men när han kom hem så firade vi ordentligt och paketen öppnades i en rasande fart och sen åt vi glasstårta. Imorgon har han barnkalas på förmiddan och vuxenkalas på eftermiddan! En rolig helg väntar med andra ord.
 
 
Ser ni Ebbas hand? Även hon ville ha chokladboll!!
 
 
 
 
 




Minnen

2013-09-26 10:00:00 ,   Max
Max 20080926
4120g
52 cm
 
 
 
 
 




Grattis Max 5 år!!

2013-09-26 07:48:00 ,   Max
Hurra hurra hurra! Idag är ingen vanlig dag för idag är Max födelsedag. Prick för 5 år sen, kl. 7.48, träffade vi dig för första gången och vi blev mamma och pappa.
 
Nu har fem år gått och jag kan inte förstå att vi har haft turen att ha dig så länge hos oss.
 
Mamma och pappa älskar dig Max! Vår teaterapa och pirat ♥
 
 




Förberedelser

2013-09-25 16:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorgon är det en stor dag här hemma för då fyller Max fem år! Och som vanligt blir jag väldigt nostalgisk och tänker på hur det var för fem år sen. Då hade vattnet gått och vi var hemma och väntade på att värkarna skulle dra igång vilket de gjorde på kvällen.
 
Ja tänk att fem år har gått.
 
I förmiddags var Ebba och jag iväg och köpte presenter till födelsedagspojken och i bilen hem gallskrek Ebba i en kvart och somnade när vi kom hem. Hon vaknade i alla fall så hon precis hann äta lunch innan vi stressade och hämtade Max och for vidare till Kavatbutiken för att köpa höstkängor till honom. Men nu velar jag om vi ska ta en större storlek. Han hade 28 på förra årets kängor men han får ont av dem nu och de i butiken sa att han ska ha strl 29 så det köpte vi men jag skulle nästan vilja byta till 30 för när man köper skor för 700:- vill man gärna att de ska räcka ett tag och om hans fötter får för sig att växa några millimeter nu så kommer strl 30 vara det som han ska ha. Jag läste att barnfötter kan få ett ryck och växa fem millimeter på en månad. Det vore ju typiskt om de gjorde det i oktober när jag har lagt 1/6 av min inkomst denna månad på skor till honom. Puh... ja inte blir man rik på att spara på föräldradagar.... men man blir rik på dagar i stället och därmed tid med sitt barn =)!
 
 
 
Och apropå barn så sover ett av barnen just nu och jag sitter ner och vilar för första gången idag. Det andra barnet sitter och tittar på en låt på YouTube och det har han gjort i en timme. Samma klipp om och om igen!! Jag ska strax laga mat och sen när Marcus kommer hem vid 18 ska jag och träffa gänget från bytardagen och utvärdera den och sen vidare till ICA Maxi och handla till kalaset på lördag. Räknar med att vara hemma vid kl. 21 ikväll.
 
Detta flängande och dåligt med sömn gör mig till en ganska trött och lite smått otrevlig människa just nu.
 
Tur att de flesta av er bara "träffar" mig så här i bloggens värld ;)




Rockrumpor!

2013-09-24 14:28:00 ,   Ebba Max
Det är inte så mycket kläder som vi använt och använder till Ebba från när Max var liten. Några vita bodys är väl det som använts mest. Till Max hade vi många velourmysbyxor från Lindex när han var bebis men de har inte alls passat på Ebba eftersom hon har varit smalare. De har bara hasat ner. Nu har Ebba "växt ikapp" Max lite (alltså när Max var i samma ålder) och flera av tightsen han hade då passar henne. Favoriter är dessa Rocktights! Två rockrumpor på bild. Max till vänster och Ebba till höger =)
 
 
 

 
 
 
 
 




Lunch själv

2013-09-24 12:29:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hej! Vi har varit på babysång på förmiddan. När Ebba var lite mindre så var det ju alltid så stressigt när man skulle vara någonstans kl. 10. Jag oroade mig alltid kvällen innan hur vi skulle hinna och hur jag skulle lägga upp morgonen. Nuförtiden vaknar vi ju oftast vid 7 så imorse hann jag duscha, Ebba badade, vi lekte, vi åt frukost och kom ändå iväg vid 9.25 så vi hann promenera lite innan. Ebba sov en liten stund så hon orkade med babysången. Men sen somnade hon när vi gick hem igen.
 
Jag hann äta lunch. Inte vanligt att sitta och äta lunch själv med tystnaden. Väldigt skönt det var. Men sen satte jag på vattenkokaren för att ta mig en kopp te. Jag vet inte hur många gånger i veckan jag gör det utan att sen dricka något te. För det är som att Ebba känner på sig att jag ska göra det och vaknar alltid. Även denna gång!
 
Nu lunch för Ebba och sen ska vi hämta Max! Den där koppen med te får jag väl göra ett nytt försök med i eftermiddag.




Djupt

2013-09-23 08:50:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har jag sovit bra och djupt. SÅ skönt!! Ebba krånglade ganska mycket igårkväll men vid 23 när jag precis hade somnat och hon vaknade la jag henne hos oss och sen sov vi till 4.30. Efter amning somnade vi om till strax efter 7 då även Max vaknade. Ge mig några fler såna här nätter så är jag på banan igen!
 
Dessutom drömde jag att jag handlade i Ullared.




Smultronställe

2013-09-22 19:55:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Alla har nog ett smultronställe. Ett ställe där man trivs lite extra bra. Kanske en plats som frambringar fina minnen. Mitt smultronställe är där vi har varit i helgen. Det är en plats där jag tillbringat mycket tid i mitt liv. Jag har bl.a varit där på många läger, firat nästan alla mina midsomrar där och även jobbat där några somrar som cafébiträde. Tror egentligen det var när jag jobbade där som jag riktigt blev fäst vid gården. Det är som att kroppen fylls med en hemmakänsla när jag kommer dit.
 
Idag var det lite grått och regnigt väder och när jag vaggade Ebba i vagnen i förmiddags och tittade ut över sjön så slogs jag återigen av hur fort tiden går. För ett år sen stod jag där, på precis samma plats, med Ebba i magen. Det känns nästan som igår. Jag kommer ihåg hur trött jag var då. Jag gick in i vecka 27 i graviditeten och hade jobbat heltid men dagen efter denna bild togs drog jag i handbromsen och sjukskrev mig på deltid.
 
En favoritbild med Ebba i magen. Från mitt smultronställe.
 

Men nu har ett år gått och i år fick jag ju fota med Ebba utanför magen. Dessutom blev det foton i fint väder! (igår)
 
 
Fina A-C
Max hade fullt upp hela dagen igår med att leka! Populärt var att leka i den lilla barnkiosken där Max och hans kompisar var kockar och bagare och sålde "godsaker till oss". Sen så spelade han fotboll med kompisen S.
 
 Några av godsakerna de "sålde". 
 
 I denna stuga har vi sovit inatt!
 
 
Så tack för denna helg smultronstället. Vi ses i midsommar om det inte blir ett julbordsbesök =)!
 




Dränerad

2013-09-22 17:19:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Vi har varit iväg på gemenskapshelg med kyrkan vi är med i. Åkte igårförmiddag och kom hem för två timmar sen. Det har varit en bra helg med väldigt fint väder igår!
 
Jag var rätt så tömd på energi när vi åkte och även om helgen bjudit på tid med vänner och familjen så känner jag mig nu inte bara tömd på energi utan snarare helt dränerad. Min enda önskan just nu är mer än två timmars sömn i sträck på natten. Det borde väl inte vara så svårt Ebbis?!




Fotoväggstankar

2013-09-20 11:09:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Det är fredag!!!
 
Trodde jag skulle kunna sitta i soffan och skriva ett blogginlägg men gav upp när Ebba hade attackerat tangenterna för femte gången. Nu åker hon runt i gåstolen istället och datorn har jag förflyttat till köket för Max började bygga en koja i soffan.
 
På bilden ovan ser ni vår nya tavellist som vi satte upp igår. Det var flera månader sen vi köpte den men vi är inte så snabba på att ta tag i saker men igår kom den äntligen upp. Blev riktigt bra och mysigt. Väggen har känts så ofärdig men nu känns vardagsrummet mer komplett.
 
På bilden ser ni hallen till höger och på byrån där ligger fotoramar som satt uppe i vardagsrummet förut men som plockades ner när vi satte upp vårt vitrinskåp. Ramarna ska sättas upp i trappan där jag ska göra en fotovägg. Har även köpt några silverramar. Men måste framkalla bilder att sätta upp. Det är mitt höstprojekt. Vi har inga bilder på Ebba framkallade ännu. Jag gjorde en framkallning för några månader sen men de bilderna gav jag till släktingar men nu är det hög tid att framkalla hem hit också.
 
Nepp nu ska jag fixa lite mat och sen ska vi gå till lekparken har jag tänkt!




Teve och choklad

2013-09-19 21:13:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade många planer på blogginlägg men nu är jag så trött så jag tror att jag bara sitter här i soffan o glor på teven en stund och äter choklad :). Vi "ses" imorn och då är det fredag! Tjohoooo!!




Barnmatsfavoriter

2013-09-18 22:06:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Barnmatslådan i frysen

Hej i kvällen! Äntligen lite lugn och ro här hemma. Idag har varit en bra dag förutom en kaotisk timme mellan kl. 17-18 då jag skulle laga mat och samtidigt fick för mig att fylla på Ebbas barnmatsförråd så jag lagade två maträtter till henne medan jag rullade köttbullar, kokade egen gräddsås och kokade potatis och morötter. Till detta hade jag två gnälliga barn. Och inte lite gnälliga. Två extremt gnälliga barn. Jag var både svettig, yr i huvudet och totalt utan tålamod när Marcus kom hem från jobbet strax efter kl. 18.
 
Ni andra som har småbarn eller har haft småbarn, har ni något bra recept som era barn hade som favoritmat när de var under året? Max älskade broccoli med ostsås som jag fick laga ofta till honom. Ebba tycker inte om det. Hon typ plågar i sig några skedar varje gång jag tar fram det men nu slänger jag nog den burk jag har kvar för jag känner mig elak när jag tar fram det. Hennes favorit är spagetti och köttfärsås så det brukar jag göra storkok på. Jag blandar att ge hemlagat mat och köpt burkmat. Främst för att det blir dyrt att bara ge burkmat eftersom en burk kostar ca 10-13:- och Ebba äter två måltider per dag. Det skulle alltså bli minst 140:- i veckan vilket är lite väl mycket tycker jag. Dessutom tycker jag burkmaten luktar så illa! Är lika förvånad varje gång att Ebba älskar den.
 
Jag brukar försöka laga mat till henne av råvaror som jag ska laga till oss och ibland gör jag specialvarianter av vår mat till henne men jag är fortfarande väldigt noga med att hon inte ska få salt i sig så därför kan hon inte riktigt äta vår mat ännu. Soja och buljong är ju också salt och det använder vi också mycket i vår matlagning. Men som idag till exempel skulle jag göra köttbullar till oss och då när jag ändå hade köpt storpack med nötfärs så passade jag på att göra två maträtter till henne. 11 burkar mat blev det totalt! Jag har räknat ut att de kostade typ 40:- totalt dvs. ca 3.60 kr/burk.
 
Nu hoppas jag verkligen på att Ebba sover bra inatt för just nu känns det som att jag inte orkar en enda bökig natt till!!




Bibliotekslek

2013-09-18 14:06:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hänger på biblioteket. Leker o lånar böcker. Barnen trivs... och jag svettas. Det är äckligt varmt här inne!







Litervis med dreggel

2013-09-17 13:49:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej tisdag! Detta känns som en riktigt bra föräldraledig dag. Det trots en natt med usel sömn. Vet inte riktigt vad vårt lilla nattmonster håller på med på nätterna. Stökar, bökar och gråter. En liten förklaring kände jag dock i hennes mun på förmiddan. En liten gadd håller på att sticka fram. Den allra första. Detta förklarar i alla fall de litervis med dregel den lilla fröken producerar varje dag. Är mycket glad för alla dregglisar från Annas alster vi har!
 
Vi vaknade tidigt idag och Ebba var trött hela morgonen men somnade inte om. Strax efter 9 satte jag henne i vagnen och gick på skumpiga vägar så att hon somnade och sen traskade jag runt tills det var dags att gå till babysången kl. 10. Då vaknade hon och var glad och sprallig. Sen somnade hon en stund på vägen hem också.
 
 
 
Nu har vi precis varit iväg och hämtat Max och kompisen S från förskolan. Det leks för fullt på övervåningen. Ebbis leker här i köket. Hon har börja krypa alltmer nu men hon är fortfarande ganska försiktig. Men hon roar sig lite bättre när hon kan förflytta sig.
 
Ikväll ska jag ut och äta tapas med A-C. Mums! Det är min födelsedagspresent till henne (hon fyllde år i somras men alltid roligare att spara sånt roligt till gråa höstdagar).
 
Kram till er!




Mycket för pengarna

2013-09-16 15:16:00 ,   Mode/Kläder
Självklart var jag inte bara med och ordnade bytardagen i helgen jag passade ju på att shoppa också =)! Nu har Ebba allt hon behöver för den stundande hösten och vintern. Det som är med på bilderna har jag betalat ca 700:- för. Det är vad jag kallar att få mycket för pengarna eller vad tycker ni? =)






Måndag

2013-09-16 15:05:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna måndag har gått i ett raskt tempo för vi startade dagen med ett mamma boot camp pass. Ja efter påklädning, frukost och alla andra rutiner såklart. Ebba roade sig ganska bra på en filt men mot slutet fick hon vara i passledaren C´s famn och somnade där. Max hade med en boll som han sparkade med och sen lekte han lite på filten han också.
Sen har dagen rullat på med matlagning och andra bestyr. Nu om en liten stund kommer Marcus hem från jobbet och jag och Max ska åka på barngympa.

Ikväll hoppas jag på att våra barn somnar tidigt och inte vaknar under kvällen. Det är ett vanligt önsketänkande i detta hem. Igårkväll somnade Max klockan 22 och Ebba som somnade 20.30 var jag uppe hos 7 ggr under kvällen!!

Just nu sover Ebba och Max tittar på film så jag passade på att sätta mig en liten stund innan gympaväskpackning och skriva handlingslista. Jag tänkte passa på att åka och handla när Max gympar.




Kärleken är stor mellan syster och bror ♥

2013-09-15 22:11:24 ,   Ebba Max
 
 
 
 
 
 
 
 

 




100%

2013-09-15 16:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Idag är jag trött.... men nöjd! "Bytardagen" blev väldigt lyckad igår med 100% fler inlämnare än sist och 100% mer pengar att skänka till behövande barn. Och 100% energi och 16 effektiva timmars jobb på plats fredag och lördag! 
 
 
Idag tar jag det mest lugnt och ska försöka röja här hemma. Stökigt deluxe är tillståndet här hemma!!




Framöver

2013-09-13 10:12:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ett fantastiskt intensivt och roligt dygn ligger framför i och med bytardagen jag är med och anordnar så jag återkommer senare i helgen =)!




Och så var dagen nästan slut....

2013-09-11 21:40:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Busted!!
 

Tänk så bra dagen blev! Jag älskar dagar som blir bra fast man från början känner sig alldeles misspepp. Eftermiddagen tillbringade vi hos A-C, M och barnen. Max ville inte gå hem vid 17.30 när jag och Ebba skulle traska hemåt så han var kvar där och åt kvällsmat och så hämtade Marcus honom när hans jobbmöte var färdigt.
 
Ebbisen som ju bekant sover väldigt lite dagtid däckade i vagnen under promenaden hem. Jag väckte henne efter 20 minuter. Men det tog emot för hon sov så sött.
 
 
 
Hon somnade för natten för en timme sen men skriker just nu för full hals i sin pappas famn på övervåningen. Lilla gumman ♥
 
Nåja detta blev en bra dag och jag håller tummarna för sömn inatt.
 
Kram
 




Det blir vad man gör det till

2013-09-11 13:23:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej fy så negativ jag lät i mitt senaste inlägg. Jag ryckte dock upp mig fort och tog tag i dagen. Messade min kompis N innan vi drog iväg mot stan och frågade om vi skulle luncha och det kunde hon. Så efter kiropraktorbesöket mötte vi uppe henne på IKEA. Perfekt! Även om vi bara hann ses en timme innan jag fick åka hemåt för att hämta Max så gav det energi.
 
Det blir vad man gör det till helt enkelt. Nu ska jag sätta på glad musik och försöka plocka undan lite här hemma medan barnen leker i lekrummet.
 
Och förresten vilken bra deal IKEA har att om man köper lunch där så får man en barnmatsburk på köpet. Finns nog inget mer barnvänligt ställe att luncha på!




Fröken omöjlig

2013-09-11 10:07:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag!
 
Även igårkväll vaknade Ebba efter en liten stund och kunde inte somna om så hon var vaken tills vi gick och la oss. Dessutom är hon väldigt mammig på kvällen. Detta är en väldigt opassande vecka för detta beteende för att jag kommer vara iväg mycket i helgen eftersom jag är med och anordnar en bytardag och imorgonkväll är jag på ett styrelsemöte så med andra ord så ska Marcus vara själv med barnen torsdag- och fredagkväll och sen större delen av lördagen.
 
Hon har också fått för sig att ligga på skötbordet är trist. Något hon tidigare alltid gillat. Nej nu ska det bara snurras och bökas runt.
 
Lilla fröken omöjlig med andra ord ♥
 
Nu sover hon för hon man blir trött av att sova totalt 1 timme på dagarna, somna kl. 22 på kvällen och vakna kl. 7.30.
 
Om en halvtimme ska vi åka in till stan för jag har kiropraktortid. Känner mig ganska misspepp inför det för jag är trött och det är kaos här hemma. Sen hinner vi lagom hem för att stressa i oss lunch och sen skynda att hämta Max. Dessutom kommer inte Marcus hem förrän vid 19 ikväll. Idag är jag inte på topp med andra ord!!
 
 
 
Pyttelilla Ebba ca 1 månad ♥
 
 




Babysång

2013-09-10 13:41:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej tisdag! Igårkväll vaknade Ebba efter en halvtimme och ville absolut inte sova mer så hon fick titta på film med mig och Marcus. Sen har hon och jag sovit i Max säng och Max sovit med Marcus. På det sättet fick vi sova ostört till 8 imorse. Förmiddagen spenderade vi på öppna förskolan och var på babysång vilket både Ebba och jag uppskattade. Sen fort hem så Ebbisen hann sova och äta mat innan vi hämtade Max. Och nu har vi kommit hem och jag ska äta mat medan barnen leker.
 
 
Jag är så trött idag så hoppas tiden går fort tills Marcus kommer hem från jobbet!




Ironiskt

2013-09-09 13:51:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Visst är det lite ironiskt att jag hade kunnat köpt alla de där kläderna jag tipsat om i mina blogginlägg för pengarna jag nu får betala till polisen i fortkörningsböter?!
 
Jag orkar bara skratta åt eländet.....
 
 
Så kan det gå när man ska spara!




Årets sista grillning?

2013-09-09 10:09:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Inatt var "vakentimmen" redan vid midnatt. Hon var väldigt orolig och kunde inte alls koppla av men efter en flaska välling sov hon till 7.40 imorse. Så absolut godkänt... även om jag var ganska missmodig vid midnatt. Max väckte jag 8.15 imorse för annars kommer han väl aldrig somna ikväll.
 
Igårkväll grillade vi. Får se om det var årets sista grillning. Det sägs ju att den underbara sensommarvärme som vi haft är på väg bort. Under grillmiddagen tog Ebba sina första stapplande krypsteg. Ni som följer mig på instagram har ju säkert sett filmen. Jag ska se om jag kan lägga upp den här också. Hon har dock svårt att krypa på golven för då halkar hon bara.
 
 
 
Planerna för idag är att jag och barnen ska åka iväg och köpa inneskor till Max. De måste ha det på förskolan. Och senare i eftermiddag är det gympadax för Max.
 
Kram




Våra sömnlösa barn

2013-09-08 21:48:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det en sån där jobbig sömnperiod igen. Eller vi har väl i för sig väldigt sällan bra sömnperioder men nu måste jag beklaga mig lite. Max har fått för sig att han inte vill sova på kvällarna så han har inte somnat förrän nu. Ebba har inga problem att somna för det gör hon med vällingflaskan i munnen men sen dröjer det nån halvtimme och så vaknar hon igen. Tre gånger har jag varit uppe nu och nattat om. Sen har hon en ny grej att hon vaknar och är vaken 1-1,5 timme på natten framåt morgonen. Det tar knäcken på mig!! Förra veckan var det dessutom så att hon typ precis somnat om när Max vaknade för dagen. Gaaaah!! Sen så sover lilla damen oftast totalt 1 timme på dagen uppdelat i två pass.
 
Puh... nu har jag beklagat mig lite och återkommer med positivare toner imorgon.... om jag fått sova förstås!
 
 




Fynd

2013-09-07 13:30:00 ,   Mode/Kläder
Tänk att man kan bli så peppad och lycklig av att fynda finfina barnkläder till superbra priser.
 
Detta är inhandlat idag för totalt 362:-!!
 
Ursäkta lite halvkassa mobilbilder.
 

Jag är absolut nöjdast med Polarn och pyret-jackan till Max för 150:-.
 
 
Den "lilla" detaljen att jag fick fortkörningsböter på vägen dit på 2000:- (som för övrigt är den lägsta nivån. Absurt!!) orkar jag inte fördjupa mig i.




Lycklig gräsklipparförare

2013-09-07 09:57:00 ,   Max
Lyckliga Max fick prova att klippa gräset på riktigt här om dagen. Stora killen ♥
 
 




Vemod

2013-09-06 22:51:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det går ju fotboll på tv vilket mannen tittar på så min blick har fastnat här på datorn. Läste igenom mina blogginlägg från november förra året. Känner mig alldeles vemodig. Vilken fantastisk tid det var att vara gravid. Magen är så fin och även om jag var väldigt trött och kämpade med att orka jobba och familjelivet så var det ändå en magisk tid. All väntan och förväntan som finns i luften när man bär ett nytt litet liv inom sig. Tänk att det var vår underbara Ebba som låg där inne och väntade på att få träffa oss.
 
Ååå det är verkligen magiskt att vara gravid! Och jag är så lyckligt lottad som fått vara det två gånger. Om det blir fler gånger det får livet utvisa helt enkelt.
 
 




Fredagens bästa och sämsta

2013-09-06 21:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Äntligen fredag! Ett av två barn sover i alla fall. Max har svårt att slappna av. Han har lekt disco hela kvällen så han har väl fortfarande fredagsbeaten i kroppen =)! Ebba sover oroligt så jag får motion genom att springa upp till henne. Vi har sänkt hennes säng nu så det är ännu bökigare att natta om henne.
 
Nåja nog om våra barn som inte vill sova.
 
Igår kom min svärfar hit med ca 1 kilo kräftor som han fiskat. Han är allergisk så han kan inte äta dem så han delar ut dem istället. Dessutom hade han med ingredienserna som behövs för att koka dem: dillkronor, porter och salt. Det var första gången jag kokade kräftor men de blev riktigt riktigt goda. Så de har vi avnjutit ikväll. Tack snälla svärfar!
 
 

Bästa idag: Att Ebba somnade fort i vagnen på eftermiddan när hon och jag skulle gå och handla. Jag avnjöt en halvtimmes promenad i fin natur med en podcast i öronen innan vi gick till ICA. Och sen var de fantastiskt goda kräftorna förstås en höjdpunkt idag.
 
Sämsta idag: Alltför mycket tjafs med en trotsig femåring. Men dagen slutade bra på den fronten. Sen ogillar jag väldigt mycket att tant röd är på besök för andra gången sen Ebba föddes. Bläää!
 
Hoppas ni haft en bra fredag!
 
 
 




Ytterligare en förkyld?

2013-09-05 21:51:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Den sista i raden. Min tur nu. Halsen ömmar.
 
 




Att fynda!

2013-09-05 21:43:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Mode/Kläder
Jag har ju senaste tiden plågat er med bilder på fina kläder till Ebba från HM, Lindex och KappAhl. Men jag har varit duktig de senaste veckorna för jag har inte köpt något. Bara mat... typ!
 
Men mitt Traderakonto räknas inte ;). Där hamnar pengar från barnkläder jag säljer och så kan köpa nya för pengarna. Perfekt deal med mig själv. Efter att jag köpte Ebbas sittdyna till vagnen för pengar därifrån så var det rätt så tomt men nu finns det 200:- igen och de ska jag nog ta ut och använda på så kallade "bytardagar" framöver. Ska åka på en på lördag och nästa helg är jag med och anordnar en. Då hoppas jag dessutom att jag säljer en del så att jag kanske går med lite vinst.
 
Det var några veckor sen jag köpte nåt på Tradera sist men häromdan så var jag inne och kikade efter nån varmare tröja till Ebbis och "sprang på" en finstickad från Polarn och pyret. Turligt nog var det bara jag som budade så för 10:- plus 24:- i frakt så blev den min (eller ja Ebbas så klart). Den är jättefin och känns väldigt användbar. Lagom tjocklek som ett mellanting mellan hennes stickade tröja och bara tunn body. Kommer även bli bra under hennes skaloverall när det blir lite kyligare.
 
Den lila tröjan är senaste fyndet! De rosarandiga byxorna till vänster är ett tidigare Traderafynd. Av favvomärket Geggamoja.
 
 
Har upptäckt att Max behöver en hel del till sin garderob. Killen har verkligen vuxit och byxbenen är korta på många av hans byxor. Ska se vad jag kan hitta på bytardagar framöver annars så får det bli att köpa nytt.
 
Dessa bytardagar kommer göra att jag får utlopp för en massa uppdämt shoppingbehov!!! Mycket fint till billiga priser. Just the way i like it!
 
 
Nu ska jag gå och kolla var min man är. Misstänker att han somnat bredvid Max....
 




En till förkyld?!

2013-09-05 14:44:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej!
 
Ebba sov mellan kl. 23 och 5.30. Är inte det ett mirakel eller nåt?! Vid 5.30 hade hon dock svårt att somna om men lyckades till slut. Sen väckte jag Max strax efter 7 eftersom han skulle till förskolan. Då väckte han Ebba. Sen visade det sig att Max var lite snorig och klagade på ont i halsen så jag valde att ha honom hemma idag. Vi hade med andra ord kunnat sova längre men det visste jag ju inte då!
 
Energin hos den lille herrn är det då verkligen inget fel på. Puh! Jag tog med barnen till lekparken efter lunch och så var vi där tills Marcus kom från jobbet. Det är så skönt att han slutade tidigt idag efter tre intensiva dagar när han jobbat länge och jag har varit iväg på två kvällar. I förrgår HLR-kurs och igår föräldramöte på Max förskola. Max verkar inte så förkyld så hoppas det inte blir nåt mer än att han har lite känningar.
 
Visst är det en skön förlängning av sommaren vi har? Perfekt år att vara föräldraledig med andra ord!
 
Nu vaknar Ebbisen! Gaaaah.... trodde hon skulle sova längre för hon var vaken fyra timmar men inte fröken "vaknasnabbt" inte ;)
 




Ebba 8 månader

2013-09-04 22:06:46 ,   Ebba
 
 
Oj oj oj de börjar bli många bilder i dessa månadsinlägg.
 
Igår blev Ebba 8 månader. Hon är en glad och charmig tjej. I alla fall på dagarna. Hi hi.... hon kommer kanske alltid vara vårt lilla nattmonster. Fortfarande är hon lite restriktiv mot andra människor. Alla är väldigt roliga när man får vara i mammas eller pappas famn men man ska helst stanna där.
 
Hon har börjat gosa med mitt hår när hon är i min famn vilket är supermysigt. Hon gillar hår vilket jag ju nämnt tidigare. Framförallt att rycka andra i håret. Särskilt andra barn. Max brukar lägga sig framför henne och hon rycker honom i håret och biter honom i ansiktet och han bara skrattar. Apropå bita så är Ebbisen fortfarande fröken tandlös. Inte en endaste liten tand har hon!
 
Hon älskar Max. Hon kan bara titta på honom och börja skratta. Det är så fascinerande. Igår hade de inte setts på hela dagen och när Max kom hem och hon satt och tittade när han lekte och grejade så skrattade hon så fort han tittade på henne. Snacka om beundran och syskonkärlek!
 
För en månad sen skrev jag om att hon inte kunde krypa än utan står i krypställning. Det är likadant nu men hon har lärt sig att ta sig upp till sittande från liggande på mage så hon är mycket mer rörlig nu fast hon inte tar sig framåt.
 
Lilla damen tycker om att äta. Så här brukar en vanlig dag se ut (cirkatider):
 
9.00 Gröt
12.00 Lunch
15.00 Yoghurt med fruktpuré och smörgås eller gröt
18.00 Middag
19.30 Välling
 
Hon ammas på natten, morgonen och någon/några gånger under dagen. Just nu är amningen mest en mysig stund och inte i syfte att mätta henne. Nu när den är så prestationsfri så älskar jag den och hoppas vi kan fortsätta tills hon är ett år.
 
Att få henne att somna är det stora problemet nu tycker jag. Hon vill inte somna i vagnen utan skriker bara om vi lägger henne ner där eller om hon sitter där och blir för trött. Enda sättet att få henne att somna är i famnen vilket är väldigt frustrerande och tröttsamt. Egentligen skulle man väl börja med nån metod men jag har inte lyckats hitta orken till det ännu. För några veckor sen hade vi en rutin att hon sov två gånger per dag men nu varierar det lite. Det beror på när hon vaknar på morgonen. Hon sover inga långa stunder på dagen. Totalt på en dag sover hon oftast 1-1,5 timme. Idag vaknade hon kl. 8 (senare än vanligt) och sov mellan 10.30-11.00 och 14.00-14.40 och sen var hon vaken till kl. 20!!
 
Hon "pratar" ganska mycket och gör olika sorters ljud. Mycket mamamamama blir det.
 
Mammas tjej... fortfarande ♥
 
Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,2 cm (2 månader)
20130320 5410 g 60,5 cm 39,7 cm (2,5 månader)
20130402 5680 g 61 cm 40 cm (3 månader)
20130503 6290 g 64 cm 41 cm (4 månader)
20130614 7040 g 65 cm 42,5 cm (5 månader och 1,5 vecka)
20130716 7660 g, 67 cm, 43 cm (6,5 månad)
20130807 7990 g, 68 cm, 44 cm (7 månader)
20130904 8420 g, 70 cm, 44,6 cm (8 månader)
 




Invigd

2013-09-04 11:44:00 ,   Ebba
 
Häromdan kom sittdynan från Brands for kids. Älskar den! Mönstret från Elodie Details är ju så fint. Mjuk och skön ser den också ut att vara. Jag blev avundsjuk på Ebbis för jag ville också sitta där på mjuka dynan. Hon dolde dock sin glädje bra för hon skrek i en kvart av trötthet innan jag fick vagga henne till sömns och sen lägga ner henne i vagnen. Men jag är säker på att hon då sov alldeles extra gott på den mjuka fina dynan. I alla den kvarten som sömnen varade....
 




Kunskaper man inte vill använda

2013-09-04 10:37:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Molnigt här men nu börjar solen spricka igenom så hoppas på en fin dag. Bvc-besök, bytardagsplanering och föräldramöte står på agendan idag. Och emellan det ska barnen, hemmet och matlagning hinnas med.

Igårkväll var jag och hade HLR-kurs med mina kollegor. Kunskaper om HLR är kunskaper man hoppas att man aldrig behöver använda men de är ändå något av de viktigaste kunskaperna som finns eftersom de kan rädda liv. Det var skönt och kul att komma iväg en stund. Blev sugen på att börja jobba igen men sen när jag kom hem och Ebba som somnat med vaknat ledsen blev lugn i min famn och gosade med mitt hår så kände jag att jag inte är redo att börja jobba än. Skönt att det är ett halvår kvar att vara hemma samtidigt som jag är säker på att jag kommer tycka det är kul att börja jobba då. Allt har sin tid.
 
Resten av kvällen var inte lika gosig då hon skrek om vartannat och hade svårt att komma till ro. Klockan var över midnatt när hon somnade ordentligt. Då sov hon otroligt nog till klockan 6 imorse. Hon och jag sov i Max säng som är 1,20 bred. Jag tror att jag bara fick 20 cm av den bredden för hon bredde ut sig på alla möjliga sätt och när hon väl somnat så ville jag inte väcka henne utan låg tryckt mot sängens kant med hennes fot i ryggen. Inte konstigt att jag är lite öm i kroppen idag.
 
Dags att masa mig upp ur soffan och röja köket innan lilla fröken vaknar och vi ska gå till bvc!
 
KRAM
 
Ebba blev 8 månader igår och jag hoppas jag hinner få upp ett 8-månadersinlägg ikväll. Det beror lite på huruvida Ebbisen vill sova eller inte.
 




Kontraster

2013-09-03 13:54:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
För en månad sen var vi i Båstad (klick klick för att se bilder därifrån) och det var 30 grader varmt ute. Nu är vi är hemma och hanterar höstens första förkylning. Idag är Ebba bättre än igår då hon hade 38,6 i feber på eftermiddan och var riktigt besvärad av förkylningen. Hon hade lite temp imorse men när jag tempade igen för en stund sen var hon feberfri. 
 
Men apropå kontrasterna att ligga vid en pool för en månad sen och nu förbruka väldigt mycket näsdukar för att torka Ebbas näsa så lider det ingen nöd på mig just nu då Ebba sover, Marcus jobbar och Max är hos sin farfar. Jag ska dricka en kopp te och äta en getostmacka.
 
Det lär dock lida nöd på mig om några dagar när den hemska förkylningen antagligen tagit mig i sitt grepp.
 
 
 
En kvart senare: Det lät lite väl idylliskt med det där att Ebba sover och jag ska äta goda mackor och dricka te, eller hur? Ebba vaknade såklart. Fick henne att somna om.
 
Äta fort och förbereda inför HLR-kursen på jobbet ikväll.




Måndagssjuka

2013-09-02 13:31:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Nu bloggar jag från lekparken. Max har fullt upp med att gräva och greja och Ebba sover i vagnen.

Inatt har jag typ inte sovit nåt. Först var det åska och störtregn som höll mig vaken och sen var det Ebba som vaknade varje kvart. Hon har blivit förkyld och har lite feber. Dumma höstbaciller!! Hoppas det är en endagarsgrej men det är väl inte så troligt.

Idag känns det verkligen som höst. Blåser och är kyliga vindar. Jackorna är på.









Och så var det KappAhls tur....

2013-09-02 09:01:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Finfina saker som Ebba skulle älska.... eller... kanske som jag skulle älska... till Ebba.
 
 
 
 




Regnig utflykt

2013-09-01 21:30:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Orkar inte upprepa att helg går så fort.... men den gör verkligen det.... ooops där upprepade jag mig i alla fall ;)
 
En mysig helg med sovmorgon åt mig. Min man är verkligen grym på att ge mig sovmorgon. Fast de senaste nätterna har inte varit så roliga så han vågar inte annat för jag blir inte trevlig om jag inte får sova. Ebba däremot hon är glad på dagarna oavsett hur hon sover på nätterna. Orättvist :).
 
Idag skulle jag och Max egentligen gått på cirkus men den blev inställd tråkigt nog. Då passade vi på att åka på utflykt hela familjen. Finns en sjöpark på orten bredvid som vi inte besökt ännu. Så vi åkte dit. Vi hann vara där en kvart innan det började ösregna..... typiskt nog! Max åt matsäcken i bilen istället. Men barnen hann gräva en liten stund i sanden i alla fall. Vi får åka dit fler gånger helt enkelt.
 
 
Nu sover barnen och jag har förberett mig inför HLR-utbildning som jag ska hålla med mina kollegor på tisdag. Man får så sjukt ont i handlederna av att träna på dockan. AJ!
 
Så bladdrigt detta inlägg blev men summa summarum har vi haft en bra helg =).
 
KRAM