Ur funktion

2010-05-31 22:24:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag såg fram emot att läsa en massa blogginlägg och skriva kommentarer men så går det ej att kommentera på blogg.se-bloggar. Störande =(.

Ni kan ju antagligen inte kommentera här heller så är väl ingen idé att fråga om fler har samma problem =).

Slänger in två bilder på min prins från idag så har ni i alla fall nåt att titta på.



Max och Marcus har varit ute och cyklat flera gånger idag.



Ikväll har Max lekt på balkongen




Pall

2010-05-31 21:51:44 ,   Allmänt/Vardagsliv

”Jag tävlar hos Familjen Korb om ett Prinsessa eller Prinspall från Bonde of Sweden, tävla HÄR du också!”





Måndag 31 maj

2010-05-31 18:41:49 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att:

- solen skiner och det är 20 grader ute
- jag har fått sitta på balkongen och läsa i 1,5 timme på eftermiddan
- jag fyller år på torsdag =)
- Max inte är särskilt påverkad av sina svinkoppor
- det är Top Model på tv idag
- jag har sökt ett jobb idag
- vi har cyklat hela familjen. Det var mysigt!
- världens mysigaste pojkar är mina <3


Fler måndagslistor hittar du här.




Ni som är känsliga behöver inte titta....

2010-05-31 18:35:37 ,   Max
...men här kommer en bild på Max svinkoppor. Han har även en liten på andra armen.





Svinkoppor

2010-05-31 13:53:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har svinkoppor konstaterade bvc-sköterskan så nu blir det antibiotika i 10 dagar. Vi har gett första dosen med spruta. Han spottade ut det mesta. Tips på hur man ska ge? Jag funderar på att lägga på sked och sen lite yoghurt över. Får testa det ikväll. 3 ggr om dagen ska han få.

Tur i oturen så sitter ju kopporna runt armhålan och om han har långärmad tröja på sig så smittar han inte. Bvc-sköterskan sa att det inte är några problem för honom att vara ute och leka med andra barn. Bara vi har sett till att han har tvättat händerna ordentligt innan ifall han har rört vid kopporna. Det känns skönt för det är inte lätt att isolera honom här inne.

Får hoppas på att Marcus och jag inte får det. Jag har nog inte varit så noga med handhygienen efter att jag rört vid kopporna för jag trodde ju det var ett sår. Men nu ska vi bli noggranna!

Och förresten så älskar Max att åka cykel =). Vi tog en familjecykeltur till bvc.




När solen skiner....

2010-05-31 09:57:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
...är det inte helt fel att vara arbetslös och ha en föräldraledig man ;).

Just nu är Marcus iväg och hämtar sin cykel. Jag gissar på att det blir en del cyklande framöver. Får hoppas att Max tycker det är roligt!

Idag ska jag veckohandla, söka jobb och försöka njuta av solen. Vi har även tid på bvc vid 12 för att titta på Max sår och utslag. Såret ser inte lika infekterat ut idag men lika bra att kolla upp det i alla fall.

Hoppas ni också har sol idag =)




Utslag och sår

2010-05-30 20:47:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har fått något typ av sår på undersidan av ena överarmen. Upptäckte det för några dagar sen och det blir inte mindre eller bättre. Det är typ en centimeter brett och alldeles rött. Ser nästan ut som en riktigt stor blåsa. Dessutom har vi sett idag att det är flera mindre utslag runt om som också är som blåsor där själva blåsan "ramlat av". Är även en på den andra armen och en i armhålan (jag såg igår att det var prickar men trodde det var eksem men de ser annorlunda ut idag). Blir ett samtal till bvc imorn för såret ser infekterat ut. Jag har smörjt med aloe vera och hoppas det lindras lite då. Funderar på om det kan vara vattkoppor, men han verkar ju inte lida av dem och kliar inte på dem vad jag kan se.




Min mors dag

2010-05-30 20:37:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min mors dag i bilder



Orsaken till att jag blir firad på mors dag = Max såklart =). Mammas älskling <3



Min mors dag present. Ljuslyktor till balkongbordet.



Jag har invigt min rosa jeans från Ellos som kom häromdan



Vi har ätit grillat hos svärföräldrarna



Och nu sitter jag på balkongen och surfar =)




Mors dag!

2010-05-30 13:59:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja självklart måste jag nämna att det är Mors dag idag!

Min andra mors dag sen jag blev mamma. Mysigt =)!

Nu ska jag bege mig till svärföräldrarna där vi ska grilla och kanske fira oss mödrar lite grann.... kan man ju hoppas på!

Jag fick en väldigt bra början på mors dag idag då Max sov till 8.50 imorse. Snacka om att jag blev chockad när jag vaknade och Max inte låg i vår säng och det var alldeles tyst. Jag trodde han slutat andats så sprang in till hans rum och då stod han i sin säng och log mot mig.

En kram till er alla mammor där ute och en till min egen mamma också (som befinner sig ungefär 25 mil härifrån idag)!





Balkongfint och Eurovision

2010-05-30 13:50:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår städade jag och Max på balkongen och ställde ut de nya balkongmöblerna. Blev fint och mysigt! Max ägnade sig dock mest åt sin stol som han torkade på med en trasa medan jag skötte resten.




Det tråkiga med balkongen är att vi måste ha en del andra saker där som ex. grillen och Max traktor. Det ser ju lite tråkigt ut. Men huvudsaken är att vi kan sitta där ute. Igårkväll var Marcus iväg och spelade och sjöng och då satt jag och Max ute på balkongen och njöt av kvällssolen. Härligt! Ösregnade en stund i början av kvällen men sen blev det strålande sol.

Strax innan 21 kom M och H hit och vi tittade på Eurovision songcontest (Marcus kom hem vid 21.30 så han missade början). Enligt tradition så satte vi poäng på alla bidrag och enligt oss skulle Danmark ha vunnit. Men Tyskland var helt okej den också så det var en bra vinnare.





Plaststolen

2010-05-29 12:08:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit på loppis på förmiddan och sen handlade vi lite på ICA. Köpte även en liten plaststol till Max på leksaksaffären att ha på balkongen. Han älskar den! Han älskar den så mycket att han grät hela vägen hem för att han såg den i bagageluckan och han inte fick ha den. Han grät dessutom hela vägen från bilen och in i lägenheten för att han ville leka med den direkt.

Det är inte lätt att vara liten och inte riktigt förstå vad snart och sen betyder. Eller snarare inte vill förstå.




Klädhängare

2010-05-29 10:11:37 ,   Inredning/Hemma hos oss
Denna klädhängare köpte vi på Babyproffsen. Fin att ha Max ytterkläder på i hallen!





Mot sängen....

2010-05-28 23:57:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tränade till Platt mage stark rygg ikväll igen. Känner mig väldigt duktig =). Duschade efteråt och sen har jag suttit i soffan hela kvällen och slötittat på film. Marcus har sovit till och från. Första veckan som pappaledig tog visst på krafterna!

Nu är det läggdags!

Godnatt på er! =)




En shoppingdag med tur

2010-05-28 18:44:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det gick jättebra att fota Max. Fotografen behövde inte ta så många kort för han log stort och var nöjd =). När vi kom till babyproffsen var det lite kö så då sprang Max runt och tittade på alla roliga saker. Jag gick och torkade honom på hakan hela tiden för att han inte skulle få dregel på t-shirten.



Efter fotograferingen åkte vi till IKEA och fikade. Det är ju himmelriket att fika där! Allt detta för 42 kr:



Kaffe, te, chokladmousse, cheesecake med jordgubbar, wienerbröd och kanelbulle.



Herr kanelbulle!

Vi lyckades även fynda! Vi är på jakt efter balkongmöbler men hade typ gett upp eftersom vi vill ge max 500:- för ett set med bord och stolar och det verkade vara kört. Men så såg vi att de hade ett billigt set på IKEA där bordet kostade 159:- och stolarna 120:/styck. Tyvärr var borden slut och de skulle inte få in några fler, men då fick vi köpa visningsexet för 95:-. Gissa om vi blev glada! Så nu har vi nya balkongmöbler. Vi har ingen stor balkong så blir alldeles lagom med detta set:



Sen hade vi tur igen! Vi skulle till köpcentret och det var massor av bilar på parkeringen men vi lyckades få en plats precis vid ingången för att en bil åkte när vi passerade där. Och sen hade vi tur återigen! Jag har varit på jakt efter en vanlig enkel grå munkjacka men de är ju så dyra överallt men så gick vi in på cubus och vad hade de där? Jo en grå munkjacka för 149:-. Perfekt!

En shoppingtur med tur hade vi idag helt enkelt =)




Converse

2010-05-28 12:17:32 ,   Mode/Kläder



De är inte äkta utan kopior, men snygga ändå =). Min mamma köpte ett par och då blev jag så sugen jag me.




Shoppingdag

2010-05-28 12:08:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag är det shoppingdag!

Vi har varit iväg på förmiddan och köpt cykel till Marcus samt barnsits och hjälm till Max och hjälm till mig (jag har redan en cykel och Marcus har en hjälm om ni undrade). Så nu är vi redo för sommarutflykter! Vi har inte fått hem cykeln och barnsitsen än så det blir inte cykelpremiär idag men snart hoppas jag.  Har ni hjälm när ni cyklar? Jag brukar inte ha det men jag vill ha det. Vill vara en bra förebild samt självklart skydda mitt huvud. Genom mitt tidigare jobb som personlig assistent har jag sett vad som kan hända om man inte har hjälm och det önskar jag ingen!



suddig hemsk bild på mig i min nya snygga hjälm

I eftermiddag ska vi åka till Babyproffsen och fota Max. Det är stjärnstudio som är där och fotar och vi har varit på sådant tidigare. Se här. Sen blir det nog lite shopping fast inte så mycket. Men ett skärp behöver jag!





=(

2010-05-27 23:16:11 ,   Populärkultur

Jag är inget vidare fan av Anna Bergendahl och jag tyckte nog det var närmast skandal att hon vann svenska melodifestivalen men självklart känns det riktigt pissigt att vi inte får vara med i finalen på lördag =(.

Nu är det godnatt här!





Ovanligt!

2010-05-27 22:39:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår gjorde jag något som jag inte gjort på länge. Det är verkligen ovanligt för att vara mig.

Jag tränade!

Japp, kors i taket =).

Tränade till en av mina träningsdvder som heter Platt mage stark rygg. Jag pratade med min kompis E igår och vi bestämde att vi ska gå på sommargympa. Och eftersom det är tre år sen jag tränade regelbundet så insåg jag att det är bäst att jag förbereder mig lite.

Jag valde dock ett lite olämpligt tillfälle att träna på för Max hade inte somnat ännu och tyckte det jag gjorde var väldigt spännande. Marcus hade fullt upp med att försöka hålla honom ifrån mig.

Under stretchingen fick han vara med.





Huvudvärk

2010-05-27 14:49:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja huvudvärk idag igen. Är så trött på detta. Suck!! Finns liksom inget som hjälper heller.




Gungkungen!

2010-05-27 09:47:24 ,   Max





Gomorron sol!

2010-05-27 09:42:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag skiner solen =). Hoppas det fortsätter så.

Max vaknade 6.30 imorse men somnade om efter ett tag på min kudde. Det var lite trångt men det var det värt för att få sova en stund till. Vi sov till strax efter 8.

Jag sitter och äter frukost och Marcus diskar. Bra att ha en hemmaman som vet var hans plats är ;) Hi hi.....

Vi ska strax ge oss iväg till Marcus föräldrar och träffa Marcus syster och lille N som är på besök (jag kanske förvirrar er eftersom Max har två kusiner jag kallar för N. Min brorsdotter N och Marcus systerson N, men båda namnen börjar helt enkelt på N).

Senare idag ska jag berätta om något ovanligt jag gjorde igår. Något jag inte gjort på väldigt väldigt länge..... flera år för att vara exakt. Mer om det sen!

Hoppas ni får en härlig dag!




Max på grönbete

2010-05-26 22:30:39 ,   Max







Grillning pågår!

2010-05-26 18:04:16 ,   Mat och annat gott
Vi håller på att grillar hamburgare. Hoppas på att det blir smaskens =).

Vi hoppas också att vi inte blir vräkta för det ryker lite väl mycket om grillen (vi har den dock inte på balkongen).




Mysigt att vara hemma tillsammans

2010-05-26 15:52:37 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Ja det är ganska mysigt att vara hemma tillsammans =). Även om dagarna går saktare på nåt sätt. Men det är ju för att det är ju inte lika mycket att göra här hemma och med Max när man är två som delar på det. Vi blir dock lite lata.

 

Nu är det gården som gäller för solen skiner =). Max och Marcus har redan gått ut men det ryckte lite i min bloggnerv så var tvungen att kika in här först!

 

Jag har lyckats fixa oss en köksrenovering idag. Får se när det blir bara men de skulle iaf ställa oss i kö till det. Har dock inga förhoppningar om att det ska ske inom en snar framtid... men kanske innan vi flyttar härifrån i alla fall!

 

Nej, gården och sandlådan here I come!





Onsdagförmiddag

2010-05-26 11:04:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det regnade konstant hela dagen igår men nu verkar det lugnt ute. Dock ganska grått och trist!

Marcus och Max är ute och promenerar och jag har precis pratat med a-kassan. Ska ge mig iväg sen och posta anmälan till dem.

Vi har inte så mycket planerat idag men hoppas det är uppehåll i eftermiddag så det blir lite utelek.




Eurovision songcontest?

2010-05-25 18:17:50 ,   Populärkultur
Ska ni se semifinalen i Eurovision songcontest ikväll?

Läste på aftonbladet att kvällens tävling är rena sömnmedlet. Så jag kanske tittar på Desperate Housewives istället. Man kan ju alltid zappa =)




Sökt jobb!

2010-05-25 16:50:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag sökt tre jobb och dessutom försökt förstå mig på a-kassans blankett. Har efter mycket om och men dessutom hittat ett telefonnummer till dem men jag hann inte ringa innan de stängde så det får bli morgondagens uppgift =).

Marcus och Max har åkt iväg en sväng och jag ska snart börja med middagen.

Skönt att vara själv hemma =).




Spenatsoppa och fruktsallad

2010-05-25 14:48:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag har precis ätit spenatsoppa till lunch. Recept finns här. Det var ok! Inte någon jättesmakupplevelse men bra vardagslunch.



Vi hade roligt i badet men blev trötta alla tre efteråt. Max åt som en häst då vi kom hem. Det tar på krafterna att bada =). Han somnade inte förrän 14 och sover nu också.

Jag sitter och smaskar i mig fruktsallad med grädde =). Ska försöka kontakta min a-kassa men verkar inte vara det lättaste då inget telefonnummer finns på deras hemsida utan jag måste maila. Alltid enklare att ringa tycker jag!





Vad har hänt?

2010-05-25 10:22:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja, jag undrar vad det är som är fel?!

Max vaknade 7 imorse MEN somnade om vid 7.30 och sov till 9. Väldigt ovanligt. Vi var tvungna att ta tempen på honom för att utesluta att han har feber.

Perfekt att han sov i alla fall för vi ska strax ge oss iväg till badhuset och då är det ju bra om man är utvilad.

I eftermiddag blir det att ta tag i lite fler jobbansökningar för mig och samtal till a-kassan om vilka papper som ska skickas in. Bäst att kolla på en gång så att man inte får komplettera i all evighet.




Smultronbyn

2010-05-24 22:51:55 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

”Jag tävlar inne hos Edvinsmamma om fina leksaker från Smultronbyn. Tävla HÄR du med!





En liten sabotör

2010-05-24 22:33:13 ,   Max
Vi har en liten sabotör här i vårt hem. Söt är han, men sabotör ändå.

Jag har bakat bröd ikväll. Ett filmjölksbröd med massa nyttigheter i som jag köpt hem: havrekross, vetekross, vetekli, linfrön.....

Det skulle gräddas längst ner i ugnen på 150 grader i 1,5 timme. Det är här sabotören kommer in. Han har utan vår åsyn ändrat graderna på ugnen under brödets gräddning så temperaturen var 225 grader och dessutom satt på grillfunktionen.

Kan meddela att brödet inte blev så bra. Som tur var upptäckte jag det i alla fall innan 1,5 timme hade gått så hann ta ut det. Det är väldigt mörkt på ovansidan. Dock lite för kletigt inuti. Jag skulle låtit det stått kvar en stund till men lätt att vara efterklok.

Den söta sabotören:



Bild från i lördags då vi firade min faster






Avslappnande

2010-05-24 17:56:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är riktigt avslappnande att vara hemma både Marcus och jag. Så avslappnande att jag har haft huvudvärk hela dagen. Förut satt vi i sandlådan både alla tre när Max grävde. Inte ofta man har tid eller rättare sagt tar sig tid för det så det var mysigt.

På förmiddan var jag på arbetsförmedlingen och det gick bra. Pratade med en trevlig arbetsförmedlare och jag ska tillbaks till henne nästa fredag då vi ska göra en handlingsplan för mig.

Vi har varit och veckohandlat på ICA Maxi på eftermiddan. Alldeles nyss gick jag till Netto med Max i vagnen. Skulle köpa vindruvor och lite annat som var billigt. När jag skulle betala upptäckte jag att jag bara hade icakortet med mig. Jag fick lämna påsen med varor, gå hem med Max och cykla tillbaks och betala. Inte lätt att tänka på allt när man har huvudvärk =).




Sommarkläder wanted

2010-05-24 13:32:08 ,   Mode/Kläder
Å vad härligt det är att klä sig i sommarkläder!

Är trött på jeans och andra långbyxor nu.

Ge oss värmen tillbaks... NU!! Det är visserligen sol idag men inte så varmt.






Bilder från i lördags då det var varmt och skönt




Måndag 24 maj

2010-05-24 13:25:14 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att....

- jag har de bästa två pojkarna i mitt liv
- vi sovit bra inatt alla tre och vaknade utvilade 7.30 imorse
- solen skiner
- vi har haft en härlig helg
- det gick bra att skriva in sig på arbetsförmedlingen och jag fick en trevlig arbetsförmedlare
- Marcus är pappaledig med Max
- jag inte behöver veckohandla själv idag
- vi ska åka och bada imorgon



Vad är du glad för? Haka på Jennyns måndagslista här.




Spännande måndagmorgon

2010-05-24 09:24:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har det väldigt spännande just nu. Han står och kikar ut genom köksfönstret för där utanför är det en lyftkran som fraktats hit på lastbil. Väldigt spännande. Marcus och jag var ungefär lika fascinerade.

Jag har precis pratat med försäkringskassan för de har fel inkomstuppgift på Marcus (som beräknades för ett år sen). Som tur är har han tjänat mer än de uppgifter de har så hans ersättning borde höjas lite och det tackar vi för =).

Nu är det snart dags för mig att bege mig till arbetsförmedlingen. Jag vet dock inte när de öppnar.....

uppdatering: nu vet jag när de öppnar. Frågade en kompis!




Bebissugen och grillat!

2010-05-23 21:23:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Känns inte som söndagkväll eftersom Marcus inte ska jobba imorgon. Kommer ta ett tag att vänja sig vid att han inte ska iväg.

Jag ligger på soffan och kikar runt här på nätet och är lite vemodig över att min mammaledighet är över och att Max blivit så stor. Nästan så att jag blir bebissugen. Synd bara att jag har skräck inför tanken att vara gravid igen så det får nog vänta ett tag till. Jag får leva på minnena av Max som bebis =).

Imorgon blir det att besöka arbetsförmedlingen och skriva in sig. Segt!

Vi har haft en bra dag och en god kväll. Åt väldigt gott grillat kött hos mina föräldrar. Vädret var dock inte på topp men vi grillade med gasolgrill på deras altan så det gick bra ändå.

Här kommer en solig och somrig grillbild från förra lördagen:








Firande

2010-05-23 17:49:46 ,   Allmänt/Vardagsliv

Igår firade vi min faster som fyllde år och idag firar vi min bror M som fyller år!

Grillat står på menyn =).





Vaknaklocka!

2010-05-23 11:30:38 ,   Max
Jag förstår inte hur Max kan vara så pigg på morgonen. Från att ha sovit som en stock till att vara klarvaken och klättra runt som en tok i vår säng. Puh.....

Själv ligger man halvdöd och vill inget hellre än att sova vidare.

Imorse vaknade han 7.15 fast han somnat efter 21.30 igår. Det är som att han har ett inbyggt alarm som alarmerar när det är morgon oavsett när han somnat på kvällen. Som en vaknaklocka. Denna vaknaklocka orsakade dock att han varit trött på förmiddan och ligger och sover nu. Jag hoppas på att han sover i två timmar och vaknar pigg och glad sen.

Jag har ingen vaknaklocka men däremot en fint fungerande sovklocka ;).

Igår tog jag lite bilder på Max när han klättrade runt och busade i vår säng medan Marcus och jag ville sova vidare.











Dagen i bilder

2010-05-22 22:55:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagen får summeras med två bilder!





= mätt i magen

Återkommer imorn för nu är det godnatt! =)





Effektiv

2010-05-22 10:25:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag känner mig otroligt effektiv för att vara lördagförmiddag. Jag har dammat, dammsugit och torkat golven innan kl. 10!

Nu ska vi ut på en liten promenad.




Tvåbarnsmamma

2010-05-21 20:50:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags var jag och Max hemma hos mina föräldrar och var barnvakt åt min brorsdotter N. Det var lite hektiskt att vara tvåbarnsmamma för en stund men mysigt hade vi. Mamma tyckte dock det var lite kaotiskt inne när hon kom hem från jobbet. N hade tydligen sagt sedan att det var Max som stökat till =)!



Jag och N tittar i en bok



Max poserar på pallen med gräsfläckar på byxorna och ketchup på tröjan

Efter barnvaktsstunden åkte jag och Max och hämtade Marcus på jobbet. Nu ska han inte tillbaks dit på 3,5 månad! När vi kom hem blev det lek på gården innan mat. Och efter maten åkte Marcus iväg för att öva inför bröllopet han ska spela på imorgon.

Max och jag har lekt på hans rum och det var så mysigt. Nu sover han och Marcus har kommit hem igen.

Jag sitter i soffan med ansiktsmask och äter chips och dricker cola. Sämre kan man ha det =). Sen ska vi äta vaniljpannacotta med blåbär för att fira Marcus pappaledighet och ... ja kanske sörja min mammaledighet!




Desperate Housewives

2010-05-21 12:31:57 ,   Populärkultur
Just nu är det första avsnittet av Desperate Housewives på kanal 5. Härligt med repriser =)




Fika och shopping

2010-05-21 12:22:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har fikat med M. Max fick en ostfralla och jag en morotskaka. Smaskigt var det =)



.

Sen blev det lite shopping på Lindex. Hade en kupong på 25% på ett helt köp så passade på att köpa sånt som jag tittat på flera gånger och tänkt köpa. Tur att jag väntade! Dessutom tur att M var med för jag hade ingen barnvagn med mig och Max sprang runt på Lindex och "kände" på alla kläder.




Blev ett linne och strumpor (fick slänga två par imorse för det var hål i så behövde verkligen nya) till mig och en tröja, t-shirt, linne och shorts till Max.

Nu är vi i alla fall redo för sommaren klädmässigt!




Sista dagen som mammaledig

2010-05-21 09:32:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det skulle nog kännas konstigare om det var så att jag skulle börja jobba på måndag men jag ska ju till arbetsförmedlingen men det känns ändå lite i hjärtat att detta är sista dagen som mammaledig. Det har ju varit min sysselsättning i snart 1 år och 8 månader.

Detta är alltså sista dagen på sista veckan då det bara är Max och jag på dagarna. Och denna vecka har det nästan varit Max och jag hela dygnet känns det som för Marcus har jobbat länge på dagarna. Men det är ju ingen fara för vi lär väl få en överdos av varandra sen =).

Det var en ledsen Max som vinkade till sin pappa imorse. Han grät i tio minuter efter att Marcus cyklat iväg och han gick runt här hemma och vinkade. Då kändes det bra att det blir mer tid för pappa och son fr o m med imorgon. Jag tror att Max var extra känslig idag för de hann bara ses en timme igår och två timmar i onsdags. Han säger pappa typ hela dagarna och han har även börjat säga något som liknar jobba. Oftast låter det som bobba men igår sa han jobba. Det var när vi åkte hem på eftermiddan från vår lekdejt. Då hörde jag att han i baksätet sa: Pappa (paus) jobba.

gulligt =)

Men efter kl. 16.30 idag behöver han inte säga pappa och jobba i samma mening igen förrän den 6 september!




När det åskar...

2010-05-21 09:20:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll åskade det i flera timmar så vi drog ur både bredbandet, telefon och teven här hemma. Konstig känsla. Men jag kan konstatera att när det åskar får man en hel del annat gjort. Tvätten blev sorterad, sovrummet blev dammat och en hel del blev undanplockat. Tack åskan!

Lugnt och skönt hade jag det också. Var bara regnet som hördes. Max sov och Marcus var iväg och övade inför ett bröllop han ska spela på imorgon.





Playdate och värme!

2010-05-20 17:52:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är så klibbigt och varmt ute så man orkar knappt vara ute! Men visst är det typiskt oss svenskar att vi klagar så fruktansvärt nu när värmen äntligen kommit?! Fy på mig..... ;)

Vi har haft en jättemysig eftermiddag tillsammans med Mamma Russin och Stina. Var roligt att träffas! Stina är ett riktigt charmtroll =). Vi var både inne och ute och lekte. Typiskt nog glömde jag ta fram kameran och fota något.

När vi kom hem mötte vi Marcus i dörren. Han skulle iväg på en grej på jobbet. Max och jag stannade ute och lekte lite med barnen som var ute men det blev inte så långvarigt för det var så varmt. Det blir som en gryta här på gården. En kokande gryta!

Nu ska jag ställa mig och laga spagetti och köttfärssås. Känner mig inte särskilt inspirerad men vi måste ju äta något!




Morgonmys

2010-05-20 09:48:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade strax före 6 imorse precis när Marcus skulle åka till jobbet. Vi vinkade till Marcus och sen la vi oss och somna om och vaknade en timme senare. Har sen myst lite till Vakna med the voice på tv och jag har dammsugit. Blir så mycket sand i hallen denna årstid. För en stund sen tittade vi på ett litet filmklipp här på datorn från igår då vi tittade på tåg. Max ville se det om och om igen. Tror vi tittade 10 gånger och sen ville jag inte mer. Då blev han jätteledsen men nu står han i fönstret och tittar på bilar istället så han verkar ha kommit över det.

Blir snart en promenad och i eftermiddag åker vi och träffar Mamma Russin och Stina!




Tågtittare

2010-05-19 22:36:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags tog vi en promenad till apoteket och på vägen dit stannade vi på tågstationen och tittade efter tåg. Först kom det inget och Max tittade och tittade åt båda hållen. Men till slut så kom det ett tåg och Max blev superlycklig. Han hoppade upp och ner i vagnen, gapade och pekade på tåget. Han älskar tåg! Vi väntade sedan till tåget åkte igen så att han fick vinka till det.



Det var jättevarmt ute och efter en stund kikade även solen fram så Max behövde bara ha t-shirt på sig.



På bilden försöker han få mig att sjunga imse vimse spindel

När vi kom tillbaks till gården var vi ute och lekte i över en timme. Marcus kom hem från jobbet strax före 18 och sen åkte jag iväg på symöte. Kom hem för ca en timme sen!

Nu är det snart läggdags för mig!




Fruktsallad med grädde

2010-05-19 15:30:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag sitter och fikar lite fruktsallad med grädde och lyssnar på musik. Han har sovit i två timmar och jag lyckades somna en stund jag också =). Nu ska vi strax gå ut och leka på gården och eventuellt gå till apoteket och köpa solskyddsfaktor till Max. Känns som det är bra att ha det hemma nu när sommaren är på ingång.




Busig kille

2010-05-19 13:28:29 ,   Max
Busiga Max showar i söndags på min pappas grillfest. Jag skrev ju att jag skulle visa bilder därifrån men det blir nog inte så men här kommer ju en på Max i alla fall =).







Skön natt

2010-05-19 13:18:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
När man som småbarnsmamma skriver att man haft en skön natt innebär det att man sovit gott och inget annat ;).

Vi vaknade hela familjen vid 7.30 imorse. Jag har inte vaknat på hela natten vilket typ aldrig sker så det var väldigt konstigt men skönt. Sen gav vi oss iväg samtidigt alla tre. Marcus till jobbet, Max till sin farmor och jag hämtade min mormor som jag skjutsade några mil till en klassåterträff.

Var riktigt skönt att sitta och köra bil och lyssna på radio.

För några år sen skulle jag nog inte klassa bilkörning, storhandling ensam eller tvättande i tvättstugan som avkoppling men nuförtiden är det så!




Solhatt!

2010-05-19 13:00:59 ,   Allmänt/Vardagsliv





Dags att sussa

2010-05-18 22:24:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja dags att sova nu. Men först ska jag få massage av Marcus. Jag har fortfarande spänningshuvudvärk till och från hela dagarna. Har pågått så sen i lördags. Är riktigt less på det! Det brukar dock hjälpa att han masserar.

Förmiddan imorn ska jag spendera i bil för jag ska skjutsa min mormor till en klassåterträff. Max får vara hos sin farmor undertiden.

Godnatt på er! Sussa sött =).




God Proviva

2010-05-18 22:00:48 ,   Mat och annat gott
Denna Provivasmak är väldigt god! Ett tips!





Ser tillbaka på dagen med bilder och ord

2010-05-18 21:12:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilket varmt väder vi har!! Helt otroligt =). Sommar helt plötsligt. Fast solen har ju iför sig lyst med sin frånvaro större delen av dagen men tittade fram på kvällen men vi hade 23 grader ute på eftermiddan (uppdatering 10 minuter senare: nu vräker regnet ner!).

Det var riktigt roligt att träffa Katja och Tuva idag. Vi träffades i en lekpark där vi pratade och lekte. Max lyckades snubbla på sandlådekanten två gånger och en av dem slog han ansiktet i sanden så det blödde lite ur näsan. Sen lyckades han ramla ner från en grej och slå en volt men det gick bra för han grät inte så länge. Han var lite otursförföljd idag! Det blir så när man är 1,5 år och har storhetsvansinne, det vill säga tror att man kan allt =). Max och Tuva bråkade mest om spadar och dylikt men lite ömsinta var de mot varandra. Max ville dock inte ha någon kram från henne men han matade henne med russin.



Det var första gången jag träffade någon som jag mött via bloggen. Kul att träffas på riktigt efter att ha läst varandras bloggar så länge. På torsdag är det dags att möta nästa bloggare för då ska jag och Max hem till Mamma Russin och Stina!

När Max och jag kom hem fick han bada eftersom han var riktigt svettig och sandig (han hade dock ingen sand i blöjan vilket Tuva hade för hon stoppade ner sand i sin egen blöja... hi hi....). Sen kom Marcus hem och vi bakade pizza. När vi ätit och diskat tog vi en promenad i det varma vädret.

Vi gick och köpte glass och jag provade Ben & Jerrys Peanut butter cookie dough. Den var absolut INTE värd 26:-. Den var god men absolut inte SÅ god. Vaniljsglassen i den smakade dessutom riktigt billig. Nej, den är inte att rekommendera. Och jag grämer mig över att jag köpte den för 26:- är ju ett halvt paket med Ben & Jerrys Halfbaked. Och den ÄR god!



Vi tittade även på bilar till Max glädje.



Sedan gick vi till bowlinghallen där bland annat min bror och mamma bowlande. Max sprang runt där så han blev alldeles svettig så när vi gick hem fick han sitta i t-shirt i vagnen.

Nu har Desperate Housewives redan börjat men jag ville gärna skriva klart detta men nu ska jag nog rikta uppmärksamheten mot teven.....

Oj... undra om någon orkade läsa hit ner! Räck upp handen tack!!

Hoppas er dag varit lika bra som vår.





Nyklippt

2010-05-18 12:08:23 ,   Max
Max i sin nya snaggade frisyr! Var inte lätt att få en bra bild på honom för han sitter ogärna still =).









Tisdag

2010-05-18 09:33:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja så var det morgon igen =)!

Max och jag ska strax gå ut en sväng. I eftermiddag ska vi åka och träffa Katja och Tuva för första gången. Ska bli roligt =). Hoppas bara på att det är uppehållsväder i eftermiddag.

Igår klippte jag Max och det blev nog lite väl kort men nu är han i alla fall sommarsnaggad! Han ser så pojkig ut varje gång han är nyklippt. Så söt så!

Hoppas ni får en härlig dag!




Tiden räcker inte till

2010-05-17 21:06:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade tänkt visa er lite bilder från släktens grillfest för min pappa igår men jag har en arbetsansökan att skriva som jag skjutit upp alldeles för länge nu så ska väl ta tag i det nu! Får se om jag hinner me några bilder sen eller så blir det imorn helt enkelt =).

Max och jag har varit ute i två timmar på eftermiddan. Var härligt! Sen blev det att gå in för att diska och laga mat innan Marcus kom hem från en 11 timmars arbetsdag.




Måndag 17 maj

2010-05-17 13:25:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är jag glad för att....

- solen skiner ute
- vi har veckohandlat på förmiddan och att vi därmed kan vara ute och leka i eftermiddag
- vi har haft en mysig helg
- Max har fått förskoleplats där vi ville
- Max sover just nu så att jag alldeles strax ska få lägga mig i soffan och vila bort min huvudvärk
- det är Top Model och Hollywoodfruar på tv ikväll ;)
- det är många barn på vår gård som Max kan leka med
- jag har fått förmånen att vara mammaledig i 1 år och 8 månader. En tid som jag alltid kommer att minnas =).
- jag ska få träffa min brorsdotter i helgen som kommer
- jag har fått en längtan efter att läsa böcker igen. Jag har alltid läst mycket men intresset försvann när Max föddes men nu är det på väg tillbaks.




Förskoleplats

2010-05-17 13:04:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi fått veta att Max fått plats på den förskola som vi önskat! JAAA =)

Så nu vet vi har han ska hålla hus i höst. Nu är det bara var jag ska ta vägen som är ett frågetecken?!




Sista veckan

2010-05-17 09:33:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Ja, då har min sista vecka som mammaledig börjat!

Känns vemodigt och väldigt konstigt att jag varit hemma med Max i nästan 1 år och 8 månader och vad mycket som har hänt under denna tid.

Max har under denna tid lärt sig MASSOR och gått upp 10 kg och blivit nästan 40 cm längre (och jag har gått ner 20 kilo från det han föddes... hi hi...)

Vi startar nu denna vecka med frukost och nu på förmiddan blir det även veckohandling.







Fortsätter...

2010-05-16 14:07:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Huvudvärken fortsätter.....

Om en timme ska vi åka iväg och ha överraskningsgrillfest för min pappa med släkten. Nu ligger jag i sängen och hoppas på att huvudet ska bli bättre....




Huvudvärk

2010-05-15 22:39:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har haft huvudvärk till och från hela dagen och just nu är det till!

Marcus ska massera min nacke snart och jag hoppas det är spänningar som orsakar huvudvärken så att den går över då.

Hoppas på att Max sover riktigt gott inatt för han somnade inte förrän strax före 22 ikväll. Det borde ju betyda en bra natt men ni med småbarn vet ju att så är ju inte alltid fallet för när man tror att det ska bli bra brukar det ju bli tvärtom.....

Men om jag nu skriver att jag inte tror att han kommer sova bra så kanske han gör det ;)!

Man får inte va dum!




Sommarkänsla

2010-05-15 22:22:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en härlig eftermiddag och kväll hos mina föräldrar. Det var 23 grader ute och blåste varma vindar. När pappa och mamma kom hem fick de champagne och så fick pappa klippa av bandet och därmed inviga sin boulebana. Sen bjöd vi på grillade kycklingfiléer med hemmagjord potatissallad och tzatziki. Var smaskigt =). Det gav verkligen sommarkänsla att vara ute i mammas och pappas trädgård och grilla. Jag ångrar att jag inte uppskattade hur fint det är där medan jag bodde mina 21 år där. Det är nu när jag blivit äldre jag uppskattar det.

Här kommer en bildbomb:





















Vad skulle jag in där och göra?

2010-05-15 14:30:19 ,   Mode/Kläder
Jag var och handla lite förut och drogs då mot Lindex. Jag skulle inte ha något egentligen MEN hittade en randig lång lite lössittande topp som jag var tvungen att ha. Såg framför mig att den kommer bli väldigt användbar framöver och jag hoppas jag hade rätt för jag köpte den =). Men ibland undrar jag vad jag skulle in där och göra... för har jag väl sett nåt jag vill ha så är det svårt att glömma det.

Ha ha varför kommer jag alltid på efteråt att jag skulle ha putsat spegeln innan jag fotade i den. Inte så snyggt med ett dregelstreck a lá Max mitt i håret på mig. Max rosa tandborste fick också vara med på bild!





Pasta med skaldjur och gremolata

2010-05-15 13:31:10 ,   Mat och annat gott
Receptet är lagom för två personer (tycker jag)


1 paket färsk pasta

Skaldjur (vi brukar ha ca 1 kilo (oskalade) räkor, eller en burk kräftstjärtar. Det går att ha vilka skaldjur som helst)

ca 25 g brynt smör

1 dl parmesanost (man kan ha "vanlig" ost också)


Gremolata:

1 dl persilja

Rivet skal av 1 citron

1-2 rivna vitlöksklyftor


Man kokar pastan och blandar sedan i allt annat. Är bra att förbereda det andra så att man kan blanda ihop allt snabbt och sedan servera direkt. Snabbt lagat och otroligt somrigt och gott =).





Solen!

2010-05-15 13:21:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu skiner solen!

Och varmt är det också.

Fantastiskt efter flera dagar med ständigt regn!




God mat och film

2010-05-15 11:19:59 ,   Allmänt/Vardagsliv

Pasta med räkor (recept kommer)


Chokladpannacotta med mango

 

Igårkväll åt vi gott här hemma. Som man så bör på fredagkvällar. Eftersom jag är hemma så mycket så känns det viktigt att markera när det är helg och vardag. Och maten är ju en bra markör!

 

Marcus och jag tittade sen på Släkten är värst som gick på tv. Jag har sett uppföljaren Familjen är värre flera gånger men jag hade aldrig sett den första filmen förut. Den var rolig.

 

Idag ska jag fixa lite inför att fira min pappa 50 år. Han och mamma kommer hem från Mallorca ikväll så Marcus och jag tänkte vara hemma hos dem då och grilla åt dem. Pappa ska även få öppna champagne och inviga sin boulebana.

 

Nu hoppas vi bara på att solen vill titta fram =).





Regn och fikadejt

2010-05-14 13:16:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag trotsade duggregnet på förmiddan och gick ut på gården. Det är ju lätt att ta sig ut i regn och ganska okej att vara ute. Problemet kommer när man ska gå in och Max är alldeles blöt och sandig. Jag fick klä av honom i trapphuset och sen lyfta in honom. Galonisarna och stövlarna har jag duschat av.

Nu vräker regnet ner ute så var nog tur att vi gick ut på förmiddan.



I eftermiddag har vi en fikadejt med Marcus. Han slutar jobba 16.15 så då ska vi möta honom och fika. Tror vi tar bilen för vädret är allt annat än pålitligt =).

Nu ska jag äta lunch och sedan titta på Familjen Annorlunda på tv4 och Beverly Hills 90210 på tv4+. Blir en del zappande!




Pappa 50 år

2010-05-14 10:42:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fyller min pappa 50 år! Han läser inte min blogg men jag skriver ett STORT GRATTIS här i alla fall =).

Han firar på Mallorca just nu!





8.30

2010-05-14 10:28:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov till 8.30 imorse. Han var väl trött efter lek- och buslandet igåreftermiddag. Skönt för oss med sovmorgon. Och särskilt idag eftersom Marcus börjar jobba 11. Han har lite specialschema eftersom det är klämdag.

Max och jag har inga planer idag. Vädret är ju grått och det har regnat stora delar av natten. Vi får väl se vad vi gör. En promenad hoppas jag på att det blir i alla fall om det är uppehåll.




Vitt är vilsamt

2010-05-14 10:18:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är så otroligt nöjd med våra nya vita knytgardiner i sovrummet. Blev dessutom ännu finare när jag la på överkastet i helgen då Marcus fyllde år.

Det är så vilsamt med vitt. Skulle vilja ha mer vitt i vårt hem dock inte allt! Lite färg piggar upp =). Men som jag sagt tidigare så skulle jag hemskt gärna vilja ha vita dörrar! När jag sa det till våra fastighetsskötare sa de att jag då får flytta nån annanstans och sen skrattade de! Måla om de själv har jag ingen lust med.



En bild från i lördags. Marcus bror sitter på sängen så jag pixlade bort honom.




Tänt ljus

2010-05-13 22:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv



Nu har jag tänt ett ljus och vi ska titta på ett avsnitt av Beverly hills 90210 innan läggdags. Marcus börjar jobba 11 imorn så blir ju som helgkväll även detta =).




Lek- och buslandet

2010-05-13 22:23:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev lek- och buslandet för oss på eftermiddan. Det var roligt! Max var dock helt svettig och emellanåt gnällig. Blev nog lite för mycket för honom stundtals fast vi bara var där i 1,5 timme.

Jag bjuder er på två filmklipp och på det ena är jag med. Jag vill dock förklara min miss mix-matching-miss angående mina röda strumpor och min lila topp. Imorse tog jag på mig röda strumpor till en svart topp men innan vi åkte iväg bytte jag till en lila utan att tänka på att mina strumpor är röda. Jag tycker inte om när det missmatchar så gick och störde mig på det under eftermiddan =). Nåja, nog om det. Ni får se mig och Max hoppas studsmatta.

Det kommer även ett filmklipp på när Max spelar schack. Jag undrar vilken regelbok han följer?! =).

Efter lek- och buslandet åkte vi hem till mina svärföräldrar där vi grillade och åt gott. Max badade även i deras badkar och sedan fick han pyjamas och välling där innan vi åkte hem.

Så det blev en riktigt bra dag trots regn ute (var uppehåll under grillningen som tur va) =).

 

 

 

 

 

OBS!! Jag får inte det sista videoklippet att fungera. Har provat att ladda upp det igen på youtube men den fastnar i nåt läge att den håller på att bearbetar klippet hur länge som helst fast det är uppladdat. Vi får se om det fungerar så småningom.

Nu fungerar det!





Vad göra?

2010-05-13 11:19:08 ,   Allmänt/Vardagsliv


Regnet öser ner ute.

Vet inte vad vi ska göra idag. Det lockar inte direkt att gå ut. Det är fullt fart på Max. Han har vräkt ut massa saker på sitt rum och sitter nu och målar, eller rättare sagt leker med kritpennorna och äter på dem med jämna mellanrum. Nu blev han dock väldigt lycklig för han ska gå ner till tvättstugan med Marcus. Han älskar att springa i källaren.

Vi har massa förslag på planer inför eftermiddan men vet inte riktigt vad vi ska göra. Vi funderade på lek- och buslandet men det lär väl vara massor av folk idag eftersom det är ledig dag och regn.

Åka ut på utflykt känns ju inte så lockande i detta väder.

Vad gör ni idag?




Regnet smattrar

2010-05-12 21:41:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Egentligen borde jag duscha.

Egentligen borde jag torka av diskbänken.

Egentligen borde jag..... osv.

Men det är väldigt skönt att bara sitta här vid köksbordet och läsa bloggar och höra regnet smattra på rutan. Det finns fördelar med regn. Det är så mysigt att vara inomhus då!




Glass är gott!

2010-05-12 21:31:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag hade det trevlig på IKEA. Han var på bra humör så då brukar det mesta bli trevligt =).

Jag fick tag på det jag skulle ha och faktiskt inte så mycket till.... bara lite! Bland annat denna fina vita lampskärm som nu pryder vår fönsterlampa i sovrummet. Mycket nöjd med den.



När vi shoppat färdigt köpte vi korv och glass. Max tyckte glassen var godast! När vi kom hem till vår ort igen åkte vi till Marcus jobb. Han skulle nästan precis sluta för dagen men Max hann leka lite på gården (Marcus är förskollärare) vilket han tyckte var väldigt kul.







Brödbak pågår!

2010-05-12 20:40:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag bakar bröd igen. Samma som förra veckan. Är det nån som är intresserad av recept så hojta till så lägger jag upp det här. Det är morotsbröd med fullkornsdinkelmjöl. Är bl a solrosfrön och linfrön i.

Nu är det dags att ta ut det ur ugnen!




Paradiset på jorden

2010-05-12 15:09:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Alldeles strax ska Max och jag åka till paradiset på jorden.

Ni vet vad jag menar va?

IKEA såklart! Eller i för sig ett ännu mer fantastiskt paradis är Ullared.... Men det är lite för långt bort för en eftermiddag.




Familjen Annorlunda

2010-05-12 13:26:19 ,   Populärkultur
Jag har tänkt tipsa om det länge nu men lyckas visst alltid glömma, men vet ni att tv4 kör reprisen av Familjen Annorlunda på vardagar 13.35? De har visat hela första säsongen och andra säsongen börjar idag... om tio minuter....




Somrigt

2010-05-12 13:08:14 ,   Mode/Kläder
Jag har en beställning som ligger inne hos Ellos som jag väntar på. I mars beställde jag ett par rosa caprijeans som när de kom (efter lång tid) var för stora så jag returnerade dem och beställde i mindre storlek och de ska komma 10 juni. Passade på att lägga till denna tunika till beställningen:



Tycker den ser enkel och somrig ut! Hoppas den sitter bra! Såg nu att den inte finns kvar att beställa i lila men den finns i svart och vit. Här.




Lite lunchtankar...

2010-05-12 13:00:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev visst en liten bloggpaus på ett dygn! Det är inte alltid man kommer på nåt att skriva helt enkelt =).

Nu har Max precis somnat efter lunchen och jag har en bakad potatis i mikron. Ska äta den med smör, creme fraiche och crabsticks tillsammans med lövbiff. Lite lyxig lunchmat så här inför helgen ;). Ingen långhelg för oss dock för Marcus jobbar på fredag men kommer ju kännas lyxigt att han är ledig imorn.

Jag har nu verkligen börjat inse att min mammaledighet lider mot sitt slut. Marcus jobbar nästa vecka och sedan går han hem på pappaledighet och jag ska besöka arbetsförmedlingen.

Det är jobbigt att tänka att denna tid aldrig kommer igen. Känns lite vemodigt! Men samtidigt kommer jag ju vara hemma ett tag till eftersom jag inte har något jobb men det blir ju liksom inte samma sak när det inte bara är Max och jag. Marcus kommer och stör våra ordningar... hi hi =). Men jag tycker självklart det är jättebra att Max ska få spendera mer tid med sin pappa. Även om de gör mycket saker tillsammans när Marcus är ledig så är det 40 timmar i veckan då det bara är Max och jag. Nog om det...

Nya MAMA kom i brevlådan idag. Mysigt!

Dags att steka lövbiffen....





Önskan

2010-05-11 13:13:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fyller år snart och har nu äntligen kommit på vad jag önskar mig. Detta.


Undra om det är nån som kan tänkas ge mig det.... eller kanske inte....




Skönt när han sover

2010-05-11 12:48:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag trött i benen efter att vi gått i över en timme. Jag är dessutom trött i armarna eftersom Max fick vredesutbrott under promenaden och jag försökte hålla honom vilket inte var så lätt. Han var så arg!! Han ville springa till några barn på en skolgård och när han inte fick det blev han tokig. Tog ett tag innan han lugnade ner sig. Det är inte lätt att vara liten. Sen fick han ytterligare ett utbrott efter att han lekt en stund på gården här hemma och vi skulle gå in.

Det är faktiskt ganska skönt att han sover just nu.

Jag ska äta lunch, kika runt lite på nätet och sen vila i soffan och äta chokladglass (det kan man göra med gott samvete när man har mens) och läsa denna tidning som jag köpte igår:







Morgonbad

2010-05-11 09:46:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har bara sovit 9 timmar inatt. Han vaknade 6.20 imorse pigg och glad! Men han sov 2 timmar och 40 minuter igår på dagen så var väl därför det blev mindre sömn inatt.

Han bajsade imorse så det kom upp på ryggen så jag fick ta fram badbaljan och så fick han bada. Det tyckte han var väldigt roligt =). Jag tyckte det var mindre roande. Ännu mindre roande att det kom bajs på pyjamasen så jag måste ner i källaren och se om det finns nån tvättid. Han är snorig idag med men har ingen feber.

Vi ska strax gå ut på en långpromenad. Jag har en sak att lämna på vårdcentralen så vi går dit och tillbaks. Solen skiner ute så det blir härligt! Kanske köper jag en glass att smaska på på vägen hem. I eftermiddag blir det nog lek ute på gården skulle jag tro.

Hoppas er dag har börjat utan en otäck bajsig blöja som just nu fortfarande sprider sin doft fast den ligger i en ihopknuten påse i hallen =).




Gammal

2010-05-11 09:37:04 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är gammal. Fler bidrag hittar du här.



Ser ni vad det är?

Det är min första skallra. De såg lite annorlunda ut i början av 1980-talet än vad de gör idag. Lagom gammal =).




Under kontroll

2010-05-10 21:56:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Allergin har varit under kontroll de senaste dagarna. Antar att det beror på att vädret inte riktigt är på topp. Finns positiva saker med allt =). Det är dock dags för en viss period i månaden alldeles strax så kroppen är inte riktigt på topp i alla fall.... eller kanske mest psyket som inte är det.... hi hi.... Inte lätt att vara kvinna =).

Jag har ju fått fler läsare på senare tiden men mindre kommentarer vilket känns lite tråkigt. Ni får gärna kommentera mera =). Är roligt att bloggen inte bara blir en monolog utan även fungerar som dialog.

Nu ska jag äta lite och sedan duscha innan läggdags.

Natti natti!




Hemligt projekt

2010-05-10 21:43:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har vi varit iväg till mina föräldrar där ett hemligt projekt till min pappa pågår. Mina föräldrar är på Mallorca just nu. Pappa fyller 50 år på fredag och när de kommer hem på lördag finns en överraskning som väntar på honom i trädgården. Och ikväll har vi alltså varit där och fixat med det. Eller rättare sagt, Marcus har gjort det tillsammans med tre andra. Jag och Max tittade på.

Max alias snorMax ville dock hemskt gärna hjälpa till men ibland är man för liten. Men han roade sig bra i trädgården ändå =).




Max ger er en hint på bilden högst upp till vänster på vad det är som gjorts.




Ändrade planer

2010-05-10 12:30:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Planen var att vi skulle åka på Öppna förskolan i eftermiddag men blir inget med det. Max var lite snorig imorse och har blivit ännu mer snorig nu på förmiddan och han känns varm och på gränsen till feber. Dumt att åka till öppna förskolan då fast han är pigg som vanligt.

Veckohandling blir det i alla fall.

Just nu sover han och jag ska fixa lite lunch till mig.




Prins Max

2010-05-10 10:06:20 ,   Max
Max drar ofta snuttefilten, kläder eller rättare sagt allt i tyg han hittar runt nacken och har det som en cape. Idag knöt jag fast hans snuttefilt. Han såg ut som en liten prins. Vad tror ni, är det hans framtida karriär kanske? Finns det några prinsessor i 1-2-årsåldern ute i världen som vi kan lägga beslag på? Får hoppas på att Victoria och Daniel får en flicka inom några år =).







Måndag 10 maj

2010-05-10 09:48:21 ,   Måndagslista
Starta veckan positivt genom att haka på Jennyns måndagslista.

Idag, måndag, är jag glad för att....

- Max är på glatt humör, dock lite snorig
- vi ska till öppna förskolan idag och Max älskar det
- vi har haft en härlig helg med massa familjemystid
- Marcus är ledig från jobbet på torsdag
- jag just nu sitter och äter en smörgås med kokt ägg och citronmajonnäs på :)
- det blir tv-mys med Top Model och Svenska Hollywoodfruar ikväll. Kanske lite smaskig glass på det?!
- mina eksem runt ögonen är under kontroll
- Max just nu häller ut alla sina klossar på golvet och jag ska få äran att plocka upp dem... hi hi....




Inspirerad/oinspirerad

2010-05-09 22:10:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tidigare idag var jag jätteinspirerad till att blogga och kom på flera saker jag skulle skriva om men nu när jag sitter här så känns huvudet alldeles tomt.

Det tog 40 minuter ikväll att natta Max. Jag hade träsmak i baken av att sitta på hans golv så länge. Så det var skönt för både honom och mig att han somnade =).

Nu slöar jag i soffan. Trött eftersom jag varit vaken sen 6.30 imorse så snart blir det läggdags.

Hoppas ni alla haft en härlig helg och nu laddar vi om inför en ny vecka!





Grillat

2010-05-09 21:54:31 ,   Mat och annat gott
Ikväll har vi invigt grillen vi köpte för några veckor sedan. Och det blev lyckat resultat. Vi grillade fläskgrillspett och champinjoner på spett. Till det åt vi hasselbackspotatis, vitlöksdressing och färsk sparris.





Rabarber- och jordgubbsmuffins

2010-05-09 13:08:37 ,   Mat och annat gott


Receptet på muffinsen jag bakade igår hittade jag i en liten receptbroschyr från ICA Maxi, men jag såg nu att det även finns på ICAs hemsida. Det heter rabarber- och jordgubbsmuffins men jag hade bara jordgubbar i (hade ca 250 g) Kopierar in det här därifrån:

Rabarber- och jordgubbsmuffins
Topping:

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
3. Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.




Duns

2010-05-09 09:16:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max lekte i vår säng imorse när vi låg och halvsov och sen ramlade han ner baklänges med en duns. Stackarn var så ledsen! Men det verkar ha gått bra för när han väl tröstats och vilat lite bredvid mig var det fullt spring i benen igen.

Idag hoppas vi på uppehåll framåt kvällen så att vi kan grilla. Planen var egentligen att vi skulle göra det igår men regnet öste ju ner då.




Pyjamaskille

2010-05-08 22:42:40 ,   Max
Max är så underbart söt i sin grodpyjamas! Bilden är tagen imorse då Marcus öppnade paket i sängen. Max tittar nyfiket på!





Kalasdag

2010-05-08 22:15:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft lite kalasande här på eftermiddan för Marcus som fyller 34 idag. Snart pension för honom ;). Hi hi.... nej inte riktigt kanske. Jag ligger dock några år efter honom.

Vi bjöd på jordgubbsmuffins med topping och sedan tårta. Enkelt och gott. Jag höll dock på att få lite panik när jag började baka muffinsen 50 minuter innan kalaset började och smeten skar sig två gånger. Men det ordnade till sig när jag fick i mjöl. Irriterande dock att jag hällt ut en omgång redan (var iförsig inte så mycket ingredienser i innan mjölet men det innehöll muscovadoråsocker som inte är världens billigaste socker).

Gott blev det i alla fall =).


Marcus bakade tårtan och den var också väldigt smaskig.

Max har dessutom varit på ett strålande humör hela eftermiddan och lekt massor på sitt rum med sin farmor.











Grattis älskling!!

2010-05-08 10:52:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fyller Marcus år här hemma!

GRATTIS =)

Max och jag uppvaktade med paket imorse. Tänkte bjuda på en bild men eftersom Marcus är lite lättklädd så tror jag inte han skulle uppskatta det. Men blir några ballonger istället.



Hi hi, såg att jag använde typ samma ballongbild när Marcus fyllde för 2 år sen




2000-talets fredagsmys

2010-05-07 22:24:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sitta i varsitt rum med varsin dator.

Ja så ser det ut här hemma just nu. Vi är båda två i behov av egentid när Max sover. Blir prioriterat framför partid. Men snart blir det Beverly Hills 90210 och chips tillsammans. Får dock se vem av oss som somnar i soffan först =).

Nån som känner igen sig i den beskrivningen?



Bild från färjan till Gotland i somras




Jag tävlar...

2010-05-07 21:49:01 ,   Allmänt/Vardagsliv



Tävlingen avslutas söndagen den 16 maj kl 20.00. Vinsten är halsbandet på bilden, värde 269kr med personlig gravyr med önskat namn. Kanske ditt barns namn, pojkvännens, ditt eget eller varför inte ge bort i present? Priset sponsras av Puss.se


 



"Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma

om ett valfritt 3pack nappar från Namnnappen.se

Klicka här för att vara med och tävla du med!"







Max dag i ord och bilder

2010-05-07 21:31:54 ,   Max


Idag åkte jag och mamma buss. Det var första gången jag gjorde det. Mamma trodde jag skulle tycka det var jätteroligt men det var inte så märkvärdigt. Roligare att titta på bussen utifrån tycker jag. Mot slutet av färden somnade jag en stund i mammas knä.

Sen gick vi på marknaden... eller ja... mamma gick. Jag hade det så skönt i vagnen. Vi träffade min farbror K, min gammelfarmor och gammelmormor. Och just ja, jag träffade R också. Och henne träffade jag även på eftermiddan idag. Mer om det sen. Jag en t-shirt av några jag känner. De hade hittat en t-shirt som de tyckte passade mig så de köpte den till mig. Det var snällt. Mamma köpte en t-shirt med Bamse på till mig. Helst av allt skulle jag dock velat haft en radiostyrd bil som jag såg. Den var häftig!

Vi gick hem sen. Det blåste massor så jag blev alldeles kall om kinderna. Hemma sov jag. När jag vaknade så åkte vi hem till R där jag fick leka.



Å vad jag tyckte om R´s fina rosa trehjuling. En sån skulle man ha ;) (blink till mamma och pappa).


Eftersom det blåste och var så kallt gick vi in och tittade på deras nya kök. Jag var mest intresserad av R´s spis. Den var fin den! Vi lagade lite mat tillsammans och matade varandra med vatten. Hon försökte även krama mig några gånger men jag var lite avvaktande. Man måste ju spela svårfångad. Lite klappar fick hon av mig i alla fall.




När vi hade varit där i två timmar åkte vi hem. Jag ville inte gå in så jag gungade och sprang sen runt på gården. Min favorit är att springa upp och ner för kullen som vi har. Jag stod där och showade lite för mamma som frös men vi var ändå ute till pappa kom hem. Han hade jobbat hela eftermiddan och sen handlat.

Puh, denna dagen blev man helt slut av! Jag fick äta köttbullar ikväll och sen bada. Det var en bra avslutning på dagen tycker jag. Ja just det, jag pratade med mormor i telefon också. Hon och morfar ska åka till Mallorca imorgon. Jag blev så ledsen när samtalet var slut. Tänk att de ska vara borta i en hel vecka!!

Nu sover jag så gott!

Kram från Max





Bortblåsta

2010-05-07 18:42:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så det blåser ute!

Vi har haft en riktigt bra dag. Visar bilder senare eller imorgon för nu pågår matlagning.




Blåsigt!

2010-05-07 09:58:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner och det blåser ute!

Vi ska strax ge oss iväg till marknaden. Passar på nu på förmiddan för i eftermiddag ska vi hälsa på C och R.

Jag funderar på att ge Max ett riktigt äventyr. Han älskar bussar men vi har aldrig åkt buss. Men det går en liten stadslinje här på vår ort som stannar precis utanför vårt köksfönster så jag funderar på att vi ska åka med den fram till marknaden. Skönt att slippa gå i blåsten också ;). Jag tror att Max skulle tycka det var jätteroligt och dessutom går den nog lite omvägar idag eftersom det är marknad i centrum så då får vi åka en extra sväng. Då får vi extra valuta för de 10:- som den kostar ;).

Jag har proppat i Max massor av frukost: yoghurt, smörgås och kokt ägg. Han vaknade ganska tidigt idag så gissar på att han somnar i vagnen när vi går hem sen och då är det bra om han är mätt så kan han äta lunch efter han sovit innan vi åker till C och R.

Och lunchen vet ni ju va den består av: kalops!! I två timmar kokade den igår så nu hoppas jag att den är god =).




Dålig förebild

2010-05-06 18:51:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu är jag en dålig förebild för Max. Jag sitter och surfar lite medan han äter. Jag har redan ätit färdigt. Men det känns lite dumt att ta fram datorn vid middagsbordet.

Är så tråkigt att äta middag när inte Marcus är hemma. Blir så tyst!

Ikväll ska jag vara huslig. Ska laga kalops som vi ska äta till lunch imorgon. Jag väljer att göra det ikväll istället för imornförmiddag för vi ska på gå på marknad då.

Köa utanför Lidl och laga kalops? Japp, många pensionärspoäng idag! Kanske även simma och basta ger några poäng... ;)



Det blev detta till middag idag (tillsammans med kycklinglårfiléer): potatis, paprika, sötpotatis, morötter, charlottenlök, hackad vitlök, salt, peppar och lite flytande honung på. Hade även på bitar av fetaost strax innan det var färdigt i ugnen.




Simmat

2010-05-06 17:04:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
När Marcus kom hem från jobbet kände jag för att åka iväg och göra nåt bara jag så jag cyklade till simhallen och simmade i en halvtimme. Duschen och bastun var dock skönast. Varje gång jag är där utan Max blir jag så förvånad över hur fort det går att duscha och byta om när inte han är med. När jag skulle packa ner mina badkläder i väskan la jag dem i skötväskan först. Är lite skadad tror jag ... hi hi....

Nu är jag hemma igen och Marcus ska iväg på möte med jobbet och jag ska börja med maten snart. Jag blev hungrig av simturen så satsar på lite tidigare middag än vanligt idag tror jag.

Var fruktansvärt chokladsugen när jag simmat så det var nära att jag åkte och köpte choklad men jag lyckades tygla mig själv.




Otacksamt

2010-05-06 10:15:50 ,   Max
Ibland glömmer jag hur otacksamt det kan vara att köpa leksaker till en 1,5-åring.

Vi var vid Lidl 8.55. Jag hade nog inte behövt oroa mig för att inte få tag på ett hoppdjur för medelåldern var rejält hög utanför Lidl innan öppning. Så de var med andra ord inte ute efter ett hoppdjur.

När vi kom hem och jag tog fram djuret och pumpade upp det tittade Max på med stora ögon och jag tänkte att det här kommer han gilla. När det var klart började han leka med kartongen. Sen lekte han med pumpen och låtsades att han pumpade djuret. Efter lite lek satte han sig på det och hoppade. Han ramlade dock åt sidan ganska snabbt och fick då syn på sina klossar. Började då bygga torn istället.

Nu står han som vanligt på stolen och kikar ut genom fönstret och leker med en plastkopp och sked.

Som sagt, det är ibland lite otacksamt att köpa leksaker åt en 1,5-åring.







Köa till Lidl

2010-05-06 08:38:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag sitter jag och Max tidigare än vanligt vid frukostbordet för vi ska strax bege oss ut.

På Lidl säljer de hoppdjur från idag och Max älskar sådana på öppna förskolan så jag ska köpa ett till honom. Bäst vi skyndar oss nu. Kan ju bli kö till Lidl ;).




Brödet godkänt!

2010-05-05 22:20:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har haft symöte här ikväll och de tyckte mitt hembakade bröd var gott. Tummen upp för det =). Då kanske jag till och med orkar göra om det.

Jag har duschat och ligger nu här i soffan med datorn i knät och ska läsa bloggar innan sovdags. Mer än så orkar jag inte nu.

Godnatt på er och hoppas ni haft en bra kväll!


Kom på att jag knappt skrivit vad vi gjort idag så här kommer snabbversionen: På förmiddan var vi och handla och sen satt vi på en bänk på en gångväg och tittade på bilarna som åkte på vägen bredvid. Max favoritsysselsättning. Lekte på gården innan vi gick in och åt mat. Max sov i nästan 2,5 timme innan jag väckte honom. Medan han sov städade jag och vilade. När han vaknat och ätit mellanmål gick vi ut på gården där flera barn i hans ålder var. Var ute i 1,5 timme och lekte och pratade med föräldrarna. Sen kom Marcus bror K hit och vi gick in. Jag bakade kladdkaka inför symötet. Sen kom Marcus hem och vi åt mat (som jag förberett tidigare på dagen vilket jag glömde skriva). Sen började de första tjejerna droppa in och Marcus, K och Max åkte iväg hem till K. Marcus och Max kom hem vid 20.30.




Sovrumsgardiner

2010-05-05 12:54:25 ,   Inredning/Hemma hos oss
Äntligen har vi nya gardiner i sovrummet! Har planerat det i flera månader men köpte inte tyg förrän förra veckan och igår sydde mormor dem. Bra att ha en mormor som haft företag som bl a gått ut på att sy gardiner åt kommuner och företag. Hon är min privata sömmerska =).

Så här fint blev det i alla fall:



Ursäktar att sängkläderna är skrynkliga!




Nya läsare

2010-05-05 10:03:06 ,   Blogg
Den senaste tiden har min läsarstatistik ökat så vill passa på att välkomna nya läsare inklusive bloglovinprenumeranter hit =).

Det är jätteroligt att så många kikar in här varje dag!




Gomorron solen

2010-05-05 09:51:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen strålar från blå himmel ute. Härligt =). Hoppas det fortsätter så.

Max har sovit hela natten på sitt rum. Igår sov han hos oss från 1 på natten så nu var det skönt med en natt utan hans sällskap i sängen.

Brödet blev ganska bra igår. Jag glömde dock ha i solrosfrön vilket man skulle men kom iaf ihåg att ha sådana som garnering. Nu får vi hoppas att de som kommer hit på symöte ikväll tycker det är ätligt. Jag ska köpa något bröd också.

Max har redan haft flera gråtattacker under morgonen för att han inte får som han vill så detta blir en vanlig dag antar jag.

Strax ska vi gå och köpa bröd och sen leka ute innan jag ska städa.

Hoppas ni får en fin dag =).

(mina ögoneksem har nästan varit helt borta i en vecka men idag har det blossat upp lite under vänstra ögat. Suck!)




Jäst

2010-05-04 20:42:56 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Ikväll har det används jäst flitigt här hemma. Först bakade jag pizza och nu håller jag på att baka bröd. Jag tror dock att brödet kommer bli misslyckat. Det står att man ska ha i 13-14 dl mjöl (dinkelmjöl fullkorn) och jag tror att jag har haft i ca 16 och degen är ändå superkletig. Har iaf lyckats forma 20 bollar av den, eller rättare sagt kluttar. För det gick liksom inte att forma bollar för den var så kletig.

 

I eftermiddags var vi ute på gården och lekte. Max och de andra barnen bråkade dock mest med varandra. Puttades och försökte ta saker från varandra. Det ska börjas i tid =).

 

Nu har snart mina kluttar jäst klart på plåten och de ska in i ugnen och jag ska titta på Desperate Housewives!





Mer vild än tam

2010-05-04 13:55:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit iväg hela förmiddan och eftersom Max är mer vild än tam så är jag trött nu.

Blir soffan och chokladglass =). Gäller att passa på medan han sover. Egentligen borde jag dock städa..... men det får vänta....




Vatten

2010-05-04 09:36:13 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är vatten. Fler bidrag hittar du här.



Max går runt och vattnar i sin mormor och morfars trädgård. Han har inget vatten i vattenkannan men fantasin flödar fast han bara är 1,5 år =)




Pretty in pink

2010-05-03 22:09:43 ,   Max
Jag köpte rosa kläder till min brorsdotter på en av bytardagarna jag varit på och innan jag skulle ge dem till henne i lördags var jag tvungen att prova dem på Max. Söt va?! =)







Tjejsnack!

2010-05-03 22:01:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ursäkta att jag tjatar men fy så trött jag är! Och jag är liksom öm i hela kroppen. Det borde ju vara allergi för vet inte vad det är annars (jag lovar er, är inte gravid). Är som damm i halsen också.

Men nog om mina hälsoproblem som ständigt återkommer här i bloggen....

Min kompis E har varit här ikväll. Druckit te och pratat tjejsnack. Mysigt =). Nu sitter jag och Marcus och halvsover i soffan. Har käkat lite chokladglass också. Inte helt fel. Snart är det läggdags.... snark....





Middagslagning pågår!

2010-05-03 18:27:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här en snabbis medan fetaostbiffarna håller på att stekas.

Max lekte för fullt på öppna förskolan. Men när vi varit där i nästan 1,5 timme gick han till ytterdörren flera gånger och vinkade så då förstod jag att han ville åka därifrån. Han var färdiglekt helt enkelt. Vi åkte då och veckohandla! Summan blev 1005:-. Snacka om snopet! Jag som ville komma under 1000:- men om man tänker hur mycket jag handlade mat för så var det långt under tusen för jag köpte två linnen till mig och en present till Marcus (fyller år på lördag) och sen några andra saker som inte hör till den vardagliga ruljansen =). Så lite duktig var jag i alla fall.....

Men den där chokladglassen som slank ner i kundvagnen kanske borde stannat i frysdisken ;).

När vi kom hem var det bara att bära in matkassarna och sedan ta en stor kasse med tvätt i ena handen och Max i andra och gå ner till tvättstugan och lägga in tvätt i maskinerna.

Max var sen trött och låg och lekte på sitt rum. Ja ni läste rätt, låg och lekte:



Oj nu är maten klar.....





Mat v. 18

2010-05-03 12:24:21 ,   Mat och annat gott
Här kommer denna veckas matlista:

Måndag
Lunch: Potatis och lax
Middag: Pressad potatis och fetaostbiffar (första gången jag provar. Recept här)

Tisdag
Lunch: Keldas fisksoppa med lax i
Middag: Hembakad pizza

Onsdag
Lunch: ?
Middag: Lasagne

Torsdag
Lunch: Lunch borta
Middag: Kyckling med rotfrukter i ugn

Fredag
Lunch: Kalops (jag älskar kalops och Marcus avskyr det så därför jag lagar det till lunch. Första gången jag provar)
Middag: Stekt biff med klyftpotatis och sötpotatis

Lördag
Lunch: Kalops
Middag: Grillat på vår nyinköpa grill. Dessutom är det Marcus födelsedag =)




Tur

2010-05-03 11:47:15 ,   Mat och annat gott
Idag är det ju måndag och alltså veckohandling! Denna vecka är det inte så jättemycket som behöver handlas faktiskt så idag ska det vara lugnt att komma under 1000:-.... fast så tänker jag ju alltid!

Men i dessa finanskriser som råder här hemma så bestämde jag mig för att gå till Netto nu på förmiddan för att köpa bananer eftersom de alltid är billigare än på ICA. Och jag hade tur!! Just denna vecka kostade de 9:- kilot. Perfekt. Sen passade jag även på att köpa mjölk och även där hade jag tur för 1,5 liter kostade 8:-.

Lucky me =).




Ringar

2010-05-03 09:57:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Häromdan tog jag ett kort på mina ringar. Jag kom på att jag inte har någon bra bild på dem så passade på när jag fick idén =).





Måndag 3 maj

2010-05-03 09:38:55 ,   Måndagslista
Här kommer veckans måndagslista. Vill ni se fler, kika in hos Jennyn.

Idag är jag glad för att....

- jag ska få se Max glada leende när vi åker till öppna förskolan idag
- det fanns kvar lite chips sen helgen som jag kunde smaka på innan frukost ;)
- jag städade här hemma igår så att det var rent när vi vaknade
- Marcus skrivit en gullig lapp och lagt på köksbordet imorse
- solen skiner (solen verkar gilla måndagar för den skiner ofta då)
- Max sov ända till 8 imorse på sitt rum
- jag har fått träffa mina brorsbarn i helgen




Allergin tillbaks

2010-05-02 21:34:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min pollenallergi har varit under kontroll de senaste dagarna men idag är jag så där galet trött igen. Just nu har jag dessutom ont i kroppen så nu är det väl nåt ute jag inte tål igen. Segt!

Ligger under en filt just nu och är supertrött. Så det blir inte så mycket mer blogginlägg ikväll än detta. Bjuder på två bilder från idag. Vi har varit hos mina föräldrar idag också.

Hoppas ni haft en bra helg och njutit av solen idag =).







För två år sen...

2010-05-02 09:38:24 ,   Max
...såg vi dig för första gången!



Tänk vad tiden går fort! Två hela år sen vi var på ultraljud.




Lördag

2010-05-01 21:36:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en rolig eftermiddag och kväll hemma hos mina föräldrar. Max har varit igång och spelat pajas mest hela tiden och har busat med kusin N som är 3 år. Han var helt svettig typ hela tiden. Men roligt har han haft. Vi har grillat och ätit gott. Kom hem för en stund sen och jag har precis duschat. En lyckad dag som nu ska avslutas med Beverly Hills 90210 och chips!

Mysigast var förstås att få träffa lille A för första gången =).




Vinnaren av vara från Pingpongbarnkläder

2010-05-01 11:10:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag lottat vinnaren i tävlingen via random.org.

*trumvirvel*



Och kommentar nummer tre är.....

Linda

"Hej åh jag vill såklart vara med och tävla. Jag vill gärna vinna förklädet i stl 2-4 år så hon har något att växa i ;.)
Kram"



Ett stort grattis =)

Jag kontaktar dig via din blogg.


Tack till alla er som var med och tävlade!




Gomorron maj!

2010-05-01 10:58:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
För mig började maj med en sovmorgon! Gick upp strax före 10. Max sov ända till 8.40 för han somnade inte förrän vid 22 igår.

Vi hade en trevlig kväll igår. Max sprang runt vid valborgsmässofirandet och tittade på alla människor, främst barnen. Sen när han började bli trött drack han välling i sin vagn. Han höll sig vaken till fyrverkerierna och log när han såg dem på himlen. Han hade hörselskydd på sig så han hörde nog inte så mycket. Marcus sjöng dessutom bra i kören men han var hes efteråt =).



Marcus och Max är ute och går just nu och jag ska lotta ut vinnaren av en vara från pingpongbarnklader =). Så håll utkik!