30-årspresent

2012-09-30 14:42:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var inte bara Max som fick fina paket igår. Jag fick allt detta fina av M och H i 30-årspresent =)! Jag firade ju inte min födelsedag i juni tillsammans med vänner utan det blev ett släktkalas som min mamma hjälpte mig med eftersom jag mådde som sämst i graviditeten vid den tiden. Tack M och H. Det syns att de känner mig.... lila, vitt och choklad =)! De hade plockat ihop alla grejer själva och slagit in det fint i cellofan.
 




27+0

2012-09-30 12:06:02 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.
 
Du: Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.
 
Text från minbebis.com
 

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

Oj oj oj vad det växer i magen! Senaste veckan har det hänt mycket. Magen är större vilket syns tydligt på de bilder jag tar varje söndagmorgon (har gjort det sen vecka 13+0 för att se hur magen växer. De stannar dock i det privata albumet eftersom de visar mycket bar hud) och jag känner bebisen mycket mer. Foglossningen har också blivit värre och det gör ont i regionerna där nertill. Efter att ha stått och gått mycket i fredags så ramlade jag nästan ihop natten till igår när jag skulle gå på toaletten. Kroppen bar mig inte. Idag känns det ok. Satsar ju på jobb till veckan igen och känner mig så mycket psykiskt piggare idag än förra söndagen då alla energidepåer var slut. Har ju nästan varit hemma en vecka från jobbet nu och vilan har gett lite mer energi. Samt att de trevliga kalasen igår piggade upp mig. Hoppas på att det ska funka att jobba till veckan, annars blir det ett samtal till barnmorskan för att få sjukskrivning på några procent.
 
Bebisfilten på bilden här ovanför spanade jag in på ICA Maxi i slutet av sommaren men har sen inte varit där sen dess men nu är den inköpt. Jag som älskar rosa men inte riktigt är inne i hen-tänket ännu är glad att denna innehåller rosa men samtidigt inte är typisk pojkig eller flickig.
 
I och med att jag går in i v 28 idag så går jag även in i tredje trimestern. Alltså sista tredjedelen av graviditeten och jag räknas typ som höggravid.
 
Citat från min blogg i samma tid med Max i magen:
Förutom den helvetiska ryggonten så har jag nu även börjat få problem med bäckenet och höfter. Sover jättedåligt för får ont hur jag än ligger. Gör så ont i benen att jag knappt kan röra mig i sängen. Sen när jag anstränger mig (reser på mig, böjer mig, går, lyfter saker) så bränner det till "där nere" och det är inte så trevligt.

När jag läser detta kan jag konstatera att lite bättre mår jag denna gång =)!
 
Försökte hitta nån bild att jämföra magen med men fotade inte lika frekvent med Max i magen. Men här är en liten jämförelse som inte är i samma vinkel men jag tror att ändå att magen var lite högre upp då vid denna tid.
 
 
Nu fick ni lite barhud i alla fall!! Har ett bra foto med Max i magen från v 28+3. Ska försöka komma ihåg att fota nästa vecka i samma kläder ur samma vinkel så att man kan jämföra mer. Påminn mig!! =)




Kalasdag i bilder

2012-09-29 22:12:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken underbar dag vi haft! Max är så nöjd med sina två kalas och med alla fantastiska paket; bilar, tåg och tågbana, Pippifilm, playmobilgubbar, möbelset till Pippihuset, Pippis pappa med skattkista och Herr Nilsson, Kling, Klang och "Prussiluskan", vantar, strumpor, kalsonger, två par pyjamaser, ett bar byxor, Cd-bok med Mamma Mu, vattenfärger, penslar, ritblock, studsbollar, båt att ha i badkaret......
 
Det var en trött fyraåring som somnade efter pizzamys ikväll!
 
 
Marshmallowsklubbor
 
 
Kalasklädd Max och dukat för barnkalas
 
 
Mitt försök till en pippitårta
 
Fika på barnkalaset
 
 
 
I eftermiddags var det släktkalas! Dags för fika igen! Max öppnar paket med mormor och kusiner som tittar på
 
 
 

 




Kalasförberedelser

2012-09-28 23:16:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fast jag tyckte att jag fixat allt i sådan god tid inför kalas x2 imorn så har det ändå varit mycket att fixa med idag. Tur att jag vilade hela förmiddagen. Fick en liten självförtroendedipp när tårtbotten som jag gjorde för några dagar sen och fryste in verkar vara torr (fast den är bakad på potatismjöl) och när vaniljkrämen typ blev vaniljsås. Jag är verkligen inte bra på att baka!! Hoppas något är ätligt imorn eftersom det är jag som bakat nästan allt. Marcus har gjort chokladbollar så vi får äta dem i alla fall.
 
Nu ska jag försöka gå upp på övervåningen och lägga mig. Kan knappt gå efter många timmars fixande.
 
Imorn kör vi kalas hela dagen lång! Barnkalas på fm och släktkalas på em.
 
Kram och godnatt ♥
 

Jag har redan dukat inför barnkalaset!




Bebisshopping

2012-09-28 14:30:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Med Max i magen gjorde jag vid denna tid långa listor på vad som behövde införskaffas inför bebis ankomst. Vi handlade dock inget förrän efter v 30 då vi var i Ullared. Vi köpte vagn av vänner tidigare men hämtade inte hem den förrän några veckor innan bf. Denna gång är det inte så mycket vi behöver så blir ingen lång lista. Det som jag vill få fixat snart är vagn. Hittade den perfekta på blocket förra veckan men det var en som hann före mig. Men det kommer väl fler! 
 
Ett försök till en liten lista vad som ska köpas in:
- Vagn med tillbehör
- Fleeceoverall i strl 62 (hoppar över 56).
- Fler mysiga bebisfiltar (har köpt en)
- Sängkläder till spjälsäng
- Skötbädd från ikea
- Förbrukningsartiklar såsom blöjor, amningsinlägg, babyolja.. men det är ju bara att köpa vid ett ICA-besök så kräver ju inte direkt nån planering
- Lite varmare mössa (hittat fin på KappAhl men Marcus gillar inte saker med öron på.... men det var ju fyra år sen han uttryckte de åsikterna så det kanske han glömt)
- Några omlottbodies i minsta storlekarna + några par byxor.
- Pyjamas i små storlekar
- Babystrumpor
- Speldosa
- Nån mer hjälmmössa

Bilder från KappAhl.se
 
 
Bild från Lindex.se
 
 
 
Vi har en del kläder, spjälsäng, skötbord, skötväska, babyskydd, badbalja, amningskudde, bärsele, babygym, badcape
 
+ en massa kärlek ♥
 
Underbar stickad overall från KappAhl i strl 56 som vi lånat från min kompis Sofia
 
 
Har ju en lugnare inställning denna gång. Det enda man ju egentligen behöver för att åka hem från BB och när man kommer hem är ju lite kläder, blöjor, babyskydd och två bröst. Check!




Vilar

2012-09-28 11:26:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Gomorron... tänkte jag skriva men det stämmer ju inte riktigt. Jag har dessutom varit vaken sen 7. Har sovit riktigt bra inatt. Så otroligt skönt och när jag vaknade gjorde det inte så ont i fogarna. Skön känsla. Ligger just nu och vilar i vår gästsäng i det nya gästrummet/kontoret (vårt fd. sovrum). Ni ser utsikten på bilden.
 
Ska hämta Max på förskolan vid 14 och förutom det blir det att vara hemma. Vila och ta det lugnt och ikväll fixa lite inför kalasen och bossa över städningen här hemma som Marcus sköter =)! Han gjorde dock det mesta igår men lite är kvar.




Få småsyskon

2012-09-27 14:22:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
För några dagar sen var Max och jag på biblioteket. I min hand hade jag en lista på de böcker som ni tipsat mig om angående att få ett lillasyskon. Biblioteket hade alla böckerna, utom några som var utlånade, men det känns som det räcker bra med de vi fick med oss hem. Vi har inte läst alla än men Max gillar Busiga bebben och särskilt bilden när bebben ligger på en korv inne i magen med solglasögon och solar. Sen vill han titta på bilderna när bebben kommit ut till sin mamma, pappa och storebror. Vill inte "tvinga" Max att läsa dem utan tar lite i taget. För övrigt tycker jag det är svårt att veta hur vi ska förbereda honom på vad som kommer att hända. Får ta det som det kommer helt enkelt. Har ni några andra bra tips?
 




Stopp igen!

2012-09-27 10:57:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tog beslutet igår att vara hemma idag och imorn också. Igår hade jag ju semester men nu är det sjukskrivning igen så det är vila vila vila som gäller. På order från min man får jag inte städa eller greja nåt här hemma idag så jag ligger i sängen för i vårt fantastiska sovrum är det i alla fall städat så jag slipper se eländet!
 
Har sovit dåligt inatt och varit vaken sen kl. 6 imorse och är trött i fogarna efter en morgon med Max som nu är på förskolan så jag hoppas på en liten sovstund nu innan jag ska åka och hämta papper angående min graviditetspenningsansökan hos min chef.
 
I liggande läge passar det bra att planera för Max kalas på lördag. Är så glad att allt är bakat och klart så det känns bara roligt med kalas istället för stress som det ju lätt kan bli med kalas på intågande. Vet att min fantastiska man kommer sköta städning och sådant så jag behöver bara vara en trevlig värdinna. Perfekt =)!
 
 
Jag tog bort mitt inlägg jag skrivit om 4-årskontrollen igår. Var lite väl upprörd när jag skrev det så det fick hamna i papperskorgen! =)




Magen idag

2012-09-26 15:24:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Det känns som att magen växt mycket senaste dagarna och jag är trött och har ont lite överallt. Hur ska detta gå i ca 13 veckor till?? Imorn blir det jobb igen. Två dagar och sen är det helg. Hoppas på nån mirakelenergikur för att klara av hela nästa vecka. Vet inte riktigt hur länge till jag pallar heltidstempot!
 
 




Max födelsedag

2012-09-26 14:30:44 ,   Max
Det var en lycklig kille som fick öppna paket imorse. Pipphus med några möbler, Pippi, Tommy, Annika, Lilla gubben och Herr Nilsson. Max tjatar dock mycket om att han vill ha sjörövarskepp och Pippis pappa för det har hans kompis R. Max får det av sin mormor och morfar på lördag när det är kalasdax men det vet han ju inte. Han har dock gjort i ordning ett eget sjörövarskepp. Han har klippt flaggor och så har vi tejpat fast dem tillsammans.
 
Vi har lunchat på mcdonalds och när Max beställde glass till efterrätt fick han följa med bakom disken och göra glassen själv. Det tyckte han var kul.
 
4-årskontroll på bvc har vi också hunnit med idag. Jag tyckte dock det hela var en ganska kränkande upplevelse så det förtjänar ett eget inlägg senare.
 

 

 
 




Grattis Max 4 år!

2012-09-26 07:48:00 ,   Max
Klockan 7.48 för fyra år sen kom du till oss ♥ Den bästa dagen i vårt liv.
 
Alltid fylld av kloka ord, gosiga kramar, busiga upptåg, sång och lek. En riktig solstråle som lyser upp både vår tillvaro och andras.
 
 

Från 4,1 kilo till 19 kilo på fyra år. En riktigt stor kille börjar du bli vår älskade! Snart är du dessutom storebror.




Paket, kakbak och strömavbrott

2012-09-25 22:48:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Nu är fyra paket inslagna till vår födelsedagspojke. Ett av dem innehåller en skattkarta och skatten är gömd här hemma.
 
Blev lite sen med allt ikväll så klockan är alldeles för mycket nu. Men jag skulle baka, fixa med presenterna samt koka kronärtskocka och äta. Men ett strömavbrott kom emellan. Strax före 19 blev det kolsvart här hemma. Ringde nån automatisk svarare på eon som meddelade ett stort avbrott i vårt område och att de beräknade att det skulle vara återställt vid 22. Vi begav oss till ICA hela familjen för att köpa batterier till ficklampan och sen kikade vi in hos Marcus föräldrar som också hade strömavbrott. Strax efter kl. 20 kom elen dock tillbaks. Vi åkte hem och jag satte igång att baka och hann ha kakan i ugnen innan det blev kolsvart igen. Fick tända ljus igen och fick lite panik över kakan i ugnen. Efter ca 25 minuter var strömmen tillbaks och nu hoppas vi att det håller sig så! Kakan blev klar så småningom, kronärtskockan blev kokad och presenterna inslagna.... bara lite senare än tänkt!
 
Nu ska min onda rygg och jag sova. Föra fyra år sen var vi på förlossningen ♥




Igår sa det stopp!

2012-09-25 12:03:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Igår åkte jag hem från jobbet efter lunch för orken var totalt slut. Trots att jag sover okej antal timmar på nätterna så får kroppen inte nog vila. Sex veckors heltidsarbete och fullbokade helger efter semestern + en 4-årig son hemma samt en gravid kropp är inte riktigt en bra kombo. Idag är jag sjukskriven men har semesterdag imorn för det är Max födelsedag. Då ska vi mysa, leka med hans presenter, baka inför kalaset på lördag, äta lunch på mcdonalds och gå på 4-årskontroll på bvc. Idag vilar jag bara. Vaknade vid 6 imorse som vanligt. Gick upp med Max och Marcus och åt lite frukost och sen gick jag och la mig igen. Gick inte upp förrän närmare 10. Nu är jag dock trött igen. Räknar med att vara tillbaks på jobbet på torsdag.
 
Igår tog jag ett varmt bad med döda havssalt i och så la jag lermask i ansiktet. Var otroligt skönt! Jag badade en del de första veckorna under graviditeten men har inte blivit av sen dess och när jag låg där i badet igår så tänkte jag ändå på vad tiden går fort. Det var ca 20 veckor sen jag låg där senast. Samtidigt så känns det som att tiden går alltför sakta och det är låååångt till december.
 
Idag för fyra år sen var på vi på specialistmödravården på förmiddagen för att kontrollera min vattenavgång som hade skett på natten. Nu har vi snart haft Max hos oss i fyra år ♥




Snart 4 år!

2012-09-23 21:58:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vår stora fantastiska kille ♥ Tänk att han snart fyller fyra år. Föddes han inte nyss?
 

 
 
 




26+0

2012-09-23 17:47:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg.Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta. Sjung för din bebis redan i magen, den kan höra dig!
 
Du: Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen.Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna.
 
Text från minbebis.
 

 
Bild från idag
 
 
Nu är jag inne i vecka 27.
 
Förra veckan skrev jag hur bra jag mådde men senaste veckan har det påtagligt blivit jobbigare. Jag sover sämre, behöver kissa oftare (på dag- och nattid), gör ont i benen, i nedre delen av magen ibland, orkar inte böja mig lika mycket, mer andfådd, strålar neråt i perioder, svårare att resa på mig om jag ligger ner, lite mer ont i bröstryggen, tröttare!
 
Har känt stor skillnad i min ork senaste veckan. Svårt att hålla humöret och tålamodet uppe när man kroppsligt sett inte riktigt orkar med lika mycket som tidigare.
 
Jag har fyllt i min ansökan om halvtids graviditetspenning from 1 november och väntar på att min chef ska fylla i papper. Tycker synd om den stackarn på försäkringskassan som ska läsa min tre sidor långa beskrivning av en dag på mitt jobb och vilka hjälpmedel jag använder men att det ändå är svårt att klara av jobbet som gravid. Hi hi... det är ganska detaljerat! Och om jag inte får beviljat har jag ingen aning om vad de kräver.
 
Igår kom jag att tänka på att jag fortfarande utan problem kan ha mina ringar på mig. Med Max i magen fick jag ju ta av dem för typ 10 veckor sen eller nåt. Är inte alls svullen på det sättet denna gång. Undrar varför det är sådan skillnad?
 
Jag känner bebis mååånga gånger per dag, men inga jättehårda sparkar men buffar och bök där inne. Mysigt! Jag bär bebisen ganska långt ner sa barnmorskan. Livmoderns ligament orkar inte hålla upp lika mycket som första gången. Det förklarar värken jag har i ligamenten ibland och också varför det inte sparkar och buffar så mycket ovanför naveln.
 
Nu närmar sig klockan 18 och jag ska iväg på gravidgympa vilket känns skönt!




Bara en liten stund

2012-09-22 21:39:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter en bra dag har jag landat i soffan med chips och dipp. Blev dock akut trött så ska sluta ögonen bara en liten liten stund.....
 
bara en liten stund...




99 dagar kvar

2012-09-21 19:55:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Idag är jag nere på tvåsiffrigt. Nu går det fort fast samtidigt känns det som det är låååång tid kvar.
 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 5 fulla dagar (v25+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 99 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
Max matar bebisen med "mjölk" med sin dockservis. Ser att mina bristningar syns väl nu. De är kvar från Max i magen men färgen i dem har förstärkts nu när jag är gravid igen.
 
 




FREDAG ♥

2012-09-21 17:14:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni anar inte hur skönt det är med fredag! Fantastiskt =)
 
Vet inte om det är skogspromenaden med barnen på jobbet igår som spökar i min kropp idag. Ont lite överallt! Svårt att resa på mig och jobbigt att gå, böja och lyfta. Blir med andra ord ett ordentligt fredagsmys i soffan ikväll. Ja, ni såg ju mina inköp igår!
 
Jag har påbörjat maten som står i ugnen och vilar på sängen en stund. Imorn ska jag åka iväg på en kort shoppingtur för att köpa det sista till Max födelsedagspresent och på eftermiddan får vi besök av Sofia och hennes lille I. Mys!
 
Nu ska jag läsa bloggar och fortsätta mysa av bebissparkar och njuta av fredagskänslan ♥




Pantene Pro-V

2012-09-20 21:14:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Jag har senaste tiden buzzat hårprodukter från pantene pro-v. Jag har fått ett schampo, ett balsam, ett värmeskyddspray och en burk med hårinpackning. Sen så har jag även fått schampoflaskor att dela ut. Mina kollegor har fått prova och jag har bara hört positivt från dem.
 
Jag är supernöjd med produkterna jag testat och jag kommer fortsätta att köpa dem nu när de lanseras i butik. Jag brukar tvätta håret varannan dag och då brukar det kännas lite flottigt. Sen jag började med pantene pro-v så kan jag lugnt vänta tre dagar med att tvätta håret för det har känts fräscht. Älskar inpackningen som jag använt en gång i veckan. Håret blir lent och mjukt av det. Rekommenderar verkligen produkterna som dessutom luktar riktigt fräscha!
 
Genom att vara en buzzador får man vara med och prova och utvärdera olika produkter! Här kan du klicka om du vill bli en buzzador =)!
 
 
 




En gravid kvinna på ICA en vardagkväll

2012-09-20 20:54:28 ,   Mat och annat gott
Det blir en del saker som inte stod på notan. Det blir dyrare än tänkt. Det blir onyttigare än tänkt.
 




Vakna tidigt

2012-09-20 08:15:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Kl. 5.15 imorse gick Marcus upp och då vaknade även jag och hade svårt att somna om. Blev inte bättre av att Max kom och la sig bredvid mig vid 5.45 och ville gå upp för dagen. Som tur var är ju bolibompa en bra barnvakt och Max tycker det är mysigt att ligga i soffan under en filt och titta. Jag lyckades somna om efter en stund så det blev nästan två timmars sömn till. Tur det för jag ska jobba till 18 idag och med för lite sömn i min gravida kropp blir det inte kul! Nu ska jag försöka slita Max från teven så vi kan äta frukot. Funderar på fattiga riddare till frukost. Är så sugen på det!
 
Hoppas ni får en bra dag =)




Party på urinblåsan

2012-09-19 21:57:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Bebisen har senaste dagarna haft party på min urinblåsa. Det känns i alla fall så. Trycker där! Många toalettbesök varje dag + några varje natt. Barnmorskan sa igår att bebisen ligger ganska långt ner. Antagligen på grund av att ligamenten är mer uttöjda nu vid andra graviditeten.
 
Max fick magkramper på eftermiddagen. "Mamma det rör sig i magen" beklagade han sig och satt på toaletten i några omgångar fast inget hände. Fast till slut kom det lite, sen låg han i vår säng med en vetekudde på magen och tittade på film. Sen var allt frid och fröjd igen. Orsak till magkramperna? En mamma som inte hade ork eller tålamod att neka honom att äta tre delicatobollar. Jag skyldig alltså!
 
Kvällen har jag tillbringat med Bonde söker fru men främst att skriva min ansökan om halv graviditetspenning. Stackars handläggare på försäkringskassan som ska läsa min tre sidor långa detaljerade redogörelse om min arbetsdag.
 
Nu planerar jag att snabbkika lite på dagens bloggskörd och sen blir det sova hela natten, med undantag för x antal kisspauser!
 
Godnatt.
 




Nej vet ni vad...

2012-09-18 20:52:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
...tröttheten slog till så fort jag satte mig här hemma i soffan. Så det blir inte så mycket mer bloggat idag än så här....




Barnmorskebesök

2012-09-18 16:50:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för alla era bokförslag! Inom kort blir det en tur till bibblan för att checka om de ni tipsat om finns =)!
 
Nu är jag i princip hemma och vänder en stund. Precis varit hos barnmorskan och ska om fem minuter åka tillbaks till jobbet för möte. Arbetsplaner ska skrivas inför läsåret!
 
Barnmorskebesöket gick bra. SF-måttet låg på 25 cm, strax över medelkurvan, bra blodtryck, bebisens puls var ca 152 slag/min. Jag väger 6 kilo mindre än med Max i ungefär samma vecka. Hon kollade blodsockret som var bra och sen har jag lämnat prov för blodvärde vilket dröjer lite innan resultatet kommer.
 
Nu är det fem veckor till nästa besök. Tydligen lite glesare mellan besöken nu i andra graviditeten. Trist!
 
Jag har bestämt mig för att söka graviditetspenning på halvtid så ska försöka få iväg papprerna denna vecka.
 
Nu till jobbet.....




En blivande storebrors tankar

2012-09-17 20:52:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna dag är inte så mycket att skriva om. För första gången sen semestern har jag typ bara längtat hem från jobbet och varit otroligt trött. Bara för att jag skrev igår att jag mår så bra i graviditeten =)! Sover inte lika djupt om nätterna längre och det bidrar till trötthet på dagarna. Imorn är det full arbetsdag, sen till barnmorskan och efter det tillbaks 1,5 mil till jobbet för personalmöte. Nåja det är morgondagens problem! Ska bli mysigt med barnmorskebesök i alla fall.
 
Fast jag var trött och hade dåligt tålamod när jag kom hem vid 18 ikväll så har jag och Max haft mysigt och pratade mycket innan han skulle sova. Vi bar upp hans Byggare Bob-grejer till hans sovrum. Han fick dem igår då vi köpte dem av vänner. Han har ju alla sina leksaker i lekrummet på undervåningen men det är mysigt om han har något uppe i sitt sovrum. Vi har även duschat och han har pratat mycket om bebisen. När jag smörjde in min mage sa han "Nej mamma inte så hårt. Det gör ont på bebisen. Du måste klappa försiktigt".
 
Är det någon som har något bra boktips om hur det är att bli storebror? Skulle gärna läsa något för och med Max.
 
Nu ska jag snart se Ensam mamma söker och längta till helgen. Känner mig riktigt opepp inför denna vecka men hoppas på att det känns bättre imorn och att jag får sova bra.
 
Kram till er ♥
 




v 25+0

2012-09-16 14:15:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bebis:Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.
 
Du: 6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.
 
Text från minbebis.com
 

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 

Detta är ju en fantastisk period av graviditeten! Jag mår bra, både psykiskt och fysiskt även om jag har lite ont i fogarna, är stel och sådant men det är absolut ingenting jämfört med hur det var under förra graviditeten som ju ändå är min referenspunkt gällande graviditeter. Och jag är så spänd på vem som är där inne. Är inne i en period av mycket tankar på hur det kommer bli och vill liksom boa in mig och läsa mycket om graviditet och bebis, vill helst bädda spjälsäng, shoppa kläder och allt på en gång. Samtidigt som december inte känns långt bort så känns det ändå som många veckor kvar. Ta fram spjälsäng och skötbord m.m är det ju ändå ca 10 veckor kvar till. Planerar att göra sån ungefär en månad innan beräknat. Men drömma och planera det kan man ju göra när som helst.
 
Jag funderar mycket kring hur jag ska ta ledigt innan bebis kommer. Vill helst inte vara föräldraledig för nya barnet förrän från 1 januari. Det är ju en massa lediga dagar i slutet av december som jag är ledig automatiskt från och då är det ju bättre att få lön för dem? Har ju en del semester sparad och även föräldradagar för Max. Hade ju liksom trott att mina fogar och min rygg redan skulle vara helt slut vid denna tid och att jag redan skulle vara sjukskriven till viss del men nu känns det ju som att jag kan jobba heltid ett bra tag till vilket jag är glad för. Marcus och jag måste verkligen ta oss en funderare över hur vi ska göra. Dessutom är ju inte bebisar någon beställningsvara så man har ju ingen aning om när den behagar att titta ut =)!
 
Vikten har stått still i några veckor men nu är det +1 kg till vilket känns bra för då vet man ju att det växer på där inne!
 
På tisdag är det barnmorskebesök. Sist jag var där var i v 10 eller nåt. Ultraljudet gjordes på sjukhus. Ni som är tvåbarnsföräldrar redan, visst får jag ta med Max till barnmorskan? Ska ju bara lyssna på hjärtljud och sånt.
 
 




Bara vinden som blåser

2012-09-16 11:33:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har en väldigt skön start på söndagen. Sovmorgon, dusch och sedan smörgås med skaldjursröra och en mugg cappuccino till nyhetsmorgon. Dessutom är jag ensam hemma några timmar. Det är total tystnad just nu förutom knapprandet på tangenterna och vinden som blåser utanför.
 
Funderar på att baka lite idag. Max födelsedag närmar sig och vi ska väl ha något att bjuda på.
 
Ikväll är det dags för gravidträning igen vilket känns kul. Men nu ska jag sitta här en stund, njuta av tystnaden och läsa bloggar innan jag tar tag i lunchen. Ingen söndagsstek här inte utan det blir stuvade makaroner och korv.




Bebiskläder

2012-09-15 21:24:15 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Vilken bra dag! Lite mer än 8 timmars arbete men det är ju roligt så man glömmer bort tiden. Ca 3600:- (20% av det alla sålde för) kan vi nu skicka till behövande barn + 12 kartonger med skänkta kläder.
 
Jag fyndade lite jag också. Antar att ni tänker att vi måste veta att det är en pojke i min mage eftersom jag köper blått men det vet vi inte men det känns liksom mer vant att köpa blått. Blev fäst vid dessa kläder. Och billigt var det förstås. Newbie-dressen gav jag 30:- för (vet dock inte om vi kommer använda tröjan eftersom tröja är så opraktiskt när de är så små men älskar byxorna), Newbie-vantar 20:-, omlotttröja 5:-, grå byxor 10:-, pyjamas 10:-, body 10:- och mössa 5:-.
 
Oj så jag längtar efter bebis nu när jag ser alla små kläder!
 




Försäljning!

2012-09-15 08:13:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Många roliga timmars jobb igår och idag väntar försäljning. Finns mycket fint så hoppas på mycket folk =)! Visar er bilder senare, men här kommer en på mig innan jag åkte hem igår vid kl. 21!
 
 
 




Som barn innan julafton....!

2012-09-14 13:01:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har haft en lugn förmiddag. Varit och fikat hos min mormor och morfar, handlat lite och sen lagat fisk med tomat, oliver och kapris (mycket gott. Recept HÄR). Nu ska jag bara ladda diskmaskin och sen lämna Max hos sin farfar och sen är det försäljning resten av dagen. Eller idag är det rättare sagt inlämning av kläder, leksaker och sådant för de som vill sälja och imorn är det öppet för försäljning. Hoppas på att fynda både till Max och bebis. Till Max behövs extraoverall, extra vinterskor och till bebis overall i strl 62 och lite fina kläder om jag hittar.
 
Vi som anordnar detta är som barn innan julafton idag. SÅ kul fast det innebär massor av jobb!




Vegetarisk lasagne med ricottaost

2012-09-14 09:26:00 ,   Mat och annat gott
En ny favorit här hemma! Passar både vardag och fest. Går fortare att laga än "vanlig" lasagne.
 
Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
400 g krossade tomater
1 msk ajvar relish (jag hade ingen men tog i en halv tsk sambal oelek för att få lite hetta)
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
 
Bryn finhackad lök och vitlök i oljan. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
 
Spenat- och ricottaröra

250 g fryst spenat
300 g ricottaost (Jag hade 250 g för det var det i förpackningen jag köpte)
4 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Lasagneplattor (fullkorn men jag använde vanliga)
2 dl mjölk
 
Tina spenaten och krama ur överflödig vätska. Blanda spenat, ricottaost och hälften av den rivna osten. Pressa i en vitlöksklyfta. Salt och peppar.
 
Smörj en ugnsfast form. Börja med ett lager spenatröra, lasagneplattor, tomatsås, lasagneplattor, spenatröra, tomatsås. Häll mjölken i kanten av lasagnen och strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
 
 
Recept från min favoritkokbok:





Tagit helg!

2012-09-13 19:10:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag tagit helg för imorn har jag semesterdag! Ska dock inte ligga på latsidan för ska arbeta med en barnklädsloppis fredag och lördag. Så blir nog 8-timmarsarbetsdagar ändå men det ska bara bli kul.
 
Ikväll vankas det dock torsdagsmys. Chips, cola och choklad är inköpt. Fredagsmyset utgår för mig imorgon eftersom jag är iväg och fixar då så det får bli en kväll tidigare.
 
Kom hem vid 18.30 ikväll efter jobb sent och sedan ärenden. Har varit ganska trött på kvällarna de senaste dagarna och min frisör sa igår att hon kan se på mitt hår att jag har järnbrist. Så nu har jag ökat dosen järntabletter från 1 varannan dag till 1 varje dag. Sen så kan jag nog inte skylla all trötthet på järnbrist för det är klart man blir trött när man är gravid i v 25, jobbar heltid plus inte haft en enda lugn helg på flera veckor. Så alla vänner jag inte hinner höra av mig till, jag hoppas på ett lugnare oktober =)
 



Nu blir det dusch och sedan landa i soffan till Halv åtta hos mig.




Förpassad till soffan

2012-09-12 19:31:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Ikväll har jag ordinerat soffvila till mig själv. Åkte hemifrån 6.45 imorse och kom hem strax före 19. Efter jobbet var jag hos frissan och toppade mig (och blev 390:- fattigare). Max var med mig dit vilket gick jättebra. Sen så åkte vi till A-C och barnen för jag skulle sälja Max gamla överdragsbyxor och kavatskor till S. Vi blev kvar där och lagade pannkakor och våfflor tillsammans.
 
Nu ligger jag i sängen och surfar lite och njuter av känslan av vårt underbara sovrum. Max ligger bredvid. Han är supertrött men vill inte sova. Alldeles nyss sa han Mamma jag vill känna på magen. På bebisen. Då blir man alldeles varm i hjärtat!
 
Nu väntar soffan på mig...




Max kalas

2012-09-11 21:13:19 ,   Max
Om två veckor fyller vår kille 4 år! Mamma är jag stor? brukar han fråga och det är klart han börjar bli stor.
 
Han pratar mycket om att han ska ha kalas. Och det är inte presenterna han pratar mest om utan det är att han ska få äta tårta vilket nog är det allra godaste man kan få enligt honom.
 
Konceptet för kalaset (som inte blir på hans födelsedag för det är mitt i veckan) är barnkalas på förmiddan och släktkalas på eftermiddan. Precis som förra året med andra ord. HÄR kan ni se bilder från förra årets kalas.
 
Ikväll ville Max ha sitt kalas och ordnade ett eget på sitt rum. Han fixade inbjudningskort, tårta och annat gott och sen blev jag och Marcus inbjudna!
 
 
Dukat för kalas
 

 
En gäst är sen! Max och jag väntar.... (notera dammsugaren i bakgrunden. Max dammsög innan kalaset)
 

 
Alla gäster är på plats och efter att vi sjungit för Max blåste han ut ljusen på tårtan
 

 
Tårtbit till alla gäster!
 
 

Så vad tror ni? Visst är han redo för kalas? ♥




Slappar

2012-09-11 16:47:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh va skönt att slappa lite! Tisdagar är en bra dag då både Marcus och jag kommer hem i ok tid (strax efter 16). Så nu kan jag ligga på sängen en stund innan jag ska laga vegetarisk lasagne med spenat.
 
Bild tagen för 10 minuter sen
 
 
Som ni ser på bilden så finns det lite att städa här hemma. Övervåningen är fin men nedervåningen har en del att önska =)! Får se om jag orkar det efter matlagningen. Hade tänkt mig en lugn kväll vid teven ikväll med kladdkaka som sällskap =)
 
 




I ett

2012-09-10 21:50:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Vissa dagar går det i ett från det att man kommer hem från jobbet tills att man lägger sig. Idag har det varit så fast jag var hemma från jobbet kl 17 istället för 18. Röja på diskbänken, laga mat, plocka undan efter maten, duscha, ta hand om en olycka i Max i kalsonger, duscha honom, tvätta, lägga Max, fixa adresser till Max kalasinbjudningar, åka och handla på ICA och några varor på Konsum, steka omelett och kantareller, satt mig här i soffan och klockan är 21.50.
 
Imorn är det fotografering på jobbet och jag min "klant" har frisörtid på onsdag. Men får göra det bästa av burret imorn =)
 
Snart läggdags i vårt fantastiska sovrum. Känns som man sover på hotell! Förresten vad tycker ni om våra nya rum? Har knappt fått några kommentarer angående det!
 
Kram till er ♥




Hemma

2012-09-09 21:32:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu har vi fått våra drömsovrum! Både vi och Max.
 
Ursäktar skrynkliga sängkläder
 






 
 
 
 




24+0

2012-09-09 09:51:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.
 
Du: Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.
 
Text från minbebis.com
 



(Produkt)
 
Vecka 25 är här! Vet inte varför men det känns som en liten milstolpe på nåt sätt.
 
Jag fortsätter fundera på bebisinköp och har sett det här fina vita påslakansetet med stjärnor från HM Home (det ser nästan rosa ut på bilden men det står att det är naturvitt). Får se om det blir ett köp! Till Max hade vi vagga den första tiden men har bestämt oss för att inte ha det denna gång. Man fick böja på sig så mycket för att lägga ner honom i den och jag kommer ihåg att han typ alltid vaknade då. Känns dock lite tråkigt för min farfar har gjort vaggan. Kanske borde man dock ha vagga/vagnstäckestorlek i spälsängen i början? Detta på bilden kanske blir för stort? (är 110x125 spjälsängsstorlek?) I för sig kanske bebis ligger på täcket med filt på sig. Tankar?
 
Vikten står still även denna vecka. Har haft en riktigt bra vecka ur foglossningssynpunkt. Klarade av en lång skogspromenad med barnen på jobbt häromdan utan att ha jätteont efteråt. Kändes lite såklart och det gör det hela tiden men nåt annat räknar jag inte med. Igår "brände" det som sagt neråt men det försvann sen och jag känner inget idag. Vet inte vad det var.
 
Ikväll ska jag börja på gravidträning vilket känns spännande. Bra att stärka upp kroppen!
 
Det mest förvånande av allt just nu är att min smärta i bröstryggen inte blivit värre. Hade ju enorma problem med det med Max i magen. Nu känner jag bara av det ibland. Är väldigt glad över det! Hade ju ställt in mig på att knappt kunna jobba under hösten men nu har jag jobbat heltid fyra veckor efter semestern och om inget drastiskt händer så kastar jag inte in handduken än på ett tag.
 
Varit hungrig senaste veckan. Fått gått upp nån natt och nån tidig morgon och ätit banan eller yoghurt. Mer hungrig på kvällarna också. Är känsligare för halsbränna men än så länge hjälper gaviscon!
 
Nu kör vi v 25 =)




Sneak peak

2012-09-08 22:05:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Puh... vi har jobbat hårt idag. Främst Marcus får jag väl erkänna eftersom jag i mitt gravida tillstånd inte vill bära möbler men jag har grejat med det som inte är tunga möbler och så har jag lagat mat. Har dock inte mått så bra idag för haft en brännande känsla neråt, men det släppte under sena eftermiddagen. Mina föräldrar har varit här några timmar. Min pappa och Marcus satte upp rullgardiner och bar möbler medan jag och mamma bland annat bakade pizza (ja och så bossade jag lite var allt skulle va såklart!). Mamma hade dessutom med sig Vätternkräftor som vi glatt smaskade i oss.
 
Vi är riktigt nöjda med vårt nya sovrum, Max nya sovrum och vårt nya kontor. Känns som att vi utnyttjar hela huset nu! Mer bilder kommer imorn. Men detta är en bild från en del av vårt sovrum nu ikväll!
 






Max ♥

2012-09-07 21:14:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk att han en gång varit så här liten. Tänk att vi snart ska ha en till som är så här liten. Time flies ♥
 




Fredagsmys

2012-09-07 20:44:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Visst är fredagsmyset speciellt på hösten när man kan mysa inne med tända ljus? Nu är det ju fortfarande ljust i början av kvällen och ikväll åt vi i solskenet som smög sig in igenom fönstret. Grekisk pytt med tzatzikismaskade vi i oss och nu ikväll väntar chips och cola.... som vanligt =)! Nu är det mörkt ute och ska tända ljusen.
 
 
Länk till receptet: sarasrum.blogg.se/2012/january/grekisk-pytt.html
 
(blogg.se ändrar länken när jag lägger in den i inlägget så därför kom den på detta sätt istället)




Soliga fredag

2012-09-07 13:21:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är fredag och solen skiner =)!
 
Nu har jag rastat färdigt och ska återgå till jobbet. Hoppas på en mysig eftermiddag med alla nya leksaker som vi beställt och packat upp.
 
Ikväll blir det fredagsmys ♥




Bebisoverall

2012-09-06 21:12:00 ,   Mode/Kläder
Hej! Nu är det snart fredagsmys och i helgen sker vårt våningsbyte.... tjohooo!! Nu hoppas jag att jag blir nöjd också eftersom jag tjatar så om detta.
 
Börjar tänka alltmer på shopping till bebis. Gosig overall är något vi behöver då den minsta vi har sen Max är i strl 68. Eftersom jag ska vara med och ordna en bytardag och även åka på nån eller några så ska jag spana på overaller då eftersom de i de små storlekarna inte slits något så man kan hitta riktigt fina för billiga pengar. Men jag har också kärat ner mig i denna från KappAhl:
 
 
Hade jag haft ett KappAhl här på orten hade jag nog typ bums köpt den imorn men har inga ärenden inåt stan på ett tag så det får nog vänta. Spanar in bytardagarnas utbud först. Det är ju några månader till december så är ju ingen panik ännu!
 
 
Verkar vara nåt strul med blogg.se för min blogg består bara av text när man går in på den men det ordnar nog till sig snart!
 




Mer bök och stök i magen

2012-09-05 22:18:19 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebisen i magen börjar bli så stor nu att det blir mer och mer bökande i magen. Och när jag ligger ner kan magen vara högre på ena sidan. Antar att en liten rumpa eller nåt sånt sticker upp där just då. Jag kan också känna andra ställen på magen som är hårda stundtals. Inatt när jag vaknade runt 2 för att kissa så var magen jättespänd och bullig när jag låg ner. Bebisen tryckte nog ut med allt möjligt just då.
 
Det blev en liten bebisuppdatering innan sovdags ♥




Fotografering

2012-09-05 21:35:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har jag mest jobbat känns det som. Först sju timmar på jobbet och sen hemma två timmar innan jag åkte vidare på jobbföreläsning i tre timmar. Sov dock lite den där stunden jag var hemma så är inte helt däckad nu fast jag gick upp 5 imorse.
 
Imorn är det dags för fotografering på Max förskola. Favoritbyxorna på Geggamoja och en t-shirt från HM får det bli. Som tur är lämnar jag honom typ en kvart innan fotografering så det borde hålla sig rent den kvarten... hoppas jag =)!
 
 
Nu ska jag äta en omelett och läsa bloggar innan läggdags. Imorn är det sovmorgon. Hurra!
 
Kram
 
 
 




Bränd mage

2012-09-04 20:25:40 ,   Allmänt/Vardagsliv

Suddig webkamerabild
 

Jag har lyckats få ett brännmärke på magen. Glömde liksom att den var där när jag böjde mig över spisen och fick varm vattenånga på magen. Resulterade i ett rött streck med upphöjd yta och en brännblåsa. Har smörjt mycket aloe vera på så nu gör det inte så ont längre (det är naturligtvis inte hela magen som är bränd utan ett streck på ungefär 4 cm).
 
Dagen har rullat på som de flesta dagar, och vet ni? Nu är vi närmare helgen än vad vi var igår?
 =)
 
Nu ska jag gå till övervåningen och packa ner lite grejer inför våningsbytet. Planerar dock en tidig kväll ikväll eftersom jag börjar jobba tidigt imorgon men det brukar aldrig bli som jag planerat.
 
Kram




Hello halsbränna!

2012-09-03 21:34:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Gokväll!
 
Jag tyckte väl att jag kommit lindrigt undan men nu har den börjat återvända alltmer frekvent - halsbrännan! Hade stora problem redan från start med Max i magen men denna gång har den hållt sig under kontroll... tills nu.
 
Inatt vaknade jag och hade massor av halsbränna. Värkte. Fick gå upp och ta gaviscon och satt uppe en stund innan jag kunde lägga mig igen. Hjälpte i alla fall så kunde somna om efter ett tag. Ett ganska långt tag faktiskt på grund av att jag svettades så. Tittade avundsjuk på Marcus som låg under sitt täcke och sov gott medan jag låg i princip naken med svallningar.
 
Det ljuva gravida livet med andra ord! Halsbrännan har hälsat på under dagen och mer nu på kvällen. Ska nog köpa en flaska gaviscon att ha på jobbet också.
 
Efter en 10-timmarsarbetsdag har jag tillbringat kvällen i soffan med Halv åtta hos mig och valt ut bilder till framkallning. Vilket jag hållt på med ett tag men imorn ska de laddas upp så det blir gjort. Nu är det romantik på Ensam mamma söker och jag ska äta en omelett innan läggdags och hoppas på en god natts sömn.
 
KRAM och hoppas ni haft en bra dag ♥




Överraskning!

2012-09-02 21:59:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag hämtade Max hos sin farmor och farfar ville han inte med hem men när jag sa att det väntade en överraskning hemma så följde han glatt med. Överraskningen var att vi monterat ihop en hylla inne i hans lekrum där vi ställt alla hans köksleksaker och satt upp krokar till diskhandduk och grytvante. Alla saker har legat i en låda förut och han välter typ alltid ut den för att hitta rätt grejer när han ska leka laga mat. Nu blev det mer ordning och han satte genast igång att laga pannakaka med ketchup till... mmm....:/
 
Det var den tredje expedithyllan i denna storlek i detta hem. Den fjärde ligger i sin kartong ute i garaget och monteras nästa helg i Max nya sovrum.
 
 
Jag tror det är gravidboakänslorna som tagit över min kropp. Är lite smått besatt av att få ordning här hemma. Att få vår flytt upp gjord så jag kan greja och fejja! Vill få upp bebisens hylla där uppe (återigen en expedithylla men i annan storlek) och få lägga in lite bebiskläder, de fina uggleaskarna och bara få längta ännu mer. Jag vill fixa ordning i badrummet där uppe och fundera kring var skötbordet ska placeras.
 
Nåja... nu kör vi några timmars jobb innan det finns tid för fix. Min fina arbetsvecka är på 42 timmar denna vecka. Känn på den.... *suck*
 

Nu kastar vi oss in i vardagen och laddar för fredagsmys på fredag.
 
KRAM
 
 
 




Så tyst

2012-09-02 15:04:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sitter här i soffan och njuter av total tystnad (förutom ljudet från tangenterna när jag skriver) men jag har också dåligt mammasamvete. Vi har sällan barnvakt för att bara vara hemma.... eller ordet aldrig passar nog bättre. Men vi ringde och frågade om Max kunde få leka hos sin farmor och farfar en stund nu på eftermiddan så vi skulle få lite lugn och ro här hemma. Max är helt fantastisk och så duktig på att leka och greja för sig själv. Men den gravida trötta mamman och den förkylda trötta pappan behöver lite tystnad ibland. För en sak är vår Max mästare på: nämligen på att prata! På in- och utandning, utan pauser och upprepar allt om och om igen.
 
Men nu sitter jag i alla fall här med dåligt samvete. Fast jag vet ju att han har det bra mycket roligare med sin farmor och farfar några timmar än med sina trötta föräldrar.
 
Ska snart montera en hylla till Max lekrum men ska först bara sitta här en stund med min cappuccinomugg och lyssna på tystnaden....
 
... och sakna min Max.




23+0

2012-09-02 14:49:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.
 
Du: Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.
 
Från minbebis.com
 
 
Jag går nu in i v 24! Magen känns som i perfekt storlek nu. Syns tydligt att jag är gravid men ändå är den inte i vägen. Men nu kommer den bara att växa sig större och större.
 
Det som står om att detta är en period av livliga drömmar stämmer bra på mig för oj så mycket jag drömt de senaste nätterna och framförallt framåt morgonen.
 
Den senaste veckan har fungerat ok. Jag hade mycket problem med foglossning i början av veckan men blivit bättre. Många sänger att jag ser pigg och fräsch ut, men helt ärligt så känner jag mig rejält golvad just nu. Men det har varit en väldigt intensiv helg med knappt någon hemmatid hela familjen och det i kombination med 40-timmarsarbetsvecka skulle göra mig rätt så slut fast jag inte är gravid. Nu läggs ju graviditeten på också.
 
Något jag märkt de senaste veckorna är att huden i ansiktet är så fin. Jag brukar inte ha hudproblem annars heller men den är extra jämn och len nu.
 
Känner lite mig mer sparkar högre upp än tidigare och dessutom några sparkar mot urinblåsar och mot tarmar vilket är mindre bekvämt =)
 
För övrigt inga större förändringar sen förra veckan.
 




En till IKEAbudget?

2012-09-01 10:59:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag!
 
Klockan 6.00 tyckte Max det var dags för uppstigning. Men ovanligt nog kunde han tänka sig att ligga och mysa mellan sina trötta föräldrar. Efter lite mindre än en timme gav han upp och la sig i soffan och tittade på Bolibompa istället. Efter ett tag var även vi uppe på benen!
 
Nu på förmiddagen pågår lite förberedelser till festligheter vi ska på ikväll. Marcus är dock superförkyld och ska spela och sjunga. Kan bli spännande =)!
 
Mitt stödbälte för höfterna tvättas just nu så försöker hålla mig relativt still tills jag kan använda det igen. Ska fixa lite i Max lekrum sen. Men hyllan jag ska montera ligger ute i garaget och tror inte att min kropp uppskattar om jag försöker släpa in den själv så bäst att vänta på att mannen kommer hem. 
 
Spanade in två plädar på IKEA igår som vore fina på vår säng. Budget spräcktes ju dock igår men man kan ju alltid göra en ny budget om nån/några veckor?! ;)
 
....eller....