Begagnat vs. nytt

2015-03-31 20:45:54 ,   Mode/Kläder
Gokväll! Slår på stort med två blogginlägg samma dag efter en veckas uppehåll :)
 
Jag ska inte tjata på er om detta att jag tycker det är bra att handla begagnat, men jag tänkte bara visa hur mycket man får för pengarna. Den översta bilden är allt jag köpte på bytardagen i lördags och den undre bilden är två av barnens skor som båda är nyinköp.
 
= 1150:- (saknas en me & I-tunika på bilderna samt en Pomp de luxeklänning men de är inräknade i totalsumman)
 
 
 
 
= 1300:-
 
 
Egentligen skulle jag viljat visa med bild på nyköpta kläder istället men har inte så många sådana. Men känns bra att köpa så mycket "vanliga" kläder begagnat som möjligt så att man kan lägga pengarna på rejäla saker såsom skor m.m. Med vår vab-ekonomi senaste halvåret så är jag väldigt glad över möjligheten att köpa begagnat annars vet jag helt ärligt inte hur vi skulle har råd med kläder till barnen. Då kanske jag skulle vara tvungen att jobba mer.
 
Nej nu väntar snart hemmafinalen av "Biggest loser". Jag ska tända kandelabern och mysa ner mig i soffan.
 




Påsklov

2015-03-31 14:26:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Hej! Blev visst en bloggfri vecka. Ebbas feber var borta i fredagsmorse och jag kunde därmed genomföra helgens roliga arbete med bytardagen. Många fynd rikare blev jag.... och inte så många kronor fattigare med tanke på att jag sålde en del också.
 
Nu har barnen och jag påsklov. Känns som ett väldigt skönt beslut. Igår var vi till biblioteket och pysslade och sen hemmamys resten av dagen. Idag har vi varit ute och grejat i rabatten på förmiddan och nu leker Max och hans kompis A brandmän och springer runt i tomtekläder och brandmanshjälmar. Vi ska strax gå till lekparken.
 
Ja ganska lugn tillvaro fast ändå stressig med alla vardagsbestyr och de där leksakerna som dras runt i hela huset.... gaaaaahhhh. Sen så är båda barnen lite snoriga och Ebba har hosta. Men hoppas på att det inte blir värre.
 
Den busiga 2-åringen
 
 
 
 
 
 
 
 




Och så kom den

2015-03-24 20:57:53 ,  
Den fruktade febern är på besök hos Ebba igen. Inte upp mot 41 grader än.... och hoppas den inte når dit denna gång. 


Ipren och alvedon är laddat inför natten 😕




Möhippa

2015-03-22 21:42:36 ,  
Ja då var helgen slut. Marcus och jag hade tänkt se några Vänneravsnitt men efter att båda somnat tio minuter in i första avsnittet så fick vi kl. 21.10 ta beslutet att helt enkelt gå och lägga oss. 

Och äntligen funkar det att lägga upp bilder från bloggappen. Den funktionen har inte samarbetat på bra länge nu. Med andra ord kanske det kan bli lite mer aktivt här nu. 

Igår var jag iväg till Stockholm hela dagen på möhippa för en av mina närnaste vänner som gifter sig om tre veckor. Brunch, cupcakesfrossa, uppdrag på stan mm. Jag fick dock ge mig av när de skulle ut o äta pga att det ej gick något senare tåg hem. Men en sushi på centralen hann jag med innan avgång. 

Idag har mest varit en trööööött dag. Hoppas nu på många timmars sömn inatt så jag kan ta mig igenom kommande vecka. 

Kram





Hipp hipp hurra det är fredag idag!

2015-03-20 15:44:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Rockar ni sockorna idag? På mitt jobb hade alla barn idag olika strumpor och vi har pratat om att olika är bra, dansat och sjungit sånger. Supermysigt! Ett väldigt bra och konkret sätt att arbeta med de frågorna som vi har som lite löpande tema detta läsår. Vi alla är lika mycket värda.
 
OLIKA ÄR BRA. Jag och några av "mina" barn.
 
 
Mitt humör är bättre nu än i början av veckan. Men jobbet och hemmet tar mycket kraft nuförtiden. Det är intensivt med att omge sig av barn i princip dygnet runt. Hög ljudvolym och mycket att ta ställning och fundera kring.
 
Nu väntar en skön helg med lite småplaner och uppladdning inför nästa helg då vårens bytardag äger rum. Tjihoooo vad jag ska slita och shoppa. Love it!
 
Strax kommer Marcus hem från jobbet och jag ska åka och helghandla. Funderar på att kika in på Lindex.... har 30% på ett plagg (såg nu en stund senare att det visst bara var på barnplagg).....
 
Pöss på er
 
 
 
 




Mer positiva toner tack!!

2015-03-18 21:02:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch vilken negativitet jag spridit i mina två senaste blogginlägg. Detta lär inte bli så mycket mer positivt. Min andning har börjat bråka igen. Har lite ont i halsen också så vet inte om förkylning är på g eller om det är allergi. Pollensäsongen har ju startat så jag är i full gång med mediciner. Jag blir dock lite rädd att andningen ska vara lika jobbig som den var i somras och i höstas. Ja jag antar att ni kommer ihåg det för mina blogginlägg handlade ju inte om så mycket annat.
 
+13 grader visade temperaturen idag. Barnen hade skaljackor och skor på eftermiddagen. Bilden är från skolgården när jag och Ebba hämtade Max. Efter det åkte vi och fikade och lånade böcker på biblioteket.
 
Nu ska jag äta muffins och titta på "Biggest loser".
 
Hoppas jag är tillbaks med mer positiva toner snart ♥
 




PMS-party

2015-03-16 20:43:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh .... vilken dag! Har känt mig som ett vrak! PMS-humör, mensvärk, lite yr och allmänt trött. Men arbetsdagen blev bra ändå. Avslutades med ett samtal som också gick bra. Men oj så skönt det var att komma hem och krama på barnen. Nu sover de, jag har tänt kandelabern och ska bara slappa.....




Sunny sunday

2015-03-15 09:58:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej soliga söndag. När jag vaknade imorse ville jag inte gå upp. Kände mig allmänt misspepp och slut. Kände likadant igår. Skönt då med lugn helg utan några direkta planer. Men känner ni också igen att man när man väl har det lugn och oplanerat då får man nån form av prestationsångest för att man inte gör nåt vettigt?! Jag tänker på alla måsten som man borde ta tag i. Men med två barn som tar väldigt mycket av ens uppmärksamhet och tid så finns ingen riktig initiativförmåga till att tag i nåt annat. Jag får helt enkelt träna på att tycka det är okej att göra ingenting. Ingenting är ju i själva verket ganska mycket ändå...för jag har knappt suttit ner sen helgen började.....
 
Idag ska vi ut i solen. Trist nog är det ganska kall temperatur men hoppas den stiger lite mer idag än igår.
 
 
Vi tog en tur till Bra och begagnat igår och jag blev glad över dessa två som köp. Den till höger har jag redan börjat i.
 




Snart når vi målet

2015-03-12 22:19:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har precis avslutat ett sovmaraton i soffan både Marcus och jag. Denna vecka har bjudit på många tidiga morgnar. Imorse när jag och barnen skulle kunnat sova till 7 så vaknade de 5.30. Det blir långa dagar när man går upp tidigt. Det ska bli väldigt skönt att krypa ner i sängen nu och jag misstänker att jag kommer att somna ungefär samtidigt som huvudet når kudden.
 
Imorn når vi målet. Fredag. Skönt och efterlängtat efter en vecka med lite sömn, mycket att fundera kring på jobbet och kvällar iväg på annat. Men också en hel del fina stunder både på jobb och hemma. Bland annat igåreftermiddag när solen strålade och jag kunde sitta ute och dricka en Latte Machiatto i trädgården medan barnen lekte i sandlådan. Veckan då våren kom.
 
Sov gott.....
 
 




Vill inte gå in

2015-03-08 17:44:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Denna helg började på bästa sätt i fredags med att jag slutade tidigt. Max kompis A följde med oss hem och A´s mamma och lillasyster kom också hit och vi åt mellis tillsammans och barnen lekte både inne och ute. Även Max kompis S kom. Efter att de gått hem så ville inte barnen gå in så det blev att vi var ute totalt i 2,5 timme. Härlig start på helgen. Blev utelek igår också då med barnens kusiner som var på besök. Lek i lekpark och sen fika hos Marcus föräldrar. Igår var jag även på bytardag. Vilken lycka att fynda fina och billiga kläder till barnen.
 
Idag har temperaturen ute visat 10 grader och solen sken men gick i moln på eftermiddan. Vi har ätit god mat hos mina föräldrar. Nu har vi landat hemma och jag är supertrött..... Barnen har som vanligt vaknat tidigt i helgen....
 
 
Det blev en snabbresumé från denna helgen. Ja just det.... sen så har vi haft chipsfri helg. Ett försök att blir lite nyttigare!
 




Ingen fara

2015-03-04 09:04:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej onsdag! Jag är hemma och vabbar detta energiknippe. Hon kräktes en gång på förskolan i måndags så Marcus fick hämta henne. Som tur var så blev det inget mer sen. Men nu är vi hemma de 48 timmarna så imorn får hon gå till förskolan igen. Detta är nog den friskaste vab jag haft. Som mysiga lediga dagar typ.
Jag var dålig i magen i lördags så skulle väl tro att jag bara inte hade ätit för mycket chips utan att det faktiskt var nåt litet virus som sen smittade Ebbsan.
 
Skönt att det inte var nån fara. Och apropå fara så är Ebbas absoluta favorituttryck "Ingen fara" som jag nämnt tidigare i bloggen. Förra veckan tog hon på sig ett par solglasögon och så tittade hon på mig och sa "Ingen fara mamma. Det är bara jag". Igår när hon och Max satt vid datorn och tittade på bolibompa play så var det något som krånglade. Och Max som är en typisk 6-åring med noll tålamod blev genast arg och ledsen och då hör jag Ebbas lilla stämma säga "Ingen fara Max. Ingen fara Max".
 
Men som jag nämnt tidigare så använder hon ju också begreppet när hon gör nåt man inte bör göra för att släta över det hela.
 
Nu ska jag svara på ett jobbmail och sen leka med Ebbis. Solen skiner idag så vi ska gå ut sen.
 
Kram
 




Helgen

2015-03-01 17:36:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna ljuva syskonkärlek
 
 
Ja så här när det är helg så leker barnen fantastiskt bra ihop ena sekunden och andra sekunden är de arga på varandra. Bilden här ovan är för några veckor sen när de bråkade om vem som skulle sitta på sängen så jag kunde provfota (inför bebisfotografering). Jag sa att båda kunde sitta där men båda ville sitta där själva utan den andra.
 
Igår var jag, Marcus och Max på genrep av melodifestivalen. Var riktigt roligt. Sen så blev det mellomys här hemma på kvällen. Idag har varit en lugn dag. Jag har märkt lite grejer inför bytardagen som är om några veckor och sen har jag varit med Max på cirkelträning för barn. Han går vanligtvis på simning på söndagar men det var inställt idag så då är min kompis C snäll att han får komma på cirkelträningen som hon håller i istället. Det är bra för Max som har myror i hela kroppen typ dygnet runt.
 
Imorn börjar en ny vecka och otroligt nog har vi varit friska i 2,5 vecka nu. Men denna vecka som kommer är jag lite orolig för. En läkare vi träffade sist när Ebba hade feber nämnde ju periodisk feber som en möjlig orsak till hennes höga feber i januari och februari. Och efter att jag läst lite om det så stämmer ju de flesta symtom in på Ebba. Med hög feber och "ful" hals (röd, svullen och blåsor). Men det är såklart för tidigt att ställa en sån diagnos efter två feberomgångar men nu till veckan så är det en månad sen senaste feberns första dag så oron finns hos oss att det kommer feber igen. Hoppas verkligen inte det.
 
Nu ska jag slutföra middagen och sen njuta av helgens sista timmar. Känner mig inte så peppad inför måndag igen men hoppas jag är det imorn.
 
kram