Höstlovsmys

2013-10-31 21:23:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Oj så skönt att lägga sig i soffan efter ett tufft cirkelträningspass ikväll. Men otroligt roligt var det! Dessutom nådde jag ett litet personligt mål när jag kom hem. Jag gjorde tio riktiga armävningar i sträck. Alltså inte på knä. Precis som jag skrev på min instagram så är det enkelt för många men för mig har det varit omöjligt. Jag kunde det när jag var yngre men sen har det absolut inte gått. Har kunnat göra några på knä. Men nu har jag blivit så pass stabil i bäckenet och stark i armar, mage och rygg att jag klarar att göra på tå. Ikväll har jag nog gjort ca 30 stycken totalt för Marcus skulle filma till min instagram men han tryckte fel flera gånger .... hi hi... kanske medvetet för att utmana mig. Ni som bor här i närheten, ni bara måste prova Carolines träning. Och man behöver ju inte vara en nyförlöst mamma. Torsdagkvällar kör hon cirkelpass för alla! Check it out! Dessutom gratis första gången!
 
Idag hade vi flera planer men alla blev inställda så jag och Max passade på att åka tåg och gå på bio. Riktigt mysigt var det och uppskattat av Max att få gå på bio för första gången. Filmen Flygplan såg vi. Han blev lite rastlös i mitten och så slumrade han nån minut på slutet. Stackarn... han hade varit vaken sen 5.50 imorse. En lyckad eftermiddag var det i alla fall. Marcus kunde flexa från jobbet redan innan lunch så han var hemma med Ebba.
 
 
Popcorn är ju ett måste i biomörkret. Max och jag mumsade glatt i oss.
 
Höstlovsveckan har gått fort och imorn är det fredagsmys igen. Underbart!!
 
 
 
 




En ny människa

2013-10-29 20:36:05 ,   Ebba
Vilken skillnad det på dagarna när man får sova på natten. I två nätter nu har Ebba bara vaknat en gång och då somnat om fort. Alltså inga två-timmarspass mitt i natten som tyvärr varit en vana en period. Hon vaknar ofta på kvällarna men jag kan lugnt springa upp och ner i trappan 6 ggr per kväll för att få sova bra på natten.
 
Det är så skönt att inte gå runt med huvudvärk, vara yr och supertrött hela dagarna. Ebba somnade strax före 20 ikväll och jag hade utan problem ork att ställa mig och baka istället för att bara slänga mig i soffan.
 
Jag har dock inga förhoppningar om att detta är något bestående. Känner på mig att en jobbig natt väntar. Vet inte varför men får hoppas jag har fel....




Busigast av dem alla

2013-10-29 15:47:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Idag har jag och den här tjejen varit på babysång. Busigast av alla var hon och ville inte sitta stilla. Mycket roligare att kasta bitring och krypa. Men emellanåt så sitter hon och dansar lite och charmar alla.
 
Max var hos sin farmor och farfar undertiden och vi fick lunch där. Tack tack!
 
Nu sover Ebba och jag inväntar att Marcus ska komma hem från jobbet för då ska jag åka och handla. Ikväll ska jag ge mig på att baka inför symötet här imorgon.
 
Hoppas ni har en bra dag!
 
 
 




Måndagspepp

2013-10-28 13:32:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Vilken bra start på veckan! Vi har sovit bra inatt och Ebba har inte hostat så mycket. Bara lite rethosta på morgonen. Klockan 9.20 bestämde jag mig för att träna mamma boot camp kl. 10. Blev bråttom men lyckades få iväg mig och barnen i god tid. Tufft och roligt pass var det. Lyckades få Ebba somna i vagnen så fick träna ostört.
 
Detta kommer bli en bra vecka med babysång imorn, symöte här på onsdag (eller kanske ska kalla det för snackmöte), träffa vänner på torsdag och på fredag ska jag gå på stan och äta sushi med mamma.
 
Nu är det bara lite ordning här hemma som saknas .... puh...
 
=)




Glorifiering

2013-10-27 20:33:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu är det söndag och vi kör söndagsmys med ostbågar och Så mycket bättre på tv. Missade det igår för barnen somnade sent och vi valde sen att se en film istället. Men tummen upp för Telias programbibliotek som gör att vi kan se det på teven idag istället!!
 
Tror att fredagsmyset är lite väl glorifierat här hemma för Max gick hela dagen igår och längtade till kvällen så han kunde få lördagsfredagsmys. Han ville inte ens äta sitt lördagsgodis på eftermiddan för det skulle han spara till lördagsfredagsmyset. Hi hi tokiga unge.
 
Nu är det bara att blicka framåt mot en ny vecka. En vecka när Max har höstlov. Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. Finns ju massor man skulle kunna göra med honom men inte lika lätt att ta med Ebba på de grejerna. Får se vad som sker.
 
Nu tar vi och söndagsmyser lite och ignorerar att vardagen knackar på dörren. Hoppas ni gör detsamma.
 
 
 
 




Är det några tinkare här?

2013-10-26 15:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Hej lördag!! Grått ute men mysigt inne. Dagen började dock inte jättebra för natten var strulig. Kan inte bara Ebbas rethosta gå över nån gång?! Nåja efter en lång sovmorgon vaknade även jag till liv. En annan mindre bra start på dagen var att vår mikro fräste och rök imorse när Marcus skulle göra gröt till Ebba. Så en ny mikro har shoppats idag. Aj aj... ingen bra start på en ny "budgetperiod" med att lägga 700:- på en mikro. För ni kommer väl ihåg att jag skrev om tink? Är ni några "tinkare" här inne? Har ni fått någon ekonomisk chock över att se era utgifter kategoriseras?
 
Jag vill dementera mig själv. Jag skrev ju att vi lägger 8000:- på inköp i livsmedelsbutiker i månaden. MEN det har "bara" varit ca 7000:- de senaste månaderna men tillsammans med hämtmat, fika och liknande så har det blivit cirka 8000:-. I oktober blev det dock bara 6000:- inköp i livsmedelsbutiker. Det känns mer rimligt! Kostnaderna för Linas matkasse kategoriseras under livsmedelsinköp så det är alltså inbakat i de summor jag skriver.
 
Ikväll ska jag ge mig på att göra egna räkvårrullar här hemma. Längesen nu jag inspirerades till matlagning så ska bli kul!
 
Hoppas ni har en skön lördag.




Äntligen fredagsmys

2013-10-25 20:07:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idol har precis börjat och jag hade tänkt skriva några rader här innan men hann inte riktigt med. Vi fredagsmyser för fullt och det känns som jag längtat efter denna dag hela veckan! Nu hoppas jag förkylningarna är på väg bort för ett tag och att vi får en normal vecka nästa vecka.
 
Hoppas ni har en riktigt mysig kväll ♥
 
 




Första steget

2013-10-24 17:13:00 ,   Ebba
Hon har tagit sitt första steg. Ett väldigt litet steg men ändå första. Hon stod själv på golvet och lyfte på foten, tog ett litet steg och ramlade sen ner på rumpan igen.
 
 




Sömnrekord!!

2013-10-24 14:10:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härligt med torsdag! Torsdag betyder att Marcus slutar tidigt och dessutom att det ju snart är helg. En helt oplanerad helg ligger framför oss. Väldigt ovanligt. Nåt vill jag i alla fall hitta på för det har varit lugna och lite tråkiga veckor nu när Ebba varit förkyld. Vi har mest varit hemma på vardagarna. Hon är fortfarande snorig och hostig men jag tycker nog att det är lite bättre idag. Pigg som en mört är hon i alla fall. Och natten till idag slog hon sömnrekord. Hon sov i ett sträck från kl. 23-6:20. Tjohooo!! Glädjen förtogs dock lite av att hon var vaken större delen av kvällen. Antagligen därför hon sov så bra sen.
 
Det funkar i alla fall finfint att natta henne bredvid oss. Hon bökar men somnar sen. Funkar bra på dagen också. Problemet är ju dock att hon vaknar så mycket på kvällarna så vi får natta om hela tiden. Eller rättare sagt jag får. För är det Marcus som går upp blir hon tokig och då blir det som igår att hon inte alls kan somna om och är vaken i två timmar istället.
 
Snart kan vi byta namn på denna blogg till sömnbloggen!
 
Nog om det helt enkelt. Om en stund ska vi gå och träffa A-C och barnen medan Marcus grejar i trädgården. Sen ska han tillbaks till jobbet ikväll.
 
Nu ska jag gå och titta om posten har kommit. Det vankas löneökning och jag har inte fått besked om min ökning men det lär ju stå på lönespecen *nyfiken*.
 
Bild på Bebbis från helgen som var
 
 
 




Lek pågår!

2013-10-23 14:01:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 




Nu gick det inte längre

2013-10-22 12:10:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Vet ni hur många fina kläder det finns i affärerna som skulle vara SÅ fina på Ebba? Och vet ni hur duktig jag är inte som undviker att köpa? Har nästan bara handlat begagnat under hösten och har fått tag på massor av fina och användbara kläder till båda barnen.
 
Men nu träffade jag denna på Ellos.
 
 
Och den bara ropar till mig: Köp mig Sara.....
 
Och nu gick det inte att stå emot längre. Tyvärr inte leverans förrän i mitten av december så det dröjer några veckor innan vi får träffas.
 
Men jag hoppas det är värt väntan.
 




Nya nattningsrutiner

2013-10-22 11:00:33 ,   Ebba
Äntligen kan jag säga att jag har sovit bra inatt! Det är ingen dålig känsla det. Det blev dock på bekostnad av att jag fick noll egentid igårkväll då Ebba var vaken större delen av kvällen men det var det värt för sen sov hon från 22.30 till 7.30 med endast ett uppvak klockan 4.
 
Ikväll ska vi börja med nya rutiner. Min rygg orkar inte att bära henne till sömns längre och hon måste lära sig att komma till ro utan att vara i famnen. Vi har en längre period kämpat med att försöka få henne att somna själv i sin säng men det går bara inte och vi klarar inte av 5-minuters metoder och liknande där tanken är att de ska skrika sig till sömns ungefär. Ebba är en väldigt närhetskrävande bebis. På ett helt annat sätt än vad Max var som liten även om han också varit väldigt gosig och vill vara nära. Men han har ändå varit trygg i sig själv på ett annat sätt. Ikväll ska vi börja med att vi nattar henne genom att ligga bredvid henne. Eftersom vi har vårt sovrum i allrummet på övervåningen så är det inte praktiskt genomförbart att natta henne där eftersom Marcus och Max då måste vara knäpptysta för att inte störa så vi ska fixa en mysig hörna i hennes rum med en madrass där vi kan natta henne. Tanken är att sen lyfta över henne till hennes säng när hon somnat ordentligt.
 
I rutinen ska det också ingå att vi läser en bok för att försöka få henne att slappna av. Sen vet jag att hon kommer klättra och böka runt som bara den men till slut somnar hon väl antar jag och förhoppningsvis utan alltför mycket skrik. Det är väl dock så att den där snoriga näsan och rossliga halsen kan ställa till det lite men jag orkar inte vänta till denna segdragna förkylning är över för vi måste ha en förändring... nu!!
 
 




Helgtripp

2013-10-21 10:45:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Här fortsätter de snoriga näsorna och Ebba hostar fortfarande. Även jag har fallit dit och det retar i halsen, gör ont i huvudet och så det där eländiga snoret. Snälla baciller försvinn från oss!!
 
I helgen har vi varit iväg till Marcus syster med familj. Riktigt skönt att komma hemifrån några dagar och bli bortskämda med god mat och kusinlek. Kratta löv och åka lövlass med traktorn har det också blivit. Och lördagen avslutades med en chokladsufflé framför brasan. Laddat lite sömn har jag också gjort för Marcus och jag tog ansvar för Ebba varsin natt. Hon sov ganska okej båda nätterna. Dessutom åt hon ingenting den ena natten. Det var första gången!
 
 
Ebba sov en stund nu på förmiddan men vaknade av hostan. Om en timme har jag telefontid på vårdcentralen för nu har hon varit förkyld i två veckor.
 




Tandsprickning

2013-10-17 12:28:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hjälp hur snabbt kan man få tänder egentligen. På fyra veckor har hon fått 6 stycken. Alltid någon tandsprickning på gång. Det rinner ständigt saliv hur munnen på henne. Dessutom har hon ju varit snorig i en vecka och igår blev det värre och hon började hosta också.
 
Vi har i alla fall haft en lugn förmiddag här hemma. Hon hade svårt att sova pga av hostan så hon fick sova på mig en stund. Sen har vi tittat på Babblarna otaliga gånger och lekt. Nu är det  dags att ge oss iväg för att hämta brorsan.
 
 
 
 
 




Höstbarn

2013-10-16 21:14:35 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
 
 
 
 




Tink

2013-10-16 10:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åhh jag är så trött på att vara trött!
 
Men orkar inte skriva ytterligare ett blogginlägg om tröttheten och de splittrade nätterna.
 
De senaste dagarna har jag ägnat den lilla tid jag sitter vid datorn åt Tink. Det finns här och som app på iphone. Man kopplar upp sina konton mot programmet och det kategoriserar vilka olika sorts utgifter du har och jämför det med inkomsterna. Till exempel allt du handlar i matvarutaffärer kategoriseras inom kategorin mat & dryck - livsmedel. Restaurangbesök som mat & dryck - restaurang. Finns många olika kategorier och en del kategoriserar den själv medan du får ställa in en del själv. Detta är ju väldigt intressant, fascinerande och uppväckande!!
 
Jag har haft en bild av att vi lägger ca 6000:- i månaden på inköp i matvaruaffärer (och då inräknat två Linas matkasse). Då är det alltså livsmedel och andra inköp såsom blöjor, schampo m.m. Den bilden hade ju varit fin om den stämde. Men vet ni vad verkligheten är? Vi lägger ca 8000:- varje månad på detta. Det är ju en förklaring till varför pengarna tar slut så fort. Till vårt försvar kan jag ju påpeka att de månader jag tittat på är juli, augusti och september. Semestermånader + kalas i september! Nu tänker ni: "Kära nån. 8000:-. Det är ju inte klokt. Vi lägger ju HÖGST 4000:- i månaden". Släng bort den tanken, installera tink och meddela mig sen ;)!
 
Man kan också göra en budget i programmet.
 
Det som slår lite fel hos oss och jag kan tänka mig att det gör det hos andra husägare också är ju att räntor på huslånet inte dras varje månad utan var tredje så de månaderna ser ju ut att gå väldigt back. Men man vet ju själv varför.
 
 
Ett tips till er som provar. Programmet kategoriserar dina inkomster som lön, bidrag & stöd osv... Tänk dock på att om du för över en summa till ett av dina andra konton som kategoriseras det som en inkomst till. Exempelvis om jag får in en summa på mitt konto som lön och sen för jag över 8000:- till vårt servicekonto så kategoriseras den som en till inkomst. Så inkomsterna kan se större ut än vad de är till en början innan du går in och ändrar överföringen till "egna överföringar" istället för "lön". För att Tink ska få tillgång till dina konton så behöver du en personlig kod som du fixar i din internetbank (på swedbank ligger det under tillval). Denna kod används även om du har mobilbanken eller andra bankappar. Med koden kan du aldrig föra bort pengar från dig utan bara flytta mellan olika konton. I tink kan du inte flytta pengar alls utan bara kategorisera. Tink räknar en månad från lön till nästa lön. Oktober är alltså 25 september-24 oktober. Så har jag förstått det i alla fall.
 




This is me

2013-10-15 09:18:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
På klassträffen häromdan gjorde vi kollage för att presentera oss själva. Så här blev mitt:
 
 
Ibland känns livet som ett stort vardagspussel som ska lösas. Och jag gör det tillsammans med mina älsklingar Max (08), Marcus (M) och Ebba (13). Prickigt ett mönster jag gillar. Vissa dagar känns det som att jag inte gör annat än att städa. Jag tycker om att vara hemma och drömmer om köksrenovering. Älskar hösten, tända ljus, god mat, nagerlack och färgen lila. Många gånger per dag ser jag ut som Krösus Sork på bilden upp till höger (eller i alla fall känner mig sån). Underbara småbarnslivkaos. Barn, blogga, mat, läsning, mamma, humor, film, musik och en massa zzzzz för oj så mycket jag vill sova! Ett intresse är att fynda och rabatter och begagnat är ju så roligt att spana in.
 
Jag glömde dock en ganska självklar sak. En bild på en kamera såklart! Att fota tycker jag är roligt. Både med mobil och kamera.
 
That´s me!
 




Ebba ♥ Pappa

2013-10-14 20:40:12 ,   Ebba
 
 




Detta har jag skjutit upp

2013-10-14 20:26:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kommer ni ihåg min måndagspepp förra veckan? Min tanke var att peppa mig varje måndag men idag har jag skjutit upp det in i det längsta... men nu kände jag att jag inte kunde skjuta på det längre.
 
Det bästa med denna dag är att jag tagit mig igenom den.
 
Inget hemskt eller jobbigt har hänt men jag har sovit otroligt dålig inatt så har varit extremt trött och missmodig. Tog mig i alla fall genom morgonen efter några tårar över min trötthet och sen har dagen rullat på och blev ju faktiskt helt okej. Min kompis A-C erbjöd sig att Max kunde komma dit och leka på eftermiddan så då kunde jag slumra en stund när Ebba sov vilket var väldigt skönt.
 
Jag ska i alla fall peppa nu så att resten av veckan blir riktigt bra!!
 
  • Jag är så glad för alla vänner jag har träffat den senaste tiden. Både gamla och nya bekantskaper.
  • Att se Ebbas glädje när hon lär sig saker är oslagbart
  • Detta är en riktigt bra tv-kväll med Dessertmästarna och Ensam mamma söker
  • I helgen ska vi åka till Marcus syster med familj och andas lantluft i några dagar. Härligt med massor av familjetid efter "splittrade" helger.
  • Hemmet känns lite mer harmoniskt just nu efter att Marcus och Max städat Max kaosartade rum. Hmm... bara resten av huset kvar...
 
Pepp pepp pepp!! Detta SKA bli en underbar vecka. Eller hur?




Klassträff och rena fönster

2013-10-13 20:10:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej, nu är det söndagkväll igen. Gillas inte!! Mer helg önskas.
 
Ebba är snorig så vi har mest hållt oss hemma idag. Marcus och Max var på simlek vid kl. 17. Hoppas Ebba är bättre imorn för vi vill ju gå på babysång på tisdag. Hon har varit snorig sen i onsdags så det vänder nog nu. Sen så dreglar hon ju mängder. Jag tror det är ytterligare en tand på gång. Isåfall den sjätte under loppet av några få veckor.
 
Igår hade vi alltså klassträff från grundskolan (1-6:an). Vi var 13 stycken i klassen och 10 av oss sågs igår. Jätteroligt =)! Kul att se och höra var livet har fört oss så här väldigt många år senare.
 
Tyvärr så har vi inte möjlighet att få träffa en av våra klasskompisar. För snart 10 år sen omkom hon i en olycka. Det är konstigt att prata och titta på bilder som vi alla är med på och veta att hon inte finns idag. Mycket märklig känsla ♥
 
 
Idag tog jag äntligen tag i att putsa fönster här hemma. Så nu är i alla fall nedervåningens fönster putsade in- och utvändigt. 12 av husets 18 fönster klara. Check!
 
Nu ignorerar vi det faktum att det är söndagkväll, och poppar popcorn och hyr en film och låtsas att det är fredagsmys.
 




Nypremiär

2013-10-12 09:58:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag!
 
 
Vet ni att detta är min första lugna lördagförmiddag på 6 veckor? Bytardagar, gemenskapshelg och kalas har de senaste veckornas lördagförmiddagar innehållt. Men nu sitter jag här och kan äta frukost i lugn och ro medan Ebba leker. Marcus och Max är iväg på förmiddan.
 
Natten blev ok trots lite stök och bök på grund av snorig näsa. Det bästa var att vi sov till 8 imorse.
 
Så nu känner jag mig relativt pigg och laddad med energi vilket är bra för idag är jag med och anordnar en klassåterträff från grundskolan. När Ebba om en stund sover förmiddag ska jag baka två citron- och marängpajer.
 
Och apropå rubriken: Idag är det nypremiär. För första gången sen Ebba föddes har jag vanlig behå på mig. SÅ skönt att slippa amningsbehåar där kuporna nu är två storlekar för stora. Jag ammar ju bara en gång per dag och sen nattetid så har ju inte så stort behov av dem längre.
 
Det får ni inte se bild på :).
 
Hoppas ni får en bra lördag!
 




Fredagsmys

2013-10-11 23:03:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
En bra dag med trevlig eftermiddag på stan med N.

Men jag har varit snurrig i huvudet till och från hela dagen. Ikväll har både Marcus och jag sovit i soffan. Vi är ganska slitna kan jag konstatera. Sömnbristen tar hårt på en i perioder. Jag tror att Ebba vaknat cirka 8 gånger sen hon somnade för natten runt kl. 20. Det var hon som väckte oss när vi somnade på soffan för en stund sen. Hon och Zlatan som gjorde mål!

Godnatt ♥











"Jag och min hund"

2013-10-11 11:10:00 ,   Ebba
Ebba tycker om att leka med ganska mycket olika saker men det känns lite som att hon ratat det mesta vi köpt till henne för hon vill bara leka med Max grejer. Men en sak har vi lyckats med!! Denna hund som vi köpte på Bra och begagnat för några månader sen. Den tycker hon jättemycket om. Hon ställer den på golvet och kan bara sitta och stirra på den. Eller så pratar hon med den. Med det allra bästa är såklart att bita på den.
 
 

Nu i veckan har den varit med på alla vagnpromenader. Det dröjer dock inte länge förrän hon kommer på hur fantastiskt roligt det är att kasta den på marken så att mamman måste plocka upp den... om och om igen!
 




Vakna

2013-10-11 08:13:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron fredag! Klockan är strax över 8 och vi är påklädda och jag har dragit igång en tvätt.
 
Barnen vaknade vid 6.40. Lite för tidigt tycker jag men det är ju inte så mycket att göra åt det. Det har varit en natt med orolig sömn från Ebbas sida för hon är lite snorig. Fast det märks typ bara när hon ligger ner. Jobbigt för både henne och oss är det i alla fall.
 
Nu ska jag ta fram frukost så vi får lite mer energi.
 
Önskar er den bästa fredagen!




Hösten framkallar så mycket minnen!!

2013-10-10 22:03:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag har precis kommit hem från styrelsemöte och hade egentligen inte tänkt starta datorn mer ikväll (jag är sekreterare så har glott på skärmen i två timmar redan) men kände att jag ju ville skriva nåt här idag.
 
Det var ju inte så längesen jag skrev ett inlägg om det här med att vara nostalgisk men här kommer ett till. Åker ofta tillbaka till förra hösten i tanken. Och idag var det ytterligare en händelse som gav flashbacks. Det är dags för innesäsongen när det gäller min träning och idag var vi tillbaks i lokalen där jag gravidtränade förra hösten (jag tränade där i våras med men nu är det ju höst så då tänker jag på höst). Lyssnade på samma skiva som vi tränade till då. Det slog mig återigen att hur fort går inte tiden egentligen?! Ebba blir ju snart ett år. PANIK! Det är tio månader sen jag jobbade senast.
 
Det jag skrev om häromdan att man har en idealbild om hur det är att vara föräldraledig stämmer också in på att vara gravid. Det konstiga är att man ju inte bara har en idealbild innan utan även efter. Oj så mycket jag tänker på hur mysigt det var att vara höggravid förra hösten.och i vintras. Hur jag satt i soffan och drack te och tittade på film när jag var sjukskriven ihopkrupen under en filt. Hur fin jag kände mig med min stora mage. All förväntningar man hade och så mysigt hela livet var! Tur att jag kan påminna mig om att det ju inte var hela sanningen för annars skulle jag ju vilja bli gravid pang nu direkt ju! Får påminna mig själv om de där hemska illamåendeveckorna och den fruktansvärda tröttheten, klumpigheteni slutet av graviditeten det otroligt dåliga samvetet för att man kände sig som en dålig mamma, fru och kollega som inte orkade som vanligt. Men jag tycker också om att ha den där idylliska bilden i huvudet. Hösten är smått magisk för mig. Hösten för fem år sen var Max nyfödd och hösten förra året var jag gravid med Ebba. Det är härligt att minnas =).
 
Idealbilder är ju faktiskt bra för annars skulle väl människor bara vilja ha ett barn om man bara kom ihåg allt som var tufft.
 
Klart jag måste bjuda på lite nostalgibilder också. Oj så trötta ni kommer bli på mig nu framöver för ju närmare Ebbas ettårsdag desto mer nostalgisk kommer jag bli.... (ja ni kan ju läsa om hur nostalgisk jag var innan Max fyllde 1 år)
 
 
Imorn är det fredag!!! Ja!!!
 
Förmiddagen ska vi vara hemma och på eftermiddan ska jag och Ebba träffa min kompis N på stan. Max får leka med sin farfar undertiden vilket han längtar efter. Sen så kommer ju fredagsmyset.
 
Godnatt!
 




Jag är smått förälskad...

2013-10-09 21:59:00 ,   Ebba Mode/Kläder
... i dessa två klänningar från Pomp de lux!
 

 
SÅ söta!! Vill ha båda till Ebba men tycker de är mest användbara och fina när hon har lärt sig att gå. Jag funderar på den högra att ha i jul. Får se om jag kan stå emot....
 
Det är ju bra pris på dem. 219:- respektive 259:-
 
 




De vanligaste orden i detta hem

2013-10-09 16:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni vet när man skriver dokument så kan man ju söka på vilket ord som är mest frekvent i texten. Om man skulle kunna göra det på det vi pratar här hemma så tror jag att orden Vänta och Nej skulle ligga i topp just nu. Orsaken? En trotsig femårig och en klättrig/klåfingrig 9-månaders.




Mysig hemmadag

2013-10-09 11:39:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Idag har vi haft en förmiddag hemma.Ebba vaknade redan 6.30 imorse så förmiddan har varit lång. Vi har byggt duplo, gått med gåvagnen, tittat på Babblarna och myst. Jag tänkte passa på att sova när Ebba sov och det var så skönt att lägga sig i sängen. Men jag hann inte somna förrän Ebba vaknade. Hon hade nog behövt sova längre för nu gnäller hon mest. Vi ska äta lunch och sen ta promenad och hämta Max. I eftermiddag får jag se om vi bara är hemma eller om vi åker till Bra och Begagnat en sväng. Men Ebbisen får nog sova först.
 
 




Föräldraledighetstankar

2013-10-08 21:27:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har alltid gillat tanken på föräldraledighet. Det låter ju så bra! Var hemma och mysa med sin bebis. Sitta på café och prata med andra mammor och dricka latte. Härliga sovmornar och långa frukoststunder. Powerwalks när bebis sover i vagnen. Romantiska middagar med mannen när bebisen somnat på kvällen. Vilken idealbild va?! Var får vi den ifrån egentligen? Eller för en del kanske dagarna ser ut så det vet ju i för sig inte jag men jag tror att många kan känna press och stress över att deras dagar som föräldralediga inte alltid är så idylliska som den drömbild man byggt upp när man är gravid och kanske innan det.
 
Ordet föräldraledig är så otroligt missvisande för att man jobbar ju dygnet runt i princip men samtidigt så står det ju för att man är ledig från sitt jobb och inte ledig i själva ordets bemärkelse.
 
När jag blev föräldraledig med Max så hade jag pluggat i fem år med allt vad det innebär: mycket egentid, mycket ansvar att själv planera sitt arbete, prestationstänk större delen av tiden, deadlines och kickar när det gick bra! Från detta till att helt rätta sig efter en liten människa var ganska stor. Särskilt frånvaron av egentid. Sen kom jag in i föräldraledigheten mer och mer och trivdes stundtals riktigt bra med den. Eller det lär jag ju ha gjort i alla fall eftersom jag nästan var hemma i två år =)! Men jag mådde bra av att börja jobba sen.
 
Att gå på föräldraledighet nu när Ebba föddes var en annan omställning. Nu var det den sociala omställningen som jag tyckte var värst. I mitt jobb som förskollärare så är man ju social hela dagarna och så helt plötsligt så ska man bara vara hemma med en liten bebis och inte träffa kollegor, barn och föräldrar. När Marcus började jobba efter hans tio pappadagar frågade jag om vi inte kunde byta. Men det var ju bara de första månaderna som kändes isolerade och det tror jag också berodde mycket på den vintern och alla sjukdomar som var att vi höll oss hemma mycket och inte träffade så många. Nu känns dock inte det sociala som något problem längre utan vi träffar mycket folk och jag känner mig inte ensam alls. Tror man får mer struktur på dagarna och så i och med att jag har Max som ska lämnas och hämtas på förskola och som "kräver" att vi hittar på saker vissa eftermiddagar och så. Det känns som att det är många fler som är föräldralediga med första barnet som tycker det kan kännas jobbigt.
 
Vissa dagar är dock tuffa även nu för det känns ibland som man inte gör annat än att ta hand om gnälliga barn och sköta hemmet. Och jag kan väl erkänna att det hänt några gånger att jag sagt till Marcus att jag ska sälja barnen på Blocket eller att jag kan ge honom ensam vårdnad!! Ha ha men man är väl inte mer än människa.
 
Men nu när de små vildarna/änglarna sover så längtar jag efter att träffa dem imorn ♥
 
Jag är otroligt glad för möjligheten vi har här i Sverige att kunna vara hemma med våra barn och att vi faktiskt kan vara hemma ganska länge om man har möjlighet att snåla med sina dagar. Vilket privilegium det är!! Även om de flesta dagarna består av ganska tungt arbete så måste man påminna sig själv om att detta är en så otroligt kort period i livet och det gäller att ta vara på den. De växer ju så fort!! MEN man får tycka att dagarna kan vara jobbiga. Det är inte lätt alla gånger!
 
Bladdrigt detta blev... men men....
 
Bild från juni




Personlighet

2013-10-08 12:09:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Tokfian i förmiddags när vi gick till babysången!
 
Det är så härligt att se att Ebbas personlighet börjar ta form. Det är en tjej med fart i!! På babysången idag ville hon typ inte sitta still alls. Hon som är så blyg för andra stundtals kröp fram till barnen och tog grejer och vill gärna känna lite på dem också. Hon vill gärna att det händer något hela tiden. Men å andra sidan kan hon stundtals sitta jättelänge och vända och vrida på en duplobit som att det vore det intressantaste i världen.
 
Och jag får inte gå ifrån henne för då blir hon ledsen. Men i mitt sällskap är hon en kaxig liten dam =)!
 
Och söt som socker är hon också. Jag förlåter henne varje dag för att hon inte låter mig sova ordentligt på natten.... ♥
 




Ovanligt

2013-10-07 22:17:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag gjort något ovanligt. Jag har suttit i soffan i två timmar och tittat på tv. Det låter inte så ovanligt men det är det för jag brukar alltid titta på telefonen och datorn typ samtidigt men ikväll har jag BARA tittat på tv. Väldigt skönt med bara en skärm framför ögonen. Nån som känner igen sig?
 
Dessertmästarna och Ensam mamma söker har jag vilat ögonen på ikväll. Bra program båda två! Jag har dock inte suttit helt fastklistrad för Ebba ser ju till att jag får motion även om jag tittar på tv. Fem gånger har jag fått sprungit upp till henne. Men det är jag van vid.
 
Hon har tre tänder som letar sig ut ur tandköttet just nu så oj så hon dreglar! Hon har dessutom varit rosig om kinderna till och från i flera dagar nu. Har för mig att Max också fick så när han fick tänder.
 
Imorn är det tisdag och Ebbis och jag ska på babysång. Veckans höjdpunkt. Det är ju så mysigt!! Innan det tar vi nog en promenad som vanligt så att hon sover en liten stund i vagnen. Om hon inte sover länge imornbitti förstås men hon brukar vakna när Marcus och Max går upp vid 7. Det är jätteskönt med en promenad innan och då kan jag lyssna på min nya radiofavorit på Radio Play: Schlagerkanalen! Den blir man glad av =)!
 
 
Natti natti!
 




Måndagspeppen

2013-10-07 09:08:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kommer i ihåg måndagslistan? Den var på initiativ av Jennyn som inte bloggar längre (vad jag vet i alla fall). Varje måndag skrev man en lista på vad man var glad för. Ett perfekt sätt att starta veckan ju. Särskilt för mig som aldrig gillat måndagar. Då är det bra att försöka tänka positivt.
 
Idag har jag lite nystartskänsla i kroppen. Det har varit en helt okej natt och det var mysigt att gå upp imorse medan det fortfarande var ganska mörkt ute. Förra veckan var det konstant sömnbrist och mycket stresskänsla i kroppen men så ska denna vecka INTE bli. Så nu ska jag försöka måndagspeppa mig lite och hoppas det har samma positiva effekt som måndagslistan!
 
  • Denna veckan ska jag försöka ha lugna dagar men med roliga inslag
  • Om jag sovit dåligt en natt behöver jag inte tvätta och greja hemma utan bara fokusera på barnen och att orka dagen
  • Jag är glad för en bra natts sömn inatt!
  • Jag är glad för en mysig morgon med barnen då vi myst i soffan och nu leker de.
  • Denna vecka kommer bli en bra vecka för vi har Linas matkasse!! Jag slipper fundera på mat och det blir roligt att prova nya maträtter
  • Nu ska jag mysa med Ebba på skötbordet..... och ta hand om en stinkande blöja. Heja heja!!
Kl. 7.30 imorse
 
 
 




Höstens färger

2013-10-06 21:38:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Vilken fin höstdag det varit. Jag har dock varit trött... som vanligt... efter en jobbig natt då Ebba ville vara vaken mycket! Tur jag har världens bästa man som gav mig sovmorgon. Jag fattar inte hur han orkar däremot för han vaknar ju också på nätterna.
 
I eftermiddags tog jag en promenad med sovande Ebbis i vagnen. Gick till M och H´s nya hus. Blev en skön promenad på ca 40 minuter. Grejade lite där och fikade och sen promenerade vi hem igen. Det slog mig att hösten är så otroligt fin just nu. Många fina färger ute! Och dessutom många minnen eftersom man passerar vår gamla lägenhet på vägen dit. Jag har promenerat mycket där omkring med liten Max i vagnen.
 
Nu försöker jag ladda om inför en ny vecka. Hoppas på att den börjar med en god natts sömn!
 
 




Återanvändardag

2013-10-06 10:12:00 ,   Ebba Max Mode/Kläder
Igår var jag på en bytardag. De kallar den för återanvändardagen vilket jag tycker är ett så otroligt bra namn! Det finns ju så mycket fina saker och kläder att köpa av varandra så varför ska man bara köpa en massa nytt? En fördel med att köpa begagnat är ju också att många av gifterna som finns i nya kläder tvättats bort eftersom kläderna tvättats många gånger. Det som är tråkigt tycker jag dock är att många tvättar sina barnkläder i väldigt parfymerat tvättmedel och det kan ta flera tvättar innan den starka doften försvinner. Vi har använder helt doftfritt tvättmedel eftersom vi lätt får eksem. Man kan ju hitta otroligt mycket fint och användbart för väldigt låga priser. Många har nog fördomar om vad som säljs på sådana här dagar men man kan verkligen fynda! Varför lägga typ 300:- på ett plagg när man kan köpa alla dessa på bilderna nedanför för under 300:-:
 
 
 
 
 
 
Glömde fota tre böcker jag köpte till Ebba. De flesta av plaggen till Ebba är i storlek 80 och 86. Nu i storlek 74 har hon allt hon behöver men bra att ladda upp inför framtiden.
 
 
 




Grindtankar

2013-10-05 20:48:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Mysigt med lördagkväll. Ebba sover och Max och Marcus tittar på film uppe i Max rum. Jag har tänt ljus och ligger i soffan och dricker te.
 
Tack för era kommentarer ♥
 
Igår var jag så fruktansvärt trött. Kändes nästan som jag bara skulle ramla ihop eller nåt sånt men idag har jag känt mig piggare. Antagligen på grund utav bättre sömn. Marcus tog Ebba inatt och jag sov inne hos Max. Trots att jag inte jobbar utan är hemma med Ebba så är dagarna så stressiga. Känns som det hela tiden är en kamp mot klockan när man ska göra nånting. Det plus sömnbrist gör att jag blir helt slut stundtals. Sen så blir det alltid så bråttom när vi ska hämta Max kl. 13 varje dag. Ebba sover ibland till 12.30 och sen ska hon äta lunch och så blir det bråttom.
 
 
Titta vad den här tjejen gjorde idag! Jajamän, hon kröp upp ett steg i trappan. Vi håller på och kollar grindmöjligheter men det är inte så lätt med tanke på att vi inte har nåt räcke på höger sida. Har kikat lite på en sån här variant men det blir inte bra det heller för den blir för stor liksom. Vi skulle behöva en grind och sen en sektion som går längs med det ni ser på höger sida och sedan fästes på trappan (det finns en bra ställe för fäste men det syns inte på bilden). Men alla grindar jag hittat består ju av antingen av en grind som ska fästas på båda sidor eller en grind med två sektioner. Borde väl nånstans finnas en grind med en extra sektion?!
 
Ja söt är hon ju i alla fall när hon stolt står där i trappan!
 
Nu hoppas jag på en kväll och natt med bra sömn från Ebbas sida. Igårkväll vaknade hon 7 ggr mellan kl. 20 och 23. Nu ikväll har jag varit uppe hos henne två gånger sen hon somnade för en timme sen.
 
Jag kan inte förstå vad det är som stör henne så. Men vad det än är så hoppas jag det slutar snart!!
 




Så här blev dagen

2013-10-04 18:31:02 ,   Allmänt/Vardagsliv






Önskningen blev inte uppfylld

2013-10-04 09:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej fy vilken natt. Jag önskade ju en bra natt. Det började med att jag inte kunde somna så jag fick gå upp en stund. Då vaknade Ebba några gånger så jag la henne i vår säng. Sen vid midnatt lyckades jag somna. Fick då i alla fall tre timmars sömn sen så var Ebba vaken i 1,5 timme och därmed jag med!! Sen blev det ca 1,5 timmes sömn innan Max vaknade. Fy så trött jag var då. Som tur var somnade jag om men vaknade lite då och då av att Ebba sov oroligt. Men vi sov ändå till 7.30. Hatar såna här nätter när sömnen blir alldeles upphackad. Idag är det ett måste att vila sen när Ebba sover.
 
Är glad att jag har roliga saker inplanerade idag och imorn i alla fall. Hoppas det ger energi!
 
Tack och lov att det är fredag!
 
 
 




En halvtimmes laddning

2013-10-03 21:59:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kan ju inte bara tillbringa dagen med att blogga om Ebba 9 månader och matkassar måste ju skriva lite om vad vi pysslat med idag också.
 
Ebba och jag var iväg på mamma boot camp i förmiddags. Jag var opeppad på att träna men opeppen försvann när det var dags och det var roligt som vanligt =)! Ebba sov i vagnen största delen av tiden.
 
I eftermiddags kom dock tröttheten efter några dåliga nätter. Jag skulle åka och handla men tog för en gångs skull ett klokt beslut och gjorde det efter att Ebba hade sovit och inte när hon sov. Så när hon sov drack jag en kopp cappuccino, åt en bit mörk choklad och låg på sängen och skrev inlägget om Ebba 9 månader. Det var som att jag låg på laddning i en halvtimme och har sen känt mig ganska pigg. Jag måste bli bättre på att vila lite varje dag!! Men det är inte alltid så lätt att ha möjligheten men det måste prioritera helt enkelt. Idag var Marcus hemma från kl. 14 och då är det ju lite lättare annars brukar jag göra mellis till Max och sånt när Ebbis sover.
 
Imorn är det fredag vilket ju alltid är en efterlängtad dag i veckan. Dessutom slutar Marcus jobba tidigt och vi ska gå på marknad här på orten och sen hjälpa vännerna M och H i deras nya hus. Och sedan är det dags för fredagsmys här hemma. En bra dag helt enkelt. Nu hoppas jag på en bra natt också så att mitt tålamod är på topp under förmiddagen med barnen imorn =)!
 
Är ni några som läser här inne förresten? Ni lämnar väldigt dåligt med spår efter er. Har också fått indikationer att min blogg kan ta tid att få upp på mobilen via bloglovin. Fler som har det problemet? Vet inte om det beror på alla bilder. Jag har försökt kolla om jag kan begränsa antalet inlägg på startsidan men hittar det inte nånstans.
 
Sov så gott!
 
 
 
Vink vink från mig ♥
 
 




Nu ska jag bladdra om det där med matkasse igen

2013-10-03 21:35:00 ,   Mat och annat gott
Torsdagar varannan vecka är den dagen då vi kan se menyn för nästa veckas Linas matkasse. Jag känner mig nöjd och förväntansfull... som vanligt!
  • Ugnsbakad kolja med citronpiffig sås och potatis
  • Norrländsk kebab med vampyrskrämmarsås
  • Äppelpäpplig höstgryta med knorr
  • Korv med rotfruktsbåtar och senapsyoghurt
  • Asiatisk kalkonfärssås med kokosmjölk och nudlar
Nu har vi haft tre stycken Linas barnkasse och vi känner oss mer nöjda med den än med originalkassen. Dessa rätter har vi ätit och lagat hittills. De som jag satt en bock efter är sådana som varit extra goda och absolut kommer att göras igen.
 
 
Jag har väl skrivit det många gånger nu men jag är SÅ nöjd att vi började med matkasse. Alla som är nyfikna på det testa en vecka och se om det är nåt för er! Är man inte nöjd är det ju bara att avbeställa. Svårare än så är det inte. Om ni använder denna tipskod: K1585496 vid beställning får ni första kassen för 499:- (kassarna med fem maträtter) eller 299:- (kassarna med tre maträtter) OCH en gratis fruktkasse.
 
Här kommer lite goda inspirationsbilder:
 
Egengjorda kycklingnuggets med ris och sötsur sås
 
 Pizzapiffig fisk. Max älskade detta... och det förstår jag för det var riktigt gott!
 
Morotssoppa. Denna blev en riktig favoritsoppa för mig och så otroligt enkel att göra. Tillbehören gjorde att den trots sin enkelhet fick det lilla extra.
 
 
När man har Linas matkasse så samlar man dessutom även poäng. Man får bland annat poäng för varje kasse man beställer hem och för poängen kan man sen shoppa i Klubb Lina.
 
Jag har precis klickat hem denna veggi chop för att hacka grönsaker och annat med:
 
 
 
Vi har dessutom precis blivit toppkunder (16 beställde kassar inom loppet av ett år) och får då tillgång till Lina form med olika träningspass och dessutom tillgång till menyerna från de kassar vi inte prenumererar på. Och så fick vi lite extra poäng också.
 
Hi hi kan ju avsluta med att påpeka att jag inte är sponsrad av Linas matkasse! Men är man nöjd så är man =) Detta piffar till vår vardag. Matstunden är en viktig stund i vår familj där vi alltid sitter vid bordet tillsammans och äter.
 
 
 
 




Ebba 9 månader

2013-10-03 15:36:00 ,   Ebba
Tänk 9 månader! Ungefär lika länge inne i magen som utanför.
 
 
 
Oj så mycket som hänt den senaste månaden. Det känns som hon utvecklat en massa färdigheter mellan 8 och 9 månader. Och hon har dessutom fått tänder. Fröken tandlös är numera en fröken med två tänder i nederkäken. De har tittat fram ordentligt och jag tycker att jag anar att en tredje är på väg också. Men inte nog med det. Två gaddar är på gång i överkäken också. Den ena har precis spruckit igenom. Fort går det med andra ord.
 
En annan färdighet hon utvecklat är ju krypandet. Det började med att hon tog några krypsteg på mattan i uterummet och då trodde vi att det nog skulle dröja ett tag tills hon skulle kunna på vanliga golvet eftersom det ju lätt blir halt. Men det dröjde bara några dagar. Till en början var hon dock försiktig nästan som om hon glömde bort att hon kunde krypa för hon tog bara något krypsteg och sen satte sig och lekte. Sen var hon bara i rummet där nån av oss var. Men nu kryper hon ganska fritt här hemma och utforskar huset. Det är ju dock ganska riskabelt eftersom en annan färdighet hon lärt sig är att resa sig mot saker. Populäraste ställena att ställa sig på är mot toalettstolen, trappan och soffbordet. De två förstnämnda är absolut inte mina två favoritställen eftersom det är de enda ställena i huset vi har hårt klinkergolv på. Det gäller med andra ord att ha den lilla damen under uppsikt. Och sen så använder hon även tyghjälm ibland men hon måste så klart ändå observeras ständigt.
 
Hon älskar att vara på Max rum. Det är nog hennes absoluta favoritställe. Om Max sitter där och leker så vill hon också göra det. Igår hade Max sin kompis S här och de lekte på Max rum (på övervåningen) och Ebba och jag var där nere. Ebba kröp hela tiden till trappan och tittade längtande upp. Hon ville ju vara med så klart! Sen när de kom ner för att äta mellis var hon så glad. Dansade med sitt huvud, log och skrattade.
 
Just dansa/digga med huvudet gör hon ofta. Det ser så busigt ut! När Marcus kom hem på rasten i måndags så busade han med henne och hon kom igång totalt och en lång stund efter att han hade cyklat tillbaks till jobbet diggade hon med huvudet och mässade högt ga ga ga ga ga.
 
Aropå ljud så har ju lilla fröken använt ordet mamma ganska länge nu. Till en början trodde vi ju bara att det var en slump att hon sa mamamama men hon använder det ganska medvetet nu. När hon vill till mig eller ha min uppmärksamhet så säger hon mama. Och ljudet baba till Marcus.
 
Favoritsaker är hennes spelande tv (sån där man vrider upp), köksredskap, bollar och fjärrkontroller (orsaken till varför det är populärt att ställa sig vid soffbordet).
 
Hon har en rolig liten egenhet och det är att hon grejar mycket med tungan. Särskilt när hon busar eller liknande. Då ler hon och räcker ut tungan och rör den fram och tillbaka. 
 
Hon äter på samma tider som jag redogjorde för i 8-månaders inlägget: kl. 9, 12, 15, 18, 19.30. Oftast i alla fall ibland kan ju tiderna ruckas lite och då kan det blir nåt extra mellanmål. Nattetid ammas hon. Oftast 1-2 gånger per natt. Sen ammar jag ofta henne innan vi går upp på morgonen. Hon brukar vakna vid 7 och somnar för natten mellan 19.30 och 20.30. Hon skriker/gnäller ganska ofta på nätterna fortfarande. Vissa nätter är hon dessutom vaken en halvtimme till en timme. Men det kommer också bra nätter.
 
De flesta dagar sover hon två gånger. Ca 10:30 och 15:30. Hur länge är väldigt olika. Igår slog hon till på att sova 1,5 timme på förmiddan. Idag har hon redan sovit sina två pass och det blev ca 2x40 minuter.
 
Håller på och försöker få henne att somna i sin säng på kvällen. Hon blir alltid jättebusig när jag lägger ner henne och kryper runt i sängen och grejar. Sen kommer tröttstadiet. Då ligger hon ner med nappen i munnen och vrider och vänder på sig för att komma till ro. Sen kommer nästansovastadiet då hon typ blundar och gråter. Så trött men somnar i alla fall inte. Då brukar jag lyfta upp henne och oftast somnar hon inom nån minut i min famn och sen lägger jag ner henne igen. Jag hoppas att hon snart klarar av det där allra sista själv så att hon somnar i sängen. En grej vi slutat med är i alla fall att vagga henne till sömns i famnen. Vi håller henne bara eller går runt men vaggar inte. Ett steg i taget med andra ord.
 
Hon har ju haft en period då hon inte alls velat somna i vagnen men det går bättre nu. Hon sitter upp och somnar och sen lägger jag ner ryggstödet. Nu somnar hon i alla fall oftast mot ryggstödet och inte framåtlutad mot bygeln.
 
Och mammigheten? Jajamän den fortsätter. Från min famn är hon världens charmigaste och ler mot alla. Men håll gärna avståndet, hälsar Ebba ;)
 
I kläder har hon mest strl 74. Men några 68:or hänger kvar. Och några begagnade plagg i strl 80 funkar. De har säkert krympt lite i tvätten.
 
Söt och charmig som tusan är hon. Med en vilja av stål!!
 
That´s our girl!
 
 




Tisdag... nej förresten onsdag...

2013-10-02 15:07:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lilla fröken "aldrig sitta still"
 

Hej onsdag! Jag höll på att skriva tisdag. Var tog denna veckan vägen?! Men skönt att tiden går fort mot helgen.
 
I förmiddags hade jag och Ebbis besök av P och lilla M. Jättetrevligt! Och P är en lydig bloggläsare och hade köpt de två  bodysarna på Ebbas KappAhl-önskelista =) Tack!
 
Nu har tröttheten kommit ikapp mig efter en natt med dåligt med sömn och jag väntar till Ebba ska sova så jag kan vila en stund.
 
Kram
 




Pics!

2013-10-01 21:14:00 ,   Allmänt/Vardagsliv




Egentid med min stora!

2013-10-01 21:09:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen har jag satt mig ner. Det är nog första gången idag med lite lugn och ro.
 
I förmiddags var jag och Bebbis på babysång. Mysigt som vanligt. Mysigt att sjunga och prata med andra mammor. Ebba tycker också det är kul men hon blir lite rastlös för vår lilla tjej vill inte sitta still. Krypa och utforska är ju det bästa som finns. Och sen så vill hon gärna rycka de andra barnen i håret... och klösa lite i ansiktet. Ja lite vanliga "lära känna moves" för en bebis med andra ord.
 
När Marcus kom hem från jobbet strax efter kl. 16 åkte jag och Max iväg själva för att fixa ärenden. Vi bytte lego som Max fick dubbelt av när han fyllde och han valde en legosopbil istället som vi byggt ihop ikväll. Sen åt vi cheeseburgare på McDonalds och köpte byxor till Max. Efter det blev det Ikea-besök för att köpa födelsedagspresent till Max kompis R som har kalas på lördag.
 
En mysig liten tur för Max och mig!
 
Uppdaterar strax ett inlägg från mobilen med bilder