Finally friday ♥

2011-09-30 07:48:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max slog upp sina ögon vid 5 imorse och ropade på oss. Som tur var somnade han om nån timme till. Idag är det fredag och det innebär 7 timmars jobb, fredagsmys med räkor (klick klick för recept) och packning för imorn åker vi bort över helgen.

Njut av fredagskänslan!




Fotofråga

2011-09-29 21:44:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jennie om Höstfärger:
Hej Sara!
Beundrar dina fina bilder =) Ställer du in kamran själv eller kör du på auto?? Tycker aldrig att jag får fram så fina bilder . . Men jag kör ju endast på Auto då jag inte har lärt mig annat än. . Måste få lite mer tid!! =)
Eller behandlar du bilderna i någe program innan?? Nyfiken =)
// Jennie


Svar: Tack =)! Jag fotar oftast halvmanuellt (läge TV eller AV på kameran. Jag har en Canon) men ibland automatiskt. Är ganska kul att exprimentera så därför är halvmanuellt kul men det är ju inte alltid man har tid och hålla på med inställningar så då blir det automatiskt. De bästa bilderna tycker jag dock jag får när jag ställer in lite själv även om det tar lite längre tid. Jag är ju inte särskilt kunnig så testar mig fram mycket. Men det är roligt att lära sig och jag lär mig mer hela tiden och kan tänka ut ungefär vilka inställningar det ska vara för att det ska bli bra. Men misslyckas en hel del också.... men de bilderna är ju bara att radera =)

Kan väl erkänna att de flesta bilderna ni ser här är lite redigerade. Jag använder mig av gratisprogrammet Picasa som finns att ladda ner. Det är bra för en nybörjare för mig och har de funktioner jag söker. Oftast så ljusar jag upp bilderna lite och lägger sen till lite mer skugga. Färgerna förstärks då. Ibland ökar jag färgmättnaden också. Inte mycket men lite grann för att just förstärka färgerna.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Morgonblogg

2011-09-29 08:44:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Det är inte så ofta nuförtiden som jag hinner blogga på morgonen men idag är min "sena" dag så då finns det lite tid. Dessutom har jag sovit ända till 7.15. Max vaknade dock redan strax efter 6 men han ville ligga vid Bolibompa och slappa så då fick jag sova.

På Max förskola har de två trägitarrer (utan strängar) och Max är ju som sagt helt gitarrtokig och hade igår stått och "spelat" och sjungit inför de andra barnen på avdelningen. Så gulligt! Han gör ju så här hemma hela tiden men visste inte att han var så modig att han vågade göra det inför kompisarna. Nu pratar inte om nåt annat än att han vill åka till gitarrerna så vi ska strax ge oss iväg.

Hoppas ni får en bra dag! Nu närmar vi oss helgen....




Höstfärger

2011-09-28 21:40:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här och säger godnatt med en höstbild som jag fotade när jag krattade löv med Max i söndags. Hoppas er dag varit bra ♥





Rast

2011-09-28 10:04:04 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej! Jag rastar på jobbet. Idag började jag kl 6 imorse så det blev en tidig dag. Skönt att vila lite nu. I eftermiddag när jag hämtat Max kommer K och lilla L till oss. Blir mysigt! Har sett att många bloggar från blogg.se's nya iphoneapp. Hoppas på att det kommer en för Android snart så jag slipper mms-blogga! Kram till er





Skogsarbetaren

2011-09-27 17:36:00 ,   Max






Max fina mössa har han fått av min arbetskompis Anna som bloggar på Annas alster (klick klick)




Många presenter blev det!

2011-09-27 16:30:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Max och jag kom hem för en stund sen och nu spelas Lilla röda traktorn i dvdn och Max är så nöjd! När jag hämtade honom från förskolan så ville han först inte hem men kom sen på att han ville leka med sin duplohusvagn och biltransport som han fick när han fyllde. Han verkar väldigt nöjd med alla sina födelsedagspresenter. Detta fick han: En rorribil, en traktor, duplohusvagn + bil, duplobiltransport, en Bamsetröja, en Bamsebok, 2 Lilla röda traktorn-filmer, En MeckarMicke-film, en liten motorcykel, en leksaksgitarr, blixtenstrumpor, verktygslåda, verktygsbälte, boken Halvan och sopbilen, boken Bajsboken, en ficklampa, ett munspel, skottkärra, sparkcykel, gosedjur, pengar. Hoppas det var allt. Är lätt att glömma!

Strax kommer Marcus hem från jobbet och då ska jag snabba mig till Lindex en sväng innan Marcus ska tillbaks till jobbet för en grej.





3-årsdagen

2011-09-26 21:31:49 ,   Allmänt/Vardagsliv


Gokväll! Här pågår soffhäng innan läggdags. Jag har sett Ensam mamma söker och slötittar nu på Svenska Hollywoodfruar.

Idag har Max blivit firad på förskolan där han fick ballonger och en bok. Sen blev han hämtad av sin farfar vid 14. Lite födelsedagslyx eftersom jag och Marcus jobbade länge idag.

Det blev en lugn födelsedag för honom men vi har ju firat hela helgen! Han fick en muffins till frukost imorse för att lyxa till det lite =). Annars har det mest varit som en vanlig dag. Vår fantastiska 3-åring!

KRAM




Klockan 7.48....

2011-09-26 07:48:00 ,   Max
... för tre år sen föddes vår älskade Max! Jag kan inte förstå att det redan har gått tre år. Vår stora fantastiska kille ♥ GRATTIS PÅ DIN TRE-ÅRSDAG! Mamma och pappa älskar dig.





Kvällens middag

2011-09-25 20:40:29 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Ikväll lade jag ner lite energi på uppläggningen av vår mat. Blir ju så mycket roligare då. Även om det bara var jag, Marcus och Max så känns det ju festligare om det ser fint ut på tallriken. Vi åt grillade kycklingspett (ej grillade idag utan tog dem ur frysen. Bra med rester), jordnötssås och ris. I de små skålarna i bakgrunden ser ni sweet chilimarinerade tigerräkor och limeaioli. Mums så smaskigt det var! Söndagslyx med andra ord.

 

Vi hade en mysig eftermiddag med A-C & M med barn. Åt tomatsoppa, pannkaka med sylt och grädde till lunch och sen slappade vi och fikade fikarester från igår.

 

Jag har suttit och tittat på kort på Max som nyfödd och minns tillbaks. För tre år sen satt jag hemma med begynnande värkar efter att vattnet hade gått 16 timmar tidigare. Minnen.

 

Nu ska jag äta chips och fortsätta ignorera det faktum att det är vardag imorn. Denna helg var alldeles för kort. Och ärligt talat vet jag inte riktigt hur jag ska orka med veckan som kommer men det är väl bara att kasta sig in i det. Kram till alla er och tack för kommentarerna ang. tårtan och kalaset ♥





Gomorron söndag!

2011-09-25 10:32:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag har i försig inte legat och sovit tills nu men jag äter frukost nu. Max vaknade vid 7.15 imorse och då uppvaktade vi honom med våra presenter. Han fyller ju år imorn men då ska vi åka till förskolan redan 7.30 så kändes bättre att ge paket idag. Av oss fick han verktygsbälte, verktygslåda med verktyg, duplobil med husvagn och boken Halvan och brandbilen. Jag låg kvar i sängen ganska länge och spelade wordfeud på telefonen och slumrade omvartannat. Nu ska Max och jag gå ut en sväng och sen kommer A-C & M med barn och så ska vi äta pannkakslunch ihop.

Hoppas ni får en trevlig söndag. Idag försöker jag ignorera det faktum att det är måndag imorn. Orken för måndag finns inte hos mig just nu!




3-årskalas

2011-09-24 22:14:53 ,   Max

Välkomna på kalas!

 

Dukat för barnkalas! Ett litet långbord med Bamsetema

 

Kompisarna har kommit och Max öppnar alla paket. Oj så glad han blev för allt. Här får han en film med "MeckarMicke"

 

Smaskigt att börja fika. Partyhatten är på!

 

Barnen bjöds på cakepops.....

 

...och "Lilla röda traktorn"-tårta som jag lyckats få ihop med lite hjälp och stöd av min kompis A-C.

 

 

"Jag vill ha traktorn"! Max tog den ganska snabbt från tårtan medan R, Z och S tittade på.

 

Efter mycket lek så avslutades kalaset med fiskdamm (påsarna innehöll russinaskar, majskrokar och bananchips)....

 

....och Marcus spelade gitarr och sjöng barnsånger med oss. Max smaskade dock helst på innehållet i fiskdammspåsen.

 

Barnkalaset undanstädat och det är förberett för släktkalas.

 

Fika! (hade gjort två tårtor)

 

 

En riktigt bra dag som ni ser ♥ Tänk att vår prins snart är tre år. Mycket minnen tre år tillbaks i tiden. Kommer väl vara mer nostalgisk på måndag.

 

Det tog en timme att redigera bilder och göra detta inlägg. Nu blir det lite chips och cola innan läggdags. Kram till er och tack till alla som varit med oss idag!





Triss i kalas!

2011-09-24 21:11:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då närmar sig denna dag sitt slut. Tre kalas har vi hunnit med idag. Två stycken här hemma för Max och sen 75-årskalas för min farmor nu på kvällen. Jag har precis fört över 265 bilder till datorn från kameran så om en liten stund kommer ett axplock =)!

En riktigt bra kalasdag har vi haft och Max är supernöjd!



Max fyller tre år på måndag




Barnkalas slut.

2011-09-24 12:20:26 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0082 (MMS)

Barnkalas slut. Laddar om inför släktkalas!





Redo för barnkalas!!

2011-09-24 09:56:52 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0081 (MMS)

Redo för barnkalas!!





Kalasförberedelser

2011-09-23 23:27:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu är jag laddad inför kalas för Max imorn. Först barnkalas med några av hans kompisar och på eftermiddagen släktkalas. Jag har varit vaken sen 6 imorse och knappt suttit ner på hela dagen så jag är riktigt trött nu så det ska bli skönt att få sova och ladda energi till en rolig dag imorn ♥





A true lovestory never ends

2011-09-22 22:02:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

Väggord på vår sovrumsvägg

 

 

Vad ska man egentligen göra för att få lite energi? Denna vecka har jag verkligen varit supertrött. Nu hoppas jag på ett mirakel inför helgen då vi på lördag ska ha två kalas här hemma och på kvällen åka på ett tredje kalas. Imorn blir det fix inför lördagens kalasande. Jag insåg för en stund sen att jag inte tänkt ut alls vad jag ska ha på mig på lördag. Blir kanske samma som förra året då Max fyllde 2 år. Klädshopping till mig är inte riktigt prioritet just nu. Alla pengar på "klädkontot" går ju till ytterkläder. Tråkigt nog!

 

Nu ska jag gå in och pussa på min fantastiska son som sover gott och sen blir det läggdags för mig. Idag är en sån där dag då jag undrar vad jag håller på med då det känns som jag aldrig träffar Max ordentligt. Men a true lovestory never ends. Fina ord som inte endast handlar om romantisk kärlek utan också om kärlek mellan barn och föräldrar.

 

Kram och godnatt!





Trivselkväll

2011-09-22 19:11:44 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0077 (MMS)

Har varit på trivselkväll på förskolan o är nu o firar min bror som fyller år imorn!





Torsdagstankar

2011-09-22 13:27:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag har rast på jobbet och tänkte passa på att skriva några rader. Imorse hade jag och Max sovmorgon. Han vaknade vid 7 och ville som vanligt ta med täcke och kudde till soffan och titta på bolibompa. Då kröp jag ner i sängen igen och sov en timme till. Torsdagar är min återhämtningsdag gällande sömn. Jag går upp väldigt tidigt mån-ons så är väldigt skönt med sovmorgon på torsdagen.

När jag lämnade Max på förskolan idag blev jag illa berörd då det var några barn ute på gården som kallade Max för bajsmax. Kändes inte alls bra. Hemskt att det ska börja så tidigt med att barn retas. När förskollärarna ute på gården hörde det sa de till ordentligt på en gång och jag har även pratat med de som jobbar på Max avdelning. Jag tror inte att han utsatt mer än någon annan men jag vill självklart uppmärksamma dem på det så att de håller lite extra koll.

Ikväll ska vi på trivselkväll med korvgrillning på Max förskola. Ska bli roligt! Jag åker dit direkt efter jobbet för jag jobbar sent idag.

Kram till er ♥




Idag är en sån där dag...

2011-09-21 20:00:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
...då jag inte hunnit blogga något. Jag har jobbat 6-13.30 och sen 17.30-19.30 så jag är rejält trött nu. Vilken tur att det är Bonde söker fru på tv så att jag kan lägga mig under min lila fleecefilt och bara ta det lugnt.

Vi "ses" imorn. Kram till er ♥




Mina nya höstskor

2011-09-20 19:15:00 ,   Mode/Kläder





Ville inte med hem

2011-09-20 16:37:26 ,   Max
För en timme sen när jag hämtade Max på förskolan så såg han inte mig när jag kom. Han lekte ute med två dockvagnar och så sprang han in i förrådet och hämtade grejer. Var så mysigt att titta på honom när han lekte utan att han såg mig. Sen blev han jätteglad när han upptäckte att jag var där. Efter det hände dock något som aldrig hänt förut. Han ville inte följa med mig hem. Han brukar vara glad på morgonen när han lämnas och glad när han hämtas men idag ville han inte hem. Men jag fick med honom i alla fall. Hemma fick han dock ett utbrott a la treårstrots när han inte fick leka i bilen. De där utbrotten blir lite jobbiga att hantera när man arbetat med barn sen 6.45 imorse. Nåja med lite riskakor och Byggare Bob som mut så överlevde vi även denna kris. Curlingmamman i mig kikar fram ibland!

Nu har jag druckit te och smaskat på lite mörk choklad och ska strax ta tag i middagen.

So long.



" Jag tävlar om en Wigglekart hos WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "




Rast på jobbet

2011-09-20 11:09:36 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0074 (MMS)

Hej! Jag har rast på jobbet nu. Är trött och har ont i nacken idag. Hoppas det ger sig snart! Bilden är ifrån i fredags när Max och jag tog en promenad med dockvagnen! Hoppas er dag är bra! kram





Måndag 19 september

2011-09-19 21:52:18 ,   Måndagslista

 

  • jag precis ätit en kantarellsmörgås
  • Max somnade i sin säng ikväll efter att ha sovit på madrass i vårt rum ett tag pga att han varit sjuk så mycket
  • jag strax ska få massage av Marcus. Hoppas det gör min ömma nacke bättre.
  • vi har en kalashelg framför oss med två 3-årskalas för Max och ett 75-årskalas för min farmor
  • jag snart ska sova



Haka på måndagslistan här




Vi tar lite måndagsmys också...

2011-09-19 19:57:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Efter en arbetsdag på 10 timmar så är jag ganska trött. Nu ska jag mysa ner mig under min lila fleecefilt och titta på Ensam mamma söker. Ska steka lite kantareller senare och äta på smörgås. Det kallar jag vardagslyx.

Hoppas ni också myser och lyxar till det fast det "bara" är måndag ♥





Gomorron...

2011-09-19 07:18:46 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0076 (MMS)

Gomorron! Max och jag sitter vid frukostbordet och ska snart åka iväg. Usch vilket tråkväder det är idag. KRAM





Söndagsmys

2011-09-18 18:37:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll blir det söndagsmys med chips, cola och Idol. Perfekt avslutning på helgen ♥




Ledig från kökstjänsten

2011-09-18 14:06:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Vi är barnvakt några timmar idag så just nu är det två killar som springer runt och leker här. Men de roar varandra bra så är nästan enklare än att bara ha Max hemma.

Jag kom på att jag ju aldrig berättade vad Marcus bjöd på för mat i fredags. Här kommer en bild:




Jag vet inte vad rätten heter men det var kycklingfiléer i en god sås med knaperstekt bacon och persilja. Vilken man jag har ♥. Jag har typ inte stått i köket alls denna helg förutom igårkväll då jag bakade lite till Max kalas nästa helg.

Har ni en bra söndag?




Shoppingdag

2011-09-17 22:14:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Ja idag blev det en shoppingdag. Först bytardag i förmiddags där jag bland annat fyndade en POP-vinterjacka till Max för 50:-. Det syns att den är använd och tvättad och är säkert något/några år gammal men ändå i jättefint skick. Så det kallar jag för fynd! Ett annat fynd var denna tröja för 20:-:



Den ser inte använd ut och vi köpte en sådan i en annan färg för ungefär en månad sen för nypris 99:- på KappAhl. Så jag blev verkligen jätteglad att nu ha två i samma modell fast olika färger. Annars så köpte jag ett par skor, mysbyxor, ytterligare en jacka, jeans och en Byggare Bob t-shirt. Totalt betalade jag 165:-. Så jag är nöjd!

I eftermiddags åkte jag, Marcus och Max på ytterligare en shoppingtur. Så nu har vi inhandlat vinterstövlar till Max. Jag har hittat två par för billig peng på bytardagar men inga av dem känns helt kanon om det blir mycket snö i vinter. Jag vill att han ska kunna vara ute och leka och pulsa i snön obehindrat. Dessa från skopunkten köpte vi därför:



På bilden efter ser ni hans födelsedagsskjorta som inhandlades på KappAhl. Den kommer han bli stilig i på sitt kalas nästa vecka. Den är så bra för man kan lätt vika upp ärmarna och fästa dem med en knapp så att skjortan blir kortärmad.


Jag köpte höstskor till mig men hittar ingen bild på dem på Skopunktens hemsida.


Vår shoppingtur slutade dock inte så bra för Max fick ett extremt vredesutbrott på IKEA där vi var och fika så  Marcus fick bära ut honom medan alla i kassorna stirrade. Jag hade god lust att ropa treårstrots för att de skulle förstå att vi inte gjort något hemskt mot honom. Vi nekade honom bara att köpa en bulle eftersom han redan fått en chokladboll. Som sagt, det är inte lätt att vara tre år.

Just nu spelar jag wordfeud på mobilen mot Josefine! Godnatt och hoppas er lördag varit bra ♥





Gomorron frost och dagg

2011-09-17 09:01:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Hi hi lite nördigt att springa ut med kameran. Men jag blev nöjd med bilden. Nu är det snart bytardag som gäller. Happy Saturday ♥





Helg!

2011-09-16 16:49:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det helg!

Kunde gå hem lite tidigare från jobbet idag så blev ej så sent. När jag kom hem åkte Marcus iväg och handlade för han ska laga mat åt mig. Härligt =).

Njut av fredagskvällen ♥!



Åsa S, jag har svarat på din kommentar under din kommentar under inlägget du kommenterade




Vacker höstmorgon

2011-09-16 08:38:23 ,   Allmänt/Vardagsliv



Gomorron! Vad härligt att vakna upp till att solen skiner. Det är 5 grader ute och är därmed en riktigt fin höstmorgon. Jag sitter och dricker te och äter äggröra. Max sitter bredvid och sjunger en egenpåhittad sång om ägg. Alldeles nyss sa han Du blir arg jag häller juicen där och pekade i sin haklapp. Pojken vet vad som är rätt och fel med andra ord.... sen att han inte alltid följer det hör väl till åldern.

Eftersom jag jobbar sent idag så hoppas jag (räknar med) att Marcus har handlat och fixat inför middag när jag kommer hem blink blink. Hoppas han läser detta ♥

Hoppas ni får en trevlig höstfredag och att solen skiner på oss hela dagen!





Tjuvstartar fredagsmyset

2011-09-15 21:50:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Ikväll har Marcus och jag tjuvstartat fredagsmyset. Vi har ätit glass och chips (inte samtidigt såklart!) och tittat på Robinson. Mys!

Max var riktigt trött och somnade så fort han la sig. Sen att det var en väldig kamp att få honom till sängen och att borsta tänderna är en annan historia. Hänvisar till tidigare inlägg.

Jag är härligt trött ikväll. Inte så där jobbigt trött men så trött att det ska bli väldigt skönt att somna. Jag har dock utvecklat en liten oro inför nattsömnen efter att den senaste veckan haft två anfall av skakningar och illamående på nätterna. Har vaknat och känt mig alldeles svag och mått dåligt och legat i tv-soffan och skakat, mått illa och knappt kunnat öppna mun. Käkarna nästan som låser sig. Ni som har läst här inne ett tag vet att jag hade mycket problem med det tidigare. En gång i veckan var liksom normalt. Det senaste året har jag knappt haft något "anfall" tills för några veckor sen då de började komma tillbaks. I don´t like it!! Förstår inte anledningarna till det heller. Stress kan nog bidra men jag har varit bra mycket mer stressad i perioder under det senaste året än vad jag är nu. Hoppas de upphör så att jag slipper skriva om det mer här. Hade inte tänkt skriva nåt alls men jag vill minnas verkligheten när jag går tillbaks och läser i bloggen och inte bara en förskönad bild som det lätt kan bli ibland.


Det ska bli skönt med helg imorn men jag har några arbetstimmar kvar att avverka innan jag kan ropa Hej helgen! Slutar inte förrän vid 17 imorn, men för att se det positivt så får jag sovmorgon =).

Godnatt ♥




Eftertänksamhet

2011-09-15 14:28:00 ,   Max
Det är inte lätt att vara blivande 3-åring. Du vet inte riktigt vad du vill och humöret pendlar. Men framförallt är du fantastisk även om många tårar rinner ibland. Mamma och pappa älskar dig ♥





Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag jobbar just nu.




Min mössa

2011-09-14 21:18:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har turen att ha fått en kollega som är superduktig på att sy! Passande nog behövde jag en höstmössa och valde detta fina rosa tyg med klöver på. Är så nöjd! Ni måste kika in hos henne. Hon finns här (klick klick) på Annas alster =).






Onsdag

2011-09-14 17:49:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Jag somnade tidigt igår och har inte varit helt slut idag vilket jag brukar vara på onsdagar eftersom jag börjar jobba kl. 6. När jag kom hem vid 13.30 bytte jag av Marcus som åkte och jobba. Nu verkar denna vård av barnperiod vara över i alla fall för Max har varit feberfri hela dagen. Dessutom har han varit rejält rastlös så vi har varit till Bra och begagnat på eftermiddan och fikat chokladboll. Det tyckte han var mysigt!

Nu är det bolibompa och sen mat som gäller här hemma.




En kommentar jag fått:

"lena
om Jag erkänner!!:
Jag jobbar på förskola och har tre barn, jag och mina kollegor sa alltid när barnen var mindre att på jobbet är jag pedagog och hemma är jag mamma, det säger väl ganska mycket;)"


Hi hi jag känner likadant. Hemma glömmer jag bort allt vad pedagogik heter =)! Eller kanske inte riktigt men man tänker ju lite annorlunda på jobbet. Jag hoppas dock att Max förskollärare är pedagogiska så kan jag bara vara mamma här hemma! Idag känns det dock inte som jag varit så pedagogisk på jobbet heller. Lite väl mycket tjat och gnat har det blivit. Men vissa dagar är ju så helt enkelt =)!




Godnatt!

2011-09-13 22:02:30 ,   Allmänt/Vardagsliv

Godnatt! Här kommer ett snabbt smsinlägg från mig. Max har svårt att varva ner ikväll men ska nu sova me en flugsmällare o två grytvantar som sällskap :) Även jag har lagt mig. Upp tidigt imorn. Nu ska jag somna till ljudet av blåsten!





Mysig tisdageftermiddag

2011-09-13 16:38:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag slappar i soffan insvept i min lila fleecefilt, äter choklad, läser bloggar och lyssnar på när Max leker på sitt rum. Han hade närmare 39 graders feber imorse vid 6 men sen har den gått ner under dagen. Vi hoppas på en feberfri dag imorn så att han är tillbaks på förskolan på torsdag.

Jag har jobbat idag och det tog på krafterna. Jobbigt att man aldrig ska känna sig riktigt kry. Jag snorar och det kliar i halsen. Så jag förtjänar med andra ord min lilla slapparstund här i soffan. Det var helt städat när jag kom hem från jobbet. Det finns fördelar med en vabbande man ♥



En liten mobilbild!



Förresten, idag har jag stött på ännu en av försäkringskassans konstiga regler. Eller det kanske bara är jag som missat den? Förra veckan när Marcus vabbade på måndagen så var han och jobbade en timme på morgonen innan jag åkte till mitt jobb. Alltså jobbade han 1/8 av dagen och vill därmed ha tillfällig föräldrapenning 7/8 av dagen. Men det går inte. För det närmaste alternativet som finns är vab 3/4 dag. Så ekonomiskt sett så förlorade vi på att han jobbade en timme. Handlar ju inte om några stora summor. Men är det inte lite konstigt? Snacka oflexibelt system!!




Mer lila

2011-09-13 08:30:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Denna fina tygkorg har min mamma sytt och jag har fått låna den. Ytterligare en lila detalj här hemma check!





Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag jobbar "nu" =)




Febern

2011-09-12 21:41:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är inte lätt att ta hand om en febrig kille. På eftermiddan var han riktigt slö så jag satt och tittade på honom större delen av tiden för att se om han började skaka eller liknande. Han blev slöare och slöare och på 10 minuter steg febern från 38.4 till över 39 så då fick han alvedon igen. Det var vid 16 och sen dess har det varit fart på honom tills han somnade för en stund sen. Han har knappt velat äta något bara russin, popcorn, frukt och kex men han har druckit mycket vatten. Nu hoppas vi på en lugn natt.

Jag riktigt avskyr när han är febersjuk. Tycker det är jättejobbigt efter feberkramperna. Vill aldrig uppleva det igen och blir livrädd av tanken att det kan hända igen.

Imorn är det min tur att jobba och Marcus som ska vara hemma. Blir skönt att tänka på lite annat. Hoppas att Max feber är lägre imorn så jag bara kan tänka på jobbet. Tar ju en kvart att köra hem om det skulle hända något.

Jag är riktigt trött nu efter att ha varit vaken sen 5.45. Godnatt ♥




Byggare Bob som väckarklocka

2011-09-12 14:16:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har väckt Max som sovit i två timmar. Han är alltid lite skakig när man väcker honom när han har feber och likaså denna gång. Men sen så satte han sig upp helt plötsligt, slängde ur nappen och sa Jag ska se Sams Bongis bygga dente lullet (Byggare bob film som han lånat av sin kompis). Så nu ligger han och tittar på Byggare Bob.




Lyx

2011-09-12 13:53:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det gäller att njuta av att ha lite egentid hemma. Max är trött och sover och jag har druckit te, ätit choklad och tittat på tre avsnitt av Halv åtta hos mig.





Från ingenstans!

2011-09-12 09:22:40 ,   Max
Goförmiddag! Imorse vaknade Max strax före 6. Han var supervarm!! Jag tog av honom kläderna snabbt och tog tempen. Så fort jag satte i termometern gick den upp till 38,5 och fortsatte sen uppåt. Då drog jag ut för jag ville inte veta. Gav honom snabbt alvedon, la honom i soffan och öppnade fönstrena. Så det är vård av barn som gäller här hemma idag! Märks att hösten är igång med alla baciller!

Febern kom liksom från ingenstans. Man brukar ju få en liten förberedelse på när de små börjar bli sjuka men inte denna gång.




Flyga till månen

2011-09-11 20:14:35 ,   Max

Bild från i somras




Max och jag har varit hos mina föräldrar på eftermiddan. Vi kom hem för 1,5 timme sen och jag försökte lägga Max för 45 minuter sen men han verkar inte ha någon intention att sova för han har kommit upp flera gånger och nu springer han runt här och säger att han ska flyga till månen. Inte lätt att sova då om man har en sån flygtur framför sig?!

Nåja det blev lite väl lång sovstund för honom på dagen idag ♥




Jag erkänner!!

2011-09-11 14:07:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag erkänner härmed att jag är en mamma som inte alltid är konsekvent eller pedagogisk. En del saker gör man helt enkelt för husfridens skull. Just nu äter Max i soffan till en Byggare Bob-film.






Trerätters och treårstrots

2011-09-10 20:46:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh! Nästa gång jag är förkyld och på gränsen till feber påminn mig då om att inte laga trerätters. Det blev en väldigt misslyckad trerätters med bränd potatis som inte var färdig inuti, bränd räkröra och en efterrätt som uteblev för att jag tappade orken. Mitt i allt detta en blivande treåring som har skrikit hysterisk 80% av tiden mellan 17 och 20 då han somnade. Treårstrots BIG time!

Nu blir det soffmys med min man som ska iväg på spelningar hela dagen imorn. Då är jag och treårstrotsen alldeles ensamma ♥.




Fleecefilt

2011-09-10 16:05:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vill tipsa er på ICAs fleecefiltar. Jag köpte en vit i våras och ville ha en rosa också men de slutade sälja dem när jag väl skulle köpa. Nu har de fått in dem igen och nu även i lila och i grönt. Lucky me!! En lila köpte jag igår. De kostar endast 99:- och är helt fantastiska.




(för er som bor på orten där jag bor. De finns i "vår" ICA-butik men också på ICA Maxi)




Byggare Bob

2011-09-10 13:14:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det blev inget bloggläsande för mig igårkväll för jag var helt totalt slut!! Trött, förkyld och på gränsen till feber. Efter en god natts sömn så är jag piggare idag. Har ont i halsen men ingen feber i alla fall.

Jag har varit på bytardag på förmiddan. Hittade inte så mycket, men det gör inget för nästa vecka är det ytterligare en. Det stora fyndet idag (särskilt enligt Max) var denna Byggare Bob-docka för 15:-. Jag var populär när jag kom hem med den kan jag säga.




Jag: "Max älskar du mamma?"

Max: "Ja och Bob och pappa"

Bob är med andra ord en i familjen nu!



Nu dricker jag te, äter kladdkaka och ska strax väcka Max. Blir en liten promenad i eftermiddag tror jag.




Hurra för FREDAG!

2011-09-09 16:41:11 ,   Allmänt/Vardagsliv



Oj så trött jag är! Började jobba vid 6 imorse så blev en liten sovstund när jag och Max kom hem. "Byggare Bob"-filmen fick vara barnvakt åt honom =)!.

Nu har jag varit till ICA en sväng och handlat lite gott till kvällen. Undertiden fick Max vara på Marcus jobb. Han hade varit jätteledsen när de åkte hem för han inte hann leka mer. Blev bara 20 minuter.

Marcus ska åka iväg och repa hela kvällen och Max och jag har blivit bjudna till A-C och M me barn. Hoppas ni njuter av fredagsmyset och ikväll ser jag fram emot att sitta i soffan under min nya lila fleecefilt och läsa bloggar ♥




Kantareller

2011-09-08 21:00:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Vi har återigen fått kantareller av snälla svärfar så vi står och rensar just nu!

Jag är usel på att svara på kommentarer dessa dagar men energin är ganska låg efter en arbetsdag. Jag har dessutom fått rejält ont i halsen så går på lågvarv. Imorn börjar jag jobba kl. 6 igen så det blir tidigt upp imornbitt.

Hoppas ni haft en bra dag och tack för att ni kikar in här och kommenterar ♥




Quorn med dillsås

2011-09-08 09:05:00 ,   Mat och annat gott
En vardagsfavorit här hemma hos oss är Quorn med dillsås som är snabbt och enkelt att laga och smakar bra! Receptet är härifrån.





Quorn med dillsås


1 påse med quornbitar
2 dl vatten
2,5 msk kyckling- eller kalvfond
2 dl creme fraiche
1 msk maizena (majsstärkelse)
½ dl hackad dill
lite pressad citron


Vispa ihop vatten, fond, creme fraiche och maizena och låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt dill, svartpeppar och lite salt. Ha i quornbitarna (de ska vara frysta). Rör om och låt det sjuda under lock i 5 minuter. Tillsätt lite pressad citron om ni vill. Sen så är det klart!

Det är gott till kokad potatis och kokade morötter (som jag brukar koka i samma kastrull).

Som sagt snabbt och enkelt!




Kladdig frukoststund

2011-09-08 08:37:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron soliga torsdag! Torsdagar är härliga för då får jag sova lite längre på morgonen. Bolibompa är en bra barnvakt medan jag snoozar vidare en stund =)!

Nu äter Max och jag frukost. Önskar att jag kunde säga att det är en lugn frukoststund vi har men det kan jag inte. Den lille herrn kladdar! Känns som han fallit tillbaks i en 1-årings bordsskick.

Önskar er en bra dag ♥




Läggdags

2011-09-07 22:17:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit på symöte ikväll. Jag syr inte men jag fixade lite med foton i fotalbum och så fikade jag gott med trevligt sällskap =)!

Nu ska jag äta nåt och sen sova. Underbart!!

Godnatt!




Nyfriserad

2011-09-07 17:20:23 ,   Allmänt/Vardagsliv

Efter jobbet var jag hos frissan så nu är jag korthårig igen. Det känns skönt och fräscht. Jag ska tona det mörkbrunt till helgen också för det är så solblekt och tråkigt.




Goförmiddag!

2011-09-07 09:44:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0058 (MMS)

Goförmiddag! Jag har rast på jobbet efter att jag jobbat sen 6 imorse. Bjuder på en nyvaken bild på mig från kl 5.15 imorse. Vi "ses" senare. KRAM





Snart läggdags!

2011-09-06 21:50:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era kommentarer och tips ang. att sluta med blöja för Max. Jag ska försöka sluta känna mig stressad över det hela och vänta in honom. Idag ville han ha kalsonger och hade det hela eftermiddagen och kvällen. Vi får ta tillvara på de stunder han vill helt enkelt!

Jag har varit ute och gått med A-C och ska strax sova eftersom jag börjar jobba kl. 6 imorn. Just nu har jag dock ont i magen och mår lite illa så hoppas det ger sig snart. Vet ej vad det beror på.

Sov gott ♥




Sluta med blöja

2011-09-06 16:09:46 ,   Max
Vi kämpar ju på med att Max ska sluta med blöja. Gick riktigt bra i början av sommaren men sen var han liksom inte intresserad längre. Nu visar han inte heller särskilt mycket intresse och vi kan ju inte tvinga honom. Idag har han kalsonger på sig för han valde det istället för blöja. Men han blir jättearg varje gång jag säger att det är dags att gå på toaletten och om han kissar på sig säger han inte till. Han bryr sig liksom inte utan leker bara vidare. Någon som har tips? Hur gjorde ni när ni vande av era barn med blöjor? Jag tycker det är svårt att veta hur ofta jag ska ta honom till toaletten. Han kan styra kisset när han väl sitter där... och är samarbetsvillig. Vilket händer typ varannan gång.

Har också funderingar på att bara strunta i det och låta det vänta ett tag. Han kanske inte är redo? Men man blir ju så stressad av att de flesta andra treåringar verkar torra sen länge. Jag tror att han var mer intresserad i våras för då var han yngst på sin förskoleavdelning och många av de andra barnen kissade på toaletten men nu är han äldst och har ju då inga direkta förebilder i vardagen längre.




Chokladglass

2011-09-06 15:50:17 ,   Max
Bilderna är ifrån i fredagskväll. Jag är glad att vi satte på honom haklapp. Efter att dessa foton är tagna satte han skålen på huvudet så att den glass som fanns kvar rann ner längs ansiktet. Om jag någonsin sagt att han har bra bordsskick så tar jag tillbaks det!









Fientligt inställd!

2011-09-06 09:56:10 ,   Allmänt/Vardagsliv


Max för ett år sen!



Gomorron tisdag! Jag sov till 8 idag. Riktigt lyxigt detta med vab-dag ju. Men det har bara gått en timme och 40 minuter sen jag vaknade och är nu rastlös och skulle hellre vilja vara på jobbet. Att Max dessutom har sprungit runt och hällt juice på golven medan jag pratade med försäkringskassan gör ju inte saken bättre....!

Apropå försäkringskassan. Jag känner mig alltid så fientligt inställd när jag ringer dit. Irriterad från början liksom. Nu ringde jag för att fråga varför jag inte fått pengar för min föräldralediga vecka för en månad sen som jag sökte ersättning för redan i början av juli. För Marcus tog det två veckor att få pengar för sin vecka. Nu hade jag ju inte behövt vara upprörd för svaret var ju ganska logiskt - de gör en sgi-utredning på mig pga att jag gått upp i heltid. Och vad är egentligen två månader att vänta? I april fick jag en utbetalning från försäkringskassan som bl a innehöll ersättning för två vab-dagar från december. Jag hade glömt bort dem så blev ju ett välkommet vårtillskott! Vi får väl se hur länge det tar innan jag får ersättning för dagens vab.

Max är i alla fall mycket piggare idag så imorn blir det vardag igen. Nu ska vi ta tillvara på denna dag och åka och köpa ett nytt dammsugarmunstycke. Max behöver komma iväg lite efter tre dagar hemma!




Utmaningen återstår

2011-09-05 21:55:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej ♥

Idag blev inte den helt feberfria dagen för Max så ytterligare en dag hemma återstår och då är det jag som ska vara hemma och anta utmaningen att roa en rastlös blivande 3-åring!

Nu ska jag äta kantarellsmörgås tillsammans med Marcus och njuta av att jag inte behöver ställa kl. på 5.45 imorn. Ja lite fördelar får man när det är vård av barn som gäller =)!

Blir mer bloggning imorn. Godnatt!




Och så var söndagkvällen här igen....

2011-09-04 21:54:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Man har knappt haft fredagsmys förrän det är söndagkväll igen. Någon som känner igen sig?

Max har varit rejält rastlös nu ikväll och vill inte sova. Stackarn har ju varit hemma hela helgen med feber så det blir ju tråkigt för honom. Imorn hoppas vi på att han är feberfri. Han ska självklart vara hemma från förskolan. Som jag skrivit en annan gång så är "den feberfria dagen" en ordentlig utmaning för föräldrarna och det blir troligtvis Marcus som får den utmaningen imorgon. Roa en rastlös 3-åring med överskottsenergi är ingen enkel uppgift =)!

Jag har verkligen tagit det lugnt hela helgen och det har varit välbehövligt. Var så slut igår att jag kände mig svimfärdig större delen av dagen och hade ingen aptit. Idag är jag mycket piggare så hoppas att veckan som kommer ska gå bra.

Nu tackar vi för denna vecka och går mot nästa ♥







Mammas favorit!

2011-09-04 11:10:51 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Sweet sunday!

 

Vi har en lugn start på söndagen, Max och jag! Marcus är iväg och spelar och sjunger. Max har lite förhöjd temp idag med. Han hade 38,3 när han la sig igår så han har fått sova på madrass i vårt rum. Nojiga föräldrar!! Men vi blev rejält skakade av feberkrampsincidenten i mars.

 

Det är soligt och fint ute. Får se vad vi ska göra av dagen. Var tänkt att A-C, M och barnen skulle komma hit och äta idag men fick ställa in det pga Max feber. Så nu har vi 2 kilo kycklingfilé på spett att grilla =)! Marinerade redan igår. Men det blir perfekt att frysa in.

 

KRAM





Nu laddar vi för lördagsmys!

2011-09-03 18:11:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna lördag är precis en sådan lördag som vi har behövt. Vi har bara tagit det lugnt och grejat här hemma (förutom att jag var och handlade på Ica Maxi) förut. Nu är Marcus och köper hämtmat och sen blir det en lugn kväll med två Robinsonavsnitt och chips, popcorn och cola. Ett vinnande koncept från igår!

Max feber har försvunnit och han har lekt för fullt hela eftermiddan. Nu sitter han och varvar ner framför Bolibompa.

Önskar er en härlig lördagkväll vad ni än gör ♥



Till vänster på bilden är en ny krukväxt jag köpte igår (en hortensia). Krukan fick jag på mors dag av Max och Marcus och den har jag visat här tidigare. Fönstret är i tvättstugan. Hi hi ser ni den snygga originaltapeten nedanför fönsterlisten? Kan lugna er med att det är vitmålat i tvättstugan på alla andra ställen. Det är lite charmigt att den kikar fram här.




Lördagförmiddag, eller morgon?!

2011-09-03 11:16:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lördagförmiddagar är härliga! Jag sov dock till 9.30 så vet knappt om det är morgon eller förmiddag nu. Jag har haft problem med min magkatarr inatt så var vaken till 2.30. Usch usch!! Tror det har varit lite för mycket stress senaste veckan.

Max har lite feber idag. Tempen visar på 38. Första gången han har feber sen feberkramperna i mars (läs här). Så lite orolig är man ju men jag tror att detta är ett ganska milt förkylningsvirus eftersom han är så snorig så febern stiger nog inte så mycket. Just nu sover han för han var så grinig och arg. Han har gått och sagt: Mamma och pappa ska jobba. Jag ska till dagis nu. Jag har förklarat flera gånger om att vi ju är lediga idag och att alla kompisar också är det. Skönt att han trivs i alla fall.

Nu ska jag åka och köpa ägg. Det blir pannkakslunch!




Fredagkvällen fortsätter....

2011-09-02 21:23:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas ni har en mysig kväll ♥ Jag som knappt suttit vid datorn alls i veckan läser ikapp lite bloggar och alldeles strax blir det chips, popcorn och cola till första avsnittet av Robinson. Vi insåg att Robinsonavsnitten finns på digitalboxens programbibliotek så ska titta på första avsnittet för att se vad vi tycker. Vore roligt att ha något att följa på teven. Jag väntar bara på att Marcus ska slita sig från sin dator......

... och att jag kan slita mig från min ;)



Vi åt glass med egengjord chokladsås till efterrätt ikväll. Chokladsås: 1 msk smör (smältes), vispa i 1,5 msk kakao, 1 dl vispgrädde, 3 msk strösocker och 1 msk sirap. Låta koka ihop.




KRAM till er




Flygande bilen

2011-09-02 20:57:20 ,   Max
Marcus och Max glada för att det är helg ♥





Nu är det dags för fredagsmys.

2011-09-02 17:12:40 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0045 (MMS)

Nu är det dags för fredagsmys. Här blir det fetaostfylld fläskfilé me klyftpotatis o sparris. Vad äter ni? KRAM





Ekar tomt.....

2011-09-01 22:32:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj här ekar det tomt på blogginlägg idag. Jag kom hem från jobbet strax före 18 och sen har vi städat här hemma ikväll. Fick sätta mig ner vid kl. 21. Har slappat vid teven och pratat i telefon.

Nu är det läggdags och imorgon är det fredag!! Härligt =) Jag tycker om mitt jobb och är inte en sån som går och längtar hem hela dagarna utan tycker om att jobba men självklart är det skönt med helg. Framförallt att få vara med mina älsklingar... och att få sova...!

Max är förkyld och Marcus är förkyld så vi får väl se när det är min tur.

Over and out. Godnatt ♥




September är startad!

2011-09-01 08:33:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron september! Inatt har jag sovit 9 timmar. Väldigt skönt! Max har också sovit 9 timmar så han kommer nog vara trött idag för han brukar sova mer. Men han sover ju en liten stund på förskolan. Idag ska han vara kvar längre än vad han brukar på torsdagar för Marcus ska på en grej i jobbet i eftermiddag.

Nu ska jag ta fram kläder åt Max. Ska försöka att vi inte blir sena idag =)!