Stök och soleksem

2014-04-29 09:01:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron tisdag! Jag ska snart åka mot jobbet. Barnen vaknade och var jättepigga imorse. Marcus och jag låg och slumrade medan de härjade runt inne på Ebbas rum. Förstår inte hur de kan ha sådan energi på morgonen.
 
Det verkar bli ännu en dag med sol men sedan ska det tyvärr bli svalare. Detta väder som varit senaste tiden skulle man ju lätt kunna vänja sig vid. Finns bara en nackdel och det är att det blir väldigt stökigt här inne för man lägger allt fokus på att vara ute. Och jag kom på en nackdel till. Kommer ni ihåg alla eksem Ebba hade i ansiktet förra sommaren? De försvann efter sommaren men kom tillbaks för några dagar sen. Så nu tror vi det är soleksem. Om någon vecka ska vi ringa till allergiläkaren på sjukhuset som vi hade kontakt med för några veckor sen så ska fråga lite om det då. Nån som vet om allergimedicin fungerar mot soleksem?
 
Med andra ord kanske blir skönt med sämre väder..... men bara nån dag.... :)
 
KRAM




Den där syskonkärleken

2014-04-28 15:26:00 ,   Ebba Max
 
 
 
 




Återigen

2014-04-27 21:31:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och så har helgen återigen rusat fram o hux flux blev det söndag. Och inte vilken söndag som helst utan en söndag med 20 grader och sol och dessutom två timmar egentid för mig själv hemma på förmiddagen. Jag passade på att sitta ute i bikini och läsa bok. Väl spenderade två timmar med andra ord. I eftermiddags var vi ute allihopa. Marcus fortsatte greja i trädgården och jag och barnen tog fram en stor filt och la under parasollet där vi åt mellis och lekte med duplo. Sen har söndagen avslutats med grillat hos svärföräldrarna.
 
Denna lugna soliga helg bevaras i minnet och nu går vi mot måndag.... igen...
 
Fotat mycket har jag gjort denna helg. Ebba i fin sommarklänning idag!
 




Underbara kvällssol

2014-04-26 21:22:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Jag hoppas och antar att ni alla njutit av sol och värme idag. Dagens väder måste väl ändå vara det perfekta vädret när man ändå bara är hemma. Cirka 19 grader och väldigt svag vind. Varmt men ändå inte för varmt.
 
Vi har förutom en tripp till en skoutförsäljning där Marcus och jag köpte fem par skor för 250:- totalt så har vi tillbringat dagen hemma ute i trädgården. Max har lekt med S och A-C och O var här på eftermiddan. Sola, prata och jaga Ebba. Ja så såg eftermiddagen ut.
 
En av de bästa sakerna en sådan här fin dag är kvällssolen. Den ljumna och härliga kvällssolen. Marcus åkte iväg på en konsert vid 18:30 och då gick jag och barnen på en liten promenad här på gatan med Ebbas nya trehjuling. Det luktade grillat från flera trädgårdar och det hörde skratt från lekande barn från gatorna runtomkring.
 
Nu har solen gått ner och det är mörkt ute. Min två små skatter sover och jag konstaterar återigen att tiden går väldigt fort när man sitter vid datorn och grejar med bilder.
 
Nu laddar vi om inför ytterligare en fin dag imorgon!
 
 
 




Lek- och busstart på helgen

2014-04-25 22:15:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Eftersom jag började jobba tidigt imorse slutade jag rätt så tidigt så vi startade helgen med besök på lek- och buslandet. Roligt för hela familjen.

Nu är jag trött efter att ha varit vaken sen 5 imorse men vill gärna se utröstningen i Let's dance så jag kämpar på.

Underbara helgstart! (dessutom håller Ebba på att slå rekord. Hon somnade för 2,5 timma sen och har inte vaknat något ännu).







Torsdagkväll

2014-04-24 20:44:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Riktigt skönt att sitta i soffan nyduschad i morgonrock efter en 11 timmars arbetsdag som började med mer Askungensaga och slutade med Ipadkurs. Nu är planen för resten av kvällen att titta på Sveriges yngsta mästerkock från igår och sen läsa bok tills ögonen är alldeles för trötta.
 
Imorgon ringer alarmet kl. 5! Veckans sista arbetsdag.
 
Kram




Från en klatschig start till begagnade fynd

2014-04-23 21:49:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Barnen tidigare ikväll då de tittade på "Labyrint"
 

Tjolahopp! Det lät som en riktigt klatschig start på detta blogginlägg men jag har inte känt mig så klatschig idag utan väldigt trött och omotiverad till det mesta. Men humöret vände till det bättre på eftermiddan. En härlig sak med mitt jobb är att man aldrig riktigt vet hur en dag ska bli. Man har vissa planer och tankar men sen kan det som idag gå från att kalla den rosa såsen till lunchen för prinsessås till att hux flux befinna sig i ett litet Askungeprojekt när barnen klär ut sig och vi skådespelar tillsammans utifrån sagan om Askungen. Känner mig ganska nöjd med dagen trots att jag varit trött. Tror att pollenallergin är en ganska stor bov till min trötthet.
 
Den där avvänjningen jag nämnde igår började tvärt idag efter att jag vägde mig imorse och jag har gått upp 2 kilo under påsken!! Inte konstigt att jag känner mig lite pluffsig. Påskägget på jobbet har jag lämnat orört idag och ikväll tog jag en promenad när barnen hade somnat. Får väl se om jag orkar vara lika duktig imorgon. Jobbar nämligen kl. 8-19 då så känns som att det kan vara svårt att låta bli det där påskägget då....
 
Sen jag kom in från promenaden ikväll har jag försökt lära mig lite grunder i Photoshop. Inget lätt program men vore kul att använda det vid bildredigering istället för Picasa. Har lärt mig några funktioner så är i alla fall något att utgå ifrån. Några som läser här inne som använder ps? Något extra bra tips??
 
Nu kvällsomelett och sova. Är på sluttampen i en bok så ska försöka komma i säng strax så jag hinner läsa några sidor men om jag känner mig själv rätt så kommer nog ögonlocken falla ner ganska snabbt eftersom jag varit uppe sen 6 imorse. Förresten en sak till ville jag ju delge er. Fyndade på Bra & Begagnat idag. Inte barnkläder denna gång utan kläder till mig själv. Tre fina plagg för 65:-. Tror mitt konto jublade faktiskt.... eller ja de ynka 40:- som finns kvar där just nu i alla fall ;).
 
KRAM
 




Avvänjning

2014-04-22 21:24:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
På cykel med datorväskan i cykelkorgen
 

Hej! Jag sitter och tar det lugnt i soffan och tittar på Biggest loser. Kom hem från jobbet vid kl. 18. Hann äta och pussa lite på barnen och sedan vidare på styrelsemöte. 
 
Shit vad godissugen jag är nu efter påskhelgen. Konstigt nog så åt jag inte så mycket godis under helgen men det är ändå ett stort sockerbegär i kroppen. Blir ju inte lättare av att vi fortfarande har ett stort påskägg med godis i på jobbet ;)
 
Nåja avvänjningen kan börja om några dagar istället.
 
 
 




Best of Påsk 2014

2014-04-21 13:51:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glad påsk! Ja nu har det varit påsk i många dagar och vilken härlig påsk. Ungefär som den första påsken vi hade här i vårt hus för tre år sen. Då var det också soligt och varmt.
 
Dessa påskdagar har förutom solsken även bjudit på mycket familjetid, skattjakt i trädgården, träffa vänner, påskbrevstillverkning, utelek i massor, trädgårdsfix, tjejkväll och så en massa god mat förstås!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Kväll i vårsolen

2014-04-15 21:02:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
En fin och solig dag och äntligen har jag fått sätta mig i soffan och slappa. Direkt när barnen hade somnat vid kl. 20 snabbade jag mig att duscha och jag hann precis sätta mig här när jag hör Ebba säga "mamma" i babyvakten. Hon var inte ledsen eller nåt utan satt där uppe klarvaken när jag kom upp och sa "mamma" igen. Men sen somnade hon fort när jag la mig bredvid henne.
 
Marcus är och repar med sitt band ikväll och när han hade åkt efter kvällsmaten så gick jag och barnen ut. En solig och härlig kväll. Vi gick och lekte på skolgården. Åka rutschkana, "åka" sjörövarskepp och gunga kompisgunga. Så härligt med soliga kvällar och mysigt att kunna passa på att vara ute och leka med barnen vilket jag ju missar dagtid när jag jobbar (då är jag ute och leker med andra barn istället).
 
 
 
Nu ska jag titta på "Biggest loser" och hoppas på att Ebbsan inte vaknar under tiden.
 
KRAM
 
 




När livet tar slut

2014-04-14 20:20:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
När jag var nygravid med Ebba hängde jag en del på familjeliv. Man vill ju inget hellre än att skrika ut sin graviditet till hela världen när man är nygravid men samtidigt så vill man ju hålla det hemligt ett tag. Då är det bra att "prata" med människor som är i samma situation via nätet. Utifrån diskussioner och prat på Familjeliv så var vi ett gäng som bildade en Facebookgrupp som fick namnet Decemberbebisarna (vi var alla beräknade i december). 46 mammor och så småningom 46 bebisar. Vi har följt varandra från när våra bebisar endast var små embryon. Genom alla graviditetskrämpor, förlossningsplaner, förlossningsberättelser, vaknätter, bebissjukdomar, lyckliga ögonblick. Flera av våra "bebisar" går nu på förskola och en del har till och med fått småsyskon eller ska få.
 
Men ibland händer sånt som man inte tror ska hända. En bröstböld som man trodde var en vanlig komplikation av mjölkstockning visade sig för snart ett år sen vara bröstcancer hos en av mammorna. Många turer fram och tillbaka. Bra besked. Dåliga besked.
 
Imorse somnade hon in.
 
En liten pojke på snart 17 månader har mist sin mamma. En man har mist sin fru.
 
Det är inte lätt när livet här på jorden tar slut.
 
 
 




Kalasdag på landet

2014-04-12 23:01:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch vad jag ogillar att köra bil i mörkret. Två timmars mörkerkörning i regn. Fick sitta på helspänn hela tiden för att kunna se vägen. Vi kom hem för en timme sen efter att ha haft en kalasdag på landet hos Marcus syster med familj. Jag kände mig åksjuk på vägen dit (fast jag körde. Ibland är jag sjukt känslig) och Ebba kräktes när vi nästan precis var framme. Gissar att hon fått nån åksjukegen av mig då. Efter en dusch och lite att äta så var hon pigg och glad igen.
 
Tårta och mat i massor och självklart traktorkörning. En lyckad dag för alla helt enkelt ♥. Bara den där tråkiga bilresan hem i regn och mörker som var ett minus idag. Barnen sov i alla fall hela vägen och nu sover de i sina sängar.
 
Och jag har tränat tränat tränat på att fota med mitt nya objektiv. Hi hi... det är inte alltid lätt att sätta fokus rätt men ibland får man till det :). Övning ger färdighet hoppas jag.
 
Hoppas ni haft en fin lördag.
 
 
 
 
 
 




Solig start på helgen

2014-04-11 20:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken härlig och solig start på helgen vi fick trots en grå och regnig start på dagen.
 
Utelek när jag kom hem från jobbet och sen middag i uterummet för första gången för i år.
 
Underbara ungar (och Marcus) ♥
 
 
 




Checkar ut

2014-04-10 22:06:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
*Gäsp* snart checkar jag ut för idag!
 
Arbetsdag till kl. 16:45 med bussutflykt på förmiddagen. Var hemma några minuter och sen vidare till cirkelträning. Äta hemma, röja i köket och lägga Ebba. Duscha och sen äntligen kl. 21 sätta mig i soffan. Ebba vaknade dock efter en stund och var klarvaken. Nu har Marcus varit uppe hos henne i 45 minuter. Misstänker att de sover båda två.
 
Nu checkar jag ut från en lyckad torsdag.
 
Mot helgen....




Mitt-i-veckan-dagen

2014-04-09 21:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
De två senaste dagarna har gått i ett rasande tempo. På jobbet har det varit fullt upp med tekniktema, påskpyssel och förberedelser inför bussutflykt imorn. Idag blev jag nästan lite chockad kl. 15:30 och tänkte "Va, ska jag redan åka hem?". Kul när det är så och man inte bara går och räknar ner timmarna.
 
När jag kom hem åkte jag och Max iväg och köpte presenter inför kalas i helgen och sen har det varit de vanliga kvällsbestyren med matlagning osv. Något ovanligt inträffade dock ikväll. Båda barnen sov kl. 20!
 
Nu ska jag och Marcus avsluta denna mitt-i-veckan-dagen med att titta på Sveriges yngsta mästerkock. Tummen upp för att kunna starta och pausa program när man vill via boxern :)
 
Bilden ovan är självklart fotad med mitt nya objektiv. Ser fram emot att kunna exprimentera mycket med det. Väntar på många härliga fotostunder ute. Hoppas bara mina små modeller vill vara samarbetsvilliga :)
 
KRAM
 
 
 
Fy så jag hatar den där reklamen som ligger under headern här på bloggen. Snacka om att blogg.se försöker "tvinga" alla att teckna premiumkonto och därmed betala för sin blogg för att få den reklamfri




Den där saknaden

2014-04-07 20:55:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Efter en 12-timmarsarbetsdag är jag rätt mör i huvudet nu :). När jag jobbar tänker jag inte så mycket på barnen faktiskt men idag när jag satte mig i bilen för att köra hem så vällde saknaden över mig och den där kvarten det tar att köra hem kändes väldigt lång. Det var en glad Ebbis som mötte mig hemma. 24 timmar sen vi sågs sist. Sen släppte hon mig knappt. Ville bara kramas och vi kramades tills hon somnade ♥.
 
Max tittade på film när jag kom hem och efter några kramar hade han inte tid mer. Nu sover de båda och jag ska bara sitta och försöka tänka på annat än jobb!
 
 
Bild från igår. Ebba somnade om efter sovstunden på dagen.
 
 
 




Hejdå helgen!

2014-04-06 20:37:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Snacka om att den fina vårsolen har hållt sig borta idag. Grått, grått och åter grått! Ungefär som mitt morgonhumör imorse. Nej denna helg har jag verkligen inte sovit ut. Med två barn som vaknar före 7 på morgonen och idag en man som skulle iväg tidigt så har det inte blivit någon sovmorgon.
 
Vi avslutade i alla fall helgen på bästa sätt. Middag hela lilla familjen med tända ljus. Matstunden är alltid en bra stund här hemma som vi alla värdesätter. Mysigt att sitta och prata om dagen som varit. Sen råder det ju dock kaos ganska ofta med Ebba som gärna kastar både mat och bestick och häller mjölk/vatten omkring sig. Men ikväll var hon faktiskt väldigt lugn när vi åt. Smaska på klyftpotatis var poppis!
 
Känns som det var nyss jag skrev att det blivit helg och att jag inte skulle tänka på min 12-timmarsarbetsdag som väntade på måndag. Nu är den bara några timmar bort men ignorerar den ett tag till. Många sena dagar på jobbet denna vecka men snart är det fredag igen :).
 
Önskar er bästa starten på veckan! Och kommande dagar kommer mitt objektiv till kameran...wiiiiie.....
 
Kram
 




Kavat

2014-04-05 14:08:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Jag vaknade klockan 2 inatt av att Max kom upp och var kissnödig. Kikade in i Ebbas rum där både far och dotter låg bredvid varandra på rygg och snarkade ikapp. När Max hade varit på toaletten så fick han lägga sig bredvid mig och där sov vi gott till kl. 7 imorse då Ebba pratade så mycket att vi alla vaknade. När barnen vaknar så är det ju från 0 till 100 i tempo direkt. 
 
Marcus och Max cyklade till Bra & begagnat på förmiddan och Ebba och jag åkte till Kavat och köpte skor till henne. Deras No 1-sko som är både lätt och stabil. Ebba hade ett par svarta i stl 18 men då kunde hon ju inte gå. Nu var det stl 21 vi köpte. Vi fick hennes fot mätt också.
 
Och stolt var hon när vi kom hem! Hon gick runt länge med påsen i handen :)
 
 
Men gå i skorna planerade hon inte alls att göra. Hon går bara i skor när hon själv vill... Hon är ooootroligt envis.
 
Nu sover hon och Max tittar på film. I eftermiddag ska vi gå ut och sen ska jag iväg på ett möte och vara sekreterare.
 
Hoppas ni har en härlig lördag!
 




Idyllisk hemkomst

2014-04-04 20:03:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fredagsmys!!!
 
Arbetsdagen blev dock längre än tänkt så kom inte hem förrän 18:15 ikväll men då stod middagen på bordet och barnen var glada. Nästan helt idylliskt en stund tills Ebba började kladda och Max spillde vatten på bordet. Efter maten lekte jag med barnen medan Marcus diskade (o ja det är ett riktigt kap till man jag har). Var så härligt att bara vara med barnen en stund. Känner nu att jag ju faktiskt var ifrån dem en hel del förra helgen i och med bytardagen. Så nu i helgen ska jag tanka mycket tid och mys innan en ny arbetsvecka börjar med en måndag då jag jobbar 7-19 (APT på min tidiga dag ogillas.... har i alla fall bytt bort öppningen så jag behöver inte jobba 6-19). Men STOPP och NEJ nu ska jag inte tänka jobba utan njuta av helgen som ju börjar med chips, cola, popcorn och Let´s dance. Ungefär så bra som det kan bli med andra ord! Hade dock varit lite mer perfekt om mitt objektiv och minneskort till kameran kommit nu innan helgen. Men paketet är i alla fall på väg så kanske kommer på måndag :). Blir bara mobilbilder i helgen med andra ord.
 
Nu vankas det dans på tv :)
 
 
Snuffsan buffsan i ett bytardagfynd från Name It. Bilden från imorse innan jag skulle åka till jobbet och Marcus och barnen skulle till öppna förskolan.
 
KRAM
 




Bra känsla

2014-04-03 21:43:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Bild från vägen hem från jobbet
 
 

Nytränad och nyduschad efter en lång arbetsdag. Fantastiskt att ligga i soffan en stund innan läggdags och lyssna till lugnet. Bilden ovan är från när jag åkte hem från jobbet (jag vet att det inte är bra att fota när man kör) och jag hade så bra känsla. Bra musik på radion, strålande sol och nya solbrillor. Hämtade direkt upp Marcus hemma och vi åkte till Kropp och knopp och tränade cirkelträning medan barnen var med sin farmor.
 
Detta har varit en bra dag helt enkelt. Både på jobbet och privat. Även om vi stundtals skojar på jobbet om att barnen måste äta fågelfrön för att de pratar och tjattrar så mycket..... skavsår i öronen BIG time.... Hi hi... men de är allt bra härliga ändå.
 
Tänk så många fantastiska barn inklusive mina egna som jag får ha i mitt liv ♥
 




Ebbas rum

2014-04-03 07:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Inredning/Hemma hos oss
Som ni kanske kommer ihåg så började Ebba somna i egen säng runt jul. Det var ju ingen bra tajming att börja med det då eftersom hon kom in i nån fas och vaknade väldigt ofta och ofta inte somnade om förrän nån timme/timmar senare. Vi gav upp det hela några veckor in i januari och gick tillbaka till att natta henne på madrassen vi haft på hennes rum ett tag. När vi gått och lagt oss har vi lyft över henne till vår säng. Nu senaste veckorna har vi lyft över henne till spjälsängen istället men hon har ju vaknat relativt fort och då har hon hamnat hos oss ändå. Vi har nu konstaterat att spjälsäng helt enkelt inte passar henne och kommer kanske aldrig att göra. Så nu har vi tagit bort den och istället "stängt in" hennes madrass med en hylla. Då ramlar hon inte ur på natten och vi kan låta henne ligga kvar där när vi går och lägger oss utan att oroa oss för att hon ska rulla runt på golvet. Nu vaknar hon visserligen ganska tidigt på natten ändå men det går att natta om henne där genom att bara lägga sig bredvid. Häromnatten sov hon där till strax efter klockan 3 (ovanligt!) medan hon natten till idag krånglade mycket vid midnatt så att Marcus tog över henne till oss.
 
Vi har ingen ambition att hon ska sova hela nätter på sitt rum för det ger sig till slut. Max har alltid sovit mycket inne hos oss men senaste året sover han hela nätter i sin säng och när vi sagt godnatt till honom stänger vi dörren och går ut och han somnar själv. Så allt har sin tid. Barn har olika behov i olika perioder. Gäller bara att följa med. Så tror jag i alla fall!
 
Så här ser Ebbas rum ut nu:
 
 
 




Nytt till kameran

2014-04-02 19:59:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag blir det inte ett så negativt inlägg som det blev igår för idag är jag på bättre humör!
 
Glömde ju skriva en sak igår som också drog ner mitt humör - minneskortet till kameran gick sönder. Jag såg hundralapparna rusa iväg..... men det var ju inte särskilt dyrt att beställa ett nytt och dessutom passade jag då på att beställa ett kort med mer minne (hade bara 4 gb på vårt förra och nu har jag beställt 8 gb). Men det är inte bara minneskort jag beställt utan även ett objektiv!! Lycka! Har sparat pengarna jag sålt kläder på Tradera för och är egentligen inte uppe i den totala summan än men har några auktioner ute nu så hoppas på att jag snart har hela summan. När jag ändå skulle beställa minneskort kändes det bäst att passa på. Objektivet är ju inte särskilt dyrt men i dagsläget är varenda krona värd mycket här hemma känns det som.
 
 
 
Fick lite revansch ikväll gällande Ebbas nattning och nu var det inga problem. Marcus är inte hemma så nu väntar jag bara på att Max ska titta klart på en film innan han också ska i säng.
 
Stora killen tog 6-årssprutan häromdan. Var tar åren vägen? Var det inte typ igår han fick sin första vaccination 3 månader gammal?!
 
 
Ha en bra kväll.




Nej tack till denna dag

2014-04-01 21:36:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej denna dag går inte till historien som den bästa. Trött, mensvärk, huvudvärk och varit yr till och från hela dagen. Och nu ikväll en Ebba som testar mig nåt fruktansvärt. Slår på mig, spottar ut maten och bara skrattar, vrider o vänder på sig när jag ska byta blöja och nattningen som inte brukar vara något problem var inte kul. Hon bara kröp runt och ville busa. Reaktionen på att jag börjat jobba som kommer nu kanske. Mammas lilla flicka ♥

Nej nu är det bäst att ladda om inför en ny dag och förhoppningsvis en bättre sådan.