Solskydd

2011-05-31 22:32:01 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag tävlar hos emmaoskrutten om ett solskydd till vagnen från Axel&Ida
Var med och tävla HÄR du med!




Glass i trädgården

2011-05-31 21:55:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Det är en trött Sara som skriver =)! Jag hade svårt att somna igårkväll så blev dåligt med sömn inatt och sen har vi varit på utflykt på jobbet mellan 8.30 och 14 idag. Det var verkligen lyckat. Det här var en sån där dag då man går hem från jobbet med ett leende på läpparna! Att få se barns glädje över saker och ting är fantastiskt. Men att vara på utflykt tar på "frökens" krafter så är ju som sagt trött nu.

När jag och Max kom hem i eftermiddags och skulle äta mellis var det så varmt i uterummet och på trädäcket att det liksom var uteslutet att sitta där. Då bar vi tillsammans ut det lilla bordet (det brukar stå i uterummet) och stolarna och åt mellis i skuggan. Glass och äpple lyxade vi till det med! Jag filmade en snutt och hade tänkt visa den för er men sen vi flyttade till huset och har en annan internetuppkoppling än i lägenheten där vi hade fiber så tar det SÅ lång tid att ladda upp filmklipp på youtube så jag orkade helt enkelt inte. 62 minuter skulle det tag. Nej tack! Med fiberanslutning i lägenheten brukade det ta runt 5 minuter. Men även om det inte blev nån filmsnutt nu så får ni givetvis lite bilder ♥

Hoppas ni haft en fin dag!











29,2 grader

2011-05-31 16:40:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh va vi svettas! Men härligt att det helt plötsligt blev högsommarvärme. Nu ska Max och jag åka och handla mat. Tror vi tar bilen för det känns för varmt för att cykla.




Man tager vad man haver

2011-05-31 07:30:00 ,   Mat och annat gott
Min mamma kan typ laga mat av vad som helst hon har hemma och det blir gott! Sån vill jag också bli. Igår lyckades jag faktiskt göra något gott av ingredienser som vi bara hade hemma. Jag hade ingen aning om vad vi skulle äta och Marcus var inte hemma och Max sov så jag kunde inte handla heller. Men så hittade jag lite i skåpen som blev riktigt gott.




Kycklingfilé tillagad i ugnen som är kryddad med salt, basilika och sesamfrön. Spenatpasta och en kall sås gjord på 2 dl creme fraiche mixad tillsammans med vitlök, bladspenat och peppar. Mums!




Måndag 30 maj

2011-05-30 21:46:29 ,   Måndagslista

Vackra blommor i vår rabatt

 

 

  • det varit soligt och fint ute på eftermiddan. Det vackra vädret är tillbaks!
  • jag slutade relativt tidigt idag och har haft en härlig eftermiddag hemma med Max + två barn till då jag var barnvakt
  • jag har varit ute på en cykeltur med A-C ikväll.
  • vi ska på utflykt med jobbet imorn igen
  • Marcus hade köpt hem chokladmuffins som jag nu precis ätit efter cykelturen
  • jag varit fri från nackont och huvudvärk i några dagar nu. Verkar som det är en bra period på g efter de jobbiga veckorna jag haft.
  • Max är så go och glad!
  • jag tycker det är roligt att fota. Hoppas inte ni blir alldeles trötta på alla foton här i bloggen! Men det är så roligt att fota, redigera och lära sig.
  • ni läser min blogg ♥

Haka på måndagslistan här!




Mot ny vecka....

2011-05-29 22:24:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna söndag har jag inte någon direkt söndagsångest vilket är skönt. Beror nog på att det är en kortvecka som kommer. Jag vet dock inte än om jag är ledig eller jobbar på fredag. Vi får se helt enkelt. Det är min födelsedag då dessutom så jag hoppas det funkar att jag kan vara ledig!

Hoppas ni haft en bra helg och firat mors dag. Kram till er ♥



Krukan är min mors dagpresent från Max (genom Marcus såklart) och blomman är från vännerna J och M som besökt oss ikväll. Passar perfekt i tvättstugan.





Tack för att jag får vara din mamma ♥

2011-05-29 21:45:06 ,   Max

 

 





Rockfru!

2011-05-29 14:33:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var jag fru till en rockare!



Det är kallt att vara på rockkonsert!







Även coola rockare kan ha bamseplåster på armbågen



Jag är SÅ stolt över min man och så glad över att se honom glad över att göra det han älskar att göra ♥




Timmen är sen!

2011-05-29 00:27:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan närmar sig 0.30 och vi är ganska nyss hemkomna. Marcus har spelat och sjungit på en mc-träff och jag har varit och lyssnat tillsammans med M och H. Oj så kallt det var! Jag är alldeles nerkyld. De spelade i en lada och det blåste. Burr! Ni får se bilder imorgon!

Snälla svärmor har varit barnvakt. Tack ♥. Nu hoppas vi på att Max sover läääänge imorn. Marcus ska ge sig iväg redan 8 imornbitti för att spela mer så vore skönt om vi i alla fall fick sova till 7.

Nej nu ska jag äta nån macka och sen väntar sängen.... och min varma herr vete (min vetekudde).

Godnatt och sussa sött!




Teparty med Tiger

2011-05-28 12:41:15 ,   Max

 

Häromdan dukade Max upp fika till sig och Tiger. Var så gulligt. Max matade Tiger och pratade med honom.

 

Idag har Max slagit sig på lillfingret och sa förut att Lille vicke vire blöder. Hi hi... han har så härliga kommentarer =)





Äggröra och te

2011-05-28 10:37:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag ♥

Denna lördag har börjat med sovmorgon, gos med Max framför teven och nu äggröra och te. Frukost är bättre sent än aldrig =)!

Vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Blir nog ett besök på Bra och begagnat snart och ikväll ska jag antagligen åka och lyssna på Marcus när han spelar.

Hoppas på att det blir soligt och fint till nästa helg när jag är lite mer ledig och dessutom så fyller jag år då =)!





Smaskens!

2011-05-27 21:44:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Så skönt det är med fredag! Vi har hunnit med mycket idag känns det som. Har jobbat, handlat och sen haft besök. A-C, O och S har varit här och ätit och lekt med mig och Max (Marcus har spelningar i helgen så det är skönt med sällskap). Barnen fick pannkaka och A-C och jag lagade ris och kyckling med jordnötssås. Mums så gott det blev =)! Dessutom har jag rester till imorn. Perfekt! Till efterrätt åt vi frukt med vit choklad. Man kan säga att jag är ganska mätt just nu.... fast lite chips har jag fått i mig i alla fall. Det hör ju liksom till en fredag =). Max somnade gott när de hade gått hem. Nu hoppas jag på att han sover länge imorron.









Gomorron fredag ♥

2011-05-27 07:55:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron fredag ♥ Regn och rusk bjuder du på idag! Max och jag sitter och äter frukost och ska nu åka iväg mot förskola och några timmars jobb. Hoppas ni får en fin dag =)




Hissgardin

2011-05-26 21:32:55 ,   Inredning/Hemma hos oss
I måndags beställde jag en hissgardin från Ellos, igår fick jag sms om att den kommit. Snacka om snabb leverans! Och nu sitter den uppe i vår tvättstuga/groventré. Är SÅ nöjd! =)





[Här är den köpt!]




Låg energinivå

2011-05-26 19:41:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så låg energinivån är här hemma! Max som brukar somna vid 20 på kvällarna har varit trött och gnällig sen han kom hem från förskolan. Vid 19 fick han gå och lägga sig och somnade snabbt.

Det märks med andra ord verkligen att det är torsdag idag. En dag kvar och sen helg....




Rabarber- och jordgubbskräm

2011-05-26 12:55:58 ,   Mat och annat gott

 

Louise har efterfrågat receptet jag använder mig av när jag gör rabarber och jordgubbskräm och självklart ska ni få det.

 

Rabarber- och jordgubbskräm

300 g rabarber

3 dl skivade jordgubbar

4 dl vatten

1-1,5 dl socker (jag brukar ha 1 dl)

2 msk potatismjöl

 

Skär rabarbern i mindre bitar. Jag har haft skalet kvar men om skalet är hårt blir det nog bättre om man tar bort det. Koka upp vattnet med socker i och tillsätt sedan rabarberna. Koka i ca 5 minuter och häll då i jordgubbarna. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Låt det koka upp och sen så är krämen klar! Häll över lite strösocker på krämen när den ska svalna så blir det ingen "hinna" på den.

 

Det går väldigt snabbt att göra och är mumsigt =)

 

 

[Receptkälla]





En lång dag lider mot sitt slut

2011-05-25 20:59:42 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vacker tulpan som Max fick av min mormor och morfar för några dagar sen. Den är från deras trädgård.

 

 

Nu börjar en lång dag lida mot sitt slut. Vi kom hem för 1,5 timme sen. Efter jobbet åkte jag till mina föräldrar som hade hämtat Max på förskolan idag. Vi åt fiskbullar och potatis, och sedan jordgubbar till efterrätt. Smaskens!

 

Det är väldigt skönt att vara hemma nu efter en lång och händelserik dag. Jag tänker ligga här på soffan resten av kvällen. Tittar just nu på Klockan åtta hos stjärnorna och dreglar avundsjukt till allt de äter....

 

Hoppas ni haft en bra dag. Nu står bloggläsning på schemat!

 





Utflykt!

2011-05-25 07:38:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Börjar jobba en timme tidigare idag för vi ska på utflykt på jobbet. Hoppas det slutar blåsa snart!

Vi "ses" ikväll!




Tisdagen lider mot sitt slut

2011-05-24 22:05:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag blir irriterad på blogg.se som inte publicerar inläggen jag skriver! Nu är det över 20 minuter sen jag skrev ett inlägg som inte publicerats ännu *suck*. Kommer säkert publiceras när jag publicerar detta.

Klart det blev IKEA idag! Handlade bara småsaker och sen lite grejer till jobbet. Var mysigt med en eftermiddag med Max. Han älskade korven på IKEA. Mums!

Nu är det strax läggdags för imorron väntar jobb från 8-17.30. Hoppas dock på att jag kommer ifrån lite tidigare.

Godnatt ♥




Förebild

2011-05-24 21:40:46 ,   Max
Max har en stor förebild här i livet. Sin pappa! Han vill spela gitarr som pappa, han vill sjunga i mikrofonen som pappa, ikväll ville han ha ett likadant kycklingben som pappa åt till kvällsmaten. Ha kycking som pappa har.



Vill sunga i mikoonen som pappa gör





Blåsig tisdag

2011-05-24 11:47:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Idag är det back in business som gäller. Är på jobbet nu och har rast.

Jag slutar tidigt idag och när jag hämtat Max på förskolan så ska vi direkt in till stan där jag ska på kiropraktorbesök (idag får han akta mitt sår på ryggen när han ska behandla mig). Får se om vi kan låta bli ett IKEAbesök..... =) Tror nog det blir ett stopp där på vägen hem, eller va tror ni?

Hoppas ni har en bra dag ♥





Sysslolös

2011-05-23 21:02:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är inte ofta det inträffar, men nu har det gjort det. Jag känner mig sysslolös. Har inget att göra. Ganska skön känsla faktiskt....




AJ!

2011-05-23 17:18:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse när jag hade bytt blöja på Max på badrumsgolvet reste jag mig och hade glömt att en skåpdörr stod öppen så jag rev mig ordentligt på ryggen! AJ så ont det gjorde! Jag skrek till och började gråta och slet av mig kläderna för att titta för det kändes som att hela ryggen blev uppskrapad. Stackars Max blev helt rädd! Det svider fortfarande.



Boven i dramat, den vassa skåpsdörren



Resultatet!






Måndag 23 maj

2011-05-23 16:15:09 ,   Måndagslista

 

  • det inte verkar bli något mer med Max feber så var nog bara lite förhöjd temp. Han har varit lite trött men har sovit 2,5 timme på eftermiddan och är nu fylld med energi
  • jag passade på att packa upp två kartonger med kläder i förmiddags. Tänk att det skulle krävas en vab-dag för att jag skulle ta tag i det
  • jag hittade hissgardiner på Ellos som jag beställt till vår tvättstuga.
  • vi haft en solig och skön helg
  • det är lön på fredag =)
  • jag älskar Marcus och Max otroligt mycket ♥




Vård av barn

2011-05-23 09:34:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Precis när jag blivit pepp på att gå och jobba imorse så upptäckte jag att Max var varm och lite glansig i ögonen. Tempade honom och den visade bara 37,6 men det är lite mer än vad han brukar ha på morgonen och med tanke på hans feberkramper så får vi stanna hemma och se vad som händer. De går tydligen en del feberinfektioner på förskolan sa de när jag ringde. Håller alla tummar och tår att vi slipper och att Max kan leka med sina posar (kompisar) imorgon igen.

Detta lär bli en lång dag för Marcus kommer inte hem förrän efter 19 ikväll. Ute är det blåsigt och grått så vill gärna inte gå ut heller. Kanske "terroriserar" er extra mycket på bloggen idag istället ;).


Apropå feberkramperna så får jag rysningar i hela kroppen så fort jag tänker på det. Särskilt eftersom jag känner mig så oförberedd om det händer igen. Vi har i alla fall ipren och alvedon hemma och jag har alltid med mig i min handväska samt att det finns i Max väska som han har på förskolan. Det enda rådet vi har fått från läkare är att övervaka honom vid misstanke om feber, klä av honom vid feber, ge febernedsättande och lägga honom i sidoläge om han blir medvetslös. Men usch usch jag vill inte tänka på det! Ringer nog 112 om det händer igen (de på bvc sa att vi får det)!




Misspepp

2011-05-22 21:51:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken varm och härlig dag det varit! Har blåst mycket men varit varma vindar. Nu på kvällen har jag varit på Tupperwareparty och nu får slappa i soffan avsluta helgen.

Jag känner mig rejält misspepp inför det faktum att det är måndag imorn. Vill inte! Är en ganska tuff vecka som väntar men en del extratimmars jobb för mig och två kvällsmöten för Marcus. Blir trött bara av att tänka på allt men får hoppas att veckan blir bättre än vad jag tror!

Men nog med negativitet... det har ju varit en bra helg ♥ Hoppas ni också haft det! KRAM till er!



Sämre kan man må! Ben & Jerry i solskenet =)! Förutom Halfbaked köpte jag hem Fairly nuts men det blev ingen favorit. Usch så sliskig! Har ni några B&J-tips förutom Halfbaked som jag alltid köper?




Förmiddagsfika i trädgården

2011-05-22 10:05:53 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Sol idag! Men det blåser, men känns som varmare vindar än igår vilket ju är skönt! Kanske blir lite tid i solstolen idag också ♥





Skönaste kommentaren

2011-05-22 09:27:00 ,   Max
Igår skämtade Marcus om en grej och skrattade åt sig själv och då sa Max: Du är inte kul pappa!

Snacka om skön kommentar =)!




Allrummet på övervåningen

2011-05-21 22:03:40 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu har vi fixat till lite i allrummet på övervåningen. Förut stod bara fåtöljen och fyra flyttkartonger där. Två av flyttkartongerna packade vi upp nu och de andra två ställdes i ett annat rum där det finns fler ouppackade kartonger. Packa-upp-inspirationen försvann typ när vi flyttade hit =). Men men vi har ju i alla fall packat upp allt vi behöver just nu!







En härlig lördag med mina två ♥

2011-05-21 20:25:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagen har blivit bra trots en dålig start och huvudvärk i princip hela dagen men jag har lyckats ignorera det!

I eftermiddags sov Max i tre timmar. Snacka om trött efter veckan! Efter två timmar la jag mig bredvid honom (han låg i vår säng) för jag tänkte väcka honom men då somnade jag också och sov en timme. När vi väl vaknade tog vi dock igen sovtiden och har varit ute och lekt resten av eftermiddan. Jag har solat lite i blåsten och plockat några maskrosor.

Marcus har hämtat en soffa som vi fått av min moster, tack ♥! Så nu ikväll ska fixa i ordning lite i allrummet på vår övervåning. Är ju i alla fall en bra början att ha möbler där =)! Det kanske blir en bra blogghörna.

Har ätit gott ikväll: potatis i ugnen som jag penslade med olja, persilja och vitlök, grillat kött, grillade majskolvar och baguette till. Mums!




Seg start på lördagen....

2011-05-21 11:05:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Idag sov jag alldeles för länge vilket resulterade i att jag vaknade med huvudvärk, nackont och magont. Usch och fy! Mådde bättre när jag var uppe med Max en sväng vid 6.30 imorse.

Nu har jag svårt att komma igång och vet inte riktigt vad jag ska ta för mig. Vi får se helt enkelt!

Jag trodde det skulle vara soligt och varmt idag men det blåser en massa!

Vad har ni planerat idag?




Kvällen

2011-05-20 23:48:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har haft en mysig kväll! C bjöd på pizza som tillagades på pizzasten på grillen (för att sedan avslutas i ugnen) och frukt som doppades i chokladfondue. Mums! Max somnade gott i bilen hem tidigare ikväll. Jag håller snart på att somna i soffan. Det är inte lätt att hålla sig vaken på fredagskvällar.

















Äntligen fredag ♥

2011-05-20 15:11:02 ,   Allmänt/Vardagsliv


Har handlat chips, cola och Ben & Jerryglass. Perfekt överlevnadskit för ikväll då jag ska vara hemma själv (förutom Max förstås men han kommer ju sova då)! Men först väntar några timmar hos C med barn.

Hoppas ni känner fredagskänslan!




Städat

2011-05-19 22:08:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh..... nu har vi städat!! Så skönt att ha det rent inför helgen och jag passade på att rensa i vår groventré. Bort med alla vinterjackor och vinterskor. Så skönt att ha en klädkammare att förvara ytterkläderna i när det är fel säsong för dem. Vi hade städat färdigt vid 21.20 och då tog jag en 20-minuters promenad. Skönt!

Snart ska jag gå och lägga mig och njuta av tanken att det är fredag imorn ♥. Marcus ska repa hela kvällen (och antagligen en del av natten också) imorn några mil härifrån och Max och jag ska passa på att träffa C, R och lille B. Ska bli mysigt =)!

Godnatt!




Gräsklippning pågår!

2011-05-19 17:49:33 ,   Max





Förskolans dag

2011-05-19 16:57:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det förskolans dag och det har vi såklart firat på jobbet! Jag jobbar inte i samma ort där vi bor men det gör Marcus (han är också lärare i förskolan) så han hade träffat Max på förskolans dag-firandet. Kunde ju ha blivit rena familjefesten om jag också varit där ♥.

Idag är min nacke så otroligt mycket bättre än vad den varit de senaste dagarna och det är skönt att få en dag utan huvudvärk efter att ha haft det i princip konstant i några veckor. Känner mig fylld av energi fast jag jobbat hela dagen. Får hoppas den energin håller i sig ikväll då vi ska städa här hemma =).

Marcus och Max har precis varit iväg och fyllt på en dunk med bensin och de ska tanka gräsklipparen nu och sen klippa gräsmattan. Själv så ska jag väl ställa mig i köket och laga mat. Ikväll blir det ICAs bordskyckling, kokt potatis, sås och vinbärsgelé. En klassiker här hemma!




Vardagswok

2011-05-18 21:43:13 ,   Mat och annat gott
Emma har efterfrågat fler recept här inne och självklart lyder jag =)! Här kommer recept på en perfekt vardagswok. Går snabbt att laga och är gott! Jag ar alltid varit skeptisk mot sidfläsk men det blev riktigt gott och gav en bra salt smak åt woken. Mums!



ca 400 g sidfläsk
Vitlök
ca 500 g wokgrönsaker (en påse)
soja
½ dl sweet chilisås (eller mer om man vill ha starkare)
basmatiris


Koka ris.
Stek vitlök och wokgrönsaker i ca 8 minuter och lägg det sen i en skål.
Ta bort svålen på sidfläsket, skär tunnar bitar och stek dem. När de är färdiga blanda ner wokgrönsakerna och vitlöken i stekpannan igen. Tillsätt lite soja och sweetchilisås. Låt allt bli ordentligt varmt. Servera med riset.




Receptet kommer ursprungligen härifrån men jag har gjort lite ändringar




Gomorron onsdag ♥

2011-05-18 08:17:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner ute just nu. Hoppas det håller i sig idag men jag tror dock det blir molnigt.

Min hals har kliat inatt och nacken gör ont men jag hoppas att det ger sig så att jag får energi till dagen. Mycket på jobbet idag!

Vi "ses" ikväll!




Tränat

2011-05-17 21:25:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken otroligt skön känsla det är att sätta sig nyduschad i soffan under en filt efter ett träningspass på gymmet.

Bara godis eller nåt som saknas =)!




Rabarberkräm med jordgubbar

2011-05-17 18:28:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag när Max och jag kom hem åt vi rabarberkräm med jordgubbar till mellis. Jag kokade det igår. Max var dock inte förtjust och grimaserade massor.

Vädret är riktigt tråkigt ute så vi blev lite uttråkade här på eftermiddan. Åkte till min farmor och fikade och hade trevligt istället. Vi kom hem för en liten stund sen och ska äta mat nu. Har rester sen igår. Så skönt att slippa laga mat varje dag. Lovet it



Rabarberkräm med jordgubbar







Måndag 16 maj

2011-05-16 21:09:58 ,   Måndagslista





  • mitt humör har blivit bättre under dagen
  • jag fick en återbudstid hos kiropraktorn på eftermiddan som jag kände gjorde riktig nytta
  • vi var hemma alla tre redan vid kl. 16 idag. Det är lyx på måndagar!
  • jag om en liten stund ska äta rabarberkräm med jordgubbar som jag kokat
  • Max och jag hade det så mysigt igåreftermiddag då vi var ute i trädgården och plockade bort maskrosor, tittade på maskar och pratade massor! Han har så mycket tankar och funderingar vår lille kille
  • att ni är många som kikar in här på min blogg varje dag ♥




Randigt

2011-05-16 20:47:38 ,   Mode/Kläder
Jag älskar randiga toppar.... vilket jag nog skrivit mååånga gånger förut.... och här kommer det igen.

Min favorit just nu är min vit- och rödrandiga top från Lindex!




Du hittar tröjan här (klick klick)




Gomorron måndag ♥

2011-05-16 08:16:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
En ny vecka har startat. Grått och kyligt ute samt mensvärk och nackont här inne. Hmmm kanske ska vänta lite till senare idag för att skriva den positiva måndagslistan. Har inte så mycket inspiration just nu......

Hoppas i alla fall ni får en bra dag =)




Sköna söndag

2011-05-15 14:22:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har precis ätit grillspett här hemma med klyftpotatis och tzatziki. Smaskigt! Till efterrätt blev det lite chokladglass som vi hade kvar sen igårkväll. Alldeles strax ska jag väcka Max som sover. I eftermiddag blir det trädgårdsfix. Vi börjar komma in i detta med husägande nu: dvs det finns alltid något som måste göras. Men just nu är det ganska skönt att sitta här i soffan och slappa så alla måsten får vänta en liten stund till....






Egentid utan barn

2011-05-14 21:11:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en bra eftermiddag/kväll ♥. Lite shopping, middag och sen avslutades egentiden med blöjshopping på ICA Maxi! Hi hi.... typiskt småbarnsföräldrar eller?! Nu är det soffmys, chokladglass och Eric Saade som gäller.







Hi hi jag håller handväskan som en tant!






Sommarklänning

2011-05-14 10:42:24 ,   Mode/Kläder
HM har billiga och bra t-shirts och linnen till barn så jag beställde några till Max förra veckan som kom häromdan. Passade också på att köpa en billig klänning till mig. Dessvärre var den lite för stor men jag gillade den så jag har skickat tillbaks för att byta storlek. Den kostar endast 49.90:- (med returen blir det ju dock lite dyrare)! Sånt gillar jag. Jag köper sällan kläder till fullpris.




Bild från HM. Det går ej att länka direkt till klänningen så ni får leta er fram.




Dejt

2011-05-14 10:34:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag lördag ♥

Här är tvättmaskinen och diskmaskinen igång och snart ska även dammsugaren få göra sitt. Förra veckan städade vi huset innan helgen vilket ju är fantastiskt skönt men tiden har liksom inte funnits de senaste dagarna så vi föll in i gammal vana att städa på lördagen. Tråkigt!

Häromdan frågade min mamma om Max kan komma till henne idag. Självklart, sa vi! Så Max ska spendera eftermiddan/kvällen med sin mormor medan Marcus och jag åker iväg på en liten dejt med shopping och middag på restaurang. Marcus fick fina nikeskor av mig i födelsedagspresent men de måste nog tyvärr bytas då de är väldigt smala i modellen. Får hoppas han hittar något annat istället.

Vad har ni för planer idag?




Grattis till min pappa som fyller 51 år idag. Han firar det genom att göra det bästa han vet: spela golf!




Gräsklippare

2011-05-13 21:36:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så skönt det är med fredagkväll! Vi hade tänkt att grilla ikväll men drog iväg på lite nödvändig shopping till huset och kom hem lite för sent för grillning så det blev varsin fryst pizza a la ICA. Nu fredagsmyser jag med chips och cola. Tror att Marcus har växt fast i sin datorstol på övervåningen för det var ett tag sen jag såg till honom ;).

Mina ögonlock känns redan nu tunga och jag gissar på att jag snart faller in i fredagskoman här i soffan.

Max var riktigt glad ikväll då vi köpt en gräsklippare till honom. Hade nästan varit en fördel om den var riktig för oj så han sprungit runt med den. Hade ju varit bra att få gräset klippt när han ändå höll på! Nu har han i alla fall han en typ likadan gräsklippare som sin pappa. Stolt kille.



Hoppas ni har en bra kväll. Nu ger jag mig hän till fredagskoman...... *snark*






Bilen gick dessvärre inte igenom besiktningen så lär nu kosta oss några fler tusenlappar.....




Regnbåge

2011-05-13 21:27:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
En vacker regnbåge dök upp på himlen tidigare ikväll. Jag lyckades inte få så bra bild men den var riktigt vacker =)!





Håll tummarna....

2011-05-13 08:00:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
....för vår bil som ska på besiktning idag!

Nu ska Max och jag ge oss iväg. När jag har lämnat honom på förskolan ska jag byta bil med min svärfar som är snäll och besiktar vår bil idag och sedan bär det iväg till jobbet lite tidigare än vanligt en fredag för ska ha två utvecklingssamtal.

Förresten, gomorron fredag ♥




Fika

2011-05-12 21:41:53 ,   Mat och annat gott
Kalasfika för Marcus i söndags



Kolakakor




Cupcakes




Leilas jordgubbstårta med hemmagjord lemoncurd i




Skönt att sitta ner!

2011-05-12 21:33:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagen har rusat på i ett väldigt tempo med mycket att göra och nu är det skönt att sitta i soffan med datorn i knät och slötitta på Eurovision songcontest. Jag har innan jag satte mig här bakat inför fredagsfika på våra jobb imorn. Tur att vi har två ugnar när två kakor ska bakas! Marcus skulle ha bakat den till sitt jobb men det blev bestämt igår att han skulle repa hela kvällen inför en spelning i slutet av maj så då fick jag ställa upp och baka =)!

Ska strax lägga in lite bilder på fikat från Marcus födelsedag i söndags!




Gomorron ♥

2011-05-12 07:20:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
6.30 var det en liten kille som ropade Pappa inifrån sitt rum. Pappan i huset åkte dock till jobbet en timme tidigare än det. När jag öppnade dörren in till Max sa han Inte mamma, pappa! Men sen fick jag en stor kram och så var dagen igång!

Nu är vi strax på väg mot dagens göromål!

Hoppas ni får en bra dag!




Coola killen!

2011-05-11 21:20:34 ,   Max








Max och jag kom hem strax efter 16 idag. Var så underbart att slänga av arbetskläderna och ta på en sommarklänning. Eftersom jag får ont i nacken så fort det blåser så går jag runt med en stor sjal runt nacken när jag jobbar vilket är ganska svettigt i 24 graders värme!

Max och jag fikade ute på trädäcket och busade. Han är så cool vår lille kille. Och han är en riktig skådespelare. Dramatisk i det mesta han säger och gör. Han älskar att showa och leka rollekar. Han satt på sin traktor och körde runt på trädäcket och lekte att han var matbussen som kommer med mat till förskolan. Mamma älskar mat Max kommer med getti (spagetti) sa han flera gånger. Så söt!

Det är inte lätt att få in honom på kvällen sådana här varma dagar. Vill vara ute mamma! säger han vad jag än föreslår att vi ska göra.

Nu sover han gott och jag är trött efter en varm dag och ett kvällspass på gymmet.

Det börjar blåsa upp här och jag misstänker regn inom kort, kanske även åska.... usch och fy!

Hoppas ni haft en härlig dag och får sova gott ♥





Varmt

2011-05-11 13:26:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i värmen! Oj så kvavt det är idag. Svettas svettas svettas!

Jag mår bättre i nacken nu och hoppas på lite blogginspiration ikväll. Just nu har jag rast på jobbet och ska strax ut i solen igen.

Kram till er ♥




Inte på topp

2011-05-09 18:36:29 ,   Allmänt/Vardagsliv

I vår trädgård



Hej! Min nacke vill inte samarbeta riktigt med mig och orsakar trötthet och huvudvärk så ligger lite lågt här inne så länge det håller i sig. Energin som finns måste läggas på annat.





Gomorron!

2011-05-09 08:20:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bråttom bråttom här hemma!

Jag skrev ett inlägg igår men det publicerades aldrig. Får se om det publiceras när jag skrivit detta.

Men som sagt: bråttom! Jag återkommer ♥




Grattis min älskling!

2011-05-08 21:56:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fyller världens bästa man år! HURRA HURRA HURRA ♥



Vackra blommor som Marcus fick av sina föräldrar idag. Mer bilder från idag och övriga helgen kommer imorn....






Startar helgen!

2011-05-06 22:05:43 ,   Allmänt/Vardagsliv



Jag har precis badat skumbad. Är så där härligt avslappnad i hela kroppen. Skön start på helgen!

Idag på marknaden åkte Max karuseller och hoppade i hoppborg. Han älskade det! Men den sista karusellen han åkte var ett litet tåg och vår stackars kille blev rädd efter en stund och bara satt och grät så Marcus fick lyfta ur honom i farten. Stackars liten!

Vi har grillat hamburgare här hemma ikväll och nu ska jag äta lite chips och dricka cola.

Jag och Marcus har beslutat att låta datorerna vara avstängda tills på söndagkväll så vi "ses" då! Antagligen bjuder jag på en del kalasbilder då eftersom Marcus fyller år på söndag.

Ha nu en riktigt härlig helg och framförallt ni som ska på mammabloggalan. Ska bli kul att läsa om och se bilder från galan sen.

Kram till er ♥




Marknadsdags!

2011-05-06 14:34:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag är hemkomna och har nu helg!! Det är marknad här på orten så vi äter lite mellis nu och ska strax promenera dit. Marcus möter upp oss där när han slutat jobba. Får se om Max vill åka nån karusell =)!




Frukoststund har guld i mun....

2011-05-06 07:43:12 ,   Mat och annat gott
... i alla fall när det är fredag ♥

Önskar er en bra dag!




Drickyoghurt, avokado, äggröra och knäckebröd




Spending my time

2011-05-05 21:52:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag körde hem från jobbet ikväll efter min 12-timmar långa arbetsdag och sken solen så fint och radion spelade Spending my time med Roxette. Den låten är så fin. Egentligen är texten ganska uppgiven men jag kände mig positiv och glad efter arbetsdagen så raderna Spending my time, watching the days go by fick en positiv innebörd.

Just nu känns livet riktigt bra tycker jag och dagarna som passerar blir för det mesta ljusa minnen. Nytt jobb och nytt boende detta år har verkligen förändrat livet och tänk så annorlunda allt ser ut nu än för ett år sen då jag var mammaledig och handskades med mina stressproblem, ständig huvudvärk och oro för framtiden. Nu har många pusselbitar fallit på plats och jag har fortfarande en del orosfaktorer i mitt liv men det hör väl till vårt mänskliga liv och det är ganska skönt att konstatera att allt positivt och härligt överväger det negativa BIG TIME.

Jag är så glad för alla fina människor som finns i mitt liv och alla dagar jag får uppleva tillsammans med de jag älskar ♥




Gymmat och godnatt

2011-05-04 21:53:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Godnatt alla läsare! Sov så gott ♥

Ikväll har jag varit och gymmat. Var där till stängningsdags och åkte sen hem och duschade. Nu ska jag sova och ladda batterierna inför imorn då jag ska jobba 8-20. Vi "ses" imornkväll!




Kakbak!

2011-05-04 17:26:41 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag håller på och bakar chocolate chip cookies till Marcus födelsedag på söndag. Hoppas de blir goda!

Ikväll ska vi hämta vår bil som nu är lagad. Underbart!! Nu hoppas vi på att den går igenom besiktningen nästa vecka och slutar bråka med oss och våra tusenlappar.

Jag hoppas på en tur till gymmet ikväll. Behöver verkligen träna.... särskilt nu efter mitt kakbak ;)

 





Rast

2011-05-04 12:37:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Usch så kyligt och kallt det är idag. Just nu bloggar jag från jobbet. Har rast! Men ska gå och vila lite nu så jag orkar med eftermiddan. Ville bara kika in här och önskar er en bra dag ♥




Lugnt och skönt

2011-05-03 20:25:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har en lugn vecka denna vecka och det känns så skönt. De senaste veckorna har det varit så mycket att göra på kvällarna. Men nu kan man sitta ner och ta det lugnt. Jag borde egentligen sortera tvätt men prioriterar nog att bara göra ingenting. Det kan vara riktigt skönt ibland. Imornkväll ska vi börja baka till Marcus födelsedag och på torsdag ska jag jobba 12 timmar (jag får med andra ord igen att jag har det lugnt nu) ♥.

Hoppas ni har en bra kväll!





Blå skor

2011-05-03 18:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max nya skor som han gått runt i sen han kom hem från förskolan.




Glass med maränger på en tisdag

2011-05-03 17:26:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
När Max och jag kom hem idag (vilket var senare än vanligt på tisdagar pga att jag var hos kiropraktorn) så åt vi glass med maränger. Mums! Ute smattrade regnet så passade bra att sitta inne och mysa. Nu tittar vi på Musses klubbhus och snart blir det hembakad pizza från igår. Så skönt att slippa laga mat ikväll!



Eftertänksam kille med glass lite överallt och en maräng i handen




Say no more!

2011-05-03 07:05:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är snö ute =(




Fetacréme

2011-05-02 17:14:36 ,   Mat och annat gott



Här kommer recept på en smaskig fetacréme som är supergod till bland annat grillat!


Fetacréme

- 1 dl creme fraiche
- 100 g fetaost
- 10 svarta oliver (utan kärnor)
salt och svartpeppar
(- 4 torkade aprikoser, jag brukar dock utesluta detta)

Blanda ihop creme fraiche med smulad fetaost. Hacka oliver (& aprikoser) och blanda ner i cremen. Salta och peppra efter smak.



Recept från Hälsokokboken




Måndag 2 maj

2011-05-02 16:08:18 ,   Måndagslista

 

  • vi har en så fantastisk son som vi såg för första gången för tre år sen idag då vi var på ultraljud.
  • vi har haft en mysig helg
  • jag slutade jobba tidigt idag
  • jag ska till kiropraktorn imorn vilket min nacke verkligen behöver
  • vi trivs så bra i vårt hus
  • Marcus när som helst kommer hem från jobbet
  • vi ska äta hembakad pizza ikväll



Haka på måndagslistan hos Jennyn




Bra start på veckan

2011-05-02 08:16:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ♥. Max kom in till mig vid 7.10 och sen låg vi och gosade till 7.30 då vi gick upp. Det är vad jag kallar en bra start på veckan! Synd bara att jag inte hann träffa min stora prins imorse. Vi brukar vakna innan han cyklar till jobbet vid 6.30 på måndagar men imorse sov vi som stockar!

Nu drar vi mot förskola och jobb!




Innefix

2011-05-01 21:31:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en lugn dag. Marcus pappa och bror var här en sväng på eftermiddan. Vi har fixat och grejat lite här hemma. Satt upp några taklampor, gardinstänger och det bästa av allt: tavellist i köket.



Äntligen kom den upp! Tänk att man alltid ska skjuta upp allt så, men allt vårt innefix har liksom fått vänta medan vi fixat mycket ute när det varit fint väder.

Nu ikväll har jag promenerat till min farmor. Har tittat lite på Humorgalan där och sen har jag lånat hennes bil. Tack farmor ♥. Vår bil har varit trasig i 1,5 vecka så blir mycket pusslande med bilar för att jag ska ta mig till jobbet varje dag. Men om några dagar är den nog lagad igen.

Sov gott alla ni där ute som läser. Nu laddar vi om för en ny vecka ♥




Hemma hos oss

2011-05-01 15:07:27 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här kommer en liten filmsnutt från vårt vardagsrum, hall och kök!





Bortskämd

2011-05-01 13:24:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Man har verkligen blivit bortskämd med fint väder de senaste veckorna. Idag är det mulet och kyligt. Känner mig lite sysslolös. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Men det finns rejält mycket att fixa med härinne, såsom att sätta upp gardinstänger, hyllor, grind m.m.... men allt det är ju så tråkigt..... Vi får se vad vi tar oss för helt enkelt! Eller också tar vi det bara lugnt. Det skulle vi behöva.

Har ni några söndagsplaner?




Valborg

2011-05-01 09:43:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade en trevlig valborgskväll med grillat, ett kallt valborgsfirande och sen marängswiss i uterummet med infravärmen på.