Dofter

2009-11-30 22:51:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har så svårt för vissa dofter. Sådana som får jobbiga minnen att väckas till liv.

Det finns två dofter som jag särskilt förknippar med graviditetsillamående och det är Yes diskmedel citron och Listerine munskölj.

För några veckor sen när jag kom hem till mina svärföräldrar så luktade det YES diskmedel citron. Det nästan vände sig i magen. När jag var gravid så kunde jag inte gå ut i köket pga det och vi köpte såklart ett annat diskmedel som gick bättre men den där otäcka citrondoften väcker hemska minnen. Nu har mina svärföräldrar köpt ett YES original som de ställer fram när jag är där... hi hi....

Marcus har köpt hem Listerine munskölj igen och det liksom vände sig i magen när jag kysste honom godnatt nu kväll. BLÄÄÄ!! Han använde det varenda kväll i början av min graviditet och nu förknippade jag det med illamående.

Usch nu ska jag glömma dessa otäcka dofter för annars kan jag nog inte sova i natt.... Men det är ganska coolt att man har sånt doftminne.




Trött kille

2009-11-30 18:00:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft roligt på öppna förskolan. Fast Max tyckte inte sångsamlingen var kul idag. Tråkigt med luciasånger!

När vi åkte hem stannade vi till hos mina föräldrar. Var där en timme och umgicks med mamma innan vi åkte hem. Nu har Marcus varit iväg och slängt en massa skräp på återvinningsstation. Så nu kommer vi in i vår källare igen =)

Nu pågår matlagning! Helstekt kyckling med sötpotatis och potatis i ugn. Ska göra en smaskig sallad också.




Självlockigt

2009-11-30 11:31:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har väldigt självlockigt hår. Jag har alltid velat ha platt hår. Men visst är det så att de som har lockigt hår vill ha platt och de som har platt hår vill ha lockigt? Man är aldrig nöjd! Fast nu finns det ju plattång så det går ju att ordna ändå =). Plattången och jag umgås ganska flitigt. Men jag plattar inte allt för det är ändå fint med lite fall. Luggen är dock ett måste och håret framtill som är allra mest lockigt.

Här är ett kort från igår då mitt hår självtorkat efter att jag tvättat det. The real me!







Tiden räcker inte till

2009-11-30 09:54:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Måndagmorgon igen! Tråkigt att helgen är över men jag är inte lika måndagsgrinig som jag brukar vara..... än =)!

Tänk att det snart är jul. Jag känner mig lite stressad. Vi har inte köpt en enda julklapp och har inte tagit några bilder på Max till julkort ännu. Det handlar väl egentligen inte om att tiden inte räcker till utan att jag inte känner mig direkt driftig. Sen så är det svårt det här med julklappsshoppingen tycker jag för jag vill inte ha med Max i julruschen och därför måste vi fixa barnvakt och få ihop nån tid då Marcus och jag kan åka tillsammans (på orten där vi bor finns dessutom inte så mycket affärer så går liksom inte att gå och handla nån julklapp då och då).

Sen ska jag ju jobba också innan jul. Får se när det blir.

Ja ja, fota Max i tomtedräkt kan jag ju göra någon dag i alla fall. Imorn får det bli för idag ska vi till öppna förskolan =).




Första advent

2009-11-29 17:19:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas ni alla har en skön första advent! Här hemma har vi inte tänt första ljuset än men ska göra det när vi äter sen. Vi har inte varit hemma på hela dagen så har inte hunnit.

Vi kom hem för en stund sen. Har bl a varit och tittat på julskyltningen. Jag blev mycket glad över ordet GOD JUL som jag köpte. Visst blev det fint?





Suddig bild på mig och Max:



Max tittar på elden:





Glöggat

2009-11-28 22:18:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi glöggat lite hos Marcus föräldrar. Drack glögg med chili- och chokladsmak. Var riktigt god. Jag brukar annars bara gilla "vanlig" glögg men denna överraskade mig positivt!

Nu ska jag och Marcus titta på Beverly Hills 90210.




Ny lampa

2009-11-28 13:57:11 ,   Inredning/Hemma hos oss
Häromdan på IKEA köpte jag en ny lampa. Vi har en uplight i vardagsrummet som Max har haft i golvet och den blev då bucklig och började lysa svagare för att slutligen gå sönder helt. Så nu köpte jag en ny. Blev bra! Fåtöljen står för så att Max inte ska välta även denna =).

Jag har inte bytt till julgardiner i vardagsrummet (har bara bytt i sovrummet) utan kommer ha kvar de vita. Försöker ha mycket röda detaljer istället. Dessutom ska ju granen stå där fåtöljen står nu så då kommer vita gardiner bli fint till. Blir lätt för mycket annars.







Sovmorgon

2009-11-28 11:07:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick sova imorse! Underbart =) 10.10 kom de in och väckte mig.

Nu ser jag ut som jag sovit i flera år. Har svullna ögon och ser alldeles dödstrött ut. Fast är nog ganska pigg för har sovit 10 timmar. Men jag har gått upp några gånger i natt och tröstat Max som sedan somnat om.

Nu är Marcus och Max på väg ut och jag ska bege mig och köpa lampa till en av våra stjärnor och sedan köpa ljus till adventsljusstaken på bordet. Måste ju ha något att tända imorn =).

Ikväll blir det glöggmys hos Marcus föräldrar. Annars är det mest hemmafix idag.




Jag är golvad av denna glass

2009-11-27 21:22:14 ,   Mat och annat gott
Jag är inte direkt någon glassmänniska men efter att ha ätit denna så är jag det:



Fantastiskt gott!




Advent är tänt

2009-11-27 21:14:33 ,   Allmänt/Vardagsliv







Fredagsmyset efter adventspyntandet måste vara det bästa fredagsmyset =)

Eftermiddagen har tillbringats i ett kaos med pyntning, städning (städningen är dock inte helt klar. Imorn blir det ordentlig dammsugning och golvtorkning) och pizzabak. Nu är det dock skönt att bara sitta i soffan och titta på idol och surfa på internet. Har tänt massa värmeljus. Ikeas med äpple- och kaneldoft (dvs. juldoft).

Även Max har fredagsmyst lite till idol men nu sover han gott!

Hoppas att ni alla har en mysig fredagskväll med massa ljus tända.





En snabbis...

2009-11-27 14:58:35 ,   Allmänt/Vardagsliv

Kikar in här en snabbis.

Min kompis M har varit här på förmiddan och spelat Sims. För övrigt har det inte hänt så mycket idag. Fastighetsskötarna har varit här och rensat avloppet i badrumshandfatet och jag har lagt in nya bilder i headern på mammas blogg.

Men nu är det dags att få upp kartongerna med julsaker från källaren. Pyntet here I come.....

Bilder och mer uppdatering kommer ikväll =)





Oops I dit it again

2009-11-27 00:01:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är uppe alldeles för sent.

Läggdags NU!




Puh

2009-11-26 22:19:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta blev ingen lugn hemmakväll med lite adventsfix utan Marcus och jag drog iväg på värsta storhandlingen medan Max var hos sin farmor och farfar (hos mina föräldrar får han inte vara för mamma är sjuk i ev. svininfluensa så där håller vi oss ifrån). Var dock väldigt lugnt i affären så det gick snabbt. Både tiden och hundralapparna som försvann.... =).

Imorgon blir det i alla fall adventsfix. Can´t wait.......

Och vet ni vad jag har köpt? Ben & Jerryglass. Har aldrig ätit det förut men alltid undrat hur gott det är så nu slog jag till. Måste ju testa. Visste inte vilken smak jag skulle välja men tog Half-baked. Den lät godast. Jag har dock lite ont i magen ikväll så får se om jag smakar imorn istället.

Nu ska jag mysa med mannen lite innan han ska sova.

Natti!




Julpynta?

2009-11-26 17:29:30 ,   Allmänt/Vardagsliv

Kanske kommer det upp lite stjärnor och adventsljusstakar här hemma ikväll eller så blir det imorn. Är riktigt sugen nu =).

Nepp nu är det matlagning som gäller!





Att jag aldrig lär mig

2009-11-26 10:08:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
La mig för sent igår och var så fruktansvärt trött imorse. Gick knappt att hålla ögonen öppna. Som tur var har Max sovit bra inatt. Han var väl trött efter att ha varit uppe en extra sväng igårkväll. Han sov i sin säng till strax före 6. Tror han vaknade när Marcus gick ut genom ytterdörren. Sen somnade vi om och sov 2 timmar till. Men jag var ännu tröttare när jag vaknade då.

Har haft kramper i magen på morgonen men har släppt tack vare medicin. Skönt. Är ju så fruktansvärt jobbigt.

I eftermiddan ska jag och Max åka hem till min kusin med dotter. Blir trevligt!

Ikväll blir det nog storhandling inför helgen och kanske lite en början till julpynt.... =)



Max står som vanligt och leker vid fönstret




Färdigshoppat

2009-11-25 23:04:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu när jag satte mig ner i soffan så kom en extrem trötthet över mig.

Det tog på krafterna med IKEA på eftermiddan, direkt hem för diskning och matlagning och sen direkt vidare på symöte och sedan en vaken son när jag kom hem. Max hade somnat vid 20.30 men vaknade vid 21.30 igen. Han var dock så pigg så gick inte att få honom att somna om så han fick komma upp. Han lekte och greja och sen la han sig bredvid Marcus för en halvtimma sen, fick lite välling och somnade.

Min kompis M följde med till IKEA på eftermiddan och vi handlade det vi skulle handla. Jag gjorde inte så många utsvävningar faktiskt. Känner mig stolt.

Max satt i kundvagnen och tittade stundtals upp i taket och pekade på lamporna. När vi kom till julsakerna vid kassorna så fick han springa runt lite vilket var mycket uppskattat =)



Och så fick han leka lite i en korg med gosedjur:





IKEA-besök

2009-11-25 11:06:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta ska jag titta efter på IKEA idag:

- En badrumsmatta (ska köpa en billig blå rund som har halkskydd under sig. Nu har vi en matta som bara glider omkring och det ser så tråkigt ut i badrummet)

- Något att ha i fönstret på Max rum nu till jul. Ex. någon stjärna

- Uplight till vardagsrummet

- Brandvarnare (ska köpas på Jula)


Vilka tror att jag kommer komma hem med fler saker??

*jag räcker upp en hand*




Fint till jul

2009-11-25 10:15:30 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag har fått en svart tygkorg av min mamma. Den passar så bra att ha clementiner i nu till jul =).





Bränna upp huset?

2009-11-25 09:28:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse höll Max på att starta brand!

Marcus satt i köket och åt frukost och Max sprang runt och lekte medan jag låg kvar i sängen och drog mig lite. Helt plötsligt känner jag att det börjar lukta bränt. Tror först att det är brödrosten men det luktar mer och mer. Skyndar mig ut i köket och ser att det precis ska ta eld i en bakduk som ligger på spisen. Hinner dra undan den och det ryker och glöder i den.

Max har alltså dragit på plattan och just den plattan bredvid vår kladdkaka sen igår som hade en bakduk över sig (och bakduken låg även på plattan som blev varm). Vi brukar alltid sätta spisen i offläge så fort vi inte använder den men måste ha missat det igår efter kladdkakebaket.

Jag blev ganska arg på Marcus som satt en meter i från och läste tidningen men ändå inte kände att det lukta! Typiskt män.... eller kanske bara är min man; går in i det de gör så mycket att allt som händer runt omkring är oviktigt. Nåja det gick ju bra i alla fall.

Men nu kommer jag vara ännu mer noggrann med att kolla spisen (något som jag redan är ganska fixerad vid sen Max lärde sig att vrida på plattorna).

Och återigen påminns jag om att köpa fler brandvarnare (vi har bara en i hallen och jag vill ha i sovrummet och vardagsrummet också). Något som jag tänkt på länge men som aldrig blir av. Kanske dags idag?!




Utelek

2009-11-24 20:37:04 ,   Max







Ovanligt

2009-11-24 16:51:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är så lugnt här hemma. Ovanligt!

Max och jag har varit ute på eftermiddan. Både lekt och promenerat med vagnen. Men sen blev det mörkt så då gick vi in. Jag har diskat och plockat undan. Då blir Marcus glad av att möta en tom diskbänk när han kommer hem =).

Sitter här med en kopp te och Max står bredvid mig och kikar ut på bilar genom fönstret. Skönt med en lugn stund innan det är dags att sätta igång med maten.




Jag funderar på att åka till IKEA imorneftermiddag. Var flera månader sen jag var där och skulle vara så mysigt att kika på julsakerna och dessutom behöver vi en ny lampa i vardagsrummet. Men då är det detta igen om man ska ta med Max i dessa svininfluensatider (antingen måste jag ta med honom eller så kan jag inte åka). Är det fler än jag som försöker att undvika folksamlingar?

Fick en kommentar av Malin att det borde vara säkrare att ta med barnen till affären än till öppna förskolan i alla fall. Och det borde det ju vara och eftersom jag åker till öppna förskolan en gång i veckan (vilket jag har ångest för varje gång eftersom jag är rädd för att han ska bli smittad men samtidigt måste han ju få träffa barn) så borde jag ju kunna motivera för mig själv att det är säkrare att ta med honom till affären. Så det blir nog IKEA imorn. Han sitter ju ändå bara i vagnen. Dessutom är han ju vaccinerad men det har ju bara gått en vecka så vet inte om han har fått så mycket skydd ännu. Denna pandemi stör mig.




Rund

2009-11-24 13:27:28 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är rund. Fler bidrag hittar du här.



Det första man möts av när man kommer hem till oss. Runda mattor =).




Gomorron

2009-11-24 09:45:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Undra hur många av mina inlägg som börjar med gomorron?! =)

Här sitter vi i alla fall och äter frukost efter en ganska bra natt. Det borrandes som sjutton inne hos grannarna vid 7.30 imorse men Max sov som en stock i alla fall. Vid 8.30 klev vi upp =).

Nu ska vi ge oss iväg till min mormor och morfar där jag ska skriva ut en sak på deras skrivare och så ska vi handla lite. Jag hade ju bestämt mig för att inte ta med Max till affären pga svininfluensan men ibland måste man ändå. Vi måste ju ha mat! Ja ja med lite handsprit ska vi nog klara av det.... hi hi....




Öppna förskolan

2009-11-23 23:19:54 ,   Max
Så här roligt hade Max på öppna förskolan idag:






Nu kör vi kvällsracet...

2009-11-23 16:44:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en bra eftermiddag på öppna förskolan. Tog lite bilder så ska visa ikväll. Efter öf så hoppade vi in en sväng till Marcus föräldrar. Vi tvättade där igår så vi hämtade tvätten och sen så väntade vi där på att Marcus slutade jobbet (han jobbar några 100 meter därifrån) och så fick han åka med oss hem så han slapp cykla i regnet.

Nu börjar kvällsracet; matlagning och disk!

"Ses" när det lugnat ner sig =).




Mjölkchokladmousse

2009-11-23 12:29:16 ,   Mat och annat gott
Detta smaskade jag och Marcus på igårkväll:



Recept finns här.




Kaos

2009-11-23 10:20:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blir lite kaos när det kommer tre killar på morgonen för att installera nytt bredbandsuttag (vårt hyresbolag har sagt upp sitt avtal med comhem och vi kommer få byta till telia. Väldigt irriterande eftersom comhem funkar väldigt bra för oss. Både bredband och telefoni och nu måste vi teckna nya avtal). De borrade och hade sig.

Marcus väckte mig vid 6.30 när han skulle cykla till jobbet och då klädde jag på mig och la mig sen igen. 7.20 ringde de på dörren. Slapp öppna naken ialla fall. Max vaknade strax därefter. De blev klara vid 9 och efter det har jag dammsugit och torkat efter att de borrat i både hall och vardagsrum. Max ska snart sova en sväng. Vi ska till öppna förskolan på eftermiddan.

Här kommer en bild på vår ommöblering i vardagsrummet:



Granen ska stå där fåtöljen står nu och det är lätt att ställa vardagsrumsbordet för granen så att Max inte kommer åt den eller att ställa bordet mellan soffan och tv-bordet så att han inte ens kommer in i "soffavdelningen". Och så hoppas vi på att han inte lär sig komma upp på bordet innan jul =).

Å vad glad jag är att vi ska ha julgran! Hade ju bestämt oss för att inte ha nu när Max är i "kännapåalltåldern".




Julen är räddad

2009-11-22 23:31:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har kommit på en briljant idé!

En ommöblering av vardagsrummet inför att ett företag ska komma hit imorn och installera ett nytt internetuttag i väggen gjorde att jag kom på var julgranen ska stå utan att klåfingriga Max ska få tag på den.

Julen är räddad =)




Ny kamera

2009-11-22 21:13:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit missnöjda med vår kamera väldigt länge nu. Den tar alldeles för ljusa bilder. De återspeglar inte verkligheten. Nu har vi fått låna hem min svärfars ena kamera (han sa för några veckor sen att vi kunde få den men det känns lite dumt så nu har vi lånat den). Han köpte en ny kamera för några månader sen och precis innan de skulle åka utomlands så gick den sönder så då köpte han en ny till (han är rolig han) och sen blev den första kameran lagad på garantin så nu har han två nya kameror.

Vi är i alla fall väldigt glada över "vår" nya kamera. Den visar mycket bättre färg än vår förra kamera. Check it out:



Gammal kamera                          Ny kamera

Båda bilderna är tagna med blixt och det var likadant ljus i rummet vid båda tillfällena. Visst är det skillnad?









Robinsonpremiär

2009-11-22 21:00:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen kan jag blogga!! Förstår inte var all tid tar vägen. Max är dessutom på "mammafårintesittaviddatornsjälvförjagskaocksåsittadärochröravidallt"-humör (hängde ni me?) hela dagarna. Nu håller Marcus på att natta honom så nu kunde jag äntligen sätta mig här en stund.

Igår var vi hos vännerna A och D och deras lille E och såg Robinsonpremiären. Var trevligt! Vi bjöds på lite adventsfika en vecka i förväg för de hade bakat lussebullar igår. Väldigt goda var de =)








Nu bjöd jag verkligen på mig själv. Två hemska bilder på mig i samma inlägg =)




Ett försök

2009-11-22 10:21:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll vid 23 när vi kommit hem från vännerna A och D och Max sov så bestämde vi oss för att försöka titta på några Beverly Hillsavsnitt. Kände oss pigga och tänkte att natten är ung.


Efter 20 minuter började jag känna mig trött så gick och tog en hård smörgås för att piggna till.

Marcus säger att han är pigg.

Efter ytterligare 10 minuter tänker jag: jag ska bara blunda en stund.

Efter 10 minuter vaknar jag av att avsnittet slutar. Jag somnar om.

Efter ytterligare några minuter vaknar jag och då blundar Marcus.


Sen gick vi och la oss.




Solen skiner

2009-11-21 12:31:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Konstigt att solen skiner. Man är liksom inte van =). Men härligt är det!

På förmiddan har jag varit och lyssnat på en kvinna som jobbar ideellt med att hjälpa kvinnor som går på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Det var väldigt intressant. Häftigt är också att hon är över 70 år =).

Nu lunkar lördagen på. Max får sova två gånger idag (och har precis sovit första gången) för vi ska bort ikväll och titta på Robinson hos vänner och eftersom han har svårt att somna när vi är borta så är det ju bättre att han är pigg och glad till ca 22 då vi åker hem än att han ska vara trött, gnälla och vägra sova.

Dags att laga lunch!


Hoppas ni har en härlig lördag!




Fredagsmys

2009-11-20 18:37:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här pågår förberedelser inför fredagsmyset. Blir enkel mat ikväll. Färdiggrillad kyckling, grekisk sallad med hemgjorda krutonger och vitlöksbröd. Mina föräldrar skulle äta typ samma sak så jag blev lite inspirerad =).

Och vet ni vad som kommit med posten idag?

Jo detta:


Säsong 7 av Beverly Hills 90210

Hi hi... nu är fredagsmysen framöver räddade =)






Väntar....

2009-11-20 09:51:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag väntar på att posten ska komma idag. Har beställt en sak.....

Vad får ni se när den dyker upp genom brevinkastet =)




Spanar ut

2009-11-20 09:44:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max nya stora intresse är att stå och titta ut genom fönstret. Imorse var det extra spännande för var en lastbil utanför.



Äntligen fredag!! Ska bli så skönt med helg och att Marcus är hemma. Jag tycker att denna vecka har varit jobbig. Ibland känns det som att man bara är mamma och att man aldrig får möjlighet att vara Sara. Blir lite mycket ibland.

Idag ska vi gå på en promenad på förmiddan (regnar konstigt nog inte men det är tyvärr alldeles grått ute) och på eftermiddan ska vi till skolan, där jag ska vikariera, och träffa rektorn. Jag ska få nycklar.

Ikväll blir det fredagsmys och hoppas jag kan få Marcus att titta på idol med mig. Jag får locka med chips =).




Julmarknad

2009-11-19 22:07:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag varit på julmarknad på min mosters loge. Det var en hel del som såldes där, bland annat smycken, tavlor, bröd, ullsaker och min mamma sålde sina tygkorgar och julstrutar. Det bjöds även på plockmat. För att få sälja sina saker så fick man ta med mat att bjuda på. Var smaskigt och roligt att titta på allt.



Mammas bord (hon sålde inte sakerna som är i tygkorgarna utan de är bara till för att visa vad korgarna kan användas till):



I de små tygpåsarna ovan låg små ljus.




Jag köpte denna tygkorg som jag har spanat på tidigare (jag är dock även sugen på att köpa en av de svarta korgarna som syns på bilden ovan):


Och sen köpte jag denna kylskåpsmagnet vid ett annat bord (där stod mammas och pappas grannar och sålde bl a tavlor med motiv gjorda av ull, ullbroschar och magneter):




Om man är intresserad av att köpa tygkorgar av min mamma så finns uppgifter om det i högerspalten (man får scrolla ner lite) på hennes blogg.





Tyst

2009-11-19 14:53:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov bara 45 minuter efter lunchen och sen har det varit full rulle. Han har nu lärt sig att klättra upp i soffan!

Marcus slutade tidigt idag och när han kom hem erbjöd han mig att ta med sig Max och åka till sina föräldrar så att jag får vara själv hemma. Nu har de precis åkt och det är så tyst och skönt.

Njuter.




Mitt nya hus

2009-11-19 11:41:00 ,   Populärkultur

Japp här kommer ett inlägg för er Simsnördar där ute =). Mitt nya hus!

Kök/matsal/finrum:

   




2 Sovrum:

 

Vardagsrum:





Tankat sömn

2009-11-19 10:16:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har vi tankat sömn. Sovit bra hela natten både Max och jag (tror att Marcus också gjort det. Har inte prata med honom idag. Han började jobba 6 imorse). Max vaknade dock vid 2 och hade kissat igenom blöjan. Men det hade jag räknat med för våra Pampers baby dry som vi brukar ha på natten var slut (upptäckte detta innan läggdags igår) så han fick ICAs byxblöjor, de vi har på dagarna, på sig och det höll inte så många timmar. Så vi var uppe och bytte blöja och pyjamas vid 2 men sen sov vi till 8.30 imorse. Till och med jag var ganska pigg då =).

Idag skulle vi gått iväg och ätit lunch som vanligt på torsdagar men Max har lite feber så håller oss hemma. Febern kommer ju från vaccinet igår så det är ju inget som smittar men känns inge bra att ta med honom bland folk för hans skull. Är lite gnälligt också så nappen vill han gärna ha i munnen hela tiden.

Nu står han och spanar på bilar i fönstret.




Lyx mitt i veckan

2009-11-18 22:11:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag har satt guldkant på denna kväll genom att äta chokladmousse med crisp. Har ni inte testat denna måste ni göra det. Smaskens....



Har blivit en kväll vid teven för min del. Marcus skötte nattningen av Max som för övrigt gick rekordsnabbt om man jämför med senaste tiden. Det var en trött liten kille på kvällskvisten.

Nån mer än jag som diggade Rogers badbrallor i Bonde söker fru? Hi hi.... Föreslog för Marcus att han kunde ha sådana men han ville inte =)




Vaccinerad!

2009-11-18 16:18:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är även Max vaccinerad mot svininfluensan. Skönt! Fick en tid för andra dosen den 16 dec.





Skön stund på dagen

2009-11-18 14:12:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har sovit en timme nu.

Jag har ätit lunch och ligger nu i soffan med datorn i knäet och kikar på Plastikkirurgerna på tv4 play.

Detta är en skönt stund på dagen. En stund för vila och återhämtning. För sen är det full rulle igen ända till ca kl 21 då Max somnar. Det som tar mest på krafterna är inte att umgås med Max utan matlagningen. Suck! Är fruktansvärt trött på den vardagliga matlagningen. Särskilt med en vild 1-åring kring benen och en man som slutar jobba sent. Men bara att ta tag i det!

När Max vaknat blir det gröt och sedan ska vi bege oss till bvc där han har tid för svininfluensavaccinering.




Mår dåligt!

2009-11-18 09:58:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch, mår dåligt när jag läser detta.




Inser att vi skapat oss ett problem

2009-11-18 09:56:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hm...dessa nallar!

Nu skulle de vara med vid bordet när vi äter frukost. Max blev hysterisk när han inte fick hålla i dem samtidigt som han äter. Det var lite gulligt det här med att nallarna ska vara överallt men nu inser jag att vi skapat oss ett problem. Jag tog dock striden och jag vann den. Nallarna ligger på en stol bredvid och efter en stund slutade han sträcka sig efter dem och började äta sin smörgås istället.

Jag sov inte i soffan inatt. En viss liten prins vaknade vid midnatt och hade svårt att somna om. Väldigt svårt. Han fick ligga mellan oss och vid 2.30 somnade han och jag. Trött idag? Ja!

Han är ju dock en väldigt söt liten prins



(kort taget igåreftermiddag)




Hjärnspöken

2009-11-18 00:09:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj vad klockan är mycket. Över midnatt.

Jag är i alla fall nerbäddad. Ska sova min tredje natt på soffan nu. Och nej jag har inte bråkat med min man ... och faktiskt inte min mage heller. Utan det är elaka sömnspöken som bråkar med mig.

Eller så allvarligt är det faktiskt inte. Men jag har svårt att somna i perioder. Varit så under hela min uppväxt att det kommer perioder då jag känner mig orolig och får svårt att somna. Så därför är det skönare att sova på soffan för då kan jag somna till teven och slippa alla hjärnspöken som lätt når en i ett mörkt sovrum =).

Men nu är det dags att stänga av datorn och hoppas på en bra natt och en bra dag imorn!




Max och nallarna

2009-11-17 17:43:27 ,   Max
Max sov 2,5 timme på eftermiddan och sen fick jag väcka honom. Jag hann vila och sova en liten stund jag också. Vi har sen varit ute på promenad och det var väldigt skönt att få frisk luft.



Max går runt med två nallar typ hela dagarna. Förut var det bara en men nu är det två. Det var knappt jag fick klä på honom förut för nallarna skulle vara med hela tiden. Och han vägrade sitta i vagnen utan dem. De fick dock inte följa med ut. Han blev väldigt ledsen när vi lämnade dem inne men det gick bra sen när vi kom ut.







En dålig mamma

2009-11-17 10:34:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag känner jag mig som en dålig mamma. Mår inte helt bra och så ska man orka en 1-åring som typ flinar så fort man säger "aj aj" och som älskar att göra allt han inte får. Dessutom kommer Marcus inte hem förrän efter 19 ikväll och till råga på allt så regnar det ute. Suck!

Vill bara lägga mig under ett täcke och sova. By the way så sov både jag och Max till 9 idag. Riktiga sjusovare är vi.

Återkommer om några timmar med positivare tankar...förhoppningsvis..... ska bara tycka lite synd om mig själv först... (och ändra värmen på elementet, ställa in alla kastruller i skåpet, stänga av alla plattor på spisen, ställa upp alla skor på skostället, dammsuga efter frukosten och efter Max "skofest" i hallen samt efter några skakningar av brödrosten över golvet.......)





Accessoarer

2009-11-17 10:07:49 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är asseccoarer. Fler bidrag hittar du här.



Den mest flitigt använda accessoaren här hemma är nappen. En kär favorit hos Max =)




Överdos av ensamhet

2009-11-16 17:29:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag varit själv hemma sen 11.30 då mina svärföräldrar var här och hämtade Max. Jag har nästan fått en överdos av ensamhet, men samtidigt är det väldigt skönt att bara kunna bry sig om sig själv en stund.

Jag har inte lika ont i halsen längre och känner mig piggare. Men har fortfarande ont i nacken och lite i huvudet. Går åt rätt håll i alla fall.

Vila vila vila funkar tydligen =)




Svininfluensavaccin åt barn

2009-11-16 09:56:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagens status:

Tyvärr vaknade jag inte upp med ett friskt leende på läpparna idag. Fortfarande stel i nacken, ont i halsen och svettas. Men har ingen feber. Och tur det för visar termometern feber så blir jag automatiskt sängliggandes.... inte alls hypokondrisk *skakar på huvudet*. Max ska åka till sin farmor och farfar på eftermiddan så jag får vila. Marcus kommer inte hem förrän 17.30 så känns inge kul om Max bara fått varit hemma och tråkat med mig.

Nu sitter jag och Max här och segar vid frukostbordet. Han har börjat dricka mjölk till ett mål per dag och älskar det (tar tillbaks ordet älskar det för nu sitter han bara och spottar). Så nu äter han smörgås och dricker mjölk. Vet att vi har sen frukosttid men vi gick upp för 1,5 timme sen. Men allt tar tid när man inte känner sig helt ok. Max fick dock välling när vi gick upp.


Svininfluensavaccination:

Ringde bvc i en halvtimme och hörde bara upptagetton i andra änden men sen så kom jag fram och har nu bokat en vaccinationstid åt Max på onsdageftermiddag. Svårt det här med om man ska vaccinera honom mot svininfluensan eller inte men vi har ändå tagit beslutet att göra det. Visserligen är Marcus och jag vaccinerade och det skyddar ju därmed honom lite eftersom vi förhoppningsvis klarar oss undan att bli sjuka men samtidigt har jag hört att vi kan vara smittbärare. Marcus jobbar ju dessutom på förskola och man kan ju anta att smittan kan komma dit och är ju inte så kul om Marcus bär med den hit hem till Max. Dessutom är ju Marcus i riskgrupp. Och som det är nu känner man sig ju alldeles isolerad. Vill ju inte ta med Max bland för mycket folk. Särskilt eftersom han stoppar sina händer i munnen hela tiden.

Mycket att väga in är det. Nu ska han i alla fall vaccineras och det känns skönt att ha fått en tid och slippa stå och köa.

Ni andra med mindre barn, hur gör ni?





Halsont m.m

2009-11-15 23:05:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu under kvällen har jag fått ont i halsen, känner mig stel i nacken och lite ont i huvudet. Har allmän sjukdomskänsla i kroppen men ingen feber...än. Bådar liksom inte gott känns det som. Men förhoppningsvis kan jag sova bort det....hoppas jag. Jag har bäddat ner mig i soffan och ska sova här inatt så jag inte blir störd av någon. Sömn brukar ju vara ett bra botemedel när man inte känner sig riktigt kry.

Hoppas nu bara att Max inte stör Marcus alltför mycket inatt för Marcus har en lång arbetsdag imorgon. Då kommer mitt mamma- och frusamvete inte må bra!

Godnatt!




Framtidens bloggare?

2009-11-15 18:55:19 ,   Max









Bajs

2009-11-15 13:45:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och Max har varit ute en del på förmiddan och lyckats få bajs på sig. Antagligen katt- eller hundbajs. Så nu har jag diskat Max gummistövlar och galonisar och Marcus är på väg till sina föräldrar för att tvätta sin jacka och sina byxor. Fick ingen tvättid här. Så kan det gå =).

Strax kommer M hit och spelar Sims. Det blir kul. Vi är lite Simstokiga =) Marcus ska och spela in en låt i H´s studio. Låten är skriven till mig. Inte dåligt vilken man jag har =)

Hoppas ni har en skön söndag!




Lördagkväll

2009-11-14 21:42:22 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max och jag åkte iväg till mina föräldrar en sväng tidigare ikväll. Var skönt för Marcus att få vara själv hemma en stund. Men nu är vi hemma igen och Max håller på att somna. Jag har spanat in slutet av Dansbandskampen och Körslaget.

Skulle ju ha gjort mjölkchokladmousse ikväll men hann inte med förut och nu såg jag att den ska stå i kylen ca 3 timmar så är ju lite sent att börja nu. Men gott hade det ju varit! Är dock ganska svälld i magen för åt tacopaj med sallad här hemma tidigare ikväll och sen smakade jag på krabba, lövbiff och bröd med vitlökssmör hos mamma och pappa. Så jag har nog fått nog... och magen med!





Snö

2009-11-14 11:16:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll när vi gick och la oss snöade det för fullt ute men idag är det bara vattenpölar. Tråkigt! Marcus och Max är ute nu och leker. Blev fodrade gummistövlar och galonisar.... ja på Max alltså.

Själv har jag sovit till 10.20. Har världens bästa man som låter mig få sovmorgon. Nu ska jag laga lasagne och i eftermiddag kommer C och R hit. Har inte träffat dem så mycket sen C började jobba. Får se om Max och R leker nåt =).

Ikväll har vi inget planerat så blir hemma. Känns lite tråkigt med samtidigt skönt. Ska försöka ge mig på att laga detta till lördagsdessert (var med i månadens buffétidning).



Så här såg det ut utanför fönstret när vi la oss igår.





Idol

2009-11-13 19:39:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu laddar vi inför idol =). Och ikväll har Marcus lovat att titta med mig! Så det blir fredagsmys på riktigt.

Har precis ätit kycklingfiléer, klyftpotatis, tzatziki och sallad. Smaskigt så nu är vi mätta...och trötta!

Max har lärt sig en ny sak som inte alls är positiv. Det är att vrida på spisen. Suck!


Hoppas ni alla får en riktigt trevlig fredagskväll =)




Nyklippt

2009-11-13 17:31:12 ,   Allmänt/Vardagsliv

Nu har jag blivit klippt. Blev ganska många centimetrar som försvann ner på golvet. Storhandlat har jag också så nu kan helgen börja =)





Frisörbesök och storhandling

2009-11-13 10:02:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det är det som är inplanerat idag. Det och mensvärk verkar det som!

Marcus slutar tidigt i eftermiddag och då ska jag passa på att gå och klippa mig. Jag har inte klippt mig sen i maj. Katastrof ju! Det är verkligen efterlängtat.

Vid 6 imorse hade det läckt ur Max blöja så vi fick byta blöja och pyjamas på honom. Hade bara pyjamas med korta ärmar och korta ben ren så sen kröp jag och Max ner under mitt täcke så bara huvudena stack upp. Sov vidare i två timmar. Marcus började jobba 6.45.

När vi sen gick upp vid 8.30  så tog jag på Max badrocken för att han inte skulle frysa. Såg så sött ut.

Nu har vi ätit frukost och Max går runt och säger "papa".



Max spanar på bilar häromdan




Våra räddare i nöden!

2009-11-12 17:44:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Våra vänner M och H kommer hit ikväll och ska försöka fixa till Marcus dator. Tror M och jag är mest nojiga över att något hänt med den eftersom vi spelar Sims på den =). Fast viktigast är väl egentligen Marcus musik (han spelar in egna låtar genom att koppla in instrumenten till datorn), men de ligger på en annan hårddisk så det ska ordna sig och de flesta finns även på extern hårddisk.

Vi ska bjuda på hembakad pizza som tack för hjälpen så nu står degen på jäsning =)

(Vi har köpt ruccolasallad på ICA till pizzan ikväll men läste precis på texttv att ICA återkallar flera ton med ruccolasallad pga salmonellabakterier så vi får väl låta den va. Men man borde väl kunna gå till ICA och få pengarna tillbaks?)




Virus

2009-11-12 13:25:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
PANIK!

Marcus dator har fått virus eller nåt. Det går inte att komma in på den. Blir bara svart.

Mitt Sims.... *snyft*




"Aj aj"

2009-11-12 10:36:34 ,   Max
Max säger inte så många ord ännu. Det är "mamma" och "pappa" som gället. Den senaste tiden går han ofta runt på dagarna och säger "bapa" och tittar sig omkring. Han undrar var Marcus håller hus på dagarna egentligen.

Nu är jag dock fundersam på om han har börjat sagt sitt tredje ord. Dessvärre verkar det vara "aj". När han gör något han inte får och jag kommer mot honom och säger "nej" så blir han lite irriterad och skriker till ett "aj" ibland. Likadant har det hänt några gånger när han slänger ner sin vattenmugg vid matbordet.

Vad har jag lärt honom?! "Aj aj" är visserligen ganska förekommande här hemma med en klåfingrig ett-åring i hushållet men hade ju hoppats att han lärt sig något annat ord.





Sovmorgon

2009-11-12 10:22:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Väldigt vad Max och jag sovmornar oss denna vecka. Klockan 9 vaknade vi imorse men det var ju en orolig kväll igår och han var även vaken i natt i perioder. Men jag tror vi har sovit i ett sträck från 4 till 9. Jag funderar mer på hur mycket Marcus har sovit. Han gick upp kl. 5 för att åka till jobbet.

Idag ska vi iväg och luncha som vi alltid gör på torsdagar. Max fick därför ingen smörgås nu på morgonen utan bara välling för vi ska gå om en timme. Ett smörgåskex fick han smaska på istället. Just nu kryper han runt under köksbordet med en bil i handen.



Här kommer en bild på väggordet jag vann från Unik dekor igår via Ett hus till oss.



Ska ha det ovanför Max säng när vi så småningom flyttar in honom på eget rum (vilket aldrig verkar bli av).




Oroligt

2009-11-11 22:54:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har haft en trevlig kväll med mycket prat på symötet.

När jag kom hem hade Max sovit i 50 minuter men vaknat igen. Marcus var där inne länge innan han kom ut och Max hade somnat om. Dröjde dock bara några minuter och sedan var han vaken igen. Jag tog upp honom en stund och han mös med mig i soffan. Sen la jag mig bredvid honom på vår säng. Slutligen somnade han. Jag väntade ganska länge innan jag lyfte över honom till sin säng. Men nästan så fort jag la ner honom tittade han med stora ögon på mig. Han blev inte ledsen så länge jag stod där utan låg bara och titta men så fort jag gick iväg grät han. Så han fick komma upp igen en sväng. Marcus ska börja jobba kl. 6 imorn så han gjorde sig i ordning och tog med en flaska välling och sen bäddade vi ner Max bredvid Marcus och så fick han välling med snuttefilt över ögonen och då smet jag ut.

Det var tio minuter sen och det är tyst från sovrummet så antar att han somnade. Hoppas verkligen på det!

Ska göra mig i ordning jag me och lägga mig. Blir trångt i sängen i natt.




Jag vann!

2009-11-11 17:27:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kika här!

Va roligt =)




Hamburgare

2009-11-11 17:23:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska jag laga hamburgare som vi ska äta till kvällsmat. Smaskens med hemmagjorda hamburgare, grovt hamburgebröd, kruksallad, tomat, stekt ägg och ketchup och hamburgerdressing. Extragott med guacemole på men har inga mogna avokado (vad heter det i plural?) hemma.

Sen bär det iväg på symöte för mig!

(Har fått en förklaring på mitt eländiga humör imorse. Den ovälkomna vännen är här)




Mata nallen

2009-11-11 16:09:02 ,   Max
Max har en nalle som han har fått av sin farbror. Denna har varit en favorit ganska länge nu. Han kan gå runt med den länge och låter den ligga bredvid när han leker med saker och sedan när han går vidare tar han med den.

Idag satt han på köksgolvet med nallen i ena handen och ett våffeljärn i andra (han gillar våra köksmaskiner). Då gav jag honom en liten nappflaska som vi matade nallen med. Han tyckte det var roligt och gjorde själv också. Sen försökte han mata mig också och det var ju mycket roligare än nallen och så var det ju lite roligt att själva suga på flaskan.

Just nu slår han ett kastrullock i huvudet på nallen. Ja som sagt han får va me överallt!





Go eftermiddag

2009-11-11 14:56:24 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag vaknade på ett riktigt dåligt humör idag. Och man blir ju inte gladare av att hela diskbänken var full av disk. Men mitt humör vände när Max och jag gick ut på förmiddan och han lyckligt gick omkring ute och skrattade högt när han gungade. Sen blev det ytterligare lite bättre när jag diskat.

Nu har han sovit i över två timmar. Tror det är dags att väcka honom snart!

Ni andra som har barn i Max ålder och som sover en gång per dag. Hur länge sover de?

Igår sov Max bara 50 minuter och idag har han hittills sovit 2 timmar och en kvart. Snacka om olika!





Not in the mood

2009-11-11 09:40:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inte på humör




Hemma igen

2009-11-10 21:51:13 ,   Allmänt/Vardagsliv

Har varit borta hela dagen. Tillbringat största delen av den hos Marcus föräldrar där jag umgåtts med Marcus syster M och sonen N. Och nu ikväll har jag varit på styrelsemöte och kom hem för en halvtimme sen.

Nu blir det duschen och sen krypa ner under en filt och titta på Hells Kitchen med Marcus.

"Ses" imorn!





Snark...

2009-11-10 09:56:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Återigen la jag mig för sent igårkväll men Max somnade ju också sent så vi sov till 8.30 imorse igen. Skönt! Han ser dessutom trött ut nu också.

Idag ska vi åka iväg till Max farmor och farfar på dagen. Max faster och kusin N är där. Blir roligt att ses!

Här kommer före- och efterbilder på när jag klippte Max i nacken igår. Syns inte direkt någon skillnad på korten men syns i verkligheten =) (håret är blött på andra bilden)



Före                 Efter




Självporträtt

2009-11-10 09:51:18 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är självporträtt. Fler bidrag hittar du här.



Max fick hålla i kameran själv och jag tryckte på avtryckaren. Detta blev resultatet. Inte världens skarpaste bild men ett självporträtt av en ettåring som




Blev inte som jag tänkt mig...

2009-11-09 22:34:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Att planera när man har barn går verkligen inte.

Denna kväll hade jag tänkt mig att ta ett fotbad, läsa "Vi föräldrar" som jag köpte häromdan, hinna prata och umgås med Marcus samt spela Sims.

Vet ni vad jag har gjort?

Nattat Max i 1,5 timme. Sen var klockan 22 och Marcus gick och la sig, jag kände inte alls för fotbad och tycker det är för sent att spela Sims.

Så här sitter jag i soffan och deppar lite för att mina planer förstördes.




Men ska inte vara alltför negativ. Vi har haft en bra dag. Var roligt på öppna förskolan. Max gick rakt in och började leka som vanligt. Denna gång var han dessutom mer still under sångsamlingen än tidigare gånger. Han dansade lite till och med. När vi kom hem gjorde jag misstaget att låta honom sova en halvtimme. Det var väl det som förstörde min kväll. Men han hade bara sovit 1 timme på förmiddan.

Innan jag drog igång alla nattningsprocedurer tidigare ikväll så var jag ute och cyklade. Var riktigt skönt =). Sen när jag kom in badade Max och jag klippte hans hår i nacken. Första gången vi klippte honom. Blev inte så stor skillnad men ska visa er bilder imorn.




Magiskt!

2009-11-09 17:06:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu närmar sig den magiska tiden: JULEN =)

Helt fantastiskt!

Finns inget bättre.

Jag lyssnar på julmusik nästan varje dag nu. Har tjuvstartat lite =)




Smaskig mat

2009-11-09 12:35:08 ,   Mat och annat gott
Som jag skrev igår så åt vi smaskig mat igårkväll. Nötfärsbiffar med klyftpotatis, sallad och kokta jordärtskockor med smör och salt. Smaskens =) Jag äter resterna nu!





Alldeles för sent

2009-11-09 10:39:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår la jag mig inte förrän vid midnatt. Var så skönt att sitta uppe! Men som tur va så sov jag och Max extralänge imorse. Tror vi vaknade vid 8.30. Låg och drog oss lite och Max lekte lite på sovrumsgolvet innan vi gick upp vid 9. Var skönt. Dessvärre var det väl inte så bra just idag eftersom Max snart ska sova igen så vi kan åka på öppna förskolan på eftermiddan. Det var dock skönt att sova ändå =)

Nu har vi suttit inne i Max rum och lekt i 45 minuter. Ska snart försöka få honom att sova!




Ensam mamma söker

2009-11-08 23:16:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å nu har vi sett finalen av Ensam mamma söker. Marcus och jag satt hand i hand under en filt med världens leenden på läpparna under hela programmet. Var ju så fint =) Tråkigt dock att inte Madde hittade Mr Right!

Man blir ju alldeles kär av det programmet. Och jag inser vad lyckligt lottad jag är som hittat min stora kärlek. Min stora kärlek som nu ligger och sover för han jobbar 6.45-18 imorn. Bläää tycker jag och Max. Så tråkigt att behöva säga: vi ses imornkväll. Känns så långt borta.

Ja o så va den helgen förbi *suck*.

Lägger in en bröllopsbild eftersom jag är lite extra kär idag =)






Blev ett lite bladdrigt inlägg...men vad gör det! Det kom ju från hjärtat i alla fall =) Godnatt på er!




Fars dag

2009-11-08 19:50:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi firat fars dag. Marcus har fått en tröja av Max som han blev glad över.

På eftermiddagen var Marcus föräldrar och bror här och vi bjöd på prinsesstårta. Mina föräldrar kunde tyvärr inte komma för de var på 40-årsfest.

Nu har vi precis ätit en riktigt smaskig måltid. Vad visar jag senare eller imorn för nu är det duschen som gäller för mig. Sen blir det läggning av Max och efter det finalen av Ensam mamma söker som jag ska spela in. Marcus och jag ska kura ihop oss under en filt, äta chokladmousse och titta på all romantik =).




Utelek

2009-11-08 10:02:25 ,   Max
Igåreftermiddag fick jag en lugn stund här hemma medan Marcus och Max var ute och lekte. De gick till en park ca 100 meter härifrån. Mestadels gick Max själv eller så bar Marcus honom. Bra att träna på att gå ute. Här kommer lite bilder från deras utelek:





Frukoststund

2009-11-08 09:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron söndag!

Som tur var var denna natt bättre än den förra. Skönt! Men vi kom i säng ganska sent för hade vänner här igår. Men har sovit hyffsat ändå =)

Nu leker Max med alla skor i hallen.... igen! Tänk att han helst ska leka med allt som inte är leksaker!

Jag ska äta upp min frukost och sen ska vi bygga med klossar. Det gillar han!




Dåligt med sömn

2009-11-07 13:16:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har sovit väldigt oroligt inatt och därmed vi också. Han har vaknat typ en gång i timmen så man har fått stoppa in nappen. Han fick sova bredvid oss till slut men vaknade ändå. Och så snurrar han ju på sig hela tiden så man har fått lite sparkar här och var.

Så vi är lite trötta och griniga både Marcus och jag idag.

Jag har i alla fall dammsugit och torkat golven här hemma och Marcus har bytt till vinterdäck så lite har vi tagit oss för.




Lite ledsen

2009-11-06 22:25:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit iväg på en rolig grej i eftermiddags/kväll. Varit konferensvärdinna. Var kul att göra något annorlunda och komma bort från blöjor och småbarnslek en stund.

Det jag är ledsen över är min mage. Igårkväll började den ömma och bli spänd igen. Mådde illa när jag gick och la mig. Har varit jobbigt i stort sett hela dagen i dag me. Ena stunden känns hela magen svälld och det är som ett tryck vid halsen och andra stunden är magen alldeles tom och känns obehaglig.

Har varit så glad den senaste veckan när magen varit bra och trodde verkligen att problemen hade försvunnit med den nya medicinen.

Men... here we go again!

Jag skulle inte klaga om det vore en dag i veckan jag har problem med magen, men när det är i stort sett alla dagar i veckan dygnet runt med några få undantag då blir man rätt less. Särskilt när det har hållt på i 2,5 år.

Nu idol!




Sötnos

2009-11-06 13:48:31 ,   Mode/Kläder
Max är så söt idag i body från Lindex och tights från Lingon & blåbär. Vill verkligen tipsa om tightsen. De är dyra men väldigt bra kvalité. De Max har är i strl 90 och därmed alldeles för långa men jag viker upp dem nu så han kommer kunna ha dem väldigt länge.



På kortet är han trött och lite gnällig. Man får vara sån också ibland =)




Morgonstund har guld i mun

2009-11-06 09:32:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gillar inte mornar. Men imorse började Marcus 8.45 och de mornarna är mysigare för då är vi alla tre hemma en liten stund.

Fick en chock idag när jag kikade in min statistik på bloggen och såg att jag hade nästan 50 fler unika besökare igår än i förrgår. Undra om nån har länkat till mig någonstans.....

Nu sitter vi och käkar frukost. Lite sent men bättre än aldrig. Strax kommer C, en tjej jag jobbat med tidigare, och hennes son F som är lika gammal som Max. Blir kul och se om de leker nåt med varandra.

Ha en fantastisk dag! Jag ska försöka även om min mage ömmar lite idag. Hoppas det bara beror på att "that time in the month" är här snart.




Julmusik

2009-11-05 18:04:27 ,   Populärkultur
Vi dansar och myser till julmusik här hemma. Tur att Marcus inte kommit hem än för han skulle stänga av på en gång =) Max och jag tycker det är roligt i alla fall.

Har ni någon favoritjulskiva? Mina är Magnus Carlssons "En ny jul" och "Our christmas" med Sanna, Sonja och Shirley.

Snart är julen här =)




Ruskväder

2009-11-05 16:56:53 ,   Allmänt/Vardagsliv

Är riktigt ruskväder ute. Snöblandat reng och blåser. Brrrr.

Eftermiddagen har tillbringats med M och Sims. Nu blev jag lite Simsinspirerad igen så får bli lite spel ikväll när Max somnat.

I detta snörusk skulle man vilja sitta här inne i mitt Simshus istället:





Fars dag

2009-11-05 10:18:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
På söndag är det fars dag. Tror att Max och jag ska köpa present till Marcus idag. Vill att han ska få nåt riktigt fint eftersom han är världens bästa pappa och jobbar och tar hand om oss så bra.

Vad ska ni köpa till era barns pappor eller era pappor?


Jag lyssnar på julmusik. Kan inte låta bli när det snöar ute =)




Frisk

2009-11-05 09:59:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har inte tagit febern idag men den var nere på 37.5 när jag la mig igår och idag känner jag mig pigg så antar att den inte kommer tillbaks nu. Lite öm i armen fortfarande men det kommer säkert sitta i några dagar.

Max vaknade vid 7 när Marcus gick upp och hade då svårt att somna om men strax före 8 så somnade vi båda två och vaknade vid 9. Skönt =). Max går runt och säger "papa" hela tiden och tittar sig omkring.

Max och jag ska iväg och äta lunch sedan. Vet dock inte om vi ska gå eller ta bilen. Blåser och snö-regnar ute. Inte så trevligt. Blir nog bilen. Har dock inga vinterdäck på den men ser mest ut att vara blött och vi ska inte så långt. I eftermiddag kommer M hit och spelar Sims.

Bäst jag käkar frukost nu och diskar sen. Ser ut som en rövarkula här hemma efter min sjukdag igår =) Blir så när hemmafrun inte orkar.....




Tack!

2009-11-04 18:30:18 ,   Blogg
Tack till er som röstat på mig till familjebloggarnas 10-topplista. Jag hamnade på 7:e plats =)

Listan syns till höger på deras hemsida. Kika in på de andra bloggarna som listas där. Är bra bloggtips! Ännu fler bloggtips hittar ni på deras 50 bildlänkar. Massa härliga familjebloggar.





Max hund

2009-11-04 18:11:00 ,   Max
Max är ute och går med sin hund alias brödrost.

(bild tagen igår)





Mer feber men piggare....

2009-11-04 15:25:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era kommentarer! Efter att ha legat i sängen hela dagen och småsovit till program på playkanalerna på internet har jag nu förflyttat mig till soffan.

Jag trodde liksom att febern skulle gå över så här framåt eftermiddan men den är högre nu. När jag haft feber de senaste gångerna har jag mått pyton när tempen stigit över 38 grader men nu har jag 38,4 och mår inte illa eller har ont i magen. Ytterligare ett tecken på att jag just nu är inne i en riktigt bra period. Efter 2,5 års magproblem känner jag mig som mig själv igen. Hoppas på att detta håller i sig. Har haft veckor (de är dock lätta att räkna) förut med då jag mått bra men sen har allt kommit tillbaks igen. Men gäller att hålla hoppet uppe.

Jag svettas som en gris och fryser som en isbit om vartannat men försöker vara positiv ändå =). Saknar mina pojkar....

Bara för att jag är så uttråkad och det går skit på teven just nu och jag inte har några fler playprogram jag vill se så bjuder jag på en bild av mig själv. Får gå till historien som bild på "dageneftersvininfluensavaccinsprutan".



Min utsikt just nu:



Syns nog inte på bilden men det snöar ute. Mysigt!




Nerbäddad

2009-11-04 09:42:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit öm i armen hela natten efter vaccinationen och imorse vaknade jag me feber. Så nu ligger jag nerbäddad. Förut hade jag frossa. Nu är jag alldeles varm i hela kroppen. Har lätt huvudvärk också. Men hellre detta än svininfluensa!

Marcus är hemma för vård av barn halva dagen och sen ska Max hem till sin farmor och farfar. Tänkte först försöka vara själv med honom idag men höll på att svimma när jag skulle blanda välling imorse så gick verkligen inte. Dessutom blir jag illamående så fort jag får feber.

Tur man har datorn som sällskap! Men nu ska jag sova lite.




Baskläder

2009-11-03 19:50:02 ,   Mode/Kläder
Som jag skrev tidigare så shoppade jag lite på Lindex idag. Efter denna shopping har Max de kläder i strl 86 han behöver....beroende på hur utslitna de kommer bli. Sen kan man ju inte låta bli ibland om man hittar något extra fint =). Och en tomtedräkt måste vi givetvis införskaffa också.

Blev i alla fall dessa kläder:




Är verkligen baskläder och var på 3 betala för 2. Både byxorna och den randiga bodyn har han haft i andra storlekar också. Jag älskar randigt =) Byxorna i den modellen var typ det enda vi hade på Max när han var mindre. De är SÅ bra.




Bakad potatis

2009-11-03 17:55:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har min kompis A varit här. Vi lunchade bakad potatis på ett café och sedan shoppade jag lite på Lindex till Max. Sen åkte jag och vaccinerade mig men lite hann vi ses i alla fall. Det var trevligt =).

Nu lagas det stek här hemma. Mina nya grej. Är ju så gott =). Blir potatisklyftor och sås till. Tror jag ska ta lite svartvinbärsgelé också. Snacka om söndagsmiddag.... en tisdag!

Max har bara sovit en timme idag (i vaccinationskön) så hoppas på att han somnar tidigt ikväll så jag kan titta på Desperate Housewives ifred. Ikväll missar jag dessutom inte Halv åtta hos mig och Hells kitchen.


(jag mår fortsatt bra i min mage. Började med en ny medicin förra veckan och hade tokont i magen och var supertrött och illamående i flera dagar och sen i fredagseftermiddag bara försvann allt och sen dess har jag i princip mått bra. Är det så här det känns att vara vanlig? Helt otroligt! Ni vet inte hur bra ni har det....)




Svininfluensavaccin

2009-11-03 14:53:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

Idag har jag varit och vaccinerat mig mot svininfluensan. Marcus har astma och tillhör därmed riskgrupp och så läste jag i tidningen idag att även familjemedlemmar till dem i riskgrupp får vaccinera sig nu. Så vi har varit på familjeutflykt och vaccinerat oss. Max sov i vagnen i kön. Vi kom dit kl. 13 och kom därifrån 14.25 så gick relativt snabbt.

Skönt att det är gjort!

Ska ni vaccinera er?





Belysning

2009-11-03 10:20:35 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är belysning. Fler bidrag hittar du här.



Vår kökslampa som nästan ser ut som ett konstverk lyser upp mörka vinterkvällar bra. Även bra arbetsbelysning när man sitter vid datorn =).




PMS

2009-11-02 21:49:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
grrrr

Jag har förvandlats till en riktig tjatfru. Tur att min man har selektiv hörsel, enligt honom själv.

Jag är grymt sugen på sötsaker.

Och då menar jag prinsesstårtor.

Har inte berättat för er att jag gått ner 4 kilo den senaste tiden. Glad över det. Men just nu skulle jag bara vilja äta de fyra kilona i choklad.

Nepp nu ska jag förpesta nån annans tillvaro en stund....




Sov i famnen

2009-11-02 17:57:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var roligt på öppna förskolan. Skulle träffat en kompis med son där men de fick förhinder så de kom inte och F som jag var där med sist var sjuk men Z var där med sin pappa istället. Max hade roligt. Han riktade mest in sig på plastkopparna och barnvagnarna. Han gick och bar på en plastkopp hela tiden.

Max gick och charmade in alla mammor. Han stannar och tittar på dem och ler och tittar generat ner i golvet. Vårt lilla charmtroll =). Sångsamlingen gick ok. Han vill inte sitta still. När det var musik på cd tittade han bara på cd-spelaren hela tiden. Han är ett litet teknikfreak. Jag dansade med honom i famnen. Värsta träningspasset ju =)

För en timme sen satt han i mitt knä framför datorn och somnade då. Han sov 20 minuter i min famn och sen väckte jag honom. Var så mysigt =) Får se när han somnar ikväll.

Håller på och lagar helstekt kyckling och klyftpotatis nu.



Klicka på bilderna för att se dem större




Top Model och te

2009-11-02 12:10:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har legat i soffan under en filt och tittat på gårdagens Top Model och druckit te. Mysigt! Känns som det är så kallt här inne idag... brrr.... Man är väl lite måndagsseg helt enkelt. Max sover nu istället för på eftermiddan eftersom vi ska till öppna förskolan då.

Någon som såg Ensam mamma söker igår? Jag sitter bara med ett stort fånigt leende på läpparna när jag tittar på det. Vilka tror ni de väljer? Jag hoppas att Helena väljer Oscar, Madeleine väljer Martin men Ulrika vet jag inte riktigt. Spännande att se på söndag i alla fall =)




Gomorron måndag!

2009-11-02 09:31:06 ,   Allmänt/Vardagsliv





Nytt favoritté

2009-11-01 19:51:43 ,   Mat och annat gott





Tre olika maträtter

2009-11-01 19:27:21 ,   Mat och annat gott
Ikväll har vi ätit olika maträtter här hemma.

Max fick fiskbullar och potatis som han glatt åt. Jag har ätit kycklingssallad som jag gjort själv (bulgur, kyckling, sallad, morötter, bacon, räkor och fetaost) och Marcus har köpt pizza.

Han har hållt på i en timme med att fundera på vad han ska beställa för något. Efter denna timme kom han fram till La Busola. Världens enklaste pizza. Skinka och räkor. Tänk att det ska ta sådan tid att bestämma sig för en pizza. Ja ja.... han är ju man.... hi hi....




Ett LJUST inlägg

2009-11-01 17:25:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är riktigt ruggigt ute. Brrr! Och mörkt är det också så här hemma har vi tänt alla lampor i fönstrena och går runt och myser i mysbyxor.

Jag gillar hösten. Japp så konstig är jag! Mina favoritårstider är hösten och vintern. Så mysigt när man får vara inne =) Fast jag älskar att sola på sommaren också!





Våra fönster!

från vänster: köket, vardagsrummet, sovrummet, Max rum




And off I go....

2009-11-01 13:09:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och Max promenerar till Marcus föräldrar där vi ska äta. Eller de är nog kanske framme redan.

Jag har slappat lite i soffan och njutit av ensamheten en stund men nu ska jag ta bilen och åka dit.

Ha en trevlig söndagseftermiddag =)