På topp!

2012-06-29 10:37:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag känns livet på topp!
 
Solen skiner, det är 2,5 timmar till semester (har rast nu) och fick precis ett sms med ett bra besked! Nu hoppas jag på att jag har lika mycket energi att packa och greja hemma resten av dagen och att vi sedan får en kanonbra vecka på västkusten.
 
Kram




Packlista

2012-06-28 21:06:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Jag hade stora planer att hinna packa massor inför semestern ikväll men jag kom inte längre än en påbörjad packlista och så har jag lagt fram lite kläder till Max. Sen tog orken slut efter arbetsdagen. Imorn jobbar jag bara 6 timmar och sen är det S E M E S T E R. Vi åker på lördagförmiddag så imorneftermiddag och kväll är det bara packning som gäller. Max ska få vara med sin mormor då. Är så mycket lättare för oss att packa utan någon som packar ur hela tiden =)!
 
Nu väntar duschen och sen kvällsmacka innan läggdags.
 
Kram till er




Sommar, sol och bad ♥

2012-06-27 22:49:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Hittade en härlig badbild på Max från i maj när han åkte rutschkana i sin pool. Denna gör mig glad och hoppas att sommarvärmen kommer på riktigt snart!
 
 
 
Nej godnatt var det....
 
 
 




Sent!

2012-06-27 22:44:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är klockan sent. 22.40. Har jobbat hela dagen idag och var hemma en halvtimme innan jag åkte på hudvårdsparty. Har varit hemma en timme nu och känner mig ganska trött. Två dagar till semester. Dagarna går sakta men snart är jag där. Om nån sa till mig att jag skulle jobba mer än två dagar till så skulle jag lägga mig ner och gråta. Trots att jag gillar mitt jobb. Men allt handlar ju om vad man är inställd på.
 
Hade inte så mycket mer att bjuda på än så.
 
Godnatt!




Sommarläsning

2012-06-26 16:34:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag kom hem för en stund sen. Han har börjat på ny avdelning på förskolan och det har gått jättebra vilket känns skönt för två oroliga föräldrar =)! Hade förberett mig på en tårdrypande lämning igår men Max kramade mig och gick in. Där stod en snopen mamma kvar som kunde åka till jobbet utan att tillbringa bilresan med att torka tårar.
 

När jag hämtade honom förut så åkte vi till Konsum för att köpa avokado och där hade de 3 pocketböcker för 99:-. Lyckliga mig som behöver sommarläsning.
 
Någon av er som läst någon av dessa? (Jag har läst Sofi Fahrmans och Kajsa Ingemarssons tidigare böcker)
 
 
Tre arbetsdagar till semester...... ♥
 
 
(Blev glad när jag tittade på väderprognosen. Tittar mest på västkustens väder eftersom vi befinner oss där om några dagar och nu börjar det ju se bättre ut än konstant regn)




Höst?

2012-06-25 18:53:48 ,  
Ja det är ju så att man funderar på vilken årstid det är egentligen? Vi är väl inte ensamma om att ha fått väldigt många millimeter regn idag. Det har regnat konstant hela dagen. Hade värme i bilen på väg till och från jobbet. Mina svärföräldrar har varit här med kantareller från deras frys så ikväll tänkte jag lägga mig under en filt i soffan, äta kantarellmacka och kanske tända ljus. Höst?




1-årskalas

2012-06-24 20:51:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu lider midsommarhelgen mot sitt slut och fem arbetsdagar till semester väntar. Jag skulle gärna vara ledig NU men alltid härligt att ha nåt att se framemot. Fem dagar är ju inte mycket, eller hur?! =)
 
Idag har vi bland annat firat Max yngsta kusin som fyllt 1 år. Hurra!
 
Nu ska jag äta lite glass och titta på film innan läggdags. Börjar inte jobba förrän 9.45 imorn vilket i försig gör att jag kan glömma vardagen en stund till. Kram till er läsare som håller er kvar här inne. Hälften av läsarna försvann i och med min paus.
 
 
E smaskar för fullt!




Midsommarafton

2012-06-23 22:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas ni alla har en fin midsommar! Igår var det strålande sol och 20 grader hos oss. Fantastiskt! Dessvärre vaknade Marcus med ordentlig allergi (gräsallergi). Så pass att han fick vara hemma hela dagen. Max och jag åkte iväg med min mamma och min farmor till dit jag firade alla mina midsomrar som liten. Där var även min mormor och morfar. Jordgubbstårta, midsommarmat (som vi åt på restaurangen där) och självklart dans runt midsommarstången. Efter några danser var vi dock så varma så vi gick och köpte glass istället. En riktigt lyckad dag som avslutades med grillat hos Marcus föräldrar dit Marcus orkade följa med.
 
 
 




Kvällspromenad

2012-06-21 22:13:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
 
 
 
 




Snickerboa

2012-06-19 19:03:50 ,   Max
 
Max har blivit väldigt förtjust i Emil i Lönneberga. Intresset började på förskolan för ungefär två veckorsen där de läst bok om Emil och sjungit Snickerboa. Max går nu och sjunger den sången flera gånger per dag och vi har köpt hem två Emilfilmer. Han har även döpt om vårt uterum till Snickerboa och vid kvällsmaten idag så slängde han ner spagetti på golvet som han sen trampade på och då lyfte Marcus honom till uterummet för att kunna plocka undan spagettin. Då bröt Max ihop: "Men jag måste ju ha en kniv i Snickerboa!". När han fick en matkniv (alltså en sån man äter med, ingen vass) så var han nöjd och satte sig ner på golvet och drog kniven mot en träbit. Trägubbar är ju ett måste i Snickerboa!
 
Han har i princip inte pratat om PostisPer (som han leker med på bilden) eller Byggare Bob på två veckor. Nu är det bara Emil som gäller. All in!




Armband

2012-06-18 17:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag fyllde 30 hade jag önskat mig pengar för att köpa en ny dator vilket jag ju fick och har gjort. Tack till er! Sen så blev det ju såklart lite annat smått och gott jag fick. Bland annat detta fina armband!


Från Snö of Sweden




Fisk- och skaldjursoppa

2012-06-17 16:14:24 ,   Mat och annat gott
Vill dela med mig av ett recept på fisk- och skaldjursoppa som jag fått av min mamma. Det går fort att laga och är väldigt gott att äta. Det är väl så mat ska va, eller hur? =)! Receptet är för ca 4 portioner.



Fisk- och skaldjursoppa
4 portioner

 - 1 lök
- 1 vitlök

Finhacka dem och fräs i olja. Tillsätt:

- 2,5 dl vitt vin (jag använder matlagningsvin)
- 1 förpackning krossad tomat
- 1 burk creme fraiche med smak av saffran och tomat
- ca 3 msk fiskfond

Låt koka ihop och ha sedan i laxbitar eller annan fisk och valfria skaldjur.

Salta, peppra och ha i lite grädde om du vill.






Lördag

2012-06-16 13:04:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Ja nu är det lördag igen. En regnig sådan. Jag hade planer på att åka till badhuset med Max idag men igår var det klet i hans ena öga och imorse var det igenkletat. Stackarn fick ju panik när han vaknade. Men med varmt vatten på en bomullstuss så fick vi bort kladdet. Nu på dagen är ögat mest rött. Nåja något besök på badhuset blir det inte i alla fall. Vi har varit på Bra & begagnat där Max köpte en leksaksgitarr.... med hemska ljud!! Max är glad i alla fall. Nu ska vi strax åka och äta fisksoppa med min mamma. Lucky me!

Trots att det regnar ute och det mesta känns allmänt grått så är just idag ändå en efterlängtad dag på ett annat sätt ♥

Kram till er




Äppelblom

2012-06-11 21:30:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
För några veckor sedan stod äppelträdet i blom.









Me and my guitar

2012-06-10 22:00:03 ,   Max





Fredag

2012-06-08 21:56:18 ,   Allmänt/Vardagsliv


I brist på andra bilder så kommer här återigen en webkamerabild på mig. Colaglaset i centrum! Det är ju fredag....


Gokväll! Det är väldigt skönt med fredag. Har i flera dagar tänkt lägga över mina bilder på nya datorn men har inte funnits ork till det än men ska försöka ta tag i det i helgen. Har en del trädgårdsbilder jag tänkte redigera och publicera. Eftersom sommaren inte riktigt vill komma igen så får man njuta av bilder då det var varmt för några veckor sedan.

Max och jag har ätit grillat hos mina föräldrar ikväll medan Marcus var och köpte bildelar. Bilen gick inte igenom besiktningen detta år heller *suck*. Men apropå grillat så åt vi grillad kycklingfilé, grillad fetaost och färskpotatis. Mamma hade även blandat körsbärstomater med lite vinäger, krydda och solrosfrön vilket var smaskens.

Imorn ska vi vara barnvakt åt mina brorsbarn större delen av dagen. Det ska bli mysigt och Max kommer vara överlycklig =)!

Hoppas ni haft en bra vecka! (tänkte göra ett hjärta men har glömt hur man gör. Någon, tack?)





Nya datorn

2012-06-05 20:20:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu bloggar jag från nya datorn som kom idag. Klickade hem den i söndagskväll och idag kunde jag hämta ut den. Det var snabbt levererat! Nu gäller det att flytta över alla bilder och sånt från den gamla datorn och det har jag tänkt att ägna mig åt imorgon för nu väntar snart duschen och sedan det allra sista avsnittet av Desperate Housewives. Fram med näsdukarna kan jag tänka mig =)!

KRAM



Äntligen har jag en dator med webkamera! Tjohooo här är jag!





30 ÅR!

2012-06-03 20:33:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Denna dag förtjänar ett blogginlägg. Idag fyller jag nämligen 30 år! Var tog tiden vägen? Särskilt åren från 25 har ju bara rusat fram. Men från och med nu kan jag kalla mig för 30+ vilket ju låter helt sjukt. Vuxenpoäng deluxe.

Denna dag har varit väldigt lugn och har bestått av sovmorgon, tårta, sushi och så har jag beställt en ny dator för födelsedagspengar. Igår firade jag mina 30 år med släktkalas här hemma. Vi var ungefär 20 stycken och jag hade dukat två långbord, vi minglade, åt mat, gästerna gick tipspromenad som såklart handlade om mig (min svärmor vann) och sen hade jag lite andra lekar också. Kvällen avslutades med tårta och Marcus sjöng och spelade. Ett jättemysigt kalas som känns väl värt att minnas!


Med en ny dator så hoppas jag på att få tillbaks blogginspirationen igen. Om det är nån som vill följa mig på instagram så länge där jag är lite mer aktiv så lämna en kommentar så kan jag ge mitt användarnamn till er.

KRAM!