Sur gubbe

2009-04-30 12:56:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
På förmiddagen när vi var ute och gick så sov Max en halvtimme i vagnen och sen låg han och lekte. Men så helt plötsligt när vi var på väg nerför en bro (bron vid station) så bökar han sig neråt i vagnen så jag knappt såg honom och benen hängde utanför så jag var tvungen att stanna på bron för att lyfta upp honom. Då kom en gubbe cyklandes och tvärnitade och glodde på mig och sa argt: Håll dig åt kanten! Jag blev så chockad så jag bara tittade likgiltigt på honom. Sen cyklade han iväg. Fy så irriterad jag blev. Bron är jättebred, typ fyra meter så alltså var det typ två meter åt varje sida så han fick gott och väl plats!

Var irriterad hela vägen hem!

Nu har Max ätit mat och jag ska strax äta. Vid 14 när det är dags för Max att sova en sväng igen så tänkte jag gå till parken här i närheten och sätta mig och läsa i solen.

Ni som har barn, hur många gånger och hur länge sover de på dagarna? Max sover bara ca 1,5 timme totalt varje dag. Ibland är det lite mer. Han är vaken ca 11 timmar per dygn.




My dad is stronger than your dad

2009-04-30 09:32:09 ,   Max

Haklapp från Kapp Ahl




Behöver inga leksaker

2009-04-30 09:28:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max skulle nästan klara sig utan leksaker. Hans favoriter är petflaskor och reklam och snart antar jag att kastrullskåpet blir spännande =)




Valborgsmässoafton

2009-04-30 09:09:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helgkänslan har börjat infinna sig och solen strålar ute. Blir en promenad till apoteket om en stund när det är dags för Max att sova förmiddag.

Än så länge verkar det inte var något absolut eldningsförbud där jag bor så hoppas på en majbrasa ikväll. Vad ska ni göra?




Min goding!

2009-04-29 17:45:02 ,   Max
Busiga bilder på Max tagna på förmiddagen. Han har sina nya tights från Kapp Ahl på sig =)






Lax och potatis

2009-04-29 12:41:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår gjorde jag en laddning med potatis, broccoli, majs och lax till Max (hi hi det rimmar). Jag kokade laxen med vitpeppar och lagerblad och sen kryddade jag allt med basilika innan jag mixade det. Han älskar det!

All mat jag gett de senaste två veckorna har jag fått blanda ut med lite fruktpuré för att han ska äta det men detta äter han utan problem. Härligt!

Har kommit fram till att jag ska städa idag istället för imorgon. Passar också bättre idag för Marcus slutar jobba vid 15 och då kan han dammsuga när han kommer hem.

Moahahahahaha




Lycka

2009-04-29 12:12:26 ,   Populärkultur
Vi är nu ägare till säsong 6 av Beverly Hills 90210 =)

Frågan är när vi kommer hinna att titta på det?!

Någon som vill vara barnvakt? skämt å sido




Fina fönster

2009-04-29 10:12:11 ,   Inredning/Hemma hos oss


Var hemma hos Marcus syster med man och son förra veckan och de har flyttat till en ny lägenhet som har så fina fönster så tänkte visa denna bild. Hoppas det är ok för dem? =)




Gomorron onsdag

2009-04-29 09:53:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blir ett sent gomorron idag. Max och jag gick inte upp förrän vid 9. Skönt! Han har krånglat mycket inatt så Marcus har inte sovit så bra. Jag sover ju dock som en stock. Det är ju meningen att jag ska vakna! Vaknade iaf runt 4 och hade lite ont i magen så satt uppe en stund och väntade tills min tablett började verka och sen kunde jag lägga mig igen.

Nu på förmiddagen ska Max och jag ta en promenad annars blir det en lugn dag. Ska iväg ikväll.

Redan valborgsmässoafton imorn! Härligt!




Biljakt

2009-04-28 21:37:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi är på jakt efter att köpa ny bil. Den vi har nu är gammal, och då menar jag väldigt gammal. Den är 20 år gammal för att vara exakt. Nu är det en spricka på stor del av framrutan så den kommer inte gå igenom besiktningen i sommar och man lagar inte en ruta på en 20 år gammal bil.

Ikväll har vi varit och tittat på en bil. Allt var perfekt MEN den gick på diesel så det blev inte den. Men men det är ju bara att leta vidare.

Marcus har teven ikväll för att titta på Champions league så Desperate Housewives är på inspelning.

Vad har ni för bil?


(uppdatering: har fått frågan varför vi inte ville ha diesel. Det är för att det är väldigt hög skatt på de bilarna och även om det är billigare driftsmässigt än bensin så kör vi nog inte tillräckligt för att vi ska tjäna på det eftersom skatten är så hög)




Bordstabletter

2009-04-28 16:20:01 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag var riktigt duktig på shoppingrundan. Köpte det jag skulle ha plus någon enstaka sak till. Bland annat hittade jag dessa bordstabletter på Lagerhaus. Blev kanon! Har varit ute efter några snygga i plast. Vi har förut haft i typ bambu och de går ju inte att torka av.

 




Mycket fint till små

2009-04-28 12:17:42 ,   Mode/Kläder
Lindex har så mycket fina kläder till nyfödda bebisar. Dessvärre finns de bara till strl 68 så mina stora kille med strl 74 kan inte ha dem =(

Denna body köpte vi till Max nyfödda kusin N:



Köpte även ett par gröna byxor men de finns visst inte kvar på hemsidan så har ingen bild. Skulle vilja ha gröna byxor till Max men har inte hittat det någonstans.








Barnsäkra hemmet

2009-04-28 09:37:36 ,   Populärkultur
Igårkväll tittade jag på One Tree Hill som jag spelade in i söndags. Peyton är nygravid och försökte sätta ihop en barnsäng  och barnsäkrade hemmet. Skruvade i eluttagen och höll på.

Är inte det lite tidigt?

Det syns inte ens på henne att hon är gravid.

Ååå dessa tv-serier!




Hur ska det gå till?

2009-04-28 09:22:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddag ska jag och Max åka och shoppa lite. Är inte så mycket som ska handlas men några presenter, hörselskydd till Max (inför raketerna på valborg), musmatta till Marcus dator, kanske nåt klädesplagg till mig. Men hur ska det gå till att jag inte köper mer saker än så här? Får väl se! Brukar vara svårt att låta bli att handla något till Max. Ja vill så gärna ha tights till honom men finns ju ingenstans. Tips någon? Jag får försöka hålla hårt i pengarna. Ska spara rejält på föräldradagarna framöver så efter maj blir det kanske fyra månader utan föräldrapenning, om det går. När Max fyllt 1 år måste jag ta ut 5 dagar i veckan för att behålla min sgi så gäller att spara nu. Usch vilken djungel det där är!

Har drömt mardrömmar i natt att jag blev rånad i bilen och sen anmälde jag rånarna till polisen men de ville då hämnas och kom med pistol. Usch usch!




Stor och liten

2009-04-28 09:17:05 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är stor och liten. Fler bidrag hittar du här.



Max skor och Marcus skor. Liten och stor!




Ute i solen

2009-04-27 21:18:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag ute i solen idag. Min kompis C tog kortet.



Klicka för att se det större




Som att blogga på bio

2009-04-27 19:57:34 ,   Populärkultur
Ja nästan så känns det när jag sitter vid Marcus nya datorskärm (22 tum). Ganska mycket större än min bärbara dator. Får nästan vrida på huvudet när jag skriver för att se texten.... eller så stor är den ju inte! Och min bärbara är ju inte så liten heller = 15,4 tum. Men lite skillnad är det allt.

Nästan som att blogga på bio

(förresten så är det tvillingspecial på Efter tio med Malou denna vecka. Tips till er som tycker det är intressant. Imorse intervjuades Cajsa-Lisa Ejemyr om att få tvillingar. Var intressant)





Kvavt

2009-04-27 17:53:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Shit vad kvavt det är ute idag!

23 grader i skuggan visade vår termometer förut. Vi har varit på banken på eftermiddan och diskuterat pension. Handlade lite på vägen hem och ska strax äta.

Är så otroligt trött. Allergitabletternas fel gissar jag på!




Vem är du som läser?

2009-04-27 10:50:51 ,   Blogg
Ibland blir jag väldigt nyfiken på vilka som befinner sig bakom siffrorna på bloggens besöksstatistik. Det är ungefär en tiondel av läsarna som kommenterar har jag märkt.

Så vilka är ni som läser? (självklart är presentationen frivillig)




Veckans planer

2009-04-27 10:47:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev inspirerad av Emma att skriva ner veckans planer.

Idag: Ska träffa C och R på eftermiddagen. Marcus och jag har även ett möte på banken senare idag om pension.
Imorn: Om jag känner för det så åker jag och Max och shoppar lite på förmiddagen.
Onsdag: Symöte på kvällen. Max får följa med för Marcus ska bort.
Torsdag: På kvällen valborgsfirande. Marcus ska sjunga i valborgskören.
Fredag: Gäster på kvällen
Lördag: Ska på 1-årskalas på dagen och på kvällen får vi gäster.
Söndag: Inget planerat än så länge

Får väl se om det dyker upp något mer eller försvinner något. Tycker detta känns ganska lagom. Jag tycker om att inte ha för mycket planerat.




Vårklädd kille

2009-04-27 10:42:10 ,   Max
Här kommer en bild på Max tagen förra veckan. Han är vårklädd i sina nya skor, stickad tröja från sin farmor och sin jeanskeps. Nu i helgen när det varit så varmt har han inte behövt någon tjockare tröja men är det lite kyligare är tröjan perfekt att ha då den är stickad med bomullsgarn så den blir ej för varm.






Njuta av den tid som är

2009-04-27 09:18:52 ,   Max
Tiden med bebis går ju så oerhört fort och ibland är det svårt att njuta av den tid som är. Ibland tänker man bara på hur det har varit och ibland hur det ska bli men viktigast är nog att njuta av här och nu.

Ibland längtar jag självklart tillbaks till då Max var alldeles nyfödd. Då han låg och sov mot bröstet och då jag ammade honom. Men jag saknar inte avsaknaden av sömn, skrikattacker som man inte visste vad de berodde på och svårigheten att planera.

Jag längtar till hur det kommer att bli. När Max tar sina första steg, när han säger mamma och pappa, när han lägger armarna om ens hals då man kramar honom och när vi kan prata med varandra.

Men ändå njuter jag fullt ut nu. Nu när han äter bra, sover hela nätter (med några mindre avbrott), ler åt allt man säger, leker bra själv men kan ändå inte ta sig runt så mycket så har inte behövt barnsäkra eller behöver inte springa efter honom.

Här och nu är viktigast! Och eftersom tiden går så fort så är vi ju inne i en ny period fortare än vi tänkt det.




Grilla!

2009-04-26 21:50:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev lite grillning hemma hos mamma och pappa ikväll. Var smaskigt! Max och jag gick dit. Det tog 55 minuter. Jag trodde det skulle ta 35. Men motion fick jag ju!

Max somnade gott när vi kom hem och till och med i sin egen säng. Har ju nattat honom i vår säng under period nu eftersom han krånglade så mycket vi nattningen om vi inte låg bredvid men nu somnade han i sin säng. Skönt att slippa lyfta över honom sen.

Ska läsa lite bloggar nu och sen ska jag och Marcus titta på något Vänneravsnitt. Vi brukar bara orka ett för sen brukar vi båda två vara nära att somna.




Grymma leggings

2009-04-26 13:43:27 ,   Mode/Kläder
Jag har hittat så otroligt bra leggings. De säljs i tvåpack på Ellos. Ett par är längre och ett par lite kortare. Jag har beställt vita och fick hem dem häromdan och blev så förtjust i dem att jag genast beställde svarta också.

Här finns de



Detta är det längre paret
Bild från ellos.se




Max 7 månader!

2009-04-26 13:37:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag är Max 7 månader!

Grattis min stora pojke

Och vet ni hur många månader jag är?

323 månader om en vecka. Tänk om vi alltid skulle räkna vår ålder i månader i stället för år. Tänk så många födelsedagar vi skulle fira =)




Städad balkong plus bröllop

2009-04-26 10:44:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårförmiddag städade Marcus på balkongen så nu kan man vara ute på den. Den är ju inte särskilt stor men i alla fall något. Medan han städade den var Max och jag ute på promenad. Handlade lite på Lindex och sen fikade vi med mamma på café.

På eftermiddagen åkte jag och Marcus på en vigsel medan Max var hos sin farmor och farfar. Egentligen hade vi tänkt att han skulle följa med men han hade sovit så lite så förstod att han inte direkt skulle vara på bra humör.

På kvällen blev det god mat, massa godis och Robinson. Fy va skönt att killpakten spräcktes. Hi hi!

    

Solig och fin dag för bröllop! Klicka på bilderna för att se dem större.
Inte lätt att le i motljus




Sol sol strålande sol

2009-04-25 09:27:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är det inte jul jul strålande jul längre utan sol sol strålande sol

Inatt har jag drömt att jag födde barn och att vi sen skulle på min mosters 50-års fest och jag köpte ett stort gosedjur till henne. Min lillebror var sjuk så vi var osäkra på om vi skulle ta med vår lilla bebis eftersom han kunde bli smittad. Dessa drömmar alltså....!

Drömde nog det för att vi träffade Max lilla kusin på snart 2 veckor igår. Har Max varit så liten? Ja det funderade vi på men det har han ju. Så konstigt!!

Var härligt att åka iväg hela familjen igår men var inge roligt att köra hem igårkväll. Mörkt och krokiga vägar och såg flera djur vid vägkanten. Usch usch men vi tog oss ju hem och Max sov hela vägen. Det tog 1,5 timme att åka dit men nästan 2 timmar att åka hem.




Avundsjuk?

2009-04-24 13:11:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kanske blir du lite avundsjuk nu. I eftermiddag ska vi åka till Marcus syster med man och träffa deras son på 1,5 vecka för första gången. Jag kanske blir bebissugen igen =)

Skulle ju ha åkt dit förra helgen men eftersom Max varit sjuk har vi inte vågat oss dit förrän nu. Tar över en timme att åka så man tittar ju inte bara in och på grund av det har vi inte velat haft barnvakt åt Max heller. Vill inte vara borta från honom så länge. Men idag ska vi alltså dit. En riktig familjeutflykt. Var längesen vi åkte någon längre sträcka med Max i bil så hoppas det går bra!

Hoppas ni alla får en fortsatt bra dag och kväll



Max 1,5 vecka. Klicka på bilden för att se den större




Fylld pasta med mozzarella

2009-04-24 09:34:42 ,   Mat och annat gott
Här kommer ytterligare en maträtt vi testat denna vecka. Även detta recept är från senaste numret av Icas Buffé men ni hittar det även här.

Det här var riktigt somrigt och smaskigt. Dock hade jag i lite väl mycket citron. Jag tog lite extra mot vad som stod men det blev lite väl överdoserat. Jag använde pasta med basilika i. Det passade bra. Hade även fetaost i så rätten innehöll både mozarellaost och fetaost.

Passar väldigt bra somriga kvällar =)

   




Fy fy Sara

2009-04-24 09:20:38 ,   Mat och annat gott
Chokladboll som efterrätt efter frukosten

Big NO NO




I en drömvärld

2009-04-24 09:04:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
I några nätter nu har jag drömt väldigt mycket. Häromnatten var jag i Australien med kompisar. Natten efter det vann jag 400 000:- och inatt skulle jag åka till Åre med mina föräldrar men jag blev osams med dem så hoppade ur bilen och en tand blev lös så jag fick åka till tandläkaren.

Drömtydare någon?




Naken och lycklig!

2009-04-23 20:40:56 ,   Max
Max var jättegnällig för en stund sen men så fort han fick av sig alla kläder så blev han helt lycklig. Nu ligger han och skrattar och sprattlar på ett badlakan på golvet. Ska strax smörja in hans eksem och sen blir det läggdags för honom.

Max går upp i krypställning hela tiden. Har varit extra mycket idag. Får väl se om han knäcker koden med krypning eller om det blir något annat sätt han väljer att ta sig fram på.




Somrig top

2009-04-23 17:57:42 ,   Mode/Kläder
Köpte denna gröna top på HM strax innan påsk. Den kostade bara 149:- (eller kanske 129:-, kommer inte ihåg!). Jag gillar den och ångrar att jag inte köpte en till i någon annan färg.

 




Underbart!

2009-04-23 17:49:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilket underbart väder! Har varit ute och gått med vagnen i 40 minuter. Jag gick riktigt sakta och njöt av solen och värmen. Så härligt att gå ut och endast ha en tunn tröja på sig och inte frysa.

Hela lägenheten är dessutom städad så nu känns allt riktigt bra.

Ska ta tag i matlagningen nu!




Då var det bara det tråkiga kvar

2009-04-23 13:19:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade tre planer idag

- Besöka min kusin med dotter

- Köpa skor

- Städa lägenheten

Är bara alternativ nummer tre kvar. Suck!

Men jag är lite inspirerad. Konstigt att man blir det när solen skiner och termometern visar på 18 grader i skuggan. Men när det är fint väder ute vill man ju ha det fint inne så då är det bara att städa.

Max ligger och sover i sin chiccovagn. Han somnade i bilen och så la jag över honom i vagnen och tog in honom och han ligger kvar i vagnen i hallen och sover gott.


   

Dagens skoinköp. Två par till mig och ett par till Max




Infektion

2009-04-22 21:55:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är jättetrött! Har nog en infektion i kroppen för har varit så otroligt trött de senaste dagarna. Dessutom har jag nu inte 4 blåsor i munnen utan 6 stycken. Det är lite svårt att äta!

Nu ska jag dricka te och titta på Diagnos okänd. Får se om jag somnar vid teven ikväll med. Imorn ska vi hälsa på min kusin (ingift kusin) och hennes 1-åriga dotter. Ska bli roligt. Vi har inte träffats sen Max var några veckor gamla och vi bor bara 3 mil ifrån varandra. Katastrof!

Undrar om det inte går att kommentera på min blogg för har skrivit många inlägg idag men fått väldigt få kommentarer. Men ni är kanske ute och njuter av vädret =) Ser i alla fall att ni läst!




Promenad

2009-04-22 16:29:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
För en stund sen när Marcus slutat jobba var vi ute på gården och Max fick gunga lite. Sen tog vi en promenad och köpte mjukglass. Kändes väldigt somrigt i solskenet fast det bara var 12 grader i skuggan. Fick ha parasollet till vagnen för att Max skulle slippa få solen i ögonen hela tiden

 








Chorizofylld kyckling

2009-04-22 13:16:23 ,   Mat och annat gott
Denna vecka testar jag några nya recept för att få lite inspiration i matlagningen. Ibland gillar jag inte hela rätten men kan plocka bitar som jag kan använda till något annat. Häromdan lagade jag chorizofylld kyckling. Det var jättegott! Nästa gång kommer jag dock göra vanlig klyftpotatis och en grönsallad  istället för alla de grönsaker som var i receptet. I receptet stod det även att man skulle servera yoghurt av medelhavstyp och timjan till. Jag tyckte det lät lite tråkigt så jag gjorde en dressing på mezeyoghurt, avokado, citron och peppar istället.

Här finns receptet (var med i senaste numret av ICAs Buffé)

 

Min variant av chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker




Trött och gnällig

2009-04-22 12:05:12 ,   Max
Vet inte vad det är med Max idag. Han har gnällt hela förmiddagen och sover nu en tupplur för andra gången sedan kl. 8 imorse. Kanske är fler tänder på G eller så har han bara en dålig dag helt enkelt!




Max stökar till!

2009-04-22 10:02:53 ,   Max
Börjar märkas nu att Max blir allt äldre. Det blir stökigare när han leker =)





De lockar mig

2009-04-22 09:58:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är lockad

Marcus bakade kladdkakemuffins igår och de står i sin form på diskbänken och lockar mig

Igår åt jag tre

Hittills idag har jag ätit två

Men nu är det stopp!

Eftersom Max har varit sjuk har jag inte varit ute och gått sen i fredags men en hel del onyttigheter har jag stoppat i mig så nu är det skärpning. I eftermiddag blir det promenad! Hade tänkt nu på förmiddagen men Max var så trött så han somnade i sin säng innan jag hade hunnit med det jag ville göra på morgonen.




Jag har ballat ur!

2009-04-22 09:24:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad har tagit åt mig?!

Jag har verkligen ballat ur

Min efterlängtade tv-kväll blev kort igår. Jag somnade mitt i "Christine" och sen gick jag och la mig. Missade "Brothers and sisters" som jag längtat efter i tre veckor. Orkade in ens spela in det.

Men gott har jag sovit.... i 9 timmar!




Ikväll är min kväll

2009-04-21 18:40:58 ,   Populärkultur
Ikväll ska Marcus natta Max och jag ska titta på tv all night long.

I alla fall från kl. 21 till 23.25. Får väl se om jag somnar




Trä

2009-04-21 15:31:36 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är trä. Fler bidrag hittar du här.



Ett "trä" som skulle slängas ut för en vecka sen




Kvällsfika

2009-04-21 15:18:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll åkte jag och Max hem till mina föräldrar en stund. Mamma och jag drack te och åt shortbread (något irländskt tror jag... kex är det i alla fall =) ).

Mamma hade köpt ett olivträd på Netto för under 200:-. De brukar annars kosta flera hundra. Fint blev det =)

   




Inga vattkoppor

2009-04-21 14:39:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har nu varit på bvc och fått Max utslag/blåsor bedömda. Det är inte vattkoppor utan antagligen har de uppstått av att han är så torr i huden. Han har ju lite eksem sedan tidigare. Vissa utslag och områden ser det nästan ut som det är svamp i tyckte bvc-sköterskan så nu ska vi smörja med kortison på vissa utslag och svampdödande medel på andra.

Skönt att veta vad det är men samtidigt tråkigt att det inte var vattkoppor. Hade varit skönt att ha det avklarat!




Två hålltider

2009-04-21 09:39:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi två hålltider. Jag ska till läkaren kl. 11 för mitt illamående och då ska Max vara hos sin farmor och farfar. Klockan 14 ska Max till bvc för kontroll om det är vattkoppor han har eller inte. Vår bvc-sköterska är på semester men jag fick tag på en annan imorse.

Skönt att ha lite planerat även om det bara är besök på vårdcentralen.

Jag har sovit i 9 timmar inatt utan att ha varit uppe alls. Har hört att Marcus tog över Max till oss när han låg och pratade någon gång i natt men jag har inte några starkare minnen än så. Tror absolut att det är någon infektion jag har i kroppen för jag är så trött och har nu 5 blåsor i munnen. Bättre att sova bort infektionen än att den bryter ut.

Och förresten, var är solen?!




Lugn

2009-04-20 21:56:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gillar kvällslugnet.

Jag har precis duschat och ska strax lägga mig i soffan och titta på "Project Runway".

Sen väntar sängen.




Vår hall

2009-04-20 20:19:08 ,   Inredning/Hemma hos oss
Kom på idag att jag skulle fota vår hall lite och var ju då tvungen att plocka undan lite i den så det var bra. Nytta förenat med nöje =)

Det tråkigaste med vår lägenhet är den långa hallen och de extremt fula dörrarna men man kan ju inte få allt här i livet. Just nu är det i alla fall bra att ha hallen då den nästan blir som ett extra rum eftersom vi har skötbordet där. Det är nära till badrummet som är alldeles för litet för att klämma in ett skötbord i.



Så här ser det ut när vi kliver innanför ytterdörren hemma (usch va ful toadörren är)

     

1. Skänken med hylla över. Korten i ramen är från när vi var i Rom
2. Skötbordshörnan
3. Hylla med bla kort på mig, Marcus och Max i magen.



Ytterdörren. Har försökt piffa upp den med ett tyg. Blir ofta väldigt skräpigt i vår lägenhet eftersom man passerar området vid ytterdörren så fort man ska gå in i köket. Och nu när det varit så grusigt ute så har vagnen dragit in väldigt mycket skräp också.




Läser er partner er blogg?

2009-04-20 15:03:03 ,   Blogg
Ni som bloggar och lever tillsammans med någon, läser de er blogg?

 I början när jag bloggade läste inte Marcus men sen gjorde han det en period men slutade sen igen för att nu ha börjat läsa regelbundet igen. Han kanske vill håll koll så jag inte skriver något dumt om honom =) Fast jag brukar alltid säga till om jag skrivit något som handlar om honom. Vill liksom checka att det är okej. En del grejer frågar jag om innan jag publicerar.

Nu har klockan passerat 15 och han bör när som helst komma hem från jobbet. Dessvärre ska han på APT kl. 16 och sedan på en körövning inför valborg kl. 19.30 så Max och jag är mest själva idag.




Shoppat

2009-04-20 11:28:31 ,   Mode/Kläder
Igår klickade vi hem lite kläder från HM både till mig, Marcus och Max. Vi snålade lite så det blev bara några plagg var. Vill inte beställa för mycket för det är ju roligt att shoppa i affärerna också.

Detta beställde jag till mig:

     





Rester sen helgen

2009-04-20 11:22:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Måndagförmiddag är lite lyxigt för mig för då tar jag oftast del av resterna från helgen som idag består av: Coca cola, pepparchips och marabouchokladkaka

Och så undrar jag varför jag lagt på mig på magen på senaste tiden?!




Feberfri

2009-04-20 10:02:32 ,   Allmänt/Vardagsliv

Tempen visade på 36,8 imorse. Max är feberfri =)

Inatt har vi dessutom sovit riktigt bra. Jag har sovit i 10 timmar med några få vakenuppehåll för att natta om Max och Max har också sovit bra. Han verkar lite mindre snorig men fortfarande rosslig hosta. Skulle ju ringa bvc idag men fick meddelandet på telefonsvararen att hon är på semester så ringde sjukvårdsrådgivningen och när jag beskrev utslagen som Max haft så tyckte hon det lät som vattkoppor. Hoppas att det är det för det verkar ju ha blivit lindrigt. Blåsan på hans rumpa är fortfarande kvar så får väl isolera oss tills den torkat in. Men de andra utslagen har sårskorpa.

Jag har fyra munblåsor i munnen och i halsen samt en vagel i ögat. Detta brukar tyda på infektion på gång. Men är inte förkyld eller något så får hoppas det inte blir något. Men ont gör det!

Får hoppas att detta slutar vara en sjukdomsblogg snart =)





Samtal till bvc

2009-04-19 18:43:57 ,   Max
Ja det får det bli imorgonbitti. Vill fråga lite om vattkoppor och om det kan vara det som Max har. Det är en blåsa på stjärten och sedan några röda märken som har sårskorpa i sig på stjärten och på ena armen. Men det är ju oftast lindrigare symptom ju mindre de är. Jag hoppas det är vattkoppor för det vore ju skönt om han har det avklarat.

Han är fortfarande väldigt snorig och hostig. Inatt var febern uppe i strax över 39 grader men under dagen har den legat under 38 men är nu över igen. Imorn är det 5 dagar sen han fick feber och det är också en av orsakerna till att jag vill ringa bvc imorn. Man blir ju lite orolig över att det är urinvägsinfektion igen.



Min sjukling med en leksak som jag köpte till honom häromdan





Det här med sändningstider

2009-04-19 18:36:46 ,   Populärkultur
Någon mer än jag som funderar över varför kanal 5 sänder två så bra serier som One Tree Hill och Gossip girl mellan kl. 18 och 20 på söndagkvällar?

Tycker det är en väldigt dålig sändningstid. Spelar alltid in det istället. Förtjänar de inte lite bättre?




Skönt när det är gjort

2009-04-19 18:34:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Så skönt när veckohandlingen är gjord och matsedel är skriven.

Blir alltid så trött när jag varit i affären och så måste man hem och packa upp alla varor också *suck*. Trots att massa mat nu är inhandlad blir det hämtpizza ikväll. Till det blir det några Vänneravsnitt. Plöjer igenom säsong 5 just nu.

   




Veckohandling

2009-04-19 13:09:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag ska jag ge mig iväg för att veckohandla. Ska pröva lite nya recept i veckan från nya numret av buffé.

Annars händer inte så mycket idag. Vi ska se till att tvätta lite. Max har fortfarande feber men inga nya vattkoppor. Just nu sover han.




Vattkoppor

2009-04-18 22:28:25 ,   Max
Med största sannolikhet har Max fått vattkoppor (eller heter det vattenkoppor?). Igårkväll upptäckte vi några röda märken på hans ena arm. De hade en sårskorpa i sig. Nu ikväll har vi ätit grillat hemma hos mina föräldrar och mamma tittade på märkerna och sa att det kan vara vattkoppor. Under tiden när vi pratade och Max låg naken och lekte så såg vi röda märken på stjärten som det liksom var som tunna blåsor i. Så antagligen har han fått vattkoppor men vet inte varifrån. Marcus har kommit i kontakt med barn med vattkoppor de senaste veckorna på sitt jobb men han själv är inte sjuk men vi undrar om han kan bära på smittan i alla fall. Ska ringa sjukvårdsrådgivningen imorn och höra lite. Antar att vi får isolera oss nu.

Max har feber runt 38 grader och har haft hela dagen men nu på kvällen har han varit pigg och lekt mycket men han somnade gott för en liten stund sen. Innan det la han av en riktigt saftigt rinnande bajsblöja som inte luktade gott. Tror han fick en liten överdos av fruktpuré tidigare ikväll. Usch!

Vi hoppas på en bra natt nu!




Går inte åt rätt håll

2009-04-18 12:24:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår fick Max högre feber igen och i natt har han vaknat och gallskrikit typ en gång i timmen. Nu sover han i min famn. Våra helgplaner har fått ställas in.

Segt att sitta här inne när solen strålar där ute




Klänning

2009-04-17 17:06:19 ,   Mode/Kläder
Har köpt klänning idag, eller jag har inte köpt den än för jag hade ingen plånbok med mig upptäckte jag i kön men jag har hängt undan den. Ska ha den på bröllop på Gotland i sommar. Den satt väldigt bra vilket inte många klänningar gör på mig då jag har en storlek nertill och en annan storlek upptill. Men denna satt perfekt i strl 38.





Max har inte riktigt fattat

2009-04-17 12:48:21 ,   Max
Max har inte riktigt fattat det här med att vara sjuk.

För att få bort förkylningen så måste man SOVA.

Han försöker istället hela tiden sätta vakenrekord. Han snorar, hostar, gnuggar sig i ögonen, gäspar men sover han? NEJ

uppdatering 12:55 - Han har somnat! Känner mig som världens mest lättade mamma. Jag ska få äta själv - lyx!




Känner ni känslan?

2009-04-17 08:54:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Känner ni känslan av fredag?

Det gör jag! Snorisen och jag sitter vid köksbordet och jag äter frukost. Han hostar och snorar mer idag. Men vi ska iaf få lite frisk luft. Är ju så fint väder ute. Vi ska gå och köpa present till Max nyfödda kusin som vi ska besöka på söndag och sen handla lite på Ica. Ikväll kommer det kompisar hit och imornkväll också. Roligt!

Marcus diskade innan han gick till jobbet, tack =)

(apropå att använda tandkräm till bebisar; jag frågade min bvc-sköterska igår om det och hon sa att man kan använda lite. Tycker man hör så otroligt olika överallt!)




Äntligen sover han!

2009-04-16 21:50:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har varit vaken 12 timmar idag. Det är mycket för en liten kille som han men nu sover han äntligen. Skönt för både han och mig =)




Vardagsmat

2009-04-16 18:44:07 ,   Mat och annat gott
Detta äter jag ikväll:



Nudelwok med grönsaker, räkor och crabsticks




Hög på snor

2009-04-16 18:31:11 ,   Max
Max är knasig!

Han är snorig och hostig och har lite feber men han beter sig som om han vore hög som ett hus.

Hög på snor kanske!

Han har sovit totalt 1 timme idag sen klockan 8 imorse. Han gnuggar sig i ögonen stundtals och beter sig som om han vore trött men icke!

Hade tänkt att han skulle sova en stund nu för vi ska åka en snabbis till svärföräldrarna sen när Marcus kommer hem från sitt jobbmöte. De håller på och bygger nytt kök så en snickare har varit där hela dagen och satt upp nya köket så vi är nyfikna =). Men men Maxen får väl somna i bilen en stund.




Bildbevis

2009-04-16 10:12:19 ,   Max


Max första tänder




Sova på soffan

2009-04-16 09:04:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har fått sova på soffan inatt för när vi skulle gå och lägga oss var Max jättegnällig. Han fick ligga mellan oss men det hjälpte inte. Han ville inte ha nappen utan låg bara och vred på sig och grät. Så Marcus la sig på soffan för att få sova och jag förberedde mig på en vaken natt. Men efter en stund somnade både Max och jag och sen har vi sovit hela natten till 8 imorse. Då visade hans temp ingen feber men nu tycker jag att han är varmare igen. Han snorar och hostar och höll på att somna när han fick morgonflaskan.

Blir seg dag idag. Vi skulle gått på föräldragrupp i eftermiddag men har fått ringt och sagt att vi inte kan komma och dessutom jobbar Marcus till 19.30 ikväll för han har möte med jobbet.

Inge roligt med sjuk bebis *suck*.




Beverly Hills 90210

2009-04-15 21:57:58 ,   Populärkultur
Nu har vi bokat säsong 6 av Beverly Hills 90210. Den släpps 29 april och vi hoppas att den kommer i brevlådan den dagen så att vi kan titta under valborgledigheten =)



Max somnade 20.20 men har vaknat flera gånger och gnäller så kanske blir en jobbig natt. Har gett honom alvedon.




Det var det som behövdes

2009-04-15 20:45:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har köpt en ny dator som har kommit hem idag. Det var det som behövdes för att han skulle gå loss med dammsugare och dammtrasa inne på vårt arbetsrum som sett ut som ett bombnedslag sen han slutade plugga i början av januari.

Det var värt några tusenlappar för att få det städat

Nu har vi fyra datorer på två vuxna personer.

Men en är helt obrukbar (Marcus gamla) och en är sprucken (min gamla)
Dags att slänga ut dem kanske?!




Sjuk kille

2009-04-15 16:47:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har nu feber också så det var inte bara en förkylning *suck*!

Usch så tråkigt. I helgen var Marcus risig och nu är det alltså Max tur.




Cool kille

2009-04-15 09:48:28 ,   Max


Max på långfredagen! Cool kille i solbrillor




Förkyld igen!

2009-04-15 09:38:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu var det dags för ytterligare en förkylning!

Max vaknade snorig. Men verkar vara ganska lindrigt än så länge så får hoppas det blir något kortvarigt.

Har ringt försäkringskassan angående ett ärende. De har börjat med att de ringer upp när det är ens tur. Skönt! Det var 23 minuters väntetid så det tackar jag för.




What a night!

2009-04-14 23:04:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Två avsnitt av Desperate Housewives gjorde kvällen perfekt!

Det var första gången sen Max föddes jag tittade på det när det sändes. Har alltid spelat in annars. Det var härligt!

Har haft en väldigt lugn dag i dag. Max och jag har lekt och slappat. Han har varit lite gnällig och trött. Jag lagade lasagne när Marcus kom hem från jobbet och sedan gick jag promenad med Max innan vi åt den. Var riktigt skönt ute fast det varit mulet och grått idag.

Kvällen har alltså spenderats i soffan och nu ska jag strax sova. Fick mail med bilder på Max nyfödda kusin. En väldigt bra avslutning på kvällen. Han är så söt! Ska bli roligt att se honom "på riktigt" också. Tyvärr bor de en bit bort.


(Nu är verkligen påskledigheten över. Har haft dubbelt så många läsare idag som under påskdagarna.)




Vet ni?

2009-04-14 19:01:17 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag hör olika från alla håll och läser olika saker i böcker och på internet.

Ska man börja borsta bebisars tänder med tandkräm redan när första tanden kommer eller ska man vänta?

Jag borstar Max två tänder med tandborste men har inte börjat med tandkräm än men vill ju veta om jag ska göra det.





Om ni tycker att det är något som ser annorlunda ut...

2009-04-14 15:03:20 ,   Blogg
... här inne på bloggen så är det att jag bytt ut bilderna i headern.




Barnmat

2009-04-14 14:06:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag ÄNTLIGEN gjort lite egen barnmat. Har ju gjort grönsakspuréer förut men inte riktig mat. Men idag har Max ätit fläskfilé, potatis, morot och palsternacka med basilika och vitlök och det gillade han. Skönt för jag gjorde mycket! Så nu har han mat i några dagar. Ska även göra köttfärs någon dag men tycker det är svårt eftersom vi tror Max är överkänslig mot tomat och jag vet inte riktigt vad jag ska smaksätta med om jag gör pasta och köttfärs. Något tips?

Max verkar vara lite trött och gnällig idag också. Han somnade direkt efter maten fast han bara hade varit vaken i 1,5 timme. Han har fått två tänder de senaste veckorna så kan ju vara det som spökar.




Godis

2009-04-14 13:52:57 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är godis. Fler bidrag hittar du här.




Mitt påskgodis är slut så då är bra att det finns annat gott hemma som får inneha funktionen "godis". Ballerinakex med toffeesmak




Två avsnitt

2009-04-14 10:44:42 ,   Populärkultur
Ikväll är det två avsnitt av Desperate Housewives. Tror jag ska försöka få Marcus att natta Max så att jag titta direkt när de sänds istället för att spela in.

Det är ju SÅ bra =)




Gnällig kille!

2009-04-14 09:34:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var Max ledsen stor del av dagen. Ingenting dög riktigt åt honom. Tror det var en reaktion på att vi varit borta så många dagar. Vi har typ bara varit hemma för att sova. Det blir nog lite för mycket intryck för honom. Idag verkar han än så länge vara sig själv i alla fall. Skönt!

Marcus och jag somnade i soffan igårkväll vid 22.30. Som tur var vaknade jag en stund senare så jag kunde väcka honom och vi kunde gå och lägga oss.

Idag har vi INGET planerat. Känns tomt efter helgen som varit. Marcus är på jobbet och det är alldeles grått och mulet ute så inspirationen flödar ju inte direkt.




För alltid

2009-04-13 21:34:45 ,   Max

Jag vaknar bredvid dig
Stryker håret från din kind
Är så glad att du är min
Du är så vacker när du sover
Du har nåt som ingen annan har
Du är så underbar

Och jag ser i dina ögon
att du känner likadant

Jag vill dela mitt liv med dig
Du skapar värme inom mig
och vi ska vårda varje dag
Vi älskar varandra så
som ingen annan kan förstå
Det är för alltid du och jag

Det finns inga tvivel
Har aldrig ångrat en sekund
Jag har älskat dig från första stund
Jag vill att du ska känna trygghet
Ja du kan vila här hos mig
för jag ska aldrig släppa dig

- Text: Sara Löfgren






Jag har blivit moster idag

2009-04-13 21:15:32 ,   Allmänt/Vardagsliv

Eller rättare sagt ingift moster.

Marcus syster har fått en liten pojke idag. Grattis!

Här hemma går vi och minns tillbaks 6,5 månad i tiden hur det kändes de där första timmarna då vi var tre.





En försmak av sommaren

2009-04-13 13:14:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Häromdan sålde de jordgubbar på netto för 10:-. De är från Spanien och var riktigt goda.

Verkligen en försmak av sommaren





Nästan vardag igen

2009-04-13 09:42:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag känns det nästan som vardag igen, förutom att jag fick lite sovmorgon.

Marcus ska hem till sina föräldrar idag och riva kök. De ska sätta in ett helt nytt kök i slutet av veckan så nu måste allt det gamla rivas. Max och jag ska väl försöka städa lite här hemma. Fika hos min mormor och morfar i eftermiddag.

Känns tråkigt idag.

Men samtidigt händer det lite spännande saker.... skriver mer om det senare!




Påskafton i bilder

2009-04-12 21:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer lite bilder från vår dag igår!

     

Massa gott att äta

   

Och en påskglad Max!




Lax på bordet!

2009-04-12 14:24:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är vi hemma hos mina föräldrar och äter lax.

Smaskigt!

Max har precis somnat och lär nog sova ett tag för han har knappt sovit sen 8 imorse. Det är strålande sol ute så ska gå ut en liten stund.

Hoppas ni alla har en härlig påskdag! Ikväll ska jag lägga in lite bilder från påskafton.




Glad påsk!

2009-04-11 09:53:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Påskafton är här!

Vi ska hem till Marcus föräldrar idag och äta påskmat och fira två födelsedagar som infaller idag i Marcus släkt! Vi är lite sena med presentinköpen så jag ska ge mig iväg nu och shoppa lite presenter.

Max är nybadad och därmed påskfräsch!

Ha en riktigt bra dag. Glad påsk!





19 grader i skuggan

2009-04-10 13:20:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det visar vår termometer!

Får riktigt dåligt samvete av att sitta här inne i lägenheten men ska snart ge oss ut. Max ligger och sover i sin säng så får vänta tills han vaknar. Jag ska vila lite. Välbehövligt!



Vår lilla toker med t-shirt på huvudet häromkvällen!




Gröttokig!

2009-04-10 12:49:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse vaknade Max redan kl. 7 och vi steg upp då alla tre eftersom vi skulle iväg på förmiddagen. Max fick sitta vid bordet när vi åt frukost innan han själv hade ätit något (han brukar äta mellan 8 och 9 så ville inte bryta det) och när han fick se att Marcus åt gröt så blev han helt tokig! Han försökte ta tallriken och gjorde "hungerljud" så istället för ersättning fick han gröt på morgonen. Inte Marcus gröt utan sin egen. Då var han nöjd =)

Marcus har lite feber och är väldigt förkyld. Tråkigt! Han ska vara hemma och vila idag medan Max och jag ska åka hem till min mamma och pappa en sväng. För fint väder för att sitta inne i lägenheten och sega.




Saknar redan

2009-04-09 21:14:08 ,   Max
Max har nu somnat för natten. Jag saknar honom redan!

Vi har haft så mysigt idag och han har varit så glad =)




Ingen rolig start på påsken

2009-04-09 17:32:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt vaknade Marcus med ont i magen och fick sitta på toa länge. Spydde även lite. Kul start på påsken? NOT!

Men som tur är verkar det som att det inte vara någon magsjuka i alla fall för han har inte behövt varit på toa sen dess och magontet har släppt. Han har till och med dammsugit hela lägenheten. Så det känns som påsken ändå kan blir riktigt bra =) Både Marcus och jag har dock ont i halsen. Men mycket hellre det än magsjuka.

Max och jag har varit borta hela dagen. Först fika med min kompis S på förmiddan och sedan har vi varit hos min farmor hela eftermiddagen.

Nu är det påsk med massa familjemys =)



Påsk i köket




Heldag!

2009-04-08 22:17:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har inte varit hemma på hela dagen. När jag och Max varit hos C och R så blev det IKEA för min del. Kvällen har sen spenderats hos svärföräldrarna. Vi kom hem strax före 21. Är jättetrött nu så bloggen blir inte roligare än så här just nu. Vi "ses" imorn =)




Kontaktuppgifter

2009-04-08 09:32:31 ,   Blogg

När man klickar på mitt namn över bilderna till höger på min blogg (måste gå till startsidan för att se detta) så kommer det upp information om mig och där har jag nu lagt till en möjlighet att kontakta mig om man vill fråga eller skriva något som inte platsar här på bloggen där alla kan se. Min officiella mailadress är [email protected] (har även en mer privat med hela mitt efternamn). Där finns även länk till min tidigare blogg som jag bloggade på i två år: http://blogg.aftonbladet.se/10610.  Den finns även länkad till under länkar längst ner till vänster på min sida (man måste gå till startsidan för att se detta). 





Besvikelse och dagens planer!

2009-04-08 09:09:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var arg igårkväll. Nog för att det inte var något Desperate Housewives igår, det stod ju i alla fall i tablån, men det skulle ju vara Brothers & Sisters men pga förlägningen i hockeyn så blev det inställt. Det skulle ha börjat 22.15 men det kom inte någon information förrän 23.15 om att det inte skulle bli något. Jag satt ju uppe och väntade! Då var jag inte riktigt glad. Ska nog maila kanal 5. Eller det kanske inte är värt att lägga energi och tid på. Dumma i-landsproblem.

Idag ska vi hem till C och lilla R. Åker efter Max förmiddagsvila. Mulet idag! Jag som ville ta en promenad till parken och sitta och läsa. Men får bara promenera.

Funderar på att dra in till IKEA en snabbis senare i eftermiddag. Har jag kommit på något jag behöver så vill jag ha det snabbt.

Sen ska jag spela flöjt i kyrkan på långfredagen. Jag har inte spelat något på flöjten sen förra påsken. Måste nog försöka ta några toner ikväll.




Samma sak varje år

2009-04-07 20:10:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag irriterad

i år igen

Hockey istället för Desperate Housewives

I söndags var det One Tree Hill som drabbades

Suck

En stor suck




Självklart var det tvunget att bli lite grönt också!

2009-04-07 14:52:12 ,   Inredning/Hemma hos oss
Visade ju bilder på vårt påskris med vita och gula fjädrar i helgen. Ville helst ha gröna fjädrar men de var slut i affären då jag köpte.

Men i söndags "sprang" jag på gröna fjädrar i en annan affär. Var självklart tvungen att köpa.

Så nu är det både gula, vita och gröna fjädrar i riset. Påskigt värre =)





Förlossningar

2009-04-07 14:41:21 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Efter att jag själv genomgått en förlossning tycker jag det är jätteroligt att höra om andras förlossningar samt att titta på förlossningar på tv. "Sjukhuset" på tv3 visar ju en del förlossningar. Vet ni att alla avsnitt från hela den serien finns upplagda på tv3.se? Snacka om bra! Man kan dessutom läsa om varje avsnitt så man kan titta på dem som innehåller förlossningar. Detta har jag suttit och roat mig med den senaste timmen då Max har sovit.

Älskade serien "Barnmorskorna" som gick på svt. Den sändes när jag var gravid och jag skulle så gärna vilja se den igen men avsnitten ligger inte ute på svt.se längre. Deras program finns bara på hemsidan i en månad efter att de sänts. Och det är dit vi betalar tv-licens. Är inte det lite konstigt när tv3 "alltid" har avsnitten av sina program kvar?!

Skulle egentligen ha skrivit ett protokoll nu när Max sover men fick ont i magen så var tvungen att vila.




Sommarregn

2009-04-07 12:20:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vet inte varför men jag fick en längtan efter sommarregn.

Egentligen mer till känslan av att ha varit ute en hel dag i sol och på kvällen höra regnet strila utanför och man kan krypa ner under en filt och bara lyssna till regnet som känns befriande efter en varm dag.

Inte ofta man längtar till regn!

Nu ska jag äta lunch, tacopajsrester sen igår. Max och jag var ute på förmiddagen. Jag satt på en parkbänk i solen och läste mammatidning. Då känns livet perfekt!




Vardagslyx

2009-04-07 09:59:02 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är vardagslyx. Fler bidrag hittar du här.



Finns det något mer vardagslyxigt än nytvättade sängkläder? Idag är det Max tur att få njuta av den vardagslyxen.




Strålande sol!

2009-04-07 08:53:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad härligt det är att vakna upp till sol!

Men jag var väldigt trött imorse när det var dags att gå upp. Höll på att somna i soffan igårkväll så la mig ändå tidigare än vanligt men var tröttare imorse än vanligt.

Inga planer idag

Dagen är som ett oskrivet blad....så det är väl bara att börja fylla det

Promenad, städning och matlagning, som varje dag




6 april - Ett foto i timmen

2009-04-06 21:48:12 ,   Ett foto i timmen
Här kommer vår dag i bilder =)

(klicka på de små bilderna för att se dem större)

 

08:31 "Gomorron mamma, nu vill jag gå upp!"

09:39 Jag har bäddat sängen



10:49 Vi är ute på promenad och jag sätter mig på en parkbänk och läser bok medan Max sover i vagnen

   

11:48 Max i bilen! Vi är på väg till en kompis som fick en bebis sista februari

12:30 Max får ett fint linne i present av en annan kompis som är där

14:18 Max somnar i mitt knä när vi sitter och pratar


 

15:48 Vi är hemma igen och Marcus har slutat jobbet. Marcus diskar och Max förstör reklamen

16:57 Promenad hela familjen! Vi går till banken och pratar ekonomi



18:14 Efter en timmes prat på banken så köper vi glass på vägen hem. Jag testar Magnum temptation. (Det var lite blåsigt därav min "Carolafläktfrisyr")

   

19:26 Vi äter äntligen kvällsmat - tacopaj!

20:27 Max och jag myser lite vid teven innan han går och lägger sig

21:20 Jag intar soffläge och lär ligga kvar här resten av kvällen! =)




Påskveckan

2009-04-06 09:24:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu går vi in i påskveckan! Det härligaste med att det är påsk är att Marcus är ledig 4 dagar (fre-mån) och sedan all god mat förstås!



Vår påsklilja har slagit ut


Idag gör jag ett foto i timmen så bilderna kommer ikväll.




Max och mamma i solen

2009-04-05 22:22:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bilder från igår då vi satt i mina svärföräldrars trädgård!


 
Klicka på bilderna för att se dem större


Imorn gör jag ett foto i timmen! Alla bilder publiceras imornkväll. Bäst att ladda batteriet i kameran nu!




Slöa

2009-04-05 21:36:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag på dagen var vi väldigt slöa. Tittade på massor av vänneravsnitt och på eftermiddagen sov vi en stund alla tre. Men sen fick vi nog och åkte hem till Marcus föräldrar för att lämna lägenheten lite. Tog bland annat en promenad i kvällssolen. Handlade lite lösviktsgodis när vi åkte hem. Smaskig avslutning på helgen =)




Jag har köpt en gravidtidning

2009-04-05 11:00:24 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Det kanske är lite patetiskt men jag har köpt Mamas gravidbibel. Tyckte den var så bra förra året då jag var gravid och fast jag inte är gravid nu så ville jag läsa den ändå. Den handlar ju även om förlossning och tiden efteråt så kände att det skulle vara kul att läsa.

När jag läser om allt illamående, onda kroppar och cravings så känns det väldigt skönt att befinna sig i ett icke-gravidtillstånd.




Var tog våren vägen?

2009-04-05 10:58:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mulet ute!

Usch va tråkigt! Det var ju så fint igår. Trodde det skulle fortsätta så.

Vi sov allihopa till 9.15 imorse. Fast var vakna lite mellan 7 och 7.30 men sen somnade Max om och vi också. Jag har dessutom legat i sängen ända till 10.20. Lyx!


Inget planerat idag.




En dag i solen

2009-04-04 20:00:23 ,   Max

Max leker ute för första gången





Helt plötsligt blev det väldigt mycket planerat!

2009-04-04 09:30:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inom loppet av tio minuter blev hela dagen planerad!

kl. 11.00 Fika hos mormor och morfar

kl. 12.30 Lunch hos svärföräldrarna

kl. 15.00 Kalas för min kusin som fyller 14


Bäst att packa skötväskan för en heldag =)




Påskris

2009-04-04 09:28:05 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu är det påsk här hemma!



 




Stackars liten

2009-04-03 22:52:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min mamma som redan åkt till min bror med familj ringde för en stund sen och berättade att min brorsdotter fått hög feber och kräktes jättemycket! Så resan dit imorn blir inställd!

Vi skulle åkt dit idag, fy vilken tur att vi inte gjorde det.

Mamma, min bror och min farmor är däremot där.

Jaha, va ska vi nu göra i helgen?! Kan ju börja med att packa upp resväskan! Och vi som har veckohandlat till hela nästa vecka men inget till nu i helgen.

Livet tar oanade vändningar ibland

Stackars liten som är sjuk.

Faster tänker på dig!




Världens sötaste 2-åring....

2009-04-03 21:30:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
...ska jag fira i helgen då vi ska åka hem till min brors familj ca 25 mil härifrån.

Det är alltså min brorsdotter som blivit så stor att hon fyller 2 år!

Vi "ses" på söndag alla bloggare =)




Vardagsromantik

2009-04-03 17:44:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag åt lunch idag tittade jag på vår vigsel på dvd. Blev så glad och kär att jag tog på mig förklädet och gräddade våfflor när Marcus kom hem från jobbet.

Kände mig som en riktig kanonfru för en liten stund =)





Jag ångrar att vi gjorde det men det är skönt att det är gjort

2009-04-03 17:03:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit på Ica Maxi och storhandlat inför nästa vecka (känner mig väldigt planerande)

En fredageftermiddag

Det var inte bara vi där om man säger så. Dessutom bajsade Max på vägen dit och vi hade glömt skötväskan så han var en stinkbomb när han satt i sin vagn men han var glad ändå så jag slapp må dåligt över att jag inte kunde byta på honom. Hade han varit ledsen eller att det hade läckt så hade jag naturligtvis bytt på honom. Affären är ju full av blöjor och våtservetter som man kan köpa!

Är väldigt trött nu så ångrar lite att vi åkte men ändå skönt att det är gjort!




Besviken

2009-04-03 11:03:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag brukar alltid få tillbaks flera tusen på skatten eftersom jag pluggat och därmed bara betalat skatt på sommaren då jag jobbat. Men nu blev jag besviken.

Får bara tillbaks 803:-.

Ja ja, jag får väl vara glad att jag får tillbaks överhuvudtaget! Men lite mer hade ju inte varit helt fel.




Svart och vitt

2009-04-03 09:49:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Verkar ha varit problem att kommentera igår eller rättare sagt ni har kommenterat men jag har inte fått dem. ARG på bloggen! Hoppas det var något tillfälligt. Var det någon som frågade något eller vill skriva igen vad ni skrev så är ni välkomna att göra det.

Har fått en tygkorg i svart och vitt av min mamma. Den passade fint på vår hylla i köket. Tänkte ha avokado i den. Brukar köpa det ganska ofta.

Nu har Max somnat för förmiddan (tror jag, det är ialla fall väldigt tyst) och jag ska se inspelade Greys Anatomy från i onsdags.



Mamma har en tävling på sin blogg där tre saker lottas ut. Bland annat en tygkorg att ha ägg i inför påsken (man kan självklart även använda den till annat än att ha ägg i).




Går det inte?

2009-04-03 08:58:26 ,   Blogg
Börjar fundera på om det inte går att kommentera i min blogg! Skrev tre inlägg igår och ingen kommentar. Det brukar ju krångla eller också njöt alla läsare av solen så mycket att de inte hann =)

Max sov i sin säng hela natten till 7.45 imorse. Underbart!




Hmm...

2009-04-02 18:01:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har plockat påskris på eftermiddagen och gjorde i ordning det med ägg när jag kom hem (ska köpa fjädrar imorn). Fint blev det.

Men en sak tänkte jag inte på

Var sjutton ska det stå?

Har ingen aning var i lägenheten det ska få plats. Just nu tar det upp halva köksbordet

Men fint är det =)




På torsdageftermiddagar känner jag mig alltid som en usel mamma...

2009-04-02 17:41:40 ,   Allmänt/Vardagsliv

....i alla fall i ca 10 minuter då jag låter Max sitta i sin babysitter framför teven medan jag dammsuger.





Läsa i vårsolen

2009-04-02 13:20:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Soligt och skönt här idag! 14 grader i skuggan  visar termometern. Dock blåser det lite.

På förmiddagen när Max hade somnat i vagnen satte jag mig i en park och läste bok. Det var väldigt härligt =) Blev dock lite kall sen av blåsten fast jag hade mössa på mig mot slutet. Men 45 minuter satt jag där.

Nu är Max vaken igen och vi har ätit båda två. Lite städning på schemat nu... om jag orkar! Blev väldigt trött av att vara ute så mycket.

 

Ser lite roligt ut att bygeln på vagnen står rakt upp men jag har varit tvungen att böja upp den för annars så lägger Max upp fötterna på den.




Matvanor!

2009-04-02 09:43:52 ,   Max
Max äter nu ersättning på morgonen och kvällen och till lunch äter han mat och på eftermiddagen gröt. Ska byta ut ersättningen mot välling snart eftersom det är billigare men drar ut på det för han äter ersättningen så himla bra och han sover bra så vill inte bryta en god vana. Men det är väl bara att börja testa snart. Kanske efter helgen!





Lyxigt!

2009-04-02 09:36:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är verkligen lyx vissa morgnar så Max och jag sover till 8.30. Så var det imorse =) Han var visserligen vaken en del mellan 6 och 7.30 men då var det mest Marcus som var vaken med honom. Jag sover ju så himla djupt.

Idag har vi inte så mycket planerat. Ska ta en promenad på förmiddagen och handla lite och sen ska jag försöka städa lite här hemma. Vi ska åka bort i helgen så skönt att få det städat innan.

Torsdag är en sån där tråkig dag då Marcus inte kommer hem förrän vid 19.15 ikväll *suck*.




Vagn och keps

2009-04-01 22:09:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi köpt vagnen chicco lite way och vi har redan provkört en del då vi var och shoppade lite och vi är mycket nöjda =) Max satt i vagnen i nästan en timme utan att protestera. Han tittade på allt och satt och tuttade på sin napp och var nöjd med livet. Shoppade några saker bland annat en keps till Max. På vägen hem somnade han gott i bilen. Kvällen har vi spenderat hos mina föräldrar där vi ätit tacos och blåbärspaj.

Märks att det varit fint väder idag genom att det varit mindre aktivitet på bloggen =)







Promenad

2009-04-01 11:25:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev en promenad i solen nu på förmiddagen. Köpte lite födelsedagspresenter till kommande kalas och sedan barnmat. Hade tänkt göra egen mat åt Max idag med kyckling, potatis och morot men efter allt prat om glas i kyckling så vågar jag inte. Fisk ska jag vänta med att ge honom, i samråd med bvc, eftersom både Marcus och hans mamma är allergiska mot fisk. Kött tycker jag är svårt att laga så blev burkmat.... igen!

Om man ska göra barnmat med kött i, vad ska man ha för kött? Har ni några tips!




Strålande sol

2009-04-01 09:14:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härligt väder att vakna till =)

Idag har jag lite planer. Vi ska in till Babyproffsen på eftermiddag och hämta vår vagn: Chicco Lite way. Ikväll ska vi till mina föräldrar. Mamma fyllde år förra veckan så ska ge en present.