Huvudstaden

2015-08-30 21:09:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! I eftermiddags sa min kropp stopp och jag blev så trött. Max var på kalas och Marcus tog med Ebba på utflykt och så låg jag i soffan och läste bok och småsov i 2.5 timma. Sen kände jag mig piggare. Behövde tystnad och lite lugn och ro helt enkelt. Det känns ibland som varenda minut är upptagen vissa dagar.
 
Vi har haft en rolig inledning på helgen. När vi slutat jobba i fredags så åkte vi mot huvudstaden där vi sovit över hos vår kompis S med man. Ett mysigt dygn både för oss och barnen. Och bilresan dit och hem gick bra tack vare våra bärbara dvd:er i bilen så barnen var nöjda.
 
På en bro i Farsta
 
Ett försök till en familjebild
 
 Passade på att äta sushi. MUMS!!
 

Nu sitter jag i morgonrock och tittar på Kristallen på teven med kandelabern tänd. Japp nu är äntligen kandelabersäsongen här :)
 
Gokväll!!
 
 
 
 
 




Tack kortison och solen

2015-08-23 21:28:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Vad härligt det är när det småhettar i ansiktet från solens strålar idag. Älskar denna augustivärme! Men jag tror att det kanske kan ha varit årets sista dag med sol och bad på stranden idag. Men man vet ju aldrig. En fin avslutning blev det i så fall. Först några timmar med barnen på stranden och sen jag och min vän A-C utan barn på annan strand i 1.5 timme. Lyx att bara få sola och prata utan att höra någon ropa "mamma" en enda gång. Eller nåja vi hörde några ropa "mamma" men det var ju inte oss de ropade på :).
 
 
Vi insåg dock att vi börjar bli gamla för att ligga på ett badlakan på en klippa är inte det skonsammaste för kroppen. Var svårt att ta sig upp sen. Hi hi :)
 
 
Denna helg blev ju så mycket bättre än vad jag trodde kl. 6 i fredagsmorse när jag vaknade med nackspärr några timmar efter att vi tempat Ebba med 38.7 samt att jag hade haft ont i magen hela kvällen innan och sprungit på toa för att jag ätit rå rödlök. Japp den periodiska febern var ett faktum. Fem veckor sen sist. Denna gång var det dock dags att prova kortison som läkaren vi träffade i juni skrivit ut. Periodisk feber är ett inflammatoriskt tillstånd och kortison har ibland god effekt att ta bort febern men den kan dock återkomma fortare än annars. Jag gav Ebba kortison kl. 10 i fredags och kl. 15 på eftermiddagen var febern puts väck. Vi har sen gett en mindre dos igår och en ännu mindre idag enligt ordinationen. Nu får vi se när den återkommer men även om det skulle bli snart så är jag väldigt glad för att vi fick denna helg med sol och bad. Dessutom var jag och Marcus ute och åt mat i fredagskväll så väldigt glad att även det blev av.
 
 
 
Och så avslutade vi idag med äta grillat ute på vårt trädäck i kvällssolen. Ebba som äter väldigt dåligt just nu åt dock bara sås!
 
 
 
Tack kortison och tack solen för en fin helg ♥




Äntligen

2015-08-20 21:07:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen en kväll när Ebba somnade strax efter kl. 20!! Denna vecka har hon somnat kl. 21 eller senare på kvällarna vilket har gett minimalt med egentid. Så därför var det så skönt att nu ikväll kunna sätta sig vid datorn en liten stund.
 
Dagarna går fort... och åren också! Igår firade jag och Marcus 9-årig bröllopsdag. Jag överraskade honom rejält med ett kuvert i kylskåpet som han hittade när han skulle äta fil till frukost. I kuvertet låg två biljetter till konsert med Tomas Ledin i september. Det blir roligt :). Men nu ser vi fram emot imorgonkväll då vi ska ut och äta för att fira bröllopsdagen. Det var länge sen vi gjorde nåt bara vi två.
 
Nu ska jag njuta av lugnet med lite soffhäng. Har lite ont i magen och illamående för jag åt rå rödlök tidigare ikväll. Trodde inte jag reagerade mot det längre men tydligen så gör jag det.
 
KRAM
 
Nån som vill ha en yoghurtpuss.... hi hi....
 




Sol och bad och första skoldagen

2015-08-17 21:51:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndagkväll! Idag har Max börjat ettan. Han tyckte det var kul men han vill leka mer. Ja Max älskar att leka och sa för några veckor sen att han aldrig vill bli stor för han vill bara leka. Men han fick leka av sig på rasten och sen på fritids. Han kommer nog snart in i det. Han såg så stor ut när han satt vid sin bänk ♥.
 
 
Helgen som var bestod av mycket sol och bad. Älskar denna förlängning av sommaren som förhoppningsvis gör att hösten känns kort!
 
 
Nu har hela denna dag gått i ett och jag får inse att det även idag inte blir något slappa i soffan. Tyvärr lite för vanligt med sådana här dagar nuförtiden.
 
Kram
 




Sovmorgon

2015-08-13 09:29:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag! Jag kommer börja jobba 10.15 på torsdagar. Hoppas jag hinner med lite vettigt på den lediga morgontiden framöver. Ebba och jag kommer ju ändå vara uppe och igång eftersom vi lämnar Max på skolan kl. 8. Men idag är det ju bara fritids så jag lämnar båda barnen om en stund så vi har haft en lugn morgon med lite lek och barnkanalen på tv.
 
 
Denna lilla snutta har börjat vara blöjfri vissa stunder på dagen. Stor tjej!
 
 
Hoppas er dag blir bra :)




Vitt

2015-08-11 15:37:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag är sååå trött. Klockan 3.30 inatt vaknade Ebba och ville gå till förskolan. Tog tid att få henne att somna om och sen ringde alarmet kl. 6. Så var skönt att sluta jobba redan 13.30 idag. Sitter i köket och njuter av åsynen av bordet i vardagsrummet som jag målat vitt i helgen och som vi bar in igår. Det blev så bra. Är verkligen nöjd.
 
 
Nu ska jag och Ebba traska iväg och hämta Max hos sin kompis A. När vi kommer hem tror jag att jag måste slumra på soffan lite..... zzzzz
 
Kram




Sommarlovets sista dag

2015-08-09 21:56:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sista dagen för barnen på 8 veckors sommarlov. Nu blev det inte riktigt sista dagen för Max som sover hos sin mormor och morfar inatt med kusinerna och hänger med dem imorn istället för att vara på fritids.
 
Men sista dagen eller näst sista. So what. Den spenderades i alla fall på det mest somriga sättet med några timmar med sol och bad.
 
Ebba längtar så efter förskolan och hon har bestämt sig för att ha trosor på sig imorn. Hon har inte velat varit utan blöja på hela sommaren så får se hur det ska gå!
 
 




Jakten på sol och bad samt hejdå heltid

2015-08-08 22:37:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Här har lördagslugnet infunnit sig ett tag nu. När barnen hade lagt sig så la jag mig i solsängen under en fleecefilt och läste. Kvällarna blir mörka och kalla fort nu. Önskar att man kunde vrida tillbaks tiden. När jag var ute och gick häromkvällen så kändes det som maj. Lite småkyligt men ändå soligt och otroligt grönt i naturen. Tänk om man hade hela sommaren framför sig.
 
Det har gått bra att jobba i veckan. Kul att komma igång igen. Jag har nästan mer "nu är det höst"-ångest denna helg eftersom vi från och med måndag har den riktiga vardagen igen med både Marcus och jag som jobbar och hämtningar och lämningar. Men jag säger i alla fall hejdå till heltid nu och välkomnar 80% på jobbet igen vilket känns skönt. Kortare dagar för både mig och barnen och mer ro i familjen. Fy så stressiga de där veckorna innan semestern var då jag jobbade heltid (jag jobbade heltid veckan som varit nu också men då var ju resten av familjen hemma). Alla var tröttare och mindre ork för att städa, planera mat, laga mat m.m här hemma. Nej det är helt klart värt det att jobba mindre. Även om pengarna blir mindre.
 
Idag så hade vi planerat för många timmar på stranden. Mina brorsbarn följde med oss också och vi hade bestämt träff på stranden med vänner. Vi var där i två timmar. Under de två timmarna satt vi mest under handdukar och frös. För det var helt mulet i en timme och blåste massor. Sen när solen väl tittade fram så var blåsten så kall att det inte ens var skönt då. Vi åkte hem och jag solade här hemma istället och barnen lekte för fullt med kusinerna. De stannade på grillat nu ikväll innan Marcus skjutsade dem till mina föräldrar där min yngsta lillebror är barnvakt åt dem över helgen.
 
Nya tag imorn gällande sol och bad.
 
 

Ja här sitter jag just nu. Gillar verkligen vårt runda bord i köket. Det stora vardagsrumsbordet står i garaget. Jag slipade det ute häromdan och igår grundmålade jag och idag har det fått första strykningen med vit färg. Ambitionen är att rolla bordsskivan en gång till imornbitti och sen hela bordet en sista gång imornkväll. Gör en extra gång på bordsskivan så det blir extra tåligt. Sen får det stå några dygn innan vi bär in det. Kommer bli så bra.
 
Nepp nu väntar några Vänner-avsnitt och sen är halva helgen gjord. Ja oj så kort det känns med två dagar ledig efter 7 veckor ledigt.
 
Kram
 
 




Återkomsten

2015-08-04 22:05:17 ,  
Sommaren har gjort sin återkomst. Fyra timmar på solig strand i eftermiddags och jag kunde gå i t-shirt på kvällspromenaden. Detta trots att termometern visade endast 7 grader imorse när jag gick upp 5.30 för öppning på jobbet. Med bara 4 timmars sömn i kroppen har dagen gått förvånansvärt bra. Men nu bör jag gå och lägga mig ☺




Sommar 2015

2015-08-02 21:53:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja du sommar 2015 vi har inte riktigt varit bästa vänner du och jag men när jag ändå sitter här och summerar dessa 7 veckor för mig själv så inser jag ju att du kanske inte varit så tokig i alla fall. Många fina minnen har skapats såsom några soldagar, husvagnsliv på torpkonferensen, trevlig vistelse i Gävle, grillfest med vänner här hemma en riktigt varm julikväll, mysiga kvällar i uterummet, flera bra böcker har lästs m.m. Det bästa av allt är att jag varit ledig längre. Mycket tid med barnen och fått uppleva sommaren med dem. I detta fall kanske kvantitet är bättre än kvalitet. Men sommaren är ju inte slut bara för att jag börjar jobba. Nu hoppas jag på ett soligt augusti.
 
SOMMAR 2015
 
 




Sista dagen

2015-08-02 21:29:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja sista dagen på min 7 veckor långa ledighet. Dagen har spenderats hemma. Har bland annat legat i solsängen och solat mellan regnskurarna, läst bok och det bästa av allt är att vi nu tagit in bordet som jag målat till köket. Ebba har dessutom fått en ny stol som vi köpte på IKEA häromdan.
 
 
Nu väntar vi på en svart lampa som vi beställt från Ellos och gardiner som min mamma ska sy. Det blev så fint med ett vitt bord i köket att vi nu mååååste måla vårt stora vardagsrumsmatbord vitt också. Höstprojekt!
 
Har "firat av" min semester med att grilla ryggbiff ikväll som vi åt med auberginefyllda paprikor. Barnen nöjde sig med falukorv och pommes.
 
Det goda är inte slut än för Marcus har precis varit och plockat kantareller. Så antingen blir det kantarelltoast eller getosttoast ikväll (jag har köpt hem getost). Man ska sluta semestern på topp!
 
 
 




En SOLIG utflykt

2015-08-01 23:02:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Från dagar med extremt mycket regn och låga temperaturer så vaknade vi imorse och solen sken. Jag åt frukost ute och redan kl. 10 låg jag i min solsäng med bikini på. Det gäller att passa på. Det var bara 15 grader i skuggan men i solen på trädäcket var det alldeles lagom. Sen så har temperaturen legat runt 20 på eftermiddan.
 
Marcus jobbar som personlig assistent ett dygn åt sin bror även denna helg och idag fick de uppleva minnen från deras uppväxt då vi varit på utflykt till Borensberg där de bott flera år. Eftersom vädret var fint så tillbringade vi nästan två timmar på stranden. Så klart och fint vatten men sååå kallt! Det isade i fötterna. Men Max som älskar att bada gav sig i direkt.
 
 
 
 
Efter lite strandhäng då vi frös på slutet när det blåste lite (blir ju så när temperaturen inte är så hög) så gick vi för att spana in slussningen vid Göta kanal. Och vi hade tur att det kom två båtar. Barnen tyckte det var väldigt spännande att titta hur de gjorde när båtarna skulle slussas.
 
 
 
 
 
 
 
Vi avslutade utflykten med besök på Go glass där jag nöjt åt en kula passionsfrukt/lime samt en med frozen yoghurt körsbär.
 
 
En lyckad dag i solen. Det känns att man varit ute mycket idag för jag är så trött. Knappt varit trött alls på kvällarna senaste veckan. Så det ska bli skönt att strax krypa ner i sängen och läsa en stund innan jag somnar.
 
Försöker att inte tänka så mycket på att jag på måndag börjar jobba igen. Sju veckor ledigt går mot sitt slut. Men det känns ändå ok att gå tillbaks till jobbet men som sagt tänker inte så mycket djupare på det.
 
Kram