Hej PMS!

2014-01-31 20:23:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fredagsmyset är här! Ebba sover men Max har inte lagt sig ännu utan han fredagsmyser med film på sitt rum. Ute vräker snön ner. Mysigt tycker jag men känns väldigt onödigt när man läser att det ska bli plusgrader om några dagar.
 
Idag har vi haft en riktigt bra dag med besök både på förmiddan och eftermiddan. Det är sånt här jag kommer sakna när jag jobbar igen. Att träffa vänner på vardagarna.
 
Nu för en stund sen kom dock PMS-humör över mig och nu tänker jag proppa i mig massa onyttigt och hoppas på att Ebba sover bra hela kvällen så jag inte behöver röra mig ur fläcken!!
 
Så det så!
 
och där vaknade Ebba....
 




Ledig från förskolan och träning

2014-01-30 14:09:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse vaknade vi hela familjen klockan 5 när Marcus gick upp. Ebba somnade om efter en flaska välling och Max kröp ner i Marcus säng och efter en stund somnade även han och jag. Strax före 8 vaknade Max och väckte mig och Ebba. Vi klädde oss och åt frukost och sen kom Max fram till att han ville vara ledig från förskolan idag. Det var ett skönt beslut tyckte jag och vi fortsatte ta det lugnt tills jag tog med båda barnen och åkte och träna. Hade först tänkt hoppa över det idag för har fortfarande ont i tandköttet. Vet liksom inte om det fortfarande är inflammerat eller bara irriterat. På nätterna värker det och jag får ta alvedon. Suck, att det inte bara ger sig. Nåja träna gjorde jag i alla fall. Vi var tre mammor och sex barn. Det var livat och roligt :)
 
 
Nu har Marcus kommit hem från jobbet och jag ska passa på att ta ett bad för har inte duschat efter träningen än.
 
Hoppas ni har en bra dag!
 




Varm i hjärtat ♥

2014-01-29 21:37:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag kom hem för en stund sen så hade inte Ebba somnat för kvällen än för att hon ville bara busa med sin pappa. Hon blev glad att se mig och ville genast till min famn. Sen så berättade Marcus att de haft en jättemysig kväll och ätit kvällsmat med tända ljus, sjungit och spelat tillsammans och Ebba hade dansat massor. Max hade pratat mycket om funderingar han har och de hade alla legat i Max säng och läst bok innan läggdags. Man blir varm i hjärtat av att komma hem och höra sånt. Sen somnade Ebba skönt bredvid mig medan hon pillade mig i håret ♥.
 
Mina tre favoriter i somras
 
 




Onsdagförmiddag

2014-01-29 11:54:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ebba och jag har haft en lugn förmiddag och ska snart ta promenad för att hämta Max. Jag har fortfarande lite ont kring tanden så blir nog en lugn eftermiddag också även om jag känner för att hitta på nåt för barnens skull. Kanske blir en tur till lekparken. Ikväll ska jag ut och äta med mina kollegor. Blir trevligt!
 
Några bilder på busiga Ebbis:
 
 
 




Två dygn med smärta

2014-01-28 21:23:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Aj så ont jag har haft dessa två dygn som ligger bakom men nu verkar det ha vänt efter två tandläkarbesök. Jag förstår nu varför människor är rädda för tandläkaren. Och då menar jag inte för själva tandläkaren som person utan för upplevelsen för fy va ont det gjorde igår när jag var där. Vet knappt om jag upplevt sådan knivskarp smärta. Värre än att föda barn faktiskt. Efteråt hade jag också jätteont och det gav sig inte så imorse blev det ett samtal till folktandvården igen och fick en tid i eftermiddags. Denna gång fick jag bedövning, underbart, så jag kände ingenting när de rengjorde. Men gjorde rejält ont när bedövningen släppte. Då låg jag här hemma och grät av smärta för det ilade och värkte. Sen har smärtan tack o lov avtagit och jag har inte behövt tagit några värktabletter så hoppas det känns helt bra imorgon.
 
Nu ska bara magen som fått ipren i två dygn återhämta sig också!
 
Vi får se om det blir nån operation av visdomstanden men det är inte helt enkelt för den sitter vid nerven så en skiktröntgen måste göras för att titta exakt hur den sitter och operationen måste antagligen göras hos specialist.
 
Jag får svettningar bara jag tänker på det. Och framförallt på summan DET skulle kosta....
 
...puh....
 
Igår!
 
 




Dagarna som går

2014-01-26 21:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej min smått eftersatta blogg! Lite oinspirerad på senaste tiden för att skriva ordentligt som ni kanske märkt. Ebba började lördagen klockan 6 på morgonen med ordentlig hosta och vi fick inviga hennes inhalator sen har helgen rullat på med åka i backen, äta alltför mycket onyttigt, inflammation i tandköttet (aj så ont jag har), nattvakna barn, årsmöte....
 
...och så....
 
snölek i torsdags
 
Reashopping till Ebbis i fredags
 
 
jagat denna goding på väg uppför trappan ca 20 gånger alla dagar
 
 
Fotat min kompis A-C ute i snön igår
 
 
 
Ja just det i onsdag blev jag kortklippt också!
 
 
En ny vecka ligger framför och imornkväll vankas hudparty med ansiktsbehandling här hemma. Sen så är jag rädd att jag måste gå till tandläkaren i veckan. Är inte rädd för tandläkaren utan för vad besöket kostar. Sist tog de betalt 800:- om jag inte minns fel för att spola rent tandköttet vid en visdomstand som det lätt samlas bakterier i!!!
 
Nu blir det Bridesmaides på tv3!
 
 
 




Äntligen helg

2014-01-24 16:04:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen fredag! Underbart skönt med helg som ligger framför. Ebba har dock hosta....igen! Så kan väl glömma allt vad egentid heter även denna helg. Just nu sitter busfröet i badbaljan och är lycklig. Lilla lintotten ♥

Nu väntar vi bara på att Marcus ska komma hem från jobbet. Vi har haft mysigt besök idag så dagen har gått fort.







Potträna?!

2014-01-22 14:04:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Ebba har haft stöknatt så efter välling klockan 7 imorse somnade hon om och sov till 9.45!!  Jag sov till 9. Känns som hela dagen försvann. Sen har jag hunnit med frisörbesök på förmiddan. Ebbas farfar var här hos henne undertiden.
 
Nu sover Ebbisen och när hon vaknar blir det en tur till Bra & begagnat. Jag har lovat Max att han ska få fika chokladboll idag.
 
Förresten så köpte jag en potta till Ebba häromdan. Tänkte att hon skulle börja bekanta sig lite med den. Skulle nog inte kalla det potträning direkt utan mer för skojs skull. Hon tyckte i alla fall det var roligt att sitta på den med kläderna på. Hon uppskattar dock inte lika mycket att sitta utan blöja.
 
 




Glada tillsammans

2014-01-21 21:15:37 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
Hej! Nu var tisdagen gjord och detta har varit en bra dag. Jag var iväg till kiropraktorn i förmiddags och Ebba var såklart med. På vägen hem därifrån stannade vi till på Ikea där vi träffade N och T som vi shoppade och lunchade med. Nya dricksglas och två fönsterlampor till köket följde med hem.
 
Barnen och jag har varit hemma och lekt och tittat på film på eftermiddan. När vi åt kvällsmat så ville Max mata Ebba och hon tyckte det var jätteroligt. Båda skrattade emellanåt. Och när Max sa "säg aaa Ebba" så sa hon det och gapade. Det är så mysigt att se att de trivs så bra tillsammans fast det är många år mellan dem.
 
 
De avslutade dagen med att leka på Ebbas rum innan det var dags för läggdags.
 
 
Nu hoppas jag att kvällen fortsätter lugnt. Ebba verkar sova lite oroligt. Jag har nu en timme till läggdags och tror att jag bara ska slötitta på tv... och kanske äta en bit mörk choklad!!
 
 




För ett år sen

2014-01-20 22:01:13 ,   Ebba
För ett år sen.... ♥
 
 




Inte lätt

2014-01-20 11:03:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Fröken klåfingrig är överallt och storebror ropar ständigt "Ta bort henne!". En vanlig dag här hemma alltså :). Jag ska dra igång med lunchen stax för sen ska jag och Ebba till läkaren och diskutera astma. Max får leka hemma hos min mormor och morfar en stund.
 
Nehepp då var fröken klåfingrig på väg uppför trappan.... igen!!
 
 
 
 
Inte lätt för Max att titta på film när lillasyster ska kittla honom på fötterna hela tiden




Underbara vinterväder!

2014-01-20 09:17:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
 
 
 
 




Vår söndag

2014-01-19 20:02:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej hej! Nu närmar sig denna helg sitt slut och vi räknar ner mot vardag. Igår var jag totalt dränerad på energi och hade typ söndagsångest fast det var lördag. Kändes otroligt tungt att tänka på vardagen och att Marcus skulle jobba. Men efter att Ebba sov kl. 20-09 inatt med endast några få uppvak då hon somnade om snabbt så fick jag ny energi. Att få egentid igårkväll var så skönt.
 
Idag har vi varit ute en del. Marcus och Max har åkt skidor och Ebba fick sitta i pulkan en stund. I eftermiddags var vi och kalasade för M som fyller år imorn och bjöds bland annat på den smaskiga tårtan som ni ser på bilen ovan.
 
Nu hoppas jag på egentid även ikväll *hoppas hoppas*
 




Äntligen i soffan!

2014-01-18 20:30:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så skönt och efterlängtat det var att lägga sig i soffan ikväll!! Så skönt att jag faktiskt inte kommer skriva så mycket mer här än att Ebba mår bra och har nästan ingen hosta kvar, vi har varit på barndop idag och jag har ett extremt behov av egentid. Med de orden önskar jag er en fin lördagskvälll och njuter denna lilla stund när båda barnen sover.




Luftvägsinfektion

2014-01-16 11:59:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp i snön! För oj så mycket snö vi har fått de senaste dagarna. Vet inte hur många decimetrar det är men kanske 3?! Det är jättefint ute. Men jag spenderar mest tiden inne för Ebba är inte riktigt kry. Den hemska hostan hon började få natten mot måndag ledde till väsande, pipig och stötig andning i tisdagskväll så vi tillbringade halva natten på akuten. Hon fick inhalera ventoline och fick även flytande ventoline utskrivet. Igåreftermiddag började hon piggna till lite och lekte men fortsatt ganska gnällig. Inatt har hon sovit typ hela natten. Bara en hostomgång vid 3 inatt. Väldigt välbehövligt med sömn då Marcus och jag sov 2,5 timme natten innan. Idag är andningen mycket bättre hos henne och "rosslet" i luftvägarna sitter inte lika långt ner längre så hon behöver inte kämpa så för att hosta. Piggare och gladare också. Men mammig som tusan!!
 
Tjejen som börjar få mycket hår och lockar
 
 
Jag känner mig typ tröttare idag än igår men det brukar ju bli så att tröttheten kommer nåt dygn efteråt. Strax ska Ebba och jag iväg och posta traderapaket och köpa en sallad på ICA till lunch till mig. Orkar inte fixa nåt annat. Sen så ska vi hämta Max som jag misstänker kommer vilja vara ute i snön en hel del i eftermiddag.
 
Idag har jag bokat en liten "getaway" till mig och Marcus i slutet av februari då vi firar 10 år tillsammans. Barnen ska sova hos mina föräldrar och vi ska åka bort ett dygn. Mysigt.... och väldigt välbehövligt! Även om det känns konstigt att lämna bort barnen.
 
Kram
 




Astma?

2014-01-13 20:42:20 ,   Ebba
Veckans första dag är gjord. Ebba har fått hosta IGEN!! Jag blir tokig på denna hosta. Nästa vecka har vi fått läkartid för att börja utreda om hon har astma. Hon har ju hostat i princip hela hösten och allra mest på nätterna. Hon hostar ofta så att hon kväljer och ibland kräks. Detta trots att hon inte är förkyld.
 
Jag har hållt på att skriva dessa ovanstående rader i 45 minuter men får springa upp hela tiden och nu har jag henne nere hos mig.
 
Max och jag har i alla hunnit vara ute och åkt lite snowracer idag när Marcus kom hem från jobbet, Annars har vi bara varit inne! Nu försöker Ebba bara slå på tangenterna så får avsluta detta.
 
Ebba igår
 
 
 
 
 




Winter wonderland

2014-01-12 18:53:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen snö och vinter! Det är ett riktigt fint vinterlandskap ute. Känns dock lite trist att plocka bort alla julsaker när snön väl kommer.
 
Idag har jag mest tagit det lugnt men var ute i snön en stund hos mina föräldrar där vi var och fixade några saker och skottade lite. De är i Thailand. Kallt för dem att komma hem till dessa minusgrader om bara nån dag.
 
Max var hos sin kompis S så han var inte med. Ebba hade med sin pulka som jag drog henne i medan Marcus skottade. Hon tycker det är jätteroligt. Men det är en frusen liten tjej vi har. Trots tjocka ullsockar och vinterskor var hon kall om fötterna när vi kom hem. Till nästa vinter kommer vi nog behöva skaffa de varmaste vinterstövlarna man kan hitta till henne.... ja vilka det nu är! Max har alltid varit varmblodig vilket är så skönt för jag behöver aldrig oroa mig för att han ska bli kall.
 
 
 
Nu är snart denna vecka slut och det är dags att ladda för en ny.
 
Jag är inne i en period då jag funderar mycket. På smått och stort. Allt och inget. Det börjar kännas att föräldraledigheten lider mot sitt slut och det känns faktiskt ganska ok. Kände veckan som var att det ska bli roligt att göra något annat snart. Och särskilt nu när Ebba börjar bli väldigt klåfingrig och busig .... ;)
 
 
 
 




Våra två ♥

2014-01-12 15:39:06 ,   Ebba Max
 




Perfekt!

2014-01-11 20:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! En mysig dag hemma. Vi fixade och grejade här på förmiddan. Satte bland annat upp två tavellister som köptes in i april förra året. Japp vi är väldigt dåliga på att ta tag i saker. Men nu sitter det i alla fall en tavellist på Max rum och en i lekrummet. I eftermiddags hade vi besök av M, H och lille M som kom och firade Ebba i efterskott. Vi bjöd på min mormors rullrån och mitt nya absoluta favoritrecept: den perfekta brownien. Receptet är från Bambi klick klick.
 
Fikat på Ebbas kalas. Vaniljdrömmar, brownies och cupcakes. Och sen så var det tårta också förstås!
 
Bakade dem även till Ebbas kalas förra veckan. Då skar jag dem i ganska små bitar eftersom jag ville att gästerna skulle orka det andra fikat också men idag skar jag större bitar och så hade vi grädde till. Mycket gott. Ett enkelt recept som rekommenderas.
 
Nu sitter jag i soffan och känner mig lite missmodig. Vill så gärna att Ebba sover ikväll. Orkar inte dessa krångelkvällar. Vill bara sitta och titta på en film med min man. Han och jag har typ noll egentid tillsammans. Ja just nu känns det lite som barnen tagit över hela våra liv. Men men bara att fortsätta intala sig att detta är en tillfällig period.....
 
Hoppas ni har en bra helg!
 




Lugn

2014-01-10 14:07:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej fredag! Ligger i soffan och bloggar från mobilen. Max tittar på film och Ebba sover. Hon är trött efter en förmiddag med lek och sång på öppna förskolan. På fredagar kan man äta lunch där också. Perfekt så man slipper tänka på det :). Både Max och Ebba tycker det är roligt att vara där.

Nu planerar jag att masa mig upp från soffan och städa. Vill ju ha lite fredagsfint!




En sån där bra dag

2014-01-09 21:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Busiga Ebba på biblioteket
 
Gokväll! Jag har ju tidigare skrivit om att alla dagar som föräldraledig inte är en dans på rosor men idag var en sån där bra dag. En lugn förmiddag då Ebba sov 1,5 timme och jag passade på att bara slappa i soffan. Sen hämtade vi en glad Max från förskolan efter lunch och promenerade till biblioteket där vi lekte och lånade böcker. Marcus som slutade tidigt idag mötte upp oss där och vi passade på att gå och fika efteråt. En chai latte och en god macka var alldeles perfekt. Ikväll har jag varit och tränat. Det var svettigt och roligt. Skönt med lite egentid fast barnen varit otroligt mysiga och härliga idag.
 
Nu blir ni väl nästan tokiga på alla positivitet i detta inlägg. Men kan lugna er med att världen inte är helt rosaskimrande för jag har magknip just nu! Aj....
 
Och imorgon är en ny dag med nya prövningar!




1-årsuppgifterna

2014-01-08 16:24:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,2 cm (2 månader)
20130320 5410 g 60,5 cm 39,7 cm (2,5 månader)
20130402 5680 g 61 cm 40 cm (3 månader)
20130503 6290 g 64 cm 41 cm (4 månader)
20130614 7040 g 65 cm 42,5 cm (5 månader och 1,5 vecka)
20130716 7660 g, 67 cm, 43 cm (6,5 månad)
20130807 7990 g, 68 cm, 44 cm (7 månader)
20130904 8420 g, 70 cm, 44,6 cm (8 månader)
20131106 9410 g, 73,5 cm, 45,5 cm (10 månader)
20140108 10230 g, 77 cm, 46,5 cm (1 år)
 
 




Hej vardag!

2014-01-08 13:21:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ja idag är det verkligen vardag. Man märker vilken skillnad det blir att vara själv hemma med barnen mot hur det har varit att vara två stycken de senaste veckorna. Man hinner ingenting annat än att rodda barnen!!
 
Vi började vår dag med att gå till bvc för Ebbas 1-årsvaccination och sen vägning och mätning såklart. Vaccinationen gick jättebra. Hon grät bara till och sen var det lugnt. Jag blev lite förvånad över det men skönt såklart. Nu får vi se om hon får nån feber ikväll. Hon har varit relativt oberörd av tidigare vaccinationer. Endast lite feber första gången.
 
Jag och barnen planerar ett besök på Bra & begagnat i eftermiddag annars tar vi det mest lugnt.




Första gången på över en vecka

2014-01-07 22:25:17 ,   Allmänt/Vardagsliv




Benen ni ser sitter på de två personer som är vakna i detta hus just nu. Med andra ord: Ebbis bebbis har somnat om de fyra ggr hon vaknat.




Det bästa av två världar

2014-01-07 20:09:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Här har "kvällsracet" precis börjat. Ebba somnade för 45 minuter sen och har redan vaknat en gång. Misstänker att det blir som vanligt med några vakna-somna om-omgångar innan hon vaknar och inte somnar om. Det brukar ske ungefär när Max somnar för natten så det är sällan lugnt i detta hus. Men hoppas det vänder snart.
 
Idag har jag jobbat. Var med på planeringsdag på jobbet. Kul att få igång hjärncellerna igen och nu känns det faktiskt ganska kul att jag ska sätta igång igen om två månader. Det bästa hade ju varit att jobba på halvtid och vara hemma på halvtid men det känns inte möjligt med mitt och Marcus jobb. Blir inte bra varken för oss, kollegorna eller barnen på jobbet (vi är förskollärare båda två för er som inte vet). Men att jobba lite och vara hemma lite hade ju varit det bästa av två världar men planen såsom den ser ut nu att Marcus går hem i mars och jag börjar jobba heltid då blir också bra. Till hösten när Ebba börjar förskolan och Max förskoleklass är vår plan att jag ska gå ner i tid.
 
Har haft svag huvudvärk idag och har blivit värre nu. Är lite förkyld och har sovit dåligt inatt så det är nog förklaringen.
 
Imorn är det vardag på riktigt här då Marcus ska jobba och jag och barnen ska vara hemma. Max börjar dock inte förskolan förrän på torsdag. Imorn står bvc-besök med 1-årsvaccination på schemat.
 
Kram till er!




Kalasdetaljer

2014-01-07 16:44:00 ,   Ebba
Som jag nämnt tidigare så gillar jag verkligen märket Jabadabado. Ebba har i julklapp och födelsedagspresent fått tamburin och stapeltorn därifrån. Så färgglada och fina! När jag beställde dem så passade jag även på att beställa några kalasdetaljer. Ballonger, vimpel och serpentiner.
 
 
 
Jag beställde från Jollyroom




Ebbas rum

2014-01-06 16:34:30 ,   Ebba Inredning/Hemma hos oss
Förra veckan möblerade vi om på Ebbas rum. Gjorde så att det är mysigare där hon ska sova. Här kommer lite bilder på hennes mysiga sovhörna. Så mysigt att jag inte kan förstå hur hon kan vakna så många gånger per kväll ;). För övrigt så har hon en garderob, klädställning, hylla, leksaksspis och ett litet bord med två stolar. Sen så står också mitt gamla skrivbord på hennes rum. Och så har vi en madrass där inne eftersom vi förut nattade henne på den. Vi ska nog snart ta bort den. (Ebbas rum är ganska stort och har en "skiljevägg". Det är den väggen som sängen står vid. Bakom dem har hon spisen och bordet samt mitt skrivbord.)
 
Sängen är bäddad med nya sängkläder som hon fick i present och söta Kittyn som hon också fick.
 
 
Bilden i tavlan är målad av vår kompis Anna.
 




Dettol tvål

2014-01-06 10:44:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är en buzzador och har senaste månaden buzzat tvålen Dettol. Dettol är en tvålpump som går på batterier och man håller endast handen under den för att få tvål på handen. Enkelt, roligt och hygieniskt med andra ord.
 
Vi är ganska noga här hemma med att tvätta händerna varje gång vi kommer hem från något. Och detta uppskattas inte av Max. Det är tråkigt att tvätta händerna tycker han. Men när vi började använde Dettol så sa han när vi kom hem "Snälla mamma, får jag tvätta händerna?". Det säger väl allt!
 
 
SNABBFAKTA - Dettol No-Touch Hand Wash System
• Minskar spridningen av bakterier och virus.
• Enkel och rolig att använda för hela familjen.
• No-Touch. Känner automatiskt av händerna.
• Droppfri. Inget kladd.
• Finns i fem olika dofter: Aloe Vera, Cucumber, Green tea, Grapefruit och Odour neutralising Citrus.
• Passar perfekt både i badrummet och i köket.
• Förpackningsstorlek: 250 ml.
• Säljs i de flesta dagligvarubutiker som; ICA, Willys, Hemköp, City Gross etc.
• Pris: ca 79:- (startkit med pump + refill) och ca 36:- (refill).
 
 

Information om Buzzador: Att vara en buzzador innebär att man får prova olika produkter och tjänster och sedan utvärdera dem. Jag har tidigare bland annat provat hårvårdsprodukterna Pantene Pro-V som jag blev så förtjust i att jag fortsätter att köpa dem. Jag har tidigare också buzzat locobase repair, Vanish fläckborttagning, Fish taco, lovefilm, Tuc minisnacks.

När man är buzzador ska man berätta för vänner om de produkter och tjänster man testar och även dela ut prover till dem samt dela informationen via sociala medier om man har möjlighet. I kampanjen med Dettol så har jag fått dela ut rabattkuponger.

 

Om du vill bli en buzzador klicka här!

 




Som att bestiga ett berg

2014-01-05 21:50:29 ,   Ebba
Gokväll! Vi har varit iväg hela dagen. Nu har barnen somnat och lugnet sänker sig... om det inte vore för den där hockeyn på teven. Marcus och jag ska snart göra något ovanligt, äta lite mat bara han och jag! Hoppas att Bebbis sover bara.
 
Nu är det över en vecka sen vi började med att Ebba skulle somna i sin säng. Då den där fredagen kändes det som att bestiga ett stort berg att överhuvudtaget lägga ner henne i sängen och klara av att höra hennes skrik utan att ta upp henne. Jag klarade det trots att det var väldigt jobbigt att se paniken i hennes ögon. Sen har vi ju haft problem med resten av kvällarna som ni vet och jag tror att det är en utvecklingsfas som gör att hon vaknar och inte somnar om. Känner igen mönstret från tidigare faser. Men i alla fall så är jag så nöjd och stolt nu så här en vecka senare då vi läser bok, säger godnatt och lägger henne och hon somnar efter en stund. Hon ligger och tittar på mig, ställer sig upp ibland, kanske lite gnäll och några tårar, lägger sig ner igen, bökar lite men efter en stund somnar hon.
 
Nu bestiger vi inte ett berg längre utan det är bara en rutin.
 
Heja heja Ebba!!




Ebba 12 månader

2014-01-05 08:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Då var det dags för sista månadsinlägget. Ebba är nu 12 månader och därmed ett år. Planerar sen att skriva ett 18 månadersinlägg när det är dags för det.
 
 
 
Ebba är en tjej som gillar när det händer saker. Hon älskar när det är andra barn runt omkring henne. Hon protesterar högt när någon tar saker ifrån henne... vilket ju händer ganska ofta om dagarna när hon tar storebrors saker som han sen tar tillbaks.
 
Hon gillar att leka med duplo, bilar, dockor och leksakskökssaker. Och så självklart gillar hon saker hon inte får ha: glasburkar, smålego o playmo. Sen så tycker hon om att lyssna på böcker. Vi har nu infört att vi läser bok varje kväll innan läggdags.
 
Hon reser sig upp själv nu och tar nåt steg då och då. Hon tycker det är spännande att försöka men fegar ur lite grann. Tre steg är det mesta vi har sett att hon tagit i sträck.
 
Nu är det en vecka sen vi började vänja henne vid att somna i sin säng och det går riktigt bra. Både på dagen och kvällen. Det är ju dock omnattningarna som inte funkar så bra. Hon vaknar ju fortfarande många ggr per kväll och just nu gissar jag att det är en utvecklingsfas som gör att hon är vaken flera timmar på kvällen.
 
Hon testar alltfler ljud och säger ofta goggigoggigoggi vilket låter så sött. Det är mysigt när hon tittar på en och säger "mamma". Hon har också fått alltmer ordförståelse. Häromdan när vi satt i lekrummet och lekte med en docka så sa jag "ska du ge nappen till dockan". Ebba gjorde det och sen pekade hon på sin egen mun och sa nam nam. Med andra ord så ville hon ha sin napp också.
 
1 år med Ebba. Så lång tid. Samtidigt som så kort tid.
 
Att du och Max inte alltid funnits hos oss är så konstigt ♥
 
 
 
 
 
 




Lyckligt lottad

2014-01-05 00:24:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ganska ofta känner jag att jag klagar för mycket. Visst det är tufft med barn som inte sover och trotsperioder men hjälp så bra vi har det egentligen. Fick en sån lycklig känsla inombords alldeles nyss när jag drog ner rullgardinerna o tänkte på att jag ska få sova nu och vakna imorgon till en ny dag. En ny dag att få se och lyssna till Max alla idéer och sprudlande kreativitet. En ny dag att få se Ebba utvecklas i raketfart o se lyckan i hennes ögon när hon stolt tar ett ytte pytte steg.

Vill att det ska vara morgon nu ♥




1-årskalas

2014-01-04 20:50:31 ,   Ebba
Idag har vi haft 1-årskalas för Ebba. Sitter dock här nu och inser att det var flera vi glömde att bjuda in.... hi hi jag inte lätt att ha kalas snabbt efter jul. Vi vänjer oss nog. Här kommer först några bilder från igårmorse då vi uppvaktade Ebba med paket i sängen:
 
 
Ett lyckat kalas blev det i alla fall och Ebba var på gott humör. Till fika hade jag bakat vaniljdrömmar, brownies och cupcakes och sen två tårtor med rosa dekorationer. Om jag får säga det själv så blev allt väldigt gott. Och fina presenter fick hon också. Tack!
 
Nu är det skönt att ligga i soffan och slappa och oj så jag hoppas att Ebba sover ikväll. Trött efter kalaset var hon i alla fall och somnade gott strax efter 19. Marcus, jag och Max har ätit thaimat och nu är det lördagsmys som gäller.
 
(jag vågade inte försöka lyfta över tårtorna till tårtfat. Rädd att de skulle gå sönder :))
 
 
 
Här kan ni se bilder från Max 1-årskalas
 
 
 
 
 




Vår 1-åring

2014-01-03 13:23:54 ,   Ebba
Ebbas födelsedag. Vi började med paket i sängen imorse och sen efter frukost gav jag mig på en liten 1-årsfotografering. Efter några minuter höll jag på att ge upp för hon ville inte alls sitta eller stå stilla. Men med lite hjälp av en mobil som visade Babblarna så blev hon genast jätteglad och på fem minuter fick vi flera fina bilder. Jag hoppas på att kunna hinna knåpa ihop ett Ebba 12 månader-inlägg ikväll. Bilden är i alla fall tagen. Den sista månadsbilden.
 
Kalasar gör vi imorn! 
 
 
 
 
 
 
 
 




HURRA HURRA HURRA....

2014-01-03 08:45:00 ,   Ebba
.... för Ebba 1 år!
 
 
Och vilket år vi har haft.
 
Det kommer alltid finnas i våra ♥




Egentid, tack!

2014-01-02 21:14:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Igår i trädgården när Max byggde en raket som man kunde starta utan sagogryn (han är smått fixerad vid julkalendern)
 
Gokväll! Egentid, hallå var är du?! En dotter som inte vill sova på kvällarna och en son som är i nån tidig extrem 6-årstrots gör att krafterna går åt. En ganska jobbig kväll igår då Ebba vaknade vid 21 och var vaken till 0:30. Som tur var så fick vi belöning för slitet för sen sov hon hela natten till kl. 9 imorse. Det största miraklet av allt var att även jag sov hela natten i sträck. Det gott folk har inte hänt på över ett år!! Nu hoppas jag att hon sover ikväll för jag vill verkligen ha en lugn kväll. 7 av 10 kvällar sen Marcus gick på julledighet har vi haft Ebba vaken större delen av kvällarna.
 
Samtidigt som jag längtar som en tok efter att bara få va så kan jag knappt åka hemifrån utan att längta ihjäl mig efter barnen. Var på ICA Maxi idag och tömde mitt konto (hmm...ingen rolig månad detta) och ville bara åka hem och gosa med Ebba. Jag hjälp hur ska det gå att börja jobba 40 timmar i veckan om två månader....
 
Nepp inte tänka på det nu utan nu ska vi ju fokusera på vad som händer imorgon. För ett år sen satt Marcus och jag i soffan och tittade på "En unge i minuten" och pratade förlossning omedvetna om värkarna skulle starta ungefär 6 timmar senare.
 
Imorgon fyller lilla damen ett år.
 
Ett helt år.
 




Nyårsafton 2013

2014-01-01 20:14:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Igår firade vi med vårt "nyårsgäng" bestående av familjerna G och S. I år var det familjen S tur att bjuda in till nyårsfirande med trerätters. Vi hade en trevlig kväll med busiga barn, många skratt och djupa samtal.
 
Och sen god mat såklart :)! Jag låter de flesta bilderna vara för privat bruk men självklart ska ni få dreggla över maten! Som tilltugg när vi kom dit fick vi crostini med parmesan- och vitlökscremefraiche toppade med räkor (fick ej med dem på bild).
 
 
Förrätt: Ost- och rosmarinvåfflor toppade med creme fraiche, löjrom och räkor.
 
 
Varmrätt: Getostfylld kycklingfilé inlindad i parmaskinka serverad med potatisgratäng, sås, sparris och sallad.
 
 
Efterrätt: Choklad- och flädermousse toppad med färska jordgubar, hallonsorbet och en hallon- och passionsfruktsås.
 




Vårt 2013

2014-01-01 15:26:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
År 2013 skålade vi in hos familjen G! Magen var stor och vi gick på övertid i graviditeten och visste att vi skulle bli föräldrar när som helst. Och den tredje januari var det dags. Klockan 13.33 20130103 kikade vår Ebba fram. Ja det var ju inte riktigt så enkelt att hon bara kikade ut och sa "hej".... men ja ni vet ju hur det går till så vi lämnar det bakom oss och jag hänvisar till min förlossningsberättelse för de som vill veta mer om "framkikandet".
 
Livet som fyra i familjen började väldigt lugnt. Mina dagar bestod i huvudsak av att amma och titta på Dawsons Creek. Sömnbristen var ett faktum redan från början vilket det ju brukar vara med en liten bebis i huset som inte har någon dygnsrytm. De första veckorna minns jag inte så mycket av mer än att det lunkade på. Max tyckte så mycket om sin lillasyster och ville gärna vara nära. Sen kom ju de där otäcka bacillerna som vi inte ville ha. Ebba fick rs-virus och vi fick tillbringa några dygn på sjukhus. Tuffa dagar men när det väl vände efter en vecka så blev hon frisk fort. Det var skönt när våren började spira efter en lång vinter och vi kunde börja vistas mer ute och träffa mer människor utan rädslan att bli så sjuka.
 
Höjdpunkter under året har varit vår lilla resa till Astrid Lindgrens värld i maj, den fina sommaren med mycket bad och sol, semesterresan till Båstad i juli/augusti, småsemestrar hos Marcus syster med familj i lantluften, babysång på öppna förskolan, födelsedagskalas och många mysiga fredagsmys.
 
 
 
Jag har under året tränat ungefär en gång i veckan sen typ Ebba föddes. Tack Caroline för alla bra övningar och roliga träningspass. Att styrka upp min kropp har verkligen varit ett måste och jag är säker på att jag tack vare träningen ändå orkat med och klarat av vardagen så bra trots väldigt dåligt med sömn i perioder. Verkligen en investering i mig själv. För övrigt under året känns det väl lite som jag och mina intressen stått åt sidan till förmån för barnen och hemmet. Men det är ju ganska naturligt när man har bebis och är föräldraledig. Kommande år hoppas jag kunna lägga mer tid på att fota, se filmer, blogga, läsa böcker och träffa vänner (utan barnen). Och min utmaning är att fortsätta träna fast jag börjar jobba heltid i mars.
 
Max har under året blivit storebror, lekt med kompisar, bytt förskola och börjat intressera sig alltmer för att pyssla. Hans kreativitet som han alltid haft växer hela tiden. Han börjar dock bli som en rastlös 6-åring i kroppen och har svårare att sitta still och leka längre stunder vilket han ju alltid gjort tidigare.
 
 
 
När Ebba föddes vägde hon 3,6 kilo och har under året växt till sig till en tjej på ca 10 kilo som håller på att lära sig att gå.
 
 
 
Med andra ord. Mycket händer på ett år. Och 2013 har verkligen varit ett bra år. Men självklart också tufft i och med omställningen att ha en fjärde medlem i familjen.
 
 
 
År 2014 skålades in hos familjen S. Jag är mycket spänd på vad jag kommer sitta och skriva här om ett år!
 
Och tack alla bloggläsare som varit med mig/oss 2013. Bloggstatisken låg på topp vid förra nyårsskiftet. Det finns väl inget mer intressant än en höggravid kvinna som ska föda när som helst. Sen har statistiken planat ut till den vanliga nivån på ca 100 unika läsare per dag.
 
 
 
 




1 januari

2014-01-01 11:26:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej 2014!
 
Det är alltid lite tråkigt så här på nyårsdagen tycker jag. Barnen var vakna hela kvällen igår så de är trötta idag efter för lite sömn. Jag fick sovmorgon så jag är i alla fall relativt utvilad. En riktigt trevlig kväll hade vi! Visar er bilder lite senare.
 
Igår upptäckte Ebba nya kunskaper och började resa på sig själv från sittande. Sen under kvällen tog hon även tre steg i rad. Stolt som en tupp var hon.
 
Dessvärre har hon fått hosta IGEN! Därför har hon jättesvårt att sova. Hon har inga andra symtom bara denna jobbiga, djupa hosta.
 
Vi får hoppas att 2014 blir ett friskt år.... utan hosta :)
 
Kram