Vårtecken

2010-02-28 22:30:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Japp nu har vi ett vårtecken inomhus, TULPANER!



Ute snöar det... igen! Men jag deppar inte för det för jag har verkligen inte gillat slaskvädret som varit de senaste dagarna så lite snö och kyla är faktiskt välkommet igen. Avskyr slask.

Vi har varit iväg en del idag. Bland annat fikat hos min mormor och morfar (där jag i utbyte mot fika agerade datasupport åt morfar ) samt ätit kvällsmat hos mina svärföräldrar.

Max hade svårt att komma till ro ikväll när han skulle sova. Inte förrän vid 22 kunde jag gå ut ifrån hans rum. Då hade jag varit där inne i över en timme. Han var inte direkt ledsen eller så utan låg och vände och vred på sig. Antagligen var han inte tillräckligt trött helt enkelt. Hoppas han får sova gott inatt.

Hoppas ni haft en härlig dag och att ni också får sova gott inatt =). Tänk på tulpanerna och att det snart är vår =)





Melodifestivalkväll

2010-02-27 23:20:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft vännerna A, D och lille E här ikväll. Var riktigt trevligt och mysigt! Har ätit hembakad pizza och glace au four till efterrätt. Och så tittade vi på melodifestivalen såklart. Jag tycker det känns lite tråkigt att det är så mycket ballader som gått till final. Dessutom tråkigt att Sibel inte gick längre ikväll. Tyckte hennes nummer var fartfyllt och kul. Men det verkar ju vara balladernas år i år. Jag gillar visserligen lugnare låtar men tycker att melodifestival ska vara lite mer show.

Tråkigast ikväll var Py Bäckman och gladast Pernilla Wahlgren =).



Max äter kex till melodifestivalen



Max och jag (undra vad jag gör med ena handen. Ser lite roligt ut =))






Solsidan

2010-02-27 14:43:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag måste bara skriva några rader om Solsidan. Å va roligt det är =). Fy va jag skrattade till gårdagens avsnitt. Särskilt kommentaren om att man inte köper kuvös på blocket. De speglar så bra karaktärer tycker jag. Och snacka om mitt i prick med humörsvängningarna som gravid. Nästan så att man saknar att kunna få gråta hej vilt pga vad som helst utan att det är nåt konstigt.



Här segar sig dagen fram. Trötta är vi! Dessutom är det snöblandat regn ute. Vi ska ha gäster ikväll så snart ska jag göra ett ryck med dammsugaren. Ska även duscha och förbereda mat. Men väntar till Max vaknar. Han verkar också vara trött för han har sovit i över 1,5 timme nu.




Curlingnatt

2010-02-27 11:57:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev väldigt sent i natt.

Vi började titta på curlingfinalen vid midnatt men bestämde oss för att inte se hela och var duktiga och gick och la oss vid 2. Då vaknade dock Max och ville inte alls somna om i sin säng så han fick komma över till oss. Men han bara låg och snurra och sparkade på oss och grät ibland. Möblerade om lite i sängen så att Max låg längst in till fönstret och att jag låg i mitten så att i alla fall Marcus kunde få sova. Då somnade Max bra men vi blev klarvakna. Efter lite tv-tittande och konstaterande att Sverige vann OS-guldet så somnade vi strax över 4.

Klockan 8 slog Max upp ögonen. Marcus var underbart snäll och gick upp med honom och jag sov några timmar till. Men fy va seg man känner sig nu. Hela dan känns förstörd!




Fredagsmyset förbereds

2010-02-26 18:32:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Som vanligt kommer jag igång alldeles för sent med maten men nu är klyftpotatis och kycklingspett i ugnen sen några minuter tillbaks. Blir även chips, ostbågar och cola ikväll. Smaskens =).

Ser fram emot en fredagskväll med mina två favoritpojkar och Let´s dance, OS och Beverly Hills 90210!

Vad äter ni för gott ikväll?




Desperate Housewives

2010-02-26 14:16:18 ,   Populärkultur
På tisdag är det säsongspremiär för Desperate Housewives.

Jag har inte sett sista avsnittet som gick i höstas. Var inte hemma den kvällen och sen skulle jag se det på kanal5play men blev aldrig av och nu har de tagit bort avsnittet.

Kan någon/några snäll själ berätta för mig vad som händer? Visst slutade det med någon olycka? Pleeeaassee ;)




17 månader

2010-02-26 14:12:14 ,   Max
Idag är Max 17 månader. Alltså är det bara en månad kvar till 1,5 år! Varför ska han bli så stor så fort för?

Många som träffar honom säger att han är så glad för han har oftast ett leende på läpparna och charmar dem i sin närhet. Igår när vi var och handla tittade han charmigt på en kassörska och en kund som stod i kassan. De slutade med det de höll på med och berömde hans vackra leende. En stund innan det hade vi träffat en kvinna med hund som stannade så att Max fick klappa hunden och hon sa att Max har så otroligt fina blåa ögon och ett underbart leende. Sådana här händelser händer i princip varje gång vi är ute och går eller handlar. Man blir så varm i hjärtat och stolt som mamma. Max är otroligt social och älskar att titta och "prata" med människor.

Sen så stämmer det ju inte riktigt att han alltid är glad. Hemma har han rejäla humörsvängningar. PMS deluxe. Det blir mycket tårar varje dag i hans små ögon för att han inte alltid får som han vill. Varje liten motgång bryter ner honom. Men jag antar att det hör till. Man kan ju inte alltid vara på topp =).

Han är en aktiv kille som har mycket spring i benen men samtidigt kan han vara väldigt koncentrerad och leker mycket med sina små plastkoppar och plastskedar. Han matar oss och leker med kastrullerna på sin spis. En annan favorit han har är att stå på en stol i vid köksfönstret och titta ut. Han älskar alla tekniska prylar så vi får gömma våra mobiler och hålla undan datorerna. Böcker är en stor favorit hos honom.

Han är även en väldigt gosig kille som gärna vill ha nappen i munnen så fort han kommer åt (det gäller att se till att ingen ligger framme). Han tycker om att gå runt med sin snuttefilt eller med klädesplagg. Han sover ungefär 1 timme i sin säng efter lunchen varje dag. När han vaknar och gosar i min famn somnar han i regel om och så kan vi ligga där i soffan en timme till och mysa och sova. Det känns ibland som han verkligen njuter av att fortfarande vara liten. Han håller till exempel inte i sin vällingflaska själv och har typ aldrig gjort det fast vi försöker. Han vill ligga i famnen och bli matad.


Max med snuttisen

Mat är inga problem här hemma. Han äter det han serveras och han äter själv med sked eller liten gaffel! Han vill dock inte dricka mjölk utan håller sig till vatten. Någon annan dryck har han inte fått smaka ännu.




Han har inte särskilt stort ordförråd ännu. Mamma, pappa, oj, titta och där är de ord han använder. Han pekar väldigt mycket på allting och är nyfiken på vad saker och ting är för något. Det vi förundras över varje dag är att han förstår i princip allt vi säger. Det är farligt att vräka ur sig "du ska bada sen" för då springer han till badrumsdörren och blir jätteledsen över att han inte får bada på en gång.

Finns ju självklart hur mycket som helst att skriva men detta är lite av hur Max är nu vid 17 månader! Roligt att läsa i framtiden =).





Helgen är nära

2010-02-26 10:10:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det äntligen fredag =).

Igår hade vi en väldigt trevlig eftermiddag med min kompis K. Max blev dock lite rastlös efter ett tag med prat och fika på cafét.

På kvällen var jag riktigt trött och det blev OS och lite Beverly Hills 90210teve innan läggdags. Jag somnade vid 23 och sov till 8.30 imorse (var dock vaken två gånger på natten). Så alltså vaknade inte Max 6.30 imorse utan 8.30. Klar förbättring =).

Dagens planer är noll! Känns lite segt. Marcus skulle dock försöka sluta lite tidigare i eftermiddag så jag hoppas han inte jobbar ända till 16.30. Jag skulle behöva ta tag i att städa lägenheten men det är lite svårt med en 1,5-åring.

Nåja vi får se vad dagen bjuder på!



Jag och en trött Max myser till melodifestivalen i lördags strax innan Max ska sova.




Lunch

2010-02-25 13:50:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit och ätit lunch. Smaskig rotfruktssoppa! Max blev dessutom extra glad av att hans farmor och farfar var där.

Eftersom Max vaknade 6.30 imorse var han riktigt trött när vi gick hem. Han somnade efter några meter och sov sig genom att jag klädde av honom overall plus alla andra ytterplagg i hans säng.

I eftermiddag ska jag åka och träffa en kompis. Var flera år sen vi umgicks men jag var på hennes bröllop i somras. Ska bli riktigt roligt att ses =). Har inte bestämt mig än om Max ska följa med eller inte men jag tror att han får göra det. Jag vill ju visa upp det finaste jag har =). Max älskar dessutom att gå på café för då får han sitta och äta te med sked ur min mugg (som ni såg på bild häromdan). Kan ju dessutom vara skönt för Marcus att vara själv hemma en stund i eftermiddag (han slutar tidigt idag).




6.30

2010-02-25 09:24:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Någon som kan berätta för mig vem som vann So you think you can dance igår?

Är rädd att Max håller på att skapa sig en ny vana. Han vaknade 6.30 imorse också. Suck!! Jag var riktigt trött efter att ha somnat vid 1 inatt. Låg kvar i sängen till 7.30 och sen gick vi upp. Förmiddan blir så lång och han blir så trött sen vid lunchtid.

Hoppas på att den tidiga tiden bara är något tillfälligt.

Strax ska vi bege oss till Lidl för att köpa gummistövlar till hela familjen =)




Eksem

2010-02-24 23:03:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch va trött jag är på mitt eksem runt ögat. Idag har det även börjat bli runt andra ögat också. Har haft besvär i snart två månader men nu är det värre än förut. Kliar och svider! Har även börjar klia lite på övriga kroppen också. Jag har i perioder haft problem med eksem i ansiktet men nu är det snart 6 år sedan sist men då var det riktigt hemskt. Jag gick hela våren med hemska eksem runt ögonen. Jag såg helt uppsvullen ut i hela ansiktet och det enda som hjälpte var kortisontabletter men så fort jag inte åt dem längre så kom de tillbaks. Sen en dag efter flera månaders besvär försvann de. Vill inte att det ska bli så illa igen som det var då.

Jag har telefontid med min läkare nästa vecka i ett annat ärende (magen som vanligt) och ska då även ta upp detta med eksemen.

Som tur va hittade Marcus några kortisontabletter här hemma. Eftersom vi båda är allergiker har vi ett gediget hemmaapotek =). Så nu har jag tagit några stycken och ska ta resten imorgon och hoppas det lindrar lite.



Jag har varit på symöte ikväll och det var trevligt och smaskigt fika =). När jag kom hem såg jag den sista kvarten i herrarnas stafett. GULD!! Underbart! Hade tänkt se andra åket i storslalom också men det blir försenat hela tiden pga vädret så det blir nog sängen snart för mig.




Vår solstråle

2010-02-24 17:52:12 ,   Allmänt/Vardagsliv





Julstämning?!

2010-02-24 13:41:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har lagt mig i soffan för att slöa en stund innan Max vaknar. Har slagit på Oprah Winfrey på teven där de sjunger julsånger. Känns inte riktigt okej för mig att få julstämning så här i slutet av februari. Lite konstigt tycker jag att vi ligger 2 månader efter sändningarna i USA. Det märks så tydligt när det som nu är julinspirerat.

Max somnade typ i maten idag. Han var riktigt trött efter att ha vaknat 6.30 imorse samt att ha varit ute och lekt. Jag tog en del fina bilder på honom ute. Visar er senare för nu ska jag vila lite =).

(förresten, är det nåt fel på statistiken på blogg.se idag? jag blev så chockad i förmiddags då jag loggade in vid 10 och bara hade haft 2 besökare idag. Vid den tiden brukar det ligga på närmare 30. Men ni kanske helt enkelt har annat att göra på imorse än att "besöka" mig ;) )




Teförvaring

2010-02-24 10:20:04 ,   Inredning/Hemma hos oss
Denna söta ask/burk att förvara te i köpte jag igår.





Vårkänslor

2010-02-24 09:58:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det vårkänslor! Solen strålar och Max och jag lyssnar på Gyllene tider på spotify =).

Max sov ända till 6.30 i sitt rum. Har inte varit inne hos honom nån gång inatt. Men jag har sovit dåligt ändå. Hade jättesvårt att somna och att somna om när jag väl vaknade. Max hade också svårt att somna om för han har varit vaken sen 6.30. Marcus gick upp med honom 7.30 och jag sov en timme till eftersom jag bara sovit 5 timmar. Som tur va började Marcus 9 idag. Skönt me lite sovmorgon en vardag och att slippa alla morgonprocedurer.

Nu sitter vi vid frukostbordet. Jag slappade lite väl länge i soffan till The Voice och Anna Anka på nyhetsmorgon.

Ska strax ge oss ut med pulkan. Då blir Max lycklig =)




Hemmaspa

2010-02-23 21:28:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har lite hemmaspa här just nu. Har duschat och sitter nu med lermask i ansiktet och fötterna i ett varmt fotbad som är fyllt med salt från döda havet som ska göra mina fötter mjuka och lena. Sen ska jag smörja in dem. Kommer att sväva fram!

Marcus har ockuperat teven för att det är en film han vill se och jag sitter här i soffan och vill inget hellre än att se finaldanserna i So yout think you can dance som pågår nu. Men man kan inte få allt och jag ska inte klaga för jag vinner de flesta fighterna om teven. Han har dock sett filmen flera gånger innan... men men.... jag är inte bitter ;).




Energifylld

2010-02-23 17:20:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna dag har jag äntligen fått lite energi. Solen har strålat och vi har promenerat med A och E. Var härligt att gå och prata. Sen fikade vi gott och shoppade lite.

Max åt te med sked vilket han älskar att göra!





En misslyckad bild på mig, därför får ni bara se den i mindre format. Jag har problem med eksem så det är därför jag ser lite konstig ut under ögat. Jag är inte misshandlad =).




Max provar sin nya vårjacka

2010-02-23 16:45:30 ,   Max
Han ser lite misstänksam ut men han är väldigt söt i den. Han passar i blåa och turkosa nyanser för han får så fina ögon då =)




Idag har jag även köpt en matchande mössa till! Denna:


Bild härifrån.




Vid frukostbordet

2010-02-23 10:16:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt sov inte Max hela natten i sin säng utan vaknade vid 4 och vi var inne tre gånger och stoppade in nappen och han somnade om men vaknade igen så då lyfte jag över honom till oss. Då började jag få ont i magen så var vaken i en timme men sen lyckades jag somna om. Som tur va sov både Max och jag till 8.30 imorse. Skönt, men jag var trött ändå sen.

Idag kommer A och E hit. Blir roligt =)

Max och jag sitter och äter kokt ägg och ska leka och städa lite strax.



Vill tipsa om att Kia som gjort min bloggdesign har en tävling på sin blogg nu där hon lottar ut en beställningsdesign. Eftersom jag precis har ny design känns det inte så aktuellt att delta men kanske är det någon av er som vill.

Här är tävlingen.




Kaos

2010-02-23 09:57:12 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är kaos. Fler bidrag hittar du här.



Idag får en bild på mig representera temat. Jag känner mig som ett kaos både utvändigt och invändigt. Sen så är det ju lite kaos på diskbänken bakom mig också =)




Max åker spark

2010-02-22 21:19:16 ,   Max
Min mamma mailade över två bilder på Max när han var ute och lekte med sparken hemma hos dem igår. Så söta bilder =)







Mat v. 8

2010-02-22 18:46:53 ,   Mat och annat gott
Känner mig lite oinspirerad till matlagning denna vecka men detta är vad som är planerat (två olika tomatsoppor denna vecka):

Måndag
Lunch: Spagetti och köttfärssås (rester från söndagen)
Middag: Kycklingfiléer med bulgur

Tisdag
Lunch: Tomatsoppa (recept här)
Middag: Lasagne med fullkornsplattor och zucchini

Onsdag
Lunch: Lasagne
Middag: Tomat- och paprikasoppa med mozzarella (recept här. Första gången jag provar det)

Torsdag
Lunch: Lunch ute
Middag: Ingen aning. Marcus ska antagligen laga då!

Fredag
Lunch: Stekt fisk eller fiskbullar
Middag: Hembakad pizza. Pizzadegsrecept här.




Lego

2010-02-22 17:39:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit på Netto och köpt en förpackning med 60 legobitar (duplo) för 149:-. Tror det är ganska bra pris för det är ju galet dyrt med lego.

Max reaktion på legot var att bita på en bit och sedan återigen ta min gamla mobiltelefon som han gått och lekt med hela dagen.

Varför lär jag mig aldrig. Det är liksom knappt någon idé med leksaker.




6 år tillsammans

2010-02-22 13:20:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det 6 år sen Marcus och jag blev ett par och 3 år sen vi förlovade oss. Tänk vad tiden går fort och tänk vad mycket som hänt.

Tror inte jag trodde då att vi 6 år senare skulle vara gifta sen 3,5 år tillbaks och ha en son på 1,5 år. Men saker händer när kärleken kommer =).



Detta lilla kollage gjorde jag förra året. Visar det för er igen!




Utvilad

2010-02-22 10:03:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vet ni vad? Jag är typ utvilad idag.

La mig redan vid 22.30 igår och somnade ganska snabbt och sedan vaknade jag till vid 4 inatt då Marcus var inne hos Max och stoppade in nappen för att han gnällde.

Sen vaknade jag strax före 8 och var alldeles själv i sängen. Hörde sedan Max vakna i sitt rum. Han har alltså sovit hela natten i sitt rum. Underbart =)




Shopping och restaurangbesök

2010-02-22 09:44:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igåreftermiddag fikade vi semlor hos mina föräldrar och sedan lämnade vi kvar Max där och åkte och köpte en ny mobiltelefon till mig (Max har haft sönder min förra). Blev denna rosa sötsak:



bild lånad från från onoff.se

Shoppade även vårjacka till Max. Har spanat in den ett tag på Lindex och nu hade jag en rabattkupong på 50:- så då är det ju bara att passa på. Ska komplettera med en turkos mössa också.



Vi passade även på att veckohandla lite grann och sen åt vi på grekisk restaurang vid 18. Var smaskigt och mysigt =). Firade att vi firar 6 år tillsammans idag (mer om det senare).




Vilken kväll!

2010-02-21 10:17:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu syftar jag inte så mycket på melodifestivalen utan mer på OS (även om jag tyckte att Darins låt var riktigt bra och jag inget Darinfan annars).

Men shit så spännande det var i skidorna igårkväll. Vi såg hela loppet och man hade ju nästan ont i magen på slutet så spännande var det men två medaljer blev det ju.

Vi hade besök av S och H och det var riktigt roligt att ses. Pratade, tittade på tv och åt chips.

Jag är ganska nyvaken nu och ligger i sängen med datorn i knät medan mina pojkar är ute en sväng. Ska nog strax gå upp!




Balkongskottning

2010-02-21 00:31:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus skottade balkongen i förmiddags. Jag har hört av vår granne att om balkongen skulle rasa av alla snömassor så är hyresgästen ersättningsskyldig och nåt sånt vill man ju inte vara med om så bäst att skotta!

Max och jag skådade dock det hela inifrån =)













Dagen som snöar bort

2010-02-20 16:15:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eller rättare sagt snöar och blåser bort. -14 grader ute och massa blåst! Idag är verkligen en lugn dag. Max och jag har sovit båda två på eftermiddan. Ikväll kommer vännerna S och H hit. Skönt att träffa några =).

Hoppas vädret är lite mer körbart imorgon för Marcus och jag ska ut och äta då på kvällen för att fira att vi på måndag varit tillsammans i 6 år.

Skulle ladda upp lite bilder här men det funkar inte så får ta dem i ett annat senare inlägg.





Let´s dance och OS

2010-02-19 22:52:23 ,   Populärkultur

Kvällen har inneburit lite zappande med Let´s dance och OS men tror att jag har sett det viktigaste i båda. Nu har jag dock tagit en paus från teven. Hockey är inte lika roligt som skidor.

Härligt att Anna Haag vann silver men otäckt med Patrick Järbyns fall. Usch!!

I Let´s dance tycker jag att Claudia helt klart var bäst ikväll men Gudrun skulle ha åkt och inte Elin.


Japp det är detta jag tillbringar min kväll med. Gissar att det ser likadant ut för många av er =)





Låst

2010-02-19 13:51:17 ,   Blogg
Jag känner mig lite låst här i skrivandet på bloggen. Det blir liksom mest vad vi gör på dagarna fast jag egentligen vill skriva så mycket mer. Lite djupare och mer tänkvärt om saker jag tänker på. Men fingrarna låser sig när jag väl ska skriva mina tankar så det går liksom inte.

Allt känns lite tufft just nu. Jag står liksom still i allt. Inget händer.

Men jag fortsätter att skriva på och till slut kanske det lossnar =)




Napprovning

2010-02-19 13:35:24 ,   Max
Max älskar sina nappar! Han står ofta och pekar på den lilla tygkorgen som vi förvarar napparna i. Idag fick han leka med den och alla napparna. Han satt på sin lilla stol och plockade med napparna och provsmakade dem. Han är en riktig nappgourmet =)





Host host och bra natt

2010-02-19 09:49:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår vaknade Max vid 22.30 och var jätteledsen. Han hostade och lät hes och bara grät. Antagligen hade han ont i halsen. Han fick ligga mellan oss och jag gav honom lite välling för att han skulle lugna ner sig och till slut somnade han. Jag var förberedd på en jobbig natt men för en gång skull är jag glad att jag hade fel. Vaknade kl. 6 imorse av att Marcus gick upp och då hade jag sovit sen midnatt och även Max (tror jag). Jag somnade sen om och sov till 8. Så vi har haft en riktigt bra natt. Och nu hostar Max ingenting och är inte särskilt snorig heller.

I eftermiddag ska jag och Max åka hem till C och R. Blir roligt! Hoppas bara att vädret inte är alltför okörbart!




One Tree Hill

2010-02-18 15:34:06 ,   Populärkultur
Snart är det dags för One Tree Hill på tv. Repriser sänds varje eftermiddag på kanal 5 och även om jag sett avsnitten förut så kan jag lätt titta igen för det är så otroligt bra =).




Håret

2010-02-18 10:15:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Satt och läste lite i min gamla blogg igår (länk till den hittar ni till höger i menyn här på bloggen) och jag hittade denna bild på mig:



Den är tagen i aug -07. Jag var riktigt snygg i håret då faktiskt. Trivs dock i lite kortare nu. Och det var ju inte så ofta det var snyggt som på bilden utan ofta var det ju en rishög.




Längtar ut

2010-02-18 10:08:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Vi är dock inte nyvakna utan gick upp vid 8 men jag har slöat i soffan lite väl länge på morgonen och nu sitter vi vid frukostbordet. Max äter smörgås (han åt välling tidigare imorse) och jag dricker smoothie.

Vi längtar ut! Max hade ingen feber när han vaknade imorse men är väldigt snorig så trots att jag tänkt att vi skulle gå ut idag om febern var borta så känns det lite dumdristigt. Det är ju ändå -7 grader ute och jag vill att han ska bli frisk. Så vi stannar helt enkelt inne....igen!

Natten har varit okej. Vid 2.30 fick vi (läs Marcus, jag sov som en stock när han skrek) lyfta över Max till oss. Han var då väldigt snorig och täppt men efter lite nässpray och efter att ha sparkat oss lite så somnade han om. Sen har vi sovit ganska bra till 8 imorse. Hoppas också att Marcus sovit bra. Han brukar lättare störas av att Max ligger mellan oss. Han började jobba 6 imorse så har inte pratat med honom idag men det låg en gullig lapp på köksbordet när jag gick upp så han måste ju varit på ganska bra humör i alla fall =).




Kyckling i ugn

2010-02-17 22:31:08 ,   Mat och annat gott

 

Ska tipsa er om ett recept från Hälsokokboken. Nu skriver jag dock inte exakt som receptet. Och dessutom kan man ha i vad man vill i princip men detta är vad jag har haft de gånger jag gjort det.

 

- Kyckling (antingen en hel färsk kyckling i delar, eller filéer, ben eller annat)

- Paprika

- Zucchini/Squash

- Oliver

- Sötpotatis (står ej i receptet)

- Rödlök

- Morötter

- Kokt råris

- Chorizokorv

- ca ½ dl olivolja

- ca ½ dl balsamvinäger

- Salt och peppar

- Rosmarin

 

Man lägger allt i en form och strör över kokt råris (eller vanligt ris) och häller sedan över oljan och balsamvinägern och kryddar och sedan in i ugnen på 200 g i ca 1 timme. Det är nyttigt och gott =). Jag brukar göra en tzatztiki eller liknande till.





"Jag ska bara äta lite..."

2010-02-17 22:18:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
...tänkte jag när jag öppnade min förpackning med Ben & Jerry-glass idag. Jag åt halva igår och tänkte nu äta hälften av det som var kvar men det blev allt. "Jag ska bara äta lite till...." tänkte jag hela tiden och sen var det liksom slut. Mums så gott det är =).

Någon magsjuka har Max garanterat inte då han inte bajsat sen kl. 9 imorse. Men han är snorig och har feber. Trots det har han lekt mycket idag och varit relativt pigg. Han sov dock 2,5 timmar på eftermiddan. Han kanske hade sovit längre men jag väckte honom.

Nu ikväll somnade han ganska fort men vaknade fort igen och han verkar sova oroligt så vi får se hur natten blir. Jag hoppas på en bra sådan.




Två timmar

2010-02-17 14:39:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har sovit i över två timmar nu och jag bara ligger här i soffan och slöar (läs halvsover). Energin är verkligen inte på topp här hemma!




Choklad och en kopp te

2010-02-17 13:20:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter i soffan och dricker te för min onda hals och smaskar på lite choklad. Mörk choklad med nougat och hasselnötscrisp. Inte helt fel.

Mitt favoritte just nu

Max var riktigt trött vid lunchtid så efter maten så fick han lägga sig direkt så han har redan sovit en timme. Han vaknade dock för några minuter sen och grät men somnade om så fort jag stoppade in nappen. Vore bra om han sover ett tag till. Både för hans och min skull ;).

Usch det känns riktigt segt att Max är sjuk idag för jag ville verkligen gå ut. Jag har inte varit ute och gått nåt på snart en vecka. Dumma sjukdomar!!




Magsjuka?

2010-02-17 10:17:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det Max som är sjuk men jag vet inte om han fått det jag har haft eller om han är magsjuk. Om ni ej vill läsa om bajs så sluta här =).

Han har bajsat tre gånger på morgonen (löst men det gör han nästan alltid nuförtiden, pratade med bvc om det igår). Två av gångerna var det ganska mycket och det var innan han åt något. För snart två timmar sen åt han havregrynsgröt och efter det har han bara bajsat en gång och det var väldigt lite. Var för över en timme sen. Han har feber och han börjar bli snorig men är lika pigg som vanligt. Verkar ha mer energi än vad han vanligtvis har. Och aptiten verkar det inte vara fel på.

Förhoppningsvis är det bara ett förkylningsvirus. Samma som jag har haft. Han bajsade dessutom fyra gånger igår vilket var ganska äckliga blöjor och tre av gångerna var på förmiddan. Kanske är vällingen han inte klarar av? Han dricker ju välling på kvällen och på morgonen och det är oftast på förmiddan han bajsar mest. Har nu bytt till havrevälling från 6 månader istället för den med fullkorn. Använde majsvälling hela december men magen blev inte direkt bättre av det. Han brukar dock bara bajsa 2 ggr per dag. Usch va mycke bajssnack. Kanske inte är nån som läst detta.

Nåja vi får se hur det artar sig. Jag hoppas på att det bara är förkylning som sätter fart på magen (eller kanske nån tand)!

Nu ska jag torka hans lilla näsa =).



Min lilla tokstolle




Tidig kväll

2010-02-16 22:07:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll ska jag försöka lägga mig 22.30 vilket är tidigt för mig. Men jag har varit så trött idag så det är nödvändigt för att jag ska orka vara en bra mamma imorgon.

Hoppas ni alla får sova gott =)




Handlat

2010-02-16 18:17:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag tog oss iväg och handla i eftermiddags. Varje gång jag veckohandlar tror och hoppas jag att jag ska komma under 1000 kr... men tji får jag varje gång. Jag snubblar alltid på målsnöret. Men idag var det blöjor och sånt som skulle köpas och då blir det ju lite extra.... sen slank det ner semlor och Ben & Jerry-glass.... kanske inte lika nödvändigt =).

Usch vi lägger alldeles för mycket pengar på mat och sådant i månaden! Men det är inte lätt.

Nu står Marcus vid spisen och lagar spagetti och köttfärssås. Vet inte när han senast lagade mat här hemma så det är skönt för mig att slippa. Jag har dock hackat vitlöken. Jag kan visst inte låta bli att lägga mig i =).





Mat v. 7

2010-02-16 14:02:10 ,   Mat och annat gott
Här kommer vad vi ska äta denna vecka! Skriver även med vad vi åt igår. Bra för mig själv att kunna titta tillbaks =)
(skriver inga luncher denna vecka och inte heller helgmaten för har inte planerat så långt)

Måndag: Fläskfilé med bulgur

Tisdag: Spagetti och köttfärssås

Onsdag: Kyckling och rotfrukter i ugn (ska dela med mig av receptet i kväll)

Torsdag: Räkpaj (recept här. Första gången jag provar det) med sallad.

Fredag: Medelhavsgratäng (inspiration från Halv åtta hos mig igår. Recept här) med fyllda kycklinghalvor (recept här)




Dagens status

2010-02-16 10:25:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och Marcus hade en riktigt rolig dag igår då de var på öppna förskolan på eftermiddan och sedan följde med D och Z hem efteråt och lekte. Max var jättetrött när han kom hem av alla lek =).

Idag jobbar Marcus igen och dagen går sakta framåt här hemma. Jag känner mig inte vaken överhuvudtaget utan har grus i hela ögonen och känner mig svimfärdig. Inte lätt att underhålla Max. Hoppas dock att jag piggnar till för måste försöka åka och handla på eftermiddan. Ska försöka lägga mig och sova när Max sover sedan.

Max är ansvarig för handlingslistan ;):



"Då ska vi se. Blöjor, välling, frukt...."



"Hm... men vad ska vi äta till mat..."




Sol

2010-02-16 10:04:49 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är sol. Fler bidrag hittar du här.



Mitt favoritmotiv Max tittar ut genom ett soligt fönster. Bilden är dock inte tagen idag för idag är det alldeles grått ute. Bara den vita snön som lyser upp.




Lycka

2010-02-15 14:27:38 ,   Populärkultur
Upptäckte nu att de visar Project Runwaytv3play. Lycka! Sändningstiderna har ej passat mig så har inte kunnat se denna säsong men nu kan jag ju kika på några avsnitt (de första finns dock inte kvar att titta på).




Har inte varit ute på flera dagar

2010-02-15 14:12:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch va segt det börjar bli att bara vara inne. Jag har inte varit ute i friska luften sen i torsdags.

Idag har jag ingen feber men det trycker lite vid bihålorna. Men jag känner mig mycket piggare så ska nog försöka mig på att gå ut och få lite luft sen.

Marcus och Max har åkt iväg till öppna förskolan och jag ligger här i soffan och får snart fyrkantiga ögon av teven!




Geléhjärtan

2010-02-14 22:12:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Geléhjärtan har jag fått av Marcus idag. Gulligt och gott!

Dagen har annars flutit på i ett lugnt tempo. Max fick lite annorlunda sovtider idag då han somnade i vagnen i förmiddags när han och Marcus var ute och gick. Han sov där i 20 minuter men vakna när de kom hem och sen var han vaken till 15.30 då han blev jättetrött så då sov han en stund till och Marcus och jag passade på att titta på Beverly Hills 90210. Sen ringde mamma försiktigt på dörren. Hon trodde inte vi var hemma för det var så mörkt i fönstrena. Vi hade inte riktigt reflekterat över att det började mörkna ute så hade inte tänt några lampor =). Fick nybakt surdegsbröd av henne. Jag köper mjöl åt henne och hon bakar bröd. Ingen dålig deal. Tack tack =).

Jag har mest legat i soffan idag. Var riktigt pigg runt lunchtid men efter att jag lagat mat så var jag helt slut och låg hela eftermiddan. Bakade sen lite pizza och har sen legat igen. Fortfarande feber men inte lika snorig är jag. Marcus blir i alla fall hemma imorn för att ta hand om Max. Känner att jag inte riktigt har krafter för att underhålla honom.

Hoppas er dag varit kärleksfull <3




Alla hjärtans dag

2010-02-14 12:22:59 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Alla hjärtans dag började vid 11.30 för mig då jag vaknade... på riktigt! Har varit vaken några gånger innan men då bara snurrade det i huvudet när jag försökte resa på mig. Men nu är jag på benen =).

Mina pojkar har varit iväg hela förmiddan men kommer strax hem. Pratade med Marcus alldeles nyss och då var de på väg för att köpa något att fira alla hjärtans dag med.

Solen strålar ute och det ser jättehärligt ut!

 

Hoppas ni alla får en underbar alla hjärtans dag!

 

Så här önskade Max er en trevlig alla hjärtans dag förra året





Feber, melodifestival och byrån!

2010-02-13 21:54:06 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu har jag fått feber också. Så typiskt. Har legat och frusit under hela melodifestivalen och huvudet känns som en ballong och näsan svider på grund av att jag snyter mig så ofta.

Nej nog pratat om det....

Apropå melodifestivalen så var det rätt två artister som gick till final. Och Erik Saade var ju inte helt fel att vila ögonen på (förlåt Marcus...puss).

Blev så bra i vår lååånga hall med byrån. Vi är verkligen nöjda. Och det ser ju ännu bättre ut nu när det är lådor i. Usch det var inte roligt att montera alla dem men skönt att det är gjort. Byrån är även förankrad i väggen vilket känns tryggt eftersom den är så tung. Vill inte att Max ska få den över sig.

Här är två gryniga bilder (tagna utan blixt):







Nu blir det OS på teven här och sedan något avsnitt av Beverly Hills 90210...om jag inte har somnat innan dess




Puh....

2010-02-13 16:17:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har nu lagt mig i soffan en snabbis innan jag ska städa lägenheten.

Jag har tillbringat de senaste timmarna med att montera lådorna till vår nya byrå. Så nu är jag lite stel i nacken. Med en förkylning i kroppen känner jag mig inte särskilt fräsch men nu har mina pojkar åkt hemifrån en stund och jag ska försöka damma och dammsuga.

Eftersom jag är dammallergiker så blir ju inte förkylningen direkt bättre av att ha byggdamm från ikeamöbler hemma så nu ska det städas.




Hejdå vintern!

2010-02-13 11:40:49 ,   Blogg
Ja vintern håller ju oss fortfarande i ett järngrepp men här på Saras rum blir det nu vår! Under dagen kommer antagligen min bloggdesign ändras. Hoppas ni fortfarande ska känna er som hemma! Mycket är sig likt =)

Bilderna i headern som är från vårt bröllop och min gravida mage är tagna av bästa Sara. Bloggdesignen är gjord av Kia.

Hejdå höst- och vinterdesignen:



(klicka på F5 för att sidan ska uppdateras om ni ej ser den nya designen. När jag skriver detta är den dock ej upplagd ännu. Nu är den upplagd. Går inte att klicka på F5 om man läser min blogg via bloglovin utan då måste ni klicka er till min bloggadress sarasrum.blogg.se)




........

2010-02-13 11:13:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade ju förhoppningar om att jag skulle vakna frisk. Men nej då! Vaknade vid 4 imorse och låg och skakade och var alldeles igentäppt i näsan och halsen kliade. Gick upp och la mig i soffan. Sen när mina prinsar gick upp gick jag och la mig i sängen igen och klev nyligen upp. Skönt att vi inte har något direkt planerat i helgen. Men känns inge roligt att inte känna sig bra.

Nu ska jag äta lite frukost och dricka te.

Behöver röjas här hemma också men det får väl bli en senare fråga. Måste samla lite energi först.




Max lever farligt

2010-02-12 20:50:18 ,   Max
Stolarna på Max rum blev väldigt söta. Vi ska även köpa ett tillhörande bord sen men ville portionera ut utgifterna lite så det inte blir så mycket på en gång (shoppade ju byrån igår också). Så bord får vänta eftersom vi ändå har ett bord (dock inte lika fint).

Max lever farligt med sina nya stolar. Han kom snabbt på att de var ett bra sätt att klättra upp på saker. Han stod och käka blomjord vid ett tillfälle i förmiddags då jag hade lämnat rummet en stund. Jag kom ganska snabbt fram till att bordet med stolarna inte kan stå vid fönstret. Så det blev en liten ommöblering och de står nu bredvid garderoben istället. Max spis som tidigare stod där fick flytta sig till ett annat ställe i rummet.

Nu får vi nog inte plats med så mycket mer på hans rum!









Överkörd

2010-02-12 17:04:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det känns som jag blivit överkörd.

Vi stod i hallen förut och hade precis klätt oss inför att gå ut och åka och fika. Då fick jag jätteont i magen. Värsta kramperna. Kändes nästan som värkar när man skulle föda barn. Var skitotäckt. Var bara att ta av oss ytterkläderna igen. Jag kunde nästan inte stå upp när det gjorde ont. Det kom och gick. Tog mina tabletter som jag har mot kramper i magen och efter ett tag gick det över.

Men nu känns det som jag blivit överkörd. Är alldeles slut. SÅ trött. Och supertäppt i näsan.

Ingen bra start på helgen!

Marcus kom hem för en liten stund sen och tog med Max ut. Stackarn har ju fått varit inne hela dagen.

(jag har gått och tänkt idag att min mage har mått väldigt bra de senaste dagarna. Det ska man aldrig tänka. Tji fick jag!)




Prins mys

2010-02-12 13:30:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
En förkylning håller på att inta min näsa ...eller så är det allergi! Det kliar, rinner och är lite täppt.

Max har varit varit trött och gnällig på förmiddan så han blev mycket glad när han fick lägga sig för en halvtimme sen. När jag stod och lagade lasagne innan lunchtid stod han och drog mig i byxorna och gnällde. Fick muta honom med ost =). Då blev han på glatt humör.

När Max har sovit ska vi fika med min mamma och pappa på café. Har blivit en mysig fredagstradition att fika (tror jag skrev det förra fredan me). Marcus kan ju dessvärre bara vara med varannan vecka då han jobbar sent varannan fredag.

Nu ska jag lägga kycklingen i marinad inför kycklingspetten ikväll. Bäst att göra det medan Max sover så han slipper stå och gnälla vid mina byxben! Det är inte lätt att räcka till som mamma =).




Prins mys
och jag




Lever sig kvar

2010-02-12 09:53:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch jag drömde så otäckt inatt. Att Marcus helt plötsligt sa till mig att han inte hade några känslor för mig längre och att han kanske skulle lämna mig men att han inte hade bestämt sig än. Usch var hemskt det var! Stackarn han fick förklara sin kärlek i ord många gånger när vi vaknade imorse =).

Det otäcka med sådana där drömmar är att den obehagliga känslan lever kvar fast man vaknat och fast man vet att det inte är sant.

Max har just nu väldigt spännande för han kikar i fönstret och det är en sopbil utanför.

Jag har precis svalt tio vitpepparkorn för Max har bajsat två gånger på morgonen och det gör han sällan så då tror jag automatiskt att det är magsjuka (så nu går jag och tittar i hans blöja hela tiden). Fast mitt förnuft vet att han är dålig i magen ibland.... eller snarare ganska ofta. Dags att ringa bvc snart (har jag sagt länge nu) för att diskutera vad det kan vara. Mjölkkänslig? Fruktkänslig? Fullkornskänslig?

Vi håller oss nog inne på förmiddan för jag har tänkt montera stolar som vi köpte till Max igår.

Dessa:





Under montering

2010-02-11 22:33:54 ,   Inredning/Hemma hos oss
Marcus slutade vid 14 på jobbet idag och på eftermiddan åkte vi till IKEA för att handla en MALM-byrå som vi tänkt köpa länge nu men som varit slut på IKEA när vi väl tänkt köpa den. Men nu fanns den inne så då passade vi på. Max var hos sin farmor och farfar. Väl hemma så började vi montera. Bäst att passa på när en 1-årings klåfingriga fingrar inte var hemma =). Monterade själva stommen och ställde byrån på plats. Vi ska förankra den i väggen innan vi monterar lådorna och sätter i dem. Jag avskyr att bygga ihop IKEA-möbler. Det är SÅ fruktansvärt tråkigt. Nu har vi "bara" 6 lådor att montera.... suck!



På plats! Till vänster Max rum och till höger vårt rum. Avskyr våra fula dörrar...grrr.....




Bamse

2010-02-11 13:19:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Shoppade en Bamsetröja till Max på Lindex som var på rea på förmiddan. Har spanat in den förut och nu var det nästan halva priset så då slog jag till. Är en luvtröja. Köpte i strl 92. Blir bra att ha i vår och sommar att värma utanpå en t-shirt!

Nu sover Max och nya numret av MAMA låg i brevinkastet när jag kom hem. Perfekt! Är Engla och Jolie på framsidan!




Snö i massor

2010-02-11 09:44:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
På vår gård är det så mycket snö. Tog några bilder förra veckan:



Snön täcker nästan gungorna



Det är inte mycket av cyklarna som syns! Vi har dock vår cykel på ett annat ställe för Marcus använder ju den varje dag.




Vackra morgon

2010-02-11 09:36:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är kallt och soligt ute. Vackert =)

Jag har dock inte sovit så bra. Hjärnan gick på högvarv så kunde inte somna och sen vaknade Max och har legat och vänt och vridit på sig mellan oss hela natten. Har vaknat några gånger av att Marcus sagt aj då Max sparkat honom i ansiktet. Dessutom vaknade Max 7 imorse så jag är inte pigg!! Men det vackra vädret muntrar i alla fall upp.

Max bajsade världens äckligaste bajsblöja imorse. Den luktade kräks rent ut sagt. Har hänt förut nån gång förut. Tror han är lite överkänslig mot clementin. Han åt det igår efter att vi haft ett uppehåll med det. Överhuvudtaget så har hans mage svårt för frukt.

Jag som skulle skriva om det vackra vädret och så slutar det med bajs. Typisk småbarnsmamma ;).




Tjejsnack

2010-02-10 22:47:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag varit på symöte. Var väldigt skönt att komma iväg lite och bara vara Sara. Det sker alltför sällan känner jag. Jag är bara mamma eller fru och det är inte ofta jag åker iväg och träffar någon/några utan Max eller Marcus. Blir nästan lite ovant.

Jag saknar Max fast det bara är 4 timmar sen jag träffade honom. Men vi ses ju imorgon min prins och jag =). Nu ska jag fixa lite saker här på datorn och sen är det sängen som gäller....förhoppningsvis utan ljud av knarrande säng från grannarna. De får hålla händerna på täcket inatt så jag får sova ;).




Max leker på sitt rum

2010-02-10 15:16:06 ,   Max
Här kommer ett litet videoklipp på när Max leker på sitt rum som jag filmade i förmiddags. Han hade tagit skaftet till dammsugaren och lagt på sitt bord =). Han välte ut alla sina klossar imorse så går knappt att gå därinne utan att trampa på saker. Är lite roligt i filmen då han kliver på sin gitarr som börjar spela. Och då måste han givetvis dansa några sekunder.


 

Det gick superfort att ladda upp klippet på youtube. Första gången jag märker skillad på vår internethastighet sen vi fick fiberlan i lördags.








Kycklingspett med sesamfrön

2010-02-10 13:10:29 ,   Mat och annat gott
Har fått önskemål om recept på kycklingspett med sesamfrön som jag skrev med på vår veckomatsedel så här kommer det =)


- 4 kycklingfiléer
- ½ dl sesamfrön
träspett

Marinad:

- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk thailändsk soja
- 2 tsk flytande honung
- 1 msk sesamolja (jag tänker använda vanlig olivolja för känns lite onödigt att köpa sesamolja)
- salt och vitpeppar

Man skär kycklingfiléerna i långa bitar (antar att man även kan göra i små bitar) och blandar med marinaden. Marinera i minst 20 min eller över natten. Trä på kycklingen på spetten och vänd dem i sesamfrön (viktigt att spetten legat i blöt i minst 20 min). Grilla i en grillpanna eller stek i stekpanna i 5-7 minuter.

Recept från hälsokokboken




Grön

2010-02-10 10:16:19 ,   Max
När man ritar är det lätt att få lite färg på munnen =)





Knarrande säng

2010-02-10 10:07:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ingen bra kombination detta med pms-humör, mensvärk, trotsig son och för lite sömn.

Orsaken till för lite sömn är en knarrande säng. Jag var riktigt trött igårkväll och la mig vid 23 (tidigt för att vara mig). Var precis på gränsen till att somna när grannarnas säng började knarra (de har sitt sovrum ovanför vårt). Sen knarrade det till och från till kl. 1. Då vaknade Max och gallskrek och fick komma över till oss. Han låg och vände och vred på sig så jag somnade vid 2.

Får se vad jag orkar ta mig för idag då =)




PMS is in the house

2010-02-10 09:37:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
grrrrrr




Allvarligt talat...

2010-02-09 22:06:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
...när kommer våren egentligen?

Jag brukar inte längta till våren utan brukar gilla vintern och det gör jag iförsig nu med men jag längtar även till våren. Tänk att bara få gå ut utan att krångla med overall, vantar, mössa, fuskpolo (på Max alltså)!

Har inte kunnat logga in på bloggen den senaste timmen men nu kom jag in lagom tills jag och Marcus ska titta på film så nu loggar jag ur igen... =)




Snark....

2010-02-09 16:17:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov 1,5 timme innan han vaknade och då satte jag honom i min famn och så somnade han om. Så halvlåg vi i soffan och sov nästan en timma till. Underbart! Sådana stunder är det verkligen guld värt att vara mammaledig =)




Foto ifrån december




Glad kille i badhuset

2010-02-09 13:30:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eftersom jag var själv med Max i badhuset var det svårt att ta några kort på honom så det blev inga idag. Men vi hade så roligt =). Max blir alldeles lycklig när han ser vattnet och skrattar och busar hela tiden. Efter 40 minuter i vatten så gick vi och duschade. Väl hemma blev det lunch (som jag förberett på förmiddan) och sen somnade Max så fort jag la ner honom i sängen. Jag känner mig också trött och ligger i soffan och ska nu se Familjen Annorlunda som jag missade igår. Hoppas Max sover längre än en timme idag för han har redan sovit en halvtimme och jag vill ha lite mer egentid.




Gratis fotobok

2010-02-09 09:33:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vill tipsa er om att man kan beställa en gratis fotobok via Fujidirekt. Klicka här.

Jag håller på att göra en till Max med bilder på hans nära och kära och på saker han tycker om att göra. Han älskar ju att bläddra i böcker och han tycker om när jag pekar på foton på människor han känner igen så därför känns det lite roligt att göra en sådan bok till honom.




Husdjur

2010-02-09 09:29:44 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är husdjur. Fler bidrag hittar du här.



Vi har ju inga husdjur (det närmaste man kan komma är väl dammråttor) men undrar om Max lek med brödrosten är en önskan om hund i koppel?!

Har visat denna bild förut men tycker den passade bra på temat




Segstartad dag!

2010-02-09 09:24:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fy va jag är seg på morgonen. Har legat en timme i soffan och halvsovit och tittat på tv medan Max har lekt. Gick upp en stund och klädde på honom och la mig sen i soffan igen och gav honom välling.

Behöver ha vår nu så jag blir pigg! Jag borde lägga mig tidigare på kvällarna men det är ju min mage som ställer till det eftersom den ofta gör ont på kvällen och då är det svårt att sova. Igår sved det högt upp i magen och jag mådde illa men lyckades somna vid midnatt i soffan. Så där har jag spenderat natten men gick över till vår säng imorse då Marcus gick upp eftersom Max låg där inne.

Nu sitter vi i alla fall vid frukostbordet och strax ska jag packa väskan för vi ska åka på bada när badhuset öppnar vid 11. Blir roligt för både Max och mig =).




Mysig dag

2010-02-08 22:36:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en bra dag idag! På förmiddan lekte Max och jag är hemma. Han ritade med sina kritpennor (de är kanonbra, heter babycolor och är superlätt att tvätta bort) och innan lunch satt han och mös med sin snuttefilt och nappen och tittade i en bok.







På eftermiddan var vi på öppna förskolan och idag uppskattade Max sångstunden vilken han brukar ha alldeles för mycket spring i benen för. När vi lekt färdigt där åkte vi och veckohandla och sen hämtade vi mina föräldrar på tågstation (de har varit i Göteborg). Vi följde med dem in när vi skjutsade hem dem och var där tills Marcus slutade jobba och då åkte vi och hämtade honom. Sen var det in med alla varor från handlingen, laga mat, diska och sedan lägga Max som somnade på stört! Sen dess har jag suttit här i soffan =).




Mat v. 6

2010-02-08 12:18:22 ,   Mat och annat gott
Förra veckan skrev jag ju aldrig ner vår veckomatsedel här på bloggen eftersom jag inte hade något internet men här kommer denna vecka! Hoppas ni blir lite inspirerade =). Skriver även lunch. Har planerat till och med lördag. Denna vecka ska vi göra två rätter med sesamfrön. Sesamfrön är vanligt förekommande i Hälsokokboken så antar att det är nyttigt =).

Måndag
Lunch: Lax med potatismos
Middag: Couscouspytt. Recept finns här.

Tisdag
Lunch: Fiskbullar i dill- och äggsås med potatis.
Middag: Fläskfilé med sesamfrön och potatis

Onsdag
Lunch: Ej planerat
Middag: Hemgjorda hamburgare (klassisk onsdagsmat här hemma)

Torsdag
Lunch: Går iväg och äter lunch
Middag: Lasagne med fullkornsplattor och zucchini

Fredag
Lunch: Lasagnerester
Middag: Kycklingspett med sesamfrön

Lördag
Lunch: Tomatsoppa med bacon. Recept finns här.
Middag: Stekt rostbiff med hemmagjorda rödvinssås och hasselbackspotatis

(Marcus är allergisk mot fisk så det är därför Max och jag passar på att äta det när Marcus jobbar och därmed äter vi aldrig fisk på kvällen)

Vill ni ha recept på nåt är det bara ni frågar!




Ny vecka

2010-02-08 09:24:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då är vi inne i en ny vecka. Den började segt. Jag somnade sent igår och Max vaknade tidigt imorse. Ingen bra kombination alltså men efter att ha slumrat lite på soffan imorse när Max lekte så har jag nu piggnat till och vi har ätit frukost.

Idag blir det öppna förskolan och veckohandling. Typ som de senaste måndagarna. Har dock inte alls särskilt mycket inspiration inför handling idag men ska försöka mig på att knåpa ihop en veckomatsedel.




Dåliga vanan är tillbaks...

2010-02-07 23:31:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Internet är ju tillbaks här hemma och därmed den dåliga vanan att vara vaken sent!

Jag är dock lite nostalgisk idag eftersom det är två år sen jag plussade så därför fastnar jag lätt i att läsa min gamla blogg och tiden som gravid.

Men nu måste jag sova!




Soligt och kalasande

2010-02-07 23:18:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har det verkligen varit soligt och härligt ute. Vi har varit på kalas på eftermiddan hos min kusin som fyller 12. Promenerade dit i solskenet och det var så härligt. Nästan lite vårfeeling ute fast det är massa snö.



Ikväll har vi ätit tomatsoppa och sen har jag spelat Bingolotto. Min farbror jobbar som kapellmästare i programmet och idag var mina föräldrar med som publik så var ju tvungen att titta. Och jag fick se dem i tv-rutan några gånger =). Blev ett avsnitt av Beverly Hills 90210 innan Marcus gick och la sig för en timme sen. Imorgon jobbar han 6.45-18 så det kommer bli en lång måndag även för mig!

Just nu mår jag lite illa och har ont i magen men hoppas det släpper snart så att jag kan gå och lägga mig. Har ätit för dåligt med mat idag och då blir det så. Min mage är så otroligt känslig!

Här är ett litet kollage med bilder från igår och idag då Marcus och Max varit ute och lekt.



Hoppas ni alla haft en trevlig helg!




För 2 år sen

2010-02-07 12:32:08 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
För 2 år sen skrev jag detta och detta på min blogg.

Men vad jag inte skrev var att jag den dagen tagit ett positivt graviditetstest på morgonen och höll på att svimma i badrummet. Både av glädje, chock och illamående (upptäckte att jag var gravid i v 7 då illamåendet slagit till).

Ni bloggläsare fick veta att jag var gravid den 4 april och då på detta sätt.




Fullkornspizza

2010-02-07 11:46:32 ,   Mat och annat gott
Jag älskar verkligen Hälsokokboken! Den är otroligt bra och inspirerande. Kommer nog dela med mig av en del recept därifrån framöver.

Här är ett recept på fullkornspizzadeg som vi gjort flera gånger. Snabbt, enkelt och mättsamt =)

- 25 g jäst
- 1,5 dl ljummet vatten
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 4 dl dinkelfullkornsmjöl

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt de andra ingredienserna (dock bara 3,5 dl mjöl för resten tillsätter man efter jäsningen. Jag får dock tillsätta mer för som vanligt med pizzadeg så behövs det mer mjöl än vad som står annars går det ju inte att kavla ut degen). Låt degen jäsa i 20 minuter!

Grädda med fyllning på i ugnen i ca 10 minuter. Temperatur enligt receptet ska vara 250 grader men jag brukar ha 225. Vår ugn är ganska varm







Trött

2010-02-06 23:28:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å vad jag trött jag är! Men har svårt att gå och lägga mig för Marcus sitter vid sin dator i vårt sovrum.

Japp vet ni vad? Vi har internet här hemma nu så nu kan vi båda surfa samtidigt. Men det känns nästan lite jobbigt. Marcus har suttit vid sin dator i 1,5 timme nu. Har varit skönt när vi varit internetfria och umgåtts mer på kvällarna.

Jag får väl ursäkta att jag utsett Telia till FELia i ett tidigare inlägg för det var inte Telias fel att internet inte funkade utan företaget som kopplat in uttagens fel. De hade kopplat via ett gammalt uttag så att man fick koppla in nätverkssladden där istället för i det nya uttaget. Mycket konstigt och illa att ingen har berättat det. Tack vare vår närmaste granne som ringde och pratade och skällde på både telia och företaget som kopplat in det så fick även vi veta det =).

Nej ni nu ska jag tjata lite på Marcus så han stänger av sin dator för jag vill sova....




Hudparty

2010-02-06 15:33:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
I torsdags hade jag hudparty här hemma. Kom en kvinna från företaget cosmopharma och visade produkter. Vi fick handbehandling genom att sitta med händerna i vatten med döda havssalt, sedan ha händerna insmorda med lermask och packa in dem i plastpåsar och sen skölja av det och smörja in med handkräm. Var verkligen skönt och väldigt behövligt för mig som har så torra händer.

Eftersom jag var värdinna så fick jag gåvor. En body butter och en fotkräm. Sedan beställde jag en handkräm också och mamma och jag ska dela på en stor burk med döda havssalt (väldigt fuktgivande till t ex hand- och fotbad).

De har väldigt bra produkter och många av dem bygger på salt från döda havet och aloe vera.



Min mormor och farmor smörjer in sina händer med lermask




Lugnt och skönt

2010-02-06 14:11:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade lite senare idag nu på eftermiddan så förhoppningsvis är han vaken lite längre ikväll så att vi slipper lägga honom under melodifestivalen. Så nu är det alltså lugnt och skönt här hemma.

Har lånat ett mobilt bredband även denna helg. Så nu ska jag titta på lite program på playkanalerna som jag missat =).




Pojkmotsvarigheten till jeansleggings?

2010-02-05 17:46:29 ,   Mode/Kläder
Är ju väldigt populärt med jeansleggings för små flickor och idag har jag nog hittat pojkmotsvarigheten på Lindex. Köpte dessa till Max:


'
Det är trikåbyxor som ser ut som jeans =). Tror de kommer passa honom perfekt. Både bra att ha hemma och när man går bort. De är köpta på babyavdelningen i strl 86.




Café

2010-02-05 17:39:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu i eftermiddag har jag, Max, Marcus och min mamma varit och fikat på café. Jag var lite nyttig och tog en smörgås... har dock ätit en halv 200 grams marabou chokladkaka idag.... Max smaskade gröt och smörgåsrån.

Det har blivit lite fredagstradition nu att fika. Mysig inledning på helgen.

Ikväll blir det fredagsmys hemma med hembakt pizza och Let´s dance och Beverly Hills 90210. Som vanligt alltså =).







Telia = FELia

2010-02-05 16:59:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åååå jag är så trött på Telia.

Förra veckan sa de att vi inte får bredband eller hemtelefon på tre veckor. När jag ringde igen i onsdags sa de att kan koppla in bredbandet åt oss direkt. Jag = lycklig. Men tror ni att det funkar? Nej! Efter ett antal ringningar till support i några dagar efter att ha provat olika nätverkskablar på båda våra datorer så funkar det inte och Telia vet inte vad det är för fel. Idag har de i alla fall felanmält problemet och det ska ev. komma en tekniker nästa vecka.

Jag kommer kräva stor kompensation för detta. Big time!!

Telia = FELia


(är hos mina föräldrar nu)




Yrväder

2010-02-03 09:55:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj vad det yr snö ute. Max och jag skjutsade Marcus till jobbet imorse. Tur att han började kl. 9 och inte tidigare. Efter det åkte vi till mina föräldrar där vi är nu. Jag har pratat med csn om återbetalning av lån (japp nu har de börjat inbringa mitt studielån) och har även tänkt ringa telia men vet inte om jag orkar. Snart ska vi bege oss hem i snöovädret igen.



Mitt hjärta imorse väntandes på välling







Skrämmande

2010-02-02 16:39:32 ,   Blogg
Det är konstigt att var utan internet hemma. Det är liksom lite tomt. Lite ensamt. Är ju skrämmande att det ska behöva kännas så. Att man är så beroende av att interagera genom en dator.

Vet ni dock vad som är oväntat. Något som slagit mig med häpnad. Något som jag absolut inte väntade mig. Det är att det är skönt. Allt känns så lugnt. Finns inte lika många måsten eller behov.

Har nog inte reflekterat så mycket över det förut att det faktiskt är en stress detta med internet. All information finns så lättillgängligt. Nästan skönare att ha det så här en bit bort (är hos mina föräldrar nu). Är inte lika lättillgängligt då.

Och vet ni jag överlever utan att veta vad modebloggarna har på sig idag, hur småbarnsföräldrarna sovit under natten, om det kommit fötts några bloggbebisar. Jag överlever också utan att delge mycket av det jag gör till mellan 90 och 120 människor varje dag. Men nog går jag och tänker på er och funderar på vad jag ska skriva här....

Är skönt med en internetfri zon hemma ett tag till faktiskt! Shit så mycket jag hinner med... hi hi =) Men det ska bli skönt när det kommer tillbaks!