Frisk och kry?

2015-04-28 21:34:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Jag kom iväg idag och känner mig helt frisk och kry. Tror verkligen mitt konstiga mående i söndagskväll och natten var min version av magsjukan. Jag hoppas i alla fall innerligt det för då borde jag ju slippa nu.
 
Har i alla fall haft en väldigt givande dag på ipadutbildning idag. Nu väntar lite soffhäng innan läggdags! Precis varit ute på en skön promenad :)
 
 




Vi klarar det tillsammans

2015-04-27 21:05:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi ♥ april 2013
 
Kan man få hoppas att denna magsjuka är över nu? Max har kommit igång och ätit lite idag och satt till och med ute i sandlådan och lekte en stund. Men han blir fortfarnade snurrig av att gå runt. Saken blir ju inte direkt lättare att han är förkyld. Nåja vi hoppas att det blir bättre för var dag nu. Jag började känna mig konstig igårkväll. Matt, frusen och allmän konstig känsla i kroppen och sen huvudvärk imorse. Hoppas på att det var min version av den hemska sjukan. Jag blev hemma idag.
 
Stryker nu ett sträck över dessa dagar och hoppas det dröjer några år till nästa gång.
 
En fördel med isolernade sjukdomar är i alla fall att man får mycket tid med varandra. Skulle kanske dock inte kalla det för kvalitetstid :).
 
Imorn väntar vardag för mig fast en annorlunda vardag. En heldag med tema ipad i förskolan så jag ska här på orten så det känns skönt. Bara att cykla hem om jag skulle insjukna i nåt. Ebba får gå några timmar på förskolan imorn medan Max och Marcus kryar på sina förkylningar här hemma och hoppas på att Max får ännu mer ork.
 




Last man standing

2015-04-26 19:19:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja jag är just nu last man standing. Kort efter mitt blogginlägg igår så föll även projektledaren för magsjukan dit. Värst har det varit för stackars Max som kräktes från kl. 13 igår till kl. 6 imorse. Idag har handlat om att få tillbaks hans krafter med vätskeersättning, vatten, cola, kex, glass. Det går sådär men han är i alla fall vaken och spelar mobilspel och tittar på filmer. Nu får vi se om jag klarar mig eller om jag också åker dit.... :/
 
Lilla fröken här hemma har ingen brist på energi i alla fall. Vi har hunnit med allt möjligt idag. Varit ute mycket, tvättat, lekt inne, tittat på film, cyklat trehjuling. Hela kvarteret hörde nog att hon var ute och cyklade såsom hon skrålade och sjöng. Vi har inte satt upp torkvindan än (haft den nerplockad under vintern) så jag har torkat tvätt på tvättstället som jag ställde på trädäcket. Ja hjälp så många maskiner tvätt som tvättats dessa tre dagar.
 
Blev en riktigt mamma- och Ebbadag idag
 
          
 
 
 
Ja vi får se om morgondagen blir som tänkt att jag ska jobba medan resten av familjen är hemma. Har vi otur är vi hemma alla..... blääää....vill inte!!
 
Kräkfri kram ♥
 
 
 




Den där snabba sjukan som alla vill undvika är här.....

2015-04-25 16:09:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
 
 
Bjuder på en sushibild så här på lördagen. För tro mig ni vill inte se bild på vad som annars händer hemma just nu. Kräksjukan har hittat hit. Ebba insjuknade natten till igår och Max för några timmar sen. Puh..... Detta är en prövning mot min kräkfobi. Den har dock blivit lite bättre senaste åren. Men ändå så är det min fantastiska man som är projektledare i kräksjukan i detta hem. Jag håller mig mest undan. Ebba var dock i princip återställd redan igårkväll så henne är det full fart på idag och hon äter som vanligt.
 
Men tillbaks till sushin. Jag har varit på bytardag idag (innan Max insjuknade vill jag påpeka). Fyndade som vanligt alldeles för mycket. Men det roliga med denna bytardag var att det fanns vuxenkläder också. Och fynden till mig är jag nog allra nöjdast med. Efter det så köpte jag gitarrsträngar på stan till Marcus och passade på att ta en sushilunch innan jag åkte hem och möttes av kräksjukans offer nr 2.
 
Ja nu får väl dagen lunka på helt enkelt.....
 
 
 
 
 
 
 




Svettig

2015-04-22 20:44:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll!
 
Bild ovan från igår. Max och jag ♥ Tänk den lilla killen som bara var några få månader när denna blogg startades. Nu är han 6.5 år.
 
Dagen har gått i ett med jobb, hemma en timme och sen iväg på jobbgrej angående utvecklingssamtal. Som tur var här på orten och inte på orten där jag jobbar så jag kunde cykla, vilket är skönt! Svärmor var här hos barnen under tiden eftersom Marcus jobbade.
 
Nu ikväll är jag jättetrött och har svettningar som om jag har feber. Men jag tror det mest beror på trötthet och överdos av frisk luft och sol. Vårchock för kroppen!!
 
Over and out
 




Bland vitsipporna

2015-04-21 22:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Vilket fantastiskt väder vi haft igår och idag. Det är verkligen vår!! Igår hade jag dessvärre APT i slutet av arbetsdagen så hann inte njuta av solen här hemma men verkligen skönt att ha ett jobb där vi kan vara ute hur mycket vi vill (beroende på vad barnen vill såklart). Idag har jag i alla fall njutit till fullo av det fina vädret. Efter att jag hämtat barnen från skola och förskola så åkte vi tillsammans med A-C + barn till ekängar fulla med vitsippor. Barnen hade roligt och vi mammor fotade som tokar ;) Och njöt förstås av stunden också. Fågelkvitter, sol, vitsippor, ekar m.m.
 
En bildbomb får avsluta denna dag ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Världens bästa mamma-pris

2015-04-19 21:16:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Vilken solig och fin dag det varit idag. Insåg dock nu att jag inte fotat en enda bild ute på solen idag. Men upplevde den helt enkelt istället.
 
Vi har varit trötta idag och jag har nog inte vunnit nåt "bästa mamman"-pris idag direkt. Men det blev en bra dag i alla fall trots att Marcus och jag näst intill känt oss som i koma. Min mamma kom hit på eftermiddan och vi satt och pratade i varsin solstol medan barnen lekte. Sen åkte vi spontant till IKEA och småshoppade lite. Och jag fick återigen bevisat att jag har världens bästa man som då passade på att ta med Ebba, Max och Max kompis på cykeltur.
 
Trots två envisa barn, mycket tårar och känsloutbrott hos dem under kvällsmat och lek efteråt så slutade kvällen så där supermysigt som man bara vill att den ska sluta. En glad Ebba som lekte med sina dockor i uterummet och en fantastisk Max som spelade ett parti schack med sin pappa. Tycker det är häftigt att Max lärt sig spela schack i skolan. Vi vill köpa ett ordentligt schackbräde till honom men så länge så är han nöjd med det lilla "bärbara" som han fyndat på Bra & begagnat.
 
När barnen lagt sig så gick jag ut på min dagliga promenad. Nu har jag lyckats att gå en halvtimme om dagen i två veckor (haft vilodag båda lördagarna pga bröllop och kalas). Och med tanke på att jag innan det tog typ en promenad varannan vecka så är ju detta upplägg myyyyycket bra för min kropp. Och vet ni? I torsdags när jag tog på mig jeans vilket jag då inte hade haft på en vecka pga mysbyxvab och tights så kändes de helt annorlunda och jag tror faktiskt att mitt midjemått minskat lite. Känner mig inte alls lika svälld längre och har dessutom haft mindre huvudvärk. MEN jag måste planera noga för att få till promenaderna för jag är min egen värsta fiende. Så innan varje vecka börjar måste jag grovplanera när jag ska promenera på dagarna (morgonen de dagar jag börjar jobba senare, rasten eller på kvällen). Annars skulle det bli att jag på kvällen bara konstaterade att jag inte hann.
 
Ursäkta "nakenchocken"!  ;)
 

Nu väntar soffmys med nybakat fröknäcke och imorn kickar vi igång vardagen igen och jag känner mig opepp men bara att kasta sig in i veckan.
 
Kram
 
 
 




Kalasat utan baciller

2015-04-18 21:19:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Efter flera dagar hemma i sjukstuga så var det skönt att idag åka några mil i bil för att kalasa för barnens kusin N som fyllt 6 år. Gofika både på förmiddan och eftermiddan och lunch däremellan. Både Max och Ebba har längtat hela veckan efter att åka dit så jag är så glad att bacillerna höll sig undan så vi kom iväg.
 
Ebba fick penicillin i torsdags på grund av att hennes hals var ordentligt infekterad. Jag var dock tveksam till om vi skulle ge kuren med tanke på att under hennes andra feberomgångar då vi sökt vård så har också hennes hals varit kraftigt infekterad men inga odlingar eller streptokockerprover har visat bakterier trots hög crp. Denna gång var crp inte lika hög som tidigare gånger men febern har heller inte varit lika "aggressiv". Men samtidigt så måste man väl lita på läkaren som skrev ut penicillinet som därmed ändå ansåg att det behövdes. Svårt det där.....  Men jag ångrar lite att vi sökte vård men febern blev högre och högre för varje dag och hon var förkyld vilket hon inte varit de andra omgångarna.
 
Nu lugn och ro här hemma efter att barnen somnat. Vi kom hem för en timme sen.
 
 




Sämre

2015-04-15 11:39:38 ,  
Lilla snuffsan blir inte bättre utan sämre 😕. Högre feber idag. Nu har hon precis fått ipren och tittar på doktor McStuffins och äter glass. 





Klok

2015-04-14 15:35:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hon är så klok min lilla Ebba och kläcker ur sig så sköna kommentarer hela tiden. Liten, klok och ofta sjuk. Ebba i nötskal. Idag har hon över 39 grader i temp och väldigt snorig. Just nu leker hon för fullt i alla fall men hon har alvedon i kroppen som hon fick strax innan lunch.
 
Igår tog jag upp detta med henne att det inte är så bra för tänderna att ha napp i munnen och att vi snart måste börja att bara ha nappen när det är dags att sova. Hon tittade fundersamt på mig och sa "Jaha" som att det hade hon inte riktigt tänkt på förut. Sen upprepade hon det för sig själv några gånger. "Jaha". Det är inte lätt detta med att begränsa nappanvändandet när hon typ är sjuk varannan vecka.
 
Min sötloppa som undertiden jag ligger här på sängen och skriver detta kom fram till mig och la huvudet mot min arm och sa "mamma jag älskar dig".
 
Imorn blir det vab för mig igen men på torsdag och fredag ska jag jobba. Hoppas på att Ebba är frisk då annars är Marcus hemma med henne. Försöker njuta av att ha mysiga dagar tillsammans även om det är ganska tungt att vara borta från jobbet så mycket och att vår ekonomi är rätt kass pga allt vabbande. Men detta är ju en kort period av livet som det är så här. Förhoppningsvis går vi friskare år till mötes och då kommer jag antagligen tycka det var rätt så mysigt med dessa vab-dagar. Bara jag slipper en utslagen tjej med 41 graders feber..... för de vab-dagarna är hemska....
 
 
 




Bröllop

2015-04-13 21:42:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Bröllop
I lördags gifte sig en utav min närmaste vänner. I höstas var hon och fästmannen här och så fotade jag lite bilder på dem till deras bröllopsinbjudan bland annat. Har nog inte visat nån bild här från det tidigare.
 
 
There they are! Och nu är de man och hustru. Ett jättefint bröllop med strålande väder, trevliga människor, ett kärleksfullt och vackert brudpar och god mat. Alla ingredienser ett bra bröllop ska ha helt enkelt.
 
 
 
En härlig dag helt enkelt ♥
 
 
Obs!!! Rättigheterna till bilderna tillhör mig.
 
 




Det blev en dag med snor och feber....

2015-04-13 20:59:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! På bilden ser ni mina två små godingar som tittade på film tillsammans innan läggdags. Den till höger av dem har varit hemma idag med mig. Snorig, hostig och lite feber (hon blev förkyld innan helgen). Ja hon alltså.... inte jag! Men jag har känt mig lite krasslig några dagar också med halsont men det börjar ge sig nu. Det som stör mig just nu är att jag har en flisa av en popcornkärna i halsen som verkligen sitter fast där.
 
Japp nu fick ni veta det också.
 
En dag med eftermiddagstupplur, vattenlek i badrummet för Ebba, mycket soffmys, glassköp från glassbilen, kvällspromenad med förlossningspodden i öronen samt att jag tillbringat någon timme med att skriva nytt personalschema till jobbet för juni då bland annat jag går upp på heltid två veckor innan semestern.
 
Även imorgon blir det vab-dag.
 
Sköna kontraster detta med uppklädd och hade kul på bröllop i lördags och idag går jag runt i säckiga mysbrallor, skitig tröja och torkar snor på barn.
 
Det är det härliga med livet.
 




Blåsigt

2015-04-12 16:32:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Oj så blåsigt det är idag. Men de sa igår att det skulle regna idag så eftersom solen skiner istället så är det ju inget att klaga på :). Men jag fick ta i lite extra på min promenad.
 
Nu växer det vitsippor lite överallt ute. Var tvungen att plocka en liten bukett fast den nästan var sönderblåst när jaga kom hem.
 
Klockan är 16.30 och jag är nöjd med att jag hunnit med det jag tänkt för idag: damma, handla mat inför veckan och promenera. Det händer typ aldrig att jag hinner det jag vill... och utan stress dessutom. Nu ska snart kvällsmaten påbörjas. Ska prova att göra majsbiffar.
 
Igår var en väldigt härlig dag då en av mina närmaste vänner gifte sig. Kommer bilder och inlägg om det senare.
Nu ska jag föra in dem i datorn.
 
Hoppas ni har en skön helg!
 




Lugnet

2015-04-08 20:49:48 ,  

De senaste veckorna har det varit ganska mycket på kvällarna. De två veckor som var innan påsk var jag eller Marcus borta varje vardagkväll. Denna vecka är däremot lugn på kvällarna. 

Jag har tagit tag i min dåliga kondition o bristande motion. Kläder är inte så smickrande längre. Särskilt runt magpartiet så måste försöka komma igång lite. Har bestämt mig för att röra på mig 20-30 minuter per dag. Högre ambitioner än så kan jag inte ha för då blir det inget av det. Idag fick Ebba åka med bakpå cykeln och så cyklade jag en halvtimme innan det var läggdags för henne. Skönt att kunna motionera tillsammans med barn så att inte egentiden på kvällen går åt till det. Sen när barnen hade somnat har jag lyssnat på podd och hängt tvätt. Och nu några minuter bara unna sig att sitta här i soffan i lugn o ro utan tv o bara slösurfa på mobilen och skriva detta inlägg. 

Ja lugn och skön kväll med andra ord. Laddar krafter inför imorn då jag ska jobba lite extra och stänga på jobbet. 

Kram




Det kallas vardag

2015-04-08 16:12:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Jag trodde det var nu jag kunde få sätta mig ner och njuta av min mugg med chai latte och äta varma mackor som jag gjort till mellis idag men tji fick jag. Återigen någon som ropar mamma, två syskon som bråkar, någon som behöver ha hjälp, någon som är rädd för en fluga så måste sitta i mammas knä.....
 
Puh....
 
Ibland tar dessa eftermiddagar på krafterna. Allt jag vill är att få sitta ner några minuter i lugn och ro efter en arbetsdag, efter hämtning av två barn, utvecklingssamtal på Max skola, satt igång en tvättmaskin, göra två olika mellis till barnen, byta blöja och kläder på Ebba.......
 
Men om några år sitter jag väl här och undrar varför ingen ropar på mig.
 
Strax ska vi gå till skolan och hämta hem Max cykel och sen måste maten påbörjas....
 
Det kallas vardag.
 
Och visst är det allt lite charmigt ibland
 
 
 
 
 
 




Plantering

2015-04-07 21:46:24 ,  

Barnen och jag åkte och köpte penséer idag efter att jag hämtat dem. Sen hem och plantera i tre krukor vilket de tyckte var roligt. Allra roligast var såklart att vattna. Sen njöt vi av vårvädret hela eftermiddan. 

Nu har vi spanat in nya säsongen av Robinson på sjuan. 

Och nu checkar två trötta föräldrar ut för idag!




Enkelt, snabbt, lyxigt, gott

2015-04-07 15:13:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer en favoritmaträtt här hemma som går väldigt fort att laga. Köp breasola (finns god till mkt bra pris på Lidl i deras deluxesortiment), fylld färska pasta, ruccolasallad, ev. parmesanost, balsamvinäger, olivolja och lite grädde. Lägg upp ruccolan på ett fat, lägg breasolan på, häll över lite olivolja och strö ev. över parmesanost. Koka upp den färska pastan i väl saltat vatten. När du hällt av vattnet så häll på en skvätt grädde så pastan inte blir torr. Sen är det bara att servera pastan med breasola och ruccola. Det är gott att ringla lite balsamvinäger över också. Bilden är tagen för några veckor sen. När vi åt det häromdan så köpte jag Icas pasta som var fylld med pumpa. Det blev en favorit!
 
 
Ingredienserna på bilden kostar ca 80:-.
 
 




Och så den obligatoriska påsklaxen.....

2015-04-06 09:45:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk vad blogglust jag får när jag är ledig! Och dessutom har jag läst en del gamla inlägg på bloggen denna helg vilket väcker min blogglust för jag inser vad roligt det är att titta tillbaks. Sen så har jag sänkt ambitionerna lite angående att det ju faktiskt inte behöver vara foton tagna med systemkameran hela tiden. Bilder från mobilen duger ju mer än gott och väl.
 
Ja då var vi på annandag påsk. Den sista lediga dagen på denna 10-dagars ledighet. Det känns ganska motigt.... eller okej.... rejält motigt att jag ska gå och jobba imorn. Brukar ju tycka att det är lite jobbigt att vara ledig längre tid med barnen eftersom det blir så intensivt men denna ledighet har gått jättebra och vi har haft det mysigt. Nu får vi se fram emot sommarsemestern som börjar v 25.
 
Denna dags planer blev inställda så nu har vi en blank solig dag framför oss. Blir antagligen lek med barnens kusiner som vi även träffade igår hemma hos mina föräldrar då min brorsdotter fyllde 8 år. Dessutom bjöds vi på den obligatoriska påsklaxen. Finns nog bild på den här i bloggen varje år sen jag började blogga för mååånga år sen :).
 
Nu en kopp te och kanske nån påskgodisbit. Sen får det vara nog på den fronten!!
 
Dukat för mat i mina föräldrars fantastiska uterum
 
Laxen är uppdukad! Till den potatis och kall sås, grönsaker och sen fiskfritt alternativ till allergiker och de som inte gillar fisk.
 
 
Solglasögon ett måste. Vår busiga tjej!
 
Mmmm den goda tårtan! Recept finns här.
 
 




Grovrensat

2015-04-05 11:05:31 ,  
Hej påskdagen! Här är det flit som pågår. Vi har grovrensat vår stora rabatt så nu är det fritt fram att börja växa i den. Just nu blommar en fin påsklilja. 





Glad påsk!

2015-04-04 19:27:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Påskafton! Efter lite "påskande" på förmiddag hos några grannar, barnens mormor och morfar, min mormor och morfar så åkte vi till Marcus föräldrar där vi åt smaskig påskmat och fika. Supermätta och glada kom vi hem vid 17.30. Inte alls sugna på kvällsmat så vi gick till lekparken. Max cyklade dit före oss. Och när han cyklade iväg och jag stod kvar på garageuppfarten och tittade efter honom så insåg jag vad stor han blivit. Den där lilla killen som bara var lite äldre än vad Ebba är nu när vi flyttade hit och som lärt sig trampa trehjuling på denna gata och susat fram på sin balanscykel. Nu har han en 20 tums cykel som han bara hoppar på och kör iväg med. Shit.... om några år står jag här med näsduken i handen och ser honom åka iväg på moppe....
 
Nåja nog om det ..... efter en mysig lekstund i solig lekpark så är vi nu hemma. Barnen äter makaroner och köttbullar och Marcus och jag planerar att äta när de somnat. Hoppas vi orkar se några avsnitt Vänner ikväll innan vi somnar. Vi ska äta rester från igårkväll.... mums.
 
Förresten så har jag ju tidigare fått önskemål om att lägga upp mer recept här på bloggen. Så nu får ni önska utifrån bilderna jag la upp på gårdagens mat vad ni vill ha recept på!
 
Hoppas ni har haft en mysig påskafton.
 
 
 
Denna otroliga syskonkärlek dessa två har
 
 




Långfredagen

2015-04-03 21:40:27 ,  
Glad påsk alla fina bloggläsare 💜 Långfredag idag. Det är så skönt att vara lediga hela familjen. Ikväll har A-C, M och barnen varit här och ätit trerätters. Vår present till M som fyllt år. Till förrätt blev det chevre chaud med jordgubbssalsa. Till varmrätt auberginefylld paprika, grillade kycklingfilèer, majskolv, sallad med ruccola, fetaost och mango och sen ärtpesto och salsa romesco. Till efterrätt passionsmoussetårta med hallonmaränger. Det blev väldigt gott så jag är mycket nöjd. Känns ju dock lite skrytigt att skriva så när jag lagat maten. Vi är mätta nu ☺.

Gästerna har gått hem och nu gäller det att få Max i säng.