En dag på akuten

2010-06-18 22:32:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår tillbringade jag 9 timmar på akuten. Jag ringde vårdcentralen i onsdags för jag hade till och från känt känslobortfall på ansiktets högra sida där jag även har ont i huvudet samt att pupillen på höger öga är mindre än på vänster (vilket den antagligen varit ett tag eftersom kiropraktorn såg det när jag var hos honom första gången innan han behandlade mig). Och i onsdags gav det sig liksom inte. Jag fick då en tid igårmorse för att träffa läkare.

Jag mådde riktigt dåligt i onsdags för kände mig konstig hela dagen och var som bedövad i delar av ansiktet och hade huvudvärk hela dagen och även på natten till igår. Igår var jag hos läkaren på morgonen och hon undersökte mig, jag fick göra en massa tester; kolla reflexerna, balansen, titta i olika vinklar m.m. Hon kontaktade sedan en neurolog på sjukhuset och jag fick en akutremiss dit. Min mamma fick åka hem från sitt jobb för att ta hand om Max och Marcus och jag åkte till sjukhuset. Kom in vid 14. Fick lämna sex rör blod vilket tog lång tid eftersom jag är så svårstucken. Sen fick vi vänta i 3 timmar på en neurolog. Efter att ha träffat neurologen fick jag vänta 3,5 timme på röntgen. Huvudet och halsen röntgades. Tog tid för de ville sätta en tjockare infart än den jag redan hade så de försökte sticka mig på fler ställen men lyckades inte. Jag är lite sönderstucken och blå idag. Röntgen var obehaglig men gick bra.

Jag var helt säker på att det var en tumör. Något jag anat ett bra tag eftersom flera symtom stämde in på det. Den där sista timmen efter röntgen då vi väntade på besked från läkaren var så konstig. Det var som att tiden stod still och jag låg på sängen på ett rum på akuten och tänkte att det här är den sista friska tiden jag har. När sedan läkaren kom in och sa att allt såg bra ut på röntgen bara brast det för mig. Jag bara skakade av gråt för jag så glad och så chockad för jag var SÅ säker på att det var en tumör. Men ingen blödning, propp eller tumör kunde de se. Helt otroligt vilken känsla. Marcus gjorde ett glädjeskutt när vi kom ut från sjukhuset. Då var klockan 23 och vi hade varit där sen kl. 14.

Frågan vad det är som orsakar känselbortfall, tryck bakom ögat och huvudvärk återstår väl fortfarande men jag misstänker starkt stress i kombination med spänningar i nacke och rygg.

Imorse mådde jag bra vilket var riktigt skönt efter två dygn med konstant känselbortfall och huvudvärk (och tryck bakom ögat stundtals) men sen kom det brev från arbetsförmedlingen om en grej som gjorde att jag blev stressad och jag fick ringa arbetsförmedlaren och sedan åka till arbetsförmedlingen och en massa annat och då fick jag känslobortfall igen och denna gång inte bara runt högra ögat och lite av kinden utan även på högra sidan av halsen. Var riktigt otäckt. Har sedan varit iväg i eftermiddags och ikväll och då bara tänkt på annat och kunnat slappna av och mått typ helt bra. Så stress är nog en ganska säker diagnos och jag måste lära mig att hantera det. Jag vet inte varför jag är stressad. Hela livet verkar stressa mig just nu och jag vet inte vad jag riktigt ska göra åt det. Bara att försöka ta mig igenom det. Jag kämpar!

Nu fick ni återigen en liten uppdatering om mitt hälsotillstånd =). Jag hade inte tänkt att skriva så mycket om detta men bestämde mig för att göra det ändå. Delvis för att de runt omkring mig ska veta hur jag mår för det är oftast lättare att skriva än att säga. Och jag är dålig på att ta kontakt och ta initiativ just nu. Men jag hoppas att jag ska bli bättre snart =). Jag vill inget hellre!

Kram på er alla ni där ute som läser detta!





Kommentarer
Anna

Usch, vad otäckt! Skönt att få det uppkollat ordentligt. Stressen är verkligen en riktig bov. Själv har jag som jag tidigare skrivit hanterat den med träning och så länge jag inte har supermycket tid att lägga på träningen (så att jag dimper i vikten) så är det bästa metoden för mig. Har du provat med meditation och sådant? Tips som jag fått men jag är dock för rastlös av mig så har svårt att vara stilla så länge. Hoppas verkligen du tar dig ur det! Är som en ond cirkel när man stressar. Det bästa som hände mig var när jag äntligen kunde lätta på kraven på mig själv. Jag har lyckats lika bra ändå men jag mår bättre och tar allt som det kommer.

Ta hand om dig! Stor kram!

2010-06-18  /  22:47:43  /  http://ambi.blogg.se/
Rebecka

Det är riktigt obehagligt! När jag får migrän får jag liknande känselbortfall i halva kroppen, inte roligt!



Jag hoppas att det blir bättre snart för dig!

2010-06-18  /  22:59:19  /  http://raggardrottning.blogg.se/
Josefine

Sånt där är läskigt!



Du har inte migrän då? För precis så där får jag när jag har migrän, känselbortfall. Det är så obehagligt!



Skönt i alla fall att det inte var nåt allvarligt.



Kram & krya på dig!

2010-06-18  /  23:46:33  /  http://axelssons.wordpress.com
Caroline

Men fytusan vad läskigt!!

Glad att det inte var någon tumör och att sätta anledningen "stress" på sånt där är inte heller roligt tycker jag. Det är inte så lätt att stressa av, om man säger så..



Filmen var helt klart sevärd! Det var mycket roligt i den, även om handlingen inte var så djup :)

2010-06-19  /  06:45:47  /  http://nindo.blogg.se/
Caroline, mamma till Wille

Usch vad läskigt! Hoppas allt känns bättre nu!

När jag får migränanfall får jag ungefär liknande symptom, det är väldigt obehagligt! Stress kan såklart också vara en bidragande faktor. Ta hand om dig! Kram

2010-06-19  /  08:29:14  /  http://imagenborenbebis.blogg.se/
carro

Nä men oj, skönt att du fick komma in o bli kollad. Förstår att det e jobbigt, o jag tror som du skriver att det e stress, nu när man varit mammaledig o sen ska man börja jobba o få ihop allt, nog är det stressigt, o sen att mammaledigheten är över är nog en stress i sig själv att nu är inte allt säkert vad man ska göra framöver. så kände jag. hoppas du ska må bättre framöver. kram kram.

2010-06-19  /  09:28:40  /  http://www.metrobloggen.se/vardagslunk
Emma - mamma till Meja

Usch vad läskigt gumman :( Skönt i alla fall att det inte visade något allvarligt. Ta hand om dej nu och vila massor!!!



Kramar

2010-06-19  /  10:34:22  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Caroline

Jag har inte undersökt min huvudvärk än men läkaren jag pratade med trodde det berodde på stress.. Svår diagnos, verkligen! Jag är likadan, vet inte på vilket sätt jag stressar men jag får panik av att sitta still och inte göra något. Så det lär hänga ihop :P

2010-06-19  /  11:16:41  /  http://nindo.blogg.se/
Sanna

Hej !



Less på det tråkiga utseendet på din dator eller vill du pimpa din iphone ? Passa på och tävla om en valfri vinst från laptop-skydd.se, klicka här:



http://moonzanna.se/2010/june/vinn-vad-du-vill-fran-laptop-skyddse.html#comment

2010-06-19  /  11:38:17  /  http://moonzanna.se
Linda

Nämen fy! Usch usch jag förstår att du var rädd.

Hoppas bara de ´hittar vad som egentligen är fel så du kan bota det. Hade ingen aning om att stress kan ge sådan här symptom!



Kram

2010-06-19  /  19:46:54  /  http://familyspace.blogg.se/
Anna

Raring, skulle vilja ge dig en kram nu!

2010-06-19  /  23:27:27  /  http://withlovefrom.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback