Brunch

2013-03-31 18:03:00 ,   Mat och annat gott
Här kommer lite bilder från igår då våra föräldrar var här på påskbrunch.
 




Påskdagen

2013-03-31 14:58:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp!
 
Här är det gnälligt idag. Ebba är lite förstoppad och har ont i magen så jag har burit burit burit. Men nu är "stoppet borta" och hon är på bättre humör.
 
Marcus och Max har varit iväg och köpt en cykel till Max som vi hittade på blocket. Alldeles strax ska vi gå ut och sätta på stödhjul och låta Max testa. Sen ska jag iväg och påskdagsträna lite vilket ska bli skönt. Ska lämna Ebba hemma så nu kommer C köra hårt med mig ;).
 
 
Äta på händerna är allra bäst!




Glad påsk

2013-03-30 13:26:15 ,  
Glad påsk! Vi har haft våra föräldrar på brunch här på förmiddagen. Gott och mysigt. Nu njuter vi av ett någorlunda städat hem. Vi har vräkt in allt "stök" på kontoret o stängt dörren. Det blev vår lösning för att få påskfrid :) Nu ska Ebba o jag ut o promenera en sväng. Hoppas ni har en bra dag!






Långfredag

2013-03-29 22:31:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det inte bara långfredag utan även min mammas födelsedag och det har vi firat =)!
 
Nu väntar filmmys med mannen men bjuder er först på bilder från dagen. Hoppas ni haft en bra långfredag ♥
 




Skärtorsdag

2013-03-28 23:01:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag köpte nya ägg till påskriset igår
 
 
Skärtorsdagen lider mot sitt slut. Full fart från början till nu. Det är i alla fall skönt att sitta ner en stund nu även om mitt huvud bankar för fullt. Inte kul med huvudvärk. Marcus har varit till IKEA och köpt vitrinskåp idag, eller det blev liatorps bokhylla med vitrindörrar till. Har monterat själva stommen nu ikväll men orken har tagit slut hos oss båda så får fortsätta imorgon.
 
I eftermiddags gick barnen och jag till min mormor och morfar och fikade. Allra gladast var Max som smaskade kakor för fullt och dessutom fick med sig påskgodis hem. Sockerhög? O ja!!
 
Lilla Ebbisen ska nu sova första natten i egen säng. Vi har inte ens lagt henne i spjälsängen tidigare men nu ska vi testa. Jag tycker det känns lite jobbigt fast det bara handlar om att hon är någon meter ifrån mig men det ska nog gå bra. Vår lilla snutta!
 
Lite bilder från dagen kommer här nedan. Ebba har salva mot skorv om ni undrar varför hennes hår är så slimmat och vitt =)! Max och jag har ritat kycklingar och sedan en bild på mitt morotsbröd innan det åkte in i ugnen.
 
 

Jag sitter och käkar lite ostbågar nu för idag är det torsdagsfredagsmys som Max sa tidigare ikväll.
 
Kram och godnatt till er ♥
 




Det kan bara bli bättre

2013-03-28 11:47:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej Skärtorsdag!
 
Jag var ingen trevlig människa igårkväll så höll mig från bloggen för att smitta av mig med mitt dåliga humör. Vaknade på samma dåliga humör strax före 7 imorse men fick sen sova 1,5 timme till så det ordnade till sig. Jag höll dock på att bryta ihop sen igen då handläggaren från försäkringskassan ringde och sa att läkarintyget jag skickade in från när Ebba låg på sjukhus inte är giltigt och jag måste fixa ett nytt. Efter det brände jag mig på plattången. Huset är i kaos. Men vet ni? Nu kan det ju typ bara bli bättre =). Och det där läkarintyget det tar jag tag i nästa vecka.
 
Håller på och bakar bröd nu och Ebba sover ute i vagnen medan Max tittar på film på övervåningen. Jag smaskar lite påskgodis undertiden och lyssnar på musik. This gonna be a good day ♥




Sol och stress

2013-03-27 12:53:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solig dag idag igen. Skönt!
 
Jag är så trött på att känna mig stressad. Allt stressar mig nu känns det som. Det är ständigt rörigt här hemma trots att jag inte tycker att jag gör annat än att städa, plocka och greja. Max har ju påsklov denna vecka och det är mysigt att ha båda barnen hemma samtidigt som det är frustrerande för jag hinner ännu mindre. Max har dessutom blivit sämre på att leka. Han som tidigare kunnat tillbringa jättemycket tid i sitt rum håller nu mest på att plocka ut grejer i vardagsrummet eller bara springa runt. Sen är det mycket gnäll både från honom och från Ebba. Puh!! Nej nu ska jag inte klaga bara det att förmiddagen har känts som ett kaos. Jag som skippade min träning idag för att ha en lugn och skön förmiddag hemma med barnen. Alldeles nyss fick jag dessutom brev från försäkringskassan som skrev att de nekar min rätt till tillfällig föräldrapenning när Ebba låg på sjukhus. Tydligen har jag inte skickat in något intyg från sjukhuset vilket jag vet att jag har gjort för jag postade intyget samma dag som jag anmälde tillfällig föräldrapenning. Alltid ska det krångla. De ska snart ringa upp mig.
 
Nej nu ska jag rycka upp mig, försöka glömma stressen, bli coollugn och åka till A-C med barn. Biblioteksbesök tillsammans med dem väntar.
 
 
Lite påskfint har jag åstadkommit. I alla fall ett hörn i huset som är fint!




Godnatt

2013-03-26 22:10:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har vi haft lekparkshäng med vänner och sen följde med hem hit. När Marcus kom hem från jobbet tog jag en barnvagnspromenad och shoppade nagerlack. Det har varit en riktigt bra dag och vi har varit ute mycket. Nu är jag trött så det blir inte så mycket längre än så här =). Godnatt!!




Mat mat mat (v 13)

2013-03-26 09:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
 
Igår kom vår leverans från Linas matkasse. Det är så roligt varannan vecka när vi får kassen. Det har verkligen underlättat vår vardag tycker jag. Många tycker nog att det är dyrt och kanske en lyxtjänst men jag tror inte vi har så mycket högre matkostnader per månad nu än vad vi har utan Linas matkasse. Sen så lägger vi ganska mycket pengar på mat men jag måste ha mat för jag är typ ständigt hungrig. Har alltid varit och kommer väl typ alltid vara =)! Ha ha fråga min mamma. Men i alla fall vi kan inte bara äta mackor och yoghurt på kvällen. Det vore ju bra mycket billigare men vi skulle inte må bra av det. Med Linas matkasse får vi bra mat och så vistas vi mindre i affären vilket är bra för vår ekonomi då både Marcus och jag är experter på att handla lite för mycket extrasaker när vi är och handlar. Nåja kort och gott; jag hade ro i kroppen igårkväll när jag hade varit och handlat basgrejer såsom frukostingredienser, frukt och blöjor och att Linas matkasse sen levererades. En fylld kyl = en nöjd Sara!
 
Detta ska vi äta denna vecka (gårdagens mat är inte från Linas matkasse)
 
Måndag: Kyckling- och nudelwok
Tisdag: Bouillabaissegratäng med lax och vitlöksost
Onsdag: Stekt fläskytterfilé med sötsur sås och ris
Torsdag: Lammfärsbiffar med couscous och varm tomatsalsa
Fredag: Zucchinipasta med persiljepesto och mandelströssel (på dagen ska vi äta laxmiddag hos mina föräldrar)
Lördag: Påskbrunch med våra föräldrar och på kvällen får vi gäster och jag har inte planerat vad vi ska äta då.
Söndag: Baconlindad kycklingfilé med dragonfyllning och råstekta rotsaker
 
(sen så är det ju påsk så vi kanske möblerar om lite i matsedeln om vi gör nåt annat än vad vi nu har planerat)
 
Mums så hungrig jag blev nu
 
 




Jag ♥ Ebba

2013-03-25 18:29:49 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Dessa bilder fotade vi igår när jag gravidfotade M och H. Var ju så fantastiskt ljus. Får se om ni får se några smakbitar från gravidfotograferingen om ett tag. Det gravida paret får gå igenom bilderna först och avgöra om det är någon jag får visa!
 
 
 




Heja heja

2013-03-25 12:14:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Jag vaknade faktiskt energirik idag =). Ebba sov til 5.30 imorse. Jag vaknade en stund innan och fick gå och pumpa ur mjölk för brösten var aj aj. Sen när jag skulle lägga mig igen vaknade Ebba och åt. Sen somnade vi om till strax efter 8. Även Max sov så länge.
 
Förmiddagen har vi tillbringat i lekparken tillsammans med Max kompis S. Nu ska vi strax äta stuvade makaroner och köttbullar och sedan ska Max till sin farmor och farfar och jag och Ebba ska på barnmatsinfo på Kropp och knopp.
 
Det är verkligen logistik på hög nivå när man ska iväg med två barn och har en tid att passa. Planen är: Äta mat om fem minuter, sedan väcka Ebba, blöjbyte, amma, klä på henne, hjälpa Max på toaletten..... och sen ge oss iväg.... Allt detta ska ske inom en halvtimme. Heja heja.....♥




Rolig helg

2013-03-24 22:55:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken rolig helg! Men oj så mycket jag gjort. Jag är så trött nu att det känns som jag är en fara för mig själv. Min högsta önskan just nu är att få sova en hel natt men det lär väl dröja länge innan den drömmen slår in. För även om Ebba ibland inte vaknar förrän kl. 4 för amning så vaknar jag ibland tidigare för att brösten spänner. Hoppas på en bra natt nu och att båda barnen vill sova länge imorgon.
 
Bytardagen igår gick jättebra. Längtar redan tills nästa som är i höst. Vi var klara med allt vid kl. 18 igårkväll. Idag har jag fotat M, H och gravidmagen. Var jättekul och jag tror vi fick en del riktigt bra bilder. Bland annat fotade vi i denna fina miljön.
 
 
Ikväll har jag och Ebba varit hos min snälla mamma som bjudit mig på trerätters. Smaskigt =)!
Efter läggning av Ebba här hemma hängde jag tvätt och vips var klockan 22.30. Nu längtar jag tillbaks till när Ebba var nyfödd och vi tillbringade dagarna i soffan tittandes på Dawsons Creek. En sån slappardag skulle jag behöva nu känns det som men imorgon tar vi nya energirika tag. Hoppas jag hinner med att sortera lite ren tvätt vilket vi inte hunnit på två veckor!! Ni kan ju tänka er hur tvättbergen ser ut....
 
Sov så gott ♥




Bytardag

2013-03-22 22:42:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag fredagsmyser med lite pizzarester och coca-cola medan min rygg får vila. I eftermiddag/kväll har jag varit och grejat inför bytardagen jag är med och anordnar för tredje gången. Det är SÅ kul!! Bytardag innebär i det här fallet inte att man byter kläder med varandra utan ett koncept där man prismärker själv och lämnar in och så sorterar vi upp allting till försäljning som är imorgon. Sen efter stängningsdags får man komma och hämta sina pengar och det som inte blivit sålt. 20% av det man säljer för går till välgörande ändamål. Ett riktigt bra koncept. Det innebär mycket arbete men det tycker vi är roligt. Idag har det varit inlämning så vi har packat upp och gjort i ordning inför försäljning imorgon. Fördelen med att vara med och "jobba" är att vi får handla före alla andra. Detta fick följa med mig hem:
 
Till Ebba: tights strl 62 (10:-), leggings strl 62 (10:-), mössa (5:-), overall strl 68 (40:-), kjol strl 62 (10:-) och oanvända kavatskor i strl 20 (100:-). Priserna är ungefär för jag kommer inte ihåg riktigt...
 
Sommarpyjamas strl 68 (5:-), byxdressar i strl 68 för 10:-/st... ooops skorna kom visst med på en bild till...
 
 
Lila kofta i strl 68 10:-, body i strl 74 10:- (passande till jul??) och jeans till Max 20:-.
 
Två filmer till Max för 25:-/st, pussel 30:- och lappduk till Ebba för 10:-
 
Jag känner mig nöjd =)!
 
Ebba har varit med mig idag och det har gått bra. Hon somnade fort nu ikväll. Jag ska äta lite chips och sen är det läggdags även för mig för imorn är det ju försäljning som gäller och jag lär väl vara vaken och amma några gånger inatt som vanligt antar jag!
 
Kram till er alla som läser här inne (trots att ni är ca 150 stycken per dag så har det varit väldigt glest med kommentarer på senaste tiden. Gör att jag tappar blogglusten lite grann...) ♥




Det var den egentiden....

2013-03-21 22:11:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tiden går fort på kvällen! 21.30 somnade Ebba och då börjar min egentid som denna kväll spenderats med att betala några räkningar samt söka föräldrapenning för april och maj. 
Ja det var den egentiden! Nu äta nåt och sen läggdags.
 
Godnatt ♥




Ebba och pappa

2013-03-21 18:33:16 ,  






Torsdagmorgon

2013-03-21 09:08:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron torsdag! Vi lämnade Max på förskolan för en timme sen och morgonmyser nu innan vi ska ge oss iväg och greja inför klädbytardagen jag är med och anordnar på lördag.
 
Nu ska jag slurpa i mig min mangosmoothie!
 




Min amningskarriär

2013-03-20 22:24:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja detta med amning är ju inte enkelt alltså!!
 
Min "amningskarriär" med Max gick väl inte direkt som jag ville. Först så gick han ju ner i vikt för mycket de första dagarna vilket knäckte vårt självförtroende som föräldrar lite grann och vi fick "matningspanik". Var ständigt oroliga för att han var hungrig. Han var lite ledsen på kvällarna och vi började då tilläggsmata med ersättning. Sedan kunde vi slussa ut det mer och mer och jag tyckte att amningen kom igång riktigt bra men när han var 5,5 veckor så blev han sjuk. Visade sig att det var urinvägsinfektion och vi blev inlagda på sjukhus. Han åt då dåligt eftersom han hade feber. När han tillfrisknade var han JÄTTEHUNGRIG och mina bröst hängde ju inte alls med. Jag fick "matningspanik" och vi började tilläggsmata även på dagarna efter amning. Sen så återhämtade vi oss aldrig ordentligt. Men jag delammade till han var fyra månader men då slutade jag helt efter att jag fick börja äta medicin mot min magkatarr. Fick välja mellan min hälsa och amningen och det blev det förstnämnda. För en mamma som mår dåligt producerar ju inte direkt så mycket mjölk,
 
Var lite orolig inför amningen denna gång. Ebbas första dagar i livet gjorde jag inte annat än ammade och det gav resultat för amningen kom igång fort. Det var två nervösa föräldrar när Ebba skulle "vägas in" vid hembesöket när hon var fem dagar. Hon var då redan uppe i sin födelsevikt och där steg mitt amningssjälvförtroende rejält. Sen så har vi kämpat på. Fick efter nån vecka ge lite ersättning på kvällen för att hon bara låg och skrek och drog i bröstet. Det har vi fått fortsätta med. Nu varvar jag dock ersättning och utpumpad bröstmjölk (ungefär varannan kväll). Ungefär 100 ml får hon innan hon somnar för natten. När Ebba fick rs när hon var 5,5 vecka (otäckt lik när Max var liten och blev sjuk i samma ålder) var jag riktigt orolig för hur amningen skulle gå. Hon åt ju mycket mindre men när vi låg inlagda på sjukhuset så fick jag pumpa för att hålla igång det ordentligt. När hon blev frisk ville hon, inte helt överraskande, äta MASSOR. Men denna gång gav jag inte upp!! Jag ammade ammade ammade och drack amningste i mängder. När hon var alltför hungrig och ledsen de första dagarna fick hon lite ersättning efter amning. Efter några dagars amma varje/varannan timme dygnet runt så började vi komma in i bra vanor igen. Jag kunde dessutom ge mindre tillägg på kvällen än vad jag gjort tidigare. Men så förra veckan när Max var sjuk blev det amma varje/varannan timme dygnet runt igen. Vet inte om det var tillväxtperiod hos henne eller att jag producerade mindre för att jag var orolig för Max. För några dagar sen gick det bättre men nu tycker jag det är mycket amning igen och hon verkar väldigt hungrig på kvällarna. Igår fick jag ge lite utpumpad mjölk tidigt på kvällen och sedan ersättning innan läggdags. Nu ikväll räckte det med 80 ml utpumpad mjölk och sen somnade hon. Men vi får se hur länge hon sover. Det är inte lätt detta alltså! Bvc-sköterskan sa idag att jag ju kan ge lite tillägg på dagen med för att glesa ut amningarna lite men jag vill inte. Jag är så rädd att det ska börja sina då som det gjorde med Max när jag gav tillägg även på dagen. Jag har accepterat att jag inte är nån storammare och min mjölkproduktion är väldigt känslig för stress och dåligt med vätska så jag måste tänka på att inte ha för mycket omkring mig. Dricka mycket är jätteviktigt och vissa dagar glöms det lätt bort. Hoppas amningen kan funka några månader till. Det är ju både praktiskt, billigt och otroligt mysigt.
 
Summa summarum: det är inte lätt men jag är ändå glad att det funkar ok och hoppas det gör det ett tag till även om jag får kämpa en del för det. Men blir kämpandet för jobbigt så är det ju inte värt det. Det är inge roligt när bebis skriker efter mat och brösten känns som två tomma degpåsar på kvällen.
 
Nepp nu ska jag gå och ta en slurk amningste till och sen "mjölka" ur lite innan läggdags. Här skulle jag väl ha en klatschig bild på ett bröst men det får ni inte =)!




Dagen hittills

2013-03-20 14:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Men vad är det här för väder? Snöar, yr, blåser och är flera minusgrader. Bläää säger jag bara!! Det känns lite som mina första månader som föräldraledig bara försvinner när det är sånt här tråkväder och en massa sjukdomar överallt. Jag vill ha vår och värme... NU.
 
Idag på förmiddan har jag varit och tränat på Efter förlossningen-träningen. Det är så roligt nu när jag börjar märka resultat. Att jag orkar allt mer och klarar av att hålla de statiska övningarna, såsom plankan m.fl. allt längre. Ebba var vaken under hela träningen. Hon roade sig ganska bra i babysittern som finns där. Sen så somande hon när jag var och handlade för att sen vakna så fort vi kom hem. Glad har hon varit också. Lett så fort jag tittat på henne. Nu sover hon. Max leker på sitt rum och jag ligger här i soffan. Det är ovanligt så här på dagen att få en liten stund för mig själv men ack så skönt.
 
Om 1,5 timme ska vi till bvc för Ebbas navel har vätskat sig i en vecka så de ska titta på det.
 
Ja detta är vår onsdag =)!
 




Påskförberedelser

2013-03-19 22:41:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags hängde vi upp ägg i påskriset. Hade inte riktigt lyckats matcha fjädrar och ägg... men det blev fint ändå =)! Max hängde dock alla ägg på samma sida men när han hade gått för att leka kunde jag inte låta bli att justera det lite... hi hi...
 
 
 
Nu ska jag strax gå och lägga mig. Är så fruktansvärt hungrig ikväll. Går bara och tänker på godsaker och fantiserar om påskmat.
 
Godnatt ♥
 
 
 




Myser

2013-03-19 15:50:08 ,  






Mat v 12

2013-03-19 14:44:06 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Hej tisdag! Ebba och jag har varit hos S och I på förmiddan och sen hämtade vi Max på förskolan. Sen vi kom hem har Ebba bara velat bli buren men nu har hon somnat och ligger i vagnen. Hoppas hon sover en stund. Max och jag ska strax fika kladdkaka.
 
Igår glömde jag att lägga upp matsedel för veckan.
 
Måndag: Ris- och köttfärsgryta (till lunch lagade jag torsk i äggsås som jag även ätit idag)
Tisdag: Ris- och köttfärsgryta (bra med rester)
Onsdag: Vegetarisk lasagne med spenat och ricotta. Recept här.
Torsdag: Klyftpotatis, minutbiff och bearnaisesås
 
Vi fredagsmyser på torsdag istället för på fredag håller jag på och fixar med bytardag så då får Marcus och Max laga nåt fredagsgott.
 
 




Inte lätt

2013-03-18 22:36:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Puh.... det är inte lätt att behaga sina barn dygnet runt!! Max har inte det riktigt lätt att komma tillbaks efter sjukdagarna. Han är trött, grinig och bryter ihop för typ allt. Sen har Ebba haft lite magknip periodvis idag. Inte alla dagar det är lätt att vara mamma! Imorgon ska Max till förskolan och hoppas det gör honom gott. Han har varit feberfri i fyra dagar nu men vet inte om det är den allergiska reaktionen som gör honom trött fortfarande eller om det helt enkelt är sviter av att ha haft så hög feber i några dagar. Han har dock varit i lekparken och på gympa idag och då var han full av energi men här hemma finns inte riktigt orken...eller humöret. Han är nog dessutom rätt trött på sin tjatiga mamma och pappa vid det här laget. Vår fina stora kille.
 
Hi hi älskar denna bilden! Bolibompamys. Ebba ser livrädd ut.
 

Kvällen har tillbringats i soffan med Halv åtta hos mig, Familjen Annorlunda, Top Model och en stor bit kladdkaka. Nu ska det blir riktigt skönt att sova. Imorgon ska jag och Ebba hälsa på kompisar.
 
Kram och godnatt till er ♥




Söndag

2013-03-17 10:57:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej ni nu vill jag att detta ska vara en friskblogg!! Helst för all framtid men det är väl för mycket att begära =)!
 
Max är fortfarande trött och gnällig. Tar väl ett tag innan kroppen återhämtar sig från jobbiga dagar. Nu äter han dessutom allergimedicin mot den allergiska reaktionen. Nog om det.
 
Solen skiner, Ebba har sovit åtta timmar i sträck inatt (dock inte jag eftersom jag la mig några timmar efter henne men fem timmar i sträck är även det fantastiskt) och jag ska förhoppningsvis träna idag.
 
Bra förutsättningar för dagen.




Trötta på detta

2013-03-15 22:42:38 ,  
Vi är så trötta på att vara oroliga föräldrar. Först Ebbas rs-vecka och nu denna vecka. Det finns ju inget värre än att se sina barn lida. Vi har nu fått avbryta penicillinbehandlingen då Max fått ännu mer utslag. Är över hela kroppen. Sköterskan på 1177 sa att hon inte får bestämma det åt oss utan att vi får ta beslutet. Imorn blir det att ringa dit igen så vi får träffa en läkare och få nytt penicillin. När vi haft sådana här jobbiga sjukdomsveckor tänker jag extra på de som har allvarligt sjuka barn under längre perioder. Då får jag lite perspektiv på det hela. Nu ska jag och Marcus fredagsmysa vid teven o strax lägga oss bredvid varsitt barn och hoppas på att få sova. De är verkligen det finaste vi har... men oj så oroliga de kan göra en ♥






Prickigt

2013-03-15 11:40:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Soliga fredag! Max har vaknat feberfri idag. Han är dock prickig på hela magen, ryggen och ansiktet. Jag har pratat med 1177 och det kan vara en naturlig reaktion på penicillinet och han kliar inte på det så det ska vara lugnt. Men börjar han klia eller må dåligt ska vi söka hjälp för bedömning. Han är fortfarande ganska trött vilket ju inte är så konstigt efter så många dagar med så hög feber.
 
Ebba har ammat varannan eller varje timme inatt så jag är ganska slut. Dessutom är hemmet i kaos efter dessa dagar. Mycket att ta tag i känns det som.
 
Skönt med fredag i alla fall och att denna vecka är över. Nu hoppas jag verkligen inte att nån av oss andra blir sjuka. Orkar INTE det!!




Annas alster

2013-03-14 19:29:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Denna fina beställning låg i brevlådan idag. Från Annas Alster. Ebba kommer bli sötast i stan ♥
 




Idag blir jag 10 veckor

2013-03-14 13:33:00 ,   Ebba
Hej hej! Ebba som skriver. Idag blir jag 10 veckor. Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Fast det var inte roligt att födas då för tio veckor sen. Mamma pratar om att det gjorde ont men kära nån hur tror hon att det kändes för mig då. Mörkt och varmt inne i magen ut till strålande lampor och kyla. Inte konstigt jag skrek. Fast det där bröstet var ju ganska fint att träffa sen. Där var det varmt, skönt och gott.
 
Just nu håller jag mest på och tränar min nacke. Kära nån så ofta de lägger mig på mage. Jag har ju kunnat länge liksom. Men jag har lärt mig att inte demonstrera utan ligger där i en kvart och sträcker på mitt huvud så är de nöjda sen. Tydligen har jag fått svamp under hakan men jag tror det har gått bort för mamma har slutat smörjt med den salvan men jag är nog lite röd eller nåt fortfarande för hon ligger och blåser mig under hakan när jag ligger på mage för att det ska hållas torrt. Det är inte lätt att ha dubbelhacka må ni tro!
 
De där mamma och pappa är ju trevliga typer. De pratar bebisspråk och sjunger Imse vimse spindel och En liten båt blir ofta våt mest hela dagarna. Lite tråkiga sånger tycker jag. Kära nån, man kan knappt tro de är förskollärare. Tacka vet jag brorsan. Han tar fram gitarren och sjunger Rorri racerbil och Tomte boogie. Jag har tyvärr inte varit med brorsan så mycket senaste dagarna. Verkar som han är sjuk eller nåt. Mamma och pappa säger att han inte får komma nära mig. Men han pratar med mig ibland och då blir jag glad. På förmiddan idag har han inte varit hemma alls. Han och pappa åkte till sjukhuset och snart kommer de hem med medicin. Han hade visst nåt konstigt i halsen. Saliv? Nej....sand.... nej strepto....nånting var det tror jag..... streptokocker...så var det ja!! Tur att man tjuvlyssnar när mamma pratar med pappa i mobilen.
 
Och apropå den där mobilen. Hur många bilder kan mamma ta på en dag *suck*!! Kameran är inte så mycket roligare den heller. Men jag har ju lärt mig att bli bra på bild direkt så fotar hon inte så många gånger.
 
Nej ni nu ska jag nog äta lite igen. Mamma och jag har sovit själva i stora sängen i några nätter för pappa har sovit med storebror och då har jag minsann passat på att vilja äta varannan timme.... hi hi.... kör på det på dagarna med! Mysigast så.
 
 
 




Klänning

2013-03-13 15:38:25 ,  
En fin klänning som Ebba fått!





Status och bilder

2013-03-13 13:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Jag gillar onsdagar. Mitt i veckan liksom. Dessutom har onsdagar alltid varit bra tv-kvällar!! Ikväll är det ju Sveriges Mästerkock och Mia på Grötö. Nu är det dock bara barnkanalen och barnfilmer som gäller här hemma. Max hade lägre feber sent igårkväll och inatt men imorse vid 9 grät och kräktes han och febern hade stigit till 40,0 igen. Idag är han dessutom arg och ledsen över att halsen gör ont så nu är det svårt att få i honom nåt. Men två Tom & Jerry-kex har han fått i sig och några skedar med te. Festis och cola har han bara smuttat på lite men vill inte ha. Snacka om tecken på sjukdom när han nekar det. Glass vill han inte heller ha idag. Igårkväll när han hade ipren i kroppen åt han spagetti (han har ipren i kroppen nu med). Jätteskönt när han äter. Lite är ju bättre än inget.
 
Igårkväll vid kvällsmat. Ebba somnade i korgen när vi andra åt.
 
 
Idag indikerade kameran att minneskortet är fullt så nu måste jag radera alla bilder från när Ebba föddes från det. Men bilderna finns på datorn, externa hårddisken och nu bränner jag ut dem till skiva också. Värdefulla minnen!
 
Hur sparar ni bilder?




Oro

2013-03-12 14:53:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta med sjuka barn är inte min grej. Usch va påverkad Max är av sin höga feber. Sent igårkväll var han knappt kontaktbar, slö och kräktes. Marcus och han har tillbringat natten på akuten men blev inte så mycket klokare på det. Alla prover såg bra ut så läkaren sa bara Det är ingen fara. Nu är han helt färdig fast han har alvedon i kroppen. Han har inte rest på sig på flera timmar. Marcus är hemma och vabbar idag och även imorgon.
 
Japp så jobbig är statusen här idag. JAG VILL HA VÅR!!!




Våra små

2013-03-11 18:16:31 ,   Ebba Max
Försökte hitta två liknande bilder på Max och Ebba men lyckades inte riktigt men här kommer bilder på när de båda är strax över 2 månader och ligger på mage.
 
 
 
 




Mat v 11

2013-03-11 12:34:14 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Denna vecka började med att Max vaknade med 38,8 i feber. En sjukling med andra ord. Han ligger nu nerbäddad i soffan och tittar på film. Lite cola och salta pinnar har han ätit. Alltid jobbigt när han är febersjuk eftersom vi har feberkramperna i minnet men vi hoppas ju på att de växt bort.
 
Mat ska vi äta även denna vecka och ikväll kommer vår leverans av Linas matkasse så från och med imorgon lagar vi mat därifrån. Ikväll äter vi rester från igår.
 
Måndag: Köttgryta med potatis
Tisdag: Krämig pasta med kassler och soltorkade tomater
Onsdag: Torsk på Hirams vis med ris och snabb remouladsås
Torsdag: Persiljetoppad nikkaluoktasoppa med bröd
Fredag: Citronglacerad kyckling med klyftpotatis och morotsdipp
Lördag: Broccoli- och fetaostpaj med tomatsallad
 
 
Jag ser fram emot alltihopa =)!
 
 




Mer helg åt folket

2013-03-10 19:05:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag vill inte att helgen ska ta slut! Vill gärna ha Marcus hemma några dagar till. Skönt att det snart är påsk då han är ledig fyra dagar i alla fall.

Vi är sena med kvällsmaten men alldeles strax är det dags för stuvade makaroner och egengjorda köttbullar. Just nu tittar Max på Bamse och Ebba hon kikar hon också =).
 
 
 Jag måste bli flitigare på att fota sådana här vardagsbilder. Inte bara fota barnen när de "poserar" för mig. Det är ju sådana här bilder man vill titta på i framtiden.




Förbereder

2013-03-10 15:08:53 ,  










Vårig

2013-03-10 12:19:00 ,   Ebba Mode/Kläder
När jag var och shoppade häromdan köpte jag denna vårmössa till Ebba:
 
 
Den är vändbar. Andra sidan är randig. Kul att kunna variera. Mössan finns på Lindex klick klick.




Hej hopp

2013-03-10 11:11:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp söndag! Blev inget bloggande igår för det hanns inte med bland städning, matlagning, kalas, kvällsgäster och melodifestival. Jag hejade på Yohio igår men Robin var helt ok han med. Ska bli spännande att se hur låten funkar i Eurovision songcontest. Det ser jag fram emot.
 
 
Igåreftermiddag när vi skulle åka på kalas
 

Idag strålar solen ute och jag hade tänkt mig en liten kort promenad med vagnen och sen låta Ebba sova ute men termometern visar lite för många minus tycker jag för att hon ska ligga och sova några timmar där ute så jag la henne här inne istället. Hoppas att hon sover en stund. Det blir så mycket bättre rytm på dagarna om hon sover lite längre pass och sen är vaken lite längre pass. Amning och allt funkar bättre då.
 
Jag kom inte i säng förrän efter 1 inatt och Ebba var snäll mot mamsen och vaknade inte för amning förrän 5.20. Chockad blev jag!! Då hade hon sovit sen strax före 22.30.
 
Nu ska Marcus och Max åka iväg på lite utflykt och åka skridskor. Jag håller på med långkok på spisen. Burgundisk gryta står på menyn. Sen blir det att baka den fantastiska citron- och marängpajen igen för i eftermiddag kommer F & D med barn hit. Jag tar varje chans jag får att få smaska paj =)!
 
Hoppas ni har en skön söndag.




Nostalgisk

2013-03-08 22:28:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tidigare ikväll när Ebba låg och sov i min famn läste jag blogginlägg från mars-september 2012 här på bloggen. Jag kommer så väl ihåg hur det kändes när jag skrev detta inlägg för att delge er att jag var gravid. Tänk att för ett år sen låg inte ens Ebba i magen och nu har hon funnits hos oss i över två månader. Det är så självklart nu att det var just hon som skulle komma till oss. Är mysigt att läsa om alla förberedelser och tankar. Är så glad över denna blogg som framkallar mina minnen =).
 
Nog med nostalgi. Jag ska äta lite chips nu och sen sova. Behöver verkligen ladda sömn och energi känns det som. Hoppas på en natt utan alltför många amningar.
 
Godnatt ♥




Dvala

2013-03-08 09:34:11 ,  
Äntligen fredag!! Det känns dock som jag går i dvala idag. Är SÅ trött. Har lagt mig för sent de senaste kvällarna och blivit väckt lite för tidigt och så 2-3 nattamningar på det. Idag måste jag med andra ord sova lite på dagen!!

Barnen är pigga iallafall :)






Matlagning pågår...

2013-03-07 18:19:23 ,  
...och barnen är med i köket






Frustration och ny frisyr

2013-03-07 12:27:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Burr... jag sitter här inne och fryser! Har precis ätit lunch i lugn och ro för Ebba sover i vagnen. Vi ska strax gå och hämta Max på förskolan. Hoppas på att han är samarbetsvillig och kan tänka sig att gå hem. Ska ta med ståbrädan ifall han är trött för nu är det inte snö och is på gåbanan längre. Det är kaos här hemma och tvättkorgen är full vilket stressar mig men jag hinner verkligen ingenting känns det som!! Lite frustrerad över det idag fast jag vet att jag inte ska bli det. Blir ju inte bättre av att Marcus ha APT idag på sin sluta-tidigt-dag så han kommer typ hem och vänder. Nåja en maskin tvätt borde jag väl i alla fall hinna med att dra igång på eftermiddan. Sen så vill jag märka kläder inför bytardagen.
 
Imorse var jag hos frisören. Var mycket hår som klipptes bort. Blev riktigt nöjd med nya frisören. Känns fräscht och lätt och passar bra till mina nya solbrillor... ha ha... men det får ni se bild på en annan dag =)
 




Ett foto i timmen

2013-03-06 22:52:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ett foto i timmen
Idag har jag försökt mig på att göra ett foto i timmen. Hade tänkt fota varje heltimme men blev inte riktigt så men ungefär ett foto i timmen i alla fall. Tiderna jag angivit är ciraktider! Här kan ni se de gånger jag fotat en gång i timmen tidigare. Då var Max liten!
 
 
9.00 Färdigklädd inför träning och ska mixa frukostsmoothie
 
 
10.00 På plats på träning! Ebba har intagit babysittern för att se sin mamma svettas
 
 
10.20 Jag är själv på träningspasset. Perfekt med personlig tränare som även kan roa Ebba vid behov samt fota den tränande mamman ;)
 
 
12.00 Ebba och jag har mött upp min kompis N på shoppingcentret. Det första vi fick besöka var det fina amningsrummet så Ebba fick lunch =)
 
 
12.30 Kinamatsbuffé och coca-cola! Mums....
 
 
 
13.30 Solglasögonprovning! Fast jag provade på skoj så blev jag helt kär i glasögonen så det blev ett köp!!
 
 
 
15.15 Efter ett ytterligare ett besök i amningsrummet är det dags att åka hemåt igen! Ebba myser i vagnen när vi åker hiss.
 
 
17.00 Vi har hämtat Max hos barnens farmor och farfar. När vi kommer hem provar Max att åka skidor för första gången (jag köpte dem av vänner igår)
 
 
18.00 Tacorester sen igår!
 
 
19.00 8 timmar efter att jag tränat får jag äntligen duscha =)! Blev en ordentlig kroppsskrubbning =)!
 
 
19.45 Vårstylar i vardagsrummet med nyinköpta bordstabletter och ljuslyktor
 
 
20.45 Vi tittar på Sveriges Mästerkock. Ebba har olja i håret för att få bort skorv!
 
 
.21.45 Ebba ligger och sover, babyvakten är på och min egentid börjar!
 
Under denna kvälls egentid har jag suttit med händerna i saltbad, ätit omelett och knåpat ihop detta blogginlägg. Nu är det natti natti efter en händelserik dag. Imorgon är det uppstigning tidigt för att lämna Max på förskolan och sedan är det frisörbesök för mig.
 
Kram ♥
 
 




Gomorron!

2013-03-06 09:02:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter träningsklädd och äter lite frukost. Trodde att Ebba sov så gott där uppe på övervåningen men hörde henne precis ligga och "prata". Hon äter säkert på händerna vilket är hennes nya stora intresse.
 
Vi ska alltså åka på träning och sen träffa min kompis N för shopping och lunch. Jag ska köpa jeans!! Inser att det nog kommer dröja ett tag innan jag får på mig alla mina byxor. Satsar nog på att köpa favoritjeansen från Lindex för de kan jag använda till vardags så jag slipper gå och handla på ICA i mysbrallor.
 
 
Nu är lilla damen på övervåningen inte lika nöjd så bäst jag går upp. Hon har förresten namnsdag idag. Det är Ebba-dagen ♥
 
 




Charmtroll

2013-03-05 18:08:33 ,  


Har suttit i soffan i två timmar och myst med detta charmtroll. Livskvalité!! Nu vankas det tacos som Marcus lagat.




Vikt och förlossningsdepp

2013-03-05 12:18:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Och så var det tisdag!
 
Ebba och jag startade dagen med att gå till bvc och efter det blev det en promenad. Det är några plusgrader så kändes riktigt skönt.
 
På bvc var det 2-månaderskontroll. Ebba har gått upp fint i vikt och längd och följer sin kurva nu efter den lilla dippen när hon var sjuk. Idag var det även lite fokus på mig då man när bebisen är 2 månader får svara på frågor om hur man själv mår och sen samtalar man om det med bvc-sköterskan. När Max var bebis hade de inte infört det än och när jag tänker tillbaka tiden när Max var bebis så hade jag nog behövt svara på sådana frågor för att faktiskt inse att jag kanske inte mådde helt bra. Tror jag hade en liten släng av förlossningsdepp. En mild sådan alltså, inga destruktiva tankar och sånt. Men för mig var det en stor omställning att bli mamma och kände mig nog ganska isolerad och låst. Detta handlade nog egentligen inte bara om att jag blev mamma utan om hur livet såg ut just då. Jag var precis färdigutbildad och hade inget jobb och visste inte vad jag ville göra efter föräldraledigheten. Jag trivdes inte heller så bra i vår lägenhet. Denna gång känns det annorlunda i grunden eftersom jag har ett jobb att gå tillbaka till, jag trivs i vårt hus och i området, vi har flera vänner med barn och jag har redan varit mamma i 4,5 år. Dagarna får även lite mer rutin eftersom Max är på förskolan tre dagar i veckan och Ebba och jag ska hämta honom kl. 13 på dagarna. Det blir heller inte tråkigt på dagarna eftersom Max livar upp det hela och jag typ ständigt har fullt upp. Sen så är vi ganska jämställda här hemma och Marcus och jag hjälps åt med det mesta. Detta med att vi har Linas matkasse varannan vecka underlättar också en hel del och jag slipper stressen med att fundera ut maträtter och handla den veckan. Det kändes i alla fall skönt att prata och reflektera kring det hela med bvc-sköterskan och faktiskt kunna konstatera att jag mår bra och trivs bra med tillvaron även om jag också kan bryta ihop ibland och allt kan kännas lite tråkigt stundtals men det sa hon att det ju bara är naturligt. Det är ju dessutom många hormoner i kroppen när man ammar. Jag tycker det är jättebra att det görs en liten "utvärdering" av mammans mående! Ni andra med mindre barn, gör de så även på ert bvc?
 
 
Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,5 cm (2 månader)

Max vägde 6375 g vid två månader så det är lite skillnad på våra små ♥ Här kan ni se Max siffror!
 
 
 




En timmes egentid

2013-03-04 23:05:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Timmen är sen men man får passa på att få liten egentid. Ebba somnade vid 22 och då går min hjärna på högvarv på vilket sätt jag ska utnyttja egentiden. En dusch var nödvändigt så det fick det bli. Sen gjorde jag lite övningar i intervaller. Ha ha smart att träna efter att man har duschat! Gjorde fyra olika övningar, en i taget, 30 sekunder övning och 10 sekunder vila och 5 upprepningar på varje övning. Använder mig av appen hit interval som är perfekt som tidtagare. Rekommenderas!
 
Nu har jag ätit äggröra och hade egentligen tänkt att jag skulle gå och lägga mig kl. 23 men jag tar nog lite mer egentid. Äta något mer och läsa bloggar. Jag är omöjlig på detta med kvällsätningen.
 
Hoppas er dag varit bra!




Ebbis bebbis

2013-03-04 15:02:00 ,   Allmänt/Vardagsliv




Vecka 10

2013-03-04 13:39:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej v 10!!
 
Jag och barnen har köpt kylskåp på förmiddan. Det levereras hem nu under eftermiddan. Tur det är kallt ute så vi har nånstans att ha varorna så länge.
 
Har även planerat mat inför veckan och jag hoppas att Ebba tillåter mig att åka och handla ikväll. Detta blir det denna vecka:
 
Måndag: Kycklingfiléer i sås med bacon och potatis
Tisdag: Tacos
Onsdag: Tacos
Torsdag: Linsgryta med mango och ris
Fredag: Helstekt kyckling med klyftpotatis
 
 
Nu har vi precis avslutat pannkakslunch och Max ska titta på film. När Marcus kommer hem från jobbet ska jag följa med Max på gympa. Gäller bara att mata upp den lilla damen först =)!




Vårfina

2013-03-03 22:13:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ni som har mig på instagram har ju redan sett denna bild men lägger in den här också. Ebba var så fin idag när vi var iväg på eftermiddan. Kortärmad rosa body från HM, strumpbyxor och kofta från Newbie och klänning från Lindex. Jag försökte mig också på att vara vårfin i lila chinos. Dessa brukar vara för stora för mig men jag är ju lite större nu än vanligt så nu satt de bra =). Det finns fördelar med allt.
 
Nej just det... kram och godnatt var det...




En sak per dag tack!!

2013-03-03 22:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Då var det kväll igen och denna vecka tar snart slut! Planer inför veckan som kommer är bvc-besök för Ebba, frisörtid för mig, träning och shoppingdejt med min kompis N. Sen är det ju melodifestivalfinal på lördag och då kommer kompisarna M och H hit. Mycket att se fram emot med andra ord.
 
Idag på förmiddagen var jag och Ebba själva hemma. Blev en promenad i solen som ni ju fått se bilder på och sen sov Ebba i vagnen. Jag har senaste tiden var extremt dålig på att lyda mina egna råd, att ta det lugnt när bebis sover. Jag har städat i all oändlighet senaste två veckorna känns det som men i förmiddags fick det vara nog. Kokade mig en kopp te, skar en bit chokladkaka och tog fram dippers (chokladklubbor att doppa i te/kaffe). Det fick sällskapa med mig när jag läste bloggar. Försökte ha tunnelseende och inte titta runt omkring mig på oredan vilket gick sådär. Satt i alla fall en stund och sen åkte dammsugaren fram och tvätten hängdes. Svårt att låta bli!
 
På eftermiddan idag har jag varit och planerat inför bytardagen jag är med och anordnar om tre veckor och sen har vi firat min morfar som har fyllt år. Det var lagom göromål för idag. Jag har lärt mig att jag orkar typ med en eller två "aktiviteter" per dag och annars blir jag väldigt stressad. Det märks framförallt på att Ebba blir gnällig och hungrig. Har därmed kommit fram till att min kropp producerar för lite mjölk när jag är för stressad vilket jag lätt verkar bli. Hör säkert ihop med att jag dricker dåligt då. Därför blir det att jag får prioritera vad som ska få plats på en dag. Att gå ut och gå eller vara ute och leka med Max räknar jag inte som en aktivitet utan det hör till den avstressade delen av dagen.
 
Kvällen har varit lite rörig. Både övertrött Max och Ebba. Till råga på allt har vi ikväll konstaterat att vårt kylskåp inte fungerar som det ska. Jag tyckte det var lite väl ljummet imorse och jag sänkte då temperaturen på det men det har inte blivit kallare. I måndags fick jag slänga en mjölk som var alldeles grynig och i torsdags så fick Marcus hälla ut en annan mjölk som var dålig. Så alltså måste temperaturen ha pendlat ett tag utan att vi har reflekterat över det. Detta har orsakat mycket huvudbry ikväll och imorn måste vi på kylskåpsjakt!! Bläää för att lägga tusenlappar på det. Där rök min stege till vardagsrummet... men ett vitrinskåp det SKA vi ha!!
 
Det blev lite kvällstankar från mig. Hoppas er helg varit bra och nu laddar vi för en ny vecka... med ett nytt kylskåp!




Ebba 2 månader

2013-03-03 12:25:00 ,   Ebba
Hurra hurra hurra! Ebba bebba bus börjar bli stor ♥
 
 
Ebba börjar mer och mer likna mig enligt min mamma.




Söndagssol

2013-03-03 11:11:13 ,  










Mysig kväll

2013-03-02 23:00:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är inte van vid detta att vara vaken på kvällen utan att ha Ebba hos mig. Rena lyxen att kunna duscha i lugn och ro och nu sitta här vid datorn. Men jag är ständigt beredd på att hon ska vakna. Har babyvakten precis bredvid mig.
 
Vi har haft en så mysig kväll tillsammans alla fyra. Myst i soffan och tittat på melodifestivalen. Max har smaskat popcorn och salta pinnar och Ebba som brukar vara en riktig kvällsgnällis har varit lugn och glad. Däremot har hon gnällt större delen av eftermiddagen så hon ville väl skona sin kära mamma lite grann. Marcus och Max har varit hos Marcus bror på eftermiddan och jag passade på att städa min garderob då. Det tog flera timmar eftersom Ebba krävde en del av mig men nu är det gjort. Alla mammakläder är borttagna.
 
Marcus har somnat i soffan till en Jönssonliganfilm. Läggdags snart tror jag!
 
Godnatt!
 
 
Syskonkärlek! Du och jag lillasyster.
 
 




Fynd?

2013-03-02 12:10:49 ,  


Det blev inga superfynd. Var lite förvånad över att mycket kläder i små storlekar var så pass urtvättade. Det brukar kunna finnas så mycket fint. Hittade lite som ni ser på bilden. Jag köpte även en sån där insats till badbaljan som Ebba kan ligga i när hon badar. Ni är ju flera som tipsat om att det är bra. Det kan man nog kalla ett fynd för jag betalade bara 25:-. Köpte också 4 böcker, överdragsbyxor, shorts och skridskor till Max. Totalt betalade jag 200:- så jag är nog ganska nöjd ändå!




Pepp

2013-03-02 08:59:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag! Vi har sovit så bra inatt. Första amningen kl. 4.30. Riktigt bra för jag kom inte i säng förrän efter midnatt. Vi somnade dessutom om och sov till 8. Nu kör vi amningsrace så lillsnuttan håller sig nöjd ett tag med sin pappa när jag ska åka på bytardag. Fast det finns såklart mat redo för honom att ge till henne!
 
Nu är jag pepp på shopping!




Förvaringsproblem

2013-03-01 23:15:01 ,   Inredning/Hemma hos oss
Klockan 22.15 sov båda barnen! Då hade jag kämpat ett bra tag med en övertrött Ebba. Max somnade nån timme tidigare.
 
Vi har förvaringsproblem här hemma och faktiskt är det vårt kök som har dålig förvaring. Alldeles för dåligt med skåpsutrymme. Köksrenovering? Ja tack men det får dröja några år. Vi har dock ett ganska akut problem och det är att vi för länge sedan "växt" ur det skåp som vi har som skafferi. Vi har förvaringsburkar med mjöl, socker, ris, makaroner m.m ovanpå kyl och frys och det är helt ok men det känns inte riktigt ok att vi förvarar mikropopcorn, salta pinnar, nötter m.m i skåpet med mitt finporslin "Sundborn". Det skåpet börjar alltmer även det förvandlas till ett skafferi. När jag skulle ta ut en assiett därifrån häromdagen fick jag godis på mig som ramlat ur någon gammal påse i skåpet. Vi har också en del skafferivaror bredvid micron för de får inte plats någonstans. Vi behöver med andra ord även göra om finporslinsskåpet till skafferi. Och för att kunna göra det behöver vi ett vitrinskåp till vardagsrummet. I dagsläget har vi IKEAs billigaste (och fulaste) glasskåp med finglas och tårtfat i men vi behöver mer utrymme. Vill kunna ställa in fina formar och skålar och sånt där också. För nu är det bara inproppat i något skåp.
 
Planen har varit att köpa något som ska stå där vårt fula glasskåp står nu men vi har inte hittat något som är lagom brett dit. De flesta är för breda. Men nu har vi tänkt om. Eller jag har tänkt om men sålt in idén hos min man också. Vi slår på stort! Tar bort vår fotovägg i vardagsrummet och ställer ett vitrinskåp där istället och sen köper vi en tavellist att ha ovanför teven och ställer fotona där. Ut med glasskåpet och där får vår lilla expedithylla stå (den står för närvarande vid fotoväggen). Eventuellt vänder vi på vårt matsalsbord också. Sen så vill jag ha en stege bredvid vitrinskåpet. Men jag kom på att det kanske inte är direkt praktiskt när vi inom ett år kommer ha en liten tjej som ska lära sig krypa och gå här hemma men det är ju ett tag dit så det kanske blir en stege ändå. Det kanske är tur att skåpet just nu inte finns i lager på vårt IKEA-varuhus för annars skulle jag nog tvinga dit mannen i helgen. När jag har bestämt mig för något då ska det sjutton gå fort alltså!
 
 
 
 
Vitrinskåpet härifrån
Tavelhylla härifrån




Mys

2013-03-01 20:08:09 ,  


Här pågår fredagsmys. Ebba och jag myser i soffan på nedervåningen och Marcus och Max tittar på Lejonkungen på övervåningen. Hoppas på att barnen somnar inom någon timme så att chipsen och colan kan komma fram!




Bra helg framför oss!

2013-03-01 09:51:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ytterligare en solig dag. Gomorron!
 
Jag vaknade vid 7.30 men somnade sen om en timme till. Var välbehövligt. Nu försöker jag få i mig frukost och skriva här lite snabbt innan vi ska gå till lekparken. Ebba behöver sova lite igen för det är gnälligt.
 
Det känns så roligt att det är helg. För första gången på flera veckor har vi en del inplanerat i helgen. Imorn ska jag åka på bytardag och fynda till barnen. Längtar. Ebba ska vara hemma med Marcus. Jag har pumpat och lagrat bröstmjölk i frysen för tillfället. Sen ska vi på vänners 30-årsfest på eftermiddagen. Också roligt! (Blivit inställt) På söndag blir det planering för bytardagen jag ska vara med och ordna i slutet av mars och sedan ska vi fira morfar som fyllt år. Bra helg helt enkelt.
 
Dags att amma lilla damen och sen gå ut!