Klart man ska spela gitarr

2013-08-31 13:51:29 ,   Allmänt/Vardagsliv






Nu är det slut på veckan...

2013-08-30 20:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 det är dags för fredagsmys.
 
 
Räkor i stark sås och ris är uppätet och nu har vi landat i soffan. Ebba somnade redan vid kl. 19 men Max äter nu sina tradtionella popcorn och salta pinnar och tittar på Supergroover 2,0 på Bolibompawebben.
 
Teven visar Kristallengalan och chipsen tas snart fram.
 
Japp så ser fredagsmyset ut i detta hem denna den 30 augusti 2013.
 
 
 
 
 




Sittdyna

2013-08-30 12:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Jag har ju sålt lite barnkläder på Tradera den senaste tiden. För pengarna jag tjänat har jag bland annat köpt denna sittdyna till Ebbas vagn.
 
 
Det har inte varit lätt att få tag på en eftersom de är superpopulära! Men jag lyckades hitta den på Brands for kids och beställde en. Fick mail några dagar senare att de skulle fått en leverans nu i augusti men att det blivit något fel där de trycks så att leveransen var försenad till oktober. Några timmar senare kom dock ett nytt mail att det verkade som att det i alla fall skulle komma en leverans så att det skulle räcka till oss som beställt. Och nu är den på väg hem till oss =)! Hoppas den passar bra. Blir mycket skönare för Ebba att sitta i vagnen och framförallt att sova i den. För sittvagnar är inte sköna alltså!
 




Torsdagsmys

2013-08-29 21:55:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
En instagram på Ebbis idag på mamma boot camp. Hon satt på en filt och lekte men på slutet var hon lite gnällig men det var visst kul att sitta i gräset. Jag är galet nöjd över denna skaloverall från kaxs som jag budade hem från Tradera i början av sommaren i strl 74. Den är lite stor fortfarande så hon kommer kunna ha den hela hösten! Och det här blev typ bloggens längsta bildtext ;)
 

Oj så trötta vi är här ikväll. Mina ögonlock känns väldigt tunga. Nu tar jag tillbaks det där att det är skönt att Ebba vaknar tidigt. Dagarna går ju i ett rasande tempo så inte mycket tid att vila inte. Marcus är dessutom förkyld. Hoppas verkligen vi andra slipper här hemma. Särskilt barnen!!
 
Jag var och handlade på eftermiddan och glömde köpa toapapper för TREDJE gången denna vecka. Nu är vi inne på sista rullen. Så imorgon måste det ske. Jag som inte hade tänkt åka till affären då. Ja livet är fullt av vardagsproblem.
 
Imorn väntar vi lekbesök av en förskolekompis till Max och hennes mamma och lillasyster. Blir trevligt.
Och imornkväll är det fredagsmys. Chipsen och colan är inhandlade... och dessutom en påse med lösviktsgodis men den "råkade" vi visst öppna ikväll.
 
Men torsdagsmys är väl också ett vedertaget begrepp, eller?! ;)
 
 




Vardagsbearnaise

2013-08-29 09:27:25 ,   Mat och annat gott
Vi fick ett otroligt användbart och enkelt recept på bearnaisesås i denna veckas Linas matkasse. Kanske något för er Martine och Hans? ;)
 
 
Vardagsbearnaise
 
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl creme fraiche
1 tärning kycklingbuljong (eller hönsbuljong)
-2 tsk torkad dragon
 
Smält smöret och rör ner vetemjölet i det. Fortsätt vispa ner 3 dl vatten. Lite i taget. Tillsätt creme fraiche, buljong och dragon. Koka upp såsen och låt den sen sjuda några minuter. Smaka av med lite salt.
 
 




Laddar

2013-08-29 09:18:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron torsdag! Jag gillar detta att jag och Ebba brukar vakna vid 7. Skönt att komma igång och skönt att komma i säng i bättre tid på kvällen. En nackdel är dock att våra rutiner på dagarna ändrats. När Ebba vaknade vid 8 var hon pigg och glad till ca kl. 11 då hon sov en stund och sedan en sovstund på eftermiddan och läggdags vid 20. Nu är hon trött redan vid 9 och somnar sen någon gång efter lunch igen och måste då sova ytterligare en gång senare. Det är verkligen som att hon inte är färdig med nattsömnen när hon vaknar vid 7 eftersom hon snabbt blir trött igen.
 
Nåja nu sover hon en stund innan vi ska gå till mamma boot camp. Jag är så trött i benen så hoppas jag orkar nåt idag =).
 
Nu ska jag ladda med att äta kokt ägg. Den tre veckor långa "undvikaäggperioden" är över och Ebba visar inga tecken på att hon reagerar på att jag äter det igen.
 
Kram till er!
 
(tror inte jag kan låta bli att kika in på Polarn och pyret och KappAhls hemsidor inom kort och titta på klädfavoriter till Ebbis där med)
 
 
 
 
 




Mera fint!

2013-08-28 20:22:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Mode/Kläder
Jag vet inte varför jag plågar mig när jag inte ska shoppa men det är ju så roligt att titta på allt fint. Hittade många favoriter till Ebba från HM. Ååååååå
 
 
 


 
Storlek 74 eller 80 "behöver" hon om nån är shoppingsugen ;)
 
 




Inte riktigt än

2013-08-28 08:37:00 ,   Ebba
 
Hon har inte riktigt kommit på hur man kryper än. Hon kommer till krypställning ganska ofta och står och gungar och försöker flytta händerna framåt men det slutar med att hon ramlar ner på mage för att hon inte vet vad hon ska göra med benen. Eller så fastnar hon i detta läge som på bilden. Det enda benet kan vara svårt att få med ibland =)!
 
Vi tycker mest det är lugnt och skönt medan hon fortfarande är någorlunda still! Typisk andragångsföräldrar va?! Med första vill man att allt ska hända direkt för det känns så spännande. Så kände vi med Max i alla fall.




Nya frissan

2013-08-27 22:37:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lovade ju att visa bild på nya korta frisyren så här kommer en mobilbild så här strax innan läggdags.






Barnkasse

2013-08-27 21:59:22 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Gokväll! Just nu sitter jag med fötterna i fotbad med dödahavssalt i. Otroligt skönt.... och välbehövligt efter en sommar då strumpor ju knappt använts.
 
Idag blev en riktig hemmadag. Ebba och jag gick upp samtidigt som Marcus och Max imorse men vi gick och la oss vid 9 igen och sov en stund. Väldigt skönt att sova på dagen. Vissa dagar behöver man verkligen det för vaken några gånger per natt är jag ju fortfarande även om nätterna varit lugnare de senaste veckorna med några jobbiga undantag.
 
Ikväll somnade Ebba lite senare så jag hoppas hon sover lite längre imornbitti. Som jag skrev för ett tag sen så är jag ju lite nykär i att sova. För hur skönt är det inte liksom?!
 
Denna vecka har vi Linas matkasse. Nu har vi haft det sen i februari och jag kommer aldrig kunna sluta för det är så otroligt skönt att slippa tänka på vad vi ska äta varannan vecka. Nytt för denna gång är att vi gått över från Originalkassen till Barnkassen. Vi var nöjda med originalkassen men Max var inte så förtjust i rätterna och det blev lite bökigt tyckte jag att hela tiden försöka göra om recepten och anpassa för att passa honom bättre eller som ibland, laga nåt annat till honom.  Vi får hoppas att Barnkassen faller honom bättre i smaken. Kvällens middag var i alla fall en succé: enchiladas! Till nästa beställning har jag även lagt till Linas energimix till beställningen då man för 99:- får flera påsar med nöt-, frukt- och fröblandningar. Sånt behöver jag!
 
 
Imorgonkväll lagar vi fläskkotletter, ris och vardagsbearnaise!
 
Imorn får vi dessutom besök och ska även på besök. Fullspäckad och rolig dag väntar med andra ord ♥
 
 




Call nature

2013-08-27 09:30:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Har ni sett Lindex serie Call nature? Tycker det finns riktigt söta plagg i den. Väldigt mycket samma stil som KappAhls Newbie som ju är omåttligt populär. Jag har dock tröttnat lite på den gammelrosa färgen som är så signifikant för den men jag tyckte dessa plagg från Lindex var riktigt söta trots att även en del av dem är gammelrosa.
 
Synd bara att jag snålar på föräldradagarna nu så kan inte shoppa. Perfekt dock att jag har lite pengar från Traderaförsäljningar ;)
 
 




We made it

2013-08-26 21:44:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagen är gjord! Marcus klev innanför dörren vid 19.15. Då höll barnen på att få pyjamas på sig. Kan säga att jag är ganska trött nu efter 12 timmar själv med barnen. En eloge till alla er som är ensamstående!! Det blir ju liksom aldrig nån paus när man är själv med dem en hel dag. Jag trivs med att vara hemma med det finns en sak jag längtar efter med jobbet: Rasten! Tänk en halvtimmes rast när jag får vara bara jag. Så lyxigt!
 
På eftermiddan idag lekte Max med sin kompis S. Jag gjorde ordning fruktsallad och prickig korv-mackor och så gick vi till lekparken. Vi skulle gå till lekparken i slutet av vår gata men där var fritids på utflykt så vi fick gå en bit längre till en annan lekpark. De hade så roligt. Max och S lekte för fullt och Ebba var lika glad hon. Hon älskar att sitta i sanden, åka rutschkana (inte själv såklart), gunga och titta när de andra leker. En riktigt mysig eftermiddag.
 
Och jag fick till och med med kameran!
 

 
Jag har tagit en promenad nu på kvällen och nattat om Ebba några gånger. Sen har vi även mottagit Linas matkasse och Marcus har rensat ett filter på tvättmaskinen. Inte konstigt den inte vill centrifugera när det ligger mynt och pinnar och annat klägg i filtret.
 
Imorn lämnar Marcus Max på förskolan och Ebba och jag får en lugn start på dagen och en förmiddag utan planer. Ska nog börja märka kläder inför bytardagen jag är med och anordnar.
 
KRAM
 
Vilken flitig bloggare jag blev idag. Tog igen från helgen då jag ju inte bloggade alls!!
 
 
 
 




Getostmacka och chokladsufflé

2013-08-26 10:01:20 ,   Mat och annat gott
Det  var ju nästan som att säga a men inte b att skriva om en god förrätt och efterrätt och inte dela med mig av recepten. Till getostmackan har jag hämtat inspiration härifrån och chokladsufflén härifrån. Men jag har gjort lite egna justeringar så skriver ut recepten.
 
 
Getostmacka
  • Getost (jag brukar köpa färdigskivad eller en rulle på Lidl)
  • Bröd (vi brukar variera vilken sort men något grovt "rostbröd" är godast)
  • Flytande honung
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Sallad
  • Tomat
  • Rödlök (är väldigt gott till men jag brukar inte ha det för jag är lite känslig mot rödlök)
  • Flingsalt
Stek brödet i smör i en stekpanna. Lägg på getosten och ringla över honung. Gratinera i ugnen (225 grader) tills osten börjar få lite färg.
 
Lägg, sallad, tomatskivor och rödlök på ett fat. Ringla olivolja och balsamvinäger över det. Lägg på getostmackan/mackorna på det och ringa över lite mer olja och lite flingsalt.
 
 
Chokladsufflé
  • 100-125 g mörk choklad 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • ca 1 tsk vaniljpulver
  • 2 st äggulor
  • 5 st äggvitor
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 2 msk socker

Gör så här:

"Sätt ugnen på 175 c. Smörj formarna noggrant med smör och socker. Strö runt hela formen. Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp grädden och slå det över chokladen, rör tills chokladen har smält och allt är välblandat. Dela vaniljstång, skrapa ur fröna och lägg i chokladen, tillsätt äggulorna och blanda väl. Vispa äggvitor med en liten skvätt citronsaft och lite av sockret på medelhög hastighet med handvisp, till ett löst skum. Höj hastigheten till max och vispa i lite av sockret i taget tills du får ett styvt maräng.

Vänd försiktigt i äggvitan med chokladkrämen med en slickepott, fördela smeten i formarna, fyll ända upp och stryk rakt med en kniv.

Baka sedan på 175 c i ca 10-11 min tills sufflén har höjts, öppna ej ugnen innan det är dags att ta ut."

Citerat härifrån.

 

Det är gott med glass till.


Till chokladsufflén brukar jag använda de här formarna från IKEA. Då räcker receptet till fyra suffléer.

 

 

 
 




Förrätts- och efterrättsfavoriter 2013

2013-08-26 09:41:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det måndag igen! Helgerna går alldeles för fort. Men vi har haft en riktigt bra helg. I lördags grillade vi här med vänner. Får se om det var årets sista grillmiddag i uterummet. Det är i alla fall absolut inte årets sista grillning för det hinner vi nog med några till men då kanske vi får sitta inne och äta.
 
I lördags åt vi getostmackor till förrätt. Många sådana har ätits i sommar. Till efterrätt blev det chokladsufflé. Också en favorit denna sommar. Till varmrätt åt vi grillat, rotfrukter i ugn, sallad och dressingar. Riktigt gott var det.... och enkelt för vi hade knytkalas! Skönt att slippa stå i köket hela dagen.
 
 
Denna måndag är ganska oplanerad. Det enda jag vet är att det är jag och barnen till kl. 19 ikväll då Marcus kommer hem. Han jobbar som vanligt, sen kiropraktorbesök och efter det jobbmöte. Då blir det en lång dag! Just nu håller Max på och retar Ebba för att hon ska jaga honom i gåstolen. Båda tjuter av skratt. Härligt att höra. Fast inte så snällt av storebror att reta henne. Varje gång hon kommer fram till honom springer han därifrån.
 
Om en stund ska vi ta en promenad till affären.
 
Hoppas ni får en bra måndag!
 




Tvärtom

2013-08-22 10:45:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag tror jag blir en tvärtomdag om man jämför med igår. Gårdagen hade en bra start men gick sen utför men denna dag började dåligt med en alltför tidig klocka när båda barnen vaknade men sen blir den bara bättre. Efter lämning av Max på förskolan imorse så har jag varit hos frisören. Nu är jag kortklippt igen vilket känns jätteskönt. Ska försöka få till en bra bild. Ebba var med sin farfar under tiden vilket hade gått jättebra.
 
 
Sen hade jag en skön promenad hem då Ebba sov för att sedan vakna på ett glatt humör.
 
Nu sitter vi i lekrummet och Ebba försöka klättra över mina ben för att ta sig till datorn. Varför är allt roligare än leksakerna?!
 
Denna dag kommer fortsätta bra för Marcus slutar tidigt från jobbet och ikväll ska jag äta och gå på bio med tjejkompisar!
 
KRAM
 




Intensivt

2013-08-21 18:10:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna dag började med att Ebba vaknade en timme tidigare än vad hon brukade. Men solen sken ute och Max och Marcus var redan vakna så det gjorde inte så mycket. Jag skjutsade Max till förskolan medan Ebba var hemma med Marcus som började jobba 8.15. Sen somnade Ebba i min famn. Supermysigt! En strålande inledning på dagen med andra ord.
 
Sen har det varit ganska intensivt med mammabootcampträning, duscha, Ebba sov en stund, jag lagade mat, Ebba och jag åt snabbt, stressa iväg till förskolan, hämta Max. Hemma lekte han en stund. Vi åkte till Bra & begagnat. Fikade.... och efter det tog både min ork och mitt tålamod slut med en son som pratar oavbrutet och en dotter som kommit på att det bästa som finns är att vara i mammas famn.
 
Hemma försökte jag mig på att plocka ur diskmaskinen men det var dömt att misslyckas. Klockan 17.13 kom Marcus hem från jobbet som en räddande ängel. Han lekte med barnen som var överlyckliga att få träffa pappa (och slippa den tråkiga mamman). Nu har Marcus dragit iväg på ett sammanträde och jag och barnen ska äta kvällsmat. När Marcus kommer hem åker lurarna in i öronen och skorna på fötterna för en promenad.... om min lilla Ebbis vill somna förstås =).
 
Underbara barn.
 
 
Japp jag är så trött som jag ser ut! Hur fantastiskt är inte dropbox på mobilen? Jag fotar en bild med telefonen och så dröjer det fem sekunder och sen kan jag "hämta den" från dropbox på datorn. Teknikens under!!




2013-08-21 08:34:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Innan läggdags igår 




Fjärilar och vimplar

2013-08-20 11:25:23 ,   Ebba Inredning/Hemma hos oss
Lite nytt till Ebbas rum
 
 
Fjärilar från VinylaHem och vimplar från Annas Alster




Vardag

2013-08-20 11:20:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är det vardag på riktigt! Max har börjat på sin nya förskola idag och det gick bra att lämna honom. Just nu längtar jag efter att hämta honom för är så nyfiken på att höra om hans dag.
 
Det är jättekonstigt att vara hemma bara Ebba och jag. Just nu sover hon dessutom så det är så otroligt tyst. Det har varit skönt att kunna ägna mig åt bara ett barn på förmiddan. Har suttit och lekt med Ebba i lekrummet och vi har läst böcker och sjungit. Har hunnit med att koka lite barnmat åt henne också. Får dock se om hon äter den för den blev inte så god.... ha ha... men jag kan ju inte slänga ut förrän hon har smakat. Blev en vegetarisk tomatsås med zucchini och paprika med pasta.
 

Tror att det blir lekparken senare i eftermiddag. Det är ju så fint väder ute!
 
Kram
 
 
 
 
 




7 år sen ♥

2013-08-19 09:33:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Bröllop
 
 
2006-08-19
 
För 7 år sen blev jag din och du min ♥
 
Yllebröllop kallas det visst när man varit gift i 7 år.
 




Syskonlika

2013-08-18 22:04:34 ,   Ebba Max
Det är alltid roligt att höra människors reflektioner kring vem Ebba är lik. Min mamma och moster säger att hon är jättelik mig som liten medan en del säger att de inte alls tycker hon är lik mig. Något alla säger är däremot att hon är så lik Max. Och hon blir mer och mer lik Max. Det är lite svårt att fånga på bild men syskonlika är de verkligen. På bilderna nedan har de dessutom samma byxor på sig.
 
Jag tycker inte de är lika varandra på ögonen men för övrigt är de väldigt lika. Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 




Helgen

2013-08-18 16:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Hej! Ute har det regnat om vartannat på eftermiddan och det är ju ganska mysigt faktiskt. Jag gillar hösten och har alltid gjort. Nu är det ju inte direkt höst ute än men i kontrast till den fina sommaren så känns det ju som höst bara för att det regnar trots att temperaturen ligger runt 20 grader.
 
Så skönt det har varit med helg. I fredags fredagsmyste vi med chips, popcorn och cola (som vanligt med andra ord) och tittade på film när barnen hade somnat. Gårdagen började vi med ett besök på Bra & begagnat där vi fyndade lite och fikade med vänner. På eftermiddan blev det lekparksbesök och sen film igårkväll igen. Bra helg med andra ord.
 
Nu laddar vi om inför en ny vecka. Max ska börja förskolan så vardagen är snart på gång på riktigt.
 
Ikväll ska vi dock fira med thaimat för imorgon är vår bröllopsdag =).
 
Hoppas er helg varit bra!
 
 
 




I mina nya skor

2013-08-16 21:38:00 ,   Ebba
Idag har jag shoppat två par kavatskor till Ebba för totalt 174:-. Otroliga kap!! Älskar utförsäljningar. De par hon har på sig på bilden är i strl 18 och får räknas som hennes första skor. De sitter bra på hennes fot nu. Sen köpte jag en annan modell i strl 19 (hon har ett par kavat i strl 20 som jag köpt tidigare). Så nu har hon skor framöver men misstänker att vi måste köpa nåt varmare i vinter även om hon mest kommer att sitta i vagnen.
 
 




Allergi?

2013-08-15 21:56:47 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
 
Vad skönt det är att sätta sig i soffan efter en dag utan att sitta ner och ta det lugnt en enda gång. Trevligt besök av två barndomskompisar, sen promenad med Ebbisen i vagnen och ikväll intensiv cirkelträning.
 
Och apropå Ebbisen. Jag har ju tidigare skrivit att hon har eksem i ansiktet. Det går ju fram och tillbaks hela tiden. När vi var på bvc för 1,5 vecka sen så diskuterade vi återigen orsaker. Så nu har jag slutat äta ägg sen dess eftersom det skulle kunna vara en orsak. Jag äter ägg varje dag eftersom det mättar så bra och jag typ är ständigt hungrig. Häromdan kunde jag dock inte låta bli att äta en omelett på kvällen. Ebba vaknade och skrek varannan timme den natten. Men det borde vara ett sammanträffande tycker jag eller också passerar äggen väldigt fort ut i mjölken. Ammade henne en timme efter att jag ätit omeletten. Idag ringde bvc igen för sköterskan hade pratat med specialistbvc som sa att jag ska hålla upp med ägg i två veckor och sedan börja äta det igen. Igår och idag har dock Ebba fått lite eksem i ansiktet så jag tror inte det är ägg. Nu funderar jag på om hon reagerar på äpple vilket hon fått igår och idag. Brukar mest ge puré gjord på päron, mango eller persika och det brukar funka bra. Eller också reagerar hon på flera olika saker.
 
En annan sak vi ska undvika är banan. De två gånger Ebba fått banan har hon efter en timme kräkts rejält (en gång för en månad sen och en gång för två veckor sen). Fisk ska vi också undvika då Marcus och hans mamma är fiskallergiker och eftersom Ebba verkar vara känslig så ska vi vänta lite med att ge det. I alla fall tills denna period med "inte äta ägg" är över.
 
Nu kanske ni undrar varför jag inte slutar amma men jag vill helt enkelt inte. Ebba äter nu gröt till frukost, mat till lunch, yoghurt med frukt och smörgås till mellis, gröt på kvällen och flaska innan läggdags. Ammar alltså bara nattetid och en gång på förmiddan, efter mellis och innan läggdagsflaskan. Vill gärna hålla kvar detta. Det är ju så mysigt =)!
 
Oj så mycket skrivet det blev om detta. Får se vad allt mynnar ut i. Hon dock inga bra allergi- och eksemgener från Marcus och mig.
 
Nu ska jag strax gå och lägga mig. Imorn är det fredag. Härligt!
 
KRAM
 




Nykär

2013-08-14 22:23:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har blivit nykär. I att sova. Det är ju så fantastiskt skönt. Och en fördel med att det börjar bli höst ute och därmed svalare inne är att man kan ligga alldeles ihopkrupen under täcket utan att svettas. Fantastiskt! Igår frös jag dock så mycket om fötterna att jag funderade på om man skulle kunna anställa någon som kunde ligga i sängen en stund innan jag går och lägger mig för att värma upp den =).
 
Jag är kär i min man också ♥




En liten uppfräschning

2013-08-14 12:03:00 ,   Blogg
...och ja jag är besatt av prickar....
 
 
från
 
till
 




Denna förmiddag

2013-08-14 11:58:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Försöker skriva detta inlägg med en nyvaken Ebba i knät.
 
Gårdagen var en bra dag med besök av min kompis S. Pratade massor, lekte med barnen och lunchade ute. Igårkväll planerade jag inför bytardagen jag är med och anordnar.
 
Denna förmiddag har varit en ganska vanlig förmiddag. Vi klev upp runt 8, barnen lekte medan jag gjorde mig i ordning och sen åt vi frukost. Efter det plockade jag ur diskmaskinen och kokade fruktpuré till Ebba. Har fotat lite kläder som jag ska sälja på Tradera. Vi har lekt på Max rum, Ebba har sovit och nu ska vi äta lunch. I eftermiddag ska vi gå till biblioteket och sen hem till min farmor.
 
Detta blev ett riktigt vardagsinlägg =)
 




Hemhjälp sökes!

2013-08-12 21:48:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var den då gjord. Denna första måndagen efter semestern. Även om jag inte jobbar så blir det ju vardag för mig med i och med att Marcus jobbar. Och detta har varit en ordentlig vardag det. Känns som jag tvättat, städat och bråkat med mina barn hela dagen (eller mest ett barn). Men mysiga stunder har vi också haft såklart!
 
Hur kan det blir stökigt HELA TIDEN? Stackars er som läser min blogg för hur många gånger har jag inte skrivit den frågan. Och ni tänker väl samma sak varje gång också: För att ni stökar till!
 
Japp så är det ju helt enkelt.
 
Kram och godnatt!
 
 
Det är inte lätt att bli stor men du är långt mer älskad än du tror ♥
 
 
 




Fotbollsproffs?

2013-08-12 11:29:47 ,   Ebba
 
 
 
 




Saknad

2013-08-11 22:46:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit iväg på tjejkväll och kom hem strax efter 21. Första kvällen jag är ifrån Ebba vid läggdags. Max var fortfarande vaken när jag kom hem men min Bebbis har jag inte träffat sen vid kl 17. Saknar! Även mitt ammande bröst saknar henne :) Missade ju innan-läggdags-amningen så bröstet är typ dubbelt så stort som det andra just nu. Godnatt!







Sommaren 2013

2013-08-11 21:41:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorgon börjar Marcus jobba efter 6 veckors ledigt. Kan nog konstatera att sommaren 2013 lider mot sitt slut. Ebbas första sommar, Max femte sommar, min och Marcus tionde sommar tillsammans. Och oj vilken sommar det varit. Mycket tack vare vädret men också mycket tack vare att vi har haft det så bra tillsammans allihopa.
 
Somrar brukar ju alltid innehålla sådana där gråa och tråkiga dagar när man inte tar sig för något utan allt bara känns trist. Inte en enda dag har jag känt så denna sommar. Vi har grejat här hemma, vi har åkt på badutflykter, semestrat på landet hos Marcus syster med familj, semestrat i Båstad, grillat och ätit gott. Vi har även planerat en massa saker som vi helt enkelt inte hunnit med. Tiden går ju så fort.
 
Sömnbrist har väl egentligen var det enda tråkiga med denna sommar. Ebba sov som bäst när vi var i Båstad och därmed jag med. Hon kanske tycker vi ska bo vid havet istället?! Jag har dock varit ganska pigg under sommaren ändå tack vare sovmornar. Men nu när Marcus börjar jobba igen så kan jag konstatera att 6 veckors sovmorgon är över för min del.
 
Nu får vi blicka framåt mot en härlig höst med denna fantastiska sommar som ett underbart minne ♥
 
 
 
 




Barnens sovrum

2013-08-11 11:31:00 ,   Ebba Inredning/Hemma hos oss Max
Här kommer några bilder på barnens rum. Till Max rum ska det sys gardiner innan jag anser att det är färdigt. Ebbas rum är än så länge ganska ofärdigt. Får ta en sak i taget. Prioritet är i alla fall att hitta några bra mattor för det ekar där inne. Bakom skiljeväggen i hennes rum står ett skrivbord och ett dockskåp. Skrivbordet har vi haft på vårt kontor men får stå på Ebbas rum och vänta på att hon blir några år äldre =)! Dessutom är det en perfekt liten datahörna åt mig om/när jag vill sitta i fred.
 
Barnen har ju ett lekrum också så därför är det inte så mycket leksaker på rummen. Tanken är dock att alla saker som är för små och farliga för Ebba ska hamna uppe i Max rum.
 
Den stora hyllan i Max rum innehåller alla våra filmer. Får inte plats med dem nånannanstans så de får vara där ett tag till =)
 
 
Max rum
 
 
 
 
Ebbas rum
 
 
 
Och ja...det är dags att sänka Ebbas säng =)
 
 




En bra natt

2013-08-11 08:11:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har sovit bra inatt. JAAAA! Ebba ammade 23:30, vaknade 0:30 och fick då lägga sig mellan oss. Ammade vid 3 och sen sov vi till 7:30.

Lycka!




Fullt ös

2013-08-10 22:59:50 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Fullt ös medvetslös.
 
Puh... äntligen sitter jag ner. Denna dag har varit ganska intensiv. Men vi kom i mål.
 
Rumsflytten är klar. Vi har kämpat hårt idag. Rensat och burit möbler och grejat större delen av dagen. Är ju inte så märkvärdigt egentligen kanske men vi har tagit hand om två barn samtidigt. Så nu berömmer jag oss själva. Allt slit var lätt värt när Max inte kunde sluta skratta av glädje när vi hade burit in hans möbler i det nya rummet. För att vara ganska exakt så har 13 möbler bytt rum idag. Marcus musikrum har flyttat ner till kontoret, Max rum har flyttats in i Marcus musikrum och Ebba har fått Max rum.
 
Nu orkar jag inte med hela havet stormar på ett tag så nu tycker jag att vi bestämmer att vi bor kvar i rummen som de är nu ett bra tag framöver. Så det så.
 
Nu återstår ju bara det roliga. Fixandet! Till veckan som kommer blir det tygshopping för att sy gardiner till Max rum och som ni sett i tidigare blogginlägg så har jag ju rosa drömmar angående Ebbas rum. Vi får se vad som händer och sker där. En sak är i alla fall säker. Dessa fina vimplar från Annas alster kommer snart pryda en av hennes väggar:
 
 
 
 
Hann inte med att fota mer än med mobilen i rummen innan barnen la sig så får bli bilder med kameran imorn istället.
 
Godnatt!




Somna om...

2013-08-10 07:57:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har Marcus gått upp med barnen och jag ska kura ihop mig under täcket och sova nån timme till. Underbart efter en natt med en Ebba som vaknat varannan timme.




Rosa

2013-08-09 21:58:46 ,   Ebba Inredning/Hemma hos oss
Det sägs ju att pengar inte gör en lyckligare....
 
Men lite lyckligare skulle jag nog bli om jag kunde lägga lite mer pengar på bland annat detta till Ebbas rum ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Pirrigt

2013-08-09 21:42:42 ,   Ebba Max
Jag och Bebbis häromdan
 

Varje gång vi ser en liten tjej på till exempel ICA rulta runt med knubbiga ben i ett par strumpbyxor så blir vi alldeles varma i hjärtat när vi tänker på vad som väntar oss. Marcus och jag pratar ofta om vad spännande det ska bli att se hur Ebbas personlighet kommer utveckla sig och hur hon kommer se ut när hon lärt sig gå, när hon äter mat själv, när hon pratar. Hur kommer hon att vara om några månader när vi ska fira jul? Kan hon gå när hon fyller 1 år? Kommer hon ha hår så att vi sätta upp håret i toffsar på kalaset? Vilken hårfärg kommer hon att få? Hur kommer hennes röst låta? Vad kommer hon att tycka om att leka med?
 
Jag blir pirrig i magen när jag tänker på allt fantastiskt vi har framför oss. När vi ska få lära känna varandra ännu mer. En sak är säker: Ebba är en bestämd liten dam och både Marcus och jag tror att hon kommer försöka styra både oss och storebror i framtiden.
 
Med detta menar jag inte att vi inte ser fram emot att se hur Max kommer bli i framtiden. Men allt sånt är så svårt att föreställa sig för vi vet ju inte något om hur det är att vara förälder till någon över 5 år och någon som går i skolan. Åldern från nyfödd till nästan 5 år har vi ju "gjort" en gång redan och dessutom jobbar vi ju båda med barn i den åldern.
 
Jag älskar att titta på filmklipp av när Max var lite yngre. Höra hur hans röst lät då och hur han rörde sig jämfört med nu.
 
Vi vet ju redan hur charmig en två-åring är som har egna ord för saker som kanske bara vi som mamma och pappa förstår, hur envis samma två-åring kan vara, hur söt en liten krabat är som precis lärt sig gå och hur snabba de är.... osv. Och allt det har vi framför oss igen... med Ebba denna gång. Både fantastiska stunder men självklart också jobbiga perioder. Det är ju så det är att ha barn. Fruktansvärt jobbigt... men ibland så alldeles alldeles underbart att de där jobbiga stunderna kan kännas fjuttiga i jämförelse.... fast inte när man är mitt inne i dem.
 
Tänk allt vi har framför oss... tillsammans ♥
 
Ebba några veckor gammal
 
 
 
 
 
 
 




Svårt att sova

2013-08-08 09:52:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Go förmiddag! Jag har fått så svårt att somna på kvällarna. Har varit så i typ tre veckor nu. Jag ligger liksom och väntar på att Ebba ska vakna. Det är ju så jobbigt att precis ha somnat när hon vaknar. Hon ammar och dricker flaska runt kl. 20 innan hon somnar och sen brukar hon vilja äta vid midnatt så då blir det att jag väntar på det. Igår hade jag nästan precis somnat när hon vaknade vid 0.30. Ammade och la ner henne igen och sen kunde jag somna. Problemet var bara att hon vaknade en timme senare igen. Då var jag supertrött. Lyfte över henne till oss men hon somnade inte om. Vill egentligen inte amma då bara för att hon ska somna om men vid kl. 1.30 på natten gör man det mesta för att få sova. Hon snuttade lite och somnade sen. Jag tror vi sov till 5.30 men vi kanske var vakna nån gång däremellan men jag kommer inte ihåg.
 
Nu leker Max med kompisen S. De har hundra projekt igång och "arbetar" ute just nu.
 
Nu fick ni lite morgonbladder från mig. Hoppas ni får en riktigt bra dag =)!




En vecka i Båstad

2013-08-07 23:23:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu tänkte jag berätta lite om vår semestervecka! Vi brukar ju åka till Halmstad på sommaren men detta år hyrde vi hus i Båstad istället. Vi åkte tillsammans med Marcus föräldrar, bror och syster med familj. Perfekt att resa tillsammans med flera. Blir roligare och dessutom billigare eftersom vi delade på husavgiften och andra kostnader. Och Max har haft så roligt med kusinerna!
 
Vi åkte hemifrån förra lördagen och spenderade en natt hos vännerna S, H och lille H (2 månader). De bor halvvägs på vår väg mot Båstad så det var skönt att dela upp den 40 mil långa resan på två dagar. Hos dem fick vi jättegott grillat och mysig pratstund sittandes på deras altan med tända ljus när barnen sov. Efter en bra natts sömn åt vi frukost innan vi åkte vidare mot Båstad.
 
Oj så varmt det var när vi kom fram. 29 grader ute! Genast så insåg vi vilken lycka det var att vi hyrt ett hus med pool. Vi alla älskade den från första stund =)! Så fantastiskt skönt det var att bada i den och det var verkligen pricken över i:t under veckan trots att vi bodde 50 meter från havet. Huset var också riktigt bra.
 
Förutom att bada i poolen har vi gjort utflykt till hamnen i Båstad, en liten shoppingtripp till Halmstad där jag passade på att köpa den godaste sushin. Jag, min svärmor och svägerska passade även på att prova på att dreja en dag. Det var riktigt kul... och svårt! Sen så har vi ätit gott, pratat, skrattat och bara varit. Precis som semester ska vara med andra ord.
 
En hellyckad vecka! Det enda jobbiga var att åka hem. Usch... 40 mil i bil med två barn är inte roligt men vi tog oss ju hem i alla fall!
 
Nej nu ska jag sluta babbla och visa bilder i stället.....
 
Ebba möter havet för första gången
 
 
Många härliga och roliga minnen från poolen med sitt ca 30-gradiga vatten. Ebba älskade att bada! Och Max med förstås.
 
Familjen ♥
 
Kusin N och Max hade ett litet broprojekt på stranden
 
 

En riktigt varm eftermiddag på stranden
 
 Grillat på G
 
 När det är över 30 grader i luften så är det skönast att hänga i poolen
 
 
Gott med glass i Båstads hamn
 
 
Har upplevt några riktigt vackra solnedgångar också.
 
 
Tack alla inblandande för en härlig vecka att minnas =)!
 
 
 




Maximera tiden

2013-08-07 16:08:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är den där känslan tillbaks som jag skrev om i början av Marcus semester. Känslan av att alla krav, måsten och borden väger tungt i en. Dagarna går så fort att jag inte hinner me nåt känns det som. Vi håller ju på och grejar inför rumsflytten här hemma. Men vi kommer knappt nånstans. Det är ju så när man har barn. Jag har i alla fall varit och köpt rullgardiner idag till Max nya rum. Målet är att rumsflytten ska vara klar innan på måndag när Marcus börjar jobba så hoppas på det.
 
Nej jag ska väl inte sitta här när det är så mycket att göra men Ebba leker bredvid mig och anfaller datorn lite då och då =). Marcus och Max är på Bra & begagnat och ikväll ska Marcus och jag träna cirkelträning medan barnen är hos sin farmor och farfar.
 
Hoppas lite träning ger oss extra energi till att fixa massor imorron!
 
 
 
 gmnfykm fbjkvfyttfyftbkj7bkjk7hjkkbfjtvhyhvtvc - Ebba hälsar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Stör ej/Kom in

2013-08-07 10:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Denna skylt har jag köpt till Ebbas dörr. Det står Stör ej på ena sidan och Kom in på andra.
 
 
 
 




Ebba 7 månader

2013-08-06 10:40:27 ,   Ebba
 
 
Vår älskade 7-månaderstjej som har lätt till både leende och tårar!
 
Nu går det undan för denna lilla tjej. Sitta har hon ju kunnat göra sen hon var 5,5 månad men nu böjer hon sig gärna framåt och ställer sig i krypställning från sittande. Men sen blir det oftast platt fall så hon hamnar på mage. Men hon tränar och tränar på sin styrka =)! Ibland hasar hon bakåt när hon ligger på mage. Tre meter förflyttade hon sig i förrgårkväll men sen dess har hon inte gjort det. Hon försöker resa sig mot saker om hon sitter ner och har nåt stabilt framför sig.
 
Det har blivit bättre på nätterna. Hon vaknar, ammar och somnar om med ungefär tre timmars mellanrum. Hoppas på att det fortsätter så för jag behöver bygga upp sömnreserver och kraft inför att orka ta tag i projektet att hon ska somna i sin säng istället för vaggandes i min famn. Projektet får dock vänta tills hon flyttar in i det rum hon ska ha och blir trygg där. Jag provar dock varje kväll med att försöka få henne att somna själv. I förrgår gick det ganska bra. Hon vaknar fortfarande ganska många gånger per kväll så att jag får natta om.
 
Hennes eksem kommer och går. Vet inte vad de kan bero på! Märker dock att hon blir mer röd och kliar sig mer i ögonen om hon är ute mycket så pollen misstänker vi. Dessutom tror vi att hon är överkänslig mot banan på nåt sätt. Hon har ätit det två gånger och båda gångerna har hon kräkts efter en timme. Inte "bebiskräkts" utan rejält kräkande. Ska till bvc på onsdag så ska prata med dem om det.
 
På dagarna är hon en glad tjej som älskar att sitta och plocka med grejer. Igår satt hon i nästan en timme i lekrummet och grejade med duplo och annat medan Max lekte bredvid. Max är fortfarande idolen även om hon har börjat "säga till" när han tar för hårt i henne när han vill gosa. Hon har däremot inga hämningar och drar allt vad hon kan i hans hår och tjuter av förtjusning. Apropå hår så älskar hon att dra och känna på hår. Ett litet problem vid mötet med andra barn. Alla är ju inte lika tåliga som Max.
 
Hon äter ett mål mat till lunch varje dag och en portion gröt med katrinplommonpuré i runt klockan 17. Innan läggdags dricker hon en flaska ersättning blandat med välling (det där jag skrev i inlägget om när hon blev 6 månader att hon slukade flaskan med enbart välling var en engångsföreteelse). Övrig tid ammar hon. Jag ammar just nu bara på vänster bröst för hon ratade det högra för några veckor sen.
 
Hon använder kläder i strl 68 och 74.
 
 
 
 
 
 
 




Vitt

2013-08-06 09:15:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag kom på att jag ju glömt visa bild på vår nya altandörr som sattes in i juni och fönstrena bredvid dörren som vi målat vita. Har ju inte fixat med lister och sånt än men allt har sin tid =)!
 
Förut var det brunt i köket....
 
 
... nu är det vitt!
 
Alla andra fönster i huset är vita så nu känns det mer enhetligt!
 
 




Hemma!

2013-08-05 22:32:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp i stugorna! Igår kom vi hem från en veckas härlig semester på västkusten. Idag har vi tvättat tre maskiner tvätt, grejat i trädgården och fixat med annat. Helt plötsligt hopar sig alla måsten över en. Har inte hunnit gå igenom alla bilder från veckan ännu men jag lovar er att ett bildregn kommer =)!
 
Så länge får ni njuta åsynen av denna primadonna som blev 7 månader i lördags.
 
Kram till er!