Gokväll!

2010-07-31 23:29:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Nu börjar klockan bli mycket och jag har tänkt i tre timmar att jag ska duscha men har fortfarande inte gjort det =). Men jag ska bara skriva detta blogginlägg och sen blir det duschen.

Kan inte skriva så mycket om dagen då den tillbringats med lite hemliga göromål. Men det har varit en bra dag i alla fall.

Ska försöka lägga mig i lite bättre tid ikväll än de senaste kvällarna då det inte blivit läggdags förrän efter 1.

Nu är det mot duschen.... ska bara....

Godnatt på er!


Några bilder på Max som är tagna för ungefär 1 år sen:








Jag har lite funderingar på att lägga upp nån filmsnutt från när Max var bebis. Jag kunde ju inte det där med youtube då så har inte visat några filmklipp från när han var riktigt liten. Är det något som skulle vara intressant?





Fåret Shaun

2010-07-31 10:19:28 ,   Populärkultur
Jag älskar barnprogrammet Fåret Shaun. Det är ju så kul! Det tycker i alla fall Marcus och jag så vi har beställt en dvd som kom hem igår. Nu sitter Marcus och gapskrattar i soffan och Max sitter bredvid och ser lite oförstående ut. Men men barnprogram kan ju ibland vara roligast för de vuxna =).




Fredagsmys

2010-07-30 22:11:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll får jag ha fredagsmys själv här hemma för Max sover och Marcus är inte hemma. Men jag har laddat upp med en påse ostbågar och en liten chokladbit så jag ska nog klara mig. Det finns en sak jag längtar till då både Marcus och jag jobbar och Max är på dagis, och det är fredagsmyset! Vilken belöning för veckan som gått.

Nu på mitt fredagsmys ska jag läsa bloggar med tända ljus på bordet så det ska nog göra min kväll mysig =).






Max x2

2010-07-30 10:58:58 ,   Max
Här kommer två bilder på Max:



Ute och leker i regnet



Mys i fåtöljen med russin




Bröllopsfix

2010-07-30 10:51:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gårdagen gick åt till en del bröllopsfix inför att jag ska vara toastmadame på M och H´s bröllop nästa lördag. Det är så roligt =).

Jag kom hem vid 22 igårkväll och då var vår vän M här som vi inte träffat på länge. Satt och pratade till 1 ungefär. Sen hade jag svårt att sova så jag var trött imorse. Men världens bästa man gav mig sovmorgon.... som vanligt =).

Idag ska Marcus åka iväg och träffa barndomskompisar, Max ska vara hos sin mormor och jag ska fixa lite grejer.

Och förresten, jag tar tillbaks det där jag sa i förrgår om att det verkar vara lätt att komma upp i 10 000 steg med stegräknaren/dag. Igår på hela dagen gick jag 3000 steg. Snacka om lat dag!! Men jag var mycket stillasittande pga bröllopsfix. Så jag skyller på det ;).

Nu har jag precis ätit frukost och dags att börja med lunchen. Inte lätt att hinna me allt ;).

Tack för era svar om systemkameror!




Nytt i Max rum

2010-07-29 11:29:38 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vi köpte några småsaker till Max rum igår på IKEA.

Bland annat dessa förvaringsnyheter:





Och sen fick han dessa glas som vi tänkt köpa flera gånger:



Han älskar att leka med köksgrejer. Igår när vi kom hem fick han låna en av våra små brickor och så ställde han glasen där och gick runt och serverade.





Systemkamera

2010-07-29 11:10:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har planer på att köpa oss en systemkamera (en digital såklart). Jag tycker ju det är så roligt att fota men det blir ju liksom inte så bra bilder. Vill kunna ta ännu bättre. Så nu ska det nog snart ske.

Men jag kan ju ingenting!! Vad ska man satsa på? Jag är inte intresserad av dyra objektiv och liknande utan vi vill ha en kamera runt 4000:-. Sen antar jag att man köper till minneskort och sådant eller?

Tips tack!!

Alla ni som läser och har en systemkamera kan väl skriva vilken modell ni har och vad den kostade när ni köpte den! Please..... =)




Shopping och grillning

2010-07-28 22:17:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags skjutsade vi Marcus föräldrar till flygplatsen. De sitter på ett plan till Turkiet just nu. Eller just nu kanske de förresten redan är framme =). När vi hade skjutsat dem stannade vi på IKEA där vi köpte lite småsaker. Fikade också. Mums! Där får man mycket för pengarna!



Max tyckte det var väldigt gott med lingondricka. Han dricker nästan aldrig saft så nu passade han på att dricka massor =).




Smaskigt!



Sen fick Max leka lite. Han blev så arg när vi skulle gå!

Sen blev det lite annan shopping. Jag har köpt mig en stegräknare. Den är så snygg =). Den räknar både steg och distans. Jag hoppas det kan sporra mig att röra på mig mer. Visst är det ungefär 10 000 steg man bör gå per dag? Fast jag bara haft den på mig ikväll har jag ändå gått 4500 steg. Det lönar sig att jaga en vild blivande 2-åring! Sen har jag gått en promenad också. Jag har inte ställt in min steglängd ännu så därför kan jag inte se distansen än.





Vi handlade med kött att grilla och så åkte vi till Marcus föräldrar och grillade. Bra att passa på att låna huset och trädgården när de inte är hemma. När vi åkte hem började det regna. Men jag tog i alla fall en promenad i regnet strax efter 21. Skönt att gå med regnjackan på. Solen glimtade fram i horisonten så jag såg när den gick ner.



Max väntar på mat



Vet inte om ni ser det, men jag tonade håret mörkbrunt igår.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det Sex and the city på tv. Ikväll har Marcus lovat att han ska titta med mig. Får se hur länge det dröjer innan han somnar =).

Hoppas ni haft en bra dag och sov så gott!




Cykelkillen

2010-07-28 13:21:54 ,   Max
När vi var i Gävle älskade Max att cykla på N´s trehjuling. Eller han cyklar inte i den mening att han trampar. Han når inte fram bra till tramporna och han vet inte riktigt hur man gör, men han "springer" med cykeln.

Så till våren får det nog bli en trehjuling till lille killen =).





Fullmånens fel?

2010-07-28 11:01:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår hade Max svårt att somna. Han var inte ledsen eller så utan låg mest i sängen och vred och vände på sig. Jag satt där inne i några omgångar och jag läste en bok för honom vid ett tillfälle. Han la sig vid 20.30 men somnade inte förrän strax efter 22.

Jag och Marcus la oss vid närmare 0.30 och han somnade på en gång men jag kom inte till ro så jag fick gå upp en stund och titta på tv (jag älskar How I met your mother så nu fick jag se det för det är inte ofta annars jag sitter uppe vid 1 på natten). Vid 2 somnade jag.

Strax innan jag gick och la mig igen inatt så såg jag att det var fullmåne ute. Kanske därför vi hade svårt att sova? För den senaste tiden har vi somnat väldigt fort på kvällarna så gårdagen hör inte vanligheterna.




Designbyte

2010-07-28 10:48:49 ,   Blogg
Nu har jag ny design på bloggen. Jag var trött på att ha en med så mycket detaljer så jag beställde en enklare av Kia. Nöjd är jag =). Passar den höststämning som jag börjat fått nu eftersom jag ska börja jobba snart.

Ni hittar det mesta i flikarna här ovanför. Om ni vill söka i min blogg, lägga till den i bloglovin eller maila mig finns det länkar till det längst ner i bloggen. I "footern". Om man vill klicka för att kommentera så gör man det nedanför rubriken till varje inlägg. Det står kommentarer.

Hoppas ni känner er lika välkomna som vanligt =).




Den tidigare designen


(Ni kan behöva trycka på F5 för att den nya designen ska synas. Det fungerar inte om ni är i bloglovin utan ni måste då skriva in min adress eller klicka här.)

(och jag fortsätter kalla bloggen för en må-bra-blogg trots att min hälsa vissa dagar är allt annat än på topp. Men det är min önskan att det ska vara en må-bra-blogg. Och att må bra handlar ju inte bara om hälsan)




Kinamat och grillat

2010-07-27 18:04:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi köpte hem kinamat till lunch idag. Är inte så ofta vi beställer mat eller är ute och äter så det var verkligen vardagslyx.

Har haft svärföräldrarna här på eftermiddan. Marcus och Max hade plockat blåbär till en blåbärspaj som vi bjöd på. Nu är Marcus och Max ute på gården och vi ska grilla. Jag ska bege mig ut jag också!




Om mig

2010-07-27 13:44:04 ,   Blogg

Hej på er och välkomna hit! Jag heter Sara och är 28 år. Sedan 20060819 är jag gift med Marcus och 20080926 föddes vår son Max. Jag har nästan varit mammaledig i två år men jobbar nu som fritidspedagog.

Förutom mamma, fru och pedagog är jag även organiserad, engagerad, storasyster, faster, tv-nörd, data-nörd och bokmal.

Just nu bor vi i en trea på 76 kvadrat men vi har köpt hus och flyttar in 1 mars 2011. Känns helt underbart!!

Jag har tidigare bloggat i två år på blogg.aftonbladet.se/sara. Där kan du bland annat följa min graviditet och livet som nybliven mamma. Kul att just du kikar in här!

Kram Sara




Diggiloo

2010-07-27 13:42:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lite bilder från Diggiloo i söndags:


Vy från bajamaja-kön =)



Jessica Andersson sjunger



Ballongdansen



Timoteij i manlig tappning






Drönare

2010-07-27 10:43:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är en riktig drönare på morgonen! Jag gick upp med Max vid 8.30 men var så trött så jag bäddade ner mig i soffan och sov 1,5 timme till =). Härligt! Marcus var ju ändå uppe ;).

Nu ska vi göra en beställning från HM och sen blir det promenad för att köpa pärmar så att Marcus kan sortera in alla lösa notblad han har.





Top gun

2010-07-26 21:05:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har precis varit ute på promenad. Ska duscha nu och sen ska vi titta på Top Gun som går på tv4+ kl. 22. Jag har aldrig sett den och det är skandal enligt Marcus så det är väl bäst jag tittar =).

Hoppas ni har en bra kväll!




Måndag 26 juli

2010-07-26 20:17:09 ,   Måndagslista
Idag är jag glad för att....

- jag har världens mest fantastiska man som sköter det mesta här hemma när jag inte orkar
- jag hade en härlig kväll på Diggiloo igår
- jag och A planerat inför vårt värdinneskap på bröllop idag och vi har flera bra idéer som ska bli roliga att genomföra. Vi är som barn på julafton =)
- Max är så mysig och go. Just nu sitter han och badar skumbad en meter ifrån mig.
- min nacke och mitt huvud känns bättre idag
- vi äntligen ska ta tag i att börja rensa ur en skänk här hemma och sedan måla den vit
- jag fylls med positiva tankar när jag skriver måndagslistor
-min blogg byter design inom några dagar


Här hittar ni fler måndagslistor!




Känner du igen dig?

2010-07-26 17:38:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mina föräldrar (jag antar att det är min mamma) har satt upp denna serie på sitt kylskåp:







(Zits)


Jag tycker detta är så klockrent!! Jag känner mig verkligen som en levande almenacka ibland.


Är detta typiskt oss som är flickvän/sambo/fru/mamma? Någon som känner igen sig?




Top secret

2010-07-26 11:28:35 ,   Bröllop
Nu ska jag ge mig iväg till A. Vi är toastmadamer på M och H´s bröllop. Så planering med stämpeln Top secret ska pågå ;).




Jag är med och tävlar här om en helårsprenumeration på en tidning.




Backstage

2010-07-26 00:11:35 ,   Allmänt/Vardagsliv

Gokväll på er, eller snarare godnatt =).

Jag kom iväg på Diggiloo idag. Tack för er som höll tummarna. Jag ignorerade nacksmärtor, huvudvärk, illamående och halsont (som huxflux invaderat min hals när jag vaknade imorse). En infektion är helt klart på G i kroppen. Men nog om det.... det var ju dagens bravader jag skulle skriva om.

Jag, mina föräldrar, min mormor och min farmor har varit iväg idag. Vi åkte i eftermiddags (var ca 10 mil härifrån) och showen började vid 18. Var riktigt bra, som vanligt! Det är verkligen en bra show att gå på som passar alla åldrar. Jessica Andersson och Mojje var mina favoriter. I pausen fick vi VIP-kort och fick gå backstage (min farbror är kapellmästare i showen). Var inte där så länge men jag var riktigt nära Andreas Lundstedt och Tess Merkel från Alcazar. Sen träffade vi även Lasse Holm och Thomas Petersson och så några musiker förstås.

Jag kom hem för ungefär en halvtimme sen. Ska äta ett ägg nu och sen blir det nog läggdags för nu är jag trött.

Hoppas ni också har haft en bra dag. Nu laddar vi om för en ny vecka =).

Bilder får ni se imorn!





12 timmar

2010-07-24 22:47:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har Marcus varit iväg i tolv timmar och jag börjar tycka det är dags att komma hem nu =). Jag är inte van att vara utan honom!

Imorn är det tänkt att jag ska åka på Diggiloo med mina föräldrar, min farmor och min mormor. Hoppas på att jag vaknar utan huvudvärk och nackont imorn så jag kan åka. Min farbror är kapellmästare i showen och därför får vi gå in gratis. Var tre år sen jag var sist så nu vill jag verkligen!

Nu ska jag småslumra i soffan i väntan på att Marcus ska komma hem.

Godnatt på er!




Bärplockare

2010-07-24 22:35:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max plockade (främst åt) vinbär hos mina föräldrar.



Och så en bild på mig också....





Snart på gång igen!

2010-07-24 14:18:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är dålig på att svara på kommentarer nu och att kommentera. Men jag ska snart ta tag i det.

Magen, huvudet och nacken tar tyvärr alldeles för mycket kraft av mig just nu och jag hoppas att jag snart ska vara igång igen.

Idag är Marcus iväg på spelning hela dagen. Just nu sover Max och jag ligger i sängen och vilar. När Max vaknat ska vi till min moster för jag ska få låna en massageapparat av henne och sen ska vi till mina föräldrar. Max tycker det är så roligt att träffa mommo och poppo (mormor och morfar).

Återkommer ikväll med förhoppningsvis lite nya krafter =).




Förresten så har jag namnsdag idag. Jag heter Kristina i andranamn!




14,3

2010-07-23 12:52:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack så mycket för kommentarerna om mitt hår =).

Var tog värmen vägen? Vår termometer visar på 14,3 grader ute. Hutlöst kallt!!! Brrrrr. Helt plötsligt blev det höst. Jag tycker synd om min mamma som har sin första semesterdag idag. Men får hoppas det snart blir lite varmare igen.

Max äter lunch just nu. Han och jag är själva hemma för Marcus är iväg och övar inför en spelning på en MC-träff imorgon. Max har tittat på Teletubbies och jag har packat upp från vår tripp till Gävle och plockat undan lite annat. Eftersom vi bor på relativt liten yta så blir det så fruktansvärt stökigt så fort. Jag tycker alltid det ser rörigt ut här hemma. Och på senaste tiden har jag inte haft någon energi till att ta tag i det. Men det måste ju göras.

I eftermiddag ska jag fika med M =).

Nu väntar disken och läggning av en söt liten kille.....




Resultatet

2010-07-23 10:19:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Resultatet av morgonens frisörbesök:





Blev samma frisyr som sist jag klippte mig fast lite kortare denna gång. Håret är kortare bak och längre fram. Nu ser jag ju lite stylad ut eftersom frisören har fått fram mina lockar med hårfön. Jag är nöjd =)




Mysig kväll

2010-07-22 23:56:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en mysig kväll hos F, D, Z och lilla bebisen i magen. Max och Z lekte för fullt både i trädgården och inomhus. Inte så mycket med varandra men i alla fall på samma kvadratmetrar =). Vi åt grillade hamburgare och sedan en god blåbärskaka till efterrätt.










Jag är trött i min nacke och mitt huvud nu och dessutom gör det ont i magen. Min mage har varit ganska bra de senaste månaderna men nu har den bråkat med mig i två veckors tid. Det svider mycket i den och jag får kramper som gör mig trött och illamående. Jag har även svårt att känna mättnadskänsla och är i princip ständigt hungrig fast jag har ingen aptit. Bara tråkiga hälsoproblem just nu.

Men nog om det! Nu får jag tänka på att vi haft en mysig kväll och nu blir det ett kokt ägg för mig och sen läggdags för jag har tid hos frisören 8.30 imorn! Alltid roligt att klippa sig men jag undrar varför jag valde en så tidig tid?!

Godnatt =).





Furuviksparken

2010-07-22 16:03:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
I tisdags var vi i Furuviksparken. Det var roligt och mysigt att göra en riktig heldagsutflykt!

Först tittade vi på djuren. Max var nog lite för liten för att uppskatta det. En del djur satt ju bara stilla och jag tror det var svårt för honom då att fascineras av dem (ex. ormar). Han och Marcus klappade får. Max hade dock varit helt crazy och sprungit runt i hagen. Efter att ha tittat på djuren åt vi vår medhavda matsäck och sedan gick vi till karusellerna. Max älskade att sitta i en liten bil på karusellen som gick runt runt runt! Han blev helt vansinnig när karusellen var slut. Lite senare efter att han sovit fick han åka flygplanskarusell med mig men det tyckte han inte var lika roligt så det var nog inte själva karusellandet han egentligen gillade mest utan att sitta i en bil och svänga med ratten.

Slutligen badade vi i badlandet. Var iskallt vatten men vi hade roligt ändå =).





Status

2010-07-22 15:12:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är själv hemma. Det är så fantastiskt skönt =).

Ligger och vilar på sängen med en ispåse mot nacken. Det är också fantastiskt skönt.

Ikväll ska vi till F, D och Z. Blir roligt!

Nu ska jag lägga in bilderna från vår Gävle-tripp i datorn.

Återkommer!




Hemma!

2010-07-22 00:21:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vid 23.20 ikväll kom vi hem från Gävle. Jag är riktigt slut nu i både knoppen och kroppen efter att ha kört bil i tre timmar. Blir strax duschen för mig och sedan läggdags.

Jag ska gå upp i hyffsad tid imorn för jag har fått en tid hos kiropraktorn eftersom min nacke är allt annat än bra. Har haft ont i flera dagar nu och det strålar upp till huvudet. Inte roligt!

Hoppas ni alla sover gott just nu =).




Bloggar från Gävle

2010-07-19 11:28:49 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej på er!

Vi kom fram till min bror M med familj vid 17 igår. Blev grillat på kvällen och sen skjutsade jag, Marcus och Max "hem" min yngsta lillebror D som åkte med oss hit. Vi skjutsade honom inte enda hem utan till en lägenhet han hyr här i stan över sommaren för han sommarjobbar här =)

Vi bor i en liten gästlägenhet som finns i bostadsrättsområdet här. Max var så glad över att träffa kusin N, 3 år, så han hade svårt att varva ner och somna igår. Men vid 22.30 somnade han gott och sen har vi sovit hela natten.

Max och N har badat i pool på förmiddan och nu ska vi laga mat. Får se om vi går upp på stan på eftermiddan. Imorn blir det ialla fall Furuviksparken =).

Hoppas ni får en fin dag!





Iväg

2010-07-18 09:46:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Om några timmar åker vi för att hälsa på min bror med familj.

Just nu har jag lite huvudvärk och kramper i magen men hoppas det ger sig snart. Jag ska packa det sista och sen laga lunch och efter det åker vi.

Får se om jag bloggar något därifrån, annars "ses" vi på onsdag =).

Ha en underbar dag!!




Vår semester

2010-07-17 22:35:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer bilder från vår semester i Halmstad, någon/några bilder från varje dag!

Lördag (3/7):



Vi tillbringade 40 mil i bil. Blev ett matstopp hos H´s föräldrar där vi fick god lunch och jordgubbar. Sen blev det ett litet mellanmålsstopp också. Max var så duktig att åka bil.




Framme vid 17.30 på kvällen. Det blev bad på en gång!

Söndag (4/7):





På förmiddan var det alldeles soligt men på eftermiddan mulnade det på. Men varmt var det så jag, Marcus och Max var på stranden och badade och lekte i sanden.



Max försöker ta mina solglasögon

Måndag (5/7):



I need no more word than: GEKÅS!

Tisdag (6/7):



På förmiddan var det grått och blåsigt men vi gick ner till stranden allihopa (vi var i Halmstad med Marcus föräldrar, bror och syster med familj). Den enda som badade var Max! Efteråt fick han sitta och mysa i badrocken.



På eftermiddan åkte jag, Marcus och Max in till stan. Tittade lite i affärer (inte så uppskattat av Max) och åt glass (mer uppskattat av Max).

Onsdag (7/7):





Växlande väder men varmt och skönt i vattnet. Vi badade och plaskade! Max var inte så intresserad av simringen han lånat av kusin N men han tyckte det var roligt när jag hade den på mig (ett väldigt osmickrande kort på mig dock men det bjuder jag på)



Kvällssol! Den vackra utsikten från trädgården till huset vi bodde i. Bakom sanddynan väntar stranden.

Torsdag (8/7):



Ett riktigt tråkväder var det! Vi var mest inne. Men på eftermiddan gick jag och min svägerska ner till stranden med Max och N. När vi kom dit började det ösregna. Men Max och N lekte i sanden ändå. Det var i alla fall varmt.



Efter den regniga leken fikade vi bullar. Sen läste Max tidningen med farfar.

Fredag (9/7):







Härligt väder! Mycket sol och bad och läsning.

Lördag (10/7):



Åkahemdagen!! Det tar tid att städa ett hus som 9 personer stökat till i en vecka. Max hade tur och blev bjuden på jordgubbar av grannarna så han sysselsatte sig en liten stund i alla fall i den 30-gradiga värmen. Svetten rann på de som städade. Jag tog mest hand om Max och det var svettigt det också. Vid 11.30 begav vi oss hemåt och fem timmar senare var vi hemma.

Alltid tråkigt att komma hem till lägenheten, utan trädgård och utan havet! Men minnena lever ju alltid kvar!




Ansiktsmask

2010-07-17 21:53:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter med en lermask i ansiktet. Har fått så mycket finnar den senaste veckan vilket jag inte brukar ha. Huden har dessutom känts extra fet. Tror det beror på all solskyddsfaktor jag smetar in i ansiktet. Nu hoppas jag att jag med maskens hjälp ska känna mig lite fräschare. Ska strax tvätta av den.

Jag ångrar att jag inte gick ut på en promenad när Max hade somnat förut. Det har det slutat regna och åska vilket det gjort till och från idag. Nu känns klockan lite mycket för att gå ut själv. Jag är lite harig av mig =).

Nepp, dags att tvätta av masken!




Torp och norrut

2010-07-17 13:47:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igåreftermiddag och kväll var vi i mammas och pappas torp. Vi solade, badade och grillade. Min morbror med familj kom dit på kvällen. Man märker att Max verkligen ser upp till och tycker det är roligt med mina kusiner som är 12 och 15 år.

Imorn åker vi norrut för att hälsa på min bror med familj i några dagar så jag ska börja packa lite snart.



En trött Max myser i solsängen igårkväll




Efterlysning

2010-07-17 10:40:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Energi efterlyses!!




"Mommo"

2010-07-16 10:32:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag precis ätit frukost och strax ska jag börja med maten. Blir tätt mellan måltiderna idag för efter lunch ska vi åka iväg till min mamma och pappas torp och vara där på eftermiddan. Så vi behöver äta ganska tidigt för tanken är att Max ska somna i bilen och innan vi åker.

Max favoritord just nu är "mommo" som betyder mormor. Han kan säga det typ 10 gånger i rad. Och när jag berättade för honom förut att vi ska träffa mormor och morfar idag så log han och sa "mommo".

Just nu spelar Max på sin gitarr och har lite konsert för oss.

Har ni också soligt och fint med lite mer lagom temperatur idag?




Lång startsträcka

2010-07-15 22:28:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade lång startsträcka här idag. Tog oss inte iväg hemifrån förrän vid 15 idag och då hade det blivit mulet ute så istället för stranden åkte vi till Marcus föräldrar. Jag klippte Max hår och sedan badade Max i sin pool. De bjöd på grillat som vi satt ute och åt på altanen medan regnet öste ner och åskan mullrade.

Nu väntar jag på att Marcus ska komma hem. Han är iväg och spelar lite gitarr. Max sover så gott! Jag har pratat med min kompis S i telefon och sedan har jag surfat runt här.

Tack vare att vi hade lång startsträcka idag hann jag städa ur köksskåp. Det kan jag känna mig nöjd med ett tag! Nu kan jag återgå till att vara lat igen =).





Klänning

2010-07-15 21:29:21 ,   Mode/Kläder
Jag har köpt denna på Lindex rea idag, Jag är nöjd!!





Frukost

2010-07-15 10:28:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus är så snäll som låter mig få sovmorgon varje morgon =).

Nu sitter jag och äter frukost. Max sitter bredvid mig och utför någon form av bakning. Broccoli i en bakbunke, och med jämna mellanrum kavlar han lite också. Broccolipaj kanske?!



Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Jag har ont i nacken så känner mig inte riktigt på gång. Men jag vill sola så vi får se om vi åker iväg nånstans. Är blåsigt idag (inte så bra för nacken) men väldigt varmt.

Först på schemat ligger i alla fall att skicka iväg kassakort till a-kassan som jag glömt av. Eftersom jag har fått jobb tänker jag liksom inte på att jag är arbetslös just nu.

Hoppas er dag blir fin =).

Idag tänker jag lite extra på Emma som ska få träffa lillebror idag!




Nyduschade

2010-07-14 17:52:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är vi nyduschade hela familjen. När vi kom hem från stan förut så gick vi till plaskpoolerna där Max badade och sprang omkring. Sen åt vi vattenmelon. Var mysigt =). Sen blev det mindre mysigt då Max ställde sig bakom en bänk och bajsade i sina badbyxor. Hm.... det ingick inte riktigt i våra planer. Tur att vi hade våtservetter med oss. Men eftersom Max inte riktigt ville stå still så blev det bajs lite varstans så vi gick hem. Därav duschen för oss allihopa =).

Nu ska vi laga tacos och sen ska jag åka till C. Marcus och Max ska tvätta ikväll. Vill ju inte ha bajsiga badbyxor!

Hoppas ni får en trevlig kväll!




Gomorron!

2010-07-14 09:55:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu strålar solen från blå himmel igen! Men är i alla fall svalare ute. Skönt att man kan andas. Men vi har ändå 27 grader här inne. Vaknade med svettningar några gånger i natt.

I eftermiddag ska jag till kiropraktorn och Marcus och Max ska hänga me för Marcus ska köpa nåt till sin gitarr inne i stan. Vi går nog och fikar också. Ikväll ska jag hem till C.

Nu är det frukostdags =) (japp jag sov lite väl länge idag)




Max eftermiddag och kväll i torpet

2010-07-13 23:15:48 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

 

 

 


 

 





Glad

2010-07-13 22:30:38 ,   Blogg
Jag vill bara skriva några rader om hur glad jag är över att blogga och hur glad jag är att ni är så många som läser =)!

Ibland på dagarna kan jag längta tills på kvällen då jag får krypa upp i soffan med en kopp te (kanske inte direkt längtat efter te de senaste dagarna då det varit så varmt men ikväll dricker jag det) och datorn i knät och får blogga och läsa andras bloggar. Även om jag nu på sommaren inte är en flitig kommenterare så läser jag väldigt många bloggar.

Och att blogga själv är så roligt. Ibland är det självklart lite tråkigt och jobbigt (är inne lite i en sån period nu) men det är bara att ta sig igenom de perioderna och så blir det roligt igen och jag bubblar av inspiration. Det allra roligaste med bloggen är att det är så lätt att gå tillbaks och läsa och minnas allt vi gör. En blogg är så direkt på nåt sätt och eftersom jag oftast uppdaterat/uppdaterar flera gånger om dagen så bevaras små tankar eller små saker vi gjort som jag annars hade glömt bort. Jag kan fortfarande komma ihåg hur det kändes när jag skrev vissa inlägg. Som när jag berättade på bloggen att jag var gravid; här och här, samt när jag sms-bloggade från BB för att berätta när Max var född. Sen är det många vardagsinlägg som jag också kan komma ihåg hur jag kände det när jag skrev dem, både positiva och negativa känslor.

Bloggandet kommer säkert ändras en del när jag börjar jobba om en månad men sluta blogga har jag inga planer på.

Tack för att ni följer mina dagar och tack för era kommentarer =).




Goddag i värmen!

2010-07-13 13:05:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag vill ju helst inte klaga.... men nu gör jag det i alla fall. Det är FÖR varmt!

Nu har det dock regnat lite här och jag hör att mullret närmar sig så finns ju goda utsiker för lite lägre temperatur. Ska väl stänga av datorn nu för mullret kommer allt närmare.

Återkommer!!



Det gäller att skydda huvudet när man kör bil. Max imorse!




Boktokig

2010-07-12 22:31:11 ,   Populärkultur
Ja nu har jag återigen blivit boktokig efter princip lästorka sen Max föddes. Under förra veckan läste jag tre böcker.

Elsas Mode av Sofi Fahrman som var lättläst, rolig och romantisk. Chiclit på hög nivå! Sen läste jag På grund av Leon av Jenny Leeb. Även den väldigt lättläst. Dock tyckte jag den stundtals var lite tråkig.

Jag läste även Baddaren av Emma Hamberg. Den skiljde sig lite från de andra två och var lite mer tänkvärd. Jag gillade den!

Idag har jag inhandlat Bedragen av Katerina Janouch. Så det är väl bara att sätta igång =).







Måndag 12 juli

2010-07-12 22:04:02 ,   Måndagslista
Idag är jag glad för att.....

- vi har en härlig vecka i Halmstad att se tillbaks på
- det är sommar BIG TIME (lite klagar jag dock på värmen)
- jag just nu sitter i solklänning ute på balkongen och kikar runt på nätet. Härligt =).
- Max och jag hade en mysig stund vid plaskpoolerna iförmiddags
- vi fick grillat hos mina svärföräldrar nu ikväll
- jag fått låna en tempurmadrass av kiropraktorkliniken jag går hos. Ska ha den i två veckor och ser fram emot att vakna utan ryggont på morgonen.
- jag ska gå på Diggiloo-turnén om ca 2 veckor




Simtokig

2010-07-12 12:25:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit vid plaskpoolerna nu på förmiddan. Oj så han simmade. Han kryper runt i vattnet och så doppar han huvudet ibland. Han blir inspirerad av de större barnen som var där och plaskade.

Nu ska jag äta lunch och sen åka in till stan på kiropraktorbesök.




Max är lik Max

2010-07-12 09:49:24 ,   Max
Här har jag skrivit om varför Max fick heta Max.

Vi tycker ju att han är lite lik Max i Max-böckerna och det är en bild där de är speciellt lika. Vet inte om ni tycker det men jag och Marcus tycker det är klockrent för den speglar liksom Max personlighet på något sätt också. Här är bilden vi tänker på:



Från "Max balja"

När Max föddes hade han så där runda kinder och liten haka som Max i böckerna har och när han (alltså vår Max) ler så är de väldigt lika.


Vad tycker ni? (det kanske är svårt att avgöra för er som inte träffat honom på riktigt)




Blev en stund på stranden

2010-07-11 22:45:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åskan gav sig ganska snabbt. Skönt =). Jag är inte åskrädd men lite läskigt är det allt. Dessutom är Marcus inte hemma för han är iväg och tittar på VM-finalen med sin pappa. Så lite otäckt är det att vara ensam hemma när det åskar (Max är ju hemma också men han sover ju). Men jag skulle nog vara riktigt rädd om vi bodde i hus. Känns lite säkrare i lägenhet.

Stackars Marcus kom inte iväg på sin mormors 90-årskalas idag för han har legat i migrän hela eftermiddan. Jag och Max och min farmor har varit på stranden. Det var skönt. Max var dock väldigt grinig, men vem är inte det i denna värme =). 32 grader har termometern visat här idag. Puh....



Max softar på stranden! Solstolen till honom köpte vi i Ullared.


Har sett att det är förlängning i VM-finalen så jag lär väl få vänta ett tag tills Marcus kommer hem.

Imorgon går Marcus på semester (istället för föräldraledighet) och jag låtsas att jag går på semester jag också för det är nu fyra lediga veckor tills jag börjar jobba!




Åska

2010-07-11 21:12:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Precis när jag slog på datorn började det åska så nu stänger jag av igen! Eller jag drar i alla fall ur internet.

Hoppas jag återkommer senare ikväll och att ni haft en fin dag =)




Varmt =).

2010-07-11 10:01:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Varmt varmt varmt!

Idag skulle jag vilja ha en riktig stranddag på en strand med bra skuggmöjligheter. Men det är 90-årskalas för Marcus mormor. Egentligen kan Max och jag vara hemma ifall vi vill pga värmen samt att vi åkte så mycket bil igår och att kalaset ligger en bit bort. Men jag har ingen att åka till någon strand med och vill gärna inte sitta i lägenheten hela dagen. Så vi kanske åker på kalas i alla fall, fast det inte känns så lockande!

Nåja får se hur dagen utvecklar sig. Nu ska jag rensa lite på Max rum så att lite nya leksaker från Ullared får plats =).




Hemma igen

2010-07-10 22:06:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Halmstad. Det har varit härligt! Sol, bad, shopping och gemenskap. Vi har varit iväg med Marcus föräldrar, bror och syster med familj. Bott i ett hus vid stranden som Marcus föräldrar brukar hyra en vecka varje sommar och denna gång var det sjätte gången jag var med.

Vi brukar ha riktig tur med vädret när vi är där men detta år har det varit lite fram och tillbaks men vi har ändå kunnat sola och bada en del.

Det är underbart att vara på semester men samtidigt lite skönt att komma hem också. Fast jag hade inte haft något emot att vara kvar några dagar till. Allt är så enkelt när man är iväg. Man glömmer vardagen.... och även att röra på sig. Shit vad vi har ätit denna vecka. Jag vågar inte ställa mig på vågen =).

Jag är trött nu efter nästan 40 mil i bil idag, 30-gradig värme (tackar den som uppfann AC), åksjuketabletter i kroppen samt mensvärk. Blir nog läggdags snart för mig =).

Det är i alla fall roligt att vara tillbaks till er här! Och vet ni vad, jag har shoppat i Ullared också... hi hi.... Mer info kommer.

Godnatt i värmen!









Vi "ses" om en vecka!

2010-07-02 21:20:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sitter på balkongen och surfar och det känns nästan som jag är utomlands. Musik hörs på avstånd och det är många som sitter ute på sina balkonger och pratar. Och framförallt, det är varmt. Härligt!

Förmiddan tillbringades till att packa och på eftermiddan kom M och sedan C och R. Vi och Max gick till plaskpoolerna där R och Max plaskade runt och lekte. Var riktigt härligt =).




Nu har jag bockat av en hel del på min packlista och vi ska snart köra fram bilen och packa in allt. Mycket saker fast vi bara ska vara borta en vecka men det blir ju så när man har barn.



Hoppas ni får en underbar vecka och solen får skina på er alla... och förhoppningsvis även på mig.

Västkusten here we come......... (vi åker imorgon)



Bild från förra året

(blir en internetfri vecka för mig)




Packdag

2010-07-02 09:40:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det verkligen packdag här hemma. Jag har en lååånnngg lista på saker som ska med!

Typiskt att man alltid skjuter upp packningen till dagen innan man ska åka. Jag har i alla fall packat ner handdukar och badlakan =). Max går runt i ett par gamla vita shorts och en lite för liten t-shirt idag för han får inte smutsa ner några kläder som ska med på resan.

Känns lite segt att vi ska tillbringa över 30 mil i bil imorgon när det ska bli så fint väder. Men det leder oss ju till något gott. Jag hade först lite tankar på om vi skulle åkt imornkväll i stället men det är inge roligt att komma fram på kvällen och behöva gå och lägga sig nästan direkt.

Lite roligt ska vi i alla fall gör idag förutom att packa. Max ska få bada i plaskpoolerna och R kommer och gör honom sällskap.

Nepp nu är jag och resväskorna som gäller.....




Hello Kittykalas

2010-07-01 22:39:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har Max varit på sitt första Hello Kittykalas hos Stina.

Denna krona i tyg gav Max som present. Han vill kanske att Stina ska bli hans prinsessa =).



Den är köpt på Lindex

Fikat intogs på picnickfiltar vilket var mysigt. Max åt tårta, bulle och massa kakor. Smaskens var det. Sen sprang barnen runt. Max jagade mest fåglar (eller pippar som Marcus sa en gång när han skulle säga pippi i plural). Var ett roligt kalas och Max satt med nappen i mun och vilade i bilen hem.



Max fikar bulle
Max har fått en hello kittypåse =)
Födelsedagsflickan och Max leker "ramla".

Vi stannade till hos mina föräldrar på vägen hem. Jag skulle låna resväskor av dem. Max och jag hade sån tur att de hade gäster och bjöd på korv, potatissallad, linssallad. Perfekt för oss som behövde mat =). Så vi åt där och Max lekte en massa. Bland annat grävde han i sin morfars boulebana och smakade även på gruset.



Max leker på boulebanan (inte dåligt att ha en morfar med en så stor sandlåda)
Mums med mat!
Max och T (en av gästerna som är ett år äldre än Max) lekte med vatten

Jag behöver nog knappast skriva att Max var riktigt trött när vi kom hem och efter en dusch somnade han gott.

Jag har packat lite och nu ska jag läsa bloggar och sen blir det Sex and the city på tv som får avsluta denna dag som vanligt =).

Godnatt på er!





Sommarläsning

2010-07-01 13:28:16 ,   Populärkultur
Jag har inhandlat lite sommarläsning. Dessa två:



Är det någon av er som läst dem?

Jag är även väldigt sugen på att läsa Emma Hambergs Baddaren som nyligen släppts. Den måste också införskaffas men ska nog plöja dessa två först.


Bilder från www.bokia.se




Fisksoppa

2010-07-01 13:15:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu sitter jag och äter lunch. Keldas fisksoppa som jag har haft lax och några räkor i. Smaskigt!

På förmiddan gick vi och slängde gamla tidningar och sen satt vi i hembygdsparken en stund. Max sprang på dansbanan.

Jag har sen cyklat och gjort lite ärenden. Köpte bl a jordgubbar till ett billigt pris så de ska avnjutas efter lunchen =).




Teletubbies

2010-07-01 10:05:48 ,   Max



Gomorron!

Vi har försökt hålla Max från att titta på tv alltför mycket eftersom det kan vara skadligt för barn under två år med så mycket intryck som teven förmedlar men för några veckor sen köpte vi en Teletubbiesfilm åt honom efter att vi märkt att han gillar barnkanalen som vi tittat på ibland. Och teletubbies brukar ju vara omtyckt av barn i hans ålder och det är inte så snabba klipp vilket jag gillar.

Han har verkligen börjat gilla teletubbiesarna och i morse när han druckit välling ställde han sig framför teven och dansa och pekade på teven. Då var det bara att sätta i filmen. Då satte han sig i sin lilla fåtölj med sin fjärrkontroll (fungerar ej) och tittar.

Ser så mysigt ut!

(mindre mysigt var att han passade på att bajsa också)