Tråkiga låtar!

2009-02-28 23:03:34 ,   Populärkultur

Ikväll var det tråkig melodifestival tycker jag! Sarah Dawn Finers låt var den enda jag tyckte var bra. Sen gillade jag Anna Sahlene och Maria lite grann. Tycker detta var sämsta deltävlingen - riktiga mellanmjölkslåtar - halvbra allihopa.

Har däremot haft det väldigt trevligt hemma hos vänner. Max var vaken 6 timmar i sträck. Gissa om han somnade gott i bilen hem. Var bara att lyfta över honom i spjälsängen sen.





Titta mamma, jag sitter!

2009-02-28 17:14:14 ,   Max
Ja korta stunder sitter han men ramlar sedan åt sidan eller framåt. Dessutom är det ju mycket roligare stå så han vill inte sitta ner särskilt ofta =) Men det är ju på gång i alla fall. Även om jag tror det dröjer ett tag innan han sitter stabilt.

   

Kan ingen stoppa tiden? Snart kör han väl moppe och smäller i dörrar!

Min lilla bebis




Fredagsmyset igår

2009-02-28 12:06:51 ,   Allmänt/Vardagsliv




Solen skiner!

2009-02-28 11:45:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å vilket härligt väder det är ute =)

Marcus skulle åkt iväg och idag och spelat (gitarr) men det blev ändrat så han är hemma. Väldigt skönt! Ikväll ska vi åka hem till vänner och se melodifestivalen. De ska dessutom ha barn efter sommaren. Roligt =)

Max fick för sig att vakna kl. 5.15 imorse och han vägrade somna om. Han bara gnällde och gnällde. Så han fick mat och ny blöja och sedan kunde han somna. Han och Marcus gick upp vid 9 och jag sov till 10.20. Älskar lördagmorgnar! Nu har Max gnällt i en timme för att han är trött men han kommer inte riktigt till ro men nu är det tyst så kanske har han somnat?!




Tack och adjö

2009-02-27 22:01:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Elisabeth är den som borde stå på tur att åka ut i Lets dance...tack och adjö!

Programmet var riktigt roligt ikväll. Jag kanske har sjuk humor men de får aldrig byta ut David Hellenius. Han är bäst!

Nu ska jag försöka tigga lite massage av min man. Att vara ute och gå med vagnen samt att hissa upp Max (ca 8,5 kg) i luften några gånger per dag påverkar nacken. Jag är stel! Marcus sitter dock och tittar på en film och är då i princip okontaktbar så får väl se hur det blir med massagen.

(uppdaterat 22:20 - jag fick massage i en reklampaus)

Har ätit gott ikväll och tänkte lägga ut bilder men sitter vid fel dator. Bilderna är i min andra. Vi har just nu tre datorer här hemma...onödigt!




Grötpojken

2009-02-27 19:32:29 ,   Max
Kort från idag då Max åt gröt med lite katrinplommonpuré i mot slutet







Promenad i två timmar

2009-02-27 15:10:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag och Max har varit ute och gått i två timmar. Han somnade direkt när vi kom ut och sov en halvtimme men sen var han vaken typ en timme och när jag nästan precis kommit hem somnade han igen så då gick jag lite till. Nu sover han i vagnen i hallen. Marcus har kommit hem från jobbet och står och diskar. Måste vara fint till fredagsmyset =) När Max har vaknat ska jag dammsuga. Vagnen drog in kilovis med grus! Nackdelen med mildare väder!




If I were a boy

2009-02-27 11:41:47 ,   Populärkultur
Måste de spela den låten med Beyoncé på Mix megapol HELA TIDEN?!

Finns det någon låt du är trött på?





Dagens

2009-02-27 11:22:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner =) Hoppas det fortfarande gör det om 1,5 timme då Max och jag ska ut och gå!

Äntligen fredag! Men denna vecka har gått fort tycker jag. Marcus slutar redan 14.45 idag. Härligt!! Ikväll ska vi äta hasselbackspotatis och fläskfilé och se om det går att göra sås på den 100% vegetabiliska matlagningsgrädden jag köpt. Detta med mjölkfritt går sådär. Fuskade lite igår - åt pizza med ost på! Men blev ingen större reaktion för magen. Jag mår ju lite illa och är lite dålig i den ständigt så det verkar inte spela någon roll vad jag äter. Men idag är det mjölkfritt hela dagen (har varit det hela veckan förutom pizzan igår).

Lunch idag:

 

SUSHI!




Sovit på soffan

2009-02-27 08:44:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var jag jättetrött men kunde inte riktigt komma till ro i sängen så la mig i soffan för att titta lite på tv. Då somnade jag och blev väckt av Marcus kl. 5.30 imorse då han gick upp för att jobba. Sov 6 timmar i soffan, men vad skönt jag har sovit! Vaknade i exakt samma position som jag somnade så har sovit djupt hela natten.

Fast var ju inte riktigt tänkt att Marcus skulle behöva gå upp i natten och natta om Max lite då och då =)




Shopping

2009-02-26 13:02:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var och tittade lite på bokrean igår. Köpte bara några böcker till Max. Sen köpte jag en ny overall på Lindex till honom. Vi hade först bestämt att inte göra det men nu börjar hans 68 bli för tight om man vill att händerna och fötterna inte ska bli kalla så vi valde att köpa en ny i strl 74 i alla fall. Det är så smidigt med overall där händerna och fötterna är täckta för han blir inte kall då. Hade dessutom en 30% på valfri vara på Lindex så blev bara 160:- =)


  




Max 5 månader idag =)

2009-02-26 10:36:05 ,   Max




Bling bling i hallen

2009-02-26 09:01:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ända sedan vi flyttade in i vår lägenhet för mer än 2,5 år sedan så har hatthyllan i hallen inte suttit riktigt fast i väggen. Häromdan tog jag mig äntligen i kragen och ringde om det. Igår kom de två män och tog bort den och satte dit en ny.

Den nya är helt i guld. Snacka om bling bling!

Dessutom har de satt den jättesnett. Och då menar jag verkligen jättesnett.

Försökte ta kort på det men då såg det rakt ut. Kanske får titta genom kameran varje gång jag går igenom hallen istället för att se det snea bling blinget




Jag var inte lika glad i natt

2009-02-26 08:57:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var ju överlycklig över den snabbaste läggningen någonsin av Max igår. Men inatt var jag inte lika glad då han vaknat flera gånger. Kl. 2.30 orkade jag inte springa upp till spjälsängen fler gånger så då fick han ligga mellan oss men han har krånglat där med men då slapp jag i alla fall resa på mig =)

Är lite trött nu och Max också så ska nog gå och lägga oss igen. Vaknade 7.30.




Enklaste nattningen ever!

2009-02-25 21:52:29 ,   Max
Jag la honom i spjälsängen

Stoppade nappen i hans mun

Vände honom till sida

Han la sig på rygg och spottade ut nappen

Jag stoppade in nappen

Han vände sig till sida

Jag la en filt på honom

Han sov



Foto från häromdan då Max slumrade på soffan




Jag hade förberett mig på det värsta

2009-02-25 16:12:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hade sett till att det fanns ordentligt med pengar på kontot.

Hade laddat inför att de skulle säga: "Du har hål i varenda tand"

MEN det blev inte så.

Inga hål att laga, ingen tandsten att ta bort! De småhål jag haft i flera år har det inte hänt något med utan de är lika små som förut.

Och det kostade bara 200:-

Ibland är det roligt att gå till tandläkaren =)




Varför bloggar du?

2009-02-25 11:39:38 ,   Blogg
Jag bloggar för att det är väldigt roligt att skriva och veta att folk läser samt kunna föra en dialog med de som läser. Just nu under mammaledigheten är det jätteroligt att läsa andra bloggar av mammor och kunna se hur de har det samt kunna skriva till varandra om olika saker. Detta gör att jag inte känner mig så ensam. Sen är det självklart en väldigt bra form av dokumentering. Att ha saker och ting nerskrivet med bilder.

Varför bloggar du?




Man kan ju alltid önska

2009-02-25 10:47:37 ,   Mode/Kläder

Här kommer en lite klädönskningar från mig! Man kan ju som sagt alltid önska även om man inte ska köpa. Shoppa med ögonen istället för plånboken går ju bra det också =) Här kommer några kläder jag spanat in från de vanligaste nätshoppingbutikerna:

(hittade även mycket fint på ginatricot.se men det går inte att spara ner bilder där)

Från lindex.se

   


Från hm.com

 


Från ellos.se

   






Skönt att ta det lugnt

2009-02-25 09:40:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag vill inte ha för mycket planerat på en vecka för då blir jag alldeles stressad och märker att Max inte mår bra av det heller. Runt jul var det väldigt mycket och vi var typ aldrig hemma. Varje gång han somnade i bilen eller i vagnen så vaknade han upp någon annanstans. Man märkte på honom att det var jobbigt för han var väldigt gnällig och började ju krångla med maten strax efter det.

Nu försöker jag att inte ha så mycket saker utan prioriterar att vi ska ha det mysigt han och jag på dagarna. Vi har ju i alla fall babysim en gång i veckan och sen blir det ju alltid lite fler saker. Denna vecka och de kommande två veckorna är det en del läkarbesök och sånt som gör att jag inte orkar med så mycket annat. Men det får vara så. Sen blir det ju bättre.

Idag är det tandläkaren för min del *suck*! Var två år sen sist och jag skötte verkligen inte mina tänder under graviditeten så det lär inte bli något roligt besök idag.

Marcus slutar jobba redan 13 idag! Skönt att han kommer hem tidigt för igår kom han 19.20!




Bättre eller sämre?

2009-02-25 09:29:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade 21.30 igår. Det var skönt då han den senaste tiden somnat vid 22.30 men nackdelen är att han var jättepigg strax innan 7.30 imorse. Annars brukar det vara 8.30 som gäller. Så nu är jag trött eftersom jag inte gick och la mig tidigare igår. Aldrig är man nöjd =)

Nu sover han igen men det är väl ingen idé att jag slumrar till för han brukar ju inte sova så länge.




Världens sötaste hand

2009-02-24 22:49:23 ,   Max




Som vanligt...

2009-02-24 22:28:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
....hade vi inte bra förutsättningar inför babysimmet idag då Max var trött....som vanligt (med undantag för förra veckan). Han vaknade vid 8.40 imorse då han åt och vid kl. 10 började han gäspa och gnugga sig i ögonen. Jag försökte lägga honom men det gick inte så 10.20 var vi i bilen och jag åkte runt på småvägar i 30 km/h för att han skulle somna lite. Det gjorde han inte. 10.43 då vi svängde in på parkeringen till simhallen slöt han sina ögon *suck*. Sen vaknade han såklart när jag öppnade dörren.

Gick väl ändå ganska bra på simmet men för första gången blev han lite ledsen. Det var efter andra dyket vi gjorde. Vi skulle träna på att ha dem under vattnet lite längre stund än vanligt och han fick i sig lite vatten för han hostade lite efteråt och började gråta. Men sen blev han på bättre humör igen men började då gnugga sig i ögonen. Så vi gick ur bassängen några minuter före de andra.

Vi blev även tillfrågade om fortsättningsgrupp men jag har bestämt mig för att inte gå på det. Mycket på grund av priset. 900:- för 8 ggr ytterligare en gång passar inte i vår ekonomi just nu. Sen skulle det vara roligt om Marcus kunde vara med men han jobbar sent på tisdagar och babysimmet är vid 17 och då har han inte slutat än. Så vi hoppar över det. Ska försöka gå och bada själva istället. Men först har vi ju två gånger kvar på denna kurs =)




Å så liten han har varit

2009-02-24 20:03:13 ,   Max
Packade ju ner Max urvuxna kläder i en påse för ett tag sen men nu har jag lagt ner dem i en kartong och de ska ner till källaren. Tänk så liten han varit =) Den lilla gröna bodyn tillsammans med en vit- och grönrandig var de plaggen han hade de första dagarna. Och nu har han den vita bodyn 4 storlekar större. (Han använder dock mest kläder i strl 68 men har fått börja gå in på vissa 74)






HM Home

2009-02-24 16:34:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag har beställt hem lite från HM´s homekollektion. Tycker de har riktigt fina saker. Enkelt och stilrent! Min mamma och jag gjorde en beställning ihop. Finns mycket fint men jag valde att bara beställa kökshanddukar och en badrumsmatta. Kanske blir mer senare men just nu så känns det lagom. Mamma beställde sängkläder och bland annat ett par fina örngott.

   

(klicka på bilderna för att se dem större)

1. Kökshanddukar
2. Badrumsmatta
3. Örngott

Vi skulle också behöva lite nya sängkläder men det kostar ju en del så får vänta =)




Fettisdagen - typiskt!!

2009-02-24 09:27:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hur typiskt är det inte att jag ska ha en mjölkfri vecka just när det är fettisdagen?

*suck*

Babysim idag och sedan följer C och R med hit.




Bortskämd

2009-02-23 23:09:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
De senaste nätterna har vi blivit bortskämda med bra sömn! Max har somnat mellan 22 och 22.30 (lite för sent tycker jag men det går verkligen inte tidigare) och sen sover han till runt kl. 6 då han vaknar och vänder sig, bökar runt och gnäller i sin säng. Då får han ligga mellan oss och sen sover vi till ca 8 eller 8.30 och då vill han äta och efter det går vi upp! (Marcus går självklart upp tidigare eftersom han jobbar)

Skönt att inte sova till 10 på förmiddagarna som vi gjort förut men jag märker att jag är tröttare på kvällarna. Därför är det inte lika mycket bloggaktivitet på kvällen som förut =)

(har fått en prenumerant mindre på bloglovin - tråkigt! Vem du än är så saknar jag dig och du är välkommen tillbaks =) )




Mjölkfritt

2009-02-23 22:42:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag varit på vårdcentralen för att reda ut mitt ofta återkommande illamående samt min dåliga mage. Fick ta lite prover och sen så ska jag äta helt mjölkfritt i en vecka och sen ska jag ringa läkaren igen. Först tänkte jag att mjölkfritt är ju lugnt men sen när jag skulle planera veckans inköp så insåg jag att det är ju mjölk i väldigt väldigt mycket.

Dessutom hade jag lågt blodtryck. Antagligen dricker jag för lite trodde läkaren och det gör ju inte illamåendet bättre. Jag fick i alla fall utskrivet fler tabletter mot illamående.

Förutom besöket på vårdcentralen så har dagen mest bestått av mys.




Pianist? Javisst!

2009-02-23 11:41:44 ,   Max
Verkar som Max fått sin pappas pianogener

 



Korten är tagna i lördags hemma hos Marcus föräldrar




Ovanligt!

2009-02-23 11:27:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll när Marcus och Max hade somnat så gjorde jag något ovanligt.

Jag startade INTE datorn

Helt otroligt =)

Istället låg jag i soffan med tända ljus på bordet, drack te och läste en gammal dagbok från när Marcus och jag blev tillsammans. Var som att färdas fem år tillbaks i tiden. Kan komma ihåg precis hur allt kändes. Sen vakna jag upp ur "dagboksbubblan" och insåg att vi nu är gifta och har barn ihop. Det är så otroligt stort! Var tvungen att ta hans hand när jag gick och la mig sen fast han sov djupt!





Gnällig kille

2009-02-22 19:27:12 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max har bara sovit 1,5 timme idag uppdelat på tre omgångar sen klockan 8.15 imorse. Jag har försökt få honom att sova sen kl. 17 nu för han verkar så trött men han har bara gnällt. Och ätit massor! Men nu ligger Marcus bredvid honom på vår säng och hoppas på att han kan somna en liten stund.

Vi har städat och tvättat idag. På eftermiddag blev det en promenad i snön och fika på café med mina föräldrar. Nu har vi ätit pizza och jag spelar bingolotto.





5 år tillsammans

2009-02-22 11:06:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag har vi varit ett par i fem år! Tänk vad tiden går fort men samtidigt vad mycket som hänt =)
Älskar dig <3




Firat!

2009-02-21 23:45:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har vi varit ute och firat våra 5 år tillsammans (imorron den 22/2 har vi varit tillsammans i fem år och förlovade i tre)! Blev inte den restaurangen vi tänkt oss för när vi kom dit hade den flyttat och när vi kom till det nya stället var det inte en enda människa där inne så vi gick aldrig in. Gick istället till en fin asiatisk restaurang som vi tänkt äta på länge. Och det var verkligen smaskigt =) När vi hade ätit och skulle åka hem var kl. 20 och vi lyssnade på starten av melodifestivalen i bilen och sedan såg vi resten hemma innan vi åkte och hämtade Max hos sin farmor och farfar. Allt hade gått bra för dem! Han hade varit glad och pratat massor =). Så det blev en lyckad kväll för alla!





Jag inför kvällen



Maten! "Tre smaker från Asien". Friterade tigerräkor med chevrecreme, helstekt marinerad oxfilé i pepparsås och grillad kyckling i thai garlic med sparris. Till serverades ris.

   



Till efterrätt delade vi på en portion sorbé. Det var tre olika sorbésorter med bär och frukt vid sidan.




Vilken affär har bäst barnkläder?

2009-02-21 15:11:09 ,   Mode/Kläder
Ni som har bebisar eller äldre barn, var handlar ni helst kläder till dem? Jag tycker att Lindex är överlägset bäst faktiskt av de billigare alternativen men tar gärna emot andra tips? Polarn och pyret har jättebra kläder men de är lite dyra för mig. På orten jag bor finns bara Lindex så det blir att vi handlar det mesta där (fast vi har alla andra klädkedjor inom tre mils avstånd). Har blivit missnöjd med kläder från andra ställen. Ett par byxor Max har från HM är tvättade tre gånger men ändå färgar de kläderna han har på sig under. De är svarta och har han en ljus body under så blir den och blöjan svarta av byxorna. Har ju beställt lite kläder från Ellos nu och de är så små i storlekarna. Tänk på det om ni beställer därifrån. Alla bodies (i alla fall de jag har beställt) är ganska korta och väldigt smala. Pyjamaserna var bättre.

Det syns på Max att han är lite Lindexifierad =)

Och de har mycket brunt på Lindex.....tydligen =)





Fira!

2009-02-21 12:34:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorn har jag och Marcus varit tillsammans i  5 år och förlovade i 3 år. Detta ska firas idag! Vi har fixat barnvakt till ikväll och ska gå ut och äta. Hade tänkt att gå på bio också men är ingen film vi direkt vill se så vi ska åka hem och titta på melodifestivalen istället. Titta i lugn och ro utan att behöva byta blöjor, mata och underhålla bebis samtidigt. Efter det ska vi hämta Max som ska vara hos sin farmor och farfar.

Imorn kommer lite kollage med bilder på mig och Marcus från dessa år =)




Svar på frågorna

2009-02-21 11:50:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Några frågor har jag fått så tänkte besvara dem =)

Hur träffades du och Marcus?
Privat =) Men vi kände varandra några år innan vi blev tillsammans. Men umgicks inte själva förrän veckorna innan vi blev ett par. Var mycket sms-flörtande också =)

Vad fick dig att inse att Marcus var mannen i ditt liv?
Hm....svårt att säga. Men det var nog insikten att jag inte ville leva mitt liv utan honom

Var Max planerad?
Ja han var planerad. Vi hade kommit fram till att det skulle passa bäst att få barn i augusti eller september på grund av att jag ville läsa klart min utbildning först och sedan sommarjobba lite. Vi är lyckligt lottade som hade turen att få det som vi planerat =) 26 september föddes han och det blev perfekt med utbildning och jobb!

Vill ni ha syskon till Max? Om ja, när (om du nu fått välja det kan man ju sällan)?
Ja vi vill gärna ha syskon till Max om det går men det kommer nog dröja ett par år. Jag har ju inget jobb så behöver jobba lite först och sen vill vi bo större inför nästa barn. Vi chansade ju lite med ekonomin när vi valde att skaffa barn nu då vi båda pluggade när jag blev gravid men det har ju gått jättebra för Marcus har ju fått fast jobb så även om våra krav inte uppfylls tills nästa barn så kommer det ordna sig ändå. Men som vi känner nu vill vi vänta ett bra tag.

Berätta några av de viktigaste grejjerna du kommer lära/uppfostra Max!
Oj vad svårt! Har inte så mycket idéer om det än. Men självklart vill jag att han ska få ett bra liv, med många omkring honom som älskar honom. Att han får vara den han är utan att blir retad eller mobbad för det. Och att han ska lära sig ha sympati, empati och känna omsorg för människor. Det var lite i alla fall. Sen vill jag inte att han ska få äta godis och sånt för tidigt =)

Har förstått att du inte vill berätta vilken stad du bor i, men kanske i alla fall i vilken del av landet?
Mellansverige som man så fint kan säga! Jag bor ca 20 mil från dig som ställde frågan ;)  (är egentligen inte mitten av Sverige men man brukar säga mellansverige eller svealand kanske är bättre uttryckt)

Hur hamnade du i det yrket du har?
Jag har ju inget yrke men jag har en utbildning - lärarexamen främst inriktad mot gymnasiet och ämnena svenska och religion. Men jag är även behörig att undervisa i yngre åldrar än det (hoppas jag, skickade in och ansökte om examen häromdan. Är lite seg!). Efter gymnasiet började jag vikariera på förskolor och trivdes så bra med det så bestämde mig för att läsa till förskollärare. Började på lärarutbildningen och valde praktik på lågstadiet för att testa och ångrade mig då och ville bli lärare där. Sen gjorde vi ett arbete gentemot gymnasiet på en kurs och då kom jag fram till att jag ville bli gymnasielärare. Hade tänkt på det innan också men skrämdes lite av den långa utbildningstiden (5 år) men tog tjuren vid hornen och det gick ju bra =) Behövde inte läsa om något på grund av att jag ändrade mig för läste allmänna kurser i början som alla läser oavsett vilken ålder man riktar in sig på.



Tack för era frågor =) Det var riktigt roligt det här. Är det något annat ni undrar kan ni fråga när som helst =)





Fredagsmys

2009-02-20 23:03:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har blivit en dag med massa mys! På eftermiddagen var jag och Max ute och gick. Han sov gott i vagnen men vaknade så fort vi kom hem. Så efter en stund var han trött igen. Då sov han två timmar i min famn när jag låg i soffan och tittade på "Sex and the city - the movie" (femte gången jag ser den). Det var mysigt!

Ikväll har det blivit Let´s dance och godis. Max somnade vid 22!

Bad om lite frågor i ett tidigare inlägg idag och har fått några. Kommer besvara dem imorn för vill gärna att det kommer några fler! Så är det nåt du vill fråga är du välkommen att göra det =) Det går bra att göra i detta inlägg.




om ni undrar vad det är för konstigt på Max panna så är det min vattenstämpel =)




På posten!

2009-02-20 13:26:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag kom två roliga saker på posten! En bok till Max som är en gåva från kommunen, tackar! Och sen sparkdräkten som jag beställt från Ellos. Hade ju först beställt i strl 74 men när den kom såg den så liten ut så bytte till strl 80 (vill att han ska kunna ha den i sommar). Problemet är att 80 också ser litet ut men det är inte värt att skicka tillbaks igen för det kostar 40:- att skicka tillbaks så det blir en väldigt dyr sparkdräkt i såfall. Men får hoppas den funkar lite i början av sommaren i alla fall! Annars får jag väl ge den till någon annan *suck*

 




Den som inte frågar får inte veta något!

2009-02-20 10:20:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är det något ni vill fråga mig så shoot!

Fråga vad ni vill så får jag avgöra vad jag vill svara på och vad som är privat!

(Ni behöver inte fråga vad min favoritfärg är för det är ganska övertydligt här i min bloggdesign samt i min inredning av vardagsrummet. Grönt är skönt!)

Jag besvarar frågorna ikväll (imorgon) =) Vill gärna ha MÅNGA




Morgonbus och mys

2009-02-20 10:16:43 ,   Max
 





Vaknade i chock!

2009-02-20 09:29:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag vaknade 06.45 och insåg att jag sovit hela natten och Max sov så gott i sin spjälsäng. Jag vände mig om och somnade om. Underbar känsla! Sen vaknade vi strax före 8 och då ville Max ha mat. Nu sover han igen och jag ligger i soffan och vilar.

SÅ kan alla nätter vara =)




Du är vad du äter!

2009-02-19 22:55:07 ,   Populärkultur
Någon mer än jag som tittade på det ikväll? Jag låg under en filt med Max sovandes i famnen och tittade och blev grymt sugen på grekisk mat. MUMS!! Lät som en riktigt bra diet och vad duktig han var. Tänk Anna Skipper var inte lika extrem som hon brukar vara. Kanske finns en liten mjukis även i henne =)

Ge mig en grekisk sallad med tzatziki..... NU!!


Klickbar bild
Mys i soffan! Max har precis vaknat. Jag vet att jag har flottigt hår. Ska tvätta det imorn. Lovar.




Svett

2009-02-19 17:39:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår tyckte jag att Max luktade så äckligt i håret. Det liksom stank svett!

Sen kom jag på att han typ sov i min armhåla under morgontimmarna igår

Fy va illa jag måste lukta på natten




Utmaningar

2009-02-19 13:01:24 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag har blivit utmanad!

Börjar med utmaningen jag fått av Anna

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta åtta sanningar om dig själv.
3. Utmana 8 personer.
4. Skriv ett meddelande till de åtta personerna så att de vet att de är utmanade.

Sanningar om mig:

1. Just nu är jag beroende av alcogel i dessa förkylnings- och magsjuketider
2. Jag sov med gosedjur till Max föddes (26 år)
3. Jag har väldigt lätt för att oroa mig och för att få dåligt samvete
4. Jag har tidigare tittat väldigt mycket på tv. Gör dock inte det längre
5. Jag har varit nagelbitare till och från i hela mitt liv. Nu är det dock från
6. Jag älskar att äta fisk och skaldjur
7. Jag är livrädd för fåglar
8. Julen är bästa tiden på året

De flesta har nog fått denna utmaning så den får stanna här =) Men är det någon som vill bli utmanad så varsågod =)

Och här kommer utmaningen från Johanna

4 av mina favorittv-program
One tree Hill, Let´s dance, Desperate Housewives, Melodifestivalen

4 saker jag gjorde igår
År lunch hos min farmor, var på symöte, busade med Max, åt geléhjärtan

4 saker jag längtar till
Gotlandsresa i sommar, när Max kan säga mamma, julen, när mina magproblem och ett annat hälsobekymmer är över

4 favoritrestauranger
Detta var lite för svårt för mig. Skriver fyra favoriträtter istället: sushi, grekisk mat, fisk, kött


Väljer även här att stanna utmaningen. Men vill du bli utmanad, varsågod =)





Max i magen

2009-02-19 10:12:52 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Här kommer ett bildkollage som visar Max i magen =)

Ni som inte tidigare läst min förra blogg kan kolla in där för att följa min graviditet om ni är nyfikna: http://blogg.aftonbladet.se/10610








Föräldragrupp

2009-02-19 09:33:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddag ska vi på föräldragrupp. Förra månaden pratade de förlossningar men då var inte vi där för var sjuka så det känns lite tråkigt att ha missat det. Men idag ska vi prata mat. Blir skönt att komma iväg lite och träffa lite mammor. Det är några av dem som var med i föräldragruppen som vi hade innan våra bebisar föddes men även några nya mammor.

Har haft en underbar natt! Max hade lite svårt att komma till ro men somnade vid 22.30 och sen sov han i sin säng till 6.30 och sov vidare i vår säng till 8 då han ville äta. En mycket bra natt.

Jag har nu varit uppe sen 8 men Max sover en stund igen.




Nu föll även jag dit....

2009-02-19 09:28:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
....på att testa Viraltrafik! Får väl se om det genererar lite fler läsare till bloggen. Är ju även roligt att hitta lite nya bloggar att följa =)

Klicka på länken ovan för att testa du också!




Antar att ni är lika okunniga som jag....

2009-02-18 23:55:00 ,   Mat och annat gott
eftersom ingen svarat på frågan varför en sås skär sig?

Nej nu SKA jag lägga mig




Så trött så trött

2009-02-18 23:44:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Den kämpiga natten vi hade natten till idag har satt sina spår. Jag är fruktansvärt trött och hoppas nu på en riktigt bra natt med mycket sömn. Vaknar Max och krånglar får jag göra som jag gjorde inatt. Vi la oss i soffan för att inte störa Marcus och där somnade vi båda två efter lite krångel men då känner jag i alla fall ingen panik över att Marcus blir väckt.

Nu undrar ni väl varför jag inte lagt mig om jag nu är så trött? Jo, jag har haft mycket problem med min magkatarr idag som verkar vara värre dagarna före besök av fröken röd vilket lär vara på g. Detta blandat med att jag inte riktigt vet om jag är allergisk mot något (ska träffa läkare på måndag) gör mig lite orolig för att gå och lägga mig då jag har lite ont i magen nu. Därför har jag väntat lite för att se om det blir bättre. Har varit borta på symöte ikväll och ätit smörgåsar och ibland har jag mått illa av det så ville invänta och se men än så länge är det ok. Får gå och lägga mig och hoppas på en mycket bättre magdag imorgon. Har ju mina tabletter om jag mår dåligt inatt.

Eftersom jag har varit borta i kväll har jag inte gosat med Max (förutom vid en segdragen nattning då jag kom hem) så nu längtar jag till morgondagen....

...och förhoppningsvis är jag även utvilad då!

Natti natti

(imorn ska jag anta två utmaningar jag fått på bloggen)




Babysim

2009-02-18 23:09:51 ,   Max
Litet bildcollage från igår! Vill inte visa fler bilder från babysimmet än det här då det känns lite för privat. Man vet ju tyvärr aldrig vem som läser men har vattenstämplat ordentligt på de jag visar.





Tråkiga saker framöver

2009-02-18 16:32:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och nu damp ytterligare en kallelse ner i brevlådan! Usch jag har två otrevliga sjukhusbesök framför mig. Ett gällande Max och ett gällande mig själv. Och sedan har jag ett läkarbesök på vårdcentralen och ett tandläkarbesök.

Just nu känns inte de kommande veckorna så roliga *suck*

(Max läkarbesök handlar om njurröntgen pga urinvägsinfektionen han hade när han var 5-6 veckor. Hela proceduren kommer typ ta en hel dag så Marcus ska ta ledigt från jobbet för jag vill inte åka själv. Problemet är att han inte har någon semester eller nåt att ta ut så vet inte hur vi ska göra. Är ju beredda att han förlorar pengar men ingen verkar veta hur han ska söka ledigt, inte ens chefen)




Krånglig natt

2009-02-18 10:14:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag som trodde att Max skulle sova SÅ gott inatt eftersom han var vaken så mycket igår men tji fick jag! Kl. 1 inatt vaknade han och vägrade somna om och fick då sova hos oss. Sen vaknade han vid 3 och gnällde men somnade om. Han vaknade vid 4 och gnällde och rullade runt. Då gick vi upp och jag matade honom i soffan. Sen somnade han på mig och jag slumrade till lite också. Strax före 6 gick vi och la oss i sängen igen. Vid 7 vaknar jag av att jag är jättehungrig och är lite skakig, såsom jag kan bli. Jag går upp och tar en tablett. Då vaknar Max. Vi lägger oss på soffan. Somnar efter ett tag. Vaknar en timme senare av att Max ligger på mage bredvid mig i soffan och kikar på mig. Vi somnar om. Vaknar efter en halvtimme av att det ringer. Sen vill Max ha mat igen och så gick vi upp.

Resultat av detta: jag är trött

Har strax telefontid med vårdcentralen




Ändring...

2009-02-17 23:40:43 ,   Blogg

Förut har jag ju mest svarat på kommentarsfrågor efter kommentaren i min blogg men på senaste tiden har jag börjat svara på frågor i frågeställarens blogg. Då vet ni om det =)

Är det någon som ställt någon fråga men ej fått svar, fråga gärna igen! Är det någon fråga som kan vara intressant för många andra att läsa svaret på brukar jag även publicera svaret under kommentaren.

Nu fick jag det sagt =)

Nej nu väntar sängen.... *snark*





Mammas busiga kille

2009-02-17 22:42:27 ,   Max
På eftermiddagen när jag trodde Max sov i sin säng helt slut efter att bara sovit 20 minuter på 6 timmar så tittade jag till honom och möttes av denna busiga kille



Överskottsenergi? Javisst!




Varför skär sig en sås?

2009-02-17 19:01:57 ,   Mat och annat gott
Hoppas ni inte dissar mina matlagningskunskaper helt nu men varför skär sig en sås?

Marcus skulle göra egen sås förut till köttbullarna han stekte och den skar sig inom en minut.




Babysim!

2009-02-17 15:25:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi varit på babysim och det var roligt. Max var gladare än vad han brukar vara fast han hade varit vaken i två timmar. Han gjorde bara ett dyk denna gången. Vi hade säkert kunnat göra fler men jag valde att vi bara gjorde ett. Han älskar verkligen att titta på de andra barnen och föräldrarna. Benen går i ett på honom när han ser de andra =)

Efteråt följde vi med min kompis C och hennes svärmor (som var med och babysimmade idag) och åt mat så vi har precis kommit hem. Max har sovit 20 minuter på 6 timmar så ni kan ju gissa att han somnade gott nu! Hoppas att han sover ett tag så jag både hinner läsa bloggar och diska =)

Precis när vi var klara för att gå och duscha och sen till bassängen och hade låst våra skåp kom C på att hon hade nyckeln till hänglåset i väskan i skåpet! Så hon fick gå till kassan och låna en bulttång och bryta upp sitt lås. Det var lite roligt =)

10 minuter senare - Max är vaken igen och verkar inte alls vilja somna om




Attack!

2009-02-16 22:51:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fick en av mina konstiga "attacker" ikväll eller vad man nu ska kalla det. Började känna mig matt, febrig (fast tempen visade ingenting), illamående, konstig i magen och började skaka. Jag tror självklart att det är magsjuka när det blir så men vet inom mig att det inte är säkert. La mig i soffan och bara skakade och kände mig hur risig som helst. Tog en alvedon och två av mina piller som jag fått utskrivet av läkare som hämmar illamående då jag har problem med det. Efter ungefär en halvtimme slutade jag skaka och nu känner jag mig piggare men är hungrig. Som alltid efter sådana här attacker/anfall.

Mycket konstigt detta! Blir nog ett samtal till läkaren igen inom kort för detta var tredje gången jag fick så här inom loppet av 1,5 månad. Men detta var värsta gången tror jag.

Kan det vara allergi?

Marcus fick sköta kvällsrutinerna med Max och nu sover de båda två och jag tycker det känns tråkigt att jag inte fick pussa Max godnatt =( Min dumma kropp

Ligger just nu i soffan, med vetekudden på magen och käkar lite kex. Ska ligga här ett tag tills jag är säker på att detta inte var något annat än det vanliga och sen ska jag sova. Har lite ont i magen men det går nog över snart.




Hur många mammadagar i veckan tar du ut?

2009-02-16 18:10:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Japp som rubriken lyder så är jag nyfiken på hur många mammadagar ni andra mammalediga tar ut i veckan?

Är medveten om att det självklart beror på hur mycket pengar man får per dag men jag är nyfiken ändå =) Själv har jag tagit ut fem dagar sen Max föddes och januari ut men från och med februari så tar jag 3,5 dag och om det går bra går jag ner till 3 dagar sen. Jag får inte ut jättemycket men men mer än lägsta. Min föräldrapeng beräknas på vad jag gjorde innan jag pluggade, dvs 2003, och sen är den lönen uppräknat med inflation och sånt där. Så jag är nöjd men kunde ju vara bättre.... men det kan det väl alltid =)




Kolla stilen!

2009-02-16 13:43:47 ,   Max




Lax med pesto och fetaost

2009-02-16 13:37:43 ,   Mat och annat gott
Min kompis C har gett mig ett gott och enkelt tips på hur man piffar upp vardagslaxen! Det är att ha pesto och fetaost på laxen. Jag brukar ha laxen i ugnen en stund först och sen har jag på pesto och fetaost som jag har blandat ihop och har inne laxen lite till i ugnen. Till det äter jag potatis och någon kall dressing (oftast mezeyoghurt, pressad citron, citronpeppar, salt, peppar och dill). Det blir smaskens =) Och idag blev det en morot till efterrätt...... och en delicatoboll =)





Nu ska man inte vara uppe

2009-02-16 05:37:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej för klockan är innan 6 på morgonen. Hur orkade man förut när man var uppe flera timmar på nätterna med Max? Tur att den tiden är förbi.

Fast i natt är han väldigt krånglig och jag har hållt på att få honom att somna om från klockan 3 och det har han gjort men vaknar lika fort igen *suck* så för en stund sen fick han mat, ny blöja och näsdroppar! Hör att han ligger och pratar inne i sovrummet bredvid Marcus nu. Jag hamnade här för var hungrig så äter en banan och passar på att kika in här.

Väntar på att Max ska somna och sen går jag in och lägger mig. Har ju kämpat med honom i två timmar så behövde en liten paus!




Vi vann!

2009-02-15 23:01:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Återigen en dag utan att det händer särskilt mycket! Tur att det är lite planerat nu i veckan för jag börjar känna mig rejält isolerad från omvärlden.

Marcus har haft ont i magen idag med och varit jättetrött men nu på kvällen försvann magvärken. Han ska dock vara sjukskriven imorn och hoppas att han känner sig pigg då och kan äta ordentligt.

Max och jag har varit ute på promenad på eftermiddagen och köpte två bingolotter, två nya nappar och lite choklad till mig =) Ikväll har jag ätit hämtpizza och vi har spelat bingolotto och sen somnade Marcus i soffan och jag nattade Max.

Vi vann på bingolotto... igen!! Fjärde gången vi vinner sen i november =) Bara småsummor men totalt har vi vunnit 600:- fast lotterna kostar ju lite också men vi har gått plus! Oftast köper vi bara en lott men denna vecka var det hemelektronikspecial så då blev det två lotter. Fast vi vann ju ingen hemelektronik men 100:-. Bättre än ingenting.

Nu ska jag titta på kvällens avsnitt av "One Tree Hill" som jag spelat in.




Ovanligt

2009-02-15 17:58:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var ute och gick med Max i vagnen förut. Han somnade fort men vaknade sen i ca tio minuter men somnade sen om. När vi kom in sov han fortfarande i vagnen i ca en halvtímme. Efter en kvarts vakentid somnade han i min famn. Helt sanslöst! Han brukar inte sova så länge. Men antar att även han känner av söndagsslöheten.

Ikväll blir det bingolotto och pizza




Våra dagar

2009-02-15 12:48:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänkte skriva lite om hur en vanlig dag ser ut hos oss. Nu börjar vi ju få in lite rutiner och särskilt eftersom Max nu äter var 3-4 timme istället för lite varannan timme. På kvällen äter han lite oftare. Det som dock är lite olika varje dag är hur han sover på dagarna men det brukar vara i 3-4 pass han sover för han sover inte så länge varje gång. Som mest 1 eller 1,5 timme i sträck.

Tiderna är lite ungefärliga så det är därför det ex. står 3-5. Det innebär inte att han vrider sig och gnäller i två timmar utan att någon gång mellan kl. 3 och 5 sker detta. Likadant med de andra tiderna. Att någon gång mellan de två timmarna sker det jag skriver.

Kl. 3-5 Max vrider sig och gnäller i sin säng och får lägga sig i vår säng

Kl. 6-8 Matdax (ersättning)

Kl. 9-10 Vi går upp för dagen. Jag äter frukost. Jag klär på Max.

Kl. 10-12 Han får sin förebyggande medicin mot urinvägsinfektion, AD-droppar, Lite smakportion grönsakspuré + katrinplommonpuré. Sedan ersättning
(ger vid detta mål oftast bifidus för att sätta fart på hans mage då han lätt får ont och blir trög)

Kl. 11-12 Max sover

Kl. 14-16 Max äter (ersättning). Efter detta matmål brukar vi promenera och Max sover i vagnen. Alla dagar gör vi dock inte det.

Kl. 17-19 Max äter (ersättning).

Kl. 18-20 Max sover

Kl. 20-21 Max äter (ersättning,
ett fullt mål om det är det sista för dagen annars typ ett halvt)

ev. Kl. 21.30 Max äter (ersättning)

Kl. 21.30-23 Somnar för natten





Förrgår

2009-02-15 12:12:23 ,   Max
Här kommer lite bilder från i förrgår då vi satte ihop Max matstol. Han fick majspuré när han satt i den och sen satt i stolen och tittade i sina tygbok. Det blev även en långpromenad i solskenet bland all snö!

Majspuré kommer det dröja ett tag innan jag ger igen. Fast han fick jättelite, bara en iskubsstorlek, så grät och spände han sig några timmar efteråt så det gjorde nog ont i magen. Nästa gång han får det ska jag blanda det med något annat. Han får alltid katrinplommonpuré i samband med att han ätit för att underlätta för magen. Idag har han ätit morotspuré. Det gillade han =) Får hoppas magen klarar av det. Jag ger bara lite mat varje dag och vissa dagar blir det inget. Ska börjar utöka sen när magen har vant sig.





Hur var det innan?

2009-02-14 23:40:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ibland så tänker jag tillbaks på hur livet har varit och det känns så tomt och konstigt att det fanns en tid då Marcus och jag inte var tillsammans (dessutom en lång tid, 22 år av mitt liv) och en tid då Max inte fanns. Nu är det så självklart att det är vi tre som går igenom livet tillsammans och allt annat är otänkbart.

Ibland funderar jag på hur livet hade varit om jag fortfarande varit singel! Vad hade jag då gjort denna alla hjärtans dag? Suttit själv? Även om vi inte firat något idag och Marcus haft ont i magen hela dagen och det närmaste mys man kan komma var då han somnade till en film bredvid mig på soffan så har vi ändå tillbringat dagen tillsammans i vårt hem.

Usch jag hatade denna dag då jag var singel. Kanske därför jag fortfarande bojkottar den till största del

Nästa helg ska vi dock fira för då har vi varit tillsammans i fem år.




Alla hjärtans dag

2009-02-14 15:53:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har fått hjälp av Måsbarnet med hur man högerklicksskyddar bilder här på bloggen så nu behöver jag inte vara lika hård med vattenstämplingen. Tack!

Marcus vilar bort sin onda mage och försöker få i sig lite att äta. Verkar som det går magsjuka på förskolan han jobbar men med olika symptom så hoppas det ej blir något mer än ond mage för honom och att jag och Max klarar oss. Är i alla fall en lite avslagen alla hjärtans dag. Max och jag myser och leker i soffan.






Katrinplommonpuré

2009-02-14 11:47:53 ,   Max




En butler och en kroppsstrumpa

2009-02-13 23:32:41 ,   Populärkultur
Japp så sumerar jag Let´s dance ikväll! Någon mer än vi som skrattade när Carl-Jans butler Benny visades i rutan. Shit va kul det var =) Vad hade Carl-Jans danspartner på sig egentligen? Det lämnade inte mycket åt fantasin. Snacka om kroppstrumpa.

Marcus har fortfarande ont i magen så han har mest vilat idag. Max och jag har varit mer aktiva. Kommer bilder från dagen i morgon. Är trött nu!




Helgkänsla

2009-02-13 12:35:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag helgkänsla i hela kroppen! Underbart!

Mindre underbart är att Marcus vaknade inatt med jätteont i magen. Beror antagligen på att han åt på mcdonalds igårkväll. Han var iaf och öppnade på jobbet imorse (han jobbar på förskola) men gick sen hem när nästa personal kom dit. Nu börjar han dock känna sig bättre. Skönt!

Har haft min moster här på förmiddagen. Vi drack te!

Max sover nu och jag ska fixa lite lunch. Förhoppningsvis blir det en promenad på eftermiddagen




Söt

2009-02-13 10:15:58 ,   Max




Till salu

2009-02-12 22:53:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det tog på krafterna att gå upp före kl. 8 imorse och jag har inte sovit något sen dess (när Max sov på förmiddan och jag skulle sova så vaknade han precis när jag var på väg att somna). Orkar knappt läsa bloggar just nu.....

Men passar på att tipsa om att min mamma säljer ut massa fina saker hon sytt på sin blogg. Check it out!

Nu väntar sängen..... *snark*




Var gick det fel?

2009-02-12 22:47:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är det jag som ser fel eller är inte detta hamburgerbröd?



Är det korvbröd så är de rejält grova





Bröllopsdagen

2009-02-12 14:27:54 ,   Bröllop
Marcus och jag gifte oss den 19 augusti 2006 så det är alltså 2,5 år sedan. Tänkte här bjuda på lite bilder. De är fotade av Sara (inte jag såklart!) och Jan Malmgren foto (jag har dock rätt att visa bilderna då vi fått rättigheterna till dem) och något foto är taget av kompisar. Jag har så otroligt mycket fina bilder men har valt ut några att visa.

Alla små bilder går att klicka på för att se dem större




Dagen började med att jag var hos frissan vilket jag tyvärr inte har något kort på men efter det blev jag sminkad. (Några dagar innan bröllopet hade jag även gjort nagelförlängning och spraytannat kroppen)


   

Vi fotades av fotograf vid kyrkan





De två ovanstående bilderna är tagna i mina föräldrars trädgård dit vi åkte med fotografen innan vigseln (Frisyren syns bra bakifrån på den senaste bilden. Jag hade långt hår och det är tjockt så det är inget löshår)

 



Vigseln

 



De tre ovanstående bilderna är fotade hos min moster efter vigseln innan middag och fest. De är tagna av Sara



 

Bordsdekoration och kyss vid förrätten



Det var inte lätt att skära tårta


Underbar dag =)

Jag har tagit beslutet tillsammans med min man att visa dessa bilder för er så jag hoppas att ni accepterar att de tillhör oss.




Snö

2009-02-12 13:41:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är så fint med snö ute! På förmiddan var vi ute och gick i över en timme. Jag köpte en sån där bitring till Max som man kyler ner i kylen Det blir skönt när det kliar i tandköttet. Han vill ju typ hela tiden ha något i munnen.

Här kommer några kort jag tog häromnatten då det snöade







När är man ung mamma?

2009-02-12 12:56:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har funderat på när man räknas som ung mamma? Jag skulle nog inte direkt säga att jag är en sådan eftersom jag är 26 år, snart 27 men ändå så är jag ju yngre än genomsnittet förstföderskor. För visst ligger genomsnittet strax under 30? Min mamma var 21 år när hon fick mig men jag tror inte det räknades som särskilt ungt då men idag gör det ju det.

Jag tycker nog att en ung mamma är en mamma under 25 men oftast så används ju beteckningen för de som är under 20.

Jag är ju i alla fall ingen gammal mamma =) Fast iför sig; när är man en gammal mamma?




Natt 5 & 6 i egen säng

2009-02-12 09:06:05 ,   Max

Natten till igår var en bra natt! Max somnade vid 23 (dock alldeles för sent), vaknade till vid 3 och då räckte det att jag stoppade in nappen så somnade han om och sen vaknade han vid 6 och ville äta. Efter det tog det lång tid innan han somnade om men han sov till 10.45!

Igårkväll somnade han 21.30. Underbart tyckte jag! Men det är som att hans kropp är inställd på att så tidigt kan man inte somna för 40 minuter senare slog han upp sina blå igen. Försökte i evigheter att få honom att somna i sin säng men han bara vände sig över på mage och tittade åt alla håll (det gör han hela tiden nu så fort man lägger honom på rygg). Till slut fick han somna i min famn i soffan och jag la sen ner honom. Det var längesen så det kändes mysigt! Redan 2.30 vaknade han och jag gick upp ett antal gånger och satte i nappen men det gick inte. Han fick ligga mellan oss men fortsatte krångla där. Nåja efter många insättningar av napp, buffningar i rumpan och vändningar från mage till rygg (han vill alltså inte sova på magen utan bara ligga och kika) så lyckades vi sova till och från till 8 då han åt.

Försöker vända hans dygn lite så klockan 8 klädde jag på honom och mig och gjorde det ljusare i sovrummet. Han har varit vaken nu en timme men somnade precis om i sin säng. Alldeles själv. Jag är i sovrummet men han ser mig inte men antar att knapprandet på tangenterna gjorde honom lugn =) Jag skulle vilja att han sover natt mellan 21 och 9 (med en eller två vakenstunder för att äta). Som det är nu börjar hans natt vid 22-23 och varar då alltså till 10-11 på förmiddagen. Det gör det svårt att göra saker på förmiddan (ex. babysimmet).

Jag känner mig också fruktansvärt trött och fast jag bestämt mig för att inte sova mer nu på förmiddagen så kommer jag göra det ändå. Det är ju skönt!





Liten blir stor

2009-02-11 23:35:42 ,   Max
Babysittern funkade bra då och funkar bra nu =)



Max någon vecka gammal                          Max 4 månader




Nyfödd bebis

2009-02-11 18:34:16 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Idag när jag var på sjukhuset så såg jag en nybliven mamma och pappa komma med sin nyfödda bebis i ett babyskydd. Antar att de skulle åka hem från BB. Mamman såg trött ut och gick lite konstigt. Bebisen var ordentligt omstoppad och var så liten så liten

Jag minns känslan

Känslan av att komma ut från sjukhuset och hela ens värld har förändrats men världen där ute är precis likadan som innan

Känslan av att åka hem som en nybliven familj

Känslan av att helt plötsligt ha ansvar för ett nytt liv som inte är skyddat i magen längre

(och självklart känslan av extrem ömhet i underlivet)


Är det några gravida som läser denna blogg? Ni har något STORT att se framemot =)




Expert på att oroa sig

2009-02-11 18:08:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är jag det

och nu är det dags igen

Men får försöka tänka på annat

hm lite kryptiskt detta jag vet men ville bara skriva av mig lite




Ensam

2009-02-11 10:51:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ofta får jag frågan om man inte känner sig ensam när man är mammaledig och hemma så mycket och jag har svarat att jag absolut inte känner mig ensam för det har jag inte gjort. Jag tycker det är skönt att vara hemma mycket och dessutom så läser jag många bloggar av andra mammalediga och det gör att man liksom känner att det är fler i samma situation.

Men den senaste veckan har jag känt mig ensam då vi mest isolerat oss här hemma för att få bort våra förkylningar (och det har ju i princip lyckats så det har ju varit bra). Men samtidigt känner jag inte direkt för att göra något för vid minsta lilla stress så krånglar min mage. Nästa vecka blir det nog samtal till läkaren igen.

Nåja idag ska jag iväg men inte på något roligt! Ska träffa en kirurg på sjukhuset angående en eventuell operation. Av vad tar jag inte upp här nu men kanske senare. Det har ingenting med sviter efter förlossning att göra eller nåt sånt. Max ska vara hos sin farfar undertiden eftersom Marcus jobbar.




Hur ofta tvättar ni håret?

2009-02-11 10:33:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter här och känner mig riktigt flottig i håret! Har inte tvättat det på 3 dagar för försöker vänja mitt hår att inte bli tvättat varannan dag och igår kändes det helt okej men idag känns det äckligt så skönt att det ska bli tvättat snart. Väntar bara på att Max ska vakna för han är mellan sömn och vakenhet och jag vill inte gå in i duschen då utan väntar tills han är vaken så får han sitta i babysittern i badrummet.

Hur ofta tvättar ni håret?




Brudklänningen

2009-02-10 14:08:57 ,   Bröllop
Här kommer lite bilder på min brudklänning som min moster sytt åt mig (tack! hoppas det är okej att du är med på en bild). Fotona är tagna av Sara den sista klänningsprovningen då det endast var halternackbandet som skulle sys fast samt lite detaljer bak på klänningen. Här kan du se bilder när jag var och provade klänning i butik för att se vilken modell jag ville ha.

 



Det färdiga resultatet på bröllopsdagen (foto JM fotografi):





Nallen

2009-02-10 13:47:40 ,   Max
Jag brukar sätta en nalle i famnen på Max. Det ser så mysigt ut då han håller i den och gosar med den. Ofta hamnar den dock i munnen men det verkar allt göra nuförtiden.






Natt 4 i egen säng

2009-02-10 13:27:36 ,   Max
Och så kom bakslaget!

Max somnade ju strax efter 21 men vaknade några gånger efter det innan han sov från 23-04 (vilket i för sig är ganska bra) men sen vaknade han. Försökte få honom att somna om i sin egen säng men det gick inte så han fick ligga bredvid mig. Han vred på sig och krånglade i en timme då fick han mat och sen ville han absolut inte somna om. Klockan 7 somnade han och jag med! Jag hade då bara sovit 4 timmar under natten så var riktigt trött. Efter en halvtimme vaknade han IGEN! Då skulle Marcus gå upp så han lyckades få Max att somna om för jag var helt borta. 10.15 vaknade jag och då låg Max och grejade med sina händer bredvid mig men han somnade om av sig själv. Jag orkade verkligen inte gå upp men sen satte grannarna på hög musik så då vaknade Max igen och vi steg upp!

Nu har han somnat igen. Han verkar trött idag!




Dofter

2009-02-10 11:06:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har väldigt lätt att förknippa minnen med dofter (och även med musik).

När jag gifte mig fick jag med ett hårspray från frisören och varje gång jag luktar på det så känns det som jag har brudklänning på mig igen.

I början av graviditeten så blev jag superkänslig mot doften av vårt diskmedel som luktade citron. Vi slängde det genast och köpte ett annat men nu har vi ett med grönt te som doft och det luktar nästan precis som "det där" diskmedlet så det är som att få graviditetsillamående all over igen!

För några veckor sen gick jag en hel dag och förstod inte varför jag hela tiden påmindes om dygnet på BB och Max första dagar i livet då han bara skrek för att han inte fick i sig näring (vi visste självklart inte om det) och jag kände mig alldeles illa till mods. Kunde inte förstå varför det kom någon doft över mig som fick mig att tänka på det hela tiden. Slutligen insåg jag att jag hade en deodorant på mig som jag hade med i BB-väskan och inte använt sen Max var typ en vecka. Nu har jag slängt den för den fick mig bara må dåligt.

Tänk vad häftigt hur vårt minne fungerar. Någon som känner igen sig?




Ny kvällsritual

2009-02-09 23:27:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min nya grej är att dricka örtte på kvällen. "Kvällsro" heter det så det hjälper mig att koppla av lite.

Max somnade redan 21.15 ikväll. Det var väldigt skönt, MEN han vaknade vid 22 igen, åt lite, somnade igen och sen vaknade han en stund senare igen. Han åt lite till och sen försökte jag rapa honom i typ en kvart men han ville tydligen inte rapa och sen somnade han. Så hoppas nu inte att han vaknar igen bara för att han inte rapade.

Idag har vi bara latat oss. Max har sovit mer än vanligt och jag fixade med bloggdesignen under tiden. Marcus slutade jobbet vid 15 och då åkte jag och handlade inför veckan. Sen pratade jag med en kompis i telefon som berättade något roligt som jag blev glad över =) Min bror kom hit och sedan min mamma. Nu fick ni en ordentlig redogörelse. Diskat har jag gjort också!

Och nu är kvällen här!

Tur i oturen så är ledaren för babysimmet sjuk så det är inställt imorn men vi hade ändå inte tänkt att gå på grund av Max snoriga näsa så då missar vi ju inget. Visar en bild på badpojken istället:




Nu ska jag titta på "Familjen Annorlunda" som jag spelat in ikväll och dricka mitt kvällste




Shopping

2009-02-09 20:20:42 ,   Mode/Kläder
Förra veckan fick jag hem kläder som jag beställt från Ellos. Har laddat upp med kläder i storlek 74 till Max. Det finaste plagget är dock inte med på bild för har fått skicka tillbaks det för att byta storlek. Det är en sparkdräkt med korta ben och korta ärmar som jag tänkte han skulle ha framåt sommaren. Hade beställt i strl 74 men den såg väldigt liten ut så har skickat tillbaks och beställt 80 istället. Bodiesarna är mindre än Lindex storlek 74 medan pyjamaserna känns väldigt stora. Det är en djungel detta med storlekar!

 

Klicka på bilderna för att dem större




Ny design

2009-02-09 15:02:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har fixat lite med designen idag! Hoppas ni gillar den =)

Bilden från vårt bröllop och bilden på mig, Marcus och magen är fotade av bästa Sara (alltså inte jag). Hennes fotosida hittar ni här

Nu har jag ont i magen så soffan och vetekudden väntar




Vad svarar du på "Jag älskar dig!"?

2009-02-09 10:44:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sa Jag älskar dig till Max för en stund sen och fick då en fet spya på axeln

Vet inte riktigt hur jag ska tolka det svaret




Natt 3 i egen säng

2009-02-09 09:39:11 ,   Max
Natten hade riktigt goda förutsättningar då Max var nybajsad, nykräkt och nybadad och hade dessutom ätit bra. Han somnade redan 21.20, 10 minuter efter att jag lagt honom i sängen så det var bra. Sen vaknade han till vid midnatt och åt lite men somnade snabbt om i sin säng. Och sen sov vi till Marcus väckarklocka ringde kl. 5.40! Max åt och somnade om 40 minuter senare och sov till strax före 9 så det var en bra natt.

Och jag måste säga det igen: jag sover SÅ skönt när han ligger i sin egna säng

Förkylningsstatus: Vi är båda lite mindre snoriga men jag har fått mer rethosta. Håller oss inne idag trots det fina vädret men är lite för kallt för att ta med honom ut. Imorn tror jag vi hoppar över babysimmet. Vill att han ska vara ordentligt frisk innan vi träffar massa folk och särskilt barn.




Bloggsnack!

2009-02-08 18:34:27 ,   Blogg
Den senaste veckan har jag fått fler besökare på min blogg vilket jag är glad för =) Roligt att så många vill läsa om lilla mig och mitt liv!

Är också väldigt glad över er som kommenterar, både ni som gör det ofta och ni som gör det mer sällan. Och jag välkomnar även fler att lämna kommentarer. Bloggandet blir mycket roligare när man får respons och kan föra en dialog med er som läser! En väldigt liten andel av alla läsare lämnar spår efter sig vilket känns lite tråkigt men självklart är det helt frivilligt att kommentera =)

Har ni några frågor eller önskemål om vad jag ska skriva om i bloggen så får ni gärna ställa dem och ge förslag. Kan svara på frågor i ett eget inlägg om det kommer några.

 Den kommande veckan ska jag försöka ge mig på att göra ett ordentligt inlägg om vårt bröllop vilket jag fått önskemål om. Det ska bli roligt!

Ni betyder mycket <3




Bästa tv-serien!

2009-02-08 18:27:43 ,   Populärkultur
Har ni någon favorittv-serie? Vilken?

Jag har haft många och har många fortfarande fast jag inte tittar så mycket på tv, men en serie som jag tycker utmärker sig är One Tree Hill. SÅ bra!

Mot slutet av graviditeten var jag HELT fast. Tittade på gamla avsnitt parallellt med att jag tittade på de nya avsnitten så fort de sänts i USA. Men sen kom Max och det var liksom inte så viktigt längre så jag har inte tittat sen dess. Men ikväll så börjar det sändas igen på svenska kanal 5 och gissa om jag blev glad när jag upptäckte att avsnittet som är idag är precis det avsnittet jag ska se. Slutade alltså att ladda ner i samband med detta =) Så nu står videon på inspelning och ikväll när mina älsklingar sover så är det jag och One Tree Hill igen

Ett kärt återseende





Min stora kärlek

2009-02-08 12:12:11 ,   Max




Natt 2 i egen säng

2009-02-08 11:29:54 ,   Max

Andra natten som Max sov i sin spjälsäng och det gick bra. Det tog dock lite tid för honom att somna. Vi la honom vid 22 men han somnade inte förrän en timme senare. Han åt ordentligt i sängen och sen rapade han och sen låg han mest och vred på sig. Han var inte ledsen men kunde inte somna helt enkelt. Vi turades om att gå in och ut. Vill att han ska känna sig så trygg att han ska kunna somna själv. Det brukar han göra på dagarna. Till slut vid 23 så vaggade jag på honom till han somnade. Sen sov han till 6 imorse då han åt och sen fick ligga i vår säng och han somnade snabbt. Så en lyckad natt alltså!

Å jag sover mycket bättre när han inte ligger i vår säng och jag kunde till och med ligga nära Marcus när vi gick och la oss.

Förkylningsstatusen idag är bättre. Fortfarande snoriga men blir allt bättre. Max har fått gulare snor, vad tyder det på? Äcklig fråga kanske men jag vill veta =) Jag har fått lite hosta men hoppas inte det blir värre.

Har snöat hela natten så är MASSA snö ute. Kan inte komma ihåg när det var så här mycket sist.





Vem hejade du på?

2009-02-07 23:36:20 ,   Populärkultur
En melodifestivalkväll är över.

Vet inte riktigt vad jag tyckte.

Ingen var sådär jättebra.

Lite besviken är jag nog.

Men Alcazar och Emilia blir bra i Globen.

Vad tyckte du?




Bröllop

2009-02-07 17:50:02 ,   Bröllop
Idag på eftermiddagen trotsade jag min förkylning och gick på en kompis vigsel =) Det var roligt och de var så fina. Sist jag var på bröllop var jag höggravid så idag kände jag mig lite fräschare och kom dessutom i en klänning som satt tight innan graviditeten *jippi*.









Natten

2009-02-07 16:47:36 ,   Max
Det gick bra för Max att sova i spjälsängen inatt. Han sov till 5 imorse då han vaknade och ville ha mat och när han hade ätit så fick han sova hos oss. Men han var ovanligt pigg och var vaken mellan 5 och 6 vilket var mindre roligt men men.... Och jag sov också väldigt bra! Skönt med lite utrymme i sängen! Får hoppas det går bra natten som kommer också!

Marcus gick upp med Max vid 9.30 imorse och då sov jag en timme till för kände mig ganska risig och när jag sen vaknade hade jag inte ont i halsen längre men det retar fortfarande i den och jag är snorig men skönt att det går åt rätt håll. Max är också fortsatt snorig men det har inte blivit värre




Ett år sen....

2009-02-07 16:33:31 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning


För ett år sen testade jag positivt på graviditetstest och var då i slutet av vecka 7 av graviditeten!





Vår fredagsrätt

2009-02-07 11:37:38 ,   Mat och annat gott
Typ varje fredag lagar vi Räkor i stark sås! Det är smaskens!

Om någon är intresserad att prova så är detta receptet:

- 1 kilo oskalade räkor (som självklart ska skalas)
- 5 dl creme fraiche (inte lätt utan originalet)
- 2 tsk curry
- 2 krm cayennepeppar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk tomatpuré
- 2 msk soja


Bra att använda stekgryta när man lagar. Först fräser man räkorna i curryn och cayennepeppar. Sen tillsätter man allt det andra rör ihop och låter det koka upp. Sen är det klart! Går superfort =) Till äter vi ris som vi har ärtor i. Är gott att även ha dill på.









Natt 1 i egen säng

2009-02-06 23:26:47 ,   Max
Ja från och med i natt ska Max sova i sin spjälsäng så gott det går. Han somnade bra vid 22 men vaknade för en halvtimme sen och var jätteledsen. Han kräktes lite så var väl det som spökade. Jag trodde att han hade rapat klart när han åt innan han somnade men det hade han tydligen inte. I alla fall fick han somna i min famn här i soffan och sen la jag ner honom igen då han vaknade men lyckades somna så får se hur det går.

Det kommer kännas så tomt i vår säng i natt, vet inte om jag kommer somna!

Trodde inte det skulle kännas jobbigt men det gör det. Är ju så mysigt att ha honom bredvid sig och så lätt att kolla till honom.

Nu ska jag ta en mucoangin som bedövar typ hela halsen och sen försöka sova jag med. Känner mig inte på topp!




Läkemedel gör susen!

2009-02-06 17:52:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Förut var jag riktigt slut! Kände mig hur sjuk som helst. Men med lite alvedon i kroppen, nässpray i näsan och mucoangin som bedövar det halsonda så är jag fit for fight!

Tack den som uppfann dessa läkemedel

Fredagsmys väntar! En krasslig sådan men det blir mysigt ändå!





Sånt här får man lyxa till det med....

2009-02-06 16:05:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
....när man är förkyld





Tonat håret

2009-02-06 14:05:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll tonade jag håret. Blir inte så stor skillnad utan det förstärker bara min egen hårfärg, men kul i alla fall för man känner sig lite fräschare





Kyckling i grön curry

2009-02-06 12:26:07 ,   Mat och annat gott
Häromdan testade vi detta recept som finns med i ICAs senaste buffétidning. I receptet står det att man ska ha 2 msk grön currypaste men det tyckte jag lät alldeles för mycket så jag tog 1 msk och nästa gång kommer jag nog ta lite mindre ändå då jag har känslig mage. Men det blev väldigt gott =) Aubergine har jag aldrig använt i matlagning förut men det var verkligen pricken över i! Detta rekommenderas!

   





Sjukstuga

2009-02-06 12:17:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här rinner våra näsor och min hals gör ont men vi är vid gott mod ändå! Max temp visade på 37,5 imorse så verkar som han sovit bort febern till största del. Han sov 9,5 timmar! Jag däremot sov bara fem timmar inatt på grund av halsen som kliade och gjorde ont samt att jag vaknade mitt i natten och var alldeles skakig och frös men tempen visade normalt så hoppas att det bara är kroppen som spelar mig ett spel.

Vi softar och tar det lugnt idag. Var bortbjudna ikväll men har fått tacka nej. Orken är inte riktigt med oss.

Nepp nu ska jag snyta mig igen.....

Prinsessan, en av mina favoritbloggar, fick en dotter imorse! Hon höll på att föda i snön utanför sjukhuset men hann in till reception med lite hjälp. Ska bli kul att läsa mer sen om förloppet =)




En kopp te och bloglovin får avsluta denna dag

2009-02-06 00:02:35 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ligger i soffan och dricker örtte för min retliga hals och ska läsa bloggskörden på bloglovin - dock inte hela dagens för det skulle ta tid! Har 31 nya inlägg sedan jag tittade sist så det är lagom att läsa =)

Klockan är ganska mycket men efter att ha nattat den hyperaktiva febriga bebisen och skrivit färdigt ett protokoll jag skjutit upp alldeles för länge så behöver jag lite lugn och ro innan sängdags.

Får hoppas det blir en bra dag imorgon och att Max feber och förkylning ger sig. Hoppas också att jag kan sova för halsen kliar något fruktansvärt.

Bjuder på en bild på mina glasunderlägg i vardagsrummet. De är köpa på indiska och jag har även turkosa och röda beroende på vilken färg jag inreder rummet i. Men som ni vet är det ju grönt som gäller nu. Tyckte dock det var fint med ett par i silver också.





Feber

2009-02-05 22:57:48 ,   Max
Max har fått feber. Det hör väl antagligen ihop med hans förkylning. Tempen visade på 38,6 så vi gav en alvedon eftersom han skulle sova. Och han somnade i min famn...tills alvedonen började värka. Då slog han upp sina blå och log emot mig och nu går han på någon sorts alvedonenergi - har ätit 250 ml, hugger efter sina händer, vill inte ligga ner, har vänt sig från rygg till mage 3 ggr i sängen och försöker sätta sig upp så fort han ligger ner. Gav upp att försöka få honom att sova så nu får han ligga i soffan bredvid mig när jag sitter här för att inte störa Marcus som vill sova. Ångrar att vi gav alvedon men tycker det är läskigt på natten om han har feber och man själv sover och inte har koll på honom. Men han kan ju inte vara vaken hur länge som helst. Förutom den lilla powernapen han tog innan alvedonen började verka har han inte sovit sen 18.

Jag har retningar i halsen. Det gör inte ont utan retar bara. Så irriterande!

Hoppsan, nu har jag visst en bajsblöja att byta!




Gardinberoende

2009-02-05 16:27:09 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag tycker om att byta gardiner! Vi har bott här i 2,5 år och jag har redan 5 uppsättningar gardiner till sovrummet, 4 till vardagsrummet, 2 till arbetsrummet och 2 till köket. Brukar beställa panelgardiner från Ellos. Billigt och enkelt: bara sätta upp dem när de kommer. Nu har jag beställt ett par till sovrummet och det blev bra tycker jag. De kostade bara 99:- på Ellos.





Min lilla snoris!

2009-02-05 15:53:24 ,   Max
Idag är Max ännu snorigare så vi tar det mest lugnt. Men har varit ute på en liten promenad förut i alla fall. Det var skönt. Nu softar vi i soffan. Max ligger och sparkar på min arm.

Igår vände han sig från rygg till mage för första gången och idag gjorde han det igen. Jag la honom på rygg i sängen strax innan vi skulle gå ut och så gick jag och bytte byxor och när jag kom tillbaks låg han på mage. Stora killen!! Jag tycker att tiden går alldeles för fort.

Nu ska vi busa lite och sen ska jag göra i ordning en mapp med bilder som jag ska ladda upp för framkallning




Utmanad!

2009-02-05 11:38:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har blivit utmanad av Katja, Måsbarnet och Carro!

Regler för utmaningen:

*Gå in i mappen "mina bilder"
*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.

Jag fick dock göra en annan variant då jag ej har 6 mappar i mina bilder eftersom jag precis rensat så jag kopplade in den externa hårddisken istället och där tog jag den sjätte bilden i den sjätte mappen i den sjätte mappen (sortererar mapparna i år först så blir en extra mapp)



Det blev en bild från vår förlovning i min förra lägenhet <3 Den 22/2 2006

Jag utmanar Anna, Patricia, Sara, Sara, Ida och mamma





Tuppen i hönsgården!

2009-02-04 23:37:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag haft symöte här! Kommer inte ihåg hur många vi var men kanske 10 kvinnor (oj va moget det lät, men jag är faktiskt yngst om man inte räknar med bebisarna och eftersom jag fyller 27 i år så räknas jag väl också som kvinna).

Max fick också vara med lite grann. Han var tuppen i hönsgården! Han var med Marcus största delen av kvällen i vårt sovrum men sen blev han så ledsen så då fick han vara med mig istället. Han har blivit lite mammig sen Marcus började jobba men det är väl inte så konstigt för vi umgås ju nästan all vår vakna tid och Marcus är ju bara hemma på kvällarna och helgerna.

Max har besvärats av magen i dag så vi har gett lite laktulos nu ikväll och strax innan han skulle lägga sig så kom det ut lite och efter det åt han bra. Innan dess så ville han inte äta och kräktes upp det han åt. Sen somnade han snabbt så hoppas nu på att han sover bra inatt för det skulle även jag behöva och framförallt Marcus som ska jobba många timmar imorgon och sen bort på en grej på kvällen.

Var mycket jag planerat att göra ikväll på denna "egentid". Skriva färdigt ett protokoll, titta på inspelade "Unga mödrar" och inspelade "Top model" men det blir bara datorn för jag är för trött!
Natti natti!




Sushi

2009-02-04 22:39:42 ,   Mat och annat gott
Jag älskar sushi! Men bor på fel ställe för det för på orten där jag bor finns inga sushirestauranger men det finns fryst sushi på ICA och vakumförpackad sushi på Konsum =) Den från Konsum brukar jag köpa då och då men idag provade jag den förstnämnda då den är billigare. Och det det var helt okej men färsk är självklart godare.

Lyxade till det och åt i soffan till "Sex and the city - the movie" och hade tända ljus! Max sov så sött i sin säng under tiden.



 




Bloggbebisar på g

2009-02-04 13:35:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Två av mina favoritbloggerskor får snart barn! Jonna redan imorn då efterlängtade Mini ska födas och Josefine väntar på sin lilla flicka i magen som verkar ha varit på g ut länge men snart är det nog dags

Nu fick ni två bloggtips! Men tror nog många redan läser dem.... =)




En sak har jag lärt mig...

2009-02-04 13:09:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
...man ska aldrig säga "så här ska jag göra", "så här ska jag inte göra" innan och när man blivit förälder för man verkar ändra på sina principer hela tiden i allafall!

Jag hade bestämt mig för att inte ge Max någon fruktpuré förrän han är fem månader eftersom jag inte vill att han bara vill äta det som är sött. Men inatt har han vaknat och skrikit ett flertal tillfällen och verkat ha haft jätteont i magen så idag har jag gett lite katrinplommonpuré (Max välbefinnande är ju viktigare än mina principer). Funderar på om det är banangröten som gör honom trög i magen? Han bajsade innan han la sig igår men inatt när han med vår hjälp (tryck på magen och febertermometer) lyckades få ut lite till var det hårdare än vanligt (Förlåt för detaljerna, man pratar bara bajs och sömn som förälder - självklart något som jag heller "aldrig skulle göra"). Han verkar i alla fall må bättre nu och katrinplommonpurén tyckte han om. Ska hålla upp med gröten ett tag och bara ge grönsakspuré och i slutet av måltiden ge lite katrinplommonspuré.

På grund av dålig sömn inatt har starten av dagen varit lite seg. Vi myser mest! Max är lite snorig men det har han varit i några dagar nu så det går nog över snart. Om det inte blir som hans förra förkylning som varade i 5 veckor *suck*.

Strax ska jag äta sushi till lunch! Det förtjänar jag efter denna natt =)





Max sovplats

2009-02-04 12:16:52 ,   Max
Här kommer lite bilder på spjälsängen som vi köpt till Max. Från IKEA såklart =) Är ju väldigt insnöad på grönt just nu så hans sängkläder är gröna. Kossan som han fått av sin faster och farbror fick också vara med på bild.



   




Sopgubbe

2009-02-03 22:51:20 ,   Allmänt/Vardagsliv

Marcus är detta hems sopgubbe! På kvällarna ställer jag alltid soppåsarna, som blivit under dagen, vid dörren och så tar han dem när han går till jobbet på morgonen. Perfekt! Varje morgon har han en liten påse med skitiga blöjor som väntar på honom.

Har varit en lugn och skön kväll! Marcus bror har varit här annars har det inte hänt så mycket. Nu sover mina pojkar och jag ska läsa bloggar och titta på top model som jag spelat in.

Bjuder er på en bild från i eftermiddags då Max somnade i en udda position i soffan när jag bloggade. Stackars krake vilken tråkig mamma han har =)





Brudklänningsprovning

2009-02-03 17:12:43 ,   Bröllop
Har tänkt att skriva om och visa lite bilder från vårt bröllop någon dag men börjar med att visa när jag var och provade brudklänningar. Vi hade bestämt tidigt att min moster skulle sy min klänning men jag var och provade i en butik för att testa vilken modell jag ville ha. Bilder på klänningen hon sydde som jag hade på bröllopet kommer i ett annat inlägg.

Jag är ju inte direkt stylad på dessa bilder. Det var en alldeles vanlig lördagförmiddag! Vissa klänningar sitter verkligen inte alls bra =) Hi hi....

(klicka på bilderna för att se dem större)

Klänning 1:

 

Klänning 2:

 

Klänning 3:

 

Klänning 4:

 

Klänning 5:

 



Det blev klänning 2 som vi sedan utgick ifrån.



Slöja eller inte? Det är frågan! Hade länge tänkt att jag skulle ha det men kom sen fram till att det skulle bli bökigt med frisyren så det fick bli utan slöja




Nu åker spenderarbyxorna AV!

2009-02-03 13:44:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Under loppet av en vecka har vi köpt:

- En hörnsoffa till oss
- En spjälsäng till Max
- En matstol till Max
- En bilbarnstol till Max
- En bärbar dator till mig

Nu får det räcka för ett tag meddelar bankkontot!

Nej just sjutton.... ska ju hämta ut ett paket från Ellos i eftermiddag
Efter det åker spenderarbyxorna av och läggs långt in i garderoben!




Alltid

2009-02-03 13:12:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det enda vi har planerat som är varje vecka är babysim på tisdagar 11.15. Och det är ALLTID stress när vi ska iväg dit. Max är oftast trött och hungrig. Imorse vaknade han 8.30 och verkade hungrig men ville bara äta lite från flaskan. Satt och matade honom med banangröt i en halvtimme och det åt han (dock sakta) så då visste jag iaf att han hade fått i sig lite. Sen så verkade han trött vid 9.30. Perfekt, tänkte jag! Jag la honom. Han somnade nästan men blev sen otålig. Jag tog upp honom. Jag la honom.... och så fortsatte vi. Klockan 10.25 somnade han. 10.30 hade jag tänkt att vi skulle åka. Lät han sova till 10.45 och under tiden var jag ute och skrapade bilen och packade in grejerna.

Dock verkade de där 20 minutrarna han sov gjort nytta för han var mycket piggare och mer med i badet i dag. Han dök (man drar bebisarna under vattnet) två gånger och det gick kanon. Mot slutet började han dock gnugga sig i ögonen så vi gick upp någon minut före de andra bebisarna.

Nu sover han i babyskyddet och jag ska försöka äta lite.

Lite städning och promenad i eftermiddag. Har två paket som ska hämtas: ellos och goboken!




Brösten och rumpan hänger

2009-02-02 23:04:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag varit iväg på ärenden och Max fick vara hos sin farmor och farfar i 2,5 timme. Han sov 2 av dem så det hade gått väldigt bra =)

Jag var först till universitetet och kopierade och band in Marcus uppsats och lämnade sen in den (den är redan godkänd och klar men skulle bara bindas in och lämnas in). När jag gick där på universitetet kändes det både hemma men ändå främmande. Jag har pluggat där i fem år men livet var så annorlunda då. Det är så konstigt att tänka att Max inte fanns då för nu är det ju så självklart att han är en del utav livet. Jag gick också och tänkte på att sist jag gick där i korridorerna så satt brösten och rumpan bra mycket högre upp än vad de gör nu. Vet inte varför jag kom att tänka på det men men.... Kroppen förändras ju av att föda barn. Det är ju inte så konstigt!

Efter universitetet åkte jag och köpte en ny dator som jag nu bloggar i från. Härligt =) Skönt att jag äntligen hittade en som uppfyllde mina lite konstiga krav: av märket Acer, köpt på Onoff, den är svart, har 15,4 tums skärm och kostade under 5000:-.

Och nej ni får inte se någon före- och efterbild på hur brösten och rumpan har tyngts av jordens dragningskraft




Jag gillar familjelivet

2009-02-02 18:26:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag behöver inte få några arga feminister på mig nu för att jag skriver detta för jag säger inte att alla kvinnor tycker det här utan det är jag som gör det och jag råkar vara kvinna

Jag gillar att vara hemma med min son på dagarna

Jag gillar att Marcus går iväg till jobbet på morgonen (självklart vore det trevligt att även han var hemma också)

Jag gillar att han kommer hem från jobbet på eftermiddan och hela vår familj då är samlad

Jag gillar att laga mat och fixa i köket när jag är på rätt humör

Jag gillar att servera min man mat som han tycker om

Om jag fick välja, skulle jag alltid vara hemma och inte jobba, och det står jag för. Trots att jag har läst 5 år på universitet och har 307,5 hp.





Det sägs att man inte blir gladare av prylar...

2009-02-02 18:19:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
...men jag sitter inte direkt och gråter efter att ha köpt den här idag:




*big smile*




Tv-nörd

2009-02-02 10:07:25 ,   Max
Försöker hålla Max ifrån teven så gott det går men när han får syn på den blir han väldigt fascinerad!



(hi hi, va roligt hans hår ser ut när jag ändrade fotot så det ser ut som en teckning. Det gjorde jag på picnik)




Mammalyx

2009-02-01 23:16:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag det lyxigt! Jag ligger i soffan under en filt med datorn i knät. Har tända värmeljus på bordet och "Sex and the city - the movie" (jag vet, jag såg den förra veckan också. Detta är fjärde gången jag tittar på den!) på teven.

Detta är mammalyx. På hög nivå

Ser ni framför er hur härligt jag har det?

Dessutom luktar jag kokosnöt från mitt bodybutter som jag köpte på Netto förra veckan. Bara 29.90! Billigt mammalyx =)
Nu väntar en ny vecka bakom hörnet med bvc-besök, babysim, symöte och en vigsel! Jag laddar.





Hönshus

2009-02-01 21:11:38 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här kommer lite bilder från min mosters familjs hus. Ett hönshus som de byggt om och inrett.

Jag? Avundsjuk?
Nej, inte alls (korsar fingrarna bakom ryggen)

   



   





Storhandling!

2009-02-01 17:47:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi åkte till Ica Maxi och handlade förut. 1500:- kostade kalaset! Fick en liten chock i kassan men nu har vi blöjor för några veckor framåt, ersättning till Max och mat för veckan. Det kostar att leva =)

Har även satt upp Max spjälsäng. Det får bli vår namnsdagspresent till honom för idag står det Max i almenackan! Han ligger nu och sover i den.

Marcus diskar och jag ska laga mat! Ikväll ska jag göra palsternackspuré som Max ska få prova i veckan. Banangröt är det enda han hittills inte grimaserat ordentligt åt men han kan ju inte bara äta gröt.

Ingen rast och ingen ro





Lyxigt

2009-02-01 12:44:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var jag, Max och min mamma hos min moster. Där tog vi en promenad i skogen och fikade framför brasan. Det bjöds på god kaka, knäckebröd med ostar och té med smak av chili och choklad. Det är vad jag kallar lördagslyx!

Min moster med familj bor i ett hönshus som de byggt om och inrett till ett otroligt mysigt hus! Tog några bilder igår som jag visar i ett senare inlägg. Här kommer lite bilder på hur mysigt vi hade det:



 

(klicka på bilderna för att se dem större)





Familjesöndag

2009-02-01 11:31:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eftersom vi tillbringade gårdagen på varsitt håll - Marcus på ett håll och jag och Max på ett annat - så ska vi idag ha riktig mysdag! Men det är så mycket jag vill hinna med så vet inte riktigt om det kommer bli mysigt eller stressigt! Jag vill hinna göra palsternackspuré, majspuré, sätta ihop Max spjälsäng, mysa vid teven, storhandla på Ica Maxi, städa, koka nappflaskor, ta en långpromenad......

Känner att om allt ska göras så kommer det bli en stressig dag




Trötta

2009-02-01 00:31:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit borta i stort sett hela dagen och det har gått bra. Max har både ätit och sovit bra vilket han inte brukar göra hemma =). Men nu när vi kom hem har han krånglat. Vi kom hem vid 23 och då satte jag på honom pyjamas direkt och la honom i sängen och han har precis somnat nu! Han har inte velat äta och bara legat och snurrat på sig i sängen och gråtit och gnällt. Lite övertrött tror jag! Nu verkar han dock ha somnat. Det är iallafall tyst i sovrummet. Marcus ligger bredvid honom.

Jag är trött! Ska bara kika runt lite här och koppla av och sen sova jag med.