Min hyllning till sommaren 2015

2015-07-31 23:48:52 ,  

Sommaren, du får kompensera BIG TIME nästa sommar




40 mm och ytterligare en utflykt

2015-07-29 23:14:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har det regnat över 40 mm. Bläää! Vi åkte till ett utflyktsmål men var så mycket folk där att vi skulle ha fått väntat 50 minuter för att komma in och då var det inte värt det eftersom de stängde en stund senare. Men istället passade vi på att besöka en trädgård i närheten när det ändå turligt nog var uppehåll i regnandet. Oj så jag önskade att jag hade tagit med kameran för det hade blivit fina bilder i den vackra trädgården. Men min familj var nog glad för att den inte var med. De har verkligen tröttnat på att jag fotar dem. Ikväll när mina svärföräldrar var här och vi visade bilder på min mobil så utbrast Max helt plötsligt: "Men varför tar du så många bilder. Det tar så lång tid. Det är ju samma saker hela tiden". :)
 
Några mobilbilder från idag:
 
Tittade på hästar
 
Marcus och jag tyckte det var roligt att spana in "Köksträdgården" men barnen hängde hellre i Barnens trädgård
 
 
 
Barnen tyckte om att springa i dessa gångar
 
Men favoriten var nog den stora labyrinten. Här står Ebba i mitten av labyrinten
 
Tjillevippen så små de blev :)
 
En sväng in på IKEA innan vi åkte hem. Här står vi under tak och väntar på att Marcus ska hämta bilen för regnet öste ner.
 
Och så ikväll bjöd vi svärföräldrarna på mat. Rabarberkyckling med klyftpotatis och sen chokladsufflé till efterrätt.
 
  
 
Nepp nu checkar jag snart ut för idag. Jag sov dock till kl. 9 idag så är inte särskilt trött ännu.
 
Kram
 




Saker att göra när sommaren regnar bort

2015-07-28 22:34:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Grått och trist väder. Jag tänker inte på annat än sol och bad men har gett upp nu. Får väl vänta ett år till.
 
Men man kan ju göra saker fast det är trist väder. Utflykter till ställen i närheten, nätshoppa, läsa böcker, måla bord, titta på tv, promenera, plocka hallon, äta gott... och försöka att njuta av nuet och inte längta bort. Det där sistnämnda har varit lite svårt idag. Men jag försöker. Fånigt jag vet.
 
  
 
 
 




Lunken

2015-07-26 22:05:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Även om vädret är riktigt dåligt just nu så är det ju ändå skönt med söndagkväll och ytterligare en ledig vecka väntar. Den sista innan jag börjar jobba igen. Nästa söndag känner jag mig nog inte riktigt lika tillfreds med tillvaron. Jag gillar detta med att bara vara hemikring. Låta dagarna lunka på och ta dagen som den kommer. Hemmafix blandat med utflykter. Nu har våra barn kommit i säng sent tre kvällar i rad för att vi har varit iväg kvällstid och idag har de inte varit på topphumör men hoppas nu att de båda sover länge imornbitti och vaknar på bra humör.
 
Idag har vi börjar slipa på ett bord som vi köpt. Ett runt bord som ska ersätta det rektangulära bord vi har i köket idag. Blir mysigare med ett litet runt bord. Tanken är att det ska bli vitt och jag ska köpa färg imorgon men först måste bordsskivan finslipas lite till. Tror det kommer bli riktigt bra. Känns roligt. Målet är att få klart det innan jag börjar jobba igen.
 
 
Innan vi började slipa ville vi ju testa hur det ska stå, Bordet köpte vi begagnat för 150:-.
 
 
Nu ikväll har vi varit hos mina föräldrar och ätit grillat. Smaskens :) Blir tyvärr ingen bild från det då batteriet på mobilen nästan är urladdat och bilderna inte kommit in på dropboxen än. Nåja man kan ju inte begära för mycket av tekniken.
 
Kram
 
 




På en åker

2015-07-24 14:42:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Skörda

2015-07-23 21:59:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det finns ju klara fördelar med det kalla och regniga sommarvädret och det är ju att det ätbara som växer ute gillar det som enligt oss är en riktig skitsommar. Imorse gav sig Marcus iväg och plockade kantareller och blåbär och här hemma så växer hallonen för fullt efter två dåliga hallonår. Mina föräldrars ena vinbärsbuske har så mycket bär att de har fått stötta upp grenarna med vedträn för att de inte ska ligga på marken.
 
 
Max har sovit över med mina föräldrar i deras torp natten till idag. Vi var alla där igårkväll och grillade. Var mysigt!
 
 
Idag har solen visat sig hela eftermiddan och efter lite solande i trädgården så packade vi in oss i bilen och åkte till stranden men vände hem igen då det blåste alldeles för mycket. Så jag har tillbringat mycket tid i solsängen idag läsandes denna:
 
 

Nu har jag precis kommit in från en kvällspromenad och Marcus och jag ska göra kantarelltoast och så blir det nog några "Vänneravsnitt" till det.
 
 
 
 
Och apropå skörda så släpade jag med mig familjen till mina föräldrar igår för att fota vid åkern som är precis vid deras hus. Gäller att passa på innan bonden ska skörda. Ni som följer mig på instagram eller facebook har ju redan sett smakprov. Men det kommer komma bilder här också... Har bara inte hunnit att gå igenom dem ordentligt!
 




Nya favoriter

2015-07-22 09:37:00 ,   Ebba Max
Ibland behövs inga flashiga bakgrunder utan spontana bilder med trädäcket som bakgrund kan bli nya favoriter ♥
 
 
 
Hoppas inte bilderna ser för blå ut i hudtonerna. De gjorde det när jag la dem här på bloggen men inte annars
 




Längtan efter havet

2015-07-21 22:11:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag längtar så efter att gå på ljummen sand, sola, gå kvällspromenader på stranden när kvällen mörknar. Saknar det extra mycket detta år eftersom vi inte åkt till västkusten vilket vi brukar göra. Men jag har i alla fall fått möta havet en dag denna sommar. När vi semestrade i Gävle förra veckan hos min bror med familj så åkte vi till havsbadet Rullsand en dag som ligger några mil utanför Gävle. Det var en mulen morgon men när vi kom fram till stranden skingrades molnen och himlen blev blå. Vi var först själva där men sedan kom fler. En ganska blåsig dag men vad gör det när solen sken :)
 
Sandlek
 
Det vackra blå
 
 
Max badade
 
 
 
 
Barnen hade fått glasspengar av sin mormor innan vi åkte till Gävle och det passade ju bra efter några timmar på stranden.
 

För övrigt när vi var i Gävle så hängde vi en del vid min bror med hans familj lilla stuga där barnen bland annat badade i poolen. Sen så spanade vi in sommarkväll i Gävle med gratis barnaktiviteter och konserter. Barnen blev bl a ansiktsmålade. På kvällen spelade Little Jinder vilket jag gärna hade sett då jag lyssnar mycket på henne nu men var lite för sent för att det skulle funka.
 
De här två är verkligen inga badkrukor
 
 
 
Min brors fru passade barnen en kväll och så gick Marcus och jag ut och åt. Fin och mysig restaurang! Jag åt moules frites och Marcus åt husets burgare. Sen lyxade vi till det med efterrätt på Waynes coffee.
 
 
 
Några mysiga dagar i Gävle helt enkelt! Blev självklart en hel del kusinlek också. Max hade nog kunnat stanna myyyycket längre :)
 
 




Mammas flicka ♥

2015-07-20 10:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
"Jag är ingen mammagris bara mammas flicka"
 
"Mamma jag vill sova. Dricka välling, läsa bok och gosa ditt hår mamma. Får jag gosa ditt hår mamma? Då jag sova"
 
"Jag älskar mamma. Och pappa. Och Max. Jag älskar alla. Mormor. Morfar. Farmor. Farfar. Och mamma"
 




Sara-dagen

2015-07-19 22:24:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Fruntimmerveckan är inledd och först ut är ju jag! Sara-dagen idag med andra ord. Marcus hade varit snäll och köpt en solsäng till mig. Härligt retro och fin från Bra & begagnat. Den blev jag mycket glad för och lyckades fånga några solminuter i den i eftermiddags. 
 
 
Ja ni ser ju utsikten. Marcus arbetade och jag slappade. Men nån timme senare så putsade jag alla nedervåningens fönster så lite har även jag uträttat. Ebba har fortsatt feber men den har varit lite lägre idag. Hoppas på att den är borta tills imorn. Nu har vi druckit te i uterummet. Tredje kvällen i rad jag sitter här och det är så mysigt. Marcus gav dock upp och gick in för att titta på tv istället.
 
Fotat från uterummet och in i huset
 

Kram och godnatt och grattis till er andra Saror :)
 




Den ovälkomna gästen

2015-07-18 21:37:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja ibland dyker den där febern upp som en ovälkommen gäst och rubbar allt som man planerat. Ja det är dags igen med andra ord. Igår vaknade Ebba med feber. Hög sådan som vanligt. Vi valde att avbryta vår semester och åka hem då istället för idag vilket var planen egentligen. Det är så svårt att hantera känslorna att planer ändras och saker som man ser fram emot får ställas in. Jag är en sån som älskar att ha roliga saker planerade och kunna längta till men den ovälkomna gästen har på något sätt tagit bort det ifrån mig. Istället kan jag känna mig bitter och besviken. Men försöker vända känslorna även om det inte är lätt. Gjort det bästa av dagen idag och har faktiskt varit en riktigt bra dag. Ipren och alvedon biter bra på febern och vi åkte en liten stund till mina föräldrar. Plockade vinbär, barnen lekte, jag drack latte. Nu ikväll har vi grillat här hemma och när Ebba hade somnat så njöt jag, Marcus och Max av vinbär och vaniljvisp. En promenad för mig och nu sitter jag i uterummet och har precis sett solen försvinna bakom huset i grannkvarteret. Hoppas på att den ovälkomna gästen försvinner inom kort och nu ska jag gå och mota bort den med lite alvedon ♥.
 
 
 
 




Semester pågår

2015-07-16 08:50:41 ,  
Hej! Semester pågår. Vi turistar och umgås med min bror med familj på deras hemmaplan. Nu har precis det häftiga hänt att vi sovit till 8.20. Sköna sängar och väl ventilerad gästlägenhet gör att vi sover gott under våra täcken  (första natten lite väl ventilerad o därmed kall vilket vi funderar på om det är orsaken till förkylning som bosatte sig hos Ebba igår). Häng vid stuga med pool, soliga timmar vid havet och sommarkväll på stan har vi hunnit med hittills. Idag hänger regnet från luften och till barnens stora glädje så väntar en dag full med lek med kusinerna. Ja för aktiviteter och utflykter uppskattas inte lika mycket som lek lek lek ☺





Sommaren 2015 levererar

2015-07-11 22:41:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
En solig dag idag. Det har uppskattats.
 
Idag var också en bra dag. Inte vädermässigt men på andra sätt. Avslutning på simskolan med 9 grader i luften. Max simmade 10 meter frisim utan att sätta ner fötterna. HURRA! Silverpingvinen hänger nu på märkestavlan. Sen blev det några timmars lååång väntan på att Marcus skulle gå på semester. Och kl. 14.30 stod vi på parkeringen och väntade och vi började semestern med att köpa ny bil! En silvrig toyota avensis är nu vår. Känns väldigt bra! Firande av semester och ny bil gjorde vi inne i stan där vi åt mat på restaurang och kikade på utställningen Open art.
 
  
 
 
 
Idag har vi varit hos våra vänner M, H och lille M och blivit bjudna på underbar trerätters. Oj så gott det var... för både stora och små.
 
Busiga Ebba efter att ha smakat på sanden i sandlådan
 
Barnen åt smaskig pizza
 
 
Förrätt: Basilikaplättar (nu blev jag osäker för det var nåt mer i?!), ruccolasallad, skinka, basilikaolja. Och sen var det en fantastisk fetaostcreme till som inte kom med på bild.
 
Barnen åt sin efterrätt när vi åt varmrätt. Max mycket koncentrerad på den stora skålen med glass, såser och maränger.
 
Varmrätt: Hasselbackspotatis med oxfilé, ugnsgrillade morötter med balsamvinäger och sås (såsen kom ej med på bild)
 
 
 
Efterrätt: Jordgubbs- och rabarbersufflé med jordgubbar och glass.
 
Mätt? JAAAA. Nu ska vi kolla på något Vänner-avsnitt innan vi tar våra mätta magar och lägger oss.
 
Kram
 
 
 
 




Egentid med respektive barn

2015-07-09 14:24:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag blir så stressad av allt! Som nu till exempel när jag typ får dåligt samvete över att vi bara är hemma nu i eftermiddag och inte hittar på nåt annat kul. Barnen verkar dock nöjda. Och egentligen så behöver vi detta. Första gången jag på semestern sitter i lugn och ro med kopp med Latte Macchiatto och bloggar så här på dagtid utan att titta på klockan för att vi snart ska åka nånstans. Max leker för fullt med lego i sitt rum och Ebba tittar på Daniel Tigers kvarter. Njut Sara njut ;)
 
 
Denna vecka har jag fått lite egentid med respektive barn. I förrgår badade jag och Max i äventyrsbadet (inomhus) efter simskolan och oj så kul det var att åka vattenrutschkanor och bada. Efteråt sa Max "Mamma det är min lyckodag att jag fick bada med dig" ♥.
 
 
Och idag blev det egentid med min minsta. Inte av nån rolig anledning direkt för vi var på sjukhuset för provtagning på barnmottagningen angående pfapa/periodisk feber. De vill kolla vissa värden i feberfritt tillstånd. Bland annat crp vilket alltid stiger högt vid hennes feber. Man vill kolla så att det är på normala värden när hon är feberfri. Några provsvar fick vi inte idag utan det blir i höst när vi ska på återbesök till läkare. Ebba var i alla fall väldigt duktig och lugn vid provtagningen och tack och lov fick de blod direkt (varit problem förut när vi i januari fick gå igenom två timmar långt försök att få blod från henne när vi låg inne på sjukhus). Inte så mysig egentid bara Ebba och jag kanske men efteråt så gick vi och fikade vilket var mysigt. Max var ändå på simskola med sin farfar. Så lite egentid med respektive barn har det alltså blivit denna vecka. Tack barnens farmor och farfar ♥
 
Nu är det nedräkning till att Marcus går på semester. Vilket sker kl. 14.30 imorn!! Tjohooooo :)




Telefonkö

2015-07-08 12:14:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Små vaser med blommor från vår rabatt i
 
Puh vilken regnig förmiddag. Stackars Max har varit ute i regnet och haft simskola. Jag och Ebba stod under ett paraply och tittade på. Humöret blir inte direkt bättre av att jag tillbringat 1.5 timme i telefonkö till telefonbanken. Hade köat 30 minuter och var nr 2 och så bröts det. Nu har jag köat en timme och är nr 5. Jag håller på att bli tokig.... men bara att hänga kvar. Livrädd att det ska brytas!
 
Efter idag jobbar bara Marcus två dagar till och sen är det semester för honom i fyra veckor. Så skönt det ska bli att vara lediga tillsammans. Blir inte riktigt samma sak när det bara är jag och barnen lediga. Men nästa vecka åker vi på en liten semestertripp och sen har vi två (förhoppningsvis soliga) veckor på hemmaplan innan jag börjar jobba.
 
Hoppas ni har sol där ni är!
 




De där soliga dagarna på stranden

2015-07-07 15:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas så på att det väntar fler soliga och badvänliga dagar i sommar. Tills dess får vi leva på minnena ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Vändningen

2015-07-06 22:11:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter fem soliga dagar med mååånga timmar med sol och bad (ca 21 timmar på stranden) så kom vändningen inatt. Regn och blåst. Så regnigt att Max sommarsimskola inte kunde vara i utebassängen utan fick flytta in idag. Men allt blir ju inte trist bara för att vädret tar en vändning. Eftermiddagen har spenderats med mina tjejer. Utflykt till blåsig strand och prat och mat här hemma hos mig.
 
Oreocheesecake som var mycket god
 
 
Oj vad det blåste!
 
 
För att temuggen inte skulle blåsa iväg så fick den bosätta sig i skon
 
 
 
Ebba hittade en trasig hink.
 
På upptäcksfärd
 
 
Trots en massa god mat idag så kurrar magen nu. Jag har ju den konstigaste matsmältningen. Alltid hungrig vid denna tid. Har alltid varit sådan. Men efter det är det läggdags!
 
Kram
 
 




Vilken fantastisk dag!

2015-07-02 23:10:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken fantastisk dag. Från början till slut. Simskola, stranden, trerätters hos vänner och SUPERVÄRME :)!
 
Bild från ikväll då vi var hos min kompis A-C som fyller år idag.
 
 
 
Förrätt. Chevre chaud med jordgubbssalsa
 
Potatis- och getostkaka, lamm med rödvinssås med choklad i. Det bästa utav allt var att det fanns mycket så tre portioner åt jag :)
 
Fryst jordgubbscheesecake
 
Massor av lek
 
Ja det gäller att ta i för att få ner kungen :)
 
 
 




Den här tjejen.....

2015-07-02 10:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bild tagen för några veckor sen
 

Ja den här tjejen alltså ♥
 
"Mamma du heter Max. Jag heter mamma. Jag ska lägga dig. Du får sitta i mitt knä. Jag kan läsa bok för dig. Jag är stor. Du är liten". Och så en massa goa skratt efter det :)
 




S O M M A R

2015-07-01 22:30:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Underbara högsommarvärme!! Sitter nu i soffan med öppna dörrar och fönster för att vädra ur här hemma. Resten av familjen har redan gått och lagt sig. Marcus jobbar denna och nästa vecka innan mer ledigt. Är trist nu när det är så fint väder. Särskilt på kvällstid för vi kan inte sitta uppe och uggla till midnatt. Han börjar jobba kl. 6 tre dagar denna vecka. Så jag sitter här och ugglar själv istället :). Men snart dags att sova för mig också för vara själv med våra två busfrön på dagarna är minst sagt aktivt. Max går på simskola varje förmiddag och nu när det är fint väder vill jag passa på och bada och sola. Idag blev den första stranddagen detta år och den gjorde mig inte besviken. Blå himmel, sköna vindar och hyffsat glada barn. Att jag hade med för lite matsäck bryter de ju alltid ihop för så det får jag ju ta! Tydligen så räcker inte bullar, mackor, äpple, vattenmelon, festis. Det tycker två barn som annars typ bara vill ha riskaka till mellis. Imorn laddar jag mattermosen med varmt vatten och så stoppar vi lite korv däri så äter vi lunch vid sjön. Bäst att passa på när vädret bjuder in till det.
 
Japp och årets första dopp blev det för mig idag. Även om det var typ där det var grunt pga att Ebba vägrader följa med ut. Max han badade mest hela tiden.
 
Vilken tur att min vän och kollega A-S hade en kexchoklad till honom när hans egen mamma har sånt tråkfika :)