Vardagslyx

2010-08-31 21:45:36 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Mango och passionsmousse och Fångarna på fortet. Så har min kväll sett ut.

 

Jag är väldigt trött och funderar på att lägga mig snart. Har lite värk i huvudet och nacken men hoppas jag kan sova bort det. Imorn ska jag på introduktionsdag för nyanställda i kommunen. Känns inte så roligt men samtidigt kanske skönt att vila öronen från barnen på fritids ;). Vi får se helt enkelt.

 

Godnatt!





Max på väggen

2010-08-31 17:33:22 ,   Inredning/Hemma hos oss
För ett tag sen satte vi upp två bilder på Max i hallen. Förut satt en av dem där fast i en annan ram men nu sitter båda i nya ramar. Blev fint tycker jag =).





Marabou

2010-08-31 17:27:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var så trött när jag kom hem från jobbet för några minuter sen men så kom jag på att jag hade lite marabou choklad i kylskåpet och då blev jag genast piggare. Sitter nu och snaskar i mig medan jag laddar inför att börja laga mat!




Jacka

2010-08-31 09:49:25 ,   Mode/Kläder
Igår var jag ju runt och tittade efter höstjackor men det var inte många affärer som fått in några. Jag hade velat titta på en jacka på HM som jag sett på hemsidan. Men nu beställde jag den istället. Det går ju alltid att skicka tillbaks om den inte blir bra och dessutom kostar det mig ca 100:- i bensin att åka till HM senare och köpa. Det jag är rädd för är att jackan är för tunn. Men den ska inte fungera som vinterjacka för det har jag redan en utan vara mellantinget mellan en jacka jag har nu och vinterjackan. Skönt dessutom att den är lång så den värmer rumpan! Hoppas den blir bra =).





Hejdå!

2010-08-31 09:27:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag lämnat Max på dagis. Var inga problem. Han sprang in och började leka innan jag klätt av honom jackan så jag fick bära honom till hans hylla och klä av honom. Sen sprang han iväg igen. Jag sa hejdå och vinkade och han tittade lite på mig och log och sen lekte han vidare så då åkte jag.

Vi är så förvånade att det går så bra. Självklart kan det och kommer säkert att komma bakslag men det är skönt att det går så bra nu i början. Han kanske inte haft ett dugg kul med oss här hemma?! =)

Jag börjar jobba kl 13 idag. Ska ta mig en cykeltur sen och handla lite och titta efter några grejer till Max 2-årsdag. Det är ju bara några veckor kvar.

Konstigt att vara här hemma både Marcus och jag medan Max är på dagis. Vi ska gå iväg och äta dagens lunch sen för detta är ju sista gången på länge som vi båda är hemma en vardag runt lunchtid. Gäller att lyxa till det lite för på måndag börjar Marcus jobba heltid igen och då blir ju allt annorlunda.

Hoppas ni får en fin dag!




Höst

2010-08-30 21:58:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Snacka om att hösten kom över en natt. Det var ju svinkallt imorse!!

Efter jobbet åkte jag och shoppade ett fleeceset och en jacka till Max. Blev dock för stor storlek på jackan (98). Den såg ut som en kappa på Max så måste åka och byta den imorn. Jag tittade även efter höstjacka till mig men flera affärer hade inte fått in några ännu, bl a HM. Jag som sett en jacka på deras hemsida som jag ville prova.

Har gått bra för Max på dagis idag med. Han var där 9-14 utan problem. Han både åt och sov bra. Så imorn blir det likadant. Skön inskolning för Marcus som får vara hemma på dagarna när Max är på dagis =). Tur för mig eftersom han städade idag. Tänk om vi hade det så här jämt?!

Men oj vad jag har saknat Max idag. Vi har ju knappt hunnit träffats något. Jag kom hem vid 19 från shoppingturen och vid 20 la sig Max. Blir konstigt denna vecka eftersom han börjar dagis vid 9 och jag är ledig en del förmiddagar. Han är istället hemma när jag jobbar. Men det är ju bara en vecka.

Hoppas ni haft en bra dag! Jag har precis duschat och längtar efter att gå och lägga mig men är hungrig så måste äta nåt först.



Min prins på hans farfars pensionsfest förra helgen




Lokalpolitiker?!

2010-08-30 19:29:32 ,   Max
Vet inte om ni kommer ihåg det men i juni var Max och fotades för ett kommunpolitiskt handlingsprogram. Nu är vår lilla fotomodell snart lokalkändis för broschyrerna håller på att delas ut. Max kanske är en framtida lokalpolitiker, vem vet?! =)




Jag tänker inte skriva här vilket parti det gäller men ni som bor i vår kommun kommer ju märka det.




Måndag 30 aug

2010-08-30 09:24:34 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att.....

-
vi alla här hemma har sovit riktigt bra inatt
- mitt halsont i princip är helt borta
- Marcus har tvättat på morgonen
- Marcus precis ringde och hade lämnat Max på dagis utan problem
- vi har haft en härlig helg
- jag börjar jobba kl 11 på måndagar (hade med det förra veckan med men måste återigen poängtera hur underbart det är)
- mitt huvud och min nacke varit mycket bättre den senaste tiden
- jag fick två chokladkakor av min svärfar igår
- vi har köpt systemkamera



Häng på måndagslistan du med, HÄR....




Familjedag

2010-08-29 21:03:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Torsdag till lördag veckan som varit har kyrkorna där vi bor haft en satsning med något som kallas för barnens tält. Är fjärde året tror jag. Det har varit aktiviteter och sedan samling med musik och drama. Marcus har varit med och spelat bas. Igår var det familjedag med gratis aktiviteter såsom hoppborg, ansiktsmålning, ponnyridning, djur att titta och klappa på och backklättring. Vi fikade även och Max fick prova på att spela lite trummor! Han tyckte allt var roligt =).















Nu närmar sig helgen sitt slut. Det har varit en väldigt skön helg och mitt halsont är nästintill borta. Imorgon är det kiropraktor och sedan jobb för mig, och Max ska till dagis. Hoppas han håller sig frisk nu!

Nu ska vi snart se filmen Den krossade tanghästen på kanal 5. Den andra av filmerna om Irene Huss.

Hoppas ni haft en bra helg och får en bra start på den nya veckan.

Kramelikram =)




Efterlysning!

2010-08-29 18:24:08 ,   Max
Jag vet ju att jag har många som läser bloggen som jag känner personligen och nu har jag en liten efterlysning på kläder vi skulle behöva låna till Max inför höst och vinter om det är någon som har att låna ut eller kanske sälja =). Det är ju alltid värt ett försök! Allt jag skriver behövs i ungefär storlek 98 men eftersom ytterkläder brukar vara stora funkar nog en del 92 också. Kan ju hända att 104 funkar också... vem vet =).


- Höstjacka
- Vinterjacka (har lånat en redan men bra att ha två)
- Termobyxor
- Overall (vi har köpt en men alltid bra att ha två)
- Höstskor strl 25
- Vinterkängor strl 25




Kycklingbiffar med fetaost och tomat

2010-08-29 17:42:17 ,   Mat och annat gott


Här kommer receptet på biffarna vi åt igår tillsammans med rotfrukter i ugn (potatis, sötpotatis, palsternacka, paprika), tzatziki och en grönsallad. Jag gjorde receptet med 700 g kycklingfilé och ökade därmed de andra ingrediernserna lite också. På det sättet fick vi biffar över och ska äta dem som "hamburgare" med bröd ikväll.


Kycklingbiffar med fetaost och tomat (från hälsokokboken)
4 portioner

-ca 500 g kycklingfiléer
- 100 g bacon
-3 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 200 g fetaost
- ½ kruka färsk basilika (jag använde fryst)
- 4 soltorkade tomater
- 2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar


Skär bacon, hacka lök och vitlök och stek allt tillsammans i smör. Låt det sedan svalna.

Mixa kycklingfiléerna till en färs. Blanda det med smulad fetaost, finhackad basilika och finhackade soltorkade tomater. Blanda även ner bacon- och lökröran i färsen. Forma till biffar och stek dem i smör tills de är genomstekta.






Lite mysigt är det allt

2010-08-29 16:57:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gillar hösten. Jag har alltid gjort det. Tycker det är mysigt att sitta inomhus och få mysa med tända ljus. Igår när jag tände lampan vi har i sovrumsfönstret så tänkte jag på hur härligt det är med mörka kvällar igen.

Är jag den enda som känner så här eller kan nån hålla med lite grann i alla fall? =)

Idag har vi ätit mat hos Marcus föräldrar. En smaskig gryta. Mer höst kan det väl inte bli. Nu är Marcus och Max ute i skogen och letar svamp och jag har betalat räkningarna och blivit lycklig över att det blev lite mer än vanligt kvar på kontot i och med att jag nu har en riktig inkomst. Känns härligt!

Förresten, ni som är lite kamerakunniga. Finns det nån bra inställning för att få en bättre bild på en lampa än bilden nedan? Den tog jag utan blixt för jag ville att det skulle synas att lampan är tänd vilket det knappt gör om jag tar med blixt. Men jag gillar inte att man knappt ser lampan utan bara ett ljussken. Finns det inget mellanting? Tips tack! Jag är ju nybörjare!





(Vi har sängen precis vid fönstret så det är därför det är en klockradio på fönsterbrädan)




Lördagkväll

2010-08-28 22:14:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har vi ätit god mat. Blev kycklingbiffar, rotfrukter i ugn, tzatziki och sallad. Var gott, men biffarna blev lite salta fast jag hade mindre salt i än enligt receptet men nästa gång blir det nog inget extra tillsatt salt alls. Det är fetaost, soltorkade tomater och bacon i biffarna och det i sig är ju ganska salt.




Nu tittar Marcus och jag på Bröllopsfotografen på tv4. Sitter och förfasar oss över hur mycket reklam det är och vad störande det är med nyhetspausen. Marcus har precis mailat tv4. Gissar att vi inte är ensamma om de åsikterna =).

Å va skönt det är med helg! Hoppas ni har en bra helg!





Det tog bara ca 10 samtal!

2010-08-28 11:23:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har försökt ringa försäkringskassan både torsdag och fredag för att friskanmäla sig. Han har försökt på nätet med men får bara upp Tyvärr så kan din anmälan inte mottas kontakta försäkringskassan. När han ringt har han bara fått meddelandet att det är så många som ringer så att han ska försöka senare. Igårkväll provade jag och blev då ställd i en kö som skulle ta 35 minuter . Så länge vill man ju inte sitta i telefonkö en fredagkväll för en friskanmälan (meddelandet om att de kan ringa upp kom aldrig. Förstår inte varför det bara gör det ibland). Nu har jag försökt igen och äntligen kom jag fram. Det är ju helt sjukt att man ska behöva ringa ca 10 ggr under flera tillfällen olika dagar för att få friskanmäla sig.

På deras hemsida står det att man ska kunna komma i kontakt med dem inom 5 minuter när man ringer. Är det nån som nån gång lyckats med det? Idag, en lördagförmiddag, fick jag stå i kö i 10 minuter vilket måste vara rekord för mig.




Fredagsmys

2010-08-28 10:41:55 ,   Allmänt/Vardagsliv



Gomorron lördag!

Marcus somnade efter 10 minuter och jag efter en timme när vi tittade på film igår. Sen vaknade jag och såg sista minutrarna. Så ikväll laddas filmen i spelaren igen så får vi göra ett nytt försök =).

Jag har verkligen sovit som en stock inatt. Gick upp vid 9.30 men är fortfarande trött och seg. Max är snorig och gnällig och Marcus är iväg och plockar kantareller. Hoppas på att vi kan göra en kantarellpaj ikväll!


Max på sitt rum igår




Fredagstrött

2010-08-27 20:51:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Hoppas ni har ett härligt fredagsmys! Vi har ätit kinamat ikväll och ska nu titta på film och snaska chips och dricka cola. Inte helt fel. Men jag misstänker att vi kommer somna till filmen. Både Marcus och jag är SÅÅÅÅÅ trötta! Snark!

Vi "ses" imorn!




Första bilden

2010-08-27 16:15:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så skönt det är när det är fredag och man jobbat färdigt för veckan =). Härlig känsla!

Klockan 22.20 igår var batteriet till nya kameran färdigladdat så jag fotade en bild innan jag gick och la mig. Jag får väl ta lite mer bilder idag.




Nu fick ni se vårt stökiga sovrum också =)




Söt

2010-08-27 15:46:19 ,   Mode/Kläder
Häromdan invigde jag denna söta tröja som jag köpte på Gekås i Ullared i somras:







Status

2010-08-26 21:38:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har varit supersnorig och gnällig hela dagen och nu har han feber. När han nyser så hänger snoret ner till hakan.

Jag har haft en bra dag på jobbet även om jag känt mig väldigt seg. Har på gränsen till feber nu men hoppas verkligen den ger sig under natten så jag kan jobba imorn. Behöver en god natts sömn så önskar att Max sover gott inatt så jag kan sova. Natten till idag var bedrövlig så jag sov på soffan men vaknade ofta i alla fall. Det gör ju inte att man känner sig friskare direkt.

Nej nog om sådana tråkigheter. Nu får jag tänka på vår nya kamera istället och att vi ska ha fredagsmys imorn med kinamat och film =).

Hoppas er dag varit bra och att ni får sova gott. Jag börjar jobba kl 7 imorn så det är läggdags snart!







Inköpt!

2010-08-26 21:34:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll tog jag en tur till Mediamarkt och nu är denna inköpt:



Canon Eos 500D


Blev en lite bättre och dyrare modell än vi tänkt från början men vi kom fram till att när vi ändå ska köpa så kan vi lika gärna köpa en som man kan filma med också. Så sagt och gjort =).




Gomorron onda hals!

2010-08-26 08:40:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min hals gör ont. Förstod väl att jag inte skulle slippa undan. Men än så länge har det stannat vid halsont så det blir jobb för mig idag.

Max har gnällt inatt och är snorig. Svårt att veta om han ska gå till dagis eller inte men vi har tagit beslutet att han är hemma. Pratade med dagis och de sa att vi får välja men eftersom det ändå går bra och Marcus är hemma nästa vecka också så är det ju ingen fara att han inte åker dit förrän på måndag. Förut såg han så trött och slö ut men nu verkar han ha en himla energi så nu börjar vi fundera på om vi tagit fel beslut. Men men... känns ju lite veligt att ringa igen och säga att han kommer! Jag vet ju dock själv att jag inte tycker om att föräldrar skickar sina sjuka barn till dagis.

Nu måste jag äta en smörgås innan jag ska åka!

Ha en bra dag!




A walk in the rain

2010-08-25 22:21:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags:









Trygg i sig själv

2010-08-25 15:22:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max var på förskolan i fyra timmar utan mig idag och det gick kanonbra!! Han hade suttit ordentligt i samlingen, ätit bra och somnat direkt. Utan gnäll! Både Marcus och jag åkte och hämta honom. Han sov när vi kom dit så vi satt och pratade lite med personalen som tyckte att han verkar så trygg i sig själv och lär sig av de andra barnen hur han ska göra. Känns så skönt att han trivs! Hoppas det fortsätter att gå bra. Imorgon ska jag jobba så då får Marcus följa med Max.

Nu är vår lille toker hemma igen och sitter och äter yoghurt. Jag funderar på att ta en promenad i regnet. Allt går ju med regnkläder och stövlar!

Ikväll blir det symöte för mig.




Lämnat

2010-08-25 11:10:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag lämnat Max på dagis. Var inga problem när jag gick. Han vinkade och sen fortsatte han att leka. Hoppas det går bra. Han ska äta där och sen sova. Men somnar han inte så ringer de. Annars ska jag inte tillbaks förrän vid 14.

Kändes tryggt att lämna honom. Känns som jag är redo och jag litar på de som har hand om honom (jag har jobbat på den förskolan innna jag pluggade så jag känner hans "fröknar"). Skönt att denna första lämning gick bra för jag misstänker ju att det kommer bli många tårar framöver. Så lätt ska vi nog inte komma undan eller va tror ni? Vad har ni för dagiserfarenheter?


(det är väldigt konstigt att vara här hemma bara Marcus och jag. Marcus har ingen feber nu så jag hoppas det blir jobb för mig imorn. Hoppas han slutar snora och hosta snart också)





Gomorron onsdag!

2010-08-25 08:14:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å va skönt jag sovit inatt. Igår var jag helt slut så jag mådde illa och var jättetrött på både eftermiddan och kvällen men nu har jag sovit hela natten och det känns kanon.

Max satt vaken i sin säng när jag gick in för att väcka honom vid 7.30. Nu leker han för fullt efter lite vällingmys i soffan. Vi ska äta frukost och sen ska vi åka till förskolan (eller dagis... för fast vi är utbildade pedagoger både Marcus och jag så säger vi dagis.... hi hi..... fy på oss!)

Hoppas ni får en härlig dag!




Pappagos

2010-08-24 22:01:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag försöker hålla mig och Max ifrån Marcus så gott det går för att inte bli smittade av honom. I eftermiddags tempade han 38.7 grader. Men det är inte så lätt att hålla Max ifrån att ha närkontakt med sin pappa. Innan han skulle lägga sig ikväll stod han länge bredvid Marcus som låg i soffan. Han kramade och klappade på honom. Så mysigt! Det får vara värt lite baciller =). Kan väl erkänna att jag gett nån liten puss då och då jag också.....





Första inskolningsdagen

2010-08-24 14:05:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev jag som fick följa med Max till förskolan idag. Marcus är så förkyld och slut att det inte var att tänka på att han skulle följa med till förskolan. Det var mysigt att få vara med Max även om jag tycker det är tråkigt att behöva vara hemma från jobbet. Kommer vara det imorn också. Skulle det inte vara för inskolningen skulle ju Max kunna vara hos någon annan medan jag jobbade men självklart så är det Marcus eller jag som ska göra inskolningen.

Men i alla fall, tillbaks till det jag skulle skriva om: första inskolningsdagen. Det gick så bra! Max lekte, lekte och lekte! Både inne och ute. Han var dock inte intresserad av att sova. Han var inte ledsen men ville inte ligga still. Så vi gav upp det och han fick leka en stund istället och sen åkte vi hem han och jag. Egentligen skulle vi ha varit där till 15 idag. Han somnade direkt när han kom hem.

Imorgon ska vi dit vid 9 igen och sen ska jag åka ifrån innan maten så att han ska prova på att äta och sova där utan mig. Får hoppas det går bra och gör det inte det så ringer de ju.

Han går på en avdelning för 2-3-åringar och jag tyckte det var väldigt lugn och skön stämning där och tror att Max kommer att stormtrivas =).

Nu är jag grymt rastlös och vet inte riktigt vad jag ska hitta på!




Snyggingen!

2010-08-23 22:30:24 ,   Max
Max var så snygg i lördags då vi var på hans farfars "pensionsfest". Jag har ju dessvärre inga bra bilder eftersom jag fotade med min svärfars systemkamera och jag har inte lagt in de bilderna i datorn än. Men här kommer en suddig bild på Max i farten som jag tog hemma:



Jag hade friserat tuppkam i håret på honom men det syns inte så bra på bilden




Imorn gäller det!

2010-08-23 22:03:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorgon är det alltså dags för förskoleinskolning för Max. Vi har dock inte de bästa förutsättningarna här hemma för Marcus som ska skola in Max är genomförkyld, har ont i halsen och är helt slut. Men vi får se imornbitti hur läget är då. Kan bli så att jag får vara hemma från jobbet och följa med Max. Jag börjar inte jobba förrän 13 imorn så i vilket fall ska jag med till förskolan på morgonen (inskolningen är 9-15 imorn).

Vår lille kille är så stor nu!




Nya filmer!

2010-08-23 18:19:00 ,   Populärkultur
Vi har beställt hem lite filmer. Självklart Teletubbies till Max och sen en film till mig. Denna:





Någon som sett den? Vad tyckte ni?




Måndag 23 aug

2010-08-23 10:11:36 ,   Måndagslista
Idag måndag är jag glad för att.....

- vi har haft en bra helg
- solen skiner idag
- jag börjar jobba 11 idag och har då enskild planering. Med andra ord ganska lugn start på arbetsveckan.
- jag är peppad inför förskoleinskolningen imorgon
- Max ger så härliga kramar
- jag inte har huvudvärk idag
- Marcus och jag hade en mysig filmkväll med chips igår


Fler måndagslistor hittar du här.




Tatuerad Torso

2010-08-22 17:16:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi varit ute och lekt i två timmar. Max lekte först med barnen på gården och sen gick vi till en annan lekpark och åkte rutschkana. Om en stund kommer mina föräldrar hit och äter kvällsmat. Jag ska woka med nudlar, lövbiff, wokgrönsaker, hoisinsås, soja och vitlök. Blir nog smaskens!

Ikväll ska Marcus och jag se Tatuerad Torso på kanal 5. Har ni inte läst eller sett böckerna/filmerna om Irene Huss så gör det (författare är Helene Tursten). Tatuerad Torso är den otäckaste bok jag nånsin läst och filmen såg jag och Marcus på bio för några år sen. Som vanligt så är boken bättre då filmen känns väldigt komprimerad men den är i alla fall sevärd... och garanterat spännande!

Eftersom vi har varit borta både fredag- och lördagkväll så är chips inhandlat tills ikväll. Får bli söndagsmys denna helg! Som tur är börjar jag jobba 11 imorgon och kommer göra det varje måndag.

Ha en mysig söndagskväll!




Förberedelser

2010-08-22 12:35:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era svar angående märkning av kläder inför förskolestart. Jag ska försöka märka så mycket jag kan. Dock inga strumpor för jag det går inte att skriva i dem med märkpennan. Kommer de bort så kommer de bort helt enkelt.

Inskolningen börjar på tisdag men jag ska packa hans väska med extrakläder idag tänkte jag så att det är klart. Har även beställt namnnappar. Har tänkt göra det länge men har glömt bort det de senaste veckorna. Det blir kanon att ha nappar med Max namn på så att de inte kommer bort eller förväxlas med andra barns.

Vi måste även komma ihåg att köpa blöjor.

Jag är så glad att jag börjar jobba kl 13 på tisdag så jag hinner vara med en stund på förskolan på förmiddan.







Söndagsfrukost

2010-08-22 11:16:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade kl 7 imorse fast han inte somnade förrän efter 22 igår. Jag gick upp, satte i Teletubbies i dvdn och gav honom välling. Sen låg jag i soffan och vilade medan han tittade. Efter en stund gick jag och la mig i sängen igen och småsov. Max tittade på Teletubbies och lekte omvartannat och kom in till oss ibland. Vid 10 gick vi upp. Då stekte jag fattiga riddare till frukost. En riktig söndagsfrukost!







Festligheter

2010-08-21 23:14:32 ,   Allmänt/Vardagsliv


Klicka för att se bilden bättre

Ikväll har vi varit på fest för Marcus pappa som går i pension. Det var över 100 stycken på festen och smaskig mat =). Jag och Max åkte hem för en timme sen för Max var så trött men Marcus är kvar och lyssnar på tal som precis skulle börja hållas när vi åkte. Tråkigt att missa men Max bästa går ju före. Det är ju inte helt fel att ha det lugnt här hemma heller!

Jag har inga bilder att visa för jag fotade med Marcus pappas systemkamera och den är kvar på festen. Men som ni ser bjuder jag på en bild på mig tagen när jag kom hem. Har tunika (lite 80-talskänsla) och leggings från GinaTricot och skorna är några år gamla från Din sko. Det känns i fötterna nu att jag gått i högklackat hela kvällen.

Hoppas ni också haft en festlig lördagkväll.




Du och jag bloggen <3

2010-08-21 22:59:25 ,   Blogg
De senaste dagarna har jag knappt hunnit med att läsa några bloggar och därmed har jag knappt kommenterat något heller. Jag har inte hunnit ägna mig åt min egen blogg särskilt mycket heller.

Så nu känns det så skönt att sitta i soffan med ett glas cola och bara få läsa bloggar och blogga. I love it!! Det är avkoppling för mig!





Kräftskiva

2010-08-21 11:00:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bilder från igår













Trött och kräftskiva

2010-08-20 23:53:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in en snabbis här innan läggdags. Jag är SÅ extremt trött!!

Har jobbat idag och sen åkte jag direkt till min mormor och morfar där det var kalas för mormor som fyllt år. Max hade kommit dit med mina föräldrar. Sen åkte jag och Max hem till Marcus som också jobbat idag. Bytte om och gjorde oss i ordning och åkte på kräftskiva hos A, D och lille E. Har varit en trevlig kväll! Vi kom hem för en halvtimme sen.

Bilder kommer imorgon!

Hoppas ni haft en härlig dag alla fina =).

Godnatt!




Orolig natt

2010-08-20 08:49:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för grattisen igår när vi hade bröllopsdag. Vi tände ljus och tittade på vår vigsel. Är så härligt att se den! Tänk om man fick uppleva hela dagen igen.

Inatt har vi haft en orolig natt då Max vaknade vid 2.45 och inte kunde somna om på sitt rum. Han fick ligga mellan oss men då kunde inte jag sova så la mig i soffan. Tog ändå en timme innan jag somnade och Max vaknade en gång i timmen och fast jag låg i soffan vaknade jag då med och hade svårt att somna om. Så lite kaosnatt alltså!

Men nu är Marcus på jobbet och jag ska snart skjutsa Max till sin mormor och morfar och sen ska jag jobba. Det är så här vi kommer ha det sen när allt sätter igång på allvar; att Marcus börjar jobba tidigt och Max och jag tar det lugnt på morgonen och sen börjar vår dag. Idag jobbar bara Marcus tillfälligt för han är pappaledig två veckor till.

Nu ska jag äta frukost!

Hoppas ni får en bra dag!




Surprise

2010-08-19 19:36:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus är så gullig! Han hade ordnat så vi skulle gå ut och äta ikväll eftersom vi har bröllopsdag. Ordnat barnvakt och fixat ersättare för mig i styrelsen jag egentligen skulle åka på ikväll (jag är sekreterare). När jag kom hem från jobbet skulle det stå röda rosor på bordet och han skulle då berätta vad vi skulle göra.

Men verkligheten ville något annat för imorse vaknade Marcus med jätteont i ena ögat och illamående. Förmiddan har han tillbringat med att ha hemskt ont och spy x antal gånger. Jag fick lämna Max hos sin farmor och farfar idag medan jag jobbade. Marcus var på vårdcentralen på eftermiddagen (hans pappa fick skjutsa honom) och undersöktes. Antagligen är det hans migrän som spökade. Han har migrän lite nu och då men han har aldrig haft ont i ögat vid anfallen.

När jag kom hem berättade han vad han hade ordnat för kvällen. Han känner sig bättre nu men att äta på restaurang när han inte ätit något på hela dagen känns ju inte så lyckat. Dessutom är han väldigt trött. Blev en hemmakväll istället. Jag ska ta en promenad nu och sen ska vi fira vår bröllopsdag genom att titta på vår vigsel på dvd =).




Blomsterbröllop*

2010-08-19 17:34:53 ,   Bröllop
Idag för fyra år sen blev du min och jag din <3








20060819



(*4-årig bröllopsdag kallas för blomsterbröllop)




Kladdkaka!

2010-08-18 21:18:13 ,   Mat och annat gott
Igårkväll regnade det ute men jag tog mig ändå ut på promenad med målet att jag skulle baka kladdkaka när jag kom hem och det gjorde jag.... tills jag kom till den sista ingrediensen - kakao! Upptäckte då att det inte fanns hemma.

Så det blev ingen kladdkaka!

Men nu har kakao inhandlas och kladdkakan står färdig att ätas =).




Förskolestart!

2010-08-18 16:48:06 ,   Max
På tisdag är det dags för den första inskolningsdagen för Max. Jag tror vi har allt vi behöver inför starten. Regnkläder, gummistövlar osv...... Han har inga bra rejäla höstskor men det inhandlar vi när det börjar bli höst för hans fötter växer ju som ogräs. Gympadojor får fungera fint så länge.

En sak har jag funderat på, ska man märka alla kläder? Alltså inte bara ytterkläder utan även de vanliga kläderna? (fast min man är förskollärare har jag inte fått något svar på den frågan från honom)




Ett dygn senare....

2010-08-18 16:21:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Över ett dygn sen jag bloggade. Inte likt mig =).

Jag kom hem från jobbet vid 17.30 igår och sen rullade kvällen på utan att jag hann kika runt på nätet. Imorse började jag jobba 6.30 och efter jobbet har jag varit hos kiropraktorn. Nu är Marcus och Max ute och cyklar och jag slappar. Så skönt med lugn och ro för öronen! Att jobba fritids är ganska påfrestande för hörseln.... särskilt i matsalen. Oj oj oj vad de kan prata!!

Ikväll ska jag baka en kladdkaka och bara ta det lugnt.

Hoppas ni haft det bra sen igår!



Ett roligt kort på mig och Marcus från i lördags




Morgonlyx

2010-08-17 09:02:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Just nu har Max lite morgonlyx här hemma. Han tittar på Teletubbies och äter frukost i vardagsrummet. Det har han aldrig fått gjort förut. Han är så stolt och nöjd när han sitter där. Egentligen tycker jag att all mat ska ätas i köket men vad gör man inte för att själv få sitta och ha sina frukostmackor i fred =).




Jag ska åka till jobbet snart. Vet inte riktigt vad Marcus och Max ska roa sig med idag. Blir nog någon lekpark för dem. Igår var de på Marcus jobb (en förskola) en timme på förmiddan och Max lekte för fullt ute på gården. Snacka om att han är redo att själv börja förskolan! Det är bara en vecka kvar nu. Ska bli så spännande!

Nu ska jag slutföra frukosten och sedan göra mig i ordning för jobb. Vi "ses" ikväll =).




Bröllop

2010-08-16 22:12:09 ,   Bröllop
Nu ska jag visa er lite bilder som jag tog på M och H´s bröllop förra lördagen. Jag har kategoriserat dem i dekoration, brudparet och mat! Respektera att bilderna tillhör mig (och brudparet förstås) samt att deras ansikten inte syns =)


Dekorationer:



Blomdekorationer i kyrkan. Små vaser som satt vid ungefär varannan kyrkbänk. Jag gjorde i ordning dessa.






Bordsdekoration på ett bord när man kom in i festlokalen




Dukningen (delar av förrätten är upplagd)



Min placering (mitt efternamn är bortpixlat om ni undrar varför det ser konstigt ut)



Heliumballonger i form av hjärtan som släpptes upp i luften när brudparet anlände i båt till festen




Brudparet:



Hand i hand i kyrkan




Det lyckliga brudparet får rosblad och såpbubblor på sig =)




De kommer till festen i båt till ackopanjemang av en violinist.



Bröllopsvalsen



Mat:






















Mormorfixerad

2010-08-16 21:26:13 ,   Max
Max och jag var hos mina föräldrar en sväng på eftermiddan. Max var så glad =). Varje dag sätter han handen mot örat och säger "mommo". Det betyder alltså att vi ska ringa till mormor. Han kör med det typ 10 ggr om dagen och nästan en gång om dagen brukar vi ringa och så får han hålla i telefonen med högtalarfunktionen på. När hon väl svarar säger han ingenting under hela samtalet utan ler bara och så fort vi har lagt på lägger han handen mot örat igen och säger "mommo!".

Vi säger alltid tack tack efter att vi ätit mat och har gjort det ända sen Max började äta. De senaste två veckorna när han ätit färdigt så säger han dock inte bara tack tack utan tack tack mommo. Så nu får hon äran för allt vi lagar åt honom =).

Det är så härligt att se att Max tycker så mycket om sina mor- och farföräldrar. Han älskar att vara hos dem och kan sitta i deras knä hur länge som helst och titta på saker. Han träffar dem väldigt ofta också så relationen blir naturlig och vardaglig.

Max tycker om er!





Måndag 16 aug

2010-08-16 14:48:41 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att.....

-
det gått bra att jobba idag fast jag var jättetrött imorse
- Max blev så glad att se mig när jag kom hem från jobbet
- min mamma har bakat bullar och Max och jag strax ska åka dit ;)
- vi ska på kräftskiva hos A och D på fredag
- jag inte börjar jobba förrän kl 10 imorn vilket innebär sovmorgon
- jag har motivation till att promenera varje dag
- jag har världens bästa pojkar i mitt liv!


Fler måndagslistor hittar du här.




Söndag

2010-08-15 21:42:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddan idag gick vi till min mormor och morfar och fikade. Var smaskigt och trevligt =). Sen gick vi till en lekpark innan vi gick hem. Marcus och jag var lata ikväll och beställde pizza. Typisk söndagsmat. Efter maten blev det promenad för mig igen (totalt har det blivit ca 13 000 steg idag).

Max var jättetrött ikväll och somnade snabbt. Jag har precis duschat och tar det lugnt i soffan. Ska snart lägga mig för jag börjar jobba kl. 7 imorn.

Hoppas ni haft en bra helg =).




Middagstips!

2010-08-15 13:47:56 ,   Mat och annat gott
För två veckor sen provade vi att laga en kycklinggryta som blev en ny favorit här hemma! Nu lagar vi den igen. Gör dubbel sats så är middagen till imorn fixad också. Jag tycker det är gott med en kycklinggryta utan curry vilket ju de flesta brukar innehålla. Recept finns här. Den rekommenderas =)



Fräscht med mycket färska grönsaker i: squash, paprika, purjolök, champinjoner och tomater (tomaterna läggs i slutet av kokningen så därför syns de ej på bilden för vi är inte klara ännu)




Härlig kväll ute

2010-08-15 13:22:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår hade vi en härlig kväll. Vi åkte till mina föräldrars hus (mina föräldrar är bortresta) och så kom M och H dit. Skönare att vara där istället för här hemma i lägenheten när det är varmt och skönt ute. Vi lagade trerätters som vi åt på altanen och sen spelade vi boule. Marcus och jag vann!! När det blev mörkt tände vi ljus på altanen och satt där och fikade och pratade. Max sov i vagnen.

(jag har fått tillåtelse av M och H och visa bilder från deras bröllop så ska göra det så småningom)








Förrätt: Egengjord skagenröra på fullkornsbröd




Varmrätt: Grillade fläskfilé-, paprika- och champinjonspett med ugnsrostade rotfrukter och en sås gjord innehållande bl a kokosmjölk och mango.



Vinbärskaka och vaniljsås till efterrätt



Mörkt och mysigt!




Lördagförmiddag

2010-08-14 09:51:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade kl 7 imorse fast han somnade efter 22 igår. Gissa om han kommer vara trött när det är sovdax efter lunch =).

Marcus gick upp med honom och jag sov till 9. Nu är jag seg i huvudet.

Jag ska äta frukost och sen ut på en promenad och hoppas på att jag piggnar till. Ikväll kommer M och H hit. Vi ska laga trerätters. Smaskens!

Nej jag tror jag tar och städar istället för att promenera. Är riktigt stökigt här hemma!




Kräftkalas!

2010-08-13 22:39:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har vi smaskat nykokta kräftor hos mina svärföräldrar. Nyfångade var de också för de tog dem ur burarna imorse.

Det var riktigt smaskens!

Max ville inte smaka alls utan åt tacopaj istället. Inte fy skam det heller =).









Fredagskänsla

2010-08-13 14:01:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag jobbat klart min första vecka och fredagskänslan infinner sig =). Härligt!

Jag ska väcka Max nu och äta lite mellanmål och sen ska jag gå till Lindex och se om jag hittar nåt att shoppa. Jag är i behov av byxor och toppar. Ikväll blir det kräftor hemma hos Marcus föräldrar. Smaskens =).

Jag är lite sugen på att spana in dessa byxor på Lindex:



Hoppas ni också har fredagskänsla!




Svar

2010-08-13 13:35:57 ,   Max
Vet inte hur jag ska svara på anonyma frågor på ett bra sätt så jag svarar här.

Anonym
om Stackars lille killen!:
Vad fin din blogg blivit!

Hmm har ni pratat med BVC? Kanske är värt att prova ta bort mjölkprodukter under ett tag, kan ju vara tecken på laktos.

Svar: jag var i kontakt med bvc i början av året men hon sa att det nog inte är laktos eftersom han inte bajsar mer än 1-2 ggr per dag och om det vore laktos så skulle det vara många flera gånger. Vi har ändå provat några dagar med mjölkfritt men det har inte gjort någon skillnad. Vi har slutat med fullkorn och ger havrevälling (fr 6 mån) blandat med/eller majsvälling. Det tyckte vi gjorde magen bättre till en början men sen har det gått fram och tillbaks i alla fall. Han äter inte mycket frukt. Vissa dagar ingen alls.

Kan det vara något annat han är känslig emot?!

(jag ska ringa bvc nästa vecka igen. Det är telefontid på morgonen så måste göra det en dag då jag börjar sent)




Stackars lille killen!

2010-08-12 21:54:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade för ca en timme sen. För nån kvart sen gick Marcus för att stänga dörren till hans rum och kände då att det luktade bajs. Antagligen bajsade Max precis innan han somnade. Stackarn! Tur att vi kände att det lukta. Vi fick ta upp honom sovandes och byta på honom. Var ingen fräsch blöja direkt. Usch! Likadant imorse. Jag blir tokig på hans mage som i princip ständigt är dålig. Vet inte vad vi ska göra?!




Vilken värme!

2010-08-12 17:20:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så varmt det blev på eftermiddan idag. 27 grader ute visade termometern på jobbet. Snacka om att jag svettades i mina jeans och gympadojor. Barnen var också varma så vi orkade inte vara ute så länge. Fick bli lite pyssel inne istället.

Det är flera som frågar hur jag tycker det är att jobba. Och det känns faktiskt riktigt bra! Det är skönt att göra något annat på dagarna än att bara vara hemma och det är roligt att träffa mycket människor både vuxna och barn. Idag när jag kom till jobbet kom en tjej springande mot mig och ropade "Sara" och så fick jag en stor kram. Då känns det verkligen som jag har ett bra jobb =). Nu är det en väldigt lugn vecka då det är relativt lite barn och mycket personal så vi får se hur det blir sen när det blir fler barn (ungefär tredubbelt mot nu). Det tillsammans med lämningar och hämtningar på dagis samt allt arbete här hemma som Marcus sköter nu kommer nog göra mig ganska trött sen när allt kommer igång på riktigt. Men just nu känns det skönt att få fokusera på jobbet.

Marcus och Max är nu ute och gräver i sandlådan men jag gick in för att vila lite och surfa runt här. Jag är lite dålig på att ta bilder nu när jag inte är hemma lika mycket men bjuder er på en bild från bröllopet i lördags:



Hoppas ni haft en bra dag!





Fungerar

2010-08-12 17:08:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu fungerar filmen på när Max bakar muffins.




Torsdag

2010-08-12 09:26:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Idag börjar jag jobba 10.30. Ska åka strax. Ska till apoteket först och köpa lite grejer. Jag har fått frågan om hur långt jag har till jobbet och jag har 2 mil. Tar ungefär 20 min att åka.

Min nacke och mitt huvud gör ont... som vanligt! Ska köpa Voltaren-T på apoteket och börja en kur för det känns som det är inflammation på g i nacken.

Hoppas jag får en bra dag ändå... och ni också såklart! =)



Jag vet att filmklippet inte funkar i föregående inlägg. Försökte ladda upp det igen på youtube men de har wepplatsunderhåll så får försöka senare




Muffinsbak

2010-08-11 21:24:51 ,   Max
Max och jag har bakat muffins ikväll (inte sockerkaka som jag säger i filmen här nedan. Jag säger fel)! Han älskar att röra och blev så arg när jag skulle hälla upp smeten i formarna. Det var smaskigt att fika sen tyckte han =).



(om ni undrar varför det står en frys i vår hall är det för att vi fått en ny och den som står i hallen är den gamla och ska hämtas av fastighetsskötarna)




Urladdning!

2010-08-11 21:15:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Shit vilken urladdning det var tidigare ikväll. Regnet öste ner och det åskade för fullt ute.

Men Max och jag hade det mysigt inne med att laga mat och.... ja vad får ni se i senare inlägg =).

Max sover nu och Marcus är hos K så det är lugnt och tyst här hemma. Jag skulle egentligen duscha nu hade jag tänkt men landade här i soffan istället. Har haft huvudvärk och ont i nacken hela dagen. Det tar på krafterna att jobba då men jag håller humöret och energin uppe på jobbet. Men blir väldigt trött när jag kommer hem.

Jag slutade vid 14 idag och vi åkte till mina föräldrar och fikade när jag kom hem.

Detta har varit en katastrofdag med tanke på stegräknaren. Hade tänkt gå hem från mina föräldrar vilket hade gett mig ca 5000 steg men det regnade för mycket så det blev bilen i alla fall.




Mot jobbet

2010-08-11 06:57:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var så trött när jag gick upp för en halvtimme sen. Men nu känner jag mig piggare. Men huvudvärken vill inte överge mig så antar att jag får stå ut med den i dag med.

Jag ska äta upp frukosten nu och sen åka till jobbet. Slutar 14 idag. Hoppas ni får en bra dag =).




Tamponger och tablettburk

2010-08-10 21:42:00 ,   Max
Ja bilden säger allt! Vad ska man ha leksaker till?! =)





Bebis i magen

2010-08-10 21:20:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag på jobbet var det en liten tjej som frågade om jag har en bebis i magen. Hm... kanske dags att börja tänka på vad jag äter =). Jag fick svara att jag helt enkelt ser ut så här.

Idag har jag haft huvudvärk och mensvärk men det gick bra att jobba med ipren i kroppen. Men jag har varit riktigt trött sen jag kom hem. Efter kvällsmaten tog vi en cykeltur i kvällssolen. Var skönt förutom att jag hade klimakteriesvettningar hela tiden (får alltid så vid mens vilket är jobbigt).

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det sängen för imorn ska jag upp 6.30.

Godnatt på er!




Gomorron tisdag!

2010-08-10 09:51:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag skulle det bli sol men är ju alldeles mulet ute. Trist! Får hoppas solen kikar fram sen.

Oj va skönt jag sovit inatt! Gcik upp vid 9 imorse och har nu precis ätit frukost.

Nu ska jag gå ut på en minipromenad och sedan blir det att åka och jobba om 1,5 timme.

Hoppas ni får en fin dag =).




En bild på mig och Max från i juli då vi hälsade på F, D och Z.




Förvånad

2010-08-09 22:06:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är lite förvånad att jag fortfarande är vaken och relativt pigg fast jag varit uppe sen 5.25 imorse. Men jag somnar nog skönt när jag snart ska gå och lägga mig. Har dessutom varit ute och gått i över en timme nu ikväll. Det resulterade i att min stegräknare står på över 11 000 steg idag =) (jag är med i en stegräknartävling på facebook så därför försöker jag anstränga mig lite extra).

Nepp nu ska jag äta ägg och sen sova... förhoppningsvis väldigt gott!

Godnatt på er!




På "vägen" igen

2010-08-09 21:58:18 ,   Max
Förlåt att jag skrämde upp er med rubriken Bilolycka =)

Kan i alla fall meddela att Max idag har rullat på "vägarna" igen. I förmiddags gick Marcus och Max och köpte en ny skruv med mutter till Max bobbycar. De köpte en lite längre skruv än den som hörde till bilen. Hoppas på att det blir säkrare nu. Jag fick en kommentar om att vi skulle kunna reklamera bilen och det kan man säkert göra men vi kom fram till att det blir enklare att köpa en ny skruv för några kronor! Nu ska jag försöka komma ihåg att kontrollera den lite då och då. Max är ibland lite vårdslös när han kör..... hm.... lik sin far kanske?! =)





Kl. 5.25....

2010-08-09 13:40:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
...ringde klockan imorse. Oj så trött jag var!

Men det har gått riktigt bra att jobba. Slutade vid 12.30 vilket ju är skönt. Jag går lite bredvid nu i början så mitt "riktiga" schema börjar inte förrän om två veckor och då kommer jag i princip bara jobba eftermiddagar förutom på fredagar då det "rullande" schema.

Nu väntar jag på att jag ska få väcka Max som sover middag! Ska strax gå in till honom. Har ju inte träffat honom i dag =)




Bilolycka

2010-08-08 19:46:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har Max varit med om en bilolycka! Han satt på sin bobbycar och körde runt i lägenheten och så helt plötsligt lossnade ratten. Max ramlade bakåt och fick skruven som lossnade i munnen. Otäckt! Ratten höll han fortfarande i händerna.

Som tur var hamnade inte skruven i halsen utan jag såg den direkt och tog ut den. Just nu är bilen ur funktion då vi inte hittar muttern som ska hålla fast skruven. Imorn ska Max och Marcus gå och köpa en lite längre skruv med en säkrare mutter.

Man tror ju att leksaker ska vara barnsäkra?! Men men... dåligt av oss kanske att inte kontrollera skruven emellanåt.




Idag

2010-08-08 11:13:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska vi strax åka och hämta Max som haft det så bra hos sin farmor och farfar sen igårförmiddag =).

Ska bli så härligt att träffa honom.

Min dag idag går mest ut på att förneka att jag börjar jobba kl. 6.30 imornbitti.....! Hoppas ni har roligare göromål.




Bröllop igår!

2010-08-08 11:11:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade verkligen en härlig dag igår när M och H gifte sig =). Jag vill fråga brudparet först innan jag visar bilder på dekorationer och mat och sådant så det kommer nog senare. Men mig kan ni ju alltid få se =). Men först ska jag skriva hur min dag såg ut:

Vid 8.30 jag cyklade till frisören där jag fotade M i ungefär en timme. Jag hann inte vara kvar när frisyren var färdig men jag fick se den första timmen i alla fall. Efter det hämtade jag blommor i blomsteraffären som skulle användas i kyrkan och en dekoration till festlokalen. Hem och sminkade mig och fixade håret. Packade med mig alla grejer. Åkte till festlokalen där jag lämnade av dekorationen och kopplade in min dator till projektorn och testade ljud mm. Sen bar det av till kyrkan dit jag kom vid 12. Gjorde blomsterdekorationer i kyrkan. Vi åt lunch som brudgummens mor gjort. Sen bytte jag om, övade flöjt inför vigseln. Strax efter 15 började vigseln. Det var så fint allting och otroligt bra musik av Marcus och co. Jag spelade på en låt. Efter att vi blåst bubblor och kastat rosblad på brudparet på kyrktrappan åkte vi vidare mot festlokalen. Där fick vi stå nere vid sjön och vänta på brudparet som kom i båt. Var en violinspelare om spelade för dem i båten. Sen började middagen och festen och då var jag och A toastmadamer. Var en mycket god middag och allt flöt på bra! Ungefär vid 0.20 åkte vi hemåt. Jag får delge er mer senare!


En otroligt härlig dag med ett vackert brudpar och ni kan ju tänka er att jag somnade gott inatt =)!











Bröllopsförberedelser

2010-08-06 22:12:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll på er!

Jag sitter här nyduschad med ansiktsmask i ansiktet. Försöker varva ner inför bröllopet imorgon men jag har fortfarande lite att fixa med.

Jag har ett tight schema imorn som börjar 8.30. Är mycket jag ska göra. Så vi "ses" nog på söndag om jag inte har lite tid över imornförmiddag =).

Ha det så bra tills dess!

(imorn är första gången Max ska sova borta från mig och Marcus. Han lämnas hos sin farmor och farfar vid 9.30 imorn och vi hämtar honom på söndag. Det känns lite jobbigt... men det är ju verkligen dags för han är ju snart två år)




Gomorron förmiddag!

2010-08-06 10:49:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag vaknade inte förrän 9.20 imorse. Blev helt chockad när jag tittade på klockan och den var så mycket och att jag inte vaknat tidigare!

Nu har jag precis ätit frukost. Ska spela lite flöjt nu och sen försöka plocka undan här hemma. Vi firar sommarens sista lediga vardag med hämtmat till lunch. Sen i eftermiddag blir det bröllopsfix då jag och A (min kompanjon som toastmadame) ska till festlokalen och träffa brudparet.

Hoppas ni får en härlig dag! Här skiner solen idag. Ska försöka ta mig en promenad sen. Och jag ska även baka bröd.

Bäst jag sätter igång me allt.....




Högvarv

2010-08-05 23:01:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj vad Max har lekt hos sin farmor och farfar idag. Hans fasters gamla dockvagn blev en riktig favorit =). Vi grillade där innan vi åkte hem.

Min hjärna går på högvarv hela dagarna inför bröllop på lördag (jag ska bl a spela på vigseln och vara toastmadame på middagen) och jobbstart på måndag. Nu känns huvudet som en stor klump. Dessutom är den kvinnliga delen av månaden på gång så det gör ju att man blir ännu tröttare.... och lite mer lättirriterad.

Men nu ska jag lägga mig i soffan under en filt och titta på Sex and the city. Marcus är iväg och övar inför bröllopet (han ska spela och sjunga) men jag hoppas att han inte kommer hem alltför sent.

Godnatt på er! Vi "ses" imorn!


(lägger in ett klipp på en mycket vacker sång som passar på bröllop. Den ska inte spelas på bröllopet på lördag men Marcus har sjungit den på tidigare bröllop. Jag hittade ingen jättebra version på Youtube men den finns på Spotify: Steven Curtis Chapman - I will be here)





Lugnt och tyst

2010-08-05 14:15:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag rensar de boden hemma hos Marcus föräldrar så Marcus är där och sorterar bland sina barnleksaker. Därför är jag och Max själva hemma. Vi promenerade lite på förmiddan och köpte bl a hårspännen och strumpbyxor inför bröllopet på lördag. Sen har vi lagat fiskbullar som vi ätit. Det har varit mysigt att bara vara han och jag. Känns som jag är mammaledig igen men verkligheten gör sig ju ständigt påmind genom att jag typ hela tiden har med i tanken att jag börjar jobba på måndag. Man kan kalla det för skräckblandad förtjusning.

Nästa gång Max och jag får rejäl egentid i vardagen blir väl under VAB-dagarna. Kan tänka mig att det blir en del sådana i höst när Max börjat dagis (Marcus och jag kommer ju dock självklart turas om att vara hemma när det är
VAB).

Ni andra som har barn som börjat på dagis, har ni fått vabba mycket i början?


Hm.... hur kom jag in på detta....

Det jag hade tänkt skriva var i alla fall att jag har haft det väldigt lugnt och skönt den senaste timmen när Max sovit. Jag har diskat och läst MAMA. Nu ska jag väcka prinsen och sen ska vi åka till mina föräldrar och vattna blommor (de är på semester) och sedan till Marcus föräldrar. Kan tänka mig att Max kommer bli eld och lågor över leksakerna Marcus har hittat från sin egen barndom =).




En fin present

2010-08-05 10:27:23 ,   Max
Häromdan fick jag en försenad födelsedagspresent av min bror med familj. En canvasförstoring på Max. SÅ fin =)







Frukosttjuven

2010-08-05 10:20:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max är en riktig frukosttjuv! Han har ätit av mitt frukostägg, druckit av min smoothie och nu äter han avokado. Här får man verkligen inte äta frukost i fred.

Max och jag är själva hemma och ska snart gå iväg och göra lite ärenden. Sen blir det fiskbullar och potatis till lunch. Det var längesen så det blir gott =).

(nya numret av MAMA kom precis i brevinkastet)




Som farmor gör

2010-08-04 22:55:14 ,   Max
Idag har vi hämtat Marcus föräldrar på flygplatsen. Var roligt!

Här kommer lite bilder på Max när han gör som sin farmor gör, har glasögon på sig och läser tidningar:










Jag är på dåligt humör bl a för att vår skrivare inte funkar och jag har massa papper jag ska skriva ut inför M och H´s bröllop. Så irriterande!! Står att det inte finns något skrivhuvud installerat. Skrivaren har aldrig krånglat förut och är typ en helt ny bläckpatron i. Grrrr





Tomatsoppa

2010-08-04 13:22:26 ,   Mat och annat gott
Marcus och jag sitter och äter lunch. Blev tomatsoppa idag. Har tipsat om den förut. Receptet finns här. Den är riktigt matig och god med bacon i och med krutonger till (krutongerna står inte med i receptet men jag brukar göra dem i ugnen av vanligt vitt bröd med olja och flingsalt på). Smaskens!



Max fick mos med fiskpinnar och ärtor. Han åt dock inte så mycket för han var så trött. Nu sover han gott.




Csn vs. försäkringskassan

2010-08-04 11:15:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag håller på och sitter i telefonkö till CSN och de sa alldeles nyss:

"Just nu är det många som ringer så vi ber om ursäkt för våra långa kötider. Beräknad kötid är 5 minuter"

Är man van att ringa till försäkringskassan så är ju 5 minuter INGENTING!

försäkringskassan skulle de snarare sagt:

"Just nu har vi korta kötider. Din beräknade kötid är 35 minuter"

...... eller va tror ni?




Konstig natt

2010-08-04 11:06:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är vi trötta här hemma. Marcus och jag gick och la oss alldeles för sent inatt och när vi väl skulle somna vaknade Max och var riktigt ledsen. Han hade nog drömt något. Han fick ligga mellan oss men grät varje gång vi släckte lampan. Till slut la sig Marcus på soffan och Max och jag låg i sängen. Hade lampan tänd tills han somnade vilket tog en stund och sen kunde jag släcka och sova. Då var klockan över 3.

Så vi är lite trötta och sega här idag!




En eftermiddag på landet

2010-08-03 23:44:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår efter lunchen åkte vi till Marcus faster med man. De bor ungefär 1,5 timme härifrån på en gård. Vi fick gott fika och sedan gick vi till fåren. Jag beslöt mig för att trotsa mina rädslor (jag är inte så förtjust i djur) och gick in i fårhagen jag också (fåren är väldigt tama). Max sprang in! Han klappade glatt på fåren. Men sen snubblade han och fåren gick fram till honom när han låg i gräset och då blev han rädd. Han fick sen vara i min famn men grät när de luktade på hans stövlar. Jag var lite skraj jag med. De vill hemskt gärna bli klappade och samlades runt oss. En del buffade lite om man inte klappade dem. Marcus hade flera stycken runt sig (på bilden här nedan är det dock inte så många vid honom). Till slut blev det för mycket för mig och Max så då gick vi ut.

Jag kom fram till att jag nog håller mig till Fåret Shaun på barnkanalen framöver.








Vi gick sen runt och tittade på deras odlingar. Fick med oss gurka, squash och rödbetor från landet. De hade även flera prydnadspumpor som växte för fullt och stora solrosor.





Max spanar in växthuset

Sen fick Max sitta i en traktor. Det gillade han. Han vill inte gå därifrån.



Vi åkte hem på kvällen vid 19. Var en roligt utflykt!




Det lönar sig att shoppa

2010-08-03 22:07:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Innehållet på kontot minskar men stegen på stegräknaren ökar. Just nu står min räknar på 10 667 steg idag. Så en bra dag helt enkelt =).




Klänning

2010-08-03 17:30:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det tar på krafterna att gå på stan. Shit va trött jag är i kroppen!! Men vila får jag göra senare för jag ska alldeles strax ge mig iväg igen. Ska grilla hamburgare hos Marcus föräldrar. Vi passar på att låna grillen och trädgården när de inte är hemma. Marcus och Max har cyklat dit så de är redan där.

Jag lyckades hitta det jag skulle under min shopping idag. Här är ett smakprov på klänningen jag köpt inför bröllopet på lördag:




Det är inte det lättaste att hitta en färgglad klänning men med denna lyckades jag! Annars var det mycket ljusrosa, beige, svart och vitt. Jag klär mer i färgstarkt.

En klänning som var fin men i tråkig färg:



Vi "ses" senare ikväll!




Lunch och shopping idag!

2010-08-03 09:49:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vi hade en bra eftermiddag hos Marcus faster igår. Jag orkade inte lägga in bilder igår men ska försöka göra det idag!

 

Nu ska jag dock iväg till kiropraktorn och efter det ska jag luncha med S och på stan. Blir roligt. Kanske ger mig lite steg på stegräknaren också ;).

 

Jag trampar medan jag lagar mat häromdan för att få steg på räknaren





Måndag 2 augusti

2010-08-02 11:46:06 ,   Måndagslista
Jag hakar återigen på Jennyns måndagslista.

Idag måndag är jag glad för att.....

- jag är själv hemma en stund just nu. Det är alldeles fantastiskt tyst och lugnt!
- jag ska träffa min vän S på lunch och shopping imorn.
- jag har en hel vecka kvar innan jag börjar jobba (ett försök att tänka att det är lååånnngg tid kvar ;) )
- M och H´s bröllop på är på lördag. Ska bli så roligt!
- jag har ett halvt paket Ben & Jerrys i frysen
- Marcus ÄNTLIGEN ska klippa sig idag =)
- jag är mår relativt bra just nu i magen, nacken och huvudet




Mr Smoothie

2010-08-02 10:22:22 ,   Max
Det är inte lätt att få ha sin frukost i fred





Iväg

2010-08-02 10:11:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj vad det regnar! Nu börjar jag bli riktigt less på detta regnande. Finns det inget mellanting mellan värmebölja med 30 grader och konstant regnande?!

Vi ska trotsa regnet idag och ska åka till Marcus faster med man som bor ca en timme härifrån. De har får och traktorer som Max nog kommer tycka är spännande. Dessutom är Marcus brorsa där nu när föräldrarna är utomlands så då får vi träffa honom också.

Hoppas på att det ska sluta regna bara.....




Ben & Jerry

2010-08-01 21:58:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska jag äta Ben & Jerryglass och titta på film med Marcus... om jag slita honom från hans dator. Han har fastnat i nåt spel tror jag =).

Jag lyckas nog inte gå 10 000 steg idag. Räknaren står på 8 129 nu. Får se om jag hoppar till mig några steg till men annars får jag vara ganska nöjd i alla fall. Jag tog en promenad på 50 minuter förut och den gav nästan 4 000 steg men längre kände jag inte för. Är tråkigt att gå själv!

Hoppas ni har en skön kväll.

Godnatt på er!




Max 4 veckor & 2,5 månad

2010-08-01 21:20:28 ,   Max






Bebis och storhandling

2010-08-01 19:16:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit och hälsat på en söt liten tjej som är 6 veckor gammal! Kan inte förstå att Max varit så liten. Ikväll ska ni dock få se en filmsnutt här på bloggen från när han var ungefär så liten. Härligt att minnas tillbaka.

Vi har även hunnit med att göra en rejäl storhandling och nu puttrar maten på spisen. Lite senare än vanligt men men.... Jag provar ett nytt recept och om det är gott delar jag med mig av det sen =).




10 000

2010-08-01 13:05:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
De senaste dagarna har min stegräknare inte hamnat på många steg, utan ca 3000 per dag. Vilket inte alls är bra! Men jag har ju mest suttit ner och fixat med saker så det är ju inte så konstigt.

Idag hoppas jag komma lite närmare 10 000 steg som man bör gå på en dag. Jag ska strax gå ut på promenad och sen får det bli en ikväll med.

Just nu sover Max men när han vaknat ska vi åka hem till kompisar som nyligen fått en dotter och gratulera. Sedan blir det storhandling. Så lite steg borde det bli på att gå runt på Ica Maxi.

Jag får skriva här ikväll hur många steg det blivit så får jag lite press på mig.... =).

Om en vecka kommer jag ha fet söndagsångest. För imorgon kl. 6.30 är det en vecka kvar tills jag börjar jobba




Glad!

2010-08-01 12:41:50 ,   Blogg
Anonym  () om Gokväll!:
Jag ville bara säga att jag har läst din blogg i många år och jag tröttnar aldrig på att läsa om dina dagar.
BRA jobbat, fortsätt.




Tack! en sån kommentar blir jag glad för =)