Bästa höstkängan!

2012-08-31 21:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är Max redo för höstens kallare temperaturer och lek i daggig gräsmatta. Bästa höstkängan är inköpt för tredje hösten i rad. Tänk vad pengar vi hade sparat om hans fötter inte växte mellan varje höst? =)
 
Men helt klart prisvärda. Vet inte vad han skulle ha annars på fötterna höst och vår? Gummistövlar är ju så klumpigt (men självklart ett måste om det regnar ute). Dessa är smidiga som gympadojor men vattentäta och lagom fodrade. Max blir heller inte för svettig i dem utan de reglerar temperaturen bra. De han hade förra säsongen använde han typ från oktober till mars. Eftersom vintern var mild användes dessa mer en vinterstövlarna.
 
Förra året hade han strl 27 och nu blev det 28:or som inhandlades!
 


 
Bild från kavat




Trött ikeashopping!

2012-08-31 20:47:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 När jag kom hem från jobbet idag var begreppet trött en underdrift! Vaknade 4.50 imorse och kunde inte somna om, eller rättare sagt det var ingen större idé för skulle ändå gå upp strax efter 5, började jobba 6, rörig dag på jobbet, varit och köpt kavat-skor till Max inför hösten, foglossning, ont i ryggen..... Lyckades slumra några minuter när vi kom hem. Sen lämnade vi Max till mina föräldrar och åkte och åt kinabuffé och sen IKEA-shopping. Kände mig väldigt duktig som handlade enligt listan jag hade förberett.
 
Nu: försöka få i mig lite ostbågar och cola för att känna att det är fredag innan jag somnar!
 
 
Hi hi snacka om tjockis på IKEA. Som jag skrivit tidigare, shit va gravid man ser ut när man har mammaleggings. Förlossningen nästa?! =)
 
 
 




Kvällstankar

2012-08-30 21:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det har åskat här ikväll. Jag drog ur allt som ska dras ur och satte istället på radion och redigerade bilder på datorn (som går på batteri). Skönt sen när åskan dragit förbi så jag kunde gå ut på nätet igen.
 
Idag var en sån där dag på jobbet som började rörigt men som slutade med en riktigt fin eftermiddag. Vi åt fattiga riddare till mellis och lyssnade på radio och mös. Det är efter en sådan eftermiddag det känns lite tungt i hjärtat att jag inte kommer att kunna följa mina fina barn under hela läsåret utan kommer få kasta in handduken här nån gång i höst eller senast till årsskiftet i alla fall. Men självklart längtar jag efter vår bebis mer än någonting annat ♥. Det handlar väl en del om att man påbörjar mycket så här i början av en termin med planering och visioner men att jag liksom inte kommer få vara med hela vägen fram.
 
 
Strax kommer Marcus hem från en grej han varit borta på ikväll och då ska vi göra kantarellmackor. I söndags var han ute och plockade en kasse kantareller. Gott att äta men var riktigt trist att rensa dem i söndags.
 
Ignorerar det faktum att jag börjar jobba 6 imornbitti och låtsas att det redan är helg. Imorn när det dock är helg på riktigt åker spenderarbrallorna på för ska köpa kavatskor till Max och sedan blir det IKEA-shopping inför våningsbytet. Planerar också kinamatsbuffé till kvällsmat.
 
Nudlar resten av månaden?
 
KRAM till er!
 
 
Förresten, tack för era barnvagnstips! Gärna fler =)! Det lutar nog mest åt att vi köper en begagnad fast vill helst inte att den ska vara äldre än 1-2 år.




Släktgrillning

2012-08-30 20:36:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Några bilder från igår ♥
 


Jag på jäsning!
 


Golfproffset
 

 
Mamma hade som vanligt gjort massor av goda tillbehör till kycklingen som vi grillade. Jag bidrog i alla fall med lite kyckling och tzatzikin som syns i den hjärtformade skålen.
 






"Han måste komma hem nu"....

2012-08-29 16:59:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
....står Max i fönstret och säger. Pappalängtan.
 
Jag började jobba 6 imorse och slutade därmed tidigt. Max och jag var hemma strax efter 14. Vi har legat i sängen och slumrat båda två till barnprogram på datorn. Trötta båda två! När Marcus kommer hem alldeles strax så ska vi åka till mina föräldrar på släktgrillning tillsammans med släktingarna från USA.
 
Dags att byta om och göra tzatziki att ta med!




Crescent barnvagnar

2012-08-28 21:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikade in på Happily Ever After som tipsar om att Crescent barnvagnar söker testförare och visst vore det nåt för mig? =)
 
Att välja barnvagn är ju verkligen en djungel och jag har väldig beslutsångest angående vad vi ska ha för någon. Svängbara hjul? Tre hjul? Fyra hjul? Kombivagn? Duovagn? Jag har väl ändå kommit fram till att en ganska klassisk vagn med fyra hjul vore det mest praktiska för oss och därför skulle det ju vara perfekt att få testköra en Crescent classic combivagn. Gillar att den, trots att det är en kombivagn och har fyra hjul, verkar vara lätt att köra och smidig att fälla ihop. Barnvagnspromenader med den i vinter vore ju kanon!
 




Planerar, planerar och planerar....

2012-08-28 20:09:05 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här sitter jag och har betalat räkningar och planerar IKEA-inköp inför våningsbytet. Eftersom vi från början egentligen tänkt att det inte ska kosta nånting men nu satt en budget på 2000:- så är det ju bättre än inget. Men rullgardiner slukar ungefär en tredjedel av det eftersom det är tre fönster i mitt och Marcus sovrum och ett i Max sovrum. Det tillsammans med nattduksbordslampor, två expedithyllor och en förvaringslåda blir 2000:- så får det räcka så. Än så länge...! Min dröm om nya nattduksbord, sängram, sängkläder osv.... får nog vänta ett tag.
 
Nu väntar vi bara på att vårt fackförbund ska teckna ett fantastiskt avtal så att vi äntligen kan få vår löneökning retroaktiv.... då kanske det kan bli mer ikeainköp.... ;)




Knäckebröd

2012-08-28 15:15:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Lite ordning och redan har skapats bland knäckebröden här hemma!
 




Maxad dag

2012-08-27 20:47:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag landat i soffan med trötta ömmande fötter på en kudde. Denna dag är lite maxad. Jobbat 10 timmar, ätit mat hos svärföräldrarna (tack för barnvaktshjälp och mat) och sen varit på släktträff i en timme. Morfars kusiner från USA är här i Sverige. Nu ska jag slappa i nån timme och sen läggdags. Fast dagen är maxad så har jag inte träffat min Max så mycket. Längtar nu efter att hämta honom på förskolan imorn. Bästa stunden på dagen ♥
 
Bebisen fick just in värsta sparken och jag flög högt. AJ! Börjar bli en vilding.
 
Sådana här dagar när jag är trött och har en vecka framför mig som innehåller en hel del så ser jag målbilden framför mig: ett snöigt december, julstämning, spjälsäng bäddad, bebiskläder vikta i hyllan, BB-väskan packad, mysiga stunder med Max, adventsljusstakar, julgran....
 
Snart så är vi där.....
 
Snart....
 
Bara orka ett tag till
 




Rostad grönsakssoppa

2012-08-27 12:30:00 ,   Mat och annat gott
Ett riktigt gott tips som mättar bra, är nyttigt och smakar gott! Receptet hittar du HÄR.
 




22+0

2012-08-26 13:10:53 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis:Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå.
 
Du: Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.
 
Text från minbebis.com

 
V 23 är här!! Från och med idag gäller gravidförsäkring för bebisen och mig. Är det inte så också att man kan rädda foster om förlossningen skulle sätta igång nu efter 22+0?
 
Känns som magen inte blivit så märkbart större senaste veckan. Som ni ser på bilden så ser den inte alls stor ut i vissa kläder. Det påverkar väldigt mycket vad jag har på mig och när på dagen det är. Ingen viktuppgång under veckan som varit.
 
Har gått bra att jobba och igår insåg jag att det verkligen är på grund av stödbältet det fungerar så bra kroppsligt. Igår var jag på en kort promenad på förmiddan och då hade jag stödbältet på men sen tog jag av det resten av dagen och jag stod och gick ganska mycket. Igårkväll hade jag jätteont. Det strålade ner mot låren och ner mot... ja ni vet vad.... Foglossning alltså! Idag får bältet sitta på hela dagen och kommande dagar med.
 
Jag har varit trött senaste dagarna men det är ju inte så konstigt när man jobbar heltid, är gravid och samtidigt har en massa annat att fixa med. Bara allt vardagligt här hemma tar ju kraft och energi att fixa med även om jag har en man som gör de tyngsta grejerna - röja i köket, tvätta osv.
 
Med Max i magen runt denna tid var jag hos sjukgymnasten för att jag hade så otroligt ont i bröstryggen. Jag känner ju av det ibland nu med men absolut inte så att det vållar något större problem. Har alltså inte blivit värre sen förra veckan jag skrev om det.
 
Har känt några sparkar mot urinblåsan. Det i samband med att stödbältet trycker åt lite där gör att det blir några toabesök per dag. Men än så länge bara ett per natt.
 
 
Med Max i magen runt denna vecka




Vårt ♥

2012-08-25 21:04:28 ,   Max
 
Max sminkad som tiger tidigare idag när vi var på barnsatsningen Barnens tält!




Skön lördagförmiddag och syskontankar

2012-08-25 11:36:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helg!
 
Har haft en riktigt bra lördagförmiddag även om Max vaknade 5.30 och skulle gå upp, men han mös till bolibompa medan vi slumrade vidare. Gäller att passa på för om ungefär fyra månader så har vi en liten som absolut inte kan ligga själv i soffan till bolibompa på morgonen. Samlar energi med andra ord. Och apropå det, så är jag så glad att vi kommer få ca 4 år mellan våra barn. Vi har väntat medvetet med att skaffa syskon och är så otroligt lyckligt lottade att det gick när vi ville (även om december inte är en önskemånad egentligen men det skyller jag på att jag tydligen har svårt att räkna till nio månader). Vi var absolut inte redo att bli tvåbarnsföräldrar när Max var runt 2 år vilket ju försäkringskassans norm vill att man ska bli (och jag tror sjävklart att många kan vara redo då). Nu har vi båda jobbat några år, landat ordentligt i att vara föräldrar, sovit hela nätter ett bra tag, njutit av att kunna ge all vår uppmärksamhet och kärlek till Max. Nu är vi redo! Men vi är medvetna om att det kommer bli en tuff omställning.
 
Men tillbaks till idag vilket ju var det jag skulle skriva om! Max och Marcus åkte iväg till Bra & begagnat vid 10-tiden för att titta efter ett vitt nattduksbord till Max som nu är inköpt. Jag tog en (flåsig) promenad och har sedan förberett inför lunchen. Medan grönsaker har rostats i ugnen har jag suttit här på övervåningen (i vårt blivande sovrum) och druckit cappuccino och ätit chokladboll.
 
Om två veckor ska vårt våningsbyte ske (och o ja jag är smått fixerad vid att tänka på det) och mina föräldrar ska hjälpa oss att bära. Max konstaterade dock imorse att "Mamma och mormor är inte starka" så vi får väl bära sängkläder eller nåt =).
 
 
Vår "Emil i Lönneberga" som trampar i vattenhinken precis som Emils pappa.
 
 
Nu ska jag fortsätta njuta av helg och snart mixa grönsakssoppa!
 
 
 




Hej förkylning!

2012-08-24 07:46:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja så var det morgon igen! Min hals har ömmat i några dagar och igår kände jag av näsan också. Nu nyser jag! Hoppas det blir lindrigt. Detta är ju dock en bieffekt av att jobba på förskola. Det är som ett stort odlingslabb av bakterier. Men man blir ganska härdad efter ett tag. De flesta bakterier studsar bort från en. Tråkigt bara att sjukdomar ska dras igång på en gång när terminen startar.
 
Nu är det äntligen fredag och helgen ligger framför. Väldigt skönt! Känt mig stressad senaste dagarna. Inte på jobbet för då flyter det på relativt bra men blir stressad av allt som ska göras förutom jobbet. Jobbet upptar ju 8 timmar om dagen + restid så det blir ju inte så mycket tid kvar sedan. Dessutom dras jag med dåligt samvete av att jag knappt hinner ägna graviditeten en tanke.
 
Men ingen idé att tänka på det nu, för nu är ju helgen här.... snart.... kl. 16.00 för mig närmare betämt!
 
Kram till er
 
 




Matta

2012-08-23 20:12:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag har spanat in denna lilla snygga matta till Max nya sovrum på övervåningen men den säljs tyvärr inte på vårt ikeavaruhus och inte heller på ikea.se. Typiskt!
 




Morgonstund

2012-08-23 08:53:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag sitter och äter omelett med kantareller till. God start på morgonen.
 
Inatt har jag sovit ca 9 timmar men var riktigt seg när jag skulle gå upp men nu börjar jag komma igång. Även den lille i magen är vaken för det är full fart där inne.
 
Alldeles strax ska Max och jag ge oss iväg för dagen. Vid kl. 18 är jag hemma igen. Känns långt bort just nu :/.
 
 
Det har tydligen ösregnat och åskat här inatt men Marcus och jag har inte märkt något (fick reda på det via facebook). Sovit som stockar! Regnmätaren visar dock många millimeter.
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
KRAM




Färgglatt

2012-08-22 21:04:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Färgglada nagerlack har blivit min nya last! Ett sätt att behålla sommarkänslan längre.
 

Onsdag brukar betyda TRÖTT kväll och detta är inget undantag. Men är glad att ha sovmorgon imorgon =)
 




Gomorron onsdag!

2012-08-22 06:41:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Egentligen skulle jag ha börjat jobba 6 idag men har bytt med en kollega eftersom jag kände mig så trött igår. Börjar ju 7 istället och detta känns ju som sovmorgon.
 
Hoppas ni får en fin dag!
 
Ikväll blir det mer bloggning för då ska jag vila vila vila!! Det är lite för mycket just nu känns det som. Hjärnan går på högvarv dygnet runt. Glömmer ibland bort att jag är gravid så måste sakta ner och njuta lite också.
 
Kram




Kax

2012-08-21 10:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Häromdan köpte vi vinteroverall till Max. Det blev en Kax (från KappAhl)
 




Lång dag

2012-08-20 21:51:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Blir inte så mycket skrivet här ikväll. Jobbat 8-18 och sen har kvällen gått i ett rasande tempo och nu är det ju läggdags!
 
Ville bara kika in och säga hej till er och hoppas ni haft en bra dag.
 
Kram




Bebisens hörna

2012-08-20 17:20:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här hemma går mina tankar ofta till vårt våningsbyte!
 
När det ska ske är inte helt klart än men vi måste börja packa ner böcker och sånt på övervåningen som ska flyttas ner. Sen så när det väl gäller behöver vi ju hjälp eftersom tunga grejer ska bäras: sängar, bokhyllor, byrå och såna saker. Inget för en svag gravid kvinna. Innan vi flyttar upp måste vi dessutom ha satt upp rullgardiner så att vi kan sova.
 
Men drömma och planera kan man ju alltid. Bebisen får en egen vägg där spjälsäng och en hylla ska stå. I hyllan ska vi ha kläder och sådant. Har köpt förvaringslådorna på bilden på IKEA och har tänkt bebisstrumpor i den ena och kanske nappar eller nåt sånt i den andra. Blir fint att ha i hyllan.
 
Spjälsäng har vi redan sen Max men skulle gärna vilja ha nya sängkläder till men har inte hittat några. Tips på fina? Vill ha neutrala, inte för färgglada eller för plottriga.
 




Dagen

2012-08-19 21:26:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Vilken varm dag det varit. Satt ute i bikini och läste bok på eftermiddan. Superskönt =)!
 
Vi har inte firat bröllopsdagen med något speciellt idag. Jag lagade varm smörgåstårta (se bild) nu ikväll och sen blev det melonglass till efterrätt. Annars idag så har jag och Max varit och köpt vinteroverall till honom. Skönt att det är gjort även om det just denna varma dag känns konstigt att det om några månader är overallväder.
 
Nu gäller det att ladda om för måndag. Helgerna är alldeles för korta.
 
Kram




21+0

2012-08-19 11:02:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.
 
Du:Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.
 
Text från minbebis.com

 
Det är inte bara bröllopsdag idag utan vi går även in i v 22 i graviditeten. 21 veckor och därmed 52,7% av graviditeten är gjord.
 
Den här veckan har varit både upp och ner. Foglossningsvärken som jag haft har blivit bättre med hjälp av stödbälte som jag använt när jag jobbat. Dock börjar smärtan i bröstryggen smyga sig på. Den jag hade så mycket problem med under graviditeten med Max. Vi får se hur det utvecklar sig. Men den är än så länge inget stort problem för jag håller ju igång ungefär som innan jag blev gravid. Men försöker undvika att böja mig för mycket samt att lyfta för mycket. Det är svårt på jobbet att undvika det men känner iaf att jag minskat på det mot hur jag gjort när jag jobbat som ogravid. Precis som det står i informationen från minbebis så bör man tänka på hållningen men jag vet inte riktigt hur jag ska tänka. Blir ju lätt att svanka för mycket men svårt att undvika. Har inte så starka rygg eller magmuskler så finns inget som stabiliserar.
 
Hade stora problem med halsbränna under graviditeten med Max men har varit väldigt lugnt hittills. Börjat känt lite senaste veckan men det går bort med gaviscon.
 
Vågen visade på 73 kilo imorse. Alltså +8 hittills. Tror jag har gått upp 2 kilo på en vecka men det går ju i perioder. Inget som bekymrar mig. Är glad att jag inte samlat på mig vätska ännu som jag gjorde med Max i denna period. Shit så svullen jag ser ut på de korten (och nej ni får inte se :) ). Ringarna sitter fortfarande på fingret utan problem. Med Max i magen var de ju avtagna för flera veckor sen vid detta laget.
 
Bebis bökar runt i magen lite då och då runt dagen. Häromdan fick Max lägga händerna på magen och jag kände att bebisen sparkade mot hans händer men Max förväntade sig nog rejäla sparkar för han var frustrerad och sa att han inte kände.
 
Det mentala är bättre än för en vecka sen. Känns bra. Nu hoppas jag på en bra graviditetsvecka 22!




Sockerbröllop

2012-08-19 09:15:00 ,   Bröllop
Idag är det 6 år sen vi sa JA till varandra ♥
 
 
Älskar dig!




Barnkläder

2012-08-18 23:25:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag förstår inte riktigt var jag fick energi ifrån ikväll. Har tillbringat två timmar med att gå igenom bebis- och barnkläder och märka dem inför försäljning på bytardagen/loppisen som jag är med och arrangerar i september. Verkligen ett tips till alla med barn att sälja och köpa på sådana tillställningar.
 
 
Nu har jag slagit mig ner i soffan och ska äta lite chips innan läggdags.
 
Ikväll har vi ätit sushi (jag) och pizza (Marcus) för att fira att det är en speciell dag imorgon ♥
 
 
Godnatt!
 
 




Nu är de här...

2012-08-18 10:22:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
...SVETTNINGARNA! Jag är en ganska frusen människa i vanliga fall men nu senaste dagarna har gravidsvettningarna och gravidvärmen intagit min kropp. Kommer ihåg dem. Det var dem som under min förra graviditet fick mig att gå väldigt långsamt bland kyldiskarna på ICA och önska att jag fick sommarjobba där.
 
Gomorron förresten! Här har vi en lugn morgon (fast inte just nu för Max är arg över att han fått fel frukostflingor och fel bröd). Strax kommer A-C och hämtar mig för vi ska till IKEA.
 
Hoppas ni också får njuta av helg!




Prickigt

2012-08-17 08:43:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron! Sovmorgon här även idag men det betyder att jag slutar jobba senare. Försöker tänka ut till fredagsmys men kommer verkligen inte på något alls. Får se om jag har några idéer när jag åker från jobbet vid 17.
 
De prickiga muggarna på bilden fick jag av min kompis E förra veckan. Passar bra med allt annat lila och prickigt här hemma!
 




Gomorron soliga torsdag!

2012-08-16 08:52:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag skiner solen igen! Skönt att jag har ett jobb där vi är ute mycket men samtidigt vore det ju såklart skönare att ligga och sola vid nån strand =)!
 
Jobbar sent idag. Har sovit 22-7.30 så är ganska utvilad men ryggen gör lite ont efter en morgon bestående av bråk om frukostmackor, kissa på toaletten, ta på kläder osv..... Som vanligt med en 4-åring med andra ord.
 
Nu ska vi smörja oss med solkräm och ge oss iväg. Hoppas ni får en bra dag!
 
Kram




Hopp hopp

2012-08-15 19:00:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max på studsmattan i eftermiddags
 
 
Hej! Igår låg jag i huvudvärk hela kvällen så orkade inte ens starta datorn. Huvudvärken var kvar imorse så jag fick börja dagen med två alvedon. Sen har den hållt sig borta men nu börjar den komma tillbaks. Väldigt irriterande, och konstigt. Jag har nästan aldrig huvudvärk nuförtiden.
 
Efter arbetsdagen igår visste jag inte riktigt hur jag ska orka med resten av hösten. Ont lite överallt, både rygg och bäcken. Idag har det känts mycket bättre så nu har jag hopp. Har funderat på om jag ska söka havandeskapspenning men tror inte jag försöker. Mycket pappersarbete för att antagligen få ett avslag. Bättre jag jobbar på och blir sjukskriven på vissa procent så småningom om foglossning och ryggvärk blir för illa. Någon här inne som jobbar som förskollärare och fått havandeskapspenning beviljat?
 
Nu blir det nog soffan resten av kväll tror jag. Ryggen vill vila... och jag me =)!
 
Kram




Motljus

2012-08-13 20:27:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Det är otroligt fin kväll ute. Jag har tagit en liten promenad ute och passade även på att fota rabatten i motljus.




Första dagen på jobbet

2012-08-13 17:23:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Yeah nu är vardagen igång igen. Har haft en bra första dag som ju var planeringsdag så har suttit på rumpan och pratat hela dagen.
 
Bara för att jag skrev igår att jag inte har såna problem med hungern under graviditeten så vaknade jag 4.20 inatt och var hungrig. Efter lite yoghurt somnade jag om en stund senare. Bebisen växer nog ganska mycket nu för känner av lite som "mensvärk" lite då och då och varit ganska hungrig idag med.
 
Nu ska jag ta tag i kvällsmaten. Ute är det soligt och fint så tar nog en promenad ikväll vilket jag gjorde igår med.
 
Kram




20+0

2012-08-12 21:34:53 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis:Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.
 
Du: Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.
 
Information från minbebis.com
 

 Enligt babyappen som jag och Marcus har i våra mobiler så har 50,2% av graviditeten gått. Tjohooo halvvägs ju!
 
Har en trött vecka bakom mig och har haft ganska ont i kroppen på kvällarna och stundtals i svanken. Drömmer mycket på nätterna men sover ändå bra tycker jag. Har börjat äta järntabletter varannan dag vilket barnmorskan rekommenderade mig häromdan när jag ringde och berättade att vi varit på ultraljud.
 
 
Såhär skrev jag i min dagbok med Max i magen:

"20080511 20+0 Söndag

Vilken milstolpe att gjort 20 fullgångna veckor!! Härligt =)

Det sparkar lite varje dag men tycker inte det är så mycke eller så tydligt som jag trodde det skulle vara vid den här tiden, men antar att det beror på hur bebisen ligger och det kommer väl mer snart antar jag. Jag känner iaf lite varje dag. Och häromdan på Marcus födelsedag så kunde han se en spark också. Men det är verkligen kört att få känna någon för så fort man lägger händerna på magen blir det tvärlugnt!! Kanske är en skygg liten bebis!

Har blivit bättre med min hunger. Går inte upp varje natt och äter och har jag ätit ordentligt på kvällen så behöver jag inte äta precis innan jag lägger mig. Är inte heller samma panik på morgonen att äta så fort jag går upp.

Däremot är det ju lite si sådär med aptiten. Är jobbigt att äta här hemma, är liksom inte sugen på nåt. Jobbigt och tråkigt att laga mat också."

 


Denna gång känner jag ju inte samma hunger vilket är skönt men det kommer nog. Tråkigt att laga mat håller jag med om (trots alla grillbilder senaste tiden)! 

 


Nu hoppas jag på att det går bra med allt när jag börjar jobba! Jag får väldigt ont i nederdelen av magen när jag böjer på mig för mycket och förskollärare är ju inte det bästa yrket för kroppen. Hjälpa barn med på- och avklädning samt plocka leksaker är väldigt svårt att undvika.

 

Annars så är jag inne i en ganska känslig period. Lätt till tårar och känner mig lite modlös stundtals. Utan orsak. Men dessa hormoner spökar ju runt!

 

 





Tack sommar 2012 ♥

2012-08-12 21:22:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för er respons på förra inlägget!
 
Jag har försökt ta mig in på bloggen hela kvällen men inte lyckats. Usch så tråkigt det är att blogg.se laggar så. Hoppas det ordnar sig snart.
 
Imorgon är det dags för vardag igen. Semestern är slut. Men det känns helt ok och det känns som en bra start imorn med planeringsdag på jobbet. Max förskola är stängd så han ska vara med sin farmor och farfar. Mycket roligt händer under hösten så det känns kul att sätta igång.
 
Tack sommar 2012 ♥
 




Framtida planer här hemma

2012-08-11 20:43:56 ,   Inredning/Hemma hos oss
Idag har vi tagit ett beslut här hemma som jag bara väntar på att kunna genomföra! Vi har ett tag nu pratat om att flytta upp våra sovrum till övervåningen. Vårt hus är på 154 kvm och det känns nästan som vi bara bor här på nedervåningen (har inte koll på hur många kvm det är men lite mer än hälften typ). Ibland känns det nästan som att vi är trångbodda för det blir stökigt och rörigt fort och vårt sovrum känns inte alls mysigt utan mest rörigt med en massa möbler. Max har sen ett halvår tillbaks sin säng i vårt rum eftersom han hade svårt att komma till ro i sitt rum med alla leksaker. Dessutom är det minsta badrummet här nere och det där uppe använder vi knappt.
 
På övervåningen finns de finaste rummen. Allrummet med en råspontvägg, gästrummet/kontor med vit tapet med svarta blommor med fin balkong och sedan Marcus stora musikrum med två fönster. Det känns i dagsläget som att vi inte utnyttjar hela huset men idag har vi bestämt hur vi ska göra för att utnyttja de kvm vi har.
 
Marcus och mitt sovrum kommer att bli i allrummet där uppe. Det ska vara ljust, enkelt och fräscht. Inga garderober och sånt utan bara vår säng, nattduksbord och sedan bebisens spjälsäng och eventuellt någon snygg hylla med bebisens kläder i. Om det får plats även den vita fåtöljen för amningsstunder. Svarta rullgardiner får det bli vid de tre fönstrena. Tänk er vår säng mot råspontväggen och sedan den vita spjälsängen mot svarta väggen. Vill få in någon färg genom sängkläder och kuddar i sängen. Rosa kanske.... om Marcus går med på det.... =)
 
 
Max sovrum får bli i det nuvarande gästrummet/kontoret (dörren till vänster på bilden längst ner). Vi kommer fortsätta att ha lekrum på nedervåningen vilket känns mest praktiskt några år framöver. Därmed kommer det inte bli så mycket grejer i Max sovrum. Hans säng, nattduksbord, skrivbord och någon liten vit hylla med böcker. Sen kommer våra garderober vara där inne. Om vi får en bebis som så småningom sover bra så är Max sovrum avdelat med en vägg så då kan de sova på varsin sida om den väggen.
 
På nedervåningen i vårt nuvarande sovrum blir det gästrum/kontor. Det ska bli väldigt skönt att få ett kontor på nedervåningen som man kanske faktiskt använder. Blir mysigt med extrasängen där inne också där man kan sova om det blir skrikiga nätter med bebis. Ett bra rum att dessutom ha tvättställningen i när vi ska torka tvätt istället för att den ska stå i vardagsrummet.
 
Badrummet på övervåningen får bli vårt privata och vi borde få plats med skötbord där inne.
 
Detta känns så kul och vi kan knappt vänta tills vi ska förverkliga det =)! Blir det inte bra så är det ju bara att byta tillbaks så småningom. Om några år när barnen är större så är ju planen två barnrum och ett tv-rum på övervåningen. Men det är ju några år dit =)! Vad tror ni om planen?
 




Grilltallrik

2012-08-11 13:35:00 ,   Mat och annat gott
Eftersom vi fortfarande har sommar så måste jag ju bjuda på en grillbild till. Igårkväll var A-C, M och barnen här och åt grillat. Jag hade ju lite såser kvar sen tjejgrillkvällen i förrgår och till det blev det grillad kyckling, grillwokade grönsaker, klyftpotatis och en god sallad som A-C gjort. Ja och så grillade vi fetaost såklart.. Sommarens grillfavorit.
 
Vi blev SÅ mätta! Jag som alltid brukar behöva äta något innan läggdags var fortfarande proppmätt när jag la mig vid 23.30.
 




Lördagmorgon

2012-08-11 10:25:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron! Hela familjen sov till 8.30 idag. Bra start på helgen. Max var överlycklig att Marcus var hemma på morgonen. "Pappa är du ledig idag?" har han sagt flera gånger. Och det var pappa som skulle göra frukost och pappa som skulle hjälpa han att tvätta sig efteråt. Fem mornar med en morgontrött mamma har kanske inte varit så kul =)!
 
Vi har inte mycket planerat idag förutom chips, dip och film ikväll. Har också pratat om en cykeltur till Bra & begagnat nu på förmiddan. Annars kanske jag kan ta tag i garderoben som väntat på att bli rensad hela veckan.
 
Imorse kände jag de första sparkarna i navelhöjd. Bebisen växer med andra ord. Just nu buffar det dock längre ner. Vi såg ju vilka volter den gjorde på ultraljudet så inte så konstigt att det känns på olika ställen ♥.




Grillmeny

2012-08-09 23:09:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min grillmeny blev lyckad ikväll och mina tjejkompisar verkade gilla maten =).
 
 
"Grekisk sallad på pinne" med baguette, bladspenat och en grekisk vinegrette.
 
Örtmarinerad klyftpotatis, tzatziki, tomatdressing (den hade jag ej gjort själv), aubergineröra, mangosås, oliver, grillad fetaost och till det grillade fläskfiléspett.
 
 
Efterrätt! Grekisk yoghurt med kardemumma, honung och limeskal. Toppad med hallon och hackade nötter och choklad.
 
 
Jag är fortfarande proppmätt, fast samtidigt lite hungrig.... eller mest sugen kanske. Äter ostbågar. Gravid? O ja!
 
Kram och godnatt




Snickerboa

2012-08-09 10:17:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Imorse gick jag upp kl. 9 vilket är en klar förbättring mot de senaste dagarna. Har dock ont i svanken idag. På bara några dagar beter sig min kropp som jättegravid och det är krämpor lite här och där men jag får tänka på att inte böja mig eller lyfta så mycket.
 
 
Max har haft fullt upp på morgonen, som vanligt. Han har tillbringat lite tid i sin snickerboa (helt frivilligt) där han "täljt" trägubbar i sin Emilkeps =)!
 
Idag ska jag greja lite här hemma (hm hur var det nu med det där att inte böja sig och lyfta...) och ikväll kommer tre tjejkompisar hit på grillat. Tänkte försöka mig på lite grekiskinspirerad meny. Självklart blir det bilder från det!
 




Ostbågar

2012-08-08 20:49:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag ligger i soffan, äter ostbågar och är trött. Har varit helt slut i kroppen i kväll och tålamodet har också tagit slut. Nu sover Max och jag tänker inte röra mig ur fläcken för att det är läggdags.... jo förresten jag måste gå och hämta mer ostbågar i köket....
 
 




Babyfötter

2012-08-07 23:08:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är mina fötterna lena som en bebis efter saltbad, lerinpackning, scrub och fotkräm.
 
Denna beställde jag (en kroppspeeling som luktar otroligt gott):
 
 
Bild härifrån
 
 
Nu är jag trött efter en trevlig kväll med fika och mycket prat. Bäst att jag lägger mig snart och så kanske jag kan ta mig upp före 9.30 imorn... men vi får se =)!
 




Tisdag

2012-08-07 17:37:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hm det är visst någon som redan gjort kladdiga avtryck på nya spegeln....
 
Idag har vi haft en slappdag. Min plan var att städa min garderob men blev lägligt nog bjuden till A-C med familj på lunch så då kom jag undan det. Vi har ätit där och barnen har lekt medan mammorna har pratat och slappat. Vi kom hem för nån timme sen samtidigt som Marcus kom hem från jobbet.
 
Ikväll väntar fotbad och prat hos mamma med trevliga vänner. Mamma ska visa produkter och så bjuder hon på fika. Ska kanske ta på mig nåt annat än Marcus t-shirt och mammajeans!
 
Kram




Tiden går fort

2012-08-06 23:58:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
För 1,5 timme sen hade jag tänkt gå och lägga mig men skulle bara äta nåt. Nu är klockan snart midnatt och jag sitter fortfarande här i soffan. Är otroligt trött men fastnade i datorns värld. Mina pojkar sover så sött så dags för mig att sussa också så kanske jag kan komma upp före 9.30 imornförmiddag!
 
Kram och godnatt ♥




Fotofix

2012-08-06 21:21:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Regnet öser ner ute! Helt plötsligt blev det höst.
 
Igår tog jag äntligen tag i att börja med Max fotobok 3-4 år. Har gjort sidorna oktober och november 2011 så har en del kvar men skönt att jag är igång i alla fall. Den ska sträcka sig till och med Max 4-årsdag i slutet av september och sen får den gå till tryck. Jag fotar ju ganska mycket så är ju inge problem att hitta bilder... förutom från oktober och november. Ofta ganska innehållslösa höstdagar fulla av vardag.
 
Idag har Max och jag blivit bortskämda hos min farmor hela eftermiddagen. Fick god lunch bestående av stuvade makaroner och hemgjorda köttbullar och sen glass på eftermiddan. Passade på att hjälpa farmor att framkalla bilder via fuji.se. Påmindes om att det är dags för det här hemma också. Har inte framkallat något sen midsommar förra året. Har nu gjort en mapp som heter framkallning och gått igenom foton från 2011 års sista månader och valt ut några till mappen.
 
Mycket fotofix idag med andra ord!
 
 




Vår hall

2012-08-06 13:50:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det känns så bra att äntligen ha en spegel i hallen vilket varit planerat sen vi flyttade in för snart 1,5 år sen men har inte blivit av. Tanken var att vi skulle ha en med vit ram men när vi såg denna så insåg vi att det skulle bli snyggare med svart ram för att plocka upp det svarta i golvet och tapeten.
 
 
 
Vi går alltid in i vår groventré så det är därför det inte hänger några ytterkläder i hallen




Pippiteater

2012-08-05 21:44:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag och Max varit på Pippi Långstrump-teater. Max uppskattade det verkligen och grät krokodiltårar när det var slut. Han somnade i bilen på väg hem men vaknade här hemma och nu verkar han inte alls vilja gå och sova. En trött mamma, en pigg son och en pappa som börjar jobba efter semestern kl. 6.00 imornbitti.
 
Egentid? Hallå......




19+0

2012-08-05 11:37:01 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning

Bebis: 16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.

Info från minbebis.com

 


Oj så fort tiden går nu. Redan 19 veckor avklarade och vi går in i v 20!

Jag mår mycket bättre både psykiskt och fysiskt just nu än vad jag mådde med Max runt samma veckor vilket känns skönt. Magen är ju inte så stor ännu och jag känner mig fräsch och tycker det är kul med kläder och känner mig fin. Med Max kände jag mig stor och pluffsig och inte alls så där gravidfräsch som många pratar om att de känner sig. Då kände jag mig fin mer mot slutet. Kanske blir tvärtom denna gång =)! Vikten står ganska still just nu och ligger på ungefär +6 kilo. Jag äter precis vad jag vill när jag vill men rör ju på mig så mycket mer denna graviditet. Med en 4-åring här hemma så blir det ju så! Dessutom så nattäter jag inget vilket jag gjorde med Max. Då vaknade jag varenda natt och fick gå upp och äta. Nu händer det typ nån gång i veckan att jag får gå upp tidigt på morgonen och äta en banan för att sedan gå och lägga mig igen.

 

Hungern och aptiten (samt humöret) skiljer sig ganska mycket från förra gången och sånt gör ju att jag funderar på om det är en flicka denna gång. Ända från att jag fick veta att jag var gravid så har det känts som det är en flicka i magen men under ultraljudet när jag tittade på skärmen så kändes det som en pojke. SÅ spännande!! Vad tror ni?

 

Bebisen som var en livlig liten krabat på ultraljudet sparkar en del och jag känner flera gånger per dag. Det är supermysigt!

 

Har haft lite ont i ryggen och värk i fötterna senaste dagarna men det är för att jag vilar för lite. Om en vecka börjar jag jobba igen och vi får se hur kroppen hanterar det.

 

Summa summarum denna vecka: Det är härligt att vara gravid ♥





Grillat och helfigursspegel

2012-08-04 22:02:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ikväll har vi smaskat grillat här hemma tillsammans med min mormor och morfar. Jag gjorde en potatissallad av delikatesspotatis med kronärtskocksröra (mixade kronärtskocksbottnar med citronsaft, vitlök, dijonsenap, gräddfil och dill) och örtmarinerade fläskfilé som jag satte på spett. Till det en melonsallad med fetaost och tomatdressing. O yes, vi blev mätta!! Glass med färska hallon till efterrätt.
 
Det bästa utav allt ikväll var att min morfar hjälpte oss att sätta upp en spegel som vi köpt. Morfar är rätt man för jobbet för han ger sig inte förrän den är på millimetern rak. Efter 1,5 år i detta hus kan jag äntligen se mig i helfigur! Har endast haft badrumsspeglar. Bild på spegeln får ni imorn, kanske tillsammans med en en bild på mig eftersom jag i morgon går in i vecka 20 ♥
 
Nu blir det film med maken. Chips, popcorn och cola till det.
 
KRAM




Bortskämd fru

2012-08-04 10:43:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag är så slö! Börjar bli trött vid 22 på kvällarna men håller ut till midnatt då jag somnar direkt jag lägger mig och sedan sover jag till 10 på förmiddan. Hela dagen försvinner ju. Imorse vaknade Max strax före 8, ungefär samtidigt som Marcus åkte iväg några mil för att hjälpa sin syster med familj att bära flyttkartonger, men jag gick och la mig igen och vaknade upp 1,5 timme senare. Max som brukar komma in med jämna mellanrum satt som fastklistrad vid bolibompa.
 
Igår var Marcus borta hela dagen och jag och Max var själva. Jag inser att jag är en bortskämd fru i detta gravida tillstånd för är inte riktigt van att sköta tvätt, städning, kök och Max på en dag. Jag brukar oftat bara sköta maten (och Max såklart). Men igår gav jag mig på allt vilket tog typ hela dagen eftersom det hände saker hela tiden, exempelvis en son som gned in hela sig i smulorna från ett smörgåsrånpaket som medförde en dusch och städning av uterum, kök och hall. Klockan 16.30 när jag grejat hela dagen cyklade vi iväg och tog en fika och på kvällen cyklade vi till min mormor och morfar på kalas. På måndag börjar Marcus jobba så det är ju bara jag vänjer mig att sköta det hela!
 
 
Cykeltur hem sent igårkväll
 
 

Nu leker Max för fullt och om en stund tar vi nog en sväng till Bra & begagnat.
 
Kram
 




Sista "tillsammanssemesterdagen"

2012-08-03 10:30:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är sista semesterdagen där vi alla tre är hemma för på måndag kl. 6.00 börjar Marcus jobba! Jag och Max är lediga en vecka till innan hösten kör igång. Men det känns inte så jobbigt att allt börjar igen för vi har ju ett bra mål i slutet av terminen - bebis ♥.
Idag ska Marcus åka iväg och hälsa på några kompisar och Max och jag håller oss nog mest hemikring. Jag ska greja hemma och passa på att titta på lite OS. Är ju tydligen många svenskar med idag. Sen så finns det ju alltid tvätt att tvätta och damm att damma.
 
Ikväll väntar kalas för min mormor som fyllde år igår.
 
Hoppas ni får en bra dag!




♥ 29 december

2012-08-02 20:54:54 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
 
 
 
Allt såg bra ut! Livlig bebis därinne som slog volter och sprattlade ♥
 
 




Pirrigt!

2012-08-02 10:28:13 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Jag är en sån sjusovare på morgonen så kommer knappt upp. Max och Marcus gick upp vid 7 imorse medan jag masade mig upp strax före 10.
 
I eftermiddag ska vi på ultraljud. Känns pirrigt och nervöst. Vill ju inget hellre än att allt ska se bra ut. Max ska få vara med sin mormor och morfar i deras torp medan vi är borta och så ska de äta lunch på golfrestaurangen. Då får vi hoppas vår son kan föra sig =)!
 
Idag strålar solen och det ska bli 25 grader. Jag som längtar som en tok efter en stranddag tycker ju att det känns lite typiskt att det blir fint just idag när vi har andra saker planerade (iförsig är det ju en fantastisk sak men ibland vill man både ha kakan och äta den).
 
Håll en tumme eller två!
 




Nagerlack

2012-08-01 22:45:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nytt nagerlack
 
 
Ikväll är min hunger inte snäll mot mig. Någon som vill bjuda mig på en trerätters så här kl. 22.45 på kvällen?!
 




En cappuccino och egentid

2012-08-01 14:24:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit själv hemma i två timmar vilket har varit underbart. Ätit bakad potatis med creme fraiche, räkor och kokt ägg och har nu suttit och druckit cappuccino och tittat på datorn. I lugn och ro. Händer inte ofta.
 
Nu är det fullt ös här hemma igen då Max och hans kusin N är här och leker för fullt. Även om det är skönt med lugn och ro så är det också vilsamt att höra två barn leka bra ihop (med lite hjälp av Marcus när Max har svårt att dela med sig av leksaker).
 
Jag är trött idag. Vet inte om det oro inför ultraljudet som gör att jag känner mig lite orkeslös. Men har knappt haft någon sån här dag på hela semestern då jag bara är hemma och tar det lugnt så jag behöver nog vila lite helt enkelt.




Lugn förmiddag!

2012-08-01 11:39:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Glad mamma och glad son!
 
Idag har vi haft en riktigt slappförmiddag. Vi åt frukost efter 10 och har sen bara tagit det lugnt och Max och jag har lekt med webkameran.
 
Igår var vi på skojlandet på eftermiddan vilket var uppskattat av Max. Man kan ju dock tro att det borde gjort honom trött men vi fick honom inte i säng förrän efter 21.
 
Idag funderar jag på att städa min garderob eller börja med fotoboken för Max 3-4 år. Får se vad jag tar tag i =)
 
Kram