Vid havet

2011-07-30 23:31:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är vi framme och en vecka vid havet väntar. Max kunde dock inte vänta så klockan 20.30 fick han bada. Oj så han plaskade och njöt ♥. Var underbar kvällsvärme på stranden. Väderprognoserna säger att det ska bli finfint väder framöver så det ser vi fram emot.

 

 





I solen

2011-07-29 22:39:45 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Det blev verkligen en solig och härlig eftermiddag här hemma! Vi lekte i trädgården och hade det skönt. Jag hann med och sola lite också. Men det var nästan för varmt att sitta i solstolen. Nu ikväll åt vi pizza och så har vi packat... och packat... och packat! Det tar tid helt enkelt =).

 

Max har svårt att somna ikväll. Han kommer inte till ro. Nu ligger Marcus bredvid honom i vår säng. Hoppas på att han somnar nu!

 

Vi "ses" vid havet! (detta år följer datorn me och förhoppningsvis funkar svärmors mobila bredband som är med & gör det inte det så önskar jag er en trevlig vecka)





Tar tillbaks...

2011-07-29 13:40:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tar tillbaks det jag skrev om att det är regnigt väder. Nu kom solen!! Jag ska på mig bikinin och gå ut och plocka hallon och sen sola lite =)




Packar

2011-07-29 13:09:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Här hemma pågår packning idag. Precis som jag säger varje år vi ska åka på semester så är det väldigt mycket saker man ska ha med fast det bara är en vecka vi ska va borta.

Just nu har jag lunchpaus i packningen och ska passa på att läsa lite bloggar =)! Hoppas ni har soligare hos er än vad det är här. Det är regnigt idag men Marcus hann klippa gräset i förmiddags innan regnet kom som tur va!

Kram till er ♥




Kvällsbad ♥

2011-07-28 22:15:22 ,   Max

 

 





Favoriter

2011-07-27 22:33:38 ,   Populärkultur
Nu när det är sommar så läser jag mycket. Skulle dock vilja läsa ännu mer. Det finns inget bättre än att sitta på stranden i en solstol och läsa och sola. Har ju blivit mindre av det nu sen man fått barn eftersom man har lite annat att pyssla med istället för att läsa. Nästa vecka när vi är på västkusten hoppas jag på soliga och fina dagar så jag kan läsa på stranden... och att Marcus kan roa Max ;)!

Denna vecka har jag läst Åse av Denise Rudberg. Jag har läst den förut men den är en favorit (rekommenderar verkligen "trilogin" Jenny S, Matilde och Åse). Just nu läser jag Vinna hela världen av Jenny Berggren (Ace of Base). Idag har jag inhandlat dessa två:




Tigerkvinnan handlar om barnmorskan Cecilia Lund. Katerina Janouch har skrivit tre tidigare böcker om henne: Bedragen, Systerskap & Hittebarnet. Det är romaner som även har spännande inslag. Nästan lite blandning mellan deckare och kärleksroman. I like!

Elsas värld är fortsättningen på Elsas mode vilken jag läste förra året (på västkusten). Det är chic-lit på hög nivå och den gjorde mig glad. Dessutom handlar den ju om bloggvärlden.



Har ni några bokfavoriter?




Besök

2011-07-27 21:59:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Denna dag har gått en rasande fart. Jag sov lite för länge imorse (förmiddags) och var sen och handlade på ICA Maxi. Väl hemma var det dags att äta lunch, betala räkningar, städa, marinera kött, plocka hallon...... Vid 15.30 kom min bror med familj hit. De ska vara här tills på fredag. Ikväll har vi grillat och pratat och barnen har lekt. Nu försöker barnen somna vilket går lite si så där. Får hoppas de alla sover snart.

Nu ska Marcus och jag gå ut och städa i trädgården! Hoppas ni har det bra ♥




Ett mysterium

2011-07-26 22:28:30 ,   Max
Som jag nämnt flera gånger tidigare så har Max mycket fantasi och leker en hel del rollekar. Igår tittade han på ett avsnitt av Hurra för Kalle på bolibompa.se medan vi rensade klädkammaren. En stund senare lekte han på sitt rum och kom ut till mig i köket, sträckte ut händerna och tittade på mig med stora ögon. Mamma min penna är borta. Det är ett ysterium. Jag måste ringa Kalle. Han sprang in på sitt rum och hämtade en av sina mobiltelefoner (han har våra gamla som inte fungerar) och så "ringde" han Kalle. Jag frågade efteråt om det var någon som tagit hans penna. Ja pappa sa han. Vi gick tillsammans till Marcus för att fråga om han tagit pennan vilket han inte gjort. Återigen utbrast Max Det är ett ysterium. En stund senare hittade vi honom i vårt förrådsgarage. När Marcus frågade honom vad han gjorde där så svarade han letar ledtrådar. Var pennan tagit vägen fick vi aldrig veta för en stund senare hade han börjat med nästa lek!

Som sagt, han har fantasi vår pojke =). Och i Max fall så stämmer inte tesen att teven dödar barns fantasi och kreativitet.



Max i sin hatt. När han har den på är han "magisk". En trollkarl alltså =)!




Morgonslö

2011-07-26 09:29:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Här är vi trötta på morgonen nu på semesterledigheten. Till och med Max sover till 8.30. Han har gjort det i flera dagar nu, men han somnar ju inte förrän mellan 21 och 22 så det är ju kanske inte så konstigt. Marcus och jag går och lägger oss alldeles för sent på kvällarna. Klockan var 1 igår när jag släckte lampan. Vi har tittat på Seinfeld flera kvällar nu. Skönt att avsluta dagen med något roligt.

Jag ligger fortfarande kvar i sängen men ska nog ta och gå upp nu och starta dagen. Förmiddagen är oplanerad men i eftermiddag ska Max få leka med R så vi ska åka dit.

Hoppas ni får en bra dag!




Kvällspromenad

2011-07-25 23:36:37 ,   Allmänt/Vardagsliv


Efter en dag med klädkammarstök här hemma var det skönt att komma ut på en kvällspromenad nu på kvällen. Innan åt vi hembakad pizza och efter promenaden åt vi som sagt efterrätt.

För två veckor sen köpte jag nya promenadskor. Ett par adidas för outdoorwalking. Håller på att gå in dem. Brukar alltid få skavsår av nya skor men denna gång verkar jag klara mig... än så länge. Känner mig jättenöjd med dem (kanske särskilt eftersom jag köpte dem för halva priset). Och så är de sköna förstås =).

Marcus tittar på en otäck film och jag fastnade här vid datorn men otäcka filmer behöver jag inte. Verkligheten räcker.

Kram och godnatt ♥




Semesterlyx

2011-07-25 22:45:13 ,   Mat och annat gott
När man har semester kan man äta efterrätter med gott samvete vilken dag det än är =)








Glass med färska hallon och hårdvispad äggvita me socker (maräng). Haft det i ugnen i ca 5 minuter.





Rensar och packar upp

2011-07-25 14:11:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Go middag ♥

Jag håller på att städa i vår klädkammare vilken blivit ett avställningsrum i flytten. Där står det grejer och kartonger huller om buller. Nu plockar jag ur kartongerna som ska tömmas och ställer i ordning de som ska vara kvar. Har precis monterat ihop ett skoförvaringsställ som vi köpte för flera månader sen. Dags att tömma kartongen med skor =)! Det blir skönt när klädkammaren är i ordningsgjord för då finns det inte så många spår kvar som tyder på att vi bara bott här i några månader.

Samtidigt som jag grejar har jag aftonbladets web-tv på och följer därmed sändningar angående häktningen av Norge-terroristen. Återigen, det är så fruktansvärt hemskt det som hänt att det liksom finns i tanken hela tiden och om jag känner så hur sjutton ska då de som varit med om det må?! Det är så många människor som fått hela sina liv förstörda för alltid.

Hemskt.




Fotobok

2011-07-24 23:58:38 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag har hållt på och fixat med fotobok till Max i några timmar nu. Jag gör ju en fotobok för varje år och nu håller jag på med den som är när han är 2-3 år. Alltså från oktober 2010 till september som kommer nu 2011! Det tar tid men är roligt =). Nu blir det dock lite Seinfeld på dvd innan läggdags.

Max somnade i sin egen säng... UTAN leksaker ikväll. Härligt!

Sov gott ♥




Marcus och Max uppträder

2011-07-24 20:22:29 ,   Max




Filmat hos svärföräldrarna ikväll





Skjuter upp till morgondagen...

2011-07-24 13:48:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej!

Det är fortfarande tråksemesterväder och idag tar vi det lugnt inomhus. Jag borde egentligen rensa ur vår klädkammare men kommer liksom inte igång. Skjuter upp det till morgondagen helt enkelt!!

Nu ska jag strax gå ut och plocka hallon. Det mognar ett gäng varje dag så vi plockar av och fryser in.

Hoppas ni har en bra dag! Det märks att det är semestertider för är färre som kikar in här och som skriver något. Men jag ligger också ganska lågt på läsa-bloggar-fronten ♥





Kväll i vårt hus

2011-07-23 22:42:08 ,   Allmänt/Vardagsliv


Ja så var det kväll igen. Regnet smattrar mot taket i uterummet och det är så mysigt att ha dörren dit öppen och höra det. Påminner om regniga husvagnssemestrar som barn =)!

Vi har haft en härlig dag med våra fina vänner. Smaskigt med grillade hamburgare, kycklingben och grönsaksspett nu på kvällen. Till efterrätt blev det chokladpudding med grädde.

Vi har svårt med Max dygnsrytm nu när det är ledigt. Han har inte somnat än för kvällen och kom precis upp från sin säng och la sig i soffan en stund. Idag blev det en sen tupplur på eftermiddan då vi åkte hem från badhuset vid 14 och han var ledsen på vägen hem (tar bara några minuter) och somnade sen så fort vi kom hem. Sen var han svårväckt. Nåja nu på semestern gör det ju inte så mycket och det är ju skönt att han sover lite längre på morgonen än vanligtvis. Vi får ta tag i det ordentligt när det närmar sig vardagsrutiner igen. Som tur är är det ju tre veckor dit =)!

Nu ska jag göra ett försök till att lägga Max (som säger jag vill bara leka) och sen försöka locka Marcus från sin dator och titta på nåt roligt på teven ♥




Badhuset

2011-07-23 15:18:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag!

Visst går man runt med en obehaglig känsla i kroppen efter allt som hänt i Norge? Usch usch!! Vi försöker ialla fall göra det bästa av dagen och ha roligt. Vi har varit med A-C och M med barn och badat i badhuset och snart kommer de hit och grillar. Max och jag åkte stora rutschkanan 9 gånger. Han älskade det och var så ledsen när vi skulle åka hem.

Ta hand om er alla fina där ute ♥


Om en vecka befinner vi oss på väg mot semester.... =)




Skakad

2011-07-22 23:37:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Usch man känner sig lite skakad efter det som hänt i Oslo idag ♥ Tänker på alla de som drabbats. Det är hemskt! Varför?!


Godnatt!




Walk in closet

2011-07-22 12:30:17 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här kommer lite bilder från min enkla variant av walk in closet. Det är i samma rum som vårt gästrum men det sitter en vägg som delar av rummet och bakom den har jag mina kläder.









Hemmafix

2011-07-22 11:48:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag målar på och tripp trapp stolen är i princip färdig nu. Jag ska bara göra en strykning till på undersidan av stolen sen är det klart.

Vi har en lugn dag här hemma. Är ju urtråkigt väder rent ut sagt. Usch! I eftermiddag ska jag följa med min farmor och köpa en ny kamera. Blir roligt. Skönt att komma iväg lite. Igår var en riktig hemmadag. Jag vårdade till och med krukväxterna. De fick näring och en dusch. Jag är usel på sånt annars. Har aldrig gett växter näring tidigare men har insett att det kanske kan vara bra =)! Vi har två krukväxter i vardagsrummet som jag köpte till vår lägenhet när vi precis flyttat in i den. Det är fem år sen nu och de lever fortfarande. De är inte världens vackraste men jag gillar att de liksom har följt oss i några år så hoppas de får hänga med några till. Nu fick de i alla fall lite näring för första gången.

Nu ska jag ta Max på toaletten så det inte sker en olycka i soffan där han sitter.

Hoppas ni har det bra ♥





Pannacotta

2011-07-21 23:33:51 ,   Mat och annat gott
Här kommer recept på pannacottan jag gjorde igår. Den rekommenderas =)! Nästa gång ska jag dock ha i tre gelatinblad för den stelnade dåligt och då stod den ändå i kylen i 6 timmar innan vi åt den. Men jag kanske skulle haft den i smalare glas än vad jag hade. Gästerna tyckte dock att det var god att den var lite lös... som tur va!



Receptet är från Hälsokokboken (en av mina favoritkokböcker)





Målar

2011-07-21 15:51:56 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag målar och målar med tjockt och med tunt..... (
Tänker alltid på den sången när jag hör ordet målad. Arbetsskadad kanske?!) Kan påpeka att jag bytte byxor strax efter att denna bild togs. Det kladdar mer att måla än vad man tror.


Nåja det jag skulle skriva är att jag håller på att målar Max tripp trapp stol. Grundmålningen är klar och nu väntar jag på att det ska torka.

Passar på att surfa runt på nätet och ska beställa lite pocketböcker så jag har något att läsa på stranden på västkusten om lite mer än en vecka.




Ny väska

2011-07-21 10:33:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
För ungefär ett år sen gick min "lilla" handväska sönder. Jag har en större handväska som jag har till jobbet och har även använt den när jag varit och handlat och så. Men den är SÅ klumpig och hamnar så mycket skräp i den eftersom den är så stor (behöver verkligen rensas) så igår köpte jag mig en liten handväska där plånbok, telefon och lite till får plats. Precis lagom. Jag som inte dessutom inte tycker om att handla till originalpris blev extraglad över min rabattkupong på 30% på Lindex. Väskan blev min för 104:-. I like ♥



[Bildkälla]




Tyst

2011-07-21 10:21:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Det är väldigt tyst här hemma eftersom Max inte är här. Antar att han pratar hål i öronen på sin mormor och morfar just nu =)! Vi ska snart åka och hämta honom. Inatt när jag skulle sova längtade jag jättemycket efter honom men kändes lite dumt att åka och hämta honom kl. 2 på natten. Men snart är han hemma igen och allt är som det ska vara!

Igår åt vi på restaurang. Jag åt sushi *mums* och Marcus wok. Sen åkte vi hem hit och M och H kom. Spelade spel och pratade till kl. 1. En hel del godis slank ner också och även passionsfrukt- och hallonpannacotta som jag gjort. Recept på det kommer senare på M´s begäran =)!

Nu ska jag äta frukost och sen hämta hem prinsen.... pirrar nästan i magen för att jag ska få träffa honom snart!

Hoppas ni njuter av dagen =)




Barnfritt

2011-07-20 13:20:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag sov jag länge. Tror jag sovit typ 9 timmar inatt. Underbart! Max och jag har cyklat en tur på förmiddan och handlade lite på Lindex till honom. Det är var 2 betala för 1 på rean och jag köpte 2 t-shirts, trepack med kalsonger och ett par shorts för totalt 100:-. Perfekt!

Nu lagar jag fiskgryta. Recept här. I eftermiddag kommer min mamma och hämtar Max och så ska han sova där inatt. Marcus och jag ska träna på gymmet tillsammans, äta ute och efter det kommer M och H hit. Jag ska göra pannacotta tänkte jag. Blir skönt med en barnfri kväll och framförallt en morgon då ingen av oss behöver gå upp tidigt. Men vi kommer sakna vår prins väldigt mycket..... så mycket att jag flera gånger om tänkt att han kanske skulle vara hemma istället... men det blir ju lite semester för honom också att åka iväg ♥



Älskad




Snart fem år sen

2011-07-19 23:27:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det ju den 19 juli (det är Sara-dagen btw) och det innebär att Marcus och jag varit gifta i fem år om en månad. Häromdan åkte vi förbi kyrkan där vi vigdes.



Bröllopsdagen är verkligen en av de bästa dagarna i livet. Så fantastiskt roligt det var ♥




Fiskelycka

2011-07-19 22:36:06 ,   Allmänt/Vardagsliv

Farfar visar Max hur han ska fiska





Hej alla fina!

Idag har vi haft en härlig dag. Redan imorse åkte vi iväg för att fiska med Marcus pappa och bror m.fl. Många fiskar nappade och togs upp. Det är dock endast småfisk som ska användas som kräftbete men fiskelyckan var stor i alla fall. Detta var första gången som Max var med och fiska och hans farfar visade honom hur man gör.

Nu ikväll är Marcus iväg och träffar en kompis och jag och Max har varit hos svärföräldrarna en sväng efter att Max ända sen vi kom hem från fiskeutflykten i eftermiddags tjatat om att åka och leka hos "faffa och famo". När vi cyklade hemifrån var det soligt och fint och jag hade hängt ut tvätt och när vi kom fram tornade mörka moln upp sig och det mullrade. Som tur var blev det inget ordentligt oväder utan det drog vidare men tvätten fick tillbringa en stund i torktumlarn när vi kom hem. Max somnade för ungefär en timme sen och jag sitter här vid datorn och äter varma mackor och dricker te.

Vet ni en sak.... semester är underbart ♥


Många maskar har fått avsluta sitt liv på krok idag (låter hemskt men ack så sant)


Max metar upp sitt livs första fisk


Marcus tog en felsteg när han fiskade och ramlade i vattnet. "Pappa är jätteblöt" sa Max. Som tur var hade Marcus extrakläder med sig.



Det var skönt på picnickfilten








Mysig eftermiddag på badhuset

2011-07-18 22:55:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade en mysig eftermiddag på badhuset. Max sprattlade och simmade med sina armpuffar och sin simring. Vi har inte varit på badhuset på ett halvår. Känns hemskt eftersom Max tycker det är så roligt men nu ska det bli oftare... och särskilt med tanke på att det nästan är gratis genom att Marcus och jag har gym- och badkort gratis genom våra jobb och det endast kostar 25:- för Max att bada. Kameran följde inte med idag men här kommer en bild från när Max och jag gick på babysim i februari 2008:




Hi hi Max ser lite skrämd ut


Kvällen bjöd på sol här hemma och jag hade tänkt krypa upp i solstolen med en filt och läsa bok men precis när jag satt mig ropade Max och hade svårt att sova. Sen när han väl somnat så hade solen försvunnit bakom molnen. Men det kommer förhoppningsvis fler fina kvällar =)!

Nu ska jag packa i ordning grejer inför en fisketur imorn. Hoppas på fiskelycka =)!




Pics

2011-07-18 14:27:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer några bilder från 30-årsfirandet för K igår =)












Njuter av semestern trots regn ute

2011-07-18 14:12:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Cappuccino och nätshopping! Perfekt ju =)






Sommaren är kort....

2011-07-18 10:15:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
....det mesta regnar bort!

Oj vilken regnig och grå dag! Jag ska strax åka iväg och handla mat och i eftermiddag blir det nog badhuset för oss.

För en liten stund sen kom Max till oss i köket och sa Nu är det dags för tårta. Han hade dukat upp åt oss vid vardagsrumsbordet med tallrikar och skedar/vispar. Så serverade han "tårta" till oss och hällde ketchup i våra muggar som vi fick dricka. Nu kör han runt med dockvagnen och försöker natta alla dockor. Fantasin flödar här hemma hos vår lille kille.

Nu tillbaks till handlingslistan.... =)




30-årsfest

2011-07-17 13:25:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej ♥ Känns som vi kommit in i semesterlunken här hemma. Det är så skönt att bara va!

Idag ska vi fira Marcus bror K som fyllde 30 för ungefär en månad sen. En ordentlig 30-årsfest måste han ju få =)!

Kram från mig!




Mysig start på semestern

2011-07-16 10:43:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Det blev en härlig start på semestern igår med grillkväll med vänner och en massa prat ända tills det var alldeles mörkt ute ♥

Nu väntar gymmet och i eftermiddag blir det besök av Marcus syster med familj.



Mysig kväll igår




JAAAA.....

2011-07-15 17:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
S E M E S T E R





Kikar in....

2011-07-15 12:50:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här lite snabbt från jobbet under rasten. Har några arbetstimmar kvar nu innan semester. Ikväll kommer A-C och M med barn till oss och grillar. Blir trevligt.

Idag är det riktigt regnruskväder här. Hoppas på att det inte blir så under hela min semester =)

Njut av dagen ♥




Semestern närmar sig...

2011-07-14 22:27:09 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vacker himmel i förrgår. Ikväll såg den ungefär likadan ut.

 

Hej! När jag kom hem från jobbet idag gick jag och la mig och sov i ungefär 50 minuter. Det var fantastiskt skönt men det var svårt att komma igång sen igen. Nu är det inte långt kvar tills jag går på semester. 17.30 slutar jag imorn! Dessvärre verkar ju sommarvädret ha försvunnit. Känns nästan som vi fått höst. Kyligt idag. Hoppas att värmen kommer tillbaks så småningom.

 

Max har sovit på madrass på vårt rum i några nätter nu. Han sover oroligt på sitt rum och vill bara upp och leka på kvällarna när han ska lägga sig. I vårt rum blir han inte lika distraherad.

 

Nu hoppas jag på en riktigt god natts sömn och en bra arbetsdag imorn med alla goa barn ♥

 

 

Förresten så har jag ätit sushi ikväll =)





5.20

2011-07-14 05:23:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Klockan är tidigt men solen skiner och jag ska strax åka till jobbet. Vet ni att termometern bara visar 7 grader ute. Blir fleecetröjan på!! Hoppsa ni får en bra dag och fick sova lite längre än mig! Kram




PMS-cravings

2011-07-13 20:39:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Solen skiner ute och detta är en sådan kväll man vill kunna ta som den kommer och inte veta att man ska börja jobba kl. 6 imornbitt. Jag vill ha semester NU!!

Blandningen av semesterlängtan, sega dagar på jobbet, soligt väder, PMS-humör och ständig hunger pga att "den där" perioden i månaden är nära gör att jag går på lågvarv. Den här ständiga hungern som alltid infaller vid denna tid i månaden gör mig GALEN! Idag har jag tänkt på sushi hela dagen. Jag har försökt att stå emot begäret men gav mig ikväll och cyklade till coop där de brukar sälja sushi i kyldisken (har ingen restaurang på orten som serverar sushi) men den var SLUT *suck*! Får väl kalla detta för PMS-cravings!

Jag får dregla över denna bild istället.....




Från förra veckan då jag åt sushi


Ni som är här inne och läser, är ni lediga?




Problem?

2011-07-13 20:26:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har fått denna kommentar av Annie: "Jag måste säga att jag verkligen uppskattar din blogg. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din blogg via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?"

Jag har inte hört att någon annan haft problem och jag provade att själv prenumerera på bloggen och det fungerar. När man söker på Saras rum på bloglovin så kommer det upp en annan blogg också. Kanske råkade du lägga till den istället? Prova igen. Hoppas det ska fungera! Är det någon annan som har problem med prenumerationen?


(15 minuter senare - just nu har jag dock problem med att bloglovin inte läser in nya inlägg från bloggarna jag läser men det är förhoppningsvis bara tillfälligt)




Dum dummare

2011-07-12 21:42:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade gott vid 19.30 ikväll. Det känns väldigt tidigt med tanke på att han somnat vid 22.30 de två senaste dagarna.

Marcus och jag har tittat på Allsång på Skansen och nu slötittar jag på Dum dummare. Dags att sova snart för är ju jobb imorn igen. Tre dagar kvar till semester....


Godnatt ♥


Jag är dålig på att läsa och kommentera bloggar nuförtiden. Skyller på att jag jobbar heltid!




Så här trött blir man kl. 17.20....

2011-07-12 18:55:24 ,   Max
... om man varit vaken hela dagen.



Är med andra ord inte riktigt dags än att ta bort eftermatentuppluren





Trasiga skor

2011-07-12 06:19:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Klockan visar ungefär 6.20 och jag ska snart åka till jobbet. Efter jobbet blir det nog en liten shoppingtur. Skorna jag använder allra mest har gått sönder. Så jag har liksom inget att jobba eller promenera i. Vet inte ens vad jag ska ha på mig till jobbet nu. Foppatofflor känns sådär!!

Hoppas ni fortfarande sover!




Lyckliga Lotta

2011-07-11 20:31:31 ,   Inredning/Hemma hos oss
Våra penséer vid ytterdörren hade sett sina bästa dagar förra veckan så då köpte jag blomman lyckliga lotta och planterade i krukan istället. Blev fint =)!





Lyx

2011-07-11 17:32:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det har gått bra att jobba idag men var segt att ge sig iväg imorse. När jag kom hem från jobbet var köket alldeles städat (det var en riktig katastrof imorse) och Marcus hade bakat kärleksmums. Det är skönt att slippa lite av hemmaarbetet nu när Marcus är hemma denna vecka och jag jobbar (förra veckan var det ju tvärtom).

Nu har jag precis marinerat kyckling som ska grillas på spett och till det blir det ris och jordnötssås. Smaskens!

Hoppas ni har en bra dag ♥




Idag

2011-07-10 22:13:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddan kom min farmor och mina föräldrar hit på fika. Jag hade bakat paj på rabarber, hallon och äpple. Sedan åkte vi till mina föräldrars torp där vi badade och grillade. Vi kom hem för en timme sen och Max har inte somnat än.











Gomorron söndag ♥

2011-07-10 09:46:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår tittade jag och Marcus på Änglagård 2 (vi såg ettan förra helgen och ska snart se trean också) men jag somnade efter en halvtimme. Var så otroligt trött. Dessutom började vi inte titta på filmen förrän närmare kl. 23. Marcus väckte mig vid 1 när filmen var slut.

Idag ska vi nog åka till mina föräldrars torp. Måste göra något idag för att inte bara gå och tänka på att jag ska jobba imorn..... hua.... jag som tyckte det var sån bra idé att efter en veckas ledigt jobba en vecka innan jag har fyra veckors ledighet. Börjar ångra idén nu!

Hoppas ni får en bra dag!




Trädgårdsfotografering

2011-07-09 21:53:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
























Fotona på S och Max är tagna av mig och fotona på mig/oss är tagna av S




Grillfest i torrt och vått

2011-07-09 21:09:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Nu har min kompis S åkt hem. Jag skjutsade henne till tåget för en stund sen. Det blev tomt här hemma nu när hon åkt.

Igårkväll hade vi en härlig grillfest här för vänner. S bor sen några år tillbaks ca 20 mil härifrån och några av våra gemensamma vänner har hon inte träffat på flera år så igår blev det en glad återträff! Vi grillade och pratade hela kvällen, och vi hade tur med vädret för regnet vräkte ner på eftermiddan men när gästerna kom framåt kvällen så sken solen så vi grillade och åt i solsken men sen vräkte regnet ner igen men då kunde vi ju gå in =).







Idag har vi haft en ganska lugn dag. På förmiddan cyklade jag och S iväg och fikade och tittade i butiker. På eftermiddan/kvällen har vi hoppat studsmatta, fotat (ska visa er bilder sen), spelat Sims 3 (vi gjorde det en del för några år sen så blev lite sugna nu igen) och grillat hamburgare.

Alldeles strax blir det filmmys med min älskling ♥




Semestergäst

2011-07-08 14:34:45 ,   Allmänt/Vardagsliv

Loka med hallon i



Hej! Här öser regnet ner just nu. Helt otroligt hur mycket det kan regna. Hoppas det klarnar upp lite framåt kvällen för vi ska ha grillfest här. Sitta ute i gräset kan vi nog glömma men vore ju i alla fall bra om det går att grilla =)!

Min kompis S semestrar hos oss nu i några dagar. Hämtade henne inne i stan igår. A-C var med och vi shoppade lite och åt på stan innan vi åkte hemåt igen.

Nu ska jag väcka Max som sover och sen titta på hur många mm regn som kommit i regnmätare (hi hi pensionärsvarning....). Hoppas ni har en bra dag ♥




Lunchpaus

2011-07-07 13:12:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag blev det egenodlad färskpotatis, gräslök och sill till lunch. Smaskens! Nu ska jag baka paj för snart kommer C, R och lille B. Max sover och laddar energi inför lekdejten. Vi har fyllt hans pool med vatten så får se om de vill bada.


Tandläkarbesöket gick jättebra. Max gapade redan när vi hade stannat med cykeln och gick in i byggnaden. Allt såg bra ut och han har fått alla mjölktänder.




Nyplockade hallon

2011-07-07 09:32:53 ,   Allmänt/Vardagsliv


Gomorron ♥

Våra hallon har börjat mogna. Vi får besök idag på eftermiddan så jag ska baka en hallon- och rabarberpaj. Det är så skönt med egen trädgård så man har lite bär att använda till sådant.

Solen skiner ute och det är 22 grader. Härligt! Max och jag ska alldeles strax ta cykeln till tandläkaren för Max ska på tandläkarbesök. Jag antar att det är 3-årsundersökning. Jag tycker dock det är konstigt att han blev kallad så tidigt för han fyller ju inte tre förrän i slutet av september. Han var på 2-årsinformation i höstas. Vi får väl se om han känner för att öppna munnen. Jag har övat med honom här hemma; att man ska gapa hos tandläkaren och visa tänderna och att tandläkaren vill räkna tänderna och titta så att tänderna är borstade. Vi får se om övningen ger resultat =)! Håll en tumme eller två!







Jag fick som jag ville... solen är här!

2011-07-06 16:58:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev superfint väder nu på eftermiddan. 25 grader och sol! Härligt! Jag solade när Max sov och sen jag planterat en blomma och rensat lite i rabatten. Max och jag har suttit ute och ätit glass. Mums. Egentligen är det ju grillväder ikväll men jag har inte tinat upp något kött så det blir ICAs bordskyckling i ugnen med potatis, sås och gelé. Söndagsmiddag på en onsdag. Perfekt!

Jag hoppas det är soligt ikväll med för då planerar jag att tillbringa tid i solstolen med en mugg cappuccino och en spännande bok.




En ängel

2011-07-06 12:28:23 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det jag var och köpte förut var en tygängel. Jag tycker den är så söt. Marcus som är hemma på rast nu blev dock inte lika imponerad. Han rynkade mest på näsan. Men jag tycker den sitter fint i fönstret. Den är lite udda. Passar bra bland alla våra IKEAprylar.






Trötta onsdag

2011-07-06 09:54:53 ,   Allmänt/Vardagsliv


Idag är Max trött! Men det är ju inte så konstigt efter en fartfylld gårdag då han dessutom somnade 21.30 och till råga på allt vaknade 6.30 imorse. Vi tar helt enkelt en soft dag idag. Just nu ligger han och tittar på PostisPer i soffan. Ser nästan ut som att han ska somna. Vi ska cykla iväg och handla lite sen. Jag har spanat in en sak som jag inte kunnat sluta tänka på så blir nog till att köpa den =)! Ni får se sen!

Vädersajterna lovar sol här idag, men den håller sig bakom ett tätt molntäcke.... idag igen! Får hoppas det klarnar upp sen.




Bevarat i minnet

2011-07-05 22:52:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har haft en mycket bra dag, men jag glömde kameran hemma. Så minnen från denna dag har endast bevarats i mitt minne och inte på något minneskort.

Vi har fikat på ett mysigt café, gått i butiker, Max har badat vid mammas och pappas torp, vi har ätit rökt makrill och färskpotatis, samt tagit promenad. Max har haft massor av energi och visade inga tecken på trötthet förrän han fick nappen i munnen strax efter 21 då vi åkte hem. Han somnade ganska fort i bilen kan jag säga.

Nu ska jag äta något och sen sova. Hoppas på fint väder imorn så att jag kan sola =)!

Vet ni vad? Det är helt fantastiskt med semester.....

Godnatt ♥




Brudväska

2011-07-05 12:49:00 ,   Bröllop




När jag grejade i vårt gästrum/kontor/walk in closet häromdan så hittade jag min brudväska. Hade glömt bort hur söt den är. Mormor sydde den till vårt bröllop. Den var perfekt att ha näsdukar och läppstift i. Jag kommer dock inte ihåg vad jag hade i mer....





Borttappade kort

2011-07-05 12:40:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron känns fel att skriva men golunch kanske passar bättre =)!

Max gav mig sovmorgon till 7.30 imorse. Tack ♥! Russinbesöket blev inställt idag så Max och jag gick till Marcus jobb på förmiddan och lånade Marcus cykel (det är han som har barnsitsen på sin cykel) och så cyklade vi till ICA. När vi gick in på ICA kände jag för säkerhetsskull i min bakficka så att ica-kortet och kontokortet låg där. Men det gjorde det inte. PANIK! Var helt säker på att jag lagt det i bakfickan. Det var bara att ge sig ut till cykeln igen, cykla samma väg tillbaks som vi kommit vilket inkluderar en hemskt lång backe till Marcus jobb. Puh.... Hittade inte korten nånstans. Fick låna Marcus kontokort så att jag kunde åka och handla men cyklade hem först för att spärra mitt kort. När jag kom hem låg korten i köket. Jag hade haft dem i bakfickan och sen lagt ur dem när jag klippte ur en rabattkupong. Så de borttappade korten blev återfunna.

Nu har vi ätit mat och ska strax ge oss iväg till mammas och pappas torp. Hoppas ni får en fortsatt bra dag =)




Upptäckarhuset

2011-07-04 22:40:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det där gympapasset tidigare ikväll, det tog på krafterna det! Kommer nog sova gott inatt.

Imorn blir det "bloggbesök" av Mamma Russin och Stina och på eftermiddagen/kvällen åker Max och jag till mina föräldrars torp.

Nu är det läggdags för mig. Här kommer några bilder på Max när vi var på upptäckarhuset tidigare idag! Godnatt ♥



Tuff tuff här kommer tåget!



Galopp galopp galopp



Dags för utryckning. Ta på hjälmen!!



Hm... hur mycket tvättmedel behöver jag. Då ska vi se vad det kostar....



Mycket smaskigt fanns i Max café



Dags att göra sig fin!




Idag

2011-07-04 16:49:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! På förmiddan idag har jag, Max, min arbetskompis C med son varit på ett upptäckarhus för barn som finns här på orten. Det var jättekul. Max lekte för fullt. Ska visa er bilder ikväll. Nu ska jag plocka ur diskmaskinen, ställa in disk i diskmaskinen och sen laga mat. Ikväll ska jag på ett gympapass utomhus. Var flera år sen jag var på ett sånt... hoppas jag överlever =)!




Gästrum

2011-07-03 22:02:01 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu ska ni få se lite fler bilder hemifrån oss. Denna gång från övervåningen där vi äntligen fixat i ordning i rummet där det förut mest stod en massa kartonger. Nu är det gästrum/kontor och min enkla variant av Walk in closet. Vi köpte säng förra veckan av våra vänner T och O och nattduksbordet köpte vi på Bra och begagnat igår (för 40:-). Nu saknas en liten bordslampa men det blir ett IKEA-besök i veckan som kommer så då ska jag nog hitta någon som passar.









Själv hemma.... tjoho...

2011-07-03 14:47:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är själv här hemma. Det är helt fantastiskt!! Ska städa och greja men fastnade här en stund. Nu blir det spotify på hög volym medan jag grejar.

Marcus och Max har tagit en cykeltur.




Grillkväll

2011-07-03 11:14:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Igårkväll började kameran vilja samarbeta igen. Nu hoppas jag att den fortsätter att göra det! Igåreftermiddag var vi på kalas hos A-C och M och fick supergod smörgåstårta (då samarbetade inte kameran) och sen åkte vi till mina föräldrar där det var invigning av deras renoverade altan. Åt grillat med massa goda tillbehör =)!







Mamma och pappa är inte riktigt färdiga med altanen ännu men det stora jobbet är ju gjort. Den har glasats in, målats, fått högre och nytt tak, fått panel på väggarna som målats, en altandörr in till huset (förut fick man gå runt) m.m. De ska även måla golvet och möblerna. Så småningom blir det ett trädäck utanför också.





Dukat för mat



Grillad kyckling och fläskfilé (på fatet med folie på), tre potatissallader, svampfyllda auberginer, ruccolasallad med squash marinerad i citron och mynta (tror jag), gurka, paprika, fetaost, avokado, oliver, tomat, tomatdressing, tzatziki. Vi blev mätta =)





Tre olika pajer




Trasig

2011-07-02 13:32:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är lite deppig. Systemkameran har slutat fungera. Den gjorde precis likadant på julafton men sen funkade den igen men nu har den lagt av igen. Den låter lite men hittar typ inte fokus så den klickar inte till så att man kan fota. Nån som vet vad det kan bero på? Blir nog en tur imorn för att lämna in den. Har garanti på den som tur är. Typiskt nu när jag är ledig och vill fota!

Jag får helt enkelt leta på vår lilla digitalkamera, men jag vet inte var den är!




S E M E S T E R

2011-07-01 23:59:44 ,   Allmänt/Vardagsliv

Rosknoppar i vår trädgård häromdan. Nu har de slagit ut!



Nu har jag en veckas semester!! Härligt =)! Jag var jättetrött när jag åkte hem från jobbet idag men efter en powernap på 5 minuter i soffan så fick jag massor av energi. Kvällen har tillbringats med att sortera in papper i pärmar och röjt lite på vår övervåning. Först nu har jag satt mig ner och klockan är typ midnatt. Tänk att det ska vara sån energikick att gå på semester!

Vi har grillat kött och majskolvar ikväll som vi åt med potatissallad. Min mamma frågade mig i telefon förut om vi alltid grillar. Inte riktigt men i perioder blir det ofta.

Nu ska jag läsa bloggar och sen är det definitivt läggdags. Ska bli underbart att sova! Godnatt kära ni ♥




Gomorron juli ♥

2011-07-01 07:07:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu går vi in i en ny månad.

Denna veckan ligger jag inte plus på sömnkontot och det var därför väldigt tungt att gå upp imorse. Men nu väntar ju snart en veckas ledigt. Härligt!

Nu ska jag äta frukost snabbt och sen ge mig iväg! Hoppas ni får en bra dag!