Svamppasta

2015-12-29 10:29:11 ,   Mat och annat gott
Hej! Igår åt vi gott. Svamppastan blev helt perfekt. Receptet är från Hälsokokboken. Vi använde kantareller. Nu ska jag åka mot jobbet :)
 
 
 
300 g svamp
pinjenötter (Marcus är nötallergisk så vi hoppade över det)
pasta (vi använde färsk pasta)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
smör
olivolja
1 dl vitt vin
1 dl grädde
salt och svartpeppar
rivet skal av 1 citron
1/2 dl persilja (helst färsk men vi hade fryst)
2 dl riven parmesanost
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och hyvla palsternackan med potatisskalare. Koka pastan.
 
Fräs löken, palsternackan och svampen i smör och olivolja. Häll på vin och grädde och koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, citronskal och persilja och sedan riven parmesanost på toppen.
 
MUMS!!
 




Rött eller vitt?

2015-12-28 16:42:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Jag höll på att skriva hej torsdag. Man blir ju lite knasig i rytmen när man är ledig. Men för mig bryts ledigheten i två dagar nu för jag ska jobba imorgon och på onsdag. Den största utmaningen blir på onsdag då jag börjar kl. 7 på morgonen. Imorse slog jag liksom upp ögonen strax före 9. Så roligt att snön föll igår och mycket också. Vitt och fint på träden och fullt med snö i pulkabacken. Hela familjen har varit och svischat ner för backen idag. Marcus och barnen tog en eftermiddagstur också när jag var och handlade. Ikväll blir det en liten trerätters här hemma. Har varit sugen på pasta, kantareller och parmesanost länge nu. Tur att snälla svärfar kunde leverera lite kantareller hit. Sen så hade ICA erbjudande på färsk sparris och Ben & Jerrys och då måste man ju liksom handla det ;).
 
Apropå nåt annat som jag ju måste skriva om nu innan julpyntet åker ner. Är julen röd eller vit? En evig kamp mellan mig och min man. Han vill ha rött rött rött. Jag vill ha rött vitt vitt :)! Senaste åren har det blivit mindre rött här hemma mest för att vi har mycket lila i vardagsrummet (mattor och gardiner bland annat) och därmed har jag fört in mer vitt. Men i år kände både Marcus och jag att det varit dålig julstämning här hemma så vi beställde röda gardiner från ellos fyra dagar innan julafton och satte upp dem dagen innan julafton. Blev jättemysigt (som ni säkerrt set på bilder) men då kändes ju det lila pyntet i granen inte så kul. Jag försöker nu förhandla att vi nästa år har röda julgardiner och jag till och med gå med på röda kuddar i soffan OM jag får ha vitt pynt i granen. Han säger nej. Men jag har ju ett år på mig att förhandla.
 
Så länge får jag njuta av mina föräldrars vackra gran! (Mamma, jag diggar den röda detaljen i form av en röd skarvsladd... hi hi....)
 
 
 
 
 
Vackert va? Nästa år kanske även här......
 
:)
 




Juldagen och annandagen

2015-12-27 12:29:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är glada julen slut slut slut.....
 
Ja juldagarna är i alla fall över. Men jag är ingen som plockar bort julsakerna direkt som jag brukar se på sociala medier att en del gör direkt efter juldagarna. Nej jag vill håll i julstämningen ett tag och kommer nog plocka bort allt lagom till vi börjar med vår vardag igen den 11 januari.
 
Vi har haft två ganska lugna dagar förutom en timme igår då jag fick för mig att kika in på mellandagsrean när jag ändå var på väg in till stan för att hämta min bror med sambo. Puh....VAD MYCKET FOLK! Och alla dessa stackars barn som föräldrarna släpade dit. Jag hann in i en affär och köpte en outfit till Ebba som hon kan ha på nyår och födelsedagen. Sen köade jag i 30-40 minuter för att betala det och sen åkte jag!!!

 
På juldagen, den stora lekdagen, byggde vi ihop barnens Bamsevärld som de fick i julklapp och sen lekte de med det en hel del innan vi fick mysigt fikabesök av vänner på eftermiddan. Efter det tog vi en promenad hela familjen innan vi åt upp resterna från julbordet. Marcus och jag höll oss sen vakna en hel film. Vi såg "Micke och Veronica" som jag köpte strax innan jul. Den rekommenderas. Vi såg den på bio i början av året.
 

Igår, annandagen, sov jag läääänge för Ebba stökar på nätterna. Drar mig i håret och ska typ ligga på mig och sova så jag blir minst sagt störd i sömnen. Sen var det ju som sagt den stressiga timmen på rean innan vi åkte på fika hos min mormor och morfar. Film igårkväll igen men då sällskap av Ebba som vaknade kl. 21 och absolut inte kunde somna om utan att gosa med mitt hår. Så hon fick ligga bredvid mig i soffan så att jag kunde titta på film.
 
Idag väntar firande av min brorsson som fyllde 6 år på julafton.
 
Kram
 
 




Julafton 2015

2015-12-25 21:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Hoppas ni alla har en riktigt bra jul. Här kommer ett bildregn från vår julafton igår som var en lugn och mysig dag. Dagen började med att barnen hade fått paket av tomten. Max ett legorymdskepp och Ebba Dr Mcstuffins doktorväska. Dagen var ovanligt lugn då vi brukar vara fler personer när vi firar men detta år firade vi med mina föräldrar runt lunch och sen åkte vi till Marcus föräldrar till Kalle Anka. Marcus syster med familj fick tyvärr stanna hemma över julen på grund av en hemsk influensa. Mina bröder med familjer firade jul på annat håll men kommer hitåt imorn för att stanna några dagar. Så blir mer liv i luckan kommande dagar.
 
Men som sagt en mysig och bra dag igår. Alla var nöjda ♥
 
 
  
 
Dukningen här hemma inför lunchen igår
 
 
Ebba sitter och tar hand om sina "sjuka" djur.
 
 
Ebba och hennes mormor spanar på paketen under granen.
 
 
 Max och morfar bygger lego
 
 
 Innan lunchen knackade tomten på dörren.
 
 
Tomtemys framför granen. Tomtens ring på fingret känns väldigt bekant ;)
 
 
 
Exalterade barn i väntan på paketen. Min pappa ser lite lugnare ut :)
 
 
 
Lycka när trollerihatten han önskat sig fanns i paketet från hans mormor och morfar.
 
 
Julklappsöppning pågår!
 
 
Vi ♥
 
 
    
 
Min vackra mamma
 
 
Och sen så var det dags för MAT!! Och min magkatarr höll sig undan hela dagen. Men jag tog det lugnt och åt försiktigt. Favoriter på julbordet var strömmingen, laxen och janssons frestelse.
 
 
Mums!
 
 
Sen så åkte vi vidare till Marcus föräldrar. Efter att ha kollat på Kalle Anka var det någon som smög runt i trädgården med lykta. Tomten kom på besök... igen :).
 
 
Lycka att få paket från tomten!
 
 
 
 
Ebba fick ett pussel i ett av sina paket.
 
 
 
Och för båda barnen blev det legobygge stor del av kvällen :).
 
 
 
Vi åt julmat återigen och denna gång blev svärföräldrarnas klassiska omelett med kantarellstuvning favoriten. Vi åt godis, tittade på tv och åkte hem vid 21.30. Jag sa till Marcus tidigare under kvällen att han kunde ta en kopp kaffe så kanske han skulle vara pigg nog så vi kunde titta på film när vi kom hem. Och ja han var pigg, men jag somnade rejält på soffan.... hi hi.....
 
Tack för julafton alla inblandade ♥
 
 
 
 
 
 
 




God jul!

2015-12-24 17:58:04 ,  
God jul alla läsare 🎄





Dan före doppardan

2015-12-23 20:43:02 ,  
Hej i kvällen! Nu är det bara få timmar kvar till julafton. Marcus städar och grejar och jag ligger i soffan med magkatarr. Usch det har varit några jobbiga dagar på den fronten så känner mig lite deppig för det. Svider och gör ont i magen så fort jag äter nåt. Idag har inte energin varit på topp. Men men det blir jul ändå ☺

Ligger och tittar på Bingolotto och hoppas på vinst ✌. 

Hoppas ni har en riktigt skön kväll. Har en spänd Max här hemma som nog kommer somna seeeent! Vi längtar alla till imorn. 

Kram kram







Fjärde magsjukan

2015-12-21 16:04:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Nu har jag hopp om julen igen. Kändes inte riktigt lika hoppfullt natten till i fredags när Marcus blev magsjuk och inte heller 12 timmar senare när jag kom hem från jobbet och däckade i soffan med samma sjukdom (jag slapp dock spyorna). Två sjuka föräldrar. Två friska och pigga barn. Blev inte direkt nåt firande av att de fått jullov. De fick typ sköta sig själva och deras mormor kom med pizza åt dem. Marcus och jag har varit tillsammans i snart 12 år och har under våra första 11 år ihop har vi endast haft två magsjukeomgångar i familjen (Max en omgång och jag en omgång) men detta år har vi haft 4 omgångar (Marcus har dragit nitlotten och haft tre av dem). Är inte det lite konstigt?!
 
Helgen skulle ha bjudit på julklappsshopping och julgodisbak men spenderades i isolering. Spanade runt på sociala medier och såg välstädade hus m.m. Nåja jag tog ikapp det igår och städade här hemma. Så lite mer julfrid finns nu i kroppen. Ikväll ska jag åka och handla mat och imorgon de sista julklapparna. Ska försöka dra igång en sats med chokladkola nu. Så alla julförberedelser är igång bara lite senare än jag tänkt.
 
Barnen har hållt sig friska och jag hoppas så att de fortsätter med det. Som tur är har de lekt väldigt bra med varandra dessa dagar. Ett tack till våra föräldrar som har försett oss med mat i helgen som var ♥.
 
 
 
 
 




Hoppas på snö

2015-12-16 15:59:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
  
 
 
Hej! Är det dags att ge upp hoppet om snö till jul? Vi har haft kallt här några dagar och hade häromdan fin vit frost ute och det vore ju så fint om i alla fall det skulle kunna vara kvar. Men enligt prognosen ska det vara ca +6 grader och regn på julafton. Blää! Då är det bättre när det mörknar så man slipper se eländet.
 
Frostiga grenar häromdagen
 
Jag och barnen har kommit hem från förskola, skola och jobb för en timme sen. Barnen sitter och äter pepparkakor framför teven och jag hamnade här. Nedräkning till julledigt nu. 2 dagar kvar. Jag är sen ledig till den 29/12. Då jobbar jag två dagar och sen är jag ledig till 11 januari. Ska bli så skönt. Men har en del att fixa med på jobbet dessa kvarvarande dagar så att jag kan njuta av ledighet ordentligt sen.
 
Ingen rast ingen ro. Strax dags att plocka ur diskmaskinen och sen matlagning. Men ska nog bara lägga mig på soffan en liten stund......
 




God kväll

2015-12-14 21:23:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I torsdags var vi som sagt hos min kollega och åt gott. Roligt och mysigt att träffa kollegorna utanför jobbet ♥ Några bilder kommer här och om ni är nyfikna på maten så kika in här hos Ann-sofie för recept :). En mycket god kväll. Smaskens :)!
 
 
 
 
 
 




Allt handlar om sömnen

2015-12-14 15:05:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det är känslan idag. Ebba har hostat i princip hela natten. Jag har nog som mest sovit 45 minuter i sträck i olika omgångar och varit vaken långa stunder däremellan. Klockan 5 imorse fick vi ta beslutet att jag och Ebba skulle vara hemma idag. Och tur det för jag känner mig helt överkörd. Efter några timmars sömn i soffan i förmiddags så är Ebba dock pigg och glad och hostar bara lite. Men vi var kvar i soffan ända till kl. 12. Hon tittade på barnprogram och jag slumrade. Sen var det dags att laga lunch och hämta Max från skolan.
 
Förstår inte att jag blivit så känslig för sömnbrist. Det var likadant natten när Max blev magsjuk förra veckan. Jag blir typ sjuk av att inte sova. Förr kunde man ju klara sig ganska bra trots sömnbrist. Min kropp har nog blivit utbränd på det området sen Ebbas första levnadsår... hi hi...
 
Ebbsan bebbsan för en stund sen. Äta pepparkakor och spela Pippi på surfplattan.
 
Nu ska jag soffslumra en stund till. Ikväll ska jag på julshow med jobbet. Sen hoppas vi på en god natts sömn utan host (snälla snälla)! Målet är att vi alla ska vara iväg imorn.
 
Fyra dagar till julledigt ♥
 
 




Julmys

2015-12-13 21:14:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Äntligen börjar lugnet lägga sig i huset. Max har lagt sig. Ebba har lagt sig men vaknade igen av att hon drömde nåt otäckt så hon var helt svettig. Nu håller hon på att somna om här bredvid mig i soffan. Så nästan lugnt här nu.
 
Helgen har som vanligt gått i ett. Igår hann vi med städning, tvätt, Max var på två kalas, julfest i kyrkan, julmys hos vänner på kvällen. Idag har gått i lite lugnare tempo. Jag och barnen sov länge imorse men ändå var jag trött hela förmiddagen. Ebba hostade en del i natt så därav splittrad sömn.
 
Trots späckad helg så har det varit mycket känslor av julmys i alla fall. Och ikväll klädde vi granen. Och ja mamma jag vet att du inte gillar det. Enligt min mamma, alias julpolisen, så ska granen kläs dagen innan julafton. Men Marcus och jag har skapat vår egen tradition och det är att klä den tredje advent. Då får vi njuta av den längre helt enkelt....vad än mamma säger ;)!
 
 
Nu kör vi järnet i fem dagar och sen julledigt. SÅ efterlängtat. Hoppas och ber för att vi ska hålla oss friska nu ♥
 
 




Äktenskapsfördelning

2015-12-11 15:27:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Happy friday! Den där magvärken jag nämnde att Max hade i tisdagskväll visade sig två timmar senare vara magsjuka!! Oh nooo..... Så denna vecka blev inte alls som vi tänkt oss. Men vi hoppas på att ingen mer av oss smittas. Än så länge är vi andra tre friska. Och Max återhämtade sig relativt fort och varit som vanligt både i ork och aptit både igår och idag. Så om inget annat händer så kan helgens planer fortlöpa som vanligt vilket känns skönt. 48 timmar från senaste kräkning är om nån timme.
 
Vi har inte direkt så många oskrivna regler i vårt äktenskap men en finns. Marcus vabbar vid magsjuka. Det är inte ens en diskussion. Det bara ÄR så. Magsjuka är det värsta jag vet men jag är inte alls lika panikslagen nuförtiden som jag var förr då det typ var som en fobi. Men Marcus är ändå snäll och är hemma och sköter det hela. Jag var dock hemma i onsdags då vi båda varit vakna hela natten. Det bara gick inte att ta sig iväg då utan att ha sovit. Ebba har fått varit ledig onsdag, torsdag och idag. Dessvärre missade vi hennes luciafirande på förskolan imorse... igen! Förra året var hon sjuk. Det känns lite tråkigt men så är livet.
 
På mitt jobb hade vi luciafirande igåreftermiddag. Fullsatt kyrka och 32 sjungande små tomtar, lucior, pepparkaksgubbor samt gummor och en ängel. Mysigt fika efteråt med glada barn som busade med varandra mellan borden. När luciafirandet var över så träffades vi kollegor hemma hos Ann-sofie och åt gott tillsammans och hade en trevlig kväll ♥. Matbilder m.m får ni i ett annat inlägg.
 
Min kollega Linnea och jag innan luciafirandet.
 
Ha en skön fredag och nu hoppas jag på magsjukefri helg för vi har en del kul planerat!
 




Äntligen

2015-12-08 21:02:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ja äntligen är känslan när man kommer hem efter 12 timmar på jobb. APT efter arbetstid och ingen idé att åka hem emellan så var kvar och jobbade några timmar. Hann undan med en del som tur var. Men oj så skönt det var att komma hem vid 19-tiden och sätta på sig mysbyxorna och gosa lite med barnen. Prinsessan på bilden somnade en stund efteråt.
 
Nu börjar Bachelorfinalen!! Men jag måste först få Max att somna. Lång dag på fritids idag och nu har han ont i magen och vill ha jullov. Stress hos oss alla just nu.
 
Men imorgon är en ny dag ♥
 




Nedräkning

2015-12-07 08:42:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron måndag. Tio arbetsdagar till julledigt. Läääängtar! Samtidigt som det är roliga saker som händer på jobbet framöver.
 
Igår tände vi andra ljuset i adventsljusstaken och vi plockade fram några tomtar. Eller rättare sagt det plockades fram många tomtar i lekrummet. "Dom är mina. Jag har gjort dom", sa Ebba nöjt.
 
 
I lördags kom Marcus och jag iväg på shopping och köpte bland annat en surfplatta. Japp det blev så! Och sen blev det lite annat smått och gott. Några julklappar och några rullar julklappspapper. Trots att jag varje år säger att jag inte ska vänta med att slå in alla julklappar precis innan julafton så lär det väl bli likadant i år. Men papper och tejp finns i alla fall hemma OM jag skulle få för mig att komma igång.
 
Nu är det dags att åka iväg med Ebba till förskolan och jag ska till jobbet. Max är redan på skolan.
 
Happy monday!
 




Det kan bli bra ändå

2015-12-05 09:36:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
En helg närmare jul är vi nu....
 
Hej lördag! Känns som helgen blev lång för både Marcus och jag slutade tidigt igår. Jag åkte hem lite tidigare från jobbet för att hinna hem innan stormen Helga tilltog. Skönt att det var hyffsat lugnt på jobbet så det var möjligt. Och bra var det för den tiden jag skulle befunnit mig på vägarna så hade träd blåst ner över vägen där jag åker.
 
Det känns som det alltid lyckas komma nåt som stör när vi har planerat nånting och igår var planen att barnen skulle vara hos sin farmor och farfar och jag och Marcus skulle åka och julshoppa lite. Men pga stormen så höll vi oss hemma. Blev mysigt ändå. Efter att barnen hade varit ledsna ett bra tag för det inställda farmor- och farfarfredagsmyset så började de leka otroligt bra med varandra. I nästan två timmar lekte de på övervåningen. Marcus och jag kunde sitta och dricka te och kaffe och titta på några avsnitt av Vänner. Mitt på eftermiddagen. Fantastiskt! Men i eftermiddag ger vi shoppingen en ny chans.
 
Så det kan bli bra ändå fast det inte blir som planerat. Måste lära mig det efter alla besvikelser senaste året med inställda planer på grund av sjukdomar ♥
 
Happy weekend
 
 




Hej december!

2015-12-01 15:39:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då är november avslutat och vi har välkomnat december. November blev vår friskaste månad under hela 2015. Ja den enda månaden på hela året som Ebba inte varit sjuk i förkylning eller feber. Lycka!
 
December är nog min favoritmånad på året så hoppas vi får hålla oss hyffsat friska. Ska försöka få till känslan av att vara stressfri också men får se om det är möjligt. Hittills känns det väldigt lugnt i alla fall. Julklapparna till barnen är färdiginköpta så det är ju en bra början.
 
Nu har jag och barnen landat här hemma och mellis är uppätet. Idag var det lätt att få med barnen hem från skola och förskola för de skulle få öppna första luckan i sina kalendrar. Imorse lämnades de vid 7 så kändes lite för tidigt att öppna kalendrarna då. Var också ett bra sätt att få med dem hem relativt fort. Inget gnäll alls på hämtningen idag. Max har en lego city-kalender och Ebba har en Bamsekalender med en liten Bamsebok varje dag.
 
Igår plockades kalendrarna fram
 
Ingen rast ingen ro. Bäst att plocka ur diskmaskinen nu så att jag kan laga kvällsmat sen så att vi hela familjen kan bänka oss vid julkalendern ikväll.
 
Och inte att glömma, det är ju Bachelorkväll också :)
 
Kram