Låtsassnö

2014-11-26 20:32:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! I brist på riktig snö har jag ikväll roat mig med att ladda ner snö-penslar till Photoshop. Ett sätt att få lite vintrigare bilder (bilden nedan är från när det hade kommit lite snö för några veckor sen).
 
 
till.....
 
 
Hi hi ser lite fejkat ut men bra mycket mer stämningsfullt i alla fall :)
 
 
Igår fick jag min nya dator så nu håller vi på att lära känna varandra. Windows 8 och jag har inte blivit vänner ännu men man vänjer sig ju vid allt. Så jag får ge det lite tid helt enkelt. Men nu ska jag överge min nya vän och bänka mig i soffan och titta på kvällens "Bonde söker fru" (ja programmet har redan börjat men jag kan titta från början genom boxern). När jag vaknade imorse var jag allmänt opepp på att gå upp och starta dagen men så kom jag på att det är Bonde söker fru-onsdag och då gick det lättare.
 
Hoppas ni har en mysig kväll! Fler här inne som följer böndernas kärleksjakt?
 
Kram




Nostalgisk julpepp

2014-11-23 21:27:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Nej ni behöver inte gnugga er i ögonen. Det är snö på bilden MEN bilden är ett år gammal. Lill-Ebbsan i pulkan för första gången. Nu är ju den lilla damen ett år äldre, 100 % mer envis men fortfarande lika sockersöt.
 
Brist på bilder att visa här då senaste månaden haft några ynka solminuter och alla bilder därmed är relativt grå och tråkiga. Sen så är det ju det faktum att min dator inte överlevde tebadet. Den startar men vill inte samarbeta så mycket mer än så. Men om några dagar får jag en ny kompis för idag har jag beställt en ny dator. Det brukar ju vara roligt men denna gång kändes det mest onödigt för jag var inte klar med min förra dator och inte missnöjd med den på nåt sätt. Så detta var som att kasta pengar i sjön. Men får försöka peppa mig och se det som en tidig julklapp till mig själv. Även om jag inte kan låta bli att tänka på vad jag kunde ha köpt med de tusenlapparna istället....
 
Jag har känt mig ganska opepp inför det faktum att det snart är jul men idag kom värsta julpeppen över mig och nu toklängtar jag. Ska bli så mysigt och jag ska vara ledig i nästan tre veckor.... hoppas jag i alla fall. Det är inte beviljat och klart ännu. Nu längtar jag efter att pynta, shoppa, mysa, baka..... Ja allt som hör julen till.
 
 
Oooops sätt inte i halsen. Också en gammal bild. Men detta är ju en av anledningarna till att julen känns ännu mer speciell nu efter att Ebba föddes för att jag var höggravid för två år sen. Och då fanns det så otroligt mycket känslor i kroppen. Både julkänslor och förväntningar inför bebis. En underbar tid att minnas. Tur att man inte kommer ihåg allt jobbigt som det ju faktiskt innebär att vara höggravid. Men the best parts kommer man ju alltid att bära med sig som fina minnen!
 
Blev lite nostalgi i detta blogginlägg. Hoppas på att min nya dator levereras hit i expressfart och att vädret bjuder på lite ljusare väder så ni får lite nya bilder att titta på snart. Senaste veckan har vi hunnit med ytterligare en sjukdom. Ebba hade 40 graders feber i två dygn men vi lyckades pricka in det i slutet av veckan så hon har återhämtat sig bra under helgen så nu hoppas vi på vardag kommande vecka.
 
Kram till er ♥
 




I-landsproblem

2014-11-17 22:03:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll. Jag bloggar från mobilen hilket jag egentligen inte gillar MEN igår när jag skrivit föregående inlägg så spillde jag te på min dator.... oooops...... Den mår inte så bra. Hoppas på en återuppståndelse när den torkat några dygn.

Ooootroligt dåligt tajmat inför julklappsinköp mm men jag måste ha en dator så är det bara. Men men hoppas på att den inte gett upp helt annars blir det väl att köpa en ny. Så fruktansvärt omständigt bara.

Mycket glad dock att jag är väldigt noga med säkerhetskopiering av bilder....puh...




Friska!

2014-11-16 13:29:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej söndag!
 
Det blev visst en vecka utan blogg. Anledningen? Jo vi har varit i princip friska hela veckan så jobb har stått på schemat och som det ser ut nu så kan vi nog alla komma iväg imorn med. Knappt så man tror det va? Är ju van att vabba varannan vecka. Men men än är det inte måndag ;).
 
Vilket dystert höstrusk det varit i flera dagar nu. Massor av lampor tända inomhus dagtid och även tända ljus. På bilden ovan ser ni mitt nya keramikfat som jag köpte på Dollarstore häromdan. Mörkret är på det sättet positivt med nackdelen är att det är så svårt att fota och det tycker jag är trist.
 
Nu sover Ebba och jag ska njuta av min tekopp! Ebbsan är dock lite hostig fortfarande.... det släpper inte helt... så sömnen är lite störd men annars lugnt.
 
Kram
 
 




Intensivt. Allt är relativt.

2014-11-09 20:56:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Så stark syskonkärlek redan från start ♥ Bild från januari 2013.
 
 
Ja detta blev en intensiv helg fast det egentligen i princip inte hänt nånting alls. Men det blir intensivt med två barn som är inne i olika trotsfaser. De kan dessutom inte hålla sig ifrån varandra. Max vill krama Ebba och det är inte alltid hon vill och ibland blir de för hårdhänt och hon i sin tur retas och kan helt plötsligt flyga på honom skrattandes och dra honom i håret och klösa honomi ansiktet. Syskonkärleken är otroligt stark men ibland blir det så tokigt när de busar. Puh.... nu går vi mot vardag och jag hoppas att vi får en "riktig" vecka nu med Marcus och jag på våra jobb och barnen i förskola och skola.
 
Nu måste jag rycka ut och vara tandfe för imorse tappade Max sin andra tand.
 
Fler tankar och funderingar har jag inte denna kväll mer än att jag trots denna lite tjatiga och tråkiga helg längtar tills nästa helg. Och jag längtar efter de där små tokarna som nu ligger och sover. Även om öronen mår gott av att endast lyssna till tystnaden och Marcus gitarrspel.
 
På återseende helt enkelt ♥




Första snön

2014-11-06 16:59:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Första snön för säsongen är här! Undrar om det finns nån som är gladare än Max? Han har varit ute hela förmiddan på skolan och nu ute hemma på eftermiddan.
 
Ja detta blev en hyffsad dag ändå trots en usel start!! En Ebba som vaknade full med nässelutslag som bidrog till en tur till vårdcentralen och så småningom även sjukhuset. Och sen med Max som störtade med näsan före i en fönsterbräda här hemma när han missbedömde ett dyk i soffan. Sprack lite i huden mellan ögonen (inte mycket) så han blev ihoptejpad hos skolsköterskan tillsammans med sin farmor.
 
Ebba har sovit en sen tupplur och när hon somnade för en timme sen så lät det inte alls lika knastrigt i andningen som tidigare dagar. Vågar man tro att denna infektion har vänt? Hoppas på det. Nu ligger hon i soffan och tittar på "Biet Maja".... igen.....
 
Lilla stackars gumman som bara längtar att få åka till sin förskola. På måndag hoppas vi det kan bli verklighet. Hon har varit där två dagar på tre veckor.
 
 
 




Vabbandet fortsätter.....

2014-11-05 10:48:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Här vabbar jag idag efter att Marcus har gjort det i två dagar. Då har jag jobbat och hunnit med både föräldramöte och intervju med skolinspektionen. Detta trots minimalt med sömn. Vi har varit på sjukhuset med Ebba tre dagar i sträck och inhalerat och hon fått kortison. Hon blir tyvärr inte bättre men nån gång måste det väl vända?! Tycker så synd om henne som så gärna vill gå till sin förskola.
 
 
 
 
Ja vi fortsätter med andra ord att köra vab varannan vecka eller oftare......




Mysigt med te

2014-11-02 11:00:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Häromdan skrev jag ju att det var vårväder med höstfärger ute och inatt vet jag inte vad som hände för då mullrade åskan för fullt här utanför. Jag fattade inte vad det var för nåt först men insåg ju sen att det faktiskt åskade. Trots att vi gått in i november. Jag hade antagligen sovit mig förbi det hela om jag inte varit vaken stundtals under natten för att låta Ebba inhalera ventoline och ge henne alvedon för hon var kokhet i natt. Hon var seg och lite varm nu för en stund sen också och sen vet jag inte vad som hände för nu sitter hon bredvid mig med nån sorts superenergi och har på några sekunder hunnit att rita med tusch på bordet samt hälla ut mjölk på bordet (mycket medvetet). Puh....
 
Jag gillar hösten. Jag gillar mörkret, att tända ljus och dricka te. Och senaste tiden har både Marcus och jag blivit väldigt flitiga tedrickare. Så flitiga att jag till och med gjort en tehörna i köket. Fick tre så goda teer av våra vänner M och H som en krya på present eftersom jag inte mått så bra under hösten. Och de är riktiga tetips till er andra glada tedrickare som läser min blogg. Det är lösviktsteer: Chai Asam, Fina Augustina och Mousserande fläder. Jag har ju också skrivit tidigare att Icas chaitepåsar också är favoriter hos mig och sen så gillar jag jordgubbste och söderte.
 
 
Nu ska jag fortsätta njuta av min stora tekopp!
 
 
 

 
 
 
 
 




Lördag i vårt hus

2014-11-01 19:34:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
En "oktobermaskros" gjorde att några foton nästan fick somrig känsla
 
Hej! Vad skönt med lördag i huset. Men det finns ett stort MEN som heter hosta och ansträngd andning hos Ebba. Ventoline var tredje timme kör vi och vi hoppas på att slippa åka till sjukhuset för att inhalera. Jag är SÅ less på att hon är sjuk hela tiden. Tycker så synd om henne. Hoppas det vänder imorn.
 
Igår hade vi besök på eftermiddan/kvällen. Jag fotade dem men visar inte mer från det nu än bilden ovan. Och sen åt vi mat tillsammans. Idag har det varit grått och regnigt ute och jag har tyvärr haft samma känsla inombords. Jag och barnen var en stund hos mina föräldrar på eftermiddan och lekte och fikade vilket var mysigt. Här hemma blev det hämtpizza ikväll. Uppskattat av oss alla fyra.
 
Just nu lördagsmyser barnen uppe i Max soffa där de sitter under Max Batmanfilt, äter popcorn och tittar på film. Mys mys mys. Marcus sitter bredvid och myser han med för Ebba har en tendens att sätta i halsen eftersom hon inte är riktigt kry.
 
Hoppas på en lugn kväll med sovande barn så att jag kan titta på Så mycket bättre.
 
Kram till er som är kvar här och läser trots min bloggoflitighet ♥