Framkallning

2011-06-30 21:16:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Varifrån brukar ni framkalla foton? Jag tycker att crimson är överlägset bäst på kvalité och framkallar alltid från dem när det gäller förstoringar och foton som ska ramas in. När det gäller framkallning till fotoalbum så har jag beställt från Fuji de två senaste gångerna eftersom de är så billiga. Igår damp det ner 269 st. foton i vår brevlåda. De är från senaste året. Jag är lite imponerad av mig själv eftersom jag kunde göra ett urval på 269 foton utifrån ca 3000.

En del av bilderna som jag framkallat:







Sommarlov

2011-06-30 21:05:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!

Max har nu gått på sommarlov. I sex veckor ska han vara ledig från förskolan. Sommarlovet firades in med fika och två nya filmer till Max. Det var Marcus och han som firade för jag jobbade då. Ikväll har vi grillat kycklingfiléer som vi åt med färskpotatis, sallad och tzatziki.

Imorn börjar jag min heltidstjänst.



Mysigt med fika och PostisPer!




Shorts

2011-06-30 17:30:00 ,   Mode/Kläder
Häromveckan köpte jag shorts på Lindex för 149:-. De är ett tips!!





Potatisfråga

2011-06-29 22:00:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
"Åsa: Oh, när vet man egentligen när man kan ta upp potatis? Vi har också satt, men har inte tagit upp o tittat än. Får nog ta o göra det."

Svar: Våra blommar så jag chansade och tog upp en för att titta. Vi ska dock låta de andra vara några dagar till. Min mamma sa att de brukar vara färdiga när de blommat färdigt. Jag har kokat och ätit de jag plockade upp igår och de var väldigt goda!




Vårt hus

2011-06-29 21:46:37 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det har efterfrågats bilder på vårt hus utifrån, så varsågoda =)!



Vi har husets gavel utåt mot gatan. På bilden till vänster är Marcus och mitt sovrum i det vänstra fönstret och tvättstuga/groventré i det högra fönstret. Övervåningens fönster är Marcus musikrum (det är stort). På den högre bilden syns från vänster badrumsfönster, fönster till hallen/trappan, fönster ovanför diskbänken och fönster i köket.



På den vänstra bilden syns vår trädgård samt altan och trädäck till vänster. De tre fönstrena på den högra bilden tillhör vardagsrummet. Det är även fönster från köket mot uterummet. På husets långsida finns två fönster på nedervåningen varav det ena är vardagsrummets och det andra Max rum. Längs husets långsida är det rabatt som är jättefin (vi har dock lite ogräs att rensa, semesternöje kanske?!)




Premiärdopp

2011-06-29 18:43:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag slutade jobba vid 14 idag och när jag hade hämtat Max och vi ätit mellis hemma så åkte vi till stranden och badade. Det blev premiärdoppet för i år! Max tyckte det var underbart! Vi grävde lite med spaden och hinken och sen så köpte vi glass. En mysig liten utflykt för oss två.

Nu ska jag äta potatis och sill och sen blir det röja i köket.




Tvärtom

2011-06-29 15:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är lite tvärtemot alla andra bloggare verkar det som för jag bloggar mer när det är fint väder ute. Men det ger mig inspiration helt enkelt! Och det är så härligt att ha en massa sommarinlägg med somriga bilder att titta tillbaka på när det blir höst och vinter. Det är de fina och glada dagarna man vill spara i minnet ♥




Skördat

2011-06-29 10:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

 

 

Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag jobbar "nu".





21 grader

2011-06-29 07:37:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

När det är 21 grader ute kl. 7 på morgonen så vet man att det kommer bli en varm dag.

Svettas lugnt!




Premiär

2011-06-28 22:04:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Såg ni allsångspremiären ikväll? Jag tyckte det var bra, och Måns var såklart riktigt bra. Åt jordgubbar till och jordgubbar med Måns var en bra kombination ;)




Jag är ganska pigg fast jag varit vaken sen 5 imorse men ska nog snart lägga mig för det är ju en dag imorgon också. Nog önskar man att man hade semester nu när det är 26 grader ute fast klockan är 22. Bara inte allt det fina vädret "förbrukas" nu.

Sov så gott ♥

(vi har "skördat" lite potatis som vi sått. Ska visa bilder imorn)




Pepparrotslax

2011-06-28 20:09:45 ,   Mat och annat gott

 

Hi hi... man ser visst knappt laxen på bilden men det beror på att den har ett täcke med pepparrotsfärskost, creme fraiche, fetaost, salt och peppar på sig. Dagens mattips från mig ♥ Laxen är tillagad i ugnsform i ugnen med "pepparrotstäcket" på från början. Under laxen hade jag smör. Mums! Gott med färskpotatis till.





Triss i Max

2011-06-28 17:26:38 ,   Allmänt/Vardagsliv



Oj så soligt och varmt det är ute. Går knappt att sitta i solen ju. Max och jag har suttit i skuggan och ätit glass med jordgubbar. Han åt dock inga jordgubbar för han tycker inte det är gott. Han ville ha äpple istället. Nu håller han och Marcus på att klippa gräset. Max går efter Marcus med sin lilla gräsklippare. Det ser så sött ut! Jag orkade mig dock inte ut i värmen med kameran men fotade Max när vi åt glass.

Jag har röjt i köket och ska strax laga mat. Vad det blir får ni nog recept på ikväll..... =) (är nog iförsig snarare ett tips än ett recept)



Max fejkskratt




Äkta glädje!











4.50....

2011-06-28 10:37:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
...ringde väckarklockan imorse.  Men det är bara att jag vänjer mig för nu har jag bara några dagar kvar då jag jobbar 75% och sen är det heltid som gäller och då kommer jag börja jobba kl. 6 en dag i veckan.




Just nu har jag rast men jag slutar redan om två timmar. Blir en solig eftermiddag i trädgården med glass, jordgubbar och bad för Max i sin pool. Mys!




Cykeltur

2011-06-27 21:47:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit ute på en cykeltur ikväll. Härligt! Nu ska jag snart ta en dusch och sen sova för jag börjar jobba kl. 6 imornbitti.

Hoppas på att jag hinner blogga lite mer imorn ♥




Gomorron sol ♥

2011-06-27 10:20:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
En regnig midsommar och sedan sol när det är måndag igen. Ja så kan det va!

Det är riktigt skönt att börja jobba sent idag. Max vaknade dock redan vid 7.15 men jag har slumrat i soffan en del på förmiddan. Och så har jag lagat mat inför ikväll. Jag slutar jobba 17.45 så då är maten fixad när jag kommer hem. Perfekt!

Vi har smörjt in oss med solskyddsfaktor och snart är det dags att åka! Hoppas ni får en bra dag!




Sena kvällar

2011-06-26 22:28:12 ,   Allmänt/Vardagsliv



Ja då var det söndagkväll igen. Nu ska jag jobba en vecka och sen blir det ledigt en vecka och sedan en veckas jobb innan fyra veckors ledigt. Låter rörigt eller? =)

Idag har vi (återigen) ätit mat hos Marcus föräldrar. Tack ♥. Sedan blev det städning här hemma vilket var väldigt välbehövligt. Kvällen har tillbringats hos A-C och M där vi ätit grillat och pratat. Max har lekt i massor med O och S och det var en trött kille på cykeln hem.

Jag börjar jobba 11.15 imorn så jag hoppas på att Max sover länge imornbitti. Han somnade inte förrän strax före 22 ikväll. Vi har redan hamnat i semestervanor med sena kvällar fast vi fortfarande jobbar.

Hoppas ni alla haft en bra dag och en härlig helg och är laddade inför en ny vecka oavsett om ni är lediga eller jobbar! KRAM från mig!





Lycka

2011-06-26 10:27:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ♥ Jag fortsätter på temat sömn och vill berätta att Max kom in till oss kl. 6 och SOMNADE OM (har inte hänt på väldigt länge) och ville inte gå upp förrän vid 8. Sen var det någon *tittar mig oskyldigt omkring* som visst sov till 9.30.

Frukostdax nu!




Sömn

2011-06-25 22:15:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta blogginlägg tillägnar jag sömnen.

Igårkväll när vi var på midsommarfirande så somnade Max inte förrän närmare kl. 23. Han höll igång och lekte och var inte alls intresserad av att somna. Men till slut satte vi på honom pyjamas och med napp i mun varvade han ner i Marcus knä och somnade sen i sin vagn. Vi hoppades på sovmorgon idag eftersom han somnade så sent och faktiskt så fick vi det. Han sova ända till 7.30. Det kanske inte låter länge men för oss är det det då han vanligtvis vaknar mellan 5.30 och 6. Den senaste veckan har han dock sovit till närmare 7 någon morgon för han har haft svårt att somna på kvällarna.

Men det jag ville komma fram till är att fast Max sov till 7.30 imorse så blev det inte så många timmars sömn för mig i alla fall. Jag somnade inte förrän närmare 2.30 inatt. Slumrade till när jag la mig vid 1 men vaknade och hade lite ont i magen. Inte så mycket men det var tillräckligt för att jag inte skulle kunna koppla av så tog ett tag innan jag kunde sova. Marcus vaknade med nackspärr imorse så det blev jag som gick upp med Max.

Nu efter en dag i farten när jag satte mig ner i soffan så kom tröttheten över mig. Grus i ögonen, trött i kroppen och den där underbara känslan av tänk att jag snart ska få sova.

Så nu bäddar jag ner mig i soffan under en filt, äter lite chokladglass, tittar vidare på Sex and the city - The movie som går på teven och besöker så småningom drömmarnas land i väntan på att min man ska komma hem från en konsert.

Godnatt och sov sött ♥



Lila sängkläder från HM Home som jag gärna skulle vilja sova i




Midsommarafton

2011-06-25 11:05:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glad midsommar! Borde väl egentligen skrivit det igår, men bättre sent än aldrig ♥.

Gårdagen började med att Max och jag tog en liten promenad och plockade blommor och sen band jag en liten midsommarkrans till Max. Efter det åt vi midsommarlunch hos Marcus föräldrar och framåt kvällen åkte vi hem till vänner där vi lekte lekar, spelade spel, åt grillat, jordgubbar och tårta uppe på logen.

























Max hoppar in ledigheten!

2011-06-23 22:43:01 ,   Max

 

Hopp hopp hurra för midsommar och tre dagars ledigt ♥





Midsommarvädret

2011-06-23 08:52:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej ♥ Nu är midsommarvädret här, dvs. konstant regn! Det var dock mysigt att ligga i sängen och höra smattrandet utanför imorse.

Nu är det bara några timmar till att jobba innan tre dagars ledighet. Härligt! Hoppas ni får en fin dag! Här kommer en bild på en rolig jordgubbe som jag hittade bland jordgubbarna jag köpte häromdan:







Onsdagströttheten är här igen!

2011-06-22 22:24:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min frånvaro här på bloggen ikväll beror på att onsdagströttheten har bosatt sig i min kropp. Jag har slappat vid teven hela kvällen och sovit omvartannat.

På eftermiddan idag hann vi med ett 1-årskalas och sedan ett besök på Marcus jobb. Max var arg när vi skulle åka därifrån: Jag vill leka mer på pappas jobb!! skrek han halvt hysteriskt. Klockan var dock 17.45 och det var liksom dags att åka hem (han ville inte åka hem från kalaset heller men då "mutade" jag med att vi skulle åka till pappas jobb).

Nu ska jag sova och förhoppningsvis är Max trött imornbitti för vi ska inte åka förrän kl. 9 så jag vill sova lite längre än till kl. 6, tack ♥




6.34

2011-06-22 06:35:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ♥ Solen skiner och vi ska fira midsommar på jobbet idag. Nu ska jag strax bege mig iväg för börjar tidigt idag. Hoppas att regnet håller sig borta och att solen får fortsätta lysa på oss!

Kram till er!




Mumsigt igen

2011-06-21 17:02:18 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Jag hade lite jordgubbar och rabarberkesella kvar sen igår så det har jag nu smaskat på! Jag gillar dock vaniljkesellan bättre men den var slut i affären igår.

 

Nu väntar matlagning!





Gomorron tisdag!

2011-06-21 07:47:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Vaknade med huvudvärk och nackont men det har redan börjat gå över. Hoppas det släpper helt! Blir så tungt att jobba när man inte mår bra.

Hoppas ni får en fin dag ♥



Max i sin "hjälm" häromdan




Uterum/trädäcket

2011-06-20 22:05:41 ,   Inredning/Hemma hos oss
Skrev ju häromdan att jag ska försöka fota lite här hemma och visa er vad jag tycker bäst om med vårt hus. Hade tänkt att göra ett inlägg med flera bilder men istället får ni en "sak" i taget.

Uterummet och trädäcket är otroligt härligt! Det är så skönt att kunna sitta och sola på trädäcket men också att ha möjlighet till ett ordentligt uterum med infravärme. Dörrar och fönster är skjutbara så det är lätt att öppna upp så det inte känns instängt. Just nu har vi plastmöbler i uterummet men jag hoppas på något ordentligare i framtiden. Nu får man mer ta det ekonomin tillåter eftersom det är mycket som ska inhandlas när man precis blivit husägare.



Vy från uterummet idag när solen tittade fram mellan regnskurarna




"När trollmor har lagt de elva små trollen...."

2011-06-20 21:40:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja den sången har jag sjungit många gånger för Max ikväll. Han ville inte alls somna ikväll och ville inte ligga i sin säng. Efter ungefär en timmes krångel somnade han i vår säng. Tror det är första gången på 1,5 år som han gjorde det. Han låg alldeles nära mig medan jag sjöng för honom och så sjöng han med på aj aj aj aj buff och till slut somnade han. Nu har jag lyft över honom till hans egen säng och hoppas att han får sova gott där inatt.




Jordgubbsmellis

2011-06-20 15:46:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag slutade tidigare från jobbet idag. Härligt när man kommer dit på morgonen och är beredd att vara jobba till 15.30 men sen får gå hem 13.45 istället. Imorn blir det dock tvärtom. Skulle ha jobbat till 14 men får vara kvar till 16! Men idag var det skönt i alla fall =).

Max och jag har ätit jordgubbar till mellis (och även smörgås och banan). Idag var det makaroner och korvstroganoff till lunch på jobbet. Usch! Absolut ingen bra kombination. Jag åt typ inget. Nu blir det snart konditionsträning på gymmet. Väntar bara på att Marcus ska komma hem från jobbet.




Måndag 20 juni

2011-06-20 08:22:33 ,   Måndagslista

 

  • det inte regnar ute
  • Max sov ända till 6.30 imorse
  • det är kortvecka denna vecka. Skönt att bara jobba fyra dagar
  • vi hade en mysig söndagskväll igår med film
  • jag antagligen ska träna idag också. Det ger energi!
  • det närmar sig semestertider.... även om jag har ganska många arbetsdagar kvar
  • jag och Max ska äta sill, potatis, gräddfil och gräslök ikväll. Mums! Bra inledning på midsommarveckan.




Kyckling med fetaosttäcke

2011-06-19 21:03:24 ,   Mat och annat gott
Här kommer ett enkelt och gott recept. Passar både vardag och fest! Som tillbehör är klyftpotatis och sallad gott. Ikväll när vi åt det gjorde jag dessutom en dressing av creme fraiche och pressad lime till.


Kyckling med fetaosttäcke (ca 4 personer)
- 3 kycklingfiléer
- 200 g fetaost
- 2 dl creme fraiche
- salt
- peppar
(- rivet limeskal och oliver är gott att ha också)

Skiva kycklingfiléerna och lägg i en ugnssäker form. Mosa festaosten och blanda med creme fraiche, salt, peppar och ev. rivet limeskal och oliver. Bred det över kyckligfiléerna och ställ in det i ugnen tills kycklingfiléerna är färdiga.

Mums!


En bild till detta inlägg kommer senare för min blogg verkar inte vilja ladda upp bilder just nu




Fortsätter att regna

2011-06-19 18:14:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det här regniga vädret gör mig sömnig. Max och jag ligger och softar i soffan till bolibompa. Ska strax äta mat. Blir nog ett recept här på bloggen ikväll =)




Första mötet med lille E

2011-06-19 13:55:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer några bilder från gårdagen då vi träffade Max nyfödda kusin E för första gången. Ni får respektera att jag som vanligt "redigerar" bilderna så att inte alltför mycket visas =).



Vår present till E. Kläder från Lundmyr!




Glupska killar i väntan på smaskigt fika!



Max är fascinerad över sin lille kusin




Storkusiner på äventyr!




Tittut!




Mysigt att hålla i bebis!




Gardiner

2011-06-19 11:04:39 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vi har inga gardiner i vårt vardagsrum än och jag har skjutit upp det till ett höstprojekt. Men jag letar ständigt inspiration! Vi har lila inredningsdetaljer i vardagsrummet och jag skulle vilja ha lila i gardinerna också. Inte för rosa lila utan mer "dov" lila eller hur man nu ska beskriva det. Marcus är inte direkt förtjust i rosa.

Just nu lutar det åt rutiga gardiner. Vad tror ni om detta?


Tyg från Stoff och stil


Tanken är att det ska bli hissgardiner, kanske med vita spetsband? Vi får se helt enkelt vad jag känner för när det blir höst och vad sömmerskan (mormor) har för förslag. Vi har fyra fönster i vardagsrummet så det kommer kännas mycket mer ombonat när det kommer upp gardiner. Nu känns vardagsrummet lite naket och tråkigt.



Tre av fönstren




Regniga söndag

2011-06-19 10:30:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är konstant regnande ute. Var skönt att vakna till regnets smattrande men nu känns inte regnet lika inspirerande. Men jag fixar och donar här inne. Tvättar och grejar. Max sitter på sitt rum och leker och lyssnar på musik. Mysigt!

Efter lunch ska jag till gymmet och i eftermiddag ska vi fira min svärmor som fyllde år igår!

Hoppas ni har en bra dag trots regnet. Ibland är det bra mysigt att bara få mysa inne, eller hur? ♥




Bebis

2011-06-18 22:20:49 ,   Allmänt/Vardagsliv


Idag har vi varit på dagsutflykt x antal mil härifrån och hälsat på Max kusin E, 1 vecka gammal! En mycket trevlig eftermiddag och kväll och en mycket söt och go bebis ♥

På vägen hem fick jag en konstig huvudvärk så nu stänger jag av datorn och försöker att sova bort värken.





Fredagskänslan ♥

2011-06-17 22:01:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ljuvliga fredag ♥ Efter jobbet åkte jag och Max hem till en kompis där vi fikade och lekte, sedan mötte vi upp min mamma och pappa på café och efteråt handlade vi på ICA. Max och jag hade precis kommit hem vid 17.40 när Marcus kom hem från jobbet. Ikväll har det blivit egengjord nachotallrik, jordgubbar med vaniljkesella, chips och coca-cola. Det har regnat en del idag men på kvällen tittade solen fram och sken så fint på våra blommor i uterummet. Hoppas ni njuter av fredagskänslan!













Respons

2011-06-16 22:01:45 ,   Blogg
Therese: "Hej :) Jag har en fråga hur kom det sig att du började att blogga?"
Jag började blogga på lunarstorm långt innan det hette blogg. Dagbok kallades det då. Det började jag med 1999. Tyvärr är den raderad nu då jag la ner min lunarstormprofil för två år sen. Jag har alltid älskat att skriva och det var nog mest det som var anledningen till att jag startade min blogg på aftonbladet 2007 (den är nu flyttad hit). Det som jag tycker är roligast med bloggen nu är kontakten man får med er som läser. Jag älskar kommentarer och tycker det är roligt att föra en dialog med läsarna.

Emma: "Lite mer recept får du gärna stoppa in ;)"
Hi hi... Emma ber alltid om fler recept. Jag är nog dålig på att lyda helt enkelt! Men inspirationen till att laga mat och prova nytt går i perioder. Just nu är det en down-period =).

"Ska ni göra något speciellt på semestern?"
Vi ska till Halmstad en vecka i sommar. Annars tar vi nog veckorna som de kommer =)! Marcus och jag kommer vara lediga 5 veckor var och Max kommer att vara ledig i 6 veckor.

Josefine: "Jag vill se mer bilder på huset, både invändigt och utvändigt. Inredningstips och recept är alltid trevligt :-)"
Fler bilder på huset kommer =)! Har tankar om att snart lägga upp ett inlägg med bilder på det jag tycker är bäst med vårt hus. Så håll utkik!




Maxgos efterlyses!

2011-06-16 21:47:16 ,   Max
Det känns lite tungt att komma hem på kvällen och inte ha träffat Max sedan 7.30 imorse. Sådana här dagar inträffar ju inte så ofta och det är ju skönt det. Efter en 13-timmars lång arbetsdag är det skönt att det är tyst och lugnt hemma men samtidigt är lite Maxgos efterlängtat!







Sushi och smörgåstårta

2011-06-16 16:31:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu bloggar jag från jobbet men jag har inte betalt just nu så då är det ju ok! Slutade för en stund sen men har planeringsmöte om en timme och beslöt mig för att stanna här istället för att köra 1,5 mil hem och sen tillbaks igen om en stund.

En kollega ska köpa med sig sushi som jag ska äta och sen blir det även smörgåstårta. Mums!

Hoppas ni får en bra kväll!




Nej... morgon igen....

2011-06-16 07:23:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är en sån där dag jag gärna skulle vilja sova hela dagen. Har ingen arbetslust men det brukar bli bra när man väl kommer iväg. Vetskapen om att det efter denna vecka är två arbetsveckor kvar innan jag får vara ledig lite (är ledig v 27, jobbar v 28 och är sen ledig v 29-32) gör att det går lite extra trögt att jobba. Det känns liksom så långt kvar fast det egentligen inte är det.

Nu ska jag jaga Max för att få borsta hans tänder och sen ge oss av. En daglig rutin kan man säga!

Ha en bra dag ♥




Gymmet piggar upp!

2011-06-15 22:05:08 ,   Allmänt/Vardagsliv


Vacker orkidé som vi fick av mina svärföräldrar när vi flyttade till vårt hus. De blommar fortfarande fint.



Jag har varit obotligt trött idag och dessutom har jag PMS men ett besök på gymmet ikväll gjorde att jag fick lite mer energi och huvudvärken som varit med mig ett dygn lättade lite. Nu är det snart dags att sussa för imorn väntar lång arbetsdag plus möte på jobbet. Godnatt ♥

Lite tråkigt att inte fler svarat på mina frågor i tidigare blogginlägg. Vill gärna höra era synpunkter!




Sovmorgon, flex och frågor!

2011-06-15 08:47:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Idag blev det en rejäl sovmorgon här hemma. Jag flexar och börjar en halvtimme senare idag. Känns skönt! Skönt att få tillbaks lite för alla timmar jag jobbat extra de senaste veckorna (och det lär nog blir lite extra i eftermiddag också).

Medan jag är på jobbet idag skulle jag vilja höra om det är något ni vill läsa mer om på bloggen? eller något ni vill se bilder på? eller något ni vill fråga?

Nu ska jag ta min busunge och åka med honom till förskolan och sen är det jobb som gäller! KRAM till er ♥






Marängdröm

2011-06-14 17:45:54 ,   Mat och annat gott

 

I lördags gjorde jag denna efterrätt som ni ser på bilden ovan. Jag blev inspirerad av Klockan åtta hos stjärnorna där Blossom Tainton lagade detta. Receptet finns här och jag skriver ner det här också:

 

4 st. äggula

4 st. äggvita

2-4 msk socker

bär


(2 msk granatäpplejuice - det står dock inte var i receptet detta ska vara men jag förstår efteråt att det måste varit tillsammans med bären för att ge lite syrlighet)

Vispa äggulor och hälften av sockret i en kastrull på spisen tills det ljusnar och tjocknar. Lägg bären i en ugnssäker liten form/skål och häll över "äggtoddyn". Ställ i det i ugnen i ca 5 minuter. Vispa marängen hårt med äggvitor och socker. Spritsa eller lägg marängen på äggtoddyn och bären och ställ in det i ugnen igen till marängen börjar få färg.

 

 

Enkelt va? En riktigt fin efterrätt som går fort att göra och nästan inte innehåller några ingredienser. När jag gjorde den så hade jag blåbär i men det blev alldeles för sött. Jag ska prova det igen och då göra med hallon och någon form av juice för att få syrlighet. Man vill ju ha surt som bryter av mot det söta. Jag skulle också vilja prova att lägga en bit choklad i botten som får smälta lite i ugnen. Tror det skulle kunna bli riktigt gott.... chokladfantast som jag är =)

 

Jag fick möjlighet att prova min sprits som jag fick när jag fyllde år. M och H (som jag fick den av) - jag provade den som man får diska efteråt och maräng gick lätt att diska ur. Ska prova engångsspritsen snart också =)

 

 





Skrållan

2011-06-14 16:04:42 ,   Max
Hej!

Idag slutade jag jobba tidigt. Max och jag har legat och halvsovit i soffan till barnprogram. Det är så sövande väder ute!

Häromdan hittade vi min gamla Skrållan-docka ute i förrådet. Max blev väldigt förtjust i den. Han är dock lite orolig för Skrållan för hon har bara ett ben. Jag säger att dockan tappat benet och sen varit hos doktorn och nu mår hon bra. Han behöver ju inte veta den brutala sanningen att någon av mina bröder slitit av henne benet. Skrållan är dock lyckligt lottad för en annan docka jag hade fick håret uppbränt av en smällare. Nu kanske mina bröder M och D stämmer mig för förtal =).

Men i alla fall, tillbaks till Skrållan. Max sa alldeles nyss att han är farfar till Skrållan. Han bär runt på henne så fint. Nu ska han lämna henne på dagis, säger han. Och så ska han gå och handla på Lindex. Tro nu inte att det är det jag gör när Max är på förskolan på dagarna =)! Det är så mysigt när han leker rollekar. Han läste saga för henne förut ♥





Måndag 13 juni

2011-06-13 20:40:57 ,   Måndagslista

 

  • det har varit soligt ute idag
  • Max är den underbaraste och sötaste lille killen jag vet.... och för att han är min såklart ♥
  • jag inte har ont i nacken eller huvudet. Det är lycka på hög nivå för jag vet hur fruktansvärt dåligt jag mår när det konstant värker.
  • Marcus håller på och tvättar vårt trädäck medan jag ligger i soffan med datorn i knät och läser bloggar
  • Max somnade fort ikväll
  • sommarsemestern ligger framför. Härligt med ledighet att se fram emot
  • ni läser min blogg ♥




Byggare Max

2011-06-13 16:35:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördags var vi hos mina föräldrar och tittade på deras altan som de har glasat in och håller på och fixar till. Min pappa stod bland annat och sågade med hörselkåpor över öronen och en penna i munnen. Det dröjde inte lång tid innan Max förvandlades till Byggare Max och skulle göra likadant. Sågen fick han dock låta bli.











I tid

2011-06-13 08:11:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hör och häpna! Vi är i tid så här på morgonen. Max lät mig inte sova länge imorse så istället för att slumra till hans tjat om att jag ska gå upp så gick jag upp. Bra att vi är tidiga för när jag lämnat Max på förskolan så ska jag byta bil med min svärfar som ska hämta Max i eftermiddag (enklare att byta bil än att flytta över bilbarnstolen). Efter jobbet ska jag till kiropraktorn och sen köpa träolja till vårt trädäck som behöver oljas in.

Max har tjatat om att åka till förskolan sen 5.45 imorse och nu är det dags att lyda tjatet.

Hoppas ni får en fin dag.

Gomorron förresten ♥




Rabarberpaj

2011-06-12 22:20:53 ,   Allmänt/Vardagsliv


I eftermiddags kom A-C & M med barn hit och fikade rabarberpaj med oss som jag bakat.

Nu ikväll har jag varit ute och promenerat och strax ska jag gå och lägga mig. Har huvudvärk som jag antar beror på stark sol idag.

Bäst att ladda om inför en ny vecka. Hoppas er helg varit fantastisk ♥




SOLAR!

2011-06-12 14:58:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev visst en fin dag. Har legat och solat =) Härligt! Nu ska det bakas rabarberpaj!




Två filmer!

2011-06-12 09:38:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Då var det söndag igen.... och nu är det svalt ute. Fast jag klagade när det var riktigt varmt så känns det ändå bättre med värme än 13 grader. Jag är då aldrig nöjd =)!

Igår tittade vi på Avatar. Har inte sett den förut och den var riktigt bra och vi höll oss vakna hela filmen som är 2 h och 40 minuter lång. I förrgår såg vi Little Fockers som var rolig. En riktig filmhelg för oss som inte brukar se nån film eftersom vi bara somnar då!

En hel del chips och ostbågar har det blivit i helgen! mums =)




Gomorron ♥

2011-06-11 09:41:08 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag klippte håret tidigare i veckan och på bilden ser ni resultatet. Har luggen uppsatt på bilden och håret har självtorkat så är ganska lockigt. Ibland lyckas det torka snyggt men oftast står det åt alla håll så då åker plattången fram =)!

 

 

Gomorron! Jag har precis vaknat. Hade jättesvårt att somna igår. Fast jag egentligen var trött blev jag superpigg vid midnatt och hjärnan gick på högvarv. Dessutom var jag hungrig så stekte äggröra kl. 1.30 inatt. Jag har alltid varit en nattätare. Antar att det hör ihop med min magkatarr. Det blir liksom som ett sug i magen. När jag bodde själv så gick jag upp på natten och kokade makaroner ganska ofta för att jag var hungrig.

 

Jag ska strax äta frukost och sen åka och handla på ICA Maxi. Idag ska vi fira Max farbror K som fyller hela 30 år idag. HURRA HURRA HURRA!!





Nygammal blogg

2011-06-10 19:43:57 ,   Blogg
Innan jag började blogga här så bloggade jag i två år på aftonbladet. De ska stänga ner sin bloggtjänst om några veckor vilket ju är tråkigt! Jag har därför flyttat hela den bloggen (dvs alla inlägg, kommentarer och bilder) till en ny blogg: sarasrum.wordpress.com. Dessvärre så går det inte att flytta bloggens innehåll hit till denna blogg på ett smidigt sätt så det var därför jag fick starta en ny blogg på wordpress för det ändamålet. Tänk va häftigt det är egentligen att det bara tog några minuter att flytta hela bloggens innehåll: 2469 inlägg och 9333 kommentarer, till den ny(gamla) bloggen


Om ni vill läsa om mitt liv från januari 2007 till januari 2009 (och därmed min tid som gravid och Max första tid hos oss) så får ni klicka er in här:



Klicka på bilden för att komma till bloggen



Jag kommer alltså inte skriva några nya inlägg på den bloggen för det gör jag ju här! Den finns alltså endast till för minnens skull.




Nu är det dax...

2011-06-10 17:53:22 ,   Allmänt/Vardagsliv

Bild från min födelsedag förra veckan

 

Känslan av fredagsmys har infunnit sig. I like ♥. Ikväll blir det hembakad pizza, chips, ostbågar, coca-cola och hyrfilm. Ett perfekt fredagsmys med andra ord!

 





Moster

2011-06-10 17:00:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag blivit (ingift) MOSTER igen! Även denna gång till en liten pojke ♥ Stort grattis till er! Vi tänker på er och längtar efter att få träffa den lilla.

Shit... nu kommer jag bli bebissugen....




Tända ljus?

2011-06-09 22:08:22 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ljuslyktor från Ellos

 

 

Gokväll! Jag sitter och gäspar här i soffan. Trötta torsdag! Det är skönt att det inte är så kvavt ute längre. Fast det är ändå typ 20 grader ute fast klockan är så mycket. Om det vore lite svalare skulle jag vilja tända mina ljuslyktor från Ellos som jag beställde för några veckor sen (samtidigt som gardinen till vår tvättstuga/groventré) men det känns lite väl varmt för det.

 

Imorn är det fredag och jag börjar jobba tidigare än vanligt på fredagar så borde gå och lägga mig nu...

 

Godnatt!





Regnar

2011-06-09 12:46:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er i regnet! Här har det öst ner en stund nu och även åskat. Tur att man är på jobbet bland en massa andra så man slipper bli rädd. Otäckare att vara hemma tycker jag.

Just nu har jag rast och sen är det bara eftermiddan kvar innan det är dags att åka hem. Då är det shopping apoteket som gäller. Det måste vara en av den tråkigaste typen av shopping: mediciner och nödvändiga ting såsom solskyddsfaktor och plåster. Och hemma väntar ett riktigt stökigt hus. Oj så ostädat vi har det! Men det blir ju lätt så när det är varmt ute. Det är annat som prioriteras.

Ha en riktigt bra dag mina fina läsare ♥




I vår rabatt

2011-06-08 22:36:27 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

 

 





Onsdagskväll

2011-06-08 18:44:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna värme tar på krafterna. Oj så trött man blir! När Max och jag kom hem strax efter 16 i eftermiddags så hällde vi vatten i Max pool. Han badade dock inte så länge utan sprang mest runt. Jag höll på att somna i solstolen om och om igen. Nu har vi ätit god mat. Jag blandade pepparrotsfärskost med creme fraiche och fetaost och la det på laxfiléerna innan jag hade in dem i ugnen. Till det åt vi potatis. Det var längesen jag såg Max äta så mycket mat. Mmm mamma god mat.

Och nu är det bara disken kvar....




Godnatt ♥

2011-06-07 22:57:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Godnatt till er alla som kikar in här! Dags för mig att sova. Har varit och gymmat ikväll så känner mig så där härligt trött i kroppen. På gymmet blinkade lamporna flera gånger och när jag kom hem sa Marcus att det åskat och blixtrat massor. Vilken tur att jag befann mig i en gymkällare. Jag gillar inte åskan har jag kommit fram till!

Nu hoppas vi på en åskfri natt med en massa sömn.

Kram till er ♥



Kan tillägga att det är möjligt att ha med sig en 2,5-åring till frisören när man själv ska klippa sig. Men det var tur att jag hade en stor handväska med mig som han kunde dissekera för duplot som fanns hos frisören brydde han sig knappt om: "Fanns inga gubbar och bilar" berättade han för Marcus när han kom hem. Han har tuffa krav på duplo vår lille kille.




Max möter Åskar

2011-06-07 22:17:37 ,   Max
"Idag när jag och mamma tittade på Teletubbies så sa mamma att det åskade. Var är Åskar? frågade jag. Mamma berättade att när det mullrar på himlen så åskar det och då måste man stänga av teven för annars kan den gå sönder. Jag blev ledsen för jag ville ju titta på Dipsy, La-la, Tinky winky och Po. Mamma sa då att vi kunde öppna dörren och lyssna på åskan och se om det skulle börja regna.



Mamma och jag satt och åt kex i dörröppningen och sen började det regna lite. Jag var tvungen att gå ut för att känna.



Sen började det regna jättemycket och smällde massor av den där Åskar. Jag tyckte inte det var otäckt men det tyckte mamma så det var tur att pappa kom hem. Vi gick ut till uterummet för att lyssna på regnet. Så smällde det och blixtrade så mamma sprang in och sa att jag inte fick vara i uterummet längre.



Efter en stund kom solen fram igen och Åskar försvann. Då fick jag vika upp mina shorts och gå ut och plaska i vattenpölarna. Oj så roligt det var. Han var rätt rolig den där Åskar!"







Vardag igen

2011-06-07 07:07:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Ja då var det vardag igen. Somnade lite för sent så var riktigt trögt att gå upp när alarmet ringde för en halvtimme sedan. Nu ska jag strax åka mot jobbet och i eftermiddag ska jag till frisören. Har ingen barnvakt så Max får följa med. Ska bli spännande och se hur det går....

Ha en bra dag! Hoppas vi slipper åsksmällar idag. Är nästan 20 grader ute här fast klockan bara är 7!




En dag i torpet

2011-06-06 22:05:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer lite bilder från vår dag vid mammas och pappas torp i lördags. Klicka här så får ni se bilder från när vi var där för två år sen (har nog många inlägg med bilder därifrån men länkar till detta för att Max är så liten och söt).





Max tog en tugga av varje äpple i fruktskålen



Max fick åka båt för första gången i sitt liv. Det var spännande tyckte han och han satt så still bredvid mig medan hans morfar rodde oss ut på sjön



På bilden sitter endast min mamma och pappa i båten. De hade släppt av mig, Max och min brorsdotter och skulle "parkera" båten.






Grillat är som godast vid torpet



Max ramlade  på kvällen och bet sig ordentligt i läppen. Två jack på läppen och ett under läppen blev resultatet. Men tur att det inte var tänderna som fick ta smällen. På bilden är det mammamys i pyjamas innan vi ska åka hem.




Varmt, svettigt och rött

2011-06-06 18:35:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så varmt det är! 31 grader i skuggan och kl. är 18.30. Vi har njutit i trädgården hela dagen lång. Jag har solat och trots insmörjningar med spf 30 så är jag röd på vissa ställen. Solen är verkligen stark. Max har badat i sin pool och Marcus och jag har haft lite vattenkrig. Kan säga att det är helt fantastiskt att ha trädgård just nu =)!

Vi tog en cykeltur för två timmar sen och köpte oss varsin glass och jag köpte en "ljuskrona" till uterummet som jag fick pengar till när jag fyllde år. Ska fota senare när inte solen gassar så mycket i uterummet.

Nu ska vi grilla.... för sjätte gången sen i onsdags!




"Jag älskar vatten mamma"

2011-06-06 12:41:04 ,   Allmänt/Vardagsliv





Gomorron solen ♥

2011-06-06 09:56:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härligt med en dag ledigt till!

Jag ska ge mig ut och sola lite nu men solen gick precis i moln. Det skulle väl inte vara några sådana idag, eller? Det hade jag inte beställt.

Igåreftermiddag fick vi trevligt besök av mina föräldrar, min bror med barn och min mormor och morfar. Barnen badade i Max pool och lekte i sandlådan. På kvällen tog jag och Marcus det lugnt och åt plockmat. Snacka om att vi var mätta när det var läggdags.

Nu gäller det att njuta ordentligt av ledigheten idag för 7.30 imorn är jag på jobbet igen!




Sköna söndag ♥

2011-06-05 13:42:36 ,   Allmänt/Vardagsliv


Idag njuter vi av familjelivet här hemma med allt vad det innebär! Pannkakslunch, hänga tvätt, bada i Max pool, sola i mina nya solstolar och greja i trädgården.

Söndagar när de är som allra bäst!









Min 29-årsdag

2011-06-04 23:17:29 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Satte upp ballonger på ytterdörren =)!

 

Vi fikade i skuggan på eftermiddan tillsammans med Marcus syster med familj

 

 

Smaskig tårta som min snälla svärfar kom förbi med

 

 

Max tyckte det var mums!!

 

 

På kvällen kom min släkt och de blev bjudna på grillad korv med tillbehör och sedan ananaspaj

 

Hungriga gäster

 

 

Jag fick många fina presenter! TACK ♥. Presentkort på inredning, vita galgar, sprits till bakning, pengar och två fantastiska solstolar!





Lördag

2011-06-04 22:59:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Eftermiddan och kvällen har vi tillbringat i mina föräldrars torp. Max har fått åka båt för första gången. Oj så roligt han tyckte det var. Supermysigt =)! Bilder från idag får ni se imorn men strax bjuder jag er på några bilder från min födelsedag igår!

Hoppas ni haft en varm och härlig dag idag ♥ Verkar som det blir svalare imorn, tyvärr!


Jag har vunnit en bloggtävling. Blev så glad =)! Perfekt! Kika in här.





Tack!

2011-06-03 23:40:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era grattishälsningar =)!

Vi har haft en riktigt bra dag i solen! Hoppas ni också haft det ♥




Födelsedag

2011-06-03 14:09:06 ,   Allmänt/Vardagsliv





Mmmmmm

2011-06-02 22:06:14 ,   Mat och annat gott
Måste bara visa er en smaskig bild. MUMS!



Jordgubbar, kiwi och vit choklad som sen sattes in i ugnen




Hemma!

2011-06-02 22:01:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit hos Marcus föräldrar hela dagen och kom hem vid 20.30. Marcus är och hämtar vår bil som har lagats.... igen! Kan säga att vi nu är uppe i ett femsiffrigt belopp på vad bilen kostat oss de senaste två månaderna i reparationer (då är det inräknat ett däckbyte som ska göras nästa vecka). Det svider hårt i plånboken!! Hoppas den ska vara ok ett tag framöver nu.

Nu blir det soffmys resten av kvällen. Jag är dock ganska pigg för sov en timme med Max i eftermiddags. Kanske skulle man passa på att se en film ikväll när jag är pigg. Får se helt enkelt. Chips och cola gör mig i alla fall sällskap.

Hoppas ni haft en skön ledig dag och att solen har skinit på er. Den hittade hit vid ca 14 i eftermiddag så bikinin var på en liten stund.

Kram till er ♥





Gomorron långledighet!

2011-06-02 10:37:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ♥ Ett lite sent gomorron för jag har varit uppe i två timmar.

Alla verkar skriva om den strålande solen på sina bloggar idag. Är det bara jag som har ett molntäcke över vårt hus? Men det ska skingra sig i eftermiddag så då hoppas jag på SOL! Marcus jobbar idag (assistent åt sin bror) och mina svärföräldrar har väldigt sköna solstolar så Max och jag ska strax cykla dit och hoppas att jag kan ligga där och sola i eftermiddag!



Är det fler som har blogg.se som inte ser sin statistik?




Firat in ledigheten

2011-06-01 20:19:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi firat in 5 dagars ledighet med grillat! Smaskens!

Nu tänker jag tillbringa resten av kvällen i soffan. När jag kom hem från jobbet idag var det som att all luft gick ur mig. Blev så trött. Eller rättare sagt helt slut. Så nu vilar jag och hoppas på massor av energi imorn. Det tillsammans med sol vore fantastiskt =).



Grillad kycklingfilé, persiljemarinerad potatis med ruccola, paprika, grillad majskolv och hemmagjord aioli (blandad med creme fraiche).