Härlig känsla

2009-05-31 00:08:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en härligt mysig lugn dag som avslutades med 65-årsfest på kvällen. Har nu precis kommit hem efter att ha kört bil i en timme och är otroligt trött. Imorgon är det Marcus tur att gå upp med Max så jag ska få sova. Länge. Härlig känsla att veta det så här innan man går och lägger sig.

Sömnen....här kommer jag....




Sommarkläder

2009-05-30 11:28:49 ,   Mode/Kläder
Efter att ha jag varit hos frissan igår så blev det lite shopping på Lindex. Har känt mig så grå och tråkig i flera veckor nu så fräscht hår förtjänade lite fräscha kläder =) Detta inhandlades:



Det var 3 betala för 2! I like =)




Varför på en lördag?

2009-05-30 11:16:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Den senaste veckan har Max vaknat mellan 8 och 9 på morgnarna men just idag, lördag, vaknar han 7! Suck! Marcus sov vidare till 9 och sedan byttes vi av och jag fick sova en stund till. Var skönt. Nu sover Max igen och har gjort det en timme.




Picnick


Matschema

2009-05-29 12:05:27 ,   Max
Så här ser Max mattider ut nuförtiden

När vi vaknar (mellan kl. 8 & 9): Ersättning 200 ml (detta ska bytas ut mot välling när vår ersättning tagit slut)
Kl. 12: Lunch + efterrätt
Kl. 15: Gröt ca 1,5 portion (har precis börjat ge fruktgröt med päron, äpple och aprikos)
Kl. 18.30: Middag + efterrätt
Ca kl. 20.15 (innan läggdags, ibland blir det lite senare): 200 ml välling

(lunch- och middagsmålen är lika stora. En stor burk barnmat eller motsvarande det hemlagat)

Nu är klockan strax över 12 och Max borde äta men han har sovit sen 10.40. Var ett tag sen han sov så länge på dagen.




Helg med sol

2009-05-29 09:41:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ingen har väl missat att det kommer bli högsommarvärme i helgen. Antar att inte så många kommer att hänga på bloggen då. Max och jag ska gå ut på en promenad om en stund, eller jag kommer nog inte promenera så mycket utan går nog till parken och läser medan han sover. I eftermiddag ska jag till frisören. SÅ skönt! Har inte klippt mig på 4 månader.

 Ikväll ska vi hem till vännerna J och M. Imorgonkväll ska vi på 65-årsfest. Jag ska nog även försöka gå iväg och simma imorgon. Övriga helgen spenderas nog mest ute. När det är varmt ute så är det dock en stor nackdel att bo i lägenhet. Det blir sånt organiserande för att gå ut. Antar att vi åker iväg till Marcus eller mina föräldrar för att njuta av solen. Känns inte så lockande att sitta på gården.

Ska väl försöka städa lite idag också. Skönt att ha det rent inför helgen.




På väg

2009-05-28 22:10:53 ,   Max


Max kryper ifrån mig igår då vi skulle gå ut. Blöjpaketen under skötbordet lockar =)




Blev en bra dag!

2009-05-28 21:45:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var ju en seg och tråkig start på dagen men dagen blev bra. På eftermiddan gick jag och Max till min farmor och där var vi till kl. 20 då Marcus kom och hämtade oss efter att ha varit iväg på ett möte och shopping (inför mors dag och min födelsedag). Hos farmor lekte Max så bra. Det är så roligt att han leker och utforskar mycket själv. Han är så mysig och charmig. När vi kom hem var det direkt i badet för hans del, sen välling och sedan somnade han inom 2 minuter i sin säng. Jag är precis nyduschad och sitter här och varvar ner!




Vi ger oss ut...

2009-05-28 13:11:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter att Max har dissat omelett som jag lagat till honom och även purén av aprikos och äpple som jag gjort så ska vi strax ge oss ut. Vi ska gå hem till min farmor. Marcus kommer inte hem förrän 20 ikväll så klarar inte av att sitta här själva ända tills dess. Lite sällskap behövs. Har regnat hela förmiddagen men nu är det uppehåll. Tar ju dock ett tag att ta sig ut så får hoppas det fortfarande är uppehåll när vi väl är ute.


Ni behöver inte oroa er för att Max har fått varit utan mat för han fick annan mat eftersom han bara satt och kväljde av omelettbitarna =)




Seg segare segast

2009-05-28 10:19:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det är jag det. Idag känner jag mig som att jag går i nån dimma. Vet inte varför! Hade mycket problem med min mage och illamående igår så är kanske helt slut efter det. Ska lägga mig och sova förmiddag med Max strax.




Fotboll på tv

2009-05-27 21:42:54 ,   Populärkultur
Fotboll på tv betyder att jag inte får välja kanal

Fotboll på tv betyder att jag inte får se Greys anatomy ikväll

Fotboll på tv betyder att jag fick göra alla nattningsrutiner och lägga Max

Fotboll på tv betyder att jag är rastlös

Fotboll på tv betyder att jag inte får kontakt med min man

Fotboll på tv betyder att jag kommer tillbringa kvällen vid datorn istället


Det var kvällens dikt

Over and out




Bättre att ta det säkra före det osäkra

2009-05-27 21:36:38 ,   Max
När BVC-sköterskan var här idag pratade vi barnsäkerhet. Och när hon hade gått och Max skulle äta lunch invigde jag selen som jag köpte förra veckan på babyproffsen. Hade tänkt ha den i vagnen när Max sitter upp men ska även ha den i barnstolen nu. Hon sa att det är lätt att de tar sig ur stolen när man minst anar det. Så bättre att ta det säkra före det osäkra.







Promenad

2009-05-27 16:44:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter att ha varit hemma hela dagen har vi nu åkt till Marcus föräldrar för att vara med hans bror medan de jobbar. Max hade inte sovit på fyra timmar så efter att ha ätit gröt när vi kom hit så tog vi en promenad i blåsten. Var skönt med frisk luft men jag känner mig stel i nacken nu men det är väl för att det blåser så. Kanske inte så bra att sitta vid datorn då.





Väggnamn

2009-05-27 13:42:42 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag har precis beställt MAX som väggord från barnlycka.se. Gick bara in och för att kika lite och såg då att de hade rea på väggnamn och Max fanns med bland de 20 namn de har som väggnamn så jag beställde. 395:- är i försig mycket pengar men de kostar 595:- egentligen så enligt mig gjorde jag ett kap. Beställde i vitt. Kommer bli snyggt till hans framtida rum.

Så här ser namnet Oliver ut (ett av de namn som finns på bild)






Hembesök

2009-05-27 09:25:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag klockan 11 får vi hembesök av vår bvc-sköterska. De gör så vid 8-månaderskontrollen att de kommer hem till en. Som vanligt har jag tänkt ut saker jag ska fråga men som vanligt lär jag väl också glömma att fråga typ allt. Minnet är tydligen inte på topp =)




En lugn stund i affären

2009-05-26 21:09:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddagen åkte jag och Max hem till mina föräldrar och spelade dataspel och tv-spel med min bror. Jag var riktigt kass! Sen var det hem och laga mat, städa lite, ge Max mat. Vid 19.30 gav jag mig iväg och handlade. Var riktigt skönt att åka iväg lite. Max är väldigt intensiv nu så en lugn stund i affären behövde jag. Passade även på att slänga en massa gammal reklam. Sen var det hem igen och göra alla kvällsprocedurer med Max. 20.45 somnade han gott. Jag har satt Desperate Housewives på inspelning för ville hinna göra lite annat ikväll än bara sitta vid teven... ville ju sitta här också =)

Nu fick ni en liten resumé av dagen som varit!




Max på 8-månadersdagen

2009-05-26 13:24:15 ,   Max




Frukt

2009-05-26 10:12:07 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är frukt. Fler bidrag hittar du här.



Det är ju egentligen ett bär men man kan väl kanske kalla det för en sommarfrukt?! För  vad är somrigare än jordgubbar med grädde och socker. Mums =) Tur jag har lite kvar i kylskåpet sen jag köpte igår.




Max 8 månader!

2009-05-26 09:54:32 ,   Max
Idag är vår prins 8 månader =)

Tiden rusar fram som vanligt. Förlåt att jag säger det! Sen förra månadsdagen, alltså 7 månader, har det hänt mycket. Han kan ju krypa nu och försöker resa sig mot saker. Ibland med lyckat resultat men oftast inte.



Bild tagen häromdan




Vad ska man prioritera?

2009-05-25 17:01:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade för en liten stund sen och lär väl vakna snart för han sover inte så mycket på dagarna längre. Totalt mellan 1-2 timmar. De senaste dagarna har det bara varit en timme.

Jag har så svårt att veta vad jag ska prioritera. Lägenheten ser verkligen hemsk ut. SÅ stökigt! Men ändå la jag mig på soffan med datorn i knäet och läste bloggar istället för att göra något vettigt. Men samtidigt kändes det viktigt att vila lite eftersom jag inte känner mig på topp och vi har varit på IKEA och ICA Maxi på eftermiddan så behövde verkligen ladda lite energi.




Burkmat luktar illa

2009-05-25 11:51:41 ,   Mat och annat gott
Barnmat på burk luktar så fruktansvärt illa. Det luktar bajs rent ut sagt.

Har en burk med rotfrukter och kalvkött hemma. Den luktar skunk! Men ska passa på att ge den till Max idag eftersom jag är så pass förkyld att jag knappt kommer att känna doften. Han tycker dock den är god.

Idag är första dagen vi ska börja ge två mål mat till honom varje dag. Jag följer råden i Nestlés information om barnmat och från 8 månader ger de rådet att ge två mål mat (ett till lunch och ett till middag).

På senaste tiden har ju Max nästan bara ätit hemlagat men kommer väl bli någon burk lite då och då nu när han ska äta två ggr om dagen.




Som jag misstänkte....

2009-05-25 11:29:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
....var det inga problem att få en ny bottenplatta till spjälsängen från IKEA. Har ringt och ska åka dit på eftermiddan. Känner mig ju inte i form men det måste göras och Marcus jobbar till 18 ikväll. Min bror ska följa med. Han ska även hjälpa till att få bort bottenplattan som är nu, alltså den trasiga. Jag har tagit bort en skruv och det tog så lång tid så det krävs att man är två för att jag inte ska behöva sitta och hålla på med det hela tiden.

Max har somnat i vagnen inomhus. Jag orkade inte gå ut.



Spjälsängen underifrån




Svettningar

2009-05-25 09:45:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag känner mig inte alls kry. Lite ont i halsen, snorig, har svettningar och vill helst bara sova. Lyckades få Max att somna om vid 7.30 imorse så vi sov till 9. Äter frukost nu och ska ringa IKEA sen om den trasiga spjälsängen.




50-årsfest

2009-05-24 21:18:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var vi alltså på 50-årsfest hos min moster som fyller 50 om några dagar. Det var god mat och smaskig tårta (jag var dock väldigt förkyld så kände inte smakerna så jättebra men är säker på att allt smakade superb). Som jag skrev igår skulle man vara trädgårds- eller vardagsklädd. Festen var uppe på deras loge. Min mamma har mycket bättre bilder än mig, bland annat på maten och dukningen, kika in här. Här kommer lite bilder:



Födelsedagsbarnet. Visst ser hon yngre ut? (nu var jag väl snäll?!)

   



Efterrättsbordet




Inatt blir det trångt i sängen

2009-05-24 20:59:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max spjälsäng gick alldeles nyss sönder. Marcus la ner honom i den och så gick botten sönder. Suck suck suck!

Så blir samtal till IKEA imorn. Jag har kvittot kvar, är jag ganska säker på. Så inatt blir det trångt i sängen hela natten.




Går inte att skylla på barnafödandet längre

2009-05-24 11:27:15 ,   Mat och annat gott
Nej nu är jag inte alls nöjd med mig själv. Jag har ökat 3 kilo i vikt på någon månad, äter alldeles för mycket godis och blivit lat med promenaderna.

Från och med i morgon är det totalt godis- och läskförbud här hemma. Försöker få med Marcus på det hela också. Han tror inte ens att han kommer att klara en vecka. Vilken dålig inställning! En månad ska jag klara i alla fall. Men vissa undantag har jag bestämt redan nu. Jag fyller år om 1,5 vecka och självklart är det då tillåtet att äta tårta. Även på två andra födelsedagar som infaller i juni som jag vet kommer firas.

Juni ut borde jag väl klara! =)

Bara denna hemska förkylning ger med sig snart så jag kan gå ut och promenera och börja simma regelbundet också (utan att köpa en chokladkaka på vägen hem som jag gjorde sist)




And off we go!

2009-05-23 16:42:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi ska strax åka iväg till min mosters 50-årsfest. Man ska vara trädgårdsklädd eller vardagsklädd. Hade funderingar på att gå i mysbyxor och t-shirt utan bh. Men insåg att jag faktiskt iaf vill se någorlunda respektabel ut så blir ett par jeans och en tunika. Hoppas jag inte är för "överklädd". Kanske tar mina militärgröna gummistövlar till. Då kanske jag kommer undan bra med klädseln.....




Aj aj

2009-05-23 10:48:00 ,   Max
Nu när Max har börjat krypa så får man ju verkligen hålla koll och stoppa honom när han är någonstans där han inte ska vara. Jag försöker vara konsekvent och säga "aj aj, nej där är vi inte" när han är vid vårt vitrinskåp, närmar sig sladdar eller gör annat som han inte ska. Efter att jag har sagt det lyfter jag bort honom. Igår när han var på väg mot några sladdar sa jag "Aj aj". Då stannade han och tittade på mig, kröp sen vidare, och jag sa likadant igen och förklarade att vi inte ska vara där. Jag var precis på väg att gå och lyfta bort honom då han vände och kröp åt ett annat håll i stället. Sen har han inte närmat sig sladdarna där igen. Det svåra är att vara konsekvent och att vi gör likadant båda två, både Marcus och jag.



Tidningarna gillar han att ta på. Och han får ta på dem men när de åker in i munnen då blir han bortlyft! Lite måste han ju få utforska men inte så de går sönder.




Mer shopping

2009-05-23 10:33:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Två saker till jag köpte igår var en bordstablett att ha som typ duk, från Lagerhaus, (de andra bordstabletterna på bordet är också från Lagerhaus) och sedan ytterligare en tunika från GinaTricot

 




Vardag?

2009-05-23 09:54:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det känns som vardag idag för Marcus gick upp tidigt. Han har åkt iväg och repat inför en 40-årsfest han ska spela på i juni.

Igår blev jag förkyld och det är sämre idag. Dessvärre är även Max riktigt snorig och lite hostig idag. Så irriterande! Vi ska i alla fall på min mosters 50-årsfest ikväll. Innan dess har vi inget planerat så får mest ta det lugnt. Väntar på att Marcus ska komma hem så han kan ta hand om sina två sjuklingar!




Shoppingtur

2009-05-22 17:34:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tog en shoppingtur på eftermiddan. Köpte bland annat hörnsskydd till vardagsrumsbordet (babyproffsen) och denna t-shirttunika på GinaTricot:

 




Förlossningar

2009-05-22 12:33:55 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Fick tips på Frejas mammas blogg om att man kan se det norska programmet Jordmødrene här (som svenska barnmorskorna)





Busig kille

2009-05-22 11:55:39 ,   Max
Förut verkade Max jättetrött. Vi skulle egentligen åkt iväg och fixat lite ärenden på förmiddan men jag valde att skippa det eftersom han var så trött. Jag la honom i spjälsängen och han la sig direkt på sidan och blundade. Jag gick ut. När jag kom in någon minut senare möttes jag av detta.



Snacka om busig! Nu en halvtimma senare så sover han i alla fall




Nytt till badrummet

2009-05-22 10:23:14 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag köpte ju en badrumsmatta från HM HOme för ett tag sen som vi är nöjda med. Nu ska jag köpa handdukar i samma serie och även ett duschdraperi som passar till.

 

Det vita med blå ränder ska jag beställa




10 timmars sömn

2009-05-22 10:09:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har sovit från 23.20 till 9 imorse. Innan det sov jag även en halvtimma i soffan. Så har alltså sovit 10 timmar. Har varit vaken två ggr inatt men somnat om fort. Max sov till 9.20. Helt otroligt! När han vaknade tittade han upp i taket och sa ama ama. Sen tittade han på mig och log! Det låter verkligen som han säger mamma ganska ofta nu och särskilt när han är ledsen och sitter själv eller är hos någon annan än mig.




Bilder

2009-05-21 17:37:18 ,   Inredning/Hemma hos oss
Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och satt upp bilderna som jag förstorat på Max. De sitter nu på vardagsrumsväggen. Ska köpa mindre ramar och sätta kort runt om också har jag tänkt.






Seg start på dagen

2009-05-21 10:48:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll hade vi väldigt trevligt då vi var hos F och D. Max var på bra humör och lekte och busade. Sen somnade han i Marcus famn 22.30. Så länge brukar han aldrig vara vaken. Men det gjorde att han sov till 9 idag. Vi kom hem 0.30 inatt och jag somnade nog en timme senare så är lite seg idag. Dessutom har jag mensvärk *suck*. Till råga på allt så tappade Marcus sin bilnyckel till nya bilen igår. SÅ irriterande! Antagligen har den ramlat av nyckelknippan när han tagit upp sin den ur fickan. Vi har åkt runt och tittat lite och han har letat på jobbet. Förhoppningsvis ramlade den av när han var inne i stan igår och inte här hemma. Om någon har hittat den kan man ju hoppas det var en ärlig person som lämnade in den till polisen. Ska gå dit imorn och även ringa polisen inne i stan och höra. Håll tummarna för att den dyker upp!!

Nu ska jag sätta igång att städa lite.




Kan inte förstå

2009-05-21 10:22:54 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Läser denna artikel om Madeleine som bar på viruset GBS när hon var gravid men det missades och hennes son dog när han föddes för tidigt.

Under min graviditet sved det när jag kissade under en period så jag bad om att få göra ett test för urinvägsinfektion. Då upptäckte de att jag bar på bakterier i urinen (GBS, streptokocker). Detta gjorde att jag under förlossningen fick antibiotika vid två tillfällen för att smittan inte skulle föras vidare till Max. I artikeln står det att inga obligatoriska test görs för att upptäcka detta men om det upptäcks så får man antibiotika vid förlossningen för att vara på den säkra sidan. Det är ju väldigt ovanligt att det blir komplikationer när kvinnan bär på bakterien men det händer ju. Kan inte förstå varför man inte inför obligatoriskt test för att upptäcka detta då 30% av alla gravida kvinnor bär på bakterien. Jag får känna mig lyckligt lottad som genom en slump upptäckte det. Förhoppningsvis hade det säkert inte varit någon fara ändå men i alla fall. Nästa graviditet tänker jag be om ett test för att vara på den säkra sidan.




Playdate

2009-05-20 17:22:54 ,   Max
Nu har vi varit hos C och R. Vi konstaterade att det är inte mycket lugn tid när det är två 8-månadersbebisar som ska äta, bajsa, sova och leka. Idag var Max inte riktigt på humör och var inte så intresserad av att leka med R men intresserade sig mer för hennes leksaker. Han har varit väldigt trött hela dagen och sover nu för tredje gången (vilket han i för sig brukar göra men han har sovit ganska långa stunder). Men det är bra att han sover eftersom vi ska iväg ikväll. Han rör ju så mycket på sig när han är vaken så det är inte konstigt att han blir trött.



Hemma hos C och R






Länkuppdatering

2009-05-20 10:30:44 ,   Blogg
Jag har uppdaterat mina länkar eftersom jag inte gjort det sen jag startade denna blogg (man måste dock vara på min bloggs startsida för att se länkarna). Så nu finns det lite fler bloggar där som jag börjat läsa efter den förra länkuppdateringen. Om man håller pekaren över en länk så kommer det upp en liten text. Jag vet att det mest är mammabloggar, nästintill bara sådana! Har ni fler bloggtips så kommentera gärna =)

Förresten så har de bytt design på aftonbladets blogg, dvs min tidigare blogg och adressen till min tidigare blogg är nu blogg.aftonbladet.se/sara. Jag var snabb nog att tinga sara som ändelse. Stackars alla andra saror =)

Blev ingen promenad för oss för blev helt molnigt och tråkigt ute. Max somnade i sin säng och jag ska packa skötväskan nu.




Som fredag

2009-05-20 09:38:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag känns det som fredag eftersom Marcus är ledig imorn. Max och jag ska vara på språng största delen av dagen idag. Om ca en timme ska vi ta en promenad så att Max sover en stund. Kanske sätter jag mig i parken och läser när han sover i vagnen. Sedan när han vaknat ska vi åka till C och R. Sedan blir det hem en stund innan vi ska till vännerna F och D ikväll. Blir en rolig dag.

Imorn på Marcus lediga dag har vi inget planerat. Blir nog tvättning av bilen och jag ska göra lite barnmat. Har tänkt att gå och simma en sväng också. Marcus ska dock jobba på fredag igen så blir ingen långhelg för oss.



Max häromdan då vi var ute på gården. Han har sina fina hatt från ICA Maxi på sig =)




Blöjdjungeln

2009-05-20 09:34:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Innan Max föddes hade vi köpt hem Pampers New baby (eller heter de newborn?) och de tyckte vi var bra. Sen låg vi på sjukhus en helg då Max hade urinvägsinfektion och där fick vi liberoblöjor och vi gillade dem så mycket att vi köpte sådana när vi kom hem. Sedan hade de billiga Huggies på Netto och då köpte vi ett paket och provade och gillade dem ännu bättre. Hade huggies ganska länge innan vi testade en Pampers baby dry då Huggies inte kändes säkert på natten. Vi gillade dem bättre så började använda Pampers igen. Sedan fick Max mycket utslag "down there" och bvc-sköterskan sa att det såg ut som svamp. Så efter några dagars användning av svampdödande medel var det bra men kom tillbaks hela tiden. Kom då på att det kunde bero på blöjorna så köpte libero istället men hade Pampers baby dry på natten. Jag kände mig dock inte så nöjd med libero då de känns så klumpiga så nu kör vi med huggies på dagen och Pampers på natten och utslagen/svampen har ej kommit tillbaks.

Det är vår blöjhistoria =) Snacka om att vela fram och tillbaks men nu är vi nöjda =)

 Ni som har blöjbarn, vad använder ni?




Edie Britt

2009-05-19 22:06:34 ,   Populärkultur
Ja nu har hemmafruarna sagt adjö till Edie Britt. Lite tråkigt att hon inte är med i serien längre. Det jag funderar mest på är vad hennes psykopat till man ska hitta på nu. Edie var ju den enda som visste om hans hemlighet. Antar att vi kanske får se det i nästa avsnitt.






Förvaringslåda

2009-05-19 16:51:26 ,   Inredning/Hemma hos oss
Ska köpa en förvaringslåda att ha under Max spjälsäng. Vi har flera filtar ligger under hans säng så det är inte så snyggt utan det är ju bättre att förvara dem i en låda under sängen. Den kostar dock 399:- vilket jag tycker är lite mycket men tror vi köper den ändå.

Ni som har lite äldre barn, hur länge sov de i spjälsäng?







Nu är jag förlovad!

2009-05-19 16:46:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det ser i alla fall ut som det för jag har idag för första gången på över ett år fått på mig min förlovningsring och den sitter till och med bra. Vigselringen är dock fortfarande för liten. När jag köpte min vigselring så gick vi efter storleken på förlovningsringen eftersom den satt bra och så sa hon i guldaffären att eftersom vigselringen är så smal så brukar de göra den lite mindre. Jag tänkte att om de alltid gör så så får de väl göra så nu med. Den har dock alltid känts lite för liten så nu är det nog dags för mig att göra den större. Ska ta tag i det. Vill gärna kunna ha mina ringar!

Men som sagt nu ser jag endast förlovad ut och inte gift. Men det är väl i alla fall bättre än att inte ha någon ring alls.




Gammal äldre äldst

2009-05-19 10:16:42 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är gammal äldre äldst. Fler bidrag hittar du här.



Skorna till vänster är mina första skor. Skulle gissa att de är från 1982 eller 1983 (mamma när var det?). Till höger står Max första skor. Mina gamla skor får stå för både gammal, äldre och äldst. Det syns i kontrast till Max skor.




Behov av mer sömn

2009-05-19 09:37:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
De senaste dagarna då Max lärt att sig att ta sig framåt så bra så har han sovit mycket mer än tidigare. Antar att han blir tröttare när han är så aktiv. Igårkväll somnade han innan 21 och vaknade 8.50 idag. Han var vaken lite strax efter 4 inatt och fick då komma över till oss.

Var väldigt skönt att sova så länge imorse.

Vaknade upp till tråkväder idag också. Segt! En kompis kommer dock hit idag så vi behöver inte sitta här inne själva hela dagen.




Like heaven

2009-05-18 17:35:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja så beskriver jag känslan att få åka själv till simhallen, simma i en halvtimme, duscha i lugn och ro och basta. Like heaven!

Trodde jag var väldigt otränad och svag men var inga problem att orka 32 längder. Antar att promenader med vagnen och att bära runt på en liten kille på 9,2 kilo dagligen ändå gör lite.




Utvecklingssprång

2009-05-18 10:52:43 ,   Max
De senaste dagarna har Max verkligen tagit ett utvecklingssprång. Från att ha ålat lite smått och stått i krypställning tar han sig nu runt ganska mycket. Han ålar och kryper om vartannat. För en stund sen när han skulle sova förmiddag och låg och bökade i sin säng så reste han sig och höll i kanten. När jag kom in stod han där och log mot mig. Så ikväll måste vi sänka sängen. Han har dessutom en femte tand på väg. Han har nu två i underkäken och två i överkäken och nu är även en tredje på väg i överkäken. Allt händer så fort!




"Det var inte så gott med blåbär"

2009-05-18 09:42:05 ,   Max




Utvilad

2009-05-18 09:24:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse kände jag mig utvilad när jag vaknade. Eller i för sig inte när jag vaknade men när jag stigit upp. Marcus och jag skulle titta på Beverly Hills 90210 igårkväll men efter 13 minuter halvsov vi båda två så vi la oss vid 22.30. Sen sov jag till 8 då Max vaknade.

Idag har jag bjudit in mig på lunch hos min mormor och morfar och på eftermiddagen när Marcus slutat jobbet ska jag gå och simma. Köpte ju kort med 12 simtillfällen förra året men utnyttjade inte alla och kortet går ut i början av juni så shit va mycket jag måste simma. Jag kanske kan hinna med två ggr denna vecka.




Fläskläpp

2009-05-17 17:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max drar sig fram och kryper lite om vartannat och rör sig nu väldigt mycket. Förut ålade han sig genom hela vardagsrummet för att han hade fått span på en colaflaska som stod på golvet. Alla rörelser och lekar gör dock att han slår sig lite titt som tätt. Idag slog han i ansiktet i golvet och det blödde lite från tandköttet och så fick han fläskläpp. Tog lite tid att trösta men med flaskan i mun så somnade han och när han vaknade var fläskläppen borta.

Har slöat hela eftermiddagen. Tittat på inspelade Robinson från igår. Nu ska vi hämta mina föräldrar på station som varit i Stockholm över helgen och så ska vi grilla hemma hos dem.





Eurovision songcontest på bio

2009-05-17 13:49:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja jag såg Eurovision songcontest igår på en bio. Nästan i alla fall. En kompis till oss har ett biorum där vi tittade. Riktiga biostolar =) Check it out! (de mindre bilderna går att klicka på för att se dem större)



   






NORGE!

2009-05-17 01:09:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Grattis till Norge =) En väl förtjänt seger. Fairytale sätter sig direkt på huvuet!

Vi har varit iväg hos en kompis ikväll och kom just hem. Max somnade på sängen där kl. 21.30 och sen bar vi bara ut honom till bilen när vi skulle åka hem och sen så la vi honom i hans säng när vi kom hem och han sover gott. Skönt att det gick bra att vara kvar hela kvällen!

Sitter och äter smörgås nu och sen är det läggdags.




Eftermiddagslyx

2009-05-16 15:39:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter storhandling på ICA Maxi, matlagning, barnmatslagning, diskning och badrumsstädning så sjönk jag ner i fåtöljen med Allt i hemmets 25 hem och drömde mig bort från denna mörka trea på 76 kvm med alldeles för många möbler i björk som jag köpte till min första lägenhet.

Max har nu sovit i 1 timma och 20 minuter. Mycket ovanligt men väldigt skönt med en lugn stund =)






Hittades på ett oväntat ställe

2009-05-16 14:17:00 ,   Mode/Kläder
Jag har ju länge letat tights till Max. Har bara hittat och köpt enstaka, oftast med mycket mönster på. De finns ju mest på flickavdelningarna i affärerna och då har de ofta spets eller är riktigt flickiga på andra sätt men idag hittade jag enfärgade bra tights på ICA Maxi. Köpte ett par vita. Enkelt och bra, passar ju till allt. Köpte i storlek 74 som han har nu. De ser dock ganska långa ut så förhoppningsvis passar de ett bra tag. Funderar på att åka dit en sväng i veckan och även köpa i strl 80 nu när jag äntligen hittat. Köpte även en fin hatt till honom. Bild kommer senare.

Nu ska jag göra lite dessert till Max bestående av blåbär och kesella. Han ska få det efter eftermiddagsgröten.




Det är inte alltid lätt att hålla balansen

2009-05-16 09:47:10 ,   Max


Max ramlar nästan på näsan när jag fotar honom




Handling, tvätt och Eurovision

2009-05-16 09:39:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det kommer denna dag innehålla

Vi har tvättid på eftermiddagen. Det var två veckor sedan vi tvättade så ni kan ju gissa att det är nödvändigt! Det är inte alltid lätt att ha tvättstuga i källaren när man har bebis. Det är i princip omöjligt för mig att tvätta när Marcus inte är hemma och han har haft mycket på kvällarna den senaste tiden så har varit svårt att få tvättid och när man väl vill ha så finns det ju aldrig. Men idag SKA vi tvätta och sedan direkt boka en ny tvättid så det slipper dröja två veckor till.

Jag ska åka till ICA Maxi och handla på förmiddagen. Ikväll blir Eurovision songcontest hos en kompis. Ska bli spännande att se hur det går med Max. Vi tänkte försöka vara kvar till 23 iaf. Ska ta med vår lilla vagn och se om vi kan natta honom i den inomhus. Vi får se hur det går!




Fredagskväll

2009-05-15 19:27:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har precis ätit räkor i stark sås och Marcus har cyklat till Netto för att köpa hutlöst mycket lösgodis och coca-cola. Blir Så ska det låta på tv och lite avsnitt av  Beverly Hills 90210. Det är vår fredagskväll det =)

Vad gör ni?




Kalasdax!

2009-05-15 11:30:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Några bilder från igår då vi firade min pappa som fyllde 49! Nästa år är det 50 =) Men det tänker han inte fira säger han. Typiskt pappor, eller?!



Det bjöds på korvgrillning (och sedan tårta) och Max kalasade med ett smörgåsrån. Trots att det var lite kyligt ute satt vi ute på altanen en stund men sedan höll vi oss inomhus






Jag ska ansluta mig till pensionärerna

2009-05-15 09:01:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade tidigare än vanligt imorse så därför början han redan bli trött inför förmiddagstupplur så strax ska vi ut med vagnen. Jag ska ansluta mig till pensionärerna nere på ICA som öppnar nu. C och R kommer hit idag så ska handla lite gott att laga till lunch.




Eurovision songcontest

2009-05-14 21:56:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har vi varit och firat pappa som fyller år idag. När vi kom hem gjorde jag Max färdig inför natten och gav  honom välling och så la Marcus honom. Jag ligger i soffan under en filt och kikar på Eurovision songcontest. Även om Sverige inte är med så är det roligt att titta. Norge och Irland gillar jag =).




Magar på jäsning

2009-05-14 16:36:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit på föräldragrupp med Max. Skulle ha kommit en tandhygienist men hon hade fått förhinder så det blir till hösten i stället. Max tyckte i alla fall det var roligt med andra barn. Han lekte och grejade men efter en stund blev han lite gnällig så då satt han mest i mitt knä och mös med nappen. Samtidigt som vår föräldragrupp var det också en föräldragrupp med gravida i rummet bredvid. Å så mycket fina magar! Blir lite avis =)




Tryckta tröjor

2009-05-14 16:34:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är flera som frågat varifrån jag beställt t-shirtarna och bodyn med egetdesignat tryck på och det är från www.spreadshirt.se. Än så länge har jag inte provat att tvätta något av plaggen men det ser ut att vara bra kvalité och beställningen kom relativt snabbt.




Tryckt!

2009-05-14 10:05:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Beställde ju en tröja med eget tryck till Marcus när han fyllde och det var så roligt så nu har Max fått en body och min pappa, som fyller år idag, en t-shirt. Tur att pappa inte läser bloggen för han ska få t-shirten ikväll.



det svarta ovanför texten är en lapp som ska klippas bort =)

 

t-shirten är svart, blev lite konstigt ljus på den första bilden. Den första bilden är framsidan av t-shirten och den andra baksidan




Kvällsmys

2009-05-14 09:59:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll när Max hade somnat så satt jag i köket och läste nya MAMA-tidningen och åt kokt ägg med majonnäs och rökt lax. Härligt kvällsmys. Sedan tittade jag och Marcus på Beverly Hills 90210 men jag somnade i slutet av avsnittet. Inte helt ovanligt!



bilden är lite suddig




Snabbt övergående

2009-05-14 09:04:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Som tur är verkar Max förkylningsbakterie vara snabbt övergående för idag är han mycket bättre. Lite snorig men inte alls så mycket som i förrgår.

Idag ska jag försöka städa på förmiddan, på eftermiddan ska vi på föräldragrupp och ikväll ska vi fira min pappa som fyller 49 år idag. HURRA! Vad vi köpt till honom i present får ni se senare idag.




Jag vill också diska

2009-05-13 19:56:32 ,   Max




Vakna inte!

2009-05-13 14:32:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hoppas att Max sover ett tag till. Han har redan sovit nästan en timme men jag vill ha lite mer egentid. Innan han somnade hade han bara sovit 10 minuter på 5 timmar och det var i bilen på väg hem från mina föräldrar. Så antar att han var riktigt trött nu.

Ska försöka hinna börja titta på Desperate Housewives som jag spelade in igår och hoppas på att han sover så jag hinner titta ett tag. Ska käka lite kakor också.

Blev tråkväder nu på eftermiddan *suck*. Ska i alla fall gå ut lite sen och köpa grönsaker.




Kyckling med jordnötssås

2009-05-13 14:24:18 ,   Mat och annat gott
Som ni kanske märkt så gillar jag mat. Jag tycker om att äta mat, prata mat, läsa recept men inte laga mat. Ibland är det roligt men oftast tycker jag det är lite småtråkigt. Och godast är det man får hos andra =)

För några veckor sen var jag hemma hos min kompis C som hade lagat kycklingspett med jordnötssås. Å va gott det var! Absolut det godaste jag ätit på väldigt väldigt länge. Receptet finns på kycklingsspetten finns här och jordnötssåsen här.

 




Examen

2009-05-13 12:06:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen har det kommit!

Mitt examensbevis

Så nu har jag lärarexamen "för undervisning och pedagogisk verksamhet i förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskolans tidigare år, grundskolans senare år och i gymnasieskolan."

Alltså hela skolan

Dessutom har jag kandidatexamen i pedagogik

Så något jobb borde jag ju få eller hur?!




Underbara morgon

2009-05-13 09:35:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag slog upp våra blå (ja vi har blå ögon båda två) kl. 8.40 imorse. Det är inte helt fel =) Jag sitter nu och funderar på hur vi ska spendera dagen. Marcus jobbar, ska till tandläkaren och sedan jobbmöte så honom lär vi knappt se röken av förrän 19.30 ikväll.

Nu äter jag frukost och sen ska vi ge oss iväg till mina föräldrar för att lämna av vinterdäcken till vår nya bil. Svårt att förvara dem här när vi bor i lägenhet. För övrigt är dagen obokad. Max är fortfarande snorig så ska försöka att ändå ta det ganska lugnt.

Solen skiner =)



Vad roligt att Malen gick vidare igår =)




Missade Sverige

2009-05-12 21:56:51 ,   Populärkultur
Har varit borta ikväll så kom hem efter att Malena hade sjungit i Eurovision. Typiskt! Men jag får lyssna och titta på de andra istället.





Ska ni titta ikväll?

2009-05-12 13:27:35 ,   Populärkultur
Ska ni titta ikväll när Malena Ernman ska försöka ta Sverige till final i Eurovision songcontest?

Jag ska, melodifestivalnörd som jag är. Problemet är att jag är på styrelsemöte ikväll men det brukar vara slut vid 21 så jag får cykla fort hem. Hoppas då bara att Marcus och Max inte är sena med nattningen utan att jag i lugn och ro kan bänka mig vid teven.

I like!




Jaha då var det dags igen

2009-05-12 09:34:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max är förkyld....igen! Hoppas verkligen att denna gång inte blir som förra gången för då var det jobbigt.

Lugn dag idag. Igår flängde vi runt så mycket så idag ska vi mest ta det lugnt. Ska promenera till apoteket på förmiddan och bland annat köpta renässans. Går alltid åt vid förkylning.




Liten blir stor

2009-05-11 21:42:59 ,   Max
Idag har jag varit på sjukhuset med Max. Det var det sista besöket angående hans urinvägsinfektion som han hade när han var 5-6 veckor. Läkaren vägde och mätte honom och konstaterade att han verkade vara en pigg och glad kille. Sen pratade vi lite om de olika undersökningar som gjorts av Max njurar och att det inte visat något fel. Så härmed så är allt avslutat och vi kommer inte bli kallade något mer.

Kul att han vägdes eftersom det var ett tag sen.

Max:

Vikt, längd, huvudomfång
080926 (föddes):
4120 g, 52 cm, 35 cm
080930: 3590 g
081001: 3810 g
081007: 4160 g
081013: 4555g, 54,5 cm, 37 cm
081022: 4935 g, 56,5 cm, 38,5 cm
081124: 6375 g, 61,5 cm, 40 cm
090102: 7245 g, 64,5 cm, 42 cm
090122: 7565 g, 66,5 cm, 43 cm
090202: 7820 g
090302: 8315 g, 69 cm, 44 cm
090331: 8825 g, 70,5 cm, 45 cm 
090511: 9240 g, 72 cm, 46 cm




Vilken känsla

2009-05-11 21:12:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är vi ägare till en ny bil. Vilken känsla att köra =) Och vilket utrymme det är i den.

Vår gamla bils fläkt började krångla idag. Helt plötsligt när Max och jag åkte så rasslade det till och sen började det låta konstigt. Tur att det skedde idag när vi ändå skulle köpa ny.

Nu är frågan om vi ska skrota eller sälja den gamla bilen! Det måste vi bestämma snart.




Hiss eller diss?

2009-05-11 13:11:17 ,   Mode/Kläder
Jag har ingen vidare koll på mode men en sak har jag i alla fall förstått och det är att det är modernt med tights/leggings och sedan endast top eller linne till. Gillade inte alls detta i början och särskilt inte när jag såg en tjej i svarta strumpbyxor och en vanlig collegetröja till. Strumpbyxorna var genomskinliga och tröjan gick knappt över rumpan. Verkligen diss! Men annars kan jag tycka det är ok, i rätt sammanhang. Så ok att jag själv tog på mig vita leggings och ett linne då vi firade Marcus i lördags. Vill dock notera att linnet var så långt att det nådde ner till låren samt att leggingsen inte var genomskinliga =) Men jag skulle nog inte gå ut i det. Min "efterfödabarnkropp" passar inte fullt ut i det.






Jag är så söt i skjorta

2009-05-11 09:31:39 ,   Max




Sovit på soffan

2009-05-11 09:22:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Låg och vände och vred på mig igårkväll. Kunde verkligen inte somna. Sen började Max vända och vrida på sig och gråta. Så fick gå upp stup i kvarten. Strax före 1 började jag få ont i magen så då var det bara att gå upp. La Max bredvid Marcus i sängen och sedan var jag uppe ett tag tills magvärken började släppa och då somnade jag på soffan. Vaknade strax före 6 imorse då Marcus gick upp för att jobba. Då kröp jag ner bredvid Max.

När det gäller Max sömn så verkar han sova bra i två nätter och sedan gnälla mycket den tredje natten. Har varit så ett tag nu. Men det borde ju betyda att natten som kommer blir en bra natt =)




Vemodig

2009-05-10 23:25:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blir alltid lite vemodig så här på söndagskvällen då man vet att Marcus ska iväg att jobba imorn igen. Är ju mycket mysigare när vi är hemma alla tre.

Imorn blir en busy dag! Max och jag ska till sjukhuset på eftermiddagen för kontroll efter alla utredningar efter hans urinvägsinfektion. Hoppas att det bara är samtal och inte massa prover som tar tid. Sen ska vi ju även åka och hämta vår nya bil på eftermiddan. Ska även hinnas med besök på banken samt samtal för att fixa bilförsäkring under dagen. Helt plötsligt blev det mycket att stå i men vi får ta det lugnt på tisdag =)




Jag klarar inte av att titta

2009-05-10 21:43:28 ,   Populärkultur
Vi håller ju på att titta på säsong 6 av Beverly Hills 90210 och jag har hela tiden bävat inför avsnittet då Dylan gifter sig och sedan blir hans fru dödad. Jag ville helst hoppa över det avsnittet men Marcus ville se det så ikväll har vi tittat på det. Jag tittade dock bara första 20 minutrarna för sen ville jag inte se när allt det tragiska händer. Marcus tittade dock på hela avsnittet och han ångrade det efteråt för det är så hemskt.

Jag vet att det bara är på låtsas men det är i alla fall så otroligt tragiskt. Skönt att vi nu passerat det avsnittet. Ska nog se ett avsnitt till innan vi lägger oss.






Kalas

2009-05-10 21:34:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår kalasade vi för Marcus på eftermiddan. Vi bjöd på morotsmuffins som jag hade bakat och tårta som Marcus hade bakat. Var trevligt =)






Äntligen!

2009-05-10 20:43:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen har vi hittat en bil =)

Perfekt! Har gått lite mil och var bra pris och uppfyller våra krav. Imorn ska vi åka och hämta den och betala. Så skönt! Hoppas inte att något strular nu bara.

Har inte blivit mycke blogg i helgen. Inlägg med bilder kommer ikväll eller imorn. Nu väntar läggning av Max.




Kalas

2009-05-09 09:32:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddag ska vi ha kalas för Marcus och i kväll ska vi hem till kompisar och grilla så det är mycket idag. Ska även hinna med att baka så hoppas ni alla får en härlig dag! Kommer inte hänga här så mycket =)




Sol är inte bara positivt!

2009-05-08 10:43:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det soligt och fint ute igen. Egentligen skulle jag,Max, C och R åkt på marknad idag men vi hoppar över det och träffas hemma hos dem istället. Ska åka dit när Max sovit klart sin förmiddagsvila. Men det är ju i alla fall härligt att det är soligt igen, men inte bara positivt. Mitt öga är lite svullet idag igen och jag känner av allergin. De senaste dagarna då det regnat har jag varit helt symptomfri.



Max har på sig ny t-shirt från HM idag samt Bamsejeans från Lindex.




Marcus födelsedag

2009-05-08 10:30:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fyller Marcus 33 år. Hurra hurra hurra =)

Han började jobba redan 6.30 imorse så vi uppvaktade inte då men jag hade gjort fint igårkväll på bordet så han skulle känna imorse att det är hans födelsedag.



Han var hemma på rast för en stund sen och då fick han paket. En t-shirt av Max som det står "pappa" och "Max pappa" på (jag har beställt den på nätet) och sedan en tröja av mig. Han fick även hårgelé. Och ikväll ska vi ut och äta så det blir ju också en present. Dessvärre har Marcus åkt på en ordentlig förkylning och han har även huvudvärk i dag men hoppas det blir bättre framåt kvällen så vi kommer iväg.

   




Kitchen nightmares

2009-05-07 23:08:02 ,   Populärkultur
Har tittat på Gordon Ramsays Kitchen nightmares. När man har tittat på det så vill man inte äta på restuarang något mer. Man har ju ingen aning om hur gammal maten är eller hur den tillagas. Men hoppas verkligen det finns bra kontroller för sådant här i Sverige. Usch usch säger jag bara!






Vitt

2009-05-07 18:08:15 ,   Inredning/Hemma hos oss
Är hemma hos mina föräldrar. Ska äta fisk här. Hittade denna bild i mammas dator på deras hall som de målat vit. Tidigare var den röd. De har även målat en gammal klädhängare, spegel och pall till vitt. Blev fint tycker jag.





Regn och blåst!

2009-05-07 13:08:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fy vilket tråkigt väder ute *suck*!

Jag har städat på förmiddagen och Max har lekt. Strax ska jag äta och sen ska vi åka och handla och sen åka till några kompisar som håller på och gör i ordning i en lägenhet de ska flytta in i. Ska kika in hur det ser ut. Hoppas på att Max somnar när vi kommer hem för då ska jag krypa ner i soffan under en filt och titta på gårdagens "Greys anatomy". Det skulle vara skönt i detta tråkväder!




Ingenting

2009-05-07 09:17:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag vaknade jag med känslan av att inte vilja göra någonting

Har i alla fall duschat och ätit frukost och ska väl strax börja städa lite. Blir nog promenad i eftermiddag och ikväll ska vi äta hemma hos mamma och pappa.

Vad jobbigt det är att städa när man liksom måste. Men först ska jag försöka hitta något gott muffinsrecept till när Marcus fyller år!




På fredag

2009-05-06 22:35:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
På fredagkväll ska Marcus och jag gå ut och äta på god restaurang. Samma som vi var på när vi firade 5 år tillsammans. Det var så gott så nu vill vi dit igen och det passar ju bra på fredag då Marcus fyller år. Max ska vara hos sin farmor och farfar. De blir alltid lika glada när han ska vara där =) Det känns bra!




Effektiv

2009-05-06 22:30:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
De senaste timmen har jag varit väldigt effektiv. Har lagat barnmat: potatis, broccoli, majs och lax samt pasta, kyckling, morot, . Hoppas den lille blir nöjd =) Hittills har han i alla fall gillat mammas mat!

 




Morgonrutin

2009-05-06 12:56:57 ,   Allmänt/Vardagsliv




Vilken natt!

2009-05-06 10:12:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Andra kvällen igår som Max panikskrek när Marcus skulle lägga honom. Vet inte vad det är. Men så fort han kom till mig blev han lugn. Vill inte att han ska vara mammig men vet inte vad man ska göra åt det. Marcus är ju borta ca 8-10 timmar per dag (en väldigt massa jobbmöten nuförtiden tycker jag) och jag och Max umgås ju jämt. Det är sällan problem annars när Marcus ska göra något utan det verkar som att det är läggningen som är känslig.

Men i alla fall. Max somnade strax före 21.30 och sedan har han sovit hela natten till kl. 7 imorse. Ingen av oss har varit uppe och stoppat in nappen eller nattat om honom inatt. Vid 7 fick han lägga sig bredvid mig och så sov vi till 8.30 men låg kvar och myste en stund till. Marcus jobbar just nu väldigt nära här så han kom hem på rast vid 8.50 och innan han kom så sa jag till Max flera gånger: Nu kommer pappa snart! Och varje gång log han och tittade mot sovrumsdörren för att liksom vänta på att den skulle öppnas. Så mysigt! Han har sån koll =)

Nu har jag läst 100 blogginlägg i rekordfart och Max sitter fortfarande nöjd i sin matstol och leker!




Jag bevittnade en massvåldtäkt på icaparkeringen igår

2009-05-06 10:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det var en stackars andhona som i princip blev jagad och påsatt av tre andhanar

Läskigt var det!




Hiss eller diss?

2009-05-06 09:33:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har inte bestämt mig ännu om jag tycker att Libresse etui för bindor är en bra idé eller helt enkelt en onödig pryl. Lite söt är den ju och den gör ju så att bindorna inte blir helt knövliga i väskan men någon revolutionerande uppfinning är det ju inte. Vad tycker du?







Äntligen uppkopplad!

2009-05-05 23:37:54 ,   Blogg
Ni har kanske läst att comhem haft ett avbrott under kvällen och det drabbade vårt nät så jag har inte kommit in. Shit vilken abstinens jag haft. Var så sugen på att bara sitta och läsa bloggar nu på kvällen och så har inte internet funkat. Nu ska jag gå och lägga mig så får läsa imorn istället.

Skönt att det funkar nu i alla fall =)




Is today gonna be de day it´s gonna happen?

2009-05-05 12:44:45 ,   Mat och annat gott
Ska jag slänga ur lasagnen som stått i kylskåpet i 3 veckor

I´m disgusting

och lat




Nyckel

2009-05-05 10:45:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag blev bättre av min tablett så gjorde oss i ordning, la ner Max i vagnen, klädde på mig, gick ut och upptäckte då att jag inte har någon hemnyckel. Min lillebror lånade den i söndags och vi båda glömde bort det. Marcus som vanligtvis jobbar ca 50 meter från där vi bor är iväg till en annan förskola nu på förmiddagen så hans nyckel kunde jag inte låna så det var bara att gå in igen och Max fick sova i sin säng istället och ärendena får ordnas senare idag eller imorn.

Ska plocka undan liten här hemma istället. I eftermiddag kommer min farmor, mormor och morfar hit.




Smörgåstårta

2009-05-05 09:47:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade tänkt ut och gå i gråvädret nu på förmiddagen för att beställa en liten smörgåstårta till mig och Marcus på fredag då han fyller år. Men min mage krånglar och jag har mitt vanliga illamående. Har tagit en tablett nu så hoppas det ger sig om en stund så vi kommer iväg. Har varit jobbigt me illamåendet de senaste dagarna. Hade en bra vecka innan det. Är nu två veckor sen jag var hos läkaren för ännu mer prover och han skulle ringa efter det för att diskutera den fortsatta utredningen men jag har inte hört något än. Så jobbigt att man hela tiden får dra i det själv. Känns inte som att man får nåt stöd av sjukvården direkt. Bara en massa tabletter!

Ska försöka vila en stund nu och hoppas vi kommer iväg sen. Max börjar dock bli sömnig så skulle behöva gå snart så han får sova i vagnen.




Flytta

2009-05-05 09:12:28 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är flytta. Fler bidrag hittar du här.



Max urvuxna kläder ligger i en kartong och ska flytta ner till källaren




Vilket äventyr

2009-05-04 21:45:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det har jag ju gått så otroligt bra att bada med Max när vi gick på babysim. Han grät ju typ aldrig. Men när vi var och badade idag och Marcus var med så var det nästan inget som dög för den lille. Han ville inte visa sin pappa något av det vi lärt oss på babysimmet (dyk tänkte jag inte göra för det var för längesen så det vill jag inte utsätta honom för). Det enda han ville var att vara i famnen och bita på sin badanka eller på sin boll. Då var han nöjd. Sen skrek han massa i omklädningsrummet också så jag fick lägga all fokus på att duscha av honom och klä honom för att sedan lämna ut honom till Marcus så att även jag kunde duscha ordentligt och klä mig ifred.

Men det var i alla fall mysigt i vattnet då han var lugn. Han håller på att få två tänder i överkäken och den ena har spruckit igenom idag så antagligen därför han var gnällig. Den andra är på g men dröjer nog några dagar till. Han har även varit lite lösare i magen idag på grund av detta. Nu på kvällen var han dock glad och somnade i sin säng på 5 minuter.

 
klicka på bilderna för att se dem större
(jag vet att detta inte funkar ibland men ladda då om sidan eller titta senare)



Uppdatering om övriga saker: Mitt svullna öga blev normalt några timmar efter kortisontabletterna, och vi har fortfarande inte hört något från säljaren av bilen vi är intresserade av men såg nu att annonsen är borttagen. SÅ störande!!!




Bil

2009-05-04 19:50:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har hittat en bil vi vill ha genom en annons på blocket. Annonsen lades ut redan i fredags och vi måste ha missat den. Så störande. Nu försöker vi få tag på säljaren via telefon för att få veta om bilen finns kvar och om vi kan få komma och titta på den. Men det är ingen som svarar. SÅ frustrerande! Det mesta på bilen är precis det vi söker. Har i alla fall talat in ett meddelande på personen i frågas mobilsvar. Så håller tummarna för att vi snart får höra något och att bilen inte är såld.




Mysig kvällspromenad i bilder

2009-05-04 13:56:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer tre bilder från gårdagskvällens promenad.

 




Har ändrat mig angående simning i eftermiddag. Vi ska gå och bada alla tre istället. Bäst att passa på när vi är friska och Marcus slutar tidigt från jobbet. Blir mysigt att bada hela familjen




Död överallt

2009-05-04 13:00:52 ,   Populärkultur
Vad är detta?

Izzie är dödssjuk i Greys Anatomy och Peyton är nu dödssjuk i One Tree Hill.

Usch kommer bara bli sådana där sorgliga jobbiga avsnitt framöver

Får ladda upp med näsdukar eller inte titta alls.




Denna vecka

2009-05-04 11:20:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inte så mycket planerat i veckan. Idag ska jag försöka ta mig iväg och simma på eftermiddagen när Marcus slutat jobba. Imorgoneftermiddag kommer min farmor, mormor och morfar hit på fika. På onsdag och torsdag har jag inget planerat. På fredag ska jag och Max åka på marknad med C och R och sedan fyller även Marcus år så blir nog lite födelsedagsmys hemma resten av dagen. På lördag ska vi ha kalas för honom.

That´s it!




Tunika/blus

2009-05-04 10:42:04 ,   Mode/Kläder
Ja eller vad det nu är. Jag har iaf beställt den från Ellos. På bilden i katalogen såg den så enkel och snygg ut men i verkligheten är den ganska vid och broderierna är nästan lite för "plottriga" så det tog ett tag innan jag vande mig vid att tycka den var snygg. Ser nästan ut som jag är gravid i vissa vinklar när jag har den men får väl hoppas att ingen misstänker något sådant. Nu älskar jag den och tycker den är så skön. Skitsnyggt till ett par vita byxor.



Har precis haft i mig 10 kortisontabletter för att bryta allergin. Hoppas jag inte blir helt däckad! På förpackningen står det att man ska ta en tablett ifall annan allergimedicin ej hjälper men när jag haft riktigt allergiska reaktioner och varit helt svullen så har de gett mig 12 tabletter på vårdcentralen så nu tog jag nästan samma dos. 1 tablett är nog mer förebyggande för att det inte ska hända igen. 




Grodbyxor

2009-05-04 09:50:20 ,   Blogg
Jag är med och tävlar om dessa coola grodbyxor hos Älskade Hjärtegryn. Kika in för att vara med du också!






Allergisk chock

2009-05-04 09:25:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var nog ingen vagel i ögat jag hade igår utan svullnad pga allergi för idag vaknade jag och knappt kunde öppna ögat. Marcus ska försöka komma ifrån jobbet en sväng sen så att han kan hämta ut kortisontabletter åt mig på apoteket. Måste häva reaktionen. Det kliar och rinner från båda ögonen men bara ett är svullet. Vet inte vad det är för träd som blommar nu men jag är allergisk mot typ alla (i alla fall alla på testet jag gjort) så det spelar ju ingen roll.

Ingen bra start på dagen




Kvällspromenad

2009-05-03 21:07:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi köpte pizza till kvällsmat. När vi hade ätit så gick vi på en kort promenad med Max i bärselen. Det var mysigt. Gick förbi där jag bodde förut då Marcus och jag blev ihop så pratade gamla minnen. Nu har Max somnat och jag gissar att det blir några avsnitt Beverly Hills 90210 innan vi går och lägger oss. Har hittills sett 7 avsnitt i helgen.




Slö

2009-05-03 16:57:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ibland känns det som att det stämmer när man säger att det finns inget tillfälle då föräldrar älskar sin barn så mycket som när de sover. Jag har varit galet trött på eftermiddagen så när Max somnade för 50 minuter sedan blev jag väldigt glad. De senaste dagarna har han sovit alla sina sovpass under dagen i vagnen under promenader därför har jag inte varit inne och kunnat slappa i fred på flera dagar så nu har det varit väldigt skönt att ligga i soffan med datorn i knät en stund. Disken står på diskbänken och dammsugaren står framme i hallen men det struntade jag i. Jag bara la mig här!

Marcus och min lillebror D sitter och spelar dataspel över nätverk. Riktig slapparsöndag har vi.

Tar ni det också lugnt?

(Jag har en vagel på ögonlocket. Kan nästan inte öppna ögat ordentligt. Mycket otrevligt!)




Helgen i bilder

2009-05-03 16:43:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit en riktigt bra helg men idag är vi trötta!

Här kommer lite bilder.

Fredag:



Vi var hemma hos Marcus föräldrar hela dagen. Även Marcus syster med familj var där. Lilla N väger nu ungefär som Max gjorde när han föddes. Kändes väldigt lätt jämfört med de dryga 9 kilo som Max väger nu. Vi grillade och var ute mycket. På kortet till vänster är Marcus stolt morbror till lilla N.

Lördag:





Vi var på 1-årskalas för Max syssling O. Max hade skjorta på sig. Det bjöds på korvgrillning och tårta och Max fick en "godispåse" med banan och en leksaksspindel i. Påsen syns på bilderna högst upp. På bilden längst ner till vänster är det Max och födelsedagsbarnet.


(Jag har som princip att inte visa andra i min blogg än min familj så det är därför ansikterna på N och O är "överpixlade")




Söndagsmorgon

2009-05-03 08:52:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch va seg jag var när Max vaknade imorse. Han somnade inte förrän 22 igår så trodde att han skulle sova länge idag men icke...!

Har haft två riktigt bra dagar i solen. Igår var vi på 1-årskalas på dagen och på kvällen hade vi kompisar här. Tittade på Robinson. Funderar fortfarande på varför Rafael satt med på örådet. Mycket mystiskt! Skönt att Christian är ute nu i alla fall.

Jag äter frukost nu och sen ska Max och jag promenera lite så han får sova i vagnen.

Hoppas ni alla får en bra dag! Kommer lägga upp lite bilder senare idag.




Ett år sen idag...

2009-05-02 17:43:12 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
...som vi såg dig för första gången






Blogga ute

2009-05-01 16:24:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja jag sitter ute på svärföräldrarnas altan och bloggar! Inte dåligt! Har ätit grillat här och sedan slappat i trädgården. Härlig dag!




Lek, majbrasa och fyrverkerier

2009-05-01 10:50:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår på eftermiddagen lekte jag och Max lite på balkongen. Sedan blev det mat hos svärföräldrarna innan vi gick till valborgsfirandet. Max var så duktig! Han var lugn hela tiden utan på slutet då han var trött. Det gick bra under fyrverkerierna. Han verkade inte störas när han hade sina hörselskydd.