Vårt 2010

2010-12-31 13:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ja eftersom året nu är slut så är det dags att summera det! Här och här finns summeringen av vårt 2008, och här vårt 2009.



2010 ur min synvinkel

Max var 1 år och 3 månader när året började och 2 år och 3 månader när året slutade. Under våren var han och jag hemma tillsammans och under sommaren var Marcus pappaledig. Det stora för Max i år har varit att han började på förskolan i slutet av augusti. Han trivs så bra med sin kompisar och "fröknar" och utvecklas hela tiden. Under hösten har hans tal rent ut sagt exploderat och han pratar nu för fullt, även om orden i meningarna kommer i lite fel ordning ibland och vi inte förstår allt han säger, men han är väldigt envis och vill göra sig förstådd så upprepar mer än gärna tills vi förstått. Han har utvecklats till en energirik liten kille som har mycket spring i benen och älskar när det händer saker. Samtidigt så kan han verligen koppla av genom att sitta och gosa, läsa böcker eller titta på film. Hans favoriter är hans mormor, morfar, farmor och farfar. Han älskar att leka med dem!




  Max januari 2010




Max december 2010


Jag hade en ganska tuff vår med mycket huvudvärk, nack- och ryggont. Efter att ha börjat hos kiropraktor i juni samt att verkligen tagit tag i mina stressproblem så har jag blivit mycket bättre. Sen jag började träna på gym i november har jag knappt haft huvudvärk alls och känt mig mycket piggare. Det största och mest positiva under året för mig har ju dock varit att jag fick ett jobb. Fritidspedagog var inte riktigt det jag tänkt mig att bli men har verkligen trivts som det och träffat många härliga barn och kollegor. Tyvärr slutade ju året med att mitt vikariat var slut och jag slutade på jobbet men det har gett mig många kontakter och erfarenheter som ju gav mig en tillsvidaretjänst på förskola som börjar 2011 (på måndag närmare bestämt). Förskollärare har heller inte direkt varit min plan men det känns rätt för tillfället!




Sommaren bjöd på vackert väder till en början och vi var på en härlig semester till Halmstad. I slutet av sommaren gifte sig nära vänner till oss och vi fick vara med och dela deras dag! Hösten har bestått av att pussla ihop vardagslivet då vi båda jobbat och Max varit på förskolan. Vi har vantrivts ganska mycket i vår lägenhet det sista året och haft mycket bekymmer för var vi ska ta vägen i framtiden. Vi har sagt i flera år att min morbror och hans familjs hus vore så perfekt att bo i och skojat med dem om att vi köper det när de säljer. Inte trodde vi att detta skulle bli verklighet men det blev det då kontraktet skrevs 29 oktober, och nu är det snart dags att börja packa inför flytten.

Hus och tillsvidarejobb. Nu är vi verkligen vuxna och det känns som att vår framtid börjar på riktigt nu.



Max i Halmstad




Marcus och jag på bröllop




Huset vi ska flytta in i


Nytt jobb, nytt boende och en massa nya härliga stunder med de jag tycker om är det som väntar 2011.





Sista dagen

2010-12-31 11:03:23 ,   Allmänt/Vardagsliv

Den sista dagen 2010 började med en sovmorgon till 9.30. Usch så trött jag var imorse! Men nu är jag uppe och någorlunda pigg. Marcus och Max har precis åkt i väg till Marcus föräldrar för att Max ska få leka i snön med kusin N. Jag är hemma för ska städa lite.... men ooops hamnade visst här med min tekopp ;).



I eftermiddag kommer vännerna A och S hit på fika! Ska bli roligt =)! Sen ikväll så är vi bortbjudna till A, D och lille E. Ska bli härligt att bli bortbjuden. Vi brukar alltid köra knytkalas eller att vi delar på kostnaderna och lagar mat tillsammans på nyår. Men det kanske är ett tecken på att vi är vuxna nu att vi bjuder hem varandra =).

Nepp nu blir det bloggläsning och tedrickning och så får vi se när jag tar tag i städningen ;).

Hoppas ni får en bra sista dag på året!





Slutjobbat, datakrångel och bad!

2010-12-30 17:39:43 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ja detta inlägg får handla om flera saker.

Jag har nu jobbat sista dagen på skolan där jag jobbat i höst. Kändes sorgligt att packa ihop alla mina grejer och åka därifrån. Hade gärna varit ledig lite längre nu för att liksom ställa om och ladda energi inför nästa jobb, men det drar igång redan på måndag. Jag ska dock inte vara på förskolan där jag ska jobba då för det är sammanslagning eftersom det fortfarande är lovtider. Sen den 10 januari börjar jag på riktigt på "min" förskola.

När jag kom hem från jobbet idag skulle jag slappa vid datorn lite. Det var dock lättare sagt än gjort för min sladd till datorn (elsladden) fungerar inte!! Och batteriet är nästan urladdat. Det verkar inte vara glapp till uttaget som sitter in i datorn för den lilla lampan på själva "dosan" på sladden lyser inte så verkar som den inte får ström i sig alls. Jag har provat i flera eluttag. Nåja...får se hur jag ska lösa detta! Förslag?

Efter att jag deppat över att jag slutat jobbet och deppat över datorn så åkte vi och badade i badhuset tillsammans med Marcus syster med familj. Oj så Max och N plaskade och for i vattnet. Det var riktigt roligt!

Nu är det dags för matlagning och ikväll hoppas vi på vinst på Bingolotto. Förra veckan vann vi två lotter till kvällens program så nu hoppas vi på ännu mer tur ikväll =)!

Den nya designen kommer förhoppningsvis upp inom kort





Puss, kärlek och kram

2010-12-30 11:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer lite pussar, kärlek och kramar till er medan jag jobbar =)!





Magkatarr

2010-12-29 21:43:52 ,   Allmänt/Vardagsliv


Min mage är verkligen inte på humör efter julen. Den varit svullen och öm ända sen annandagen. Jag har haft några "anfall" då jag blir matt i hela kroppen, svimfärdig, illamående och känner mig orolig i magen. Bland annat ett häromnatten. Jag är dock inte dålig i magen eller nåt sånt. Men det är inge roligt att gå runt och inte känna sig ok.

Jag vet ju att de dåliga perioderna alltid ersätts av bra perioder så det är väl bara att invänta en sådan nu.

Nu är jag riktigt trött efter att ha varit vaken sen innan 5.30 imorse. Imorgon är också en tidig arbetsdag men som tur är kommer inga barn vid 6.30 så jag kan börja närmare 7 istället. Lite mer humant enligt mig =)!

Sista dagen på jobbet imorn.

Godnatt alla ni som läser <3


(Det blir nog imorgon bloggen byter design)




Julafton igen?

2010-12-29 21:23:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag har vi haft julafton igen. Har firat lite med Marcus syster med familj hemma hos Marcus föräldrar. De var inte här över jul utan kom nu till nyår istället. Max blev glad över att få mer paket.... och jag blev också glad =). Tänk vad mycket jag ska baka nu när jag fått denna:



Hi hi lite rolig bild! Det är "skinn" på mina tights om ni undrar vad som blänker.









Bloggen 2 år!

2010-12-29 12:24:00 ,   Blogg
Jag firar att jag bloggat här i två år nu med att byta design. Det kommer antagligen ske under dagen eller imorgon så håll ögonen öppna. Jag firar också att jag snart bloggat i totalt 4 år! Här finns mina första två år i bloggform.

Överger snart denna design:





Tidigt!

2010-12-29 05:49:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch va segt det var att gå upp för en stund sen. Är SÅ trött!!

Sitter och äter lite och ska snart ge mig iväg till jobbet.

Hoppas ni får en fin dag!




Max och tomten

2010-12-28 21:14:58 ,   Max
I hela december har Max pratat om tomten, och att tomten ska komma med paket. Kvällen före julafton tog vi fram Max julstrumpa och berättade att tomten skulle lägga paket där i. På julaftonsmorgon tyckte Max det var jättespännande när han fick känna i strumpan och hittade ett paket. Totten omma ket (tomten komma paket) utbrast han flera gånger om av lycka.

Sedan var det då dags för den "riktiga" tomten att komma. Vi var hos min moster med familj. Tomten knackade på dörren. Nu kommer tomten sa vi till Max och han hade stora ögon. När tomten kom in i rummet började han darra på läppen och sa nää totten nää totten. Sen grät han och skakade i kroppen. Han och jag gick in i ett rum bredvid och satt på sängkanten där och tittade ut mot vardagsrummet där tomten började dela ut paket. Max pratade oavbrutet om att tomten och paketen men han ville inte gå in i rummet igen. Efter en stund blev han dock nyfiken på sina paket och vi gick in i rummet och han började öppna dem. Sen när tomten skulle gå vinkade han och sa Haddå totten. Han gick tillsammans med sin mormor efter tomten och vinkade och tittade i hallfönstret när tomten gick ut. Efter det pratade han om att tomten är i skogen.

Sen var det då dags för tomte nr 2. Denna gång hos Marcus föräldrar och det var Marcus som var tomten. Max blev återigen ledsen och vi gick in i ett annat rum. Tomten fick ge Marcus bror några paket och sen gick han.

Fast Max tyckte tomten var lite läskig så pratar han om honom flera gånger om dagen och så fort vi nämner paket så säger han totten omma och nickar. Vi får se hur han reagerar nästa år! Ni andra med små barn, hur reagerade de på tomten?

(Förra året var Max inte alls rädd utan satt i tomtens knä och tyckte bara det var roligt)







Jullediga?

2010-12-28 18:30:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej!

Njuter ni fortfarande av julledighet? Isåfall är jag avundsjuk. Jag har jobbat idag. Det gick bra men det är väldigt lugnt på jobbet så känns nästan som att man sitter av tiden. Men vi fick massa gjort idag, städade skåp och grejade samt bakade med barnen!

När jag slutat mötte jag upp Marcus, Max, min mamma och min bror med familj på café och fikade lite. Nu pågår matlagning. Blev lite senare än tänkt men snart står maten på bordet =)!

Hoppas ni har en bra dag!




Rea!

2010-12-27 12:46:29 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gomiddag!

 

Idag började jag dagen lite mer aktivt än igår då jag var riktigt segstartad. Jag har varit och shoppat på förmiddan. Kände mig väldigt duktig som inte handlade något annat än det jag planerat att köpa: kofta till mig (från GinaTricot, får visa er bild senare), tröjor till Max, pyjamas till Max, nytt täcke och kudde på IKEA till Max säng (dags att byta ut spjälsängstäcket), en trådlös adapter till Marcus dator för att den ska känna av det trådlösa nätverket (Max har förstört den förra).

 

Nu lagar jag quorn med dillsås och snart ska vi äta =).

 

Jag har "söndagsångest" idag för ska jobba imorn. Vill så gärna vara ledig med mina pojkar.... men det går säkert bra när jag kommer fram till jobbet.


Hoppas ni har en bra dag!




Julklappar!

2010-12-26 12:54:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
En massa härliga julklappar har vi självklart fått under dessa dagar. Och några till väntar eftersom vi inte har firat med min bror med familj eller Marcus syster med familj än. Det blir en långdragen jul detta år =).

Max har fått två polisbilar, brandbil, ett litet garage till föregående bilar, bil, dammsugare, 2 cd-skivor, två böcker, film med "Chuggington", två gosedjurshundar, en duplobuss, två tröjor, ett par byxor, ett set med legobitar, badskum, duschtvål.

Jag har fått ett par tjockare strumpor (benvärmsliknande), presentkort på en inredningsbutik där vi bor (sparas till huset =) ), bok om ekonomi av Charlie och Mattias från Lyxfällan, bok om trädgård, inredningstidningar, prenumeration på "Allt i hemmet", chokladask, ett nackskydd som verkar lindrande mot nackont, minidammsugare/handdammsugare.

Har säkert glömt en del =). Vi räknar att Max säng var vår julklapp till honom så därför köpte vi inget mer förutom paketet till julstrumpan. Som ni ser så får han ganska mycket ändå!

Tack alla våra nära <3




Annandag med sovmorgon

2010-12-26 12:02:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Vi va så trötta imorse Marcus och jag! Som tur var somnade Max sent igår så han sov till 8.25 imorse. Marcus gick då upp med honom för jag blev redan igår lovad sovmorgon imorse eftersom jag ska jobba tis-tors. Så efter 10 masade jag mig upp ur sängen.

Nu fixar vi ihop lite lunch, stuvade makaroner och köttbullar. Känns som vardag med andra ord =).

Efter maten ska jag ta mig i väg och träna eftersom jag nu äntligen efter två veckor är fri från mitt halsont. Vi ska åka till Marcus föräldrar senare. Marcus bror fick Wii i julklapp och det är fler än han som tycker det är kul ;).





Julafton

2010-12-25 20:15:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer en bildkavalkad och lite ord till det från vår julafton! Några bilder är tagna av min kusin Matilda eftersom vår kamera la av under middagen och när tomten kom.



Morgonen började med att Max fick titta i sin julstrumpa och han blev mycket glad över att tomten kommit med paket till honom. Det var en polisbil i paketet och han lekte med den hela förmiddan.



Vid lunchtid åkte vi till min moster med familj där vi skulle fira tillsammans med min mammas släkt. Det är verkligen idylliskt att fira där för de bor så fint (i ett ombyggt gammalt hönshus).




Snöigt och fint ute på landet



Vi hade MASSOR av julmat! Detta är silltårta!




Och skinka såklart!



Kex, bröd och ostar.



Mera mat!




Efter maten blev det lite smått och gott.




Tomten kom på besök!



Juligt hemma hos min moster med familj. Vi hade precis haft julklappsutdelning när jag tog bilden så det är därför det är så tomt under granen.



Max öppnar paket! (min mormor och morfar hade köpt fel lego. Men vi sparar detta till Max blir lite större)



Hela tjocka släkten tittar på Kalle anka!



Min älskling och jag!



Sen så åkte vi hem till Marcus föräldrar där det direkt blev paketutdelning med tomte. Tomten gjorde dock en kort visit eftersom Max inte riktigt uppskattade hans sällskap.



Det är inte alltid lätt att öppna julklappar!



Sötnosen som fått en dammsugare



Jag fick bland annat tidningar och en prenumeration på Allt i hemmet.



Mycket papper blir det att städa =)


Kvällen avslutades sedan med lite mer julmat och senare på kvällen åkte jag på julnattsgudstjänst.




Gomorron juldagen!

2010-12-25 10:31:53 ,   Allmänt/Vardagsliv

Gomorron!

Hoppas ni hade en mysig dag med nära och kära igår och får det likadant idag =)!

Vi hade en härlig dag igår fylld med mat, gott sällskap, julklappar och två tomtar! Dessvärre slutade vår kamera att fungera precis när vi kom fram till julfirandet hos min moster vid lunchtid. Det gick inte att trycka på avtryckaren och fota. SÅ störande!!! Jag startade om den flera gånger men det gick bara inte.... men till slut fick den tydligen lust att fungera igen för helt plötsligt var det som att den aldrig gjort nåt annat än att fota. Jag missade dock att fota vid maten och tomten. Tråkigt nog! (fick bara några halvsuddiga bilder som jag kunde fota i filmläget på kameran). Men efter det har jag lite bilder som jag kan bjuda er på senare.

Efter att vi firat hos min moster med min släkt på min mammas sida så åkte vi vidare till Marcus föräldrar där det var dags för ytterligare en tomte och julklappsutdelning och även julmat.

Vi har sovit över här hos Marcus föräldrar inatt, trots att vi bara bor ca 2 km härifrån. Det var så skönt igårkväll att slippa packa ihop alla julklappar och ge sig ut i kylan.

Om nån timme ska vi dock åka hem för vi ska till min farmor på middag.... och ytterligare en julklappsutdelning. Denna gång med pappas släkt.

Ja, och nu undrar ni kanske hur Max reagerade på tomten.... det blir nog ett helt eget blogginlägg senare.... =).





God jul!

2010-12-24 09:19:25 ,   Allmänt/Vardagsliv





Uppesittarkväll

2010-12-23 23:13:06 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 





Julgodis

2010-12-23 12:17:00 ,   Mat och annat gott

Chokladkola (invirad i papper längst bort), rocky road, knäck och mariannetryffel med vit choklad. Marcus har sedan även gjort rocky road utan nötter (med popcorn, rice krispies, dumle och marsmallows) och knäck med krossad polkagris i men de är inte med på bilden.





Gomorron dan för dopparedan!

2010-12-23 09:55:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Tänk att det är julafton imorn. Svårt att greppa tycker jag! Idag ska jag slå in de sista julklapparna och ikväll ska Marcus och jag göra lite mini-julbord här hemma och sen titta på bingolottos uppesittarkväll och hoppas på att vinna miljoner =). Vi ska även hänga upp Max julstrumpa idag och se om tomten lägger en julklapp där imorgon. Max pratar mycket om tomten och att tomten ska komma med paket så ska bli spännande att se imorgon när han förstår att tomten har kommit med paket. Men självklart mest spännande när han får träffa tomten på eftermiddan imorn =). Förra året tyckte han bara det var roligt med tomten men vi får se hur han reagerar i år. Jag tror han kommer vara mycket mer avvaktande och kanske lite rädd.



Max i tomtens knä förra året




Stressade?

2010-12-22 22:35:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Verkar lugnt på bloggfronten ikväll. Stressar ni inför julen? =)

Jag är så otroligt lugn i år. Har nog sänkt kraven ganska rejält men samtidigt har vi gjort samma saker som tidigare år, men har köpt mindre julklappar. Kanske är det som stressat så tidigare. Jag trodde att jag skulle vara mer stressad i år eftersom jag jobbar vilket jag ju inte gjort de senaste åren.

Jag fick energi till att städa i eftermiddags så nu behöver vi inte göra det imorgon. Eller i för sig städa gör man ju varje dag när man har en tvååring som drar runt alla sina grejer i lägenheten, men jag hoppas på att slippa damma, dammsuga, städa badrummet och torka golven imorn! Plockandet kommer jag inte undan.

Marcus har gått och lagt sig för han börjar jobba kl. 6 imornbitti. Jag ska också lägga mig snart för är SÅ trött, men jag har halsbränna så vill få det att gå över först (jag är inte gravid utan har oturen att lida av halsbränna ändå. Har ett litet bråck på magmunnen. Äter medicin mot det dagligen så brukar inte känna av det så mycket men ikväll verkar vara en dålig kväll).

Imorn när vi vaknar upp det är det dagen före julafton! Jag kan inte förstå det.... var tog december vägen?!

Hoppas ni haft en bra dag och vi "ses" imorgon! Godnatt!





Redan mörkt

2010-12-22 15:45:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk så tidigt det blir mörkt ute. Jag brukar inte reflektera så mycket över det när jag jobbar men nu när jag är hemma så tycker jag det blir mer märkbart. Är väl att vi inte varit ute idag så har inte fått så mycket ljus.

Max sov bara en timme efter maten. Nu sitter han och tittar på Bananer i pyjamas. På förmiddan lekte han med bilar i två timmar. Tror aldrig han har lekt så länge med samma sak här hemma förut. Han parkerade dem på olika ställen och körde runt. Var roligt att se =).

Nu ska jag sortera tvätt. Då kommer Marcus bli glad när han kommer hem från jobbet om två timmar!

Vågar mig nog inte på nån träning ikväll. Halsen gör för ont. Men en promenad kanske blir av trots att det är -20 grader ute.




Frukoststund i förmiddags

2010-12-22 12:08:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 


Vörtbröd med senap och julskinka, rökt lax och en clementin.




Julpyssel

2010-12-22 10:07:00 ,   Max
Titta vad fint Max har pysslat!

Vi fick med oss det hem från förskolan häromdan. Max är så stolt och vi också =). Jag som alltid sagt: att den dagen mina barn släpar hem en massa egengjort pynt till julgranen så kommer jag inte sätta upp det, inser nu att jag nog med glädje kommer hänga allt möjligt i granen kommande år bara Max har gjort det =).





Vårdar barn innan jul

2010-12-22 09:33:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja Max och jag är hemma idag. Han har hostat så inatt, snorar och känns lite varm så jag tyckte det kändes bäst att han får vara hemma idag så han hinner krya på sig till på fredag. Jag har ont i halsen men hoppas det ska försvinna för jag vill verkligen träna ikväll. Har inte kunnat träna på en vecka och är riktigt seg i rygg och nacke så jag behöver röra på mig. Dessutom har jag sovit på soffan större delen av natten för Max kom in till oss vid 2.30 och fick ligga mellan oss men jag kunde inte sova pga hans hostningar, sparkar och "vill ligga på mammas kudde" så jag la mig på soffan och sov där från 3 till 7.30.

Blir en lugn dag här hemma men hoppas på att jag ska finna lite ork att städa. Har känt mig så energilös senaste veckan men med en förkylning i kroppen brukar jag bli sån.

Imorn hade jag redan tagit ledigt så man kan säga att Max har jullov nu. Jag ska jobba nästa vecka men har ju några dagar ledigt!

Nu är det dags för frukost!

(Fast jag är trött idag så känner jag mig fylld av blogginspiration så får väl se om det blir en massa inlägg här idag)




Mammas älskling!

2010-12-21 12:22:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max var så ledsen när jag lämnade honom på förskolan idag. Han har haft pappa-längtan på förmiddan och gråtit efter Marcus. Skönt att de ska vara jullediga ihop i 1,5 vecka.

Just nu saknar jag honom så det gör ont men det är bara några timmar tills jag ska hämta honom. Jag har ju min korta dag idag.

Nu ska jag snart bege mig iväg och krama på mina söta fritidsbarn istället =). Igår tittade två tjejer ledset på mig och sa Sara vi vill inte att du ska sluta. Det känns lite tungt.





Dra täcket över huvudet

2010-12-21 10:03:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är en sån där dag då man bara vill dra täcket över huvudet och slippa gå ut.

Jag har ont i halsen igen, snorar och lite huvudvärk. Max snorar och hostar, men inte tillräckligt för att jag ska ta vård av barn idag. Dessutom är det -20 grader ute.

Vill inte.




Handlat!

2010-12-20 22:51:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh... jag är helt slut! Har varit på ICA Maxi och handlat allt inför julen. Egentligen var det väl inte så mycket julmat men har laddat upp med allt möjligt som ex. blöjor. Jag åkte 20.15 och kom hem kl. 22. Kände mig faktiskt lite julstressad av detta så är glad att det nu är gjort. Och jag orkar inte ägna en till tanke åt hur mycket det kostade (eller det faktum att jag hade för lite pengar på kontot så att jag fick ringa hem till Marcus som fick gå in på internetbanken och föra över mer pengar till mitt konto).

Imorse väckte Max mig genom att komma in till mig och säga Mamma, mamma tänd ganen, tänd ganen (alltså granen). Sötnos! Jag trodde inte att han skulle kliva ur sängen själv på mornarna eftersom det är så mörkt då men tydligen så vågade han det. Bara han inte börjar springa runt mitt i nätterna =).

Nej nu går jag och lägger mig! Godnatt!

Hoppas ni haft en bra dag =).

2 dagar kvar att jobba innan 5 dagar ledigt




Julgodis under konstruktion

2010-12-20 12:02:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Insåg att jag inte tagit några bilder på det färdiga resultatet så det får jag fota vid annat tillfälle. Men här har ni lite "ögongodis" att smaska på =)









Min man är ögongodis för mig ;)


(detta är ett tidsinställt inlägg så jag bloggar inte från jobbet =) )




Julveckan

2010-12-20 09:40:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då går vi in i julveckan. Helt sjukt att tänka att det är julafton på fredag! Detta år är jag ganska befriad från julstress än så länge. Detta trots att julklapparna inte är färdigköpta och en del annat inte är fixat. Men vi har sänkt kraven i år. Någon rejäl julstädning blir det inte heller. Hittar ingen motivation till det eftersom vi på nyårsdagen ska börja packa lite smått inför flytt.

Nu är det snart dags att åka till jobbet och jag är SÅ opeppad. Vet inte om det beror på att det snart är jul eller att jag bara har några arbetsdagar kvar tills jag slutar på jobbet. Känns svårt att lägga ner energi på något man ändå inte kommer ha kvar. Men jag hoppas det känns bättre när jag kommer dit idag.

Jag jobbar mån-ons denna vecka så är ledig dagen före julafton. Marcus jobbar den dagen men han blir ledig i mellandagarna vilket jag inte är.

Hoppas ni får en mysig dag!




Mätta i magen

2010-12-19 22:17:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är vi mätta i magen efter julgodisbak och god mat hos mina föräldrar. Knäck, chokladkola, rocky road och mariannetryffel har tillverkats =). Bilder får ni se imorn.

Nu väntar sängen för två trötta föräldrar som verkligen ser fram emot några dagars julledigt. Men först några dagars jobb.

Godnatt!




Snö

2010-12-19 15:20:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu når snart snötäcket upp till gungorna på gården. I början av detta år var det så mycket snö att gungorna ej syndes. Blir nog så denna vinter också.





Julkonsert och julgodisbak

2010-12-19 14:23:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det är vad som står på schemat idag. Julkonserten har vi redan klarat av och det gick bra. Max somnade i sin morfars knä undertiden så därför har vi lite svårt att få till det med middagssömnen.... men nu är han och Marcus ute och leker så hoppas han gör av med lite energi så att han kan sova en liten stund sen. Vi ska åka till mina föräldrar om två timmar och baka julgodis. Årlig tradition =)!

Hoppas ni har en bra dag och tar det lugnt i julstressen!




Lördagkväll

2010-12-18 23:22:09 ,   Allmänt/Vardagsliv















Max nya säng

2010-12-18 19:36:53 ,   Allmänt/Vardagsliv







En lista!

2010-12-18 15:12:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
1. Hur gammal är du om fem år? 33 år

2. Vem var den sista du träffade? Marcus

3. Hur lång är du? 168 cm

4. Vilken var den senaste film du sett? "The Holiday" igår, men jag somnade efter en halvtimme

5. Vem ringde du senast? Mamma

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till min kompis C: "nu ligger max o sover i sin nya säng =) gick bra att somna för honom. han hostar och snorar väldigt idag...." (fortsättningen är privat)

7. Vad är dagens planer? vara hemma och fixa och slöa!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag är en sms-tjej

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? Igår!

11. Vilken ögonfärg har du? Blå

12. När vaknade du idag? Jag vaknade vid 6.15 när Marcus och Max gick upp men sen sov jag till 8.30.

13. Har du någon gång hittat en katt? Nepp!

14. Vilken är din favoritplats? Stranden!

15. Vilken plats föredrar du minst? Källaren

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Vi bor i vårt hus och har förhoppningsvis ett barn till.

17. Vad skrämde dig som barn? Jag kommer inte riktigt ihåg

18. Vem fick dig att skratta senast? Max när vi monterade ihop hans säng och han bröt ihop i stora tårar så fort vi sa åt honom att akta på sig (fy vilken hemsk mamma jag är som skrattar åt det men till slut blev det komiskt)

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag äger inga men vi har EXTREMT många här hemma pga att Marcus samlar

20. Har du stationär eller bärbar dator? Jag har bärbar och Marcus stationär

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Endast trosor

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Jag har tre kuddar. Ligger på en, kramar en och den tredje ligger bredvid min kudde ifall Max kommer över undernatten

23. Hur många landskap har du bott i? Endast där jag bott nu

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Är nykterist så nej!

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
strumpor

26. Är du social? Ja men jag uppskattar också att vara själv

27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry halfbaked

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Inte behöva ta ett lika stort huslån när vi snart ska betala vårt hus =)

29. Tycker du om kinamat? Älskar det!

30. Tycker du om kaffe? Nja... inte vanligt svart kaffe men tycker cappuccino och caffe latte är ok i lagom mängd.

31. Vad dricker du till frukost? vatten och te

32. Sover du på någon särskild sida? Sover nästan endast på vänster sida för har ont på höger sida av axeln

33. Kan du spela poker?
Nej..


34. Tycker du om att mysa?
O ja!

35. Är du en beroendemänniska? Vet ej vad som menas med det men det är jag säkert

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? nej...

37. Vill du ha barn? Har redan ett och vill gärna ha ett till men det får vänta några år

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och förstår norska =)

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller en pool? Älskar båda! Men är jag utomlands ligger jag hellre på stranden och solar och badar än vid poolen

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, inredning och mat!

42. Äger du dyra smycken? Nej. Det enda som är värt något är väl förlovningsringen och vigselringen men är ju inga stora ekonomiska värden direkt.

43. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Fisk och potatis

45. Vem är den roligaste människan du känner? Nettan =)

46. Välj ett ärr på din kropp? Ett litet vitt märke på mitt vänstra pekfinger efter att jag bränt mig som liten. Vet dock ej vad jag brände mig på.

47. Vad har du för ringsignal? Någon vanlig


48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Vet inte om mamma och pappa har nåt.

49. Flirtar du mycket? Med min man

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Har ingen profilbild men mina bilder i headern är tagna här hemma, hos mina föräldrar och på ett bröllop

51. Kan du byta olja på bilen? Nej

52. Har du fått fortkörningsböter? *visslar och tittar upp i taket*.... alltså ja

53. Vilken var den senaste bok du läste? "Hittebarnet" av Katerina Janouch

54. Läser du dagstidningen?
Ja!

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Mama

56. Dansar du i bilen? Nej... lite svårt i bilen

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Megapol på väg hem från jobbet igår

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Max förskoletider för v 1

59. När var du i kyrkan senast?
I torsdags och övade inför en julkonsert

60. Vilka personer utmanar du? Alla som vill!





Myser inne

2010-12-18 14:12:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilket ruggigt väder det är ute!

Här myser vi inne. På förmiddan har vi gjort i ordning Max nya säng och ställt in den i hans rum och just nu ligger han och sover i den så gott. Blev så bra. Ska fota sen!

Jag har precis ätit lunch och ska snart åka till kompisar och öva flöjt inför en julkonsert imorn.

Återkommer under dagen med lite bilder. Har fotat så lite de senaste dagarna så har inte så mycket nytt att visa =).




Klipp!

2010-12-17 19:48:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag har jag jobbat igen och det gick bra. Skönt att jobba lite innan helg då känns det alltid extra mycket som helg =)!

Idag har vi gjort oss ett riktigt klipp. Vi har köpt säng till Max via blocket. För 500:- fick vi denna inklusive madrass och bäddmadrass.



Ett riktigt klipp då den är jättefräsch och skulle kostat bra mycket mer som ny. På Ikea står det att denna säng är en nyhet men den måste funnits i sortimentet förut för de vi köpte den av köpte den för några år sen. Vi är jättenöjda! Precis en sån vi varit ute efter. Och dessutom säljs det riktigt gamla slitna sängar för samma pris på blocket så jag anser att vi hade tur som ringde först (efter att jag hade ringt igår och avtalat tid att komma och titta idag hade flera ringt och sms:at).




Torsdagkväll

2010-12-16 20:54:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!

Jag är tungandad och får hosta titt som tätt men ska ge mig iväg till jobbet imorn. Jag har kort arbetsdag och i värsta fall får jag väl åka hem om jag inte orkar. Måste ju försöka! Hoppas dock att jag känner mig bättre i andningen imorn. Jag börjar jobba 6.30 imorn så jag kommer väl vara för trött för att känna efter.... hi hi =) Kanske lika bra det.

Max var riktigt trött ikväll och somnade snabbt efter att jag hade lagt honom. Marcus är iväg och övar inför en julkonsert så det är lugnt här hemma.... och lite tråkigt! Jag ser fram emot att komma iväg och jobba imorn. Blir så tråkigt att gå hemma och vara halvseg.

Hoppas ni haft en bra dag!



Vår tokiga lille kille äter soppa!




Broccolisoppa

2010-12-16 12:44:40 ,   Mat och annat gott
Imorn hoppas jag på att jobba för det är så segt att gå hemma och snora. Känner mig dock ganska pigg idag.

Kylskåp, skafferi och frys ekar ganska tomt här hemma och jag har ätit broccolisoppa för andra dagen i rad. Det är iförsig gott så lider ingen nöd på mig. Krävs inte särskilt mycket ingredienser så det är sånt man oftast har hemma (jag har dock ingen creme fraiche men soppan funkar utan det).

Nyttig, enkel och god =)


Broccolisoppa (2 pers)
När jag gör åt mig själv halverar jag receptet

1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten, 2 buljongtärningar)
300 gr broccoli (jag brukar aldrig mäta upp utan tar det som jag tycker ser lagom ut)
6 potatisar (ganska små, ta annars färre)
1 dl creme fraiche
timjan och paprikapulver

Tärna potatisen och koka den i 10 minuter i buljongen. Tillsätt broccolibuketter och koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt creme fraiche, krydda med timjan och paprikapulver och smaka av.




Max lagar potatismos och sås

2010-12-16 10:10:07 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

Bjuder på en film, ganska lång, där Max "lagade" mat till mig häromkvällen. Han börjar dock filmen med att säga att han har bajsat. Han säger ju nej sen när jag frågar om han verkligen gjort det. Men efter att vi filmat klart upptäckte jag att han faktiskt gjort det så blev ett blöjbyte.

 

Ni får ursäkta min hemskt gnälliga dialekt =)





Snorattack!

2010-12-16 10:01:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fy vilken äcklig rubrik jag har. Förlåt!

Jag har blivit lite snorig över natten. Det gör inte lika ont i halsen längre men är tungt att andas. Lite förkylningsastma lider jag nog av för får nästan alltid så här när jag är förkyld.

Max och jag är alltså hemma idag me.


Förresten, såg ni Bonde söker fru igår? Jag tycker det var en tråkig final!! Det var ju typ ingen romantik alls. Trist!  Vi får väl se om det blir mer romantiskt på deras resor.





Matinspiration noll

2010-12-15 17:14:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch det är inte lätt att försöka hitta på nån mat att laga när man inte är riktigt kry.

Marcus har inte kommit hem från jobbet än. Jag vet att han också är trött och har halsont så vill gärna inte att han ska behöva laga mat när jag varit hemma hela dagen.

Jag tog upp en fläskfilé ur frysen tidigare idag och den är tinad nu så ska bara komma på nåt att göra med den. Det var typ det vi hade hemma förutom kyckling och dethar vi ätit så mycket den senaste tiden.

Nåja... ska väl försöka fixa till nåt!




Tisdagsmys

2010-12-15 12:03:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll hade vi lite tisdagsmys (lill-fredag som vi ju kallar det) och tittade på film, drack glögg, åt pepparkakor och choklad (som jag fått av mina snälla kollegor... tack!!). Glöggen bedövade min hals så jag kände mig nästan frisk när jag gick och la mig =).











Hemma

2010-12-15 09:40:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Jag är sjukskriven idag med och har dessutom valt att låta Max vara hemma med mig. Han är ganska snorig och hostig så tyckte det var skönt för honom att få en vilodag. Vi får vila tillsammans. Min hals är sämre idag. Svider, kliar och rosslar. Pratade precis med Max förskola och de sa att det är många där som har ont i halsen och feber. Både barn och vuxna.

Max sitter och tittar på Postis Per men precis när jag skrev detta kom han inspringades till mig i köket och gav mig en kram och nu har han sprungit tillbaks. Mammas myskille!







Somnar

2010-12-14 14:11:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick åka hem från jobbet efter halva arbetsdagen för jag mår inte bra. Har ont i halsen. Retar något hemskt och känns alldeles igensvullet. Är frusen och trött. Försökte mig på att läsa lite bloggar men det känns som jag håller på att somnar så ska nog stänga av här och sova en stund.

Hoppas jag vaknar upp piggare!




Kvällsträning

2010-12-13 21:47:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så skönt det var att träna ikväll! Kom hem vid 21 och då ställde jag mig och baka en kladdkaka som jag ska bjuda mina kollegor på imorgon då vi har planeringsförmiddag. Så de där kalorierna jag tränade bort kommer jag äta upp med råge imorgon ;)!

Jag ska jobba 8-17 imorn. Känns tungt eftersom jag egentligen jobbar 13-17 på tisdagar. Mycket jobb denna vecka.

Nu är det strax läggdags!

Godnatt!



Jag tävlar hos Evelina om ett presentkort hos Vinylahem.




Vår luciadag

2010-12-13 17:55:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas ni haft och har en härlig luciadag!

Vi brukar ju ha mysiga och lugna måndagsförmiddagar hemma men imorse fick Max lämnas på förskolan redan 8.30 för jag skulle till mitt nya jobb och hälsa på innan jag åkte och jobba. Kändes bra på nya jobbet så tror att jag kommer att trivas.

De har inget luciatåg på Max förskoleavdelning men de var och tittade på de större barnen som lussade imorse. Max var dock med i ett luciatåg igår i ett annat sammanhang. Han ville inte stå utan satt och lekte med en plasttelefonlur hela tiden. Men den var ju i alla fall röd =).



Max i gårdagens luciatåg (hans tomtedräkt är lite tight för han hade den även förra året men jag tyckte det var onödigt att köpa en ny dräkt för ett tillfälle).


Nu har jag ganska nyligen kommit hem från jobbet och Marcus har precis åkt tillbaks till sitt jobb där de har luciafirande. Sen när han kommer hem ska jag åka och träna. Snacka om att gå om varann! Men vardagen ser ut så här hemma känns det som.

Nu ska Max och jag strax äta mat.






Lucia!

2010-12-13 08:55:31 ,   Allmänt/Vardagsliv





Söndagslugn

2010-12-12 14:58:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är verkligen lugnt och stilla här hemma och alldeles strax ska vi klä julgranen. Min mamma kommer bli tokig när hon läser detta. Dagen före julafton ska den kläs enligt henne och det är jag uppväxt med. Men Marcus och min tradition har blivit att klä den runt tredje advent. Vi brukar inte vara hemma så mycket kring juldagarna så vi vill hinna njuta av julgranen.

Max har sovit i över två timmar nu. Marcus sitter och spelar gitarr och jag ligger i sängen och har tittat på Bonde söker fru.

Söndagslugnt med andra ord.




Tomte

2010-12-12 11:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv





40-årsfirande

2010-12-12 10:44:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var vi hos min moster med familj för att fira min morbror som fyllde 40 år i somras. Var överraskningsfest! Där var också min kusin E som bor i London och det var nästan 1,5 år sen jag träffade henne sist. Hennes son L och Max är nästan jämngamla. L är några månader äldre. De var inte så intresserade av varandra direkt utan lekte mest på eget håll.

Max somnade i bilen hem vid 22 igår men ändå så vaknade han 6.30 imorse. Marcus gick upp och jag fick sovmorgon.... igen!! =) Marcus har hunnit med att tvätta på förmiddan och idag ska vi försöka hinna med att klä granen. Någon träning blev det inte för mig igår så även det ska jag hinna med.



Vi åt god mat: kräftsoppa, lax med getost och valnötter, kyckling, potatisgratäng, rotfruktsgratäng m.m. Till efterrätt blev det glasstårta.





Max blev väldigt förtjust i min kusin M´s gamla Barbiebil. Den var perfekt föt B2 att åka i.





Segstartad!

2010-12-11 10:44:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är segstartat här hemma idag. I alla fall för mig som tog sovmorgon och fortfarande sitter i morgonrocken. Men jag ska klä på mig nu och försöka röja lite här hemma.

Marcus ska iväg på lite ärenden och när han kommer tillbaks ska jag försöka köpa några julklappar. Årets första! Japp vi har inte börjat än. Ni kan ju gissa att jag har lite panik inför det. Men jag har verkligen inte haft nån tid till det. Förstår inte var all tid tar vägen. Tror att klockorna går mycket fortare detta år än tidigare jular?! Har ni handlat julklapparna?

Jag ska försöka hinna med att träna i eftermiddag också. Värt att lägga tid på det för jag mår så mycket bättre av det. Har knappt haft huvudvärk på två veckor nu. Skönt!

Njut av dagen och stressa lugnt =)!




PostisPer

2010-12-10 21:54:06 ,   Max
Max var ju tidigare väldigt intresserad av Teletubbies men det vill han inte titta på alls längre. Han har sen haft en period med Bananer i pyjamas. Men häromdan köpte jag hem en dvd med PostisPer till honom och nu är han helt fixerad vid den. Så fixerad att han skriker hysteriskt när han inte får titta mer och så skriker han Posispääää, Mas titta posispäää!

Vi får nog ta en PostisPerFriDag imorn!



Max myser




Tillsvidare

2010-12-10 18:29:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej!

Precis som tidigare veckor har jag varit så trött i slutet av arbetsveckan att jag inte orkat blogga. Knappt orkat att starta datorn. Men nu är det äntligen fredag =)! Vi kör enkel middag idag. Köpte en färdiggrillad kyckling och till den äter vi klyftpotatis, grekisk sallad och tzatziki. Smaskigt och snabbt (förutom klyftpotatisen som ju ska stå en stund i ugnen).

De senaste veckorna har jag oroat mig en hel del för framtiden. Det jobbet jag har nu är ju ett vikariat och hon som jag vikarierar för kommer tillbaks från sin mammaledighet i januari. Jag trivs bra på skolan där jag jobbar och framförallt med mina kollegor men tyvärr är jag tvungen att sluta för det finns ingen annan tjänst åt mig just nu. De senaste veckorna har därmed bestått av en del jobbsökande. Och det har gett resultat eftersom jag i slutändan fick två jobberbjudande varav ett är en tillsvidaretjänst som jag tackat ja till. Så fr o m 1 januari blir jag förskollärare på 75%. Det är i samma kommun som jag jobbar nu (och även bor i) men på en annan ort. Känns tråkigt att behöva sluta på mitt nuvarande jobb men hoppas att jag ska trivas lika bra på mitt nya jobb. Det känns väldigt skönt att det är en tillsvidaretjänst.

Nepp nu ska jag sluta tänka på jobb och mysa med mina älsklingar!

Ikväll blir det massor av chips, popcorn och cola till Idol. Gissar dock på att jag somnar i soffan för jag har varit uppe sen 5.15 imorse.

Hoppas ni får en mysig kväll!




Julbord

2010-12-08 22:03:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit på julbord. Oj så mätt jag är.

Slappar lite i soffan nu och ska snart gå och lägga mig för är galet trött.

Vi "ses" imorn och hoppas att ni haft en bra dag =).





Tänkte fel

2010-12-08 09:30:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Imorse tog jag mig en sovmorgon till 8.30 för Marcus var ändå uppe så han tog morgonrutinerna med Max. Skönt att slippa det en morgon i veckan.

Men jag tänkte lite fel här alldeles nyss för i mitt huvud börjar jag jobba 11.15 idag och Max ska lämnas på förskolan 10.45.... MEN jag insåg för nån minut sen att jag börjar jobba 10.45 och Max ska lämnas 10.15. Det betyder att vi behöver börja göra oss i ordning om en kvart (allt tar sån tid med påklädning och så ska vi gå till garaget också).

Nu sitter jag här och ska äta frukost och känner mig smått stresssad. Ska nog äta nu istället för att skriva här kanske =). Pysseldag på jobbet idag och julbord med jobbet ikväll så hoppas på att få lite julstämning.

Kram till er!




Lill-fredag

2010-12-07 18:02:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är så mysigt med tisdagar för då kommer vi hem alla tre samtidigt. Marcus cyklar till Max förskola och jag möter upp där med bilen och så åker vi bil hem. Är verkligen mys.

Tisdagar är dessutom mysiga för Marcus börjar senare på onsdagmorgonen så vi kan vara uppe lite extra länge om vi vill. Vi brukar kalla det för lill-fredag.

Ikväll ska vi köpa lite snacks och dessutom fira för jag har blivit lite klokare angående min framtid i arbetslivet. Mer om det kommer! Ja usch nu är jag så där tråkig igen som skriver A men inte B.

Snart blir det mat här (Icas bordskyckling smak av BBQ Hickory. Bra och billigt middagstips!!) och sen gymmet för mig.



Mina älsklingar förra helgen i pulkabacken




”Jag är med och tävlar om ett kit ifrån Nivea värt 600:- hos Vi2blir3.se, var med och tävla du också HÄR

Kitet innehåller:

NIVEA Volume Nanodefinition Mascara
NIVEA Volume Shine Wonderfull
NIVEA Teint Delight Foundation
NIVEA Visage Moisturizing Day Care
NIVEA Visage Regenerating Night Care
NIVEA Visage Refreshing Cleasning Wipes

Vinnaren kommer att publiceras i bloggen.

LYCKA TILL!





Pizzainspiration

2010-12-07 10:20:48 ,   Mat och annat gott
Ni läsare önskade ju för ett tag sen fler recept här på bloggen och jag har verkligen varit dålig att bjuda på sådana. Men det beror på att min inspiration för att laga mat varit ganska bortblåst de senaste veckorna.

Jag har inget recept att bjuda på nu heller men lite bjudinspiration ska ni få. I söndags när min morbror med familj var här bakade jag pizzadeg innan de kom. Sen ställde jag fram ingredienser och så fick alla göra sin egen pizzahalva. Vi har bjudit på hembakad pizza förut när vi haft besök men då har jag stått och bakat när gästerna varit här och sen har jag haft på ingredienser. Detta var mycket smidigare!





Tisdagförmiddag

2010-12-07 09:26:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Här har vi varit uppe i över 2 timmar men har mest slappat i soffan! Max lekar "klä ut sig" och har tagit på sig sina skor, Marcus mössa och halsduk. Dessutom kom han alldeles nyss med ett par av Marcus kalsonger hängande kring armen. Hoppas han inte sätter dem på huvudet för jag tror de kommer från tvättkorgen =).

Tisdag betyder ju lugn förmiddag för oss eftersom jag börjar jobba kl. 13. Jag ska strax ta en kopp te och äta frukost. Börjar bli riktigt hungrig nu!

Igår var vi på pepparkaksbak på Max förskola (japp jag måste försöka börja säga förskola nu för jag kommer bli förskollärare i vår ;) ). Det var mysigt. Jag var dock inte med hela tiden för hade möte på jobbet. Så när jag kom hade Max redan bakat. Han fick sen med dem hem. Han är så stolt =).

Nepp nu är det frukost som gäller!




8

2010-12-06 09:54:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade vid 6.30 imorse men somnade sen om bredvid mig och vi sov till 8. Bra start på veckan =)! Nu sitter han som klistrad vid Bananer i pyjamas. Han såg hela dvd:n två gånger igår. Får nog sätta stopp snart.

Jag äter frukost och dricker te och inser att vi har lite bråttom. Så måste nog avsluta detta nu. Men vi "ses" ikväll!



Min mamma har fina temuggar! Ska satsa på några riktigt fina sen när vi flyttat.





Husbild

2010-12-05 22:20:10 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

I förmiddags var vi och tittade i huset vi köpt... eller vi har ju inte betalat än utan det sker ju när vi får tillgång till det. Är konstigt att vara där och veta att vi ska bo där. Bilden ovanför föreställer ytterdörren som ni ser. Sen finns det en groventré också som ju vi kommer att använda mest när vi bor där.

 

Jag vill inte visa er så mycket fler bilder på huset eftersom jag inte tycker det känns okej eftersom vi inte bor där nu och jag vill inte exponera min morbror och hans familjs hem (de äger alltså huset nu för er som missat det) (och förresten, shit va många inte det blev i meningen.... hi hi....)

 

Nu är det snart läggdags! Varken jag eller Marcus är redo för måndag men vi har ju inte så mycket val =(.

 

Godnatt!





Pepparkaksbak

2010-12-05 16:11:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sladden till kameran är återfunnen så här kommer bilder från gårdagens pepparkaksbak hos Max farmor och farfar.











Hi hi... ser ni hur jag tar i på sista bilden =)?


Resultatet blev bra. Lite snea och konstiga pepparkakor men goda är de!





Sladden?

2010-12-05 13:18:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hittar inte sladden till kameran så kan inte föra över bilder. Tänkte visa er bild på vårt pepparkaksbak igår.

Nu ska jag ge mig iväg till gymmet och sen handla. Ikväll kommer min morbror med familj hit. Ska baka pizza och spela spel!




Huskik

2010-12-05 10:33:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron söndag!

Jag knep till mig en liten sovmorgon imorse med. Så nu borde jag vara utvilad.

Vi ska strax åka iväg och visa "vårt" hus för Marcus syster och man. Får se om jag knäpper nån liten bild. Ni kommer få se mycket mer bilder på huset senare när det är vårt.

Ha en fin söndag!



Jag är med och tävlar om en Tassimo hos Evelina.




Julmusik livar upp!

2010-12-04 13:38:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag håller på att plocka här hemma samt sortera tvätt. Det är ju SÅ tråkiga sysslor men med lite julmusik så blir det i alla fall lite roligt!

I eftermiddag ska vi åka hem till Marcus föräldrar där Marcus syster med familj är. Max och lill-kusin N ska baka pepparkakor med sin farmor/mormor.

Hoppas ni har en bra lördag!




Systerskap

2010-12-04 11:21:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag!

Jag sov till 9 idag. Var underbart skönt! Mina pojkar gick upp två timmar tidigare och hade avverkat x antal program på barnkanalen när jag steg upp.... eller främst Marcus hade tittat. Max lekte =).

Max har sedan ägnat sig åt lite mer bildade saker. Han satt länge i vår säng och tittade i Systerskap av Katerina Janouch. Han "drack" lite ur sin mugg med jämna mellanrum. Så söt i sitt underställ från Ullmax.








Vill passa på att tipsa er om Katerina Janouchs tre romaner om barnmorksan Cecilia Lund: Bedragen, Systerskap och Hittebarnet.




Veckans bästa kväll

2010-12-03 21:56:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är den här..... fredagkvällen! Min kväll har dock känts kort för jag kom inte hem från jobbet förrän 17.40 och då åkte jag direkt och tränade på gymmet. Allt har gått i ett sen igårmorse för efter jobbet igår var jag hemma i ca 10 minuter och bytte om sen åkte jag till en kollega och kom hem 23.30 igårkväll och då var det bara att gå och lägga sig. Och sen var det morgon igen. Denna dag började med en jobbintervju och sen har jag som sagt jobbat ända till kvällen och efter det träning. Men belöningen kom när jag kom hem för då hade Marcus lagat mat och dukat fint =)!



Nu njuter jag av att det är helg och orkar inte tänka på jobb på hela helgen.... så det så =)!

Njut av myset!




Ett snabbt gomorron!

2010-12-02 08:29:58 ,   Allmänt/Vardagsliv


Slänger in ett snabbt gomorron här!

Vi måste börja klä oss om några minuter så jag skriver fort.

Idag jobbar jag 9.30-17 och sen blir det hem och byta om och ikväll ska jag hem till en kollega. Insåg precis att jag inte kommer att träffa Marcus förrän då jag kommer hem sent ikväll. Igår tror jag att jag somnade när han läste så hann inte säga godnatt och imorse cyklade han till jobbet (i -20 grader.... brrr) innan jag vaknat. När jag kommer hem från jobbet så är han på APT och Max farmor är här. Fast jag klagar inte för snart är det ju helg =)!

Ha en fin dag alla läsare!




Lite allt möjligt om dagen

2010-12-01 21:39:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era kommentarer <3. Inspirationen börjar återvända efter lite beröm...... =)!

Idag har varit en bra dag. Min mamma hämtade Max från dagis och sen åkte jag direkt dit när jag slutat jobba. Vi fick kvällsmat där och så hjälpte jag till lite med deras förrådsrensning. Fick med mig min gamla docksäng hem. Vet inte riktigt hur vi ska få plats med den men Max tycker det är roligt att bädda ner dockan och nallarna.

När vi kom hem blev jag så otroligt trött. Har i alla fall hållt mig vaken till Bonde söker fru och sedan duschat. Gissar på att det blir läggdags snart.

Hoppas er dag varit bra!



Max leker med en snöboll igårförmiddag





Pulkamamma

2010-12-01 10:07:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer en liten film från i lördags då vi var ute och åka pulka (Max tyckte det var lite jobbigt att behöva gå upp för backen. Mycket roligare att åka ju!)