Gott nytt år!!!

2013-12-31 18:50:28 ,   Allmänt/Vardagsliv






Nyårsblåsa

2013-12-31 10:14:00 ,   Mode/Kläder
På nyår vill man ju känna sig extra fin. Det är dessutom inte så ofta man klär upp sig i klänning och piffar till sig lite extra. I alla fall gör inte jag det särskilt ofta. Därför ångrar jag lite att jag inte köpte mig en ny snygg festblåsa i år. Känns som jag har samma varenda år. Det jag planerar att ha detta år hade jag för två år sen. Men nästa år då ska jag minsann se till att skaffa mig nåt nytt!!
 
Kolla in dessa fantastiska klänningar från zalando.se.
 
 
 
 
 
 
Den understa är nog min favorit!
 
 
 




Förväntningar 2014

2013-12-30 20:51:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tre minuter gott folk. Tre minuter tog det för Ebba att somna i sin säng ikväll. Fjärde kvällen av "lärasigsovaiegensäng". Nu väntar antagligen några omnattningar... men hoppas på en bättre kväll än igår.
 
Det känns så konstigt att det är nyårsafton imorgon. Jag känner mig lite vemodig så här i slutet av 2013. Detta året gick för fort. Traditionsenlig som jag är så kommer en "årskrönika" om några dagar.
 
Förra nyåret var så speciellt. Det handlade mest om att "knipa" till tolvslaget. Nej skämt å sido men det var mycket förväntningar för ett år sen inför detta år. Detta år som skulle inledas med att vi skulle få bebis (för det visste vi ju då på tolvslaget att vår bebis skulle födas i januari) och att jag skulle vara föräldraledig hela året. Vi visste ju inte ens för ett år sen om bebisen i magen var en pojke eller flicka, namn, personlighet....! Det var så mycket tankar, drömmar, förväntningar, spänning. Samtidigt som vi kände oss trygga inför året på nåt sätt eftersom Max trivdes på förskolan och Marcus på jobbet.
 
Bilder från nyårsafton 2012. Hos våra vänner A & D.
 

Inför 2014 känner jag inte lika mycket förväntan. Är fylld av lite tyngd. Och det känns ju inget roligt. Handlar nog mycket om att denna föräldraledighetsbubbla snart är över för mig och jag ska tillbaks och jobba, Marcus ska vara föräldraledig och sen kommer hösten och då ska Max börja skolan och Ebba börja förskolan. Många omställningar helt enkelt. Jag trivs på mitt jobb så förstå mig rätt men det är ganska stor kontrast från att umgås all sin tid med sin dotter till att vara från henne 40 timmar i veckan. Just nu känns det brutalt. Men jag kommer ju vänja mig....eller i alla fall bli tvingad att acceptera det.
 
Men jag hoppas att året inte bara blir fyllt av vardagskarusell utan även av roliga och härliga dagar tillsammans. Vi planerar att åka till Astrid Lindgrens värld igen på försommaren. Men innan dess ska Marcus och jag fira våra 10 år tillsammans i februari med att resa bort ett dygn. Jag hoppas också på att hitta tid att träffa vänner och fortsätta min träning fast jag jobbar.
 
Det är i alla fall lite spännande så här lämna ett år bakom sig och ha ett annat framför sig.
 
Men nu ska jag inte deppa ner mig. Utan bara bestämma att 2014 ska bli ett fantastiskt år!!




Bara jag

2013-12-30 16:21:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Jag är själv hemma
 
Konstigt, tyst, ovant, mysigt, välbehövligt, lugnt
 
Och alldeles alldeles underbart.




Tji fick vi

2013-12-29 22:52:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej denna kväll blev ingen repris av förra kvällen. Ebba har krånglat hela kvällen och har nu varit vaken i 1 h och 45 minuter. Marcus har tagit över och gett henne välling och hoppas på att hon somnar nu.

Så här skulle inte julledigheten vara. Filmkvällar vad är det liksom?!

Nåja... nya tag imorn!




Ett år sen bf

2013-12-29 20:40:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tjejen som tycker om att leka med dockor och dockvagnen.Och har ni sett vad mycket hår hon har fått. Det lockar sig lite. Så gullgit!
 
 
Hej! Idag hade vi en riktigt bra start på dagen. Eller rättare sagt till och med kvällen och natten var riktigt bra med barn som sov. Ebba vaknade såklart några gånger men somnade typ direkt. Från midnatt sov hon i vår säng och sov då till klockan 6 men somnade om igen efter en flaska välling. Sen startade dagen vid 7:30 då Max vaknade. Han och jag gick ner till teven där jag la mig och halvsov i soffan. En timme senare vaknade Marcus och Ebba. Vi satt och myste hela familjen i soffan en stund. Så skönt att inte ha bråttom nånstans.
 
Nu har Ebba somnat i sin säng för tredje kvällen i rad. Håller tummarna för ytterligare en bra kväll och natt.
 
I eftermiddags var jag och Ebba på kalas hos N där vi smaskade gott fika. Imorgon ska jag träna vilket ska bli kul. Var iväg i torsdags också. Min kropp mår verkligen så bra utav träningen. Blir trött och får ont i ryggen när jag inte tränar regelbundet.
 
Förresten så är det ett år sen Ebbas beräknade födsel. Som tur var stannade hon ju inne i magen och blev en 2013-bebis. Såhär skrev jag för ett år sen. Även då var vi och firade N.
 
Hoppas ni andra också njuter av ledighet!




Juldagarna

2013-12-28 21:16:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi firade alltså jul hos Marcus syster med familj. Vi åkte dit dagen innan julafton och hem på annandagen. Det var riktigt skönt att vara på samma ställe hela julen. Jag är van att flänga runt ganska mycket så detta var en ovanlig jul. Förutom julmat, julklappar, jultomte, Kalle Anka på teven och lek med barnen så har vi även gått på reflexjakt i skogen där vi träffade en tomte som ville grilla pinnbröd med oss. Fina dagar helt enkelt som bevaras både i minnet och fotoalbumet. Tack familjen B för ett mysigt värdskap ♥
 
Detta kommer vi ju alltid minnas som Ebbas första jul. Hon var dock inte ett dugg intresserad av sina julklappar. Inte ens av pappret. Men brorsans och kusinernas leksaker var ju roliga!
 
Jag hade tänkt skriva vad barnen fick i julklapp men jag vet inte om jag kommer ihåg allt men jag gör ett försök (skriver även med julklapparna som de fick i söndags på vårt första julfirande). Det är så roligt att kunna läsa om det i framtiden. Ebba fick två klänningar, tights, t-shirt, body, kofta, strumpbyxor, gunghäst (den var tidig födelsedagspresent) böcker om Ingrid, babblarnafigurer, tamburin från Jabbadabbado, mockasiner, strumpor, sked och gaffel, bollar, cd-skiva, dragdinosaurie, pussel, boken "Plask 123". Max fick playmobildrakslott, scen, filmer, mikrofon, kalsonger, strumpor, duplo från filmen "Flygplan", en bil från playmobil, pärlor och pärlplatta, klistermärken, legoförvaring i form av ett stort legohuvud, popcornskål, två stora legoplattor, cd-skiva, godishus.
 
 
 
 
 
 
 




Revansch!!

2013-12-28 20:06:58 ,   Ebba
Gokväll! Gårdagskvällen blev ganska rörig. Trots att det ju gick helt ok att få Ebba att somna i sin säng så vaknade hon efter en stund vilket ju var väntat och även då fick jag henne att somna om. Då var jag stolt både över Ebba och mig. Men sen kom andra uppvaket och då gick det inte lika bra. Efter nästan en timme och 50 minuter så gav jag upp (hon skrek inte hela den tiden utan låg ner och var nära på att somna flera gånger). Jag fick ta upp henne i famnen men hon somnade inte då heller och sen höll hon sig vaken till 0:30. Kände mig ganska missmodig!!
 
Men ikväll kom revanschen. Hon fick välling nere i soffan, vi borstade tänderna, vi gick upp till hennes rum, mysbelysning på, vi läste "Ingrid ska sova", sa godnatt och sen la jag ner henne i sängen. Hon grät lite men slutade ganska fort. Försökte busa lite med mig men sen la hon sig ner. Låg och tittade en stund på mig, snuttade på nappen och sen somnade hon!!! Ja hjälp så många utropstecken det förtjänar. Hon somnade utan att jag ens strök henne på pannan. Det ni!!
 
Men jag ska väl inte vara för nöjd för jag räknar med att det blir några uppvak ikväll men hoppas de går fort.




Somnat själv

2013-12-27 20:11:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fina fina Ebba. För första gången har Ebba somnat i sin säng ikväll. Vi har bestämt oss för att vi nu måste ta tag i nattningsproblemen. Vi hade ju en period när det funkade bra att ligga bredvid henne så att hon somnade men senaste två veckorna har vi kommit tillbaka till att vagga henne i famnen till sömns. Min nacke klarar verkligen inte det. Jag blir helt stel och får domningar och värk i armarna.
 
Men oj så hon grät ikväll. Var så jobbigt att se henne så ledsen och särskilt när man vet att allt hon vill bara är att få vara i min famn. Till slut så lyckades jag få henne att lägga sig ner och sen strök jag henne på pannan tills hon somnade. Det kanske var fusk.... men jag vill att hon ska känna sig trygg. Nattningen tog inte så lång tid för hon hade varit vaken i 6 timmar så hon var riktigt trött.
 
Nu har jag dock ingen riktig plan för hur resten av kvällen ska fortgå, dvs. hur hon ska nattas om de gånger hon kommer vakna. Just nu vill jag bara lyfta upp henne i min famn och aldrig släppa taget.
 
 
 
Fantastiska Ebba som fyller 1 år om en vecka.




Hemma efter julfirande

2013-12-26 22:57:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Hoppas ni alla haft mysiga juldagar och ätit gott och mått bra. Vi har haft riktigt mysiga dagar hemma hos Marcus syster med familj där vi blivit bortskämda med trevligt sällskap och god mat. Alla förutsättningar för en bra jul med andra ord. Vi kom hem vid lunchtid idag och har spenderat resten av dagen med vardagsysslor såsom att städa lekrummet, veckohandla, betala räkningar och haft barn som inte vill sova nu ikväll. Nu har i alla fall lugnet sänkt sig och jag ska nog ta ett kex med brieost och dricka lite glögg för det är ju faktiskt jul nån timme till ♥
 
 
 
 




GOD JUL!

2013-12-24 08:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
God jul kära bloggläsare. Hoppas era juldagar blir fantastiska och innehåller allt ni önskat ♥
 
 
Detta är vårt julkort i år
 




Jul i förskott

2013-12-22 23:20:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har vi firat jul med mina föräldrar, farmor, mormor och morfar. Vi åt trerätters (quesadillas, kalkon med tillbehör och saffranspannacotta) , fick besök av tomten och öppnade julklappar! Det var Ebbas första möte med jultomten och hon ville helst hålla sig på avstånd. Max var överlycklig över att träffa tomten. När han väl försäkrat sig om att det inte var den riktiga tomten utan pappa som klätt ut sig.
 
Vi fick finfina julklappar! Max fick bland annat en scen som min morfar byggt åt honom. Nu står den uppe på hans rum och jag misstänker att vi kommer bjudas på många konserter och teatrar framöver.
 
 
På nedersta bilden är smyckesskrin och smyckeshängare som jag fick av mina föräldrar idag.
 

Efter att Ebba krånglat hela kvällen tlls för en halvtimme sen så blev inte kvällen som vi planerat men nu är det lite lugn och ro i alla fall. Vi ska hänga en tvätt och sen är det dags att sova och imorgon åker vi mot julfirande.
 
Hoppas ni alla får mysiga dagar framöver ♥
 
 




Dan före dan före dan före dopparedan

2013-12-21 11:39:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Stämmer den rubriken? Hoppas på det i alla fall. Julen närmar sig verkligen och regnet det öser ner ute. Så trist! Förra året var det ju så vackert med all snö.
 
Igår när Marcus kom hem så skyndade jag iväg och köpte några julklappar och de sista ska köpas idag. Vi firade in julledigheten med thaimat och fredagsmysgott. Jag passade på att slå in en del julklappar. Ebba hade en bök- och stökkväll men vid 22 landade jag och Marcus i soffan och tittade på Notting Hill.... eller ja jag kollade han somnade ♥
 
Alltså slutet i Notting Hill är verkligen det absolut bästa filmslutet. Sååå fint!!
 
Hoppas ni får en bra dag denna dan före dan före dan före dopparedan.




Det har drabbat mig

2013-12-20 14:33:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag trodde jag skulle slippa undan men icke.
 
Julstressen är här.
 
Den kom igår och sitter i fortfarande. Hemmet är rörigt, flera julklappar är inte inköpta ännu, skinkan är inte griljerad... Men men det blir ju jul ändå. Julklapparna ska fixas imorn och hemmet lär väl inte direkt bli julstädat men kanske lite mindre stökigt. I alla fall till på söndag då vi ska fira jul med mina föräldrar, farmor, mormor och morfar. Sen så reser vi bort för en jul på landet så vill gärna inte komma hem till ett kaos på juldagen eller annandagen.
 
Som tur är så slutar världens bästa man jobbet om 2,5 timme och ska vara ledig med oss tills den 7 januari. Lycka och eufori känner jag inför det ♥
 
Så som sagt julen kommer ju ändå så bäst att jag gömmer undan den där stressen bland dammråttorna och fokuserar på det viktigaste: att vi får vara tillsammans med de vi tycker om!




Vår tisdag

2013-12-17 21:43:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Rocky road är ju SÅ gott!!! Varje år så slås jag av hur gott det är och förstår inte varför jag inte gör det resten av året också. Men då skulle man väl tröttna....
 
Ja det var ju också ett sätt att börja ett blogginlägg... men jag sitter här och smaskar just nu.
 
Idag har jag inte suttit många minutrar. I förmiddags var jag och Ebba på babysången för sista gången. När det drar igång i januari igen så är Ebba för stor för att vara med. Kändes tråkigt för har varit så mysigt våra tisdagsförmiddagar. I eftermiddags har barnen varit med i luciatåg tillsammans med flera andra barn i kyrkan. Det var nöjda pensionärer som tittade och lyssnade på barnen!
 
 
 
Ikväll har jag börjat slå in julklappar. Skönt att vara igång. Nu ska jag slappa lite och ladda energier inför imorgon då jag och barnen ska vara hemma. Det har varit fall av magsjuka på Max förskola så vi har beslutat att han får ha jullov nu. Får hoppas att han inte blivit smittad av något idag bara.
 
Hoppas ni haft en bra dag ♥




3 advent

2013-12-16 10:27:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej veckan innan jul! Dagen började för tidigt och jag kände mig helt energilös kl. 6:30 efter en natt med många uppvak men nu har jag piggnat till och är redo för dagen. Och även redo för en rolig vecka. 
 
Igår var det tredje advent och vi tillbringade dagen med julbord och sedan julfest. Mina svärföräldrar bjöd oss på julbord. STORT tack till er :) Ebba åt bröd, köttbullar, prinskorv och lax. Max han åt mest prinskorv.... och efterrätter! Gott och mysigt. Mina favoriter på julbordet var lax med hovmästarsås, de olika sillsorterna, revbensspjäll, strömming och creme brulée.
 
Sen åkte vi vidare till julfest i kyrkan med luciatåg, drama och fika. Dagen avslutades slumrandes i soffan innan jag tog tag i att gå och lägga mig.
 
Lycka här hemma just nu är att Ebba accepterar att Marcus lägger henne på kvällen. Tjohoo!! Det tog "bara" 11,5 månad. Tidigare har det bara funkat om jag inte är hemma men nu har han lagt henne två kvällar när jag varit hemma och hon har inte demonstrerat. Snarare så att det går lättare än när jag gör det. När jag lägger Ebba busar hon mest. Hon rycker mig i håret och skrattar. Hon har också accepterat att det är Marcus som kommer upp till henne när hon vaknar till på kvällen. Detta innebär att det finns möjlighet till lite kvällsfrihet för mig framöver utan att ständigt behöva springa upp till henne. Det tänker jag framförallt utnyttja på onsdag när det är sista avsnittet av Bonde söker fru ;).
 
Helgens största tårar föll från Max kinder igår när han fick veta att det antagligen inte kommer bli snö i jul.
 
Nu drar jag och barnen till ICA!
 
Julbordsmys




Granen är klädd

2013-12-15 11:53:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår hade vi en riktigt mysig och effektiv dag här hemma. Vi bakade fem olika sorters julgodis och så klädde vi granen. Ebba tyckte det var kul att plocka ur julgranskulorna ur påsen och kasta dem. Men granen har hon inte brytt sig nämnvärt om. Förhoppningsvis så fortsätter det så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Utfrågning

2013-12-14 14:10:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ahhh.... lugnt och tyst här hemma. Mycket ovanligt. Bara tvättmaskinen som hörs.
 
Marcus och Max är på Bra & begagnat och Ebba sover. Egentligen ska jag göra Rocky road nu men jag valde att bara sätta mig i soffan en stund och lyssna på tystnaden. Tänkte dessutom passa på att fråga ut er som läser här inne. Elakt va?! Nej men det är ju snart jul och detta år närmar sig mot sitt slut så är bara lite allmänt nyfiken.
 
1. Vad önskar du dig i julklapp?
2. Vad är det bästa/roligaste och sämsta/tråkigaste som hänt detta år?
3. Förhoppningar inför nästa år?
 
Eftersom jag frågar er så ska jag väl själv svara också. I julklapp önskar jag mig ett smyckesträd, fotokurs, kokbok, kläder....och att vi alla ska få vara friska över julledigheten. Det absolut bästa som har hänt i år är ju såklart att Ebba föddes. Men andra roliga och minnesvärda tillfällen är den fina sommaren och då i synnerhet vår Båstadsemester, alla fredagsmys, vårt besök på Astrid Lindgrens värld och jag är säker på att denna jul kommer bli minnesvärd. Det tråkigaste som har hänt i år är nog när barnen har varit sjuka och sen har sömnbristen varit tung i perioder. Mina förhoppningar inför nästa år är att det ska gå bra att börja jobba igen och att hösten med förskolestart för Ebba och skolstart för Max flyter på bra. Jag hoppas också på att vi ska få mer tid och ork till att bjuda hem vänner på helgerna vilket ju är något jag älskar.
 

Tack för dina svar :)
 
 
 




LUCIA

2013-12-13 15:13:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glad lucia på er! Denna luciadag började tidigt då vi var på luciafirade på Max förskola kl. 7. Barnen var otroligt duktiga på att sjunga :). Efteråt bjöds det på skinkmacka. Supermysigt. Max var så nöjd och lycklig över att vi och hans mormor och farfar var där!
 
Efteråt åkte vi och hälsade på min mormor och morfar en snabbis. Sen så har dagen lunkat på.
 
 
 
 
 
 




Jag skulle bara...

2013-12-12 21:56:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag skulle bara fixa en sak på Ebbas fotobok som jag håller på med men det blev visst inte bara en sak utan flera och nu har det gått 1,5 timme. Hade ju gjort ganska mycket på hennes fotobok från detta första år men sen kom jag ju på att jag kan infoga alla de texter jag skrivit här på bloggen från hennes månadsdagar. Så nu har jag lagt till sidor och gjort om hela boken. Är låååångt ifrån klar men det kommer bli bra sen när den väl blir färdig och det kan den ju inte bli förrän efter 1-årsdagen.
 
Men jag ska bara resulterade i att typ hela kvällen gick.
 
Idag har jag och Ebba varit på mamma boot camp på förmiddan och på luciafirande på mitt jobb på eftermiddan. Imorgon är det ett år sen jag jobbade min sista dag. Ett år?! MEN VAR TAR TIDEN VÄGEN?? Var riktigt roligt att träffa kollegor och se alla barn som vuxit typ en meter var på ett år... inte riktigt kanske... men de ser så stora ut!
 
Jag innan jag åkte till jobbet för sista arbetsdagen förra året.
 

Imorgon är en stor dag... och tidigt börjar den. Klockan 7 ska vi hela familjen vara på Max förskola för luciafirande. Riktigt mysigt ska det bli och Max längtar så mycket. Till och med jag känner mig lite pirrig i magen. Tomtedräkten och luvan ligger och väntar på honom.
 
Dessutom så är Marcus ledig imorgon så nu har vi tre-dagars-helg tillsammans. Mys! Förutom luciafirande så kommer helgdagarna bestå av julgodisbak, granklädning, makeupkurs, julbord och julfest.
 
Längtar till allt.
 




Svårt med sovrutiner

2013-12-11 10:32:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var på gott humör idag men efter att ha tillbringat 50 minuter med att få en trött Ebba att sova förmiddag så vände mitt humör. Och dessutom måste jag egentligen ta tag i att tvätta ett stort tvättberg och plocka ur diskmaskinen. Booooring!!
 
Det är jättesvårt detta med Ebbas sovrutiner på dagarna. Hon sover två ggr per dag men det är hela tiden en stress att hon måste somna tidigt på förmiddan för att inte somna för sent på eftermiddan för då blir det sen kväll. Det är kanske dags att gå över till en sovstund på dagen men jag vet verkligen inte hur jag ska få till det eftersom jag hämtar Max på förskolan kl. 13 varje dag och jag antar att det är typ då hon behöver sova. Dessutom är hon ganska trött på förmiddagarna och jag tror inte att jag skulle kunna hålla henne vaken till lunch-tid. Förra veckan sov hon till 8 en morgon och då passade jag på att hålla henne vaken hela förmiddan. Hon gnällde konstant från kl. 11 och somnade sen i vagnen strax efter 12 och vaknade sen pigg och glad en halvtimme senare. Såklart så somnade hon vid 16 på eftermiddan och trots att jag då väckte henne efter en kvart så krånglade hon jättemycket på kvällen. Gaaah det är jobbigt såna här perioder!!
 
Nej nu får jag försöka muntra upp mig. Ska skriva adresser på julkort så jaga får iväg dem idag.
 
Ett foto från julkortsfotograferingen för några veckor sen (detta är dock inte med på julkortet för blev alldeles oskarpt)
 
 
 




Lite allt möjligt!

2013-12-10 21:43:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i kvällen! Jag har grejat med lite allt möjligt här ikväll och däremellan har jag sprungit upp till Ebba som sover väldigt oroligt.
 
Idag har vi varit på babysång för näst sista gången. Ebba hade pepparkaksklänning på sig och vi sjöng luciasånger. Mysigt!! I eftermiddags var jag och veckohandlade. Det går riktigt bra det här med att få ner matkostnaderna med ordentlig planering så nu hoppas jag att vi kan fortsätta så.
 
Har ni fortfarande svårt att komma in på min blogg? Efter jul ska jag försöka se om jag ska ha nån enklare design så att sidan inte laggar så mycket. Hoppas det blir bättre då. Vill även få designen mer mobilanpassad och jag tror det ska gå och fixa med blogg.se´s nyare stilmallar eller har jag fel?
 
Nu ska jag stänga av datorn och försöka vila ögonen lite innan läggdags. Imorgon tar vi en riktig hemmadag!
 
Kram




Snölek

2013-12-09 20:41:43 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
 
 
 
 




2 advent

2013-12-09 15:18:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Igår fick vi tända det andra ljuset i adventsljusstaken. Passade på att fika av det vi bakade i lördags. Pepparkaksdrömmar och saffransbullar. Hi hi bullarna ser ju lite roliga ut men det beror på att vi lät de missformade bullarna vara framme och de andra frös vi in.
 
Andra advent fick dock en lite tråkig twist men den slutade i alla fall på bästa sätt med soffmys och Vänner på teven.
 
Idag har barnen och jag har varit ute i snön. Först åka lite i backen och sen vara ute i trädgården. Nu är det strax gympaavslutning för Max så mellis måste i magarna först och sen promenerar vi dit. Det snöar nu och det är så fantastisk detta väder. Tråkigt bara att det väntar milt väder de kommande dagarna.
 
Kram
 




Ebba i pulkan

2013-12-07 14:58:19 ,   Ebba
Sötare för varje dag som går ♥
 
 
 




En lördag tillsammans

2013-12-07 14:53:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Vilken härlig dag. En lördag hemma med familjen. Vi är inte direkt bortskämda med tid tillsammans på helgerna känns det som så därför var denna dag efterlängtad när vi bara kan gå hemma och greja. Jag längtar väldigt mycket till Marcus ledighet i jul. Ska bli så skönt!
 
Max har varit iväg lite idag då han har badat med sin mormor, morbror och kusiner. Nu leker han och kusinerna här och strax ska vi fika nybakade saffransbullar.
 
Ebba har åkt i pulkan för första gången. Hon tyckte det var mysigt medan jag drog henne fram och tillbaks i snön. Självklart har Marcus och Max hunnit med ett besök i pulkabacken idag också. Där var de ju flitiga besökare i vintras. Jag kunde ju knappt åka nåt då eftersom jag antingen var höggravid eller nyförlöst under vintern som var. Men jag hoppas på att även denna vinter kommer bli snöfylld.
 
 
 
 




Härmapa

2013-12-06 20:24:10 ,   Ebba
Idag på öppna förskolan var det två tjejer där som är någon/några månader äldre än Ebba. De stod vid flera tillfällen i läragåvagnen och Ebba observerade dem om och om igen.
 
Nu ikväll hittade vi Ebba först sittande i sin läragåvagn och nån timme senare såg jag hur hon stod och höll sig i den, tittade på den och sen klev upp och ställde sig i den precis som tjejerna på öppna förskolan gjorde. Och stolt som en tupp var hon såklart.
 
Vår lilla härmapa som lär sig alltför fort.




Snödagen

2013-12-06 14:42:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Oj så det snöar ute. Supermysigt tycker jag. Nu när snön kom så insåg jag hur mycket jag längtat efter den och helt plötsligt infann sig julstämning. En som är ännu lyckligare än jag är Max som ville gå ut och leka redan 8:30 imorse.
 
 
Barnen och jag har varit på Öppna förskolan på förmiddan. Har lekt och åt korv med bröd till lunch innan vi åkte hem. Då var det bara att borsta hela bilen först. Ja det blir ju lite bök med denna snön också. Men så mysigt det var att komma in i värmen här hemma. Vi skulle egentligen åka på barnkalas i eftermiddag men kalaset har blivit inställt pga sjukdom. Tråkigt en kanske ändå skönt för då behöver vi inte ge oss ut nåt mer idag i detta väder. Hade känts lite obehagligt att köra bil med barnen i snöovädret runt kl. 16 när det är mycket trafik och dessutom mörkt. Även om det bara är en mil till kalaset så känns det ändå lugnare att vara hemma. Max blev såklart jättebesviken. Bland annat på att han inte skulle få nåt fika. Så jag fick offra mig och baka en kladdkaka som vi strax ska äta. Livet är bra tufft ibland ;)!
 
Idag är jag riktigt laddad för fredagsmys och jag hoppas att Ebba sover ok ikväll så jag kan få titta på Idolfinalen.
 
Förresten, igårkväll var Marcus och jag och tränade och fick bland annat prova på olika parövningar. Ni som har mig på instagram har nog redan sett en liten film men här kan ni se bilder också.'
 
Max tog ut snowracern förut
 




Ett fint fynd

2013-12-05 22:04:21 ,   Ebba Mode/Kläder
Igår var jag och barnen på Bra & Begagnat. Blev så glad när jag sprang på denna tunika till Ebba för 10:-. Den är lite tvättnopprig men annars fin. Jag gillar modellen och det fina trycket. Från Name It är den.
 
Älskar att fynda!
 
 




Lugnt och skönt i regnrusket

2013-12-05 15:20:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Vilken regn- och ruskdag. Vi har hållt hos hemma på förmiddan. Ebba tyckte dock inte det var så kul och gnällde stor del av tiden. Sen levde hon upp när vi hämtade Max och kompisen S på deras förskolor efter lunch. Det är ju roligast när det händer något.
 
Marcus har slutat tidigt idag och bakade scones till mellis. Ikväll kommer min mamma hit och passar barnen medan Marcus och jag åker och tränar.
 
En lugn och skön dag idag helt enkelt!




Mysonsdag

2013-12-04 08:59:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Idag kör vi en riktig mysonsdag med mycket hemmatid. Passar mig vars pms eskalerar i kroppen. Grått och mörkt är det ute också och imorn pratas det ju om snöstorm. Har några ärenden att fixa som jag hade tänkt att göra imorneftermiddag när Marcus slutar tidigt men om det ska snöstorma då så känns det ju inte så aktuellt så Ebba och jag gör dem nu på förmiddan istället. Tur de bara är här på orten. Men först ska vi ta en tupplur. I eftermiddan ska vi bara vara hemma.
 
Och ikväll är det ju Bondefinal. Tittar ni? Jag ska lämna hemmet och se den hos Anna. Jag som aldrig kan titta på ett helt program här hemma utan att springa upp till Ebbisen på kvällarna tycker det ska bli riktig lyx.
 
Nu ska jag gå och sova lite bredvid den sötaste tjejen på jorden.




Ebba 11 månader

2013-12-03 15:32:33 ,   Ebba
 
Hurra hurra för Ebba idag! 11 månader har nu gått sen vi träffades för första gången.
 
Idag tyckte inte Ebba alls det var roligt att ligga på lapptäcket och visa upp sina 11 månader så det fick bli en snabb fotografering och detta är den enda bilden hon inte storgrät på.
 
Ebba älskar att äta. Smörgås och frukt är favoriterna. Så fort vi sätter henne i matstolen så säger hon nam nam. Ibland räcker det med att jag säger att hon ska äta för att hon ska säga nam nam. Andra ord hon säger är mama, papa och baba. Det sistnämnda betyder babblarna. Hennes stora idoler. När hon ser min telefon så säger hon baba för då vill hon titta på dem. I julklapp har vi köpt babblarnafigurer som vi hoppas att hon kommer gilla.
 
Ebba är en tjej med fart i. Hon kryper snabbt och tar det hon vill ha. Hon blir arg om vi säger nej. Hon trånar mycket efter Max lego men eftersom det är så små bitar så tar vi konsekvent bort det från henne vilket gör henne arg. Hon älskar att vara uppe i Max rum och hon vet precis var legot är. Nere i vårt lekrum får hon leka fritt för där har vi rensat ur alla småsaker. Hon tycker mest om bilar, duplo och bollar. Att stå vid duplolådan och kasta ut bitar eller titta på dem och lägga tillbaks dem gillar hon. Så fort hon får en bil i handen så brummar hon med läpparna. Bollar kastar hon och kryper efter och sen kastar igen.
 
Hon tycker också om att läsa och den absoluta favoritboken är Plask! från Goboken. Hon skrattar till så fort vi börjar läsa den och hon älskar att öppna flikarna.
 
Dansa till musik är också ett intresse. Hon känner rytmen i allt. Även när jag vispar med elvispen eller dammsuger :).
 
Den stora idolen är fortfarande Max. Hon kan sitta och titta på honom hur länge som helst när vi sitter och äter. Och gör han nåt tokigt så börjar hon gapskratta. Men de blir osams också för hon älskar ju att ta hans grejer vilket han inte är förtjust i. Men lika väl kan han ta något som hon leker med för att han tycker att det är hans och då blir det tårar från den lilla damen.
 
Jag tror att hon har 8 tänder. Fyra uppe och fyra nere.
 
Hon sover bättre på nätterna nu. Hon vaknar fortfarande ofta på kvällen men brukar sova i ett sträck från kl.23 - ca 5. Då får hon välling och så somnar hon om. Vi slutade amma för en vecka sen. Vi har dock lite problem med dagssömnen just nu. Hon blir trött olika tider varje dag och hon har svårt att slappna av så vi har tyvärr fått gå tillbaks lite till att vagga henne i famnen till sömns. Hon somnar bra i vagnen också. När hon ligger bredvid mig på madrassen i hennes rum klättrar hon bara på mig och busar fast hon sekunderna innan vi la oss där var jättetrött. Om jag lägger henne i hennes säng skriker hon bara. Hon sover på madrassen på kvällen eftersom hon vaknar så ofta och det då räcker att vi lägger oss bredvid istället för att lyfta upp henne. När vi går och lägger oss så lyfter vi över henne till vår säng för då sover hon som bäst och vi också. Efter så många bökiga månader med sömnen så gör vi just nu det vi sover bra av. Ibland lägger vi henne i hennes säng men hon brukar vakna fort då men det är ju nåt vi måste träna henne med.
 
Och mammig är hon fortfarande. Om hon kunde skulle hon väl gärna krypa upp i livmodern igen.... men det tackar vi för att det inte är möjligt :)
 
Om en månad är du ett år. Så många minnen vi skapat tillsammans detta år ♥
 
 
 




Gammelmorfar och Ebba

2013-12-03 10:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
 
 
Bild från häromdan. Min morfar fick ta av sig glasögonen fort för de ville Ebba åt =).
 




Lilla fröken rosett

2013-12-02 13:31:00 ,   Ebba
 
Ebba i nytt hårband och nya skor från HM. Skorna tror jag dock att jag måste klippa bort remmarna på för lilla fröken Ebba har knubbiga fötter :) Precis som det ska vara med andra ord. (Fast tydligen inte enligt skotillverkarna)
 




Måndagspepp

2013-12-02 10:24:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni får vara glada att jag inte skrev detta inlägg för två timmar sen för då hade det inte varit så peppande men efter en liten förmiddagstupplur så är jag på bättre humör. Och dessutom så får Max snart hit en lekkompis så det innebär lite mindre tjat på mamman.
 
Vi har sovit bra inatt men det blev morgon lite väl tidigt. 5:40 vaknade Ebba och det är egentligen inte ovanligt men hon brukar somna om efter välling. Imorse vaknade dock brorsan när hon druckit vällingen och det är inte lätt att somna om när någon hela tiden säger "Hej Ebba" och vill kramas. Så vi klev upp istället. Därmed blev det en tidig förmiddagstupplur idag.
 
Vi såg julkalendern imorse. Max tycker den är jättebra. Han har sett gårdagens avsnitt två gånger. Ska försöka få tag på en kalender idag. Det borde väl finnas kvar i affärerna?
 
Dagen rullar på och i eftermiddag är det gympa för Max och jag ska åka och veckohandla. Är hyffsat nöjd med förra veckan gällande matkostnaden. Jag hade 1000:- som mål och vi landade på 1200:-. Jag skyller dock överskridningen på min man som var tvungen att köpa godis och lite annat smått och gott vid två småhandlingar. Denna vecka är vårt mål 1500:- för blöjor ska köpas också. I den kostnaden ingår Linas barnkasse 3 dagars. Nästan så jag ser fram emot mitt besök på ICA Maxi i eftermiddag!
 
Japp jag är störd. Jag vet ;)
 
Inte lätt att få sitta vid datorn ifred
 




Glädjen med att ha en blogg

2013-12-01 21:46:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan närmar sig 22 och Ebba sover. Tre gånger har jag varit uppe till henne men hon somnade om snabbt. Får hoppas hon fortsätter sova bra.
 
Känns som det var så längesen jag hade tid att surfa runt på datorn. Har läst bloggar och även läst lite i min blogg från julen 2009. Så underbart det är att se bilder och läsa om när Max var i 1-årsåldern. Ebba är så lik honom på många sätt.
 
Detta är det underbara med att ha blogg. Att kunna se tillbaka. Att läsa om saker man har skrivit i stunden om hur livet var då. Så mycket fina varma minnen det finns. Små saker man inte skulle komma ihåg om det inte vore för bloggen.
 
Nu när jag tittat på en massa Max-bilder så längtar jag efter barnen.
 
Tokmycket.
 
Men vi ses ju imorn och då får vi leka och busa igen.... men förhoppningsvis får jag mig lite sömn innan dess.




En annorlunda första advent

2013-12-01 20:20:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Första ljuset är tänt.
 
Vår första advent brukar vara ganska traditionell med kyrkan på förmiddan och julskyltning här på orten på eftermiddan. Så har det nog varit hela mitt liv typ. Hi hi traditionalist javisst!!
 
Men idag bröt vi mönstret. Igårkväll vaknade Ebba vid 21-tiden och kunde inte somna om. Vi lyckades vid midnatt efter mycket stök, bök och skrik. Efter en halvtimme vaknade dock hon och vi av att hon gallskrek. Sen gjorde hon det till och från ända till 2.30 inatt. Det gick inte att lägga ner henne för då skrek hon hysteriskt. Jag fick bära runt på henne och sitta i soffan till och från tills hon började skrika igen. Sen somnade vi i alla fall och hon sov gott till 7.30. Vet inte var hon hade ont. Kanske öronen?!
 
Trötta föräldrar imorse kan man säga. Också eftersom Max vaknade glad i hågen kl. 6 imorse och ville öppna första luckan i sin legokalender. Marcus lyckades få honom att somna om en timme innan jag skrattandes öppnade första luckan.
 
Vi valde att ta en lugn förmiddag hemma idag men Max fick följa med sin mormor och morfar till kyrkan.
 
Julskyltningen hoppade vi också över. Max och jag åkte istället till min kompis Anna som öppnat en liten bod med fina saker till försäljning. Där köpte jag bland annat söta tändsticksaskar och saffransskorpor.
 
 
Sen åkte vi hela familjen till mina föräldrar på glöggmys. Det blev helt enkelt en annorlunda första advent mot vad vi är vana vid men en riktigt bra dag ändå.
 
Och Ebbis då? Ja hon har inte hostat lika mycket idag, inte särskilt snorig och nu sover hon för natten och oj så jag hoppas att hon ska få sova gott. Både för hennes och vår skull.
 
Hoppas ni haft en fin dag tillsammans med advents första ljus ♥