En bra lördag helt enkelt ♥

2012-03-31 22:47:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag har jag inte bloggat för att jag inte haft något att skriva utan för att jag inte haft tid att skriva =). Så nu kan jag skriva för att berätta vad vi gjort. Marcus har varit iväg och repat inför en spelning hela förmiddan och eftermiddan och jag och Max åkte till badhuset tillsammans med min mamma på förmiddan och plaskade och åkte vattenrutschkana. När vi kom till badhuset stod C och R med barn i kassan och skulle precis gå in. Vilket sammanträffande! Så vi badade tillsammans vilket var roligt.

När vi hade badat färdigt åkte jag, Max och mamma och tog en fika innan vi handlade lite och åkte hem till mina föräldrar där vi spenderade resten av eftermiddan. Det har varit kallt ute idag men i mammas och pappas uterum var det varmt och skönt när solen sken. Vi satt där och fikade efter att vi hade ätit lunch. Innan Marcus kom och hämtade oss vid 16.30 så somnade Max en stund på mina föräldrars säng.

Nu ikväll har vi varit och A-C och M och blivit bjudna på smaskig mat. Grillat med klyftpotatis, mangosås och sallad. Till efterrätt blev det frukt i ugn med vit choklad och glass.

Mätta och belåtna kom vi hem vid 21.30. Max somnade på en gång och jag sitter här i soffan och äter chips och tänker att det har varit en riktigt bra dag ♥





Fredag

2012-03-30 20:25:32 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ett stökigt vardagsrum (man ser ju vem som är skyldig på vilka grejer det är)

 

Ett mycket gott besked

 

Påskmys i förskott

 

Skaldjurspasta med vitlöksbröd





Bra start på fredagen

2012-03-30 08:53:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härligt med fredag!!

Jag började dagen med sovmorgon. Så gott det gick rättare sagt. Max kom in och hoppade på mig lite då och då. Han gick upp före kl. 6 men har lekt och tittat på bolibompa.

Jag har ätit äggröra och njuter nu av jordgubbar och vaniljkesella. Ingen dålig start på dagen va? Hade kvar sen häromdan då jag köpte det.

Nu ska vi strax åka iväg. Ha en fantastisk fredag!

KRAM





Torsdagskväll

2012-03-29 22:27:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad jag saknar det där varma vädret som var häromdan! Men får se det som en försmak på vad som ska komma.

Jag jobbade till strax över 18 idag och sen åkte jag direkt till Lindex där det var klubbkväll med 25% på allt. Jag handlade jeans och två toppar till mig och sen tre t-shirts till Max. Fanns mycket mer som var fint men jag behöver köpa skor också så köpte det som var nödvändigt. Sen var jag hemma en kort stund innan jag åkte och firade min mamma som fyller år idag.

Eftersom jag började sent idag så kunde jag sova till strax före 8 så känner mig ganska pigg nu fast klockan är mycket.

Hoppas ni haft en bra dag! Nu är det snart helg =)!




Fika och målarbok

2012-03-28 17:40:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag hämtade jag Max tidigt från förskolan. Mys. Vi åkte och fikade tillsammans med M. När vi gick därifrån så gick vi förbi bokhandeln och Max såg en Byggare Bob-målarbok. Vi köpte den och han blev så glad =)! Så den har han målat i här hemma. Han håller sig inte direkt innanför linjerna men men.... han har ju roligt i alla fall!





Årets första hopp på studsmattan

2012-03-27 21:48:36 ,   Max





Vårvärme i luften

2012-03-27 21:32:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Vad varmt och skönt det varit på eftermiddan och kvällen idag. Jag var på kvällspromenad mellan 18.30 och 19.30 och det var alldeles ljummet ute. 18 grader har termometern visat på eftermiddan.

Max och jag kom hem vid 16 och passade på att pynta med lite fjädrar och påskägg vid brevlådan så vi kommer i påskstämning. Jag grejade också med påskris här inne innan matlagning, kvällspromenad, läggning av Max och lite läsning till jobbet.

En dag och kväll går fort men det är skönt att sitta så här och konstatera att det varit en bra och framförallt varm dag ♥


Godnatt!





Måndag 26 mars

2012-03-26 21:37:28 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att....

- bytardagen/loppisen jag var med och ordnade blev lyckad
- när jag kom hem efter en nästan 10 timmar lång arbetsdag möttes av ett hus som luktade rent. Marcus och Max åt kvällsmat hos Marcus föräldrar men han hade städat här hemma först ♥
- jag haft en lugn kväll vid teven
- Max är en sån kramgo och mysig kille
- för att det är lönedag imorn
- det är påskvecka nästa vecka och jag har tagit ledigt två dagar och blir därmed ledig 6 dagar i sträck. Fantastiskt!





Hur kan en helg gå så fort?

2012-03-25 21:08:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej sommartid! Och hur kunde det bli söndag så fort. Om jag var trött i fredags så är det ingenting mot vad jag är nu. Helt slut är ett passande uttryck. Har varit en otroligt rolig helg men den har tagit på krafterna.

I fredags grejade vi inför bytardagen/loppisen hela eftermiddan och stor del av kvällen. Det kom människor och lämnade in barnkläder, leksaker och andra barnartiklar och vi sorterade och strukturerade. Massor av fina kläder till otroligt låga priser fanns att fynda. Igår hade vi öppet och en hel del såldes men det syndes knappt för högarna var så stora från början. Jag fyndade en del jag också och tjänade en slant på kläder jag själv sålde. Trots många timmars jobb och mycket slit så var det väldigt roligt och 3000:- av det som såldes kan vi skicka till barns utbildning i Serbien.


Bild från i fredags när vi höll på att lägga fram kläder


Kom hem vid 18 igårkväll och kvällen tillbringandes utmattad i soffan. Idag har jag röjt lite här hemma och eftermiddan har tillbringats i en lekpark med vänner och sedan handling på ICA Maxi. Vi har grillat hamburgare ikväll och det var supersmaskigt.

Hoppas jag vaknar upp med massor av energi imornbitti så jag orkar med arbetsveckan!

KRAM




Mycket arbete blir det =)

2012-03-23 21:51:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej min smått eftersatta blogg!

Efter en 45 timmar lång arbetsvecka, 4 timmars sömn inatt, och 6 timmars arbete (efter mitt jobb) med bytardagen jag är med och ordnar så är jag trött. Men oj så kul det är att fixa och greja =)!

Nu gäller det att varva ner också.... och ladda energi inför morgondagen ♥




Solen skiner

2012-03-22 08:47:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Solen skiner idag med och jag har sovit över 8 timmar inatt. Bra förutsättningar för en bra dag.

Jobbar till 17.45 idag men det är ju skönt att jag har ett jobb där jag kan vara ute mycket. Härligt i dessa vårtider!

Hoppas ni får en bra dag! ♥




Ännu en sådan dag

2012-03-21 14:44:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i solskenet! Vilket härligt vårväder vi har. Helst av allt skulle jag vilja sitta ute på altanen men jag ligger i sängen och ska försöka sova lite. Idag är ännu en dag när jag har jobbat, är hemma några timmar och sen jobba igen. Ikväll ska jag på en föreläsning. Sov dåligt inatt och gick upp strax efter 5 imorse för började jobba tidigt så jag är ganska trött nu. Hoppas på en powernap så jag får lite extra energi!

Njut av solen och dagen!




Hemma från jobbet en kortis

2012-03-20 15:57:28 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0348 (MMS)

Hej! Är hemma från jobbet i 1,5 timme innan jag ska tillbaks för föräldramöte. Är ute o leker med Max som varit hemma med sin sjuka pappa idag. KRAM





Klöver

2012-03-19 18:44:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min nya fina mössa som passar perfekt till min vårjacka:




Den är sydd av min jobbarkompis Anna som bloggar HÄR. Hon syr jättefina grejer och det går att beställa av henne.




Måndag 19 mars

2012-03-19 18:09:06 ,   Måndagslista
Idag är jag glad för att.....
- vi haft en mysig helg trots att Max har vattkoppor och att Marcus fick feber igår
- jag precis tittat på Skatteverkets hemsida och sett vad jag får tillbaks på skatten. Positiva ekonomiska besked behövs i dessa vab- och sjukdomstider då det nästan känns som att lönen går minus.
- Max är så go
- jag hade en bra förmiddag på jobbet innan jag vabbade på eftermiddan
- jag till helgen är med och ordnar en "bytardag"/loppis som jag ser framemot. Så vik hädan alla baciller som har tänkt att attackera mig!!





Citat från Jennyns blogg:
MÅNDAGSLISTAN

"För er som är nya läsare, eller bara snubblat in här ändå så är måndagslistan mitt sätt att peppa mig själv inför den kommande veckan, fokuserar på de positiva sakerna i mitt liv – stora som små i stället för att fokusera på sånt som kan vara tungt & jobbigt! Jag utmanar er alla att göra en likadan lista!"




Lekparkshäng

2012-03-18 19:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

 

 





Potatistips!

2012-03-18 11:23:25 ,   Mat och annat gott
Igår ville jag göra något roligare än bara vanlig klyftpotatis så jag skalade och skar potatisen i klyftor och la det sen i plastpåse tillsammans med rapsolja, olivolja, flingsalt, svartpeppar, hackade vitlöksklyftor och en förpackning provencalska örter (jag gjorde ca 2,5 kilo klyftpotatis så gör man mindre räcker det nog med halva förpackningen). Det fick "marineras" nån timme innan jag la potatisklyftorna på plåt i ugnen.

Det  blev minst sagt gott och passade perfekt till grillat!





Prickiga Max

2012-03-18 10:49:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Eller goförmiddag är det ju. Har varit vaken några timmar. Max tittar på Postis Per och leker. Man glömmer ibland bort att han är sjuk eftersom han mår som vanligt men det är ju lite olämpligt att ta med honom till offentliga platser för alla vill ju kanske inte ha vattkoppor. Men utelek ska vi få till idag i alla fall, fast Max säger att han bara vill vara inne!




Max leker pirat när han tittar på Postis Per och alldeles nyss sa han Mamma kan du hämta skor? Jag svarade att han får göra det själv. Nej mamma jag kan inte jag har vattkoppor. Hi hi... snacka om att försöka utnyttja situationen!




Grillpremiär

2012-03-17 22:40:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är årets grillpremiär avklarad och mums så gott det blev... och mycket! Fläskfilé på spett, kycklingfilé, grönsaksspett, majskolvar, örtmarinerad klyftpotatis, kall bearnaisesås, tzatziki, barbecuesås, marinerade vitlöksklyftor. Mätta? JA!

Sen hade A-C med sig efterrätt. Mangomousse med choklad och havreflarn. Smaskigt!

En riktigt lyckad kväll med andra ord!









Gomorron lördag!

2012-03-17 09:29:16 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Färskt bröd, en kopp te, nyhetsmorgon på tv, vackra tulpaner på bordet (fått av Russin, tack!).

 

Det som inte gör denna lördagmorgon helt magisk är att vädret ute är grått grått grått. Men får ha sol i sinnet istället.

 

Idag blir det en lugn dag här hemma med grillpremiär ikväll. A-C och M med barnen kommer hit då. Vattkoppor är en väldigt praktisk sjukdom för de som redan har haft det eller vill ha det kan man umgås med. Magsjuka och influensa brukar ju inte vara lika attraktivt!

 

KRAM

 

 

Max har sovit gott inatt också. Han fick lite tavegyl igårkväll och så smörjde jag in hela hans kropp med kylbalsam och det verkar ju ha hjälpt. Nu leker han att han är borgmästare.





Fredagsmys

2012-03-16 20:21:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har ätit god gryta och nu håller Max på och somnar och vi har slagit oss ner i soffan ♥





HLR

2012-03-15 19:24:35 ,   Max
Bilder från häromdan



Max tränar på hjärt- och lungräddning....


... och stabilt sidoläge



Det är aldrig för tidigt för att öva, eller hur? =)







Prickar, besök och promenad

2012-03-15 15:26:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Max har fått fler prickar än igår. Igår hade han bara på magen, ryggen och några under blöjan. Idag har det kommit några i ansiktet och börjar komma på armar och ben. Han kliar sig också en del i hårbotten. Andra symtom är att han är trött men tror inte att han har någon feber idag.

Max tycker det är konstigt att han är sjuk men ändå får leka med kompisar! Igår eftermiddag/kväll var tre barn här för att bli smittade och idag har S med sin mamma varit här på förmiddan. Det var supertrevligt! Tack för besöket. S undrade när hon när hon skulle bli en prickig korv. Hon och Max lekte för fullt och hade väldigt roligt tillsammans. Nu får vi se om det resulterar i några prickar!

Max var väldigt trött efter lunch så då tog jag en promenad med vagnen och han sov i en timme. Nu tittar han på Byggare Bob inne i Marcus musikrum och jag sitter i allrummet och ska läsa bloggar. På nedervåningen håller vår nya diskmaskin på att installeras.





Vattkoppor

2012-03-14 17:53:52 ,   Max
När jag kom till Max förskola för att hämta honom i eftermiddags så var det en ovanligt trött kille som mötte mig och eftersom vi för två veckor sen träffade en kompis till Max som hade vattkoppor så började jag ana att något var på tok. Och visst var det så. Prickar på magen och ryggen och upptäckte även några under blöjan när vi kom hem. Så vattkoppor is in the house!

Nu hoppas jag att det inte blir alltför jobbigt för honom. Men skönt att få det avklarat i alla fall!




Jag är lite sådär halvtråkig just nu

2012-03-13 21:02:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det är lite kämpigt med bloggandet nu igen. Inspirationen tryter och det känns inte som att jag har så mycket att skriva om förutom vardagslivet. Har inga direkta inredningsprojekt här hemma, inte så mycket inspiration till att laga spännande mat osv.

Men alla får ju ha lite downperioder gällande bloggandet ibland och jag vet ju att det ganska snabbt brukar vända. Så tills dess så blir det kanske halvtråkiga inlägg här men är roligt om ni kikar in och kommenterar ändå!

Kram från mig




Kväll igen...

2012-03-12 20:18:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det kväll igen.

Var en väldigt lugn dag på jobbet idag men man blir ju trött i alla fall. Kom hem vid 17.30 och då mötte jag Marcus i dörren som skulle till sitt jobb på en grej.

Fick en fråga om hur jag gjort effekten på fotot med Max. Jag har gratisredigeringsprogrammet Photoscape där jag väljer funktionen anigif och där kan man sammanfoga bilder så att det ser ut som att de rör sig.

Hoppas ni haft en bra dag! KRAM





Spring i benen

2012-03-12 11:00:00 ,   Max

 

 

Detta är ett förinställt inlägg. Jag jobbar nu!





Vår

2012-03-11 20:23:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har det verkligen känts som vår ute. 9 grader varmt och inte alls så blåsigt som igår. I eftermiddags var vi ute i trädgården. Marcus hade gjort chokladbollar som vi fikade och sen tränade Max att åka på sin sparkcykel, först på gräsmattan och sen på vägen.

Jag har även varit och planerat inför en bytardag/loppis som jag är med och anordnar.

Nu har jag landat i soffan och är trött och inte särskilt redo för måndag. Jag ska titta på Äkta människor sen innan det är dags att sova.

Hoppas ni alla haft en bra helg i vårvädret och är utvilade inför veckan som kommer ♥









Bytardag/loppis

2012-03-10 16:29:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej soliga och blåsiga lördag!

Idag på förmiddan har jag varit på bytardag/loppis o shoppat till Max. För 140:- fick jag detta:



Nu har jag bråttom för vi ska lämna Max hos sin farmor och farfar och sen ska Marcus och jag in till stan och äta för att senare titta på melodifestivalen hos vänner.

Hoppas ni får en riktigt bra kväll!




Turkosa jeans

2012-03-09 19:58:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Tänk att jag har fredagskänsla i hela kroppen fast jag varit hemma hela veckan och bara jobbat idag! Härligt!

När jag hade hämtat Max från förskolan i eftermiddags så åkte vi till Lindex och köpte dessa turkosa jeans till honom:




Har spanat på dem ett tag. Riktigt vårfräscht och snyggt. Efter lite ICA-shopping så åkte vi till Marcus jobb och hälsade på. Max älskar att leka där och sen åkte vi hem hela familjen när Marcus slutade vid 16.30.

Nu åker chipsen och colan fram!





(förresten jag fick typ 18 spamkommentarer runt 4 inatt på olika blogginlägg. Någon som fått likadant?)




Heja heja

2012-03-08 20:53:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Heja heja vad skönt det är att börja återgå till det normala!

Efter att ha vilat hela förmiddan så åkte både Marcus och jag och hämtade Max på förskolan vid 14. Oj så glad han blev över att både mamma och pappa kom och hämtade. Det är han inte bortskämd med eftersom vi jobbar om varandra på dagarna så den ena lämnar och den andre hämtar. Vi har sen varit och tittat ut en ny diskmaskin som kommer levereras och monteras nästa vecka. Vi har tänkt köpa det sen vi flyttade in eftersom den vi har är kass! Den värmer inte upp vattnet ordentligt så smöret på smöknivarna sitter liksom kvar. Den löser inte fettet ordentligt. Vilken skillnad det kommer bli när den nya kommer. Vi valde en som är ganska tyst eftersom man lätt störs annars när man tittar på tv och sen har den även ecoprogram vilket jag tycker är viktigt. Då får det kosta lite mer men det känns värt det för det blir billigare i längden att använda den.

Har huvudvärk nu ikväll så slappar i soffan. Imorgon blir det jobb. Känns bra!

Hoppas ni haft en bra dag och antar att ni räknar ner mot helg =)!



På väg till jobb i fredags. Åkte hem några timmar senare för att jag inte kände mig bra och sen började allt detta. Puh... tur veckan är avklarad!




Energi

2012-03-08 12:11:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så skönt det är att börja känna sig piggare! Imorn ska jag jobba igen. Har magkatarrsbesvär av penicillinet men det känns bättre idag än igår så känns bra.

Igår fick jag värsta energin och dammsög och torkade golven och klippte håret på Max. Det resulterade i att jag låg i soffan hela kvällen och vilade men det var så skönt att känna energi i kroppen igen.

Nu är det lunch och penicillindags. Vet ni att man äter 60 tabletter under en penicillinkur. Kära nån.... inte konstigt att magen säger stopp!!

KRAM




Tack!

2012-03-06 12:15:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era krya på dig-kommentarer ♥

Idag tror jag att jag är feberfri. Vet inte riktigt för tog en alvedon imorse för att orka åka till sjukhuset men den borde snart gå ur kroppen. Har alltså fått infektion i operationssåret efter att att opererat bort knölen i bröstet. Har varit på kirurgkliniken på morgonen idag för bedömning om de ska öppna upp såret igen men eftersom jag börjar må bättre så låter dem det vara tills vidare och låter penicillinet göra sitt jobb (började äta penicillin i lördagskväll).

Jag har inte ätit penicillin på 7 år och då var det för att jag hade lunginflammation. Har inget minne av att jag direkt hade några biverkningar tabletterna då men denna gång har de gett magbesvär så det blir några toabesök per dag. Antagligen därför jag varit så matt. Verkar dock bättre idag. Jag mår ju inte illa eller kräks i alla fall så då gör det ju inte så mycket. Dricker proviva och actimel och lite vätskeersättning när jag känner mig trött.

Har inte orkat starta datorn sen i fredags så att jag nu tittat på datorn i en halvtimme måste vara ett ordentligt tecken på att detta går åt rätt håll =)!

KRAM




This is no fun! Utsikt från soffan. Sover ...

2012-03-04 12:46:10 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0327 (MMS)

This is no fun! Utsikt från soffan. Sover o tittar på tv omvartannat. Hoppas ni har en bra dag ute i solen :)





Sönderstucken efter några timmar på akuten...

2012-03-03 20:38:20 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0325 (MMS)

Sönderstucken efter några timmar på akuten. Vaknade med feber imorse o har utretts för om det är infektion i bröstet där jag opererade bort knölen. Har fått med mig penicilin hem men de kunde inte komma fram till om det är infektion eller inte. Kram





Och så en solig fredag....

2012-03-02 08:54:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron soliga fredag! Tänk vad solen kan få humöret på topp. Ignorerar ett stökigt hem som inte alls är redo för att avslappnat fredagsmys och ignorerar det faktum att jag jobbar till 17 idag. Allt ordnar sig ju för solen skiner =)!

Hoppas ni får en bra dag!





Soffhäng

2012-03-01 21:01:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag har soffhäng och ska nu titta på Biggest loser och äta lite chokladpraliner. Lite förfest inför fredagsmyset =)!

Max slog pannan i soffbordet tidigare ikväll så fick ett rejält blåmärke. Stackarn! Han blev jätteledsen och satt länge hos mig och gosade vilket ju iförsig var mysigt.

Nu börjar programmet på teven.....

"Ses" imorn ♥




Gomorron mars

2012-03-01 08:49:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
G O M O R R O N

Första dagen i denna månad. Det är grått ute. Hoppas på att även denna dag blir solig. Igåreftermiddag invigde jag min nya vårjacka och det var inte ens kallt i den. Även Max hade sin nya jacka för första gången. Vi promenerade mycket på eftermiddagen och lekte ute. Gick inte in förrän 17.45 när Marcus kom hem och det började bli mörkt.

Jag verkar tro att jag har 4-dagars arbetsvecka för jag tror att det är fredag idag men nu väntar två sena eftermiddagar på jobbet innan jag kan ta fredagsmys.





Hoppas ni får en bra 1 mars!

KRAM