Dessa nätter....

2014-08-31 10:41:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mardrömmar, huvudvärk, nackont, halsont..... ja det var min natt och lägg sen till en hostig och arg/ledsen Ebba på det. Puuuh.....
 
 
 
Gott med en kopp te och en bit choklad nu!
 
Och så funderar jag över vabbandets vara och icke vara.




Välkommen in till Ebba ♥

2014-08-30 20:22:04 ,   Ebba Inredning/Hemma hos oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en redig bildbomb det!
 
 
 
 




80-årsfirande

2014-08-30 16:28:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Igårkväll var jag så trött att jag mådde illa. Alldeles för dåligt med sömn denna vecka på grund av att Ebba hostat på nätterna. Hon har dock inte hostat nåt på dagarna....förrän idag då hon också är lite snorig. Höstens första förkylning med andra ord. Men inte så överraskande. Hon klarade ju sig ändå i två veckor i förskolemiljö utan att bli förkyld.
 
Idag är det väldigt skönt med ledig dag även om dagen började vid kl. 7 när barnen vaknade men jag kände mig faktiskt relativt utvilad då. Max och jag har varit iväg på förmiddan och handlat presenter till två av hans kompisar som har kalas inom kort och sen så köpte vi sängkläder till Ebbas säng. Vi köpte en säng till henne av vänner för en månad sen och idag har jag fixat och grejat på hennes rum. Ska fota sen när de nya sängkläderna torkat efter tvätt. Blir så mysigt!!
 
Igårkväll var vi på 80-årsfirande för min mormor som fyllde i början av månaden. Förra helgen fotade jag mormor och morfar och förstorade en bild som de fick inramad (inte en bild utav de två jag visar här).
 
Festen var hos min moster med familj. God mat med trevligt sällskap och poolbad i mörkret. Jag hade det dock skönt under en filt med en sovandes Ebba i vagnen bredvid mig.
 
 
 
 
Nu ska denna softa lördag fortsätta och jag ska fixa det sista i Ebbas rum innan det är dags för kvällsmat!
 
Kram
 
 
 
 




Första lösa tanden

2014-08-28 20:11:26 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
 
Hej torsdag! Om nån hade frågat mig imorse när jag i morgonsolen gick med Max till skolan med Ebba i vagnen om hur vår nya vardag funkar så hade jag svarat: otroligt bra. Om någon hade frågat mig kl. 18 idag när båda barnen var arga och ledsna, maten puttrade på spisen, min hjärna på högvarv av jobbtankar och huset i kaos så hade jag nog ramlat ihop eller nåt. Men nu har lugnet sänkt sig och jag kan återigen minnas den härliga morgonen vi hade då vi vid tandborstningen dessutom upptäckte att Max har fått en lös tand. Den allra första.
 
Stor dag.
 
Stor kille.
 
 




Vila bästa medicinen

2014-08-24 12:50:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Igår fick jag tid på jourvårdcentralen. Träffade en läkare och troligtvis är det nån långdragen virusinfektion jag har, typ mildare variant av bronkit. Det jag tycker är konstigt är att om det är en virusinfektion så borde väl jag smittat de här hemma under dessa två månader. Nåja jag fick i alla fall kortisontabletter utskrivet som kan lindra lite. Så vi får väl se.
 
Jag skulle ju tro att om det nu är en virusinfektion så går den väl inte över på grund av att jag aldrig tar det lugnt. Men nu har jag varit själv hemma i tre timmar och bara legat i soffan. Nåja jag har varit och kissat x antal gånger också för drack en stor kopp te. Men men detta är i alla fall en början till att försöka ta det lugnt.
 
Har roat mig med att redigera om bilder nu när jag lärt mig lite mer i Photoshop (grundbilden är redigerad i Picasa). Bilden ska framkallas tillsammans med flera andra bilder från när Ebba var i magen. Ska ta tag i att göra ett album.
 
  
 
 
Den blev i alla fall lite roligare efter lite snabb redigering. Lärt mig att lägga på motljus i efterhand vilket var riktigt roligt så nu måste jag hålla mig från att göra det på alla bilder ;).
 
 
 
Ute skiner solen idag. Otroligt skönt efter många gråa regniga dagar. Härligt.
 




Lördagmorgon

2014-08-23 09:37:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klart man ska sitta vid bordet i vardagsrummet och äta frukost till "Mekatronik" på tv. Precis som storebror.
 

Hej lördag! Skönt med ledig dag. Men Max vaknade 5.20. Marcus tvingade honom att lägga sig igen och sen kom han upp vid 6 igen så vi vet inte om han sov nåt mer. Lär väl visa sig på humöret under dagen. Han vill för övrigt inte ha helg. Han vill gå i skolan.
 
Jag har kommit in i det jag kallar overallpaniken. Nu är det inte direkt overaller jag funderar över utan överlag att försöka ha kontroll över allt vad barnen behöver i kläd- och skoväg inför kommande säsong. Bytardagar väntar ju men vissa saker har införskaffats redan. Regnvantar och regnhatt till Ebba och nu har jag precis beställt vinterkängor till Max. De vill jag verkligen tipsa om! Vi köpte dem förra året också och både vi och Max var nöjda med dem. Absolut prisvärda. Nu måste fötterna ha tagit en växtspurt för enligt storlekstabellen ska han ha två storlekar större nu än förra året. Här finns de! De finns i babymodell och jag tittade på den till Ebba men hennes fötter har växt ganska sakta senaste tiden så tror att det kommer en växtspurt snart så avvaktar lite. Och chansen är större att hitta bra skor billigt begagnat till henne än till Max. Men eftersom vi är så nöjda med dem så får Max gamla i stl 29 vänta några år så kan Ebba ha dem sen.
 
För övrigt så kämpar jag på med min tungandning så är riktigt jobbig till och från. Var hos astmasköterska häromdan och enligt blåstester så tömmer jag lungorna väldigt fort och de hörde att jag var besvärad i andningen. Fyra doser ventoline gav heller inte nån effekt. Så nu blir det min läkare som tar över "ärendet". Blir lite orolig och min energi är inte på topp. Men det är bara att kämpa på.
 
Kram
 
 




Förskole- och skolstart

2014-08-19 20:50:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max på väg till första skoldagen igår
 

Hej! Igår började Max förskoleklass och denna vecka går han inte på fritids för vi tänkte han skulle få en lugn start (han kommer inte gå så många timmar på fritids sen heller men i alla fall minst nån timme per dag). När Marcus kom och hämtade honom efter skoldagens slut igår sa han dock "Varför kommer du nu pappa? Jag vill gå på fritids". Och ungefär samma kommentar idag. Så vi får räkna det som att han trivs i alla fall. Det är ju en ny värld för oss också. Vi är ganska kunniga inom förskolevärlden men detta är ju utanför våra ramar. (Jag har ju dock jobbat på skola/fritids i ett halvår så lite koll har jag ju samt praktik under lärarutbildningen).
 
Och idag startade Ebbas förskoleinskolning. Hon var lite skeptisk till början och ville mest vara i Marcus famn men sen lossnade det mer och mer. Hon är ju så vår lilla tjej men när hon väl känner sig trygg då är hon precis som hemma. Så vi får hoppas det fortsätter gå bra.
 
Ja nya tider här hemma. Och denna trötta mamma bakom tangenterna tar sig nu igenom de sista dagarna på heltid på jobbet ;)
 




Lördag!

2014-08-16 22:27:25 ,   Allmänt/Vardagsliv


Hej! Så skönt med helg efter en relativt intensiv vecka på jobbet. Idag har varit en bra dag. Ebba o jag har varit på shoppingtur på eftermiddan o bl a köpt gympaskor och fleecekläder inför förskolestarten. Max och Marcus har varit på skolstartskalas som kommunen ordnade. Han fick en ryggsäck som han blev så glad för och jag har köpt en matsäckslåda med spindelmannen på. Förväntansfull kille inför måndag.

Vår nya vardag väntar men nu fortsätter jag njuta av helg lite till :)

Bilden är från i förmiddags då Ebba byggde ett högt torn alldeles själv. Så duktig!




Bästa kycklingreceptet

2014-08-12 20:37:28 ,   Mat och annat gott
Nu ska jag tipsa om det absolut bästa receptet för helstekt kyckling! Vi har gjort detta recept många gånger och det är verkligen gott. Receptet har inte ett särskilt trevligt namn så därför skriver jag det inte här. Hi hi.... men vill ni ha receptet så klicka er in här. Jag brukar följa det utan några större förändringar förutom att jag tar lite mer smör än vad som står samt öser kycklingen några gånger under tillagningen. Den blir saftigare då tycker jag.
 
 
 
 
 




Årets sista bad?

2014-08-09 22:16:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
I slutet av maj skrev jag rubriken Årets första bad och nu funderar jag på om detta blev årets sista. De säger ju att det ska bli svalare nu men man vet ju aldrig. Idag har det varit 27 grader men molnigt. Vi tog en tur till sjön på eftermiddan i alla fall. Och det kändes riktigt avsvalkande.Var skönt!
 
Annars idag har vi varit på Bra och begagnat och sen har jag rensat bland barnkläder här hemma och lagt ut några plagg på Tradera och sen så har jag även lagt ut vår Brio-barnvang på Blocket. Kommer ni ihåg hur lycklig jag var när vi köpt den och den uppfyllde alla kriterier vi hade. Nu ska den alltså säljas! Ingen trea är planerad här hemma men skulle det ändå hemma så kan vi köpa en ny begagnad vagn. Ingen idé att vagnen står här och samlar damm och förlorar i värde.
 
Nu blir det chips och soffhäng!
 
Kram




Ny

2014-08-07 22:16:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Usch vad otäckt det är med den stora skogsbranden. Lider verkligen med alla som drabbats. Såna här händelser är verkligen en tankeställare. Vad skulle man själv ta med sig om man på en kort stund var tvungen att evakuera. Någon läsare här på min blogg som bor i närheten av branden?
 
Nu till något helt annat. Japp bra mycket mer ytligt. Jag har köpt en ny mobil. Fick hem den igår men är väldigt nöjd hittills. Den ska ju ha grym kamera men jag har knappt hunnit använda den än.
 
 

Denna arbetsdag var sen och efter kvällsstöket med kvällsmat, disk och läggning av barn tog jag en promenad. Har inte varit ute och gått eller tränat på en månad eftersom jag har haft astmatiska besvär. Nu har det blivit bättre men jag ska träffa en astmasköterska om två veckor. Det var i alla fall väldigt skönt att gå ut och gå.
 
Idag har jag verkligen känt att det ska bli SÅ skönt att gå ner i arbetstid till 80% snart. Bara två veckor kvar på heltid.
 
Nej nu ska jag "mysa" lite med min nya telefon :)!




Sommarsemester 2014

2014-08-05 21:53:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack. Du har varit helt fantastiskt! Helt klart den bästa sommaren ever!! Vi var en härlig vecka i Båstad. Här hemma har vi fixat och grejat med det vi skulle göra (nåja inte riktigt allt men nästan). Vi har tagit dagen som den kommer och badat MASSOR!! Vi har haft minisemester på landet och gjort småutflykter hemikring. Sen är ju inte allt fantastiskt hela tiden. Trotsiga barn och en lättstressad mamma gör ju alla dagar till ett äventyr men det väljer jag att inte minnas. Jag är nöjd. Mycket nöjd.
 
 
 




Sista dagen på semestern

2014-08-05 21:38:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var denna dag här. Den sista dagen på semestern. Och dagen har bjudit på höstväder så det passar ju bra. Svårt att tro att termometern här hemma visade 34 grader en stund igår när den i dag bara kämpat sig upp till 20 grader.
 
En utflykt i eftermiddags blev det. Titta på djur, äta glass i hamnen och Max köpte en snäcka. Sen fikade vi med min mamma och shoppade lite innan hemfärd. Åt god mat hemma och nu sover barnen och jag ska göra i ordning kläder tills imorn och packa ner inneskor och regnkläder. Det känns lite tungt just nu att börja jobba igen men det är bara att ge sig in i det och göra nåt bra av det.
 
Men oj så mycket jag kommer sakna denna härliga sommarledighet ♥
 
 
 

Tummen upp för äggfria smaker på glassen så även Ebba kunde äta.
 
 
Ibland behöver det inte vara avancerat för att se och smaka underbart. Sallad på fat med romansallad, gurka, tomat, nektariner, melon och fetaost. Dressing på mixad mango med creme fraiche. Färdigmarinerade kycklingben tillagade i ugnen. Oliver och soltorkade tomater som tilltugg.
 
 
 
 




I gave it a try

2014-08-04 23:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni kanske kommer ihåg när jag skrev om min önskan om den perfekta syskonbilden. Jag försökte idag med en ram jag hittade här hemma i gömmorna. Ebba var dock rädd för den så hon satt inte still många hundradelar. Så det blev ingen båda tittar in i kameran och ler-bilder men de blev otroligt charmiga ändå ♥ (ser att färgerna blir tråkiga på bilderna. Jag sparar dem i lite "mindre" format för bloggen så antagligen därför. Ska försöka kolla om jag kan spara dem på annat sätt).
 
 
 
 
 
 
 




Minisemester

2014-08-03 22:54:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Vi kom iväg på en liten minisemester till Marcus syster med familj. Ebba hade feber i torsdagsmorse och fick en alvedon innan vi åkte och sen kom inte febern tillbaks. Vi har tittat på hönorna, åkt traktorvagn, sovit i lillstugan, ätit frukost med koutsikt, ätit god mat och Max har lekt lekt lekt med kusinerna. Ebba var inte på topphumör direkt men antar att det var sviterna efter vaccinationen. Idag har hon varit lite gladare.
 
Idag har jag målat det sista på köksfönstren. Usch så sega vi är. Ett år efter att vi målade dem vita är nu allt färdigt med lister och den sista detaljmålningen. Nu är det bara gardiner.....
 
Otroligt varmt idag. Vi tog en tur till mammas och pappas torp på eftermiddan. Fikade lite och badade. Blev dock ett kort bad för åskan mullrade in. Blev inte så mycket av det... som tur va. Usch har läst och sett bilder av vilka extrema åskoväder som passerar över Sverige. Vi har haft det väldigt lugnt på den fronten. Men får se om det dyker upp blixtar och dunder imorn.
 
 
Bild från tidigare ikväll. Klockan var cirka 20:30 och det var 28 grader ute. Nu visar termometern 24 grader. Vi får se om det blir tropisk natt.
 
Detta blir sista söndagen utan "ångest". På onsdag börjar jobb igen. Och därmed hösten.... känns det som i alla fall!
 
Kram