Packar!

2009-06-30 21:30:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fast vi bara ska vara iväg några dagar blir det ju lika mycket packning som om det vore en vecka. Shit va grejer man ska ha med sig. Men försöker minimera antalet kläder i alla fall. Nu har vi packat någorlunda klart.

På eftermiddan har jag och Max varit och solat och badat med vänner. Jag badade dock inte men det gjorde vännerna. Max fick doppa fötterna lite grann. Sen var det hem och laga tacos med Marcus som slutat jobbet och efter det har vi packat och plockat undan en del. 

Hoppas på en bra natt utan att Max vaknar och gråter och hostar och snorar som det var natten till idag. Jag vill sova.

Imorn vid denna tid är vi på västkusten.

Marcus har 6 timmars arbete kvar till semester i 5,5 veckor




Värme

2009-06-30 21:24:52 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är värme. Fler bidrag hittar du här.



Detta gör jag helst i värmen!




Snorigt och hostigt

2009-06-30 09:14:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch denna natten har inte varit bra! Max krånglade massa igårkväll, hostade och snorade. Han fick sova hos oss så vi lyckades iaf sova 1.30-7 så kanske är helt ok men jag känner mig lite seg nu. Så irriterande att han är snorig igen. Det var typ en vecka sen förra förkylningen försvann. Tänker dock inte låta detta hålla oss inne hela dagen men ska klä på honom lite mer. Det kan hända att han blivit förkyld av AC´n i bilen trots att vi aldrig håller tempen i bilen lägre än 21 grader men han har ju varit ganska lättklädd.

Inte lätt det här med bebis i värmen.

Västkusten imorn




Sommar

2009-06-29 22:58:19 ,   Allmänt/Vardagsliv




Här igen!

2009-06-29 22:52:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja även ikväll sitter jag på balkongen med datorn i knät. SÅ skönt att få luft! Man får passa på nu på kvällen när det är svalt... eller svalt och svalt det är 22 grader men svalare än när solen var framme då det var 29 grader.

På eftermiddan åkte jag och Max hem till Marcus föräldrar (de är inte hemma). Jag tvättade och Max plaskade i sin pool. Sen kom Marcus dit direkt från jobbet. Åkte till ICA Maxi och handlade och grillade sedan. Nu har vi laddat upp med barnmatsburkar eftersom vi åker till västkusten på onsdag. Ska bara vara där några dagar men bättre än ingenting =)

Nu väntar bloglovin....

2 arbetsdagar kvar för Marcus innan semestern




Ramlade ur sängen

2009-06-29 08:50:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ingen rolig start på morgonen. Max låg i vår säng imorse och vid 8 vaknade jag av en smäll. Då hade han ramlat ur. Marcus bullar upp med en stor långsmal kudde vid sin sida av sängen när han går till jobbet men vi har väl varit lite naiva och trott att det skulle hindra Max från att komma över kanten men tydligen inte. Nåja det gick bra i alla fall. Han grät en stund och har fått ett litet blåmärke på sidan av huvudet och ett rött långt sträck på magen men han blev ganska snart glad igen och leker nu för fullt.

Varmt i lägenheten (och ute också)! Idag ska Max och jag hålla oss inne hela förmiddan tänkte jag. Vi har varit iväg mycket senaste veckan så han behöver få leka inne. Lite senare på eftermiddan ger vi oss iväg ut.

Efter denna dagen har Marcus 2 dagar att jobba sen är det SEMESTER i 5,5 vecka  för honom och det innebär ju även att jag kommer ha lite semester eftersom vi båda kan ta hand om Max.




Sommarläsning

2009-06-28 22:46:44 ,   Populärkultur
Har köpt:



Vill ha:




Någon som läst någon av dem?




Sommar på balkongen 22:30

2009-06-28 22:31:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan är mycket och jag sitter på balkongen med datorn i knäet. Det är över 20 grader ute.

Har suttit här ett tag nu och hade tänkt bjuda er på lite bilder men har inte kunnat logga in på bloggen förrän nu. SÅ irriterande. Iaf så hade vi en trevlig dag igår vid mammas och pappas torp och en härlig dag i dag vid en strand med vänner. Jag har badat fast det bara var 18 grader i vattnet.... brrr.....

Tre bilder bjuder jag på ialla fall.



Max (och jag) inviger hans nya pool igår. Han älskade den =) Hi hi...blev lite väl mycket dolt på bilden. Max ansikte syns knappt. Men försökte dölja våra kroppar så mycket jag kunde. Det är min pappa som poserar så snyggt bakom.



Grillat vid torpet!




Max och jag på stranden idag när vi skulle åka hem. Är både sand- och grässtrand så vi valde gräset och vid ett träd så Max kunde vara i skuggan hela tiden. Perfekt med en tunn vit bomullströja också! Fläktade ganska skönt så han blev aldrig för varm. (Vet sjutton inte vad jag gör med läpparna på bilden. Ser ut som jag inte har några)






Godmorgon sol....igen!

2009-06-27 10:13:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härligt med sol igen och nu är det dessutom helg!

Idag drar vi iväg till mina föräldrars torp som ligger  vid en sjö. Här är bilder från när vi var där i juli förra året.

Ha en härlig dag, och ni.... glöm inte solskyddsfaktor. Jag sitter här insmord från topp till tå =) (det får ni ingen bild på)




Grillkväll

2009-06-27 00:28:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en trevlig kväll hemma hos vännerna D och A där vi badat i poolen, grillat och pratat. Max somnade i vagnen vid 21.30 och sov när vi lyfte in honom i bilen och när vi lyfte ur honom.

Kvällen har innehållit detta:



Fin miljö



God mat



Familjemys

Lägger även in en bild på vad jag hade på mig. Kände mig riktigt somrig. Har köpt shortsen idag. Mer om min shopping idag kommer en annan dag. Kan bara säga att det blev mycket =)



Nu är det verkligen dags att sova. Var skönt att sitta uppe en stund när vi kom hem.




9 månader

2009-06-26 09:23:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag blir Max nio månader! Nu har han varit utanför magen ungefär lika länge som han var inuti den. Coolt!

Det är varmt! Verkligen svårt att somna på kvällen fast vi har öppet fönster. Men jag klagar inte. Det är underbart med sommar. Men i eftermiddag ska jag trots det fina vädret åka och shoppa. Max ska få vara hos sin farfar undertiden för det går så mycket fortare om jag får åka själv.

Nu ska vi ge oss ut innan den värsta värmen kommer. Ska gå och handla lite småsaker. Ikväll blir det grillning hos kompisar. Mysigt!

Jag är glad att ni läser fast det är varm sommar ute och fast jag inte uppdaterar så mycket! Hang in there.... snart kommer hösten och då kommer inläggen sprudla igen.... hi hi....




Igår

2009-06-26 09:15:53 ,   Max




Sola och bada

2009-06-25 08:59:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag kommer min kompis A hit. Vi och Max ska åka och sola och bada. Vet dock inte om det blir så mycket bad. Är det inte kallt i vattnet? Ska bli roligt att se om Max visar något intresse för vattnet. Ska nog ta med en liten bunke som man kan ha vatten i om han bara vill sitta och plaska lite på filten.

Ni som varit vid en strand med era små barn, om de badat, har de varit nakna? Vet inte hur man ska göra med sånt där. Max har inga badkläder men jag tar väl med en badblöja.

Imornförmiddag blir det lite shopping för mig och Max för hans utbud av sommarkläder är väldigt begränsat. Ska väl även titta på en UV-dräkt att ha i sommar. Lär ju bli fler strandbesök och nästa vecka åker vi till västkusten några dagar och om några veckor blir det en vecka på Gotland.




Svettigt

2009-06-24 20:43:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Stackars Max var alldeles svettig innan han skulle gå och lägga sig men han var alldeles för trött för att bada så jag baddade honom med en fuktig handduk.

Jag ligger i soffan och tittar på "Bachelorette". Marcus sköter läggningen. Vid 17 åkte vi iväg till Marcus föräldrar för att lämna en kylväska som vi lånat av dem. De bjöd på kvällsmat så vi kom hem för ca 45 minuter sen.




Vattenlek

2009-06-24 20:13:53 ,   Max
Max lekte med lite vatten på balkongen på eftermiddagen.






Inomhus

2009-06-24 13:51:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har tagit en paus från solen. Var ute i två timmar på förmiddan men håller oss inne nu när solen varit som varmast. Får ge oss ut sen när Marcus kommer hem från jobbet. Jag är sugen på mjukglass!




Vår glada kille

2009-06-24 09:37:59 ,   Max




Inte så högt prioriterat

2009-06-24 09:32:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
När det är så fint väder ute blir inte bloggen så högt prioriterad vilket ni säkert förstår!

Igårförmiddag åkte Max och jag ut till mina föräldrar och var i trädgården. Åkte hem till 15 då Marcus kom hem från jobbet. Sen gick vi till min mormor och morfar och åt våfflor på kvällen. När vi kommit hem, badat Max och Max hade somnat så tänkte jag läsa bok på balkongen, spela sims, blogga men jag somnade på soffan och la mig sen innan 23 och somnade på stört! Man blir trött av sol, och av att Max har fått för sig att vakna mitt i nätterna och skrika. Vet inte om det är för att han är varm som han skriker. Vi har öppet fönster på natten så vill helst att han har pyjamas på sig eftersom han alltid lyckas dra av sig täcket men tog av honom pyjamasen inatt och sen sov han gott ända till morgonen.

Strax ska vi gå till Lidl och köpa solskyddsfaktor till mig. Sen tänkte jag att Max ska somna ivagnen och jag ska ligga på en filt i parken och läsa =) Håller oss mest hemikring idag. Har varit iväg mycket de senaste 5 dagarna.




And off we go...

2009-06-23 09:26:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner och jag vill inte sitta här i en stökig lägenhet så strax beger vi oss iväg.




Blev en dag ute

2009-06-22 21:10:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit iväg hela dagen jag och Max. Åkte till mina föräldrar vid 12 och har umgåtts med min pappa och min brorsdotter hela eftermiddan. Sedan kom även Marcus dit och mamma kom hem från jobbet. Har ätit grillat där ikväll. Skönt att vara ute i trädgård när det är soligt. Kom dock en liten regnskur runt lunchtid.

Glömde kameran hemma så har inga bilder från dagen att bjuda på!




Sov till 9.20

2009-06-22 10:02:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag var nog trötta efter helgen!

Han somnade ju före 20.30 igår, vaknade vid 8, somnade om och sov till 9.20. Det var skönt =)

Solen skiner! Max och jag ska åka iväg till mina föräldrar på eftermiddan och bara vara ute. Ska bli skönt. Min brorsdotter N är också där. Tror det blir sushi till lunch. Blev så fruktansvärt sugen på det nu =)




Mycket intryck

2009-06-21 21:23:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit iväg en del dessa tre dagar och det märktes på Max ikväll då han varit trött och gnällig på grund av alla intryck. 20.15 somnade han. Så hoppas det inte blir alltför tidigt imorgonbitti. Jag fick inte så mycket sömn natten som var eftersom jag satt och väntade på att Marcus skulle komma hem från en svensexa och det gjorde han kl. 1.20. Och sedan hade jag svårt att somna så gjorde nog inte det förrän 2.30 och sen upp med Max kl. 8.

Idag har vi varit barnvakt åt min brorsdotter N som är 2 år. Kändes lite konstigt att ha två barn hemma. Men allt gick bra. Vi åkte till Marcus föräldrar och åt grillat på eftermiddan och dit kom sedan mina föräldrar för att hämta N. Vi var kvar där till 18-tiden då vi åkte hem.

Nu har jag diskat och slappar i soffan. Ska strax titta på King of queens med Marcus. Vi har köpt första säsongen på dvd. Riktigt rolig komediserie =)

Måndag imorn igen. Marcus börjar jobba 6.15 så nu är verkligen helgen över.




Max första midsommar i bilder

2009-06-21 21:03:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
 

Pianokonsert hos farmor och farfar




Mys med mormor vid vattnet

 

Vi hade det riktigt härligt!



Lek med storkusinen N


Har varit dålig på att fota i helgen så blir tyvärr inte mer bilder än så här! Vi var iaf på ett ordentligt midsommarfirande med dans runt midsommarstången men tog inga kort då.









I morgonrocken

2009-06-20 23:43:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja här sitter jag i morgonrocken och bloggar fast det är kväll. Kanske ska döpa om den till kvällsrock.

Har haft en riktigt bra helg hittills. Max hade feber hela dagen igår men var pigg och glad som vanligt och på kvällen var febern borta och sen dess har vi inte sett till den. Idag har jag, Max och min farmor varit på utflykt hela dagen och hälsat på mina föräldrar och mormor och morfar som bor i husvagn på en lägergård över midsommar. Marcus har varit på svensexa och det är han fortfarande. Så jag sitter här och väntar....

Bilder kommer imorgon!

Hoppas ni har haft och har en härlig midsommar!




Ingen glad start på midsommar

2009-06-19 09:32:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gallskrik mitt i natten

Varm och svettig

Feber

Så var vår natt! Max har fått feber. Dock ingen hög feber, bara strax över 38. Men eftersom han skrek så så blev han alldeles svettig och kändes kokhet. Dock vaknade han som vanligt imorse och levde rövare i sängen. Febern ligger strax under 38 men han är som vanligt. Får väl se om det blir lunch hos svärföräldrarna i alla fall. Jag vill verkligen inte bara sitta hemma. Det här är första midsommaren på jättemånga år som jag inte jobbar och första midsommaren som vi är en familj på tre.

Nåja får önska er en glad midsommar trots att allt just nu känns lite tråkigt =)



Vår rockstar med rumpan i vädret




Den var värd all väntan

2009-06-18 23:59:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marabou sommar

Mmmmm marabou


Jag har introducerat Marcus i Sims värld =) Kanske han också blir hooked. Har varit och shoppat tidigare ikväll och sedan firat svärmor och sen käkat marabou och spelat Sims i en timme med Marcus. Nu väntar sängen.

Shoppingturen var lite kaotisk! Jag var själv med Max då Marcus var på ett annat ärende i 1,5 timme. Max var ledsen och ville inte alls sitta i vagnen. Köpte en badanka på Lagerhaus för att han skulle ha nåt att leka med och det funkade ett tag. Bar på honom i perioder. Var inne på coop forum. Då började Max gråta igen. Hittade inte nappen. Jag gick runt och letade efter nappen eftersom jag misstänkte att han tappat den. Fick hämta ett paket med nappar, öppna det, ge honom en napp och lägga resten av napparna i kundkorgen. När jag står i kassan upptäcker jag att den första nappen trillat innanför tröjan på honom. Ja ja, vi fick ju tre nappar till. Sen skar jag mig på något vasst på vagnen så jag blödde massa på handen. Sen kom Marcus och hämtade oss.... puh....

Vi fick i alla fall inhandlat det vi skulle




Det ska börjas i tid =)

2009-06-18 13:38:18 ,   Max




Vackert

2009-06-18 13:24:22 ,   Inredning/Hemma hos oss
Marcus har fått en fin murgröna av ett barn (+ föräldrar såklart) han har på förskolan. (Tror det är en murgröna eller?!)

 






Dan före dan

2009-06-18 09:07:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag kan man säga att det är dan före dan, alltså dan före midsommarafton!

Än så länge inget regn här men är nog på gång. Ska tydligen ösa ner här idag. Såklart det ska, det är ju snart midsommar. Samma procedur varje år.

Marcus var på en konsert igårkväll och fjantig som jag är kan jag aldrig gå och lägga mig förrän han kommit hem men Sims sysselsatte mig bra. När han kommit hem så somnade jag dock gott vid 1.10.

Idag ska jag städa lite, får besök på eftermiddan, sen lite shopping och ikväll firar vi svärmor som fyller år idag!




Gitarren!

2009-06-17 20:16:11 ,   Max
Marcus brukar spela gitarr och sjunga för Max. Ibland tycker Max det är jättekul med gitarren. Reser sig mot den och ska ta på strängarna. Men ibland, som på dessa bilder, så bryr han sig knappt alls om att pappa spelar gitarr utan vill bara göra annat.






Dålig uppdatering

2009-06-17 20:15:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sorry för dålig uppdatering!

I förmiddags krånglade bloggen och på eftermiddagen har jag installerat mitt nya Sims =) Spelade lite också. Började bygga på ett hus. Mer blir det ikväll efter bachelorette på tv!




Besvikelse

2009-06-16 20:50:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marabous choklad med jordgubbar i fanns inte på ICA. Besviken. Men jag har en vanlig chokladkaka i stället. Gott. Men hade ju velat testa den andra.

Strax börjar Desperate Housewives =)

Max och jag åkte hem till mina föräldrar vid 13.30. Satt ute på en filt och lekte. Sen efter att Max ätit gröt gick vi på promenad i en timme. Var så skönt att gå riktigt sakta och bara njuta av solen. Max sov 1,5 timme i vagnen så jag hann sitta och slappa i solen också. Kom dock lite moln då och då. Vi gick en promenad här hemma på nu ikväll också. Max älskar att sitta i vagnen och titta på bilar så det fick han göra =)




Desperate Housewives

2009-06-16 13:24:02 ,   Populärkultur
Ikväll är det säsongsavslutning av Desperate Housewives. Kanal 5 sänder två avsnitt så ikväll sitter jag bänkad 21-22.50. Funderar på att köpa marabou choklad med jordgubb i, ni vet den nya? Håller ju egentligen upp med godis men ett sådant här högtidligt tillfälle med säsongsfinal måste väl ändå firas?! =)




Kvällsmys

2009-06-16 11:38:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll åt jag och Marcus jordgubbar, drack mjölk och spelade yatzy och sedan såg vi de sista avsnitten i säsong 6 av Beverly Hills 90210. Nu väntar vi till i höst då säsong 7 kommer.

   








På benen

2009-06-16 09:56:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken skillnad! Idag känner jag mig mycket friskare i kroppen (förutom halsen och näsan). Är precis som vanligt annars. Jag orkar till och med stå upp längre stunder, lyfta Max utan att det ska kännas som armarna helt plötsligt ska tappa honom. Härligt!

Idag jobbar Marcus igen. Max och jag sov till 8.30 men det var väldigt välbehövligt för jag somnade inte förrän 1.30 inatt. La mig 23.30 men varje gång jag var nära att somna så vaknade Max och grät. Till slut gick det inte att trösta honom så fick gå upp en stund och sitta i soffan och vagga honom i famnen. Gav till slut lite ersättning i flaskan för att han skulle lugna ner sig och efter det la jag bara ner honom i hans säng och stoppade om honom ordentligt så somnade han och sov till 7 då han fick ligga bredvid mig. Han kanske drömde eller hade magknip. Vet inte riktigt!

Idag har vi inget planerat förutom att vi ska iväg på en grej om ca 1 timme. Solen skiner ute och fortsätter den att göra det kanske vi åker och sätter oss i mammas och pappas trädgård på eftermiddan.




Balans

2009-06-16 09:33:45 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är balans. Fler bidrag hittar du här.



Har visat denna bild för inte så länge sen men visar den igen för kom automatiskt att tänka på den när det gäller att hålla balansen. Max har precis börjat krypa lite smått på bilden och det är inte alltid lätt att hålla balansen. Den är tagen för 1,5 månad sen.




The Sims 3

2009-06-15 15:16:10 ,   Populärkultur
När jag varit sjuk har jag haft alldeles för mycket egentid så har börjat längta efter att spela The Sims igen. Så vet ni vad jag gjort? Beställt The Sims 3 för 449:- på cdon.com. Skäms lite.... Det är mycket pengar men men.... man lever ju bara en gång. Den stora frågan är ju när jag ska hinna spela det.

Nästa gång jag blir sjuk kanske?!

Mina pojkar har lämnat mig själv i några timmar så nu ska datorn stängas av, jag ska sluta tänka på sims, gastroskopi och sova en sväng till ljudet av hantverkare som lägger golv i lägenheten ovanför.




Bestämt mig nu

2009-06-15 14:46:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår och idag har jag tänkt mycket på hur jag ska göra med gastroskopin jag tänkt göra på onsdag. Jag har fått en remiss till en öppen mottagning som har öppet mellan 13-14 tisd-tors. Remissen gäller bara 2 veckor från då den är skriven. Min remiss är skriven förra måndagen men jag fick den i onsdags så förra veckan hade jag inte möjlighet att åka iväg och göra den eftersom det krävs lite planering när man har en liten kille plus att jag vill att Marcus ska följa med. Hade tänkt göra den nu på onsdag. Marcus har fixat så han kan åka ifrån jobbet och vi har fixat barnvakt till Max. Men problemet är att jag har så ont i halsen och känner mig alldeles svullen i halsen och särskilt i svalget. Är dessutom snorig. Nu när jag varit sjuk har jag även mått illa extra mycket. Dessutom får jag ju inte äta något innan undersökningen och det kommer ju göra mitt illamående ännu värre. Har nu bestämt mig för att skippa gastroskopin på onsdag. Alla dåliga förutsättningar gör att jag tycker det känns jättejobbigt och orkar just nu inte utsätta mig för det. Det är nervöst nog trots bra förutsättningar och med halsont, snorig näsa och svullen hals känns det ju extra jobbigt att föra ner ett rör genom halsen.

De har semesterstängt nästa vecka och ända till v 34. Ska ringa till min läkare imorgon och förklara läget och be om att få återkomma i höst och att hon då får skriva en ny remiss.

Samtidigt känns det ju jobbigt för vill ju gärna ha detta gjort. Usch blir så splittrad angående hur jag ska göra men nu HAR jag bestämt mig.

Någon av er som läser som gjort gastroskopi? Fick ni lugnande innan?




Tillfällig föräldrapenning

2009-06-15 11:03:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus är hemma med tillfällig föräldrapenning idag eftersom jag fortfarande inte är helt kry. Trodde jag var frisk igåreftermiddag så jag bäddade rent i sängen och grejade med annat och åkte och köpte pizza. När jag kom hem trodde jag att jag skulle svimma. Febern hade stigit och jag var helt slut. Så han fick vara hemma idag. Jag har ingen feber idag men halsen gör ont som sjutton och jag är öm i kroppen och framförallt nacken. Har varit stel och öm i nacken sen jag fick feber. Verkar ju i alla fall som att jag är på bättringsvägen så det är skönt.

Lägenheten ser ut som en svinstia. Nu märker Marcus att man inte hinner att städa och plocka undan hela tiden när man tar hand om Max. Han brukar undra varför det är så mycket grejer framme när han kommer hem från jobbet. När Max väl sover vill man ju prioritera att göra annat. Marcus sover när Max sover så antar att det tar på krafterna för honom att ha ansvaret =).






Gravid i v 27!

2009-06-15 10:48:22 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Jag är lite impad av Stina-Lee som höll sin graviditet hemlig i 27 veckor på sin blogg fast hon bloggar väldigt ofta och det är det hon tjänar pengar på. Verkligen imponerad! Jag klarade av att hålla min graviditet hemlig på bloggen i 15 veckor när Max låg i magen och jag har ju bara en bråkdel av läsare mot vad hon har.

Har inte läst Stina-Lees blogg på typ ett år men nu när jag läste i en annan blogg att hon är gravid så hamnade hon på bloglovin igen. Man blir lite skadad som förälder =)

Min graviditet finns på denna blogg.




"Så här vill jag göra hela tiden:"

2009-06-15 10:44:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max ställer sig upp hela tiden! Han kryper runt i världens fart och sen reser sig mot nåt.






Tv-nörden i mig jublar

2009-06-14 17:13:05 ,   Populärkultur
På onsdag kl. 20 kanal 5 börjar Bachelorette

På torsdag kl. 20 kanal 5 börjar Unga mödrar




Rapport från sjuksängen...

2009-06-14 14:29:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
...eller snarare sjuksoffan. Sov till och med i den i natt!

Men idag är jag piggare. Hade lite feber på förmiddan men har varit uppe en hel del i alla fall. Marcus och Max har åkt iväg nu på eftermiddan så att jag ska få vara själv. Jag ska passa på att vila lite nu och titta på teven.

Hoppas att jag är mycket piggare imorn för då jobbar ju Marcus!




Hemma igen

2009-06-13 21:10:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max kom hem för en timme sen med sin mormor och morfar (alltså mina föräldrar). De hade haft en bra eftermiddag och kväll tillsammans. Nu sover han. Marcus har precis kommit hem också. Skönt att inte vara själv längre även om det varit nödvändigt eftersom jag legat nästintill hela eftermiddan och kvällen hittills. Kände mig piggare en stund och var då uppe och duschade men sedan stupade jag i soffan och tempen låg på över 38 så jag e nog inte så frisk.

Tittade på Wedding crashers förut. Vi köpte den filmen för länge sen men har inte sett den än. Den var helt ok tycker jag.




Inte den bästa lördagen direkt

2009-06-13 15:39:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vaknade imorse och var alldeles tjock i halsen och det gjorde ont. Så fort jag rörde på mig i sängen så ömmade det i kroppen och jag blev nästan snurrig. Feber!

Ja inte så roligt lördag detta. Ligger nerbäddad i soffan. Har tack vare alvedon kunnat varit uppe på benen i några omgångar men har sovit däremellan. Marcus har nu åkt iväg på 40-årsfesten som vi båda skulle på och Max är hos sin mormor och morfar resten av dagen. De kommer hit med honom ikväll.

Saknar mina pojkar och tycker synd om mig själv som får ligga här.

Shit va tyst det är!




Nu är det inge roligt längre

2009-06-12 22:44:43 ,   Bröllop
Nej nu är det inge roligt längre att vara själv hemma! Nu vill jag att Marcus kommer hem.

Här kommer lite kort på älsklingen.... ja och på mig själv också =)

 

Klicka på dem för att se dem i större format




Manfritt

2009-06-12 21:06:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja här hemma är det manfritt just nu! Marcus är iväg och repar inför en 40-årsfest han ska spela och sjunga på imorgon. Max har precis somnat och jag sitter i soffan och slötittar på talang och äter lax och ruccolasallad.

På eftermiddagen/kvällen har Max och jag varit på två studentfiranden. Var roligt... och gott =) Mycket gott att äta därav min enkla kvällsmat just nu. Jag är dock sugen på pizza eller kebab men har ingen bil hemma och var inte så peppad på att gå till pizzerian med barnvagn förut och nu sover ju Max så nu kommer jag verkligen ingenstans. Men men....imornkväll kanske?! Jag är själv hemma då med för då infaller ju själva 40-årsfesten Marcus ska spela på. Max och jag ska med honom dit på eftermiddagen men blir lite länge att vara hela kvällen också så vi kommer åka hem då.

Nu ska jag läsa lite bloggar. Sorry att det inte blev en endaste bild i bloggen idag. I´ll make it up tomorrow ;)

Jag saknar min man!




Blöt post

2009-06-12 13:03:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Någon mer än jag som fått blöt post idag? Ett kuvert var alldeles genomblött. Fick knappt ut innehållet utan att ha sönder det. Som tur var var det inget viktigt utan bara en sak jag kunde läsa igenom och sedan slänga. Till och med min MAMA-tidning som är inplastad var blöt i hörnen.

Max har ätit lunch för en timme sen och nu äter jag. Ska om 1,5 timme åka på studentfirande. Studenterna gick ut kl. 12. Då vräkte regnet ner. Det brukar faktiskt vara riktigt fint väder när det är studenten här men icke idag!




Ny favorit

2009-06-12 09:20:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Som jag skrivit tidigare så är ju sladdar, reklam och PET-flaskor stora favoriter hos Max. Nu har han dock fått en ny favorit - skor! Han kryper till hallen, sätter sig på dörrmattan och biter i skorna. Ni kan gissa hur fina hans byxor blir av att han kryper runt på dörrmattan?! Hm....ständigt skitiga knän.

Max har störts av sin snoriga näsa i natt och krånglade mycket på morgonen från 5 och framåt. Stackarn.

Idag är det studenten här på orten och det regnar och blåser. Jag hade planer att titta när de gick ut och när de går i studenttåg men antar att vi blir kvar inne. På eftermiddan ska vi i alla fall hem till två studenter och fira. Marcus jobbar länge idag och ska sen direkt vidare till ett rep inför en 40-årsfest han ska spela på imorgon så Max och jag får kämpa ensamma idag ända till läggdags.




"På pappas axlar trivs jag bra!"

2009-06-11 21:54:15 ,   Max




Nyckel återfunnen

2009-06-11 14:58:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni kanske kommer ihåg att jag för ungefär en månad sen skrev att vi tappat bort vår ena bilnyckel. Idag var jag hos polisen och då hade de fått in den. Så skönt!! Har varit där förut men den har inte kommit in men så gick jag förbi idag och tänkte att det är bäst att titta in och då hade de den där =)

Ett problem mindre att tag i =)




Inget regn?

2009-06-11 12:31:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är helt otroligt uppehåll ute, blåser, solen skiner lite och mest vita moln på himlen.

Jag sitter och äter lunch just nu och Max har precis ätit. Får nog bli en promenad sen. Passa på när det inte regnar. Det jobbigaste med såndant här växlande väder som det varit de senaste dagarna är ju att det kan börja regna när som helst och inget roligt om man har långt hem då. Bäst jag tar med ett paraply.

Ikväll ska vi fira Marcus bror som fyller år idag! Hurra =)

Max är fortsatt snorig. Inatt har det låtit mycket från näsan och vid 2 fick vi gå upp, ge renässansdroppar och använda näsfridan. Sen sov vi bättre alla tre.




Jordgubbspaj

2009-06-11 09:32:37 ,   Mat och annat gott


Bildbevis på pajen jag bakade igår. Receptet finns här. Serverade den med vaniljvisp.




Jeansleggings

2009-06-11 09:28:34 ,   Mode/Kläder
Vill tipsa om dessa bra jeansleggings jag köpte på Vero Moda igår. Eller egentligen heter butiken Pieces men den hörde ihop med Vero Moda och jag kunde använda mitt presentkort jag hade där. De var dock lite dyra, 229:- men är som vanliga tunna jeans fast med resår i midjan så de sitter skönt. Fanns i massa olika färger och inte bara i jeanstyg. Blir sugen på några till men priset är lite mycket tycker jag.



Egentligen passar de ju bäst till en tunika eller längre top men här hemma har jag dem som byxor =) Stör mig på putet på magen på denna bild. Vill att det ska försvinna .... NU!




Sen shoppingtur

2009-06-10 21:39:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mamma och jag gav oss iväg på en shoppingtur vid 18. Vi köpte studentpresenter och sen köpte jag ett par jeansleggings på Vero Moda och en plattång på Onoff. Betalade inte för något av det eftersom jag hade presentkort och pengar från min födelsedag =)

Blev även lite shoppat på IKEA. Avslutade rundan med att åka in till stan (vi shoppade på ett köpcenter utanför stan) och fika. Kom alldeles strax hem. Max hade precis somnat. Han har under dagen blivit förkyld... igen. Typ 7:e eller 8:e gången sen han föddes, eller kanske 56:e gången....suck!




Sommarvädret, var är du?

2009-06-10 13:03:58 ,   Allmänt/Vardagsliv




Oväsen

2009-06-10 10:50:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
De håller på att renovera i lägenheten ovanför oss. Den har stått tom i ett år men antar att det är nya hyresgäster på gång nu. Det jobbiga är att hantverkarna alltid lyckas låta som allra mest när Max ska sova på förmiddagen.

Suck!




Jordgubbspaj

2009-06-10 09:53:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mulet, grått och regnigt ute idag och termometern visar 10.2 grader.

Inte roligt!

I eftermiddag kommer min mormor och morfar hit på fika. Jag ska baka en jordgubbspaj. De kunde inte vara med i lördags då jag firade min födelsedag så de kommer och firar idag istället. Ikväll ska jag och åka och shoppa med mamma. Får lite dåligt samvete över att lämna Max hemma hos Marcus andra kvällen i rad men så rättar jag mig själv och tänker varför ska jag ha det för?! Han ska vara borta både fredag och lördagkväll och då hela kvällarna. Jag kommer ju hem ikväll innan eller när Max ska lägga sig.

Dåliga samvetet går väl hand i hand med mammarollen antar jag! Som tur är har jag världens bästa man som bara pratar om att jag är värd att åka iväg lite. Men jag får dåligt samvete i alla fall.




Besök

2009-06-09 17:18:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fick trevligt besök på eftermiddan. Först av min moster och kusin och sedan av C och R. När alla hade gått hem somnade Max och har nu sovit i 50 minuter. Jag ska fixa lite mat nu och sedan bär det iväg på styrelsemöte.

Lagade fiskbullar, ris, morötter och dillsås till Max idag. Han älskade det =)




Följa med i barns utveckling

2009-06-09 09:52:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tittade på nyhetsmorgon tidigare på morgonen då Louise Hallin var där och svarade på tittarnas frågor om barn. Det ringde in en mamma som hade en dotter på 13 månader som hade sovit i sin egen säng en tid och det hade funkat jättebra men som nu vägrade och bara ville vara nära mamma hela tiden. Hon vaknade och gallskrek. Louise rådde då till att låta henne sova bredvid mamman. Om det blev trångt kunde kanske pappan sova i ett annat rum en kort tid. Hon sa att kräver barnen mer närhet en period så finns det en anledning till det. Antagligen ett utvecklingssprång och att de då behöver närhet extra mycket och man ska då följa med i detta. För det kommer att bli "som vanligt" sen igen. Tyckte detta var så himla bra. Jag tycker att man blir så intutad att man hela tiden ska följa sina principer och rutiner hur barnet än beter sig men det är ju faktiskt viktigast att följa barnens utveckling och stötta dem på vägen.

Påminn mig om detta när Max kommer i sitt nästa utvecklingssprång och kanske vägrar sova i egen säng eller om det gäller något annat =)




Ljus

2009-06-09 09:36:54 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är ljus. Fler bidrag hittar du här



Denna bild är från vårt bröllop augusti 2006 och jag har inte tagit den själv men den får ändå vara med i mitt tisdagstema denna vecka. Det är när Marcus och jag skulle åka iväg på kvällen och gästerna står och håller i värmeljus längs med där vi går.

Bilden är tagen av Sara. Det är dock jag som redigerat den så att den blir lite softad (för att inte så många ansikten skulle synas).




Hur många läsare per dag?

2009-06-08 21:14:30 ,   Blogg
Jag blir alltid så nyfiken på hur många läsare andra bloggare har per dag. Någon som vill delge hur många de har?

Själv ligger jag på allt från 70-120 unika besökare per dag. Lägre på helgerna och runt 100 på vardagarna. Har nästan alltid mest på tisdagarna då jag kör tisdagstema. Sidvisningar pendlar mellan 120 och 300 beroende på hur många unika besökare jag har samt hur många inlägg jag gör på en dag. Har ingen aning om om det räknas som många besökare eller inte men jag är väldigt glad att så pass många vill följa min vardag trots att jag lever ett helt vanligt svenssonliv...fast utan villa, vovve och volvo!

Men nu tar jag och lämnar er för ikväll och umgås med min sjuka man!




Max 2 månader

2009-06-08 21:03:01 ,   Max
Har suttit och tittat lite på gamla bilder, ovanligt va?! =) Hittade dessa från första advent då vi hade barnvälsignelse för Max. Han var då två månader. Det är ett halvår sen. Helt sjukt ju. Känns som häromdan eller nåt!







Storhandling och läkarbesök

2009-06-08 20:42:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Storhandlingen blev på eftermiddan istället för förmiddan. Max skötte sig väldigt bra. Var första gången bara han och jag var iväg och handlade så mycket. Men han satt snällt i kundvagnen hela tiden. På eftermiddagen var jag hos läkaren. Mitt blodtryck var lite bättre denna gång. Skönt. Ska på gastroskopi nästa vecka. Usch va nervös jag är. Men det måste ju göras. För övrigt är jag ganska missnöjd med läkarbesöket. Inte så roligt att höra att hon inte tyckte att mina symtom verkar vara så jobbiga. Hur kan hon veta det? Hela detta året har jag ju mått jättedåligt. Suck! Orkar inte irritera mig på det där. Får försöka hitta energi någonannanstans. Ibland är det dock svårt. Jobbigt att hela tiden känna att man inte blir tagen på allvar. Jag vet ju för sjutton inte ens hur jag ska klara av att börja jobba.

Marcus är typ sjuk. Han är alldeles rosslig i halsen och hostar och är trött. Så han har sovit bort eftermiddan när han kom hem från jobbet och fick ställa in det han skulle göra nu ikväll. Men han börjar känna sig piggare nu. Får hoppas han orkar jobba imorn. Karrensdagen är ju så otroligt dyr och eftersom jag inte tar ut några föräldradagar under sommaren så behövs alla pengar vi kan få =) Men är han sjuk så är han. Man kan ju inte tvinga sig till att jobba. Pengar är inte allt!




Säsongsavslutning

2009-06-08 18:18:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll är sista avsnittet för Project runway! Tråkigt för jag tycker det är så bra. Alla program börjar sluta för säsongen nu. Undrar vad tv-tablån bjuder på i sommar förutom Allsång på skansen.




Man tror att det är barnsäkert hemma....

2009-06-08 10:48:40 ,   Inredning/Hemma hos oss
...tills barnet börjar krypa och resa sig mot allt!

Har nu gjort om vid vårt skötbord i hallen efter att Max försökte käka upp tvålen igår. De vita korgarna med tvättlappar och blöjor stod förut på underhyllan på skötbordet. Jag la nu blöjpaketen som tidigare låg på golvet där istället. Har även satt upp tavlan med två kort på mig som gravid ovanför skötbordet. Fler sådana bilder hittar du här.

 




Max badar

2009-06-08 09:23:19 ,   Max


Max badar i badkaret hos sin farmor och farfar igår.




Pensionärsträngsel

2009-06-08 09:18:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron vecka 24 =)

Strax ska jag och Max åka till ICA Maxi och trängas med alla pensionärer så här på måndagsförmiddan =) Först ska jag bara komma på vad vi ska äta i veckan så att jag kan handla till det.

I eftermiddag ska jag till läkaren. Usch vill inte! Men måste reda ut detta. Men snart är det en vecka sen jag tog senaste tabletten mot illamåendet. Helt otroligt!

Ikväll ska Marcus iväg, imorn ska jag iväg och sedan är Marcus borta på torsdag- och fredagkväll samt lördag eftermiddag/kväll. Suck!! Vill inte att det ska vara så hela tiden. Men denna vecka är det lite speciella saker han ska göra så det går liksom inte att tacka nej till.




Ni har väl röstat idag?

2009-06-07 21:15:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det har iaf jag

Of course!




Mindre bloggande

2009-06-07 21:10:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag märker att jag inte alls hinner med datorn lika mycket nu som förut. Max är ju vaken största delen av dagarna och eftersom han blir allt rörligare så har man mindre tid för annat =) Hans nya grej är att försöka resa sig mot ALLT. Förut stod han på knä mot nederhyllan till skötbordet och försökte äta på tvålen. Dags att strukturera om lite tror jag.






Kalas

2009-06-07 21:06:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår firade jag min födelsedag med min släkt, eller snarare delar av den. Alla kunde inte komma. Vi har ju inte så stort så när det är kalasdax tar vi in köksbordet i vardagsrummet. Gjorde en liten mysavdelning i köket med fåtölj och bord för att det inte skulle se så tomt ut =)

 





Tack för presenterna =)






Lycka

2009-06-07 09:12:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ibland kommer det små stunder av fullkomlig lycka då allt bara är perfekt. Då det inte finns något orosmoln på himlen. Det är väldigt skönt.

Som igår då jag sov i Marcus knä när han tittade på fotboll. Var så lugnt och skönt! Lycka!

Lycka just nu är också att jag inte tagit någon tablett mot mitt illamående sen i tisdags. Helt otroligt! Jag har mer eller mindre tagit en varje dag sen i januari. Men de senaste dagarna har det varit under kontroll. Fantastiskt! Är det så här det känns att må bra? Jag kommer inte ens ihåg känslan.




Ungkarlsfasoner

2009-06-06 10:10:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är vad jag kallar Marcus sliskiga "english breakfast" idag






Lördag

2009-06-06 09:58:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag ska vi kalasa!

Max gav oss en riktig sovmorgon i morse. Han krånglade lite vid 5 och 7 men sen sov vi gott till 9. Underbart =)

Nu käkar vi frukost! Så härligt att Marcus är ledig!




Kökstjänst

2009-06-05 20:51:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det känns som att jag har stått i köket hela dagen idag. Lagade barnmat på förmiddan och sedan kom min kompis E och jag lagade lunch. På eftermiddagen diskade jag. Och nu ikväll har jag diskat igen, skalat räkor och lagat mat. That´s life =)

När Marcus kom hem från jobbet på eftermiddan åkte jag och simmade. Var riktigt skönt. Känns så lyxigt att få åka iväg, simma 30 längder, duscha länge och framförallt få basta. Jag var som en ny människa när jag kom hem.

Vi har städat nu ikväll eftersom vi ska ha kalas för mig imorn. Blir så stressigt imorgon om man ska hinna allt då.

Snart blir det mys i soffan till Beverly Hills 90210.




4 år sedan

2009-06-05 09:09:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Satt och förde över bilder till externa hårddisken igår och som vanligt blev jag nostalgisk och kikade på bilderna som finns där. Bland annat denna hittade jag:






Lyx

2009-06-05 08:50:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
I flera nätter i rad nu har Max sovit utan att vakna alls på natten. Han vaknade till några gånger igårkväll efter att han hade somnat men sedan sov han till 7.45 imorse. Då gosade vi lite och gick sen upp. Idag kommer min kompis E hit på lunch och sedan ska jag och Marcus städa lite inför att jag ska kalasa lite med min släkt imorgon.

Ska köra på enkelt men ack så gott fika imorn = kladdkaka med grädde, glass, jordgubbar och chokladkex. Låter det för lite? =) Jag lovar att ni ska få se massa smaskiga bilder sedan =)




Födelsedagen

2009-06-04 21:37:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
alla små bilder går att klicka på för att se större

När Marcus kom hem från jobbet igår firade vi med detta:

 





De sjöng så fint för mig när de kom med paket:



I present fick jag ett örngott som det står "världens bästa mamma" på, två par trosor, två temuggar och en korg. Trosorna får ni inte se men resten =)

 




Inte träffats så mycket

2009-06-04 17:55:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna vecka har varit en hektisk vecka. Känns som jag inte träffat Marcus sen i måndags. Vi har bara sprungit om varandra. Han har börjat jobba mellan 6 och 6.30 varje dag denna vecka förutom i måndags och sedan har någon av oss varit borta på kvällen. Sen har han gått och lagt sig vid 22 för att orka gå upp på morgonen. Idag fick han dessutom jobba lite extra på eftermiddan. Han kom hem från jobbet när Max och jag var i simhallen och när vi kom hem sov han och Max en sväng och sen gick han tillbaks till jobbet och nu har han åkt iväg på en grej ikväll.

Man saknar sin älskling när man inte ses. Man saknar att vara båda hemma och kunna ta ansvar för både hemmet och Max. Blir så tungt när man är själv största delen av tiden. Beundrar verkligen de som är själva hela tiden. Jag skulle inte klara det.




Bad

2009-06-04 17:21:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack så mycket för alla gratulationer jag fick igår =)

Idag har C och R varit här och vi har varit i simhallen på eftermiddagen och badat. Max tyckte det var så roligt. Jättemysigt var det!






Snart så...

2009-06-03 14:58:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Alldeles strax kommer Marcus hem från jobbet. Då ska han fira mig =) Jag ska duscha och klä mig lite finare först innan vi firar. Ikväll ska Marcus iväg och repa inför en 40-årsfest han ska sjunga och spela på så jag och Max ska tillbringa kvällen hos mina föräldrar. Ville inte sitta hemma själv på min födelsedag. Fick sms av mamma att vi ska äta lax- och kräftsoppa. Det låter inte helt fel va?!

Fira mer kommer jag göra på lördag då släkten kommer




En bra present och en dålig

2009-06-03 10:54:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har inte fått några presenter i "fysisk" form än. men en bra present var att Max sov i sin säng till kl. 7.50 imorse och sedan somnade han om bredvid mig och vi sov vidare till 9.10.

En dåligt present var att jag har pratat med vårdcentralen om mitt illamående och jag frågade hur man ska gå vidare och hur detta ska redas ut. Då sa sköterskan att allt kommer man ju inte fram till utan ibland så får man helt enkelt bara må dåligt. Det lät ju som en positivt framtidsprognos. Suck! Blev några tårar över det. Fick i alla fall en läkartid nästa måndag. Vad nu det kan ge. Kan inte förstå att de inte skickar en remiss vidare och reder ut detta ordentligt. Diskuterade lite vad jag kan göra för att få upp mitt blodtryck som är orsak till en viss del av mitt illamående och min yrsel. Bland annat ska jag tänka på att röra på benen mycket när jag sitter still. Senaste gången de mätte blodtrycket hade jag 95/65. Har ingen koll men antar att det är lågt!




Lite bilder från möhippan

2009-06-03 10:17:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni får inte se bilder på den blivande bruden eller några som var med men ni kan ju få se lite dekoration och mat =)

Vi hämtade den blivande bruden på hennes jobb. Hon trodde att hon skulle hålla i ett föredag för några stockholmare men så kom vi istället =). Hon hade inte anat något. Hon fick diadem med slöja och sedan mörkgröna kläder och gummistövlar och en orm runt halsen. Hon är biolog. Hon fick lite uppdrag på stan och sedan tillbringade vi kvällen hemma hos en av tjejerna dit vi beställde hem mat, gav blivande bruden paket och lekte lekar. Och så blev det massa tjejsnack förstås. Var en riktigt trevlig eftermiddag och kväll.

 



   




Happy birthday to me

2009-06-03 09:56:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag ett är äldre, ett år klokare (?) och ett år närmare 30.

Happy birthday to me!






Sliten

2009-06-02 23:21:49 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är sliten. Fler bidrag hittar du här.




Har nog aldrig varit mer sliten än efter att jag fött barn. Denna bild är tagen på BB några timmar efter att Max föddes. Jag är dessutom fortfarande helt graviditetssvullen i ansiktet.




Möhippa!

2009-06-02 23:17:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit hemifrån sen kl. 15. Har haft möhippa för en kompis och kom hem för en kvart sen. Har varit en jättemysig eftermiddag och kväll. Roligt att umgås med bara tjejer men samtidigt saknade jag såklart mina pojkar. De sov båda två när jag kom hem. Marcus har jag knappt träffat idag. Känns väldigt konstigt att ha varit ifrån Max i 8 timmar.

Om 45 minuter fyller jag 27. Ska sitta här i soffan och invänta min födelsedag....




Kikar tillbaks...

2009-06-02 10:35:39 ,   Blogg
Tittade tillbaks lite på min gamla blogg. Detta skrev jag då om midsommar som nu närmar sig. Och detta skrev jag för exakt 1 år sen. Gick då in i vecka 24 i graviditeten.




Sommardag

2009-06-02 09:01:42 ,   Max
Igår hade vi en härlig sommardag hemma hos C och R. Vi var ute hela eftermiddan. Lekte och gick på promenad. Max är så rolig för han vågar inte krypa i gräset. När han sätter ner knäna ryser han och lyfter på dem så han står på fötterna istället. Igår tappade han en leksak i gräset och då kunde han inte ta upp den utan ryggade tillbaks så fort händerna nuddade grässtråna. 



På bilden i mitten har han i alla fall satt ner händerna men knäna är fortfarande på filten




Blev raggad på

2009-06-02 08:51:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
...eller inte riktigt kanske, men igårkväll när jag gick ut till bilen för att hämta min mamma på stationen så tutade en bil med tre killar i och de vevade ner rutan och visslade. Vet inte om de drev med mig. Tyckte mest det var jobbigt att de satt och glodde när jag gick där.

Grått och lite blåsigt ute idag. Max var vaken en halvtimme runt 5 och ville inte somna om och sen vaknade han för dagen 7.30. Idag har jag lite att fixa me innan jag ska iväg på eftermiddan.




Sen kvällsfika

2009-06-01 23:03:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har precis kommit hem. Hämtade mamma på stationen vid 21.40. Hon har  varit i London och sedan åkt tåg hem från Stockholm. Drack lite te med henne och fick höra om resan så när jag kom hem sov båda mina pojkar.

Imorn ska jag åka hemifrån vid 15 och kommer hem någon gång på kvällen. Känns lite jobbigt att jag antagligen kommer att missa Max läggning. Har inte varit ifrån honom så länge någon gång. Marcus slutar vid 15 så vi byts bara av så åker jag.

Ska väl krypa till sängs nu. Det är väldigt varmt inne. Jobbigt att sova då!




Fest

2009-06-01 21:05:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördags var vi på fest för bland annat Marcus ingifta faster. Det var på en typ herrgård (Marcus pappa är uppväxt i ett hus bredvid) precis vid vattnet. Det bjöds på god mat och tårta, var tipspromenad som avslutades med fiske. Marcus och jag fick 5 fiskar tillsammans =) Vi kom delad tvåa i tipspromenaden.



Utsikt

 

Max och Marcus finklädda dagen till ära, och så även jag. Den tredje bilden är från tipspromenaden.



Det blev så småningom kallt och myggigt så då åkte strumporna på.



Jag visar upp en av mina fiskar!




Varm och mysig helg

2009-06-01 09:39:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helgen har varit riktigt bra. Vi har varit ute en del och bara myst. Nu är det dock vardag igen. Men en ganska händelserik vecka. Eller egentligen har jag inte så mycket planerat. Idag ska jag och Max hem till C och R och njuta av solen i deras trädgård, imornkväll ska jag iväg på en grej (vill ej avslöja nu vad det är), på onsdag fyller jag 27 år =). På torsdag och fredag har jag inget planerat. På lördag är det nationaldagen och då har jag tänkt försöka fira min födelsedag lite smått.

Bilder från helgen kommer senare




Mors dag

2009-06-01 09:20:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är lite efter och bloggar om mors dag idag men antar att ni läste en hel del om det igår ändå =) Det här fick jag på min första mors dag: