Äntligen regnfritt i några dagar!!

2012-04-29 11:17:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag är en väldigt oflitig bloggare men får skylla på att jag njuter av livet istället =)!

Äntligen har vi fått regnfria dagar och solen skiner. Det är inte så varmt ute och blåser lite kyligt men helt ok vårväder iaf. Igår var Max och jag ute i princip hela dagen (Marcus var inte hemma) och på em kom A-C och barnen hit. Barnen lekte och vi satt i solstolarna. På kvällen grillade vi kycklingsspett och gjorde jordnötssås som vi åt med ris. Jag har rester kvar tills i dag. Mums!

Idag har vi inga större planer. Marcus och Max är ute och rensar rabatten och jag har klarat av månadens räkningar. Bilservice, inköp av ny bilbarnstol till Max, räkning på tvättmedlet vi prenumererar på gjorde inte direkt att jag jublade när räkningarna var avklarade. Men men om fyra veckor är det ju lön igen =)!

Imorgon är det valborgsmässoafton och jag jobbar men ska flexa några timmar så blir lite mindre jobb än en vanlig måndag. Sen så är det ju på ledigt på tisdag igen. Marcus och Max är även lediga imorn.

Vet inte vad som tagit åt mig men har knappt fotat något de senaste veckorna men ska nog ta ut kameran idag och dokumentera våren =)!

Kram till er




Jobbar igen

2012-04-26 08:29:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Blev några dagars blogguppehåll visst. Finns inte så mycket att skriva när man bara är hemma men igår kom jag igång och jobba igen. Var skönt! Även om det var en 12-timmarsdag som tog på krafterna så klarade magen av det galant! Det måste ju vara ett friskhetstecken.

Max och jag sov till 7.30 idag. Härligt. Nu ska jag jobba fram till kvällen börjar och strax ska vi åka. Bara frukost som ska ätas.

Hoppas ni får en bra dag och tack för era kommentarer. Hoppas på fint väder i helgen så jag kan vara ute med kameran och bjuda er på bilder.

Kram




No fun!

2012-04-22 12:20:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu börjar jag lessna rejält! Sen förra lördagen har jag varit dålig i magen och fått ont typ varje gång jag ätit och nu senaste kvällarna har jag haft jätteont och varit vaken på nätterna. Det är verkligen jättejobbigt. Vågar typ inte äta nåt fast jag är hungrig och har aptit. Blir det inte bättre idag så får jag ringa vårdcentralen imorn igen och begära att få komma till nån läkare. Suck!

Nu vet ni varför jag inte är så aktiv här i alla fall. Nu samlar jag energi inför att åka och handla mat i eftermiddag. Det är supertomt i kylskåp och frys här hemma och det ska bli skönt att komma iväg lite. Igårkväll var vi hos A-C och M och lagade lövbiffsrullader med sparris och pepparrotsost inuti och till det rotfruktsgratäng. Mums så gott det var. Jag åt bara lite men hade lätt kunnat äta hur mycket som helst men var rädd för hur magen skulle reagera.

Kram till er




Fredagsmys

2012-04-20 19:41:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Fredagsmyset blir liksom inte lika mycket efterlängtat fredagsmys när man typ redan legat i soffan i några dagar men det är ju Let´s dance ikväll och det ger fredagsstämning så jag får låtsas att jag jobbat hela veckan.

KRAM




Hemma igen!

2012-04-19 11:56:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag jobbade igår men är hemma idag igen för blev superförkyld under gårdagen och hade lite feber igårkväll och nu på förmiddan. Så otroligt irriterande. Blir hemma imorn med och hoppas vara på benen nästa vecka. Hoppas det är bättre med er som läser!

Bjuder på en bild från häromveckan då Max hjälpte till att steka fiskpinnar. Notera det fina Bamseplåstret som han hade på näsan för att han hade ett pyttepyttelitet sår där =)!







Hemma

2012-04-17 14:08:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Vilket aprilväder vi har. Snö, regn, sol och hagel har det varit här idag. Jag har varit hemma från jobbet igår och idag för har varit konstig i magen. Fått ont varje gång jag ätit och behövt gå på toaletten. Men idag känns det bättre så jag satsar på jobb imorn vilket känns bra!

Nu skiner solen igen och om en timme ska jag åka och hämta Max från förskolan!

Kram till er




Armband

2012-04-15 21:11:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår invigde jag mitt nya armband som jag vann via deliciously.se´s facebooksida. Armbandet är från Haze design och är så fint =)!





Solen är här!

2012-04-15 15:30:46 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0413 (MMS)

Solen är här o vi grejar ute.... Eller rättare sagt Marcus grejar o jag sitter i solen :)





3-årskalas

2012-04-15 12:31:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår åkte vi några mil i bil för att fira Max kusin N som fyllde 3 år! Vi var där större delen av dagen och kom inte hem förrän 22 på kvällen. Max sov hela hemresan i bilen efter en dag fylld av lek och godsaker.









Soliga söndag

2012-04-15 11:19:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det är soligt och ganska skönt ute men lite mörka moln lurar en bit bort men får hoppas det inte blir något av det. Marcus håller på och dammsuger uterummet så vi kan göra i ordning där inför säsongen. Jag har varit vaken inatt och haft ont i magen så jag gick sen inte upp förrän 10 idag. Det var längesen jag gick upp så sent. Känns som halva dagen redan är gjord fast så är det ju inte riktigt.

Hoppas ni har en skön dag!




Lördagmorgon

2012-04-14 09:22:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag! Idag ska vi kalasa för Max kusin N. Förra lördagens kalasade vi för Max andra kusin N. Många kalas dessa dagar =). Nu har vi en lugn morgon med färskt bröd från bageriet. KRAM











Fredagsmyser!

2012-04-13 19:37:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
JAAA! Nu är det fredag.

Igår när jag marinerade nötytterfilé så ingick det inte i mina planer att regnet skulle ösa ner ikväll men jag lyckades grilla ändå och väldigt gott blev det. Gjorde klyftpotatis och tzatziki till. Hann även med att fixa pannacotta som nu står i kylen. Det var effektiva timmar efter jobbet men vad gör man inte för fredagsmysets skull =)!

Nu har Max somnat och jag har slagit mig ner i soffan. Inväntar Let´s dance.

Hoppas ni får en mysig kväll!





Sovmorgon, frukostbråk och glittrigt!

2012-04-12 08:46:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
SOVMORGON! Jag gick upp och satte igång Bolibompa åt Max vid 6.20 imorse och sen somnade jag om och gick upp vid 7.45. Härligt! Max har knappt tittat på teven utan lekt hela morgonen. Sådana mornar tycker jag om. Nu har vi bråkat om frukosten... som vanligt... Han har fortfarande inte ätit något fast vi ska åka om en kvart.

Hoppas ni får en bra dag ♥ Bjuder er på två bilder på ett fat i mina föräldrars uterum (de brukar ha en glaskupa på fatet).







Trött tröttare tröttast

2012-04-11 16:41:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Efter två nätter med för lite sömn känner jag mig frusen och trött idag. Känns inte som jag hade nåt vidare flyt på jobbet idag heller men man får väl helt enkelt inse att man inte kan sträva efter att vara på topp jämt. Max och jag har i alla fall en mysig eftermiddag. När jag hade hämtat honom på förskolan så åkte vi och köpte present till hans kusin N (inte stor-kusin N som fyllde år förra veckan utan lill-kusin N som fyller om några dagar) och sen fikade vi. Nu ligger jag under en filt på sängen och surfar runt lite medan Max leker och tittar på film omvartannat. Vi ska fira Marcus pappa sen som fyller år idag!

Kram till er




Ny tavla

2012-04-10 21:26:27 ,   Inredning/Hemma hos oss
Denna tavla köpte jag förra veckan. Har den i hallen. Blev fint =)!





Redan tisdag!

2012-04-10 21:24:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Det känns som måndagkväll men det känns ganska bra att det faktiskt redan är tisdagkväll. Jag hade svårt att somna igårkväll så blev nog 5-timmars sömn inatt och sen 8 timmars arbetsdag, kiropraktorbesök, en övertrött mammig son och en liten promenad på kvällskvisten. Nu försöker jag varvar ner och hoppas på att somna fort när jag lägger mig för imorgon ringer alarmet 5.

Hoppas er dag varit bra ♥




Måndag 9 april

2012-04-09 21:49:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

  • vi har haft en riktigt bra påsk. Ätit gott och träffat många nära och kära!
  • min förkylning är på väg bort
  • jag i vunnit ett armband från Haze design på Deliciosly.se´s facebooksida
  • vi idag varit på upptäckarhus för barn där Max haft riktigt roligt med kusin N
  • jag fick hjälp av A-C att kunna handla mat när Marcus var flera mil hemifrån och hade mitt kontokort med sig.
  • det bara är fyra dagars arbetsvecka denna vecka

 

Fler måndagslistor hittar du HÄR

 

Max i upptäckarhuset idag





Underbart är kort!

2012-04-09 21:30:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Fast det känns som påskledigheten precis börjat så är den nu slut och imorgon väntar jobbet igen vilket ju känns lite sisådär. Men men underbart är ju kort!

Igår, påskdagen, så fortsatte vi att äta god mat. Denna gång hos mina svärföräldrar med serranolindad sparris, potatisgratäng med lamm(nånting. Kommer inte ihåg vad det var, bara att det var gott) och hemmagjord citronfromage.

Igår sken solen ute och vi gick till en lekpark så Max och hans kusin N fick leka av sig. Det var riktigt kylig luft och jag frös fast jag lyckats bylsat på mig en fleecetröja under jackan. Men får kanske inse att vinterjackan får åka på ett par dagar till.



Jag börjar jobba tidigt imornbitti men är ganska pigg efter sovmorgon i morse så ska fixa ett måndagslistaninlägg också tänkte jag =)!

KRAM




Idag (påskafton)

2012-04-07 21:33:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag blev det väldigt många bilder fotade. Det är så roligt att fota detaljer i mamma och pappas uterum vilket jag får visa i ett eget inlägg nån gång och sen så är det kul att fota Max och hans kusiner när de leker men de bilderna är för privat bruk.

Under påsk äter man verkligen mycket smaskigt och det har vi gjort idag med så lite inspirerande matbilder bjuder jag er på! Vi har som ni kanske redan förstått varit hos mina föräldrar även idag. Vi har firat min brorsdotter som fyllt 5 och vi bjöds på hemmagjord smörgåstårta och fika. N fick dockskåpsdockor av oss. Nu ikväll har vi ätit påskbuffé. Oj så mycket gott det var! Det är verkligen fantastiskt att sitta i mina föräldrars uterum med utsikt över åkrarna.

Max var jättetrött när vi kom hem efter att ha lekt hur mycket som helst med sina kusiner som han har så roligt med.

Nu ska Marcus och jag strax hyra film här hemma men först ska jag snyta mig igen för ca tusende gången idag! Kram



















Långfredagen

2012-04-07 20:50:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer lite bilder från igår, långfredagen. Max fick påskägg av oss innehållandes några dumlekolor, studsbollar och strumpor. Vi åt kalkonmiddag hos mina föräldrar, där Max lekte med kusin N´s docksskåp som hon fått i 5-årspresent, och på kvällen kom vänner som vi bjöd på ägghalvor, grillat och citronpaj med maräng till efterrätt. En riktigt lyckad långfredag med andra ord!



















GLAD PÅSK!

2012-04-07 15:59:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glad påsk! Hoppas ni har en riktigt bra påskafton. Jag som har haft ont i halsen i några dagar är nu snorig också så jag går på halvfart känns det som. Vi är hos mina föräldrar och firar min brorsdotter som fyllt 5. Nu är barnen ute och leker och de andra spelar spel och jag hamnade visst här =)!. Ikväll ska vi äta påskbuffé här. Smaskigt!

KRAM till er


(ikväll kommer bilder från gårdagen. Jag la in dem på datorn i förmiddags men hann inte få in dem i nåt inlägg)




Snöiga långfredag

2012-04-06 10:32:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Go förmiddag! Här vräker snön ner. Tror knappt det snöat så här mycket under vintern. Man kan ju tänka "bättre sent än aldrig" men jag har lite svårt att se det positiva i det. Får hoppas det lugnar sig till kvällen då vi ska grilla! Kommer ni ihåg sommarvärmen som infann sig under förra påsken? Här är lite bilder från då.

Här hemma har vi inte påskpyntat särskilt mycket. Har ett påskris i hallen som tyvärr slokar lite väl mycket och sen så har vi en påsklilja i vardagsrummet samt lite fjädrar på ljusbrickan. Enkelt och lagom helt enkelt!


Önskar er en fin långfredag!






Skärtorsdag!

2012-04-05 13:36:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej skärtorsdag!

Igår var det soligt ute och likaså idag. Termometern visar inte så många grader men det är skönt där det är lä. Vi passade på att börja rensa i rabatten igåreftermiddag. Det har kommit upp en påsklilja ur jorden. Det talas ju om att det ska snöa imorn men hoppas att den överlever det. Max har cyklat massor på sin balanscykel och har blivit riktigt duktig på att hitta balansen och ta sig fram. Är väldigt glad att vi köpte den. Känns som ett bra sätt för att så småningom lära sig att cykla med trampor.

Idag på förmiddan har M varit här. Hon hade med sig såpbubblor till Max vilket han tyckte var roligt. Nu väntar jag och Max på att Marcus ska komma hem från jobbet och då är vi alla påsklediga i några dagar! Jag ska ge mig iväg och handla present till min brorsdotter i eftermiddag och så ska jag titta på skor till mig.




Max står bakom spaljén


En tur på balanscykeln










Vi njuter av solen!

2012-04-04 15:21:42 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0379 (MMS)

Vi njuter av solen!





Påsklediga

2012-04-04 13:57:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag är påsklediga och solen skiner! Det känns dock som dagen bara rusar iväg. Än så länge idag har jag bara hunnit med att handla på ICA Maxi, packat upp varor, röjt på diskbänken och ätit lunch. Max sover en liten stund nu men ska strax väcka honom och sen blir det ute hela eftermiddan ♥





Geggamoja

2012-04-03 12:35:38 ,   Mode/Kläder
Hej! Nu har jag bara några timmar kvar att jobba innan jag går på lite påskledigt. Jag brukar oftast ligga och vila på min rast men idag känner jag mig fylld av energi så då blev det datorn istället.

För några månader sen vann jag presentkort på 500:- på geggamoja.com och igår använde jag det och klickade hem två par byxor till Max. Det blev dessa:





Ett par grön-vit randiga och ett par blå-vitrandiga. Vi har haft liknande mysbyxor från KappAhl och som vi har varit nöjda med så hoppas att dessa också blir favoriter. Jag fick mail på förmiddan om att de ordern redan är skickad så de borde komma innan påsk. Ska bli kul!

Nu ska jag ta mig tid och läsa bloggar på återstoden av min rast. Något som jag inte riktigt hunnit med hemma den senaste tiden.

KRAM till er




Måndag 2 april

2012-04-02 22:04:55 ,   Måndagslista


  • jag ska vara ledig 6 dagar i påsk
  • trots att jag tillbringat 10 timmar på jobbet idag så har det varit en bra dag
  • vi har en lugn kväll här hemma
  • jag imorgon planerar att gymma efter ett allt för långt uppehåll.
  • vi ska träffa många nära och kära i påsk
  • vi har köpt en balanscykel till Max på Netto för endast 199:-




Aprilväder

2012-04-01 19:33:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
April april.... Har ni lurat nån idag? Det har inte jag... än i alla fall =)

1 april har ju verkligen bjudit på ett riktigt aprilväder. Ena stunden soligt och andra stunden snöfall. Jag gick på en promenad för en stund och det var skönt med frisk luft men usch va kallt det är. Lite skillnad mot i tisdags när jag kvällspromenerade i 18 grader med uppknäppt vårjacka.

Vi har haft vår kompis M här på söndagsmiddag idag och det var trevligt. Även om man inte träffas så ofta så känns det precis som vanligt när man väl gör det. I detta fallet var det nästan 2 år sen vi sågs. Ruskigt lång tid och vad mycket som händer på några år men vänskapen förändras inte. Tänk vilken trygghet man har i sina vänner.

Nu ska Marcus och jag äta lite rester sen middagen. Sen kvällsmat idag!