Flitig

2016-05-30 21:02:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

Gokväll! Ja nu blev jag flitig med blogginlägg TRE DAGAR i rad. Ska strax sätta mig i soffan och titta på Biggest loser. Har precis varit ute och vattnat lite. Så härligt att kunna gå ut barfota i pyjamas och njuta av kvällssolen. Nu är det verkligen försommar. Efter några regniga dagar så är värmen nu tillbaka. Och det njuter jag av. Men en nackdel finns och det är all smuts på golven som blir av att barnen och vi springer ut och in barfota. Jag avskyr att få sand på fötterna. En annan nackdel med sommaren och dess ljusa kvällar är att få Max i säng. Han typ tokvägrar. Han la sig för en stund sen men nu kom han ner och skulle leta efter nån tidning. Om 9 timmar ska han gå upp och jag vet att han kommer vara jättetrött imornbitti.
 
Nåja nu väntar soffan så jag varvar ner innan läggdags!




Köksrenoveringsplanerna

2016-05-29 21:53:33 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Gokväll! Söndagkvällen är här och det känns nästan inte som jag ska jobba imorn. Som om jag redan gått på sommarsemester. Men det är tre veckor till att jobba innan jag har en vecka ledig och sen två veckors jobb igen innan den riktiga semestern. Denna vecka som kommer väntar gårdsfest på Ebbas förskola, på fredag fyller jag år och på lördag har vi bokat ett köksplaneringsmöte på IKEA. Tänkte skriva nu några rader om hur vi ligger till i renoveringsplaneringen.
 
Orsaken till att det blir en köksrenovering är som sagt en mindre fuktskada i köket. Det har läckt vatten från diskmaskinen som gjort att golvet har blivit förstört på ett mindre område. Dagen efter det hände gick två köksskåp sönder och sen tidigare har några lådor i vårt kök gett sig samt att en spisplatta krånglar och ugnen funkar bara med varmluft inte vanlig funktion. Summa summarum: vi kan inte smita från denna renovering längre. Vi har fått en mindre ersättning från försäkringsbolaget för golvet. Det kommer nog inte täcka kostnaden helt för nytt golv men en stor del av kostnaden i alla fall. Golv har vi inte tittat på än men ska åka och spana på lördag har vi tänkt. Men vi håller alltså mest på med köksplaneringen nu.
 
Vi besökte ju IKEA för några veckor sen och efter det bestämde vi oss typ för färgtema. Vi vill ha svart bänkskiva, vita släta luckor och svarta handtag. Det är planen just nu.
Inspirationsbild från IKEAs hemsida.
 
 
Vi vill ha en stil som gör att köket känns rent och enkelt. Vårt kök sitter ihop med vardagsrummet och därför så får det inte vara för mycket i sig själv. Och vi vill att det ska vara lätt att hålla rent därav valet med släta luckor. Vi har inte bestämt exakt vilken bänkskiva eller handtag vi vill ha än men har några favoriter.
 
Vi kommer antagligen att ändra planlösningen lite i köket men inte flytta på saker såsom diskho (endast någon decimeter), spis eller kylskåp och frys. Som ritningarna ser ut just nu så kommer vi inte ha något köksbord i köket utan använda vårt stora matbord i vardagsrummet att äta vid. Det ligger ju ändå typ i köket. Men vi vill därför ha en köksö i köket med två stolar så att man ändå kan sitta där och äta frukost m.m. Jag ser verkligen fram emot att ha ett "större" kök med mer förvaring. Jag tycker ju verkligen om att laga mat men begränsas idag av vårt ofunktionella och trånga kök. Denna helg har jag tänkt mycket kring detaljer såsom hur skafferiet ska se ut, vilken ugn och mikro vi ska ha, diskho, blandare, induktionshäll m.m. Hela tiden måste man tänka på vad som blir funktionellt. Och det finns ju inte bara en variant av allt direkt.... hi hi.... snacka om djungel!!
 
 
 
 
 
 
Detta skafferi känner jag mig nöjd med just nu. Funktionellt med utdragbara lådor och hyllplan.
 
Angående planlösningen så är det mycket frågor kvar. Var ska överskåp sitta? Bra belysning i köket? Ritningen är inte klar utan får slutföras när vi får hjälp och råd. Ja mycket beslut som sagt. Och jag längtar sjukt mycket tills det blir klart. Håller nu på att skriva upp massa frågor och funderingar inför vårt planeringsmöte på lördag. Då hoppas jag att vi kan komma fram till nån slutgiltig plan. Arbetsgången sen är ju att vi måste riva ut det gamla köket samt lägga ett nytt golv innan ett nytt kök kan monteras. Vår önskan är att vi drar i gång i slutet av sommaren/början av hösten. Men vi får se helt enkelt. Jag återkommer när vi kommit längre i planeringen.

 
 
 
 




Astrid Lindgrens värld

2016-05-28 22:41:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag sitter i uterummet med infravärmen på och det är riktigt varmt och skönt. Har fört in bilder till datorn från vår tripp till Astrid Lindgrens värld. Vi har varit där torsdag till fredag denna vecka. Var så mysigt. Vi har varit där en gång tidigare och det var för exakt tre år sen. Då såg barnen ut så här:
 
 
 
Ja de har med andra ord växt lite sen dess!! Men nu tillbaks till årets tripp. Vi reste med våra goda vänner A (alias kycklingmamman) och D med barn. Och jag vet inte vilka som har haft roligast, de vuxna eller barnen. För vi har nog skrattat lika mycket allihopa. En mycket trevlig minisemester. Och en glad överraskning var att vi hade bokat stugor som var helt nyrenoverade. Stod tydligen på hemsidan nu men det såg vi inte när vi bokade i januari. Så här fin var vår stuga:
 
 
 
Där hade vi nog kunnat stanna några dagar. Vi grillade på kvällen och det gjorde många andra också vid sina stugor så det var riktig semesterkänsla. Men jag antar att ni inte bara vill se bilder på var vi sov och kissade utan bilder från parken såklart. Så här kommer några bilder från i torsdags, det vill säga innan vi sov i den fina stugan :)
 
När vi kom fram i torsdags efter några timmar i bil så började vi med teatern "När Emil fastnade i soppskålen"
 
Och lilla Ida hon åkte upp i flaggstången
 
Lina visar Max, E och O var hon brukar sova på natten
 
Och vi kikade såklart in i snickerboa också.
 
Sen blev det ett besök hos Pippi i Villa Villerkulla och vi fick se äventyret när Pippi räddade sin pappa från piraterna. Max passade på att besöka Hoppetossa efter teatern.
 
Ebba och Marcus framför Villa villerkulla
 
Jag slumrar lite i skolbänken
 
Max längst ner i källaren i Mattisborgen. Vad Marcus gör till höger i bild har jag ingen aning om. Ha ha....

 
Ebba kavat spatserar runt bland husen hos Kajsa kavat 

Efter en mysig grillkväll.....
 
...så var det dags för alla små söta pirater att sova.
 
Sen laddade vi om för en ny dag som började med en härlig frukostbuffé.
Tror detta är D´s första omgång. Han vann helt klart ätartävlingen... hi hi....
 
När vi strosade runt på Bråkmakargatan stötte vi på dessa som undrade om de skulle ta med våra barn till barnhemmet.
 
Och sen sa vi killevippen och hamnade i en större värld
 
Och så lite mer Pippi-teater.

 


Och även ett besök hos Karlsson på taket.
 
Vi har kikat in i många hus. Stora som små. Här är Lottas hus och det röda bredvid är Tant Bergs.
 
Promenad nerför Bråkmakargatan strax innan vi började vår resa hem igåreftermiddag.
 
Ja allt ryms ju inte på bild. Men många fina minnen och upplevelser att bevara har vi med oss ♥
 
Vi får se när vi ses igen Astrid Lindgrens värld!
 
 
 




Vardagsstressen

2016-05-24 21:08:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh.... jag förvånas gång på gång över hur mycket tid allt vardagsbestyr tar. Jag hade planerat en långpromenad ikväll men jag erkänner mig besegrad av trötthet och huvudvärk just nu. Just nu är det ju mycket att greja med ute också så är ju inte bara innebestyren som ska hinnas med. Marcus har klippt gräsmattan och rensat ute och jag har fixat inne med tvätt och mat. Vi hade rester från igår. Jag skulle bara steka potatis men ändå har det tagit så lång tid med allt. Skyller på att vi ju handdiskar nu så det tar lite längre tid helt enkelt. Och sen ska barn läggas m.m. Så ja... kvällarna går alldeles för fort.
 
Matfix tar tiiiiid! Detta är från förra veckan. En fläskfilégratäng med bearnaisesås och mos. Recept här.
 
 
 
Nu håller jag på och tömma dropbox och rensar bilder på mobilen för vi ska ut på tripp och då lär det fotas rejält skulle jag tro :).
 
Hoppas ni har en skön kväll.
 
Kram
 
 




Varm söndag

2016-05-22 21:32:33 ,  
Hej. Sommarvärmen är tillbaka 🌞. Vi har hunnit med en del arbete i trädgården idag. När grannarna njuter av vilodagar så försöker vi hinna med allt vi inte hinner under övriga dagar. De flesta av våra grannar är pensionärer och grejar mycket i trädgårdarna i veckorna. När barnen hade lagt sig nu ikväll så oljade vi in trädäcket och var nyss klara. Vi har också planterat och rensat en del idag. Skön "arbetsdag".

Mina föräldrar kom hit på kvällsmat. Helstekt kyckling och årets första färskpotatis för oss. Och min pappa och jag kontrollräknade alla mått i vårt kök för om två veckor har vi bokat planeringsmöte på Ikea. Ska skriva ett rejälare inlägg om våra köksdrömmar inom kort.

Bjuder på en bild på kvällens mat och sen blir det nedvarvning inför en ny vecka.

Kram







På gång

2016-05-15 20:57:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Äntligen tittade solen fram efter en regnig och kall helg. Vilken kontrast emot förra helgen! Och vilken tur att det var då vi hade Marcus 40-årsfest. En magisk kväll med fantastiskt sommarväder, många nära och kära, underbar musik och god stämning. Ett minne som vi kommer bära med oss länge länge.
 
My rockstar ♥
 
Denna helg har vi köpt nya utemöbler. När vi flyttade in i vårt hus för 5 år sen köpte vi begagnade platsmöbler på Bra & begagnat och sa att det bara var tillfälligt. Men de där tillfälliga möblerna har vi haft i fem år..... ha ha.... men nu äntligen har vi något rejält och snyggt. Ser fram emot många sköna kvällar i uterummet i sommar. Marcus och jag drack kaffe och te där nu i eftermiddags. Vi tog på oss fleecetröja, mössa och satte på infravärmen. Typisk svensk försommar .... ha ha.....
 
 
 
För övrigt har helgen bestått av mycket kökssnack. Vi har varit på IKEA och spant in bänkskivor, skåpluckor, smarta lösningar mm och jag sliter mitt hår grått i IKEAs köksplaneringsprogram. Men all tid och reflektioner ger ju resultat och vi börjar hitta fram till hur vi vill ha det. Men det lär nog gå några omgångar till innan allt känns 100% toppen!!
 
En del av köket som det ser ut just nu. Kan ändras imorn :)
 
 
Ja mycket på gång med andra ord.
 
Kramar till er som fortfarande kikar in här. Hoppas på att få in blogg-flowet igen ♥
 




Not the end

2016-05-04 21:42:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Vilket härligt vårväder vi har. Jag har inte slutat blogga men blivit en liten paus helt enkelt. På lördag har vi 40-årsfest för Marcus och förra veckan fick vi en mindre fuktskada i köket som gör att vi tagit beslutet att renovera köket.... så man kan helt enkelt säga att hjärnan går på högvarv!
 
Jag återkommer ♥