Lyxlunch

2010-04-30 15:26:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag lagade jag en lyxig lunch och snabbt gick det. Bakpotatis, lövbiff, sallad och avokado. Vi skulle enligt planerna ha ätit det ikväll men vi ska till Marcus föräldrar och äta istället. Marcus är dessutom inte så förtjust i bakpotatis och lövbiff så lika bra jag åt det själv =)



Max har sovit i två timmar (han vaknade dock efter 1,5 timme men somnade om i min famn. Bra att han sov länge eftersom vi ska iväg ikväll) och Marcus har kommit hem från jobbet. Strax ska jag och Max gå ut på gården och leka medan Marcus dammsuger.

Önskar er en trevlig valborg!




Glöm ej bort att det går att tävla till midnatt! Tävlingen hittar du här!




Repris

2010-04-30 12:47:07 ,   Max
För några minuter sen höll det på att bli en repris här hemma från i tisdags då Max somnade vid maten. Det var en trött kille som åt för en stund sen och nu sover han i sin säng. Han var dock inte riktigt lika trött som han var i tisdags. Här får ni ett klipp (finns även en del 1. Vill ni se den så finns den på youtube. Dubbelklicka på filmen här nere så kommer ni till alla mina youtubeklipp):






Sista dagen att tävla idag!!
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Valborgsmässoafton

2010-04-30 10:09:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var denna dag här!

Och den började fantastiskt. Max sov från 20.45-7.40 på sitt rum utan att väcka oss en enda gång (tror jag... jag har iaf inte vaknat men kanske Marcus). Idag är jag utvilad. Jag vaknde dock i natt med ett otäckt tryck över ena ögat. Var läskigt. Var dessutom alldeles täppt i den näsborren så tog nässpray och då släppte det.

Just nu sitter Max bredvid mig och river sönder en tidning i pyttesmå bitar. Men han får hållas en stund. Ibland är jag en sån mamma jag sa att jag aldrig skulle bli, dvs inte sätta gränser hela tiden. Men man får välja sina strider och just nu får han hållas.

Det blev ett sidospår. Men i alla fall så ska vi snart ut och promenera. Imorgon ska jag få träffa min brorson A för första gången så jag ska köpa något litet fint till honom.

Marcus slutar tidigt i eftermiddag. Perfekt på valborgsmässoafton. Ikväll ska han sjunga i kör vid ett firande så Max och jag ska dit och titta på honom, på brasan och på fyrverkerierna. Har redan tagit fram Max hörselskydd så att vi inte glömmer dem.

Ska ni se någon eld ikväll?


(jag har råkat skriva Marx istället för Max två gånger i detta inlägg. Tur att jag såg det innan jag publicerade det)



Max och Marcus förra året på valborgsmässoafton. Max var då 7 månader.




Ett dygn kvar...

2010-04-29 22:39:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det ungefär ett dygn kvar innan tävlingen här på min blogg avslutas. Vill du vara med kika här. Du behöver inte ha en blogg för att kunna vara med.

På lördag lottar jag en vinnare!




Vilja av stål

2010-04-29 22:14:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vilja växer och växer för varje dag som går. Igår och idag har vi bråkat många många gånger. Han älskar att göra saker han inte får göra vilket jag antar att alla barn gör! När man sedan säger nej blir han alldeles förstörd och gråter och gråter för att en stund senare göra samma sak igen så att man får säga nej igen och så blir det ännu mera gråt. Hans temprament har verkligen börjat visat sig de senaste dagarna. Han har inte varit sådan förut utan det har kommit nu.

Som tur är så är det ju inte långt mellan tårar och skratt.



Glad kille på IKEA igår.




Ekonomi

2010-04-29 21:58:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Den senaste timmen har jag roat mig med att betala räkningar, deklarera och söka föräldrapenning (sista gången denna föräldraledighet *snyft*).

Räkningarna var ingen rolig historia pga att Marcus tjänade för mycket våren 2008 då han pluggade och nu får betala tillbaka x antal tusen. Och sen väntar vi ju på pengar från försäkringskassan ifrån då Marcus var hemma för vård av barn när jag och Max var sjuka samt att jag ju väntar på sjukpenning från samma tillfälle. Men vi lär väl få vänta antar jag. Vi kommer i alla fall gå kraftigt minus denna månad. 

Nej usch nog med dessa tråkigheter. Jag drack te under tiden så det är ju alltid nåt trevligt =). Och kanske tur att jag shoppade igår innan jag betalade räkningarna för annars hade jag inte haft samvete att göra det trots att mina inköp av promenadskor och jeansleggings varit planerade länge men att jag inte hittat rätt förut.





Misstag

2010-04-29 17:31:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var och handlade lite på eftermiddan och passade på att köpa ostbågar inför helgen. Det var nog ett misstag. Jag var naiv nog att tro att jag skulle kunna låta bli att öppna den. Men såklart gick inte det! Så nu går jag här och smaskar samtidigt som jag lagar mat.




Färgglatt

2010-04-29 14:32:07 ,   Inredning/Hemma hos oss
Max kusin N håller på att få eget rum. Rummet är målat i vitt och sen sitter detta på ena väggen:



Köpt på rusta!

Snyggt va?


Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Morgonlycka

2010-04-29 09:31:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här hemma är det morgonlycka på hög nivå just nu! En traktor håller på och gräver utanför vårt köksfönster så Max har fullt upp att titta =). En lycklig kille!

Imorse gav han mig lite sovmorgon. Han vaknade vid 6.20 vilket han brukar göra men denna gång somnade han om brevid mig och vi sov till 7.40. Det var skönt för jag kom i säng lite sent igår.

Idag har jag flera ärenden som jag måste ta tag i men först kanske jag ska se till att äta frukost, eller vad tror ni?! =)

Förresten så har jag en fråga till er som har barn mellan 1 och 2 år, hur många timmar per natt sover de? Och hur länge sover de på dagen?



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Shoppingeftermiddag

2010-04-28 22:25:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era fina kommentarer angående min frisyr =). Det är ju så roligt att förändra sig tycker jag. Förut hade jag ju längre hår bak i nacken och kortare fram men nu är det tvärtom, alltså kortare i nacken och längre där fram. Känns vårigt och roligt =).



Under mitt frisörbesök var Max med min kompis M. De var på biblioteket och sedan tittade de på tåg. Tanken var ju från början att han skulle sova i vagnen men eftersom han somnade hemma så var han vaken. Efter att jag klippt mig gick och vi och fika. Sen åkte Max och jag till IKEA där vi träffade min kompis N. För en gång skull köpte jag bara det jag skulle ha på IKEA och det var en golvlampa, gardintyg och en ljuslykta. När vi shoppat färdigt där så köpte vi glass. Jag fick dock inte äta så mycket från min för det fanns en liten kille som ville åt glassen....



Vi sa sen hejdå till N och åkte till Stadium där jag köpte bra skor att promenera i. Det blev ett par bruna Nike. Hoppas mina fötter och min rygg ska trivas med dem. Blev sedan ett par jeansleggings från Cubus och pyjamaser åt Max från Kapp Ahl. Jag fick tag på det jag ville ha idag så känner mig nöjd!







Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se






Nyfriserad

2010-04-28 18:19:41 ,   Allmänt/Vardagsliv









Traumatiskt

2010-04-28 11:33:18 ,   Max
Max har det traumatiskt just nu. Han har sitt första plåster på sitt lilla finger. Att han skurit sig lite på ett trasigt glas som gick sönder när han diskade bryr han sig inte om. Det märkte han inte ens (var lika litet som ett skärsår från ett papper) men att han har plåster på fingret är oerhört jobbigt.



Max har somnat i min famn. Passar inte riktigt in i mina dagsplaner...men det får ordna sig..




Påminnelse!

2010-04-28 09:44:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vill påminna er om tävlingen här på min blogg. En vinnare lottas fram på lördag och det är ganska höga odds för att vinna eftersom inte så många är med =).

Här hittar du tävlingen.




Lekparkshäng

2010-04-28 09:39:55 ,   Max
Två bilder från igår då vi lekte i lekparken vid Max farmor och farfar.









Dagen idag

2010-04-27 22:22:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är helt galet trött! Denna allergi sänker mig totalt.... Det är liksom inte bara trötthet utan mystisk sjukdomskänsla i hela kroppen och lite jobbigt i halsen när jag andas.

Har i alla fall haft en riktigt bra dag. I förmiddags var Max faster M och kusin N här. Max blev helt exalterad när de kom, men trött när de gick. Ja ni har ju läst tidigare inlägg om att han somnade vid maten =).

På eftermiddagen gungade vi lite på gården innan vi gick och hämtade vår bil som lagats idag. Åkte hem till Marcus föräldrar och vi lekte ute med M och N. Var i lekparken som finns där i närheten.

Marcus kom dit efter jobbet och vi åt mat där innan jag blev hämtad av C och vi åkte på hudparty hos min mormor. Jag kom hem för lite mer än en timme sen.

En händelserik och rolig dag!




Sleepy food

2010-04-27 13:13:49 ,   Max
Max var så trött idag när han åt mat så han blundade hela tiden och sov samtidigt som han tuggade. Jag filmade två filmklipp också. Får se om jag lägger in dem nån dag. Här är i alla fall en bild på mr Trött.




Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Bring it on

2010-04-27 12:55:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Förstår inte riktigt varför min kropp ska vara så mottaglig för allt. Jag tror att jag börjar utveckla astma.

Jag har inte varit allergisk när jag var liten förutom att jag hade eksem men det var mest orsakat av viss mat. Det var inte kopplat till pollen och sånt. Mina eksem försvann nån gång under högstadiet eller det kanske var tidigare än så?! Men i alla fall så kom det tillbaks 2003 då jag fick ansiktseksem helt plötsligt. Sedan på våren 2004 svullnade jag upp i hela ansiktet, fick eksem runt ögonen och hade rinnande ögon. Detta pågick i typ ett halvår och det enda sättet det kunde lindras var med kortisontabletter men så fort jag slutat äta dem så kom det tillbaks igen. Enligt provtagningar var jag allergisk mot alla träd, gräs, pollen, damm och kvalster. Uppsvulladen i ansiktet försvann helt plötsligt och har sedan inte kommit tillbaka.... tills nu då jag har ögoneksem igen (men är lindrigt nu jämfört med 2004). De senaste vårarna och somrarna har jag haft besvär med rinnande och kliande ögon samt täppt näsa pga allergi men det har hållt under kontroll med hjälp av mediciner.

Men det jag ville komma till var astman. Jag har de senaste veckorna haft obehagligt att andas i omgångar varje dag. Känns nästan som sand i halsen. Och jag får högre puls och liksom känner mig trött och sjuk. Har i alla fall kommit fram till att det är allergin eftersom Marcus som också lider av pollenallergi och har astma känner igen det.

Så.... finns det fler symtom på pollenallergi... bring them on! Jag är som sagt mottaglig....




Max fanclub

2010-04-27 09:35:48 ,   Max
Max har en liten fanclub här hemma på vår gård. Det är en tjej i ca 8-årsåldern som tycker han är så söt. Hon kommer ofta fram till honom. Igår när vi var ute så var hon och en kompis ute och de pratade med Max, klappade honom på kinderna och gick efter honom när han sprang runt. Han ler så glatt mot dem och charmar dem ännu mer.

Igår charmade han även in sig hos några tonårstjejer på gården som tyckte han var jättesöt. Han gick till dem flera gånger och bara tittade på dem och log glatt.

Max är ett riktigt socialt charmtroll =).




Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Stress

2010-04-27 09:27:24 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är stress. Fler bidrag hittar du här.



En full diskbänk är ofta en orsak till stress här hemma. På bilden är den dock relativt tom. Så just nu känner jag ingen stress =).




Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Hollywoodtreatment

2010-04-26 22:03:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Både igår och nu ikväll har jag lagt ansiktsmask och suttit med händerna i handband. Har produkter från cosmopharma; en lermask till ansiktet och dödahavssalt för hand- och fotbad. Lyxigt med lite hollywoodtreatment här hemma. Passar ju dessutom bra på måndagskvällar samtidigt som jag tittar på Svenska Hollywoodfruar.

Lermasken i ansiktet gör att mina eksem blir bättre. Först blossar de upp mer men om jag lägger mask några dagar i rad blir det bättre. Idag har jag inte sett ut som knarkare runt ögonen bara som att jag inte sovit på några nätter! Framsteg alltså.... =). Måste vara glad för det lilla.

Imorn ska jag dessutom på hudparty med cosmopharmas produkter.... igen! Denna gång är det min mormor som partyt är hos. Tidigare har det varit min mamma, jag och min svärmor. Vi gillar hudpartyn helt enkelt... och att shoppa =).

Nu ska jag få lite mer hollywoodtreatment. Nackmassage av Marcus.






Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Mat v. 17

2010-04-26 17:44:37 ,   Mat och annat gott
Jag har ju slarvat med att skriva vår matlista här. Jag kom av mig lite när vi var sjuka för snart en månad sen. Nu kommer i alla fall denna veckas mat:

Måndag
Lunch: Kelda skaldjurssoppa med lax i
Middag: Pasta med kycklingsås

Tisdag
Lunch: Pasta med kycklingsås
Middag: Lasagne

Onsdag
Lunch: Lasagne
Middag: Stuvade makaroner med korv

Torsdag
Lunch: Äter lunch borta
Middag: Hembakad pizza

Fredag
Lunch: Fiskgryta och råris
Middag: Bakad potatis och lövbiff

Lördag
Lunch: ?
Middag: Vill grilla hos mina föräldrar (en hint till min mamma) ;)




Canvastavla

2010-04-26 13:28:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) från canvasframkallning.se hos [En Bulle Ur Ugnen].




Oroligt

2010-04-26 13:06:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt var Max orolig. Han vaknade redan vid 1 och kunde inte somna om i sin egen säng. Han fick ligga hos oss. Han vred och vände på sig och satte sig upp ibland och ville ligga på min kudde. Runt 2 hade han i alla fall somnat om ordentligt men då kunde inte jag sova så jag la mig i soffan och där somnade jag och vaknade vid 6. Då gick jag in till sovrummet och la mig igen. Jag känner i nacken idag att jag är lite stel efter soffsovningen inatt och jag har begynnande huvudvärk. Förra veckan hade jag ju huvudvärk i tre dygn konstant men efter att Marcus masserat mig i fredagskväll så försvann den och jag har inte känt nåt i helgen. Blir nog att tigga massage ikväll igen =).




Ommöblering

2010-04-26 12:25:34 ,   Inredning/Hemma hos oss
Igårkväll möblerade vi om lite. Flyttade tillbaks soffan till som den stod förut. Vi har ju haft den vänd annorlunda sen november och det har varit praktiskt i vintras då soffan inte täckte elementet men nu ville jag ha tillbaks ytan i vardagsrummet istället för att soffan ska dela av rummet.





Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Måndag 26 april

2010-04-26 10:03:58 ,   Måndagslista
Jag hakar på Jennyns måndagslista även idag. Det är en bra start på veckan.

Idag är jag glad för att....

- solen skiner ute
- Max sitter bredvid mig och är underbart söt
- jag ska till frisören på onsdag (5 månader sist så ni kan ju tänka er att jag längtar)
- det är valborgsmässoafton på fredag
- vi ska äta god pasta med kyckling ikväll
- Marcus slutar jobba kl 16 idag och inte senare
- vi ska vara ute och leka massor i eftermiddag
- jag i helgen ska få träffa min brorson för första gången



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




1 månad kvar

2010-04-25 21:57:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det en månad kvar tills Marcus går hem på pappaledighet.

Det betyder att jag har en månad kvar av min mammaledighet.

Om en månad skriver jag in mig på arbetsförmedlingen.

Bubblan är snart slut!



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Invigning

2010-04-25 21:00:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag invigt mitt rosettdiadem och min nya topp. Hade det när jag var på 30-årsfest (diademet hade jag även på förmiddan när jag träffade vänner). Mina eksem runt ögonen var dock i uppror idag så kände mig inte helt bekväm. Ser ut som jag knarkat och inte sovit på flera nätter. Men men.... jag hade en cool topp och ett sött diadem i alla fall ;)





Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se






Gomorron söndag!

2010-04-25 09:16:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag strålar solen =).

Imorse var det faktiskt (hör och häpna) jag som gick upp och Marcus som fick sovmorgon. Strax före 8 var jag och Max på benen. Sen har vi uppvaktat Marcus, som har namnsdag idag, med paket för en stund sen. Han fick tre tröjor. Grattis älskling!

Nu är det strax frukostdags och sedan ska jag åka och träffa tjejgänget jag pluggade religion med. Ska bli väldigt roligt =). Max och Marcus får stanna hemma. Ska bli skönt att åka själv. I eftermiddag ska vi på 30-årsfest. Så jag har alltså en väldigt rolig dag att se fram emot och hoppas att ni också har det!




Max goes baywatch

2010-04-24 22:39:09 ,   Max



Max testar sommarkläder som jag beställt från Ellos.

"De går alldeles utmärkt att springa på stranden i" =).



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Relationsdag och matlagning!

2010-04-24 17:21:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag har varit iväg på en relationsdag som varit intressant och lärorik (föreläsning + diskussion). Max var med sin mormor under tiden. De var och shoppade tillsammans med min mormor, alltså Max gammelmormor. De hade ätit lunch på IKEA. När vi kom och hämtade Max så var han ute och grejade hos mina föräldrar. Han är så söt =).

Jag skriver väldigt snabbt just nu för håller på och lagar mat. Har precis ställt in en stek i ugnen och ska nu göra en potatisgratäng med jordärtskocka och morot i. Hoppas på att den blir god. Ska även försöka mig på att städa lite!

Hoppas ni har en mysig lördag!



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Ny topp...

2010-04-24 09:10:08 ,   Mode/Kläder
...med coola detaljer!

Köpte den på Lindex igår.





Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Randigt

2010-04-23 22:06:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag syns jag och Max hos Engla.





Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Fredagsmys på ingång

2010-04-23 17:39:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu kommer snart Marcus hem från jobbet. Han jobbade över en timme idag. Segt på en fredag!

Max och jag har haft en trevlig eftermiddag med gott fika, lite shopping på Lindex, hämtat ut paket från Ellos, handlat på ICA, köpt en haklapp på leksaksaffären och tittat tåg. Puh.... japp nu fick jag med allt (oj va många synonymer det blev i dessa meningar: shopping, handlat, köpt).

Strax dax att börja med maten. Blir klyftpotatis och kycklingfilé fylld med fetaost och salladslök. Hoppas det blir smaskens =).

Trevlig fredagskväll på er!



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Blivande kock?

2010-04-23 11:57:22 ,   Max
Just nu kokar jag potatis och till det ska vi äta fiskbullar. Det är nödlunch här hemma. Bra att ta till när inga rester finns och när inte orken finns att laga något som tar längre tid.

Max älskar fiskbullar.

Jag hoppas på att han blir kock i framtiden. Han visar redan nu klara tendenser på att detta är hans önskan ;). Kastruller och tallrikar är favoritleksakerna! Om han blir kock kanske jag slipper äta fiskbullar till lunch i framtiden utan kan besöka hans restaurang istället, eller vad tror ni?! =)





Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




118 118

2010-04-23 10:12:23 ,   Blogg
Har sett på flera bloggar de senaste dagarna att de provat att sms:a in till 118 118 och frågat om sin blogg så häromdan provade jag också och så här svarade de när jag ställde frågan vem skriver sarasrum.blogg.se:

"Hej! sarasrum.blogg.se skrivs av Sara som är gift och har en liten grabb som heter Max. Hon har en snygg blogg där hon berättar om sina dagar och bjuder på både intressant och rolig läsning. Vi väntar med spänning på nästa blogginlägg!"

Prova du också =)



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Hemlig agent

2010-04-23 09:54:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu ser jag ut som en hemlig agent för sitter med solglasögon här vid datorn! Solen skiner in lite genom fönstret, mitt huvud värker lite och jag är svullen i ögonen pga dålig sömn inatt så då är solglasögon bra =).

Max vaknade 3.30 inatt och hade svårt att komma till ro igen. Vi la honom i vår säng och han låg och prata och vände och vred på sig i över en timme. Han sparkade även en del på sin mamma, alltså jag! Jag tror jag somnade vid 5 igen och sen vaknade han vid 6 och var vaken en stund igen innan han somnade om och sov till 7.30. Så lite seg känner jag mig idag men det är ju fredag så humöret är bra i alla fall! (Uppdatering 11.10: upptäckte att Max har lite feber så var nog därför han sov oroligt. Han vaccinerades för en vecka sen och biverkningarna av vaccinet kan komma efter 1-2 veckor)

Vi ska gå ut på gården nu på förmiddan har jag tänkt och på eftermiddan ska vi fika med min kompis M. Det ger riktig fredagskänsla att gå och fika. Ska då även handla något gott till fredagsmyset!

Happy friday!

Förresten, är det nån mer än jag som har problem med bloglovin? Det byter inte till nästa blogginlägg när jag trycker på nästa.



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Arbetsansökan

2010-04-22 22:13:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag suttit en bra stund och skrivit en arbetsansökan. Är till ett jobb jag nog egentligen inte vill ha men samtidigt måste man ju prova på att söka lite. Och vem vet det kanske är jobbet jag vill ha! Ska strax skicka iväg den. Bra att ha en färdig ansökan som man kan använda för kommer nog bli en hel del jobbsökande framöver misstänker jag! Det är ju bara att ändra lite i ansökan beroende på vad man söker för något (är dock endast lärarjobb jag tänkt söka).

Hoppas ni tillbringar kvällen med att göra något roligare!



Glöm inte bort tävlingen här på min blogg.
Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se










Baka liten kaka

2010-04-22 19:26:27 ,   Max
Jag köpte en förpackning med leksaksbakgrejer på netto häromdan. Blir bra att ha lite senare när vi gör trolldeg. Just nu är det otänkbart med trolldeg för Max stoppar allt i munnen så degen får vänta lite. Men han leker med kaveln, formarna och bakbunken. När han kavlar så sjunger jag baka baka liten kaka till en egenpåhittad melodi och han gungar i takt och kavlar med kaveln.





Butik stylish

2010-04-22 13:40:02 ,   Allmänt/Vardagsliv



" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "




Vinsten!

2010-04-22 13:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv


Denna väska kom hem till mig igår. Det är min vinst från tävlingen jag deltog i på Annahs blogg. Den kommer från barntyger.se. Den kommer bli kanon att ha till stranden i sommar.

Så här står det om den på hemsidan:

"
Mairo har låtit sy upp härligt stora bagar av deras mest populära mönster. Denna bag finns endast i en begränsad upplaga. Väskan är stor och härlig, uppsydd av vaxat bomullstyg med mönstret Elefanter, design av Elisabeth Dunker. Passa på att köp en stor bag som passar att förvara leksaker i, blöjor, perfekt till pic-nic, till stranden eller som shoppingväska. Ett tillfälle att köpa en fin väska med fodrad insida och med ett litet fack med dragkedja för de minsta sakerna som nycklar, plånbok m.m. Kan tvättas i 40 grader."







Denna eviga bajsdoft

2010-04-22 10:06:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ligger en soppåse med bajsblöja vid ytterdörren och det gör att det luktar i hela lägenheten. Är för långt till soptunnan för att jag ska kunna springa ut och slänga den medan Max är kvar här inne.

Usch! Måste sluta ställa dem vid dörren. Bättre den är kvar i badrummet så får det lukta bara där inne.

Ja.... det här blev nog inte bloggens mest intressanta inlägg direkt. Men i alla fall taget ur vardagen ;)



Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Good morning!

2010-04-22 09:43:48 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max äter frukost

 

Gomorron!

Här är det frukostdags. 7.30 vaknade Max och jag imorse. Skönt att han sov så länge för jag somnade inte förrän 0.30 inatt. Just nu står Max på en stol vid fönstret och vinkar åt bilarna som åker förbi. Han älskar verkligen att titta ut genom fönstret. Han kan stå på stolen hur länge som helst. När det kommer någon lastbil eller traktor blir han så lycklig att han klappar händerna. Det är inte direkt någon vältrafikerad väg vi bor vid men det kommer någon bil då och då.

Jag har lite huvudvärk idag med. Inte lika mycket som igår men det liksom finns där vilket är jobbigt.

Nu ska jag äta upp frukosten och sen blir det dammsugning!

 



Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Socialt missanpassad?

2010-04-21 22:24:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit på symöte ikväll. Var väldigt trevligt att sitta och prata. Ibland känns det som att jag skulle kunna sitta och prata hur länge som helst och lyssna på andra. Blir inte så många riktiga samtal om dagarna när jag är hemma med Max. Stundtals kan jag känna mig lite socialt missanpassad. Har liksom glömt bort hur man umgås. Det har slagit mig de senaste dagarna att jag i princip aldrig träffar kompisar utan att ha med Max. Det är bara symötena varannan vecka som jag gör något helt själv. Det är lite tragiskt och jag börjar verkligen känna att jag måste hitta tillbaka till Sara och inte bara vara mamma Sara hela tiden. Denna vecka har jag dock lite egentid med vänner att se fram emot, otroligt nog! Imorn ska jag gå och fika med en kompis när Marcus slutat jobbet så han kan vara hemma med Max. Och på söndagförmiddag ska jag träffa kompisar som jag pluggade religion med. Ska bli väldigt skönt att bara få vara Sara en stund. Det börjar kännas att föräldraledigheten lider mot sitt slut. Jag har varit mammaledig i snart 1 år och 7 månader och om en månad är det Marcus tur att vara hemma.

Just nu längtar jag dock efter min lilla prins som jag inte träffat sen 18.25. Han sov gott när jag kom för ett tag sen. Jag saknar även min man som jag bara tycker jobbar denna vecka! Nu har han gått och lagt sig för han ska cykla mot jobbet kl. 5.30 imornbitti. Men imorn slutar han i alla fall tidigt, fast då ska ju jag iväg. Nåja... livet är sånt...ett evigt pussel =). Antar att flera känner igen sig!

Det var lite kvällstankar från mig. Dags att sova snart. Men först ska jag bara ligga här i soffan och njuta av tystnaden och läsa bloggar.

(huvudvärken har hängt med mig hela dagen men försvann ikväll när jag var iväg men nu är den tillbaks igen. Allergisk mot vårt hem?!)




Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Huvudvärk

2010-04-21 13:25:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna jobbiga huvudvärk vill inte lämna mig! Ska äta lite lunch nu och sen vila så får vi hoppas den släpper taget om mig!

Vi var ute på förmiddan. Gick och köpte namnsdagspresent till Marcus (har namnsdag på söndag) och hämtade ut mitt paket från bloggtävlingen jag vann. Visar senare =).

Mot soffan....




Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Nu ska ni få se mig på film!

2010-04-21 10:02:58 ,   Max
Ja iallafall min bakdel, men det är inte därför jag visar klippet utan för att återigen bjuda er på Max fantastiska skratt =). Jag blir alldeles lycklig av detta klipp. Vill bara påpeka att det vita ni ser på mig inte är bar hud utan ett linne. Trodde först att jag visade hela rumpan i klippet men kom sen på att jag ju hade linne på mig.

Å va jag längtar till min klipptid om en vecka!






Ja ser det snöar....

2010-04-21 10:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu snöar det ute. Saknar solen. Kom tillbaks!!

Jag fick sovmorgon imorse då Marcus började jobba 9 och tog Max på morgonen. Skönt, men jag har huvudvärk nu. Kanske sov för mycket. 23-8.30.

Men, nu har det ju slutat snöa!

Nåja blir väl en innedag idag för ser så kallt ut och regnar lite. I eftermiddag har jag bjudit hit min mormor, morfar och farmor på fika.

(uppdatering 20 minuter senare - vi tar nog en promenad i alla fall!)




Energiinjektion

2010-04-20 22:06:25 ,   Allmänt/Vardagsliv


Fruktsallad med vispad mellangrädde

Ja fruktsalladen på eftermiddan gav verkligen en energiinjektion!

Jag har tvättat av alla köksluckor på eftermiddagen, skurat kaklet, skurat ugnen, städat badrummet och plockat, plockat och åter plockat!!

Sen var det dags för matlagning. Potatis, köttbullar och egengjord champinjonsås. Ibland känns det som att jag sliter och sliter men aldrig riktigt får till det med maten. Idag var det så. Nåja, mina killar tyckte det var gott i alla fall.

Kvällen har sedan tillbringats med att prata med min kompis S i telefon och Desperate Housewives på teven.

Nu ska jag tigga lite massage av min man =).




Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se





Trött badkille

2010-04-20 14:45:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade det jättemysigt på badet med A och lille E. Max höll sig vaken hela tiden utan problem men somnade snabbt i vagnen efteråt. Han har nu sovit i 2 timmar och en kvart. Jag måste väcka honom nu för annars blir det svårt att få honom att somna ikväll.

Det har blivit alldeles mulet ute så det blir en inneeftermiddag för oss. Ska göra lite fruktsallad åt oss.





Färsk mat

2010-04-20 13:16:38 ,   Mat och annat gott
Det är verkligen dyrt med mat när man lagar det mesta från grunden. Sen vi började äta nyttigare och nästan inget halvfabrikat så har våra matkostnader stigit rejält.

Igår lagade jag en kycklingwok med färska grönsaker och glasnudlar. Hade säkert blivit billigare att köpa frysta wokgrönsaker än att använda färska. Jag tycker det är godare med färska eftersom man då kan välja själv vilka grönsaker som ska ingå i woken istället för att sitta och peta bort vissa man inte tycker om. Dessutom känns det ju fräschare.

Ikväll ska jag göra köttbullar. Har köpt 500 g nötfärs och kom fram till i affären att det nog kostar lika mycket eller billigare att köpa färdiga köttbullar (jag tycker dock inte om färdigköpta köttbullar). Sjukt att det ska vara så egentligen!



Grönsaker till wok igår. Salladslök, broccoli, zucchini, morötter.




Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se




Bad

2010-04-20 09:41:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är sol ute... igen! Fantastiskt! Men har hört att det är lågtryck på gång =(.

En nackdel med sol på morgonen är att Max tror att klockan är mycket mer än den är. 6.20 ville han upp i morse. Jag försökte länge att få honom att somna om men gick inte. Dumt att det var just idag han vaknade så tidigt för vi ska bada med A och lille E vid 11 så får hoppas Max inte somnar i vattnet. Men det är nog ingen risk. Han älskar att bada =). Han gnuggar sig dock i ögonen nu. Vi ska gå dit så får se om han somnar i vagnen en sväng. Ska snart ge oss iväg.




Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se





Musik

2010-04-20 09:36:27 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är musik. Fler bidrag hittar du här.



Varje förmidda när Max och jag äter frukost så lyssnar vi på spotify och dansar lite =).



Tävla här om en vara från www.pingpongbarnklader.se





Postmopeden

2010-04-19 21:04:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
I förmiddags var Max en mycket lycklig liten kille! Han älskar den gula postmopeden som brevbäraren kommer med till vårt område varje förmiddag. Vi brukar vara ute vid den tiden och han kan knappt leka utan vill bara stå och titta när brevbäraren kör på mopeden mellan uppgångarna.

Idag när han stod och tittade så vinkade brevbäraren till honom och han vågade sig då fram lite närmare. Jag sa att han gillar att titta på mopeden och då erbjöd hon honom att få provsitta. Snacka om att han såg lycklig ut när han fick sitta på mopeden. Tuta fick han också prova att göra.

Som sagt, han var lycklig!




Måndag 19 april

2010-04-19 13:28:27 ,   Måndagslista
Jag hakar på och gör Jennyns måndagslista.

Vardagens små ting kan göra en lycklig och så är det idag.

Idag är jag glad för att....
- solen skiner ute
- Max och jag varit ute och lekt på förmiddan
- jag får hålla i en bloggtävling
- jag vunnit en bloggtävling
- har plockat undan i hallen
- Marcus slutar jobba redan vid 16 idag
- Max och jag ska åka och bada med A och lille E imorn
- jag har smärtstillande medicin för kramper i magen för magen är inte riktigt på humör idag
- jag ska köpa mig en glass i eftermiddag när jag och Max promenerar




Tävling!

2010-04-19 13:10:55 ,   Allmänt/Vardagsliv



Jag tävlar med Saras rum och www.pingpongbarnklader.se om en valfri vara av de ovanstående.

Tävla här du också!

Tävlingen avslutas den 30 april




Jag har fått äran att samarbete med Ping pong barnkläder och lotta ut en vara till er.

Tävlingsregler:
För att vara med och tävla ska du som har en blogg kopiera bilden samt texten nedanför den och publicera det på din blogg. Lämna sedan en kommentar till detta inlägg vilken av varorna på bilden du vill vinna samt adressen till inlägget där du skrivit om tävlingen.

Du som inte har en blogg kan maila tre vänner och tipsa om tävlingen och även sända detta mail till mig på [email protected]. Lämna en kommentar till detta inlägg att du mailat mig samt vilken vara du vill vinna.

De varor du kan välja mellan är body (finns i strl 50-80 med olika motiv), bestickset, tröja (finns i strl 90), förkläde (finns i strl 0-2 år, 2-4 år). Titta in på www.pingpongbarnklader.se så kan ni titta på varorna lite närmare.

Vinnaren utses genom lottning.

Lycka till och roligt att ni vill vara med =).




Tur och otur

2010-04-19 10:18:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna helg har vi både tur och otur.

Otur är att vår bil inte riktigt vill funka som den ska. Vi bytte ju batteri i fredags och då funkade den igen och den gick även i lördags men igår var den stendöd igen. Fick igång den med startakablar en gång men när vi stängde av den och skulle starta den en stund senare var den död igen. Blev lite panik när vi skulle iväg på 1-årskalas igår. Vi skulle åka 10 mil. Men fick låna bil och bilbarnstol av mina föräldrar. Fick nämligen inte ut bilbarnstolen ur vår bil eftersom det inte gick att låsa upp bakdörrarna pga att centrallåset lagt av eftersom bilen inte fick ström. Tänk vad krångligt det kan bli när bilar ska vara så elektriska. Att man inte ens kan dra upp låsknappen...!!

Nåja, nog om oturen. Nu till det lite roligare, turen (om ni orkat läsa ända hit). Som jag visade i inlägget jag la upp alldeles nyss så vann Marcus en fruktkorg i lördags och igårkväll när jag kikade in på min blogg fick jag veta att jag vunnit denna bloggtävling hos Annah. Riktigt roligt =).



Ytterligare en tursak är att det under dagen kommer upp en tävling här på min blogg =).




Bilder säger mera än tusen ord

2010-04-19 10:01:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer lite bilder på vad helgen innehållit =).



Vi var på förenings- och företagsmässa och Marcus vann denna fruktkorg på en tipspromenad



Vi har ätit god mat



Lekt ute



Varit och firat N 1 år


Hoppas er helg varit bra =).






En liten paus

2010-04-17 13:37:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tar en liten paus här på bloggen idag och kanske imorn. Behöver lite "helgledigt" =). Idag blir det mest hemmafix och imorn åker vi och firar Max lillkusin N som fyllt 1 år.

Hoppas ni får en härlig helg =).

(blev inte så mycket shoppat igår för det tog tid att köpa bilbatteri men lite sommarskor blev inhandlat. Återkommer med bilder efter helgen)




Irriterande

2010-04-16 13:06:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vår bil är död... igen!

Så är väl ingen idé att ladda upp batteriet en gång till utan får köpa ett nytt helt enkelt. Blir så arg på alla plötsliga utgifter som dyker upp hela tiden. Räcker det inte att vi spenderat 2500:- på mediciner och läkarbesök denna månad?! Suck...

Nåja ett par skor och jeansleggings ska jag ha i alla fall.... så det så =).

Vi får låna mina föräldrars bil i eftermiddag så vi kan åka och shoppa och då köpa ett nytt bilbatteri.




Max åker rutschkana

2010-04-16 12:47:48 ,   Max
Det är strålande sol ute men blåser! Vi har haft en härlig förmiddag. Gick till lekparken som ligger ungefär 150 meter härifrån. Max åkte rutschkana, gungade gunga och gungbräda. Sen när vi kom tillbaks till vår gård pratade och lekte vi med en flicka och hennes mamma.

Bjuder på ett filmklipp som egentligen är ganska misslyckat då det blåser och jag pratar alldeles för mycket och Max har svårt att sätta sig i rutschkanan. Men han är väldigt glad hela tiden och det är det som är roligt med det =).

(ljudet är lite dåligt pga blåsten)





Positivt överraskad

2010-04-16 09:20:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Först sa de att det skulle bli snö idag och sen skulle det regna men nu verkar det som att det ska vara strålande sol hela dagen. Fantastiskt =). Nu blev jag positivt överraskad.

Jag har sovit som en klubbad säl inatt och som tur är har Max också gjort det (tror jag i alla fall. Marcus började jobba tidigt så jag vet inte om han har varit uppe inatt med Max).

Blir nog promenad och utelek på förmiddan och i eftermiddag ska vi åka och shoppa *big smile*. Jag behöver ett par riktigt bra promenadskor och ett par jeansleggings. Marcus slutar tidigt så det blir en familjeutflykt!




Gokväll!

2010-04-15 21:52:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är så trött så jag orkar knappt skriva nåt men försöker lite i alla fall =).

Marcus slutade vid 14 idag men hade APT vid 16 så han var bara hemma en liten stund innan han åkte iväg igen. När han åkte tog Max och jag en promenad. Behövde köpa lite saker på apoteket (vi är tyvärr flitiga shoppare där) och sen ett par byxor på Lindex. Ett bra basplagg är ett par svarta stuprörsjeans och mina har fått några stora fläckar på ena låret som syns väldigt mycket så det behövdes ett par nya. Billigt blev det också tack vare kupongen på 30% rabatt som kom i posten idag. 139:- betalade jag för byxorna! Det kompenserar alla hundralappar som försvann på apoteket.

Sprang sedan på min mamma och bror så fikade med dem innan vi gick hem. Max åt nästan en hel ostfralla som hans mormor köpte till honom.

Nu blir det snart sängen....




Lunchtid

2010-04-15 12:28:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max är så söt. Han blåser på maten när den är varm =).

Vi har varit på bvc och Max har blivit vaccinerad. Det gick bra men ledsen blev han. Jag fick en lång kram efteråt då han i princip hängde runt min hals. Hemskt att säga men det är ju lite mysigt när han är ledsen och vill vara nära och kramas.

Nu sitter han och äter potatis med fiskbullar och sen är det sovdags. När han sover ska jag lägga mig i soffan och läsa senaste numret av MAMA och äta glass. Vi köpte denna glass igår:



White chocolate & Red fruits

Vi har så dåligt karaktär att vi var tvungna att köpa den efter att ha sett reklam för den. Men jag blev besviken. Alldeles för sötsliskig men lite ska jag nog få ner efter maten ;).




Fönsterspanare!

2010-04-15 10:44:29 ,   Max
Tänk att det kan finnas så mycket spännande att titta på. En husvagn, en buss och en traktor har förgyllt Max förmiddag =).

Nu ska vi ut och leka och sen blir det bvc.







Plågad

2010-04-15 09:54:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har jag varit plågad av mina ögoneksem samt att det har kliat i ögonen pga allergi. Fick gå upp mitt i natten och ta ögondroppar och smörja eksemen.



Hela familjen har sovit dåligt i natt. Max vaknade redan vid 2 och kunde inte somna om och fick då komma över till oss. Det var längesen han kom över så tidigt. Både Marcus och jag hade svårt att somna sen så Marcus var nog trött vid 5 imorse när han gick upp. Jag pratade aldrig med honom då för då sov jag =).

Vid 11.30 ska vi till bvc för Max ska få vaccinationsspruta. Han fick ju ingen förra veckan på 1,5-årskontrollen eftersom han var förkyld. Men nu är det alltså dags! Annars blir det väl mest utelek idag.




Härlig dag!

2010-04-14 22:23:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Innan jag berättar om dagen måste jag fråga er om ni hört att det ska bli snö på fredag. Det står stort på SVT´s texttv att det kommer in kraftigt snöfall på fredag över Sverige. Katastrof tycker jag!! Hoppas det inte stämmer.

Men idag har vi som sagt haft en härlig dag med massa solsken. A och lille E kom hit och åt lunch och sen var vi ute och gick. Jag har inte klarat av att gå så mycket sen jag var sjuk men det gick riktigt bra idag och jag fick inte svårt att andas. När vi promenerat i ca en timme och våra små killar sovit i sina vagnar så fikade vi. Jag åt citronmarängtårta. Smaskigt =).

Max och jag kom hem vid 17 igen och då förberedde jag maten och la in den i ugnen och sen gick vi ut på gården. Marcus kom hem från jobbet och vi var ute i en timme innan vi gick in och åt. Var flera barn och vuxna ute så det var roligt. Max blev jättearg när vi skulle gå in så Marcus fick bära in honom.

Ja en härlig dag som sagt =).




Strålande humör

2010-04-14 09:59:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var Max på ett eländigt humör på förmiddan men idag är att han på ett strålande glatt humör. Han springer runt och leker och skrattar =). Härligt!

Jag har nog fått en överdos av sömn inatt. Gick och la mig 22.30 och gick upp kl. 8. Då var jag nästan svimfärdig. Fick ligga ner på golvet i köket när vällingen var i mikron för jag höll på att svimma. Vet inte varför. Låg sen och vilade i soffan och nu mår jag bra. Men som sagt, kroppen kanske fick en överdos av sömn.

Idag kommer A och lille E hit vid lunchtid. Vi ska äta tillsammans och sen promenera och fika. Blir nog även lite shopping =). Blir mysigt!

Nu ska jag och Max gå ut en sväng. Handla lite och leka på gården. Max kom in i vårt sovrum med sin jacka i handen vid 7.30 imorse så jag antar att han vill gå ut!



Bild från i lördags




MUMS!

2010-04-14 09:40:11 ,   Mat och annat gott
Man kan ju inte alltid unna sig Ben & Jerry glass men för en chokladtokig människa som jag så finns det andra glassalternativ =)





Allergi

2010-04-13 17:47:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det mycket allergi ute i luften. Min ögoneksem är hemska och det svider i hela ögonen. Blev lite bättre med ögondroppar.

Just nu lagar Marcus mat här hemma (det är så skönt att slippa) och jag ska iväg på styrelsemöte om ca en timme.

Ha en skön kväll =).




Fika!

2010-04-13 13:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
På förmiddan har vi varit och fikat hos min mormor. Morfar var inte hemma.



Smaskigt var det =).



Max blev helt exalterad när han fick bulle. Ni andra som har barn som är mellan 1 och 2 år hur gör ni med sötsaker till dem? Max får fika bulle, kaka och tårta när vi är borta och det bjuds på det men han har aldrig fått dricka saft. Vi dricker aldrig saft hemma så det har inte varit några problem. Han är nöjd med sitt vatten. Hemma fikar vi väldigt sällan men gör vi det brukar han få smaka om han vill. Annars äter han mariekex. Det fikar han varje dag =).



Vi fikade på mormor och morfars inglasade altan men Max smet ut då och då. Det var varmt och skönt i solen men blåste lite så jag fick "fånga" in honom och ta på jacka och mössa. Han gungade även lite i lekparken hos dem. När vi kom hem ville han vara ute här också. Flickan med mamma som vi pratade och lekte med igår var ute på gården så vi lekte med dem i cirka en timme. Sen var det en trött kille som åt mat och somnade så fort huvudet las ner på kudden.





Osams

2010-04-13 09:22:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är Max på ett riktigt tonårshumör! Ordentliga humörsvängningar och vill inte alls samarbeta med sin mamma så vi har varit lite osams på morgonen. Byta blöja och klä på sig ville han absolut inte utan skrek rakt ut så grannarna måste undra vad vi gör med honom.

Han har varit arg sen han vaknade men nu verkar det som hans humör går åt rätt håll.

Vi ska strax åka till min mormor och i eftermiddag blir det utelek och så kommer Marcus bror K hit.




Solig utelek

2010-04-12 22:14:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddan efter att Max sovit i över två timmar gick vi ut på gården. Var så soligt och fint =). Svårt att veta hur man ska klä Max tycker jag. Jag velade länge angående om han skulle ha överdragsbyxor eller inte men det blev så till slut i alla fall. Han hade tunna mysbyxor under så det var nog inte så varmt. Jag vill inte att han skitar ner sina vanliga byxor i sanden eller med gräsfläckar. Jag köpte ett par jeans till honom på bytardagen i lördags så de får nog bli utebyxor snart. Upptill fick han ha windstopper från Ullared. Den är verkligen kanonbra och prisvärd (129:-). Ska köpa sådan till mig själv i sommar då vi ska dit.

Vi träffade en mamma med dotter på gården som vi pratade med. Det är roligt här i vårt område för det är många barn i Max ålder som bor här.

Max gungade, grävde i sanden, sprang upp och ner för kullen och körde på sin bobbycar. Roligast tyckte han det var när Marcus kom hem från jobbet =).









Måndag 12 april

2010-04-12 17:33:54 ,   Måndagslista
Jag antar Jennyns utmaning om måndagslistan återigen!

Idag är jag glad för att.....

- det är sol ute
- jag har en fantastisk man
- jag har en underbar son
- vi äntligen nästan är helt friska
- Max sov länge imorse så jag fick lite sovmorgon
- det är Top Model och Svenska Hollywoodfruar på tv ikväll
- jag ska äta chokladglass ikväll
- att jag har en härlig familj och "svärfamilj"
- vi har bestämt att vi ska åka och shoppa på fredag
- Max inte matvägrar längre




Tävlar!

2010-04-12 13:36:26 ,   Allmänt/Vardagsliv

”Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort värde 450 kronor hos Lillfinger.com.
Hos Lillfinger hittar du fina personliga smycken. Var med o tävla HÄR du med!”





Rosett

2010-04-12 12:46:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikade in på Lindex på förmiddan och hittade ett sött diadem med rosett för 39,90! Sött tycker jag =).





För lite mer än ett år sen när jag slutade amma tappade jag massor av hår och fick "vikar" och det har fortfarande inte riktigt växt ut där som ni ser. Bebisfjunhår som är alldeles lockigt =)




Nya solglasögon

2010-04-12 09:34:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är ju så mycket lättare att gå upp ur sängen när solen strålar ute =).

Max sov dessutom till 7.30 på sitt rum imorse så det var väldigt skönt.

Nu sitter jag och äter frukost och sen ska vi gå till statoil för att se om det finns några solglasögon att köpa till mig. Jag köpte ju nya för en månad sen som jag var väldigt nöjd med men Marcus har tappat dem i marken så de gick sönder =(.

Vi ska även åka till ICA och handla lite på förmiddan. På eftermiddan blir det bara en massa utelek =).




Trött

2010-04-11 21:59:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag lyckas inte riktigt känna mig frisk ännu trots att det är två veckor sen jag blev sjuk. Jag har fortfarande lite svårt att andas stundtals och hostar lite grann. Vaknar varje natt och får gå upp och ta halstablett för det retar så i halsen (inte så bra för tänderna). Jag tar fortfarande mollipect främst för andningen och för att jag inte ska hosta. Men det jobbigaste av allt är att jag är SÅ trött. Jag går runt som i nån dimma stor del av dagarna. Igår sov jag 1,5 timma på eftermiddan och på kvällen somnade jag ändå i soffan när vi tittade på tv. Nu har jag dessutom haft huvudvärk konstant i två dygn.

Hoppas på att jag ska känna mig bättre i veckan som kommer för det är jobbigt när man inte mår riktigt bra själv men ändå måste ta hand om och roa en 1,5-åring. Jag kämpar på helt enkelt och passar på att vila när Max sover på dagen.




Kalasdag med fint väder!

2010-04-11 21:37:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag har vi alltså kalasat!

Födelsedagsbarnen (eller ja barn och barn...de fyllde 65 och 34) blev nöjda med sina presenter och vi har ätit gott samt njutit av det fina vädret =).












SOL!!

2010-04-11 09:56:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
JAAAA.... det är äntligen sol ute =). Fantastiskt!

Idag ska vi fira min svärfar som fyller 65 och min svåger (eller vad det nu blir...Marcus systers man) som också fyller år men inte lika mycket.

Hoppas ni får en härlig dag!





Bytardag

2010-04-10 13:18:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit på bytardag på förmiddan. Fyndade lite grann: två par gummistövlar, ett par kavatsandaler, ett par jeans, en tröja, solhatt och ett par shorts till Max. På alla bytardagar jag varit nu har det funnits massor av fina flickkläder men är väldigt dåligt med pojkkläder. Är tråkigt! Men jag hittade det jag skulle ha i alla fall vilket främst var gummistövlar.

Marcus har bytt till sommardäck på bilen på förmiddan och Max har lekt hos sin farmor och farfar. Vi åt lunch där och Max somnade nästan i maten. Han var SÅ trött efter en tidig morgon imorse (6.30) och massa lek på förmiddan. Vi klädde på honom jackan sovandes, satte honom i bilen sovandes och bar in honom här hemma sovandes och nu sover han väldigt gott i sin säng.

Jag är också trött. Dessutom har jag haft huvudvärk sen igårkväll. Segt!




Fika och shopping

2010-04-09 18:29:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit och fikat med min mamma på eftermiddan. Jag drack te, åt en smörgås och ett vaniljhjärta! Smaskens!



Max på café

Blev lite shopping på Lindex efteråt. Två t-shirts och ett par grå mysbyxor till Max fick följa med hem.





Ute

2010-04-09 11:50:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag och Max varit ute en sväng. Är så less på detta tråkiga väder. Har varit grått hela veckan lång. Jag behöver sol!!

Vi grävde lite i sanden ute och Max gungade. Nu är det matlagning som gäller. På eftermiddan ska vi nog göra lite ärenden.

Skönt att det är fredag och jag hoppas på fint väder i helgen även om det enligt väderprognoserna ska bli fint väder typ överallt förutom här men prognoserna säger ju olika så hoppas på de bästa =).




Sover på golvet

2010-04-08 21:15:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus lägger Max ikväll och jag börjar fundera på om han har somnat på Max golv för han har varit där inne i 45 minuter nu och det var längesen jag hörde Max låta så han sover nog.

Hi hi

Kan säga att det händer ganska ofta att Marcus somnar där inne på golvet. Men just ikväll är det ju inte alls konstigt eftersom han varit uppe sen 5 imorse.

Då kanske han piggnar till lite så vi kan se på Beverly Hills 90210




Imorgon hoppas jag på...

2010-04-08 18:13:18 ,   Max
...att Max och jag kan gå ut och leka. Han är nästintill feberfri nu och vi har varit till ICA Maxi (var där alla tre) och handlat men vill inte att han leker ute riktigt än. Men imorgon som sagt.

Vi har köpt nya utesaker till honom på ICA: ett set med hink, spade, sil, kratta och vattenkanna, en stor boll och en större spade och kratta. Så nu är han rustad för vår och sommar =).



Sötnosen häromdan




Host host!

2010-04-08 10:53:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här hostar jag vidare och Max snorar men han är mycket piggare idag och har inte lika mycket feber. Han börjar bli rastlös av att bara vara här hemma märker jag. Han bara hittar på bus =).




Förskoleansökan

2010-04-08 09:24:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår fyllde vi i Max förskoleansökan så nu ska jag bara försöka få den skickad också!

Vi vill ha plats från 23/8 då inskolningen ska börja. Marcus är den som ska skola in eftersom han är pappaledig då. Han börjar jobba 6/9 igen. Jag tror och hoppas att Max kommer att älska att gå på förskolan men jag hoppas också att han är nöjd med tillvaron som den är nu att han får vara hemma. Han kommer vara nästan 2 år när det är dags för förskola och jag ser det som ett stort privilegium att vi kunnat vara hemma med honom så länge samtidigt som jag ibland känner att han skulle ha det bättre på förskola och all den stimulans som finns där. Inte lätt detta!

Ni som har barn, när börjar/började de i förskola?




Fjärrkontrollen

2010-04-07 22:25:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
När man är sjuk får man ligga i soffan med fjärrkontrollen i handen =). Max tittar inte gärna på tv men han gillar fjärrkontrollen.



Dagen har varit lugn. Max har haft runt 39 graders feber hela dagen och är väldigt snorig. På eftermiddan var min pappa här hos honom medan jag var på vårdcentralen och träffade en läkare. Hon lyssnade på mina lungor, tittade i öron och hals. Sen tog de en snabbsänka också. Men allt såg bra ut så det är inget bakteriellt i kroppen. Så är väl bara att vänta ut detta och hoppas att jag får lite energi snart! Nu ska jag ta hostmedicin och gå och lägga mig. Ska bli SÅ skönt =). Sov gott alla ni där ute och tack för era kommentarer!




Sjukstuga

2010-04-07 11:14:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi är inte riktigt krya här idag men kämpar på ändå. Jag har tid på vårdcentralen kl. 15 i eftermiddag.

Hoppas ni njuter av dagen i alla fall =)




Väska

2010-04-07 09:53:50 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

"Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma

om en Mario Elefant väska i valfri färg från Barntyger.se

Klicka här för att vara med och tävla du med!"





Tillbaka

2010-04-06 21:03:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min feber har återvänt. NEJ! Och det är tungt att andas också. Riktigt segt att denna bacill aldrig verkar vilja lämna min kropp. Imorn blir det ett samtal till vårdcentralen.

Max kändes varm nu ikväll och är riktigt snorig så han kanske är på väg att bli sjuk han också.

Är en riktig sjukblogg detta.

Här kommer en redigerad bild från idag då Max och jag promenerade till bvc. Max älskar att köra vagnen. Var väl inget smart drag att promenera för min kropp var nog inte redo för det.



Oj nu har ju Desperate Housewives börjat!




Liten blir stor

2010-04-06 20:53:33 ,   Max
På eftermiddan har vi varit på bvc på 18-månaderskontroll. Max gick in glatt men var inte särskilt samarbetsvillig sedan. Något torn ville han inte bygga fast han kan. Han kastade bara klossarna och skrattade och gömde sig bakom mitt ben. Sen fick han tokspel när bvc-sköterskan skulle mäta hans huvud. Han bara grät och satt sen fastklamrad i min famn. Han som oftast är så social och glad visade upp en helt annan sida.

Någon vaccination blev det inte för Max har varit snorig i en vecka och han har varit värre idag så det kan ju vara en infektion på gång. Så jag ska höra av mig när han är helt frisk.

Han väger iaf 13,6 kilo och är 85 cm lång. Tänk att han snart gått upp 10 kilo sen han föddes. Scary!

Max:

Vikt, längd, huvudomfång
080926 (föddes): 4120 g, 52 cm, 35 cm
080930: 3590 g
081001: 3810 g
081007: 4160 g
081013: 4555g, 54,5 cm, 37 cm
081022: 4935 g, 56,5 cm, 38,5 cm
081124: 6375 g, 61,5 cm, 40 cm
090102: 7245 g, 64,5 cm, 42 cm
090122: 7565 g, 66,5 cm, 43 cm
090202: 7820 g
090302: 8315 g, 69 cm, 44 cm
090331: 8825 g, 70,5 cm, 45 cm
090511: 9240 g, 72 cm, 46 cm
090729: 10 865 g, 76,5 cm, 47 cm
090929: 11 715 g, 79 cm, 48 cm
100406: 13 660, 85 cm, 49,5 cm




Hallå?

2010-04-06 11:12:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hallå solen var är du?



Jag fick för mig att det skulle vara sol idag så är lite besviken. Men enligt yr.no så ska det bli lite sol här vid 12 så nu tror jag stenhårt på det även om det just nu ser väldigt väldigt grått ut!

Jag är så trött. Har varit uppe i minst fyra omgångar inatt för att halsen retat så och sen vaknade Max vid 6 och somnade aldrig om. Men jag satsar på en tidig lunch idag och sen ska vi sova lite både Max och jag innan vi ska till bvc vid 15. Funderar på att promenera dit. Behöver verkligen frisk luft. Tar bara en halvtimme.

På förmiddan har vi varit till apoteket och köpt microlax (på bvc´s inrådan) så nu är stoppet borta i Max mage =).




En seg dag

2010-04-05 21:44:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har inte varit så inspirerad att skriva här eftersom det händer INGENTING!

Idag har varit en väldigt seg dag med tråkigt väder. Vi har nog alla varit på lite dåligt humör idag, även Max. Stackarn har även förstoppning. Inte sen i fredags har det kommit något. Har gett vindruvor och katrinplommonpuré och masserat hans mage men inget vill komma ut. Han tryckte lite förut men börjde då gråta. Vet inte om vi behöver köpa något på apoteket för att hjälpa till. Har 18-månaderskontroll på bvc för honom imorneftermiddag men jag ringer nog på morgonen till bvc-sköterskan för att fråga om vi ska testa laktulos. Vill ju inte att Max ska ha ont.

Imorn är det alltså vardag igen och Marcus ska tillbaks till jobbet. Han har ju varit hemma med oss en vecka nu eftersom han hade vård av barn tre dagar innan påskledigheten på fyra dagar kom.

Blir konstigt att bara vara jag och Max imorn. Hoppas vi båda är på bättre humör då än vi varit idag ;)! Och dessutom att jag fått sova gott. Natten som var somnade jag kl. 4 för det retade så i halsen så fick gå upp i omgångar. Satt och drack te vid teven mellan 2 och 3.

Hoppas er dag varit bättre än vår =).




En positiv sak....

2010-04-04 11:39:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
...har kommit av denna sjukdomstid! Eftersom jag har så mycket tid då jag bara vilar har jag ÄNTLIGEN tagit tag i fotoframkallandet. Håller nu på och laddar upp en mapp med 350 bilder för framkallning (ca 150 är dock min farmors).

Jag vill gärna ha foton i album också och inte bara i datorn och brukar försöka framkalla då och då men nu har jag inte gjort det sen slutet av juni förra året. Eftersom jag tar ca 300 bilder i månaden är det inte lätt att välja ut men man får vara hård =).




Påskafton

2010-04-04 11:08:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gårdagen började med att jag vaknade upp med nästan 38 graders feber (igen) och jätteont i halsen!

Med lite alvedon i kroppen orkade jag i alla fall vara på benen. På eftermiddan följde jag med Marcus och Max ut en liten stund. Det var väldigt skönt med frisk luft. Tog lite bilder:







Mitt hår har vuxit nåt extremt senaste tiden och jag är i ganska akut behov av en klippning. Ska försöka att fixa det till veckan.

Utsikt över lekparken för ganska exakt en månad sen:




Idag har jag vaknat upp feberfri och halsen gör inte lika ont. Framsteg! Äntligen =). Nu hoppas vi på att den där febern inte letar upp mig framåt dagen....! Marcus och Max är ute på gården just nu och eftermiddag går vi nog ut alla tre tillsammans. Så mycket annat händer inte här hemma! Är lite isolerade pga alla våra baciller (Marcus har haft en rejäl förkylning han också och det var magsjuka Max hade tidigare i veckan med ett återfall i förrgår).




Ute

2010-04-02 21:26:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var ju så fint väder ute idag så jag var ute och tog lite luft med mina pojkar! De var ute och promenerade och sen när de kom tillbaks till gården gjorde jag dem sällskap. Var flera andra ute och Max gungade och jagade sedan en katt.

Jag har så ont i halsen så jag skulle kunna gråta konstant. Som knivar i hela halsen ända upp till svalget och det smakar pyton i munnen.

Usch usch usch va tråkigt detta är!

Men nu är det Solsidan på tv. I like =)




Glad påsk!

2010-04-02 10:53:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glad påsk på er =).

Här är det inte så glad påsk. Min energi försvann typ lika fort igår som jag skrev om den. Är fortfarande krasslig och helt slut i kroppen. På gränsen till feber, svettas konstant, svårt att andas, hostig och ont i halsen.

Max spydde inatt igen. Väldigt väldigt lite men ändå. Vet inte vad det kan bero på. Han mår ju bra nu och åt välling så fort han vakna imorse utan problem.

Vi har i alla fall fått tagit beslutet att inte åka iväg till min bror med familj på söndag. De bor 25 mil härifrån och vi skulle varit där sön-mån och firat min brorsdotter som fyller 3 år på måndag. Just nu finns ingen energi till att ens tänka på att åka iväg så vi får tyvärr hoppa över det. Känns riktigt riktigt trist!! Hade verkligen sett fram emot det.

Ja så påsken skulle kunna vara lite gladare!

Men jag får sluta tycka synd om mig själv snart.....




Energi

2010-04-01 18:43:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen strålar in genom fönstret och jag börjar återfå energi. Fantastiskt =).







Pendlande väder

2010-04-01 17:04:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är ett väldigt pendlande vårväder ute. Imorse var det alldeles mulet och sen kikade solen fram en stund, sen blev det mulet igen och sen sol. Och nu är det mulet igen och ser ut som regnmoln ute.

Ja exakt så roligt har jag! Analyserar vädret =).

Har kommit fram till att jag snart får liggsår av att vara sjuk. Inatt sov jag med en kudde mellan knäna för jag hade så ont i höfterna när jag låg ner och skulle sova.

Jag är i alla fall på bättringsvägen. Precis på gränsen till feber men väldigt trött i kroppen och hostig och hes. Är själv hemma nu för Max och Marcus är iväg en sväng.




Bilder

2010-04-01 11:39:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag skulle gärna visa några påskinspirerade bilder så att jag skulle få lite påskstämning men har tyvärr inga sådana att bjuda på. Det närmaste denna våriga högtid jag kan komma här hemma är de vissna vita tulpanerna som står på köksbordet men jag tror inte ni vill se dem =).

Bjuder istället på några bilder från playdaten med F och Z i fredags!











Z är "pixlad" på de bilderna hans ansikte syns