Första advent

2015-11-29 20:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
1 advent är här. Det är alltid en mysig helg och jag hade turen att sluta redan kl. 13 i fredags så drog på julmusik hemma och tog fram stjärnor och ljusstakar i fönstrena. Några hade redan kommit på plats i torsdags. 
 
Nöjd med de nya kuddarna från HM Home
 
 
För några år sen skrev jag här på bloggen att fredagsmyset under 1 advents-helgen är det allra bästa på hela året. Och visst blev det bra med bakad potatis med räkröra som mat och jag slog till med att dricka cola och äta alldeles för mycket choklad, chips och popcorn. Har inte haft cola hemma på flera månader men bästa fredagsmyset på hela året är ju värt det bästa. Sen så somnade barnen alldeles för sent och när de väl somnat så hann jag se en kvart på idol och i väntan på vilka som skulle gå vidare till final så somnade jag i soffan. Upp till sängen och sov som en stock... i två timmar...vaknade av mardröm och låg sen vaken i 1 timme innan jag kunde somna om. Men jag åt gott i alla fall ;)!
 
Under gårdagen sålde vi vår gamla bil. Några tusenlappar in på kontot så nu funderar vi på att köpa en surfplatta. Ja tro det eller ej så har vi faktiskt ingen. Vi tvekar på grund av att vi är rädda för att barnen kommer vilja sitta alldeles för mycket med den samt att plattorna avger ganska mycket strålning. Vi får se hur vi gör helt enkelt. Men om det blir en så blir det nog en samsung trots att jag är mest van vid ipad eftersom jag har det på jobbet. Men jag har en samsungtelefon och vore smidigt att kunna synka dem.
 
Vi bakade saffranskaka som vi tillsammans med en flaska glögg tog med hem till vänner. Fikade gott, pratade och barnen lekte. Och sen beställde vi pizza på kvällen innan vi åkte hem. Och här hemma höll jag mig vaken och kunde se hela "Så mycket bättre".
 
 
Hej 1 advent och Ebba kläddes juligt i förmiddags när vi skulle på adventsgudsjänst i kyrkan. Max sjöng två julsånger tillsammans med andra barn.
 
 
 
För första gången bojkottade vi ortens julskyltning frivilligt (förra året hade vi sjuka barn så då kom vi inte iväg) och höll oss hemma. Marcus satte upp julgranen ute och Ebba och jag bakade en äpplepaj. Hon tyckte det var väldigt roligt att hjälpa till men roligast att äta den :)
 
 
Ja det blev en redig redogörelse från helgen men planen var att jag skulle bloggat redan i fredagskväll om fredagsmyset men då låg jag och snarkade i soffan med chipsskålen i knät.
 
Mot ny vecka! Ebba har blivit lite småsnorig så får se hur veckan blir.
 
Kram
 
(jag ser så bra med mina nya glasögon och har inte haft huvudvärk sen förra fredagen då jag hämtade ut dem. Tummen upp)
 
 




Bonde- och bachelordag

2015-11-25 19:05:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är ingen vanlig dag för det är bonde- och bachelordag! Onsdagar är ganska intensiva jobbmässigt så jag brukar försöka fokusera på det bästa med dagen, alltså att det är Bonde söker fru och Bachelor på tv ikväll. Hi hi ja ibland är alla medel tillåtna. När jag hämtade Ebba idag sa de dock att hon varit svårväckt efter lunchvilan och därmed antar jag att hon sovit lite extra idag så jag är lite orolig inför kvällen. Att jag inte ska komma igång och titta i okej tid. Ibland känns det skönt att fokusera på dessa icke-problem. Jag är fortfarande rätt så bedrövad och uppgiven över läget i världen och är en väldigt flitig besökare av Aftonbladets app och kikar alltid in där med andan i halsen. Vad har hänt nu? Ska plocka ihop lite jackor mm som ska skänkas till flyktingar som kommit till Sverige. Det är ju en kall årstid som väntar.
 
Efter hämtning av barnen idag så åkte vi till mina föräldrar där mamma klippte barnens hår. Jag hann dricka en mugg chaite också och släppte lite av stressen jag hade innan jag kom dit. Slutade jobba kl. 14 och vi var inte hos mina föräldrar förrän 15.25. Först åka hem från jobbet, hämtade Max, dåligt med bensin i bilen, åkte till Marcus jobb och hämtade tankkortet, hämtade Ebba på förskolan, tankande bilen och sen till mina föräldrar. Puh.... vilken tid saker och ting ska ta!
 
Hoppas ni har en bra bondedag..... nej jag menar onsdag såklart!
 
(gammal bild)
All kärlek till er och framförallt till de som inte har det lika bra som oss!
 
 
 




På heltid

2015-11-22 20:36:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Sen i fredags är jag glasögonorm på heltid! Jag var tillbaks till optikern för två veckor sen och det visade sig att jag fått terminalglasögon som bara funkade vid dator m.m vilket de inte sagt. Jag har ju bara haft dem vid de tillfällena eftersom jag blivit helt vimmelkantig av dem övrig tid. Jag ser ju dåligt på alla håll. Men nu har jag fått nya som funkar mycket bättre. Så nu ska de sitta på hela tiden. Men när vänjer man sig att ständigt ha glasögon på sig? Som om nåt är i vägen. Men det är ju en vanesak antar jag. Varit huvudvärksfri i två dygn i alla fall nu vilket gillas!
 




Krispig helg

2015-11-22 20:25:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är det ju sådär alldeles krispigt ute med lite snö på marken och träden och termometern visar -10 grader. Brrrr men vackert!
 
Vår hallonbuske
 
Igår var det dags för den årliga julkortsfotograferingen här hemma. Jag har äntligen kommit till insikt att barnen inte bara vill sitta framför kameran och le så de fick aktiveras istället. De bakade pepparkakor och åt deg och mamman fotade. Alla nöjda och glada! Fotona får ni inte se nu :). Efter själva fotostunden som ägde rum ute i uterummet (det var uppvärmt) så fortsatte de baka pepparkakor här inne. Så mysigt när det luktar pepparkakor och doften sitter i idag också. Dags att börja få julstämning. Jag är lite sen med det mesta i år. Inte en enda jullåt har jag lyssnat på men måste ju igång med det nu till veckan ju. Marcus har precis varit och köpt en flaska glögg så julstämning ska nu drickas i alla fall :)!
 
 
Puss puss och hoppas ni haft en bra helg ♥
 
 




Första snön och torsdagsglass

2015-11-19 21:31:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej torsdagkväll!
 
Huvudvärk har jag nu ikväll efter några nätter med alldeles för dålig sömn. Hjärnan går på högvarv nuförtiden. Bland annat på grund av alla oroligheter runt omkring i världen. Hur ska allt bli?!
 
Har ialla fall haft en bra dag. Hyffsat lugnt på jobbet och efter jobbet mysig fikastund med kollegor. Glass med tillbehör sitter ju aldrig fel.
 
Dessutom så har ju första snön fallit idag.Ebba stod i fönstret imorse och spanade ut på snöflingorna i förmiddags. Sen efter några timmars uppehåll så tilltog snöande. Fick köra sakta hem när jag åkte hem från orten där jag jobbar efter glassfikat.
 
Nu ska jag och min torsdagströtthet äta nåt innan jag går och lägger mig. Hoppas på en bra natts sömn och imorgon är det FREDAG!
 
Kram




"Jag tycker om dig"

2015-11-16 18:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Ebba är en väldigt mammig tjej och har i princip alltid varit. Om hon fick välja skulle hon nog ligga i min famn med nappen i mun och gosa med mitt hår dygnet runt. Det är självklart jättemysigt men det är också ganska krävande stundtals. Men i lördags när jag satt vid datorn en stund på eftermiddagen så kröp hon upp bakom mig på stolen, kramade mig och sa "jag tycker om dig". Det var så otroligt mysigt och gulligt sagt av henne och att det kom så där spontant ♥! Just då kändes det så hemskt att jag under dagen varit frustrerad för att hon var på mig typ hela tiden. Mammas lilla flicka som börjar bli så stor ♥. Fast hon är inte stor säger hon. Hon är en bebis som måste vara med sin mamma :).
 
 




Baconfrestelse

2015-11-15 20:38:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och så kom den här söndagkvällen lika fort som andra söndagkvällar! Idag vaknade jag till att Marcus hade gjort äggröra. Lyxigt! Sen känns det mest som att jag grejat i köket. Fixa lunch, röja efter lunchen, fixa mellis (som idag blev god äpplepaj), röja efter mellis, fixa mat.... och sen slapp jag röja efter maten för då tog jag en promenad. Det var väldigt skönt!
 
Ikväll åt vi baconfrestelse. Det receptet har jag fått från min kollega Ann-sofie som nyligen börja blogg om mat och pyssel. Tips till er! Kika in HÄR. Många smaskiga recept! Baconfrestelsen gjorde vi nu för andra gången.
 
Kvällens mat
 
Och nu ska vi argumentera med Max igen om att det är läggdags. Samma visa varje kväll!!
 
Kram och godnatt
 
 
 




Ytan

2015-11-14 15:05:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Idag går tankarna väldigt mycket på vad som faktiskt händer ute i världen. Och mina tankar har legat där ganska länge. Jag kan ha svårt att somna ibland när tankarna skenar iväg. Det skulle lika gärna kunna vara vi som hastigt får ta det vi hinner få med oss av våra tillhörigheter och tillsammans med våra barn fly för vårt liv. Leva i skräck och fruktan varje liten sekund. Ta med våra barn ut på mörkt vatten för att det nånstans där borta finns löftet om ett bättre liv. Men det är inte säkert att man kommer fram. Allt detta är vardag för så otroligt många människor. Och här sitter vi. Hur ska man kunna hjälpa? Och hur ska man känna gentemot att det finns människor här i vårt land som till synes har allt förutom den viktiga detaljen medkänsla. Som gör allt de kan för att dessa människor ska vända tillbaka. Människor som tar makten i sina händer och utser sig själva till att välja vilka som ska leva och inte leva. Vissa har inte valet.
 
Det är mycket yta. På instagram, facebook och bloggar m.m. Och så även hos mig. Men den fina ytan och de fina bilderna betyder inte att man inte känner nåt. Det betyder inte att man blundar för allt ont som finns där ute. Det kan betyda att man inte orkar ta in allt som händer. Ett sätt att rädda sig själv en stund. Egoistiskt? Jag vet.
 
 
 
 




Ups and downs

2015-11-08 19:43:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Grattis alla pappor på Fars dag. Här har vi ätit middag som firande av tre fäder idag. Min pappa, min svärfar och Marcus. Gott och trevligt!
 
 
För övrigt så har helgen varit ganska lugn. Den har haft sina ups and downs helt enkelt. Igår var en ganska tråkig dag med en Ebba på dåligt humör och x antal utbrott över det mesta. Det är inte alltid lätt att vara blivande 3-åring och det är verkligen inte lätt att vara mamma åt en heller :). Idag har varit en betydligt bättre dag på den fronten. Förmodligen bland annat för att hon sov mååånga timmar i natt. Hela familjen sov till kl. 8.15 imorse. Bra start på Fars dag med andra ord.
 
Strax är det dags för Max läsläxa och när han har kommit i säng ska Marcus och jag titta på Solsidan och Hellenius hörna. Bra avslut på helgen!
 
Kram




It's friday!!

2015-11-06 19:41:19 ,  
Fredagen är här! Hoppas ni har en bra fredagkväll!

Här har vi ätit räkor i stark sås och barnen tittar på film. Planen är att jag även ska försöka mig på frozen yoghurt i glassmaskinen strax. Och så ska vi äta chips förstås.

Happy friday 💜







I raketfart

2015-11-05 09:21:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron torsdag! Ja när torsdagen är här så känns det som det går raketfart mot helgen. Mina längsta arbetsdagar är måndag, tisdag och onsdag. Denna vecka stämmer dock inte det för det är föräldramöte på jobbet ikväll och ingen idé att åka hem emellan så istället för att jobba 5.25 timmar idag så blir det 9 timmar och imorn ska jag vara med på en arbetsintervju efter arbetstiden så inte riktigt raketfart mot helgen denna gång. Men det är ju roliga saker i alla fall :)
 
Busgrodan i fredags när hon fick välja kläder själv när hon lekte
 
 
Men som sagt....
 
...mot helgen.
 




Hej november

2015-11-02 21:32:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Ja man kan undra om det är 2 november eller 2 april idag med tanke på att det varit nästan 10 grader och sol ute. I like!
 
Vilken bra helg det blev och så god mat jag åt i lördagskväll på Pinchos. Det stället kan jag verkligen rekommendera. När ni ser listan nedan så tänk på att varje rätt är väldigt liten så ni inte tror jag är glupsk :)
 
 
 
 
 
 
Jag hade självklart finfint sällskap också av E och N! Tack för kvällen tjejer ♥
 
Denna måndag gick i ett rasande tempo. Stängde på jobbet och satt sen kvar till 18.30 och grejade så när jag kom hem var det bara att kasta i sig kvällsmaten och lägga Ebbsan. Och nu är det ju snart dags att gå och lägga sig. Men imorn är en ny dag och då ska jag inte jobba många timmar för ska vabba halva dagen pga läkarbesök för Ebba. Astma- och allergiuppföljning! Sen efter de få timmarna jobb jag ska göra så är det utvecklingssamtal för Max. Fullt ös! Men ser fram emot en lugn tisdagseftermiddag hemma sen.
 
En bild från en typisk vardagkväll här hemma. Läsläxan. Han börjar bli riktigt duktig Max ♥
 
 
Kram till er och hoppas er måndag varit bra!