Sol

2015-02-26 08:47:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Verkar som det blir en solig och fin dag idag. Det är en väldig skillnad att gå med barnen och lämna Max på skolan nu när det är ljust ute mot när det var mörkt och jobbigt. Strax är det även dags för mig och Ebba att komma igång med dagen och åka mot förskola och jobb. Önskar er en bra dag!
 
 
Sol och frukt är riktiga vitaminkickar
 




Tid

2015-02-24 22:02:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Har precis sett klart säsongens sista avsnitt av "Familjer på äventyr". Otroligt tänkvärt och intressant program tycker jag. Har följt det med stort intresse. Och det väcker många tankar angående vad man gör av sin tid. Jag känner mig lätt otrygg i andra miljöer än de som är välbekanta för mig och att tänka att jag själv skulle genomföra ett äventyr på det sätt som de i programmet skapar skräckblandad förtjusning-känslor inom mig. Lite mer här i livet skulle jag vilja våga. Som sagt det väcker många tankar och funderingar även om det är svårt att sätta dem på pränt.
 
 
Tisdagen är förbi och jag tycker det känns som klockan är mitt i natten nu. Går upp strax efter kl. 6 de flesta vardagar och natten till idag sov jag inte så bra. Tanken var egentligen att jag skulle lagt mig vid denna tid MEN jag kan ju inte slita mig från mysiga vardagsrummet.
 
Jag tror jag blivit knäpp. Längtar hela dagarna efter att få komma hem, sätta mig i soffan och tända kandelabern. Hi hi.... Nåja tänder den inte förrän barnen har somnat men det lär ju ändå öka på vår ljusförbrukning rejält.
 
Nu hoppas jag på en lika bra arbetsdag imorn som denna dag varit.
 
Godnatt ♥




Bilder på ommöbleringen

2015-02-23 08:24:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Här kommer bilder från ommöbleringen i vårt vardagsrum. Och så ser ni min nya kärlek - kandelabern :). Den är inköpt på Dollarstore. Jag har senaste året börjat utveckla ett hat mot vår soffa.... men nu tycker jag inte den stör mig lika mycket längre.
 
 
 
 
 
 




Bättre begagnad?

2015-02-22 21:21:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Mode/Kläder

Lilla Ebbis som skulle kunna gå modevisning för att visa hur fin och söt man kan va fast man endast har kläder på sig som är köpta begagnat (skorna är det enda på bilden som är ett nyköp) :) Och ja det är en Me & I klänning hon har under kappan. Den köpte jag för 40:- på en bytardag i höstas. 
 

Men varför går tiden dubbelt så snabbt på vardagar som på helger?! Nåja det har i alla fall varit en riktigt bra helg. Var supermysigt att vara iväg igår bara Marcus och jag. Lite shopping, plankstek med oxfilé och bion "Micke och Veronica". Sen melodifestival och tre avsnitt Vänner när barnen somnat. Och så alldeles för mycket godis......
 
Förresten har jag berättat om ett typ av nyårslöfte jag har? Jag blir lite skrämd av all denna konsumtion som pågår runt oss. Jag erkänner att jag själv blir mycket glad över att köpa fina saker (är faktiskt ganska nykär i en kandelaber som jag köpt idag. Bilder kommer imorgon) men eftersom vi alla handlar så mycket prylar och kläder så finns det en stor chans att hitta mycket begagnat. Ett mål jag har är att jag ska köpa 2/3 av mina och barnens kläder begagnat. Det är absolut inget orealistiskt mål om jag ser till det senaste halvåret. Sen i augusti har jag köpt två tights, en behå och en tröja till mig nytt i affär medan jag nog köpt ca 15 plagg begagnat från Bra och begagnat samt från kollegor som sålt av kläder. I Ebbas garderob är minst 3/4 köpt begagnat och i Max garderob något mindre. Jag vill att grunden till barnen ska vara begagnade kläder och sen väljer man ut vad som behöver satsas på nytt. Köpte exempelvis skaljacka på KappAhl till Max igår. Jag tror inte att nån tycker att mina barn har utslitna och fula kläder. Utan det mesta är nästintill i nyskick när jag köper det MEN de har mindre gifter i sig....
 
Bara lite kvällstankar från mig.
 
Nu ska jag och Marcus titta på "Vänner" och äta lite glass och fira att det nu gått 11 år sen vi blev ett par ♥
 




Ommöblering

2015-02-21 13:55:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Hej lördag! Jag fick en idé på förmiddan och skulle bara testa att möblera om lite och det blev som ett nytt tv-rum i vardagsrummet. Har delat av rummet lite med soffan och flyttat på teven m.m. Blev riktigt mysigt faktiskt! Men jag tror att vi i sommar kommer sakna den mer öppna ytan men då är det ju bara att möblera tillbaks. Tar max 15 minuter. Det var också bra ur städsynpunkt att vi gjorde detta för oj så långa dammråttor som återfanns bakom soffan och tv-bänken. Vi har haft denna möblering i fyra år och trots att vi då och då såklart dammsugit bakom soffan så har vi ju inte dragit ut soffan helt nån gång.
 
Otroligt nöjd med denna söta ljuslykta jag köpte för ett tag sen
 
 
Nån bild på hela ommöbleringen får ni tyvärr inte nu. Ni vet i bloggar ska allt vara sådär tillrättalagt och fint och jag kan inte ge er en sån bild nu på grund av mina kartonger med barnkläder som ska säljas på bytardag i mars ;)! Nej ärligt talat så hinner jag inte ta en bra bild för det väntar dejt med mannen inom kort. Imorn är det 11 år sen vi blev tillsammans och 9 år sen vi förlovade oss. Det firar vi idag med mat och biobesök ♥. Så strax ska vi skjutsa barnen till mina föräldrar.
 
Tanken var att jag skulle köpa skrivbord idag men med tanke på ommöbleringen så blir det inget skrivbord.... hi hi.... ja planer ändras ibland. Där sparade jag 399:-....... för stunden i alla fall.
 




Låååång dag

2015-02-18 21:59:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har jag jobbat kl. 7-19.... vääääldigt skönt att bara slappa i soffan just nu kan jag säga. Särskilt med tanke på att jag inte var hemma igårkväll. Tråkigt är att jag endast träffat barnen i cirka en halvtimme på ett dygn. Men imorn har vi lite mysmorgon och sen kommer jag bara jobba 5,5 timmar så kommer hem i bra tid också. Har gjort planering idag mellan arbetspass och APT så kan flexa ut en del av planeringen imorn. 
 
Imorn torsdag, snart helg ♥
 
Bild från förra veckan! Idag har jag jobbat i mysbrallor och en t-shirt med texten "Goodmorning georgous" för vi har haft spamys på jobbet idag så det fick bli mitt alternativ till pyjamas.
 
 




"Det är kulare att vara barn"

2015-02-17 16:10:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det var Max kommentar för en stund sen när jag sa att jag skulle betala en räkning. Och ja jag kan inte annat än att hålla med. Det vore väldigt skönt stundtals att vara barn igen.
 
Ebbsan kopplar av efter att vi kommit hem med att titta på "Biet Maja" och rita.
 
 
Jag slutade vid 13.30 idag och ungefär en timme senare hade jag hämtat barnen och vi var hemma. Det tar en stund att först åka 15 minuter från jobbet och sen hämta barn på två ställen. Och detta trots att de är nära varandra. Och nu har 1,5 timme till gått då jag varit mina barns slav ("mamma titta biet maja", "mamma äta macka" osv.....), dragit igång en tvätt, ringt ett viktigt samtal, bytt en blöja.....
 
Nu ska jag sitta ner en stund och redigera lite bebisbilder från i lördags. Hoppas bara att Ebba roar sig med bilarna hon leker med en stund till.
 
.....och om en halvtimme är det dags att börja med kvällsmaten.
 




Jag ska få en egen plats

2015-02-16 22:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Japp jag ska bli med skrivbord. Äntligen ska jag få en liten plats här hemma där jag kan sitta. Stor blir den inte och den blir placerad centralt i huset. Precis bredvid teven ska mitt lilla skrivbord stå. Oj så opraktiskt tänker ni. Hon har ju för sjutton ett hus på 154 kvm.....
 
Men ni förstår att det är så smart så. Min dator står där idag men inte på ett skrivbord. Det är ett väldigt praktiskt ställe för min dator som är kopplad till högtalare när den står där. Nära till teven så kabel kan kopplas dem emellan. Det enda bökiga är när jag vill sitta vid datorn för då kopplar ju ur högtalarna och bär den till bordet. Och det kommer jag nog göra ganska ofta ändå MEN det vore ju skönt att bara kunna slå sig ner på en stol precis där datorn är när man ska göra nåt snabbt. Så där kommer min lilla plats bli. Har tidigare haft ett skrivbord på övervåningen. Men jag satt ju aldrig där för det var ju alltid nån som ropade på mig från nedervåningen eller rummet bredvid så bättre jag är mitt i smeten så att säga.
 
Och det bästa av allt är idén att jag ska köpa en gammal begagnad stol och måla rosa och ha vid skrivbordet. Med tanke på min effektivitet och kreativitet så kanske den är klar inom tre år eller nåt... ska bara fixa köksgardinerna först........ Men ambitioner kan man ju ha i alla fall :)
 
Litet, billigt och vitt. Bild från IKEA
 
 
 
 
 
 




Bebisfoto

2015-02-15 21:16:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Då var en helg förbi och imorn väntar vardag för oss alla igen. Hoppas på några till friska dagar!
 
Igår var min kompis N här med man och nyfödd son. Jag gjorde i ordning lite fotostudio uppe i vårt sovrum och det blev en hel del fina bilder på den lille killen :).
 
 
Ebba och Max tyckte det var väldigt spännande med en bebis på besök. Ebba sa dock i förrgår när jag berättade att en bebis skulle komma att "Ebba inte leka bebis. Ebba är inte snäll bara arg". Hmmm väldigt vilken självkännedom hon har. Nej men allvarligt talat så är hon såklart snäll men hon har ett väldigt hett temperament. Hennes favoritord just nu är "ingen fara". Och detta används av henne bland annat när hon ritat med tusch på soffan, hällt mjölk på golvet, spottat röd paprika i soffan och gnott in det i tyget..... "Ingen fara mamma".....
 
Underbara barn ♥
 




Feberfri och kreativ

2015-02-12 20:34:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
   
 
 
Hej! Ja här är det feberfritt. Febern försvann natten till igår men var låg redan i förrgår. Bilden ovan till vänster är när Ebba hade över 41 grader i måndags (jag visste inte att hon hade så hög temp när jag fotade) och bilden till höger är igår samma tid när vi varit på återbesök på sjukhuset för att kolla crp (snabbsänka). "Inte åka vagn. Ebba bara gå".
 
Igår var det den feberfria dagen eller den stora utmaningen. Jag hann inte "släcka en eld" innan det var dags för nästa. Puh.... Var ganska skönt att lämna över vabbandet till Marcus idag.
"Ebba duka alla. Mamma, pappa, Max, mormor, morfar, farfar, farmor och Ebba."
 
Samtidigt så är det bra mysigt att vara hemma med en pigg och kry liten tjej. Kunna leka, dansa och busa tillsammans. Och så städa resten av tiden ;)Häromdan kände jag nästan att jag ångrade att jag ens fick barn (såna där hemska tankar som man inte vill tänka egentligen) för jag är så trött på att oroa mig. Så trött på att aldrig veta hur saker och ting ska bli och så trött på att varenda plan vi haft senaste månaderna har blivit ändrad och att vi aldrig kan göra något som hel familj för att det nästan ständigt är sjukdom i huset. Men så fort hon blir frisk så försvinner de där känslorna som tur är.
 
Imorn hoppas vi på en riktigt vardag innan vi tar helg. En frisk helg tack!!
 Vågar iförsig knappt skriva det för Max har varit förkyld denna vecka och jag behöver nog inte skriva vem som började hosta lite häromdan..... Men det är under kontroll.....än så länge....
 
KRAM
 
 
 
 
 

  
 
 




Vanlig vardag tack!!

2015-02-10 12:25:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max på vår utflykt till pulkabacken i lördags. Under tiden hade Ebba fått hög feber där hemma.
 
 
Blev några tuffa dagar igen. Högre feber hos Ebbis. 41.3 igår. Röd, svullen och blåsor i halsen. Ingen streptokocker. Förhöjd crp. Antibiotika.
 
Idag mycket bättre. Typ feberfritt men hoppas vi slipper febertoppar.
 
Om detta fortsätter att komma regelbundet kan det eventuellt vara periodisk feber vilket vi verkligen hoppas att det inte är.
 
Ja det var denna dags kortfattade status. Drömmer återigen om en vanlig vardag.....




Gravidpics

2015-02-07 19:54:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Förra helgen var jag och träffade en liten bebis 8 dagar gammal. Lille L som ligger i magen på sin fina mamma på dessa bilder som jag fotade i december samt början av januari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Blogga om bloggandet

2015-02-07 13:35:41 ,   Allmänt/Vardagsliv Blogg
 
 
Ja det duggar inte tätt mellan inläggen här på min blogg men i mitt huvud finns det flera inlägg om dagen. Det är bara att jag är så väldans dålig på att sätta dem på pränt. Men nu sitter jag här med min chai latte, tända ljus och familjen tittar på film på övervåningen så ska försöka få ner några ord (till ljudet av två barn som just nu bråkar där uppe....).
 
Senaste tiden har jag fått en nytändning på detta att läsa bloggar. Jag har haft en ganska "down-period" angående det senaste året. Men nu tycker jag det är roligt igen och har börjat följa flera nya bloggar och nu handlar de främst om inredning (ja och småbarnsliv också...). Sen så har ju de flesta instagram också så har börjat följa många där också. Det går ju i perioder detta vad man vill läsa om och se bilder på. När jag började blogga så läste jag mest bloggar som handlade om tv-program och sånt men sen övergick det till nån besatthet av inredningsbloggar vilket ju var väldigt poppis under en period. Till och med min mamma bloggade .... nåt att ta tag i igen mamma?! ;) Här hittar ni hennes blogg Lyktor och tyg som inte blivit uppdaterad på tre år.  
 
Sen flyttade det in en liten Max i min mage och hipp happ så bytes fokus och jag ville läsa bloggar skrivna av andra illamående blivande mammor med cravings och fulla med tankar inför den kommande mammarollen. Sen samtidigt som min egen blogg blev en "mammablogg" så blev ju de andra det också. Och några av dessa mammor följer jag fortfarande på ett eller annat sätt fast våra "bebisar" är över 6 år nu. Jag kom nog aldrig ur det där att nästan bara läsa mammabloggar förrän Ebba föddes 4,5 senare. Men nu har jag börjat hitta annat fokus igen och efter en period av besatthet av fotobloggar så har jag nu återigen landat i att läsa om inredning och titta på bilder. Och jag tänker att en dag när jag har så mycket mer pengar, mycket mer drivkraft och kreativitet så ska jag minsann också ha fina vita möbler, konsnärliga fondtapeter, ljuslyktor i alla dess former, en mysig blogghörna, mysiga fåtöljer att krypa upp i....
 
Men så länge så nöjer jag mig med att titta på bilderna och tänka att 2015 kanske ändå blir året då vi får upp en gardin i köksfönstret.....
 
 
Som ni kanske vet är jag väldigt mycket mer aktiv på instagram så följ mig där om ni vill. sarasrum heter jag även där.
 




Det här med att sluta tidigt

2015-02-03 16:01:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni vet ju att jag förespråkar att jobba mindre än 100% när man har yngre barn och därmed låta sina barn få kortare dagar. Det är väldigt skönt att sluta tidigt vissa dagar i veckan men det är ganska tufft också eftersom jag är trött och barnen är trötta. Därför är det lätt att det blir många konflikter på eftermiddagarna här hemma. Men jag försöker lära mig att inte ha någon uppbyggd idé av hur idylliskt och mysigt vi ska ha det för det går alltid i kras då. Jag försöker att vi bara ska det lugnt och vara. Idag åkte vi och köpte semlebullar, grädde och mandelmassa och gjorde semlor till mellis. Det var mysigt! Och nu när barnen har ätit så får jag en liten lugn stund med en chai latte och min semla.
 
Just i denna sekund det ganska idylliskt att sluta tidigt... MEN det kan vända inom några minuter....
 
 
 
 




30-årsfirade

2015-02-02 19:59:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja livet handlar ju inte bara om sjukdomar. Lite annat hinner vi med också... emellan infektionerna :). Förra lördagen överraskade vi min kompis M som fyllt 30. Medan hon, jag och A träffades tillsammans med barnen på eftermiddagen så lagade hennes man 3-rätters till oss alla och så träffades vi där på kvällen och åt alla tre familjer (dock inte Ebba som var förkyld och var hos mina föräldrar istället).
 
 
 
Under eftermiddagen hos A bjöds vi på en "antioxidantbuffé" med massa godsaker som faktiskt var nyttiga (ni får bortse från godiset på kakfatet). Sen så satt vi i fotbad och hade ansiktsmask. En lyxig eftermiddag för stressade småbarnsmammor.
 
Sen på kvällen så bjöds vi alltså på middag. Inte gick jag hungrig därifrån heller!
 
Breasola med ruccolassallad, olivolja och parmesanost
 
 
Födelsedagstjejen till höger!
 
 
Vackra blommor prydde bordet
 
Oxfilé, sås, ugnsrostad potatis, morötter, rödbetor med fetaost.
 
Karamelliserade äpplen med vaniljglass och kex.
 

Tack för den dagen alla inblandade ♥
 
 
 
 
 




Två dygn

2015-02-02 08:46:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ja i två dygn har det mer eller mindre snöat oavbrutet här. Det är otroligt vackert ute. Mindre roligt med all skottning men den sköter ju min bättre hälft här hemma ;). När det snöade för två veckor sen hade han dock ont i ryggen så då kom jag inte undan.
 
Nu tar vi nya tag och satsar på en frisk vecka. Så pigg och kry som Ebba varit i helgen har hon inte varit sen i början av december. Hon har till och med varit ute utan att gnälla konstant. Och vantarna har vi fått sätta på utan att hon varit arg. Framsteg :). Men åka pulka verkar inte vara nåt fär henne. Hon har suttit på en fårskinnsfäll på toppen av backen och tittat på när vi andra svischat ner i snömängderna. Hon börjar få tillbaks lite ansiktsfärg också efter många veckors blekhet. Hoppas hoppas på en frisk vecka nu. Men gick tydligen magsjuka på förskolan förra veckan så vi får väl se..... :/
 
Hoppas ni har en härlig snöig start på veckan!