Sena dagar

2016-03-31 20:41:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Hej! Skönt att det redan är torsdag och att helgen därmed är nära. Det har blivit sena dagar hem dessa tre dagar. I tisdags hade vi utbildningsdag och efteråt åkte jag till mina föräldrar och hämtade barnen som varit där under dagen och kom hem vid 17.30. Igår efter jobbet åkte jag och barnen till stan för jag hade kiropraktortid och sen shoppade vi skor till barnen så kom hem samma tid då. Och samma tid idag då jag handlade på ICA efter jobbet. Imorn ska jag stänga jobbet för en kollega så då kommer jag hem närmare 18. Men då hoppas jag fredagsljusen är tända och tacosen står på bordet ♥
 
Bilden ovan är från igår då jag och några barn på jobbet varit till återvinningen och lämnat batterier och sen skulle gå tillbaks till förskolan. Fina vårtecken som finns runt omkring oss.
 
Kram
 
 




Renoverat

2016-03-28 22:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Nu lider påskledigheten mot sitt slut. Barnen är dock lediga en dag till för det är planeringsdag imorn så förskola och skola är stängd och de ska vara med sin mormor. En riktig ära då hon fyller år imorn :)! Vi har dock kalasat för henne idag.
 
Mina föräldrar har renoverat sin övervåning. För mååånga år sen var övervåningen bara ett enda stort rum (och ett badrum och litet förråd) men när min yngsta lillebror skulle födas (1989) så byggdes det två sovrum på övervåningen till min andra bror och mig. Och så var det ett allrum också. Sen när jag flyttade hemifrån så togs en vägg bort så det bara vara ett sovrum men nu har mina föräldrar tagit bort även den väggen som var kvar. Så återigen är övervåningen ett enda stort rum (och badrum + förråd). De har målat taket vitt, tapetserat om och bytt golv. Och i lördags hämtade pappa deras nya soffa. Jag och mina svägerskor stylade på övervåningen och överraskade mamma när hon kom hem från jobbet. Hon visste inte att soffan var på plats.
 
Bilderna är bara från ena sidan av övervåningen då den andra just då var belägrad av madrasser då min ena bror med familj sov där. Men jag får fota den halvan en annan dag:). Älskar mammas chockade min några bilder ner :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Glad påsk!

2016-03-27 11:55:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej och glad påsk! Här pågår sköna påskdagar. Påsken blir faktiskt en allt bättre högtid tycker jag. Skönt med ett break mitt i jobbterminen och härligt att kunna fokusera på familjetid.
 
Idag har vi en lugn dag och ska äta en lätt lunch snart och sen gå ut i solen. Barnen får cykla och vi promenera. Annars har dagarna bestått av mat, godis, påskäggsjakt, årets grillpremiär, tid för nära och kära och även barn som vaknat runt 6 på mornarna och en Ebba som varit på grinigt humör till och från. Men vi är ju lediga i alla fall och glada merparten av tiden ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Fynden

2016-03-22 15:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det hör ju till att jag vill visa fynden jag shoppade under bytardagen i helgen som var. För ca 1000:- fylldes barnens garderober upp med detta:
 
 
 
 
 
 




Påskveckan

2016-03-21 20:17:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Då är påskveckan inledd. Marcus, Max och Ebba har gjort sin enda dag för denna vecka och från och med nu är de påsklediga. Jag ska jobba till och med torsdag och sen får jag ju automatiskt påskledigt i fyra dagar. Blir skönt.
 
 
Lite påskfixat här hemma
 
 
Hoppas på lite fint påskväder under påskhelgen. På fredag blir det grillpremiär för säsongen. Det brukar bli under påsken.
 
Nu ska jag snart spana på "Husdrömmar" på teven. Väntar på att Max ska lägga sig innan jag sätter igång det bara.
 
Kram ♥
 




Shopping och kräk

2016-03-20 18:45:44 ,  
Hej. Blev visst lite bloggpaus. Har varit med och ordnat försäljning av begagnade kläder i helgen. Vi började greja redan i torsdagskväll och i fredags hade jag semester för att fixa men tror ni inte att dagen började med att Ebba hade ont i magen och kräktes en gång på förmiddan. Så jag fick sitta här hemma o vänta på att Marcus skulle sluta jobbet kl 16.00 (skulle haft barnvakt). Men allt har gått bra ändå och inget mer kräk för Ebba. Vet inte om det var magsjuka, förstoppning (vilket oxå varit problem denna helg) eller för mkt slem i magen eftersom hon varit förkyld o hostig ett tag.

Jag har både shoppat och sålt men denna gång shoppade jag lite mer än jag sålde. 

Bjuder på en bild på Max och Ebba igår då de var hos mina föräldrar hela dagen 💜. 





Hyss

2016-03-13 15:23:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bild från i somras
 
Och så var det söndag! Men helgen blev ju extra lång eftersom jag var hemma med snorig Ebba i fredags. Idag har hon börjat hosta lite mer så vi får se hur morgondagen blir. Hon har varit pigg och full med bus hela helgen så allmäntillståndet är det verkligen inget fel på. Detta har hon bland annat haft för sig:
 
- Tagit lotion på händerna och gjort handavtryck på spegeln. "Mamma titta mina många handar"
- Hon ville titta på påskäggen vi har (tomma). En stund senare hade hon tömt paketet med flingor och lagt flingor i alla ägg.
- Hon skulle leta sugrör igår i vårt allt möjligt skåp och fick syn på en del andra saker. Vi hade 35 julkort liggande på golvet sen samt många gånger fler små dekorationsstenar som hon satt och räkna och sorterade i färger (vardagsmatematik visserligen)
- När jag hade märkt en del kläder inför bytardagsförsäljning nästa helg så gick jag på toa och när jag kom tillbaks hade hon dragit bort flera tejpar av plaggen jag märkt.
- Hon har idag en tröja på sig med några stora turkosa paljetter på och hon har dragit bort hälften av dem.
 
Ja en helg med Ebba helt enkelt :)
 
Igår var det ju mellofinal och det blev att vi satt hela familjen i soffan för Ebba hade somnat precis innan det började men vaknade av hosta så hon fick komma ner igen. Vi åt grönsaker med dipp och kolacheesecake som jag bakade igåreftermiddag. Recept här!!
 
 
Och trots att barnen somnade efter kl.22 igår så vaknade både innan 7 idag.
 
Ja då är helgen snart slut och vi går mot en ny vecka.
 
Kram
 
 




Lilla fotografen

2016-03-11 14:12:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Solen skiner. Så otroligt mycket energi det ger av att se den stråla och veta att det kanske faktiskt är på väg att bli vår på riktigt. Trots bakslaget med 1 dm snö häromdan. Måste det smälta fort.
 
Denna arbetsvecka avslutades tyvärr med vab då Ebba blev kraftigt snorig igår. Än så länge ingen jobbig hosta. Tänk om det kunde va så att vi slapp den.... men det har ju tyvärr aldrig hänt under en förkylning. Men hoppas kan man ju.
 
  
 
Jag tog några bilder på Ebba imorse när hon satt och åt macka och då ville hon också fota. Hon är riktigt duktig på att ta kort. Hon sätter skärpan och håller kameran i stadigt grepp. Faktiskt bättre än när Max tar för då blir det alltid suddigt :)
 
 
 
Nu har Marcus kommit hem och jag ska ge mig iväg mot stan för att hämta ut mina solglasögon som är färdiga. Snoris-Ebba börjar bli lite trött så får se om både pappa och dotter sover på soffan när jag kommer hem!
 
Kram
 
 
 
 
 
 




Barnfritt

2016-03-06 10:50:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag!
 
Saknar det soliga vädret. Den grå himlen gör att man blir alldeles trött. Men min plan är i alla fall att alldeles strax gå ut på en promenad. Måste bara svida om från pyjamas först :).
 
Barnen har sovit hos sin farmor och farfar inatt. Max gick direkt upp till sitt rum och legot när de kom hem och Ebba är mammig och frågar var jag är bara jag rör mig nån meter här hemma. Det var välbehövligt att få vara barnfria några timmar. Mycket välbehövligt. Och att få sova utan någon som väcker en på nätterna och frågar när det är morgon, som säger att hon är hungrig eller ligger och sliter mig i håret för att hon drömmer. Nu har jag nog sovit 18 timmar totalt i helgen. Välbehövligt och skönt.
 
Men tillbaks till de barnfria timmarna igår. Middag på restaurang. Buffé med sushi och kinamat så båda var nöjda. Försökte undvika efterrätten men jag kunde inte låta bli att ta en friterad banan och lite glass. Sen hem till vänner för att kolla på mellon. Där bjöds vi på glassbuffé med hemgjorda glassar med smak av nutella, vanilj, turkisk peppar, mariannekarameller och hallon/geléhallon. Helt fantastiskt gott. Var en massa tillbehör också förstås (visste att det skulle bjudas på glassbuffé så därför försökte jag ju hålla mig undan efterrätten på restaurangen).
 
Efter mellon rullade vi hem mätta och nöjda. Några Vänneravsnitt och sen sov vi som klubbade sälar.
 
  
  
  
 
Nej då var det den där promenaden då :)
 
Trevlig söndag!
 
 




It´s all about the show!

2016-03-03 20:21:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Ebba har precis somnat och Max sitter och grejar med ett dominospel innan läggdags. Jag fick nåt ryck förut och fick för mig att prova och skura duschdörren med citron. Fick bort lite märken men myyyycket kvar. Skulle nog behöva göra det lite oftare.... hi hi kanske är kört nu. Har grott in i glaset eller nåt.
 
Nu till nåt annat som hänt ikväll och som ungefär inträffar hälften av veckans kvällar här hemma. Max älskar att mima och dansa till bra låtar och helst klä ut sig också. Tidigare ikväll drog han på musik och tog fram stolar som han skulle stå och uppträda på och sen ställde han fram publikstolar där vi skulle sitta.
 
 
Hi hi ni ser den engagerade lillasystern. Hon och jag satt där och tittade på "Groupie", "Dansa nakna" och "Macarena". Sen var showen slut ♥
 




Grått

2016-03-02 16:01:59 ,  
Hej! Så grått och trist det är ute idag.  Har blivit bortskämda med solen som visat sig i  många dagar nu. Va härligt det är med dagar när man åker ifrån jobbet och känner att det blev en riktigt bra dag. Vissa dagar kan jag faktiskt längta till att åka till jobbet igen. Kanske för att jag just nu har dålig ork här hemma. Vet inte vad det är men jag har jättesvårt att orka med hushållsarbetet och allt sånt vardagligt som måste skötas och jag har svårt när det blir för mycket. Som nu att jag måste plocka ur diskmaskinen,  barnen och jag måste duscha ikväll, jag vill gå promenad, nån måste åka och handla, måste ansöka om vab-ersättning, barnen ska läggas...... vardagliga grejer men jag låser mig liksom och blir typ inget gjort. Våra två tvättkorgen är överfulla men jag tar mig inte för att sätta igång en maskin. Vissa dagar tycker jag att det känns lite obehagligt att jag känner så för det är liksom inte jag. 

Barnen tittar på film och jag har lagt mig i sängen en stund. Vi har nya sköna sängkläder från Ellos. Ska bara ligga här 5 minuter till o sen ta diskmaskinen. ....