Prickigt

2012-07-30 20:59:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
 
Dagen började med ett kiropraktorbesök och följdes sedan av shopping. Bland annat så fick dessa prickiga bordstabletter följa med hem. Lila såklart =)!




Söndag

2012-07-30 17:46:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var det en solig dag och jag och min kompis S som semestrar här några dagar passade på att sola medan Marcus och Max arbetade i trädgården med att klippa häcken framför huset.
 
Till lunch lagade jag ängamat med persilja från trädgården. Mums så gott det blev. Har ju senaste tiden inte alls gillat att laga mat men blir glad när jag får inspiration då och då. Nästa gång ska jag dock prova ett annat recept för jag tycker det blev lite smaklöst fast jag tillsatt en grönsaksbuljongtärning vilket inte stod i receptet. Någon som har ett bra recept på ängamat? Detta testade jag.
 
Igårkväll hade vi grillfest för vänner här hemma. Vi åt gott och pratade till midnatt. Det var en riktigt lyckad kväll!
 




v 18+0

2012-07-28 20:19:55 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning

 
 
 
Bebis: 15 cm lång, väger 250 - 280 g. Ögonbryn, naglar och håret på huvudet är synliga.
 
Du: Nu kan du känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, det är så klart olika från kvinna till kvinna.
 
Text kommer från minbebis.com

Dags för v 19 i graviditeten! Den senaste veckan tycker jag inte det hänt så mycket. Jag har mått väldigt bra och inte haft så ont i kroppen fast jag jobbat. Fick dock ont i rygg och höfter igår när jag städade här hemma i tre timmar. Jag slår ofta i magen i saker och har bränt den när jag lagat mat för jag hållt en kastrull för nära kroppen. Glömde liksom att magen var där. Får ofta vatten på den när jag står vid diskbänken.
 
Bebisen buffar några gånger per dag vilket är supermysigt. Häromdan låg jag alldeles stilla och kunde då se utifrån att det buffade.
 
Veckan som kommer är det dags för ultraljud vilket känns skönt. Äntligen ska vi få bekräftelse på att det är någon därinne. Är dock orolig för att det ska vara något fel men försöker intala mig att allt ser bra ut.
 
Tänk snart är det halvvägs in i graviditeten ♥




På språng

2012-07-28 09:41:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
GOMORRON LÖRDAG och semester igen! Nu är jag ledig i två veckor till vilket känns skönt.
 
Vill inte vara negativ angående vädret men jag längtar så otroligt efter en heldag på stranden men börjar ge upp hoppet. På många ställen har det ju varit strålande sol i flera dagar denna vecka men hos oss har det varit en hel soldag (då jag jobbade länge) och sen har det varit mulet halva dagarna och klarnat upp på eftermiddagarna. Idag skulle det bli strålande sol och varmt men är mulet. Jag behöver sol!!
 
Nåja nog om det.
 
Marcus har varit och köpt färskt bröd som vi nu ska äta till frukost, en sen frukost, såsom det ska vara på helgen. Sen blir det en tur till bra och begagnat och på eftermiddan kommer min kompis S för att stanna några dagar. Hade tänkt strandhäng i eftermiddag så får väl se om det klarnar upp. Annars får vi väl hitta på nåt annat!
 
Och apropå rubriken och bilden: Max är nästan alltid på språng och har nåt att göra. Nu har han inte tid att äta frukost för han måste greja med sin utetraktor. Och förut hade han inte tid att klä på sig för han var tvungen att spela gitarr. Pigg och glad kille som efter några gnälliga och trötta dagar sovit 19.20-8 inatt. Tack säger vi och hoppas på en bra dag med gott humör ♥




JOBB BAD GRILL

2012-07-26 21:26:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fördelen med att börja jobba kl. 6.00 är att man får gå hem i bra tid. Vi har varit till sjön på eftermiddan. Det var först alldeles mulet men sen sprack det upp och blev blå himmel. Hann sola och bada en stund i solskenet.
 
Just nu är vi hos mina föräldrar. Min bror med familj är här också. Vi har ätit grillat med en massa goda tillbehör och nu spelar de andra kort vilket jag är ganska ointresserad av så då hamnade jag visst här!
 
Mamma har köpt kläder till vår bebis. Visar dem för er en annan dag =)!
 
Nu är det en arbetsdag kvar och sedan semester i två veckor. Känns jätteskönt men har gått riktigt bra att jobba denna vecka. Trevliga kollegor och mysiga barn. Och dessutom har det gått bra kroppsligt också. Har inte haft några större problem med höfter eller rygg.
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 
 




Sommarens finaste dag

2012-07-25 21:07:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har det nog varit sommarens finaste dag. Facebook, instagram och bloggar kryllar av strandbilder. Om jag hade en bild från dagen så skulle den föreställa en svettig Sara på förskolegården där jag jobbar. Men dagen har varit bra ändå fast jag jobbade till 18. A-C och M har bjudit oss på grillat nu ikväll. Lite semesterkänsla bjöds jag på.
 
Nu ska jag varvar ner och sen blir det läggdags för imorgon börjar jag jobba kl. 6. Är en väldigt fin sommarkväll ute nu. Alldeles vindstilla och 23 grader. Fantastiskt!
 
Max kom precis fram till mig, tittade på datorn och frågade om jag skriver om att han klämde sig på en klädnypa. Han ville att han skulle skriva det så nu har jag gjort det ♥
 
Kram från mig




Bad och fika

2012-07-24 22:59:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Idag började jag jobba tidigt så har varit vaken sen 5.30 men än har jag inte däckat. Fick flexa från jobbet och kom hem vid 13. Det har varit så otroligt kvavt ute idag men mestadels molnigt. Vi åkte till badhuset när jag kom hem och efter 1,5 timmes bad med många åk i vattenrutschkanan och många hopp från kanten för Max så cyklade vi vidare till café och fikade gott. Sen blev det att låna Emil i Lönnebergabok och lite lek på biblioteket. En mysig eftermiddag med andra ord. Jag har dock lite bikiniotur. I Halmstad så gick spännet sönder på en bikini när jag lutade mig framåt i solstolen och det blev bröstchock (dock ingen som såg). Idag när vi kom till badhuset reagerade jag på att min bästa badbikini inte klickade till i spännet när jag knäppte den. Och jo mycket riktigt en spricka i spännet. Lyckades hålla den på när jag gick från omklädningsrummet till bassängerna och sen fick Marcus hjälpa mig att knyta den där bak istället. Såg nog lite roligt ut men hellre det än att den skulle kunna flyga av när som helst. Den hamnade efter duschen i badhusets papperskorg.
 
Imorn har jag sovmorgon men ska lägga mig strax så jag får sova mååånga timmar inatt! Ska bara råda bot på denna kvällshungern först.
 
KRAM




Jobbar!

2012-07-23 12:38:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu jobbar jag fast just nu är det rast!
 
Är väldigt lugnt så tiden går sakta sakta framåt....
 
Men snart borde det ju va fredag, eller hur? =)
 
Och så lite gravidsnack: Igårkväll buffade det väldigt mycket i min mage och Marcus la sin hand på magen och kände. Blir lite mer verkligt för honom när han också får uppleva det. Med Max i magen tror jag inte att han lyckades känna förrän i ca v 22 eller nåt sånt. Är inte säker men vet att jag har det uppskrivet hemma så får kolla. Jag vet att han såg att det sparkade när jag var i v 20. Jättekul att det är så tydliga buffar nu. Även om de är små jämfört mot hur de blir sen så kan det i alla fall inte vara något annat än bebis som rör sig därinne.
 
Kram till er och hoppas ni har en skön ledig dag. Nån mer än jag som jobbar?




Söndag

2012-07-22 18:03:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag är det verkligen söndagskänsla... x100 typ eftersom jag ska jobba imorn. Tummen ner för det. Hade det varit på mitt jobb med mina kollegor och "mina" barn hade det känts ok men jag ska vara på en annan förskola med andra kollegor och andra barn. Blir liksom lite extra jobbigt och särskilt när man inte är på topp kroppsmässigt med tanke på graviditeten och antagligen är det foglossning jag har som slår till när jag rört mig för mycket. Nåja bara 40 timmar jobb och sen ledig två veckor till...
 
 
Idag bjöd förmiddagen på mycket sol så jag passade på att sitta i solstolen och sen plockade jag hallon. 6 liter hallon har vi nu i frysen och fler finns på våra hallonbuskar så mer lär det bli. Vi tog sen en cykeltur till mina svärföräldrar och åt grillat.
 
Nu är det mulet ute och blåser men jag satt alldeles nyss ute en stund i alla fall och läste en mamma-tidning. Nu är det kvällsmat som gäller.
 
Hoppas ni haft en bra dag ♥
 
 




Lite allt möjligt idag

2012-07-21 22:09:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sovmorgon. Soligt väder. Plockat hallon. Solat hos mina föräldrar. Italiensk mat. Soffhäng
 
 
Dagens bildskörd från min instagram




17+0

2012-07-21 12:39:19 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
 
Bebis: Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.
 
Du: Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.
 
Information från minbebis.com
 

Ja nu har 17 hela veckor gått och jag går in i veckan 18. Tror inte riktigt informationen stämmer ovanför med att man gör ultraljud i v 17 eller 18. I alla fall inte där jag bor. Jag har fått boka om min ultraljudstid för den passade inte och när jag gjorde det sa de att ultraljudet görs emellan 18+0 och 19+6 (så alltså v 19 eller 20).
 
Det stämmer verkligen det som står att det nu börjar kännas att man är med barn. Magen börjar bli hårdare fast den stundtals bara känns som ett degpaket. I mina anteckningar från graviditeten med Max så skrev jag exakt denna dag att det kändes som magen hårdnat till de senaste dagarna. Ett par mammasommarbyxor som för tre veckor sen var för stora och därmed obekväma sitter idag jätteskönt. Så även om jag ibland inte tycker magen växer nåt så gör den ju det. Senaste veckan tror jag att jag gått upp 1 kilo. Jag väger 70 kg idag och med Max i samma tid vägde jag 75 kg. Vid den här tiden med Max i magen fick jag ta av mig ringarna för fingrarna var svullna men denna gång sitter de fortfarande kvar. Får hoppas jag kan ha dem några veckor till.
 
Den senaste veckan har jag inte känt så mycket buffar i magen men igåreftermiddag under vår bilresa hem så buffade det flera gånger och likadant i förmiddags.
 
De senaste dagarna har jag haft väldigt ont i kroppen. När jag gått mycket eller lyft för mycket så får jag ont i nederdelen av magen, i höfterna och i benen. Om jag ligger på rygg så kommer jag nästan inte upp. Idag känns det lite bättre. Måste helt enkelt ta det lugnt. Vet inte om det är foglossning eller vad det är. Men det var likadant med Max kommer jag ihåg. Tror dock det började någon/några veckor senare då.
 
Äta på morgonen samt tandborstning är fortfarande lite jobbigt. När jag borstar tänderna så får jag pausa ibland för att inte kvälja. Dessutom vill min hjärna alltid tänka på gorbys piroger när jag borstar tänderna och de är ett big no no denna graviditetet. Fy så jag mått illa över tanken på sådana (fast det var jag som ville att vi köpte hem dem i v 6 och nu ligger de där i frysen och hånar mig varje gång jag öppnar den).
 
Blev mycket jämförelser med förra graviditeten även denna gång men lät ju som ni gillade det!




Furuviksparken

2012-07-19 19:59:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi haft en solig och fin dag på furuviksparken där vi tittat på djur, åkt karuseller och badat. Trötta barn och trötta föräldrar nu ikväll!
 
 




Första bebisdrömmen

2012-07-18 10:46:03 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Inatt har jag drömt den första drömmen om bebisen. Med Max i magen drömde jag om bebisar som endast drack oboy, som bet på navelsträngen när den kom ut och som kom ut några månader för tidigt så jag fick stoppa in den i magen igen. 
 
Inatt har jag drömt att vi fick en pojke som skulle heta Jack. Men jag glömde bort att han fanns och gick och jobbade som vanligt utan att nån visste att jag fått barn. Sen kom jag på att han ju inte kunde vara själv hemma för jag var ju tvungen att amma honom så då bar jag honom i en glasslåda. Han var mager och stundtals blå för att jag glömt att amma honom.
 
Usch, hemsk dröm var det men jag kom på att namnet Jack är sött! 
 
 
Alldeles strax är det shopping på stan som gäller här. Hoppas på sushi till lunch =)
 
 




Soligt väder och lekande barn

2012-07-17 18:55:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi är på plats hos min bror med familj. Kom hit igåreftermiddag. Idag har solen strålat och vi har lekt i en lekpark och sedan har barnen badat i plaskpool på gräsmattan medan jag fick sola lite. I like!
 
Nu väntar nattning av barn och sedan blir det sällskapsspel och tv-spel för oss vuxna. Är riktigt nöjd över att jag igår spöade mina bröder och Marcus på bowling på Xbox kinnect =)
 
KRAM till er ♥




Jobbtankar och hallonpannacotta

2012-07-15 23:21:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Blir sent blogginlägg av mig som vanligt. Om en vecka är jag dock inte lika kaxig utan ligger förhoppningsvis och sover vid denna tid för ska jobba dagen efter. Varför erbjöd jag mig att hoppa in en vecka i sommar? Ja det kan jag fundera på de 40 timmar jag ska jobba. Var inte gravid när semesterplaneringen gjordes. Men ingen idé att fundera på det nu för jag har ju en vecka ledigt innan jobbet kallar. Veckan som kommer ska tillbringas hos min äldsta lillebror med familj. Mot slutet av veckan blir det en dag i Furuviksparken vilket ska bli kul. Min yngsta lillebror jobbar dessutom där.
 
Idag har Marcus varit iväg med gitarren hela dagen och Max och jag har roat oss här hemma med lunchbesök av A. Han bjöds på skaldjurspasta och sedan hallonpannacotta till efterrätt. Vi plockade hallonen precis innan vi åt dem. Mums!
 
Känner mig "duktig" som idag roddat hemmet och Max och inte haft Marcus till min hjälp. De senaste månaderna har han gjort det mesta här hemma.
 
Nu ska jag äta kantarelltoast och sedan väntar sängen. Nämnde jag kvällshunger?! =)
 
Godnatt ♥




Bröllop

2012-07-14 22:56:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har varit en ganska lugn dag. Det var soligt på förmiddan så jag kunde sitta och sola en liten stund och plockade sen hallon. Helt plötsligt har vi jättemånga mogna hallon. Blir att plocka imorn med. Är så bra att frysa in och spara. Vet inte hur många pannacotta med hallon jag gjort av förra årets skörd =).
 
I eftermiddags åkte jag och Marcus på en vigsel. Det var min fina vän S´s syster som gifte sig och S var tärna och det kunde vi ju inte missa. Max följde med sin mormor och morfar på utflykt när vi var iväg. Det var en trött och glad kille som somnade gott nu ikväll.
 
Vigseln var jättefin och innehöll naturligtvis ett vackert brudpar... och såklart en vacker tärna.
 
 
Brudbuketten
 
Fina S tar hand om brudbuketten & även jag fastnade på bild
 
 
Rosor på kyrktrappan
 
 

Nu är klockan mycket, som vanligt, och mina ögonlock är tunga, som vanligt, så det är ska bli väldigt skönt att gå och lägga sig, som vanligt alltså =)
 
Kram och godnatt
 
 
 




16+0

2012-07-14 20:32:23 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning

Bebis: 11 till 12 cm lång och väger 100 g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring.

Du: Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.


Från minbebis.com


Idag är jag på dag 16+0 i graviditeten (dvs 16 fulla veckor och 0 dagar är gjorda) och det innebär att jag går in i v 17. Efter några pigga veckor har jag nu återigen blivit tröttare. Flera gånger under dagen känner jag mig nästan svimfärdig och måste ligga och vila. För övrigt så har jag lite illamående på morgonen och sen så är det ju denna ständiga hunger som man ju kan bli tokig på. Vill inte äta allt heller utan känner avsmak för en hel del och även flera dofter. Det var likadant med Max i magen runt denna tid. Men några veckor senare hade i princip alla illamåendetendenser släppt så jag hoppas det blir likadant nu. Jag sa till min mamma och Marcus igår att jag skulle kunna leva på kinamat och sushi. Det är jag liksom ständigt sugen på.
 
Känner diffusa rörelser i magen lite då och då men inte ofta. Oftast någon gång per dag och de är inte jättetydliga. Bara att man liksom anar att nåt rör sig därinne. Med Max kände jag fladder runt denna tid men det har jag bara känt en gång denna graviditet och det var några veckor sedan.
 
Viktmässigt så vägde jag 5 kilo mer vid denna tid med Max mot vad jag gör nu. Får hoppas min viktguppgång inte blir lika stor denna graviditet. Gick upp nästan 20 kilo sist och nu ligger jag på +4 kg hittills.
 
Hi hi som sagt det blir lätt att jag jämför med förra graviditeten men det är nog ganska vanligt när det andra gången.




Allrum uppe

2012-07-13 17:43:33 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vårt allrum på övervåningen är nog det rum i huset vi grejat mint med. Dock så är det ju husets finaste med de fina träväggarna och den svarta tapeten. I födelsedasgspresent av mina jobbarkompisar så fick jag två krukor med stjärnor och häromdan köpte jag en tredje så de får nu pryda fönstret. Köpte även två ljuslyktor till bordet. Nu skulle jag vilja ha kuddar me stjärnor på i soffan. Någon som har ett budgettips?
 
 
 
 
 
Nu satsar vi på fredagsmys med bakad potatis, wokat kött på grillen (har köpt en grillwok) och grillade majskolvar. Till det guacemole. Sen blir det chips, dip och film ikväll. Känns som det kommer bli en riktigt lugn och skön kväll som passar den gravida frun perfekt för var sjutton är min energi? Funderar på och ringa barnmorskan och be att få järnvärde och blodtryck kollat för blir liksom svimtrött emellanåt.
 
Samlar ihop min sista energi och tar fredagsmys! KRAM




Instagram

2012-07-13 13:47:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
SarasRum heter jag på instagram om ni vill följa mig där =)
 
 
 
 
Nu ska Max och jag iväg på en cykeltur till Lindex för att köpa kalsonger. Hoppas det inte blir regn =)!




En summering av dagen helt enkelt ♥

2012-07-12 23:23:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Iförmiddags hann jag med att putsa de flesta av våra fönster (vi har 18 stycken) och innan det så tog ju ut alla inne krukväxter, plockade bort torra blad och vattnade dem. Sedan kom regnet. Det har regnat till och från idag men även varit en del soliga stunder.
 
Eftermiddan har jag och Max tillbringat med min mamma. Max har golfat i deras trädgård och så har vi fikat. Marcus kom med kinamat som vi åt i uterummet. När vi skulle åka därifrån var det en otroligt vacker regnbåge på himlen och några minuter senare såg vi den från ännu närmare håll. Bilar stod still vid vägkanten för att fotografera den. Var riktigt vacker!
 
Max golfar! Han gör som sin morfar.
 
Mammas och pappas nybyggda veranda
 

Somrigt
 
 
 

Godnatt! Jag har varit trött i princip hela dagen efter att sovit dåligt natten till idag. Drömmer så mycket att det stör sömnen.
 
Kram
 
Kände precis små rörelser i magen. Mys!!
 
 




Graviditetstet

2012-07-11 22:51:21 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
När jag var gravid med Max upptäckte jag det i v 7 och graviditetstestet visade då ett mycket tydligt plus. Jag hade då börjat må så illa att jag anade att det var något i magen och jag var också väldigt trött. Men det var bara dagarna innan jag plussade som jag kände alla symtom.
 
Denna gång fick jag svagt positivt på ett graviditetstest 5 dagar innan beräknad mens men jag hade anat att jag var gravid sen bara några dagar efter ägglossning. Tänk att kroppen reagerar så snabbt. Ömma bröst och min kondition blev usel på en gång. Då anade jag ugglor i mossen.... eller snarare bebis i magen.
 
Här är bilder på de tre graviditetstest jag tog. Häftigt att få följa stegringen av hormon i kroppen. När jag testade positivt med Max var jag ju redan en hormonbomb hela jag!!
 
 
Testen är från 5 dagar/2 dagar/på dagen för beräknad mens
 




Ikväll

2012-07-11 22:20:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solig kväll. Grilla. Äta i trädgården. Goda vänner på besök. Lekande barn.
 




Playdate

2012-07-11 14:10:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Max och R i trädkojan
 
 
I förmiddags var vi på en liten playdate med C och R. R har en fin trädkoja som de hade kul i tills Max ville gå in och leka med pippihuset med tillhörande sjörövarskepp. Var inte lätt att få med honom hem igen för det var så roligt! Och vi mammor pratar ju gärna också =)
 
Nu ligger jag och vilar. Har de senaste dagarna fått behov av att vila på dagarna igen. Har inte haft det på några veckor men börjar komma tillbaks. Sen när det är så tråkigt väder så blir man ju ännu tröttare.
 
Om en stund väntar oss besök av F, D, Z och B. Så när jag vilat färdigt ska jag förbereda grillspett.
 
Hoppas ni alla har en bra dag!
 
 




Dagen som regnade bort

2012-07-10 23:38:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hallå sommaren.... du gör bara små blixtvisiter men nu vill vi att du kommer på riktigt!!
 
Mycket regn idag. Har fått lite gjort i alla fall. Planterade om några blommor och putsade några fönster men sen började det ösregna ute så resten av fönstrena får vänta.
 
Vi skulle egentligen åkt till mina föräldrar ikväll och ätit mat men mamma ringde vid 17 och sa att hon var sjuk. Nån minut senare bjöd A-C in oss på kvällsmat så kvällen har tillbringats där. Kom hem lagom till finalavsnitten av Project runway All stars.
 
Nu har jag duschat, klockan är mycket och det är läggdags. Hoppas på bättre väder imorgon ♥




Mammakläder

2012-07-10 10:52:32 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Gomorron! Idag tog jag en riktig sovmorgon och klev inte upp ur sängen förrän kl. 10. Var uppe en sväng vid 8 och åt lite. Denna ständiga hunger!!
 
Jag har i några veckor haft problem med kläder. Inga byxor passar ju längre. För två veckor sen tog jag fram de mammabyxor jag hade när Max låg i magen. Jag har bara sommarbyxor och tänkte att de ju skulle passa men de är för stora. De köptes nog när jag var runt v 24 och höfterna var antagligen bredare än vad de är nu. Eller också har byxorna helt enkelt töjts ut. Så jag är ganska byxlös med andra ord. Tur det finns tights. Det är typ det enda jag använder nu. Har inga mammaleggings utan kör på mina vanliga vilket ju inte är så skönt eftersom de trycker åt på fel ställe så att man blir kissnödig hela tiden. Klänning är skönt att ha när det är varmt ute.
 
Imorn kommer en kompis hit och ska ha med sig mammabyxor som jag får prova. Hoppas på att det är nåt som passar. Vill helst inte köpa för mycket nu innan jag börjar få "riktig" mage eftersom jag tycker det är svårt att veta vad som kommer passa framöver och det kostar ju en del. Då är det bättre att låna eller köpa begagnat eftersom det kan hända mycket på några veckor.
 
Dessa byxor ska jag i alla fall så småningom spana in på HM för jag tycker de ser sköna ut inför hösten. Måste ju ha sköna byxor att jobba i.
 




En varm och fullspäckad dag

2012-07-09 22:36:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad glad jag blir att läsa era kommentarer angående min graviditet. Jättekul! Tack alla. Om ni vill fråga nåt så fråga på.
 
Idag har vi haft riktigt varmt väder. Jag började dagen med att åka och köpa krukor och plantor. Har planterat i två krukor och ställt vid våra ytterdörrar. Blev fint. Kravet jag hade var att de skulle vara lättskötta, rosa/lila och billiga! Alla kriterier uppfylldes.
 
Eftermiddagen har Max och jag tillbringat vid en sjö tillsammans med A-C och barnen. Var riktigt skönt i vattnet och jag tror vi sammanlagt var i vattnet i 1,5 timme. Nu på kvällen blev det grillat här hemma med A-C och M. Vi satt ute i trädgården och åt. Helt underbart... och gott. Sedan avslutades min kväll i mammas och pappas fantastiska uterum med en kopp te och en chokladpralin.
 
En riktigt bra dag med andra ord och ni kan ju gissa att jag är trött nu. Har haft huvudvärk också men det rådde en alvedon bot på. Har känt diffusa rörelser från bebisen i magen idag. Så fantastiskt.... vill bara känna mer! Idag är en sån där dag man vill minnas känslan ifrån.
 
 
 
 
 
Titta här vad jordgubbsplantan i bakgrunden heter:
 




Graviditeten so far!

2012-07-08 20:02:31 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Åh tack för era grattis! Och det känns så skönt att äntligen kunna blogga om det. När jag var nygravid så ville jag ju helst berätta det för alla på en gång (och många fick veta tidigt pga att jag mått dåligt) men jag hade tänkt skriva det på bloggen efter att tolv veckor hade gått. Men när jag var i v 12+0 så kände jag inte samma behov längre och tänkte vänta tills efter ultraljudet men det är ju så långt kvar och jag vill ju blogga om graviditeten NU så då blev det idag!
 
 
 
Har avklarat 15 fulla veckor och en liten mage börjar ta form. Fast den var typ lika stor i v 9 fast då var det ju bara svullet. Nu hoppas jag att det är bebismage på gång. I måndags kände jag att det rörde på sig därinne för första gången. Ni andra som varit gravida två gånger när kände ni första rörelserna med tvåan?

 Ca 3 kilo har jag gått upp sen jag blev gravid och med Max i samma tid så hade jag gått upp över 5 kilo. Det blir lätt att man jämför med Max-graviditeten samtidigt som det känns avlägset eftersom det är fyra år sen. Jag mådde illa och var nedstämd då också så var väl ganska väntat att likadana symtom skulle dyka upp denna gång också men samtidigt så kan jag nog ändå säga att jag mått bättre denna graviditet. Mycket tack vare att jag var sjukskriven på halvtid i nästan 6 veckor och genom att jag fick vila så blev illamåendet bättre och jag orkade ändå jobba 4 timmar om dagen. Jag har också varit mer i rörelse denna graviditet eftersom jag jobbat istället för att plugga som jag gjorde med Max.

Det dåliga samvetet var dock inget jag upplevde med Max i magen för då handlade det ju nästan bara om mig men denna gång har jag känt mig som en dålig mamma, en dålig fru och en dålig kollega som inte orkat det jag vanligtvis orkar. Samtidigt så måste man ju se till sitt eget mående först eftersom det kan påverka bebis. Jag har verkligen världens bästa man som roddat med allt här hemma och varit en extrabra pappa åt Max under de veckor jag knappt orkade vara mamma. Väldigt skönt att denna period är bakom mig. Nu befinner jag mig ju i de så kallade "spökveckorna" då man inte känner sig så gravid längre eftersom symtomen mattats av men att man inte är stor och klumpig ännu. Försöker njuta nu eftersom jag vet att nya symtom antagligen dyker upp så småningom =). (jag har fortfarande svårt att äta frukost på morgonen. Känns som jag ska kvälja men det är rätt milt med tanke på hur det varit tidigare veckor).
 
Jag är precis lika orolig, om inte ännu oroligare, denna gång för om allt står rätt till inne i magen. Har inte varit på något ul eller lyssnat på hjärtljud ännu men försöker ändå intala mig att allt är bra så länge motsatsen inte är bevisad.
 
Kram till er ♥




Planerar inför julen!

2012-07-08 11:34:17 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Orsaken till att jag var frånvarande från bloggen i perioder under våren och försommaren är för att jag planerat inför julen. I år väntar oss den bästa julklappen man kan få. Eller också blir det en lucia, nyårsraket eller kanske 2013 års förstfödda.
 
Ja det är alltså dags för Max att bli storebror och för oss att bli mamma och pappa till ytterligare en skatt. Det är alldeles överväldigande att bli mamma igen men samtidigt så självklart och naturligt. Vår familj känns inte komplett ännu utan det saknas någon och vi undrar så vem denna lilla någon är. Det dröjer ju många månader än tills vi får träffas men vi är säkra på att det vär värt all väntan. Och värt de månader som ligger bakom med illamående, sjukskrivning, trötthet och nedstämdhet.
 
Nu ser vi framåt och önskar att allt ska få fortsätta att gå bra och att vi ser en liten frisk bebis vinka till oss på ultraljudet om en månad. Jag är i v 16 nu.
 
 
Tjohoooo vi ska få en bebis ♥




Hemma igen!

2012-07-08 11:22:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Snacka om back to reality att komma hem. Regnet öser ner! Fast igår var det fint och det blommar så otroligt mycket i trädgården nu så tråkigt att det regnar idag för vill ju vara ute och njuta av det.
 
Vår sista hela dag i Halmstad (i fredags) gjorde vi en liten utflykt till Östra Stranden. Tittade på stranden, havet, lekte lite i sanden och köpte glass. På kvällen köpte jag sushi. Mums!
 
 
 
Idag går tvättmaskinen och torktumlaren varma här hemma och Max han bara leker och leker.
 
Får se vad resten av dagen bjuder på!
 
 




En mulen dag i Halland

2012-07-06 11:01:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Utsikt från husets balkong
 
 
Sitter nu med en nyvaken 1-årig E i knät medan storkusinerna bråkar om vilken film de ska se. Satsar på utflykt i eftermiddag.




Sol och bad

2012-07-04 21:25:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi haft två dagar med sol och bad på stranden. Idag blev mitt första dopp i havet. Kallt var det för vinden låg fel men det var skönt att svalka sig. Max är ett riktigt blötdjur och badar för fullt. Och gör han inte det så gräver han i sanden. Vi har varit uppe vid huset några timmar kring lunch för man orkar ju inte riktigt att vara på stranden hela tiden. Eller rättare sagt jag kanske skulle orka men svårare för Max och hans kusiner. Blir för varmt!
 
 
Nu ikväll när Max hade somnat så tog Marcus och jag en kvällspromenad (vi är på semester med Marcus föräldrar, bror och syster med familj så Max var inte själv kvar i huset). Det har varit en riktigt varm och skön kväll och jag sitter nu med datorn på balkongen och när jag sneglar upp från skärmen ser jag havet.
 
Det är sådana här stunder som gör att man orkar resten av året.




Stranden på kvällen

2012-07-02 21:59:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har jag solat på förmiddan och på eftermiddagen gjorde vi ett bondgårdsbesök och tittade på kossor. Till kvällsmat blev det sushi för mig. Mums så gott det var!
 
Jag lägger ut en del bilder på instagram så är ni intresserade av att följa mig där så är det bara att hojta till i en kommentar så meddelar jag er vad jag heter där. Blir ju lite mer löpande uppdatering där. Ni kanske tycker jag är knäpp som uppdaterar från semestern men det är ju ett intresse och nu när jag har tid så tycker jag det är extra roligt. Dessutom är det så kul att minnena bevaras även i cyberspace.
 
Det har blåst en del idag men nu på kvällen blev det alldeles vindstilla. Jag gick ner till stranden och bara njöt av att höra bruset från havet. Just nu sitter jag ute på altanen och vi bor så nära havet att jag hör bruset här också.
 
Hoppas på sol imorn! Kram till er ♥
 
 
 
 
 
 




S E M E S T E R

2012-07-01 20:57:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det semester! Underbart.
 
Igår åkte vi ca 40 mil i bil för att komma till västkusten. Dagen idag började med regn och åska vilket ju inte var så kul men vid lunchtid kom solen och resten av dagen har det varit fint sommarväder. Blev en timme på stranden. Blåste mycket men var skönt ändå.
 
 
Max och hans kusin ska ut och åka båt i förmiddags
 
 
 
 
Nu hoppas vi på fler soliga dagar så att vi får njuta av semester!
 
KRAM