Adventsfredagsmys

2012-11-30 20:52:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi fått lite julpyntat i köket. Marcus och jag står i ständig konflikt angående julpynt. Jag vill ha ganska enkelt, mycket vitt, stilrent men ändå mysigt medan han vill ha rött, bling bling, american style!! Kökets julpynt går i rött medan det är mer vitt i vardagsrummet pga att vi har lila i gardinerna där. Men sen kommer ju granen upp och i den har vi röda kulor (och även silverkulor). Vi har alltså kompromissat =)!
 
Marcus är iväg till en kollega ikväll så Max och jag har fredagsmyst med glass och popcorn själva. Nu väntar jag på att Max ska somna. Hör lite hostningar då och då däruppifrån. Jag passar på att slöa i soffan. Har nog inte vilat på hela dagen.
 
Imorn är vi lediga alla tre vilket känns skönt. Städning och lite ommöblering av lekrummet står på agendan och på kvällen är vi bortbjudna till vänner. Jag ska nog ta tag i den där BB-väskan också. Hoppas på att Marcus och Max tar en tur till pulkabacken för Max älskar att åka snowracer och pulka och förra året blev det ju knappt av pga lite snö. Vi har pulkabacken i slutet av vår gata så det kan knappt bli närmare.
 
Hoppas ni njuter av fredag och förhoppningsvis har även ni adventspyntat lite!
 
 
Jag vet att det är många gravida och/eller mammor som läser här inne. Tipsar om min kompis C´s blogg angående träning. Här skriver hon om träning efter graviditet.
 




Snölek

2012-11-30 15:35:04 ,   Max
 




Frisörbesök och snö

2012-11-30 15:28:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Max och jag sitter och myser i soffan till Elias - räddningsbåten. Max är fortsatt snorig men jag det verkar som att febern håller sig borta idag (har ej tempat honom). Det är så mysigt här inne med adventsstjärnorna tända och ute snöar det för fullt. Marcus är hos frisören och i förmiddags var jag där. Max fick följa med mig vilket han gjort tidigare. Frisören har duplo att leka med så han är nöjd!
 
Vi var ute en stund förut. Max lekte i snön och Marcus skottade... och jag fotade. Det snöade inte så mycket då men nu faller massor av småflingor ute. Tänk att det blev vinter helt plötsligt.
 
När Marcus kommer hem från frissan ska vi fika.
 
Lugn fredag med andra ord och det lär fortsätta så.
 
 
Lite korthårigare




Och så var det kväll igen

2012-11-29 22:26:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max hade inte så mycket feber ikväll så förhoppningsvis försvinner den helt under morgondagen. Hoppas den snoriga näsan också lättar. Han ligger just nu och snarkar i sin säng =)!
 
Jag ska äta nudlar nu och snart titta på Barnmorskorna - Norge på Svt.
 
Imorgon är det fredag och snart är det 1 advent. Veckorna springer iväg .... =)
 
Sov gott alla ni där ute ♥




Feber och en månad till bf ♥

2012-11-29 12:38:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag! Max blev hes och hostig igår och hade feber när han vaknade imorse. Snorigt är det också. Om en timme slutar Marcus jobba och då byts vi av här hemma och jag åker till mitt jobb för två timmar i barngrupp och sen APT. Max röstresurser är det inget större fel på idag för han har pratat oavbrutet hela förmiddan. 
 
Idag är det den 29 november och det betyder att det är en månad till bf ♥. Tiden går fort!
 
 
Idag ser jag ut som en prickig korv
 
 
Njut av torsdagen!




Barnmorskebesök

2012-11-28 16:53:02 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Förra gångens info inom parentes.
 
Idag:
v 35+3 (33+1)
sf-mått 34 cm (32 cm)
hjärtslag 140 slag/min (155 slag/min)
Huvudet neråt och fixerat (Huvudet neråt och rörligt)
Blodsocker och blodtryck ok
 

Sedärja! Bebis är fixerad. När jag hade Max i magen var han inte fixerad på sista barnmorskebesöket i v 39. Jag har anat idag att bebis har fixerat sig för mina ben har känts så konstiga. Som att det är gelé i dem. Trycker väl på nerver. Sen så värker det nere vid ljumskarna.
 
Idag har det varit ganska tungt att jobba för det gör så ont överallt när jag går. Jag har svullnat lite nu också. Ytterligare ett tecken på att det ju bara är några veckor kvar nu. Imorn är det en månad till bf. Nästa barnmorskebesök är om två veckor, dvs efter 37 gjorda veckor.
 




BB-väskan

2012-11-27 23:00:45 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Oj va klockan blev mycket! Sitter och läser lite på nätet och det slog mig att jag måste ta tag i att packa BB-väskan snart. När det var dags för Max att födas så höll jag på länge att skriva en lista och så men denna gång har jag inte alls tänkt på det så mycket. Några tips? Vad tyckte ni var bra att ha med förutom det "vanliga": hygienprodukter, bebiskläder, kamera + laddare, mobilladdare, kläder till mig själv.....? Var det något ni saknade att ni inte tagit med? Ni som är gravida, vad funderar ni på att ta med?
 
Nu ska jag inte fundera mer för idag utan satsar på att sova istället. Godnatt!




Och så kom vintern!

2012-11-27 21:47:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Hej! Efter ett dygns regnande så övergick regnet till snö vid lunchtid idag. Nu är det rena vintervädret här och det snöar fortfarande. Det är SÅ fint ute! Och gladast av alla är Max. När vi kom hem vid kl. 15 idag så gick han runt på gräsmattan i ungefär en kvart och bara log och tittade på spåren som blev i snön. Sen ville han åka snowracer. Min gravida kropp är inte riktigt i form att dra honom på den så vi ringde Marcus på jobbet och gjorde upp att de skulle gå ut och leka när han kom hem från jobbet en timme senare. Så klockan 16.00 stod Max redo i overall! Sen var han och Marcus ute i nästan 1,5 timme och åkte snowracer och byggde snögubbe och snögrotta i mörkret. Nu har det snöat mer så nu syns nästan inte snowracerspåren i snön längre.
 
 
Jag stannade inne och roade mig med att betala räkningarna! Sen så har vi ätit tacos, Marcus har bakat bullar och jag har tagit fram alla adventsstjärnor och ljusstakar. Helt plötsligt blev det liksom julstämning.
 
Och ganska pigg har jag varit ikväll också.... kanske beror på att jag ätit tre biskvier under kvällen. Nu blir det snart nudlar igen innan läggdags ;)
 
KRAM
 
 
 




Kissa och äta....

2012-11-26 22:06:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
kissa och äta och kissa och äta och kissa och äta. Sen kommer det väl bytas ut mot byta blöjor och amma och byta blöjor och amma osv....
 




En sån där dag...

2012-11-26 19:23:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
...när jag typ vill krypa ur mitt eget skinn. Är så trött och orkeslös och en extremt mammig 4-åring gör inte saken bättre och då känner man sig dessutom som en superdålig mamma. Men hoppas på en bättre dag imorgon med bättre humör hos både Max och mig och massor av tålamod (och lite mindre halsbränna tack)!
 
Förresten håller jag på att kräkas på Muminsången som går på konstant repeat här hemma!!
 
 
Kolla in vår stadige gobit 10 månader gammal på Gotlandssemester. Som vi älskar dig ♥




Sen pannkaksmiddag

2012-11-25 22:28:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag sitter och äter pannkaka. Fast jag åt smaskig köttfärssoppa efter gravidgympan tidigare ikväll så blev jag akut hungrig för en stund sen. Min stackars man fick ställa sig och steka pannkakor åt mig. Precis som i början av gravditeten då jag en period alltid ville ha pannkakor på kvällen.
 
Efter lunch idag så gjorde jag och Max i ordning bebisens skötbord. Max tycker det är så roligt att hjälpa till och jag tror det är ett bra sätt för honom att få vara delaktig i att vi ska få en bebis. Och bra för honom att vänja sig vid bebisens saker såsom sängen, skötbordet, vagnen osv. Skötbordet står bredvid toalettstolen i badrummet där uppe så Max kom på att han kan stå på toalettstolen och prata med bebisen när jag eller Marcus byter blöja. Hoppas på att han blir en omtänksam storebror!
 
Nu är det egentligen dags för mig att gå och sova för jag har varit riktigt trött och bara legat här i soffan i snart två timmar men nu blev jag pigg igen och njuter av lite egentid eftersom de andra här hemma sover. Bebisen i magen ger mig sällskap genom att puta ut med rumpan och fötter. Magen känns trång!
 
Snart måndag igen.....
 
 




35+0

2012-11-25 14:41:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. En del kvinnor kan uppleva att bebisen är mer stilla nu än tidigare men fosterrörelserna ska inte avta. Det ska inte vara stilla i magen, prata med din barnmorska om du känner dig orolig. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.
 
Du: Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.
 
Text från minbebis.com

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.
87,9% av graviditeten är avklarad
 

Fem veckor kvar till bf. Det känns ganska lagom men det känns lite skrämmande att det ju faktiskt är helt möjligt att bebis kommer om tre veckor. det är ju ingenting!! Men jag vet inte hur jag ska förbereda mig mer. Vi har ju klarat av en förlossning en gång och jag hoppas att både jag och kroppen minns hur man gör. Mina rädslor för förlossningen är att det ska gå för fort och därmed blir för intensiv smärta. Jag hoppas att förlossningen startar med vattenavgång precis som med Max för då vet man att det verkligen är på gång.
 
Jag upplever ju att det är lugnare i magen nu som jag skrivit tidigare men känner mig larvig som går och oroar mig för det. Vi har ju redan varit inne en gång och kollat och det såg ju bra ut. Jag känner bebis flera omgångar om dagen men det är inte lika kraftiga rörelser som för några veckor sedan. Men jag läste en så bra beskrivning någonstans att det kan vara karaktären på rörelserna som ändras men inte frekvensen.
 
Ska till barnmorskan på onsdag så blir spännande att se om bebisens huvud fortfarande ligger väldigt rörligt. Jag har inte känt att den "åkt ner" något. Max fixerade sig inte i magen förrän det typ var dags att komma ut.
 
Jag sover max två timmar i sträck om nätterna med paus för toalettbesök och intag av halsbrännemedicin. Fast jag sover så ytligt så drömmer jag inte särskilt mycket. Och apropå texten ovan så märker jag inte direkt av nån råmjölk. Ibland undrar om jag om det faktiskt är möjligt att jag redan är i v 36! Har nåt minne av att jag var så extremt mycket mer höggravid på alla sätt med Max: svullen, svettig, läckande bröst, ont neråt.... Men får väl vara glad att det inte är "lika" illa denna gång eller också hanterar jag det bättre!
 
Tröttheten är i alla fall stor och jag har behov av att vila och vara själv mycket vilket kan vara svårt att få ihop ibland.
 
Kan ni förstå att jag om en vecka går in i v 37?? Låter inte det väldigt mycket.... oj oj oj.... Måste packa BB-väskan snart. Det mesta annat är klart.
 
 




Trerätters

2012-11-25 11:12:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Idag var jag bra segstartad. 10.18 gick jag upp för dagen. Laddade ordentligt med energi för Marcus ska iväg och repa hela eftermiddan denna söndag också. Har inte riktigt ork för att rodda livet själv här hemma men det ska nog gå bra!
 
Igår åt vi en fantastisk trerätters hos M och H. Med sådan middagsbjudning behöver man inte gå ut på restaurang inte =)!
 
 
Förrätt: Jag kommer inte ihåg namnet på allt men löjroms cheesecake och bruschetta var det i alla fall =)!
 
 
Potatis i ugn, kyckling med julmustsås, stekta grönsaker och sparris
 
 
 
Jag blev så mätt att jag inte behövde äta något förrän frukosten för en halvtimme sen! Väldigt skönt att slippa natthungern Skulle behöva en trerätters varje kväll ;)
 
Äppelpaj, med vaniljsås och glass




IKEA-shopping

2012-11-24 17:00:23 ,  
Jag ligger o vilar i sängen efter IKEA-shopping på eftermiddan. det tar på krafterna det :). Om en timme ska vi på middag hos M & H. Ska bli så skönt att gå bort o bli bortskämd med god mat. Max ska va hos sin farfar och farmor.


Önskar er en fortsatt bra lördag :)




Max och Mumin

2012-11-24 10:15:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
 För några veckor sen fick Max en Muminfilm och den gillar han jättemycket. Igår när vi var på Lindex för att köpa bebispyjamaser såg han en pyjamas med Mumin på och uttryckte att han också ville ha kläder med Mumin på. Jag sa att vi inte skulle köpa det då, men sen så hamnade vi på barnkläder i hans storlek och vad hänger då inte där på en snurra. Jo en t-shirt med Mumin på rea i precis hans storlek. Vill ju inte skämma bort honom men kunde verkligen inte låta bli. Han var så glad och när vi kom hem ville han ha på sig den direkt och sa Tack mamma och jag fick kramar och pussar av honom. Sen började han med sin pysselverkstad. Han ville rita alla figurer i Mumindalen. Han började med Sniff men sen ville han att jag skulle hjälpa till. En del ville han måla fötter på själv men annars satt han lycklig bredvid mig och tittade. Sen klippte vi ut figurerna och han lekte med dem när han tittade på filmen. Efter en stund ville han dock stänga av filmen och så gick han in på sitt rum och lekte med figurerna och pratade. Sen på kvällen fick de sova i han nattduksbordlåda. Varje kväll brukar han lyssna på cd-saga eller musik när han ska sova och gissa om han blev lycklig när jag hittade Muminsången på en skiva =)!
 
Imorse var Mumin det första han pratade om när han vaknade 5.57!
 
Han är verkligen en sån kille som går all in när det gäller något och jag kan gissa att det kommer vara Mumin som gäller några dagar nu =). En paus från RiddarMicke och Jake och Piraterna - lekar! Han utmanar sina föräldrar med alla kreativa idéer som han har för pyssliga är vi inte trots vårt yrkesval.
 

 
 




Bebispyjamaser

2012-11-23 23:09:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Pausar fredagsmyset och kikar in här en sväng. Marcus tittar på en våldsam film jag inte vill se =)!
 
Max och jag har varit och köpt bebispyjamaser i strl 56 idag. Nu kan jag nog konstatera att vi har det vi behöver i klädväg för att välkomna vår nya familjemedlem ♥ Har ju inte alls köpt mycket nytt, endast några plagg. Känns ju roligare att se vem det är som gömmer sig därinne innan vi handlar alltför mycket. Sen brukar det ju kunna bli lite presenter också när bebis har kommit ;).
 
Två pyjamaser har vi inhandlat idag men jag hittar endast bild på en av dem på hemsidan.
 
 
Rött är så fin färg =)
 
Alla bebiskläder inklusive filtar och sängkläder är nu också tvättade. Skönt att kunna bocka av det! Imorn ska vi inhandla skötbädd och sådant till skötbordet. Sen är väl det mesta fixat inför bebis ankomst så då kan vi börja planera inför jul istället. Än så länge är en liten julklapp inhandlad och fyra rullar julpapper så på den fronten har vi lite att stå i.
 
Nu tror jag att jag ger upp för idag och intar sängläge. Godnatt!
 
 




Fredagsmys

2012-11-23 19:55:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det fredagkväll igen!
 
Fredagsmyset är inlett med klyftpotatis, fläskfilé i sås gjord på bl a dijonsenap och chilisås, fetost/melon och paprikasallad, och så glass till efterrätt! Mums i magen.
 
Planen var att få Max i säng innan På spåret börjar men tror inte jag lyckas med det för han är helt inne i sitt nya intresse och projekt som har sysselsatt honom idag. Vad det är ska jag berätta om imorgon.
 
Mamman vill ha cola, chips och dip så sonen bör somna snart..... =)
 
HAPPY FRIDAY
 




Man ska aldrig säga nåt....

2012-11-23 11:12:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag! Jag lämnade Max på förskolan vid 9.30 och har sen tagit en lång och skön dusch och satt igång en tvätt. Nu har jag ordinerat vila för mig själv ända till Max ska hämtas 13.30.
 
Igårkväll sa jag till min kompis M att jag inte haft några förkänningar av värkar ännu utan bara lite svag "mensvärk" nån gång men när jag sen kom hem och satt och tittade på tv så började det göra ont ut mot ryggen, magen blev hård och det gjorde ont. Och sen tio minuter senare samma sak igen och tio minuter efter det samma sak igen. Bra att veta att livmodern tränar men eftersom jag inte är van vid förvärkar så blev jag lite skraj. För jag har inte beställt bebis nu!! Har under natten haft "drag" i ett ben så varit obehagligt att sova. Annars inget nytt på den fronten. Men man ska aldrig säga nåt.....
 
 
 
 
 
 




Julmarknad

2012-11-22 22:19:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
För en timme sen kom jag hem från julmarknaden hos min moster! Många utställare/försäljare och mysig stämning på moster loge. Och sen var det ju den fantastiska buffén också. Alla som säljer på marknaden får ha med ett bidrag till buffébordet. Det fanns sallader, pajer, gratänger, kräftsoppa, bröd, glögg, godis osv.
 
En del av logen. På nedervåningen serverades buffén och det var fler utställare där. Till höger på denna bild min föräldralediga kollega Anna med sina alster.
 
 
Detta blev mina köp ikväll! Tre vita tyghjärtan och ett hjärtarmband
 
Nu är det snart läggdags och imorgon är jag ledig! Saknar just nu Max som jag inte träffat sen imorse! (han har varit hos sin farmor och farfar på em/kvällen för Marcus haft möte på jobbet så han var inte hemma när jag kom hem från mitt jobb innan jag åkte till marknaden).
 
Kram och Godnatt




Matt

2012-11-22 10:46:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Grått och tråkigt väder ute idag! Inte så inspirerande direkt.
 
Ligger nu och vilar i soffan inför att åka och jobba om en halvtimme. Svårt att komma igång idag. Matt i ben och armar och lite yr i huvudet. Brukar piggna till när jag kommer till jobbet.
 
Ikväll vankas det julmarknad hos min moster. Ska bli mysigt! Innan jag ska åka dit har jag två timmar själv hemma i eftermiddag. Blir nog en liten tupplur då =)!
 
Kram till er och hoppas ni får en bra dag
 
 




Filt

2012-11-21 21:26:30 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Jag måste bara skriva om hur fantastiskt Bonde söker fru är! Det är ju ett program som alltid är lite segt i säsongsstarten men nu mot slutet blir det alldeles alldeles underbart ♥ Nån mer än jag som tittar och som inte vet hur hon ska vänta till nästa onsdag?
 
 
Måste också berätta att jag fick en sådan fin present till bebisen från en familj på jobbet igår. Blev så glad! Hade ju absolut inte tänkt mig att barnens föräldrar ska köpa presenter till mig. Roligt att veta att man är uppskattad. Denna fina newbie-filt fick vi:
 
 
Precis vad vi behöver - en lite varmare filt. Så mysig!
 




Kommer inte på nån rubrik.....

2012-11-21 17:03:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hejsan hoppsan! Natten till idag fick jag sova. Fantastiskt. Med sova menar jag ändå att jag klarat av fyra toalettbesök under natten men jag har bara blivit väckt utav en full blåsa och inte av en gråtande och sparkande son, inte av bortdomnade kroppsdelar och inte av halsbränna. Det får man allt va nöjd med!
 
Det gav lite mer energi på jobbet men nu är nog energin förbrukad. När jag hade hämtat Max vid 14.30 åkte vi till apoteket. Köpte bland annat mjölkuppsamlingskoppar som jag skrivit om tidigare. Sen åt vi mellis på café innan vi hämtade ut amningskudden. Snacka om snabb leverans från Ellos. Jag klickade hem den i måndagskväll och idag kom den. Den är så fin =)! När vi kom hem trampade jag i en hög grus i groventrén så då åkte dammsugaren fram. Sen har jag dragit igång en tvätt. Vardagsbestyr som måste göras. Nu har min rygg och mina fogar sagt STOPP så soffan och jag umgås för tillfället i väntan på att Marcus ska komma hem.
 
 
Undrar hur mycket till magen kommer växa?




Kvällstankar

2012-11-20 18:53:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Det är svårt att blogga nuförtiden för oavsett om jag sitter eller halvligger så trycker bebisen med nåt mot höger revben. Det är som att den har placerat nån kroppsdel under revbenet. Obehagligt! Men är glad att den stökar runt där inne så jag vet att den fortsätter att må bra.
 
Jag har precis ätit god tomatsoppa. Recept hittar ni här.
 
Min kvällsplan är att när Max har somnat ta ett bad med döda havssalt i, tända ljus och lyssna på Hannah och Amandas podcast. I can´t wait! Eventuellt blir det ansiktsmask också.
 
Men det är inte bara yta här hemma för idag är det lite extra eftertanke och man uppskattar allt som man tar för givet här i livet. Ibland tar livet vändningar som vi inte trodde. Ibland kan allt gå så fort. Idag somnade en väninna till mina föräldrar in. Någon som alltid varit där som en del av livet och ens närhet ♥




Ooops....

2012-11-19 22:00:58 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Jag spontanköpte precis en ny amningskudde. Vi har en rosa sen tidigare som vi köpte i Ullared innan Max föddes. Den fungerade bra men var lite väl mjuk och oformlig tyckte jag. Sen har den varit utlånad till en kompis som fått två barn. Nu fick jag ett ryck och beställde en ny från Ellos. Med 40% så blev den lite billigare än vanligt... men ooops vilken spontanshopping det blev!
 
 
 
Så kan det gå när man är vaken på "övertid". Varit golvad hela kvällen men har ätit varma mackor nu som Marcus gjort till mig så piggnade visst till! Men nu är det läggdags inom kort. Hungern är inte helt botad ännu!




Barndomsminnen

2012-11-19 21:02:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördags hämtade jag och Max en kartong från förrådet innehållande en del av mina gamla leksaker. Polly Pocket, Barbie och Lady Lovelylocksslott frossade vi i. Polly Pocket är Max lite för liten för och de får vänta men Barbies med tillhörande kläder ville han leka med. Igår plockade vi även upp slottet. Det har varit en lycklig Max i helgen kan jag konstatera =)!
 




Måndagmorgon

2012-11-19 08:40:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Nu startar vi en ny vecka. Dålig natt och tidig morgon sammanfattar denna start på veckan. Men det är skönt att man kan slumra på soffan när Max tittar på Bolibompa.
 
Var riktigt skönt att träna igår och känner av det lite i armarna nu. Kika in här för att läsa om gravidträningen. Bra att träna upp armmusklerna inför att bära bebis. Är glad att jag inte behöver bära Max särskilt ofta i alla fall för han väger 20 kilo =)! Bra träning det med i försig men inte så uppskattat av ryggen. Det är så skönt att han klär sig själv och sånt också. Underlättar ordentligt. Nu ska jag dock ta frukostfajten - man äter upp det man har tagit (vilket jag dock inte är någon bra förebild för).
 
Hoppas ni får en bra dag! KRAM
 
 




34+0

2012-11-18 16:45:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.
 

Bebis: Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.


Text från minbebis.com


 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Vecka 35 är här! Det är 6 veckor till bf =) Min känsla säger dock att bebis kommer innan det men jag hoppas fortfarande på att det blir en januaribebis. Men det skrämmer mig också lite att gå över tiden eftersom Max var så pass stor (4,1 kg) när han föddes dagen innan bf. Jag funderar ganska mycket på när bebis ska komma. Vet inte riktigt vad jag ska ställa in mig på. Har två önskedatum: 121212 eller 130102! När min mamma fick sitt andra barn födde hon tre veckor för tidigt. Om det skulle bli så för mig så skulle det ju bara vara tre veckor kvar. Det är ju ingenting!!
 
Bebisen hickar i några omgångar per dag. Exempelvis just nu!
 
Igår hämtade vi hem vår spjälsäng från svärföräldrarna. Den har stått där sen Max slutade använda den. Vi hade ingen plats att förvara den när vi bodde i lägenhet och sen har Max yngsta kusin sovit i den när han varit där. Tanken var att idag bara "höja" madrassen till "bebisnivå" men det slutade med att jag och Max bäddade sängen tillsammans. Det var mysigt =)!
 
För övrigt har Max idag kommit på att han hellre vill ha en hund än en bebis och han funderar på om man kan ta bort bebisen i magen och stoppa in en hund istället. Jag avstår nog gärna det.
 
Detta är en period av trötthet, både i kropp och huvud. Känner att jag börjar stänga in mig i mig själv och orkar inte riktigt ringa folk eller svara i telefon. Men vet sen förra graviditeten att det hör till men det kan ändå kännas frustrerande och ger mig dåligt samvete. Orkar inte ha för mycket planerat utan försöker ha så stressfria veckor som möjligt. Ger min kraft och energi de 20 timmar jag är på jobbet och sedan för att orka vara mamma här hemma. Vågen visar nu 78 kilo. +13 kilo alltså!
 
I texten ovan står det ju om kuddar, och kudde mellan knäna har jag sovit med ett tag. Nu har jag även en kudde att lägga armen om. Det är dock trångt i sängen eftersom Max kommer över till oss på natten och det blir svårt för mig att få till detta med att kuddarna ligger bra. Läs här hur jag beskrev detta med att sova som höggravid i v 39 under förra graviditeten.
 
Jag hoppas på en bra vecka framöver. Lugnt på jobbet och lugnt här hemma =). Har fyra veckor kvar att jobba. Nu i början av veckan som kommer har jag fyra utvecklingssamtal och sen har jag haft de jag ska ha. Det känns skönt!




Grillat

2012-11-18 11:02:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Blev en rejäl sovmorgon för mig idag med så nu har jag nyss ätit frukost. Har varit vaken vid flera tillfällen under natten. Satt och pimplade mjölk och gaviscon vid teven kl. 4 imorse. Det fick bort halsbrännan! Sen så vaknade Max före 5 och tyckte det var morgon. Efter att han hade kissat på toaletten så somnade vi om. Antalet toalettbesök för mig under natten orkar jag inte ens räkna. Marcus säger att vi snart får vattenskador i huset pga allt mitt kiss. Sorry for the information =)!
 
Igår fick vi en riktigt mysig lördagkväll. Årets sista grillat med flankstek, klyftpotatis, sallad och beasås och sen grillade bananer med choklad i. Darins och Miss Li´s versioner i Så mycket bättre var ju SÅ bra. Har aldrig varit ett Darin-fan men börjar för sjutton bli det nu!
 
Och sen så hyrde vi filmen Cockpit och ingen av oss somnade. Den var bra men det gick lite fort på slutet tyckte vi.
 
En lyckad lugn lördagkväll med andra ord. Idag ska Marcus iväg och repa hela dagen. Han åker efter lunch. Jag och Max ska hänga lite hos mina föräldrar på eftermiddan och sen lämnar jag Max där för att åka hem och vila och senare gå på gravidgympa.
 




Lördagslugnt

2012-11-17 16:19:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag har bebis varit livad i magen vilket känns skönt för då mår ju vår lilla gymnast bra!
 
Här pågår lördagslugn. Jag är just nu totalt energilös och har dåligt tålamod och väntar på att Marcus ska komma hem från ärenden så att han kan röja i köket och lyssna på vår son som pratar oavbrutet. Vi ska grilla för sista gången denna säsong så jag samlar energi och ork till det genom att ligga på soffan.
 
Jag sov till 9.30 idag och vid lunchtid åkte vi till Bra & Begagnat och shoppade lite smått och gott. Sen har vi ätit lunch hos svärföräldrarna.

Ikväll blir det grillat, chips, dipp, cola och "Så mycket bättre" och jag tänker inte resa mig ur soffan. Vi har även funderingar på att hyra filmen "Cockpit" men får väl se hur trötta vi är. Ingen idé att hyra om vi ändå bara somnar =)!
 
Kram




Sushi

2012-11-16 22:46:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Dålig instagrambild men det föreställer mycket god sushi. Detta har jag och mamma ätit ikväll =)! Säger bara en sak: Mums!
 
När jag kom hem var jag så här trött:
 
 
Så nu ligger jag i sängen och njuter av känslan att snart få sova och ha en helg framför!
 
Kram och godnatt ♥
 




Specialistmödravården

2012-11-16 13:37:35 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
 
Då var det äntligen fredag!! Min plan för dagen var att vila och sova hur mycket som helst. Men jag har i några dagar tyckt att bebisen i magen rört sig mycket mindre. Den har ju varit helvild förut men det har liksom blivit lugnare så jag ringde specialistmödravården i förmiddags för att rådfråga. De tyckte jag skulle komma in. Så nu har vi sett bebisen på ultraljud igen. Så stor han/hon är nu! Barnmorskan svepte ganska fort så hann inte se så mycket men såg huvudet och sedan visade hon ryggraden och benen. Marcus tyckte han såg bebisen blinka. Hjärtat slog fint och det fanns ordentligt med fostervatten. Sen fick jag ligga och göra ctg-kurva och trycka på en knapp varje gång jag kände fosterrörelser och då blev det minsann livat i magen. Fick prata med en läkare sen som sa att det såg bra ut men att jag ska höra av mig igen om jag tycker det känns konstigt eller är orolig! Gav ordentliga minnen när vi var i ett av rummen och gjorde ctg-kurvan för där låg jag när vattnet hade gått med Max i magen.
 
Nu ska jag sova en stund innan vi ska på utvecklingssamtal för Max. Senare i eftermiddag ska jag till stan med min mamma och hon ska bjuda mig på sushi ikväll. Mums!
 
Kram




I ♥ your blog

2012-11-15 21:23:05 ,   Blogg
Det cirkulerar ju en del awards runt om bloggar i olika omgångar och jag har nog delat ut några med åren men nu var det länge sen. Jag har nu fått en "I ♥ your blog"-award av Annelie. Tack!
 
Fokus på vad jag läser för bloggar handlar ju om hur livet ser ut. När jag började blogga 2007 (den bloggen finns här) läste jag mycket inrednings- och tvbloggar. Sen blev jag gravid med Max och då blev det gravidbloggar och efter det bebisbloggar. Följer fortfarande de bloggare som fick barn samtidigt som jag fick Max. Nu har det dock blivit en del nya bloggar i och med denna graviditet men passande nog har även gamla favoriter blivit gravida =)!
 
 
Fast jag läser många bloggar så vill jag uppmärksamma några gravidbloggare med denna award
 
 
Johanna - Fina Johanna vars blogg jag har läst i flera år nu. Vi började läsa varandras bloggar när vi bloggade på aftonbladet så har följt varandras liv i några år nu. Passande nog så är vi även gravida båda två denna gång. Jag tycker Johanna är en kreativ och positiv tjej trots många svårigheter hon gått igenom. Nu väntar vi på bebislycka om några månader =)!
 
Linda - Linda och jag var gravida samtidigt när Max låg i min mage och Leya i hennes! Nu har vi varsin 4-åring och är gravida båda två och har bf dagarna efter varandra. Linda och jag mailade dessutom lite med varandra för nåt år sen och sen skickade jag ett mail i våras till henne och då visade det sig att vi båda var gravida i v 14! Linda bloggar om dottern, graviditeten och om inredning. Nu har de flyttat till nytt hus så ska bli spännande att se hur de får det där framöver =)!
 
Annelie - Annelie som jag fick denna award av. Är så mysigt att kika in på hennes blogg där man får läsa om bebisförberedelser och tankar om det nya livet som mamma. Hon har inte långt kvar till bf så närsomhelst kan det komma bebis!
 
Maria - Maria skriver med glimten i ögat och det är roligt att följa hennes vardagsliv och tankar och förbredelser inför bebis födsel nästa år!
 
Johanna S - Denna blogg har jag läst några veckor. Hon har bf 20/12, alltså ungefär en vecka innan mig. Blev chockad nu när jag kikade in på hennes blogg ikväll och det visar sig att deras dotter fötts idag med akutsnitt. Hoppas på allt är bra och att hon uppdaterar snart igen!
 
 
 
Shit, hur många gånger nämndes inte ordet gravid i detta inlägg?!
 
 




Mot jobbet

2012-11-15 11:08:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag! Har precis ätit en bakad potatis och ska åka till jobbet. Det är ärtsoppa och pannkaka till lunch där så bra att grunda med bakad potatis för ärtsoppa äter jag inte! Har två utvecklingssamtal på eftermiddan så kommer hem lite senare än vanligt.
 
Har varit en lugn morgon här. Max har tittat på bolibompa och lekt medan jag har slumrat på soffan. "Mamma nu måste du öppna dina ögon" sa Max vid 8.30!
 
 
Bäst att ge sig iväg nu!




Stjärnor och prickar

2012-11-14 21:06:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag varit och shoppat med min mormor. Hon syr lapptäcken till sina barnbarnsbarn och nu är det vår bebis tur att få ett så jag var med och tittade på tyger. Inte helt otippat valde jag mörkblått tyg, ett med stjärnor och ett med prickar. Sen kommer det bli nåt enfärgat också. Hon syr det med lite vadd i så det blir mjukt. Perfekt att ha på golvet för bebis att ligga på och sedan sitta på. Vi använde det Max fick jättemycket när han var liten.
 
 
Och sen blev det ett skjortköp till Max. Den skjortan jag visade i tidigare inlägg fast jag köpte den gröna istället. Så fin!
 
Ni börjar väl bli trötta på allt tjat om hur trött jag är men det går liksom inte att beskriva den utmattande känsla som tagit över min kropp. Orkade knappt skriva detta blogginlägg och då är det illa!! Har haft ganska många sammandragningar idag också. De gör absolut inte ont men magen blir hård. Den tränar för fullt med andra ord!
 
 
 
 
 
 




Morgonsmoothie

2012-11-14 08:37:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron! Klart mycket bättre sömn inatt. Har bara varit uppe några gånger. Men SÅ trött i alla fall. När blev jag så här höggravid egentligen? Hela jag är nån trött horomonbomb som bara helst vill ligga på soffan och sova hela dagarna.
 
Men nu väntar jobb!
 
Kram




Julförberedelser

2012-11-13 21:34:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och så var det kväller! Ska bli så skönt att gå och lägga sig. Ska köra ett riktigt ätmaraton strax så jag slipper vakna av hunger inatt. Avokado, macka, yoghurt med müsli borde ju räcka.
 
Fast jag legat på soffan hela kvällen så har jag varit effektiv. Fixat tre grejer som jag hade på min "to do-list". Har bland annat beställt julkort. Det enda jag hittills fixat inför julen. Julen är ju ganska långt bort fortfarande men som höggravid vill man ju vara förberedd.
 
Har även spanat in denna skjorta från KappAhl till Max:
 
 
Fattar inte varför jag inte köpte den sist jag var på KappAhl för stod och tittade på den då. Men ska på tygshopping med min mormor imornkväll och äta på stan med mamma på fredagkväll så då borde jag kunna smita in på KappAhl för att köpa den och hoppas på att den finns kvar i storlek!
 
Nu blev jag jättehungrig helt plötsligt.... kanske måste lägga till nåt mer till min ätalista!
 
Köket nästa.....




Nattliga äventyr

2012-11-13 08:37:19 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Hmm.... vill inte klaga men denna natt har inte varit bra! Blev lite nattamellis vid midnatt efter att ha slumrat och sen vaknat av hunger. Toalettbesök varje eller varannan timme under hela natten. Tappade räkningen vid 6:e besöket efter kl. 22. Hungrig klockan 6 imorse och då blev det en banan. Och sen en fyraårig son som legat och dragit i mitt täcke och sparkat på mig större delen av natten. Det kan man dock klara av när han innan han klev upp vid 6.30 gosade in sig hos mig och sa "Mamma du är så mjuk och skön".
 
Trött? Ja, och idag är jag VÄLDIGT glad att jag bara ska jobba fem timmar...... I´m not good company!




Barnmorskebesök och hunger

2012-11-12 21:12:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Jag slappar i soffan och har inte inspiration att göra något.... förutom att äta mat. Denna ständiga hunger blir jag tokig på!! En trerätters vore inte helt fel just nu.
 
Barnmorskebesöket gick bra idag. Sf-måttet efter 33 hela veckor är 32 cm, bebisens hjärtslag 155/min och den ligger med huvudet neråt vilket jag ju anat ett tag. Nu blir det besök varannan vecka så får se hur många fler vi hinner med.
 
Ska väl snart göra nåt åt denna hunger.... men nån trerätters blir svårt att få till nu =)




SOL

2012-11-12 15:22:25 ,   Allmänt/Vardagsliv

Max har ritat en sol
 
 

Idag skiner solen. Det är riktigt fint väder ute. Jag längtar efter långa barnvagnspromenader när vädret är så här men jag kan ju inte gå ut på promenad med en tom barnvagn. Dessutom orkar inte min kropp just nu gå nån promenad alls! Hoppas på en fin vinter och vår så att jag kan promenera.
 
Om en timme ska jag till barnmorskan och idag ska både Marcus och Max följa med. Blir en familjeutflykt! Vi har så nära till vårdcentralen så blir nog cykeltur. Lagom sträcka för mig =) Tror det är en halv kilometer eller nåt sånt.
 
Hoppas ni har en bra måndag ♥




33+0

2012-11-11 21:38:05 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.
 
Du: Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.
 
Text från minbebis.com
 

 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Då går vi in i vecka 34 idag!
 
Precis som det står i texten ovan så trycker barnet uppåt. Det ser inte ut som jag bär magen så högt upp men det är typ ständigt nån fot eller nåt som är mot mitt högra revben vilket gör att det gör ont att sitta i vanlig position alltför länge. Är också tungandad stundtals. Detta kan vara olika från dag till dag. Om jag sitter länge kan jag bli som bortdomnad "down there" när jag reser på mig. Nerver i kläm antar jag. Har senaste veckan också haft ganska ont på insidan av lår och så. Det strålar liksom neråt när jag reser på mig. Börjar också få svårt att ligga bekvämt när jag sover. Sover jag för många timmar på ena sidan så får jag hemsk värk i det ben jag ligger på. Är som det typ "lossnar" från kroppen. Svårt att få det med mig. Är bäst om jag går upp och kissar i alla fall tre gånger per natt för då lägger jag mig åt andra hållet sedan när jag ska somna om. På ett sätt börjar jag känna mig färdig med denna gravidkropp samtidigt som jag känner vemod inför att om några veckor inte vara gravid längre. Detta är ju så speciell period!
 
Förutom det kroppsliga så är detta en period av mycket tankar och funderingar. Och nu blir jag lite personlig. Det kommer tillbaks lite jobbiga känslor från när Max var nyfödd. Han skrek ju så de första dagarna och vi fick inte ge ersättning sa de på BB men sen visade det sig att han gått ner alldeles för mycket i vikt och han hade alltså skrikit av hunger. Trots att fyra år har gått tycker jag det är hemskt att tänka på detta och jag kan ha så fruktansvärt dåligt samvete för att vi inte litade på vår instinkt. Jag tänker också på hur det ska bli för Max att bli storebror. Vi har gett han all vår tid och kärlek i fyra år nu och jag är så rädd att han ska känna sig bortvald. Samtidigt som jag också är rädd att jag inte kommer kunna älska bebisen lika mycket. Detta är ju ganska vanliga tankar har jag förstått men de har inte kommit till mig förrän nu. Jag inser nu att det inte är lång tid kvar innan bebis kommer till oss. Igår när Max somnade vid kl. 20 och Marcus och jag satt och tittade på tv hela kvällen och hade det lugnt och skönt så fick jag nästan panik!! Shit vi ska ju börja om igen med allt: vaknätter, vagga bebis till sömns, ingen tid för varandra....osv. Vi har ju liksom kommit ifrån det där nu när vi har en stor blöjfri fyraåring som kan klä sig själv, leker själv, uttrycker vad han vill, somnar själv, sover hela natten. Ja som sagt mycket tankar dessa dagar och lite oro. Samtidigt som längtan också blir allt större. Vem är du där inne i magen?
 
Ja och sen var det där med förlossning också. Förnekar nog fortfarande att jag kommer gå igenom en sådan till men det får bli kommande veckas projekt: läsa, fundera och prata förlossning! Hur vill vi ha det?
 
Nu kör vi vecka 34!!
 




Fars dag

2012-11-11 19:59:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Slänger in ett inlägg här innan Solsidan börjar. Jag har varit och gravidtränat. Kul och skönt som vanligt. Har sen unnat mig en lång dusch med hårinpackning, kroppsskrubb och ansiktsmask så nu är jag fräsch inför veckan.
 
 
Instagrambild från träningslokalen. Kika in på Kropp o knopps träningsblogg.
 
 
Idag på eftermiddan har vi firat papporna med tårta. Marcus föräldrar och mina föräldrar var här och fikade. Mysigt!
 
Återkommer senare med blogginlägg om att vi går in i graviditetsvecka 34 idag!
 
Kram




Babykorg

2012-11-10 14:21:03 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
 
Vi har lånat denna fantastiska babykorg av vänner. Min målbild just nu i graviditeten är bebis sovandes i babykorgen, julgranen lyser så fint och så lite svag julmusik i bakgrunden. Perfekt att ha denna på nedervåningen för bebis att sova i på dagarna. Vi ska ställa in den i klädkammaren till bebis kommer men jag vill ha den stå framme i någon dag så att jag får titta på den. Det är likadant med vagnen som just nu också står inne men den ska ställas ut i förrådet. Har lånat åkpåse till den så nu kan man säga att vagnen är färdigutrustad också. Bara myggnät som saknas men det ska vi ha ett men jag har inte hittat det. Men de kostar inte så mycket att köpa har jag för mig.
 
Håller på och tvättar bebiskläder nu. Skönt med lugna dagar då man hinner med sånt.




En vanlig lördagmorgon

2012-11-10 10:36:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blommor i vårt kök
 
 

Gomorron (eller ja goförmiddag)! Max fortsätter att förvåna oss och sov till 7.30 imorse. Hurra! Förutom det är detta en alldeles vanlig lördagförmiddag. Frun i huset steg upp från sängen 9.30, mannen har startat en tvättmaskin, sonen spelar gitarr på sitt rum och mannen sitter nu vid datorn med kaffekopp och chokladbit.
 
Ja så ser det ut här idag.... igen!




Fredagmyset ikväll

2012-11-09 19:51:20 ,   Mat och annat gott
Varm smörgåstårta, sallad, chokladpudding med hallon, coca-cola, julmust, chips, popcorn, dipp, marabou choklad
 
O ja det kommer bli en bra kväll!




Gnistrande!

2012-11-09 11:53:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gnistrande utsikt från vårt sovrum
 
Hej! Idag har vi vaknat upp till -5 grader och frostigt och fint ute. Jag är så sugen på att promenera men jag vet inte vad som är med min kropp idag. Jag är snurrig i huvudet, orkar knappt lyfta på armarna och tungandad. Hade tänkt gå till förskolan och hämta Max sen men det blir väl att ta bilen i alla fall fast det inte är så långt för annars tuppar jag nog av.
 
Igår var jag och min kusin E hemma hos mina föräldrar. Mamma bjöd på kycklingfilé med ruccolacreme, morots- och äppelsallad, rödbetor med fetaost och solrosfrön, brysselkål med mangosås. Mätta? Ja. Första kvällen på väldigt länge det inte blev ett kvällsmål för mig kl. 22.
 
Ikväll väntar fredagsmys och efter det en relativt lugn helg. Jag ska tvätta bebiskläder och vila! Marcus och jag har bestämt att vi ska fixa klart allt inför bebis ankomst innan december börjar och i december kan vi förbereda för jul. Blir mycket på en gång annars!
 
Strax ska jag försöka resa mig ur sängen och laga jordärtskockssoppa till lunch.
 
KRAM
 
 




Regnig torsdag

2012-11-08 10:32:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är riktigt grått ute och "småregnar" hela tiden. Snacka om höst!
 
Jag är så glad för Max har börjat sova längre på morgonen. 7.10 vaknade vi imorse. Stor skillnad från förra veckan då han ju vaknade före kl.6 varje dag. Jag lämnade honom på förskolan för en timme sen. De var ute och skulle grilla korv.
 
Jag skulle lätt kunna somna nu men börjar jobba om en timme så det känns inte som nån idé. Jag spelar speldosa för magen och dricker smoothie istället!
 
Hoppas ni får en bra dag!
 




Kissa på sig?

2012-11-07 21:50:37 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebisen är väldigt aktiv i min mage, särskilt på kvällarna men den har gympalektioner stundtals även på dagarna. Urinblåsan verkar vara en fin studsmatta. Och varje gång den håller på och grejar där så tänker jag på denna film där en av karaktärerna ständigt kissar på sig som gravid:
 
 
Det är nog bara en tidsfråga för mig också!




Mellis och städning

2012-11-07 19:32:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Max och jag kom hem vid kl. 15 idag. Åt smaskigt mellis. Krabbelurer med socker på, delicatoboll och clementin. Rena tallriksmodellen eller?! =) Ibland får man lyxa till det. Sockerchocken gav mig i alla fall energi att plocka och greja här hemma. Har även sorterat ett riktigt tvättberg, dammsugit och städat badrummen. Puh! Det var i alla fall en skön känsla när Marcus kom hem vid 17.30 och för en gångs skull slapp mötas av ett kaos. Max och jag hade tänt ljus också och köpt blommor till honom. Ett tack för att han har sånt tålamod med sin höggravida fru och 4-årstrotsige son ♥
 
Det tog på krafterna att städa så nu stannar jag här i soffan resten av kvällen och ser extra mycket fram mot Bonde söker fru.
 
Kram
 
 
 




Iphone-vantar

2012-11-06 20:56:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fick jag hem mina vantar som jag vann hos emmashjärtan för snart två veckor sen. Dessutom så fick jag ett extrapar för att det tagit sådan tid med leveransen =) Det tackar jag verkligen för, men jag tycker inte det tagit tid med leveransen. Tror aldrig jag fått ett pris så fort i en bloggtävling. Tack Iphone-vantar.se!        
 
Dessa blir ju perfekta så att jag kan instagramma och blogga när jag är ute på barnvagnspromenader i vinter!
 
    




Kiropraktorbesök

2012-11-06 20:41:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Då var snart tisdagen slut! En riktigt bra start på dagen fick jag eftersom Marcus och Max åkte en timme tidigare än mig på morgonen och jag kunde äta frukost i lugn och ro. Var så mycket piggare på jobbet än vanligt när jag fått sova till 7.45 och sen bara fått rått om mig själv innan jag åkte iväg. Det är likadant imorn. Skönt!
 
Blivit mycket bebissaker snack i de senaste inläggen. Hoppas ni inte tröttnat totalt. Apropå vagnen så funkade inte alls åkpåsen vi har eftersom den är för sittvagn men jag hittade ett varmt luddigt "underlägg" att ha i vagnen så det kanske blir det, kudde och varma filtar istället. Bebis har ju overall på sig. Vi har inte bara fleeceoveraller utan vi har en "riktig" overall också sen Max var liten. Vi får testa helt enkelt! Regnskydd upptäckte jag dock att vi har och jag har även fått tag på ståbräda idag typ gratis. Så helt plötsligt blev vagnen fullutrustad!
 
Har varit hos kiropraktorn på eftermiddan. Han "knäckte" vi höfterna och efter det kunde jag ta långa steg vilket jag inte kunnat på ett tag. Det har liksom tagit stopp. Kändes skönt. Är inte lika "låst" längre.
 
Nu har Max äntligen somnat och jag ska bara slappa till läggdags! Kram till er ♥
 
 




Överdoserat

2012-11-05 22:17:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vill inte gå och lägga mig. Halsbränna och känner mig alldeles uppblåst. Resultatet av wok till kvällsmat och alldeles för många skedar nutella till efterrätt. Blääää.....




Vagn är köpt!!

2012-11-05 21:00:08 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Nu kan ni alla andas ut! Vagnpaniken är över här hemma =)! Helt plötsligt igår fanns den bara där på blocket och jag var först att ringa. Flera som hade ringt och mailat efteråt. Nu har vi en svart skönhet står i hallen och den uppfyller alla krav jag hade: En brio happy i svart med sitt- och liggdel, ej luftpumpade däck, vinkelbart ställbart handtag, maxpris 2500:-, årsmodell 09 eller senare!
 
Ursäkta det konstiga ljuset på bilden
 

Vagnen kostade 2500:- och är årsmodell -11! Mycket nyare än vad jag kunde drömma om i den prisklassen. Så fin!! Det vi måste skaffa är regnskydd till vagnen. Sen så ingick inte åkpåse men vi har en emmaljungaåkpåse sen tidigare så hoppas på att den funkar. Fotade inte sittdelen till vagnen men även den är svart.
 
En nöjd Sara här ikväll =)
 




Nu har vi shoppat!!

2012-11-05 09:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördags shoppade vi lite till bebis. Så mysigt! Men fick typ panik i bebisaffärerna. SÅ sjukt mycket grejer det finns. Men av erfarenhet från förra gången vi fick bebis så vet jag att man inte ens behöver en bråkdel av allt från början. Denna gång ska jag verkligen ta det som det kommer. Inte ens nappflaska behöver man ju köpa innan för min ambition är ju att amma och om bebis tilläggsmatas i början så ska det ju ändå göras med sked eller kopp så då kan man ju köpa flaska senare eller om det behövs. Det finns ju liksom på ICA. Det som vi köpte igår som inte är med på bilderna är en näsfrida. Den var oumbärlig under Max första år vid förkylningar. En del kanske tycker det är en onödig pryl men vi tycker det känns bra att ha en hemma redan från början (vi slängde den vi hade till Max). Sen ska jag nog även köpa mjölkuppsamlingskoppar. Sätts på ena bröstet när man ammar det andra. För oj så det läckte mjölk då kommer jag ihåg. Det är bökigare för mig att åka och köpa det efteråt eftersom det är några mil till babyproffsen.
 
 
Ja ni har ju läst om mina overallbekymmer. Blev visst två inhandlade denna helg! Så kan det gå. Köpte den vita i fredags. Den är av märket name it och är i storlek 62/68. Fanns inte kvar i mindre. Tänkt först att bebis kan ha den från början och att det inte gör något om den är stor. Men sen igår när jag var på Lindex och denna gröna skönhet fanns i strl 56 så kunde jag inte låta bli!! Så det blir den som får följa med till BB.
 
 
Newbiebyxor från KappAhl. De grå är i strl 62 och de vita i strl 56. Blev även ett par gosiga tossor därifrån.
 
 
Mössor från HM. Vi har flera tunna hjälmmössor men eftersom bebis föds på vintern så är det ju bra med några lite varmare också. Den mjuka bebisskallran är från KappAhl. Dinglisspeldosan är från Barnens hus (där köpte vi även näsfridan. En ny butik i "vårt" köpcenterområde och jag blev glad när jag sedan såg att dinglisen kostade 20:- mer på Babyproffsen).
 
Det som vi behöver köpa nu är två pyjamaser. Alla färgneutrala pyjamaser vi tittade på igår var slut i 50/56. Sen kanske vi köper nån body men borde inte för vi har =)! Vill egentligen hellre handla när vi vet om det är flicka eller pojke.
 
Sen så ska även praktiska saker såsom skötbädd och sånt köpas. Men en sak i taget!




Mirakel

2012-11-05 07:42:20 ,  
Gomorron. Nu ska ni få höra på nåt ovanligt. Max har precis vaknat. Kl. 7.30 slog han upp sina ögon. Han har sovit från 19 igår. Chock!!




Gravidträning

2012-11-04 22:04:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer ett litet blogginlägg innan läggdags. Jag har sovit 40 minuter på eftermiddan så är inte supertrött nu vilket jag brukar kunna vara vid denna tiden.
 
Har varit och gravidtränat ikväll och vill bara peppa er som är gravida eller planerar att bli att försöka hitta nån gravidträning där ni bor. Det är verkligen toppen för att hålla sig igång även så här sent i graviditeten. Har tränat mycket armar och ben idag. Mina armar behöver verkligen tränas upp inför att bära på bebis. Här där jag bor har det inte funnits nån träning inriktad på gravida så jag är väldigt glad att min kompis C startade sitt företag precis när jag är gravid. Här finns hennes hemsida.
 
Nu väntar en ny vecka och min första hela halvtidsvecka. Känns jätteskönt.
 
Hoppas er helg varit bra och sov så gott alla läsare ♥




32+0 (massa magbilder!)

2012-11-04 15:29:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.
 
Du: Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.
 
Text från minbebis.com
 

Denna vecka ska jag inte pracka på er en massa text utan endast konstatera att vi nu går in i v 33 och det är 55 dagar kvar till bf. Ca 80% av graviditeten är gjord. Nu kör vi en vecka till med trötthet, hunger och väldigt många toabesök (hur mycket kan en urinblåsa producera egentligen?) och fortsätter njuta av denna mage och dess fantastiska innehåll.
 
Istället för text får ni äran att ta del av några av de bilder fotade igår. Vår kompis My är fotografen och magen är i v 31+6.
 
 
 




70-talstema

2012-11-03 23:30:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag hittade det jag hade tänkt ha på mig på 40-årsfesten med 70-talstema. Inte helt 70-tal men i alla fall lite orange och jag kände mig fin =)!
 
 
Har varit en trevlig kväll! Nu ser jag fram emot att sova gott inatt och inte behöva bli väckt av Max 5.30 imornbitti. Men oj så jag saknar vår kille som just nu sover gott hos sin mormor och morfar.
 
Godnatt!




Gravidfotat

2012-11-03 13:18:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Sitter och äter lunch efter att vi har gravidfotat i mina föräldrars trädgård på förmiddan. Vi körde snålvarianten och fixade det själva med hjälp av min kompis My. Vi googlade båda två på fotoidéer och sen så gjorde jag inställningarna och hon fotade. Många fina bilder fick vi!! Ni vill nog inte se alla 249 stycken men ett axplock kommer garanterat =). Ska bara redigera till dem lite. Här kommer ett litet smakprov på en plojbild:
 

Det var kallt ute! Fryser fortfarande.

Foto: My
 
Dagen fortsätter i ett rasande tempo! Om nån timme ska vi lämna Max hos mina föräldrar där han ska sova inatt. Marcus och jag ska in till stan och shoppa till bebis och sedan ska vi på 40-årsfest. Det är 70-talstema om man vill. Jag har haft ångest för det i flera veckor men kom i alla fall fram till att jag har en tunika i brun och orange. Igår när jag skulle ta fram den så hittade jag den inte. Antagligen rensades den bort när jag städade garderoben för några veckor sen. Har lånat en hellång brun klänning som min farmor hade på 70-talet. Men jag känner mig bara stor och konstig i den. Inte alls bekväm! Så det får bli en vanlig svart kort klänning och sen ett band runt huvudet. Man vill ju känna sig fin när man ska på kalas.... särskilt när man är gravid!
 
För övrigt så har jag känt av de första förvärkarna idag. Bara som lite svag mensvärk så ingen fara. Bara ett tecken på att veckorna närmar sig.
 
KRAM




Middag

2012-11-03 00:19:02 ,  


Har varit ute och ätit med mina kollegor ikväll. Nu är jag mer än trött så ska bli skönt att sova. Godnatt :)




Tålamod

2012-11-02 09:48:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Här har det varit morgon sen strax efter 6. Idag funkade inte min metod att titta på film i sängen med Max. Jag som hade lagt datorn och filmer i sovrummet innan jag la mig igår. Men idag dög det inte utan det var bara att gå upp. Blev soffan och bolibompa istället. Slumrade lite där. Tålamodet är inte riktigt på topp nu under graviditeten gällande min son. Är så jobbigt att höra gnäll och tjat som det ofta blir. Nu är han igång och leker i alla fall men säger mamma ungefär varannan sekund och vill berätta saker. Får dåligt samvete att jag inte riktigt orkar med för han är ju världens goaste så jag försöker orka lyssna. Men jag har fått sånt behov av egentid och att kunna vila. Han är dessutom väldigt mammig just nu och stöter bort Marcus ibland. Jag tycker inte om pappa eller pappa får inte komma hem säger han vissa dagar. Både till mig och direkt till Marcus. Läste i en tidning att många barn blir så när mamman är gravid. Här hemma blir det mycket tjafs och sånt för att Marcus ska få hjälpa honom med saker och lägga honom på kvällen. Vi låter honom få vara ganska mammig och gosa och kramas mycket med mig men samtidigt så kan han inte styra vem som ska hjälpa honom med saker. Då blir det gnäll och bråk men går ju över sen. Huvudsaken är ju att han känner att han är älskad. Jag nattar honom ungefär 5 av veckans dagar men ibland vill man ju låta någon annan ta det.
 
Jag kommer vara ledig fredagar nu när jag har halv graviditetspenning. Var svårt att få ihop ett schema på jobbet annars och jag sparar ju dessutom bensinpengar på det. Max får vara på förskolan några timmar men jag valde att han fick vara ledig idag. Kanske låter honom vara det de fredagar när Marcus ändå kommer hem hyffsat tidigt. Får ta vecka för vecka och se vad jag orkar. 
 
Kan påpeka att jag själv är ganska gnällig och tjatig nuförtiden också. Max och jag gör det inte lätt för Marcus =). Det är ju egentligen han som ska klaga!
 
 
Mitt busiga ♥




Pippimönstrat

2012-11-01 10:25:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Titta så fint min föräldralediga kollega Anna sytt!
 
Mössa och halsduken/scarfen har jag beställt till Max och bodyn har vi fått i present till bebis. Så fint. Tack ♥
 
Jag går och "gluttar" i klädskåpet med bebiskläder nån gång per dag och förundras över att nån så liten ska komma till oss. Helt otroligt ju! Nu när vi gått in i novembermånad så kan vi säga att vi med största sannolikhet ska få bebis nästa månad! De första höstmånaderna har gått fort nu när jag ser på det i efterhand. Hoppas det inte saktar ner nu. Men bebis får gärna vara kvar i magen till januari. 2 januari har jag beställt att hon/han ska komma ut ;). Då blir det ju nästnästa månad men det klarar jag av.
 
Nytt på krämporfronten är att jag fått ont under den ena foten. Går bra på jobbet när jag går i mina inneskor men gör ont när jag går direkt på golv. Värker lite på natten också. Tecken på att vila mer kanske!
 
Max är lämnad på förskolan för en stund sen och om lite mindre än en timme ska jag åka till jobbet och jobba eftermiddan. Ikväll satsar vi på torsdagsmys med chips och dipp här hemma för imornkväll ska jag ut med mina kollegor. Och man vill ju inte missa chipsen och dippen =)!
 
KRAM
 
(förresten, jag köpte nutella igår. Det borde väl också ingå i att kolhydratladda inför förlossning?! ;) )




Alla sätt är tillåtna

2012-11-01 08:05:37 ,  
Gomorgon! Max vaknade 5.30 och var hungrig. Kändes elakt att ignorera det så det var bara att masa sig upp. Marcus skulle cykla iväg till jobbet. Medan Max åt smörgås funderade jag på hur jag skulle kunna få sova mer. Det blev min dator i sängen och två Byggare Bob-filmer. Två timmars mer sömn för mamman och en nöjd son!