Lång dag och vårglad Ebba!

2014-03-31 21:09:04 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Gokväll! Den här dagen har känts lång eftersom jag gick upp kl. 5 imorse och med tanke på att vi nyligen ställt om till sommartid så trodde kroppen att klockan var 4 så jag var minst sagt trött. Men nu efter en arbetsdag, ärenden, matlagning och storhandling så är det skönt att få sitta i soffan.
 
Ebba har en krångelkväll men jag har inte ett dugg dåligt samvete över att det är Marcus som springer upp och ner för trappan för det har jag gjort i 14 månader ;).
 
Dagen började med grått väder men det sprack upp på eftermiddagen. Nu ska jag sjunka djupare ner i soffan och titta på Biggest loser och hoppas jag håller mig vaken.
 
Hoppas ni haft en bra dag! Bjuder på några härliga bilder på Ebba när hon gick runt på gräsmattan igår. Ja för helt plötsligt tyckte hon det var roligt att gå ute men en timme senare vägrade hon sätta ner fötterna igen.... :)
 
 
 
 
 
 
Bytarda....trala la...

2014-03-30 21:54:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max Mode/Kläder
Hej! Nu lider helgen mot sitt slut men vilken underbar helg det varit. Massor av kläder, massor av jobb, massor av kunder, massor av shopping och 8915:- som vi kan skicka till småbarnsvård i Sudan. Tänk att det kan vara så roligt att jobba hårt! Det lönar sig ju stort när det blir ett gott resultat.
 
 
Jag vet ju att ni väntat hela helgen på att se vad jag köpt (hi hi eller kanske inte .... men ni får väl helt enkelt blunda nu om ni inte är intresserade):
 
 
 
Jag är jättenöjd. Många fina sommarkläder till Ebba samt fina jackor i olika storlekar. Det är ju inte lika lätt att hitta fina kläder i Max storlek men lite hittade jag. Han behöver inte så mycket eftersom vi köpt en del nytt till honom senaste tiden så därför letade jag inte så noga. Förutom det som är på bilderna köpte jag två filmer, en handväska till Ebba, ett bord till Max rum samt en skiva med Alcazar (Max är överlycklig). Sen fick jag en del sålt också så det var egentligen inte så många hundralappar jag betalade för det jag köpte.
 
Nu väntar en ny arbetsvecka som börjar klockan 6 imornbitti så dags att börja göra sig redo för att sova.
 
Kramar
 
Några doser av varje

2014-03-27 22:27:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Här sitter jag mitt i fredagsmyset med chips, popcorn och cola. Och nej det har inte slagit slint i huvudet på mig. Jag vet att det är torsdag. Men imorgon har jag tagit ledigt så för mig är det fredag. Bytardagshelg väntar och många många timmars arbete är det som gäller men oj så kul vi kommer att ha. Och självklart hoppas jag på att många kommer och handlar på lördag.... samt att även jag hittar mycket fynd till barnen. Vår- och sommarkläder behövs till båda :)!
 
Ja där har ni orsaken till min bloggfrånvaro denna vecka för när jag inte har jobbat har jag bara haft bytardag i huvudet.
 
 
Och några doser med vardagskaos består ju dagarna också av.
 
Ha en superhärlig helg alla bloggläsare så "ses" vi på söndag! Då hoppas jag att jag har många fynd att bjuda er på.
 
KRAMAR
Doktor med en plan

2014-03-24 21:16:00 ,   Ebba
 
 
Gokväll måndag!
 
Trött i både kropp och huvud är jag efter en lång dag som började klockan 5 imorse men för en halvtimme sen fick jag äääääntligen sätta mig ner.
 
Efter jobbet snabbade jag mig hem och hämtade en nyvaken Ebbis och så åkte vi till sjukhuset för läkarbesök där vi pratade allergier och astma. ÄNTLIGEN fick jag svar på massor av frågor och en plan för framtiden. Förstår ni att vi för 1,5 månad sen bara blev hemskickade efter ett dygn på sjukhuset efter Ebbas allergiska reaktion utan minsta lilla råd vad vi skulle göra om det hände igen eller någon form av allergimedicin. Ingenting fick vi med oss förutom rådet att undvika ägg och banan (banan reagerade hon inte på vid det tillfället men haft svaga reaktioner på det tidigare). Blodprover tog de i alla fall och de fick vi svar på idag. På en skala 0-6 har hon värdet 2 på både ägg och banan vilket visar att hon kan få allergiska reaktioner mot det men det säger egentligen inte så mycket mer. De två läkarna vi fick träffa idag tog upp att det man går mest på är hur reaktionerna har varit. Planen för framtiden är att fortsätta undvika produkterna men att om några månader ge henne lite banan. Det kan vi göra hemma eftersom hon ej haft starka reaktioner mot det. Men vi ska göra det på dagtid och ha allergimedicin redo. Innan augusti ska vi få åka in till sjukhuset och göra en provokation med kokt ägg. Sedan ytterligare någon månad senare ska vi göra en provokation på sjukhuset med rått ägg.
 
Nu har vi i alla fall fått allergimedicin utskrivet och klara råd vad vi ska göra om hon får en reaktion. Börjar hon svullna minsta lilla i ansiktet ska vi ringa 112, ge allergimedicin och ventoline. Alternativt istället för att ringa 112 springa eller åka till vårdcentralen som är några hundra meter härifrån.
 
Sen diskuterade vi hennes hosta också och de tyckte att det är dags att sätta in en förebyggande medicin så att hon inte blir så påverkad i luftrören vid minsta lilla förkylning samt även när hon är ute i kyla. Har ju inte kunnat haft henne sova ute i vagnen under hela vintern för hon hostar bara då. Nu är ju vintern på väg bort men känns skönt att testa i alla fall för att se om hostan blir mildare om hon blir förkyld.
 
Glad var jag när vi åkte därifrån och för första gången kändes det som någon gav tydliga besked.

 En doktor med en plan. Det är bra grejer det!
 
 
Så där som det ska va!

2014-03-22 20:43:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det våras i trädgården
 

Detta blev en sån där dag som en lördag ska va. Det enda minuset är att barnen vaknade alldeles för tidigt. Max strax efter 5 men han lyckades vi få att somna om en stund och Ebba vaknade 5:40 och hon somnade inte om.
 
I förmiddags åkte vi till Lindex och köpte några plagg till Max och sen vidare till Bra & begagnat där vi fikade. Eftermiddagen blev en riktig uteeftermiddag med sandlådslek, grillrengöring, åka bobby car och leksakstraktor och sedan en cykeltur hela familjen. Kikade förbi Marcus pappa där vi fick fika. Sen var det hem och tända grillen. Så nu är grillpremiären för i år avklarad.
 
Nu har Max och jag landat framför Gladiatorerna. Skulle ju dock vara lite mysigare och lugnare om han inte pratade nonstop!!!
 
Happy helg!
 
Lördagsklubba och vatten i uterummet. Max har fått en servis från min mormor som han använde.
 
Sandlådebarn
 
Grillpremiär med grillad kyckling och fetaost, morotstzatziki, vitlöksostfylld röstirulle och så lite tomatbitar (var lite dåligt med grönsaker hemma... ha ha....).
 
 
 
Finally friday!

2014-03-21 20:03:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Finally friday! Så härligt. Jag kom hem vid 16 idag. Då åkte Marcus och Max till badhuset. Det var tänkt att vi skulle åka hela familjen men hoppade över det eftersom Ebba varit snorig tidigare i veckan. Det blev ingen rejäl förkylning och redan igår var hon "snorfri" däremot har hon lite hosta på nätterna så fått tagit ventoline på kvällarna. Får spara badhusbesöket tills hon är helt okej!
 
Ebba och jag tog en promenad i eftermiddags och passade på att titta på änderna vilket Ebba tycker är jättekul. Sen gick vi hem och städade lite innan badpojkarna kom hem med thaimat.
 
Bra start på helgen och nu fortsätter den med Let´s dance och.... ja ni vet ju resten.... chips, popcorn och cola ;)
 
Puss på er
 
Byggare Ebba

2014-03-19 16:28:23 ,   Allmänt/Vardagsliv


Tappat räkningen på hur många förkylningar hon haft

2014-03-18 20:48:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll. Snuffsan buffsan (mitt nya smekmamn på Ebba) har blivit förkyld igen. Hon har varit bra i 1,5 vecka sen senaste förkylningen och nu är det alltså dags igen. Hennes sömn både på dagen och natten blir ju så påverkad och det påverkar ju oss alla. Får hoppas på okej nätter framöver för både Marcus och jag är trötta. Jag orkar inte en natt med tre timmars sömn som jag hade natten till min första arbetsdag för två veckor sen.

Nu ska jag fortsätta titta på Bygglov onnan läggdags!
Bild från häromdan. Ebba leker tittut!
Fredagsmys tack!!

2014-03-17 21:21:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Känns som jag redan jobbat en hel vecka... synd att bara måndagen gått!

Jobbat kl 6-13:30 och sen var jag hemma några timmar men va tillbaks på jobbet kl 17 för föräldramöte och var hemma strax före 20.

Puh....

Fredagsmys tack!!
Fort går det

2014-03-16 20:12:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Är det inte meningen att man ska vara utvilad när det har varit helg? Jag känner mig jättetrött. Antagligen på grund av att Ebba vaknade 6:20 imorse. Hon brukar sova till 7:30. Jag planerar en tidig kväll med andra ord och det passar bra för jag börjar jobba klockan 6 imornbitti.
 
En bild från idag på vårt söta yrväder bjuder jag på annars så blir det inte så mycket mer bloggat än så här idag. Nu ska jag slappa i soffan och slötitta på tv och ladda energi inför en ny vecka.
 
Hjälp så fort en helg går....
 
KRAM
 
Katastrofdrabbat kreativt kaos

2014-03-15 15:13:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Jag firade in helgen med sovmorgon till kl. 9 och lite senare åkte jag och träna. Idag blåser det kalla vindar ute men solen skiner så det är ljus och härligt här inne. En av de saker jag verkligen gillar med vårt hus är att det är väldigt ljust. Eftersom det är öppet mellan kök och vardagsrum så har vi många fönster i olika riktningar som ökar ljusinsläppet. När vi flyttade in här från vår lägenhet så var vi nästan chockade över hur ljust det var och då förstod vi hur mörk lägenheten varit.
 
 
Igåreftermiddag städade Marcus lite här hemma och idag har han fortsatt med det och våre sängkläder är nu i tvättmaskinen. Ser redan nu fram emot att gå och lägga mig i rena sängkläder ikväll.
 
När vi inte hade barn så städade vi en gång i veckan/varannan vecka och då ordentligt med plocka, damma, dammsuga och torka golv. Sådan organiserad städning hinns inte med nuförtiden. Det städas ju typ jämt men nåt rum i taget. Det som är mest katastrofdrabbat prioriteras. Men någon ordentlig städning av hela huset på en gång får vi aldrig till. Det skulle vara skönt med ett hus som var rent i alla vrår någon gång istället för att det ska vara halvstädad. Vi brukar ha goda ambitioner inför kalas och sånt men det blir ju alltid något rum eller några vrår som inte hinns med. Då är det bra att man har dörrar som kan stängas ;).
 
Det mest katastrofdrabbade rummet just nu ser ut så här på golvet:
 
Jag väljer dock att kalla det för ett kreativt kaos! Max spenderar typ all sin vakna hemmatid på sitt rum lekandes med lego.
 
Nu ska vi åka hem till M och H och kika i deras hus. Var längesen vi var där nu och de håller på och renoverar. Nyfikna är vi :)
 
 
 
 
Jacka

2014-03-14 08:50:00 ,   Ebba Mode/Kläder
 
För en vecka sen gjorde jag en beställning från HM då det var kalsong- och t-shirtkris i Max garderob och HM har ju bra priser på baskläder. Passade på att beställa vårjacka till Ebba också. Sen så blev det ju så att jag kom iväg på en bytardag dagen efter och hittade en vårjacka till Ebba för 25:- som jag är jättenöjd med. Sen så kom den söta nya jackan på posten idag. Jättefin... men jag tog fel storlek. Så nu är jag i valet och kvalet om jag bara ska skicka tillbaks den istället för att byta storlek för hon har ju redan en vårjacka (hon har även två fleecetröjor och regnjacka) och det kommer ju bytardagar framöver också. Bättre att lägga pengarna på det hon skulle behöva. Skaloverall står högt på önskelistan men de är ju hutlöst dyra även på Tradera. Annars får vi köpa överdragsbyxor. Jag tycker att regnbyxor blir för varmt och instängt de dagar det inte är blött ute. Just nu är det ju inte så varmt ute ännu så då har hon haft fodrade regnbyxor på sig (glad att jag inte sålt allt sen Max var liten).
 
Söt är jackan i alla fall men det lutar åt att den åker tillbaks.
 
Lite snopet också att den nu är på rea vilket den inte var förra veckan...grrrr.....
 
Discobyxor

2014-03-13 20:50:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bild från i lördags. Fullt i sandlådan
 
 
Hej! Den härliga vårsolen fortsätter visa sig och jag är så glad att ha ett jobb där jag kan vara ute på dagarna. Men nästa vecka ska det visst snöa! Vi som pratar om vårtecken med barnen på jobbet. De är så glada att fåglarna kommit hem från sin semester och kvittrar här hos oss istället. De kommer tycker att vi lurat dem om snön kommer tillbaks. Får hoppas prognosen visar fel.
 
Det känns som att jag jobbat dygnet runt denna vecka för planeringsdag och APT har gjort att jag inte slutat tidigt någon dag och dessutom jobbat tre timmar extra denna vecka. Men roligt är det men jag får dåligt samvete över att energin inte riktigt räcker till mina egna barn. Ska bli skönt med helg helt enkelt.
 
Här hemma rullar dagarna på för Marcus och barnen. Igår var det mellodisco på Max förskola och han var stolt som en tupp när han kom dit i sina nya discobyxor som hans mormor sytt till honom. Blått glansigt tyg och band som hängde i sidorna som virvlade fint när han dansade. Till det hade han på sig en skjorta från Thailand. När han fick inbjudan till discot och vi läste att det skulle vara fin klädsel blev han väldigt bekymrad för han tyckte inte alls att hans finbyxor passade på ett disco. Alcazar brukar ju ha glittriga byxor och det ville han också ha. Nu fick inte min mamma tag på nåt glittertyg men ett glansigt tyg lyckades min morfar leta fram på Bra & begagnats lager och det blev ju bra det också. Inte förrän han skulle gå och lägga sig igår tog han av sig discobyxorna och skjortan.
 
Och Ebba då? Jo hon traskar på för fullt här hemma. Hon går som att hon aldrig gjort nåt annat. Idag har hon dessutom för första gången suttit i barnsitsen på Marcus cykel. Hon hade dock varit väldigt arg och ledsen för att hon skulle ha hjälm på sig men så fort cykeln rullade var det roligt. Vi måste dock skaffa en annan hjälm till henne. Max gamla hjälm sitter inte riktigt bra. Puh....dessa pengar!

 
Nu sover barnen och jag tänker sätta mig bredvid min man i soffan och smaska muffins och titta på Sveriges mästerkock från igår. Jag börjar inte jobba förrän 9:30 imorn så vi låtsas att det är helgkväll redan ikväll. Det gäller att förlänga helgkänslan :)
 
Kram till er ♥
 
 
 
Sen så undrar jag varför det helt plötsligt är reklam högst upp på min blogg. Det har det aldrig varit förut!!
 
Högvarv

2014-03-11 21:01:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh ikväll har jag en sån här kvällen när hjärnan går på högvarv. Tankar och planering inför bytardag och jobb bara snurrar i huvudet.
 
Nepp nu ska jag tända ljus, äta glass och titta på teve en stund och låta hjärnan vila lite.
 
 
Gomorron tisdag!

2014-03-11 08:53:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
På tisdagar börjar jag inte jobba förrän 9:30. Passar en morgontrött jag. Ska dock ge mig iväg när som helst för ska tanka bilen först.

Vad härligt det är att vakna till sol ute. temperaturen är dock kall men hoppas den stiger rejält under dagen. På jobbet väntar skogsutflykt!

Hoppas ni får en fin dag!
Vårvindar

2014-03-09 21:41:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken härlig dag! 12 grader i skuggan visade termometern kl. 16:30. Tur att jag fyndade en vårjacka för två tior till Ebba igår. Den kom till användning idag! Ebba och jag tog en promenad strax innan kvällsmat och det kändes som det var ljumma vindar som blåste.
 
Min mamma klippte Max i eftermiddags o vi passade på att stanna där en stund och fick fika också. Max tyckte dock att sin mormors semlor som var bakade på dinkelfullkornsmjöl smakade som mackor.
 
När vi kom hem fick Ebba öva på att gå ute. Den senaste veckan har vi konstaterat att hon kan gå för nu väljer hon det istället för att krypa. Men det är inne det för ute har hon inte ens velat stå upp när det sitter skor på fötterna. Men idag upptäckte hon att hon ju faktiskt kan gå ute på asfalten. På gräset vill hon dock fortfarande inte ens sätta ner fötterna. Men men en sak i taget helt enkelt :).
 
Några bilder från denna varma dag.
 
 
 
 
 
Nu väntar en ny vecka och den börjar med planeringsdag på jobbet imorgon!
 
Vårens explosion och vårens första bytardag

2014-03-08 13:31:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Läste häromdan att våren nu kommer explodera och att det skulle börja idag och mycket riktigt så visar sig solen nu och det verkar som den ska göra det i många dagar framöver. Härligt!
 
Jag trodde jag skulle vara jättetrött igårkväll och idag efter första veckan på jobbet men det var som vanligt Marcus som somnade i soffan igår och idag gick jag upp med barnen 7:20 utan att vara helt slut. Men tröttheten kommer kanske imorgon.
 
Imorse blev det snabbt planer spikade då jag i sista minuten bestämde att jag skulle åka på bytardag med vänner. Inom tio minuter hade jag tagit beslutet, klätt, mig, ätit frukost och gick utanför dörren. Vårens första bytardag och en av de största här i närheten. Lång kö i bitande vind och folk överallt men några fynd hittade jag ändå. Bland annat denna dockmatstol för 25:-. Gissa om den blev populär hos lilla fröken här hemma! Kläderna jag köpte ligger i tvättmaskinen just nu. Tänkte att de kunde få torka ute i solen och blåsten idag så borde Ebba kunna inviga något plagg redan ikväll då vi ska titta på melodifestivalen hos vänner.
 
 
 
 
FREDAG

2014-03-07 09:02:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Det är fredag!!!! Härligt och första arbetsveckan är snart gjord. Stänger förskolan idag så har inte börjat ännu men ska strax ge mig iväg.
 
Veckan har gått riktigt bra tycker jag trots en dålig start med tre timmars sömn natten mellan söndag och måndag pga en väldigt förkyld Ebba. Men sen har veckan rullat på och vi har börjat komma in i att Marcus tar hand om Ebba på nätterna.
 
Målbilden idag är fredagsmys med räkor i stark sås, chips, cola och Let´s dance. Men först ska jag åka och umgås med mina fina barn på jobbet :).
Återkommer

2014-03-04 20:43:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jobbstart (som gått jättebra) och förkyld Ebba som orsakar dålig sömn på nätterna gör att jag återkommer till helgen ♥
Godnatt min skatt

2014-03-02 20:28:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag nattat denna godingen och nu ses vi inte förrän imorn vid 16-tiden =(.
 
 
Bilden är från en annan dag. En kry och frisk dag. Oj så Ebba snorat och hostat idag stackarn. Så det där med att vi inte ses förrän kl. 16 imorn kanske inte är helt sant. Det beror ju på hur kvällen blir. Natten ska Marcus ta. De ska sova inne i Ebbas rum och jag ska sova med Max i hans rum. Får hoppas hostan är inom kontroll under natten så de får sova bra.
 
Nu känner jag mig laddad för jobb och ser fram emot morgondagen. Har ju så länge varit inställd på att det är dags för jobbstart när mars börjar så nu skulle det faktiskt kännas konstigt om det inte vore så. Det enda som stör lite är ju detta att Ebba inte är kry. Min lilla älskling ♥
 
 
Jag hann inte ens publicera detta inlägg innan jag fick springa upp till snorisen!! Å tänk om hon bara lät mig få använda näsfridan på henne men hon blir hysterisk och bara vrider och vänder med huvudet och fäktar med armarna. Går inte ens om vi är två och håller fast henne.
En lugn stund

2014-03-01 13:26:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Jag gick och la mig tidigare än vanligt igårkväll men det fick jag ingenting för. Ebba vaknade och hade blivit förkyld och sen har det varit en bökig natt så blev inte så mycket sammanhängande sömn. Känns idag.
 
Jag har i alla fall varit iväg på en liten loppis med barnmärkeskläder. Blev bara några köp. Mest nöjd är jag med ett par villervallajeans till Ebba. Nu pågår lugn lördag. Snoriga Ebba sover, Max och Marcus är ute och jag hamnade här i soffan med en tekopp. Äntligen!! Veckan som varit har inte innehållit någon egentid dagtid då Ebba sovit i vagnen medan vi varit ute och gått. Veckans första tekopp med andra ord.
 
 
Max har blivit intresserad av bokstäver. Han har ju kunnat skriva sitt namn ett bra tag nu men nu har han även börjat skriva en del andra bokstäver. T, P, B, M, A, X skrev han så fint på rader tidigare idag. De våriga tulpanerna ni ser på bilden gav vi Marcus igår när vi hämtade honom från jobbet. Han hade även fått en bukett rosor och choklad av föräldrar på hans jobb eftersom han gick på föräldraledighet.
 
Nu ska jag njuta av lugnet för misstänker att det inte varar så länge till :)