1.7 mil på cykel och 100%

2015-05-30 11:23:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter 1.7 mil på cykel igår får man äta wienerbröd idag
 
Hej gråa, mysiga och lugna lördag!
 
Igår gick jag hem från jobbet kl. 13.15 och sa hejdå 80%! På måndag är det heltid som gäller fram till semester vilket bara är två veckor och en dag. Men det blir självklart stor skillnad för det. 8 timmar mer jobb per vecka är ju mycket. Längre dagar både för mig och Max och Ebba. Men med tanke på att jag har mycket att göra på jobbet just nu så känns det också bra att jag ska vara där mer och därmed kan hinna mer.
 
Helgen inleddes igår med 1.7 mil på cykel. Äktenskaplig friskvård kallade vi det för. Var i lag med ett annat par och cyklade runt på olika stationer och kämpade för poäng. Även om det var här på orten det var så blev det mycket cyklande fram och tillbaks mellan stationer. Ordningen mellan dem avgjordes av att man valde mellan kort med qr-koder som man scannade in och fick info om var man skulle. Resultatet för vårt lag vill jag inte avslöja mer än att vi hade vunnit om inte golf hade varit sista stationen plus att vi förlorade massor av "coins" på en gåta vi inte klarade.... Men annars hade vi såklart vunnit ;). Tack svärmor och svärfar för barnvaktandet!
 
 
Inget supertempo direkt men det var ju inte meningen heller. Tiden är den effektiva cykeltiden. Har pausat mätaren vid stationerna samt när vi hade fikapaus.
 

Denna ska som sagt gå i ett lugnt tempo. Min enda "insats" för dagen är att jag ska åka och storhandla inför kommande vecka. Vi jobbar mycket båda två och det är en del grejer på kvällarna samt att jag fyller år och ska ha kalas. Så vill fylla upp skafferierna nu så allt finns hemma. Hade tänkt putsa fönster också men tror jag skyller på det taskiga vädret ;)
 
Kram
 
 
 




Dagar som ger energi istället för att ta

2015-05-26 20:33:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll.
 
Vet ni vad jag längtar efter? Ljumna soliga kvällar då man kan gå barfota i gräset och vattna i rabatterna. Ikväll skiner solen och jag har vattnat i rabatterna men barfota kan man minsann inte gå för då hade jag nog sprungit in illa kvickt.
 
I vår trädgård
 
Det grönskar verkligen ute nu.
 
Denna dag har bestått av både kontorstid, utflykt och apt på jobbet. Emellan min vanliga arbetsdag och apt var jag in till stan på kiropraktorbesök och efter det åkte jag ut till ett naturreservat och tog dagens promenad. Efter det en islatte på MAX och sen tillbaks till jobbet.
 
 
Utsikt från utflykten
 
 
Promenad vid naturreservat
 
 
Mmmmmm
 
En dag som gav energi istället för att ta trots att jag var hemifrån från 6.45-18.45 ♥
 
 
 




Sandalshopping

2015-05-25 16:15:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej. Idag har jag varit ledig från jobbet och varit med Max i skolan. Det var roligt och han har varit så spänd och glad inför att jag skulle följa med. Efter att vi avslutat skoldagen kl. 13 så hämtade vi Ebba och åkte till Kavat outleten som vi bor nära. De har utförsäljning pga ombyggnation så det passade bra med tanke på att Ebba behöver sandaler. Ett par beiga blev det. Jag drogs till rosa först med insåg ganska snabbt att beiga är mer praktiskt då det matchar till allt. Idag önskade jag att jag skulle ha möjlighet att spendera mer pengar där så vi kunde köpa på oss skor i kommande storlekar men ni kan ju själva räkna ut att när man har vabbat 45 dagar sen i september och det dras rum 1000:- från lönen per dag så finns det inte så mycket att spendera. Visserligen har vi ju fått pengar från försäkringskassan men det motsvarar ju inte alls de summorna. Nåja några skoshoppingpengar finns knappt så det blev sandalerna och sen ett par vattentäta sportskor i storleken över de hon har nu. Då har vi till hösten. Skulle gärna spanat på skor till mig själv också.
 
Nu vill hon inte ta av sandalerna
 

Nu borde jag ta hand om oredan här hemma.....
 
Kram
 




Sköna lördag med fix och slapp

2015-05-23 14:45:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Tacolunch i uterummet idag
 

Hej!
Här pågår sköna lördag med lugn och ro och lite fix. Har sålt Max gamla säng på förmiddan och Ebba och jag har Lindexshoppat till en liten tjej som vi ska träffa ikväll. Max och Marcus har kört skräp och grejat i rabatterna. Jag började dagen med en promenad och man kommer igång så skönt då. Väldigt skönt med en solig dag hemma så här. Ikväll ska vi hem till vänner och titta på Eurovision songcontest så kommer bli en sen kväll men ska bli riktigt roligt.
 
Nu väntar lite kakbak för mig och Marcus ska så sallad och squash. Hoppas ni har en bra dag och heja heja heja Måns ikväll.

 Kram




SOLIG start på torsdagen

2015-05-21 08:49:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag och SOL! Känns som den här veckan går fort men det är nog för att det inte var en vanlig arbetsdag för mig igår utan vi var på resa med de blivande förskoleklassbarnen från alla fyra förskolor på orten där jag jobbar. Buss, discobowling och pizza stod på agendan. Mycket lyckat. Alltid roligt med lite annorlunda arbetsdagar. Jag tyckte att jag var så pigg när jag åkte hem men tji fick jag för oj så luften gick ur mig när jag väl hämtat barnen och kommit hem. Blev en lugn eftermiddag kan man säga. Men jag samlade ju i alla fall energi till att cykla iväg och fota Max igårkväll.
 
Det har varit så fina kvällar nu senaste kvällarna. I förrgår var jag ute på en timmes promenad och solen sken efter mycket regn, fåglar kvittrade och det var sån där fantastisk kvällsluft. Då vill man aldrig gå in. Ikväll är Marcus dessvärre inte hemma så då kommer jag inte ut på nån promenad så får bli promenerande på rasten istället.
 
Hoppas ni får en bra dag! Nu ska Ebba och jag ge oss iväg.
 
Även Max fotade lite igår, bland annat på sin mobilnördiga mamma ;)! Har bestämt för mig att försöka att inte ha mobilen omkring mig hela tiden. Har blivit lite extremt senaste tiden.
 




Bland raps

2015-05-20 21:22:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag var busiga ikväll och cyklade iväg strax före kl. 20.00 och fotade bland rapsblommor. Max stod och sjöng "Groupie" och tänkte på diverse bajshistorier och skrattade så han nästan grät stundtals. Resultatet blev fint ♥
 
 
 
  
 
 




Gomorron måndag!

2015-05-18 08:48:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Burr..... 5 grader ute. För ungefär ett år sen visade termometern betydligt mer än så. Och så här såg det ut här hemma då:
 
 
Med den "målbilden" önskar jag er en bra dag!
 
Ut i kylan.....
 




Jag skäms

2015-05-17 21:16:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Gokväll. Om igår var en härlig dag så har idag varit en ganska tråkig dag men den har fyllt sin funktion eller vad jag ska säga. Klädkammaren är rensad o ren och dessutom även några rum till som liksom hängde med på köpet eftersom klädkammarens innehåll delade med sig av skräpet.
 
Skäms för bilden! Men det blev bra till slut och projektet tog mig 7.5 timmar att genomföra .... puh.... Klädkammaren är ganska stor. Hela är ej med på bilden men det var lika stökigt överallt.
 
Före
 
 
Efter
 

Nu laddar laddar jag inför ny vecka. Känner av lite halsont och Ebba är lite småsnorig. Marcus har ont i nacken och tandvärk. Tjohooo vad vi är laddade inför måndag ;)
 
fyra veckor till semester.... fyra veckor till semester.... fyra veckor till semester.....
 
 
 
 




Härlig dag!

2015-05-16 20:59:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördagkväll! Dag som startades med morgonpromenad i solsken och som kommer avslutas med godismys i soffan medan regnet smattrar mot rutorna. Detta efter en mysig eftermiddag hemma hos A och D med barn. Grillat över öppen eld, djurspaning, smaskigt fika och många fina samtal ♥.
 
 
 
 
 
Nu ska jag in i duschen för att duscha bort rökdoften. Imorgon har vi planerat att röja ur vår klädkammare. Den behöver rensas BIG TIME.... för just nu kommer man inte ens in i den. Mannen har dock ont i nacken så jag får väl göra grovjobbet. Godis ikväll blir bra uppladdning för det ;).
 
Kram
 
 
 




Extra ledig dag

2015-05-14 11:18:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagar som man egentligen inte skulle vara ledig på men är ledig på är ju något alldeles speciellt. Det är som att man blir extra avslappnad. En vanlig torsdag utan att behöva befinna sig på jobbet. Och lugnet rådet här hemma dock håller nog kaos på att uppstå i barnens rum men det är lugnt och fridfullt för mamman i alla fall ;). Barnen har kusiner här så lek pågår. Ebba sa alldeles nyss till storkusin N mitt i dockleken "Roligt att du kom". Ett gott betyg med andra ord.
 

Jag njuter av denna utsikt över datorskärmen
 

Idag väntar två kalas. Först för 2-åriga M och i kväll för min pappa. En riktig kalasdag helt enkelt. Passar perfet en ledig dag ♥
 
 
 
 




En sån där dag

2015-05-12 15:16:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
När regnet öser ner, när pms tagit över kroppen, när Ebba får äta mellis i soffan och när jag äter detta till mellis:
 
 
 
One of those days alltså. Det är verkligen slutet av terminen på jobbet med mycket att fixa och fundera på. Mycket ska hinnas med på dessa 4.5 veckor innan jag går på semester. Shit.... så snart det är! Häromdagen bokade jag och Marcus tåg och hotell för ett dygn i Stockholm på semestern. Det ser jag verkligen fram emot. Men nu en dag och vecka i taget.
 
Idag har jag bara hämtat hem Ebba efter jobbet för Max är på utflykt med fritids eftersom det är fritidshemmens dag. Vi ska dock strax åka och hämta honom. De hade ju ingen tur med vädret direkt eftersom det regnat konstant mer eller i mindre ett bra tag nu. Men jag hoppas verkligen att han har regnkläderna på sig.
 
Nu ska jag knappra på några chokladrutor till och tänka på lediga dagar och sol och värme. Vet ni att jag ska vara ledig 7 veckor i sommar? SJU VECKOR.... skriker det lite högre så att alla hör ;)
 
 




Barnvälsignelse

2015-05-10 16:55:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det är verkligen fram- och tillbakaväder idag. Just nu är det väldigt grått och har regnat så jag tänder lite ljus inne och gjorde i ordning en stor kopp te. Ebba tittar på Pippi Långstrump och Marcus är med Max på simskoleavslutning.
 
Igår var vi på barnvälsignelse för goa L.
 
Bilder från när L var tre veckor gammal i mitten av februari
 
Från igår
 
Marcus spelade och sjöng på barnvälsignelsen och Max var i himmelriket över fikabordet. För oj vilket fikabord. Max hade en smärre kris i fredags på Marcus kalas över att vi inte hade några kakor eller riktig tårta. Smörgåstårta och fryst cheesecake tyckte in han var kalasgott. Men den krisen kom han verkligen över igår och mumsade kakor och tårta för fullt.
 
 
 
 

Ebba höll sig nära mig och med nappen i mun för det var ju människor där. Och Ebba tycker att alla hon inte känner är väldigt läskiga. Men mot slutade mjuknade även hon upp och busade och sprang runt.
 
En trevlig eftermiddag helt enkelt!
 
Nu ligger det en kyckling (alltså en död utan fjädrar) i köket som vill kryddas och in i ugnen. Köksplikten kallar.
 
Kram
 
 
 
 
 
 




Ingen vanlig dag....

2015-05-08 21:34:39 ,  
....för idag är Marcus födelsedag.


Dagen började med att jag sov uruselt pga att jag kände sån stark känsla att Ebba skulle få feber. Tyckte att hon var varm och jag kände panik på alla plan: ekonomin, frånvaron på jobbet, missar planer i helgen.... Men tempen visade 37.3. Varit pigg o glad på förskolan. Men min känsla i kroppen sitter kvar.... :(

Dessutom så kliade jag mig i örat med en tops imorse och toppen på den lossnade o försvann in i örat!! Smått panik..... Marcus såg den inte ens i örat på mig. Fick telefontid på vårdcentralen senare på förmiddan o planerade även att kontakta vårdcentralen på orten där jag jobbar så jag lättare kunde få det fixat. Men när jag åt frukost o därmed tuggare kändes det annorlunda o Marcus kunde då se den inne i örat. Så med en pincett så kom lilla topstoppen ut.

Ja som sagt ingen vanlig dag men i alla fall Marcus födelsedag och vi har kalasat med smörgåstårta och frusen cheesecake. Så en bra dag!

Håll tummarna för feberfri helg!!




Den slog till

2015-05-07 21:02:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja...tjoff sa det så slog torsdagströttheten till. Så istället för nåt långt blogginlägg så blir det inte mer än så här och bilden nedan som är från min rastpromenad idag.
 
 




Podcasttips!

2015-05-05 21:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Populärkultur
 Det går åt en del podcasts att lyssna på nu när jag är ute och går varje dag plus att jag ibland lyssnar i bilen också för vår bilstereo krånglar. Har köpt mig en söt liten högtalare till min telefon så jag kan lyssna bra i bilen:
 
 
De poddarna jag helst lyssnar på nu är Relationspodden med Bingo & Katrin, Fredagspodden med Hannah & Amanda, Förlossningspodden och vissa avsnitt av Värvet och P3 dokumentär. Ska även lyssna in den nya podden Vattnet går har jag tänkt. Har ni fler tips?
 
 
 




Avkopplande

2015-05-05 15:25:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Bild från igår när jag kom hem från jobbet. Barnen och Marcus hade kommit hem nån halvtimme innan mig. Båda barnen skulle sitta i mitt knä
 

Hej tisdag! Man är ganska trött i huvudet efter en arbetsdag full med barn hur rolig dagen än har varit. Egentligen skulle man behöva en halvtimmes avkoppling innan man hämtar sina egna barn. Som tur är så går hämtningarna av Max och Ebba relativt fort. Båda brukar vara på bra humör och blir glada att se mig. Men det är ju inte bara att sätta sig och vila när man kommer hem inte. Men nu har barnen mellis i magen och jag håller på och fyller min med chai latte.
 
Avkoppling för mig det är att få sitta i lugn och ro med en kopp te eller chai latte och samtidigt blogga, läsa bloggar, kika instagramflödet m.m. Skön avkoppling tycker jag att försvinna in i en annan värld en liten stund. Vad är avkopplande för er?
 
Kram
 




Hej måndag ♥

2015-05-04 08:44:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ebbis bebbis för några veckor sen
 
 
Gomorron måndag och ny vecka. Å fy så trött jag är. Har sovit bra i tre nätter nu men är helt sänkt. Pollenallergin har slagit till ordentligt skulle jag tro. Kliar i ögonen också så dags att börja använda ögondroppar. Allergitabletter har jag redan använt i över en månad.
 
Helgen avslutades i alla fall på bästa sätt igår med dejt med mannen framför några avsnitt med Vänner på teven och resterna från fredagsmyset att äta.
 
Nu hoppas jag att min kropp kan rycka upp sig lite och orka med arbetsdagen. Max är redan lämnad på skolan och strax ska jag och Ebba åka.
 
Ha en härlig dag ♥




Underbara kvällspromenad

2015-05-03 20:57:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 




Den sista pusselbiten

2015-05-03 10:48:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron söndag! Idag tar vi en lugn dag inför vardagen imorn när alla ska igång igen efter sjukdomarna (var bara jag som var igång och jobbade förra veckan). Solen skiner ute så jag gissar på att det blir mycket utelek idag.
 
Imorse visade Max att han nu "lagt" en av de sista pusselbitarna i sin språkutveckling.... eller språkutvecklingen lär ju pågå länge till... men ett av de sista ljuden har han nu lärt sig. Sj-ljudet visade han prov på. Efter att ha i alla år bytt ut sj-ljuden mot h, exempelvis huk istället för sjuk.... så vips så kunde han det helt plöstligt imorse. Och stolt som en tupp var han. Roligt med dessa milstolpar. När barnen är små så sker det ju milstolpar väldigt ofta men sen glesas det ut lite.
 
Big boy

Igår den 2 maj var det 7 år sen vi såg Max för första gången. Inte i verkligheten dock men på ultraljud. Det var så häftigt att vi just fick det ultraljudsdatumet för namnsdag den 2 maj har Filip och Filippa vilket var våra toppnamnförslag. Nu blev han ju ingen Filip eller Filippa men jag kommer ju alltid komma ihåg de namnförslagen pga det. Tänk vad åren går. Och som min kompis E sa igår att vad ofta man pratar om ålder och att tiden går fort. Måste vara nåt typ av ålderstecken ;).
 
 
 




Marknadsdag

2015-05-02 10:14:55 ,  
Gomorron! Äntligen har det slutat regna. Passar bra för det är marknadsdag här på orten. Vi har en spänd Max här hemma som helst skulle gått iväg 6.30 imorse.

Två trötta föräldrar här idag efter att ha plöjt tre Robinsonavsnitt igårkväll. 

Mysfaktor hög med kandelabern och typ ny soffa. 

Bäst vi ger oss iväg nu innan Max går under av marknadslängtan!




Jag ser det regnar....

2015-05-01 16:22:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det vackra varma vädret förra veckan när jag gick i tröja bland vitsipporna och fotade känns som ett minne blott nu när regnet öser ner ute. Ebba deklarerade imorse vid frukost att hon ville titta på "Biet Maja" hela dagen. Hon kände väl av vädrets mysfaktor redan då. Just nu kör hon ett litet maraton framför teven. Igår var det ett riktigt regnigt valborgsfirande. Marcus var iväg och spelade på ett annat firande några mil härifrån så jag och barnen var på firandet här i närheten utan honom. Det var väldigt skönt att komma hem och ta av alla blöta regnkläder, lägga barnen och sen krypa upp i soffan och titta på romantisk film.
 
Vi har ätit grillunch hos Marcus föräldrar idag och sen när Ebba skulle sova tog jag en promenad med henne i vagnen. Duggade lite när jag gick. Efter 5 minuter började det typ ösregna. Sen ösregnade det hela promenaden. 40 minuter. Oj så blöt jag var men det var skönt att gå och Ebba sov gott.
 
 
 
Det är skönt att sitta här nu med en chai latte och äta lite choklad :). Njuter av att det är ledig dag, inte särskilt många måsten och vi är friska!! Just för dagen i alla fall.
 
Sen så har en rolig och efterlängtad sak "hänt" här idag. Vi har bytt sofföverdrag. Tjohoo så bra det blev.
 
 
 
Nu är det dags att avsluta detta regniga inlägg och baka lite inför besök av kompisar imorn.
 
Kram