Saknas

2010-11-30 19:53:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min blogginspiration saknas. Vet ej riktigt vad det beror på. Men det känns lite trist att skriva en massa och få så lite respons på det. Får väl hoppas inspirationen kommer tillbaks snart. Ni får gärna heja på lite =)!





80-talet tillbaks?

2010-11-30 10:47:00 ,   Mode/Kläder
Jag har alltid lite svårt för att fastna för trender på en gång utan brukar gilla modet när det varit aktuellt ett tag. I helgen köpte jag ett par benvärmare. Tyckte det kändes väldigt konstigt när den trenden kom tillbaks men nu föll även jag =). Perfekt att värma nu under vintern och dessutom är det så snyggt under stövlar.





-16 grader

2010-11-30 09:11:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Det är -16 grader ute och inatt har det varit -18! Just nu faller det stora snöflingor från himlen. Är så fint! Helt otroligt vilket novemberväder vi har.

Imorgon är det första december och julkalendern på tv börjar. Blir mys att se den varje morgon.

Jag ska till kiropraktorn nu på förmiddan och därför får jag lämna Max lite tidigare på dagis än vanligt. Jag hoppas sen på att få en bra dag på jobbet. Igår var många av personalen borta så därför var det lite kaos men hoppas på en bättre dag idag!





Den där förbaskade knölen

2010-11-29 19:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag varit på sjukhuset och undersökt den förbaskade knölen i bröstet återigen!! Jag står nu inför valet att operera bort den. Ska fundera på det. Helst av allt vill läkaren söva mig vilket jag absolut inte vill. Men han tror att det går med lokalbedövning också. Det blir dock inte helt smärtfritt men det borde jag ju klara av. Det är ju inte direkt smärtfritt när han sticker en stor nål i knölen heller vilket jag gjort idag. Ska klura på hur jag vill göra.

Jag har varit och gymmat och har sen ätit. Nu tittar Max och jag på Bananer i pyjamas... eller tittar och tittar.... just nu bloggar jag ju =).





Gomorron i kylan!

2010-11-29 09:49:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Idag sov Max och jag till 7.30 och sen har jag slumrat i soffan så nu har vi lite bråttom. Har precis ätit frukost och ska börja klä oss nu för att åka iväg. Det tar tid med alla vinterkläder och att sen ta sig till garaget. Det var -15 grader när jag gick upp imorse. Tycker synd om Marcus som cyklade till jobbet vid 6.20. Burr.....!! Oj så vi längtar tills vi flyttar till huset. Då kommer Marcus mycket närmare jobbet så då kan han gå när det är busväder eller kallt. Är ju kallare att cykla.

Hoppas ni får en bra dag!





Jag och Max åker pulka i lördags




Trerätters

2010-11-28 16:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bilder från gårdagskvällen hos M och H.














1 advent

2010-11-28 13:48:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade en jättetrevlig kväll hos M och H igår med god mat. Jag ska visa bilder från det senare. Åkte hem ganska sent och Max fick sova över hos sin farmor och farfar. Vi hämtade honom imorse och åkte på adventsgudstjänst. Max somnade sen i bilen på väg hem och sover fortfarande. Vi har ätit pizza till lunch och slappar nu. Om någon timme ska vi ge oss ut på julskyltningen.

Hoppas ni har en mysig första advent!

Just nu:









Adventsmys hemma

2010-11-27 14:22:19 ,   Inredning/Hemma hos oss
Som ni ser är några bilder tagna nu och några igårkväll.



Vardagsrum



Max rum



Kök



Vårt sovrum





Tillbaks....

2010-11-27 13:55:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Förlåt för min frånvaro här. Jag har varit ganska trött de senaste dagarna och har haft mycket huvudvärk så har tagit lite semester från datorn.

Nu är det underbart med helg!! Jag slutade jobbet tidigt igår och hann både träna på gymmet, fika och adventspynta på eftermiddan innan fredagsmyset. Idag snöar det för fullt ute och jag har varit och köpt pulka och en snöspade till Max som vi ska inviga nu på eftermiddan. Väntar bara på att Max ska vakna.

Ikväll ska Max vara hos sin farmor och farfar och Marcus och jag ska hem till M och H på trerätters. Verkligen lyxigt =).

Hoppas ni haft bra dagar! Jag ligger efter på läsabloggarfronten så har ingen koll alls känns det som.

Kram på er!


(det spännande jag skrev att jag skulle göra i onsdagskväll var att jag var på gymmet med en instruktör som gjort ett träningsprogram åt mig. Var riktigt roligt! Ska försöka träna 2-3 ggr i veckan nu)




It´s over

2010-11-24 09:06:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron på er!

Blåsigt ute idag med och snön yr. Vi har skjutsat Marcus till jobbet nu på morgonen. Lite för halt för att cykla i detta väder.

Igårkväll såg Marcus och jag det sista avsnittet av Beverly Hills 90201 och även om det slutade lyckligt så känns det lite sorgligt att det är slut. Vi har nu sett hela serien. Det är 280 avsnitt! Ganska många timmar med andra ord men vi har hållt på i några år. Jag har ju sett serien när den gick på tv också men man glömmer mycket.

Jag ska äta frukost nu och sen åker vi iväg.

Ikväll ska jag göra en spännande sak. Berättar mer om det efteråt =).

Ha en bra dag!




Stickat

2010-11-23 10:43:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag berättade ju häromdan att jag köpte två stickade tröjor på Lindex eftersom det var halva priset på allt stickat.

Här är en av dem:





Snöig förmiddag

2010-11-23 09:40:26 ,   Allmänt/Vardagsliv



Det snöar och blåser ute! Känns kul att det blir en vit advent i år. Mysigt!

Max är så gullig. Han har lekt länge på sitt rum och ropade på mig för en stund sen och när jag kom in stod han stolt på golvet med händerna i fickorna. Han har byggt en jättefin tågbana. Han var så stolt när jag berömde honom.

Jag fick lite sovmorgon imorse för Max gick upp med Marcus vid 6.50 och så sov jag till 7.30. Max och jag har sen myst till barnkanalen. Se ali säger Max och med det menar han att han ska se Charlie och Lola. Favoriten är dock Rorri racerbil men det går ju inte på vardagmorgnarna när vi tittar. Han får önska sig det i julklapp på dvd.

Jag har inte ätit frukost än men ska göra det nu. Har ringt lite samtal. Sen ska jag leka lite med Max innan vi ger oss iväg för dagen. Jag har kort arbetsdag idag och ska sen på aloe vera-party hos min mamma ikväll.

Ha en fin dag!




Jaha....

2010-11-22 21:49:26 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jaha så blev den kvällen.

Denna kväll bara försvann. Jag kom hem från jobbet 18.30. Åt och diskade, tittade på Halv åtta hos mig, försökte sen få Max att somna i över en timme innan jag lyckades. Nu har jag duschat och ska i princip gå och lägga mig snart.

Bara att ladda om inför en ny dag.





Måndagmorgon

2010-11-22 09:14:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

En klarblå tröja piggar nog upp mig idag


Välkommen denna nya vecka!

Max vaknade vid 6.50 idag vilket jag måste säga nästan var sovmorgon. Jag var uppe en sväng en timme tidigare och sa hejdå till Marcus men sen somnade jag om som en stock tills jag hörde Max ropa Mamma. Stackarn hade kissat lite på pyjamas. Blöjan var inte särskilt tung men nånting måste ha hamnat åt fel riktning ;).

Nu laddar vi inför jobb och dagis vilket känns lite motigt idag. Vi har ju varit hemma fyra dagar tillsammans så jag har lite separationsångest. Dessutom kommer jag inte hem förrän 18.30 ikväll och det känns ju lite tungt att veta. Men samtidigt vet jag ju att så fort jag kommer till jobbet så går det ju bra.

Max är så go och leker för fullt med tåg och legogubbar. Han är lite snorig och slemmig fortfarande men det kan ju ta tid innan det blir helt bra, och lagom tills dess kommer väl en ny förkylning! Han har i alla fall ingen lång dag på dagis idag, utan bara 10.30-16.15!

Hoppas ni får en fin dag. Vi "ses" ikväll!








Söndagspizza

2010-11-21 18:52:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit hos mina svärföräldrar hela eftermiddan. Blev bjudna på en riktig söndagsstek med klyftpotatis. Smaskens =). Sen följde Marcus med sin pappa till IKEA för att köpa garderober. De ska göra om sitt arbetsrum och vi ska få de två garderober som de har nu. Perfekt till huset! Egentligen vill vi ju ha fullhöjdsgarderober till vårt sovrum där men allt kostar ju pengar och man måste ju börja någonstans. Nu ska garderoberna stå i vårt vardagsrum så länge. Blir lite trångt men det är ju för en god sak.

Nu är Marcus och köper pizza. Perfekt med lite söndagslyx för att avsluta helgen. Sedan blir det Ensam mamma söker. Veckans tv-höjdpunkt!

Hur avslutar ni helgen?




Gomorron söndag!

2010-11-21 09:14:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Max sitter just nu och tokskriker på golvet för att Marcus ska åka iväg. Vår lille kille har haft ett himla humör de senaste dagarna. Någon ny fas kanske?!

Några minuter senare:

Nu har jag tröstat honom och han är på sitt rum. Vi ska åka på barnvälsignelse och Max packar just nu en liten väska med leksaker att ta med sig. Han är så duktig och lägger ner lite böcker, klossar, bilar och legogubbar. Då har han lite att sysselsätta sig med.

Igår rensade jag ur ett litet skåp i köket och hoppas att jag tar mig i kragen och rensar något mer skåp idag. Ovanför mina två garderober har jag två skåp fulla med ljuslyktor och andra inredningssaker. De flesta grejerna har ej varit framme sen vi flyttade hit så kanske dags att göra sig av med en del!

Njut av dagen... och försöka glömma att det är måndag imorn... det försöker jag =).





Längtar!

2010-11-20 18:21:46 ,   Inredning/Hemma hos oss
Idag på eftermiddan har jag och Max varit hos mina föräldrar. På vägen hem kikade vi in hos min morbror med familj. Alltså de vi köpt huset av. Oj så jag längtar efter att flytta in =). Häftigt att tänka att vi ska bo där.

Inredningstankarna bara mal i huvudet på mig. Ett vitt zinkhus ska absolut få flytta med oss in. Men jag försöker ju vänta med att köpa inredningsdetaljer tills huset är vårt eftersom jag vet att min smak kan ändras när vi väl bor där. Vill ju inte köpa något i onödan. Men drömma kan jag ju, och i mitt huvud är hela huset inrett!





Fredagsmys

2010-11-20 14:13:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 





Frukostbuffé

2010-11-20 12:37:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse fick jag sovmorgon till 8.45. Helt fantastiskt! Men jag tror dock att sovmorgonen resulterade i den huvudvärk jag har nu. Jag har blivit som Marcus att jag får ont i huvudet om jag sover för länge.

På förmiddan har jag varit iväg på frukostbuffé och lyssnat på föredrag om blomsterarrangemang inför julen. Oj så mycket fint hon visade. Synd att jag inte hade kameran med mig.

Nu ska jag snart äta lunch och sen blir det nog lite hemmafix. Borde ju börja rensa här hemma inför flytten men orken finns liksom aldrig.

Hoppas ni har en fin lördag!




Fredagsfika

2010-11-19 18:29:09 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vi har varit iväg och fredagsfikat med min mamma och några till. Marcus mötte upp oss där. Sen gick jag in på Lindex en snabbis och såg då stora skyltar med att det var halva priset på allt stickat. Så det blev två tröjor för 325:- som alltså annars skulle ha kostat 650:-! Det är vad jag kallar rabatt =).

Nu väntar fredagsmys. Hoppas ni får en bra kväll =).





Recept på en bra eftermiddag

2010-11-19 12:57:40 ,   Allmänt/Vardagsliv









Pappa?

2010-11-19 10:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
När Max tittar i leksakskatalogerna, vilket är ett stort nöje här hemma, så säger han PAPPA när han ser Woody (från Toy story). Hi hi jag tycker det är så roligt =)!





Vård av barn

2010-11-19 09:42:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har Max sovit hela natten men när han vaknade så hostade han så mycket att han höll på att kräkas men sen har han knappt hostat på 3 timmar. Men vi är hemma idag. Vill inte att han ska hosta så på dagis. Tycker inte det känns okej. Jag skulle inte vilja att barn i hans tillstånd är på dagis. Det är dock svårt att avgöra om man ska vara hemma eller inte. Men bättre att ta det säkra för det osäkra. Hur resonerar ni? Jag märker att det är lätt att bli självisk och bara tänka på att man måste jobba för man förlorar pengar. Men samtidigt så lönar det sig ju inte i längden för då kan han ju bli ännu sjukare och det blir ännu dyrare.

Hoppas på att hostan och den snoriga näsan (tack för att det finns koksaltlösning och nässpray) är bättre på måndag och att hans lite varma panna nu inte leder till någon hög feber.

Idag blir det en massa lek och en tidig lunch för Max som vaknade kl. 6 imorse. Gissar på att han blir trött tidigt. Eventuellt, beroende på Max mående, så blir det en fika med mamma i eftermiddag. Blir det inte det så klarar jag nog mig ändå för jag ska visa er senare vad jag lyxade till det med att köpa igår.... =)

Gårdagens vård av barn-dag:



Max med sin pappas strumpor på händerna. Så gick han runt större delen av förmiddan igår. Han hittade dem när han vräkte ut all ren tvätt på golvet. Blev i alla fall en orsak för mig att sortera tvätten =).



Max i min sjal. Den gick han runt med större delen av eftermiddan






Julmarknad

2010-11-18 21:23:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag varit på julmarknad hemma hos min moster (och hennes familj). Det är andra året i rad hon ordnar julmarknad på deras loge. De som vill hyra ett bord för att sälja saker betalar genom att ha med sig mat. På det sättet blir det ett stort buffébord. Smaskigt var det! M, som var med mig, och jag var alldeles proppmätta när vi åkte därifrån. Min mamma sålde tygkorgar och min mormor sålde jeansväskor. Sedan var det bord med smycken, lyktor och en massa annat. Jag tog inte så mycket bilder men här kommer några:


















Toning

2010-11-18 18:14:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var på Lindex förut och köpte lite nya underkläder och när jag stod i provrummet insåg jag att mitt hår såg förskräckligt ut så nu har jag tonat det. Samma färg som vanligt: mörkbrun!

Strax ska jag åka iväg på julmarknad hos min moster och imorn blir det vab igen för Max är allt snorigare och hostigare så han kan inte gå till dagis som vi trodde tidigare idag.

Nu ska jag äta lite mat!





Sova

2010-11-18 12:21:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter och äter lunch och ska sova efter det.... underbart! Nu börjar det kännas i kroppen att jag varit vaken sen 3.15.

Max somnade för en halvtimme sen men han hostar då och då. Alla förkylningar han haft sen han började på dagis sätter sig mest i halsen. Han hade aldrig hosta eller var rosslig när han var förkyld innan dagisstart. Mer aggressiva förkylningsvirus nu kanske!

Nepp nu säger jag godnatt och lägger mig =).




3.15

2010-11-18 09:04:48 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gomorron! Eller jag hade kunnat säga gomorron för 6 timmar sen för jag har varit vaken sen dess. Har haft rethosta på nätterna ett tag nu så vaknade av det vid 3.15 och sen kunde jag inte somna om pga att Max hostade en del på sitt rum. Vid 4 vaknade han och vi bar över honom till oss men han bara låg och pratade och snurrade. Strax före 5 gick Marcus upp för att göra sig i ordning inför jobbet och då tyckte Max det var morgon. Så vi klev upp! Jag har slumrat till lite i soffan men inte så mycket mer än så. Max har varit vaken hela tiden.

 

Så idag blir det VAB för mig istället för att min pappa skulle vara barnvakt. Jag orkar inte jobba med så lite sömn i kroppen så får vara hemma och torka Max snoriga näsa istället. Trots att han är förkyld och hostig så har han en enorm energi! Vi lär nog somna ganska gott efter lunch sen =)!





Trött mitt i veckan

2010-11-17 20:42:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Blir tråkiga inlägg nu utan bilder men jag orkar helt enkelt inte så mycket mer så här mitt i veckan =).

Max har blivit förkyld. Han var riktigt trött och varm ikväll fast tempen visade inte nån feber direkt. Men vi räknar nästan med att han får vara hemma imorn men får se statusen imornbitti och hur natten blir. Min pappa kommer hit och är med honom några timmar imornförmiddag isåfall så behöver ingen av oss vara hemma hela dagen. Om inte Max blir riktigt dålig då är nån av oss självklart hemma.

Nu ska jag duscha och sen slappa. Jobbade över idag så kom inte hem förrän 18.

Godnatt!




Gomorron!

2010-11-17 08:30:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här vaknade vi upp till ett riktigt snölandskap!

Vi ska åka iväg snart för jag ska på synundersökning och Max ska undertiden vara hos min kompis M. Sen blir det dagis och jobb. Idag behöver dock inte Max vara kvar sist på dagis som han brukar vara på onsdagar för han blir hämtad av sin farmor och farfar vid 14.30. Jag kommer kanske jobba till 18 idag (Marcus jobbar ungefär lika länge).

Önskar er en fin dag!




Mot vardagens bestyr....

2010-11-16 11:03:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu åker jag och Max till dagis och sen bär det av till jobbet för mig. Hoppas ni alla får en bra dag! Ikväll ska jag på styrelsemöte så hinner nog inte kika in här så mycket =).

Kram till er <3





Roliga ord

2010-11-16 10:06:15 ,   Max
Max är ju inne i en riktig pratperiod. Han har ju varit lite senare med det än vad man hört att en del andra barn är. Men de utvecklar ju olika förmågor i olika takt. Nu bubblar han för fullt i alla fall och det blir även en del 3- och 4-ordsmeningar.

Han är dock inte alltid lätt att begripa. För han har lite egna ord!



Bubbelmacka = Hårt bröd. De säger så på dagis där de har "rutbröd" så han kallar allt hårt bröd för bubbelmacka

Cissi = Cykla/cykel. Kan vara väldigt förvirrande för många när han säger pappa cissi som alltså betyder att pappa cyklar och inte att pappa heter Cissi.

Mappa = Napp! Han har en förmåga av att sätta a efter många ord. Många ord säger han också i plural fast han menar i singular (han tänker nog dock inte på plural och singular eller va tror ni... hi hi) som ex. mina fast han menar min. Förut sa han alltid bilar fast han menade bil men nu säger han bil.

Popo = Max egna tolkning av ordet morfar. Han är ganska logisk eftersom det heter mamma och pappa, och därmed borde det ju också bli mommo och poppo. Eller hur? =)



Jag blir väldigt fascinerad över språket och hur fort han lär sig och hur mycket han snappar upp. Detta är bra mycket mer lärande än att läsa barns språkutveckling på universitetet som jag gjort =).





Bordsskick

2010-11-16 09:07:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Solen skiner ute. Härligt =). Är ganska kallt ute så ångrar mitt beslut att ställa bilen på parkeringen igår och ej i garaget. Men hoppas solen värmer upp den så jag slipper skrapa rutorna sedan.

Nu ska jag ta fram lite frukost till oss. Igår såg det ut så här när Max åt:



Han försöker att äta smörgåsen med kniv och gaffel. Snacka om bordsskick!




Kort kväll

2010-11-15 20:32:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh.... skön att sätta sig ner. Men snart läggdags ju! Hade möte på jobbet idag så kom hem 18.30 och Marcus och Max kom hem 35 minuter innan mig så sen dag för oss alla.

Max har nu somnat gott och jag ska duscha och sen slappa innan läggdags och ladda om inför en ny dag.

Hoppas er dag varit fin =)




70-årskalas

2010-11-15 09:32:06 ,   Allmänt/Vardagsliv



 

 

 

 





Falska förhoppningar

2010-11-15 08:49:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Eftersom vi åkte en del bil igår så blev det lite rubbat med Max sovtider och han sov ungefär en halvtimme vid 18-tiden när vi åkte hem och det gjorde att han inte somnade förrän 22 igårkväll. Naiv som jag är trodde jag att han därför skulle sova längre imorse. Men nej såklart inte. 6.20 vaknade han och vägrade somna om. Jag hade svårt att somna igårkväll så somnade inte förrän 0.30 så jag har slumrat ganska tungt i soffan nu på morgonen.

Nu ska jag göra i ordning lite frukost så jag piggnar till =)!




Mycket godsaker

2010-11-14 19:32:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en bra dag med en massa godsaker =)! Visar er bilder senare. Nu sitter vi och smaskar tomatsoppa här hemma och sen blir det bad för Max och Ensam mamma söker för mig. Veckans tv-höjdpunkt!

Njut av kvällen!




Julinspiration

2010-11-14 12:04:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu när julen närmar sig blir jag så sugen på att köpa juldetaljer till hemmet men jag inser ju att det är väldigt onödigt att köpa saker som passar denna lägenhet eftersom vi flyttar i början av nästa år (och framförallt behöver pengar sparas). Det blir ju roligare att handla ny julinredning nästa jul som passar till huset.

Men man kan ju alltid spana lite ;)



Från Ellos



Från HM





Gomorron Fars dag!

2010-11-14 10:56:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag skriver jag gomorron och inte goförmiddag för jag gick upp för ungefär 40 minuter sen. Sovmorgon deluxe! Fast jag hade morgonpasset här hemma och gick upp med Max vid 7 men efter att vi uppvaktat Marcus på fars dag vid 8 byttes vi av och jag somnade om. Marcus fick en hustidning (måste ju läsa på nu när vi ska bli husägare) och en trisslott av Max =).

Jag hinner inte uppvakta min egen pappa idag för vi ska iväg och fira Marcus farbror som fyller 70 år. Ska bli bjudna på mat på en gård vid 13 och sen åka hem till dem och fika. Smaskens ju!

Jag känner mig lite krasslig. Begynnande halsont och matt i kroppen. Hoppas det bara är tillfälligt! Huvud-, nack- och ryggvärken hänger dessutom med mig som en trogen vän.

Hoppas ni får en mysig dag!

(Marcus och jag somnade i soffan vid 22.30 igår och vaknade upp två timmar senare. Vi har verkligen varit SÅ trötta i helgen)




Matlagning

2010-11-13 17:38:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag håller på att laga mat nu. Ska fylla en fläskfilé med trattkantareller och till det blir det hasselbackspotatis med parmesanost på. Hoppas det ska bli gott! Mozzarellaost och tomater blir det också samt whiskeysås. Jag har aldrig smakat sån sås och har ingen aning om hur det passar till men ibland måste man ju chansa lite. Vi köpte den färdig på ICA.

Hoppas ni har en mysig kväll =).




Tassimo

2010-11-13 12:08:12 ,   Allmänt/Vardagsliv



" Jag tävlar om den nya kaffemaskinen från Tassimo inkl ett startkit
av T-Discs totalt värde 2 000 kr i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "





Jordärtskockssoppa

2010-11-13 11:37:00 ,   Mat och annat gott
Jag har fått önskemål om att lägga ut fler recept här på bloggen och det ska jag försöka göra!

En förrättsfavorit hos mig är en riktigt god jordärtskockssoppa. Den ser ju inte så rolig ut men den går att piffa till med krutonger och räkor. Självklart kan man även äta den som lunch. Den går fort att göra och är perfekt att förbereda innan och sedan värma på. Den smakar nästan mer om den fått stå en stund.




Jordärtskockssoppa
(recept passande förrätt för 4 personer eller lunch för 2 personer)

ca 600 g jordärtskockor
1 lök
1 vitlök
7 dl mjölk
5 dl vatten
2 buljongtärningar
lite pressad citron
(ev. mjukost för krämigare konsistens. Jag brukar dock inte ha i det)

Skala jordärtskockorna. Dela dem eventuellt lite. Koka dem i vatten och mjölk med buljontärning. När jordärtskockorna är mjuka tillsätt det andra och mixa sedan soppan.





Lördagförmiddag

2010-11-13 09:24:04 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 





Fredagsmys

2010-11-12 19:30:14 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Max var riktigt gosig när jag kom hem från jobbet förut. Vi satt länge på golvet och tittade på tv och sedan la vi oss i soffan och tittade. Vi höll på att somna båda två.

 

Nu har vi ätit mat och snart börjar Idol. Jag har huvudvärk (ovanligt? nej) men hoppas den går över tills Idol. Ikväll har Marcus sagt att han ska titta med mig. Blir mysigt med både mannen, chips och cola  =).

 

Hoppas ni får en riktigt mysig fredagskväll! Tack för era kommentarer =). De betyder mycket!





Äntligen fredag!

2010-11-12 08:24:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen fredag! Ska bara jobba 8 timmar först och sen får jag fredagsmys. Jag har sen jobbardag idag och kommer kanske hem vid 18 vilket alltid är tråkigt på fredagar, men det väger ju upp att jag slutar tidigt vissa andra fredagar.

Max ville ha morgon 6.30 imorse. Alldeles för tidigt enligt mig. Jag slumrade lite i soffan fram till 7.30 då jag gjorde i ordning oss. Positivt med att vi gick upp tidigt var att vi hann träffa Marcus några minuter innan han cyklade till jobbet vid 6.40.

Hoppas ni får en bra dag och laddar inför fredagsmyset =).







Ont

2010-11-11 20:53:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej ni! Jag är så trött på denna nackvärk och huvudvärk!!

Gaaaaahhh




Gomorron torsdag!

2010-11-11 08:29:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blev en riktigt slapparkväll igår. Jag låg vid teven hela kvällen och somnade sen på stört i sängen. Har dock varit uppe en timme inatt pga ont i magen.

Är så fint ute med snö. Dessutom börjar solen tittar fram så det blir nog en fin dag. Perfekt att jobba på fritids en vacker vinterdag. Igår var vi på kullen och barnen åkte madrass och stjärtlapp. Även jag åkte lite =).

Önskar er en bra dag med denna bild. Glöm inte att mysa mitt i all vardagsstress!





Pizza på en onsdag

2010-11-10 19:29:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja ikväll blev det köppizza här hemma för vi hade inte energi till något annat. Jag är så otroligt mycket tröttare nu när det blir mörkt ute tidigt. Idag var det hemskt att köra i mörker i 20 minuter. Fick huvudvärk och blev så trött. Man måste koncentrera sig så mycket.

Marcus var helt slut på jobbet så vi hämtade honom. Vi var inte hemma förrän 18.15 ikväll. Nu badar Max och snart ska han sova och sen lär väl vi somna i soffan =).

Roligare än så här blir jag nog inte ikväll!

Hoppas ni haft en fin dag!




Besviken

2010-11-10 08:35:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu skulle jag ha varit på gymintroduktion för att komma igång och trän men de ringde för 40 minuter sen och sa att han som skulle visa mig var sjuk. Så typiskt! Jag har fixat barnvakt, gått upp tidigt och avbokat ett utvecklingssamtal på Max dagis pga att jag så gärna ville komma igång. Nu blir det nästa vecka istället! Jag kunde inte åka och simma heller för simhallen är morgonöppen 6.30-8 och sen från 11. Känner mig lite besviken!

Max har gråtit här hemma bara för att jag redan sagt till honom att hans morfar skulle komma men nu behöver han ju inte. Jag har ringt dagis och ev. blir utvecklingssamtalet idag iaf. Hon som ska hålla i det hade inte börjar än när jag ringde så hon ringer snart upp. Ska bli spännande att få höra lite mer om vad Max gör på dagarna.

Det har snöat ute hela natten och fortsätter fortfarande. När jag kommer till jobbet ska jag på skogsutflykt med 30 st 7-åringar. Gissa om de kommer vara lyckliga i snön =).

Igår:





Idag:





Slut på tålamod

2010-11-09 20:58:04 ,   Allmänt/Vardagsliv


Innan jag åkte till jobbet idag

Gokväll!

Jag tog mig till och från jobbet idag i detta oväder! Fick åka lite tidigare från jobbet för att hämta Max på dagis eftersom han och Marcus helt omöjligt skulle kunna cykla hem i detta väder. Marcus mötte upp oss där.

Här hemma har mitt tålamod varit slut typ hela kvällen och Max har varit minst sagt energisk. Jag har dessutom haft huvudvärk hela eftermiddan och kvällen och det gör ju inte saken bättre. Dessutom är jag extremt sötsugen! Inga bra förutsättningar alltså. Förut stängde jag in mig i sovrummet för att bara få vara ifred en stund.

Nu blir det strax Desperate Housewives och en avokado att smaska på. Marcus håller på att baka bröd så blir nog ett smakprov av det sedan =).




Just nu! slappar i sängen




Fritidspersonal

2010-11-09 09:35:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har fått en fråga om vad fritidspedagoger gör på förmiddagarna när det ju inte är fritids. På skolan där jag jobbar är fritidspedagogerna resurs i klasser på förmiddagarna. Men vi har också några timmars fritidsplanering på förmiddagarna så all tid läggs inte i klasserna. Dessutom äter vi ju med barnen i skolmatsalen. Vi har alltid rast mellan 12.30 och 13 och sedan pratar vi ihop oss om vad vi ska göra på eftermiddagen. 13.15 börjar fritids.

Eftersom jag jobbar 75% är min tid mest förlagd till eftermiddagar och sedan viss planering på förmiddagar så jag har bara en timmes tid i klass i veckan + att jag äter med barnen (på fredagar jobbar jag på fritids på förmiddagen då 6-åringarna är lediga från sin verksamhet då).

Hoppas det gav lite svar =). Är roligt när ni frågar saker.


(och apropå era andra svar på mina bloggfrågor så ska jag lägga ut mer recept. Brukar ofta ta kort på saker vi äter men jag glömmer ofta skriva om det. Och bilder på huset kommer ni absolut få se fler när jag har bättre bilder. Ni kommer nog till slut bli trötta på alla bilder jag lägger ut.... hi hi.... Tack för er som kommenterat och tack för att ni alla läser)




Julstämning

2010-11-09 09:21:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Men vilket väder det är!! Blåser och snöar. Hemskt ju! Nu känns det inte bra att jag har 20 minuters resväg till jobbet. Vet inte hur Max och jag ska ta oss till garaget sen för att hämta bilen. Vi kommer blåsa bort.

Här inne har vi lite julstämning med tända ljus, julmusik och Max skriver sin önskelista ;).





Gnälligt, avfrostning och övertid!

2010-11-08 21:00:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så skönt det var att sätta sig ner. Max har varit på ett väldigt gnälligt humör ikväll och Marcus är och spelar innebandy så det har varit fullt upp för mig. För samtidigt som jag försökt få Max nöjd har jag även frostat av frysen. Vi felanmälde vår frys för ca 1,5 månad sen för att den blev frostig så fort. De kom med en annan. Den var typ ännu sämre. Var fullt med frost efter nån vecka. Och nu stod jag inte ut längre efter att brödet jag frös in i förrgår redan var frysskadat på vissa ställen. Nu är frysen avfrostad i alla fall. Jag orkar inte ringa och tjafsa om en ny frys när vi ska flytta om några månader (vårt hyresbolag måste nog tycka att det är ganska skönt att vi flyttar för jag är expert på att felanmäla saker... hi hi...).

Marcus och jag har knappt sett varann idag för han fick börja jobba tidigare imorse pga sjuk kollega (han fick börja 5.45) och jag fick jobba över pga sjuk kollega så kom hem vid 18. Sen gav sig Marcus iväg till innebandyn. Men det är faktiskt ganska skönt med lite egentid nu när Max sover.



Max med sin handväska





Förresten, vore roligt om fler vill svara på mina frågor angående bloggen. Ni är över 100 som läst här inne idag och 2 som kommenterat (tack till er) =).




Bloggfrågor

2010-11-08 09:54:24 ,   Blogg
Innan jag ska sätta på Max hela vinteroutfiten för att åka till dagis så passar jag på att slänga ur mig frågorna vad tycker ni är bäst med min blogg? Något jag ska skriva mer om? Visa bilder på?

Skulle vara roligt med lite feedback!



Nej.... nu luktar det bajs från en liten herre här hemma..... ingår inte i tidsplanen...... over and out!




Gomorron frost och minusgrader!

2010-11-08 09:32:15 ,   Allmänt/Vardagsliv



Gomorron i kylan! Det är ungefär -7 grader här nu men har varit kallare inatt. Marcus började jobba 5.45 imorse så gissar att det inte var så behagligt för honom att cykla så tidigt. Burr......!

Max och jag har haft en mysig morgon och laddar nu inför dagis och jobb efter att vi varit lediga i fem dagar. Känns som att jag inte jobbat på flera veckor.

Hoppas ni får en bra dag!




Från sommar till höst

2010-11-07 21:30:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igåreftermiddag var vi ute och lekte i parken några meter härifrån. Där badade Max för fullt i plaskpoolerna i somras! Det ser lite annorlunda ut nu. Atten borta säger Max och undrar var allt härligt vatten tagit vägen?!

Fast vi inte bor här sommaren som kommer så ska vi absolut besöka parken igen för plaskpoolerna är riktigt roliga tycker Max....både med och utan vatten =).



Från sommar.....







....till höst









Helgen redan slut?

2010-11-07 18:12:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jaha, och så var helgen snart redan slut!!

Denna dag har verkligen försvunnit. Jag har ont i nacken, eller egentligen är det mest i höger axel eller hur man ska säga, och det gör att jag undvikit datorn sen igårförmiddag.

Vi har varit borta typ hela dagen idag och kom hem för en stund sen. Strax ska vi äta tacos och sen blir det Ensam mamma söker på tv för mig ikväll. Veckans tv-höjdpunkt om jag får bestämma!

Hoppas ni haft en bra dag och helg. Nu börjar snart vardagslivet igen....



Max och hans kusin N tittar på "Bananer i pyjamas" och äter russin. De var mycket koncentrerade!




Solig lördagsförmiddag

2010-11-06 10:45:40 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 





Trött!

2010-11-05 22:12:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så trött jag är!

Kom hem från mina föräldrar för en stund sen och har suttit i soffan i ungefär 5 minuter men har redan nästan somnat. Får se om jag håller mig vaken till utröstningen i Idol. Vem tyckte ni var bäst ikväll? Jag hejar på Minnah som vanligt =)!

Godnatt på er och tack för idag!




Fika

2010-11-05 12:59:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev en fika med M på förmiddan. Smaskigt!

Nu har Max precis somnat och jag ska diska undan lunchen och sen fortsätta titta på Sex and the city 2 som jag somnade till igårkväll.

I eftermiddag kommer C och R. Ska bli roligt att träffas =). Har varit så skönt att vara ledig dessa tre dagar för jag har hunnit med att träffa så många. Har knappt tänkt på jobbet. Och nu är det ju en helg framför oss innan det är jobbdags igen.

I helgen kommer min bror med familj hit. Vi ska till mina föräldrar en sväng ikväll och träffa dem och imorn kommer de nog hem till oss. Min brorsdotter N berättade för min mamma häromdan att hon vill leka på Max rum så självklart ska hon få göra det =).

Ha en fortsatt bra fredag så "ses" vi ikväll =).




Shopping, simning och Sex and the city

2010-11-05 09:54:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja så sammanfattar jag gårdagens eftermiddag och kväll.

Jag träffade min kompis S på stan. Vi fikade och shoppade sen lite. Jag köpte en "rånarluva" (vad heter de egentligen?) till Max som han kan ha under hjälmen när han cyklar från dagis med Marcus på dagarna. Bra att ha ute och leka i i vinter också! Sen blev det en tubhalsduk och en tröja till mig.






När jag kom hem från stan åt jag mat och vid 19.30 åkte jag och simma. Var så lugnt och skönt på badhuset. Bastade en stund också. När jag kom hem var jag ganska trött men orkade ändå se en timme av Sex and the city 2 men sen slumrade jag på soffan =).




SÅLD

2010-11-04 13:44:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag gick förbi banken/fastighetsbyrån förut och såg en bild på "vårt" hus med de röda bokstäverna SÅLD på. Det kändes bra!

Nu slappar jag medan Max sover. Snart kommer Marcus hem och då ska jag in till stan.

Köpte en sak på ICA förut som jag längtat efter. Vad kan det vara.....











Sex and the city 2 såklart! Jag såg den aldrig när den gick på bio. Ett tips för er som ska köpa den är att den säljs på ICA för bara 149:-. Det är billigare än nätbutikerna. (jag vet dock inte om priset bara gäller med icakort)




Höstlovsmyser

2010-11-04 11:47:00 ,   Allmänt/Vardagsliv





Frukoststund

2010-11-04 09:30:52 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Solen skiner idag! Härligt!

 

Min önskan om sovmorgon slog inte in. 6.15 vaknade Max. Tror att han drömt för han var ledsen och fast jag då la honom hos mig grät han, så en stund senare klev vi upp. Jag har dock småsomnat en del i soffan under morgonen. Jag var uppe en timme inatt för jag hade kramper i magen så hade en del sömn att ta igen.

 

Max är på ett härligt humör idag och har suttit länge på sitt rum och byggt med duplo. Idag ska vi gå iväg och äta lunch och i eftermiddag ska jag åka in till stan och träffa S. Fika och titta i affärer! Blir mysigt =). Marcus slutar tidigt idag så Max får vara hemma med honom .

 

Ikväll hoppas jag att jag orkar ta mig iväg och simma. Behöver både röra på mig och duscha =)!

 

Kram på er!





En snabbis

2010-11-03 22:38:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här lite snabbt för att berätta att vi haft en bra dag! Nu är jag trött och sängen väntar. Max somnade inte förrän 22 ikväll så jag hoppas på sovmorgon imorn =).

Godnatt!




Gomorron onsdag

2010-11-03 09:26:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron på er! Här har vi varit vakna sen 6.30. Men jag har inte ätit frukost förrän nu!! Har fixat och donat med lite annat.

Max och jag ska snart åka iväg till kiropraktorn och sen ska vi till K och lilla L. Ikväll är det symöte här hos mig. Så vi ska alltså ha en riktigt rolig dag!

Mamma äggen. Borta äggen. Max ägg. (Max berättar att vi äter ägg)



Morgonläsning




Kvällens göromål

2010-11-02 22:15:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag bakat bröd och muffins inför att jag ska ha symöte (eller skvallermöte kanske är ett mer passande ord ;)) här imornkväll.

Nu är jag trött och ska sova snart. Känns riktigt härligt att ha ledigt från jobbet i tre dagar nu. Skönt med lite höstlov för mig och Max. Men ligga på latsidan ska vi inte för vi har en del roligt inplanerat dessa dagar.

Imornförmiddag blir det kiropraktorbesök för mig och Max får följa med för efteråt ska vi träffa K och lilla L. Blir mysigt!

Hoppas ni haft en bra dag och får sova gott. Nu ska jag provsmaka muffins =).





Hjärta

2010-11-02 12:30:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Igår när vi had lunchrast på utbildningsdagen gick vi till panduro för att handla till jobbet. Jag hade inga planer på att handla nåt till mig själv. Men såg vi ett gipshjärta och så sa en av mina jobbarkompisar att hon har ett sånt hemma och sen fotoramar runtomkring. Då såg jag framför mig att vi kommer ha det så i huset så var ju tvungen att köpa hjärtat =).


Nu har vi ju väggordet kärlek vid vår fotovägg men i huset blir det nog detta hjärta istället.



Blir nog snyggare när inte min hand är med!




Parmesanost

2010-11-02 09:46:34 ,   Mat och annat gott
Igårkväll åt jag lax och det var så gott =). När jag var mammaledig åt vi det typ två gånger i veckan men nu blir det typ aldrig av (Marcus är allergisk mot fisk). Ett tips till er som gillar lax är att riva lite parmesanost och strö på laxfilén innan du ställer in den i ugnen. Smaskens!




Jag längtar tills vi har diskmaskin

2010-11-02 08:52:35 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Oj så jag längtar tills vi har diskmaskin och tvättmaskin. Sen vi började jobba båda två tar det alltför mycket tid att handdiska allt samt att vi inte kan tvätta när vi vill. Marcus har gått upp tidigt de senaste söndagmorgnarna för att tvätta för vi har inte fått tid nån annan gång och sen så är torktumlaren trasig och trots flera felanmälningar under över en månads tid händer inget. Så det hänger tvätt högt och lågt här hemma efter att vi tvättat och ni kan ju tänka er att det blir en del eftersom vi bara hinner tvätta en gång i veckan (vi har ett torkskåp men allt får inte plats där).

 

Förresten, gomorron! Här vaknade vi vid 7 idag. Vi har myst lite till barnkanalen och nu leker Max. Jag har haft ont i magen pga min magkatarr men nu känns det bättre. Ett tips för er med magar som inte riktigt gör som man vill är tabletterna bifiform balans. Är tuggtabletter innehållande mjölksyrebakterier. Sen jag började äta en sån om dagen för ungefär ett halvår sen har min mage varit mer stabil. Idag råkade jag dock ta två för jag glömde att jag tagit en och tog en till..... ooops! Men det verkade ju funka för det svider ej magen pga magkatarren längre =).

 

Jobb och dagis idag men sen ska jag och Max vara lediga ons-fre. Ska bli skönt att hinna träffa kompisar något som jag tycker är svårt när jag jobbar till 17 varje dag =).

 

Ha en bra dag!





Utbildningsdag

2010-11-01 18:55:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Jag är så glad att så många kommenterat hos mig de senaste dagarna som inte brukar kommentera hos mig! Har inte hunnit svara er alla än men det kommer =).

Imorse gick jag upp 5.40 och sen åkte vi hemifrån alla tre en timme senare. Lämnade Max hos sin farmor och farfar och sen har jag och Marcus varit på utbildningsdag hela dagen. Eftersom vi jobbar inom nästan samma yrke och inom samma kommun var vi på samma ställe fast i olika lokaler. Vi kom hem ungefär för 40 minuter sen. Är ganska trött nu! Håller på att laga mat och sen blir det att slappa hela kvällen! Har lite saker jag måste fixa men för övrigt blir det mest att ta det lugnt. Gissar på att jag somnar ganska tidigt!