Mamma- och Maxeftermiddag

2012-10-31 17:07:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Tack för era kommentarer om barnvagnar. Jag ska svara på dem sen. Nu väntar matlagning. Max och jag kom ganska nyss hem. Har haft en mysig eftermiddag sen jag hämtade honom på förskolan vid 14. Vi har fikat mellis på café. lekt och lånat böcker på biblioteket och sen handlat på Ica.
 
Från och med imorn ska jag "bara" jobba halvtid! Tjohoooo!




Barnvagnspanik!!

2012-10-30 20:51:56 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Ja nu är snart oktober slut och det blev inget barnvagnsköp denna månad heller. Har i alla fall lagt bort planerna vi hade ett tag på att köpa en ny. Det känns inte värt det ekonomiskt. Betalar hellre av vårt billån och sen så behöver vi byta garageport nästa år så lägger pengar på det istället.
 
Men hur svårt ska det vara att hitta en begagnad vagn egentligen? Verkar vara lågsäsong på blocket nu gällande vagnar... i alla fall sådana jag vill ha.... eller problemet är väl egentligen att jag inte vet jag vill ha (jag vet att jag skriver "jag" och inte "vi" men min man har inte så mycket åsikter gällande vagn).
 
Jag har ju många som läser här som har småbarn eller haft småbarn, dela med er av era erfarenheter tack!! Vad har
ni/har haft för vagnar? Fördelar/nackdelar?
 
Hjälp en gravid kvinna i nöd, tack!




Lugn och ro

2012-10-30 20:31:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Lugn och ro här hemma ikväll och det luktar kladdkaka i huset. Mums! Marcus har bakat och snart ska jag äta det tillsammans med glass. Står ju att jag ska börja ladda med kolhydrater nu i graviditeten och det måste ju vara kladdkaka det menas med det ;).
 
Väldigt lugn dag på jobbet idag men när jag kom hem var jag ändå jättetrött. Låg i sängen och surfade lite på datorn och sen sov jag en halvtimme innan jag hämtade Max. Var jobbigt att vakna till och hade ont av foglossningen. Min kropp går lite på sparlåga känner jag även om jag kan känna mig väldigt energifylld stundtals så "landar" jag hårt sen. Men det är ju "bara" 60 dagar kvar till beräknad födsel så dags att ladda energi för förlossning... och för julstök.... =)
 
 




Gomorron tisdag

2012-10-30 07:08:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Segt att ta sig upp imorse. Värkt i mina fötter i natt och gör ont att stödja på den ena. Svullen kanske?
 
Nåja nu väntar några timmars jobb och sen hem och vila innan jag hämtar Max på förskolan. Planerar att sova under filt i sängen. Det är min målbild idag =)!
 
Blir förhoppningsvis en lugn dag på jobbet eftersom det är höstlov och därmed mindre barn på plats.
 
Hoppas ni får en bra dag!




Bebiskläder

2012-10-29 17:03:08 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Förra helgen la vi in bebiskläder i klädskåpet. Vi hade egentligen tänkt att ha kläderna i vår vita expedithylla som vi har i vårt sovrum men sen så frågade mina föräldrar om vi ville ha en garderob som de hade över så då fick Max den och bebis får därmed klädskåpet som Max haft.
 
Har lånat en del kläder från min kompis Sofia och sen har vi ju ganska mycket kvar sen Max var bebis och så har jag ju köpt lite nybegagnat på bytardagar under hösten. Summa summarum:
 
Strl 50
2 tröjor
4 bodys
2 byxor
2 pyjamaser
 
Strl 56
3 tröjor
10 bodys
8 byxor
1 par sparkbyxor
2 pyjamaser
 
Strl 62
3 tröjor
6 bodys
12 byxor
1 par sparkbyxor
3 pyjamaser
 
 
Allt som vi lagt fram är i princip i fräscht nyskick och bara sådant som vi gillar. En del kläder från Max som bebis får ligga kvar i kartongerna. Sen så har vi ju massor av kläder i större storlekar också men de lägger jag inte fram nu. Konstaterade dock när vi lagt fram och räknat allt att vi inte behöver köpa nåt förutom två pyjamaser i strl 56. I strl 62 köper vi inget mer nu för det är roligare att göra när bebis är född när vi vet om det blir pojke eller flicka. Men jag vill köpa ett par vita och/eller grå newbiebyxor i strl 56 och sen två till bodys i strl 56 för lite nytt ska ju bebis få även från början. Sen så räknar jag med massor av presenter ;) Och om vi får en flicka kommer jag vilja ha massor av rosa, rött och lila =)
 




Lazy sunday

2012-10-28 21:36:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna dag har flutit på i ett lugnt tempo. Vi har varit hemma och grejat. Marcus och Max har varit ute och bytt till vinterdäck på bilen. Jag var ute en stund men var så himla trött så la mig i soffan och åt nötter och drack cappuccino istället. Fick sen ändå lite lust att komma ut i solskenet så cyklade till ICA och handlade inför veckan. Det var svettigt att handla i termobyxor och vinterjacka. Puh..... Kom i alla fall ut från affären och cyklade sakta hem igen med varorna. Då hade det redan börjat skymma. Det blir verkligen mörkt tidigt nu när det är vintertid.
 
Ikväll har jag varit på gravidgympa. Roligt som vanligt. Men oj så trött jag varit sen jag kom hem. Nu är jag hungrig också så ska äta lite nudlar och hoppas jag kan sova gott på det. Vill inte ha nån ätmaratonkväll/natt.
 
Imorn har vi kompetensutvecklingsdag med föreläsning. Blir kul. Förskolorna är stängda så Max ska vara med sin farfar då. Men eftersom jag är sjukskriven med 25% så kommer jag hem efter lunch.
 
 
Finaste Max som börjat intressera sig för att rita. Han sysselsatte sig länge på förmiddan idag med att rita gubbar och solar!
 
 
Hoppas er helg varit bra och att ni alla som läser får en bra kommande vecka ♥




31+0

2012-10-28 14:24:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.
 
Du: Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda.
 
Text från minbebis.com

 
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.
77,9% av graviditeten är gjord
 
Vecka 32 är här och jag slås av att tiden nu går i en rasande fart. Börjar få lite shopping- och boapanik!! Har ju inte direkt handlat något ännu och har massa planer på köksskåp med mera som ska sorteras här hemma. Varför får man sådana tankar? Det var likadant med Max i magen. Rensade varenda köksskåp och byrålåda som om jag aldrig mer skulle hinna göra det. Fick lite panik av att jag födde Max innan jag hann rensa underklädslådan. Den blev liksom kvar. Men ni kan vara lugna för jag har rensat den efter Max födelse =).
 
Den senaste veckan har foglossningen gått fram och tillbaks. Lite mer ont i bröstryggen. Antagligen på grund av att jag inte orkar vara lika aktiv längre och därför sitter mer och då får jag ont där. Det trycker en del upp mot revbenen när jag sitter ner och jag blir lätt andfådd.
 
Mycket planerande har det varit senaste veckan. I och med att jag fick min halva graviditetspenning beviljad så kunde vi planera på riktigt hur vi ska göra med ledighet och sådant. Jag går även och funderar på praktiska saker såsom när vi ska sätta upp julgranen i december, när julklappar ska inhandlas, att jag inte vill föda på julafton.... osv. Jag älskar julen och vill gärna antingen ha bebis innan jul så att jag kan vara med på vår traditionella julafton med bebis eller så vill jag ha bebis i magen på julafton så att jag kan vara med. Helst inte ligga på förlossning eller BB då.
 
Mycket tankar med andra ord! Och de lär ju fortsätta de kommande veckorna. Har en ganska stark känsla av att denna bebis vill ut innan bf men jag hoppas att känslan säger fel och att den stannar i magen till 1 januari =)!
 
Lider inte något av sammandragningar eller förvärkar som många andra gör runt denna tid. Jag hade inte det med Max heller. Det började inte förrän någon/några veckor innan han föddes. Känner mig lyckligt lottad för det.
 
Ser fram emot en ganska lugn vecka med mycket vila. Från och med på torsdag ska jag jobba halvtid. Oj va köksskåp jag kommer hinna städa ;)




Imorse

2012-10-28 11:10:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 

 




Grekisk trerätters

2012-10-28 09:53:37 ,   Mat och annat gott
Hej i kylan! -8 grader var det här imorse. Burr... men inne är det ju varmt och skönt så då är det ju ganska mysigt med frosten och kylan ute. Omställning till vintertid är ju inte riktigt detsamma sen man fick barn. Den där extratimmen gör ju bara att man lägger sig senare men man blir väckt tidigt som skrutt, kl. 5.20 för att vara exakt!
 
Igår hade vi en riktigt trevlig kväll med M och H. Jag hade ju lagat grekiskt trerätters och det blev gott om jag får säga det själv och gästerna verkade nöjda. Mätta blev vi =)!
 
 
Det ska stå bakad sötpotatis på varmrätten. Jag upptäckte felet senare och la till det
 
 
Skaldjursfylld grillad paprika (räkor, rödlök, olja, vinäger, chilipeppar, paprikabitar), kronärtskocksblad med citronsmör och under det kronärtskocksbotten, tiropitakia (fetaost- och dillröra i filodeg).
 
 
Max åt bulgur och fiskpinnar
 
 
Bakad sötpotatis med vitlökssmör på, tzatziki, fetaostkycklingbiff, grekisk sallad. Recept här.
 
 
Grekisk yoghurt med riven vit choklad i, varvat med egengjord lemoncurd. Toppat med vindruvor och melon.




Redo!

2012-10-27 17:20:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Redo för trerätters med vänner!! Nu ska jag sätta fart med förrätten.....




Nyvaken

2012-10-27 10:30:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron! Denna lördag vaknade Max kl. 6 och har lekt i sitt sovrum och tjatat på sina föräldrar om allt möjligt. Så blev ingen sömn till 8 utan vilade bara. Sen gick han och Marcus ner för att börja dagen och då somnade jag om och vaknade 9.50. Ooops! Välbehövligt. Inte så mycket foglossningsvärk nu när jag kommit igång. Det känns bra. Dock ligger bebis mot revbenen så svårt att böja mig ner. Marcus fick ta på mig strumporna. Ser ni mina fingrar på bilden? Inga ringar på. Får sova utan dem nu då fingrarna är lite svullna och särskilt på natten.
 
Nu dricker jag smoothie och äter bröd som Marcus köpt på bageri på morgonen. Har hemmagjord lemon curd på. Smaskens.
 
Idag blir det mycket matlagning för ikväll kommer M och H hit på grekisk trerätters. Det är vår 30-årspresent till H. Han fick välja tema själv och valde grekiskt. Bra val tycker jag som blev lite rädd att han skulle välja nåt jättekonstigt.
 
Hoppas ni får en bra dag!




Bra fredagsstart

2012-10-26 09:27:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron!
 
Max och Marcus åkte iväg vid 7.45 imorse och jag kunde sova till 8.30. Lycka! Sen så har jag vunnit en bloggtävling hos Emma. Med vinsten kommer jag kunna använda mobilen ute även i vinter =)!
 

En mindre bra sak är att jag börjar jobba om 18 minuter och det tar 15 minuter att köra till jobbet. BRÅTTOM
 
Kram




2012-10-25 22:36:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Bild från imorse då Max och jag tittade på bolibompa
 

Hej! Här är det glest mellan blogginläggen. Igår jobbade jag, S och I var här på eftermiddan och på kvällen var jag på Bonde söker fru-mys hos A och nyfödda E. Fullt upp men kul! Idag har det varit jobb igen och nu ikväll har jag varit på Ica Maxi. När jag kom hem för en timme sen hade Marcus städat hela nedervåningen. Så skönt! Nu är vi redo för helg. Idag har min foglossning varit hemsk på jobbet. Fy så ont jag haft. Men vilade när jag kom hem idag och gick riktigt bra att åka och handla ikväll.
 
Nu är det väldigt skönt med helg på intågande. Imorn ska jag bara jobba fyra timmar och ni anar inte hur underbart det känns.
 
Nu ska jag läsa lite bloggar och äta något för att slippa natthungern.
 
 
 
 




Gymnastik!

2012-10-24 10:39:46 ,  
Jag börjar tro att det är en framtida gymnast jag har i magen såsom den bökar runt :).

Nu har jag snart rastat klart på jobbet. Back to business!!




Barnmorskebesök, varmt bad och kantarellmacka

2012-10-23 21:27:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej tisdagkväll!
 
Jag har precis tagit ett varmt bad. Skönt och avkopplande för kroppen. Nu ska jag äta kantarellmackor. Natten till idag har jag bara sovit några timmar på grund av hunger. Kunde inte somna för var så hungrig och jag var uppe i flera omgångar och åt men blev liksom inte mätt!! Till slut lyckades jag och somnade. Var dock gråtfärdig när Max vaknade 5.30 imorse och bara skulle ligga och prata bredvid mig. Pappa dög inte. Min klocka ringde inte förrän efter 6 så hade behövt sova den där stunden som var kvar. Men dagen har ju rullat på ändå men inatt ska jag INTE vara hungrig. Äta äta äta....
 
Har varit hos barnmorskan på eftermiddan idag. Allt såg bra ut. Sf-mått nu efter 30 veckor är 29 cm. Det är exakt samma som med Max i magen i samma vecka. Låg precis på medelkurvan. Vid förra besöket var måttet strax ovanför kurvan och det häftigaste är att det var exakt likadant med Max också. Bebisens hjärtslag låg på 150 slag/min. Som förra gången vi lyssnade. Nästa besök är om tre veckor och då bokade jag in en tid så att även Marcus kan följa med.
 
Nu ska jag njuta av min kantarellmacka, läsa bloggar och lyssna på Gunilla Perssons "ljuva" stämma i Hollywoodfruarna ;)
 
KRAM




Jeanstips

2012-10-22 21:04:12 ,   Mode/Kläder
Jag köpte dessa jeans till Max häromdan. De är så himla fina! Jeans med mudd känns som ett måste nu i överdragsbyx- och kommande overalltider.
 
 
De sitter jättebra på Max och ett plus är att det är justerbar midja. Och mudden är så himla snygg. Lite höstigt och vintrigt. De är inte fodrade vilket jag tycker är bra för det blir för varmt inomhus för vår varmblodiga kille.
 
Finns här!




Besked inför framtiden

2012-10-22 20:39:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll. Bjuder på instagrambilder från idag. Natten till idag vaknade jag och var helt svettig. Visste inte om jag hade feber eller vad det var. Satt i alla fall uppe en timme och sen kunde jag lägga mig igen. Sov som en stock till kl. 7 imorse. Var så lycklig att Max sov så länge. Han har ju vaknat före kl. 6 den senaste veckan och då hade jag brutit ihop imorse. Jag lämnade honom på förskolan vid 8.30 och sen hade jag lite viltid hemma. Slumrade och vilade innan jobbet. Haft APT idag också så kom hem vid 19.30. Då väntade ett brev på mig med dessa ord:
 
 
Ja det gick alltså igenom =). Nu har jag en massa detaljer att kolla upp såsom vad händer om jag inte orkar jobba halvtid till den 18 dec för foglossningen, kan man bli sjukskriven på den andra halvan då? (likaså om jag blir sjuk i ex. feber el likn. och behöver vara hemma helt en period). Om jag måste vabba? Vad händer om jag föder före den 18 december? Är jätteglad över beslutet och att jag nu vet. Lättnad. Nu ska jag bara försöka få ihop ett fungerande schema på mitt jobb. Det är det svåraste i det hela.
 
Detta firas med massor av mineralvatten vilket jag är supersugen på just nu =)
 
KRAM
 




Att föda

2012-10-22 08:51:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Ja ju längre graviditeten fortgår desto närmare kommer vi förlossningen. Jag har typ inte ägnat den en tanke under graviditeten. Vilken skillnad mot när Max låg i magen för då var på nåt sätt förlossningen målet, nu tänker jag mer på tiden med bebis. Det är målet. Förlossningen är bara ett delmål.
 
Eftersom jag inte tänkt på den så har jag inte oroat mig heller men nu har lite oroskänslor börjat komma. Är så lätt att jag tänker att allt blir som förra gången. Startar med vattenavgång, lagom snabbt öppningsarbete, epidural som tog bra så jag kunde vila, lite väl långt krystningsarbete, pigg och fin bebis kom ut. Det är liksom bilden för hur det kommer att gå denna gång med, men till 99% kan man nog säga att det inte kommer bli likadant. Jag är orolig för att det kommer gå för fort denna gång. Jag tror inte det kommer att börja med vattenavgång, vilket jag vill att det gör för det är så tydlig indikator på att det är dags. Jag är rädd att jag inte hinner få bedövning. Att allt blir för intensivt. Och sen är jag rädd att jag spricker mycket. Är också rädd att det ska inträffa något akut med bebis. Tänk om det blir snitt av nån anledning? Eller att bebis inte andas när den kommer ut.
 
Med andra ord, det finns ju inga garantier att det ska bli bra och detta oroar mig. Förra gången visste jag ju inget utan tog det som det kom. Nu har man nåt att jämföra med vilket kan vara både en för- och nackdel.
 
Jag har också insett att bebis ju kan komma tidigare än bf. Jag är väldigt inriktad på datumet 29/12 eftersom Max föddes en dag före bf. Denna gång vill jag ju dock gå över tiden och föda i januari men min grundkänsla är att jag kommer få tidigare än så och även tidigare än bf. Nästan så jag börjar känna att det blir innan julafton. Och då är det ju inte alls lång tid kvar ju.
 
Lite skräckblandad förtjusning detta känns det som. Nästan så att jag tidigare liksom glömt bort att bebisen ska ju ut också innan vi får träffa den. Är så inriktad på tiden efteråt. Hade totalt glömt bort att man ju kan skriva förlossningsbrev också men jag vet liksom inte vad jag ska skriva. Kanske hoppar över det denna gång. Men jag och Marcus måste prata ihop oss innan så att han vet vad jag vill och vice versa.
 
Ni som är i er första graviditet, hur känner ni? Ni som fått två barn eller väntar andra, tankar från er?
 
 
Ett boktips!! Tyckte denna var kanon inför min första förlossning och nu när jag börjat läsa den igen så kommer jag på hur jag glömt.




Overall

2012-10-21 14:47:46 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Jag håller ju på och spanar efter fleeceoverall till bebisen. Vill liksom hitta en jag tycker är riktigt fin och känner mig nöjd med. Älskar denna från Lundmyr:
 
 
 

Var väldigt nära på att klicka hem den från Ellos eftersom de har 50% på valfri vara men det är såklart på typ alla varor utan denna!! Irriterande. 699:- ger jag inte för den men jag hade faktiskt kunna tänkt mig att ge 350:- för den fast det egentligen är ett överpris ändå för en overall som kanske används i typ 2 månader men jag hade tyckt det varit värt det. Men men det var nog inte meningen helt enkelt... Får leta vidare!
 
 




Status på oss idag

2012-10-21 14:24:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här pågår lugn söndag. Just nu är jag själv hemma för Marcus och Max är ute och cyklar. Endast ljudet av tvättmaskinen och diskmaskinen som hörs. Marcus började dagen idag med att baka bullar kl. 8 imorse. Jag är imponerad. De blev goda oh det luktar gott i hela huset.
 
Max blev jättehes i fredags och var det även igår. Han har hostat och snorat lite och igårkväll trodde vi att han hade feber med glansiga ögon och rosiga kinder. Men det hade han inte utan bara förkylning som gav symtom. Idag har han vaknat helt symtomfri! Härligt. Vi höll honom inne igår men idag är det skönt för honom med frisk luft. Även jag skulle behöva frisk luft men orken finns inte riktigt. Passar på och myser och grejar inne. Lite senare i eftermiddag ska Max och jag åka till min mamma som ska klippa Max hår så då får jag lämna huset i alla fall =)!




30+0

2012-10-21 11:21:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.
 
Du: Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Din viktuppgång kan ligga kring 9 till 12 kg. Varje graviditet är unik, du kan ha gått upp mer eller mindre. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.
 
Text från minbebis.com
 

Fotat idag
 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.
74,4 % av graviditeten är gjord
 
HURRA!! 30 veckor är gjorda. Igår var det tio veckor till bf (bf räknas som 39+6). Det går fort framåt. Jag har senaste tiden börjat tänkt lite kring förlossningen något som jag i princip inte alls funderat på tidigare. Kommer ett eget inlägg om det de kommande dagarna .
 
Att jag haft ont senaste veckan har nog inte undgått er som läser här inne så behöver inte skriva mer om det. Men vill påpeka att jag ändå njuter av min fina mage! Lite vemodigt också för som planerna ser ut nu så är detta nog sista graviditeten. Men man ska ju aldrig säga aldrig. Man vet aldrig var livet för en.
 
Har stort behov av att vila och sova många timmar på natten. Så mycket socialt liv orkas inte riktigt med utan det får räcka med jobbet där jag får lägga det mesta av min kraft. Det som finns kvar får Max och Marcus!
Har inte fått nåt besked om min ansökan om halv graviditetspenningn än men försäkringskassan ringde min chef nu i veckan och var snorkiga rent ut sagt. Så har inga större förhoppningar om det.
 
Vikten går sakta uppåt, förvånande sakta tycker jag men jag klagar inte =)! Vägde 73 kg i v 21+0 och nu nio veckor senare väger jag 76. Skulle bli väldigt förvånad om jag når fram till 85 kg som jag vägde när Max föddes.
 
Jag känner bebis i hela magen nu. Lite tryck mot revbenen på höger sida ibland när jag sitter. Mycket buffar långt ner också. Igår funderade jag på om den borrade ner sitt huvud där för min kropp kändes så annorlunda igår och det har strålat mer än vanligt neråt och ut i benen. Får se vad barnmorskan känner när jag ska dit på tisdag. Bebis har börjat hicka också. Max hickade massor i magen och förra veckan när jag skrev om 29+0 här i bloggen så hade jag tänkt skriva att jag funderade på om det skulle sätta igång några hickningar men jag glömde av det. Dagen efter kände jag dock bebisen hicka i flera omgångar. För er som inte varit med om det så känns det som ett rytmiskt pickande och det syns och känns utanpå magen också.
 
Här får ni ta del av ett utdrag ur min graviditetsdagbok med Max i magen:
 

20080720 30+0 Söndag

Vilken milstolpe!! 30 fulla veckor har gått, ca 10 kvar!! Jag jobbade min sista dag i fredags och det var skönt. Hade inte orkat så mycket längre. Sover dåligt. Vaknar varje eller varannan timme och går på toa eller måste vända på mig för att det gör ont i kroppen. Ryggen är jättejobbig men kan hålla det under kontroll när jag är hemma och ledig. Har även ont i benen och bäckenet. Igår och idag har jag varit svullen om den högra vristen men inte den vänstra. Sett lite roligt ut. Nu är det bättre.

Bebisen rör på sig större delen av dygnet känns det som. Är mysigt! Ibland får man lite onda sparkar också. Men det kan det vara värt. Drömde två drömmar inatt som båda handlar om att vi fick en pojke Den första drömmen var SÅ bra! Världens sötaste och minsta pojke som sov hela natten. I drömmen diskuterade vi om vi skulle väcka honom på morgonen för att han skulle få ammas eftersom han sovit hela natten. Det konstiga i drömmen var att han var född i v 31 men han var ändå hemma och stor som ett "normalfött" barn. Något som också var konstigt var att jag skulle servera på ett bröllop fast jag fött två dagar innan. I drömmen kände jag även på min platta mage och tyckte det var så konstigt att inte ha gravidmagen kvar. Det var så verkligt så när jag vaknade sökte sig händerna automatiskt till magen för att försäkra mig om att jag inte fött ännu.

Den andra drömmen var konstig! Den nyfödda pojken vägrade att ammas utan ville bara dricka oboy och äta smörgås. Han kunde prata fast han var så liten. Och han vägrade ha blöja på sig utan ville pottränas direkt. Det var lite läskigt faktiskt!

Längtar så otroligt mycket efter bebisen nu. Vi pratar namn då och då och de förslag vi har och har haft ett tag är Tuva Martine Margareta eller Filip Karl Edvin. I nuläget tror jag det blir en pojke.

 


 
Och vad tror vi då att det blir denna gång? Grundkänslan är flicka och har varit det sen innan jag plussade men jag känner mig inte helt säker. Det är mer en pojke jag ser framför mig när jag tänker på bebis men det är väl för att vi bara haft bebispojke. Vad tror ni det blir?
 
 
 
 




Fransk manikyr

2012-10-20 18:16:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
 

Hej lördag! Oj dröjde visst ända till kvällen innan jag bloggade idag fast vi varit hemma hela dagen. Enda utflykten jag gjort idag är till Lindex på förmiddan. Köpte en present, ett par jeans till Max och ett fransk manikyr-set till mig själv. Var fem år sen jag pysslade med det senast. Men nu är alla mina naglar så jämnlånga så kul att göra det. Lite pillrigt nu när jag är ovan men lär mig nog med tiden igen. Är relativt nöjd i alla fall. Ni ser lite resultat på bilden.
 
För övrigt har dagen bestått av matlagning och barnvaktande av Max kompis S medan hans pappa M och Marcus grejade i vårt garage. Sen kan dagen även beskrivas med ett ord: ont! Fick ställa in kvällens planer för min kropp orkar inte ge sig iväg nånstans. Har inventerat lite bebiskläder här hemma och vilat. Marcus lagar mat så strax ska vi äta nachogratäng.
 
Hoppas ni har en trevlig lördag ♥




Fredagsmyser

2012-10-19 22:39:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Varm smörgåstårta med sallad, chips med dip, coca-cola, två trötta föräldrar, livlig bebis i magen, "viharingenbarnvagnpanik", slumra på soffan.....
 
Japp fredagsmys såklart!
 




Mitt paradis

2012-10-19 09:41:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Jag har lämnat Max på förskolan och har nu lite viltid innan jobbet kallar. Känns fel att blogga när jag är sjukskriven men jag är ju sjukskriven för foglossning och vila är det jag ska göra och det gör jag. All tid jag har hemma utan Marcus och Max nu under min sjukskrivning ligger jag princip i sängen. Sovrummet är mitt paradis =)! Cappuccino, god macka och vila är underbart skönt!
 
Senaste dagarna känns det som jag går i dvala. Vet inte om det beror på att Max vaknade 5.20 igår och 5.30 idag eller om det beror på att bebis växer mycket. Antagligen en kombination. Det i samband med att jag är dålig på att äta ordentliga mellis gör energinivåerna väldigt låga. Dessutom har jag ingen viltid hemma utan Max och Marcus på onsdagar och torsdagar så då är det lite extra tungt. Behöver min egentid.
 
Men nu ska inte detta bli en "klagoblogg" för i grund och botten är ju det helt fantastiskt med denna graviditet. Längtar som en tok att få julpynta här hemma, tvätta bebiskläder, se snöflingor falla, lyssna på julmusik och vänta på vårt mirakel. Har två målbilder just nu: Åka in till förlossningen en kväll med fint snöfall och sedan amma till skenet av julgranen. Olika paradis helt enkelt.
 
Och snart är vi förhoppningsvis där.




5.20

2012-10-18 09:04:00 ,  


5.20 vaknade Max imorse. Road mamma? Nej!! Sen har det tittats på bolibompa. Jag har försökt slumra på soffan. Känner mig rätt överkörd nu! (Marcus åkte till jobbet 5.40 så det har varit "min" morgon)!

Nu ska vi slutföra frukosten o ge oss iväg!




Onsdag

2012-10-17 22:18:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Ligger i sängen med datorn i knät och ska strax sova. Har inte så mycket att "rapportera" från dagen. Trött och ont... som vanligt med andra ord! Magen växer mycket nu känner jag och jag har gått upp i vikt på bara några dagar. Får se hur länge till jag kan ha ringarna på fingret!
 
Jag slutade jobba vid 14 idag och Max och jag åkte hem till min farmor och fikade innan det bar hemåt. Marcus kom inte hem förrän efter 20 ikväll och då satt jag fastklistrad vid Bonde söker fru. Å så bra det är =)! Jag har kokat en köttgryta till kvällsmat imorn så lite effektivitet har jag orkat med.
 
Nu sova! Hoppas er dag varit bra ♥




Kycklingbiffar och bakad sötpotatis

2012-10-17 14:20:00 ,   Mat och annat gott
Jag brukar vara riktigt kräsen med mat jag själv lagar men igår slog jag huvudet på spiken måste jag säga!! Vilken fantastisk kombination jag kom på. Smakerna gifte sig i munnen, som de säger i Halv åtta hos mig.
 
 
Kycklingbiffar
(recept från Hälsokokboken med modifikationer)
 
ca 3-4 kycklingfiléer
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
150 g fetaost
½ dl fryst basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
(i grundreceptet ingår 100 g stekt bacon i bitar och 4 hackade soltorkade tomater men jag hade inte i det. Det står också att det ska vara en kruka färsk basilika. Jag använde ca ½ dl fryst istället.)
 
Mixa kycklingfiléerna så det blir till en färs. Finhacka lök och vitlök och bryn. Låt svalna. Smula ner fetaost i en bunke, tillsätt basilika, salt och peppar. Blanda runt. Blanda i kycklingfärsen och löken. Forma till biffar och stek tills de är genomstekta.
 
 
Till dessa underbara biffar åt vi bakad sötpotatis. Jag delade sötpotatisarna, gned in dem i smör och saltade dem. Sen stod de i ugnen i 200 grader tills de blev mjuka. Tog ca 35 minuter. Blandade smör och pressad vitlök och la på potatisarna.
 
Gjorde tzatziki av matlagningsyoghurt, riven gurka, vitlök, svartpeppar och lite olivolja.
 
Och så kokade jag sparris!
 
 
Både Marcus och jag tyckte det var jättegott. Max fick ett breakdown och sa att allt var äckligt och blä och att han ville ha fiskpinnar istället!!
 
 




Stånk och stön

2012-10-16 21:35:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Aj... stånk och stön.... Inte min eftermiddag och kväll idag kroppsligt sett. Ont i bröstryggen och fogarna. Känner mig som en 90-åring i kroppen. Har lagt ansiktsmask nu ikväll, duschat och skrubbat kroppen och haft inpackning i håret. Känt mig lite fräschare efter det.
 
Har dessutom lagat supergod mat ikväll trots bristande energi. Men det finns väl inget som driver en gravid kvinna så mycket som mat, eller? =) Recept får ni imorgon.
 
För att det inte ska bli helt bildlöst här inne idag bjuder jag på en bild med en lycklig Max som fått ett riktigt stort äpple av grannen. Max gnagde väl i sig en del av det i alla fall.
 
 
Vår fina pojke ♥
 




Viltid

2012-10-16 11:10:12 ,  
Hej tisdag! Ligger nu i personalrummet på jobbet och rastar efter att ha haft boksamtal med fem goa tjejer.

Inatt har jag sovit dåligt och haft ont vid varje vändning i sängen. Hade gärna sovit mycket längre. Stor risk att jag somnar när jag kommer hem med andra ord. Har 1.5 timme hemma innan jag ska hämta Max. Sen kommer ons och tors som inte erbjuder någon tid själv hemma. 10 timmars sjukskrivning är inte 10 timmars viltid själv hemma eftersom Marcus o Max är hemma en del av tiden jag tagit bort arbetstid på.

Nu ska jag nog slumra lite. Längtar dock efter lunch!! Kram till er




Nattbananen

2012-10-15 22:16:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Håller på och botar kvällshungern fast jag egentligen redan borde ligga i sängen. Två knäckemackor och en avokado och sen blir det bums i säng. Är trött fast jag sov en timme på eftermiddan.
 
Får se om det blir nattätning av banan sittande på toalettstolen inatt med. Vill inte störa min man genom att ligga i sängen och äta banan mitt i natten så har då satt mig på toalettstolen med morgonrocken som filt (på locket vill jag påpeka). Är lite mörkrädd så vill inte gå ner på nedervåningen.
 
Riktig hungerperiod just nu.
 
Godnatt ♥




Den stora fotoboken

2012-10-15 20:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på. Gravidhjärna OCH ouppmärksam. Idag har jag hämtat ut fotoboken jag gjort och beställt för Max 3-4 år. Den blev liksom lite större än jag tänkt mig. Jag hade visst valt att den skulle vara 30x30 cm istället för 20x20 när jag började skapa den för några månader sen. Reagerade inte på priset heller för detta är typ första gången jag betalar för en fotobok så har inte koll på vad det brukar kosta. Jag har alltid lyckats tajma in ett erbjudande om gratis bok tidigare. Nu var 50% rabatt och jag betalade 279 och tyckte inte det var så farligt.
 
Men fotoboken är STOR! A3-kvadratisk. Men eftersom felet är mitt eget och det blir väldigt mycket dyrare om jag ska göra en till så får det vara. Max är nöjd och bilderna syns ju bättre!
 
 
 
”Jag tävlar inne hos emmashjartan, om ett par valfria iphone-vantar, i samarbete med iphone-vantar.se





Läkarbesök

2012-10-15 14:12:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Hej på er! Idag har jag jobbat fem timmar och sen varit på läkarbesök. Har blivit fortsatt sjukskriven på 25% så jobbar 75%. Jätteskönt! Och vad enkelt det var! Läkaren frågade om jag inte ville ha mer sjukskrivning men jag tycker detta känns lagom just nu men kommer säkert vilja jobba mindre om några veckor. Har ju fortfarande inte fått besked ang. graviditetspenning på halvtid som jag sökt från och med 1 november. Hon gjorde diverse tester på mig. Tryckte på olika ställen och böjde på mina ben när jag låg ner och så. Gjorde riktigt ont på en del ställen.
 
 
Tycker detta är lite roligt. Vaddå högt gravid? Det måste menas höggravid va? =)
 
 
 




Och så är det snart måndag....

2012-10-14 21:33:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så var det söndagkväll igen och vi står framför en ny vecka. Jag gillar inte måndag alls!! 6.30 ringer klockan, vilket i för sig inte är tidigare än kommande morgnar, men jag har lämningen av Max och då är det inte bara jag som ska göras i ordning utan även han. Ska locka honom att äta frukost och sen komma iväg i tid. Han är dock jätteduktig och klär sig själv och allt sådant nuförtiden men det tar också tid när han ska göra allt själv. Nåde mig om jag häller upp yoghurt och flingor för det ska han göra själv. Detta plus en trött gravidkropp med dåligt tålamod en måndagsmorgon är inte en bra kombo! Sen så är måndagförmiddagar på jobbet alltid lite röriga med planeringstid och sådant. Nej usch så negativ jag lät nu men jag gillar verkligen inte måndagar!
 
I eftermiddags var A-C, M och barnen här. Marcus bakade äppelpaj som vi bjöd på. Sen har jag varit på gravidgympa vilket var skönt som vanligt. Mat, Solsidan och Hellenius hörna och nu är snart denna söndag till ända.
 
En helg går fort.
 
Hoppas på en bra måndag imorgon för både er och mig och tack för era kommentarer senaste dagarna. Det är så kul när ni kommenterar. De senaste veckorna har jag fått fler läsare vilket jag tycker är jättekul. Är du ny här så presentera dig gärna =) ♥




Spenatsoppa

2012-10-14 16:04:00 ,   Mat och annat gott
Har hittat ett gott recept på spenatsoppa. Den blev lagom krämig. Här hittade jag receptet och sen har jag korrigerat lite.
 
 
Spenatsoppa
4 portioner
(räckte till lunch för mig och Marcus i två dagar)
 
- ca 400 g hel fryst bladspenat (köpte icas egna märke)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
-1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Kokt ägg
(- ev. lite maizenaredning)
 
Halvtina spenaten och grovhacka den. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Häll i grädden och krydda. Vill du har tjockare soppa blanda ut nån tesked maizena i vatten och blanda i. Låt koka upp och sen klart! Servera med kokta ägghalvor.




29+0

2012-10-14 14:49:53 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.
 
Du: Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.
 
Text från minbebis.com
 

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
Vecka 30 är här!! Senaste dagarna har jag tänkt på det här med att stirra sig blind på bf-datumet. Det är så lätt att jag tänker att bebis ju kommer att komma runt bf eftersom Max gjorde det men det kan ju bli några veckor innan och då är det ju inte alls långt kvar ju!! Men jag hoppas fortfarande på att gå över tiden några dagar så det blir en 2013-bebis!
 
Är inne i en period då jag funderar mycket. Kommer bebisen vara frisk? Hur blir förlossningen? Hur kommer Max reagera? Hur kommer jag reagera på att inte kunna ge Max all tid? Hur ska det göras med semester och liknande för Marcus runt jul? Kommer min graviditetspenning godkännas? Blir det en flicka eller pojke? När sjutton ska vi hitta en barnvagn?
 
Precis som det står i texten ovan så upplever jag i denna tid att det är mycket rörelse i magen. Igår när vi tittade på film bökade bebisen konstant i en timme. Både Marcus och jag tittade och kände på magen. Bebisen växer ju mycket och det är nog inte långt ifrån att revbenen snart får sig smällar.
 
Kroppsligt sett så gör det ju ont lite varstans och imorgon är det läkarbesök för mig och jag hoppas på att läkaren godkänner fortsatt sjukskrivning på 25%. Min kropp mådde mycket bättre förra veckan med kortare arbetsdagar. Blir också tröttare och tröttare för varje vecka och känner mig flåsig och täppt i näsan.
 
Det jag tycker är jobbigt är att man lätt känner sig lite ensam som gravid. Alla har liksom fullt upp med sitt på nåt sätt. Vet att det kändes likadant förra gången. Känner att man lätt börjar gå in i sig själv nu också och jag har fått ett ganska stort behov av att vara ensam.
 
Nu kör vi på en vecka till och om en vecka är det exakt 10 veckor till bf! Tjohooooooo!!




Lördagsmys

2012-10-13 22:51:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 




Hormonbomb

2012-10-13 11:03:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag!
 
För mig blev det ett sent gomorron för jag klev ur sängen kl. 10! Var dock vaken mellan 5 och 6 imorse. Åt banan för var hungrig och sen vaknade Max. Han och Marcus gick upp sen närmare 6.30 medan jag drönade kvar. Skönt att få sova ordentligt. När jag är trött är jag en riktig hormonbomb som är trött och grinig.
 
Nu råder lördagslugnet här hemma. Max tittar på film, Marcus lyssnar på musik och jag sitter här med min cappuccino och surfar runt och njuter av ledighetskänsla. Strax ska det läggas spenatsoppa till lunch och på eftermiddan ska vi ta en fika med M och H.
 
Igår kom HM-varorna som jag beställt. Har inte packat upp påslakansetet till bebis än men denna fina tröja till Max som jag köpte har jag kollat på.
 




Fredagsmyser

2012-10-12 21:56:07 ,   Allmänt/Vardagsliv

Gokväll. Nu är det fredagsmys som gäller här hemma, dvs onödiga mängder chips, popcorn, dipp, cola o slumra ikapp på soffan. Jag skriver nu från Marcus mobil. Har laddat ner blogg.se-appen till hans telefon. Den finns ju bara till iPhone o jag har Htc så jag kan inte ha den på min. Nu är det snart Skavlan o sen sovdags. Kram





-4 grader

2012-10-12 08:29:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Brr det är kallt ute. Jag ska åka till jobbet nu. Hoppas ni får en varm och mysig fredag ♥
 
 
Utsikt från sovrumsfönstret. Vår frostiga studsmatta!




Googlar restaurangmenyer

2012-10-11 21:37:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Var kommer denna trötthet och hunger ifrån?
 
Jag har tillbringat kvällen med att titta på fyra Halv åtta hos mig-avsnitt och sen googlat och läst restaurangmenyer. Är så himla hungrig och sugen på mat. Fastnade för denna fiskgratäng i kvällens Halv åtta hos mig som de sa smälte i munnen:
 
 
Snälla, kom och smält i min mun....!
 
Nu är det snart fredag och helg. Typ en helt oplanerad helg. Den första sen jobb och sådant drog igång för två månader sen. Skönt att kunna vara spontana och ta helgen som den kommer. Jag får se till att äta nåt gott då i alla fall!
 
Hoppas er dag varit bra, och va kul med er respons på blogginlägget om bebisnamn. Kram
 
 




Bebisnamn

2012-10-11 08:20:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Ända sen det där strecket på graviditetstestet visade sig så har vi funderat på namn till bebisen. För det första vet vi inte om det blir flicka eller pojke, för det andra vill vi att det klingar bra till Max, passar bra till vårt efternamn och sen det svåraste av allt: Vi ska vara överens också!!
 
Vi jobbar ju båda två på förskola vilket man tror kan vara en fördel för att man stöter på väldigt många barnnamn men det är ju så att många av namnen blir väldigt förknippade med vissa barn. Så förknippade att det blir svårt att vårt barn skulle heta det. Jag jobbar på en förskola som just nu har 32 barn och Marcus på en förskola med ca 50 barn. Det finns alltså en hel del namn representerade som vi möter varje dag! Detta känns som det försvårar det hela lite.
 
Men i alla fall, när vi väntade Max så hade vi förslagen Filip, Leon, Tuva, Meja och Filippa. (Såg detta när jag tog fram en gravidbok som jag fyllt i under den graviditeten.) Sen så blev det ju en Max vilket egentligen inte ens var ett förslag utan mest ett namn som bara dykt upp i huvudet nån vecka innan han föddes. De namnen vi diskuterade då är inte alls aktuella nu (Leon heter dessutom Max syssling som föddes några månader tidigare än honom så det försvann från alternativen då). Nu vill vi ha ett ganska kort namn som klingar bra med Max. Marcus gillar en del långa tjejnamn men där har jag lagt in mitt veto, ex. mot Cornelia. Jag vill inte att barnet ska få smeknamn så fort de föds utan att man tilltalar dem efter deras namn. Hittills under denna graviditet har Marcus ratat mina förslag Tea, Alissa, Alicia, Lova, Minea, Wilmer + en massa fler som jag inte kommer ihåg (de var nog därmed inte så stora favoriter).
 
Marcus har ett killnamn som han förespråkar och jag har tyckt det varit okej för det är ett namn vi pratat om till eventuella syskon ända sen Max var liten. Men jag har inte känt mig helt hundra ändå. För några veckor sen kom jag dock på min favorit som Marcus faktiskt också sagt är fint trots att en gammal gubbe som han kände tidigare hette så (typ tio minuter efter att jag skrev detta och han frågade vad jag skrev om så sa han att vår bebis inte får heta det namnet.... *suck*). Vi har även enats om ett tjejnamn sen ganska tidigt i graviditeten och det har liksom stått sig fast jag kommit med mina idéer såsom Tea, Alissa, Alicia, Lova, Minea osv....
 
Men vad det blir, det vet vi inte! Max blev ju en Max fast det inte alls var tänkt så. Nu tycker ni väl att jag är jättetråkig som inte berättar vilka namn vi funderar på men jag vill inte höra en massa åsikter om dem för det är ju vi som ska bestämma. Jag har nämnt dem för några vänner ändå.
 
Jag är dock väldigt öppen för förslag, så hit me!! Era favvonamn tack! =)
 
 
Och mamma nej, det kommer inte bli en Judit eller Hanna!




Vänt bord i köket

2012-10-10 21:24:51 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vi har vänt på bordet i köket. Hade så när vi firade Max och sen fick det stå kvar så. Förut stod bordet åt andra hållet med ena änden mot fönstrena. Tycker det är mysigare nu =)
 




Bebistäcke

2012-10-10 16:43:26 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Hemkommen från jobb. Max leker med sina pippi-grejer och jag ligger i sängen och surfar runt och försöker hålla ögonen öppna. Är riktigt trött idag och känner mig otymplig. Längtar efter att Marcus kommer hem från jobbet om en timme och styr upp lite här hemma.
 
Får tänka på bebisgrejer istället så kanske jag blir piggare =) Häromdan beställde jag sängkläderna till spjälsängen som jag spanat in ett tag.
 
 
Men jag blir inte riktigt klok på detta med sängkläder till bebis. Detta är ju beställt från HM Home under kategorin babyrum men om man vill köpa en kudde eller ett täcke att ha till påslakansetet så står det att det inte får användas för barn under 12 månader? Är inte detta lite konstigt eller är det bara jag som funderar på varför det då heter och säljs som babypåslakanset? Ni som har fått bebisar nyligen: har de använt kudde? legat under täcket? sovit under en filt? eller hur har de sovit? kudde i vagnen?
 
Snälla tips och funderingar tack!! Var ju fyra år sen jag planerade sånt här sist. Då hade vi vagga och därmed täcke anpassat till vaggstorlek.
 
 




Gomorron!

2012-10-10 06:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Hoppas ni får en bra dag. Här kommer en frukostbild på mitt ♥ från förra veckan =)
 




Kort arbetsdag och middagsbesök

2012-10-09 21:13:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har jag jobbat min första 75%-dag och oj så skönt det var att komma hem efter ca 6 timmars arbete. Jag la mig på sängen en stund för att kolla på datorn men bara efter några minuter somnade jag och sov i 40 minuter. Detta trots att jag faktiskt sov ganska bra natten till idag. Och nu är jag trött igen. Foglossningen är mycket bättre nu än den brukar vara efter en 8-timmarsdag på jobbet. Något som är riktigt jobbigt nu på jobbet är all påklädning. Både av barnen men också av mig själv! Shit så jobbigt det är med överdragsbyxor och sen kunna böja på sig för att få på stövlarna också... kanske ska be om innetjänst?!
 
Nu ikväll har A-C och barnen varit här och ätit vegetarisk lasagne och sen gjorde Marcus en äpplekaka till efterrätt så nu är jag riktigt mätt. Slappar i soffan och sen blir det läggdags för klockan ringer 6 imornbitti.
 
Kram




Verkligheten

2012-10-08 20:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
 
Ja detta är bilder ur verkligheten. Allt är inte hela tiden skinande rent, undanplockat och man är inte alltid uppklädd. Idag har jag gått runt i Marcus kläder (förutom den grå tröjan som är min), Max har lekt överallt i huset och strax innan Marcus kom hem från jobbet blev han placerad vid datorn och tittade på Molly Monster!
 
Jag har varit iväg på en jobbgrej nu på kvällen om pedagogisk dokumentation så då byttes myskläderna ut mot lite anständigare och när jag kom hem för en stund sen var alla leksaker i vardagsrummet ett minne blott.
 
Max är feberfri och imorn blir det förskola och jobb igen!
 
KRAM




Plus minus noll?

2012-10-08 16:11:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eftersom jag tjänat in 1200:- idag på försäkringsersättning så måste jag ju shoppa lite också. Inkomster och utgifter! Nu blev det dock inte så extravaganta köp utan snarare välplanerade sådana: fotobok för Max 3-4 år, babysängkläder som jag spanat in ett tag och sedan en tröja till Max.
 
Det ihopslaget med pengarna jag förlorar på att vårda barn idag så kan man nog säga att dagen ungefär gått plus minus noll!




Vab-dag

2012-10-08 11:19:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det vård av barn-dag för mig och Max. Hoppas på att han håller sig feberfri hela dagen så vi är back in business imorgon. Han har lekt en stund på förmiddan, ätit köttbullar (som han ville ha efter frukost) och nu har han hamnat i bolibompaträsket!
 
 
Man får ju lyxa till det lite sådana här dagar, eller hur? En kopp te och lite godis är jag värd efter en jobbig natt och sedan några effektiva timmar med frukost, tvätt, ringa ang. ett försäkringsärende m.m. Och apropå försäkringsärende; blev 1200:- rikare på tio minuter genom att anmäla att vi åkte in akut med Max två gånger förra året för hans feberkramper. Har inte tagit tag i att få ersättning tidigare men det var ju superenkelt. Tackar! Och apropå jobbig natt; inatt var första gången jag riktigt längtade tillbaks till min icke-gravida-kropp. Tänk att få vända sig i sängen utan smärta!
 
Nu ska jag strax laga lunch och så får vi se vad eftermiddan bjuder på.




Promenad

2012-10-07 16:03:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Jag har varit ute och promenerat en stund. Får se hur kroppen reagerar på det! Max har varit pigg hela dagen men det visade sig nu på eftermiddan att han har feber. Inte lätt att roa honom imorn med andra ord.
 
Nu ska jag åka och handla så att jag hinner göra i ordning en pizzadeg innan jag ska på gravidgympa!




28+0

2012-10-07 11:59:03 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.
 
Du: Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.
 
Text från minbebis.com
 

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
Nu närmar det sig vecka 30 med stormsteg! Idag är 70,4% av graviditeten gjord.
 
Apropå informationen högst upp i inlägget så stämmer det inte på mig att livmoderns kant är 10 cm ovanför naveln för där börjar ju brösten. På en annan sida står att livmoderns kant är mellan naveln och bröstbenet och det är mer troligt i mitt fall.
 
Det senaste dygnet har jag haft så mycket halsbränna. Vaknade inatt av att det kändes som att det typ kom upp saker ur halsen... ursäkta detaljerna. Gaviscon funkar dock ok. Maten har väl kanske inte varit den bästa ur halsbrännesynpunkt de senaste dagarna: stark mat, mycket sött fika, godis och chips. Igår upplevde jag även att mina ringar satt lite tight på fingret men idag sitter de bättre.
 
Jag sover mycket sämre. Har väldigt svårt att somna om på morgonen när Max vaknar tidigt. Går upp på toa 2-3 gånger per natt men det stör inte så mycket. Imorse var jag dock riktigt trött och hade nog kunnat somnat om hela dagen. Reste mig dock vid 9.30 i alla fall.
 
Nu ska det bli skönt att "bara" jobba 75% kommande vecka. Då kanske kroppen orkar lite mer. Har ändå gått ganska bra veckan som gått men har ju så ont när jag kommer hem. Svårt att gå ur bilen när jag parkerat här hemma på garageuppfarten efter en arbetsdag. Ibland känns det som att jag "tappar" ena benet. Får svårt att stödja på det. Vänster knä har även det börjat kännas konstigt och ömmar ibland. Och sen det som varit tidigare: lite ont neråt och sånt.
 
Veckorna går fort nu tycker jag! Får en otrolig bebislängtan när jag som igår var och shoppade lite. Längtar tills vi ska åka och handla mer på riktigt Marcus och jag. Är ju inte så mycket vi behöver men ska ändå blir mysigt. Här har jag skrivit lite om det. Funderar också mycket nu på om det är flicka eller pojke i magen och på namn.
 
Ja förresten sen så är jag sugen på kinamat hela tiden också =)!
 
 




Fotobok och feber

2012-10-06 22:38:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta har varit en trött kväll här hemma. Slappat i soffan med tända ljus. Marcus har tittat på tv (och sovit) och jag har fixat med Max fotobok med foton från föregående år.
 
Max har inte riktigt varit sig själv idag. Lite snorig och ena stunden full med fart och andra stunden trött. Nu ikväll upptäckte vi att tempen visade 38,9. Han sover nu gott sen två timmar tillbaks och vi hoppas att febern inte blir för hög under natten.
 
Nu är det godnatt som gäller!




Uteeftermiddag

2012-10-06 18:24:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 




Barnklädesshopping

2012-10-06 14:23:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Vilken solig och fin lördag vi har! Vi har varit ute i trädgården en stund och nu vilar Max och jag i soffan för vi ska på 4-årskalas hos R.
 
Imorse väckte Max oss strax efter 6 och det blev inget sova mer sen. Är riktigt trött nu eftersom jag inte la mig förrän 0.30 inatt efter trevlig tjejkväll hos N.
 
Jag har varit iväg på loppis/"bytardag" nu på förmiddan. Fick en hel del köpt. Det jag var ute efter var en extraoverall till Max och det hittade jag. Nu har jag även köpt lite rosa till bebisen. Vill ha några rosa plagg om det blir en flicka. Som jag sagt tidigare: jag är inte riktigt inne i hen-tänket gällande barnkläder ännu. Skönt att hitta rosa plagg för billiga pengar. Detta på bilderna + ett Byggare Bob-memory i nyskick fick jag för 350:-!
 
Till bebis: tofflor, fyra omlottbodies i storlekarna 50-56, en pyjamas i strl 56, en bebisfilt, oanvända strumpor, mössa (+ en påse med flera bebisstrumpor som ej är med på bild)
 
Till Max: En overall, polarn o pyret-fleecetröja, Bamsepyjamas (ett par byxor + två par byxor)
 




Nachogratäng!

2012-10-06 13:54:00 ,   Mat och annat gott
Emmy efterlyste recept på nachogratäng och självklart kommer det här!
 
Nachogratäng
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 dl grädde (brukar ha mellangrädde)
1 påse nachochips
1 burk creme fraiche
1 burk tacosås
riven ost
 
 
Stek köttfärsen med tacokryddorna. Obs! tillsätt inte vatten. Blanda creme fraiche och tacosås. Lägg ett lager med chips i botten och varva sedan med köttfärs och sås. Avsluta med ett lager chips. Riven ost uppe på och sedan grädden över.
 
Ha i ugnen i ca 15 minuter. Servera med en god sallad!




Bra start på fredagen!

2012-10-05 09:23:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
HAPPY FRIDAY till er!
 




Torsdagskväll

2012-10-04 21:51:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
På väg hem från jobbet
 
Vissa dagar när jag åker hem från jobbet åker jag hem med en nöjd känsla. Att dagen liksom blev bra. Så kändes det idag fast jag vid många tillfällen önskat att jag haft inbyggda hörselkåpor som jag bara kunde slå på. För oj så det kan låta på förskolan ibland. Och ibland är man väldigt trött på att höra sin egna tjatiga röst.
 
När jag kom hem hade Marcus städat och lagat nachogratäng. Jag och Max tittade sen på film en stund innan han gick och la sig och somnade till ljudet av cd-berättelse med Mamma Mu. Jag har sen tillbringat kvällen i soffan med gårdagens och dagens Halv åtta hos mig samt gårdagens Bonde söker fru.

En skön kväll helt enkelt! Imorn väntar veckans sista arbetsdag. Eventuellt blir det den sista stängningen jag gör på jobbet innan bebis kommer samt eventuellt den sista heltidsdagen. Nästa vecka blir det 75% med lite andra arbetstider. Har ju svårt att tro att det kommer bli mer heltid efter det men man ska aldrig säga aldrig. Idag har jag inte haft så ont på jobbet och till och med suttit på golvet flera gånger. Men det straffar sig nu på kvällen då det gör ont och är svårt att gå.
 
Hoppas er dag varit bra ♥
 




Dags att jobba lite mindre

2012-10-03 16:31:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Bild från instagram! Bra ny funktion här på bloggen att man kan infoga bilder direkt därifrån. Dock lite tråkigt för er som följer mig på instagram också. Systemkameran används dock inte så flitigt i den stressiga vardagen.
 

Jag ligger och vilar i sängen en stund innan jag ska ge mig tillbaks till jobbet för föräldramöte. Bör även fundera lite på vad jag ska säga på föräldramötet vilket jag inte hann på jobbet idag.
 
När jag hämtade Max för 1,5 timme sen så tog vi en tur till Lindex och köpte födelsedagspresent till R som vi ska kalasa för på lördag. Sen blev det mysig fika för mig och Max. Chokladboll och festis till honom, som vanligt, och sedan en tonfiskmacka till mig.
 
Igår pratade jag med min barnmorska om min foglossning och värken i benen och bröstryggen. Tog då ett beslut att jag ska sjukskriva mig 25% och "endast" jobba 75% från och med på måndag. Jag kan ju ta beslutet själv eftersom jag inte behöver ha läkarintyg förrän efter en vecka och barnmorskan fixar en läkartid åt mig då (var väldig brist på tider nu och dessutom svårt att hinna på ett läkarbesök när jag jobbar hela dagarna och dessutom inte jobbar på den ort jag bor). Jag kämpar på denna vecka på heltid men det blir alltså lite mindre från och med på måndag. Känner mig på ett sätt svag som inte orkar köra på heltid ett tag till men får vara glad att jag klarat det så här länge helt enkelt! Det är ju otrolig skillnad mellan att jobba 100% och 75% så hoppas att min kropp ska må bättre av att ha 10 timmar mindre arbetstid i veckan. Sen så håller jag tummarna för att graviditetspenningen på halvtid fr o m 1 november ska godkännas!
 
KRAM




Många leksaker

2012-10-02 21:13:00 ,   Max
Gokväll! Ikväll var inte Max sugen på att gå och lägga sig alls utan ville bara leka. Till slut kunde jag locka honom med att läsa böcker. Vi läste två av böckerna vi lånade om att få syskon och sedan läste vi om "Emil och soppskålen" innan han somnade som en stock med 12 leksaker i sängen! Japp så många var det. Traktorer, legogubbar, djur m.m. Men ibland får man välja sina strider. Nu är iaf alla leksaker urplockade ur sängen. Inte förrän vid 20.30 somnade han så får se hur länge han sover imorgon.... eller det får jag nog inte se för jag åker till jobbet ganska tidigt. Antagligen innan han vaknar!
 
 
Som ni ser på bilden är status på mig idag: TRÖTT! Men de 250 g ostbågar jag köpte i eftermiddags har piggat upp mig lite ;)
 
 
Bild från min instagram! Max håller på och gör ordning tandborsten för borstning. sarasrum heter jag på instagram!




Sena dagar

2012-10-01 20:37:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag kom hem från jobbet vid 19. Ätit mat, nattat Max, duschat och landade sen i soffan och planerar att ligga här tills läggdags.
 
Denna vecka blir det sena jobbdagar. Tre stängningar och en av de två dagarna jag inte stänger har vi föräldramöte på kvällen. Orkar knappt tänka på det nu. Tur att man vet att det kommer en helg... även om den känns väldigt långt borta nu....
 
Hoppas ni haft en bra första dag på veckan och oktober månad.
 
Kram